Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  21  Αυγούστου  2013  :

Στην Χαλκίδα







 
 
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** «Βάζει πλάτη» στο Ριζόμυλος – Καλαμάτα η Περιφέρεια, αν τα «στυλώσει» το υπουργείο         
           Έτοιμη εμφανίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στις καλένδες η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας – Ριζόμυλου λόγω των υψηλών κονδυλίων για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.
Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του «Θάρρους» ότι το υπουργείο Υποδομών κατεβάζει από τη «λίστα των προτεραιοτήτων» του το συγκεκριμένο δρόμο, καθώς απαιτούνται αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ και εν μέσω κρίσης δεν υπάρχουν τέτοια διαθέσιμα κονδύλια, σε ερώτησή μας η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε πως η Περιφέρεια, αν υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη για το έργο, στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα το εντάξει στο δικό της πρόγραμμα.
Στο μεταξύ, σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, συναντάται με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, και ένα από τα θέματα που θα θέσει θα είναι αυτό του δρόμου Ριζόμυλου – Καλαμάτας και των τροποποιήσεων που έχει ζητήσει ο Δήμος.
Από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ερωτώμενος ο γενικός γραμματέας κ. Αγγελάκας από το «Θάρρος» για το υψηλό κόστος των απαλλοτριώσεων και την πιθανότητα το έργο να μην κατασκευασθεί εξαιτίας του, σημείωσε πως δική του αρμοδιότητα ήταν το ξεμπλοκάρισμα από άποψη αδειδοτήσεων. Ο ίδιος δεν έχει εικόνα αλλά και αρμοδιότητα για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων. Ωστόσο, τόνισε πως «αν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα τα ζητήματα λύνονται».
  «Θα το κάνει η Περιφέρεια»
Ερωτώμενη από το «Θάρρος» η κα Νικολάκου για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, σημείωσε ότι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη είναι ένας από τους σημαντικότερους άξονες, όχι μόνο για τη Μεσσηνία, αλλά και για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Είναι ένα έργο το οποίο στη συνάντηση του περιφερειάρχη κ. Τατούλη και του πρωθυπουργού ήταν από τα πρώτα στην ατζέντα. Η Περιφέρεια επέλεξε, αντί να κάνει μέχρι τώρα ανούσιες δηλώσεις, μόνο κι μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, να προσπαθεί δουλεύοντας μεθοδικά να επέλθει η μελετητική ωριμότητα του έργου, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή του σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αυτό που μπορούμε να δηλώσουμε υπεύθυνα είναι ότι εάν, τελικά, για οποιονδήποτε λόγο το έργο αυτό δεν μπορέσει να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου, με δεδομένους πάντα τους πολύ πιεστικούς χρόνους της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη τη νέα προγραμματική περίοδο να το εντάξει στο δικό της πρόγραμμα», υπογράμμισε η κα Νικολάκου, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως πράγματι η κατεύθυνση του υπουργείου είναι αυτή που αποκάλυψε το «Θάρρος».
Επίσης, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τη μελετητική ωριμότητα όλων των οδικών αξόνων, η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει 22,5 εκατ. ευρώ, για να προσθέσει: «Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η συνεχιζόμενη σταθερή θέση της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά την αδιαπραγμάτευτη στάση της για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, η οποία θα πρέπει να καταλήξει στην Τσακώνα. Ανεξάρτητα από το τι λέγεται και όλες αυτές τις αμφισβητήσεις, για την Περιφέρεια παραμένει αδιαπραγμάτευτη η άποψη για την ολοκλήρωση του έργου έτσι ακριβώς όπως έχει ψηφισθεί στη Βουλή των Ελλήνων».
Από την πλευρά του, για το δρόμο Ριζόμυλου – Καλαμάτας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, επισήμανε πως το έργο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, εφόσον όμως τηρηθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στα Δημοτικά Συμβούλια, υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον και δεν επηρεάζεται το ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Μεσσήνης.
«Όσον αφορά στο ύψος των απαλλοτριώσεων, από την πρώτη στιγμή είχα αναφέρει ότι είναι αρκετά υψηλό, εκτιμώ, όμως, ότι, εφόσον το υπουργείο υποδομών ξεκίνησε τη διαδικασία, θα έχουν προβλεφθεί και τα ανάλογα κονδύλια», τόνισε ο κ. Αλευράς για το επίμαχο θέμα.
  Στο ΥΠΕΚΑ ο Στ. Αναστασόπουλος
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Μεσσήνης θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν είναι και η ενημέρωσή του για την απόφαση του Δήμου Μεσσήνης περί υποβολής προσφυγής στο ΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα όσον αφορά στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά κ.λπ. του δρόμου Ριζόμυλου – Καλαμάτας. Μάλιστα, αυτή την περίοδο το υπουργείο πρέπει να εκπονεί την οριστική τροποποιημένη μελέτη.
«Στόχος μας είναι να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του Δήμου για δρόμο χαμηλό, ήπιας κυκλοφορίας, ανοικτό με κυκλικούς κόμβους, που θα διασφαλίζεται η πρόσβαση στην παραλία Αβραμίου, η κάτω διάβαση στη Βελίκα θα γίνει κυκλικός ισόπεδος κόμβος κ.λπ.
Όσον αφορά στο κόστος των απαλλοτριώσεων, δεν έχω σχετική ενημέρωση. Θεωρώ, όμως, δεδομένο το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για κατασκευή αυτού του σημαντικού οδικού άξονα. Αν λάβει απολύτως υπ’ όψιν το ΓΠΣ της Μεσσήνης και όλα τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε δε θα είναι μόνο ένας δρόμος διέλευσης για άλλους προορισμούς, αλλά κι ένας δρόμος προσπέλασης και σύνδεσης με την Μπούκα, την Ανάληψη, τη Βελίκα και όλη την παραλιακή ζώνη», σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος. Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Τα «σκήπτρα» του τουρισμού στη Μεσσηνία         
            «Βουλιάζουν» από ξένους επισκέπτες οι περισσότεροι προορισμοί της χώρας στην κορύφωση της εφετινής σεζόν, η οποία, όπως όλα δείχνουν, ξεπερνά τις θετικές προσδοκίες. Σε επίπεδα πάνω από 17 εκατ. επισκέπτες αναμένονται οι διεθνείς αφίξεις και τα έσοδα ανεβάζουν τον «πήχη» του έτους στα 11,5 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι γίνονται πρωταγωνιστές στη χώρα, μπαίνοντας δυναμικά στο «μείγμα» των επισκεπτών και αυξάνοντας την κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη.
«Υπ’ αριθμόν 1 παράγοντας για την αύξηση της εφετινής χρονιάς είναι η σταθερότητα στη χώρα» σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Γιώργος Τελώνης. Παράλληλα, οι ελκυστικές τιμές που δόθηκαν από την αρχή του χρόνου στα ξενοδοχεία ενίσχυσαν τη ροή από το εξωτερικό, δημιουργώντας από νωρίς υψηλές πληρότητες σε προορισμούς με αεροπορικές συνδέσεις.
  Η άνοδος σε αφίξεις επιμερίζεται στην επικράτεια, με θεαματικές αυξήσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Κέρκυρα. Υστέρηση εξακολουθούν να παρουσιάζουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, γεγονός που «θα πρέπει να μας προβληματίσει», τονίζει ο κ. Τελώνης, επισημαίνοντας το κόστος του αεροδρομίου.
«Έκρηξη» παρατηρείται σε Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν εφέτος το 1 εκατομμύριο από 874.787 το 2012 (μερίδιο 5,6% των συνολικών αφίξεων).
Σύμφωνα με τα στοιχεία των προξενικών αρχών στη Ρωσία (Μόσχα, Νοβοροσίσκ και Αγία Πετρούπολη), το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου δόθηκαν 678.000 θεωρήσεις εισόδου, από τις οποίες οι 600.172 εκδόθηκαν από το προξενείο της Μόσχας, καταγράφοντας αύξηση 62,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Την ίδια ώρα και οι αφίξεις των Τούρκων έχουν πολλαπλασιαστεί. Ήδη το πιλοτικό πρόγραμμα θεωρήσεων εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών εφαρμόζεται σε επτά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς μετά το Καστελόριζο από την περασμένη εβδομάδα ισχύει και στη Σύμη, λέει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, και προσθέτει ότι γίνονται ενέργειες ώστε ως το τέλος του χρόνου να προστεθούν και ορισμένα από τα νησιά που έχουν προταθεί για ένταξη στο πρόγραμμα (Μύκονος, Σαντορίνη, Λέρος, Κάλυμνος και Πάτμος).
  Οι κερδισμένες περιοχές
«Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές στις περιοχές "ήλιος - θάλασσα", το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, αποδίδοντας την εξέλιξη στις καλές αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις στην καλή εικόνα από την ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών αεροπορικών αφίξεων που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το επτάμηνο του 2013 ήρθαν στη χώρα 6,9 εκατ. επισκέπτες, ενισχυμένοι κατά 9,3% σε σχέση με πέρυσι.
Αυξημένη είναι η κίνηση στην Κρήτη, με άνοδο 20,2% στα Χανιά και 17% στο Ηράκλειο, με τον προορισμό να εμφανίζει ακόμη και «overbooking». Για πρώτη φορά στην Κρήτη οι επισκέπτες από την πρώην Σοβιετική Ένωση ξεπερνούν σε αριθμό τους Γερμανούς, έχοντας ενισχυθεί κατά 30%-35%. Παρ' όλα αυτά, επισημαίνει ότι τον Αύγουστο οι τιμές δεν ήταν τόσο χαμηλές όσο πέρυσι, λόγω και των υψηλών πληροτήτων, στοιχείο που θα ενισχύσει τα έσοδα.
Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της trivago (www.trivago.com), προκύπτει ότι ο εφετινός Αύγουστος για την Ελλάδα είναι ο ακριβότερος των τελευταίων τριών χρόνων.
  Τα «σκήπτρα» στη Μεσσηνία
Τα «σκήπτρα» στην Πελοπόννησο κρατά η Μεσσηνία, με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να έχει αύξηση 43,51% στο επτάμηνο, με περισσότερες από 300 νέες διεθνείς πτήσεις σε σχέση με πέρυσι.
Η Καλαμάτα και η Κυλλήνη συγκεντρώνουν υψηλών κατηγοριών μονάδες, όπου «υπάρχει πληρότητα 100% για το καλοκαίρι» λέει ο κ. Τελώνης.
«Η πληρότητα είναι πολύ ικανοποιητική από τα μέσα Ιουλίου και μετά» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος, με τις αφίξεις να «διοχετεύονται στα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων».
  «Εισβολή» Σκοπιανών
Οδικώς για Βόρεια Ελλάδα και νησιά του Ιονίου

Σε «φλέβα» που τροφοδοτεί τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται ο οδικός τουρισμός, με τη ροή να παρουσιάζει γεωμετρική αύξηση. «Δεν είναι τυχαίο ότι τα Σκόπια έχουν αναδειχθεί τρίτη χώρα προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα» με 1.300.000 αφίξεις το 2012 (μερίδιο 8,4% των συνολικών αφίξεων), υποστηρίζει ο κ. Τελώνης, προσθέτοντας ότι το 95% των Σκοπιανών έρχεται στην Ελλάδα μέσω του οδικού δικτύου.
Το 50% των διανυκτερεύσεων στη Χαλκιδική προέρχεται από τον οδικό τουρισμό, ενώ οι Ρώσοι έχουν ενισχυθεί κατά 22% και μεγάλες είναι οι προσδοκίες για την αγορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
Τούρκοι, Ρώσοι και Βαλκάνια «πλημμυρίζουν» τη Θράκη, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, με τους Τούρκους να αναδεικνύονται σε κορυφαία αγορά στην περιοχή και «τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία» καθώς εμφανίζουν 100% αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι.
Οι Ρώσοι επισκέπτες κατευθύνονται στις μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων, οι Τούρκοι σε όλες τις κατηγορίες, ενώ πιο οικονομικές εναλλακτικές αναζητούν οι Βούλγαροι.
Η χρονιά εξελίσσεται πολύ καλά σε αεροπορικές αφίξεις και για τα νησιά του Ιονίου, όπως η Κέρκυρα (11,95% το επτάμηνο) και ειδικά η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος (17,68% και 16,76% αντίστοιχα), ενώ σε όλα παρατηρείται αύξηση «λόγω της Εγνατίας οδού, μια και οι βόρειοι γείτονες κατευθύνονται σε αυτά σχετικά εύκολα» σχολιάζει ο κ. Τελώνης.
-Της Χριστίνας Πουτέτση από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής 18 Αυγούστου
 
***  Στην Καλαμάτα διασκέδαση και ψώνια τη «Λευκή Νύχτα»          
     Εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές του εμπορικού ιστού της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας την 31η Αυγούστου έως τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, η υπεύθυνη Παναγιώτα Ντίντα αναφέρθηκε στις προετοιμασίες, λέγοντας πως το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών της πόλης για συμμετοχή είναι ήδη πολύ μεγάλο.
  Εκδηλώσεις
Η «Λευκή Νύχτα», που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου, θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου.
Κατά την κα Ντίντα, η προετοιμασία από μέρους της οργανωτικής επιτροπής προχωρά πολύ καλά, με καθοριστική τη συμβολή των εμπόρων και των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος: «Είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος είναι και στην πόλη μας να γίνει θεσμός προς όφελος και των εμπόρων, αλλά κυρίως των καταναλωτών, αφού εκείνο το βράδυ θα γίνει γενικό ξεπούλημα.
Παράλληλα, και προκειμένου να δοθεί εορταστικός τόνος στη διοργάνωση, προετοιμάζονται εκδηλώσεις τόσο από το Δήμο όσο και από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί δεν αφορούν μόνο στην κεντρική πλατεία και το Ιστορικό Κέντρο, αλλά και όλους τους δρόμους και τις γειτονιές που υπάρχουν εμπορικά καταστήματα».
Εκδηλώσεις θα γίνουν σε περιοχές όπως τα «Παπλωματάδικα», η πλατεία 23ης Μαρτίου, η πλατεία Όθωνος, οι οδοί Αριστομένους, Κολοκοτρώνη, Αναγνωσταρά, Μητροπέτροβα, Κανάρη, στοά Καλλικούνη. Οι δε εκδηλώσεις θα είναι ποικίλες: μουσικές εκδηλώσεις (από χιπ χοπ, παραδοσιακά, ρεμπέτικα κ.ά.), αθλητικές επιδείξεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, χορευτικές. Μάλιστα, η  κα Ντίντα είπε ότι πολλές εκπλήξεις περιμένουν τη βραδιά εκείνη όσους επιλέξουν να περιπλανηθούν στο εμπορικό κέντρο.
«Θα είναι μια βραδιά διασκέδασης και ολονύχτιων αγορών σε πραγματικά ανεπανάληπτες εκπτώσεις. Επειδή είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι  προετοιμάζονται ιδιωτικά από κάποιους εμπόρους ορισμένες εκδηλώσεις στα καταστήματά τους, θα ήταν χρήσιμο σε κάθε περίπτωση να ενημερώσουν την οργανωτική επιτροπή, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και για να μην έχουμε αλληλοκαλύψεις. Περιμένουμε όλο τον κόσμο στις 31 Αυγούστου να κάνουμε τη νύχτα, μέρα», σχολίασε η κα Ντίντα ολοκληρώνοντας.
Όσοι έμποροι και καταστηματάρχες διοργανώσουν εκδηλώσεις, μπορούν να έρχονται σε συνεννόηση έως την Παρασκευή με την υπεύθυνη στο Δήμο, Μαρία Χάσκου, στη γραμματεία του Κεντρικού Δημαρχείου, ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 27213-61722.  Της Βίκυς Βετουλάκη  
 
 ***Να τα επικηρύξουμε τα αυτοκίνητα στην Καλαμάτα;          
   Ο προγραμματισμός και η εκτέλεση έργων στην Καλαμάτα μού δίνουν συνεχώς την αίσθηση ότι η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε μια πόλη που δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.
Καλώς ή κακώς, αυτή η πόλη έχει αυτοκίνητα που κινούνται και μπλοκάρουν, όταν από 10 μέτρα δρόμο στο κέντρο αφήνεις ένα μέτρο και περιορίζεις συνεχώς τις θέσεις στάθμευσης.
Δεν είμαστε Ύδρα, ούτε Κάρλοβυ Βάρυ, όπου απαγορεύεται παντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων. Από τη στιγμή που η κίνηση των οχημάτων επιτρέπεται σε αυτή την πόλη, οφείλεις να διασφαλίζεις τη σωστή, ασφαλή και άνετη κυκλοφορία τους. Διαφορετικά, ας επικηρύξουμε, επίσημα, δίτροχα και τετράτροχα!  Β.Β. 
 
***Nεκρός ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε Νοσοκομείο της Αττικής!          
    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου, μετά και τον θάνατο ηλικιωμένου, με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε 35, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική και ακολουθούν οι περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.
Από τα 35 κρούσματα, τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα- μηνιγγίτιδα), ενώ τα υπόλοιπα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία άτομα σε κλινικές και δύο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.  πηγή: ethnos.gr
 
*** Πρόταση χώρου για προσωρινή εγκατάσταση των τσιγγάνων στο Δημοτικό Συμβούλιο          
             Ένα σημαντικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών έφτασε χθες, με αποδέκτη το Δήμο Καλαμάτας, και δόθηκε στη δημοσιότητα. Το έγγραφο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, έρχεται ως απάντηση σε καταγγελία - ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αγίας Τριάδος, που απεστάλη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ενώ του επεδόθη και κατά την εδώ έλευσή του την 1η Ιουνίου.
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα ψηφίσει πρόταση προσδιορισμού κατάλληλου χώρου για την προσωρινή εγκατάσταση των αθιγγάνων, κατά τις οδηγίες αυτού του εγγράφου. Επισημαίνεται ότι στο έγγραφο τονίζεται πως, παρά την αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τη μέριμνα καθορισμού των χώρων για την προσωρινή εγκατάσταση πλανοδίων, «τα ανωτέρω δεν υποκαθιστούν την αρμοδιότητα του Δήμου επί των τοπικών του υποθέσεων, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας».
Σημειώνεται πως το υπουργείο Εσωτερικών διερευνά το θέμα της εγκατάστασης αθιγγάνων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας, με έμφαση στη χορήγηση, πιθανώς, κατά το παρελθόν σε κάποιους εξ αυτών δανείων για τη στέγασή τους, καλεί δε το Δήμο να προβεί σε σχετικό έλεγχο.
Το θέμα παράνομης εγκατάστασης αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα έχει θέσει ο δήμαρχος, αρμοδίως και δημοσίως, πολλές φορές, ενώ σε προχθεσινές του δηλώσεις τόνισε πως ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, που αθίγγανοι έχουν στήσει στην περιοχή αυτή, καταλαμβάνοντας κατ’ ουσίαν μέχρι και τον περιφερειακό δρόμο της δυτικής γειτονιάς.
 
*** «Παγίδες» στην οδό Ακρίτα          
           
Παραμεγάλωσαν τα φυτά στις νησίδες της οδού Ακρίτα, οπότε οι οδηγοί που θέλουν να στρίψουν διασχίζοντάς τες κάθετα δεν μπορούν να δουν εάν έρχονται αυτοκίνητα στο ρεύμα που θέλουν να μπουν.
Τελικά, σε αυτή την πόλη, αντί να βάλουμε πράσινο εκεί που χρειάζεται, βάζουμε εκεί που δεν πρέπει. Μ.Ν.   
 
*** Ζωντάνεψε η παλιά Λαϊκή Αγορά των Φιλιατρώνωτογραφίες)         
   Ζωντάνεψε, ξανά, η παλιά Λαϊκή Αγορά των Φιλιατρών με το τριήμερο Φεστιβάλ Δράσεων και Πολιτισμού που διεξήγαγε από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού.
Από τις προηγούμενες μέρες, οι άνθρωποι του Ομίλου είχαν καθαρίσει και διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο, ενώ είχαν βάψει τους πάγκους και είχαν στολίσει και φωτίσει τη γειτονιά! Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρουσιάσεις βιβλίων νέων Φιλιατρινών συγγραφέων, έκθεση παλιών φωτογραφιών και live μουσική από νέα παιδιά. Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση βιβλίων, ενώ προβάλλονταν εικόνες - φωτογραφίες από πανέμορφα τοπία των Φιλιατρών και της περιοχής.
 
 
Το Σάββατο το βράδυ το πρόγραμμα περιλάμβανε και μουσική από συγκρότημα και δώρο κρασί! Με παραμύθια φιλιατρινά που αφηγήθηκαν μέλη του ΤΕΘ και του ΚΑΠΗ Φιλιατρών και παλιά παιχνίδια, αλλοτινών εποχών, από την προϊσταμένη και μέλη του ΚΑΠΗ Φιλιατρών, καθώς και το χειροποίητο όχημα του Γιάννη Καπελούζου και την προβολή της ταινίας «Ο Μπακαλόγατος», ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ το τριήμερο Φεστιβάλ. Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
*** Μια εντυπωσιακή φρεγάτα στο λιμάνι της Καλαμάτας (Φωτογραφίες και βίντεο)         
   
 
Πριν μερικά λεπτά εισήλθε στο λιμάνι της Καλαμάτας η  φρεγάτα  Montrose του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Το πλοίο θα μείνει στην πόλη μας για 2 ημέρες ενώ είναι στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.  Video: 

***Αθλητική  ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ  :
 
***Στα  προκριματικά  των ομίλων στο ΤσάμπιονΛίγκ :
~** ΣΑΛΚΕ  - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  1-1  (1-0) .-
 
~** Σε  φιλικά ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά  4-0 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ - Δόξα  Καλαμάτας  2-1 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΙΑΣ  Καλαμάρτας 2-1 .-

*** Προπονείται ο Διαμαντής… Αποφασίζει ο Κακαλέτρης - Ξεκινούν σήμερα τα φιλικά          
           Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Στην Καλαμάτα βρίσκεται από χθες ο 27χρονος υψηλόσωμος τερματοφύλακας Ηλίας Διαμαντής, που μετέχει από χθες στο προπονητικό πρόγραμμα της Μαύρης Θύελλας, περνώντας ουσιαστικά από τις «δοκιμασίες» του Νίκου Κακαλέτρη. Εφόσον ο πρώην τερματοφύλακας του Ρούβα πείσει τον τεχνικό της Καλαμάτας για τις ικανότητές του και κυρίως για τη δυνατότητά του ν’ αποτελέσει τον βασικό πορτιέρο της ομάδας, τότε θα κληθεί να υπογράψει από τη διοίκηση της Θύελλας. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούν οι άνθρωποι της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου να εξετάσουν διεξοδικά άλλες περιπτώσεις, κάτι που δεν φαντάζει ιδανικό ως εξέλιξη, λόγω της πίεσης χρόνου.
  Φιλικό σήμερα με Ολυμπιακό και συνεχή τεστ μέχρι το Κύπελλο
Εν τω μεταξύ το τεχνικό τιμ ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα των φιλικών παιχνιδιών προετοιμασίας, μέχρι τουλάχιστον το ματς Κυπέλλου στις 15 Σεπτεμβρίου, τα οποία ξεκινούν από σήμερα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Είναι ένα παιχνίδι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αποτελώντας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φιλάθλους να δουν τα νέα «πρόσωπα», αλλά και να διαπιστώσουν τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Μπορεί ο αντίπαλος να είναι μικρότερης κατηγορίας, και να είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, όμως ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα και κυρίως θέλει να την παρακολουθήσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.
Η συνέχεια θα περιλαμβάνει προπονήσεις μέχρι την Κυριακή, οπότε η Καλαμάτα θα μεταβεί στην Αργολίδα για το δεύτερο φιλικό παιχνίδι, το οποίο αναφέρεται όπως και τα υπόλοιπα στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε…
Κυριακή 25 Αυγούστου: Με Παναργειακό στο Άργος
Τετάρτη 28 Αυγούστου: Με Σπάρτη στην Καλαμάτα
Σάββατο 31 Αυγούστου: Με Παναργειακό στην Καλαμάτα
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου: Με Πανηλειακό στον Πύργο
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: Δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αντίπαλος και αναμένονται απαντήσεις, ενώ δείχνει πιθανή η διεξαγωγή φιλικού με την Κ-20 του Ολυμπιακού Πειραιώς.
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: Με Σπάρτη στη Σπάρτη
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου: Πρώτος αγώνας Κυπέλλου.
 
*** Το Σάββατο 31 Αυγούστου ο 25ος Διεθνής Κολυμβητικός Μαραθώνιος Καλαμάτα – Κορώνη          
           Με τη συμμετοχή 16 αθλητών και αθλητριών από 6 χώρες, θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου ο 25ο3 Διεθνής Κολυμβητικός Μαραθώνιος (στη διαδρομή Καλαμάτα – Κορώνη), υπό την διοργάνωση του Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και τη συνεργασία των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος.
 Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 25ου Διεθνή Κολυμβητικού Μαραθωνίου (γνωστού και ως Διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου), δόθηκε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο εντευκτήριο του ΝΟΚ όπου μίλησαν οι Δημήτρης Κακαλίκας, πρόεδρος ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», όπου ανέφερε: «Καταρχήν να δικαιολογήσω την απουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Αλευρά και του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Επίσης να συγχαρώ τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Αδαμόπουλο για την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου και να τονίσω ότι έχουμε άψογη συνεργασία και πιστεύω να συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο. Όσον αφορά τώρα στον 25ο Διεθνή Κολυμβητικό Μαραθώνιο, θέλω να σημειώσω πως έχω εμπλοκή στις 23 προηγούμενες διοργανώσεις. Ξεκίνησε ως απλώς Μαραθώνιος και πλέον έχει γίνει παγκόσμιας εμβέλειας. Αρκεί να σας δείξει την  κατάσταση με τους αθλητές (από διάφορες χώρες όπως τη Βραζιλία), όπου αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση. Αυτό δείχνει τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα του Μαραθωνίου.
Ακόμα να συγχαρώ τον αθλητή Ιωάννη Ορφανίδη που ζει πλέον στη Νέα Ζηλανδία για τα πολύ καλά λόγια που έχει πει για τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο.
Η συμπαράσταση των Δήμων Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην  διοργάνωση είναι καθοριστική. Ο Διεθνής Κολυμβητικός Μαραθώνιος προβάλλει την Καλαμάτα, την Κορώνη και τη Μεσσηνία παγκοσμίως. Οι πρώτοι αθλητές θα έρθουν την Τετάρτη 28 Αυγούστου στην Κορώνη και οι υπόλοιποι την επόμενη ημέρα. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το πρωί του Σαββάτου μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ και ο τερματισμός το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Κορώνη».
  Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, επισήμανε: «Ο Δήμος Καλαμάτας μέσω του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μην είναι αρωγός στο ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» για την διοργάνωση του 25ου Διεθνή Κολυμβητικού Μαραθωνίου. Θέλουμε και οφείλουμε να στηρίξουμε το ΝΟΚ. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους. Βλέπω στο πρόσωπο του κ. Κακαλίκα την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την προετοιμασία αυτού του σπουδαίου αγώνα και πιστεύω ότι θα στεφθεί μ’ επιτυχία».
  Οι συμμετοχές
Στο 25ο Διεθνή Κολυμβητικό Μαραθώνιο, όπως προαναφέραμε, έχουν δηλώσει συμμετοχή 16 αθλητές και αθλήτριες που είναι οι εξής: Μαργκαρίτα Αβίλα Σάντσεζ, Ραμόν Ταράγκο Καστέγια Ράμσες, Γκαβίντια Καμάρα, Σελίνα Μορένο Πασαγκάλι (Ισπανία), Ναντίρ Εντουάρντο Μπάκα Παουνέρο, Φερνάντο Ντάριο Τσιαραμέλλα, Μαρία Άνγκελς ΝτεΣιμόν (Αργεντινή), Δ’ Αλεσσάντρο Τζιουζέππε (Ιταλία), Αττίλα Μανιόκι (Ουγγαρία), Σάλε Σαβουλιέλσκοβιτς, Μανφρέντ Σπιτζβιεζερ (Αυστρία), Ιωάννης Ορφανίδης, Ιωάννης Πατσαρίνος, Τριαντάφυλλος Πετράκης, Αικατερίνη Σιδηροπούλου, Σοφία Ψιλόλιγνου (Ελλάδα).
  Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Κολυμβητικού Μαραθωνίου, είναι το εξής:
Τετάρτη 28 Αυγούστου
Αφίξεις αθλητών από Ατλαντικό, Άπω Ανατολή και Αυστραλία και φιλοξενία από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Πέμπτη 29 Αυγούστου
Αφίξεις αθλητών από Ελλάδα, Ευρώπη και Αφρική και φιλοξενία από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Παρασκευή 30 Αυγούστου – 6.00 μ.μ.
Μεταφορά όλων των αθλητών στην Καλαμάτα και διανυκτέρευση.
9.00 μ.μ.: Κλήρωση αθλητών – συνοδευτικών σκαφών.
Σάββατο 31 Αυγούστου 7.00 π.μ.
Εκκίνηση εμπρός από τις εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών». Τερματισμοί αθλητών και αθλητριών μετά το μεσημέρι και έως τη δύση του ηλίου.
9.30 μ.μ.: Τελετή απονομή επάθλων από το Δήμο Πύλου – Νέστορος (στην Κορώνη) 
 
***  Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αθλητικό κέντρο στα Παλιάμπελα   
 Συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας με μεγάλο αριθμό μηχανημάτων καθάρισαν το δημοτικό χώρο στα Παλιάμπελα, απ’ όπου έγινε η διοικητική αποβολή των αθιγγάνων. Οι εργασίες, με τη βοήθεια διαφόρων χωματουργικών μηχανημάτων και πολλών φορτηγών, εξελίχθηκαν πολύ καλά και όλος ο χώρος καθαρίστηκε από απομεινάρια παραπηγμάτων, σωρεία απορριμμάτων και άλλων αχρήστων υλικών. Περιμετρικά του χώρου έχουν τοποθετηθεί σειράδια χώματος και άλλων υλικών, που αποτρέπουν την είσοδο σε όποιον δεν έχει εργασία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, σε τμήμα 12 στρεμμάτων περίπου επί συνολικής εκτάσεως 49 στρεμμάτων του δημοτικού χώρου, που έχει ήδη παραχωρηθεί με χρησιδάνειο στον «ΠΣ Η Καλαμάτα». Ο χώρος αυτός θα είναι διαθέσιμος στη νεολαία της Καλαμάτας και θα καταστήσει την περιοχή αυτή πόλο έλξης και κέντρο αναψυχής και άθλησης. - 
 
*** Πάντα «ενεργό» το όνομα του Καλομοίρη για την Καλαμάτα          
           Όσο περνούν οι μέρες και δεν κλείνει το θέμα του βασικού τερματοφύλακα για την ομάδα της Καλαμάτας, τόσο οι διοικούντες αλλά και το τεχνικό επιτελείο πονοκεφαλιάζουν με στόχο την εύρεση του ποδοσφαιριστή που θα υπερασπίζεται τα γκολπόστ της Μαύρης Θύελλας. Λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με κάποιους τερματοφύλακες, οι άνθρωποι της Καλαμάτας μελετούν και εξετάζουν κάθε πιθανή περίπτωση και δεν είναι τυχαίο ότι εντάσσεται στη σχετική λίστα και το όνομα του 37χρονου πλέον Γιώργου Καλομοίρη. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, όμως δεν πρόκειται για κάτι επίσημο και σίγουρα τελειωμένο.
Από κει και πέρα στη χθεσινή προπόνηση έδωσε το «παρών» και ο 19χρονος τερματοφύλακας Σωτήρης Καστριτσέας, ο οποίος είχε συμμετάσχει στις δοκιμές που προηγήθηκαν της έναρξης της προετοιμασίας και προέρχεται από το Ασπρόχωμα, με το τεχνικό επιτελείο να κρίνει εντός των επόμενων ημερών τις δυνατότητές του.
  Επέστρεψε ο Αλιού
Κανονικά συμμετείχε στη χθεσινή προπόνηση και ο Βέλγος αμυντικός Ντία Αλιού, που επέστρεψε από την πατρίδα του και τέθηκε στη διάθεση του Νίκου Κακαλέτρη. Ο 40χρονος τεχνικός έχει πλέον όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και περιμένει να ενσωματωθούν σε κανονικούς ρυθμούς οι Τσιρίλο και Κολοβούρης, που ταλαιπωρήθηκαν από μικροτραυματισμούς.
  Οικογενειακό δίτερμα νωρίς το πρωί και με Ολυμπιακό την Τετάρτη
Η ομάδα της Καλαμάτας θα δώσει την προσεχή Τετάρτη το πρώτο της φιλικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, το οποίο θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο – θ’  ακολουθήσει την Κυριακή αυτό με τον Παναργειακό – όμως πριν απ’ αυτά οι παίκτες της Μαύρης Θύελλας θ’ αλλάξουν σ’ ένα βαθμό τουλάχιστον πορεία στο πρόγραμμα της καθημερινότητας, που περιλαμβάνει νωρίς σήμερα το πρωί οικογενειακό δίτερμα.
 
***
 
    ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-
*** *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 και 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
 ~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογώντας τα γραφόμενα Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/09-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html  , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Σάββατο 10  Αυγούστου 2013 ,-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Από  όσα  μαθαίνουμε ...... Σάββατο  10  Αυγούστου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/08/to-11-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  11  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/11-2013.html , Όμορφα καί Ωραία Νέα Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/to-12-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/12-2013.html , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Δευτέρα  12  Αυγούστου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΠΣΜ  Τρίτη  13  Αυγούστου  2013  : Ποδόσφαιρο   2013  -2014 ¨: ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  ποδοσφαιρικών  Αγώνων .
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Όμορφα καί  Ωραία  Νέα , .. Τρίτη  13  Αυγούστου   2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/14-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  14  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  15  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  16  Αυγούστου   2013.-
 ~
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα Παρασκευή  16  Αυγούστου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Σάββατο  17  Αυγούστου 2013 .-
~  
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Αυγούστου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/19-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  19  Αυγούστου  2013 .-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Τρίτη  20  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/21-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  21  Αυγούστου  2013 .-
 
 ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
   ** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :     https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded
 *** 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: