Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Νοεμβρίου  2013  :



*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :



***

***  Ενημέρωση για την ανάπτυξη στον τομέα Αεροδιαστημικής 
Ενημέρωση για τις δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της Αεροδιαστημικής θα γίνει την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite. Για θέματα ανάπτυξης της αεροδιαστημικής τεχνολογίας στην περιοχή, θα μιλήσουν οι: -Pascal Jaussi, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας Swiss Space Systems Inc, που κατασκευάζει οχήματα υποπλανητικής τροχιάς SRV, τα οποία μπορούν και μεταφέρνουν με πολύ μικρό κόστος στο διάστημα μικροδορυφόρους ή επανδρωμένες αποστολές. Ο κ. Jaussi θα παρουσιάσει τη δραστηριοποίηση της εταιρείας του στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. -Jean Muylaert, διευθυντής του Von Karman Institute (VKI) for Fluid Mechanics στο Βέλγιο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του VKI συμμετέχει επίσημα και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε από την αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΘΑ, Φωτεινή Γεννηματά και τον πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτη Αλευρά. -Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Αεροδιαστημικής στο San Jose State University και επί μακρόν συνεργάτης της NASA-Ames. Οι προσκεκλημένοι θα παρουσιάσουν, στους θεσμικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο, τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα της Αεροδιαστημικής, μέσα από διάφορες συνεργασίες που μπορούν από κοινού να αναπτυχθούν, όπως η δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου, η προσέλκυση εξειδικευμένων επενδυτών, η συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια και η ίδρυση Θεματικών Πάρκων. -

***  Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος για την Καλαμάτα         
           Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους / Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, στο πλαίσιο ανάδειξης της μεσσηνιακής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, προχώρησαν στην έκδοση ενός Φωτογραφικού Λευκώματος, με επίκεντρο την πόλη της Καλαμάτας κατά την περίοδο 1937-1974.
Το νέο λεύκωμα έρχεται να συμπληρώσει χρονολογικά την προηγούμενη μελέτη-λεύκωμα της Υπηρεσίας με τίτλο «Καλαμάτα: Οδοιπορικό σε πλατείες και δρόμους  της πόλης, 1830-1940, Καλαμάτα 2010».
Το νέο βιβλίο βασίζεται στο ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο του ερασιτέχνη φωτογράφου Χρήστου Αλειφέρη, το οποίο περιήλθε στην κατοχή των Γ.Α.Κ. Μεσσηνίας μετά την ευγενική δωρεά των απογόνων του.
Πρόκειται για σπάνιο αρχειακό υλικό, κυρίως λόγω του χρονικού εύρους που καλύπτει, αλλά και του όγκου του (πάνω από 30.000 αρνητικά και θετικά φιλμ, καθώς και 145 γυάλινες πλάκες).
Από αυτό έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια περίπου 300 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες έχουν παρατεθεί στο λεύκωμα με χρονολογική σειρά, ανά δεκαετία, και έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά.
Φιλοδοξία αυτού του λευκώματος-μελέτης είναι να φωτιστούν άγνωστες μέχρι στιγμής πτυχές της νεότερης ιστορίας της Καλαμάτας. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η σπουδαία σειρά φωτογραφιών που διαθέτουν τα ΓΑΚ / Αρχεία Νομού Μεσσηνίας για την περίοδο αμέσως μετά την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων Κατοχής, από το Σεπτέμβριο του 1944 έως το Μάρτιο του 1945.
Ο φακός του Αλειφέρη αιχμαλωτίζει καταιγιστικά γεγονότα της εποχής: τις πρώτες πανηγυρικές εκδηλώσεις από τα Τάγματα Ασφαλείας και τις τοπικές αρχές, τις παλλαϊκές συγκεντρώσεις, τις δίκες της εποχής, τις παρελάσεις, τις θεατρικές παραστάσεις της ΕΠΟΝ, τα συλλαλητήρια για τα Δεκεμβριανά κ.ά.
Το φωτογραφικό «ταξίδι» περιλαμβάνει, επίσης, στιγμιότυπα από τις επισκέψεις βασιλέων και ηγετών, όπως του Γεωργίου Β’, του Μεταξά, του Μακαρίου και άλλων, όπως και από την επταετή περίοδο του καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Μέσα από το φωτογραφικό φακό του Αλειφέρη ζωντανεύουν, επίσης, σκηνές από την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης (Ανθεστήρια, παρελάσεις και λιτανείες).
Τέλος, αποκαλύπτονται, σχεδόν καρέ καρέ, οι μεγάλες αλλαγές που έχουν επέλθει στη φυσιογνωμία της Καλαμάτας στο διάβα του χρόνου.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σήμερα, στα γραφεία των ΓΑΚ / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, Υπαπαντής 36, στις 12.00 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει συμβάλει οικονομικά στην έκδοση του λευκώματος.

*** Φορά Χριστουγεννιάτικα από σήμερα η Καλαμάτα         
           
Πληθώρα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα θα διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας και, όπως εξειδικεύθηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, κέντρα των εκδηλώσεων θα είναι η κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, η Παραλία, το βόρειο μέρος του νοτίου πάρκινγκ, η Κεντρική Αγορά και η πλατεία 23ης Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις θα μετάσχουν φορείς, οι Καλλιτεχνικές Σχολές του Δήμου, το ΔΗΠΕΘΕΚ και η Φιλαρμονική.
Στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα διεξαχθεί και έκθεση χειροτεχνημάτων, μεταξύ άλλων.
Αιτήσεις για τη συμμετοχή σ’ αυτήν θα γίνουν στο Δήμο, στο Τμήμα Προσόδων.
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει περί τις 13 Δεκεμβρίου (ανάλογα με τον καιρό).
Σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ξεκινά η τοποθέτηση εορταστικού ηλεκτρολογικού υλικού. Επίσης, θα φυτεύονται αλεξανδρινά και κυκλάμινα στα ανθοκήπια.

***  «H Αταλάντη» αύριο στο ΔΗΠΕΘΕΚ από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας         
           Την ταινία «H Αταλάντη» του Βιγκώ θα προβάλει αύριο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.
Ένα νιόπαντρο ζευγάρι ξεκινά το γαμήλιο ταξίδι του πάνω σε ένα ποταμόπλοιο, συντροφιά με έναν περίεργο γερο-ναύτη, ένα παιδί και μερικές δεκάδες γάτες. Ο Βιγκώ, με την πρώτη και τελευταία του ταινία, δημιούργησε μια από τις ιστορικότητες κινηματογραφικές στιγμές του προπολεμικού ευρωπαϊκού σινεμά, μια αυθεντικά λυρική, όσο και ωμά ρεαλιστική ματιά στον έρωτα, στις υποσχέσεις και τις ψευδαισθήσεις του, μια ανένταχτη, ποιητική και εφευρετική ταινία προορισμένη να γίνει θρύλος, η οποία κατάφερε να τον καθιερώσει ως θεμελιωτή του ποιητικού ρεαλισμού στο σινεμά.
Είναι μια ταινία που γυρίστηκε από κάποιον που ήξερε ότι θα πέθαινε σύντομα, γι’ αυτό και κατέδειξε την ομορφιά της ζωής, έτσι όπως εκείνος δε θα τη ζούσε ποτέ.
Μαζί με την ταινία θα προβληθεί το Foutaises, το μικρού μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ζαν-Πιέρ Ζενέ («Αμελί», «Ντελικατέσεν»).
  Πέμπτη 28 Νοεμβρίου
H ΑΤΑΛΑΝΤΗ - L’ ATALANTE [1934]
Σκηνοθεσία: Jean Vigo
Παίζουν: Dita Parlo, Jean Daste, Michel Simon
Διάρκεια: 89 λεπτά
Χώρος Προβολής – Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Ώρα Προβολής – 21.15
Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών).

***  Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο σπίτι του πρώην δημάρχου Φιλιατρών         
         Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο σπίτι του πρώην δημάρχου Φιλιατρών, Γιάννη Γκότση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2012. Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών και η σύζυγός του έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια δύο δραστών έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς οι κακοποιοί τους χτύπησαν, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους λήστεψαν. Το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης αναφέρει:
  Εξιχνιάστηκε μία  υπόθεση ληστείας σε οικία στη Μεσσηνία
Δράστης αυτής είναι ένας 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, μία υπόθεση ληστείας σε οικία, που είχε γίνει την 21-6-2012 πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 44χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα και πρόκληση σωματικών βλαβών, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, μαζί με ακόμη ένα άτομο, την 21-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, στο όποιο βρισκόταν και η 65χρονη σύζυγός του, με την απειλή μαχαιριού και λοστού, άσκησαν σωματική βία τραυματίζοντας ελαφρά των 69χρονο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά, δυο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, για την εξακρίβωση της ταυτότητας του συνεργού του, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Το ρεπορτάζ του "Θ" για τη ληστεία:  
Χτύπησαν, έδεσαν και λήστεψαν τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Γκότση χθες τα ξημερώματα...
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν χθες τα ξημερώματα στο σπίτι τους ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Γιάννης Γκότσης και η σύζυγός του Μαίρη Μπαρμπούλου, στα χέρια δύο άγνωστων κακοποιών, οι οποίοι τους χτύπησαν, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους λήστεψαν.
Οι κακοποιοί, ψηλοί και γεροδεμένοι, μιλούσαν ελληνικά, αλλά μεταξύ τους συνεννοούνταν σε ξένη γλώσσα, ενώ με χτυπήματα και απειλές κατά του πρώην δημάρχου και της συζύγου του έκαναν άνω – κάτω το σπίτι και αφαίρεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό, άνω των 3.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας, δύο κινητά τηλέφωνα και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, αφού έφυγαν, γύρω στις 7.00 το πρωί τηλεφώνησαν από το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του πρώην δημάρχου, το οποίο είχαν πάρει μαζί τους, σε κουμπάρο του και του είπαν να πάει στο σπίτι να τους λύσει, για να μην πεθάνει ο πρώην δήμαρχος. Εξ αυτού, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Να κάλεσαν, δηλαδή, οι δράστες μία από τις τελευταίες κλήσεις του τηλεφώνου, καθώς προχθές το βράδυ είχαν μιλήσει με τον κουμπάρο τους, ή ακόμη και να γνώριζαν ποιος είναι το θύμα και τίνος είναι ο αριθμός που κάλεσαν.
Το θλιβερό αυτό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, όταν οι δύο κακοποιοί παραβίασαν, όπως εικάζεται από τις πρώτες ενδείξεις, την κεντρική είσοδο του σπιτιού και επιτέθηκαν, μες στο σκοτάδι, στα υπνοδωμάτια που κοιμούνταν ο πρώην δήμαρχος και η σύζυγός του. Τους απείλησαν, τους χτύπησαν (περισσότερο τον πρώην δήμαρχο), τους έδεσαν, τους φίμωσαν και φεύγοντας χτύπησαν με το όχημά τους το αυτοκίνητο του πρώην δημάρχου, που ήταν παρκαρισμένο στο δρόμο. Αφού κατάφεραν, μετά από λίγη ώρα, να λυθούν, πρώτα η σύζυγός του και ακολούθως ο κ. Γκότσης, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο ίδιος διακομίστηκε στο Κ.Υ. Φιλιατρών και από εκεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.
Φανερά σοκαρισμένη από το συμβάν μίλησε στο «Θ» χθες νωρίς το πρωί, όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι τους, η σύζυγος του πρώην δημάρχου Φιλιατρών, Μαίρη Μπαρμπούλου: «Γύρω στις τεσσερισήμισι, πέντε παρά, ήμουν στο κρεβάτι και ένιωσα ένα χέρι στο πρόσωπό μου, όπως κοιμόμουν. Φώναξα “βοήθεια” και μου είπε “μη μιλάς, γιατί θα σε σκοτώσουμε”. Είχε ένα μαχαίρι, μεγάλο, μαζί του. “Σήκω να μας δώσεις ό,τι λεφτά έχεις”, μου είπε αγριεμένα και του απάντησα πως “θα δώσω ό,τι έχω”. Σηκώθηκα, πήγα στην τσάντα μου που είχα το πορτοφόλι. Εκεί είχα λεφτά από το σχολείο για να πληρώσω κάτι, το μισθό μου και άλλα χρήματα. Ευτυχώς, δηλαδή, που είχα, γιατί δεν ξέρω τι θα γινόταν. Του έδωσα τα λεφτά και μετά πήγαμε στο κομοδίνο, στο δωμάτιό μου. Του έδωσα χρυσαφικά και κοσμήματα, δικά μας, των παιδιών, σταυρούς, ρολόγια, αλυσίδες. Εν τω μεταξύ, ο άλλος είχε χτυπήσει τον Γιάννη, στο άλλο δωμάτιο. Τον χτύπησε, γιατί προέβαλε αντίσταση, όταν του επιτέθηκε στο κρεβάτι, μες στον ύπνο. Τον χτύπησε στο κεφάλι, στα πλευρά, στη μέση, τον πάτησε από πάνω. Άκουσα κάποια στιγμή που φώναζε ο Γιάννης και είπα να μην πειράξουν τον άντρα μου και θα δώσω ό,τι έχω. Φοβήθηκα πολύ μη του συμβεί κάτι κακό.
Αυτός που ήταν στο σύζυγό μου κρατούσε ένα μεγάλο αντικείμενο, πιο αιχμηρό, και τον πήρε, τον πήγε στο άλλο δωμάτιο, έκοψε ένα σεντόνι και του έδεσε χέρια – πόδια, ενώ του σκέπασε και τα μάτια για να μη βλέπει, γιατί αυτός φορούσε μόνο ένα κασκέτο.
[…] Αφού έδωσα ό,τι είχα και τα πήρε, με έδεσε κι εμένα δίπλα στον Γιάννη, χέρια – πόδια. Μας έδεσε ακόμα και στο κρεβάτι, που έχει ξύλα και στην πόρτα. Μας έδεσε σε τέσσερα σημεία.
[…] Έψαξε όλα τα δωμάτια, σε όλες τις κρεβατοκάμαρες, όλα τα κομοδίνα, τα ντουλάπια, τα πέταξε όλα έξω ψάχνοντας. Στο σαλόνι άνοιξε μόνο το γραφείο, δεν πείραξε κάτι άλλο. Επίσης, με ρώτησε εάν υπάρχει όπλο στο σπίτι. Είχε μια κυνηγετική καραμπίνα ο γιος μου και την πήρε. Πήρε και τα δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ μας είχαν κλείσει το στόμα. Φεύγοντας είπε πως θα στείλει άνθρωπο να μας λύσει. Μόλις έφυγαν, πάλεψα και λύθηκα μόνη μου, μετά από ένα τέταρτο περίπου, ενώ ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και μετά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας…».
Για την ώρα που έγινε το συμβάν, σημείωσε: «Άκουσα πέντε η ώρα που χτυπούσαν οι καμπανιές του ρολογιού, ενώ είχε γίνει το συμβάν, γι’ αυτό υπολογίζω πως έγινε πέντε παρά είκοσι, πέντε παρά τέταρτο. Φύγανε έξι παρά είκοσι περίπου, γιατί πάλι στις πεντέμισι άκουσα το ρολόι και έξι παρά πέντε πήραμε την Αστυνομία…».
Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών, με άσχημα χτυπήματα, νοσηλευόταν μέχρι και αργά χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, χωρίς, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υπεβλήθη, να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του. Σεβόμενοι την περιπέτειά του, δεν τον ενοχλήσαμε για να μας μιλήσει. 
 
***   Επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους         
           Την επιδότηση πέραν των 12 μηνών για τους μακροχρόνια άνεργους ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.
Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Στρατούλη, η οποία αφορούσε στο επίδομα ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του επιδόματος ανεργίας για μακροχρόνια ανέργους, λέγοντας πως «από 1-1-2014 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων σε εφαρμογή του ν. 4093/12».
«Άνεργοι πέραν του 12μηνου, ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται  επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Το προηγούμενο πρόγραμμα περιοριζόταν στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών», είπε.
Επίσης, ο Υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και κατέθεσε μάλιστα ολοκληρωμένο πίνακα σχετικά με τις υλοποιούμενες και τις σχεδιαζόμενες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος, στο πρόγραμμα  «εγγυήσεων για τη νεολαία», σύμφωνα με το οποίο όλοι οι νέοι έως 25 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν προσφορά απασχόλησης καλής ποιότητας, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που καθίστανται άνεργοι ή εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση.
 
***  Μαύρα περιβραχιόνια γιατρών για την Υγεία - Διαβάστε αύριο στο "Θάρρος"         
   
Φορώντας μαύρα περιβραχιόνια που υποδηλώνουν πένθος, εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα και γιατροί του πρώην ΙΚΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το πρωί στο χώρο των πρώην υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προθέσεις του υπουργού Υγείας να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.  
  
 
 
 
 
***  Στην Καλαμάτα σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης με τροποποιημένο πρόγραμμα επισκέψεων         
          
Σε μερική τροποποίηση οδηγήθηκε το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, στη Μεσσηνία, λόγω επείγουσας ανάγκης για παραμονή του το πρωί στην Αθήνα.
Έτσι, η συνάντηση με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας (Ένωση Μεσσηνίας), που θα «άνοιγε» τον κύκλο των επαφών του, θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, ώστε, χωρίς την πίεση του χρόνου, να γίνει ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των αγροτών.
Επίσης, στις 2.30 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.
Πλέον, το πρόγραμμα επίσκεψης του κ. Ανδρουλάκη θα έχει ως εξής: Στη 1.00 μετά το μεσημέρι επίσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της Δ.Ε. για ανταλλαγή απόψεων. Στη 1.30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ και ακολουθούν η συνάντηση με τον κ. Αλευρά στις 2.30, συνάντηση με νεολαίους στις 5.00 το απόγευμα στα γραφεία της Ν.Ε., στις 5.30 συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη και συνεδρίαση της Ν.Ε. παρουσία του, στις 7.00 ομιλία – συζήτηση στο ξενοδοχείο Ρεξ, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις –πορεία ΠΑΣΟΚ- Δημοτικές εκλογές –Ευρωεκλογές».
Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στη Θουρία, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους. 
 
*** Απεργία ξεκίνησαν χθες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και στην Καλαμάτα          
   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Μαύρες κορδέλες τυλιγμένες στις κολώνες της εισόδου, κορδέλες που κατέβαιναν από την οροφή του κτηρίου, καθώς και πανό, αναρτημένα στη ράμπα για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως και στην είσοδο, ήταν οι εικόνες που αντίκριζαν όσοι μετέβαιναν χθες στο κατάστημα του πρώην ΙΚΑ στην οδό Πλάτωνος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Κι αυτό, γιατί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν από χθες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα διαρκέσουν έως και αύριο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ' αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας στον οργανισμό.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο «Θ» η πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ιατρών πρώην ΙΚΑ) Χρύσα Γεωργακαράκου, το υπουργείο επιχειρεί να απομακρύνει από την πρωτοβάθμια υγεία μια μεγάλη μερίδα ειδικοτήτων ιατρών, καθώς θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανήκουν εκεί, όπως, για παράδειγμα, χειρουργούς, ορθοπαιδικούς, οφθαλμιάτρους, γυναικολόγους, πνευμονολόγους, ενδοκρινολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους κ.λπ. και να παραμείνουν κάποιες ελάχιστες ειδικότητες.
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μεγάλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας και πρόσθεσε πως αν τελικά υλοποιηθούν τα σχέδια που υπάρχουν, θα πρέπει να τεθούν εκτός ΕΟΠΥΥ περίπου 20 γιατροί από την Καλαμάτα και 2-2.500 άτομα πανελλαδικά.  
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας και, σύμφωνα με την κα Γεωργακαράκου, στην κινητοποίηση υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή του ιατρικού προσωπικού.
Επίσης, για σήμερα και αύριο έχουν προκηρύξει απεργία οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και αυτοί της Καλαμάτας θα συγκεντρωθούν το πρωί στο χώρο του πρώην ΙΚΑ. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ, που καλεί σε απεργία τα μέλη του, αναφέροντας ότι έπειτα από πρόσφατη συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας, ο τελευταίος δε δεσμεύτηκε ότι δε θα γίνουν απολύσεις μετά την ένταξή τους στις υγειονομικές περιφέρειες. «Το μόνο μας όπλο είναι η απεργία μαζί με τους γιατρούς», σημειώνεται. 
 
***  Μολών λαβέ
            Μπορεί ο Φώσκολος να πέθανε, αλλά οι ήρωές του ζουν και βασιλεύουν. Ο αστυνόμος Θεοχάρης είναι εδώ, με την ιδιότητα, πλέον, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων-ο συχωρεμένος είχε διανείμει ρόλους και μετά θάνατον-, οπότε, ζωή να ’χουμε, θα δούμε πολλά ακόμη επεισόδια.
Ο Χάρης (τι Χάρης είναι τώρα αυτός, για χάρος μου κάνει...) Θεοχάρης, λοιπόν, έστειλε επιστολές στους φορολογούμενους που δεν εξόφλησαν εντός των καθορισμένων προθεσμιών τις δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος, καθώς και άλλες υποχρεώσεις τους προς την εφορία (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος), και τους καλεί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, εντός 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση... προειδοποιεί ότι η εφορία δύναται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αναγκαστικής είσπραξής τους, μεταξύ των οποίων κατασχέσεις κ.ά.
Ε, ρε γλέντια... Να έχεις ληξιπρόθεσμα δυο-τρία χιλιάρικα, ας πούμε, και να έλθει το κράτος να σου πάρει το σπίτι. Ελάτε να τα... πάρετε. Μη γράψω ποια, γιατί θα με καλέσει ο εισαγγελέας για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα μνημονεύσει εκείνο τον τύπο στη Ναυπακτία που έκαψε το σπίτι του και γκρέμισε το αυτοκίνητό του για να μην του τα πάρουν οι τράπεζες. Να δω, που μακάρι όχι, πόσα σπίτια θα προλάβει να σώσει η Πυροσβεστική. Θα πρέπει, απ’ τη μια, το κράτος να «επενδύσει» σε πυροσβεστικά οχήματα και να προσλάβει κι άλλους πυροσβέστες και, από την άλλη, οι τράπεζες να προχωρήσουν σε ιδιωτικά Πυροσβεστικά Σώματα, γιατί δε θα προλαβαίνουν. Παρανάλωμα του πυρός θα γίνει, αν πάρει διαστάσεις η κατάσταση...
Το λίπος κάηκε και πια μυρίζει καμένη σάρκα. Οι τροϊκανοί θέλουν κι άλλες απολύσεις, για να πάρουν πίσω τα φράγκα τους οι δανειστές μας, η ανεργία ένας Θεός ξέρει πού βρίσκεται, οπότε πού να βρεθούν τα χρήματα για να πληρώσει ο κόσμος; Κι ο «αστυνόμος» Θεοχάρης κατασχέσεις ονειρεύεται. Μολών λαβέ, που θα έλεγε και ο Λεωνίδας...
  Το λίπος κάηκε και πια μυρίζει καμένη σάρκα. Παρανάλωμα του πυρός θα γίνει, αν πάρει διαστάσεις η κατάσταση...       Του Δημήτρη Γιατράκου 

***  Αρχίζει το ματς…
  Του Δημήτρη Γιατράκου 
Ημέρα ποδοσφαίρου η Κυριακή. Γιορτή κανονική κάποτε. Ταυτισμένη με την Αθλητική Κυριακή του Γιάννη Διακογιάννη. Από νωρίς στο γήπεδο να πιάσουμε θέση, έστω και από καμιά τρύπα του γηπέδου ως πιτσιρικάδες, «φόρτσα Μαύρη Θύελλα», ο Μαντόλας να πουλάει πορτοκαλάδες σε πλαστικά μπουκαλάκια σε σχήμα μπάλας, καυγάδες... Ωραία πράγματα. Μαχαιρώματα και ραντεβού θανάτου δεν υπήρχαν στον ορίζοντα, χωρίς να είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Από την εποχή της ΝΟVA, ωστόσο, και του Στοιχήματος το ποδόσφαιρο που όλοι αγαπήσαμε ενταφιάστηκε. Τα οικονομικά συμφέροντα των «επενδυτών» είναι τόσο ισχυρά, που δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη. Όλα ελεγχόμενα. Μέχρι και τι νούμερο παπούτσι φορούν οι διαιτητές γνωρίζουν οι παρατρεχάμενοι των παραγόντων. Για τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ και της Ευρώπης γίνονται όλα. Οι εξέδρες άδειασαν, γέμισαν οι καναπέδες και πόλεις με παράδοση, όπως η Πάτρα και η Λάρισα, εξαφανίστηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι μεγάλοι, για το ορθόν, ένας είναι ο μεγάλος, δε θέλουν ισχυρές επαρχιακές ομάδες που κουβαλάνε κόσμο. Προτιμούν τα χειραγωγίσιμα «χωριουδάκια», που μαζεύουν 1.000 φιλάθλους ανά παιχνίδι μέσο όρο τη σεζόν, για να περνάνε εύκολα, χωρίς προβλήματα. Καταπιάστηκα με το θέμα, γιατί διάβασα πως «έτοιμος να υποβάλει συγκεκριμένο πλάνο προς την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου για την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου του και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Ο Δημητράκης είναι νευρικό παιδί, όχι σαν τον ευγενικό και χαμηλού προφίλ Τζίγγερ, και δε χαμπαριάζει Χριστό, προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει, όπως και ο Μαρινάκης βέβαια, που κάνει ό,τι-στην κυριολεξία-γουστάρει στο χώρο. Αν μπει ο μικρός Γιαννακόπουλος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό που θέλει να ξεπεράσει τον Κόκκαλη με οκτώ σερί πρωταθλήματα και τον Μελισσανίδη οικονομικό κολοσσό, πια, στην ΑΕΚ, θα δούμε απείρου κάλλους πράγματα στο ποδόσφαιρο. Και ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ, από την άλλη, δεν είναι μικρό μέγεθος, ούτε του Κατηχητικού. Αστυνομικό, κυρίως, ενδιαφέρον θα αποκτήσει το σπορ (;), με πάνοπλους ποδοσφαιρικούς στρατούς να συγκρούονται, των οποίων οι «στρατηγοί» ξεπερνούν σε μισθούς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Αρχίζει το ματς... -

*** Πλημμυρίσαμε από τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα…
Την προηγούμενη εβδομάδα, κυρίως η Καλαμάτα και σχεδόν όλες οι περιοχές της Μεσσηνίας, αντιμετώπισαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με δρόμους και γειτονιές να αγγίζουν τα όρια της «πλημμυρικής αντοχής τους». Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σοβαρά, τόσο σε υποδομές όσο και σε περιουσίες. Ευτυχώς, όμως, χωρίς ανθρώπινα θύματα. Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η τραγική ιστορία με απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Ρόδο εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, με πολύ σοβαρότερη αυτή της Ρόδου, τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα, όχι όμως ακραία. Και βλέποντας όλα αυτά, τι να πούμε; Ευτυχώς που δεν έχουμε στην Ελλάδα τα φαινόμενα της Ινδονησίας και της Αμερικής και τόσων άλλων περιοχών στον πλανήτη! Κι αυτά είναι ακραία καιρικά φαινόμενα: τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες που σαρώνουν ολόκληρες πολιτείες. Μόνο ευτυχώς μπορούμε να πούμε. Και στη σκέψη ενός τέτοιου φαινομένου, μόνο να τρομοκρατηθείς μπορείς για το πόσο απροστάτευτοι και ανοχύρωτοι είμαστε. Στην αρχή, όμως, κάθε χειμερινής περιόδου περισσεύουν οι δηλώσεις των «αρχόντων» μας ότι «είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έκτακτα φαινόμενα». Για να έρθει απλώς μια έντονη καταιγίδα να μας αποδείξει «τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα». Στο σπίτι, πρώτα βάζεις κεραμίδια, πόρτες και παράθυρα για να το ασφαλίσεις, όπως και μάντρα για να το προστατεύσεις από τους εξωτερικούς κινδύνους, και μετά φυτεύεις τις ζαρντινιέρες. Ακόμα κι αν μια πόλη στερηθεί μία ασφαλτόστρωση ή έναν καλλωπισμό πλατείας, είναι πολύ πιο σημαντικό να έχει εξασφαλίσει ότι δεν κινδυνεύει από τους χειμάρρους και τα ποτάμια που την περιβάλλουν. Τι τυχεροί που είμαστε και δεν έχουμε τυφώνες και ανεμοστρόβιλους! Με ένα και μόνο χτύπημα θα είχε… αφανισθεί η χώρα. Τόσο προστατευμένοι είμαστε… Τελικά, ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα… Το έχει αποδείξει! - 

***    Σε διαβούλευση η ΜΠΕ διαχείρισης των απορριμμάτων          
            Υποβλήθηκε χθες από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε άλλους φορείς, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης, για τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4014/2011, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 της ΚΥΑ Η.Π.37111/2021/2003.
Πέραν των προβλεπόμενων διαδικασιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναρτήσει σήμερα στην ιστοσελίδα της (www.ppel.gov.gr) το σύνολο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των χαρτών και διαγραμμάτων που τη συνοδεύουν, ούτως ώστε να υπάρξει η πληρέστερη κατά το δυνατόν ενημέρωση και συμμετοχή.
Όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, οι ενέργειες έχουν ως εξής:
1) Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οφείλει να δημοσιοποιήσει τη ΜΠΕ και στη συνέχεια να αποστείλει στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ το φάκελο με τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου, τις γνώμες και προτάσεις του κοινού και τα αποδεικτικά δημοσιοποίησης. Τα έξοδα δημοσίευσης της σχετικής ανακοίνωσης στον Τύπο βαρύνουν το φορέα του έργου, ενώ οι ελάχιστες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι οι ακόλουθες:
1.1. Εντός 5 ημερών από την παραλαβή του φακέλου της ΜΠΕ θα πρέπει να δημοσιευτεί σε τοπική και περιφερειακή εφημερίδα ανακοίνωση και πρόσκληση του ενδιαφερόμενου κοινού και του κοινού (όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 19 του Ν. 4014/2011), για να λάβουν γνώση της ΜΠΕ και να διατυπώσουν τις απόψεις τους επί του περιεχομένου της. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης περιγράφεται στο Παράρτημα Β της ΚΥΑ Η.Π.37111/2021/2003
1.2. Παράλληλα, η ως άνω ανακοίνωση θα πρέπει να αναρτηθεί και στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας.
1.3. Μέσα σε προθεσμία όχι μικρότερη των 30 ημερών από τη δημοσίευσή της ως άνω ανακοίνωσης το ενδιαφερόμενο κοινό και το κοινό έχουν τη δυνατότητα:
-Να λάβουν γνώση ολόκληρου του περιεχομένου του φακέλου της ΜΠΕ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να θέτει στη διάθεση του ενδιαφερόμενου κοινού και του κοινού κάθε σχετικό στοιχείο και να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.
-Να διατυπώσουν εγγράφως τη γνώμη τους και τις προτάσεις τους, που πρέπει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένες, και να τις διαβιβάσουν προς την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
1.4. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας διαβιβάζεται στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ φάκελος, ο οποίος περιλαμβάνει: α) τις διατυπωθείσες γνώμες και προτάσεις των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησης τους που έχουν τυχόν υποβληθεί, β) τη σχετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και γ) τα αποδεικτικά για τη δημοσιοποίηση στοιχεία, όπως αποκόμματα εφημερίδων, όπου έγιναν οι σχετικές δημοσιεύσεις και αποδεικτικό ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας.
Η κατά τα προηγούμενα διαδικασία δημοσιοποίησης και διαβίβασης των απόψεων και προτάσεων, καθώς και της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν μπορεί να υπερβεί τις 45 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του προς δημοσιοποίηση φακέλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
2) Η Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ και οι Διευθύνσεις Δασών των Π.Ε. παρακαλούνται για τις ενέργειές τους στο πλαίσιο της παρ. 1.α του άρθρου 3 της ΥΑ 15277/2012.
3) Οι άλλες Υπηρεσίες προς τις οποίες αποστέλλεται φάκελος ΜΠΕ παρακαλούνται να εκφράσουν τυχόν παρατηρήσεις τους επί του περιεχομένου του, εντός 45 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του.
Τέλος, επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 45 εργάσιμων ημερών, και εντός είκοσι πέντε (25) εργάσιμων ημερών, από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υφιστάμενων γνωμοδοτήσεων και απόψεων, η ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ συντάσσει σχέδιο Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) ή σχέδιο απορριπτικής σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4014/2011, όπως εξειδικεύται με το άρθρο 4 της ΚΥΑ οικ. 167563/2013. 

***  Ικανοποίηση Νίκα για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την «Ολυμπία Οδό»          
Με την προϋπόθεση να γίνει πράξη η ολοκλήρωσή της μέχρι την Τσακώνα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ικανοποίηση, χωρίς η Μεσσηνία να παρεκκλίνει από το στόχο της για πλήρη, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα, εξέφρασε ο δήμαρχος μετά τη δέσμευση εκ μέρους του υπουργού Υποδομών για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, του έτερου μεγάλου οδικού άξονα της Πελοποννήσου μετά τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης - Καλαμάτας.
Ως γνωστόν, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και μετά το πέρας της εκδόθηκε από το υπουργείο η ακόλουθη ανακοίνωση: «Είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, όλα τα έργα που εξαιρέθηκαν λόγω σύντμησης, να πραγματοποιηθούν. Όχι ότι κάνουμε χάρη σε κανέναν, αλλά γιατί οι υποδομές στις μεταφορές είναι αναγκαία προϋπόθεση παντού για να ξαναξεκινήσει η χώρα.
Ξεκινά, λοιπόν, ο δρόμος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της κατασκευής της υπόλοιπης Ολυμπίας Οδού, δηλαδή Κόρινθος-Πάτρα, μιας σύμβασης, η οποία σε λίγες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση».
Από την πλευρά τους, πάντως, οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Θαν. Πετράκος εξέφρασαν μεγαλύτερο σκεπτικισμό για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και δήλωσαν ότι θα περιμένουν απτές αποδείξεις ότι η Ολυμπία Οδός θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της.

***  Ταυτοποιήθηκε η σορός του 50χρονου αγνοούμενου από τη Ρόδο         
           Στον εκπαιδευτικό Κώστα Αργυρόπουλο, που χάθηκε στα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής την περασμένη Παρασκευή, ανήκει η σορός που εκβράστηκε στην παραλία της Ντάτσα στη Τουρκία.
Πριν λίγη ώρα οι συγγενείς του εκπαιδευτικού που είχαν μεταβεί στη Τουρκία αναγνώρισαν τον άτυχο άνδρα και απομένει να κινηθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού στην Ελλάδα.
Ο Κ.Αργυρόπουλος επέβαινε σε όχημα, που παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρου, μαζί με δύο συναδέλφους του. Η 27χρονη εκπαιδευτικός που ήταν μαζί του εντοπίστηκε νεκρή στην κοίτη του ποταμού στην Κρεμαστή, ενώ ο τρίτος εκπαιδευτικός που βρισκόταν στο αυτοκίνητο κατάφερε να σωθεί.
Η θεομηνία που έπληξε το νησί προκάλεσε τον θάνατο και άλλων δύο ανθρώπων, ενός 67χρονου και της 54χρονης συζύγου του.  Newsroom ΔΟΛ

***  Αποδέσμευση οικοπέδων για σκουπίδια στο Δήμο Καλαμάτας          
        Σε αποδέσμευση των ακινήτων της δημοπρασίας που είχε γίνει στο παρελθόν, για τη μίσθωση οικοπεδικών εκτάσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας, προχώρησε χθες με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2012 είχε πραγματοποιηθεί δημοπρασία για τη μίσθωση οικοπέδων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων και την προσωρινή αποθήκευση του υπολείμματος της επεξεργασίας. Για το λόγο αυτό είχαν ενοικιαστεί δύο οικόπεδα στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας.
Ωστόσο, μετά από σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αερομεταφορών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, δεν υπάρχει έγκριση για τα δύο μισθωμένα οικόπεδα για λόγους ασφαλείας των πτήσεων στην 120 ΠΕΑ. Έτσι, δεν είναι και δυνατή η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων  και προσωρινής αποθήκευσης υπολείμματος.
Όπως αναφέρθηκε χθες από τη σχετική Διεύθυνση του Δήμου Καλαμάτας, αυτή την περίοδο τα σκουπίδια επεξεργάζονται στην περιοχή της «νέας» Μαραθόλακκας από την εταιρεία RAM. Α.Π. 
 
*** Σε διαβούλευση η ΜΠΕ διαχείρισης των απορριμμάτων          
           Υποβλήθηκε χθες από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε άλλους φορείς, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης, για τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4014/2011, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 της ΚΥΑ Η.Π.37111/2021/2003.
Πέραν των προβλεπόμενων διαδικασιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναρτήσει σήμερα στην ιστοσελίδα της (www.ppel.gov.gr) το σύνολο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των χαρτών και διαγραμμάτων που τη συνοδεύουν, ούτως ώστε να υπάρξει η πληρέστερη κατά το δυνατόν ενημέρωση και συμμετοχή.
Όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, οι ενέργειες έχουν ως εξής:
1) Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οφείλει να δημοσιοποιήσει τη ΜΠΕ και στη συνέχεια να αποστείλει στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ το φάκελο με τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου, τις γνώμες και προτάσεις του κοινού και τα αποδεικτικά δημοσιοποίησης. Τα έξοδα δημοσίευσης της σχετικής ανακοίνωσης στον Τύπο βαρύνουν το φορέα του έργου, ενώ οι ελάχιστες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι οι ακόλουθες:
1.1. Εντός 5 ημερών από την παραλαβή του φακέλου της ΜΠΕ θα πρέπει να δημοσιευτεί σε τοπική και περιφερειακή εφημερίδα ανακοίνωση και πρόσκληση του ενδιαφερόμενου κοινού και του κοινού (όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 19 του Ν. 4014/2011), για να λάβουν γνώση της ΜΠΕ και να διατυπώσουν τις απόψεις τους επί του περιεχομένου της. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης περιγράφεται στο Παράρτημα Β της ΚΥΑ Η.Π.37111/2021/2003
1.2. Παράλληλα, η ως άνω ανακοίνωση θα πρέπει να αναρτηθεί και στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας.
1.3. Μέσα σε προθεσμία όχι μικρότερη των 30 ημερών από τη δημοσίευσή της ως άνω ανακοίνωσης το ενδιαφερόμενο κοινό και το κοινό έχουν τη δυνατότητα:
-Να λάβουν γνώση ολόκληρου του περιεχομένου του φακέλου της ΜΠΕ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να θέτει στη διάθεση του ενδιαφερόμενου κοινού και του κοινού κάθε σχετικό στοιχείο και να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.
-Να διατυπώσουν εγγράφως τη γνώμη τους και τις προτάσεις τους, που πρέπει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένες, και να τις διαβιβάσουν προς την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
1.4. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας διαβιβάζεται στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ φάκελος, ο οποίος περιλαμβάνει: α) τις διατυπωθείσες γνώμες και προτάσεις των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησης τους που έχουν τυχόν υποβληθεί, β) τη σχετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και γ) τα αποδεικτικά για τη δημοσιοποίηση στοιχεία, όπως αποκόμματα εφημερίδων, όπου έγιναν οι σχετικές δημοσιεύσεις και αποδεικτικό ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας.
Η κατά τα προηγούμενα διαδικασία δημοσιοποίησης και διαβίβασης των απόψεων και προτάσεων, καθώς και της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν μπορεί να υπερβεί τις 45 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του προς δημοσιοποίηση φακέλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
2) Η Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ και οι Διευθύνσεις Δασών των Π.Ε. παρακαλούνται για τις ενέργειές τους στο πλαίσιο της παρ. 1.α του άρθρου 3 της ΥΑ 15277/2012.
3) Οι άλλες Υπηρεσίες προς τις οποίες αποστέλλεται φάκελος ΜΠΕ παρακαλούνται να εκφράσουν τυχόν παρατηρήσεις τους επί του περιεχομένου του, εντός 45 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του.
Τέλος, επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 45 εργάσιμων ημερών, και εντός είκοσι πέντε (25) εργάσιμων ημερών, από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υφιστάμενων γνωμοδοτήσεων και απόψεων, η ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ συντάσσει σχέδιο Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) ή σχέδιο απορριπτικής σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4014/2011, όπως εξειδικεύται με το άρθρο 4 της ΚΥΑ οικ. 167563/2013. 
 
*** Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης όλες οι θέσεις για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών         
            Κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Ανακοίνωση 5/2013 για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών.
Πρόκειται για την Απόφαση υπ' αριθμόν 31890 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα «Ανακοίνωση που αφορά στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ' εφαρμογή του άρθρου 81 του ν.4172/2013 (Α' 167)» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2999/2013. Σημειώνεται ότι η δεκαπενθήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τρέχει τυπικά από σήμερα, αλλά για να υποβληθεί η σχετική αίτηση θα πρέπει να αναμένουμε εγκύκλιο από το υπουργείο που θα καθορίζει και το έντυπο που θα πρέπει να συμπληρωθεί.
Κατεβάστε τη σχετική απόφαση 
 
*** Ένταση μεταξύ Κουκούτση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κουκούτση, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ταυτόχρονα απέρριψε ανάλογο αίτημα για τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Σε σύνολο 254 παρόντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κουκούτση ψήφισαν 253, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών». Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη τάχθηκαν και οι 254 παρόντες βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη τάχθηκαν 23 βουλευτές, κατά 206, ενώ 22 ψήφισαν «παρών» και τρεις λευκό. Νωρίτερα, οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής απέρριψαν τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες αστήρικτες και έκαναν λόγο για ψευδομαρτυρίες εναντίον τους. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του καθώς, όπως τόνισε, η περίπτωσή του αφορά μια σφοδρή πολιτική διαμάχη που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης κατηγορείται για τα αδικήματα που αφορούν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και σωματικές βλάβες, ενώ για τον κ. Κασιδιάρη ζητήθηκε η άρση ασυλίας του έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρείας κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, ο υπουργός Υγείας είχε μηνυθεί από τον κ. Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμιση. Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής Λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών επικράτησε ένταση στη Βουλή και ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, παίρνοντας τον λόγο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χαρακτήρισε ψευδείς τις σε βάρος του κατηγορίες περί εξύβρισης, συκοφαντικής δυσφήμισης και σωματικές βλάβες, καταλογίζοντας ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Κουκούτσης ισχυρίστηκε ότι διαδήλωση Πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας, που καλούσαν σε τζιχάντ εναντίον του ελληνικού λαού και πετροβολούσαν τους αστυνομικούς, κατευθυνόταν από ομάδα αριστεριστών. Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Κουκούτσης μίλησε απαξιωτικά, τόσο για τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, όσο και για τον συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του. Για τον κ. Ασλάμ, υποστήριξε ότι καταζητείται από την Ιντερπόλ, για εμπορία ανθρώπων και δεν μπορεί να γυρίσει στη χώρα του, ενώ για τον κ. Κωνσταντίνου είπε, μεταξύ άλλων, ότι εμφανίζεται σε όλα τα φιλμ να είναι έξω από τη Marfin κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Οι διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες, ενώ ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Τραγάκης, μάταια προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη. «Θα συνεχίσουμε να πράττουμε ό,τι πράτταμε μέχρι να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας και να ξανανοίξουν οι κλειστές γρίλιες, μέχρι και ο τελευταίος λαθρομετανάστης να γυρίσει πίσω στη πατρίδα του» επέμεινε να λέει ο κ. Κουκούτσης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, που ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, κατηγόρησε τον κ. Κουκούτση ότι ψεύδεται, σημειώνοντας πως δέχτηκε από τον ίδιο σωματική βία και εκφοβισμό, όταν προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο καταδίκαζαν τη ρατσιστική βία. «Πήγε να με κλωτσήσει, μας εκφόβιζε. Προσωπικά, μου είπε σε ξέρουμε και θα δεις τι θα πάθεις, και όταν σήκωσε το χέρι του τον έπιασε ο φρούραρχος της Βουλής. Την επόμενη μέρα ο κ. Κουκούτσης έλεγε ότι έτσι θα γίνεται η ιστορία από εδώ και πέρα» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η κ. Κατριβάνου και κατέληξε: «Εγώ, προσωπικά, δέχτηκα βρισιές και εκφοβισμό. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν καταθέσουμε την αλήθεια και δεν βάλουμε όριο σε αυτήν τη βία θα εκτραχυνθούν τα πράγματα». «Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που δεν έκανα αυτά όλα που μου καταλογίζουν» ήταν η αντίδραση του κ. Κουκούτση. Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Σεισμική δόνηση στον Αργολικό κόλπο έγινε αισθητή και στη Μεσσηνία

 Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα στον Αργολικό Κόλπο ενώ έγινε αισθητή και στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας ρίχτερ. - 

***  Ο Περιμετρικός της Καλαμάτας σε λειτουργία (βίντεο)         
   
Δείτε πιο κάτω με τη βοήθεια της τεχνολογίας την τελική μορφή του Περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας.   Video: 

 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

*** ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ  στους   ομίλους στο  Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο  σήμερα  χθες :
 Συνοπτικά τα αποτελέσματα, το υπόλοιπο πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:1ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Μάντσεστερ Γ.  0-5 ,  (0-1) 22΄ Βαλέτσια ,  65΄  , 74΄  , 85΄Νάνι  , (Αγγλία) 21:45
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Ρεάλ Σοσιεδάδ   4-0 ,  (1-0) 36΄Λουϊς Αντριάνο , 46΄Τείξτέϊρα , 66΄   ,  85΄Ντάγκλα Κόστας (Ισπανία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Γ. 4 6-3 8
Λεβερκούζεν 4 8-5 7
Σαχτάρ Ντόνετσκ 4 3-5 5
Σοσιεδάδ 4 1-5 1

2ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Γαλατασαράι   4-1 , (1-1)  37΄ Μπέϊλ,  38΄   , 51΄ Αρμπελόα , 65΄Νι Μαρία  , 80΄ Ίσκο ,  (Τουρκία) 21:45
Γιουβέντους (Ιταλία) - Κοπεγχάγη    3-1 ,  (2-0)  28΄ Βιδάλ , 27΄ αυτογκόλ Σπάχιτς ,59΄πεν από Βιδάλ υπέπεσε ο  Μπέλμπεργ  , 61΄Βιδάλ (Δανία) 21:45
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 4 14-4 10
Γαλατασαράι 4 6-10 4
Κοπεγχάγη 4 3-8 4
Γιουβέντους 4 6-7 3

3ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αντερλεχτ (Βέλγιο) - Μπενφίκα (Πορτογαλία)   2-3 , (1-1) .-^   21:45
Τα γκόλ   :  18΄ Μπεμπά  , 34΄Μάστιτς , 51΄     , 77΄  , 87΄ Ροδρίγκο ,
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Ολυμπιακός    2-1  , (1-0) .-^  (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45
Τα  γκόλ : 7 ΄ Ιμπραϊμοβιτς , 80΄ Μανωλάς , 89΄Καβάν ,
Τα  Βίντεο  από  τον  αγώνα  :
ΠΑΡΙ Σ Ζ  -  ΟΣΦΠ  2 - 1  27/ 11/ 2013  Γκόλ ισοφάρισης : http://youtu.be/OTACI3wfJHk ,
ΠΑΡΙ Σ Ζ  -  ΟΣΦΠ  2 - 1 27- 11- 2013  1ο γκόλ : http://youtu.be/jaCJ8X5g7jQ ,
Παρί Σ Ζ  -  ΟΣΦΠ  2 - 1  2ο γκόλ Π Σ Ζ  27/ 11/ 2013 : http://youtu.be/kAlF_CWbJ1w ,
ΠΑΡΙ ΣΕ ΣΕΡΜΕΝ - ΟΣΦΠ 2 - 1  27/ 11 /2013  2ο  γκόλ :    http://youtu.be/J9x78HXhn9I .   ,
Π Σ Ζ -  ΟΣΦΠ 2 -1   φάσεις  27 /11/ 2013  :  http://youtu.be/ua--gS4A0_A  ,

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 5 15-3 13 Προκρίθηκε
Ολυμπιακός 5 7-7 7
Μπενφίκα 5 6-7 7
Άντερλεχτ 5 3-14 1

4ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Μπάγερν   1-3  .- ^ Τα γκολ των Γκέτσε, Ρόμπεν και Μίλερ ενώ για τους Ρώσους σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι .-^
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Βικτόρια Πλζεν   4-2 , (1-1) .- ^ Τα γκόλ : 35΄ πεν. Αγκουέρο , 42΄   , 65΄ Νασρί , 69΄  ,  78΄Νεγράδο ,88΄ Τζέκο ,
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπάγερν 5 15-2  15 -Προκρίθηκε
Μάντσεστερ Σ. 5 15-8 12 -Προκρίθηκε
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 6-12 3
Βικτόρια Πλζεν 4 2-12 0

5ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στεάουα Βουκ. - Σάλκε 0-0 .- ^
Βασιλεία - Τσέλσι 1-0 .- ^
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Τσέλσι 5 11-3 9 -Προκρίθηκε
---------------------------
Βασιλεία 5 5-4 8
Σάλκε 5 4-6 7
Στεάουα Βουκ. 5 2-9 3

6η αγωνιστική
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σάλκε - Βασιλεία
Τσέλσι - Στεάουα Βουκ.
6ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αρσεναλ (Αγγλία) - Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-0 .- ^
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Νάπολι (Ιταλία) 3-1 .- ^
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.
Άρσεναλ 5 8-3 12
Ντόρτμουντ 5 9-5 9
Νάπολι 5 8-9 9
Μαρσέιγ 5 4-12 0

6η αγωνιστική

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ
Νάπολι - Αρσεναλ
7ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πόρτο - Αούστρια Βιένης 1-1 .- ^
Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Ατλ. Μαδρίτης 1-1 .- ^
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Ατλέτικο Μαδρ. 5 13-3 13 -Προκρίθηκε
---------------------------
Ζενίτ Αγ.Πετρ. 5 4-5 6
Πόρτο 5 4-5 5
Αούστρια Βιέν. 5 1-9 2

6η αγωνιστική

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013
Αούστρια Βιένης - Ζενίτ Αγ.Πετρ.
Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο
8ος όμιλος
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σέλτικ - Μίλαν 0-3 .- ^
Αγιαξ - Μπαρτσελόνα 2-1 .- ^
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 5 10-4 10 -Προκρίθηκε
---------------------------
Μίλαν 5 8-5 8
Άγιαξ 5 5-8 7
Σέλτικ 5 2-8 3

6η αγωνιστική
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μίλαν - Αγιαξ
Μπαρτσελόνα - Σέλτικ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ:Χαρτ, Ρίτσαρντς, Λέσκοτ, Κολάροφ, Ντεμικέλις, Μίλνερ, Νασρί, Χάβι Γκαρσία, Φερναντίνιο, Τζέκο, Αγκουέρο.
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Κόζατσικ, Λιμπέρσκι, Προχάσκα, Ραϊτόραλ, Σισόφσκι, Χοράβα, Χορβάτ, Κολάρ, Τεσλ, Ντούρις.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Μπέιλ, Κασεμίρο, Ντι Μαρία, Ίθκο, Ιγιαραμέντι, Ροντρίγκεζ.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Ισκάν, Ζαν, Νουνκέου, Σεντιού, Έμπουε, Φελίπε Μέλο, Ινάν, Μπρούμα, Ντρογκμπά, Μπουλούτ, Άμραμπατ.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ:Προτό, Νσακαλά, Ντεσάχτ, Νίτινκ, Κουγιατέ, Μπεμπά, Φάντεν Μπόρε, Πράετ, Ζιλέ, Μπρούνο, Μίτροβιτς.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Άρτουρ, Λουισάο, Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Φέισα, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Λίμα, Μάρκοβιτς.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:Μπουφόν, Κιελίνι, Μάρτιν Κάσερες, Μπονούτσι, Πογκμπά, Παντόιν, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ, Τέβεζ, Γιορέντε.
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μπενγκτσον, Μέλμπεργκ, Σίγκουρντσον, Κλόντεμιρ, Ντιλέινι, Γκίσλασον, Μπολάνιος, Γιόργκενσεν, Τουτού.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ:Λένο, Σπάχιτς, Τοπράκ, Ντονάτι, Ράιναρτζ, Ρόλφες, Μπέντερ, Καν, Κάστρο, Σον, Κίσλινγκ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Σμόλινγκ, Γκιγκς, Νάνι, Βαλέντσια, Καγκάβα, Ρούνεϊ
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ:Πιατόφ, Κούτσερ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φρεντ, Μπερνάρ, Ντάγκλας Κόστα, Άλεξ Τεσέιρα, Σρνα, Λουίζ Αντριάνο.
ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Ανσοτέγκι, Κανταμούρο, Ντε λα Μπέγια, Ελουστόνδο, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Τσάβι Πριέτο, Πάρντο, Βέλα, Γκρίτσμαν, Κάστρο.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ:Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σαλίνο, Μπονγκ, Σάμαρης, Φουστέρ, Σιόβας, Κάμπελ, Μήτρογλου.

 ***  Στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Λεωνίδας και Τάκης!
  Στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου βρίσκονται αυτές τις μέρες οι …κολλητοί του Λεωνίδας Παπανικολάου και Τάκης Σακελλαρόπουλος. Οι δυό τους παρακολούθησαν την Κυριακή το ντέρμπι της Μπορούσιας Ντόρτμουντ με την Μπάγερν, που δυστυχώς κατέληξε με την ομάδα του Μονάχου να παίρνει τη νίκη με 0-3, ενώ χθες είχαν την ευκαιρία να δουν και την αναμέτρηση με τη Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ. - 



***  Αιτωλικό, Άργος και Αχαΐα (Κύπελλο) οι σταθμοί που κρίνουν τη συνέχεια για την Καλαμάτα 
Την ευκαιρία να ξεκουραστούν είχαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, εκμεταλλευόμενοι το ρεπό που τους έδωσε και συνηθίζει να δίνει κάθε Τρίτη, ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας Μίλτος Γκόφας. Από σήμερα η Καλαμάτα επικεντρώνεται στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή στην Αιτωλοακαρνανία κόντρα στον Άρη Αιτωλικού, με τον πολύπειρο τεχνικό να υπολογίζει πλέον κανονικά τον Παναγιώτη Τσιμικλή, όχι όμως και τους Μπελεβέτη, Τριανταφυλλάκη και Κωνσταντακόπουλο. Μιλάμε για σημαντικές απουσίες που ωστόσο, λόγω του μεγάλου και ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει η ομάδα, δεν φαίνονται τόσο έντονα, με τους αντικαταστάτες τους να φανερώνουν πολύ καλά δείγματα γραφής. Και από τη στιγμή που αγωνιστικά η Καλαμάτα διανύει περίοδο αγωνιστικής φόρμας ενώ ψυχολογικά βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο, όλα φαντάζουν ιδανικά, ανοίγοντας πλήρως το δρόμο για τη συνεχή βαθμολογική της αναρρίχηση με στόχο, τι άλλο, την κορυφή του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Άρη Αιτωλικού και Παναργειακό, θα παίξουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια την οποία καταβάλλει η Μαύρη Θύελλα, όμως κάθε άλλο παρά αδιάφορα αντιμετωπίζεται και η αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο Αχαΐας. Οι τρεις αυτές αναμετρήσεις που ακολουθούν και που διεξάγονται μακριά από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τους παίκτες του Γκόφα, που καλούνται να κάνουν την υπέρβαση, ξεπερνώντας κούραση και πίεση, διατηρώντας την ομάδα σε τροχιά τίτλου αλλά και Κυπέλλου. Το ματς με τον Ατρόμητο Αχαΐας αποτελεί τον τελικό του 4ου ομίλου στο Κύπελλο και με νίκη η Καλαμάτα περνά στους «6» του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής, κάτι που θα επιφέρει μονάχα οφέλη, οικονομικά αλλά και αγωνιστικά ή ακόμη και γοήτρου. - 

***


~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2905    Video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1348   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1347  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5600   βίντεο ανηρτημένα .-

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :

~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013  .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/26-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  26  Νοεμβρίου  2013 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/27-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,.-
~