Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου  2016 :
~
 Αράχωβα
                                                                                Γαλαξίδι
  Χ.Κ. Παρνασσού "Φτερόλακας"

Επτάλοφος                                     Αμφίκλεια  
   Δελφοί
O Αξέχαστος για μένα Παπα-Γιάννης
Ιερέας -Δάσκαλος... με την αφιέρωση που μου έκανε , λίγο πρίν κοιμηθεί εν έτη 1986.... !!
Ιερέας Ιωάννης Π. Παπανικολάου!  

 
 ~  19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου (1), Απφίας και Φιλήμονος αποστόλων. Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας (2) (†1589). Μαρτύρων Ασκληπιοδότης, Ησυχίου, Θεοδότου, Μαξίμου και Πολύευκτου. Ιερομάρτυρος Νικήτα, του Ηπειρώτου (†1809). Οσίων Ευγενίου και Μακαρίου, των ομολογητών. Κόνωνος του εν Ιορδάνη και Ραβουλά του συστησαμένου την ομώνυμον Μονήν.
(1) O άγιος Άρχιππος καταγόταν από τις Κολοσσαίς, όπου τον συνάντησε ο Απ. Παύλος, τον κατήχησε και τον βάπτισε χριστιανό. Γρήγορα όμως λόγω της προθυμίας του, του ζήλου του και της ευσέβειάς του αποδείχθηκε σε συστρατιώτη του αποστόλου, ο οποίος τον αναφέρει στις προς Φιλήμονα και Κολασσαείς επιστολές του. Αργότερα συνελήφθη με διαταγή του έπαρχου Ανδροκλέους και πιέσθηκει να αρνηθεί την πίστη του. O Άρχιππος αρνήθηκε και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια, τα οποία αντί να τον πτοήσουν τον ενδυνάμωσαν. Τέλος ο μαρτυρικός δια λιθοβολισμού θάνατος χάρισε στον Αρχίππο το στέφανο της δόξης.
(2) Η αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το 1522 στην Αθήνα και καταγόταν από αρχοντική πλούσια οικογένεια. Πατέρας της ήταν ο Άγγελος Μπενιζέλος και μητέρα της η Συρίγη, γυναίκα στείρα η οποία απέκτησε την αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή. Δώδεκα ετών την πίεσαν να παντρευτεί κάποιο πλούσιο Αθηναίο, ο οποίος όμως την κακομεταχειριζόταν. Τρία χρόνια όμως αργότερα, ο σύζυγός της πέθανε και η αγία απαλλάχθηκε από τη βάναυση συμπεριφορά του. Οι γονείς της την πίεσαν για δεύτερο γάμο, όμως η Φιλοθέη αποφάσισε να γίνει μοναχή και διαθέσει όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των πτωχών και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελλήνων, γεγονός το οποίο δυσαρεστούσε τούς Τούρκους κατακτητές, οι οποίοι εισέβαλαν στο μοναστήρι και κτύπησαν ανελέητα την Αγία, η οποία παρέδωσε την αγία ψυχή της στις 19 Φεβρουαρίου 1589.   ~
Σήμερα 19/02/2016 εορτάζουν:
Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, Άγιος Άρχιππος ο Απόστολος, Άγιος Νικήτας ο νέος Ιερομάρτυρας
Ἀθηναίων ἡ πόλις ἡ περιώνυμος Φιλοθέην τιμᾷ τὴν ὁσιομάρτυρα καὶ ἀσπάζεται αὐτῆς τὸ θεῖον λείψανον, ὅτι ἐβίωσε σεμνῶς καὶ μετήλλαξε τὸ ζῆν ἀθλήσει καὶ μαρτυρίῳ, καὶ πρεσβεύει πρὸς τὸν Σωτῆρα, διδόναι πᾶσι τὸ θεῖον ἔλεος.
~ Απολυτίκιο της Αγ. Φιλοθέης - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/JDyLzhTHLAA  ,-

~
Η διάλυση της Τουρκίας
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Εγώ δε θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω. Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το Κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης (δηλ. των κρυπτοχριστιανών Ελλήνων της Τουρκίας) θα ανάβονται πάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω.
Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης

Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης
 
Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων
 
Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες

Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες
 
Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος
 
Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου εν τοις Διακονίσσης

Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελισ....
 
Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει

Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει
 
Όσιος Μαρτινιανός

Όσιος Μαρτινιανός
 
Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας

Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο
Βιογραφία
Άγιος Νικήτας ο νέος ΙερομάρτυραςΟ Άγιος Νικήτας καταγόταν από την Ήπειρο και έγινε Ιερομόναχος στο Άγιον Όρος, και συγκεκριμένα στη Σκήτη της Αγίας Άννας και κατόπιν στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα (Ρώσικη). Τον κατέλαβε ο πόθος του μαρτυρίου και γύριζε τα χωριά γύρω από τις Σέρρες και τη Δράμα, κηρύττοντας τον Χριστό σαν αληθινό Θεό και τον Μωάμεθ σαν πλάνο. Συνελήφθη από τους Τούρκους και φυλακίστηκε στις Σέρρες. Κατόπιν υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια, όπως όσφρηση φωτιάς από τη μύτη, ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι, καλαμένιες ακίδες στα νύχια του και κάψιμο στα απόκρυφα μέλη του. Ο Νικήτας όμως, με θαυμαστή σταθερότητα, συνεχώς ομολογούσε την πίστη του στο Χριστό. Τελικά, στις 19 Φεβρουαρίου 1806 μ.Χ. τον κρέμασαν και έτσι δέχτηκε το στεφάνι της αφθαρσίας.
***  Δημοσκόπηση MRB: Πρωτιά ΝΔ , με 3.7% έναντι ΣΥΡΙΖΑ!

Προβάδισμα 3,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εντυπωσιακό προβάδισμα στην παράσταση νίκης και του Κ. Μητσοτάκη έναντι του Α. Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, σύμφωνα τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας MRB.
Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

- ΝΔ 26,9%
- ΣΥΡΙΖΑ 23,2%
- ΚΚΕ 6,6%
- Χρυσή Αυγή 6,5%
- Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%
- Ένωση Κεντρώων 4,1%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%
- «Το Ποτάμι» 2,6%
- Λαϊκή Ενότητα 2,4%
- ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%
- «Άλλα Κόμματα» 1,8%
- «Αδιευκρίνιστη Ψήφος» 15,3%.
Με 41,1% μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης
~  Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 41,1%, έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το «Κανένα Κόμμα» με 20,5%, «Άλλο Κόμμα» με 6,2% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 4,2%.
~ Στο ερώτημα: «Ποιος από τους Τσίπρα-Μητσοτάκη θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

*** ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .ΑΦΡΟΥΛΑ ΣΤΑΘΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥH Γεωργία Μπουρίκα το καλοκαίρι που μας πέρασε ,  μας έκανε μια ευχάριστη έκπληξη. Μας έδωσε 31 φωτογραφίες μαθητών-μαθητριών του δημοτικού σχολείου Βαλύρας, παρελθόντων ετών και  άγνωστης χρονολογίας. Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από το αρχείο της αείμνηστης δασκάλας Αφρούλας (Αφροδίτης) Σταθά, όταν υπηρετούσε στο δημοτικό σχολείο Βαλύρας. Ευχαριστούμε τη Γεωργία, η οποία φρόντιζε τη δασκάλα μέχρι την τελευταία της πνοή, και  μας βλέπει από ψηλά και χαίρεται. Οι φωτογραφίες έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους φωτογραφισμένους, γιατί ζούσαν την εποχή της αθωότητας κάνοντας όνειρα για το μέλλον.
Αφού τις σκανάραμε, μετά άρχισαν τα δύσκολα. Προσπαθήσαμε σε συνεργασία με το Γιώργο Λιοντήρη και τον παλιό μαθητή μου Γιάννη Λινάρδο να ταυτοποιήσουμε τα πρόσωπα . Δεν τα καταφέραμε για όλα τα πρόσωπα, γιατί ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Όποιος από τους φωτογραφισμένους γνωρίζει τα πρόσωπα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, μπορεί να μας τα στείλει για να προστεθούν, ή μπορεί και να έχουν γίνει λάθη για κάποια ονόματα.
Ευχαριστούμε τη Γεωργία Μπουρίκα για αυτήν τη χειρονομία της και η Αφρούλα χαίρεται για τη μεγάλη προσφορά στους τότε μαθητές-μαθητριές της. 
 ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!
ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΜΗ
ΧΑΡΑ ΠΕΦΑΝΗ
ΕΛΕΝΗ ΦΕΙΔΑ
ΑΦΡΟΥΛΑ ΣΤΑΘΑ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΜΠΟΒΗΣ(ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΚΑΙ
ΑΘΗΝΑ ΝΤΟΥΡΑΜΑΚΟΥ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΝΤΟΥΡΑΜΑΚΟΥ
ΤΣΑΜΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΦΕΙΔΑ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΦΡΟΥΛΑ ΣΤΑΘΑ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΚΑΡΥΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΤΖΑΛΑΒΡΑ; ή
ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

***  Τέσσερις υποψήφιοι για τη διεύθυνσή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 

 Τέσσερις έθεσαν, τελικά, υποψηφιότητα προκειμένου να αναλάβουν τη διοργάνωση του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μετά την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου. Πρόκειται για τις Κατερίνα Κασιούμη, Δανάη Θεοδωρίδου, Χριστίνα Πολυχρονιάδου και τον Γιάννη Καρούνη. Όπως σχολίαζαν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, φαίνεται να υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ της φήμης και του κύρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και του επιπέδου καταξίωσης των υποψηφίων που κατέθεσαν αιτήσεις. Και οι τέσσερις υποψήφιοι μπορεί να είναι ταλαντούχοι και με παρουσία σε σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ωστόσο το κύρος του Φεστιβάλ είχε δημιουργήσει την προσδοκία για κάτι ακόμη καλύτερο. Η Κατερίνα Κασιούμη είναι η διάδοχος της Βίκυς Μαραγκοπούλου στη Σχολή Χορού της «Φάρις». Η Δανάη Θεοδωρίδου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις και ερευνήτρια θεάτρου, ενώ έχει ερευνήσει τις δραματουργικές δομές στο πειραματικό θέατρο, το χορό και την περφόρμανς. Η Χριστίνα Πολυχρονιάδου είναι δημιουργός πολιτιστικής εταιρείας με σκοπό την εξέλιξη και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού χορού μέσω διεθνών σχέσεων και συνεργασιών. Ο Γιάννης Καρούνης είναι χορευτής, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Saltator και χορογράφος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Φάρις» αναμένεται να κληθεί σε συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες, ώστε να επιλέξει το πρόσωπο στο οποίο θα αναθέσει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Α.Π. -

***  Ξεκινά σήμερα το 8ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας         
    
Ανοίγει απόψε τις πύλες του, στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, το 8ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας.
Το διήμερο (19 -20 Φεβρουαρίου) συνέδριο διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι».
Χθες το πρωί η οργανωτική επιτροπή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, αναφορικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου και τη θεματολογία.
Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, αναισθησιολόγος κα Αικατερίνη Λαμπροπούλου, η επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων υγείας Μεσσηνίας ενθάρρυνε όλα τα μέλη της Ιατρικής Εταιρείας του νομού να προχωρήσουν στη διοργάνωση και του 8ου Συνεδρίου, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συμμετοχές φέτος αναμένονται διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα ήταν ακόμα περισσότερες, αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τα αγροτικά μπλόκα.
Η θεματολογία του συνεδρίου, όπως κάθε χρονιά, βρίσκεται σε μια δυναμική κατάσταση, τροφοδοτούμενη από τις επιθυμίες όλων των γιατρών και των νοσηλευτών της περιοχής, αλλά παράλληλα αφορά κι όλους τους πολίτες.
Το επιστημονικό πρόγραμμα ξεκινά σήμερα το απόγευμα και συνεχίζεται αύριο με το κύριο επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 3 στρογγυλά τραπέζια, βραχείες διαλέξεις και το ερευνητικό τραπέζι, όπου θα ανακοινωθούν οι 4 καλύτερες εργασίες του συνεδρίου.
Η κα Λαμπροπούλου επισήμανε ότι δίνονται μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, τα οποία αναγνωρίζονται απ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κλείνοντας ανέφερε ότι η παρουσία όλων των ιατρών είναι απαραίτητη, καθώς η ιατρική γνώση δεν είναι στατική και μοναχική και πάντα υπάρχει η ανάγκη αλλά και η επιθυμία για συνεχιζόμενη εκπαίδευση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ακτινολόγος Στυλιανός Μανωλακάκης,  προσκάλεσε επίσης όλους τους ιατρούς, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους για θέματα υγείας στο νομό, να δώσουν το παρών σ’ αυτή την κορυφαία εκδήλωση των ιατρών και νοσηλευτών της Μεσσηνίας.
Όσον αφορά στην οργανωτική δομή του συνεδρίου, ο κ. Μανωλακάκης επισήμανε ότι, στο πλαίσιο γενικότερου ενδιαφέροντος προς το κοινό, προσκεκλημένος είναι ο καθηγητής Σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος απόψε στις 8.00 θα δώσει διάλεξη με ένα θέμα πάντα επίκαιρο για την περιοχή μας, όπως ο «Επιχειρησιακός σχεδιασμός συν-καταστροφικού σταδίου σε μεγάλης κλίμακας φυσικές καταστροφές».
Αμέσως μετά τη διάλεξη του κ. Λέκκα θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από μαθητές του Ωδείου Καλαμάτας.
Ο κ. Μανωλακάκης πρόσθεσε ότι το 8ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας «καινοτομεί», καθώς για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο ο τόμος περιλήψεων του συνεδρίου και το πρόγραμμα συμμετοχής θα δοθούν με την εγγραφή των συμμετασχόντων, σ’ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet, στον οποίο θα μπορούν να κρατούν και σημειώσεις!
Αναφορικά με τα δύο δορυφορικά συμπόσια που θα λάβουν χώρα μίλησε η κα Λιάνα Τζίφα, ενδοκρινολόγος και μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας.
Η κα Τζίφα εξήγησε ότι τα δορυφορικά συμπόσια δεν απευθύνονται μόνο σε ιατρούς, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμένα ιατρικά ζητήματα.
Το πρώτο έχει θέμα «Καρδιά & Σεξουαλική Υγεία» και είναι προγραμματισμένο για αύριο, 16:00 – 17:00. Ζητήματα που θα αναλυθούν είναι ο συσχετισμός της στυτικής δυσλειτουργίας με καρδιαγγειακές παθήσεις και επίσης η πρόωρη εκσπερμάτιση και τα νεότερα δεδομένα στη φαρμακευτική αντιμετώπιση & πρακτικές οδηγίες.
Το δεύτερο δορυφορικό συμπόσιο είναι προγραμματισμένο για επίσης αύριο και ώρα 17:00 - 18:00, όπου ο καθηγητής κ. Μπούσμπουλας θα μιλήσει για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.
Του Κώστα Γαζούλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19  Φεβρουαρίου 2016
16.30 – 18.30ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Ι
 «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ»
ΣυντονιστέςΑ. Λαμπροπούλου - Α. Μπαϊρακτάρη
Εισηγητές 
Α. ΜπαϊρακτάρηΛαρυγγικές μάσκες
Μ. ΚοκολάκηΆλλες υπεργλωττιδικές συσκευές
 Πρακτική Άσκηση
Εκπαιδευτές 
Μ. Κοκολάκη-Μ. ΡαϊτσίουΑερισμός με μάσκα & ασκό. Άλλες υπεργλωττιδικές συσκευές (Igel λαρυγγικός σωλήνας)
Α. ΜπαϊρακτάρηΛαρυγγικές μάσκες - βιντεολαρυγγοσκόπιο

16.30 - 18.30ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΙ
  «ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ»
Συντονιστές  Α. Γαβαλά - Β. Καδάς
Εισηγητές 
Κ. ΚαραγεωργίουΝευρολογική εκτίμηση ενηλίκων
Α. ΓκίκαΝευρολογική εκτίμηση παίδων
Ο. ΜπεσμπέαΕκτίμηση λειτουργίας εγκεφαλικών συζυγιών
Α. ΑγαθονίκουΚλινική νευρολογική εκτίμηση νευροεκφυλιστικών & νευρομυϊκών νοσημάτων
                            

 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
19.30 - 20.00  Χαιρετισμοί - Έναρξη Εργασιών Συνεδρίου
20.00 - 21.00  Ειδική Διάλεξη
ΠροεδρείοΑ. Λαμπροπούλου - Γ. Μπαλτόπουλος
Ε. ΛέκκαςΕπιχειρησιακός σχεδιασμός συν-καταστροφικού σταδίου σε μεγάλης κλίμακας φυσικές καταστροφές


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Φεβρουαρίου 2016

9.00 - 11.00Α΄ Στρογγυλό Τραπέζι
«Παλαιές & νεότερες χειρουργικές τεχνικές» 
ΣυντονιστέςΠ. Γιαννόπουλος - Κ. Τούτουζας
Εισηγητές  
Ε. ΞυνόςΚαρκίνος παχέος εντέρου
Κ. ΠαπαγιαννόπουλοςΘωρακοσκοπικές τεχνικές στην αντιμετώπιση παθήσεων πνεύμονα
Α. ΠαπαδόπουλοςΧειρουργικές τεχνικές στην ουρολογία (ρομποτική)
Ι. ΓεωργακόπουλοςΑπό την κλασσική στη στερεοτακτική ακτινοθεραπεία
Σ. ΡαυτόπουλοςΝέες νευροχειρουργικές τεχνικές

11.00 - 11.30 Διάλειμμα

11.30 – 13.30Β΄ Στρογγυλό Τραπέζι «Πολυκυστικές ωοθήκες»
Συντονιστές   Ζ. Βούλγαρης  - Χ. Χαραλάμπους
Εισηγητές  
Γ. Μαστοράκος…από τη θέση του Ενδοκρινολόγου
Γ. Αντωνάκης…από τη θέση του Γυναικολόγου
Θ. Σολδάτος…από τη θέση του Ακτινολόγου
Χ. Μιχαηλίδης…από τη θέση του Δερματολόγου
Ε.Θεοδωρακοπούλου…από τη θέση του Παιδιάτρου


13.30 – 15.00  Γ΄ Στρογγυλό Τραπέζι «Ο λόγος στους νέους»
Συντονιστές   Ε. Πλυτά - Ν. Πούφος
Εισηγητές  
Β. Ανδριανόπουλος  Οξεία κοιλία
Δ. Μπουντουβάς       Ca ωοθηκών & διαφοροδιάγνωση με σύνδρομο Meigs
Μ. Χειλά                      Εμπύρετο & ρευματολογικά νοσήματα: από τα συμπτώματα στη διάγνωση
Ε. Κλείδωνας             Αξιολόγηση γενικής ούρων

15.00 – 16.00  Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα

16.00 - 17.001ο ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ (χορηγός ετ. MENARINI)
«Καρδιά & Σεξουαλική Υγεία»
ΠροεδρείοΣ. Ζόμπολος – Π. Σακελλαρίου
Χ. ΒλαχόπουλοςΚαρδιαγγειακές παθήσεις & στυτική δυσλειτουργία. Μια στενή σχέση

Κ. Ρόκκας
Στυτική δυσλειτουργία & πρόωρη εκσπερμάτιση. Νεότερα δεδομένα στη φαρμακευτική αντιμετώπιση & πρακτικές οδηγίες

17.00 - 18.002ο ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ (χορηγός ετ. NOVO NORDISK)
ΠροεδρείοΑ. Μακρής - Ζ. Μούσλεχ
Ομιλητής
Σ. Μπούσμπουλας
Θεραπευτική αντιμετώπιση σακχαρώδους διαβήτη. Με το βλέμμα στην παθοφυσιολογία του

18.00 – 18.30  Διάλειμμα

18.30 – 20.00  Βραχείες Διαλέξεις
ΣυντονιστέςΧ. Λαδάκης - Γ. Φιλντίσης
Εισηγητές 
Β. ΚαλέντζοςΚαταδυτική νοσολογία & αντιμετώπιση. Υπερβαρική oξυγονοθεραπεία
Φ. ΣτασινοπούλουΥψηλές & χαμηλές θερμοκρασίες
Π. ΚουσούληςΙατρικά προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια

20.00 - 21.00     Ερευνητικό Τραπέζι
ΣυντονιστέςΠ. Αβαρλής – Θ. Κατσούλας
Εισηγητές 
Θ. ΚατσούλαςΗ διαχείριση των κεντρικών φλεβικών καθετήρων σε μια ΜΕΘ
Δ. ΚουτραφούρηΗ επιδημιολογία της σήψης σε μια γενική ΜΕΘ
Ρ. ΕλθίνιΕκπαίδευση ασθενών για τη χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής μετά από αντικατάσταση βαλβίδας
Χ. ΚυριακοπούλουΗ μεσογειακή διατροφή κατά την κύηση προστατεύει από τις
αλλεργίες τα παιδιά
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ – ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Παντελής Αβαρλής: Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος
Αλέξανδρος Αγαθονίκου: Νευρολόγος, Διευθυντής, Νευρολογική Κλινική ΓΝΑ «ΚΑΤ»
Ιωάννης Αναστασόπουλος:  Καρδιολόγος
Βασίλειος Ανδριανόπουλος: Ειδικ.Χειρουργικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Γεώργιος Αντωνάκης: Αναπλ.Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου ΠΑΤΡΩΝ
Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος: ΩΡΛ, Διευθυντής ΩΡΛ ΤμήματοςΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Κανέλλα Αραποστάθη: ΤΕ Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Ορθοπαιδικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Ευθύμιος Βλάσσης: Παθολόγος
Χαράλαμπος Βλαχόπουλος: Αναπλ.Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ
Ζαννής Βούλγαρης: Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Αναπλ.Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογικού ΕΚΠΑ
Αλεξάνδρα Γαβαλά: Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Ιωάννης Γεωργακόπουλος: Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΑΣΩ
Μαρία Γιαννακέα: Διευθύντρια Ν.Υ., ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Χειρουργός, Επιμελητής Β΄ Χειρουργικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Άρτεμις Γκίκα: Νευρολόγος
Φώτιος Δημητρακόπουλος: Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος
Ροκέια Ελθίνι: Νοσηλεύτρια ΠΕ, ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ιωάννης Ευθυμίου: Ουρολόγος, Επιμελητής Α΄ Ουρολογικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Ελευθερία Ευσταθίου:  Χειρουργός Παίδων
Σπυρίδων Ζόμπολος: Καρδιολόγος, τ.Συντ.Διευθυντής ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Ευσταθία ΘεοδωρακοπούλουΠαιδίατρος
Βασίλειος Καδάς: Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής ΜΕΘΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Βασίλειος Καλέντζος: Διευθυντής Μονάδας Καταδυτικής & Υπερβαρικής Ιατρικής, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
Κωνσταντίνος Καραγιαννίδης: Γενικός Ιατρός
Κλημεντίνη Καραγεωργίου: Νευρολόγος-Ψυχίατρος
Θεόδωρος Κατσούλας: Επίκ.Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Νοσηλευτής ΠΕ, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Επαμεινώνδας Κλείδωνας:  Ειδικ.Βιοπαθολογίας,  ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Μαρία Κοκολάκη: Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια, Αναισθησιολογικό Τμήμα ΓΝΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Σπυρίδων Κομινάτος: Παιδίατρος
Παναγιώτης Κουσούλης: Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Ιπτάμενος ιατρός Πολεμικής Αεροπορίας
Διονυσία Κουτραφούρη: Παθολόγος-Εξειδικ.Εντατικολογίας, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Βασιλική Κουτσούκου: Παθολόγος-Εντατικολόγος, Παν/κή Υπότροφος, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Χαραλαμπία Κυριακοπούλου: Παιδίατρος
Αντώνιος  Κωστόπουλος: Παθολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Κέντρου Υγείας Μεσσήνης
Χαράλαμπος Λαδάκης: Παθολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ ΙΑΣΩ GENERAL
Αικατερίνη ΛαμπροπούλουΑναισθησιολόγος, Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας
Ευθύμιος Λέκκας: Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Διευθυντής Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας
Γεώργιος ΛούραςΟυρολόγος
Σωκράτης ΜακρέαςΓαστρεντερολόγος
Αναστάσιος Μακρής: Γενικός Ιατρός
Στυλιανός Μανωλακάκης: Ακτινοδιαγνωστής
Γεώργιος Μαστοράκος: Αναπλ.Καθηγητής Ενδοκρινολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Χρυσοβαλάντης Μαστορόπουλος: Βιοπαθολόγος
Άννα Μέντη: Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος
Χαράλαμπος Μιχαηλίδης: Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Μιχαήλ Μιχαήλ: Ακτινοδιαγνωστής, Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας, Πρόεδρος Ι.Σ. Μεσσηνίας
Ζαδάλλα Μούσλεχ: Ενδοκρινολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας
Αγγελική Μπαϊρακτάρη: Αναισθησιολόγος, Συντ.Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Γεώργιος Μπαλτόπουλος: Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής Παν/κής ΜΕΘ ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
Παναγιώτης Μπαλτόπουλος: Αναπλ.Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Ορθοπαιδικός, Διευθυντής Α΄ Ορθοπαιδικού Τμήματος ΓΝΑ «ΚΑΤ»
Ολυμπία Μπεσμπέα: Νευρολόγος, ΙΑΣΩ GENERAL
Δημήτριος Μπουντουβάς:  Ειδικ.Μαιευτικής, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Σταύρος Μπούσμπουλας: Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής Γ΄ Παθολογικού Τμήματος, Υπ.Διαβητολογικού Κέντρου, ΓΝ Νίκαιας «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
Ελένη Μπούτζουκα: Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Βασίλειος Νίκας: Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
Ευάγγελος Ξυνός: Αναπλ.Καθηγητής Χειρουργικής
Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος: Διευθυντής Θωρακοχειρουργικού Τμήματος St. James's University Hospital,Leeds, UK
Αλέξανδρος ΠαπαδόπουλοςΟυρολόγος, Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία
Ανδρέας Πολυδώρου: Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
Ελένη Πλυτά: Μαιευτήρας, Διευθύντρια Μαιευτικού Τμήματος  ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Νικόλαος Πούφος: Χειρουργός,  Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Μπογδάν Ραϊτσίου: Χειρουργός-Εντατικολόγος, Επιμελητής Α’, ΜΕΘ ΓΝΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Σωτήριος Ραυτόπουλος: Νευροχειρουργός
Κωνσταντίνος Ρόκκας: Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος
Ειρήνη Ρουσσάκη: Ιατρός
Πάνος Σακελλαρίου: Χειρουργός Ουρολόγος
Νικόλαος Σικαλιάς: Χειρουργός, Επιμελητής Β΄ Χειρουργικής Κλινικής ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Θεόδωρος Σολδάτος: Ακτινοδιαγνωστής
Αναστάσιος Σπαντιδέας: Ειδικός Παθολόγος, Κλινικός Φαρμακολόγος
Φωτεινή ΣτασινοπούλουΓενική ιατρός
Γαρυφαλλιά Τζίφα: Ενδοκρινολόγος
Κωνσταντίνος Τούτουζας:  Αναπλ.Καθηγητής Χειρουργικής, ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Γεώργιος Φιλντίσης: Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Παθολόγος-Εντατικολόγος, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Χαράλαμπος Χαραλάμπους: Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
Κωνσταντίνος Χατζηβέης: Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
Μυρτώ Χειλά: Ειδικ.Παθολογίας, ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Κωνσταντίνος Χριστόπουλος:  Ορθοπαιδικός,  ΓΝ Μεσσηνίας-ΝΜ Καλαμάτας
Βασιλική Ψαλλίδα: Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α’, Παν/κή ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

***  Θανατηφόρο τροχαίο στην παραλιακή της Καλαμάτας με θύμα 25χρονη (φωτογραφίες)

 
 
Άδικα και απρόσμενα έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της Πέμπτης στην παραλιακή η 25χρονη Μαρία Γιαννακοπούλου, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της. Η κοπέλα κατευθυνόταν προς «Φιλοξένια» και υπό άγνωστες συνθήκες μετά τη στροφή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και ανέβηκε στο πλακόστρωτο της ανάπλασης στον Ιερό Ναό Αναστάσεως, ξηλώνοντας τα κολωνάκια και τις μπάρες. Με σφοδρότητα το αυτοκίνητο κατέληξε στο μανδρότοιχο καταστήματος που βρίσκεται πίσω από το ιερό της εκκλησίας, με αποτέλεσμα το όχημα να μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Δυστυχώς, η άτυχη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της, όπου η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Συγγενείς και φίλοι θα οδηγήσουν τη Μαρία στην τελευταία της κατοικία αύριο το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας.Β.Β. - 

*** Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Τουφεξής στη Μεσσηνία, Μητρόπουλος στην Τρίπολη

 Τη  θέση του νέου γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος, ο οποίος με απόφαση προχθές του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων διατηρήθηκε στο βαθμό. Στο βαθμό του ταξίαρχου προήχθη ο Μεσσήνιος αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Σταύρος Τουφεξής, ο οποίος πλέον επιστρέφει στη Μεσσηνία και αναλαμβάνει τη θέση του αστυνομικού διευθυντή. Ο κ. Τουφεξής είχε υπηρετήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ως υποδιευθυντής πριν τοποθετηθεί ως διευθυντής στη Λακωνία. Επίσης, με τις κρίσεις που συνεχίσθηκαν χθες, προήχθη στο βαθμό του αστυνομικού διευθυντή ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας. .Β. - 

***  Παραμένουν στα μπλόκα τους οι Μεσσήνιοι αγρότες         
    
Βαθύ ρήγμα επικρατεί πλέον στις τάξεις των αγροτών, καθώς οι μισοί εμφανίζονται έτοιμοι για διάλογο, περιμένοντας πρόσκληση από την κυβέρνηση, ενώ οι άλλοι μισοί δηλώνουν απογοητευμένοι από την κίνηση συναδέλφων τους να καταθέσουν προτάσεις στο μέγαρο Μαξίμου. Ούτως ή άλλως, πάντως, όλοι παραμένουν στα μπλόκα, ώσπου «ο αγώνας μας να δικαιωθεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, σε όποια πλευρά κι αν βρίσκονται.
Στη Μεσσηνία, όπως έγινε γνωστό, σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης οι αγρότες της Τριφυλίας, που βρίσκονται για 17η ημέρα σε κινητοποίηση. Όπως ανακοίνωσαν, το μπλόκο του Καλού Νερού ενισχύεται με 60 επιπλέον οχήματα. Ο κόμβος έκλεισε στις χθες στις 16.00 και θα είναι επ' αόριστον κλειστός.
Από την πλευρά του, ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και μέχρι τη νίκη. Συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων και το μπλόκο της Νίκαιας. Ο Σύλλογος Μεσσήνης καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Μεσσήνης να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Μετά 22 ημέρες μπλόκο στο Ασπρόχωμα, πήγαμε στην Αθήνα και διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα. Τώρα ακόμα πιο δυνατοί συνεχίζουμε. Διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση και σ’ όλους όσοι με διάφορους τρόπους τη σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε με τα δίκαια αιτήματά μας, όπως τα διαμορφώσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια:
Ζητήσαμε ν’ αποσυρθεί το σχέδιο για το Ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το Φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση.
Για να μη δημιουργούμε πρόβλημα στο φτωχό λαό της Καλαμάτας που θέλει να μετακινηθεί από και προς το νοσοκομείο, αλλά και στα καταστήματα του κόμβου Ασπροχώματος, μετακινούμε το μπλόκο σε νέο σημείο. Καλούμε όλα τα τρακτέρ και τα μηχανήματα να παραταχτούν στον κόμβο Μεσσήνης, όπου τις επόμενες ημέρες θα πορευτούμε προς το νέο μπλόκο.
Η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου θα οργανώσει τις λεπτομέρειες και θα ανακοινώσει το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης τις επόμενες ημέρες».
  Κλιμάκωση του αγώνα τους και οι αγρότες της Πυλίας
Τη συγκρότηση μπλόκου Πυλίας στο Χανδρινού και την κλιμάκωση του αγώνα τους με νέες μορφές πάλης και αποκλεισμούς κτηρίων αποφάσισαν σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στου Χανδρινού οι αγρότες της Πυλίας.
Η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Ζητάμε από όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στα μπλόκα, να συστρατευτούν μαζί μας τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό τον αγώνα μας. H κυβερνητική προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς δεν πιάνει. Συνεχίζουμε ενωμένοι, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο-λαιμητόμο».   ΤΟΥ     Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Αποζημίωση από το Δήμο σε περίπτωση τραυματισμού ή ζημιάς         
    
Είναι γεγονός ότι πολλοί ίσως να έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να έχουμε κάποιο ατύχημα εξαιτίας κακοτεχνίας είτε σε δρόμους είτε σε πεζοδρόμια. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις ο δημότης δικαιούται αποζημίωσης, είτε για τραυματισμό είτε για υλική ζημιά.
Επειδή, δε, είναι πολλά τα τηλεφωνήματα που έχουμε δεχτεί στην εφημερίδα για ανάλογες περιπτώσεις, μεταφέρουμε τα όσα ισχύουν.
Η νομική βάση των εν λόγω αιτημάτων αποζημίωσης εντοπίζεται στις διατάξεις περί αστικής ευθύνης των οργάνων του Δημοσίου και των ΟΤΑ (άρθρα 105 και 106 ΕισΝΑΚ), στις οικείες διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (∆ΚΚ, Π∆ 410/95) και του Ν. 3155/1955 (περί κατασκευής και συντηρήσεως οδών), στις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου, καθώς και στην αρχή της χρηστής διοίκησης.
Με βάση τα παραπάνω, σε περίπτωση λακκούβας στο οδόστρωμα και πώς θα πρέπει ο δημότης ν’ αντιδράσει εφόσον υποστεί ζημιά το όχημά του ή τραυματισμό ο ίδιος, ισχύουν τα εξής:
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, η παράλειψη συντήρησης των οδών, ως κύρια αιτία για την πρόκληση υλικής ζημιάς, αποτελεί παράλειψη υλικής ενέργειας από όργανα των ΟΤΑ (συγκεκριμένα, τα αρμόδια συνεργεία και τις τεχνικές υπηρεσίες τους), τα οποία, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, δεν προβαίνουν στις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.
Η επέλευση της ζημιάς πρέπει να αποδεικνύεται επαρκώς με την προσκόμιση των απαραίτητων παραστατικών (τιμολόγια επισκευής του οχήματος), η δε αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του ζημιογόνου γεγονότος και του αποτελέσματος πρέπει να αποδεικνύεται από την προσκόμιση δημοσίου εγγράφου (Ημερήσιο Δελτίο Οχήματος της ΕΛΑΣ), το οποίο συντάσσεται στον τόπο του ατυχήματος, έπειτα από κλήση του ζημιωθέντος.
Επιπλέον, το «αντικειμενικό» της αστικής ευθύνης δεν αφήνει περιθώρια για την επίκληση απουσίας κάποιας μορφής υπαιτιότητας εκ μέρους των δημοσίων οργάνων, αντίθετα αυτή τεκμαίρεται υπάρχουσα, επιφορτίζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες με το βάρος της απόδειξης, για την ύπαρξη ή μη της αιτίας του ατυχήματος.
Άρα: Η αστική ευθύνη των Δήμων προκύπτει και για άλλες περιπτώσεις που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, όπως τραυματισμό ή δάγκωμα από αδέσποτο ζώο, τραυματισμό σε παιδική χαρά, προαύλιο χώρο σχολείου ή σε δημοτικό αθλητικό χώρο, τραυματισμό σε χαλασμένο πεζοδρόμιο ή ακόμη και για ζημιά οχήματος από κατεστραμμένη ή κακή οδοσήμανση.
  Περίπτωση εξώδικου συμβιβασμού
Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1 περ. ιδ Ν.3852/2010, η Οικονομική Επιτροπή (…) «αποφασίζει για το δικαστικό συμβιβασμό και τον εξώδικο συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης που έχουν αντικείμενο μέχρι του ποσού των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον εξώδικο συμβιβασμό ή την κατάργηση δίκης που έχουν αντικείμενο που υπερβαίνει το παραπάνω ποσό».   Α.Π.

***  1st Kalamata Street Fashion Show & 27210 Design Pop Ups         
     
Μια διαφορετική πασαρέλα στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας
Για ακόμα μια χρονιά ο πεζόδρομος της Αμφείας θα μεταμορφωθεί… Αυτή τη φορά σε μια ξεχωριστή πασαρέλα, που στόχο έχει την ανάδειξη χειροποίητων προϊόντων με στοχευμένη ελληνική τοπική ταυτότητα.
Για αυτή την πρωτότυπη για τα δεδομένα της Καλαμάτας εκδήλωση μίλησαν, εκ των διοργανωτών, ο Γιώργος Ηλιόπουλος εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ο Νίκος Ηλιόπουλος εκ μέρους της δημιουργικής ομάδας του καφέ art «Οι Κούνιες» και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Βεργόπουλος.
Τι είναι
Το “1st Kalamata Street Fashion Show & 27210 Design Pop Ups” θα διοργανωθεί στην Καλαμάτα το Σάββατο 23 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, της δημιουργικής ομάδας της εταιρείας Λάδι Βιώσας και του καφέ art «Οι Κούνιες».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα (ρουχισμό, υποδήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά κ.λπ.) με στοχευμένη ελληνική τοπική ταυτότητα, re-design Local Products και να δώσει τη δυνατότητα σε νέους Έλληνες σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, που θα έχουν μια ισχυρή προβολή, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε εθνικό και στο εξωτερικό.
Οι εθελοντές της ομάδας ήρθαν σε επαφή με Έλληνες σχεδιαστές / χειροτέχνες από τη Μεσσηνία, αλλά και με quest σχεδιαστές από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, που επιλέγουν φυσικά υλικά και ήπιες μεθόδους κατεργασίας και που με τη δουλειά τους διασώζουν παραδοσιακές μεθόδους χειροτεχνίας.
Επίσης, έχει γίνει προσέγγιση σε ομάδες Ελλήνων σχεδιαστών με καινοτόμα προϊόντα που ανάγουν το ελληνικό design σε επίπεδο που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από το παγκόσμιο περιβάλλον της μόδας και του σχεδίου.
Η αντίληψη των δημιουργών είναι ότι το ελληνικό σχέδιο και η δημιουργικότητα δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα διαθέτει την πρωτοτυπία, την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία στη μόδα, στο σχέδιο και στο product design.
Στην ίδια εκδήλωση η δημιουργία Pop Up Shop με Έλληνες σχεδιαστές και εξειδικευμένους δημιουργούς αποτελεί μια πρόκληση και μια απρόσμενη ευφορία στο καταναλωτικό κοινό, που ψάχνει να βρει τη διαφορετικότητα στο design μέσα από προσεγμένες συλλογές και ανοίγει το δρόμο στην αναγνώριση ενός τοπικού brand name μέσα από την παρουσίαση των προϊόντων σε χώρους ιδιαίτερους.
Ο κόσμος της Καλαμάτας θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τα “27210 Design Pop Ups”, που θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο, να δει από κοντά και να αγοράσει προϊόντα των σχεδιαστών, σε συγκριτικά χαμηλές τιμές, με μέρος των εσόδων να διατίθενται στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν.
Μεσσηνίας και τη Φιλοζωική Οργάνωση Καλαμάτας.
Βασικό κομμάτι της εκδήλωσης είναι και το “1st Kalamata Street Fashion Show”, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια υπαίθρια πασαρέλα που θα δημιουργηθεί σε όλο το μήκος του πεζόδρομου της οδού Αμφείας.
Στην πασαρέλα αυτή θα παρουσιαστούν σειρές ρούχων από αναγνωρισμένους σχεδιαστές του εξωτερικού, από σχεδιαστές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και τοπικών atelier. Σημαντική διαφορά στην εδώ πασαρέλα είναι πως τα μοντέλα θα είναι καθημερινοί άνθρωποι της πόλης. Μητέρες, φίλοι, μαθητές, ακόμη και «μοδάτα» τετράποδα – μιας και συμπεριλαμβάνει σειρά ρούχων για σκυλάκια- θα περπατήσουν στην πασαρέλα του
πεζόδρομου.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος είτε στο “1st
Kalamata Street Fashion Show” (επαγγελματίες που διατηρούν atelier ή ασχολούνται με τη δημιουργία / σχεδιασμό ρούχων) είτε στο “27210 Design Pop Ups” (επαγγελματίες που κατασκευάζουν κοσμήματα, χειροτεχνίες, αξεσουάρ – τσάντες, παπούτσια κ.λπ.- διακοσμητικά- κούπες, κεραμικά κ.ά.).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα μικρό κείμενο, καθώς και δύο τουλάχιστον φωτογραφίες με τη δουλειά τους, έως και τέλος Φεβρουαρίου
(29/2), σε ένα από τα παρακάτω e mails:
fofigr@yahoo.com & syllogos.apofoitwn.m.s.k@gmail.com.
Τα e- mail των ενδιαφερόμενων θα προωθούνται και θα αξιολογούνται από ομάδα σχεδιαστών στην Ολλανδία και θα ενημερώνονται εκ νέου σχετικά με τη συμμετοχή τους.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορούν να καλούν στα: 0031 614131858 ( “27210 Design Pop Ups Shops”) & 6984944012 ( “1st Kalamata Street Fashion Show”).
Η εκδήλωση θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τους καταξιωμένους σχεδιαστές: Νathalie d' Αnvers | P.S I Made this | Aimilia’s Project | MY Maria Geroula | Yiota Vogli | Vagy Mariolou | Katerina Ioannidis | Ilias Marcolefas | Its All Greek on Me | Ploos Design | Cleo
Gkatzeli | Μatalou |3rd Floor Jewels | 157-173 Designers | Εrgo_Bags.
Τέλος, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί - για πρώτη φορά στη Μεσσηνία - Δημιουργικό Brunch
στις Κούνιες (δικτύωση των σχεδιαστών με τοπικές επιχειρήσεις), με τοπικά προϊόντα από το σεφ Γεώργιο Μαύρο, με σκοπό τη γνωριμία των σχεδιαστών.
Επίσης, θα γίνουν επαφές και συζητήσεις με τοπικές επιχειρήσεις -ομιλίες σχεδιαστών για την πορεία του σχεδίου / packaging / marketing σε τοπικό επίπεδο στην Ελλάδα και προοπτικές για τη δημιουργία τοπικού ID Design.
Guest designer θα είναι η Νathalie d' Αnvers από το Βέλγιο, που έχει κάνει διατριβή για την πορεία του
ελληνικού σχεδίου και υφασμάτων από τα Ελληνιστικά Χρόνια μέχρι και σήμερα, σε συνεργασία με το
Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.   Π.Μπ

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** 
Για τo πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αντερλεχτ
***     ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     1-0  , (0-0) .-
Το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων στη φάση των «32» του Europa League έχει εξής:
ΤΡΙΤΗ 16/02/2016 :
 Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 2-0 .- ^
ΠΕΜΠΤΗ 18/02/2016 :
Ήττα του Ολυμπιακού με 1-0 από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο
  Αντερλεχτ (Βέλγιο) -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-0   , (0-0) .- ^
Βίντεο : με το γκόλ  ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0  18/02/2016 : https://youtu.be/99wNSU2aDTc .-
Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες κάρτες: Ντεφούρ, Ντεσάχτ - Σαλίνο, Ζντιέλαρ, Ντα Κόστα, Σεμπά, Μαζουακού
 ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Χάσι): Προτό, Ναγιάρ, Κάρα, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (89` Νόιτινγκ), Ντεφούρ, Μπατζί, Τζούρισιτς (74` Τίλεμανς), Ατσεαμπόνκγ, Πρατ, Οκάκα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Ζντιέλαρ (69` Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81` Πουλίδο), Ντουρμάζ (84` Τσόρι), Ιντέγε.

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία)   1-1   , (0-1) .- ^
Ντόρτμουντ (Γερμανία) -Πόρτο (Πορτογαλία)  2-0   , (1-0) .- ^
Μίντιλαντ (Δανία) -Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)  2-1   , (1-1) .-^ 

 Σεβίλη (Ισπανία) -Μόλντε (Νορβηγία)   3-0  , ( 1-0 ) .- ^
 Βιγιαρεάλ (Ισπανία) -Νάπολι (Ιταλία)  1-0   ,(0-0) .- ^ 
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) -Βασιλεία (Ελβετία)  3-2  , (2-1) .- ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αουγκσμπουργκ (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)  0-0  , (0-0) .- ^
Βαλένθια-Ραπίντ Βιένης  6-0   , (5-0) .- ^ 
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Κράσνονταρ (Ρωσία) 1-0   , ( 0-0) .- ^
Γαλατασαράϊ (Τουρκία)-Λάτσιο (Ιταλία)   1-1  ,(1-1) .- ^
Σιόν (Ελβετία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)   1-2   , (0-1) .- ^ 
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σάλκε (Γερμανία)  0-0    , (0-0 ) .- ^
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)  0-1   , (0-0) .-^ 
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)  0-1    ,(0-1) .- ^
~*  Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 24 και 25 του μήνα.

***  Στην 19η αγωνιστική Α1  στο μπάσκετ :
Εντός έδρας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Πρόγραμμα και αποτελέσματα:
Τετάρτη, 17/2/2016 :
Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ 74-56
Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας 99-56
Κηφισιά - Καβάλα 83-79
Πέμπτη 18/2/2016 :
Ματσάρα και μεγάλη νίκη για το Ρέθυμνο, 87-85 το Λαύριο
 Ρέθυμνο - Λαύριο  87-85 .- ^
Διαιτητές : Καρακατσούνης, Παναγιώτου, Παφίλης
 Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-40, 60-57, 87-85
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θ. Σκουρτόπουλος): Ντελινικάιτις 7 (2), Σχίζαν 11 (1), Μάντεν 14 (1), Στόουν 7 (1), Κάρτερ 15, Σάφτενααρ 5, Γιαννόπουλος 9 (1), Τσακαλέρης 2, Χάροου 17.
ΛΑΥΡΙΟ (Χ. Σερέλης): Κέσελ 25 (5), Σακελλαρίου 6 (2), Νίξον 13 (1), Περράκης 5, Κακλαμανάκης, Γιανγκ 5 (1), Κρουμπαλί 10, Γιαννακόπουλος, Μπάρλος 4, Μπολντς 17 (4).
Ο Ολυμπιακός διατήρησε εύκολα την πρώτη θέση κόντρα στα Τρίκαλα
 Ολυμπιακός - Τρίκαλα  84-52 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-8, 39-23, 67-42, 84-52
Διαιτητές: Σχοινάς, Αναστόπουλος, Νταρλαμήτσος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 9 (1), Στρόμπερι 21 (5/7 τρ.), Μιλουτίνοφ 15, Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 2, Όντομ 3 (1), Χάντερ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Αγραβάνης 5 (1), Χάκετ 5, Παπανικολάου 8 (1), Αθηναίου.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Τζόουνς 10, Βίλιαμσον 5 (1), Καλλές 4, Ρόμπινσον 4, Μπράουν 15 (1), Κάντουγκαν 7 (1), Τσιλούλης, Καραθανάσης, Τσιάρας 5 (1), Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης 2.

 Απόλλων Πατρών - ΑΕΚ  63-82 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος-Τσώνος-Μπίκας
 Τα δεκάλεπτα: 15-22, 25-47, 37-63, 63-82
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Κώστας Μέξας): Αργυρόπουλος, Βεργίνης 12, Πάλμπλαντ 5, Τζαουάρα 2, Πελεκούδας, Κουζέλογλου 2, Λαμπρόπουλος 14, Άντερσον 8, Μέιερ, Σάντλερ 11, Νικολόπουλος, Γουντς 9.
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Παπαντωνίου 2, Σάκοτα, 8 Χέρστον 12, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν 6, Μαυροκεφαλίδης 14, Κάρτερ 6, Μπράουν 5, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 6, Καλαμπόκης 9, Μαυροειδής 6.

Ντεμπούτο και καλή εμφάνιση του Ουίλιαμς στη νίκη του Παναθηναϊκού
 Παναθηναϊκός - Αρκαδικός  90-69 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπίτης-Παντελίδης-Κονδύλης
 Τα δεκάλεπτα: 28-10, 53-34, 70-52, 90-69
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Μποχωρίδης 8 (2), Γιάνκοβιτς 15 (1), Φώτσης 3 (1), Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 15 (4), Γκιστ 4, Καλάθης 4, Καλαϊτζάκης 3 (1), Παπαγιάννης 13, Λούντζης, Γουίλιαμς 10.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Καστρίτης): Καραμαλέγκος 3 (1), Τζόουνς Κ. 14, Βαν Όοστρουμ 4 (1), Κοψαύτης 4, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 8 (1), Τζόουνς Τρ. 8, Νουουτίνεν 11 (3), Τζουγκαράκης, Λι 6, Λίτζιον 11 (1).

*** Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του ΚυπέλλουΟ Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΘΗΡΑΣ  3-2 .- ^
~ Ύστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 (25-22, 17-25, 22-25, 28-26, 15-8) τον Α.Ο. Θήρας στο κλειστό της Κυψέλης και έγινε η τρίτη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που εξασφάλισε συμμετοχή στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας.
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νομικού 7 (6/23 επ., 1 μπλοκ), Κουτουξίδου 2 (1/3 επ., 1 άσος), Καββαδία 6 (2/8 επ., 1 άσος, 3 μπλοκ), Μόλναρ 16 (13/38 επ., 3 άσοι, 100% υπ. - 75% άριστες), Τσίμα 14 (11/33 επ., 3 άσοι, 51% υπ. – 28% άριστες), Κωνσταντινίδου 8 (7/12 επ., 1 μπλοκ), Ρόγκα -λ (56% υπ. – 39% άριστες) / Γκούζου 3 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Παπαδοπούλου 2 (1 άσος, 1 μπλοκ), Μερτέκη 14 (12/30 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ)
~ Α.Ο. ΘΗΡΑΣ: Γεωργιάδου 13 (10/24 επ., 3 μπλοκ), Μπρίνκμαν 15 (10/37 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 68% υπ. - 59% άριστες), Οικονομίδου 12 (10/21 επ., 2 μπλοκ), Μουντάκη 1 (1/5 επ., 83% υπ. – 83% άριστες), Βεργίδου 13 (5/8 επ., 3 άσοι, 5 μπλοκ), Καραφουλλίδου 1 (1/3 επ.), Αρτακιανού -λ (59% υπ. – 59% άριστες) / Σκορδίλη, Κιγιάκοβα 13 (11/27 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 68% υπ. - 55% άριστες), Βίντοβιτς 11 (10/31 επ., 1 άσος).

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-09-2016.html .-           
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-10-2016.html .- 
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/10-2016.html .-    
Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Φεβρουαρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-11-2016.html .-          
~   Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 12  Φεβρουαρίου  2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-12-2016.html .-
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 13  και  14 Φεβρουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/13-14-2016.html .-    
~  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  13 Φεβρουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-13-2016.html  .-   
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS    στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  14  Φεβρουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-14-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16  Φεβρουαρίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-16-2016.html .-
~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις
    Τρίτη  16 Φεβρουαρίου 2016 :
10ο κεφάλαιο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/16-2016.html .-                                                    

~ Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  17 Φεβρουαρίου 2016  :   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-18-2016.html .-
  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/18-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,
  
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

***  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις 
**  Μοναχίτι Γρεβενών

Το Μοναχίτι είναι χωριό και ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα της Δημοτικής Ενότητας Θεόδωρου
Ζιάκα που ανήκει στο Δήμο Γρεβενών. Έχει 183 κατοίκους (2001) και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.010 μέτρων. Οι κάτοικοι τους θερινούς μήνες γίνονται 600. Βρίσκεται σε απόσταση 29 km νοτιοδυτικά της πόλης των Γρεβενών, στις πλαγιές της Βόρειας Πίνδου. Συνορεύει με τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σπηλαίου και Τρικώμου του Δήμου Θεόδωρου Ζιάκα, τα Δημοτικά Διαμερίσματα Κρανιάς, Μικρολιβάδου και Κηπουρειού του Δήμου Γόργιανης και την Κοινότητα Περιβολίου. Το χωριό περιβάλλεται από τις κορυφές Λυκότρυπα (1.259 μ.), Τσούκα Καραλή (1.231 μ.), Τσούμα (1.067 μ.), Κούλια (1.143 μ.) και Μεγάλη Πέτρα (1.143 μ.). Νοτιοδυτικά του χωριού υψώνεται το βουνό της Κυρά Καλής με τις κορυφές Τρυπημένη (1.285 μ.), Αντάρτης (1.702 μ.) και Πυροστιά (1.967 μ.) που είναι το ψηλότερο σημείο της έκτασης του χωριού στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα. Στην περιοχή κυλά ο ποταμός Βενέτικος και οι κλάδοι του Μηλεοπόταμος και Ασπροπόταμος Περιβολίου καθώς και τα ρέματα Κυρά Καλής και Τρυπημένης.
Στην ευρύτερη περιοχή βλέπει κανείς δάση από μαύρη πεύκη, ρόμπολα, έλατα, οξιές και βελανιδιές.

































~  Σ/Κ  19 και 20   Φεβρουαρίου 2016 ,....Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης  διοργανώνει διήμερη Εκδρομή -Βόλτα ....ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΠΥΡΓΟΣ-ΠΑΤΡΑ -ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ -ΓΑΛΑΞΙΔΙ -ΑΡΑΧΩΒΑ -Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ {'ΦΤΕΡΟΛΑΚΑΣ" } -ΔΕΛΦΟΙ- ΑΓΟΡΙΑΝΗ ή Επτάλοφος - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ  επιστροφή Μεσσήνη μέσω ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ -ΘΗΒΑΣ -ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ -ΤΡΙΠΟΛΗΣ .- 
Τιμή Συμμετοχής : 75  ευρώ  .- (Διανυκτέρευση ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ στους Δελφούς ).-
~