ΩΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ –ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ …ΤΩΡΑ!
Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Ειδήσεις τα Νέα ας σήμερα 14/05/2010 , Παρασκευή και άλλα *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ Νέα μας σήμερα 14/05/2010 , Παρασκευή : και άλλα .
~**Χόρτασε η ψίρα και βγήκε στο γελέκο .-
~** Ναυτάκια που γλεντούσανε , γίνανε καπετανέοι . -
~** Το πολύ και το καθόλου , σκοτώνουνε .-~** Α. Παπανδρέου: Δύναμη ειρήνης η ελληνοτουρκική συνεργασία .-~** Α. Παπανδρέου: Δύναμη ειρήνης η ελληνοτουρκική συνεργασία .
14 05 2010 Παρασκευή ,
Α. Παπανδρέου: Δύναμη ειρήνης η ελληνοτουρκική συνεργασία
Δείπνο Παπανδρέου- Τ. Ερντογάν
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησαν οι δύο πρωθυπουργοί μετά το τέλος της υπογραφής των συμφωνιών χαρακτηρίζοντας ιστορική τη συνάντηση και την επίσκεψη εργασίας του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Μια μεγάλη δύναμη ειρήνης είναι η συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων, που παρά τις διαφορές, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να τα καταφέρουμε, τόνισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο πρωθυπουργοί πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής επίσκεψη στον Μίκη Θεοδωράκη και στη συνέχεια παρακάθισαν σε δείπνο.

Για νέο ξεκίνημα ιστορικής σημασίας μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Την ελπίδα η επίσκεψή του να αποτελέσει αφετηρία για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κοινή ήταν η πεποίθηση τόσο από το Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τον Τούρκο ομόλογό του, που δήλωσαν ότι υπάρχει ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα να γίνουν ουσιαστικά βήματα αντιμετώπισης των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με στόχο να εξομαλυνθούν πλήρως.

Και οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συναντώνται σε ετήσια βάση.

Κοινή συνέντευξη Τύπου πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας - Ομιλία Τ. Ερντογάν
Αφοπλισμό των αεροσκαφών που υπερίπτανται του Αιγαίου, αμοιβαιότητα στο άνοιγμα των τουρκικών και κυπριακών αεροδρομίων και λιμανιών στα κυπριακά και τουρκικά αντιστοίχως σκάφη, διαβεβαίωση - υπό όρους - ότι θα λυθεί το πρόβλημα της Χάλκης και ότι θα επιστραφεί το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, αμοιβαιότητα στην επικύρωση των εκλεγμένων μουφτήδων της Θράκης, εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης με υπόδειξη προς την αντιπολίτευση "να συνεργαστεί με την κυβέρνηση", διαβεβαίωση ότι οι συνομιλίες στην Κύπρο θα συνεχιστούν από το σημείο που βρίσκονταν επί Ταλάτ, ήταν μερικά από τα κύρια σημεία των απαντήσεων που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ειδικότερα, ο κ.Ερντογάν επεσήμανε ότι:
Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας "θα αλλάξει την οπτική γωνία που βλέπουμε το μέλλον. Πρόκειται για ένα σημείο καμπής. Οι ευτυχισμένες στιγμές που έχουν βιώσει στο παρελθόν κάτοικοι των ελληνικών και τουρκικών πόλεων θα έρθουν και πάλι". Για να προσεγγιστεί όμως αυτός ο στόχος "η δουλειά δεν πρέπει να μείνει στα λόγια. Απαιτούμε από τους υπουργούς να προχωρήσουν σε πράξεις, διότι η συνέργεια έχει μεγάλη σημασία".

Βίζα

Για το θέμα της βίζας, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ζήτησε από την ΕΕ να επιφυλάξει για τη χώρα του την ειδική μεταχείριση που προέβλεψε για τη Σερβία.
Φυσικό αέριο

Για το θέμα των αγωγών φυσικού αερίου, ο κ. Ερντογάν ζήτησε να επεκταθεί το δίκτυο και να ανεφοδιάζεται η Ιταλία μέσω της Ελλάδας.

Για την οικονομική κρίση

Κατά παράβαση των ειωθότων, ο Τούρκος πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για τη στάση της απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι, πέραν της κριτικής της αντιπολίτευσης που είναι μέρος του δημοκρατικού πολιτεύματος, όλοι κατανοούν τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Κυπριακό

Για το Κυπριακό, ο κ.Ερντογάν σημείωσε καταρχάς πως "είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις από το σημείο όπου είχαν μείνει οι συνομιλίες από τους κ.κ. Χριστόφια και Ταλάτ", πρότεινε την ταυτόχρονη συνεισφορά των Εγγυητριών Δυνάμεων, εκπροσώπων του ΟΗΕ και της ΕΕ και σημείωσε πως "ως το τέλος του χρόνου μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα".


Στόχος για το κυπριακό, είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ, απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ως προς την παρουσία του "κατοχικού στρατού", ο κ.Ερντογάν ανέτρεξε στο σχέδιο Ανάν για να θυμίσει, ότι αν είχε γίνει δεκτό "σήμερα θα βρίσκονταν στο νησί 650 Τούρκοι στρατιώτες", ενώ επίσης ανέφερε ότι στο Μπύργκενστοκ "από ελληνικής πλευράς προτάθηκε να αναβληθεί η διαδικασία λύσης του Κυπριακού. Ο Κόφι Ανάν όμως, στον οποίο είχα δεσμευτεί ότι αν αναλάμβανε την πρωτοβουλία για το Κυπριακό, θα με έβρισκε ένα βήμα πιο μπροστά απ΄αυτόν, απάντησε στον Τ. Παπαδόπουλο και τον Κ. Καραμανλή ότι δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί η διαδικασία".

Αιγαίο

Για το Αιγαίο, ο κ.Ερντογάν τόνισε πως "μπορεί να γίνει σύμβολο ειρήνης κι εμείς θα το καταφέρουμε", ενώ ζήτησε τον αφοπλισμό των αεροπλάνων που υπερίπτανται του Αιγαίου, ακόμη και στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων - οι οποίες πάντως πρέπει να περιοριστούν.

Ο εναέριος χώρος

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αποτελεί στόχο να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με την Τουρκία και να μπορούν οι Τούρκοι τουρίστες να επισκέπτονται για λίγες ημέρες τα νησιά, χωρίς τα εμπόδια της συνθήκης Σέγκεν. Ανέφερε όμως ότι το προηγούμενο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, έχει δημιουργήσει δικαιολογημένες φοβίες για το ενδεχόμενο να υπάρξει από την Τουρκία επιθετική βλέψη σε βάρος κάποιου νησιού. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι και τα ελληνικά μαχητικά πετούν οπλισμένα.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου:

"Το πρώτο που βλέπουμε είναι το μέλλον, οι εναέριες μάχες είναι το παρελθόν. Πίσω από αυτό υπάρχει ένας φόβος και είμαστε ειλικρινείς, μπορεί η Τουρκία κάποια στιγμή να αποφασίσει να πάρει ένα ελληνικό νησί. Μπορεί και η Τουρκία να φοβάται ότι η Ελλάδα θα της επιτεθεί. Καλή γειτονία και κανόνες είναι η λύση και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα σχέδια πτήσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Αν υποβληθούν σχέδια πτήσης, τότε δεν θα υπάρχουν αναχαιτίσεις από οπλισμένα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη".

Σχολή της Χάλκης-Θρησκευτικές μειονότητες

Για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, ο Τούρκος πρωθυπουργός ευσχήμως συσχέτισε την απόδοση της τουρκικής ιθαγένειας στους υποψήφιους Πατριάρχες με την επικύρωση από την ελληνική πολιτεία των εκλεγμένων μουφτήδων της Θράκης, σημειώνοντας πάντως πως κατά τους αρμόδιους υπουργούς "τελικά θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα".

Επίσης, ο κ. Ερντογάν συνδύασε επί του θέματος και το αίτημα για την αποκατάσταση του τεμένους Φετιγιέ στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να απολαμβάνουν τα μέλη της τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Είπε ότι έχει στηρίξει έμπρακτα τα δικαιώματά τους τονίζοντας χαρακτηριστικά "ήμουν και θα είμαι μπροστάρης όποτε υπάρξει αδικία για κάθε πολίτη, πόσο μάλλον για κάθε μειονότητα στα Βαλκάνια".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου θα επιστραφεί στην Ελλάδα.

CASUS BELLI

Για το θέμα του "casus belli" ο κ. Ερντογάν παρατήρησε πως "πρέπει να αναλογιστείτε γιατί η Εθνοσυνέλευση ψήφισε το casus belli" και επεσήμανε πως "αυτά τα πράγματα δεν αίρονται μονομερώς" παραπέμποντας:

α) στις διερευνητικές συνομιλίες και

β) στην πρότασή του για αφοπλισμό των στρατιωτικών αεροπλάνων.

Διεθνές δικαστήριο Χάγης

Για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης τέλος, ο κ. Ερντογάν επέλεξε να δηλώσει ότι οι λύσεις δεν επιβάλλονται από τρίτους, παρά διαμορφώνονται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. -

~**Με μια ματια

~** Συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ώστε τα μέλη του να ενημερωθούν από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, για την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Τ. Ερντογάν και τις εξελίξεις στο Κυπριακό

~** "Ναυαγεί" η ίδρυση των 4 νέων Περιφερειακών Εφετείων, σε Ηράκλειο, Αγρίνιο, Χαλκίδα, Μυτιλήνη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομα τα τέσσερα προεδρικά Διατάγματα που είχε καταθέσει o υπουργός Δικαιοσύνης «Λόγους πολιτικής συνείδησης» επικαλέστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ, Δημήτρης Παρχαρίδης, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα.

~** Σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Βαμβακιάς προχώρησαν σήμερα το πρωί, κάτοικοι των δήμων Λευκώνα, Στρυμονικού και Μητρουσίου, αντιδρώντας για το σχέδιο "Καλλικράτη" στην περιοχή τους.

~** Παρατείνονται οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων. Οι νέες προθεσμίες αναλόγως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ, ξεκινούν στις 20 Μαΐου.

~** Τις θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αντίθεση με την προσπάθεια δυσφήμισης και στοχοποίησής τους, εξέθεσε στον κ. Χρυσοχοΐδη αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

~** Με σημαντική πτώση έκλεισε τη συνεδρίαση την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, επηρεασμένο από την πτώση του ευρώ που αντικατοπτρίζει την αγωνία των αγορών για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. -

*** Σε εξέλιξη, είναι αυτή τη ώρα, φωτιά σε υπόγειο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος των ΤΕΙ Πειραιά στη συμβολή των οδών Θηβών και Πέτρου Ράλλη. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

~** Δυο μικρά κορίτσια σκοτώθηκαν όταν χειροβομβίδα εξερράγη ενώ έπαιζαν σε προάστιο της Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Χαζάνα, όπου μικρά παιδιά έπαιζαν σε οικοδομή

~** Ληστεία με λεία 500 ευρώ, έγινε χθες μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή της Περαίας, από δύο άγνωστους, υπό την απειλή όπλου.-

~** Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «Eleni P» υπό σημαία Λιβερίας. Στο πλοίο επιβαίνουν 23 ή 24 άτομα πλήρωμα, δυο εκ των οποίων είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι Φιλιππινέζοι.-

~** Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με το νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στις 18 Ιουνίου στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, την οποία χαρακτήρισε "ιδιαίτερα εγκάρδια".

~** Πολιτικής ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών καθώς οι υπέρογκες δαπάνες δεν μπορούσαν να επιβαρύνουν πλέον τον προϋπολογισμό του υπουργείου. Κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό ενάντια στο σχέδιο "Καλλικράτης" κάτοικοι και φορείς του δήμου Σοχού, του νομού Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν συμβολικά το πρωί, για περίπου 45 λεπτά, την Εγνατία οδό, στον κόμβο του Προφήτη.

~**

*** Διπλή επίθεση .
Παρασκευη, 14 05 2010 19:31 .

~** Δύο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των εικοσιτεσσάρων ωρών, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, όταν ισχυρός αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός εξερράγη σε μικρή απόσταση από τον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού. Η δεύτερη βόμβα εξερράγη στη μιάμιση το μεσημέρι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το κτήριο εκκενώθηκε, αν και ορισμένοι αρνήθηκαν να βγουν έξω, αλλά από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Έκρηξη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το υπόγειο του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού. Επικρατεί αναστάτωση, ενώ ένας δικαστικός υπάλληλος που είχε τραυματιστεί ελαφρά από το ωστικό κύμα, μεταφέρθηκε σε κοντινό ιατρείο του ΙΚΑ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη μια και 26 λεπτά. Μισή ώρα πριν, είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο υπόγειο του κτιρίου και δεν πρόκειται για φάρσα. Μέσα σε λίγα λεπτά η αστυνομία άρχισε την εκκένωση του μεγάρου.

Ήταν το δεύτερο βομβιστικό χτύπημα, μέσα σε ένα 24ωρο.

Ισχυρή έκρηξη στον Κορυδαλλό
Αργά το βράδυ της Πέμπτης, στις δέκα και δώδεκα πρώτα λεπτά, ισχυρή έκρηξη, έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, προκάλεσε έντονη ανησυχία στην περιοχή. Ο κρότος ήταν αισθητός με πολλές γειτονιές του λεκανοπεδίου. Η βόμβα που αποτελείτο από δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης, βρισκόταν μέσα σε σακίδιο πλάτης το οποίο οι δράστες άφησαν κοντά στην εξωτερική περίφραξη των φυλακών. Είχαν προηγηθεί και στην επίθεση αυτή δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Η αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει μια από τις διπλανές πολυκατοικίες. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια κτιρίων σε μεγάλη απόσταση. Μια 22χρονη και ένας ηλικιωμένος, που διαμένουν σε διαμερίσματα κοντά στις φυλακές, τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, από τα θραύσματα.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ δεν αποκλείει πίσω από τις επιθέσεις στον Κορυδαλλό και στη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται η "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" ή κάποια άλλη οργάνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καταδίκασε τις επιθέσεις.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας σχολίασε: "Δυστυχώς οι βομβιστικές επιθέσεις είναι πλέον αλλεπάλληλες , μετά και την έκρηξη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάναμε για τη βομβιστική επίθεση στον Κορυδαλλό, αποδεικνύεται ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε αρκούν μεμονωμένες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας".

Τα ευρήματα από τις δύο επιθέσεις έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στα εργαστήρια της αστυνομίας.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8

~* Τρομοκρατικό χτύπημα με συμβολισμό
~* Έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης .-
~** Μάχη κατά της φοροδιαφυγής .
Παρασκευη, 14 05 2010
Μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων γιατρών που αποδεδειγμένα - όπως επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών - είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις ή απέκρυψαν εισοδήματα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν και 150 χιλιάδες περιπτώσεις μισθωτών που δήλωναν αποδοχές χαμηλότερες από τις πραγματικές. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρμόδιες αρχές, άλλες 28 χιλιάδες μισθωτοί δεν υπέβαλαν καν φορολογική δήλωση . Το υπουργείο διαμηνύει ότι οι διασταυρώσεις στοιχείων και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να καταστεί σαφές ότι όλοι θα συμμετάσχουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι διασταυρώσεις φέρνουν αποτέλεσμα

Μάχη κατά της φοροδιαφυγής έχει κηρύξει το Υπουργείο Οικονομικών με τις ελεγκτικές υπηρεσίες να ανακαλύπτουν κάθε μέρα και νέες υποθέσεις.


"Λαβράκι" έβγαλαν οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών, στις δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Τα στοιχεία της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι σε περίπου 150.000 περιπτώσεις φορολογουμένων διαπιστώθηκε ότι δηλώθηκαν εισοδήματα, χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους. Το συνολικό ύψος των μη δηλωθέντων αποδοχών υπερβαίνει τα 205 εκατ. ευρώ.


Επίσης σε περίπου 28.000 περιπτώσεις φορολογουμένων προέκυψε ότι ενώ δηλώθηκαν από εργοδότες ως αποδέκτες αμοιβών για μισθωτές υπηρεσίας άνω των 10.000 ευρώ, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2008 και δήλωσαν το 2009. Το συνολικό ποσό εισοδήματος που δεν δηλώθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις αγγίζει τα 507 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων στάλθηκαν ήδη στις εφορίες για τα περαιτέρω.

Την ίδια ώρα υψηλά πρόστιμα, δεσμεύσεις καταθέσεων, κλείσιμο ιατρειών και ποινικές διώξεις είναι τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων σε γιατρούς στην Αθήνα.

Πενήντα εφτά γιατροί και κλινικές στην Αττική εντοπίστηκαν να μην κόβουν αποδείξεις και να μην υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, ενώ δεν καταχωρούσαν τους ασθενείς στα βιβλία επισκέψεων.

Για 36 από τους γιατρούς αυτούς προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και έρευνα για εντολές εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και τα δηλωθέντα κέρδη από τους γιατρούς του Κολωνακιού που ελέγχθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 151 γιατρούς 2 δήλωσαν κέρδη έως 1.000 ευρώ, ενώ 33 δήλωναν κέρδη λιγότερα από 10.000 ευρώ.

Οι διασταυρώσεις στοιχείων θα συνεχιστούν, με τις λίστες να περιλαμβάνουν δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υδραυλικούς, καλλιτέχνες, αθλητές, καθώς και την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις αδήλωτες πισίνες.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8!~**ΚοινωνιαΠολιτικηΣυνεντευξεις ΝΕΤ 105.8ΕυρωπηΜεση Ανατολη-ΙρακΑμερικη-ΗΠΑ


CinemaBookTheatroNature
Ανασκοπηση 2009

ΙανουαριοςΦεβρουαριοςΜαρτιοςΑπριλιοςΜαϊοςΙουνιοςΙουλιοςΑυγουστοςΣεπτεμβριοςΟκτωβριοςΝοεμβριοςΔεκεμβριοςΦορολογιαΑνασκοπηση 2008ΙανουάριοςΦεβρουάριοςΜάρτιοςΑπρίλιοςΙούνιοςΙούλιοςΑύγουστοςΣεπτέμβριοςΟκτώβριοςΝοέμβριοςΔεκέμβριοςΕυρωεκλογες 2009
ΕιδησειςΕυρωκοινοβούλιοΧρηστικάΧωρες Ε.Ε.Βουλευτικες Εκλογες 2009ΝΔΠΑΣΟΚΚΚΕΣΥΡΙΖΑΛΑΟΣΟικολογοι ΠρασινοιΓενικαΧρηστικάΥπηρεσιεςΣαν σημεραΣυνδεση.Βρισκεστε εδω : Ελλαδα Πολιτικη Α. Παπαρήγα: "Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της" Skip to content.~** Α. Παπαρήγα: "Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της" .
Παρασκευη, 14 05 2010 18:45 .Πολιτική ομιλία στη Φιλοσοφική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη, μπροστά σε φοιτητικό κοινό, πραγματοποίησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Πολιτική υποκρισία
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα: "η κυβέρνηση, και μαζί της η ΝΔ και το ΛΑΟΣ - που είναι σύμμαχός της και χορηγός της προβοκάτσιας - πρέπει να πάρουν Νόμπελ επεξεργασμένης υποκρισίας, αντιπερισπασμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας, μαζί και με τον ΣΕΒ και όλους τους υπόλοιπους. Επιχειρούν να περάσουν προς το λαό ότι η βασική αιτία της κρίσης είναι η κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Αυτομαστιγώνονται, μπορεί να φάνε και κάποιους υπουργούς και στελέχη τους μόνο και μόνο για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα".


Συνεχίζοντας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι: "Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, χωρίς επιτηρήσεις, χωρίς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ανθρώπινο δυναμικό, μορφωμένο και έμπειρο, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διατροφής χωρίς προσφυγή στα μονοπώλια και διαθέτει σύγχρονες επιχειρήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ο πανεθνικός σχεδιασμός και ο εργατικός έλεγχος κατά μονάδα και κλάδο".Για το Σύνταγμα

Τέλος σχολιάζοντας τις επιθέσεις σε βάρος του ΚΚΕ, δήλωσε: "Το Σύνταγμα για το κόμμα μας είναι αποτέλεσμα του συσχετισμού δύναμης. Το Σύνταγμα του ΄74 σαφώς ήταν καλύτερο από το προηγούμενο Σύνταγμα. Δεν είναι όμως ένα άμεσα λαϊκό Σύνταγμα. Αυτό που επιδιώκουν να επιβάλλουν στο κόμμα μας είναι να παραιτηθεί από το πρόγραμμά του για αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Επιχειρούν την ιδεολογική τρομοκρατία του λαού, με την ποινικοποίηση της σκέψης, της ιδεολογίας και της επιθυμίας. Δεν θα το επιτρέψουμε, δεν εξαρτούμε τη στρατηγική και τη δράση μας με βάση το αν αρέσουν στον κ. Σαμαρά, τον κ. Μάνο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Καρατζαφέρη ή τον κ. Τσίπρα".

Πηγή: ΝΕΤ 105,8


~**

~** Οικονομια Ειδησεις Ταμείο-Ασπίδα για τις τράπεζες-Ρύθμιση για τα δάνεια δημ. υπαλλήλων Skip to content.
Ταμείο-Ασπίδα για τις τράπεζες-Ρύθμιση για τα δάνεια δημ. υπαλλήλων .
Παρασκευη, 14 05 2010 17:44 .Τη σύσταση ταμείου - ασπίδα για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ανακοίνωσαν ο Υπουργός Οικονομικών και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα διατεθούν 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 110 του μηχανισμού στήριξης , όπως προβλέπει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την ίδια ώρα το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων του Ταμείου παρακαταθηκών και δανείων, η οποία θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Την επανεξέταση της περικοπής των συντάξεων σε περίπτωση που επιτευχθούν οι στόχοι του υπουργείου εργασίας, δήλωσε ότι θα εξετάσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ασπίδα προστασίας για τις τράπεζες
Ασπίδα προστασίας ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα αποτελέσει η δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως προβλέπει η συμφωνία για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας.


Σε συνάντηση τους Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Προβόπουλος συζήτησαν τη δημιουργία του Ταμείου το οποίο θα αποσκοπεί στη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος αλλά και την προετοιμασία του για το νέο περιβάλλον που δημιουργεί η οικονομική κρίση.


Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα τα 14,5 δις ευρώ της πρώτης δόσης του δανείου από την Ευρωπϊκή Ένωση, μετά τα 5,5δις ευρώ που ήδη έχει εκταμιεύσει το ΔΝΤ.

Η χρηματοδότηση των τραπεζών με 10 επιπλέον δις. ευρώ αποτελούν τρανταχτή απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει βάρβαρα μέτρα κατά του λαού και υπέρ των τραπεζιτών, αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και ΣΥΡΙΖΑ.

Ρύθμιση για την αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων
Την ιδία ώρα το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων του Ταμείου παρακαταθηκών και δανείων, η οποία θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Όπως ανάφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλλιπος Σαχινίδης, οι ελληνικές τράπεζες, συνυπολογίζοντας τις μηνιαίες εισοδηματικές απώλειες των πελατών τους, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί, θα επιμηκύνουν τις δόσεις των δανείων έτσι ώστε, για ένα χρονικό διάστημα, να πληρώνουν μόνο τους τόκους.

Όπως είπε, η ρύθμιση αυτή δεν θα είναι ομοιόμορφη, αλλά η κάθε τράπεζα θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική ως προς το χρόνο επιμήκυνσης. Ακόμα, ο κ Σαχινίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, θα αναλάβει σειρά και άλλων νομοθετικών πρωτοβουλιών ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές που πήραν δάνεια είτε στεγαστικά είτε καταναλωτικά και με τα νέα μέτρα έχει συρρικνωθεί ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

Μείωση των δαπανών για επανεξέταση περικοπών
Την επανεξέταση της περικοπής των συντάξεων σε περίπτωση που επιτευχθούν οι στόχοι του Υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ότι θα εξετάσει ο Ανδρέας Λοβέρδος που μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια τον μήνα Απρίλιο υπήρξε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σε απόλυτους αριθμούς από το ΙΚΑ κατά 1,41%.

Ακόμη, προανήγγειλε πως αν υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα εντός του έτους, από την εφαρμογή της πολιτικής μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, (για τη λίστα και πριν από αυτό για την υποκοστολόγηση των φαρμάκων) "μπορούμε να σκεφτούμε, να μειωθεί κατά πολύ ή και να καταργηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη".

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ


~** Γιατί κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας;
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,


Ηλιοπούλου Ελένη

Η Ευφροσύνη Αργυρίου - Σαρτζετάκη, σύζυγος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, ιστορικός - αρχαιολόγος, αν και συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 σε ηλικία 60 ετών από τη θέση της (ως υπαλλήλου του κλάδου Π.Ε. Επιμελητών Εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών, με βαθμό Α’) φρόντισε να επαναπροσληφθεί στο Δημόσιο - με συνοπτικές διαδικασίες - αλλά, αυτήν τη φορά, ως υπάλληλος του συζύγου της και στον εργασιακό χώρο του φιλόξενου γραφείου του!Ήταν Ιανουάριος του 2008, όταν επί προεδρίας Κάρολου Παπούλια, η κ. Σαρτζετάκη ενημερώθηκε για τον διορισμό της, ενώ είχε μόλις απολυθεί λόγω συνταξιοδότησης, μετά από εργασία 35 ετών ως επιμελήτρια εκδόσεων. Στο έγγραφο της Προεδρίας της Δημοκρατίας (με αριθμό πρωτοκόλλου 1606/70 και ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2008), που μπορείτε να δείτε εδώ:

η Αικατερίνη Φλώρου, διευθύντρια του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Προεδρίας αναφέρει «Σας ανακοινώνουμε ευχαρίστως ότι, με το από 11 Ιανουαρίου 2008 Π.Δ., περίληψη του οποίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 15/15-01-2008 ΥΟΔΔ, διοριστήκατε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α’ της κατηγορίας ΠΕ. Κατόπιν αυτού, παρακαλείσθε να παρουσιασθείτε την 16η- 01η-2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η π.μ. ενώπιον της Διευθύντριας του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας προκειμένου να δώσετε τον καθορισμένο για την Υπηρεσία όρκο. (Αριθμός βεβαίωσης ΥΔΕ στην Προεδρία της Δημοκρατίας 58/14-01-08)».Μια μέρα μετά το πρώτο έγγραφο, σε δεύτερο έγγραφο της Προεδρίας της Δημοκρατίας (με αριθμό πρωτοκόλλου 1621/72 και ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2008), που μπορείτε να δείτε εδώ:
ο Κωνσταντίνος Α. Γεωργίου, γενικός γραμματέας του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Προεδρίας, δημοσιοποιεί την απόφαση τοποθέτησης της κ. Ευφροσύνης Αργυρίου – Σαρτζετάκη, ως μετακλητής υπαλλήλου, «με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α’ της κατηγορίας ΠΕ στο Γραφείο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σαρτζετάκη». Το αν τέτοιος διορισμός είναι νόμιμος ή ηθικός δεν χρειάζεται καν να το ρωτήσουμε. Αλλά αναρωτιέται ο κάθε εχέφρων κάτοικος αυτής της χώρας, που καλείται εν μέσω κρίσης να ζήσει με μισθούς και συντάξεις πείνας, τι ανάγκη (οικονομική ή άλλη) είχε η κ. Σαρτζετάκη να επιστρέψει στην εργασία, ενώ μόλις είχε συνταξιοδοτηθεί; Γιατί το ελληνικό κράτος υποχρεώνεται να χρεώνεται με υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας; Αν, όντως, ο κ. Σαρτζετάκης είχε ανάγκη από προσωπικό, και αφού αυτό είναι νόμιμο, γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα σε έναν νέο άνθρωπο ή σε κάποιον που πραγματικά έχει ανάγκη να ασκήσει αυτά τα καθήκοντα;Η σύζυγος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς, δεν αρκέστηκε στα χρήματα που θα έπαιρνε ως συνταξιούχος (μηνιαία καταβολή και ΕΦΑΠΑΞ), γι’ αυτό και θέλησε να μπει και πάλι στην ενεργό δράση, δουλεύοντας πλάι στον άνδρα της. Αλήθεια, πόσο μεγάλη είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ της σύνταξης που θα λάμβανε από την Ακαδημία Αθηνών και στον μισθό που απολαμβάνει ως υπάλληλος της προεδρίας;

Ο κ. Παπούλιας, πριν από μερικές μέρες, εμφανίστηκε να δηλώνει ενώπιον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ότι «Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να παταχθεί η φοροδιαφυγή». Στην ίδια συνάντηση ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Γνώριζε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τι έχει συμβεί και κατά τη διάρκεια της δική του προεδρίας; Δεν είναι και αυτό άλλο ένα παράδειγμα του πώς λειτουργεί ο κύκλος των ημετέρων; Δεν είναι φανερό ότι οι περισσότεροι που κάνουν τώρα κριτική αφ’ υψηλού έχουν... βουτήξει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι του δημόσιου χρήματος ποικιλοτρόπως;

Δεν είναι φανερό ότι πολλοί ήταν αυτοί που διόρισαν, διορίστηκαν, βόλεψαν παιδιά, συζύγους, βαφτιστήρια και τώρα το παίζουν δημόσιοι τιμωροί και εκφραστές της λαϊκής δυσαρέσκειας; Πώς μπορεί να σηκώνεις το δάχτυλο, για να δείξεις τον φταίχτη, ενώ και εσύ ο ίδιος είσαι μπλεγμένος σε αυτό το παιχνίδι του πλουτισμού (στο μέτρο του δυνατού για τον καθένα) και του βολέματος;

Γιατί, κ. Σαρτζετάκη, φροντίσατε να διοριστεί η σύζυγός σας ως υπάλληλος στο γραφείο σας, ενώ ήταν ήδη συνταξιούχος υπάλληλος της Ακαδημίας Αθηνών; Γιατί, κ. Παπούλια, δεχθήκατε να υπάρξει αυτή η τόσο προνομιακή μεταχείριση, που ούτε ουσιαστικά νόμιμη είναι ούτε φυσικά ηθική; Αν δεν γνωρίζατε και αγνοείτε το τι συνέβη, και πάλι δικό σας είναι το σφάλμα.

Ως πότε θα συνεχίζεται ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού; Την κρίση, που προήλθε και εξαιτίας της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, θα πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε. Οι υπόλοιποι που ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε καταστάσεις κρίσης, προφανώς, θα τη γλυτώσουν.~** «Έρχονται κοινωνικές εκρήξεις»
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,«Αυτή η πολιτική των ακραίων επιλογών στην οικονομία θα φέρει αναπόφευκτα κοινωνικές εκρήξεις», προέβλεψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όσοι ποντάρουν στην ηττοπάθεια και στο φόβο των εργαζομένων για να προωθήσουν την κατεδάφιση της κοινωνίας, είναι γελασμένοι και εκτίμησε ότι «θα ηττηθούν από ένα γιγάντιο μαζικό κίνημα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους, τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει ήδη επηρεάσει τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι κάποιες δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν πειραματόζωο την Ελλάδα, αλλά, όπως είπε, «δεν τους βγαίνει το πείραμα γιατί το πειραματόζωο αντιδρά. Και τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το σχέδιο δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επί μακρόν στις κυβερνητικές θέσεις, προεκλογικά και μετεκλογικά υποστηρίζοντας ότι σήμερα «η κυβέρνηση έχει πια χάσει κάθε αξιοπιστία στον ελληνικό λαό», ωστόσο, σημείωσε: «Δεν πρόκειται η αριστερά να κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά σε αυτές τις μεθοδεύσεις, δηλαδή δεν πρόκειται να ανεχτούμε τη παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων και ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών».

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πολλοί αυτοί που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα συνολικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και ζητάνε ακόμα και μεταρρύθμιση του Συντάγματος για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλεία τους χωρίς τις ενοχλητικές αντιδράσεις από τους κοινωνικούς αγώνες.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα ΜΜΕ για μια συγχορδία επιθέσεων, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο σημειώνοντας ότι «πρώτος και καλύτερος ο εκπρόσωπος της πιο κρατικοδίαιτης παραγωγικής τάξης της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο πολιτικό σύστημα που κατά τη γνώμη του δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει. Και ζήτησε μπροστά στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τους κάνουν τη χάρη να ξεμπερδεύουμε με το ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις, το οκτάωρο, τα όρια των απολύσεων».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει λύσεις, όπως την επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση για απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με αναδιάρθρωση των όρων, του χρόνου αποπληρωμής, των επιτοκίων και ενδεχομένως και με διαγραφή μέρους του χρέους, στα πλαίσια μιας συνολικής ρύθμισης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Επίσης ο κ. Τσίπρας πρότεινε:

- Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο

- Να αρθούν οι αδικίες του φορολογικού συστήματος

- Να καταργηθούν οι δεκάδες απαλλαγές από ΦΠΑ

- Να φορολογηθεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει 58 διαφορετικά είδη φοροαπαλλαγών

- Να φορολογηθεί επιτέλους και η εκκλησιαστική περιουσία

- Να μειωθούν δραστικά οι στρατιωτικές δαπάνες

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάποιοι ετοιμάζονται να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, «να κάνουν προβοκάτσιες βάζοντας μπροστά το παιδί για τα θελήματα. Την ακροδεξιά» και πρόσθεσε ότι «τώρα τους γνωρίζουμε. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο σοφοί. Πιο προετοιμασμένοι. Δεν θα αφήσουμε να μας συκοφαντήσουν αυτοί που κάνουν εγκλήματα στο όνομα του λαού που αγωνίζεται». Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του έχει απέναντί του τους εμπρηστές δολοφόνους, έχει απέναντί του τους υπονομευτές, έχει απέναντί του τους ακροδεξιούς προβοκάτορες, αλλά δεν τους φοβάται».


~**Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον «Καλλικράτη»
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,Στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, αποδεχόμενος και τις τελευταίες παρατηρήσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ.

Η ΚΕΔΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «θα μελετήσει το νομοσχέδιο, θα εκτιμήσει τις όποιες τροποποιήσεις του, σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας και στη συνέχεια υλοποιώντας τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του τελευταίου έκτακτου Συνεδρίου της, αφού ενημερωθούν τα μέλη της, με μυστική ψηφοφορία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις».

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, οι δήμοι από 1.034 μειώνονται σε 325, οι Νομαρχίες καταργούνται και στη θέση τους έρχονται οι 13 Αιρετές Περιφέρειες.

Από τη μεταρρύθμιση αναμένεται να εξοικονομηθούν 1.170 δισ. ευρώ ετησίως.

Όσο για τα έσοδα των νέων ΟΤΑ αυτά καθορίζονται ως εξής:

Α) για τους δήμους: από το 20% του Φόρου Φυσικών και Νομικών προσώπων, από το 12% του ΦΠΑ από το 50% του φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Β) Για τις Περιφέρειες: από το 2,40% του Φόρου Φυσικών και Νομικών Προσώπων και το 4% του ΦΠΑ.

Οι δαπάνες των δήμων και των περιφερειών θα υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η θητεία των αιρετών α' και β' βαθμού θα είναι πενταετής, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών θα γίνεται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.


~**Απορρίπτει τον «Καλλικράτη» η ΝΔ
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,Έντονες επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης εξέφρασε σήμερα ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, αναφορικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Ζώης έκανε λόγο για «περιφρόνηση τόσο της ΕΝΑΕ όσο και της ΚΕΔΚΕ από την πλευρά της κυβέρνησης» αλλά και για «επικίνδυνους μεταρρυθμιστικούς πειραματισμούς».

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει τη συναίνεση που της προσφέρεται. Αυτό το απέδειξε και σήμερα, επιλέγοντας να αγνοήσει και να περιφρονήσει την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, οι οποίες ανέμεναν τη συνέχιση της διαβούλευσης με τον υπουργό Εσωτερικών για το σχέδιο "Καλλικράτης"», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «ακόμη δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα πώς προκύπτει εξοικονόμηση δαπάνης 1,8 δισ. ευρώ».

Τέλος, μίλησε για «απουσία διαβούλευσης για το χωροταξικό και με τους πολίτες και με τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, καθώς παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει».


~** Εσύ Χριστό και εγώ Αλλάχ
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,

Την έκτη επίσκεψή του στην Ελλάδα πραγματοποιεί από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, συνοδευόμενος από δέκα υπουργούς και εκατό επιχειρηματίες. Πρόκειται για την θεαματικότερη και μαζικότερη διπλωματική «απόβαση» πολιτικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην ιστορία των διμερών σχέσεων. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι βαρύ και οι φάκελοι προς εξέταση εξαιρετικά ογκώδεις. Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί αναλυτές, ο στόχος αυτής της επίσκεψης δεν είναι η επίλυση των εκκρεμοτήτων, αλλά η εκ νέου ενεργοποίηση κλίματος εμπιστοσύνης, το οποίο και κατέρρευσε κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Η οικονομική παράμετρος στις διμερείς σχέσεις φαίνεται να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επίσκεψη στην Άγκυρα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην Άγκυρα. Οι εκεί προπαρασκευαστικές της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα συζητήσεις στόχευσαν στην επανέναρξη επαφών, συναντήσεων και διπλωματικών διεργασιών από εκεί όπου διεκόπησαν, δηλαδή από την άνοιξη του 2004.

Στο διπλωματικό επίπεδο, αναμένεται η επιβεβαίωση της πρόθεσης να ενεργοποιηθεί ο διάλογος επί των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο (Υφαλοκρηπίδα και τα παρελκόμενα, από το ζήτημα αυτό, προβλήματα), η επίλυση συγκεκριμένων και στοχευμένων ζητημάτων, όπως η μερική κατάργηση θεώρησης βίζας για τις χρονικά σύντομες επισκέψεις Τούρκων πολιτών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα ζητήματα που προκύπτουν ως προς τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παραβάσεις / παραβιάσεις εναερίου χώρου-, αλλά και της πρόσφατης εμμονής της τουρκικής πλευράς να αποστέλλει πολεμικά σκάφη σε διεθνή ύδατα, τα οποία «κόβουν» προκλητικά βόλτες ανάμεσα στα ελληνικά νησιά. Βεβαίως και θα συζητηθεί το Κυπριακό, αλλά εντός του νέου πλαισίου πια που θέτει το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα.

Πολιτικά, η εκλογή του κ. Έρογλου συνιστά και την πρώτη πολιτική ήττα του Ταγίπ Ερντογάν, από τότε που ανήλθε στην εξουσία, αφού ο δικός του εκλεκτός, ο κ. Ταλάτ δεν κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη φορά στο αξίωμα του Προέδρου. Για επικοινωνιακούς τώρα λόγους, προβάλλεται ιδιαίτερα από την πλευρά της Άγκυρας το ζήτημα της μείωσης των εξοπλισμών ένθεν κακείθεν του Αιγαίου, ζήτημα που «χαϊδεύει» τα αυτιά των πολιτών, λόγω οικονομικής συγκυρίας, αλλά που δύσκολα επιλύεται. Σημειώνεται πως το τρέχον εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας είναι απλώς... γιγαντιαίων διαστάσεων.

H άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το χρονικό της επίσκεψης

Με καθυστέρηση 40 λεπτών έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως επικεφαλής πολυμελούς διπλωματικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό, τον οποίο συνόδευε η μαντιλοφορούσα σύζυγός του Εμινέ, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος.

Η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σηματοδοτεί κατά πολλούς την έναρξη ενός νέου κύκλου σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας.

Εξάλλου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της γείτονος, πριν φθάσει στην Ελλάδα, δήλωσε ότι επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Οι προθέσεις του για στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση γίνονται πιο ξεκάθαρες, τόσο από την σαφώς διευρυμένη ατζέντα της επίσημης επίσκεψης όσο και από την πολυμελή αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει -σχεδόν το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και μια πλειάδα Τούρκων επιχειρηματιών.

Μεταξύ των υπουργών που «μετέφερε» ο Ερντογάν στην Αθήνα είναι οι τρεις διπλωματικές «κεφαλές» της Άγκυρας: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, και ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο διήμερο της επίσκεψης Ερντογάν αναμένεται η υπογραφή δέκα διμερών συμφωνιών.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία

Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαϊάν, ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, η υπουργός Εκπαίδευσης Νιμέτ Τσουμπουκτσού, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουργρούλ Γκιουνάι, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Βεϊσέλ Έρογλου.

Μαζί του ο Ερντογάν φέρνει και μια ομάδα από περίπου 100 επιχειρηματίες.


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τον Τούρκο πρωθυπουργό


Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αμέσως με την άφιξή του μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Τούρκο πρωθυπουργό, ευχήθηκε η επίσκεψη του κ. Ερντογάν να έχει καλά αποτελέσματα και να ενισχύσει τη συνεργασία και τη φιλία των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ενημέρωσε» τον κ. Παπούλια ότι μαζί του είναι 10 υπουργοί, 100 επιχειρηματίες και συνολικά μια ογκώδης αντιπροσωπεία 320 ατόμων.

Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον υποδέχθηκε στο πλατύσκαλο του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Οι δύο πρωθυπουργοί, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζήτησαν τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Καλωσορίζοντας τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου τον ρώτησε για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον κ. Ερντογάν να απαντά ότι «ο Πρόεδρός σας είναι ακμαίος».

Και οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι ο χαρακτήρας της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα είναι ιστορικός.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας- Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ανώτατο συμβούλιο Ελλάδος - Τουρκίας καλωσόρισε θερμά τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας και τους υπουργούς που τον συνοδεύουν, καθώς "ήρθαν μαζί, όχι μόνο για να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά για να αποφασίσουμε και να συμφωνήσουμε σε πολύ σημαντικά για τις δυο χώρες μας ζητήματα, που ενδυναμώνουν τη συνεργασία και ανοίγουν μια νέα προοπτική σε αυτή την ιστορική για τις δυο χώρες συνάντηση".

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης, ότι «η συνάντηση αυτή είναι ένα ξεκίνημα πράγματι ιστορικής σημασίας, που αποδεικνύεται από τον αριθμό, όπως πολύ σωστά ανέφερες, 21 + 1 συμφωνίες και με τη δημιουργία του Ανωτάτου Οργάνου του Διυπουργικού. Είναι μια ιστορική μέρα, πρόσθεσε.

"Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αν όμως είμαστε αποφασιστικοί, τότε δεν υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα", τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ανοίγοντας τις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε ενδεικτικά στη θεματολογία της διμερούς συνεργασίας, παραπέμποντας στους "τομείς της ενέργειας, μεταφορών, οικονομίας, πολιτισμού, γεωργίας, εκπαίδευσης, άμυνας και τρομοκρατίας".

Θερμή υποδοχή Ερντογάν στη Βουλή


Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η συνάντηση του προέδρου του Σώματος, Φίλιππου Πετσάλνικου, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε δύο φορές ως «ιστορικής σημασίας» την επίσκεψή του στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ευχή για την περαιτέρω βελτίωση και εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η επίσκεψή μας στην Ελλάδα θεωρείται από εμάς ιστορική και έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ευκαιρία να συζητήσουμε πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά, τουριστικά και πολιτιστικά θέματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

«Εύχομαι εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου η επίσκεψη, οι συνομιλίες και οι επαφές που θα έχετε στην Ελλάδα, να είναι ιδιαίτερα παραγωγικές, επ' ωφελεία και των δυο λαών», υπογράμμισε, καλωσορίζοντας τον κ. Ερντογάν στη Βουλή, ο κ. Πετσάλνικος.

Πρόσθεσε δε: «Είμαστε γείτονες. Και στην Ελλάδα λέμε ότι τον πρώτο που βλέπουμε είναι ο γείτονας μας».

«Εύχομαι η επίσκεψη σας εδώ να είναι μια νέα αρχή για την βελτίωση και εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στο πλαίσιο πάντα της εμπέδωσης της ειρήνης και ασφάλειας στη περιοχή», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

~** Υφαλοκρηπίδα και Χάλκη στην ατζέντα Ερντογάν - Σαμαρά

«Χρήσιμη, ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα φιλική», χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, τη συζήτηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan.

Η συνάντηση, που ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών, διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ, ο κ. Erdogan του μίλησε για τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις που συντελούνται εντός της Τουρκίας, καθώς και για την ανάγκη συνεργασίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα».

«Του εξέθεσα την άποψή μας ότι προϋπόθεση για μια νέα σελίδα και μια νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Και ως προς την εμπιστοσύνη αυτή, του εξήγησα ότι πιστεύουμε πως πρέπει να βασιστεί, πρώτον επάνω στο γεγονός ότι θεωρούμε μοναδικό διμερές πρόβλημα με την Τουρκία το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, και δεύτερον ότι στο ζήτημα του Κυπριακού θα πρέπει να υπάρχει μια στέρεη λύση, πάνω στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι κκ. Erdogan και Σαμαράς συζήτησαν επίσης για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και το θέμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς δέχθηκε πρόσκληση για να επισκεφθεί προσεχώς την Τουρκία, επίσκεψη η οποία θα συνδυασθεί με μια ομιλία του για θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις με την ΕΕ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι κκ. Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Davutoglu και Bagis.

«Ae sihtir» από ΛΑΟΣ

«Να τελειώνουμε με τα παραμύθια και τα πανηγύρια: η "κολώνια" της δυσοσμίας με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις κρατά πολλά χρόνια. Θέλουν να αναθερμάνουν τις σχέσεις Κεμάλ - Βενιζέλου και ταυτοχρόνως οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει σε 300 σημεία τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σήμερα έρχονται με "κλάδο ελαίας" και τον μεταφέρουν με …F16, σε τέτοιο σημείο ώστε σήμερα να έχουμε τις περισσότερες παραβιάσεις που έγιναν φέτος. "Ae sihtir", επιτέλους…», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Το πρόγραμμα των επαφών του κ. Ερντογάν

Εξάλλου, το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον» η μικτή συνεδρίαση των 17 Ελλήνων και Τούρκων υπουργών που συμμετέχουν στο Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας, υπό την προεδρία των Παπανδρέου και Ερντογάν.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, θα ακολουθήσει το ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, πάλι υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν οι 100 επιχειρηματίες που φέρνει μαζί του ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Το βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του, Εμινέ Ερντογάν.

~*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ σήμερα :

~** Παναθηναϊκός: Νίκη με 2-0 επί της Αλκής Λάρνακας
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Αλκής Λάρνακας, ολοκληρώνοντας έτσι με νίκη τις φιλικές αναμετρήσεις του επί κυπριακού εδάφους.

Τα γκολ της ομάδας του Νίκου Νιόπλια, η οποία προχθές είχε αναδειχθεί ισόπαλη 2-2 με την ΑΕ Λεμεσού, σημείωσαν οι Μαρίνος (4΄) και Λέτο (51΄), με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος του τριφυλλιού να έχει και δοκάρι στο 33΄.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι (χέρι του Σταμποζλίεφ), αλλά ο Ραντοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ελευθερίου.

Εν τω μεταξύ, ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα ένιωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και γι΄ αυτό το λόγο δεν αγωνίστηκε στο σημερινό φιλικό.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία τη Δευτέρα.


Άλκη: Λεωνής (69' Μπρουκς), Μπάντης (62' Παπαδημός), Μπλάνκο, Μάρκου (62' Σανταμούρης), Χιμένεθ (73' Φελγκέιτ), Κίσι, Μεγκινί (60' Ελευθερίου), Καϊάφας (49' Ζαχαρίου), Κουντουρέττης (55' Αλ Σαίφ), Εντμάρ, Μπασόφ (70' Σερντάο).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (78' Ραντοβάνοβιτς), Γκάμπριελ, Σαριέγκι (58' Λιώλιος), Μελίσσης, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (78' Ταχματζίδης), Σιμάο (58' Πετρόπουλος), Ρουκάβινα (78' Λαγός), Λέτο (58' Σταμποζλίεφ), Κλέιτον (78' Φέτσης).


Ειδήσεις τα Νέα ας σήμερα 14/05/2010 , Παρασκευή και άλλα *
~&** ΤΑ ΠΑΡΕΞΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :
~**Το γηραιότερο «πρωτάκι» του κόσμου Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,Ο Kimani Maruge από την πόλη Eldoret της Κένυας είναι η «ενσάρκωση» της λαϊκής ρήσης ότι η ηλικία του κάθε ανθρώπου αντιστοιχεί στο πόσο νέος νιώθει «στην καρδιά».

Εκμεταλλευόμενος μια πρόσφατη αλλαγή νομοθεσίας του προέδρου της χώρας, Kibaki, ο 86χρονος πλέον Maruge, ο οποίος έζησε την επανάσταση των Mau-Mau τη δεκαετία του 1950 (!!!), γράφτηκε στην πρώτη τάξη του δημοτικού.

Όνειρό του βλέπετε ήταν να μάθει γράμματα, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει όταν ήταν παιδί.


~&**Τον δάγκωσε αράχνη στο μόριο!
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,Ούτε στους πιο τρομαχτικούς εφιάλτες του δεν είχε δει ένας 22χρονος Καναδός αυτό που του συνέβη, ενώ απολάμβανε γυμνός έναν υπνάκο σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας.

Τον δάγκωσε μία δηλητηριώδης αράχνη στο γεννητικό του μόριο! Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αφού ξύπνησε με αφόρητους πόνους, και έμεινε εκεί 16 ημέρες.

«Ξύπνησε και βρήκε το μόριό του πρησμένο και κατακόκκινο από τη δαγκωνιά» είπε ο γιατρός Nigel Harrison, ο οποίος πιστεύει ότι τη ζημιά έκανε μία «katipo», ένα σπάνιο είδος αράχνης.

Στην ιστορία, έχουν καταγραφεί μόνο δύο θάνατοι από δάγκωμα Katipo, και οι δύο κατά τον 19ο αιώνα.-,
-

~** Ελέφαντες παίζουν... ποδόσφαιρο
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010,Αν νομίζατε ότι το ποδόσφαιρο είναι μοναδικό προνόμιο των ανθρώπων… πλανάστε! Δύο ελέφαντες από την Ταϊλάνδη απέδειξαν ότι είναι δεινοί «γκολτζήδες». Ο 12χρονος Rooney με την αγγλική σημαία και ο 13χρονος Kaka με τη βραζιλιάνικη έπαιξαν ένα ματς στο Κέντρο Ελεφάντων Maesa, 700 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόγκ.

Ο αγώνας, που έγινε παρουσία οπαδών, διήρκεσε 20 λεπτά. Όπως φάνηκε, οι ελέφαντες, αν και θηλυκοί, ήξεραν όλα τα κόλπα του αθλήματος.

Το θέαμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει κερδίσει την προσοχή των τουριστών που συρρέουν κατά δεκάδες, για να το απολαύσουν από κοντά.

Πάντως, οι ελέφαντες του συγκεκριμένου Κέντρου, εκτός από το ποδόσφαιρο, έχουν εκπαιδευθεί στη ζωγραφική και τη μουσική.


~**

Περπατώντας πάνω στο νερό
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010,


Πολλοί είναι αυτοί που στο παρελθόν προσπάθησαν να περπατήσουν πάνω στην επιφάνεια του νερού, και η προσπάθειά τους στέφθηκε υπό πλήρη αποτυχία.

To Liquid Mountaineering είναι ένα νέο sport που με διάφορες οδηγίες κάποιων «ειδικών» προσπαθούν να καταφέρουν το «ακατόρθωτο».

Παρακολουθήστε τις προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων…


~**Γιατί πρέπει να φοράτε τη ζώνη σας στο σούπερ μάρκετ
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,Σίγουρα, όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, δεν είναι ανάγκη να φορέσετε και «τα καλά» σας, αλλά, όταν δείτε το παρακάτω video, ίσως να πειστείτε να φοράτε πάντα ζώνη με το παντελόνι σας.

Αυτό τουλάχιστον θα εύχεται πλέον ο «πρωταγωνιστής» μας, ο οποίος, εκτός από το λάθος του να δοκιμάσει να κλέψει αντικείμενο από το σούπερ μάρκετ, έκανε και το λάθος να φορέσει παντελόνι χωρίς ζώνη.

Έτσι, και τον έπιασαν οι άνδρες της ασφάλειας του καταστήματος, και έγινε και ρεζίλι, αφού οι κάμερες του σούπερ μάρκετ κατέγραψαν πολλά περισσότερα από όσα θα ήθελε ο ίδιος…

~** Όταν τα μωράκια έχουν κέφι…
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010,Δεν είναι εύκολο κάποιος να κάνει πολλά σχόλια όταν έχει μπροστά του μωράκια, τα οποία ξεκαρδίζονται στα γέλια με την παραμικρή αστεία κίνηση.

Στο video που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε παρακάτω θα δείτε το top5 με τα πιο αστεία γέλια των μωρών.

Η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Απολαύστε το!

**** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
**Ας μπορούσαμε να μιμηθούμε την αλληλεγγύη και την αγάπη των ζώων"

Απάντηση |alkis προς EPANASTATO
προβολή λεπτομερειών 11:35 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

http://anemos5.blogspot.com/2010/05/blog-post_6971.html
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα EPANASTATO των Ομάδων Google.

Για να αναρτήσετε κάτι σε αυτήν την ομάδα, αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.com.
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato+unsubscribe@googlegroups.com.
Για περισσότερες επιλογές, επισκεφθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/epanastato?hl=el.-

~**Ο/Η 'Nikos Orfanoudakis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Όλα για το "ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ" μετά απο 18 χρόνια πείρας.

'Nikos OrfanoudakisMay 14, 2010 at 10:55pm
Θέμα: Κρητικός Βασιλικός πολτός "Ορφανουδακη"
http://www.facebook.com/pages/BASILIKOS-POLTOS-ORPHANOUDAKES/126922503984539#!/pages/BASILIKOS-POLTOS-ORPHANOUDAKES/126922503984539

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1401692674964&mid=257a971G3dd6e022G1458a92G0&n_m=snstam%40gmail.com .-

** Το "ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ...ΠΑΜΕ" τώρα λέγεται "" ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ" ΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΨΥΧΗΣ....ΕισερχόμεναX

Απάντηση |Facebook προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 12:53 π.μ. (Πριν από 0 λεπτά)


Ο Γιάννης Λαγωνικός Ελαιοχρωματισμοι άλλαξε το όνομα της ομάδας ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ...ΠΑΜΕ σε " ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ" ΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΨΥΧΗΣ.

Για να δείτε την ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=60442069760&mid=257c386G3dd6e022G14598b1G40&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

Βρείτε άτομα από τη λίστα επαφών σας του Gmail στο Facebook! Μεταβείτε στο: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email

Αυτό το μήνυμα απευθυνόταν στον/στην snstam@gmail.com. Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο μέλλον τέτοιου είδους μηνύματα email από το Facebook, επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να καταργήσετε την εγγραφή σας.
http://www.facebook.com/o.php?k=c590b6&u=1037492258&mid=257c386G3dd6e022G14598b1G40
Τα γραφεία του Facebook βρίσκονται στη διεύθυνση: 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304.-


~**«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ» ΣΕ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ & ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ! Ανακ.

Απάντηση |NOIAZOMAI NEA προς noiazomai_news
προβολή λεπτομερειών 5:03 μ.μ. (Πριν από 7 ώρες)

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-Η»!

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΜΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ» ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΓΛΩΣΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΞ!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ
www.NOIAZOMAI.net

χρησιμοποιείστε Internet Explorer για να δείτε σωστά τις σελίδες

Με εκτίμηση
www.NOIAZOMAI.net

noiazomai@gmail.com


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Υπερασπιστές του Πολιτισμού

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ SPAM - THIS GREEK REPORT IS NOT A SPAM
ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ .-

~**1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ BLOGGERS
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |"AKOMMATIΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 4:28 μ.μ. (Πριν από 8 ώρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη akommatistoi@gmail.comΗ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ BLOGGERΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ S

Αγαπητοί φίλοι bloggers,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι, η πρώτη συνάντηση Ελλήνων ακομμάτιστων bloggers πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Κατόπιν γνωριμίας, ανταλλάξαμε διαδικτυακές γνώσεις σε τεχνικά θέματα, αλλά και πληροφορίες τόσο στα εθνικά όσο και στα κοινωνικά δρώμενα της πατρίδος μας. Ακολούθησαν προτάσεις και σκέψεις επί του οργανωτικού τομέα του κινήματος των bloggers καθώς επίσης ορίσθηκε και δεύτερη συνάντηση άμεσα, για την παρουσίαση και τον τρόπο υλοποίησης των προτάσεων.

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι, η προσπάθεια όλων μας για συσπείρωση των bloggers και κοινή πατριωτική δράση, είναι καταδικασμένη να πετύχει. Επιτέλους αναδύεται μία υπολογίσιμη δύναμη ικανή να επηρεάσει τις εξελίξεις στον τόπο μας. Ευχαριστούμε θερμά τους bloggers που στήριξαν την πρόσπάθειά μας με την συμμετοχή τους, και απέδειξαν ότι υπάρχουν άνθρωποι με ιδανικά που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις και είναι έτοιμοι να αντισταθούν. Δεν σας κρύβουμε ότι η εκ του σύνεγγυς επαφή και γνωριμία με τους ανθρώπους πίσω από τα blogs, συνέσφιξε τις μεταξύ μας σχέσεις, και μας έδωσε δύναμη και κουράγιο για να προχωρήσουμε.

Φίλοι bloggers με χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε και εσείς στην επομένη συνάντηση, και σας παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως την συμμετοχή σας.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους.

Υ.Γ. Η ανακοίνωση απεστάλη σε 120 ακομμάτιστους Έλληνες bloggers

Με εκτίμηση
Στέφανος, Μάριος, Γιάννης
http://akommatistoi.blogspot.com

titlos_akommatistoi.gif
37 K Προβολή Λήψη αρχείου

~**euroliberty] DEFLECTION OF ATTENTION
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |euroliberty προς euroliberty
προβολή λεπτομερειών 1:22 μ.μ. (Πριν από 11 ώρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη euroliberty@yahoo.com

Greeks are fed up with all politicians. A range of government policies since the end of dictatorship in 1974 have made them feel powerless and betrayed by a centralized kleptocracy that claims to know what is good for them better than they do themselves. The welfare Graecokleptocracy has created not a feeling of security but a culture of dependency on crumbs and sinecures and a loss of responsibility. The all-powerful 300 Graecokleptocrats are willing to say anything to fool Greeks and do anything to get kickbacks.

Graecokleptocrats are trying to deflect the attention of Greeks away from political corruption, towards taxdodgers, aka tax heroes. That's why the Greek finance ministry on Thursday published a list of 57 Athens-area doctors, dentists, and other healthcare professionals that are investigated by the financial crimes squad and found guilty of major tax violations and concealing income.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out that for 35 years since dictatorship, Pasokleptocrats and Neodemokleptocrats who took turns in running Greece, the most corrupt country on Earth, borrowed as if there were no tomorrow, and they received 200 billion euros in kickbacks from Siemens, JPMorgan, Goldman Sachs, MAN, Daimler, Deutsche Bahn, Ferrostaal, Krauss-Maffei Wegmann, antitrust, military purchases, monasteries, and many more. Through mismanagement, robbery, kickbacks, and nepotism, they drove the cradle of democracy to the brink of bankruptcy with a public debt of 350 billion euros.

Graecokleptocrats also published a list of the annual profits declared by 150 healthcare tax heroes under investigation in the plush Athens district of Kolonaki and other areas, including a dentist with total declared annual profits of 300 euros, a famous heart surgeon that declared profits of only 8,125 euros over the entire year, and a famous surgeon that declared 11,605 euros.

Michael Christoforakos, the former president of Siemens Hellas, set a videocamera in his Siemens office, producing DVDs starring 200 Graecokleptocrats, kept at two public notaries. Christoforakos has the tiptop Greek politicians on DVD kowtowing to him for more kickbacks in exchange for lucrative overpriced contracts! The DVDs prove that Premier Costas Simitis, 10 ministers, and 80 MPs of Pasok, Premier Costas Caramanlis, 8 ministers, and 75 MPs of Nea Democratia, and 20 journalists shared two billion euros of kickbacks. Christoforakos, who now lives in Munich, identified John Bartholomew of Nea Democratia and Costas Geitonas of Pasok as the coordinators of kickbacks. Siemens set aside 10% of the revenue it received from state contracts to pay off Nea Democratia and Pasok as part of a bribery system that ran from 1975 to 2007.

Graecokleptocrats also published lists of doctors and clinics for whom fines had already been decided and the declared incomes and bank deposits of 12 orthopedic surgeons under investigation for the DePuy scandal. The confirmed tax heroism included failure to give receipts, failure to record patients in the patients' book, not issuing despatch orders and refusing to present accounts books.

Dimitris Daskalopoulos, president of Hellenic Federation of Enterprises(SEV), points out there is an unwillingness among politicians to saw off the branch they are sitting on. Daskalopoulos asserts the political system is desperately in need of reform in order for the country's lawmakers to be more accountable to the people. But Premier George Papandreou, Parliament Speaker Filippos Petsalnikos, and Justice Minister Haris Kastanidis, who cover up all Graecokleptocrats, accuse venitists of trying to flatten everything.

No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of the 300 Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world! The most infamous house on Earth is the Greek Parliament, aka the Grand Brothel on Syntagma Square, which houses 300 wild prostitutes, minotaurs that suck the blood of Greeks! It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas to the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel! Allons enfants de la Grece!

Nothing could make Greeks happier than to see the Greek Parliament, the Grand Brothel on Syntagma Square, burned down to ashes! This brothel is the center of corruption of Fourth Reich(EU), the cradle of kleptocracy, the source of all evil in Greece, a shitscum mill.

Bewildered Greeks have had enough of Robin-Hood-style income redistribution and of confiscatory taxes on wages, savings, investment, and entrepreneurship. The tax system is on the verge of collapse. A global tax revolt is brewing. To prevent it from boiling over, governments will, as a last resort, finally turn to venitism. Governments eventually do the right thing, after they exhaust all other possibilities and excuses.

It's your venitist duty to avoid and evade taxes all the way! Venitis points out that tax competition between jurisdictions holds down the cancer of government, and all people experience more opportunities and more wealth. If businesses and individuals are discouraged from investing outside their own jurisdictions, they will simply choose to work less and take no major business risks. All antivenitist governments are corrupt, and without the last bastions of freedom, aka taxhavens, enforcing financial privacy, citizens would have no
place to protect their financial assets from kleptocrats, kidnappers,
extortionists, blackmailers, and thugs. Evade taxes now as much as you can! Starve the beast by fighting taxes.

We must find opportunities to sue the government when it oversteps its constitutional authority, and support those elected officials who will fight in court for our venitist rights. We must do this and more and do it all peacefully. When venitism is on the march, peaceful means are all that are required to prevail. Since this is such a critical battle in the war for venitism, you should take the following oath:

I pledge to fight every day for venitism.
I embrace peace and reject violence to achieve venitism.
I demand infinitesimal government, free markets, and individual liberty in my country.
I will keep my children free by ending programs that put them in debt.
I refuse to grab the product of others.
I accept spirituality, but not religion.
I will provide charity only when I choose.
I will avoid and evade taxes, especially VAT, as much as possible.
I will work to elect venitists who will dratically cut spending and taxes.
I will hold the government accountable to the constitution through action in the courts.
I will pass the venitist spirit to future generations.

Basil Venitis asserts that VAT is a trademark of slavery and a destruction power of myriad watts. VAT is the main culprit of the Fourthreichian financial meltdown. The Fourthreichian taxation is based on the VAT monstrosity against poor people! The most unfair tax is VAT, the calamity of Fourth Reich(EU); that's why Vatbuster Venitis urges all Fourthreichians to evade this tax of misery as much as possible! Fourthreichians are yoked with a 15-25% VAT, value added tax. In Canada, VAT is only 5%. The burden of VAT falls on final consumers of products. Refusing to pay VAT is a heroic act. Vatwar is here to stay until VAT is abolished.

In Fourth Reich(EU), a small VAT was first enacted in 1967. At that time, Fourth Reich and the United States both confiscated about $0.27 out of every dollar of national income. Since the introduction of the VAT in Fourth Reich, that continent's average tax take has gone from 27% to 41% of GDP, nearly a 50% increase in just four decades. There is currently a minimum VAT rate requirement of 15% to be a member of Fourth Reich, and an average VAT rate of 20%. Meanwhile, the vatless United States still taxes at about the same level as it did in 1967.
The experience of Fourth Reich should teach us that the imposition of a VAT is too often the precursor to bigger government. It is simply too easy for politicians to raise a tax that is hidden from citizens.

President Obama and Congressional Democrats have proposed a series of tax hikes on the American people to pay their massive new government spending. Former Federal Reserve Chairman Paul Volcker, who heads up a presidential tax reform commission, asserts a VAT is a good idea! But the US Senate passed the antivat resolution: It is the sense of the Senate that the Value Added Tax is a massive tax increase that will cripple families on fixed income and only further push back America's economic recovery.

VAT, aka kleptocrat's grab, is a regressive tax; the poor pay higher percentage of their income. Revenues from VAT are much lower than expected, because they are difficult and costly to administer and collect. Since any double-digit VAT leads many venitists to underground economy, most vatstruck Fourthreichians evade VAT! As a matter of fact, if you are a real patriot, you should boycott shops that charge VAT! VAT is the cacothanasia of Fourth Reich!

Venitis points out the imposition of a VAT is too often the precursor to bigger government. It is simply too easy for kleptocrats to raise a tax that is hidden from citizens. VAT is embedded in the final cost of the goods sold, and is hidden to the consumer. VAT is applied at every stage of consumption, from wholesale to retail. It is passed along until it literally becomes as much an inherent and cloaked component in the price as transportation or raw materials. As a result, countries that have adopted VAT have been sorely tempted to raise the rate over time.

When VATs started out in Europe in the 1960s, they were small, usually less than 5%. Today, the average VAT rate in Europe is 20%. If your country wants to join the European Union, you have to have a minimum VAT rate of 15% so that people won't take retail shopping vacations in your cities. Norway, Denmark, and Sweden win the dubious award of having the world's highest VAT rate at 25%. This floor and ceiling of VAT prices is a clear violation of antitrust laws, price fixing, pure and simple!

Greeks are at war against their government over the 23% VAT. Vatmonger Greek government harasses Greeks by pressuring them to demand receipts when they buy products. Greeks who cannot gather many receipts are penalized with more taxes! Venitis asserts that transforming citizens to VAT enforcers is disgusting, undignified, and against basic human freedoms. President Van Rompuy should call vatmonger PM Papandreou on the carpet now.

Venitis muses that Lysistrata has convinced Greek women to not give birth to more vatstrucks! Yes, Greek women have stopped producing babies until VAT is abolished! This is the second strike organized by Lysistrata. The original strike organized by Lysistrata was the sex refusal until the war is over. Now women will give sex, but no babies! If vatmonger Graecokleptocrats want to have offspring, they must abolish VAT, pure and simple!

Vatstrucks are feeling a growing panic as they watch their constitutional republic descend into a vatmonger republic. Mahatma Gandhi's said we should be the change we want to see. Gandhi also said that civil disobedience becomes a sacred duty when the state has become lawless and corrupt. Vatsruckss instinctively understand this which is why grassroots of resistance to VAT are leading to a Gandhi-style civil disobedience movement powerful enough to undo this monstrosity.

Most Herculean tasks of Global Tax Revolt begin with Hercules getting orders from a hidden tape recorder and an envelope of photos of vatmongers and information which explains the war against VAT. The tape always begins with "Good Morning Hercules", explains the situation, and ends with "Your mission, should you decide to accept it", with a brief explanation of the goal of the mission against VAT, along with a reminder that "as always, should you or any of your force be caught or killed, Baz will disavow any knowledge of your actions. At the end of the tape's instructions, Hercules is notified "this tape will self-destruct in five seconds", and smoke emits from the tape and the instructions are destroyed.

Revolt against vatmongers follows a dozen venitist strategies:

1. False Claims of Taxes Paid. Businesses create false invoices for the purchase of inputs they never bought and get bigger deductions for taxes paid than they are entitled to.

2. Credit Claimed for Non-Creditable Purchases. Typically, VATs have a variety of rates and exemptions. For example, basic needs such as food, medicine, and clothing often receive preferential VAT rates or outright exemptions from the tax, as do certain industries considered economically vital or politically sensitive. Businesses that sell both VAT-exempt and non-exempt items have an incentive to allocate the purchase of supplies they use to produce exempt items toward the production of non-exempt items.

3. Bogus Traders. Businesses are set up exclusively to produce VAT invoices so other businesses can claim refunds on taxes they never paid.

4. Hidden Sales. Professional service providers, such as doctors and lawyers, often engage in this kind of heroism. They offer relatively high-value services, but their purchases from other businesses are relatively low cost. They charge their unknowing customers full price and collect the proper amount of VAT on the sale. But to the authorities, they show that they charged a lower price. The service provider forwards to the government less tax than it collected from its customers and pockets the difference.

5. Receipt Exchange. There are many brokers and traders of real and fake receipts.

6. Missing Traders. Many inporters from member States sell products with VAT, and then disappear, without forwarding the VAT to the government.

7. Carousels. A chain of buffer traders can be formed between the original missing importer and the final exporter, helping to blur the link between the final reclaim of VAT and the original importer.

8. Next Seller. If a seller insists on charging VAT, cancel the sale and go to another seller.

9. List. Keep a list of product providers who are willing not to charge VAT.

10. Tradeoff. Barter your vote for a politician's promise to abolish VAT.

11. Explode. Release your anger against VAT to the media and politicians.

12. Critical Mass. Become a firefly that promotes the Global Tax Revolt.

A call to arms! The global vatwar has errupted. Venitis points out vatmongers demand vatstrucks to surrender, but vatstrucks shout the heroic molon-lave of the 300 Spartans of Leonidas and the mighty words of Winston Churchill:

* We shall fight VAT on the seas and shores.

* We shall fight VAT with growing confidence and growing strength.

* We shall defend our land from VAT whatever the cost maybe.

* We shall fight VAT on the beaches.

* We shall fight VAT on the shopping grounds.

* We shall fight VAT in the markets and the streets.

* We shall fight VAT in the shops.

* We shall never surrender to vatmongers.

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: