Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα 02-06-2010 *

ΕΙΔΗΔΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ σήμερα Τετάρτη , 02-06-2010 :

Οι δύο "σκιές" του Άκη

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010



Πλήρως ακάλυπτο άφησαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους, μετά τις αποκαλύψεις για τις «υπόγειες διαδρομές» που ακολούθησε η «ιδιοκτησία» κατοικίας στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η οποία κατέληξε στη σημερινή σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Και η μεν υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία δεν αναμένεται να έχει και μεγάλη τύχη το πρώην ηγετικό στέλεχος του κινήματος, αν καταδειχτούν «σκιές» στις συναλλαγές του ζεύγους, η δε δικαστική πλευρά του ζητήματος ακολουθεί από την Τρίτη 1η Ιουνίου την πεπατημένη, με τον εισαγγελέα να διατάζει δικαστική έρευνα. Εν τω μεταξύ και, σύμφωνα με πληροφορία που διοχετεύθηκε εντέχνως προς τα ΜΜΕ, το Μαξίμου φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την «επίσκεψη» του ΣΔΟΕ στον πρώην υπουργό. Ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος ενημερώθηκε σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας από τον γραμματέα του κόμματος κ. Ξυνίδη, ενώ «συνήγορος» του πρώην στελέχους θα είναι η κα Μαρία Αρσένη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν επιθετικός, όταν μίλησε για το ζήτημα που ανέκυψε: «Δεν χαριζόμαστε πουθενά και σε κανέναν».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος για το ζήτημα που έχει προκύψει με το ακίνητο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αρχή της κυβέρνησης είναι να μην μείνει καμία «σκιά» που να αφορά είτε σε πολιτικό είτε σε πολίτη και, κατ' επέκταση, εφόσον η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει θέμα διερεύνησης, τότε πρέπει να προχωρήσει σ' αυτήν.

Οι παλιές «υπόγειες διαδρομές»

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η υπόθεση Άκη θυμίζει κάτι από τα παλιά με «άρωμα» off shore εταιρειών και δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι, με γνωστά πρόσωπα της Βορείου Ελλάδος κατ’ αρχάς και της Νοτίου αργότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η «zougla.gr», η υπόθεση της συγκεκριμένη κατοικίας αρχίζει πολλά χρόνια πριν, όταν μία υπεράκτια εταιρεία αγόρασε το ακίνητο. Το σημαντικό νέο στοιχείο αφορά στη σχέση της εν λόγω υπεράκτιας με γνωστό οικονομικό παράγοντα της Θεσσαλονίκης, που αναμείχθηκε για ένα διάστημα με τα ΜΜΕ, δεν κατάγεται από αυτήν την πόλη αλλά από γειτονικό νομό και διατηρούσε κατά το διάστημα της κυριαρχίας Τσοχατζόπουλου τόσο άριστες όσο και αμφίδρομες σχέσεις με την τότε Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτός ο παράγων φέρεται να μεταβίβασε, πάντα μέσω off shore, την κατοικία σε άλλο άτομο γνωστό και με το ψευδώνυμο «Ο εισπράκτορας» ο οποίος υπενοικίασε την κατοικία μέχρι τη στιγμή που μεταβιβάστηκε ολόκληρη στη σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ισχύσει ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες.

Και ενώ η έρευνα επεκτείνεται πλέον στην διερεύνηση του πόθεν έσχες του πρώην φερόμενου διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου εντός του «Βαθέως ΠΑΣΟΚ», πολλά ζητήματα θα τεθούν, όταν αποκαλυφθεί ο πλήρης κατάλογος των δραστηριοτήτων τους περιβάλλοντος Τσοχατζόπουλου, καθώς και του ιδίου.

Το ίδιο το κόμμα δεν έχει περιθώρια να αντιδράσει διαφορετικά από το να αποστασιοποιηθεί εντελώς από το πρώην ηγετικό κομματικό στέλεχος. Αυτό, τουλάχιστον, διατείνονται κομματικά στελέχη που βρίσκονται γύρω από τη νέα κομματική ηγεσία. Το κλίμα που κυριαρχεί στην κοινωνία είναι απαγορευτικό για την προστασία του οποιουδήποτε συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας», έστω και στη βάση φημών και πληροφοριών, και μάλιστα όταν αυτός ο κάποιος διετέλεσε και υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως και το 2004. Έπεται συνέχεια.-

~**

Ξεκίνησε η απέλαση των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας»

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Εν μέσω διεθνών πιέσεων, οι Αρχές του Ισραήλ ξεκίνησαν σήμερα τη διαδικασία της απέλασης των ξένων ακτιβιστών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιδρομής στο στολίσκο των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

Οι ακτιβιστές δεσμεύτηκαν, εκ νέου, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να σπάσουν τον Ισραηλινό αποκλεισμό στον Παλαιστινιακό θύλακα και να παραδώσουν τα φορτία που μετέφεραν στη Γάζα τις επόμενες ημέρες.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Σήμερα το πρωί, κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μια πρώτη ομάδα ξένων -περίπου 50 Τούρκοι υπήκοοι- μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, απ’ όπου θα απελαθούν.

Η διεθνής πίεση προς το Ισραήλ να απελευθερώσει τους συλληφθέντες εντάθηκε, με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καλεί οι πολίτες που επέβαιναν στα πλοία να απελευθερωθούν και η ανθρωπιστική βοήθεια να μεταφερθεί στη Γάζα.

Στο στολίσκο των έξι πλοίων επέβαιναν 682 επιβάτες από 42 χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθεροι θα αφεθούν οι ακτιβιστές, Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010, .-


~**

Αναστέλλονται οι διπλωματικές σχέσεις Νικαράγουας-Ισραήλ

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Η Νικαράγουα ανέστειλε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ, αντιδρώντας στην αιματηρή επιδρομή των Ισραηλινών κομάντος εναντίον του διεθνούς στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου, Ντανιέλ Ορτέγκα.

Στο ανακοινωθέν της η κυβέρνηση της Νικαράγουας τονίζει την παρανομία της επίθεσης εναντίον μιας ανθρωπιστικής αποστολής, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις κυβερνήσεις των χωρών τους, ενώ η Μανάγκουα ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Τον Ιανουάριο του 2009 η Βενεζουέλα και η Βολιβία είχαν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ μετά την επίθεση των Ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα.-

~**

Νεκροί πυροτεχνουργοί από έκρηξη βόμβας στη Γερμανία

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Τρεις νεκροί πυροτεχνουργοί και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης βόμβας στην πόλη Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εξουδετέρωσής της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα πυροτεχνουργών κλήθηκε να εξουδετερώσει μία βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε θαμμένη σε βάθος επτά μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν οι πυροτεχνουργοί ξεκινήσουν την επιχείρηση αφοπλισμού της.

Oι τρεις πυροτεχνουργοί έχασαν ακαριαία τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη, ενώ έξι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά.

Το Γκέτινγκεν, στην Κάτω Σαξονία, είναι μια πόλη διάσημη για τα πανεπιστήμιά της.

Όταν σημειώθηκε η έκρηξη βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εκκένωσης της γύρω περιοχής. Οι 7.000 περίπου άνθρωποι που ζούσαν σε ακτίνα 1.000 μέτρων από το σημείο άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους νωρίς την Τετάρτη. Αρκετές εκατοντάδες πέρασαν τη νύχτα σε δύο σχολεία στην περιοχή.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Γκέτινγκεν, που βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά, παρέμεινε κλειστός επί ώρες, αλλά άνοιξε στην διάρκεια της νύκτας.

Πολύ συχνά στη Γερμανία ανακαλύπτονται βόμβες που είχαν ριφθεί στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Μόνο τους δυο τελευταίους μήνες στο Βερολίνο βρέθηκαν τουλάχιστον τέσσερις βόμβες, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εγχώρια ΜΜΕ.-

~**

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα :

Καναδοί και Ισπανοί ακτιβιστές κρατούνται στο Ισραήλ

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Τρεις Καναδοί και τρεις Ισπανοί πολίτες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ακτιβιστών που κρατούνται από το Ισραήλ, μετά την επιδρομή στην νηοπομπή μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζας.

«Τρεις Καναδοί κρατούνται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ» , δήλωσε η Κατρίν Λουμπιέ, εκπρόσωπος του επικεφαλής της Καναδικής διπλωματίας, Λώρενς Κάνον, από την Οτάβα.

Επίσης το Ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κρατούνται τρεις Ισπανοί υπήκοοι.

Μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, η οποία μετά την υπογραφή των σχετικών εγγράφων αναμένεται να επιστρέψει στην Ισπανία, μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Οι άλλοι δύο πολίτες δεν έχουν ακόμα στη διάθεση τους τα σχετικά έγγραφα.-

~**

«Πρωταθλητές» στο κόψιμο του τσιγάρου οι Έλληνες

31 Μαΐου 2010,

Μελά Ρίτα

Τελικά, εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πιο αντιφατικός λαός της Ευρώπης. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός, ότι ναι μεν κατέχουμε την πρώτη θέση ανάμεσα στους πιο θεριακλήδες λαούς της Γηραιάς Ηπείρου, όταν όμως αποφασίσουμε να το κόψουμε το «ρημάδι», τότε εμφανίζουμε τις καλύτερες «επιδόσεις» και στην απεξάρτηση!

Πανευρωπαϊκή μελέτη, που έγινε για να αξιολογηθούν τα προγράμματα απεξάρτησης από το κάπνισμα, κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη θέση ως προς την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Η επίδοση είναι αξιοθαύμαστη, αν αναλογιστούμε ότι το κάπνισμα στη χώρα μας έχει εξελιχθεί σε επιδημία. Στις ηλικίες 35 έως 44 ετών, το 57,9% των Ελλήνων και το 30% των Ελληνίδων είναι καπνιστές.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν οι κ.κ Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και πρύτανης της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Α.Π.Θ και Χριστίνα Γκράτζιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Το Κάπνισμα και τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος» με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης μίλησε για τo έργο της ΕΠΕ σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία των ειδικών Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος και τη διοργάνωση σεμιναρίων σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή ειδικών και ειδικευομένων πνευμονολόγων.

Η διευθύντρια του Κέντρου Διακοπής Καπνίσματος στο «Ευγενίδειο» Θεραπευτήριο, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Χριστίνα Γκράτζιου, τόνισε ότι το 70% των καπνιστών επιθυμεί να διακόψει την επιβλαβή αυτή συνήθεια, αλλά μόνο το 20 - 30% προσπαθεί.
Από αυτούς, μόλις το 3 -5% το επιτυγχάνει μόνο με τη δύναμη της θέλησης και αρκετοί «ξανακυλούν» στη νικοτίνη λίγα χρόνια αργότερα.

Στα Ειδικά Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, που υπάρχουν στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία, ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τις επιστημονικές μεθόδους και τις διεθνείς οδηγίες για τη θεραπευτική παρέμβαση. Τα Ιατρεία λειτουργούν με προγραμματισμένα ραντεβού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή 800 801 80 80.

Αξίζει να τονισθεί ότι αρκετοί καπνιστές παρακινούνται από τα παιδιά τους, τα οποία απαιτούν από τους γονείς να κόψουν το κάπνισμα.

Δεν ανέχονται τη μυρωδιά και τον καπνό του τσιγάρου στο σπίτι και στα ρούχα των γονέων τους. Ακόμη και σε τόσο μικρή ηλικία, αντιμετωπίζουν το θέμα του καπνίσματος σοβαρά και ζητούν από τους γονείς τους να κάνουν το ίδιο.

Σύμφωνα με την κυρία Γκράτζιου, στα Ιατρεία έχουν καταφύγει περισσότεροι από 18.000 Έλληνες, ηλικίας 40 - 45 ετών. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, προσέρχονται για βοήθεια άτομα ολοένα και πιο μικρής ηλικίας, ακόμη και κάτω των 30 ετών.

Σχετικά με τα αποτελέσματα, αναφέρει πως περισσότεροι από το 60% των καπνιστών επιτυγχάνουν τη διακοπή έπειτα από ένα πρόγραμμα βοήθειας.

Η επιτυχία εξαρτάται από τη λήψη της θεραπευτικής αγωγής και την παρακολούθηση του προγράμματος.
Οι σύγχρονες θεραπείες με βαρενικλίνη έδειξαν ότι τρεις στους τέσσερις καπνιστές (75%) κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα αμέσως έπειτα από το πρόγραμμα.

Έξι μήνες αργότερα, το 51% συνεχίζει να μην καπνίζει, ποσοστό το οποίο φτάνει στο 45% ένα έτος έπειτα από το τέλος της θεραπείας.

Η μεγάλη επιτυχία της διακοπής του καπνίσματος μέσω των Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος, επιβεβαιώθηκε και σε μία πανευρωπαϊκή μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 10 κέντρα από όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας κατέλαβε την πρώτη θέση σε αποτελεσματικότητα της θεραπείας με βαρενικλίνη, με το 71% των καπνιστών να κατορθώνει να κόψει εύκολα το κάπνισμα. Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας θεωρείται από τους ειδικούς η προσωπική βούληση και θέληση του καπνιστή. -

~**

H αλλεργία συνδέεται με την κατάθλιψη;

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Η περίοδος των αλλεργιών μπορεί ενδεχομένως να μην οδηγεί μόνο στο βήχα, το φτέρνισμα και τον κνησμό αλλά και στη σημαντική επιβάρυνση της διάθεσης.

Ερευνητές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα έρευνας που συνδέει την αλλεργία με την κατάθλιψη, στο Συνέδριο της Αμερικανικής 'Ενωσης Ψυχιάτρων στη Νέα Ορλεάνη.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Partam Manalai, του Πανεπιστημίου του Μαίριλαντ στη Βαλτιμόρη, δήλωσε ότι η κατάθλιψη αποτελεί συνήθη διαταραχή και ακόμα πιο συχνές είναι οι αλλεργίες.

Όπως δήλωσε, οι αλλεργίες καθιστούν κάποιον πιο ευάλωτο στην επιδείνωση της διάθεσης, των νοητικών ικανοτήτων και της ποιότητας ζωής.

Η αύξηση των αλλεργιογόνων την άνοιξη και το φθινόπωρο συμπίπτει με την παγκόσμια αύξηση των αυτοκτονιών κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών.

Ο Manalai επέλεξε 100 εθελοντές με μείζονα κατάθλιψη. Περίπου οι μισοί ήταν αλλεργικοί και μισοί δεν ήταν, στα δέντρα και στη γύρη.

Ο Manalai δήλωσε ότι ασθενείς με διαταραχές της διάθεσης που εμφάνιζαν αλλεργία παρουσίασαν επιδείνωση της διάθεσης όταν εκτέθηκαν σε συγκεκριμένο αλλεργιογόνο.

Πρόσθεσε ότι ασθενείς που πάσχουν και από τις δυο παθήσεις μπορεί πιθανόν να είναι περισσότερο ευάλωτοι στην κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εποχής υψηλών επιπέδων γύρης.

Εκτιμά ότι η αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων μπορεί ενδεχομένως εμποδίσει τους ασθενείς από την εμφάνιση καταθλιπτικών επεισοδίων κατά τη διάρκεια εποχών με υψηλά επίπεδα γύρης.

Πηγή:iatronet.gr

~**

Όταν η σχιζοφρένεια γίνεται... δημιουργική

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,

Η δημιουργικότητα είναι μια όψη της σχιζοφρένειας, όπως υποστηρίζουν Σουηδοί επιστήμονες, μετά από μελέτες για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τομογραφίες στα κέντρα σκέψης ανθρώπων με έντονες δημιουργικές τάσεις παρουσιάζουν εκπληκτικές ομοιότητες με αυτές ανθρώπων που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

Συγκεκριμένα, και οι δύο αυτές ομάδες ανθρώπων παρουσιάζουν την ίδια έλλειψη σημαντικών υποδοχέων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στο φιλτράρισμα και την κατανομή των σκέψεων. «Θα μπορούσε να είναι αυτή η ανασταλτική λειτουργία που επιτρέπει στους δημιουργικούς ανθρώπους να σπάνε τα φράγματα της λογικής», υποστηρίζουν οι επιστήμονες του «Karolinska Institute» της Σουηδίας, «ενώ σε κάποιους άλλους οδηγεί σε ψυχική ασθένεια».-

Οι επιστήμονες υποψιάζονται πως η σχιζοφρένεια και η δημιουργικότητα είναι δύο διαφορετικές εκδηλώσεις της ίδιας αιτίας. Οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος, δηλαδή. Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και διανοητές όλων των εποχών παρουσίαζαν σημάδια ψυχασθένειας -όπως ο Ολλανδός ζωγράφος Vincent van Gogh, ο Αμερικανός μαθηματικός John Nash, o πολυπράγμων Salvador Dali. Είναι, ήδη, γνωστό πως η δημιουργικότητα συσχετίζεται με την κατάθλιψη, τη σχιζοφρένεια και τη διπολική διαταραχή. Παρομοίως, οι άνθρωποι που έχουν οικογενειακό ιστορικό ψυχικών ασθενειών τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του καθηγητή Frederik Ullen, οι δημιουργικοί άνθρωποι, όπως και οι σχιζοφρενείς, έχουν λιγότερο ευαίσθητους υποδοχείς ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα να μη φιλτράρονται όλες οι πληροφορίες στοn θάλαμο, όπου γίνεται η εκλογίκευση, και να φτάνουν ακατέργαστες στο εγκεφαλικό φλοιό. -

~**

Παχυσαρκία και άσθμα πάνε χέρι-χέρι

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

Επιβεβαιώνεται η σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και το άσθμα, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη εξέτασε τις περιπτώσεις 4.500 ατόμων, ανδρών και γυναικών. Από το σύνολο των ατόμων αυτών, τα ποσοστά των υπέρβαρων, των παχύσαρκων και όσων είχαν φυσιολογικό βάρος ήταν μοιρασμένα.

Από το σύνολο των ατόμων, το 41% είχε κάποιας μορφής αλλεργία και το 8% άσθμα. Διαπιστώθηκε ότι 12% των παχύσαρκων ατόμων είχε άσθμα έναντι 6% αυτών με φυσιολογικό βάρος, δηλαδή, η πιθανότητα εμφάνισης άσθματος αυξανόταν όσο μεγάλωνε ο Δείκτης Σωματικής Μάζας του ατόμου και ειδικότερα όσο αυξανόταν η περιφέρεια της μέση. Ο κίνδυνος άσθματος ήταν υπερτριπλάσιος στα πιο παχύσαρκα άτομα σε σχέση με όσα είχαν κανονικό βάρος.

Οι λόγοι αυτής της σύνδεσης παχυσαρκίας- άσθματος δεν είναι ξεκάθαροι. Κάποιοι επιστήμονες την αποδίδουν στην ευρεία και ήπια «συστημική» φλεγμονή στον οργανισμό που προκαλείται από την παχυσαρκία, ενώ άλλοι στην αντίσταση του σώματος στην ορμόνη ινσουλίνη που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Το ιατρικό περιοδικό «Allergy» δημοσίευσε τη μελέτη που έγινε υπό την Dr. June Ma, του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Palo Alto στην California.-

~**

Ελπιδοφόρο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,

Αμερικανοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού, το οποίο εμπόδισε την ανάπτυξη της ασθένειας σε ποντίκια.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «Nature Medicine» και οι επιστήμονες δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν δοκιμές σε ανθρώπους. Το εμβόλιο στοχεύει στην εξουδετέρωση μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στους περισσότερους καρκινικούς όγκους του μαστού, αλλά μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

«Αν το εμβόλιο δράσει στους ανθρώπους όπως έδρασε στα ποντίκια, η στιγμή θα είναι μνημειώδης. Θα εξαλείψουμε τον καρκίνο του μαστού», δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Vincent Tuohy.-


~**

Η καλή στοματική υγιεινή αποτρέπει την καρδιακή νόσο

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,

Αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, κατά 70%, έχουν τα άτομα με κακή στοματική υγιεινή, σε σχέση με κάποιον που βουρτσίζει τα δόντια του δύο φορές τη μέρα, σύμφωνα με σκοτσέζικη μελέτη σε 11.000 ενηλίκους.

Το βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» τονίζει τη σχέση ανάμεσα στα καρδιακά προβλήματα και τις ασθένειες των ούλων, αναφέροντας πως η κακή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας συμβάλει καθοριστικά στην απόφραξη αρτηριών και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αναλύθηκαν στοιχεία σχετικά με τον τρόπο ζωής των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα (όπως το κάπνισμα, η υγιεινή του στόματος και η σωματική άσκηση), τα οποία συνδυάστηκαν με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους στη Σκοτία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007.

Σε χρονική περίοδο παρακολούθησης 8 ετών, υπήρξαν συνολικά 555 καρδιαγγειακά περιστατικά, από τα οποία τα 170 κατέληξαν σε θάνατο. Μετά την προσαρμογή των δεδομένων βάσει όλων των γνωστών παραγόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που βουρτσίζουν τα δόντια τους λιγότερο από 2 φορές τη μέρα άχουν 70% παραπάνω πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή νόσο.
Τα άτομα με κακή στοματική υγιεινή εμφάνισαν, επιπλέον, δείκτες φλεγμονής στο αίμα.

Με ένα καλό βούρτσισμα των δοντιών, λοιπόν, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, φροντίζουμε την καρδιά μας.-


~** ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ :

«Μαγικά» με το iPad

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

Μέχρι σήμερα οι ταχυδακτυλουργοί και οι «μάγοι» κατάφερναν να καταπλήξουν το κοινό τους με κόλπα που δεν τα προλαβαίνει το ανθρώπινο μάτι και που σε πρώτη ανάγνωση είναι ανεξήγητα.

Τώρα που ήρθε το iPad μπορεί ο καθένας από εμάς να γίνει «μάγος»…

~**

Το ποδήλατο – τέρας

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

Όλοι γνωρίζουμε την λαϊκή έκφραση «ζωή – ποδήλατο», η οποία αναφέρεται στη δυσκολία την οποία ορισμένες φορές αντιμετωπίζει κανείς στην καθημερινότητά του.

Δεν διευκρινίζεται όμως για τι ποδήλατο μιλάμε. Άλλα ζόρια τραβάει κάποιος αν η ζωή του έχει γίνει ποδήλατο… της Barbie και άλλα αν έχει γίνει όπως το ποδήλατο που κατασκεύασε μια παρέα από την Ολλανδία και μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο…

~**

Η απόλυτη καρέκλα για βιντεοπαιχνίδια με αυτοκίνητα…

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,

Οι προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτων στους προηγμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αληθοφάνειας, που, κοιτάζοντας κανείς την οθόνη όταν οδηγεί, νομίζει πως βρίσκεται πραγματικά στο τιμόνι του οχήματος των ονείρων του.

Ένα πράγμα, όμως, λείπει τις περισσότερες φορές. Η αίσθηση της ταχύτητας στο σώμα του οδηγού.

Αυτή η καρέκλα, όμως, που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, μάλλον το λύνει και αυτό το πρόβλημα…

~**

Καταραμένη τεχνολογία…

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010,

Μερικές φορές είναι να αναρωτιέται κανείς, αν όλα αυτά, τα οποία είναι σε θέση να κάνουν πια οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, είναι τόσο χρήσιμα και λειτουργικά όσο ακούγονται.

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, εκείνοι που χάνουν την ψυχραιμία τους, όταν τα μηχανήματα δεν επιβεβαιώνουν τις προδιαγραφές τους.

Και όχι μόνο αυτό. Εδώ κάποιες φορές ένα απλό κείμενο θέλει να δακτυλογραφήσει κανείς και τελικά αποδεικνύεται περισσότερο χρήσιμη μια απλή γραφομηχανή.

Και όταν γίνεται αυτό σε πιάνουν κάτι νεύρα…. που θέλεις να τα σπάσεις όλα!...

~** ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ σήμερα :

Ρεχάγκελ: Δύσκολη απόφαση…

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

Ο Ότο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε σήμερα την 23αδα της εθνικής Ελλάδας, που θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και άφησε εκτός ομάδας τους Τζαβέλα και Μάκο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός με δηλώσεις του τόνισε πως η απόφασή του ήταν πολύ δύσκολη, τόσο από αγωνιστική όσο και από συναισθηματική άποψη.

«Έπρεπε να αποκλείσω τους δύο παίκτες και τους απέκλεισα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση και από συναισθηματικής απόψεως. Ήταν όμως κάτι που έπρεπε να γίνει», τόνισε ο «Χερ Ότο», ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φιλικό παιχνίδι με την Παραγουάη:

«Δεν αποτελεί πρόβα Μουντιάλ το παιχνίδι, αφού η Παραγουάη παίζει λατινοαμερικάνικο στιλ ποδοσφαίρου και όχι ασιατικό». -


Σε ερώτηση για το αν στον αγώνα με την Παραγουάη θα γίνει «πρόβα» ενδεκάδας ο Γερμανός τεχνικός απάντησε: «Δεν είναι σωστό να τα λέμε όλα. Αύριο θα δοκιμάσουμε τον Νίνη για ένα ημίχρονο. Δεν θα παίξουν Μόρας και Γκέκας, που κάνουν θεραπεία, ενώ θα δούμε και άλλα πράγματα».

Συνεχίζοντας, ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε για την πρόοδο της προετοιμασίας: «Την ολοκληρώνουμε σε ένα πολύ καλό περιβάλλον, αν και από κλιματολογικής άποψης έβρεξε λίγο παραπάνω. Η σκέψη μας τώρα είναι στο πρώτο ματς, με τη Νότια Κορέα. Την είδαμε και σε DVD και από κοντά και θα την ξαναδούμε την Πέμπτη με την Ισπανία. Είναι μία καλή ομάδα, με πειθαρχία, που πρεσάρει αρκετά και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γι αυτό το παιχνίδι».

Η σημερινή προπόνηση διεξήχθη χωρίς τους Σηφάκη, Γκέκα, Μόρα και Μάκο, ενώ στο παιχνίδι με την Παραγουάη δε θα αγωνιστούν οι Μόρας και Γκέκας που ακολουθούν θεραπεία. -

~**

Ενωτικός ο Γιάννης Βαρδινογιάννης

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

Μέσα σε αρκετά καλό κλίμα έγινε η συνάντηση των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Μετά τις συναντήσεις ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρθηκε στο κλίμα των συναντήσεων, ενώ ζήτησε να «θωρακιστεί» η ενότητα του Παναθηναϊκού.

Η δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Κάναμε μία αναλυτική και πολύωρη συζήτηση, ενίοτε σε υψηλούς τόνους, αλλά ειλικρινή και ξεκάθαρη όπως αρμόζει σε Παναθηναϊκούς. Άκουσα τις απόψεις και την κριτική των εκπροσώπων των οργανωμένων φιλάθλων αλλά ταυτόχρονα τους παρουσίασα τις δικές μου θέσεις καθότι σε ορισμένα θέματα υπήρχε μία μονομερής πληροφόρηση.

Εκτιμώ την ανιδιοτελή αγάπη των οργανωμένων οπαδών για τον Παναθηναϊκό. Τα λάθη του παρελθόντος αποτελούν οδηγό για να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Δεσμεύομαι για διατηρήσω ανοιχτή την πόρτα επικοινωνίας όποτε χρειαστεί μακριά από μεσάζοντες.

Το μέλλον είναι αυτό που μετράει και πρέπει να θωρακίσουμε την ενότητα του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου για στήριξη ενός προέδρου κοινής αποδοχής και για διοικητική συνέχεια στον Παναθηναϊκό για να τρέξουν άμεσα οι εξελίξεις.

ΥΓ. Δυστυχώς ο κ. Αντωνιάδης αδικεί με τις δηλώσεις του τον εαυτό του και την προσφορά του στο σύλλογο.

Η συνάντηση που πραγματοποίησα με τους οργανωμένους αποτελεί δική μου πρωτοβουλία και δεν αποτελεί ενέργεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ως εκ τούτου τα επιχειρήματα περί παράκαμψης είναι άστοχα.

Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ για την σκοπιμότητα και την εκπόρευση μιας τέτοιας κίνησης. Ελπίζω να είναι και δικός του στόχος η ενότητα του Παναθηναϊκού».

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Νέος αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Γόντικας
, Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010 .-

~**

Χρηματικό πρόστιμο στον Ολυμπιακό

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

«Καμπάνα» 7.200 ευρώ θα πληρώσει σαν πρόστιμο ο Ολυμπιακός για όσα έλαβαν χώρα στο δεύτερο τελικό των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» θα καταβάλουν 5.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και τις ρίψεις βεγγαλικών και κροτίδων, ενώ τα υπόλοιπα 2.200 ευρώ επιβλήθηκαν για τη μη συμμετοχή παίκτη του Ολυμπιακού, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι.-

~**

«Ζωντανός» ο Πανελλήνιος, 97-78 στο Μαρούσι

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010,

Παράταση πήρε η σειρά των «μικρών» τελικών της Α1. Ο Πανελλήνιος έκανε το «brake» στην έδρα του Αμαρουσίου στον Άγιο Θωμά, επικράτησε 97-78 και μείωσε τη σειρά σε 2-1.

Κορυφαίος των «Ολυμπιονικών» ήταν ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, ο οποίος πέτυχε 37 πόντους, ενώ 24 πρόσθεσε ο Ίαν Βουγιούκας.

Πλέον, η σειρά θα μεταφερθεί στην έδρα του Πανελλήνιου για το τέταρτο παιχνίδι, ενώ αν χρειαστεί πέμπτο θα διεξαχθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Ο Πανελλήνιος μπήκε πολύ δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να προηγηθεί 29-17. Το Μαρούσι από την πλευρά του κατάφερε να μειώσει στους 8 πόντους (25-33), όμως τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ του Πανελλήνιου, σε συνδυασμό με τα 17/26 δίποντα έφεραν το σκορ στο ημίχρονο στο 53-35, υπέρ των «Ολυμπιονικών».

Στο δεύτερο μέρος το Μαρούσι κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση στα ριμπάουντ, όμως ο Πανελλήνιος βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, ενώ από την πλευρά ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ με τους 37 πόντους σημείωσε ρεκόρ καριέρας.

Έτσι, ο Πανελλήνιος επικράτησε με το τελικό σκορ στο 78-97.

Τα δεκάλεπτα: 17-31, 35-53, 59-74, 78-97.

Μαρούσι (Γιώργος Μπαρτζώκας):
Κουμπούρας 5 (1), Κις 6 (2), Λούκας 9, Πελεκάνος 10 (2), Μπατής 11 (2), Χόμαν 1, Νάτζφεϊ 5 (1), Μαυροειδής 7, Καλάθης 5 (1), Αριγκμπάμπου 2, Κένταλ 1, Καϊμακόγλου 16 (2).

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 5 (1), Χαραλαμπίδης, Καλαϊτζής 9 (1), Όουενς 6, Σμιθ 11 (1), Πέτρουλας 5 (1), Κολώκας, Μπλάκνεϊ 37 (6/6), Κομποδιέτας, Ντέιβις, Βουγιούκας 24.-

~** Σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο τρίτος στη σειρά αγώνας τελικών , για το πρωτάθλημα Α1 στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ μεταξύ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ .....

~**



2 Ιουν, enet.gr
Σκλήρη επιστολή - απάντηση του Τζίγκερ στον Α. Βγενόπουλο που αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό
Σε αδιέξοδο για το νέο πρόεδρο ο Παναθηναϊκός
Υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι τις 18 Ιουνίου ο Γ. Βεκρής - Νέο «όχι» του Θ. Γιαννακόπουλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Συνεχίζεται το αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό, που δεν εξέλεξε πρόεδρο ούτε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε εκ νέου για προσωπικούς λόγους. Χρέη υπηρεσιακού προέδρου μέχρι τις 18 Ιουνίου που θα συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος Γιάννης Βεκρής. Ομόφωνη απόφαση υπέρ της παραμονής του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας
~**Βγενόπουλος: Πουλάω με 1 ευρώ τις μετοχές μου στον Παναθηναϊκό


Απάντηση Τζίγγερ: "Λιποτάκτης" ο Βγενόπουλος
Με μια ανακοίνωση 980 λέξεων γράφτηκε ο επίλογος της μετοχικής σχέσης του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά το τέλος της πολυμετοχικότητας στην “πράσινη” ΠΑΕ. Ο “Mr.Mig” ανακοίνωσε ότι πουλάει τις μετοχές του έναντι ενός ευρώ είτε στον Ερασιτέχνη, είτε στον σύνδεσμο Παλαιμάχων αθλητών του Παναθηναϊκού.-

~**Τζίγγερ: «Λιποτάκτης» ο Βγενόπουλος

“Λιποτάκτη” χαρακτηρίζει τον Αντρέα Βγενόπουλο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε επιστολή του που διαβάστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (βρίσκεται σε εξέλιξη). “Ο ρίψασπις κ. Βγενόπουλος «βγαίνει» όπως «μπήκε» από τον Παναθηναϊκό ακολουθώντας την προσφιλή γι’ αυτόν τακτική των ύβρεων και των προσωπικών επιθέσεων” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζίγγερ. -

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: