Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  2012  :

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !
Καλά  και όμορφα  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !
Πάντα  Υγεία , Ευτυχία , Ειρήνη , και  Ανθρωπιά !
Όλες  οι επιθυμίες και προσδοκίες σας δικές  ολόθεμες και  διαρκείας Ευχές !
Το  ποντικάκι πάντα κοντά μας στην ενημέρωση !

 ~*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΆ  καί  ΆΛΛΑ :

*** Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και το Δ.Σ. για τους τσιγγάνους :
  
* Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβούλιου Μεσσήνης παρέδωσε ψήφισμα σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης την Κυριακή το βράδυ με τον πρόεδρο της Πιλαλίστρας! Οι κάτοικοι της Μεσσήνης είναι φοβισμένοι και ζητούν να ενισχυθούν οι αστυνομικοί στην περιοχή, διαφορετικά κάνουν λόγο για ενδεχόμενες περιπτώσεις αυτοδικίας.

Ακολουθεί , σχετικό Βίντεο :  http://youtu.be/LEpiVufN-O4  ,


*** Ένα όνειρο δεκαετιών για τους Μεσσήνιους γίνεται πραγματικότητα! :
* Στην κυκλοφορία θα δοθεί αύριο το πρωί στις 10 π.μ. (σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας) το «πολύπαθο» κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη – Καλαμάτα.
 Ένα όνειρο δεκαετιών για τους απανταχού Μεσσήνιους γίνεται …επιτέλους πραγματικότητα.
 Με την λειτουργία του νέου δρόμου η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα θα γίνεται πλέον σε περίπου 2 ώρες αλλά και με περισσότερη ασφάλεια.
 Το τμήμα που θα παραδοθεί είναι μήκους περίπου 11,5 χιλιομέτρων και η διάρκεια κατασκευής του τμήματος έφτασε τα 5μιση χρόνια.
 Αναμφίβολα με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κορίνθου – Τριπόλεως- Καλαμάτας , ανοίγει μια νέα εποχή για τη Μεσσηνία που σε συνδυασμό και με άλλες κινήσεις όπως η Αεροπορική σύνδεση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας με χώρες της Ευρώπης ,αναμένεται να δώσουν μια ώθηση ανάπτυξης σε ολόκληρο τον νομό .

***  Πολιτικός της χρονιάς ο Αντώνης Σαμαράς για τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt  :

* Η σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt με κεντρικό τίτλο «Προσωπικότητες 2012» φιλοξενεί στις σελίδες της προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει. Η διαδικασία της επιλογής οργανώθηκε από την αρχισυντάκτη της εφημερίδας και στην εκλογή των προσώπων συμμετείχαν όλοι οι δημοσιογράφοι της Handelsblatt που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Γερμανίας.
 Με τίτλο «Ο ακλόνητος», η εφημερίδα ανακηρύσσει τον Μεσσήνιο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, σε «Πολιτικό της Χρονιάς». Το ακόλουθο κείμενο που αφιερώνεται στον Έλληνα Πρωθυπουργό, το γράφει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Hans-Dietrich Genscher.
 «Η απόφαση να στεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς σε “πολιτικό της Χρονιάς”, δεν μπορούσε να ήταν καλύτερη. Το 2012 ήταν η χρονιά του.
 Σίγουρα δεν ήταν ευθύς, αλλά γεμάτος στροφές, ο δρόμος, που τον οδήγησε στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. Δεν ήταν επίσης κανένας δρόμος, ο οποίος, εάν μετρηθεί με τα μέτρα και σταθμά της δημοκρατίας των πολιτικών κομμάτων, να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευθύς.
 Ο 61χρονος Έλληνας πολιτικός ξεκίνησε τη βουλευτική του καριέρα το 1977, σε ηλικία 26 χρονών, από την ελληνική Bουλή. Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε τις σπουδές του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Γνωρίζει τον κόσμο, και τώρα ο κόσμος τον γνωρίζει και αυτόν. Τα πρώτα του κυβερνητικά αξιώματα ήταν Υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Εξωτερικών. Με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών τον γνώρισα ως ομόλογό μου κατά το τέλος της θητείας μου ως Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και έκτοτε τον εκτιμώ.
 Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας παλιός και έμπιστος φίλος, μου τον εμπιστεύτηκε –και εγώ τον υποδέχθηκα στον κύκλο των συναδέλφων μου με ανοιχτές αγκάλες και, δεδομένης της σύστασης του παλιού μου φίλου, τον υποδέχθηκα επίσης με μεγάλη περιέργεια και καλή διάθεση. Το γεγονός ότι αργότερα χώρισαν οι δρόμοι τους και ακόμα το ότι ο Σαμαράς κατέβηκε ως αντίπαλος υποψήφιος κατά της κόρης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, δεν είχε αρνητική επίπτωση στις φιλικές του σχέσεις με κανένα από τους συμμετέχοντες. Στο τέλος υπήρξε και υπάρχει ο σεβασμός και η εκτίμηση για το αξιέπαινο έργο ζωής του Έλληνα πολιτικού.
 Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μετά όμως, λόγω πολιτικής διαμάχης, εγκατάλειψε το κόμμα και ίδρυσε το δικό του. Δεν είχε όμως επιτυχία και σύντομα επέστρεψε μετανιωμένος πίσω στη Νέα Δημοκρατία. Η ώρα της Αλήθειας ήρθε το 2012. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου τον ανέδειξαν Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το κόμμα του σημείωσε αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων κατά σχεδόν 10% και απέσπασε σχεδόν το 30% των ψήφων. Αν και το κόμμα του με αυτό το ποσοστό δεν ήταν ισχυρό (δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία), αποδείχθηκε πολύ γρήγορα ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία για την εκλογή στο αξίωμα του Πρωθυπουργού.
 Ένα αξίωμα, το οποίο ήταν σαφές ότι θα απαιτούσε από τον κάτοχό του το απόλυτο, δηλαδή αυτοπεποίθηση, πειστικότητα και προπάντων ευθύνη. Έτσι σε αυτή την ώρα της ευθύνης, από τον πολιτικό ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν αντίθετος στην εφαρμογή αναγκαίων μέτρων λιτότητας, έγινε ο πολιτικός, ο οποίος διέβλεψε αυτό που απαιτούσε το συμφέρον της Ελλάδας σε αυτή την κατάσταση. Ακόμη δε περισσότερο, ήταν ο πολιτικός ο οποίος δεν το διέβλεψε μόνο, αλλά δέχθηκε να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση.
 Μια πρόκληση, η οποία απαιτούσε να μιλήσει ανοικτά για τις δικές του παραλείψεις, αλλά και τις παραλείψεις της Ελλάδας κατά το παρελθόν και έτσι να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα. Η σαφήνεια αυτής της θέσης και η ικανότητα να περάσει αυτή τη θέση απετέλεσαν τη βάση της εμπιστοσύνης για την απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων όσον αφορά τη θέσπιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και μάλιστα με ένα εύρος, το οποίο πριν λίγα χρόνια, κανείς δεν θεωρούσε ότι είναι δυνατό. Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε, τι σημαίνει για μια χώρα όταν στην κορυφή βρίσκεται μια προσωπικότητα, η οποία μέσα στη δίνη μιας -σχεδόν άνευ προοπτικής- κατάστασης, διαβλέπει το σωστό δρόμο και τον ακολουθεί, παρ’ όλες τις αντιξοότητες.
Αντιστάθηκε στον πειρασμό να δείξει με το δάχτυλό του τους άλλους. Είναι αυτός που έθεσε το δάχτυλό του στις πληγές της λανθασμένης ελληνικής πολιτικής του παρελθόντος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σεβασμό του λαού του χώρας του στο πρόσωπό του, ενός λαού, ο οποίος μαζί με αυτόν ακολουθεί τώρα τον πέτρινο δρόμο ενός νέου ξεκινήματος. Δεν είναι επίσης λιγότερο σημαντικός και ο σεβασμός τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς απέκτησε, στον κύκλο των Ευρωπαίων ομολόγων του με το θάρρος και την ικανότητα του να πείθει. Εδώ βρίσκεται και η αρχή για την αξιοπιστία που απολαμβάνει παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεδομένων των συχνά δραστικών μέτρων, μέσω των οποίων η Ελλάδα ακολούθησε το δρόμο της αλλαγής, οι φωνές της αλαζονείας και της ελιτικής υπεροψίας, τις οποίες μπορούσε να ακούσει κάποιος και εδώ στη Γερμανία, έγιναν πιο σιγανές ή σιώπησαν εντελώς.
 Ο Αντώνης Σαμαράς -ο οποίος κατά την πολιτική του καριέρα βίωσε την εμπειρία του τι σημαίνουν οι ήττες και ότι οι ήττες πάντα δίνουν την ευκαιρία ενός νέου ξεκινήματος- θα γνωρίζει, ότι η ανάκαμψη της χώρας θα περιέχει ακόμα δυσκολότερες δοκιμασίες για τους πολίτες της κοιτίδας της Δημοκρατίας και ιδιαίτερα για την προσωπικότητα που βρίσκεται στην κορυφή της κυβέρνησης. Όποιος τον έχει γνωρίσει, θα είναι πεπεισμένος, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα καταφέρει

*** Αθλητική ατζέντα του Σαββατοκύριακου Μεσσηνίας και.... :

~* Α ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας
 3.00 μ.μ.
 Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
 Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας: Νίκας, Σερεμέτης, Κασκάνης
 Γήπεδο Δωρίου
 ΑΟ Δωρίου – Απόλλων Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Αδαμόπουλος
 6.00 μ.μ.
 Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
 Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Διαβολιτσίου: Μπλάνας, Σ. Αθανασοπούλου, Κατσάς
 ~* Β ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας
 3.00 μ.μ.
 Γήπεδο Φιλιατρών
 Νίκη Πλάτης – Ατρόμητος Πλετέος: Ξηρόκωστας, Γ. Ηλιόπουλος, Π. Ηλιόπουλος
 Γήπεδο Μάνεσι
 Μάνεσι – Νέος Άρις: Κότσαρης, Ζαχαράκης, Τσουκάλη
 Γήπεδο Μεσσήνης
 Ολυμπιακός Ανάληψης – Χανδριναϊκός: Η. Νικολόπουλος, Γιαννέας, Βρυώνης
 Γήπεδο Καλλιθέας
 ΠΑΟ Καλλιθέας – Μιλτιάδης: Λάμιας, Τσίρμπας, Σωτηρόπουλος
 Γήπεδο Κορώνης
 Θύελλα Χαρακοπιού – Ηρακλής Καλαμάτας: Καρβούνης, Ταβουλαρέας, Παλλαδινός
 Γήπεδο Χώρας
 Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΟ Χατζή: Τουρλομούσης, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
 ~* Γ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας
 3.00 μ.μ.
 Γήπεδο Ανδρούσας
 ΑΟ Διοδίων – ΑΕ Γαργαλιάνων: Λουκάς, Σταυρόπουλος, Ταβουλαρέας
 Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
 Θύελλα Παραλίας – Πανευαϊκός: Τσαλίκογλου, Γιαννακλής, Μπούνα
 Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
 Νέδουσα Αλαγονίας – Διαγόρας Κοπανακίου: Γκούμας, Τσαούση, Τσέλο
 Γήπεδο Πύλου
 Νέστωρ Πύλου – ΑΕ Αιθαίας: Λαμπίρης, Τρουπάκης, Λυμπερόπουλος
 6.00 μ.μ.
 Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
 Αναγέννηση Παραλίας – ΑΣ Αμφιθέας: Καραπιπέρης, Ρέκκας, Δεδούσης
 ~* ΜΠΑΣΚΕΤ
 ΚΡΟΝΟΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ (Δ.Γ. Σπάρτης – 5.00 μ.μ.)
 ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Δ.Σ. Κυπαρισσίας – 6.00 μ.μ.)
 ~ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τέντα – 5.30 μ.μ.
 Εθνικός Μελ. – Ευκλής (Μαγγαφάς, Πουλημενέα)
 7.30 μ.μ.
 Γ.Σ. Χώρας – Γ.Σ. Γαργαλιάνων (Μαγγαφάς, Σχοινάς)
 ~ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Δ.Σ. Βλαχιώτη – 4.00 μ.μ.
 Άρις Σκάλας – Φιλαθλητικός (Νάστος, Μπακετέας)
 6.00 μ.μ.
 Αστέρας Βλαχιώτη – Νεοχώρι (Νάστος, Μπακετέας)
 Δ.Γ. Σπάρτης – 7.00 μ.μ.
 ΑΕ Σπάρτης – Μολάοι (Κυριακόπουλος, Καρδαράς)
 ~* ΒΟΛΕΥ
 ΑΚΡΙΤΑΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 6.30 μ.μ.
 ΔΟΞΑ ΑΙΓΙΟΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
~** Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος διασκέδασε με τον Sfygmos Radio

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος διασκέδασε με τον Sfygmos Radio
Στην Καλαμάτα για χριστουγεννιάτικες διακοπές και ξεκούραση εκμεταλλευόμενος και την διακοπή της Μπουντεσλίγκα  βρίσκεται αυτές τις μέρες ο διεθνής αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Καλαματιανός αμυντικός μάλιστα χθες βράδυ διασκέδασε με μεγάλη παρέα στο Ala D' allon Greek Night, που διοργανώνουν κάθε εβδομάδα το Ambassador και ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός Sfygmos radio. Στη φωτογραφία ο "Sokratis" μαζί με τους υπεύθυνους του Sfygmos Γιώργο Ορφανό και Ηλία Ευτυχιάκο.

*** Τα κάλαντα στην Αστυνομία και την Εφορία είπαν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας  :
   
* Τα κάλαντα των Χριστουγέννων είπαν χθες το πρωί στο διοικητή και το προσωπικό του Α.Τ. και του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας μαθητές της Δ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Τα παιδιά, με τα κάλαντα χάρισαν λίγες στιγμές χαράς στους Αστυνομικούς υπαλλήλους και τους ευχήθηκαν για τις γιορτές, ενώ η παρουσία τους εξέπληξε ευχάριστα τους Αστυνομικούς, οι οποίοι και τους ευχήθηκαν για τις γιορτές, τις διακοπές και τη ζωή τους! Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τη Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας, όπου κι εκεί έψαλλαν στο προσωπικό και το Διευθυντή τα κάλαντα, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και με ευχαρίστηση δέχθηκαν το "μποναμά" προσωπικού και πολιτών!   Του Ηλία Γιαννόπουλου

 *** Παρουσία Χατζηδάκη και Καλογιάννη η παράδοση του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα  :
* Όπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά η παράδοση του τμήματος ,Παραδείσια-Τσακώνα , στην κυκλοφορία θα γίνει στις 9:30 π.μ. παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταύρου Καλογιάννη.

*** Στο τέλος του 2013 τα αποτελέσματα των ερευνών στο Ιόνιο για πετρέλαιο  :
* Το δ΄ τρίμηνο του 2013 διαθέσιμα τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο
 Στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διεξάγονται στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νορβηγική εταιρεία PGS, που έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό τις σχετικές έρευνες.
 Η PGS διαψεύδει, επίσης, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες διαθέτει δεδομένα από σεισμικές έρευνες που έγιναν χωρίς άδεια στην ελληνική επικράτεια, κάνοντας λόγο για «σπέκουλα» και λανθασμένες αναφορές.
 Επισημαίνει, ειδικότερα, ότι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο θα διαρκέσουν δέκα μήνες και τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές θα είναι διαθέσιμα στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 προς πώληση στις εταιρείες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα ενδιαφερθούν.
 «Το χρονοδιάγραμμα επιτρέπει στις εταιρείες αυτές να αξιολογήσουν τα γεωφυσικά δεδομένα της περιοχής, πριν την προκήρυξη του γύρου παραχωρήσεων, που αναμένεται στα μέσα του 2014», προσθέτει.
 Σε ό,τι αφορά τη χρήση δεδομένων που προέκυψαν από έρευνες χωρίς άδεια, η νορβηγική εταιρεία αναφέρει ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα δεδομένα και τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν δημόσια το καλοκαίρι του 2011.
 Οι σεισμικές έρευνες διεξάγονται σε θαλάσσια περιοχή έκτασης 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο γύρος παραχωρήσεων που αναμένεται να προκηρυχθεί το 2014 αφορά στην παραχώρηση περιοχών («οικοπέδων») μετά από διαγωνισμό, σε εταιρείες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

*** Τα δεδουλευμένα τους ζητούν οι εργαζόμενοι της «ΗΡΑ»  :
* Ομαδική καταγγελία και μήνυση κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι της κλινικής ΗΡΑ, η οποία έβαλε λουκέτο τις προηγούμενες ημέρες, μετά την έξωση από το κτήριο όπου στεγαζόταν.
 Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

*** Το νέο «πρόσωπο» του Νέστορος :
* Εργασίες προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος, μια από τις σημαντικότερες θέσεις της Μυκηναϊκής Εποχής στην ελληνική επικράτεια, έκλεισε τις πύλες του για το κοινό στις 10 Δεκεμβρίου.
Και τούτο, διότι δυο έργα πνοής, με στόχο την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού αυτού χώρου, πραγματοποιούνται παράλληλα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013».
Ειδικότερα, το έργο «Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος», με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τον Ιούνιο του 2011, από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Οι αναβαθμισμένες λειτουργικά υποδομές θα εξασφαλίσουν άνετη πρόσβαση και περιήγηση σε όλες τις ομάδες κοινού, ενώ το πληροφοριακό υλικό θα παρουσιάζεται με τρόπο σύγχρονο και εύληπτο.
Το δε έργο «Κατασκευή Νέου Στεγάστρου Προστασίας του Ανακτόρου του Νέστορος», συνολικού προϋπολογισμού 3.171.458,82 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2012, από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων.
Ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός με υπέργεια διαδρομή επισκεπτών, φιλοδοξεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης, προστατεύοντας με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το μνημείο.
 Μετά το πέρας των εργασιών, ο αναδεδειγμένος αρχαιολογικός χώρος θα παραδοθεί στο κοινό, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην τουριστική προβολή της Μεσσηνίας.

*** Συνεχίζονται οι πρόβες για «Ματωμένο Γάμο» και «Μαντάμ Σουσού» :
* Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες των έργων «Ματωμένος Γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα και «Μαντάμ Σουσού» του Δ. Ψαθά, που θα ανεβάσει η «Θεατρική Διαδρομή» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 26 Μαρτίου μέχρι 28 Απριλίου 2013.

Το θεατρικό σχήμα ανεβάζει ταυτόχρονα δύο έργα, απαντώντας επιθετικά στη διάχυτη απελπισία και μιζέρια των καιρών. «Στο σκοταδισμό απαντάμε με πολιτισμό και ελπίδα» όπως αναφέρει σχετικά.
 Τα έργα σκηνοθετεί η Μαρία Κατσανδρή και τους ρόλους υποδύονται 40 περίπου ερασιτέχνες ηθοποιοί.
 Ο «Ματωμένος Γάμος» είναι το κλασσικό αριστούργημα του Φ. Γ. Λόρκα, σε μετάφραση Ν. Γκάτσου, πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Μπεατρίθ της Μαδρίτης, στις 8 Μαρτίου του 1933, και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Λόρκα ως δραματουργού. Πρόκειται για έργο στο οποίο είναι διακριτά το ποιητικό και το φανταστικό στοιχείο. Τη βραδιά της πρεμιέρας, μάλιστα, με το που ολοκληρώθηκε η δεύτερη πράξη, το κοινό ξέσπασε σε πρωτόγνωρο παραληρηματικό χειροκρότημα, που υποχρέωσε το Λόρκα να βγει στη σκηνή για να χαιρετήσει.

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..Συνεχίζεται ...

ΑΡΦΑΡΑ  2012
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html  , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html  , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (7).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,

***  Στον Καιάδα  : * Του Δημήτρη Γιατράκου
* Κάποιοι που έχουν φορέσει αθλητικά παπούτσια asics αγνοούν ίσως πως τα αρχικά σημαίνουν anima sana in corpore sano. Ελληνιστί, νους υγιής εν σώματι υγιεί.
Η - «ποιητική αδεία»- χρησιμοποίηση των παραπάνω εκφράσεων στην ελληνική και τη λατινική για την εισαγωγή δε μου ήλθε και τόσο ξεκάρφωτα στο μυαλό. Το αντίθετο μάλιστα. Τις θυμήθηκα, αλλά από την ανάποδη, όταν διάβασα πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, κ. Παππάς, ανακοίνωσε πως το κόμμα του ξεκινά καλοκαιρινά camp στη Λακωνία. Όπως είπε, στόχο θα έχουν τη μύηση του σώματος και του πνεύματος των συμμετασχόντων στις αρχαιοελληνικές αξίες!
Βεβαίως, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο «καθαροί» Έλληνες. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρακτικό και το θεωρητικό. Το πρώτο σκέλος θα περιλαμβάνει εκμάθηση ειδικών μεθόδων για εφόδους, σκοποβολή (!) και αθλοπαιδιές, με την πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου επικεφαλής (!), και το θεωρητικό εντατικά μαθήματα ελληνικής ιστορίας.
«Ίτε», λοιπόν, «παίδες Ελλήνων ελευθερούτε πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών». Όπου «νυν υπέρ πάντων αγών» σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: εμπρός Έλληνες, σακατέψτε οποιονδήποτε έγχρωμο βρείτε μπροστά σας για να ελευθερωθεί η πατρίδα μας. Θλίψη και φρίκη μαζί.
Πού φτάσαμε... Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καπηλεύεται, κόβοντας και ράβοντας στην προκρούστεια κλίνη του, αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ενός ανοιχτού πολιτισμού που διαδόθηκε στα πέρατα της τότε οικουμένης γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και αποτελεί τη βάση του σημερινού δυτικού πολιτισμού.
Ενός πολιτισμού που καμιά σχέση δεν έχει με τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή, αλλά τουναντίον τα πολέμησε. Όσοι, λοιπόν, γονείς σκέπτεστε να στείλετε τα παιδιά σας σε αυτού του είδους τις κατασκηνώσεις και δεν έχετε μελετήσει αρχαία ιστορία, κάντε το, έστω και την ύστατη στιγμή. Καμιά σχέση δεν έχουν αυτά που μηχανεύεται η Χρυσή Αυγή για να γιγαντωθεί με τις αρχαιοελληνικές αξίες. Είναι μέρα με τη νύχτα η απόστασή τους.
 αλύτερα να πετάξετε τα παιδιά σας στον Καιάδα, όσο κι αν ακούγεται χοντρό ή ακραίο, παρά να τα στείλετε στα camp. Kι αυτό, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι θα έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και μετάλλαξη. Θα πρόκειται για άλλους ανθρώπους.
 ού φτάσαμε... Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καπηλεύεται, κόβοντας και ράβοντας στην προκρούστεια κλίνη του, αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού

*** Χιόνια το Σάββατο στον Ταΰγετο :
* Κασκόλ, γάντια και σκουφιά ετοιμάστε για τις χριστουγεννιάτικες ημέρες, καθώς η θερμοκρασία και στην περιοχή μας θα είναι αρκετά χαμηλή. Το κρύο έχει ήδη αρχίσει και, σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις, το Σάββατο στον Ταΰγετο θα έχουμε ισχυρή χιονόπτωση. Β.Β.

*** Η "Παιχνιδούπολη" στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας ¨:
Η "Παιχνιδούπολη" στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
* Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού “Παιχνιδούπολη”, επισκέφθηκαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας και πρόσφεραν, εκτός από τα 400 ευρώ, που συγκέντρωσαν μαζί με τους γονείς τους, τέσσερις όμορφους πίνακες που δημιούργησαν μαζί με τις νηπιαγωγούς του Παιδικού Σταθμού, στην γιορτή που είχε προηγηθεί ένα μήνα πριν. Οι μικροί επισκέπτες με βιωματικό τρόπο έμαθαν την αξία της αλληλεγγύης και την έννοια της προσφοράς. Αξίζουν συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς Γιούλα Χρονοπούλου και Αντιγόνη Μουτσούλα, αλλά και στην διεύθυνση του Παιδικού Σταθμού, τις οποίες ευχαρίστησαν θερμά οι υπεύθυνοι του κοινωνικού Ιατρείου. Οι πίνακες τοποθετήθηκαν ήδη στο χώρο του Παιδιατρικού Ιατρείου, που άλλαξε πραγματικά “όψη”.

*** Πύλος και Φοινικούντα το Σάββατο στην ΕΤ3  :
Πύλος και Φοινικούντα το Σάββατο στην ΕΤ3 
* Αφιέρωμα στην Πύλο και τη Φοινικούντα θα προβληθεί αύριο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ. στο πλαίσιο της εκπομπής "Του νερού τα παραμύθια" στην ΕΤ3. Σκοπός της εκπομπής είναι να γνωρίσει ο τηλεθεατής την ομορφιά της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων που τη ζουν καθημερινά χειμώνα–καλοκαίρι. Γνωρίζει τη ζωή τους, τις δραστηριότητές τους, αναδεικνύει τον κάθε προορισμό, δίνει έμφαση στην οικολογία και την προστασία των υδροβιότοπων. Μία πολύ καλή προβολή για τη Μεσσηνία.-

*** Η Ρούλα Γεωργακοπούλου για την Αγγέλω στα "Νέα" :
Η Ρούλα Γεωργακοπούλου για την Αγγέλω στα "Νέα"
* Τις αθώες εποχές, τότε που ο Μπέος και ο Κούγιας δεν ήταν ακόμη σελέμπριτι της μπάλας, η Αγγέλω ήταν η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της Μαύρης Θύελλας. Μες στο τεράστιο σώμα της είχε μια αθώα καρδιά που χτυπούσε κάθε Κυριακή μεσημεράκι για τη «σκληρή» νότια κερκίδα του Π.Σ. Καλαμάτα. Η Αγγέλω Σμυρνιού, εργάτρια στου Καρέλια, πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 64 ετών. Εφηβη ακόμη ξεσήκωνε με τις διονυσιακές ατάκες της την τοπική ομάδα του Απόλλωνα, η οποία εξέφραζε το συντηρητικό κομμάτι της καλαματιανής κοινωνίας.

*** Τίμησαν τον Βασίλη Μπουρή στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας :
Τίμησαν τον Βασίλη Μπουρή στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας
* Την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους έκαναν σήμερα τα μέλη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας παρουσία αρκετού κόσμου, η σημερινή τους γιορτή είχε και τιμώμενο πρόσωπο αυτό του Βασίλη Μπούρη . Ο Β.Μπούρης τιμήθηκε για την προσφορά του στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ όλα αυτά τα χρόνια και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Διοικητή των Νοσοκομείων της Αργολίδας Γιάννη Άρχοντα. Παρόντες μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο Δήμαρχος Άργους Δ.Καμπόσος, η δημοτική σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Μαρία Χρονοπούλου-Ψίλλα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιεταίρος ζεστή και σίγουρα μας γέμισε αισιοδοξία.

*** Σύλληψη 40χρονης στο Ναύπλιο για χρέη 2,6 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο  :
Σύλληψη 40χρονης στο Ναύπλιο για χρέη 2,6 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο
* Συνελήφθη, σήμερα (21-12-2012) το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) 40χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος της 40χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -2.672.773,01- ευρώ. Η 40χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

*** Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για το Παραδείσια - Τσακώνα

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για το Παραδείσια - Τσακώνα
* Όπως έχει γίνει γνωστόν το Σάββατο παραδίδεται στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα το τελευταίο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας. Το Παραδείσια – Τσακώνα κατασκευάσθηκε την πρώτη φορά με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παραδόθηκε στην κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2000 , δύο ημέρες πριν τις εκλογές. Τον Φεβρουάριο του 2003 καταστράφηκε ολοσχερώς. Μετά την κατολίσθηση η ευθύνη της μελέτης και της ανακατασκευής, αφαιρέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανέλαβε αποκλειστικά το ΥΠΕΧΩΔΕ. Την περίοδο 2004 – 2005 εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν οι πλήρεις μελέτες για την ανακατασκευή του υπόψη τμήματος. Μετά την ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης το έτος 2005 έγινε η δημοπράτηση. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου , τον Ιούνιο του 2006 και άρχισαν οι εργασίες. Επισημαίνεται ότι τόσο η μελέτη αποκατάστασης του Παραδείσια – Τσακώνα , όσο και η εργολαβία ανακατασκευής , χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από Εθνικούς πόρους , για την εξασφάλιση των οποίων χρειάστηκε πολύς προσωπικός αγώνας και μεγάλη πίεση , αφού ο τότε Υπουργός Οικονομικών δεν υπέγραφε. 
Περί το τέλος του 2009 η χρηματοδότηση του έργου σταμάτησε ,από την Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου , με αποτέλεσμα στις αρχές του 2010 να υπάρξει πλήρης ακινητοποίηση μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 , οπότε άρχισε και πάλι η κατασκευή του με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Η μη χρηματοδότηση του έργου την περίοδο αυτή είχε ως συνέπεια την μετάθεση του χρόνου περαίωσης στο τέλος του 2013 με μια εκκρεμότητα , την μη ολοκλήρωση της μεγάλης γέφυρας η οποία παρακάμπτεται τώρα, προσωρινά με δρόμο ενός χιλιομέτρου.
Αν δεν σταματούσε η χρηματοδότηση , προβλεπόταν να γίνει , παράδοση στην κυκλοφορία στις 30-6-2010 , σύμφωνα με τη σύμβαση. Έτσι ένα όνειρο δεκαετιών , αύριο γίνεται πραγματικότητα. Ναι ο πολυπόθητος δρόμος τελείωσε. Δεν έγινε μόνος του , όπως δεν έχουν γίνει και άλλα σημαντικά τμήματα στη Χώρα μας , μεταξύ των οποίων το Κόρινθος – Πάτρα. Έγινε ,γιατί κάποιοι , με τη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης και φορέων του Νομού μας , το χρεωθήκαμε, το πήραμε επάνω μας και το προχωρήσαμε. Γνωρίζουν άλλωστε οι Μεσσήνιοι τους αγώνες και τις
προσπάθειες του καθενός μας , για το συγκεκριμένο έργο. Ως Μεσσήνιος και ως Βουλευτής , αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση και ανακούφιση , γιατί συνέδεσα το όνομά μου με την κατασκευή του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Όταν η παράταξή μου ήταν στην αντιπολίτευση , φώναζα , το έφερνα στη Βουλή , το αναδείκνυα ,πίεζα πολιτικά .
Από το 2004 και μετά όταν η Παράταξή μου έγινε Κυβέρνηση , της οποίας ήμουν μέλος , με ξεκάθαρη πολιτική βούληση , προχώρησαν όλα γρήγορα και μεθοδευμένα , δηλαδή οι μελέτες ,οι δημοπρατήσεις ,οι κατασκευές και έτσι απολαμβάνουμε σήμερα ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο που σίγουρα θα αλλάξει την τύχη του Νομού μας , αφού βγάζει την Μεσσηνία από την απομόνωση ,την φέρνει πολύ κοντά στην Αθήνα και δημιουργεί προϋποθέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική. Προγραμμάτισε και κατασκεύασε στο Κόρινθος - Τρίπολη , τις λωρίδες ασφαλείας και τις νέες σήραγγες. Με την ισχυρή του θέληση και επιμονή προγραμμάτισε , μελέτησε , έκανε τις απαλλοτριώσεις , δημοπράτησε και κατασκεύασε το δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας.
Καταλήγοντας υπενθυμίζω ότι με μηνυτήρια αναφορά που έχω καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ , έχει ξεκινήσει η Δικαστική έρευνα για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα , από την οποία ελπίζουμε να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δεν τίμησαν τον όρκο τους και δεν σεβάστηκαν το Δημόσιο χρήμα .
Γιάννης Λαμπρόπουλος
Βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ
Βίντεο Παραδείσια Τσακώναhttp://youtu.be/qvK4ac0b1vI  ,



*** "Παράνομες ενέργειες του κου Τατούλη για την Διαχείριση Απορριμμάτων" λένε οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ

"Παράνομες ενέργειες του κου Τατούλη για την Διαχείριση Απορριμμάτων" λένε οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ
* Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ σχετικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων έκαναν χθες οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνία), Κώστας Ζαχαριάς (Αρκαδία) και Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδα). Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
"Στις 1/11/2012 ο Περιφερειάρχης κος Τατούλης απέστειλε επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 66165/24594 και θέμα «Θέμα: Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» προς:
1.Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής υπόψη κ. Ν. Παλαιολόγου
2.Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος υπόψη κ. Γ. Κρεμλή
3.Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων - Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece -TFGR) υπόψη κ. F. Amodeo
Στην επιστολή αυτή αναφέρει:
«Σε συνέχεια της σημαντικής και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων της Ε.Ε., της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Ελληνικών Αρχών για θέματα διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και της σχετικής επιστολής που σας αποστείλαμε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα. παρακάτω:
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως Αναθέτουσα Αρχή. ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 3" κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους 5 προεπιλεγέντες του διαγωνισμού για το έργο "Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου" με ΣΔΙΤ.
Κατά τη διάρκεια του κύκλου επιβεβαιώθηκε και πάλι το έντονο ενδιαφέρον και η επιθυμία όλων των προεπιλεγέντων για άμεση υλοποίηση του έργου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη επεξεργαστεί τα τεύχη της επόμενης φάσης του διαγωνισμού, δηλαδή της φάσης υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
Προκειμένου να καταστεί δυνατή η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών πρέπει να επιλυθούν άμεσα τα θέματα που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ. την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τις νομικές ρυθμίσεις που τυχόν απαιτούνται για τη δημιουργία, σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος για τους επενδυτές. Η άμεση επίλυση των θεμάτων αυτών θα επιτρέψει την ταχύτατη υλοποίηση του έργου εντός τον ορίων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και θα δημιουργήσει ένα. πρότυπο και σαφές περιβάλλον για την υλοποίηση των έργον απορριμμάτων στην Ελλάδα με ΣΔΙΤ σε συνδυασμό με τη χρήση πόρων από το ΕΣΠΑ.
Οι Ελληνικές αρχές αδυνατούν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να επιδείξουν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά ώστε να επιταχύνουν την υλοποίηση των έργων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι. παρά την κατηγορηματική δέσμευση της εκτελεστικής γραμματείας της διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων περί εκχώρησης του απαιτούμενου ποσού από το ΕΠΠΕΡΑΑ (68.5 εκ. ευρώ) για. το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί εντός της συμφωνηθείσας προθεσμίας. Για αυτό απαιτείται η άμεση συνεργασία και υποστήριξη των υπηρεσιών της Ε.Ε. προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Προτείνουμε την διενέργεια τεχνικής συνάντησης για τα παραπάνω θέματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Η αρχικά προτεινόμενη ατζέντα συζήτησης έχει ως εξής:
1. Θέματα Γ.Δ. Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής
Απαιτούμενο μέγεθος μονάδων. Κόστος κατασκευής
Προσδιορισμός ελλείμματος χρηματοδότησης
Ποσοστό συγχρηματοδότησης ανά υποέργο
Επιλεξιμότητα αγοράς γης
θέματα Φ.Π.Α.
Δυνατότητα εμπροσθοβαρών πληρωμών
2. Θέματα Γ.Δ. Περιβάλλοντος
Διαδικασία περιβαλλοντικής εξαίρεσης
Περιεχόμενα Φακέλου προς Ε.Ε.
Χρονικό σημείο υποβολή; φακέλου
Νομική κατάσταση ακινήτων κατά το χρόνο υποβολής φακέλου
Απαιτούμενος χρόνος για την εξαίρεση
Προβλέψεις για μείωση παραγόμενων απορριμμάτων με την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης
3. Θέματα Γ. Δ. Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων - Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece -TFGR)
Ρυθμίσεις για την έγκαιρη μεταφορά κόρων απο τα ανταποδοτικά τέλη στην Αναθέτουσα Αρχή
Ρυθμίσεις για την διοικητική παύση λειτουργίας μη συμβατών με το έργο εγκαταστάσεων.
Αποτελεί πεποίθηση μας ότι τι/, θέματα αυτά μπορούν με τη δική σας καθοριστική συμβολή να. επιλυθούν εντός του Νοεμβρίου και να προκηρυχθεί η επόμενη φάση του διαγωνισμού εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Αναμένουμε την απάντηση σας. τόσο ως προς τον χρονικό προσδιορισμό της συνάντησης, όσο και ως προς την προτεινόμενη ατζέντα.»
Η παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30/11/2012 στην Τρίπολη.
Επειδή περιλαμβάνει πρωτοφανείς και απαράδεκτες προτάσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και του Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας όπως:
1.Περιβαλλοντική εξαίρεση!!!
2.Θέματα Φ.Π.Α. (Δηλ. να χαριστεί στους μεγαλοεργολάβους ο Φ.Π.Α.)
3.Δυνατότητα εμπροστοβαρών πληρωμών (Άλλο ένα μεγάλο δώρο στους μεγαλοεργολάβους)
4.Ρυθμίσεις για την διοικητική παύση λειτουργίας μη συμβατών με το έργο εγκαταστάσεων (Δηλ. να απαγορευθεί σε κάποιους Δήμους να έχουν π.χ. μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης διαλογής στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.α. με σκοπό να πηγαίνουν όλα τα απορρίμματα στην μονάδα του ΣΔΙΤ για καύση).
5.Ρυθμίσεις για την έγκαιρη μεταφορά πόρων από το ανταποδοτικά τέλη στην αναθέτουσα αρχή!!!
Κατόπιν των παραπάνω Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Ήταν σε γνώση των Υπουργείων η παραπάνω επιστολή και η συνάντηση αυτή των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Task Force με την ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου;
Δεδομένου ότι ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αντίκεινται στο Σύνταγμα και στους Νόμους η Ελληνικής Κυβέρνηση στην συνάντηση αυτή εκπροσωπήθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία;
Οι ανωτέρω προτάσεις που θέτει η επιστολή του κου Τατούλη για την συγκεκριμένη συνάντηση είναι σύμφωνες με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων;
Ενημερώθηκαν τα συναρμόδια Υπουργεία αν ελήφθησαν αποφάσεις στην συγκεκριμένη συνάντηση; και αν ναι ποιο το περιεχόμενο των αποφάσεων ή των δεσμεύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου;
Αν οι συναντήσεις αυτές έγιναν εν αγνοία των αρμόδιων Υπουργείων, τι προτίθενται να πράξουν τα αρμόδια Υπουργεία δεδομένου ότι το ανωτέρω πλαίσιο των συζητήσεων θέτει θέματα τα οποία αντίκεινται στο Σύνταγμα και τους Νόμους μια και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν αποτελεί αυτόνομο κρατίδιο;
 Οι ερωτώντες Βουλευτές
Πετράκος Αθανάσιος
Ζαχαριάς Κωνσταντίνος
 Κοδέλας Δημήτριος

***Σημαντική δωρεά ομογενή στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Σημαντική δωρεά ομογενή στο Νοσοκομείο Σπάρτης
* Η Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γ. Ν. Σπάρτης – Γ. Ν. – Κ. Υ. Μολάων, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημοσίως τον συμπολίτη μας κ. Θεόδωρο Περδικόγιαννη του Παναγιώτη από το Γύθειο, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ για τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έκανε πρόσφατα προς το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Περδικόγιαννης δώρισε έναν καρδιογράφο – απινιδωτή, μια αναρρόφηση, ένα ροόμετρο και έναν υγραντήρα για το κύκλωμα οξυγόνου του ασθενοφόρου οχήματος του Κέντρου Υγείας Γυθείου, συνολικής δαπάνης εξίμισι χιλιάδων ( 6.500 ) Ευρώ. Η ευγενική αυτή χορηγία, συμβάλλει ουσιαστικά στο κρίσιμο έργο της διακομιδής των ασθενών μαςκαι βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών υγείας στη λακωνική κοινωνία σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής δυσκολίας της πατρίδας μας

 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/1-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 .-
~* http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/03122012.html  , Το Δευτεριάτικο αγιάζι στην ενημέρωση 03/12/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/03-2012.html  , Το αγιάζι ενημέρωσης την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html  , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html?spref=fb  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html  , Στην ενημέρωση της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου 2012 ,-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html  , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/15-16-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15 καί 16 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/16-2012.html  , Στο ασγιάζι της Κυριακάτικης ενημνέρωσης 16 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/18-2012.html  , ΣΤΟ αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 .-

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , = 2200 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , = 4 76 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 447 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ : 3123 Βίντεο ν Αναρτημένα .
*** http://youtu.be/b-BbWRbUF_M ,




~***** Σταματάκος στο Ι.Χ. το 2012 :
http://youtu.be/zMV3RTfeEKM ,



~**** Σταματάκος στο Ι.Χ. 2012 :
http://youtu.be/R1rTKPjSEqE ,

 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: