Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  10  Αυγούστου  2013  :


~ Παράκληση .Ν. Αγίων  Θεοδώρων ,.. στο  Αρφαρά  Παρασκευή 9 - 8 - 2013: http://youtu.be/nubIEKeoWDk ,  
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :




*** "Συμμορφώνεται" η Μεσσηνία, έπεσε το ποσοστό φοροδιαφυγής         
       Τυχαίο ή μόνιμο γεγονός θα δείξει στο μέλλον. Πάντως, στην τελευταία εξόρμηση των επιθεωρητών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στη  Μεσσηνία, τα ποσοστά φοροδιαφυγής έπεσαν περίπου 10%. Συγκεκριμένα σε προηγούμενη εξόρμηση η παραβατικότητα ήταν περίπου 45%, ενώ στην τελευταία 37,5%.
Γενικότερα, όμως, μεγάλα ποσοστά φοροδιαφυγής προκύπτουν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές. H κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως οι εξορμήσεις των «ράμπο» του ΣΔΟΕ θα φέρει έσοδα από τη φοροδιαφυγή ως επί τω πλείστον των μικρομεσαίων μαγαζιών, η δραματική ύφεση όμως μειώνει τις προσδοκίες. Η μεγάλη φοροδιαφυγή δεν βρίσκεται στους μικρομεσαίους, λένε αναλυτές.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, κατά το δεκαήμερο 25-7-2013 έως 05-8-2013 πραγματοποιήθηκαν 1.465 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν συνολικά 731 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις.
 Το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων αφορά μη έκδοση αποδείξεων. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 49,89%, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 85% (Εύβοια- Σκύρος), 81,1% (Μήλος) 78% (Κως) κλπ.
Το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια πάταξης αυτής της φοροδιαφυγής, ζητώντας το νόμιμο παραστατικό και ασκώντας το δικαίωμά τους να μην πληρώσουν αν δεν τους δοθεί.  Α.Π.

*** Έρχονται «απειλητικά ειδοποιητήρια»          
   Αντιδράσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για την εγκύκλιο περί άμεσης ρύθμισης ή κατασχέσεων για τις ασφαλιστικές οφειλές 2013
  Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ώστε να ανασταλεί η αποστολή και η ισχύς ειδοποιητηρίων απειλής κατάσχεσης, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή της επέκτασης της ρύθμισης για τις οφειλές 2013 στους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.
Αυτό αναφέρεται σε επιστολή της ΕΣΕΕ προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με αφορμή τα "απειλητικά ειδοποιητήρια", όπως τα χαρακτηρίζει, που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά.
Εξάλλου, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, «η υποχρέωση όλων μας να είμαστε τυπικοί με τις ασφαλιστικές και όλες τις άλλες υποχρεώσεις μας είναι απόλυτα σεβαστή, όμως η χρήση εκβιαστικών μεθόδων από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, που έχουν ως αποδέκτη ένα σημαντικότατο αριθμό επαγγελματιών και επιχειρηματιών, οι οποίοι, πράγματι, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε υποχρεώσεις που αφορούν στην ίδια την ασφαλιστική τους κάλυψη, αφού μένουν ανασφάλιστοι χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, δεν λαμβάνεται υπόψη η παρούσα οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας».
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, το γεγονός ότι ο ΟΑΕΕ προχώρησε σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών, που ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ, μέχρι 60 δόσεις, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, δεδομένου ότι τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.01.2013 και εφεξής.
«Οι εκβιασμοί και οι κατασχέσεις για ποσά λίγων χιλιάδων ευρώ όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά επιδεινώνουν μια ήδη δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όπως παρέμβετε προς την κατεύθυνση της μοναδικής -κατά την άποψή μας- λύσης, που αφορά στο "πάγωμα"- κεφαλαιοποίηση των οφειλομένων και εξόφληση των τρεχουσών οφειλών για τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας. Παράλληλα, διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης, μέχρι οι επαγγελματίες- επιχειρηματίες να καταφέρουν να ανακάμψουν, ώστε και έσοδα να υπάρξουν για τον ΟΑΕΕ και οι οφειλέτες που τους έπληξε η κρίση να απαλλαγούν, έστω και προσωρινά, από τη δυσβάσταχτη -αυτήν τη στιγμή- υποχρέωση», σημειώνεται στην ίδια επιστολή.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιάννης Ρεκλείτης σημειώνει σε δήλωσή του: «Μου είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσω τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και όχι με κάποια νούμερα πάνω σε λευκά χαρτιά. Αντί ο ΟΑΕΕ να προκαλεί το κοινό αίσθημα και να καταρρίπτει κάθε έννοια του κράτους δικαίου, καλό θα ήταν να εργαστούμε όλοι από κοινού προκειμένου να υπάρξουν ρυθμίσεις τέτοιες που θα μπορούν να ανταποκριθούν όσοι οφείλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Με τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν ξεπερνιέται η οικονομική κρίση, αλλά ξεκινά η κρίση αξιών που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην Ελληνική κοινωνία».
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 5 τρέχοντος το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ζητούσε από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τις βεβαιωμένες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ και από τις αρχές του 2014 των αντίστοιχων οφειλών στον ΟΓΑ και στο ΕΤΕΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο ζητείται από τα Ταμεία:
- Να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετάβασης στο νέο ενιαίο σύστημα έγκαιρης είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών έτσι ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα και να υποστηριχθεί η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (οι απλήρωτες οφειλές ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ).
- Να μεταβιβάσουν τους φακέλους με τις οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (ο ΟΓΑ και το ΕΤΕΑ που εντάσσονται αργότερα, να προετοιμάσουν τα μηχανογραφικά τους συστήματα) και να αρχίσουν να λειτουργούν με ενοποιημένες διαδικασίες.
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις για το ενιαίο έντυπο της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής, τα κριτήρια διαχωρισμού των οφειλών σε άμεσα και μη άμεσα εισπράξιμες, τη διαδικασία για διασταυρώσεις των στοιχείων με τη ΓΓΠΣ.
Προκειμένου να μην συσσωρευτούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μικρές οφειλές, τα Ταμεία θα διαβιβάζουν στο Κέντρο οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (κύρια οφειλή και επιβαρύνσεις) και θα διεκδικούν τις οφειλές έως αυτό το ποσό.
Το όριο αυτό θα ισχύει ακόμη και αν υπάρχουν οφειλές σε δύο Ταμεία.
Οι βεβαιωμένες οφειλές προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ μεταφέρονται αναδρομικά από 1/7/2013 στο ΚΕΑΟ και οι οφειλές προς ΟΓΑ και ΕΤΑΑ από 1/1/2014 προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες είσπραξης.
Στις εφορίες θα μεταφερθούν, σε επόμενη φάση, (έως την 1/7/2017) όλες οι οφειλές προς τα Ταμεία.
Σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης των οφειλών, ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Αν η οφειλή βρίσκεται στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η ρύθμιση γίνεται από τα Ταμεία ενώ μετά τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ, η ρύθμιση οφειλών γίνεται από το Κέντρο.
Ε.Π.    ΠΗΓΗ ΑΠΕ – ΜΠΕ 

*** Στην κορυφή των αφίξεων και τον Ιούλιο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας          
           Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ η αύξηση έφτασε στο 46% σε σχέση με το 2012
  Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το 2013, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των αφίξεων και το μήνα Ιούλιο. Ειδικότερα, ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στα 16 αεροδρόμια παρουσίασε αύξηση κατά 8,5% αγγίζοντας τα 2,44 εκατ. από 2,25 εκατ. τον ίδιο μήνα του 2012. Η υψηλότερη αύξηση κατά 45,9% καταγράφηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ακολούθησαν τα αεροδρόμια των Χανίων με αύξηση 17,6%, του Ηρακλείου με 14,7% και της Σαντορίνης κατά 11,9%.
Παράλληλα, αύξηση κατά 9,3% παρουσίασε ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων σε 16 αεροδρόμια της χώρας το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 6,9 εκατ. από 6,3 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Την υψηλότερη αύξηση κατά 43,5% παρουσίασαν οι αφίξεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ακολούθησαν τα αεροδρόμια των Χανίων με αύξηση 20,2%, της Σαντορίνης με 19,7%, της Κεφαλονιάς με 17,7%, του Ηρακλείου με 17% και της Ζακύνθου με 16,8%.
Τη μεγάλη αύξηση των διεθνών αφίξεων στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια δεν ακολουθούν οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς στο μεν πρώτο μειώθηκαν κατά 0,4% και στο δεύτερο αυξήθηκαν μόλις κατά 1,3%. Με τη διατήρηση του ρυθμού αύξησης των συνολικών αεροπορικών αφίξεων σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος του έτους και με τη συμπλήρωση των στοιχείων των οδικών αφίξεων που έχουν επίσης θετικό πρόσημο εκτιμάται ότι οι ξένοι τουρίστες θα φθάσουν ή και θα υπερβούν φέτος τον αριθμό ρεκόρ των 17 εκατ.
Εξάλλου, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% εξέδωσε οδηγίες για τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουν οι ξενοδόχοι που μείωσαν τις τιμές τους, προκειμένου να παραλάβουν το Ειδικό Σήμα μείωσης τιμών. 

*** Ακόμα μια απευθείας ανάθεση για τα σκουπίδια!         
   Για "γκρίζες διαδικασίες" διαμαρτύρεται η Αντιπολίτευση
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Με τη λογική της "ιδιαίτερης κατάστασης" που βρίσκεται αυτή την περίοδο ο δήμος Καλαμάτας, η Οικονομική Επιτροπή, στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίασή της, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, για απευθείας ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων του από τον εργολάβο Θ. Καράμπελα. Βέβαια, στον ανάλογο κωδικό δεν υπάρχουν χρήματα για την υλοποίηση του έργου, αλλά, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμος περιμένει άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.
Φυσικά, το κατεπείγον της κατάστασης είναι το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και είναι αδιανόητη η παραμονή των απορριμμάτων στους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους του δήμου, δεδομένου άλλωστε ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι μέσα στις βασικές υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η διάρκεια της συνεργασίας είναι 15 ημέρες, η αποζημίωση του εργολάβου φτάνει τα 59 ευρώ ανά τόνο φορτίου συν ΦΠΑ και το ανώτατο ποσό που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι 100.000 ευρώ.
Όπως ήταν δεδομένο, η συγκεκριμένη πρόταση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που ανήκουν στην Αντιπολίτευση.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμας τόνισε, ότι από τη στιγμή που κανείς στο δήμο δεν γνωρίζει που πηγαίνουν τα σκουπίδια της Καλαμάτας δεν είναι δυνατό να συνηγορήσει σε μια τέτοια απόφαση. Ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Φαββατάς πρόσθεσε, ότι από τον Οκτώβριο του 2012 έχει καταθέσει γραπτό αίτημα προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα αντίγραφα παραστατικών του εργολάβου για τον τόπο εναπόθεσης των σκουπιδιών, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση.
Ο Τ. Νιάρχος από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" τόνισε, ότι η κυβέρνηση μαζί με την Περιφέρεια και τους δήμους προχωρούν στην τακτική της πλήρους ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, με σκοπό "να φουσκώνουν και μόνο τα πορτοφόλια ορισμένων επιχειρηματικών ομίλων. Οι δημότες πληρώνουν αυτή την πολιτική, ενώ, άλλοι κάνουν, απλώς 'μπίζνες'".
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του "Δικτύου" Σταμ. Μπεχράκης σχολίασε, ότι ο δημότης αναγκάζεται "να πληρώνει διόδια για τα σκουπίδια της κουζίνας του" για να κερδοφορούν κάποιοι ιδιώτες.
 Τόνισε ότι με την τακτική της η Δημοτική Αρχή ακολούθησε μια "γκρίζα διαδικασία" σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τον ιδιώτη εργολάβο, ενώ, δεν προσπάθησε σε καμία περίπτωση να ενεργοποιήσει τη λύση που είχε έτοιμη, δηλαδή την επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ.- 

*** Μαγική βραδιά στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας με τον Βασίλη Λέκκα και την Klaudia Delmer       
   Του Ηλία Γιαννόπουλου
  Μαγική ήταν η προχθεσινή βραδιά στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσία με τη μουσική, τα τραγούδια και τις ξεχωριστές ερμηνείες του Βασίλη Λέκκα και της Klaudia Delmer! Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Ωδείο Πύλου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Σταθόπουλου και τη συνδρομή της ΑΜΚΕ «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης» πέτυχε ακριβώς το σκοπό της, ο κόσμος, με τα τραγούδια, να ζήσει μια βραδιά μαγική και να ξανααγαπήσει την Παλιά Πόλη. Να τη δει φωτεινή, λαμπερή, γεμάτη χρώματα, μεθυστικά αρώματα της μουσικής και με τους στίχους των τραγουδιών να αφυπνίσει συνειδήσεις για την προστασία και ανάδειξη του πλούτου της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, η οποία είναι ανακηρυγμένος διατηρητέος και ιστορικός οικισμός και αρχαιολογικός χώρος. Με τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς και τραγούδια από προσωπικούς τους δίσκους, ο Βασίλης Λέκκας και η Klaudia Delmer ταξίδεψαν το κοινό στο χρόνο, από το παρελθόν δρομοδείχνοντας το μέλλον.
Το Ηρώο ήταν γεμάτο, το όλο σκηνικό της εκδήλωσης λιτό, απέριττο μα συνάμα ολοζώντανο και πλούσιο, με τους ερμηνευτές και την ορχήστρα απέναντι, κάτω από το παλιό πετρόχτιστο κτήριο που παρά τις φθορές του χρόνου, η ομορφιά του παραμένει αναλλοίωτη.
 Σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Λέκκας εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Κυπαρισσία, «συμμετέχοντας σ’ αυτή την προσπάθεια και κινητοποίηση για την αναγνώριση και τη στήριξη για να ισχύσουν αυτά τα μνημεία – δείχνοντας το πέτρινο κτήριο – γιατί όσο ισχύουν αυτά τα μνημεία, η Παλιά Πόλη, τόσο η ταυτότητα και η κληρονομιά, μας κάνει ακόμα πιο στέρεους».

*** Πρόωρα προεκλογικά φυλλάδια          
           Ως απόπειρα προεκλογικής προπαγάνδας, με χρήματα μάλιστα των δημοτών, κατήγγειλε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε ο δήμος Καλαμάτας με θέμα τις κοινωνικές του δομές. Κι ο λόγος του δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια.
Μάλιστα, πριν την επίσημη έναρξη της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησε να πληροφορηθεί το κόστος της...προεκλογικής δαπάνης, αλλά ο αντιδήμαρχος Π. Μπουζιάνης δεν είχε πρόχειρα τα οικονομικά στοιχεία της έκδοσης.
Α.Π. 


***  Με 3 δρομολόγια την εβδομάδα το ΚΤΕΛ στην Αρχαία Μεσσήνη         
           Η βελτίωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, κυρίως σε περιοχές με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αποφασίσθηκε μετά από συνεργασία της διοίκησης του συγκοινωνιακού φορέα, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.
Από τις πρώτες βελτιώσεις, είναι το δρομολόγιο που εξυπηρετεί την Αρχαία Μεσσήνη, όπου αυτό που υπήρχε δεν εξυπηρετούσε καθόλου τους επισκέπτες της περιοχής, τόσο ως προς την ημέρα, όσο και ως προς την ώρα. Έτσι, αντί για Δευτέρα που γινόταν, ημέρα κατά την οποία το μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη είναι κλειστό, τώρα θα γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, σε ημέρες και ώρες που το Μουσείο είναι ανοικτό.
«Το ΚΤΕΛ προσφέρει ένα σημαντικό έργο και θέλει όχι μόνο να έχει οικονομικά οφέλη, αλλά να παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πολίτες. Έτσι, θα βοηθήσουμε την περιοχή μας και την τόνωση της επισκεψιμότητας. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τουλάχιστον κάθε μισή ώρα  περνάει λεωφορείο και σχετική ενημέρωση πλέον υπάρχει και στο ίντερνετ, στη σελίδα του ΚΤΕΛ. Η συνάντηση που είχα με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, ήταν πολύ σημαντική. Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο, έχουν δείξει μεγάλη ευαισθησία για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών», κατέληξε ο κ. Αλευράς. Β.Β.
 
*** Νεαρές Ρουμάνες «ξάφρισαν» τις τσέπες 82χρονου         
           Χρήματα από την τσέπη 82χρονου, άρπαξαν δύο νεαρές Ρουμάνες, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο 82χρονος βρισκόταν στην πλατεία της  23ης Μαρτίου, στο κέντρο της Καλαμάτας, όταν τον πλησίασαν δύο Ρουμάνες,  ηλικίας 20 και 25 ετών. Με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να του πάρουν από την τσέπη του παντελονιού το πορτοφόλι.
Το πορτοφόλι, περιείχε 450 δολάρια Αυστραλίας και 400 ευρώ.
Μόλις το αντιλήφθηκε ο 82χρονος, ειδοποίησε την Αστυνομία και έδωσε τα χαρακτηριστικά των δύο νεαρών κοριτσιών.
Δύο ώρες αργότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εντόπισαν τις δύο Ρουμάνες και τις συνέλαβαν.
Μέρος των χρημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στον 82χρονο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.-
 
*** Απώλειες 300 εκατ. στους ελαιοπαραγωγούς         
           Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Toν κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ελαιοπαραγωγοί, καθώς, εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο, παρατηρείται έως και μηδενική καρπόδεση και άρα ανύπαρκτη παραγωγή σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο βαθμό που επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες των ελαιοπαραγωγών, οι απώλειες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 200-300 εκατ. ευρώ.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) δέχονται συνεχώς επιστολές και αιτήματα αποζημίωσης από διάφορες περιοχές, όπου παρατηρούνται δείγματα προβληματικής καρπόδεσης, όπως η Μεσσηνία, η Κρήτη, και η Μαγνησία.
Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσιακοί μηχανισμοί προκειμένου να διεξαχθούν οι σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις περιοχές, να εξεταστεί η εξέλιξη του φαινομένου καθώς και η δυνατότητα να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.
Πάντως, ειδικά για το θέμα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών, προχθές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. Νίκος Χουντής γνωστοποίησε ότι σύμφωνα με τον επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε. D. Ciolos, «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει ακόμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κανένα αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης μέσω των προγραμμάτων ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης)».
Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίζουν, ότι «στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση της κατάστασης σε όλη την επικράτεια. Στο βαθμό που ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και συγκεντρωθούν τα ακριβή πορίσματα, τότε και μόνο δύναται να υποβληθεί το όποιο αίτημα προς την Ε.Ε.».
Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ σημειώνει τα εξής: «Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες τα ετήσια Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, για το σύνολο της χώρας και για όλες τις καλλιέργειες, υποβάλλονται στις αρχές του επόμενου έτους, επειδή για την έγκριση των προγραμμάτων από την Ε.Ε. πρέπει να υπάρχουν όλα τα στοιχεία του έτους ζημιάς που είναι απαραίτητα με βάση τους Κοινοτικούς Κανονισμούς.
Γίνεται σαφές και για όσους δεν γνωρίζουν τις σχετικές διαδικασίες και τις προβλέψεις των Κανονισμών ότι δεν μπορούσε να έχει υποβληθεί το πρόγραμμα ούτε πρέπει να υποβληθεί τώρα, πριν καν ξεκινήσει η συγκομιδή του προϊόντος".
Σε δήλωσή του σχετική με το θέμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ Θανάσης Πετράκος, σημειώνει μεταξύ άλλων: "Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνολικά η Ελληνική κυβέρνηση, αδιαφορούν για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών οι οποίοι έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή  λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών την περίοδο της ανθοφορίας των ελαιοδέντρων".
Σε κάθε περίπτωση, σε όλα τα διαφημιστικά σποτ, για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, υπάρχει και μια σταγόνα λάδι. Το περίφημο ελληνικό ελαιόλαδο. Απαραίτητο στοιχείο τής, διάσημης πλέον, μεσογειακής διατροφής.
Φέτος, οι συνολικές εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου θα είναι μειωμένες. Αιτία, οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί νοτιάδες την εποχή της ανθοφορίας των ελαιοδέντρων.
Στη Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές, η καταστροφή για τους ελαιοπαραγωγούς ήταν μεγάλη και οι ζημιές ανυπολόγιστες. Το πιο φυσικό θα ήταν να ζητήσει η κυβέρνηση τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δοθεί οικονομική ανάσα στους ελαιοπαραγωγούς. Δικαιούται. Όπως δήλωσε, όμως, ο αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, επίτροπος της Ε.Ε., η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει αίτημα έκτακτης βοήθειας στους πληγέντες.
Μέτρα, ενέργειες, πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τους πολίτες  φαίνεται ότι δεν υπάρχει χρόνος, χώρος, διάθεση. Κι ας υποφέρουν οι κοινωνικές ομάδες. Κι ας μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, μήνα με το μήνα η στρατιά των ανέργων, των απολυμένων, των δοκιμαζομένων, των πασχόντων, των εξαθλιωμένων.
Δεν επρόκειτο να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό η ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς. Από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα προερχόταν η οικονομική ανακούφιση. Διαθέτει η Ε.Ε. αυτοματοποιημένους μηχανισμούς για τέτοιες περιπτώσεις.
Αλλά οι αγρότες δεν είναι ούτε τραπεζίτες, ούτε μιντιάρχες, ούτε «επενδυτές» που παράγουν και διακινούν άλλου είδους λάδια. Αυτά τα λάδια που φαίνεται ότι συγκινούν πολύ περισσότερο τους φορείς της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας...
 
***  Οι 16 νικητές των προσκλήσεων για την παράσταση "ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ"         
   Μετά τις 124 sold out παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός και έχοντας κατακτήσει περισσότερους από 100.000 συνολικά θεατές, ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ -η σπαρταριστή κωμωδία του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη- συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους!
Η παράσταση  που συζητήθηκε όσο καμία το καλοκαίρι 2012 και που αγαπήθηκε όσο λίγες τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2012 – 2013, ταξιδεύει ανανεωμένη, φρέσκια και… ξεκαρδιστική!
Η υπόθεση:
Ο Σωτήρης Παπατζάλας (Νίκος Μουτσινάς) και η Βικτώρια Τρικούπη-Παπατζάλα (Ζέτα Μακρυπούλια) βαφτίζουν το παιδί τους. Στη βάφτιση θα παρευρεθούν ο αδελφός του Σωτήρη (Θανάσης Αλευράς) και η γυναίκα του (Τζένη Διαγούπη), που έρχονται από την Πάτρα για το μυστήριο, η μητέρα του Σωτήρη, που πάσχει από άνοια (Φωτεινή Ντεμίρη), η Ρωσίδα που την προσέχει (Αθηνά Οικονομάκου) και τέλος η κουμπάρα από την Αμερική (Ελένη Καρακάση).
Τι θα συμβεί στη μάζωξη όλων αυτών των συγγενών; Πόσες αντιζηλίες, διαμάχες, κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια; Πώς θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά έστω και για λίγες ώρες; Πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν; Και το μεγάλο ερώτημα είναι: τα Βαφτίσια… θα γίνουν τελικά; Οι ήρωες, φιγούρες που κινούνται στα όρια της υπερβολής και διακατέχονται από μπόλικη τρέλα, θα σας προσφέρουν ένα δίωρο αληθινής απόλαυσης με πολύ γέλιο, πολλές ανατροπές, πολλές παρεξηγήσεις και πολλούς έρωτες!
Συντελεστές Παράστασης:
  Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: 
Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια, Φωτεινή Ντεμίρη, Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Αθηνά Οικονομάκου, Ελένη Καρακάση, Ματίνα Νικολάου,
Κείμενο: Νίκος Μουτσινάς - Τζένη Διαγούπη
Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ματίνα Νικολάου
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Μουτσινάς
Video Trailer: Λουκάς Ζιάρας
 Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (γενική είσοδος)
Ώρα έναρξης παράστασης: 21.15’
Παραγωγή: Live2.
  Προπώληση Εισιτηρίων: www.livetickets.gr και Public
Σημεία Πώλησης Εισιτηρίων:  Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Οι 16 τυχεροί που κερδίζουν μια μονή πρόσκληση είναι οι:
Σάββατο
  1. Rania Christopoulou
  2. Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου
  3. Giannis Manousos
  4. Aggeliki Christoforou
  5. Efi Karveli
  6. Thomi Mandi
  7. Despoina Panagiotopoulou
  8. Stavroula Gaitani
 Κυριακή
  1. Hara Theodorakopoulou
  2. Stavrianna Logioti
  3. Takis Tzavaras
  4. Γωγώ Παπαδοπούλου
  5. Marina Dionisopoulou
  6. Kostis Panagopoulos
  7. ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ
  8. Maria Gerasimopoulou
 Τα ονόματα των τυχερών θα βρίσκονται σε λίστα στην είσοδο του Κάστρου, ενώ οι νικητές θα πρέπει να προσέλθουν 40 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης και ΜΟΝΟ την ημέρα που έχουν κληρωθεί  -
 
*** «Πυρά» μητροπολίτη για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων         
           «Πυρά» κατά πολιτικών εξαπέλυσε, με αφορμή την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, σε γραπτό του κήρυγμα το οποίο διανεμήθηκε στους ιερείς της μητρόπολης.
«Σε αυτά τα χρόνια που ζούμε, βουλιάζει η αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα, και αργοπεθαίνει. Και το κακό έρχεται από πάνω, από τους πολιτικούς μας άρχοντες, τους οποίους εμείς, με την ψήφο μας, τους αναδείξαμε άρχοντες, για να υπερασπίζουν τις παραδόσεις της πίστης μας και της φυλής μας. Αλλά αυτοί νομοθετούν ενάντια με την ένδοξη ελληνορθόδοξη παράδοσή μας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Γόρτυνος.«Την ευθύνη εδώ την έχουμε εμείς οι Ιεράρχες, οι οποίοι δεν τους ελέγχουμε, όπως ήλεγχαν οι Προφήτες και οι Άγιοι Ιεράρχες Πατέρες της Εκκλησίας μας τα αμαρτήματα των αρχόντων της εποχής τους» προσθέτει ο μητροπολίτης.
Εκτιμά δε ότι μερικοί, με διάφορες προφάσεις, θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία άθεη χώρα και καλεί τους βουλευτές «να μην ψηφίσουν τον αντίχριστο νόμο περί καταργήσεως της Κυριακής».Επιπλέον, ο μητροπολίτης αναφέρει: «Δηλώνω επίσης προκαταβολικώς: δεν θέλω να δω στα μάτια μου υπουργό της επαρχίας που διακονώ, ο οποίος συγκατατέθηκε να ψηφίσει αυτόν τον αντίχριστο νόμο της βεβηλώσεως της Κυριακής. Θα κόψω την καλή κοινωνία μαζί του που έχω έως τώρα. Θα χαιρετώ με αγάπη και με σεβασμό έναν χριστιανό γύφτο και μια γύφτισσα, αλλά θα αποστρέφομαι τον βουλευτή και τον υπουργό εκείνο, που ψήφισε νόμο για την κατάργηση της Κυριακής ημέρας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πάμε για αυξήσεις στα ανταποδοτικά; ...του Γιώργου Νταγιόπουλου             
Κύριε Νίκα σε δηλώσεις σας την Δευτέρα 5/8/13 είπατε ότι “δεν υπάρχει δικαστική απόφαση πως τα σκουπίδια στην Φολόη είναι της Καλαμάτας”. Προφανώς ακόμη και με αυτόφωρο δε θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια απόφαση. Όμως ο σκουπιδοεργολάβος που τον πιάσανε να θάβει σκουπίδια στην Φολόη, είναι αυτός με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος  και απ΄ όλους γράφτηκε ότι τα σκουπίδια ήταν της Καλαμάτας. Σε κάθε περίπτωση όμως κ. Νίκα, σαν πρώτος πολίτης της πόλης, έχετε την ευθύνη να ξεκαθαρίσετε το πού πάνε τα σκουπίδια μας. Σαν πρώτος πολίτης της πόλης ό,τι πείτε θα το δεχθούμε. Θυμηθείτε βέβαια τις παλιές σας διακηρύξεις ότι εσείς “με κανέναν τρόπο δεν θα στείλετε τα σκουπίδια της πόλης να θάβονται σε ρεματιές και λαγκάδια κι ας φτάσουν μέχρι τον πρώτο όροφο”.
          Στις ίδιες δηλώσεις κ. Νίκα λέτε ειρωνικά πως “με δικαστική απόφαση κάποιοι ευαίσθητοι έκλεισαν την χωματερή της Καλαμάτας χωρίς να έχει βρεθεί άλλος χώρος”. Ξεχνάτε κ. Νίκα ότι εσείς, με την πλειοψηφία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο κλείσατε την Μαραθόλακκα, με την απόφαση 612 στις 18 Δεκ. 2008. Αυτό παρά το ότι στην ίδια απόφαση δηλώσατε ότι “το θέμα της ΜΟΛΑΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή της Μαραθόλακκας” - δικά σας λόγια είναι αυτά. Κι ακόμη, μεταξύ άλλων κι εγώ σας έκανα σαφή ερώτηση “από 1/1/ 2009 πού θα πηγαίνουν τα σκουπίδια;” την οποία “ξεχάσατε” να απαντήσετε.
          Μακάρι η λύση της περιφέρειας να προχωρήσει. Φοβάμαι πως θα αποδειχθεί ακόμη μια φούσκα που απλώς δίνει σε εσάς και στον κ. Τατούλη μια παράταση - να “πετάτε την μπάλα στην εξέδρα” κατά το κοινώς λεγόμενο. Αν δεν κινηθείτε κι εσείς και όλοι να λύσετε το βασικό και ουσιαστικό πρόβλημα, το πού θα πάει η μονάδα, να πείσετε τους κατοίκους, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτε. Αλίμονο μάλιστα αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι θα φτιαχτεί μονάδα στο Παλιοροβούνι όπου μάλιστα θα έρχονται και τα σκουπίδια της Μεγαλόπολης(!). Υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει τέτοιο σχέδιο;
                                         Γιώργος Νταγιόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος
Υ.Γ.1 Με την ευκαιρία να επαναφέρω ένα ερώτημα μήπως και απαντήσετε αυτή τη φορά. Πώς γίνεται λόγω ανακύκλωσης και αλλαγής τρόπου ζωής να έχει η πόλη περίπου τα μισά σκουπίδια και σεις να ζητάτε τα ίδια τέλη; Πότε θα κάνετε  μείωση, λίγο πριν τις εκλογές; Κι ακόμη, επειδή τέλειωσαν λέει οι ανταποδοτικοί πόροι για τη μεταφορά των σκουπιδιών: Φροντίστε να βρείτε άλλη λύση - όχι πάλι αύξηση των τελών.
Υ.Γ.2  Θα σας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο πιστεύω να ξαναδιαβάσετε και να θυμηθείτε τα όσα είχατε πει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18 Δεκ. 2008 στην υπ’ αριθμόν 612 απόφαση του σώματος {τμήμα της απόφασης (το Δημοτικό Συμβούλιου αποφασίζει: α)εγκρίνει την παύση λειτουργίας του ενεργού ΧΑΔΑ στη θέση "Μαραθόλακα του Τοπικού Διαμερίσματος Καρβελίου του Δήμου Καλαμάτας)}.
 
*** Ένα έξοδο απαραίτητο…  
   Η παρέα αποτελούμενη από τρεις κυρίες, κολυμπούσε χθες το πρωί στα ανάβαθα, γιατί όπως οι ίδιες λένε έχουν και μια κάποια ηλικία και πρέπει να προσέχουν.
Πρωί πρωί η μία απ’ αυτές ανέλυε στις υπόλοιπες τα νέα της εβδομάδας. Άρχισε από τα κοινωνικά και συνέχισε στα πολιτικά. Επιγραμματικά, σε σημείο που τη ζήλεψα.
Πολύ ενημερωμένη σε βρίσκω, σχολίασε η μία εκ των δύο ακροατριών.
Άκουσε αγαπητή μου, αντέτεινε η κυρία Αλεξία, εμένα μου αρέσει η τάδε εφημερίδα διότι έχει αρκετή  ποικίλη ύλη, πολιτική – κοινωνική – πολιτιστική. Βέβαια, συνέχισε, το μηνιαίο έξοδο πια, με τη μείωση της σύνταξής μου, είναι υπολογίσιμο, όμως θεωρώ ανάγκη και όχι περιττό έξοδο την καθημερινή ανάγνωση της εφημερίδας. Ένας εγγράμματος άνθρωπος οφείλει να έχει άποψη την οποία θεωρώ ότι αποκτάς μόνο διαβάζοντας εφημερίδα και ουδόλως παρακολουθώντας τηλεόραση, όπου έντεχνα και επιγραμματικά σου περνάνε την άποψή τους.
Τα είχε πει όλα η κυρία Αλεξία, δασκάλα μιας άλλης εποχής όπως η ίδια συνηθίζει να λέει με περισσή αυταρέσκεια.
Δυστυχώς, όλοι συμφωνούν μαζί της θεωρητικά, χωρίς όμως να ακολουθούν το παράδειγμά της. Κι αυτό καταγράφεται από το μεγάλο αριθμό των εφημερίδων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Βέβαια, ήταν και ακόμη είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των εφημερίδων που εκδίδονται στην Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό της και τον αριθμό των αναγνωστών.
Εκεί, όμως, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία… Άντα Αποστολάκη
 
~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2589   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1084   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1086   video.-
                                                        Σύνολο  :  4759     βίντεο ανηρτημένα .-

*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογώντας τα γραφόμενα Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/09-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Αυγούστου  2013 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html  , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Σάββατο 10  Αυγούστου 2013 ,-
~


 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~
***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: