Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :*** Σε μερικές ώρες το αναλογικό σήμα περνά στην ιστορία, τι πρέπει να κάνετε για να βλέπετε ψηφιακά (βίντεο)         
    Από τις 02:00 πρωινή της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει η εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων με ψηφιακή τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» (όπως προσδιορίζεται στην Κ.Υ.Α. 21161/12-08-2008) στο νομό Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος.
Περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι των πόλεων της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Κορώνης και άλλων πόλεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας καθώς και ένα μικρό τμήμα της Λακωνίας θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Όσοι κάτοικοι καλύπτονται από το εν λόγω κέντρο θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-TMPEG4 ή H.264 και από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 να τον συντονίσουν στους διαύλους (συχνότητες):
o 45 (666 MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Alter, ANT1, ΜακεδονίαTV
o 47 (682 MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ΣΚΑΙ, Star, Ε
Τι χρειάζομαι για να λαμβάνω το ψηφιακό σήμα;
Οι εναλλακτικές που έχει ένας τηλεθεατής για να απολαύσει ψηφιακά τα αγαπημένα του τηλεοπτικά προγράμματα μέσω τηλεοπτικού δέκτη είναι:
  1. Τηλεόραση που διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4:
    • Εάν έχετε τηλεόραση που διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4 ή Η.264 δεν χρειάζεται να προβείτε στην αγορά επιπλέον εξοπλισμού. Εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε τηλεόραση, φροντίστε να διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG4 ή Η.264.
  2. Υπάρχουσα τηλεόραση και εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4:
  3. Εάν η τηλεόρασή σας είναι κλασική αναλογική με λυχνία (CRT) ή LCD/PLASMA (επίπεδη τηλεόραση) χωρίς θύρα HDMI, τότε αρκεί ένας απλός αποκωδικοποιητής με υποδοχή SCART ή RCA.
  4. Εάν η τηλεόρασή σας είναι LCD/ PLASMA (επίπεδη τηλεόραση) και διαθέτει θύρα HDMI, τότε συνιστάται ένας αποκωδικοποιητής με  θύρα HDMI για βέλτιστη ποιότητα θέασης.
  5. Εάν η συσκευή σας (τηλεόραση ή ψηφιακός δέκτης) είναι τεχνολογίας MPEG2 και διαθέτει υποδοχή για κάρτα μετατροπέα CI (Common Interface), μπορείτε να την αναβαθμίσετε σε MPEG4 με μία αντίστοιχη κάρτα.
    Προσοχή! Πριν την αγορά, φροντίστε να ελέγχετε τη συμβατότητα της κάρτας με τον ακριβή τύπο της συσκευής.
  6. Κάρτα μετατροπέα (module) MPEG4:
Τι είναι ένας αποκωδικοποιητής και πώς συνδέεται;
Ο αποκωδικοποιητής είναι μία ηλεκτρονική συσκευή που έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί τόσο με την τηλεόρασή σας, όσο και με άλλες συσκευές (video VCR, DVD-R κλπ), ενώ λαμβάνει σήμα όταν συνδεθεί με μία κεραία (εσωτερική ή εξωτερική). Ο αποκωδικοποιητής απαιτείται στην περίπτωση που η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ή αυτός που έχει, δεν είναι συμβατός με το σύστημα κωδικοποίησης DVB-T MPEG4 ή H.264. Για την Ελλάδα, οι τηλεοράσεις που αγοράστηκαν μετά το 2010, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν απαιτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή.
Η λειτουργία του αποκωδικοποιητή είναι να μετατρέπει το ψηφιακό σήμα, ώστε να μπορείτε να το δείτε στην τηλεόρασή σας. Αυτό το επιτυγχάνει λαμβάνοντας το ψηφιακό σήμα από την κεραία του σπιτιού σας και αφού το αποπολυπλέξει και το αποκωδικοποιήσει, το καθιστά δυνατό να παίξει σε αυτήν.
Συνηθίζεται να μπερδεύεται λεκτικά ο «αποκωδικοποιητής» με τον «αποκρυπτογράφο» (κυρίως στο εμπόριο) παρότι είναι διαφορετικές συσκευές. Η βασική διαφορά των συσκευών είναι ότι ο «αποκρυπτογράφος» χρησιμοποιείται για να αποκρυπτογραφεί κωδικοποιημένα προγράμματα συνήθως συνδρομητικών ή pay per view καναλιών.
Τα βήματα σύνδεσης του αποκωδικοποιητή:
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόρασή σας είναι τα εξής:
1. Συνδέετε το καλώδιο της κεραίας στον αποκωδικοποιητή (υποδοχή RF IN) για τα ψηφιακά κανάλια.

2. Συνδέετε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση με το ειδικό καλώδιο τύπου α) SCART ή β) RCA ή γ) HDMI.

α) Σύνδεση μέσω ειδικού καλωδίου SCART

β) Σύνδεση μέσω ειδικού καλωδίου RCA

γ) Σύνδεση μέσω ειδικού καλωδίου HDMI

 3. Βάζετε τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα

4. Τέλος, βρίσκετε στην τηλεόραση την είσοδο που έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή, χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και συντονίζετε τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του, αφού πρώτα έχετε διαβάσει τις οδηγίες του.

5. Στο εξής, αλλάζετε τα κανάλια με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης το χρησιμοποιείτε μόνο για το άνοιγμα/κλείσιμο της τηλεόρασης και την αυξομείωση του ήχου. Στο εμπόριο διατίθενται τηλεκοντρόλ που συγκεντρώνουν όλες τις λειτουργίες απο διαφορετικές συσκευές.
Video: ***  Νέο τμήμα σχολής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας για αρχάριους από τον Αίολο         
            Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00, ξεκινά στον ΑΙΟΛΟ (προλιμένας Καλαμάτας, πίσω απο το πανελλήνιο), ένα νέο τμήμα αρχαρίων σχολής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι συνολικά 2 μήνες τα οποία περιέχουν θεωρητικά σεμινάρια, πρακτική εξάσκηση στη θάλασσα καθώς και απόκτηση διπλώματος διακυβέρνησης ιστιοπλοϊκού σκάφους.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τα τηλ: 27210 85382 ή 6936 726228
Επισκεφθείτε το : www.naskeolos.gr  

 ***  Στα όριά τους οι κάτοικοι στο Ασπρόχωμα που γέμισε με μπάζα , λυματολάσπη και σκουπίδια
«Κάποιοι θεωρούν ή θέλουν να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος σε... χαβούζα της Καλαμάτας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τρόπος που συμπεριφέρονται ορισμένοι προς τους πολίτες»… Αυτά δήλωσε χθες ο γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, Ν. Χριστόπουλος, ο οποίος έδειχνε για μία ακόμη φορά αγανακτισμένος με την όλη κατάσταση. Όπως μας έλεγε, τις προηγούμενες ημέρες φορτηγά, άγνωστης ταυτότητας, άδειασαν αδρανή απορρίμματα σε λίμνη δίπλα στο χάνδακα Μουτελάκη, σ’ ένα τοπίο που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον ενδιάμεσο υδροβιότοπο σταθμό για πουλιά, πριν από τη Γιάλοβα. Επιπλέον, ως γνωστόν, σε μικρή απόσταση η ΔΕΥΑΚ έχει δημιουργήσει μια λίμνη με λυματολάσπη από το Βιολογικό Καθαρισμό. Έτσι, μια περιοχή που θα έπρεπε να αποτελεί τον κήπο της πόλης της Καλαμάτας, εξακολουθεί να δέχεται βάρβαρες επεμβάσεις και να καταστρέφεται, ενώ η ζωή των κατοίκων συνεχώς υποβαθμίζεται, μαζί και οι περιουσίες τους. Την Κυριακή δε το πρωί, σε περιοχή πίσω από τη Μονάδα Λιπασματοποίησης και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, εμφανίστηκαν μεγάλα φορτηγά που άδειασαν μπάζα. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται μια λίμνη, που κοντεύει πλέον να μπαζωθεί! «Σε όλα αυτά προσθέστε και ένα σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί πίσω από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών», συμπλήρωσε. Α.Π. -

***  Επικίνδυνοι οι θάμνοι στην Ακρίτα           
           
Με αφορμή το προχθεσινό τρακάρισμα, επί των οδών Ακρίτα & Κορώνης, μας τηλεφώνησε αναγνώστης, λέγοντας ότι στο συγκεκριμένο ύψος επί της Ακρίτα, αλλά και καθ’ όλο το μήκος της, υπάρχουν ψηλοί θάμνοι στη νησίδα που εμποδίζουν σημαντικά την ορατότητα των οδηγών που βγαίνουν από τα στενά, τόσο από εκείνο της οδού Κορώνης όσο και από τα άλλα.
Μήπως θα έπρεπε ο Δήμος να μεριμνήσει σχετικά, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ατυχήματα; ***  Άνοιξαν το Μουσικό Σχολείο και το 4ο Λύκειο - Που συνεχίζονται οι καταλήψεις         
           

Επέστρεψαν κανονικά στα πρωινά μαθήματα τους από σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 4ου λυκείου όπου τερματίστηκαν οι καταλήψεις από τους μαθητές. Αντιθέτως συνεχίζονται οι καταλήψεις στο 1ο,2ο και 4ο ΕΠΑΛ καθώς και  στο 3ο & 6ο λύκειο Καλαμάτας όπου οι μαθητές θα συνεχίσουν με τα απογευματινά μαθήματα.-
*** Πανελλήνια συνάντηση Ομάδων Συνεργασίας του Οδηγισμού στην Καλαμάτα         
Περί τις 100 κυρίες με πολυετή θητεία στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού πρόκειται να επισκεφθούν την Καλαμάτα κατά το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μέλη των Ομάδων Συνεργασίας από το κεντρικό τμήμα των Αθηνών, καθώς και από τα τμήματα Τρίπολης, Λουτρακίου, Πάτρας, Σπάρτης, Ξυλοκάστρου και Ζακύνθου, τα οποία θα υποδεχθεί η Ομάδα Συνεργασίας του τοπικού τμήματος Καλαμάτας του ΣΕΟ. Τις Ομάδες Συνεργασίας στελεχώνουν κυρίες με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ΣΕΟ, που βοηθούν τον ενεργό Οδηγισμό με διάφορους τρόπους. Σκοπός της συνάντησης είναι οι επισκέπτριες να ανταλλάξουν απόψεις για τον Οδηγισμό, να συσφιχθούν οι σχέσεις μεταξύ των μελών των Ομάδων Συνεργασίας τμημάτων από διαφορετικές περιοχές, να γνωρίσουν οι φιλοξενούμενες την πόλη της Καλαμάτας και να προσκυνήσουν στους Ναούς της Υπαπαντής και των Αγίων Αποστόλων. - 

*** Καταγγελία για μηνύσεις σε γονείς μαθητών σχολείων που τελούν υπό κατάληψη (βίντεο)         
   Καταγγελία ,ότι ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Πλατάρος έχει δώσει εντολή στους Λυκειάρχες των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη να καταθέσουν μηνύσεις σε γονείς μαθητών που κάνουν Κατάληψη , έκανε πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας κ. Κουφαλάκος.
Σε συνέντευξη του αργότερα ο Διευθυντής της Β/θμιας διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία αυτή.
Δείτε τα βίντεο με την καταγγελία του κ. Κουφαλάκου και με την απάντηση του κ. Πλατάρου
Video: 
 

*** Συνεχίζεται το «Βοήθεια στο Σπίτι»         
    Κατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και συζητούνται σήμερα στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην τροπολογία 828/6, με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετεξελίσσεται και διευρύνεται.
Για το σκοπό αυτό, τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, συνεργάστηκαν με τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Οικονομικών.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, προσφέρει υπηρεσίες στους δικαιούχους τριών επιμέρους προγραμμάτων:
 «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» και «Κατ’ οίκον Νοσηλεία».
  Τα τρία επιμέρους προγράμματα
-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 138 του ν. 4052/12, αφορά στην παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.
-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» θεσμοθετείται για πρώτη φορά, με σκοπό την κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.
-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Νοσηλεία» θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη μετανοσοκομειακή νοσηλεία και ανάρρωση του ασθενούς στο δικό του χώρο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών, για να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.
Το πρόγραμμα «κατ’ οίκον Νοσηλεία» θα εφαρμοστεί κατ’ αρχήν πιλοτικά.
  Υλοποίηση προγράμματος
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το διάστημα μέχρι 30-9-2014 με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών, του ΙΚΑ-ETAM και της ΕΕΤΑΑ.
Στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1-10-2013 έως 31-03-2014 θα γίνει πλήρης καταγραφή των ωφελούμενων ανά κατηγορία που εξυπηρετούνται σε κάθε Δήμο, σε ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο, στο οποίο, εκτός των άλλων, θα εμφαίνεται η ιδιότητα με την οποία μετέχει στο πρόγραμμα ο ωφελούμενος, π.χ. ωφελούμενος του «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» ή του «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» ή του «Κατ’ οίκον Νοσηλεία» κ.λ.π. Η διαδικασία καταγραφής, η τήρηση και η επικαιροποίηση του μητρώου θα περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση.- 

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :


*** Ανατροπή και έκδοση του δελτίου του Παύλοβιτς         
             Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι ο Στέφαν Παύλοβιτς θα αποχωρούσε από την ομάδα της Καλαμάτας λόγω της δυσκολίας έκδοσης του δελτίου του, ήρθαν τα πάνω – κάτω και ο Σέρβος μέσος είναι πλέον από χθες παίκτης της Μαύρης Θύελλας, οι διοικούντες της οποίας έχουν στα χέρια τους το δελτίο τους. Από τη στιγμή που έφθασε η μπλε κάρτα του Παύλοβιτς στην ΕΠΟ, τα διαδικαστικά προχώρησαν πολύ σύντομα και ο πολυσύνθετος αμυντικός μέσος υπολογίζεται για το παιχνίδι της Κυριακής με την Κόρινθο.
Αντιθέτως δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, κάποια ουσιαστική εξέλιξη γύρω από την υπόθεση του Μπορίς Οντβόνγκ η οποία καίει περισσότερο από κάθε άλλη το τεχνικό τιμ και τους διοικούντες, μιας και μιλάμε για ποδοσφαιριστή που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης και ο Κακαλέτρης υπολογίζει πολλά στο δίδυμο με τον Καλαντζή.
Είχαμε γράψει από την αρχή της εβδομάδας για τα εμπόδια που προέκυψαν σχετικά με την έκδοση του δελτίου του και δικαιωθήκαμε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Θα ρίξουμε όμως σήμερα κάποιες ακόμη πτυχές της υπόθεσης στο τραπέζι. Ο μάνατζερ του Οντβόνγκ έχει καταθέσει προσφυγή κατά της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν στη Μολδαβία, εξωτερικεύοντας την οικονομική ασυνέπεια απέναντι στον υψηλόσωμο επιθετικό, περιμένοντας την δικαίωση που θα σημάνει και την εξασφάλιση της ελευθερίας του. Μάλιστα υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πάντα θα έχουν τελειώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα και ο ποδοσφαιριστής θα μπορέσει να ενσωματωθεί και τυπικά στη Μαύρη Θύελλα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι διοικούντες της Καλαμάτας θα χρειαστεί να κάνουν υπέρβαση στο οικονομικό κομμάτι, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση του Συλλόγου της Μολδαβίας, στην οποία ανήκει ο Οντβόνγκ. Οι πληροφορίες θέλουν τον μάνατζέρ του να έχει κάνει μια άτυπη κρούση, έτσι  ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος στην περίπτωση αρνητικής έκβασης της προσφυγής, εισπράττοντας την αντιπρόταση των Μολδαβών, που απαιτούν πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ, κάνοντας απαγορευτική τη μεταπήδηση του Οντβόνγκ στην Καλαμάτα, με το συγκεκριμένο τρόπο.
Εμπόδια υπάρχουν και στην υπόθεση της ενσωμάτωσης του Σιμόνε Τσιρίλο η μπλε κάρτα του οποίου επίσης δεν έχει φθάσει στα γραφεία της ΕΠΟ.
Πλήγμα αξιοπιστίας για διοίκηση και Κουράτολο…
Εάν οι δύο ποδοσφαιριστές, τους οποίους θυμίζουμε ότι έφερε στη Μεσσηνία ο συνεργάτης της διοίκησης και χορηγός…ένδυσης Λεονάρντο Κουράτολο, δεν αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, τότε θα έχει προκύψει μείζον θέμα αξιοπιστίας για τον τρόπο δράσης και λειτουργίας της διοίκησης, αλλά και της συγκεκριμένης συνεργασίας. Ευχόμαστε να αποφευχθεί το συγκεκριμένο σενάριο και το ίδιο περιμένει ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τον Οντβόνγκ, τον παίκτη που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, σε αντίθεση με τον Τσιρίλο ο οποίος δεν δείχνει ικανός να κερδίσει θέση βασικού.
Έδειξε να συνέρχεται στο φιλικό με τον Πανιώνιο
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε χθες την προετοιμασία της εν όψει του παιχνιδιού με την Κόρινθο, που περιελάμβανε προπόνηση νωρίς το πρωί και φιλικό προπονητικού χαρακτήρα το απόγευμα με αντίπαλο τον Πανιώνιο Καλαμάτας. Η επικράτηση της Μαύρης Θύελλας ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία - δεν κρατήθηκε  πάντως σκορ στο φιλικό που είχε μικρότερη διάρκεια, σχεδόν 60 λεπτών – και οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδειξαν να έχουν ξεπεράσει το στραπάτσο της πρεμιέρας με τη Βάρδα. Βεβαίως ο Νίκος Κακαλέτρης χρησιμοποίησε κυρίως τις ρεζέρβες στο χθεσινό φιλικό, όπως επίσης και τους ξένους ποδοσφαιριστές (Οντβόνγκ, Τσιρίλο, Αλιού, Παύλοβιτς), αλλά και τους Ριγανά, Σοφό, που αποκτήθηκαν πριν από λίγο χρονικό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας χρησιμοποίησε στο φιλικό τους Κωνσταντακόπουλο (50΄ Ριγανά), Ι. Καλογερόπουλο (44΄ Κουντάνη), Αλιού, Ζαχαρόπουλο, Μπελεβέντη, Α. Καλογερόπουλο (40' Κακαλή), Κουρούπη (35΄ Βασιλόπουλο), Παύλοβιτς (44΄ Σοφό), Οντβόνγκ, Τσιρίλο, Μπλέτσα.
Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος Καλαμάτας παρατάχθηκε με τους Σπυρόπουλο (44' Χριστόπουλο), Στυλιανόπουλο, Χουλιάρα (52' Καστανά), Π. Κώστα, Παυλάκο, Ν. Βοσνάκη (35' Ανδριανόπουλο), Καλόμαλο, Κλ. Βοσνάκη, Λουμάκη (40' Γιάνναρη), Γιαννακόπουλος (35' Μ. Κώστα).
Με κόσμο στο στάδιο η Κόρινθος
Με  κόσμο  στο πλευρό της θα αγωνιστεί η Κόρινθος την ερχόμενη Κυριακή  στην Καλαμάτα, στο παιχνίδι  της 2ης αγωνιστικής με τη Μαύρη Θύελλα. Η "Θύρα 3" διοργανώνει εκδρομή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα  και  εξέδωσε  ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί τους φίλους της ομάδας του Ισθμού να την ακολουθήσουν στην Καλαμάτα.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
"Δηλώστε συμμετοχή στην εκδρομή που διοργανώνει η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΘΥΡΑ 3 για τον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Καλαμάτα! ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Ώρα αναχώρησης 11:00 π.μ.  από πλατεία περιβολάκια.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/09/13, ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6978272362 - 6945635810-,6940717471 ΟΠΟΥ ΠΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ’ΜΑΙ! ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΘΥΡΑ 3".
Στο Μεσολόγγι  για τη β΄ φάση του Κυπέλλου
Αργά χθες το απόγευμα έμαθε η ομάδα της Καλαμάτας τον αντίπαλό της στη β΄ φάση του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής. Το Μεσολόγγι νίκησε στα πέναλτι με σκορ 5-3 την Αχαϊκή (κανονική διάρκεια και παράταση βρήκαν τις δύο ομάδες στο μηδέν) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση για να υποδεχθεί στις 13 Οκτωβρίου τη Μαύρη Θύελλα.  Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα στους  αγώνες  κυπέλλου στο ποδόσφαιρο :
Live Κέρκυρα - Παναιτωλικός (0-1), Πιερικός - Καλλονή (1-1), Καλλιθέα - ΟΦΗ (0-0), Ηρακλής - Ξάνθη (0-0)
Τα χθεσινά αποτελέσματα :

Νίκη Βόλου - Πανθρακικός 2-1
(40', 51' Ισαάκ- 12' Ρομέου)

Αστέρας Μαγούλας - Λεβαδειακός 2-1
(2’ Έβερετ, 48' πεν. Κάστρο - 67’ Ροζέριο)

Ηρακλής Ψαχνών - Βέροια 3-1
(36’ πεν., 53’ Κρητικός, 83’ Κοιλιάρας- 72’ Μάνος)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αιγινιακός 0-0

Ολυμπιακός - Φωκικός 5-1
(4' Κάμπελ, 8' Γιαταμπαρέ, 51', 80' Σκέποβιτς, 63' Ολαϊτάν-55' Φράγκος)

Αστέρας Τρίπολης - Χανιά 0-0

Πανιώνιος - Απόλλων Καλαμαριάς 3-1
(31', 37' Καμπάνταης, 84' Μενδρινός-35' Βέντζιος)
Λύτρωση στο 90' για τον ΠΑΟ, «πεντάρα» πρόκρισης ο ΟΣΦΠ
Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 2-1
(41' Kλωναρίδης, 90' Σίλντενφελντ-59' Διαμαντάκος)

Το σημερινό πρόγραμμα :
Κέρκυρα - Παναιτωλικός   0-1  , (0-0 ) .-*
Τα  γκόλ : 60΄ Πασάς ,
Κάρτες : 45΄ κόκκινη Ζορμάς ,
 Κέρκυρα: Βρονταράς, Βενέτης, Ζορμπάς, Ναγιάρ(Γυφτοκώστας), Γκόμεζ, Κόντος, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ, Ανδρεόπουλος, Σουάνης(Καραγιαννίδης), Κουτσόπουλος(Αρμένης).
Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Μπακάκης(Πόι), Μελισσάς(Παπουτσογιανόπουλος), Κούσας, Δάρλας(Ασκές), Σφακιανάκης, Καλογέρης, Πασάς, Μύγας, Μπελόν, Κουτσοσπύρος.
Πιερικός - Καλλονή     1-2 , ( 1-1) .-*
Τα  γκόλ : 24΄ Γκάσιτς , 34΄ Καθάριος ,  90+΄ Περόνε .-
Πιερικός: Πατσογιώργος, Νίκου, Κρουσταλέλης, Ιασωνίδης, Χ. Ιορδανίδης, Αποστολίδης, Παπατόλιος, Κέρι, Γ. Ιορδανίδης, Μανίκας(Ελευθεριάδης) , Καθάριος.
Καλλονή: Χογκ, Κριπιντίρης, Γκάσιτς, Λαμπρόπουλος, Γάλας, Σιλιγαρδάκης, Φαρία, Βλαστέλλης, Ντος Σάντος(Αγρίτης) , Χουάνλου(Λίμα), Περόνε.
Καλλιθέα - ΟΦΗ   1-0  , ( 0-0 ) .-*
Τα  γκόλ : 90+΄ Ζορό .-
Καλλιθέα: Κατσούλης, Μουσταφίδης, Παγώνης, Καλαμιώτης, Φερέιρα, Φαγιέ(Σταύρου), Κατσικογιάννης, Αγιόνγκ, Ατματζίδης, Ερέρο, Γκαλάν(Χαϊκάλης).
ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζορό, Μονιάκης, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Φραγκουλάκης, Όγιος(Κουτσιανικούλης), Στάθης.
Ηρακλής - Ξάνθη    1-0  ,  (0-0 ).-*
Τα  γκόλ : 86΄Ζαχόρα  ,
Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαββίδης, Κοντέων(Κραγιόπουλος), Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης, Κυριάκους, Ματσούκας(Ονουάτση ) , Γιάρολιμ(Τσινιαλίδης), Ζαχόρα.
  Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Γούτας, Χοσέμι(Βάλας), Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Σολτάνι(Τριάδης), Εστράδα, Σολάρι(Ράνος)  .
Live: Κύπελλο Ελλάδος (Α' ΗΜΧ)
Ολυμπιακός Βόλου - Άρης 1-0 , (0-0) .-
Τα  γκόλ :  74΄ Κατσίκης ,

Ολυμπιακός Β. : Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Μελίσσης, Αρβανίτης, Ρόκκας(Μινδώνης), Ολίσε(Κατσίκης), Μπρέσκα, Ακόστα, Καπετάνος, Γκούρμα(Γκενκάς).
Άρης: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Τσουμάλης, Έλσνερ, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς(Νταμαρλής), Ίμπε(Αγκάνθο), Καραγιάννης(Μανιάς), Αγγελούδης.

Φωστήρας - Ατρόμητος  0-1 , (0-0) .-
Τα  γκόλ : 76΄ Καραμάνος ,

Φωστήρας: Παπαδόπουλος, Κάργας, Εμέκα, Καμπάσης, Κακαράς, Ανδρίκος, Τεγούσης(Λεοντίου), Τασουλής, Μαυκρίδης(Βούζας), Σεχολάρι(Παναγιωτόπουλος), Κιμανί.
Ατρόμητος: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπρίτο(Ούμπιντε), Γεωργίου, Νάστος, Καλλέργης(Φάμπιο), Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Δημούτσος, Λάζαρίδης
 

Πλατανιάς - Απόλλων  1-1 , ( 1-1) .-*
Τα γκόλ : 41΄ Τόρες , 45+1 ΄ Παντελίδης ,

Πλατανιάς: Περιστερίδης, Φαϊσκα, Ζουμπουλάκης, Ιντζίδης, Δημήτρης, Σιώπης, Τετέ, Πόποβιτς, Ναζλίδης, Μπέλιτς, Τόρες
Απόλλων Σμύρνης: Γουμάγιας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Βέρτζος, Κόρμπος, Αλβάρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα, Μπάρκογλου, Τσοκάνης

ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Καρδίτσας  3-0 ,(1-0).-*
Τα  γκόλ  : 45+1 ΄ Γεωργιάδης , 75΄ Βούκιτς , 82΄Νέτσιντ ,

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Τζανδάρης(Βούκιτς), Γκαρσία(Τζαβέλας), Νίνης(Λόρενς), Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ

Η ενδεκάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας:
Σιαράβας, Κουκούλης, Ρόβας, Δημόπουλος, Γκουγκούδης, Καραχάλιος, Μίχος, Μπουντούρης, Χλωρός, Γήττας(Χατζηρίζος), Κρανιώτης

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 30-31 Οκτωβρίου.

Νοκ άουτ ο Μαρινάκης από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

***  Ομόφωνη απόφαση της Σούπερ Λιγκ: Επιστροφή στις 16 ομάδες , ...... Ο Μώραλης για την επίθεση στη nova
Ομόφωνη απόφαση της Σούπερ Λιγκ: Επιστροφή στις 16 ομάδες
Αθήνα
Την ομόφωνη απόφαση… επιστροφής σε πρωτάθλημα 16 ομάδων από τη σεζόν 2015-16 έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Τα μέλη του συνεταιρισμού συνεδρίασαν την Τρίτη (24/9) στα γραφεία της Λίγκας στο Μαρούσι και αποφάσισαν να επιστρέψει το μοντέλο που ίσχυε πριν από την εφετινή σεζόν, όπου αυξήθηκαν οι ομάδες σε 18. Ο πρόεδρος, Γιάννης Μώραλης, μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ, μίλησε και για την επίθεση που δέχθηκε βαν της Nova, ενώ τέθηκε από τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, θέμα με τους δανεικούς, με τις υπόλοιπες ΠΑΕ να δεσμεύονται για προτάσεις στο επόμενο ΔΣ της διοργανώτριας.
Αρχικά ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε πως: «Συζητήσαμε αρκετά σημαντικά ζητήματα. Πήραμε ομόφωνη απόφαση ώστε την περίοδο 2015-16 να επιστρέψουμε στον αριθμό των 16 ομάδων στην Σούπερ Λιγκ. Για να προλάβω πιθανά ερωτήματά σας, πέρυσι αποφασίσαμε για δύο χρόνια να πάμε στις 18 ομάδες. Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, αυτό έγινε για συγκεκριμένες προϋποθέσεις και λόγους. Πάντα γνωρίζαμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ομάδων για μια χώρα όπως η Ελλάδα.
Γι' αυτό αποφασίσαμε να εισηγηθούμε στην Ομοσπονδία το 2015-16 να επιστρέψουμε στις 16 ομάδες. Όσο για το πόσες ομάδες προτείνουμε να υποβιβαστούν και πόσες να ανέβουν για να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό, εκεί επιφυλασσόμαστε, γιατί θέλουμε να δούμε πώς θα δημιουργηθεί το τοπίο στη Football League, σε ένα νέο πρωτάθλημα και με νέο αριθμό ατόμων. Άρα, σε δεύτερο χρόνο θα προτείνουμε στην ΕΠΟ την εισήγησή μας για τον τρόπο, για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν και θα ανέβουν. Είναι μια σημαντική απόφαση.
Επιστρέφουμε σε περίπου δύο χρόνια σε αριθμό που είναι ο κατάλληλος. Υπήρχαν φωνές ώστε μακροπρόθεσμα να πάμε σε μικρότερο αριθμό ατόμων, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε εν καιρώ. Επίσης, συζητήθηκαν ορισμένα διαδικαστικά θέματα, όπως ο ορισμός των μελών σε διάφορες επιτροπές. Οι ομάδες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει την απόφαση να εισηγηθεί ποιοι εκπρόσωποί μας θα συμμετέχουν στα πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας.
Επιπλέον, μας είχε σταλθεί μια επιστολή από τη Nova για το περιστατικό που έγινε έξω από την Λεωφόρο με την επίθεση στο βαν των εξωτερικών μεταδόσεών της. Και οι 18 ομάδες καταδικάζουν φυσικά το περιστατικό. Στο ερώτημα της Nova τι μέτρα μπορεί να πάρει η Σούπερ Λιγκ για την προφύλαξη των δημοσιογράφων και των τεχνικών της Nova, το έχω ξαναπεί, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο συνεταιρισμός εκ των πραγμάτων έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αυτό που θα κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε άμεσα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να συζητήσουμε με την αστυνομία, να ζητήσουμε μεγαλύτερη ή καλύτερη προστασία. Δεν έχει ο συνεταιρισμός τη δυνατότητα να περιφρουρήσει.
Άρα, στα δύο θέματα που είχε ζητήσει η Nova, το ένα το κάναμε, την ομόφωνη καταδίκη του επεισοδίου και θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς, όσο για το δεύτερο, θα μιλήσουμε με το Υπουργείο. Επίσης, μιλήσαμε για το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, στο οποίο πέρυσι είχαμε δώσει μεγάλη βαρύτητα και φέτος θα κινηθούμε στον ίδιο άξονα. Περιμένουμε την έγκριση για συγκεκριμένο πλάνο, με ενέργειες ίσως και μεγαλύτερες από πέρυσι, για να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα στην κοινωνία. Μπορεί το ποδόσφαιρο να έχει τα δικά του προβλήματα, αλλά μπορεί να έχει και την παρέμβασή του στην κοινωνία, μπορεί να βοηθήσει.
Υπήρχαν και άλλα θέματα, για παράδειγμα στην επόμενη συνεδρίαση θα μπει θέμα να γίνουν προτάσεις από τις ομάδες για να συζητήσουμε για το δανεισμό των ποδοσφαιριστών που είχε συζητηθεί και παλιότερα, χωρίς να υπάρχει πρόταση. Επιπλέον, υπήρξε και μια σειρά θεμάτων Και μια σειρά θεμάτων που άπτονται άμεσα ή έμμεσα της Σούπερ Λιγκ. Επίσης, υπήρχαν τεχνικά θέματα, που μπορεί να μην ενδιαφέρουν τόσο δημόσια, όπως μια παλιά οφειλή της Σούπερ Λιγκ στη Football League στην Αγροτική Τράπεζα, που είναι σε εκκαθάριση.
Επιπλέον, εφόσον η ΕΠΟ κατέληξε στο πρόγραμμα και τις ημερομηνίες του Κυπέλλου, έγινε ένα προσχέδιο για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος στο δεύτερο γύρο από τις ομάδες και σύντομα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου για να γνωρίζουν όλοι, οι ομάδες και οι φίλαθλοι, σε ποια Σαββατοκύριακα και ποιες εμβόλιμες θα είναι οι αγωνιστικές. Και οπωσδήποτε συζητούνται και άλλα θέματα, εκτός ημερησίας διατάξεως. Πάντα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαφωνίες ή διενέξεις».
Μετά ο Γιάννης Μώραλης είπε για:
Το ζήτημα των δανεισμών και το εάν τέθηκε: «Όχι, τέθηκε στο περιθώριο, ανάμεσα σε θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, να σας πως ότι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού το έθεσε, λέγοντας ότι αφού ακούμε διάφορα, φέρτε εισηγήσεις να δούμε αν είναι να αλλάξουμε το πλαίσιο που υπάρχει. Είπαν οι άλλες ομάδες ότι έχουμε προτάσεις και θα τις φέρουμε».
Τις επισημάνσεις της Nova για τον Παναθηναϊκό: «Δεν υπήρχε θέση του Παναθηναϊκού στο συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Απ' ό,τι ξέρω, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση λίγο πριν τη συνεδρίαση και αυτή η ανακοίνωση μοιράστηκε εδώ στα μέλη. Δε θέλω να σχολιάσω κάτι, θα επαναλάβω αυτό που είχα πει και ότι πρέπει αν πέσουν οι τόνοι σε αυτή την αντιπαράθεση ΣΚΑΪ - Nova, γιατί όπως είχα πει μπορεί να οπλιστούν χέρια ανθρώπων που δεν σκέφτονται σοβαρά και να έχουμε προβλήματα χειρότερα. Είναι επιτακτική ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και οι φωνές που εντείνουν τα προβλήματα».
Τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν φέτος από την Σούπερ Λιγκ: «Η εισήγηση της Σούπερ Λιγκ στην Ομοσπονδία ήταν δύο και δύο (σ.σ. άνοδος και υποβιβασμός), της Football League ήταν να ανέβουν τρεις και να πέσουν τρεις. Νομίζω η Ομοσπονδία στην επόμενη συνεδρίασή της θα πάρει την απόφαση. Γι' αυτό μας ζητήθηκε η εισήγησή μας για μια διετία, για να κάνει η Ομοσπονδία έναν διετή προγραμματισμό».
Το γεγονός ότι η Football League έχει θεσπίσει φέτος πλέι οφ για την άνοδο τριών ομάδων: «Οι Ενώσεις της ΕΠΟ εισηγούνται, γιατί αν η Football League πάρει μία απόφαση και εμείς διαφορετική, πρέπει να αποφασίσει η Ομοσπονδία. Η δική μας εισήγηση είναι να ανέβουν δύο και να πέσουν δύο. Δεν ξέρω τι έχει αποφασίσει η Football League, πρέπει η ΕΠΟ να δώσει λύσει στο θέμα και μιλάμε για τη φετινή σεζόν».
Το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει λύση με 2+1 ομάδες: «Είχαν γίνει και άλλες προτάσεις, αλλά η απόφαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού ήταν 2 και 2 και αυτή θα υποστηρίξουμε στο συμβούλιο της ΕΠΟ με τους 3 εκπροσώπους που έχουμε συν εμένα. Κατανοώ τις εισηγήσεις της Football League, θα αποδεχθούμε την απόφαση της Ομοσπονδίας».  Newsroom ΔΟΛ

*** ΑΠΟ   ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΕΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :

~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...     
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/25-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-

***
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-

** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-

 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-

http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-

~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-***~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2723   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1207   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1205   video.-
                                                                 Σύνολο  :  5129     βίντεο ανηρτημένα .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: