Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  :

 
 ** ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ !!

~** Άγιος ...   Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης   2015 μέσα  από φωτογραφίες η ζωή του : http://youtu.be/vRUrOlZZE6U ,


 ***  ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! :  
Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994,  {Τότε καθιαιρώθηκε στο εορτολόγιο της  ορθοδοξίας , ο εορτασμός  του ! }, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη! Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές "Μαρτυρίες Προσκυνητών" στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο "ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994", Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία! Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε! Αιγαίο- Εξαμίλια -Τουρκία-Κωνσταντινούπολη­- Πόλεμοι- Αγια-Σοφιά! Δείτε το μέλλον, σήμερα! Video : http://youtu.be/xsJYLaMv8mc , .-

***  Thermomap: Μελετήθηκε η Καλαμάτα, για ένα ευρωπαϊκό έργο χαρτογράφησης του πολύ ρηχού γεωθερμικού δυναμικού 

 Το Ευρωπαϊκό Έργο ThermoMap, με πλήρη τίτλο Area mapping of superficial geothermic resources by soil and groundwater data («Περιοχική χαρτογράφηση των ρηχών γεωθερμικών πόρων από δεδομένα εδάφους και υπόγειων νερών»), απετέλεσε ένα καινοτόμο συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, που διήρκεσε από 1-9-2010 μέχρι 31-8-2013. Στο Έργο αυτό συμμετείχαν 12 εταίροι από 9 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ελλάδα). Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε το Ι.Γ.Μ.Ε. (σήμερα E.K.B.A.A. - Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.), ενώ συντονιστής του Έργου ήταν το Πανεπιστήμιο Friedrich-Alexander του Erlangen-Nürnberg (Γερμανία). Σημειώνεται ότι ως περιοχή μελέτης για την Ελλάδα επελέγη και εξετάσθηκε η περιοχή της πόλεως της Καλαμάτας. Το Έργο ThermoMap εστίασε το ενδιαφέρον του στη χαρτογράφηση του δυναμικού της πολύ ρηχής (αβαθούς) γεωθερμικής ενέργειας στην Ευρώπη, στα πρώτα 10 m κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Η γνώση της θερμικής αγωγιμότητας των εδαφικών σχηματισμών παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαστασιολόγηση των γεωεναλλακτών των συστημάτων Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας (ΓΑΘ). Στόχος του Έργου ήταν η προώθηση ενός περιβάλλοντος πληροφόρησης για την ανάπτυξη γεωθερμικών συστημάτων μικρού βάθους στην Ευρώπη. Το Έργο ThermoMap συνδύασε και ανέλυσε τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα (γεωλογικά, κλιματικά, τοπογραφικά, εδαφολογικά, υδρογεωλογικά κ.λπ.), προκειμένου να υπολογισθεί μια τιμή γεωθερμικού δυναμικού, δηλαδή μια τιμή θερμικής αγωγιμότητας ή/και θερμοχωρητικότητας των εδαφικών σχηματισμών, για πολύ μικρά βάθη (0-10 m), σε μεγάλη και μεσαία κλίμακα. Η ανάλυση των γεω-δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε περιβάλλον G.I.S., με τυποποιημένες μεθόδους, που ίσχυσαν για όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο Έργο. Με την ολοκλήρωσή του, έδωσε δύο βασικά εργαλεία εκτίμησης του πολύ ρηχού γεωθερμικού δυναμικού (θερμικής αγωγιμότητας και θερμοχωρητικότητας των εδαφικών σχηματισμών), τα οποία είναι: MapViewer και Calculator. - 

*** Αέρα νίκης ζητά από τη Μεσσηνία απόψε ο Αντ. Σαμαράς         
     
Να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου με αέρα νίκης, αντλώντας δυναμική από την εκλογική του περιφέρεια, που του έδινε πάντα προβάδισμα, στοχεύει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του απόψε στις 7.00 στην Τέντα.
Τα στενά χρονικά περιθώρια της προεκλογικής περιόδου δε θα του επιτρέψουν περιοδεία αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία, ωστόσο, όπως συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια, θα «επιστρέψει», έστω και για μια περαστική κουβέντα με τους ψηφοφόρους του, πριν ψηφίσει την επόμενη Κυριακή στην Πύλο.
  Ταξίδι-αστραπή
Ο κ. Σαμαράς θα φτάσει σήμερα το απόγευμα στην Καλαμάτα, απευθείας από την Αθήνα, για την ομιλία του στην Τέντα, όπου αναμένεται να ρίξει σημαντικό βάρος στη μεσαία τάξη και στις εγγυήσεις που δίνει για την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερες αναφορές είναι αναμενόμενο να γίνουν στη Μεσσηνία και τα έργα που την αφορούν.
Το μεγάλο στοίχημα του ίδιου όσο και του επιτελείου του είναι η αποψινή συγκέντρωση να δώσει παλμό νίκης και απάντηση στη συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα.
  Αναποφάσιστοι
Η προσπάθεια της Ν.Δ. θα επικεντρωθεί την τελευταία εβδομάδα στους αναποφάσιστους, οι οποίοι κατά βάση προέρχονται από το χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και είναι φιλοευρωπαϊστές, ενώ θα δοθεί βάρος και στις περιφέρειες που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικό προβάδισμα.
Ο κομματικός μηχανισμός θα δώσει μεγάλο αγώνα τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να πασχίσει πολύ να συγκεντρώσει ψηφοφόρους και για την κεντρική ομιλία στην Αθήνα, ειδικά σε μια περίοδο που καταγράφεται απροθυμία της εκλογικής βάσης να προσέλθει αυτοβούλως σε εκδηλώσεις που δείχνουν πια παρωχημένες και αδιάφορες για τις πολιτικές εντυπώσεις.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***   Θλιβερή πρωτιά στην παραβατικότητα των νέων κατέχει η Καλαμάτα          
     
Το τοπικό δικαστήριο ανηλίκων εκδικάζει κάθε μήνα 80 υποθέσεις!
-Κλειστή εδώ και τρία χρόνια η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων
Η πολιτική των δραστικών περικοπών του κοινωνικού κράτους έχει αφήσει τα σημάδιά της στο κοινωνικό σώμα. Από την κατάσταση αυτή δε θα μπορούσε να απουσιάζει και ο χώρος της Δικαιοσύνης. Ένα αποδεικτικό στοιχείο του περιορισμού και της μείωσης των υπηρεσιών προς όφελος του δικαίου είναι και η κατάργηση της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Καλαμάτας, η οποία έκλεισε το 2012 έπειτα από 33 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Είναι πασίδηλο ότι μια τέτοια δυσλειτουργία προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες, τόσο στον τρόπο που η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τον ανή­λικο παραβάτη όσο και στην επιβολή των αναμορφωτικών μέτρων από το δικαστήριο. Και όλα αυτά σε μία εποχή που το φαι­νόμενο της παραμέλησης και κάθε μορφής κακοποίησης παιδιών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, τώρα που η οικονομική κρίση είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε σημαντική αλλά και επικίνδυνη αύξηση της νεανικής παραβατικότητας.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ελήφθη ομόφωνα απόφαση ο Δήμος να κινηθεί με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να επαναλειτουργήσει η Υπηρεσία, ακόμα και χωρίς να πληροί τον αριθμό εργαζομένων, σύμφωνα με το οργανόγραμμα που υπάρχει.
Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, δικηγόρου Στάθη Σταματόπουλου, και χάρις στην ευαισθησία της πρώην επιμελήτριας ανηλίκων,  Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, που πιέζει από τότε που συνταξιοδοτήθηκε, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, να επαναλειτουργήσει η Υπηρεσία, ενώ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δείχνει αποφασιστική διάθεση να βρεθεί λύση.
Στην εισήγησή του, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει κοινωνική λειτουργός που επιθυμεί να εργαστεί στο Γραφείο Επιμελητών Ανηλίκων Μεσσηνίας, στο Δικαστικό Μέγαρο, ωστόσο υπηρετεί σε άλλη Υπηρεσία του Δημοσίου και η γραφειοκρατία κάνει πολύ δύσκολη υπόθεση τη μετάταξή της. Επιπλέον, τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, καθώς, λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουν κλείσει τα Γραφεία Επιμελητών Ανηλίκων, εκτός από τη Μεσσηνία, στη Σπάρτη, την Τρίπολη, τον Πύργο και το Άργος.
Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου τόνισε στην τοποθέτησή της ότι έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Γραφείο, μέχρι και στον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης απευθύνθηκε, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Υπογράμμισε ότι στην Καλαμάτα υπάρχει σοβαρό ζήτημα, καθώς το τοπικό δικαστήριο ανηλίκων έχει τις περισσότερες υποθέσεις από όλα τα άλλα επαρχιακά δικαστήρια, κατά μέσο όρο 80 το μήνα!
Η κα Κανελλοπούλου σημείωσε, επίσης, ότι στην περίοδο της κρίσης τα προβλήματα της επιθετικής συμπεριφοράς των ανηλίκων έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα, υπάρχουν τρομερά ζητήματα κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, σημαντική αύξηση της ενδοσχολικής βίας, ενώ συνεχώς σε όλη την Ελλάδα κλείνουν δομές προστασίας των νέων.
Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά, ίσως, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έδειξε σε τέτοιο βαθμό ομοθυμία και αποφασιστικότητα να λυθεί το πρόβλημα. Το θέμα είναι αυτό το μικρό «θαύμα» να παραμείνει ζωντανό και να μην κλείσει με την προχθεσινή συνεδρίαση. Έχει σημασία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας που πιέζει από την πλευρά του, να μην ξεχάσουν. Ο πόλεμος εναντίον της κρατικής αδιαφορίας, αλλά και της εγκατάλειψης ορισμένων νέων, πρέπει να έχει συνέχεια.
Κάθε νέος κάποια στιγμή στη ζωή του μπορεί να πέσει σε αντικοινωνική, παραβατική συμπεριφορά. Μια δυσλειτουργική οικογένεια, οι παρέες, μια αποτυχία στο σχολείο, ένα γιατί η ζωή γύρω τους δεν τους πρόσφερε παρά ένα κλειστό κόσμο, που πίστευαν ότι δεν είχε θέση γι' αυτούς, μπορούν να αποτελέσουν την αιτία αλλά και την αφορμή για βίαιες ενέργειες. Οι νέοι αυτοί έπαψαν, πλέον, να είναι κύριοι της μοίρας τους. Το πρώτο φύσημα εκδίκησης τους παρέσυρε, πήραν για θρησκεία κάτι που δεν είναι παρά τρέλα και αποξένωση.
Το κράτος οφείλει να προλαμβάνει, όσο μπορεί, την πτώση προς την κόλαση. Η προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι μια καλή αρχή. Μια δυνατή καμπάνα. Πρέπει να συνεχίσει να χτυπάει...   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Ηθικός αυτουργός σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις ο Τσοχατζόπουλος - το σχεδιάγραμμα της οργάνωσης         
     
Ως η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, στο οποίο εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην υπουργός, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί.
Ως ηγετικά στελέχη φέρονται από την αστυνομία, οι κρατούμενοι των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός 44 ετών, Γιάννης Σκαφτούρος 46 ετών και Βασίλης Στεφανάκος 54 ετών, ενώ σημαντικό ρόλο φέρεται ότι είχε ο καταζητούμενος για την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στο Δίστομο και ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Δραβίλας 34 ετών.
Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 16/04, 15/05 και 16/07/2014, στο σπίτι του συγκατηγορούμενου του πρώην υπουργού για την υπόθεση των εξοπλιστικών, Γιάννη Σμπώκου, και στην επιχείρηση της αδελφής του με σκοπό την εκβίαση. Την εντολή για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις φέρεται ότι έδωσε ένας από τους τρεις έγκλειστους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, την υπόθεση χειρίστηκε η Ασφάλεια, ωστόσο, συνέδραμε ουσιαστικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που συμμετείχαν ουσιαστικά στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

Από τα 37 άτομα, συνελήφθησαν συνολικά 17, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και γνωστός δικηγόρος που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε δωροληψία, καθώς και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί, κι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία και άλλα αδικήματα. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται βέβαιο ότι χρήματα που προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αφού ξεπλύθηκαν χρησιμοποιήθηκαν σε εγκληματικές ενέργειες. Επίσης, εξετάζεται η εκδοχή να τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, στις 07.06.2013 στη Δάφνη, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, ο οποίος συνελήφθη ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία ως σημαντικό μέλος της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την έκρηξη αυτή είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σημειώνεται ότι είναι τόσα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνες που η ογκοδέστατη δικογραφία για την υπόθεση υπερβαίνει τις 120 σελίδες. Το διαβιβαστικό που εστάλη στην αστυνομία είναι πάνω από 800, κοντά στις 900 σελίδες και αφορά όλο το πραγματολογικό υλικό, πειστήρια και αποδείξεις.
Όπως ανέφερε ο ταξίαρχος κ. Στάθης, στο πλαίσιο των ερευνών εκ των άλλων έχουν εξιχνιαστεί οι εξής σοβαρές περιπτώσεις:
-Η βομβιστική απόπειρα με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, 3 πυροκροτητές, 2 κομμάτια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο και κομμάτια στουπιού, που εντοπίστηκαν έξω από σπίτι στη Μεταμόρφωση την 1 Ιανουαρίου.
-Η βομβιστική επίθεση στην οικία της προέδρου Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή, στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι. Η κ. Καλαϊτζή είχε χειριστεί την υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για τη συγκεκριμένη δικαστικό λειτουργό, υπήρχε συμβόλαιο θανάτου, αλλά ο το άτομο που είχε αναλάβει την εκτέλεση του συμβολαίου, συνελήφθη λίγες ημέρες πριν τη σχεδιαζόμενη ανθρωποκτονία, γι΄αυτό προχώρησαν σε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της
-Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην πολυκατοικία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων, Σοφίας Πετράκη, η οποία χειριζόταν την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού.
Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, οι σκοποί των μελών της οργάνωσης ήταν να αποκομίζουν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικά ποσά προβαίνοντας σε αρπαγές προσώπων, εκβιάσεις με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες αντιπάλων και άλλων προσώπων, συμβόλαια δηλαδή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προστασία καταστημάτων, χορήγηση τοκογλυφικών δανείων. Παράλληλα, ασκούσαν ψυχολογική βία και εκτόξευαν απειλές σε βάρος ζωής ατόμων, όπως δικαστών, εισαγγελέων, αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, με σκοπό να κάμψουν τις αντιστάσεις αυτών και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως να προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών και τα όμοια. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιούσαν δωροδοκίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, καθώς και εκείνων των ατόμων, τα οποία διευκόλυναν της ευρύτερη δράση της ομάδας - πρόσωπα έμπιστα κυρίως με συγγενικό η ειδικότερο συνεκτικό δεσμό.
Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος προσάρμοσαν τη μεθοδολογία δράσης τους και εφάρμοσαν κανόνες συνωμοτικότητας, δηλαδή θωράκισαν τον τρόπο επικοινωνίας δίνοντας προφορικές και γραπτές εντολές στα περιφερειακά ή στα διασυνδεμένα μέλη της ομάδας και τη διάταξη παράνομων πράξεων και κατόπιν, έως τις τελευταίες λεπτομέρειες, κανόνιζαν αυτοί συμπληρωματικά ή με συνθηματικό τρόπο, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, κυρίως με διάφορα κινητά τηλέφωνα που εισάγοντο με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές ή από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών ή με την αλληλογραφία μηνυμάτων. Γι΄αυτό είχαν ορίσει συνθηματικές εκφράσεις, γνωστές στη γλώσσα των κακοποιών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κάθε φορά για τη διάπραξη των αδικημάτων. Τις εντολές, τις γραπτές και προφορικές τις έδιναν πάντα δια ζώσης, σε κρατουμένους που λάμβαναν άδειες ή αποφυλακίζονταν, σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, σε άτομα τα οποία διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις, σε συνεργαζόμενους δικηγόρους, σε επίορκους σωφρονιστικούς ή και αστυνομικούς και μέσω γραπτής και εικονικής αλληλογραφίας, μετέφεραν τις εντολές στους αποδέκτες για την υλοποίηση του σχεδιασμού διάπραξης των κακουργημάτων.
Ατομα που συμμετείχαν στην επιμέρους διάπραξη κάθε έκνομης ενέργειας, λειτουργούσαν σαν «πυρήνες», δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Αυτός που λάμβανε την εντολή τη μετάφερε σε τρίτο πρόσωπο, μοιράζοντας τους ρόλους υπό τη συνεχή τηλεφωνική, γραπτή καθοδήγηση των αρχηγών μέσα από τη φυλακή.
Τέλος, σύμφωνα με τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχει κατατεθεί ότι ένα εκ των αρχηγικών μελών διαπραγματευόταν την αγορά πλοίου, προκειμένου προφανώς να μεταφέρει είτε παράνομους μετανάστες, είτε ναρκωτικά και όπλα. Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων γινόταν είτε με την μορφή επενδύσεων, είτε με τοκογλυφικά δάνεια.
Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αμείβονταν ανάλογα με την συμμετοχή τους σε παράνομες πράξεις π.χ. τοποθέτηση ενός χαμηλής -ενδεχομένως- ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού, κοστίζει 2.000 ευρώ στο τιμολόγιο τους.
Από την ΕΛ. ΑΣ δόθηκε στη δημοσιότητα και σχεδιάγραμμα, στο οποίο φαίνονται οι τρόποι διασύνδεσης των μελών της οργάνωσης.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε σχετικά με την εξάρθρωση της οργάνωσης: «Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.
Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο». ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Π. Νίκας: «Θέλουμε να τα μειώσουμε τα δίδακτρα των σχολών της "Φάρις" αλλά δεν μπορούμε»         
      
Η πενιχρή κρατική οικονομική ενίσχυση στη... φαρέτρα των δικαιολογιών
Μια γνωστή φράση στην ελληνική γλώσσα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει «δεν μπορώ, αλλά δε θέλω». Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος Π. Νίκας την έφερε τούμπα, στην προσπάθειά του να απαντήσει σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτη Μπεχράκη, για την αναγκαιότητα μείωσης των διδάκτρων στις σχολές της "Φάρις" λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης.
Ο τελευταίος, με αφορμή και τη συλλογή υπογραφών δεκάδων κατοίκων της πόλης που υποστήριζαν το παραπάνω αίτημα, σημείωσε ότι τα παιδιά αδύναμων κοινωνικών ομάδων δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις δημοτικές καλλιτεχνικές σχολές λόγω των υψηλών διδάκτρων. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα, επικαλέστηκε το αίτημα των κατοίκων και σημείωσε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας ζήτημα να μείνουν τα παιδιά στις καλλιτεχνικές σχολές, αλλά και ότι το θέμα συνδέεται με τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Επιπλέον, σχολίασε ότι, εφόσον η Δημοτική Αρχή επαίρεται πως υπάρχει οικονομική ευμάρεια στο Δήμο, τότε δεν είναι αδύνατο να μειωθούν τα δίδακτρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν και παντελώς.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απάντησε ότι και εκείνος θα ήθελε και τα δίδακτρα να είναι πιο χαμηλά και το νερό και το ρεύμα και όλα αγαθά, τόνισε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν δεν υπάρχουν χρήματα.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, όταν ανέλαβε δήμαρχος, το 2007, ο Δήμος Καλαμάτας έπαιρνε για τις καλλιτεχνικές σχολές από το κράτος περίπου 1.500.000 ευρώ και, παρόλα αυτά, το προσωπικό ήταν απλήρωτο επί επτά μήνες, ενώ τώρα ο Δήμος δεν παίρνει τίποτα.
Ανέφερε, λοιπόν, ότι προκειμένου οι σχολές να συνεχίσουν να λειτουργούν, πρέπει να έχουν έσοδα, έστω σε ποσοστό 70% σε σχέση με τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ το υπόλοιπο κόστος επιβαρύνεται ο Δήμος, που επιπλέον διαθέτει τις υποδομές.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   72χρονος έχασε τη ζωή του κυνηγώντας αγριογούρουνα          
     
Χθες το απόγευμα, 72χρονος κυνηγός τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, σε δασική περιοχή του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 63χρονος ημεδαπός, επίσης κυνηγός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ειδικότερα, οι δύο κυνηγοί είχαν μεταβεί σε δασική περιοχή του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, μαζί με έντεκα (11) ακόμη άτομα, όπου κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, ο 63χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 72χρονο.
Κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα του 63χρονου και του 72χρονου, καθώς και δύο (2) φυσίγγια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δημητσάνας.  

*** Η θάλασσα ξέβρασε "καλαμάρι – γίγας" (φωτογραφίες)

Οι χειμερινοί περιπατητές στην παραλία του Κατακόλου, στο ύψος της περιοχής Παναγίτσα, με έκπληξη διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός «γιγαντιαίου» καλαμαριού στην ακροθαλασσιά. Το μεγάλο για τα δεδομένα της περιοχής μας καλαμάρι, τράβηξε το ενδιαφέρον και πολλοί το φωτογράφισαν και εντυπωσιάστηκαν με το μήκος και το πάχος του. Με τα πλοκάμια του ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Το ξέβρασε η θάλασσα νεκρό, αν και πολλοί που το είδαν το "λιγουρεύτηκαν" ως ένα μεγάλο λαχταριστό μεζέ.   www.ilialive.gr .  - 

*** Παρουσιάστηκε το μεσσηνιακό… ΠΟΤΑΜΙ         
     
Στο Σταθμό της Καλαμάτας περιμένοντας το τρένο του ρυθμιστή των εκλογών
Έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξαν οι εκπρόσωποι και οι υποψήφιοι βουλευτές στη Μεσσηνία με το «Ποταμι», προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Αντί για κλειστούς χώρους και καρέκλες, προτίμησαν να τα πουν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στον ηλιόλουστο κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας όρθιοι.
Όπως υπογράμμισε ο εθελοντής του κόμματος Δημήτρης Κατσικέας, στόχος για τις 25 Ιανουαρίου είναι το νεογέννητο πολιτικό σχήμα να συμβάλει στη ριζική αλλαγή συνηθειών και πρακτικών στην Ελλάδα, χωρίς όμως να την γκρεμίσει. Ένα σύνθημα όμορφο, αλλά ως εγχείρημα μεγάλο στοίχημα. Οι άνθρωποί του, όμως, θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Ο Δημήτρης Κατσικέας τόνισε ότι η φιλοσοφία του Ποταμιού, η πολιτική του θέση, βασίζεται στη ρήση του Ηράκλειτου «Τα πάντα ρει» και σημείωσε ότι πράγματι τα πάντα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν στη χώρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η χώρα θα διαλυθεί και ότι θα βρεθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχολίασε, δε, ότι χωρίς να έχει συμπληρώσει ακόμα ούτε ένα χρόνο ύπαρξης στον πολιτικό χάρτη, είναι ήδη το κίνημα που διεκδικεί με τις θέσεις του και με τους αξιόλογους υποψηφίους που συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτιά του, να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη, ώστε μετά τις εκλογές να αποτελέσει βασικό ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στη βάση συνεργασιών με μοναδικό γνώμονα την πολιτική σταθερότητα εντός της Ευρωζώνης.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ότι στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Ποταμιού είναι η συνεργασία και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος απέναντι στη συνύπαρξη, απέναντι στις διαφορετικές πολιτικές καταβολές, ενώ, τέλος, σημείωσε πως οι καλύτεροι πρεσβευτές του κόμματος είναι οι άνθρωποί του, καταξιωμένοι, δημιουργικοί και με διάθεση για δουλειά και για την αλλαγή της χώρας.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού στη Μεσσηνία είναι ο Γιώργος Γιαννακέας, από την Καρδαμύλη, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα του τουρισμού, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, γνωστός ηθοποιός από την Αρσινόη του Δήμου Μεσσήνης, η ιδιωτική υπάλληλος Σταυρούλα Κάτσου από την Καλαμάτα, ο ιδιωτικός υπάλληλος Παναγιώτης Μπακέας, ο Χαράλαμπος Σαββίδης, ιδρυτικό μέλος της Δράσης, ο Παναγιώτης Σιαβελής, φυσιοθεραπευτής και η Γεωργία Υφαντίδου-Νάνου, εμποροβιοτέχνης.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Τελευταία μέρα σήμερα παραλαβής ψηφοδελτίων από την Περιφερειακή Ενότητα         
      
Ακολουθεί η παράδοση εκλογικών σάκων στους Δήμους
Πυρετωδώς, μέχρι και τα μεσάνυχτα, εργάζονται αυτές τις ημέρες τα εκλογικά συνεργεία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προκειμένου να ρυθμισθούν όλες οι λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.
Σήμερα το βράδυ λήγει και η άτυπη προθεσμία που δόθηκε στα κόμματα για να παραδώσουν στην Π.Ε. Μεσσηνίας τα ψηφοδέλτια. Η επίσημη προθεσμία έχει λήξει από την Παρασκευή, αλλά υπήρξε ανοχή λόγω των σύντομων προθεσμιών αυτών των εκλογών. Σήμερα λήγει και η προθεσμία αποστολής των ψηφοδελτίων για τους ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στη Μεσσηνία.
  34 άτομα
Τα εκλογικά συνεργεία που έχουν ορισθεί στη Μεσσηνία αποτελούνται από 34 άτομα και αν απαιτηθεί, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, θα ορισθούν κι άλλοι υπάλληλοι.
Αυτά εργάζονται πρωί – απόγευμα, ώστε να ετοιμασθεί το εκλογικό υλικό και να συμπληρωθούν οι εκλογικοί σάκοι που θα παραδοθούν στους Δήμους.
Το πρώτο εκλογικό υλικό που έφτασε στο Διοικητήριο ήταν τα βιβλία της εφορευτικής επιτροπής και τα λευκά ψηφοδέλτια, ενώ τα πρώτα κόμματα που έστειλαν τα κιβώτια με τα ψηφοδέλτια ήταν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ μ-λ και το ΟΚΔΕ. Η παραλαβή ψηφοδελτίων συνεχίσθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
  Κλειστά την Τετάρτη
Μάλιστα, το Διοικητήριο και οι αρμόδιες υπηρεσίες χθες, όπως και σήμερα, θα είναι ανοικτές από τις 9.00 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα.
«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο με τα κόμματα για την αποστολή επαρκούς αριθμού ψηφοδελτίων, καθώς πρέπει να μας στείλουν 240.000 ψηφοδέλτια το καθένα, όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τους Δήμους», σημείωσε η κα Αλειφέρη.
Την προσεχή Τετάρτη ο 4ος όροφος του Διοικητηρίου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, προκειμένου να ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, τους οποίους θα παραλάβουν οι Δήμοι, για να τους παραδώσουν με τη σειρά τους στους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα αρχίσουν να τους παραλαμβάνουν από την Παρασκευή. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μελέτη για την αποκατάσταση του καλντεριμιού στις Κιτριές

Την απευθείας ανάθεση της σύνταξης μελέτης με τίτλο «Αποκατάσταση παλαιού καλντεριμιού οικισμού Κιτριών» στη μελετήτρια Τζιουζεππίνα -Ντονατέλλα Κυριακοπούλου – Σπινέλλα, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η μελετήτρια, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να εκπονήσει πλήρη οριστική μελέτη και μελέτης εφαρμογής, τα στοιχεία της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση έργου αποκατάστασης-βελτίωσης του μονοπατιού των Κιτριών. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει πλήρης αποτύπωση του μονοπατιού, ολοκληρωμένη πρόταση μελέτης επισκευής του, ενώ τμήμα της μελέτης αποτελεί και η μικρή πλατεία στην είσοδο του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η μελέτη θα περιλαμβάνει τεχνική έκθεση, τεχνική περιγραφή εργασιών, προμέτρηση –αναλυτικό προϋπολογισμό των εργασιών, αρχιτεκτονικά σχέδια, τεύχη δημοπράτησης του έργου και άλλα στοιχεία. Η προθεσμία εκπόνησης της μελέτης ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την ημερομηνία εντολής έναρξης των εργασιών. - 

***  Εντυπωσιακή Ποδη-λαδο-βόλτα σε λιοτρίβια της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
        
 
 
 
  Μια μοναδική εμπειρία έζησαν το πρωί της Κυριακής όσοι συμμετείχαν στην Ποδη-λαδο-βόλτα που διοργάνωσαν οι «ΑΜΗΧΑΝΟΙ» Ποδηλάτες Μηχανικοί Καλαμάτας, μια μικρή ομάδα από ερασιτέχνες ποδηλάτες με αγάπη στο βουνό.
Το ραντεβού είχε δοθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Όθωνος και πρώτη στάση ήταν το ελαιουργείο του Πετρόπουλου ανατολικά του Κάστρου, στη συνέχεια ακολούθησαν στάσεις στο Ινστιτούτο Ελαίας και σε πολλά ακόμα μέρη που έχουν σχέση με την ελιά και το ελαιόλαδο.
Διαβάστε την Τρίτη αναλυτικό ρεπορτάζ από αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.
 
*** Νίκος Σοφιανός: Ελπίδα για τα λαϊκά συμφέροντα το ΚΚΕ         
     
Ζήτησε αγώνα και κινητοποίηση για την ανάδειξή του ως τρίτη δύναμη
 Κεντρικός στόχος για το ΚΚΕ στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι η αύξηση των ποσοστών του και το πλασάρισμα ως τρίτη δύναμη, μετά το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ., ώστε να υπάρχει σε όλους τους χώρους η φωνή που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των αδύναμων κοινωνικά οικογενειών.
Αυτό ήταν και το μήνυμα που μετέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, στην προχθεσινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμάτα, στην αίθουσα του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουν αγώνα, να κινητοποιηθούν, να απευθυνθούν στο κομμάτι του λαού, που σημείωσε ότι κυμαίνεται στο 30%, το οποίο δε θέλει τη συνέχιση της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι το ΚΚΕ, γιατί αυτό θα δώσει αγώνες δίπλα στους εργαζομένους και όχι το κόμμα των ναζί και προφυλακισμένων δολοφόνων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ή τα κόμματα των προθύμων να συνεργαστούν, όπως επίσης σημείωσε.
Επιπλέον, σχολίασε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να γίνει τροχονόμος συνδιαχείρισης, με την ανοχή του, σε μια κυβέρνηση που ήδη έχει αναγγείλει ότι δε θα ξαναδώσει πίσω στους εργαζόμενους όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια και απλά δε θα επιβάλει καινούργια μέτρα. Μάλιστα, είπε ότι για να ζητάει κάποιος ανοχή σημαίνει ότι δεν προτίθεται να στηρίξει το λαό, γιατί τότε θα ζητούσε στήριξη.
Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Νίκου Κουτουμάνου, ακολούθησε η προβολή ενός σύντομου βίντεο από τη γιορτή της περασμένης εβδομάδας στο ΣΕΦ του Φαλήρου, για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, ενώ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, Νίκου Διασάκου, Αγγελικής Ζαφείρη, Χριστίνας Καντζιλιέρη, Αντώνη Κατσά, Σαράντου Κουκούμη, Παναγιώτη Κουφαλάκου και Στέλλας Χρηστέα.   Α.Π.
 
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 19/1/2015 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια ανοίγματα του καιρού, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα ότι πέσει να είναι λασπόβροχο.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
*** Αθλητική  Εφημερίδα  :

 *** Καλαμάτα: Μονόδρομος η νίκη επί του Λουτρακίου         
       Από το διπλό στη Μάνδρα προέρχεται η ομάδα της Καλαμάτας, όμως για να έχει αξία η νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Μανδραϊκού, θα πρέπει να πάρει η Μαύρη Θύελλα τους τρεις βαθμούς στο σημερινό (3.00 μ.μ.) εντός έδρας ματς της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ εθνικής, με αντίπαλο το Λουτράκι.
Άλλωστε, η Καλαμάτα βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου παραμένει σταθερά ο Παναργειακός και για να διατηρήσει ζωντανές στο ακέραιο τις πιθανότητες διεκδίκησης της πρωτιάς, θα πρέπει να πάρει σήμερα το τρίποντο απέναντι στο Λουτράκι, που θεωρείται ως ένα από τα πλέον σκληρά σύνολα της κατηγορίας.
Το δείχνει άλλωστε ξεκάθαρα η αμυντική του συγκομιδή, καθώς διαθέτει την καλύτερη άμυνα του ομίλου.
Αυτό είναι ένα στοιχείο που ενδέχεται να κρίνει το ματς, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο Νίκος Κουρμπανάς, δούλεψε πάνω στη διάσπαση της αμυντικής λειτουργίας.
Ο έμπειρος τεχνικός, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Τριάντο αλλά και τον Σκαρλάτο, καθώς επίσης και τον Γεωργακόπουλο που οδεύει προς άλλες πολιτείες, φρόντισε να μεταφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στους ποδοσφαιριστές, την αναγκαιότητα κατάκτησης του τρίποντου.
Χθες το πρωί γνωστοποίησε την αποστολή, η οποία αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές και μέσα σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται το μοναδικό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, τον Μοχάμεντ Κεϊτά.
Βεβαίως, ο 23χρονος μέσος δεν θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, εκεί όπου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκονται οι Πάππος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Νιφορόπουλος, Σκάρος, Τσάτσος, Καλατζής, Λουμπαρδέας, Αργυρόπουλος και ένας εκ των Δημητριάδη ή Σαλαπάτα.
Θέση στην 11άδα και ο Κώστας Ηλιόπουλος, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ακόμη οι Μούζος,  Κουντάνης, Χαρίτος, Βασιλόπουλος, Κακκαλής και Κεϊτά.
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει τόσο από το περίπτερο της «Μαύρης Θύελλας» (Ναυαρίνου και Φαρών) σήμερα, από τις 10.00 π.μ.  έως τις 03:00 μ.μ., όσο και από τα εκδοτήρια του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας τα οποία θα ανοίξουν δυο ώρες πριν την έναρξη του ματς.
  Μειώνονται οι πιθανότητες μεταγραφής
Τέλος και όσον αφορά το μεταγραφικό μέτωπο και την προσπάθεια ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού, με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και μειώνονται οι πιθανότητες πραγματοποίησης δεύτερου «χτυπήματος».
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μικρή οικονομική δυστοκία στις τάξεις της διοίκησης, που θέλει να διατηρήσει τις ισορροπίες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο σκέφτεται να μην κάνει άλλη προσθήκη πλην του Κεϊτά, χωρίς όμως να αποκλείεται πλήρως και το αντίθετο σενάριο, εφ’ όσον βρεθεί κάτι αξιόλογο και οικονομικά ανεκτό.
  Ένας χρόνος χωρίς τον Ντ. Δημητρακόπουλο
Ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του παλαίμαχου τερματοφύλακα της Μαύρης Θύελλας Ντίνου Δημητρακόπουλου τελείται σήμερα και ώρα 8.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Λέικα.

***   Δήμος Μεσσήνης: Τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Γ. Τσώνη          
     
"Μαζί θα τα καταφέρουμε,
Να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Μεσσήνης
Να τον οδηγήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης,
Να πετύχουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους,
Να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους".
Με τα λόγια αυτά έκλεισε  το απόγευμα την ομιλία του αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας του ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης.
Παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου ο κ. Τσώνης καταχειροκροτήθηκε αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος στην ομιλία του σύστησε συναίνεση και συνεργασία.
Απο την πλευρά του ο νέος δήμαρχος δήλωσε πως απο αύριο ξεκινά η σκληρή δουλειά και πως σήμερα τελείωσαν οι πανηγυρισμοί. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως νικητής είναι ο λαός και ο Δήμος Μεσσήνης, χωρίς αποκλεισμούς, που θα ενδιαφέρεται και θα συμμετέχει, θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα του Δήμου.
Χάρης Χαραλαμπόπουλος

*** Αντ. Σαμαράς από την Καλαμάτα: «Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 1-2 μήνες βγαίνουμε από το Μνημόνιο» (φωτογραφίες και βίντεο)         
        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ : «Ο κ. Τσίπρας είναι σκηνοθέτης της απάτης και οι συνιστώσες του οι ηθοποιοί»
 Να του δώσουν δύναμη, όπως έκαναν πάντα, ζήτησε από τους Μεσσήνιους , πριν από λίγη ώρα από την Τέντα στην Καλαμάτα, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας απ’ όλους να μην μείνει κανείς μακριά από την κάλπη της Κυριακής.
«Σας ζήτησα τη δύναμή σας, και μου τη δώσατε. Σας ζήτησα τους αγώνες σας και μου τους δώσατε. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη στήριξη. Ζητάω από τα αδέλφια μου να μου δώσετε πάλι την αγάπη και τον αγώνα σας», τόνισε ανεβαίνοντας στην εξέδρα ο Αντώνης Σαμαράς με τους ΟΝΝΕΔίτες να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».
Ο κ. Σαμαράς φτάνοντας με τη σύζυγό του, επέλεξε τη είσοδό του στην Τέντα, από την κεντρική είσοδο και περνώντας μέσα από τον κόσμο, χαιρετώντας τον,  κάτι που συνήθιζε παλιά και όχι στις προηγούμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης, όχι μόνο από τη Μεσσηνία, αλλά απ’ όλη την Πελοπόννησο, ενώ την ομιλία παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, μετά από μεγάλη απουσία από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατακεραύνωσε πολλές φορές το ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα σκηνοθέτη της απάτης και τις συνιστώσες ηθοποιούς. Επίσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας. Από την σατυρική κριτική του δεν ξέφυγαν και τα «ατοπήματα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις ημέρες αυτές: «Το φωτοτυπικό μηχανάκι της κας Ραχήλ, δεν θα προλαβαίνει να τυπώσει», είπε, για να συνοδευτεί από γιουχαΐσματα από τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «σήμερα χρειάζονται συμμαχίες για να βγούμε από την κρίση» και πως πρέπει «να αγωνισθούμε για το μέλλον των νέων Ελλήνων».
Αναφέρθηκε σε πολλά σημεία του νέου προγράμματός του από την επόμενη ημέρα των εκλογών, ενώ τόνισε πως παίρνει επάνω του την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Ακόμα ανακοίνωσε ότι δεν θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα έργα της Πελοποννήσου, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων για τη Μεσσηνία, ότι σε 4 μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας, ενώ εντός του 2015 ολοκληρώνονται οι δρόμοι Φιλιατρά – Πύλος και Ριζόμυλος – Κορώνη.
Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος ανακοίνωσε ότι εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δημοπρατήθηκε ο δρόμος Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Ανακοίνωσε την δημιουργία υδατοδρομίου στη Μεσσηνία και δικαιολόγησε την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του.
Κλείνοντας είπε ότι με τη ΝΔ κυβέρνηση στις 25 Γενάρη η Ελλάδα σε 1-2 μήνες βγαίνει από τα Μνημόνια, ενώ κάνοντας λογοπαίγνιο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το ήξερε αυτό και γι’ αυτό προκάλεσε εκλογές καθώς όπως τόνισε «Χωρίς Μνημόνιο δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν Μνημόνια».  Βίκυ Βετουλάκη    
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video:   Αντώνης Σαμαράς 18-1-2015 Καλαμάτα- Είσοδος http://youtu.be/dBuY9DA4qyM ,
Βίντεο : Αντώνης Σαμαράς Καλαμάτα-Τέντα 18-1-2015 http://youtu.be/fJogCW8a9cQ ,
Βίντεο : Α. Σαμαράς Καλαμάτα 18-1-2015  http://youtu.be/mGHE0em3IKM ,
Βίντεο : Αντώνης Σαμαράς 18-1-2015 Καλαμάτα- Έξοδος  http://youtu.be/VTb5dg2ly5s ,
***

*** Για  την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 :   
Βέροια - ΟΦΗ  4-1  , (3-1) .-
Τα  γκολ  : 18΄ πεν. Μπέν , 37΄ Μακρής  38΄ Παυλίδης , 39΄ Καλτσάς, 31΄ απόκρουση  πεν. Μπαργκάν , 59΄Μπ'εν ,
ΔιαιτητέςΔιαιτητής: Αμπάρκιολης Βοηθοί: Γκάγκας, Μαγιάννης {Κακή διαιτησία}.-
Κάρτες : 31΄ Τριποτσέρης  2 κίτρινες  = κόκκινη , Μπαργκάν , Βέρτζος ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν (Κάμπορα), Μπεν, Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης(Άρτσε), Καλτσάς, Βέρτζος.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης(Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ(Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Στάθης, Φαζός, Μακρής.
Οι πάγκοι:
ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Εσπάρθα, Ντουμίτρου, Κάμπορα, Μπαλάφας, Άρτσε, Γεωργιάδης.
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Φερνάντες, Μανιδάκης, Μπολάκης, Μαραθιανός.
Βίντεο  με γκολ 1ου ημιχρόνου από αγώνα  :
~** ΒΕΡΟΙΑ- ΟΦΗ Α΄ ΗΜΙΧΡ   3-1  19η  αγων  17/1/2015 : http://youtu.be/dUcKi7BuMoY ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΟΦΗ  το  4ο  γκολ Μπεν  4-1  17/1/2015   19η  αγων: http://youtu.be/s04bOUnbPww ,
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΟΦΗ  4-1   19η  αγων  17/1/2015  : http://youtu.be/szkb9B1bxxo 

    Κέρκυρα  -Ξάνθη  0-0 , (0-0) .-  ^
Τα  γκολ :  -
Διαιτητές : Δασκαλόπουλπς , Καρούσης , Πασχάλης και 4ο τον Μήτσιο .- {Μέτρια διαιτησία }.-
Κάρτες :   , Γουάλας ,  Μαρκόφσκι , Καϊκούτ , Ναχάρ  ,  Βασιλακάκης , Καρυπίδης ,
Η 11άδα της Κέρκυρας: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς(Χαβίτο), Ναχάρ, Καϊκούτ(Κοντός), Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Φάμπιο
Η 11άδα της Skoda Ξάνθης: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Φερνάντεθ(Κλεϊντον), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Κόντος, Χαβίτο, Κουμπούτια, Γεωργακόπουλος
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Ζαρόπουλος, Λουσέρο, Ομπόντο, Κλέιτον, Κομεσίδης, Γούτας, Μπέλιτς
Βίντεο από αγώνα στο  0-0  : 
~** ΚΕΡΥΡΑ-ΞΑΝΘΗ  0-0  19η  αγων  17/1/2015: http://youtu.be/KrcezxCmd4U ,

  Πανιώνιος - Παναθηναϊκός  1-1 , (1-0).-
Τα γκολ :  33΄Μπουμάλ , 78 Μπέργκ  , 86΄πεν. από Κολοβό αποκρούει ο Στιλ , .- (ανύπαρκτο πέναλτι) .-
Διαιτητές : Μάνταλος , Γκρέβενης , Καραβασίλης . {Πολύ κακή  διαιτησία}.-
Κάρτες : Σίλντενφελντ,
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (Μπούζας) , Κολοβός, Ιμπαγάσα (Πάνος), Γιάννου
Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός(Δώνης), Πράνιτς, Ατζαγκούν΄(Κλωναρίδης), Μπαϊράμι (Καρέλης), Πέτριτς, Μπεργκ
Αναπληρωματικοί για τον Πανιώνιο οι:  Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μπούζας, Μασούρας, Πάνος, Σιώπης, Γκέζος .
Στον πάγκο των "πρασίνων" κάθονται οι:  Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι .
Βίντεο από αγώνα :
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ  Α΄ΗΜΙΧΡ 1-0 γκολ Μπουμάλ  17/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/YWVlb_t-6_g ,
  ~**Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-1 ισοφάρ Μπέργκ 19η αγων 17/1/2015 : http://youtu.be/sIlOztLve1M ,

~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-1 απόκρουση πεν 17/1/2015 : http://youtu.be/chRBpi0BBno ,
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-1 19η αγωνισ 17/1/2015 δηλώσεις γκολ : http://youtu.be/QFVtAO5O1v4
  
Κυριακή 18 Ιανουαρίου  2015  :
 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης  3-1 , ( 1-1 ) .-^
Τα γκολ :  12΄Μπαράλες ,  18΄Μάτζιος  ,  46΄, Μάτζιος  ,80 ΄ Μιλοσάβλιεφ,
Διαιτητές :Διαιτητής: Βοσκάκης Βοηθοί: Κούλα, Φαντόπουλος
Κάρτες :  Μουνάφο , Ζίτο ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας, Κώτσιος, Ζίτο, Τομάς, Αρμίτσε, Μιλοσάβλιεφ, Μιλιάζες, Γκόμες (Πιντέρ) , Βούκτσεβιτς( Μάγκας ) Μάντζιος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (Μούκαμ),  Τσοκάνης, Μουνάφο, Παντελιάδης, Μάσα(Φερνάντες), Μπαράλες, Γιαννιώτας.
Οι πάγκοι:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Σοτέλο, Μάγκας, Πιντέρ, Μπουσταμάντε, Νικολακάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Μπαντής, Τορμένα, Τιέ Μπι, Ρόλε, Φερνάντες, Μούκαμ, Κιτόκο.
Βίντεο  από αγώνα  :
~** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α΄ ΗΜΙΧΡ 1-1 18/1/2015 τα γκολ 19η αγων: http://youtu.be/-xftBFFH_TY ,                                                                                                                          ~** Λεβαδειακός- Ατρόμητος  γκολ ισοφαρ, α΄ ημιχ   18/1/2015 : http://youtu.be/OAhziHORMZk~**  ΛΕΒΑΔΕΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  3-1   δηλώσεις γκολ  18/1/2015  19η αγων : http://youtu.be/njasxybkq7M ,                                                                                                                            ~**Λεβαδειακός-Αστέρας  3-1  2ο  γκολ  18/1/2015  19η  αγων : http://youtu.be/lcSAh9cxESY ,       ~**Λεβαδειακός- Αστέρας 3-1  3ο  γκολ  30 γκολ  18/1/2015  19η αγων : http://youtu.be/FW6IDjBkKhM ,

  ΠΑΟΚ - Πλατανιάς  1-0 , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 24΄ Αθανασιάδης ,
Διαιτητές :Τριτσώνης , Απτόσογλου , Καρατζίκας
Κάρτες : Μανντούρο , Αποστολόπουλο ,Γκολάσα ,
Η 11άδα του ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Σαλπιγγίδης(Νομπάσα), Μακ, Τζανδάρης, Μαντούρο(Γκολάσα), Αθανασιάδης, Περέιρα .
Οι 11 του Πλατανιά: Ολιμπά, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τσουράκης(Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης(Φιγκέιρα), Μαχαμάτ, Γιακουμάκης (Τόρρες).
Βίντεο  από αγώνα  :
~**ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α΄ ΗΜΙΧΡ 1-0 γκολ Αθανασιάδη 19η  αγων 18/1/2 15 : http://youtu.be/o9cTk0MsPrA ,                                                                                                                          ~** ΠΑΟΚ-Πλατανιάς α΄ ημιχρ ΄ 1-0 το γκολ 18/1/2015 : http://youtu.be/zQSyXygE-uQ ,                     ~**ΠΑΟΚ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0 δηλώσεις γκολ 18/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/BzV3lso3oOI  ,

  ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός  2-2 , (1-0) .- ^
Τα γκολ : 10΄ Μανιάς , 49΄ Χασομέρης , 57΄ Μανιάς  , 84΄Κάσες,
Διαιτητές :Διαιτητής είναι ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) ,Βοηθοί του είναι οι  Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) και Δημήτριος Ζυγούρης  (Αιτωλοακαρνανίας).  {Μέτρια  διαιτησία} .-
Κάρτες : Ντιγκινί , Ντάσιος , Ρωμαίου ,
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (Σκόδρας), Τσουκαλάς, Ίλιτς(Κοροβέσης), Μπέριος, Τσάβες(Γιάκος), Ναδάλες.
Ο πάγκος του Γιάννη Πετράκη: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Στρούνα, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος, Αυγενικού.
Η ενδεκάδα του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μεχία, Τζάνης(Λίτσκας), Ντιγκινί (Ζδράβος), Εμπόου, Τσουμάνης, Ρομέου, Ίγκορ (Κάσες ), Χασομέρης.
Ο πάγκος του Μανουέλ Ρόκα: Πασχαλάκης, Κάσες, Ζδράβος, Αράμπα, Λίτσκας, Φραγκούλης.
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~**ΠΑΣ Γιάννενα- Πανθρακικός  Α΄ ΗΜΙΧΡ  1-0  το γκολ  18/1/015 : http://youtu.be/x9rL1XnyHBM~**Γιάννενα-Πανθρακικός γκολ  ισοφαρ.  1-1  18/1/2015 19η  αγων. : http://youtu.be/-j_xBZXu_mk ,                                                                                                                             ~** ΠΑΣΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-2 δηλώσεις 18/1/2015 19η  ΑΓΩΝ : http://youtu.be/szbxHVJClhg ,                                                                                                                            
~**ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  2-2   τα  άλλα δύο γκολ  18/1/2015 :
http://youtu.be/jjP320IufyM ,                                                                                                                  
~**ΠΑΣ Γιάννενα-Παναιτωλικός 2-2 2ο γκολ ισοφαρ 18/1/2015 : http://youtu.be/6qn2UlRLU30 ,
  Ολυμπιακός - Παναιτωλικός   2-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ: 69΄Ντοσεβί ,  93΄ Μανιάτης  .-
Διαιτητές :Δημητρόπουλος , Ποντίκης , Σίπκας  . {Κακή  διαιτησία }.-
Κάρτες: Φωτάκης , Αφελάϊ , Μπεχαράνο ,Γοδόϊ , Κέβιν ,
Ολυμπιακός (Β. Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι, Μανιάτης, Φορτούνης, Ντοσεβί(Μπουχαλάκης), Αφελάι (Ντουρμάζ), Μήτρογλου
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο(Βασιλείου), Μαλεζάς, Ετζεγκέλε, Μαρτίνες(Σκαραματσίνο), Γοδόι, Άλβες, Φωτάκης, Μαρτίνες, Κάπελ, Μύγας (Κουτρουμάνος ) .
Βίντεο  από τον αγώνα :
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  Α΄ ΗΜΙΧΡ   0-0  19η  αγων   18/1/2015: http://youtu.be/vSsQ15Qy7DU ,
~** ΟΣΦΠ-Παναιτωλικός 2- 0 το 1ο γκολ 18/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/PRlyo__zwZc ,
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0  δηλώσεις ,φάσεις γκολ 18/1/2015 19η αγων : http://youtu.be/RiTh48fABrY ,

 Δευτέρα 19 Ιανουαρίου  2015  :
19:30 Εργοτέλης - Καλλονή

 ***  Για  την Γ΄ Εθνική στο 3ο  Όμιλο  14η  αγωνιστική ,
 Κυριακή  18/01/2015  :
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  1-1 .- ^
ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ -ΑΧΑΪΚΗ 0-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ  0-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ  1-0  .-^
ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   0-0 .- ^
ΒΥΖΑΣ Μεγάρων - ΕΡΜΗΣ Κιβερίου  1-1  .- ^
Α.Ο.ΚΥΜΗΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  0-3  α.α.

***   Β΄ Εθνική  στο Νότιο Όμιλο  :
Νότιος Όμιλος
Παρασκευή 16/1/2015 
 Επισκοπή - Χανιά    0-1 .- ^
Κυριακή 18/1/2015 
Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος - Φωστήρας
Απόλλων Σμύρνης - Ερμιονίδα
Άλιμος - ΑΕΚ    0-1 .- ^
Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών
* Ο αγώνας ΠΑΕ Καλλιθέα - Πανηλειακός, δεν θα διεξαχθεί λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Πανηλειακός

*** 
*** Α΄ Τοπικό  ΕΠΣ Μεσσηνίας  17η  αγωνιστική :
Το πρόγραμμα  αναλυτικά:
 Σάββατο    17/01/15   
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    3-1 .- ^  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    0-0 .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   3-3 .- ^   
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   4-1 .- ^
   Κυριακή    18/01/15
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ       0-2 .-^ 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  1-1  .-^   
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   0-2    ,-^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ     0-2 .-^

***  ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  Τετάρτη  21/01/2015
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣHΣ 
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 


*** Α1  ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο :
Το πρόγραμμα  αναλυτικάΣάββατο    17/01/15
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   1-0 .- ^   
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ   2-2 .- ^  
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ      3-2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ
      Κυριακή    18/01/15
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  0-1 .-^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ      0-0 .- ^
Ρεπό: ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ


*** Β΄  ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο  :
  Το πρόγραμμα στον πρώτο όμιλοΣάββατο    17/01/15   
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   1-2 .- ^  
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ     3-0 .- ^
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  0-2 .- ^
    Κυριακή    18/01/15
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ    2-4 .-^ 
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ  3-2 .- ^
Κυριακή    18/01/15   
 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  0-1 .- ^    
και στον δεύτερο όμιλο : Σάββατο    17/01/15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ  0-2 .- ^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ  2-1 .- ^
    Κυριακή    18/01/15
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ  2-3 .-^  
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ     3-0 .-^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ  0-0 .-^
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  1-4 .- ^

Τετάρτη 14/01/2015 :
~* Πανιώνιος Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας  4-3 .- ^
~* Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης -ΠΑΟΚ Καλαμάτας  6-1 .- ^
~*  Α.Ε. Αβίας - Α.Ε. Μάνης   2-1  .- ^
~* Θύελλα Χαροκοπιού - Ολυμπιακός Ανάληψης  2-2  .- ^
~* ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσας -Δόξα Καλαμάτας   4-1 .- ^
~*Α.Ο. Στενωσιάς -Παναθηναϊκός Καλαμάτας  2-1 .- ^

   

***  Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Το πρόγραμμα  αναλυτικά :
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ    Σάββατο    17/01/15   
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ    
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ   3-0 α.α.
Ρεπό: ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 
 Κυριακή    18/01/15   
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ     
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ    2-5 .- ^   
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 4-0 .-^

   
ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 
Κυριακή    18/01/15   
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-0 .- ^
   Δευτέρα    19/01/15    
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ 
   Τετάρτη    21/01/15
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     
     Ρεπό: ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ

***


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: 
  1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4004   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2301    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 312   video.- 
Σύνολον                                                    8613    βίντεο   .-
~ ttps://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   3226.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   344 
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    814. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   299 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 358 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: