Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαϊου 2015

ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  :
~

~

~ Σήμερα της  ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗΣΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !
*** 31 Μαΐου
Μαρτύρων Ερμείου (1) (†β΄αι.), Ευσεβίου και Χαραλάμπη εν Ασκάλωνι. Αγίας Πετρονίλας, θυγατρός του αποστόλου Πέτρου.
(1) Ο άγιος Ερμείας, ζούσε στα Κόμανα της Καππαδοκίας την εποχή του αυτοκράτορα των Ρωμαίων Αντωνίνου Πίου. Είχε από νεαρή ηλικία ενταχθεί στα στρατεύματα του Καίσαρα και γρήγορα ξεχώρισε για την γενναιότητα, την ανδρεία και το αγωνιστικό του φρόνημα, τα οποία αντλούσε από την πίστη του στον Ιησού Χριστό. Την περίοδο της βασιλείας του Μάρκου Αυρήλιου ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των χριστιανών, μεταξύ δε των πρώτων που συνέλαβαν, ήταν και ο Ερμείας, αγνοώντας τις μεγάλες του υπηρεσίες στην πατρίδα αλλά και τα σεβάσμια γηρατειά του. Οδηγήθηκε μπροστά στο στρατηγό Σεβαστιανό, ο οποίος τον διέταξε να θυσιάσει τα είδωλα. Ο άγιος όμως ακλόνητος και ακατάβλητος, αρνήθηκε να προδώσει τον Κύριό του και να θυσιάσει στα μιαρά ειδωλολατρικά ξόανα. Με τη γλυκύτητα δε που τον διέκρινε, απάντησε στις προτροπές των τυράννων τα εξής: «Θα ήταν πολύ ανόητο σεβαστέ άρχοντά μου να αφήσω το φως και να προτιμήσω το σκοτάδι, να εγκαταλείψω την αλήθεια και να ασπασθώ το ψέμα, να παραιτηθώ από τη ζωή και να προτιμήσω το θάνατο. Θα ήταν λοιπόν παράλογο στο τέλος της ζωής μου να χάσω αυτά τα πολύτιμα αγαθά». Τότε εξοργισμένος ο άρχοντας, διέταξε αφού τον βασανίσουν σκληρά, να τον ρίξουν στην πυρά. Με την επέμβαση όμως και τη χάρη του Θεού, ο άγιος εξήλθε σώος και αβλαβής από όλα τα φρικτά βασανιστήρια. Τελικά τον αποκεφάλισαν χαρίζοντας του το στέφανο της δόξας.
~   31/05 Απολυτίκιο Αγ. Ερμεία - 31 ΜΑΙΟΥ:
https://youtu.be/A5SzMBfP1eQ?list=PL175C10CE6A189986 .-

~
***   Στην Καλαμάτα για διακοπές ο Ε. Βενιζέλος         
     
Στην πόλη μας βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,  διαμένει σε ξενοδοχείο της οδό Ναυαρίνου, ενώ όπως μάθαμε η επίσκεψη δεν περιλαμβάνει συναντήσεις με στελέχη ή φορείς αφού έχει έρθει για διακοπές με την οικογένεια του.   
 ~
***   Καλαμάτα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα…           
      
Όσο κι αν προσπαθούμε να βάλουμε το ευρωπαϊκό μας προσωπείο, δεν το καταφέρνουμε ως Καλαμάτα, ασχέτως αν διεκδικούμε να είμαστε και η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Χθες το μεσημεράκι, με την έξοδο από τη συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ρεξ, είδαμε σχεδόν εξαγριωμένους τουρίστες να διαμαρτύρονται σε συναδέλφους. Μάθαμε, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι μόλις είχαν φθάσει στην πόλη, έχοντας νοικιάσει αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ είχαν σταθμεύσει στη δυτική πλευρά της Νέδοντος, στο χώρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Τους πλησίασαν άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας, θέλοντας να τους βεβαιώσουν παράβαση, επειδή δεν είχαν, ως όφειλαν, τη σχετική κάρτα που επιτρέπει τη στάθμευση. Η συνεννόηση, όπως μας είπαν, έγινε με χειρονομίες, καθώς οι δημοτικοί αστυνομικοί δε γνώριζαν αγγλικά. Οι τουρίστες δικαιολογήθηκαν πως δεν το γνώριζαν, οι αστυνομικοί τούς είπαν να προμηθευτούν την κάρτα, χωρίς να τους υποδείξουν το σημείο πώλησης και οι άνθρωποι ξαμολύθηκαν να βρουν.
Εκτιμώ ότι όλα αυτά, που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν υπήρχαν και ξενόγλωσσες πινακίδες, που θα τους πληροφορούσαν για τις υποχρεώσεις τους.
Μη βιαζόμαστε, όμως, έως το 2021, θα έχουν γίνει τα πάντα…    Χ.Χ. 
 ~
*** Και τέταρτος νεκρός από το δυστύχημα στον Ασπρόπυργο 

  Εξέπνευσε το πρωί της Κυριακής και ο τέταρτος τραυματισμένος εργαζόμενος στα Ελληνικά Πετρέλαια, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου. Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ομίλου, αναφέρεται πως το δυστύχημα της 8ης Μαΐου εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς σήμερα εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος. Εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, με βαθιά οδύνη, στην οικογένεια του Κώστα Μαγγούρα και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας από αυτούς έχει επιστρέψει στο σπίτι του. Η διοίκηση τονίζει ακόμη μια φορά πως η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει να είναι βασικό μέλημα όλων και ζητά από τους εργαζομένους να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση,ώστε το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου να είναι το τελευταίο. www.iefimerida.gr . -
~
*** Προβληματική η απομάκρυνση της λυματολάσπης στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

Παρά τη θερμή υποδοχή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο πρώτος ήταν κομιστής και κακών ειδήσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας, σημείωσε ότι ο φάκελος της ΔΕΥΑΚ για την απομάκρυνση των χιλιάδων κυβικών της λυματολάσπης, που αποτελούν περιβαλλοντική βόμβα για την ευρύτερη περιοχή, δεν είναι σε προτεραιότητα για χρηματοδότηση, διότι πιθανόν δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένος. Ωστόσο, άφησε παράθυρο ελπίδας, ανακοινώνοντας ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια του Δήμου για την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, προφανώς όταν ο φάκελος συμπληρωθεί με όλα τα αναγκαία στοιχεία. Πρόκειται για παλιά λυματολάσπη, η οποία, σύμφωνα με τη μελέτη της ΔΕΥΑΚ, θα οδηγείται στην κλειστή εδώ και 15 χρόνια Μονάδα Λιπασματοποίησης (ΜΟΛΑΚ) προκειμένου, μετά τη σχετική επεξεργασία, να γίνεται βελτιωτικό εδάφους. Ειδικά για το εργοστάσιο της Μονάδας Λιπασματοποίησης ο αναπληρωτής υπουργός είπε αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι σύμφωνα με όσα του είπε ο δήμαρχος, είναι «προβληματικό και έχει αρθεί η αδειοδότησή του», ωστόσο πρόσθεσε πως «απ’ ό,τι κατάλαβα, έχει ακριβές εγκαταστάσεις που είναι σε αχρηστία», γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί «και από εκεί και πέρα, φυσικά, να αξιοποιηθεί ο σκοπός του». Ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ξεναγώντας τον αναπληρωτή υπουργό στο Βιολογικό, μίλησε για περιβαλλοντική βόμβα, αναφερόμενος στη λυματολάσπη. Τόνισε δε ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Βιολογικού, μαζί με την έλλειψη προσωπικού, προσθέτοντας ότι αν δε γίνουν προσλήψεις, τότε τομείς λειτουργίας της Μονάδας θα ανατεθούν σε εργολάβους. Ο Γιάννης Τσιρώνης έδειξε ενδιαφέρον για το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και ζήτησε στοιχεία από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ στο Βιολογικό, Μιχάλη Βασιλειάδη. Σε ό,τι αφορά τη φρέσκια λυματολάσπη, ο Δήμος έχει κάνει μελέτη για την εφαρμογή της μεθόδου της ηλιακής ξήρανσης. Όμως, η πρόταση αυτή είναι «πακέτο» με την πρόταση για τη διαχείριση της παλιάς λυματολάσπης, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εάν δε συμπληρωθεί ο φάκελος της ΔΕΥΑΚ. - 
~
***  Προχωρούν οι δημόσιες τουαλέτες στην Καλαμάτα           
      
Στην πλατεία Μαυρομιχάλη προχωρούν οι εργασίες για τις δημόσιες τουαλέτες, οι οποίες θα είναι έτοιμες σε ένα περίπου μήνα. Υπήρχαν, βέβαια, και παλαιότερα, αλλά τις αχρήστευσαν.
Φαντάζομαι θα έκριναν ότι είναι απαραίτητες προτού αρχίσουν και αυτή τη φορά οι εργασίες.   Ω. 
~
*** Τρέλα και στη Μεσσηνία έχουν προκαλέσει τα 9,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ         
      
Φωτιά έχουν πάρει τα στυλό στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και στην Καλαμάτα από ανθρώπους που ελπίζουν ότι η αποψινή βραδιά θα είναι αυτή που θα τους αλλάξει τη ζωή.
Άλλωστε, μέχρι τις 10.00 το βράδυ όλοι έχουμε δικαίωμα με μόλις 50 λεπτά να ονειρευόμαστε και να προβληματιζόμαστε πώς θα διαχειριστούμε τα 9,5 εκατομμύρια που μπορεί να κερδίσουμε!
Το τεράστιο αυτό ποσό προήλθε ύστερα από συνεχόμενα τζακ ποτ και είναι το μεγαλύτερο που δίνεται για το 2015.
Αρκετοί παίκτες έχουν επιστρατεύσει τη στατιστική, άλλοι τις πιθανότητες, άλλοι ημερομηνίες γέννησης, άλλοι αγαπημένα τους νούμερα, ενώ αρκετοί είναι κι αυτοί που το αφήνουν εντελώς στην τύχη και αγοράζουν έτοιμα δελτία.
Το «Θάρρος» βρέθηκε σε πρακτορεία της Καλαμάτας και συνομίλησε με πράκτορες για την κίνηση του Τζόκερ, αλλά και τις συνήθειες των παικτών:
  κα Στέλλα (πρακτορείο Β. Γεωργόπουλου)
Αυτές τις ημέρες η κίνηση έχει αυξηθεί πολύ, ο κόσμος ελπίζει και περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα γίνει. Πλέον οι περισσότεροι παίζουν μικρά ποσά, κυρίως από 50 λεπτά μέχρι 2,50 ευρώ. Γενικότερα ο κόσμος δεν παίζει, πλέον μόνο στα τζακ ποτ έρχονται.
  κ. Φίλιππος (πρακτορείο Φ. Κληρόπουλου)
Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την αυριανή κλήρωση, στις τρεις τελευταίες κληρώσεις ο κόσμος έχει αρχίσει και ασχολείται αρκετά και την Κυριακή περιμένουμε χαμό.
Ο περισσότερος κόσμος για να παίξει πρέπει να έχουν γίνει πολλά τζακ ποτ, ενώ προτιμούν τα δελτία τυχαίας επιλογής αξίας 2,5 ευρώ. Ως πρακτορείο ευχόμαστε καλή τύχη σε όλο τον κόσμο και ό,τι καλύτερο.
  κ. Ευθύμιος (πρακτορείο Ε. Πατσά)
Πάντα, έπειτα από πολλά τζακ ποτ, η κίνηση είναι αυξημένη. Τούτο συμβαίνει κι αυτή τη φορά. Ο κόσμος θέλει να ελπίζει. Χωρίς ελπίδα, άλλωστε, δεν υπάρχει ζωή. Πλέον λόγω κρίσης οι περισσότεροι παίκτες παίζουν μικροποσά. Δελτία μπορεί κάποιος να ρίξει μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Καλό θα είναι να μην το αφήσουν όσοι θέλουν να παίξουν για την τελευταία στιγμή.
  κ. Δημήτρης (πρακτορείο Π. Αλάμαρα)
Η κίνηση είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν και τα ποσά που παίζονται δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο κόσμος είναι σφιγμένος και προτιμά μικρά συστήματα,  ώστε να είναι χαμηλό το κόστος του δελτίου.
Τέλος, να ευχηθούμε ως πρακτορείο καλή επιτυχία σε όλους και ελπίζουμε τα χρήματα να έρθουν πάλι στην Καλαμάτα. Άλλωστε, εμείς ως πρακτορείο έχουμε δώσει 6.4 εκατομμύρια στο Τζόκερ.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Στο "κυνήγι" της τύχης για τα 9,5 εκατομ. ευρώ του Τζόκερ!
Συνωστισμός παρατηρήθηκε χθες από νωρίς το πρωί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και στην Κυπαρισσία, με τους πολίτες να έχουν επιδοθεί σε "κυνήγι" της τύχης για τα 9,5 εκατομμύρια της αποψινής κλήρωσης του Τζόκερ! Ένα αστρονομικό ποσό, το μεγαλύτερο που έχει μοιράσει το Τζόκερ το 2005, μετά από αλλεπάλληλα τζακ ποτ! Όπως είπε στο "Θ", ο Γιάννης Μανιάτης, η συμμετοχή των πολιτών που ελπίζουν να σταθούν τυχεροί στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ, σαφώς και είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες κληρώσεις, ενώ ο Νίκος Μανωλόπουλος σημείωσε ότι όπως μετά από κάθε τζακ ποτ, παίζουν περισσότερα δελτία, έτσι και τώρα, πολύ δε περισσότερο αφού μοιράζει 9,5 εκατομμύρια ευρώ με άλλους να ρίχνουν έτοιμα δελτία και άλλους να βάζουν τους αριθμούς της δικής τους έμπνευσης, ενώ ο Γιώργος Πετρόπουλος τόνισε ότι, τα δελτία που έχουν παιχτεί είναι πολύ περισσότερα από άλλες κληρώσεις, με τους περισσότερους να ρίχνουν έτοιμα δελτία με τυχαία επιλογή, αλλά και κάποιους να "ποντάρουν" στην έμπνευσή τους! Καλή επιτυχία και καλά κέρδη, ευχόμαστε σε όλους!  Η.Γ.
~
***    "Μπρα ντε φερ" Φύσης- Ανάπτυξης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο          
     
Η απόφαση του ΣτΕ «νεκρώνει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα» σύμφωνα με το δήμαρχο
Η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον τρόπο ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού Κόλπου αποτέλεσε ένα από τα φλέγοντα θέματα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής σύσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη, με το δήμαρχο Τριφυλίας Π. Κατσίβελα.
Ο δήμαρχος είχε ήδη περιγράψει το πλαίσιο της άποψής του σε προχθεσινές του δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ταφόπλακα» για την ανάπτυξη της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα εκδοθεί ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα που θα θέτει όρια και κανόνες και για ένα τμήμα του Κυπαρισσιακού, μήκους 10 χιλιομέτρων, που αποτελεί και τον τόπο ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα. «Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμα 20 χιλιόμετρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν επενδυτικά με σχέδια ήπιας μορφής ανάπτυξης. Η όλη διαδικασία θα προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα για να σταματήσει και η ομηρία της περιοχής», σχολίασε.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κατσίβελας ζήτησε πριν το υπουργείο προχωρήσει σε οριστικές ενέργειες να υπάρξει διάλογος και με τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, η οποία, μεταφέροντας και τη γενικότερη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρεί ότι με την απόφαση του ΣτΕ υποβαθμίζεται εντυπωσιακά η όποια επενδυτική πρωτοβουλία, σε καιρούς ιδιαίτερα χαλεπούς για τους πολίτες.
«Μπορεί να υπάρχουν σύλλογοι, οι οποίοι είναι σεβαστοί, οι οποίοι προστατεύουν την οποιαδήποτε μορφή ζωής, αλλά φαίνεται τελικά ότι για τον ίδιο τον άνθρωπο, για τους πολίτες της Τριφυλίας, για όλους τους κατοίκους του Κυπαρισσιακού κόλπου, δεν ενδιαφέρεται κανείς. Και αυτή την υποχρέωση θα την ικανοποιήσει και θα την εκτελέσει στο ακέραιο ο Δήμος Τριφυλίας, τουλάχιστον στο κομμάτι το οποίο τον αφορά. Με την έννοια του εθνικού πάρκου, με όρο να μην υπάρχει δόμηση απ’ το λιμάνι της Κυπαρισσίας μέχρι τη Νέδα και βέβαια για όλο τον Κυπαρισσιακό κόλπο μέχρι το Επιτάλιο, μάλλον θα πρέπει να μας πουν ότι πρέπει να τα μαζέψουμε από εδώ και να φύγουμε.
Κι επειδή δεν είμαστε αποφασισμένοι να φύγουμε από έναν τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε, από ένα περιβάλλον το οποίο ξέρουμε να το προστατεύουμε περισσότερο απ’ τον καθέναν, θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει η λογική πάλι στο τραπέζι και να αρχίσουμε να μιλάμε με όρους ανθρώπινους, γιατί και ο άνθρωπος είναι μέλος του οικοσυστήματος και δεν πρέπει να διώκεται.
Κατά συνέπεια, η απόφαση του ΣτΕ που αφορά στον Κυπαρισσιακό κόλπο, μας βρίσκει πλήρως και ολοκληρωτικά αντίθετους. Βεβαίως, μπορεί να είναι μια διαδικασία και επίπονος και επώδυνη για μας, αλλά θα ’ναι μακρά και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω» υποστήριξε ο δήμαρχος.
Πάντως, ο κ. Τσιρώνης δέχτηκε να υπάρξει ο απαραίτητος διάλογος πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, αν και το Προεδρικό Διάταγμα θα προσπαθήσει να «παντρέψει» αρμονικά τόσο το περιβάλλον όσο και τον άνθρωπο.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ~
*** Συνελήφθη 29χρονος στη Μεσσηνία, που σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Πύλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ένας (1) 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Βουλγαρικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, πράξη που έγινε το έτος 2010 στη Βουλγαρία. Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας. - 
~
***  Βρέθηκε ο 23χρονος φοιτητής από την Καλαμάτα 

Τέλος δόθηκε στην αγωνία για τους γονείς και φίλους του 23χρονου Γ.Κ., φοιτητή στο ΤΕΙ της Πάτρας. Ο 23χρονος επικοινώνησε με τους δικούς που τον αναζητούσαν από τις 26 Μαΐου. - 
~

*** Αυτοκίνητο μπήκε σε κατάστημα στο Ασπρόχωμα (φωτογραφίες) 

  Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στα φανάρια του Ασπροχώματος. Μετά τη σύγκρουση το ένα αυτοκίνητο συνέχισε την τρελή του πορεία και "μπήκε" σε κατάστημα που πριν μερικά λεπτά είχε κλείσει και έτσι απεφεύχθησαν τα χειρότερα. -
~
***  Το κράτος και οι Έλληνες του Περού          
      Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που, βράδυ Κυριακής, έτυχε να παρακολουθήσω στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, την εκπομπή «Σε πρώτο πλάνο». Θέμα της εκπομπής ήταν η ελληνική κοινότητα στο Περού και κατά την εξέλιξή της έμαθα πράγματα που δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου.
Το πιο συγκινητικό για εμένα στοιχείο ή σημείο, ήταν ότι καθώς η παρουσιάστρια της εκπομπής βρισκόταν στο χωριό Σαν Αντρές, συνομιλώντας με απογόνους Ελλήνων που είχαν ζήσει εκεί, την πληροφόρησαν πως ήθελε να τη δει μια γυναίκα, ίσως η μεγαλύτερη σε ηλικία του χωριού.
Η γυναίκα ήταν κατάκοιτη, υπέργηρη και όπως έδειξαν τα πλάνα, κρατούσε στο χέρι της μια μινιατούρα της ελληνικής σημαίας, την οποία κουνούσε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια κι ένιωθε τόσο ευτυχισμένη που την επισκεπτόταν Έλληνας στο σπίτι της.
Η γυναίκα δε μιλούσε ελληνικά, δεν είχε βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα και η μόνη της σχέση με τη χώρα, ήταν η καταγωγή προγόνου της, ο οποίος της είχε εμφυτεύσει την αγάπη για την πατρίδα, μια πατρίδα που δε γνώριζε και δεν έζησε, αλλά κρατούσε στην καρδιά της.
Αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν το μόνο άτομο με αυτά τα αισθήματα. Όλοι οι απόγονοι των Ελλήνων εκφράστηκαν αναλόγως, αλλά η μορφή της υπέργηρης γυναίκας, κυριαρχούσε.
Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούσαν την Ελλάδα, χωρίς να την ξέρουν, χωρίς να έχουν ζήσει. Την αγαπούσαν από τις αφηγήσεις των προγόνων τους, άρα, δηλαδή, μιλάμε για την Ελλάδα του τελευταίου μισού του 19ου αιώνα και, κατά συνέπεια, τελείως διαφορετική από τη σημερινή.
Εξ όσων κατάλαβα, η απουσία του ελληνικού κράτους εμφανής. Ενώ θα μπορούσε να έχει ενισχύσει τις προσπάθειες αναζωογόνησης αυτού του κυττάρου του ελληνισμού, όπως είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλα στον κόσμο, παρέμενε απαθές. Ίσως να μου πείτε πως δεν μπορούν να γίνουν πολλά λόγω κρίσης. Ίσως και να συμφωνήσω μαζί σας, αλλά όχι απόλυτα. Και δε θα το πράξω για έναν και μόνο λόγο: επειδή γνωρίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, το εκεί κράτος θα προσπαθούσε να ενισχύσει την κοινότητα. Δε θα γράψω περισσότερα, καθώς είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής. Πιστεύω, όμως, πως δε θα πρέπει να αφήνουμε τέτοιες ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες, αλλά να τις ενισχύουμε και να τις αναδεικνύουμε…  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
harhar@tharrosnews.gr 
~
***  Ο στρατηγικός ρόλος του Αιγαίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
aigaio
- Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κρέμεται από μια κλωστή. Η Δύση και συγκεκριμένα η Αμερική, είναι πολύ ανήσυχη. Έτσι περιοχές σαν την Ελλάδα, την Τουρκία και ειδικά το Αιγαίο αποκτούν μεγάλη στρατηγική σημασία. ΟΙ ΗΠΑ φοβούνται μην επηρεαστούν τα συμφέροντά τους και χάσουν τον έλεγχο των πετρελαίων από τους Ισλαμιστές. Επίσης φοβούνται και η Ρωσία, Ευρώπη. Η Τουρκία θα είναι έτοιμη να διαθέσει βάσεις για το καλό της συμμαχίας. Ποιος είναι όμως ο ρόλος του Αιγαίου. Είναι από ότι φαίνεται ο πιο σημαντικός, αφού ότι έχει την ίδια σημασία με ολόκληρη την ηπειρωτική Τουρκία. Ο λόγος είναι πως το Αιγαίο είναι η μόνη θάλασσα που λόγο των νησιών του, του βάθους και των υφάλων είναι το κατάλληλο μέρος για για καταφύγιο των συμβατικών και πυρηνικών υποβρυχίων. Για αυτό το Αιγαίο θεωρείτε απαραίτητο για το ΝΑΤΟ αλλά και για την Ρωσία.
~
*** Νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ - Τι ζητούν οι δανειστές
thlediaskepsh
-   Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη ο κ. Τσίπρας με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα στα ζητήματα που παραμένουν να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδος.
-  Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η συμφωνία που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας τόσο άμεσα όσο και μεσοπρόθεσμα έχει 7+1 σημεία από την πλευρά των δανειστών:
1. Να ξεχάσει τελείως η ελληνική κυβέρνηση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις που θα ακυρώνουν μέτρα που έχουν ψηφιστεί με το δεύτερο μνημόνιο. Δηλ. να μην καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, να εφαρμοστεί ο νέος προσδιορισμός για την ηλικία συνταξιοδότησης, να μην αυξηθεί ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ και να μην δοθεί η 13η σύνταξη.
2. Στον ΦΠΑ θέλουν η Αθήνα να δεχθεί το σύστημα των δυο συντελεστών (23% και 12%) που θα εμπεριέχει αύξηση στα βασικά είδη διατροφής και τα φάρμακα ώστε να αποδίδει επιπλέον έσοδα κοντά στο 1% του ΑΕΠ δηλ. περίπου 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
3. Στο δημοσιονομικό θα αποδεχθεί τη διαφορά των 1,8 δισ. ευρώ για νέα μέτρα που προκύπτει από τον στόχο που θέτουν οι Θεσμοί για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 (1,5% του ΑΕΠ) έναντι του στόχου που θέλει η Αθήνα (0,75% του ΑΕΠ) συν ένα μικρό έλλειμμα που καταγράφουν περίπου 500 εκατ. ευρώ χωρίς να ληφθούν καθόλου νέα μέτρα. Η Αθήνα θα πρέπει να κλείσει το κενό αυτό με σίγουρα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα όπως για παράδειγμα την εισφορά στις τραπεζικές συναλλαγές.
4. Στο ασφαλιστικό, οι δανειστές ζητούν μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων που θα καλύπτουν όχι μόνο το έλλειμμα των ασφαλιστικών Ταμείων αλλά θα μπορούν σε μεσοπρόθεσμη βάση, σε συνδυασμό και με την αύξηση της απασχόλησης να μειώσουν και τις λεγόμενες δαπάνες για τη γήρανση του πληθυσμού.
5. Στο εργασιακό, επιμένουν σε θεσμοθέτηση των ομαδικών απολύσεων και αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου αφού θεωρούνται ενέργειες που σε μεσοπρόθεσμη βάση θα τονώσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και τελικά θα αυξήσουν την απασχόληση.
6. Στις αποκρατικοποιήσεις, οι δανειστές ζητούν να μείνουν αμετάβλητα τα προγραμματισμένα έσοδα ύψους 18 δισ. ευρώ μέχρι και το 2020.
7. Συνέχιση των αλλαγών στο δημόσιο τομέα με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του για την οικονομία και την κοινωνία. Εκτός από το θέμα των δαπανών θα εξεταστούν περισσότερα μέτρα για την αύξηση της παραγωγικότητας, τον εξορθολογισμό των αμοιβών και τη μισθολογική εξέλιξη των σημερινών και μελλοντικών δημοσίων υπαλλήλων.
8. Ολοκλήρωση της προσπάθειας για εκκαθάριση των κόκκινων δανείων και επανεξέταση των κεφαλαιακών αναγκών των μεγάλων εμπορικών τραπεζών. Η λύση θα πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση άμεσα χωρίς γενναιόδωρες ρυθμίσεις για την προστασία από πλειστηριασμούς για πρώτη κατοικία.
~
*** Στην Αυστρία κλείνουν 300 τζαμιά και σταματούν την επιχορήγηση στα ισλαμικά ιδρύματα (ΒΙΝΤΕΟ)
austria
-  Με ένα νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην αυστριακή βουλή, θα κλείσουν περίπου 300 τζαμιά, θα κοπούν οι επιχορηγήσεις σε ισλαμικά ιδρύματα και θα επιτρέπετε η ανάγνωση του Κορανίου μόνο στα γερμανικά και όχι στα τούρκικα και τα αραβικά. Αυτό γίνετε σύμφωνα με δημοσιογραφικές γίνονται για τρεις λόγους. Πρώτον για να προστατευθεί η πολιτική της και πολυπολιτισμικής κοινωνία. Δεύτερον για να αποφευχθεί η στρατολόγηση τζιχαντιστών και τρίτον για να προστατευθεί η χριστιανική πλευρά της Αυστρίας.
Δείτε το Βίντεο:  Nowhere To Pray In Athens , https://youtu.be/j8AZ4xkdeVU ,

~
*** ΒΟΜΒΑ: Κίνα προς ΗΠΑ: Ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει
kina
-  Σύμφωνα με την κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times, ο πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν μπορεί να αποφευχθεί, αν οι Αμερικανοί συνεχίζουν να επεμβαίνουν για την κατασκευή έργων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εάν η γραμμή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι η Κίνα πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητές της, τότε ένας πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας είναι αναπόφευκτος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας». Και συνεχίζει «Η ένταση της σύγκρουσης θα είναι υψηλότερη από ό,τι οι άνθρωποι συνήθως σκέφτονται ως προστριβή». Το έργο αυτό για είναι το πιο σημαντικό για τη Κίνα και είναι αποφασισμένη να το τελειώσει. Και κλείνει «Δεν θέλουμε μια στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αν ήταν να έρθει, εμείς πρέπει να το δεχτούμε».
~
*** Πρόκληση των Αλβανοτσάμηδων: Εθνικιστές στην ελληνική βουλή - Εμείς αγωνιστήκαμε απέναντι στις συμμορίες του Ζέρβα
Idrizi
- Με την ομιλία του Προέδρου του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων (PDIU) Σπετίμ Ιντρίζι, ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στο Δυρράχιο. Αναφέρθηκε για την συμμαχία με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα αλλά και προχώρησε σε ακόμα μια πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα. Είπε χαρακτηριστικά «Είμαστε ένα κυρίαρχο κόμμα για τους Αλβανούς και του βορρά και του νότου. Θέλουμε να αξιολογήσουμε το ζήτημα των τσάμηδων και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο έχει τώρα έναν αντιπρόεδρο από το PDIU. Δεν μπορούμε να είμαστε με άλλους σε συνασπισμό, γιατί μόνο αυτή η κυβέρνηση επικεντρώνεται στο ζήτημα των τσάμηδων που είναι ένα θέμα όχι μόνο της κοινότητάς μας, αλλά όλων των Αλβανών, διότι αφορά το χάρτη της Αλβανίας». Και συνέχισε λέγοντας «Δεν είμαι εθνικιστής. Οι εθνικιστές είναι στη Βουλή των Ελλήνων, στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας είναι εκείνοι που αγωνίστηκαν εναντίον των συμμοριών του συνταγματάρχη Ζέρβα».
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
*** Με στόχο το «διπλό» κόντρα στον Πανθυρεατικό σήμερα ο ΑΟ Κυπαρισσίας         
     
Με μοναδικό στόχο τη νίκη αντιμετωπίζει σήμερα και ώρα 5.00 μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο Άστρους Κυνουρίας τον τοπικό Πανθυρεατικό, ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, ΑΟ Κυπαρισσίας, για να ολοκληρώσει πρωτοπόρος στον 13ο όμιλο, τις υποχρεώσεις του στο μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Βέβαια, αν ισοβαθμήσει με την ΑΕ Σπάρτης, η οποία υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, τότε θα χρειαστεί νέο μπαράζ, ο νικητής του οποίου θα κάνει την υπέρβαση.
Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ματς για την τριφυλιακή ομάδα που έχει κάνει φοβερή σεζόν (με κατάκτηση του τίτλου στην Α΄ Τοπική) και όλοι στον ΑΟΚ είναι αποφασισμένοι για το «διπλό».
Βέβαια, και σ’ αυτό τον αγώνα δεν λείπουν τα προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης δεν μπορεί να υπολογίζει  στα πλάνα του στην παρουσία των Ίλιε Μιτρόφ (τραυματίστηκε στην πρεμιέρα των μπαράζ κόντρα στην ΑΕ Σπάρτης), Γιώργου Παναγόπουλου (απουσιάζει στη Μύκονο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και  Γιάννη Καμποσιώρη (είναι εκτός αγωνιστικής δράσης μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε).
Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλου (στρατευμένος).
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας προβλέπεται να έχει πολύ θερμή συμπαράσταση από τους φιλάθλους του (σ’ όλο το τουρνουά είναι εντυπωσιακή η παρουσία φιλάθλων της Τριφυλίας είτε ο ΑΟΚ αγωνίζεται εντός, είτε εκτός έδρας).
Το ματς θα σφυρίξει ο Αλέξανδρος Τσαμούρης, ο οποίος είναι μεσσηνιακής καταγωγής και συγκεκριμένα από τα Φιλιατρά, από την ΕΠΣ Πειραιά. Βοηθοί θα είναι οι Αργύρης Κουρομιχελάκης, Γεώργιος Σγάντζος από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Νικόλαος Ρουμπάνης από την ΕΠΣ Ηλείας.
Ο άλλος αγώνας του 13ου ομίλου είναι ΑΕ Σπάρτης – ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)

1. ΑΟ Κυπαρισσίας    9-2       12
-. ΑΕ Σπάρτης 9-3       12
3. ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου       6-8       4
4. Πανθυρεατικός        2-13     1
* Ο Πανθυρεατικός έχει 1 μηδενισμό.
 ~
***  Και τυπικά… παρελθόν από την Καλαμάτα ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης

Ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου, ότι θ’ αποχωρήσει από το Δ.Σ. της Καλαμάτας, και λίγες ώρες αργότερα φρόντισε να το επιβεβαιώσει και τυπικά, γνωστοποιώντας την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Μαύρης Θύελλας αλλά και ως μέλους του Δ.Σ… «Με την παρούσα δήλωσή κάνω γνωστή την παραίτησή μου τόσο από την θέση του αντιπροέδρου όσο και από μέλος του Δ.Σ. του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Θέλω να ευχαριστήσω, πρωτίστως τους φιλάθλους που βοηθούν την ομάδα, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο κ. Γ. Ράλλη για τη συνεργασία μας. Είμαι σίγουρος ότι θα βρουν την καλύτερη λύση για την επόμενη μέρα με βάση τις επιλογές (εάν και εφόσον υπάρξουν νέες), βάζοντας πάντα πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθεοδωρίδης, που αφήνει ένα τεράστιο κενό, οικονομικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο, με την αποχώρησή του. Κρούση σε Παπαθεοδωρίδη από υποψήφιους… επενδυτές Αποκαλύπτουμε σήμερα, μετά την αποχώρηση του κ. Παπαθεοδωρίδη, μια είδηση απόλυτα διασταυρωμένη και έγκυρη. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «Θάρρους» άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σ’ ένα συγκεκριμένο γκρουπ υποψήφιων να εμπλακούν με τα διοικητικά της Καλαμάτας, «πλησίασαν» τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της ομάδας, ζητώντας του είτε να στηρίξει την προσπάθεια άμεσα, είτε έμμεσα με τη μορφή χρηματοδότησης. - 
~
***  Πλέι οφ συνέχεια σε Λεωφόρο και ΤρίποληΠλέι οφ συνέχεια σε Λεωφόρο και Τρίπολη
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής:
18:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

20:30 (Α. Νικολαΐδης) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

~* Η βαθμολογία των πλέι οφ (σε τρεις αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 11 7-0
 2. ΠΑΟΚ 4 1-2
 3. Αστέρας Τρίπολης 3 0-4
 4. Ατρόμητος 2 1-3

~* Η επόμενη αγωνιστική (Τετάρτη 3/6/2015)
 18:15 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

19:30 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος


~
***  Όταν ο «καπετάνιος» αποχώρησε από την ΠΑΕ ΠαναθηναϊκόςΌταν ο «καπετάνιος» αποχώρησε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
- Η στιγμή της αποχώρησης του Γιώργου Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
-  Μια Ιστορία… ζωής θα μπορούσε να πει κανείς πως έλαβε «τέλος» σαν σήμερα 29 Μαΐου του 2000, όταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, μέσα σε περίπου 15 λεπτά συνέντευξης Τύπου, έβαλε στο χρονοντούλαπο 21 χρόνια παρουσίας του στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το πρωινό εκείνης της Δευτέρας, η ΠΑΕ ενημέρωσε εσπευσμένα τους ρεπόρτερ για έκτακτη Συνέντευξη Τύπου στην Παιανία.
- Οι ρεπόρτερ έφθασαν έγκαιρα, πήραν θέση στην αίθουσα, περιμένοντας την άφιξη του «καπετάνιου». Η αναμονή ήταν σύντομη, καθώς λίγο αργότερα, εκείνος με το τσιγάρο μόνιμα στο χέρι, κάθισε στη θέση του, χαμογέλασε, πείραξε ορισμένους από τους ρεπόρτερ ως συνήθως, πήρε μια βαθιά ανάσα και έριξε τη «βόμβα»:
- «Αποχωρώ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η τελευταία μας συνάντηση. Ερχόμενος εδώ δεν το είπα σε κανέναν, ούτε στο ευρύτερο περιβάλλον μου. Το είχα προαναγγείλει στον συνάδελφό σας στα ΝΕΑ, μιλώντας από τη Νέα Υόρκη. Ήταν ένα λογοπαίγνιο στην εφημερίδα την οποία και ευχαριστώ. Είπα ότι θα φύγω μαζί με τον Κυράστα. Και αυτό κάνω. Αρκετά σάς κούρασα είκοσι χρόνια».
- Ήταν αλήθεια ότι λίγες μέρες νωρίτερα από την Νέα Υόρκη είχε δηλώσει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στον ρεπόρτερ, Μανώλη Σαριδάκη πως: «Εγώ δεν κάνω συμβιβασμούς. Δεν έκανα ποτέ. Όταν επιστρέψω στην Αθήνα θα τα πούμε. Πιθανόν μαζί με τον προπονητή να φύγει και ο πρόεδρος. Όσο εγώ είμαι πρόεδρος, ο Κυράστας θα είναι προπονητής».
~* Με μαντινάδα το «αντίο»
-  Αμέσως μετά το πρώτο «σοκ» που προκάλεσε ο πρόλογος του, ο «καπετάνιος» ανάβοντας το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο είπε μια μαντινάδα για να δώσει ένα διαφορετικό τόνο στο μούδιασμα που είχε προκαλέσει: «Ποτέ σου μην ξεχνάς τα πρώτα σκαλοπάτια γιατί μ αυτά ανέβηκες εις τα ψηλά παλάτια»!
- Ο τόνος της φωνής του και η αμηχανία του κάποιες στιγμές πρόδιδαν εύκολα την συναισθηματική του φόρτιση. Στο τέλος προσπαθώντας να κρύψει το δάκριά του φόρεσε τα μαύρα του γυαλιά και φεύγοντας από την αίθουσα, πήγε σε ένα άλλο κτίριο, του προπονητικού κέντρου και εκεί ανάμεσα στο γραφείο του προπονητή και τον χώρο υποδοχής των αποδυτηρίων ξέσπασε όπως ανέφεραν αργότερα αυτόπτες μάρτυρες.
-  Πριν φύγει μπήκε στα αποδυτήρια και ανάμεσα στα άλλα είπε στους βωβούς από την παγωμάρα ποδοσφαιριστές: «Εγώ τελείωσα ως πρόεδρος. Φεύγω. Είμαι κουρασμένος. Να ξέρετε, όμως, ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό σας αν χρειαστείτε κάτι. Θα σας βλέπω πια ως φίλαθλος».
-  «Είκοσι ένα χρόνια βρισκόμουν στο μικροσκόπιο. Τώρα θα ασχοληθώ με την οικογένειά μου. Η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό δεν είχε ποτέ στόχο το όφελος. Τα έργα που βλέπετε δεν έγιναν με κλεμμένα λεφτά. Θα κριθώ από την ιστορία. Θα βρω χρόνο να πάω για ψάρεμα και στο βουνό. Και θα γράψω κάποτε τα απομνημονεύματά μου».
-  Ο ίδιος προανήγγειλε και την επόμενη μέρα, τους διαδόχους του. Τα εξαδέλφια Γιάννης και Παύλος Βαρδινογιάννης ανέλαβαν το «κουμάντο» και διόρισαν το ίδιο βράδυ, τον έως τότε εκτελεστικό αντιπρόεδρο, Άγγελο Φιλιππίδη, στην προεδρία με αυξημένες αρμοδιότητες και παροχές.
-  Περισσότερα για τη «μεγάλη έξοδο» του Γιώργου Βαρδινογιάννης στο dailygoal.gr με λεπτομέρειες και φωτογραφίες από την... σαν σήμερα αποχώρησή του.
~
***   Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, αποχώρησε η Βουλιαγμένη
Τρία λεπτά πριν τη λήξη...Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, αποχώρησε η Βουλιαγμένη
-  Μετά από ένα παιχνίδι επεισοδιακό ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, για δεύτερη σερί χρονιά και έκτη στην ιστορία του, στο πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών, καθώς νίκησε τη Βουλιαγμένη με 10-4 στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό των πλέι-οφ της διοργάνωσης.
- Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο με συνολικό σκορ 3-2 στα παιχνίδια των τελικών κόντρα στη Βουλιαγμένη. Ο τελικός ήταν επεισοδιακός και διακόπηκε τρία λεπτά πριν το τέλος, λόγω επεισοδίων πίσω από τον πάγκο της Βουλιαγμένης, η οποία αποχώρησε.
~* Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-2, 2-0 και 1-1 (διακοπή).
- Ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου, ήταν έξαλλος με όσα γίνονταν πίσω από τον πάγκο της ομάδας, διαμαρτυρήθηκε έντονα και τα επεισόδια φούντωσαν. Η αστυνομία προσπάθησε να τον συγκρατήσει, αφού είχαν αρχίσει έντονες αντεγκλήσεις με τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
- Ο Δήμου κατήγγειλε πως υπήρξαν ύβρεις και ρίψη αντικειμένων από το πρώτο λεπτό του πέμπτου τελικού, ενώ επεσήμανε πως είχε ζητηθεί η μετακίνηση των πάγκων στην απέναντι πλευρά του κολυμβητηρίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
- Η Βουλιαγμένη μετά από όλα αυτά δεν θέλησε να συνεχίσει το παιχνίδι, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, να ζητάει να πάρει ο Ολυμπιακός το ματς λόγω αποχώρησης των φιλοξενούμενων. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, ενώ προσπάθησε αρχικά να ηρεμήσει τον Δήμου, μετά δήλωσε πως όλα αυτά έγιναν γιατί ο αντίπαλος δεν μπορούσε ν' αποδεχθεί την ήττα.
- Στη συνέχεια η αστυνομία διέταξε εκκένωση των καθισμάτων πίσω από τον πάγκο της Βουλιαγμένης. Αυτό άρχισε να γίνεται τμηματικά, αλλά η Βουλιαγμένη μετά από ένα τέταρτο διακοπής δεν είχε επιστρέψει στο νερό και ο τελικός ήταν στον αέρα.
- Τελικά οι διαιτητές αποφάσισαν να πέσει μόνο ο Ολυμπιακός στο νερό, αφού η Βουλιαγμένη δεν δέχθηκε να βγει από τα αποδυτήρια. Ετσι η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε τον τίτλο στα χαρτιά με σκορ 5-0, σ' έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία, καθώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ...
~ Κώστας Δήμου (Βουλιαγμένη): «Εμείς ζητήσαμε πριν από τον αγώνα οι πάγκοι να πάνε από την άλλη πλευρά. Δε γίνεται για 3 οκτάλεπτα να μας βρίζουν και μας φτύνουν. Δεν ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά, επειδή είναι ο Ολυμπιακός. Και μάλιστα δε μας έβριζαν μόνο από την κερκίδα αλλά κι από τα επίσημα. Εγώ είμαι εντάξει, άλλοι δεν είναι εντάξει που μου λένε να κάτσουμε να μας βρίζουν και να μας φτύνουν.»
~ Χάρης Παυλίδης (Ολυμπιακός): «Ο κ. Δήμου μου είπε ότι αυτά γινόταν από την αρχή κι όχι ότι του επιτέθηκε κάποιος τώρα. Ο, τι κι αν έγινε, για το καλό του αθλήματος έπρεπε να τελειώσει αυτός ο τελικός. Κι εμείς δεχθήκαμε προκλήσεις στη Βουλιαγμένη. Αν ήθελαν, ας το έκαναν από την αρχή κι όχι τώρα. Επειδή παράτησαν το παιχνίδι, ψάχνουν για δικαιολογία».
~** Η «ΧΡΥΣΗ» ΒΙΒΛΟΣ
 Α΄ Εθνική
1988 Εθνικός
1989 Γλυφάδα
1990 Εθνικός
1991 Βουλιαγμένη
1992 Εθνικός
1993 Βουλιαγμένη
1994 Βουλιαγμένη
1995 Ολυμπιακός
1996 Γλυφάδα
1997 Βουλιαγμένη
1998 Ολυμπιακός
~*  Α1 Κατηγορία
1999 Γλυφάδα
2000 Γλυφάδα
2001 Γλυφάδα
2002 Γλυφάδα
2003 Βουλιαγμένη
2004 Γλυφάδα
2005 Βουλιαγμένη
2006 Βουλιαγμένη
2007 Βουλιαγμένη
2008 Γλυφάδα
2009 Ολυμπιακός
2010 Βουλιαγμένη
2011 Ολυμπιακός
2012 Βουλιαγμένη
2013 Βουλιαγμένη
2014 Ολυμπιακός
2015 Ολυμπιακός
~
***
~


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2507 video.  2479.-           
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2408.-                
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9210  βίντεο   .- 
 ~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4378 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 450 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.133  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   439 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
 ~                                
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17
 ~
  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-                  
 ~   ΟΛΑ   ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-

~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .-
~ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: