Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 :
~

Ο  Άι-Λιάς στο  Λιμποβίσι  Αρκαδίας
~

Κολοκοτροναίϊκα  στο Λιμποβίσι
~
*** 22 Ιουνίου
Ιερομάρτυρος Ευσεβίου (1), επισκόπου Σαμοσάτων (†380) και των αποστόλων (Ο΄) Τερτίου επισκόπου Ικονίου, Μάρκου επισκόπου Απολλωνιάδος, Ιούστου επισκόπου Λύστρων και Αρτεμά επισκόπου Ελευθερουπόλεως. Μαρτύρων Ζήνωνος, Ζηνά († 304) και Πομπηιανού. Αναστασίου, Γαλακτίωνος. Ιουλιανής και Σατορνίνου του υιού αυτής. Οσίον Βασιλείου, επισκόπου Πατελαρίας.
(1) Ο άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία συγκλονιζόταν από τις κακοδοξίες του Αρειανισμού. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μ. Κωνσταντίνου Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του. Ο άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια. Όταν πέθανε ο αιρετικός και λαομίσητος Κωνστάντιος τον διαδέχθηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο οποίος θέλησε να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων. Ο Ιουλιανός εξαπέλυσε φοβερότερους διωγμούς κατά των χριστιανών. Τότε νέες διώξεις άρχισαν για τον Ευσέβιο πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. Όμως ο άγιος παρέμεινε το ίδιο ακλόνητος. Τα ίδια συνέβησαν και με τον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν και αυτός θερμός υποστηρικτής των Αρειανών. Ο άγιος για μία ακόμη φορά ,κλήθηκε να υπερασπισθεί την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης. Για τους αγώνες του ο Ουάλης τον απομάκρυνε από τον επισκοπικό θρόνο του και τον εξόρισε σε κάποιο έρημο τόπο κοντά στον ποταμό Ίστρο. Μετά το θάνατο του Ουάλη ο άγιος επανήλθε από την εξορία στην Επισκοπή του και άρχισε αμέσως την κάθαρση της επαρχίας του από τούς κακόδοξους αιρετικούς. Κάποια ημέρα πού περνούσε έξω από το σπίτι μιας αιρετικής γυναίκας, εκείνη τον κτύπησε με μίσος στο κεφάλι με μία μεγάλη πέτρα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του αγίου και τη μετάβασή του «από τα λυπηρότερα προς τα θυμηθέστερα και τα τερπνά».
22/06 Απολυτίκιο Αγ. Ευσεβίου επισκόπου Σαμοσάτων - 22 ΙΟΥΝΙΟΥ: https://youtu.be/N9r2fZp86PI?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
***  Εκδήλωση για την Αγία Αικατερίνη στο Νησάκι           

     
Εκδήλωση, τα χρήματα της οποίας θα διατεθούν για καλό σκοπό, διοργανώνει ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφέας». Πρόκειται για τη χορωδιακή βραδιά που θα γίνει σήμερα στις 9.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, υπέρ της αποπεράτωσης του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας στο Νησάκι. Τα μέλη της χορωδίας θα τραγουδήσουν ελληνικά τραγούδια με μαντολίνα και κιθάρες.
Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα, που θα συμβάλουν στη αποπεράτωση του ναού.
Να θυμίσουμε ότι προ καιρού ο εφημέριός του, αρχιμανδρίτης Ευθ. Θεοδωρόπουλος, είχε αναλάβει την οικολογική πρωτοβουλία να συγκεντρώνει χρησιμοποιημένα έλαια, αντί να απορρίπτονται και να προκαλούν βλάβη στο περιβάλλον, και να τα διαθέτει, προκειμένου τα χρήματα που εισπράττονται να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της ανέγερσης του ναού, του οποίου μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί μόνο το υπόγειο.    Χ.Χ. 


~

***  Χασισοφυτείες εντόπισαν οι αστυνομικοί στη σημερινή επιχείρηση στη Μεσσηνία         
     
Νέα ενημέρωση 19:00
Δύο χασισοφυτείες και τρεις συλλήψεις ήταν τα πρώτα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.  Οι φυτείες εντοπίστηκαν στην περιοχή της Κορώνης και ήταν περίπου 100 δενδρυλλίων η καθεμία.
Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν φθάσει δυνάμεις και από άλλες περιοχές.

-  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, κυρίως δε στην Πελοπόννησο (ειδικότερα στην περιοχή Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας), για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και παραγωγή δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών.
-  Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ένα εκ των οποίων φέρεται να είναι ηγετικό μέλος σπείρας στα νότια προάστια. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί δύο φυτείες με μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειάς της, ενώ έχουν κατασχεθεί πολλά όπλα και πυρομαχικά, πολυτελή αυτοκίνητα και διάφορα χρηματικά ποσά. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
~
*** Φονικό με θύμα 30χρονη μητέρα τριών παιδιών

Σε τραγωδία κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής στον οικισμό των Ρομά στα Τσιχλέικα της Αμαλιάδας η συζήτηση γύρω από την απαγωγή μιας 14χρονης, ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Η μια οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να ρίχνει τις ευθύνες για την απαγωγή της 14χρονης στην άλλη, με αποτέλεσμα ο καβγάς να «φουντώσει» για τα καλά. Ξαφνικά και χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγωδία που θα ακολουθούσε, ένας 30χρονος φέρετε να τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της πρώτης του εξαδέλφης και του συζύγου της. Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου όπου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο σύζυγός της, με ελαφρύτερα τραύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου. Στον οικισμό των Τσιχλεΐκων έφτασε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας κ. Γιώργο Αλεξόπουλο, άντρες όλων των τμημάτων από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, ενώ λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κ Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Τραγική φιγούρα ο παππούς, η γιαγιά και τα τρία αγγελούδια της οικογένειας που μάταια όλοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν λέγοντάς τους ότι η μητέρα τους είναι καλά και πως θα την ξαναδούν σύντομα. Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά, πριν οι κάτοικοι του οικισμού, οι στενότεροι συγγενείς της άτυχης 27χρονης, αρχίσουν να επιβιβάζονται στα αυτοκίνητά τους για να πάνε στο νοσοκομείο του Πύργου. Οι αστυνομικοί «έκοψαν» τον οικισμό των Τσιχλεΐκων στη μέση, αποκλείοντας το σημείο του αιματηρού επεισοδίου αλλά και την πρόσβαση προς το σπίτι του φερόμενου δράστη και του αδελφού του, μπροστά στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει βεντέτα με απρόβλεπτες συνέπειες. www.patrisnews.com . - 
~
*** Ένα βούρκος στη μέση της Ύδρας (φωτογραφίες) 

 
  
 
   Έντονα παράπονα δεχθήκαμε από περιοίκους της οδού Ύδρας για την κατάσταση που επικρατεί σε ένα σημείο της που δεν έχει διανοιχτεί. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση της Ύδρας με τη Δαμοφώντος υπάρχει ένα οικόπεδο πνιγμένο στο χορτάρια, που ουσιαστικά χωρίζει το δρόμο στα δύο. Το πρόβλημα, όμως, για τους γείτονες, αλλά και τους περαστικούς, δεν είναι τόσο η διάνοιξη του δρόμου, όσο η διέλευση των πεζών από το σημείο. Εκεί υπάρχει ένα πέρασμα, από το οποίο ομολογουμένως περνά πολύς κόσμος, όμως λόγω της κλίσης συγκεντρώνονται νερά και δημιουργείται συνεχώς ένα βούρκος. Μάλιστα, για να περάσουν οι πεζοί πρέπει να πατούν από πέτρα σε πέτρα, ενώ έντονη είναι και η δυσοσμία, όπως και τα κουνούπια. Αυτό που ζητούν, λοιπόν, είναι η συνέχιση του πεζοδρομίου που σταματά λίγα μέτρα πιο πάνω ή, έστω, η τοποθέτηση τσιμέντου, αφού πρώτα υπάρξει ανάλογη κλίση. Σε διαφορετική περίπτωση, το φαινόμενο δε θα σταματήσει. Π.Μπ. - 
~
*** Ρύθμιση χρεών 49χρονης με εκποίηση ακινήτου και μηδενικές δόσεις

Με εκποίηση περιουσιακού της στοιχείου και επανεξέταση του αιτήματός της, ρύθμισε τα χρέη της μια 49χρονη στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Η 49χρονη εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και το 2010 λάμβανε μισθό 1.360,50 ευρώ, όμως από τότε συνεχώς μειώνεται. Ο 53χρονος σύζυγός της, με ενασχόληση στο χώρο των οικοδομικών εργασιών, το 2010 δήλωσε ετήσιο εισόδημα 26.538,7 ευρώ, όμως πλέον λόγω της κρίσης είναι άνεργος. Έχουν δύο ενήλικα παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι άνεργο και το άλλο σπουδάζει. Το εισόδημά τους πλέον δεν αρκεί για να καλύψουν τις ανάγκες τους και λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από γονείς. Η 49χρονη έχει λάβει 4 στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 90.741,76 ευρώ, για τα οποία υπάρχει προσημείωση της κύριας κατοικίας. Επίσης, έχει λάβει άλλα δύο δάνεια 13.973,03 ευρώ και 12.695,26 ευρώ. Συνολικά η οφειλή της στις τράπεζες είναι 117.410,05 ευρώ. Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι από το 2012 έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής. Η οικογένεια μένει σε εργατική κατοικία 85 τ.μ., αξίας 30.559,41 ευρώ. Η 49χρονη διαθέτει ένα αγροτεμάχιο 280 τ.μ., η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα 15.000 ευρώ και το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει μέσα σε 3 χρόνια να εκποιηθεί για να καλυφθεί μέρος των οφειλών. Επίσης, διαθέτει μια οικία 80 τ.μ., αξίας 3.000 ευρώ, μία αγροτική αποθήκη αξίας 1.000 ευρώ και δύο μικρά αγροτεμάχια, συνολικής αξίας 300 ευρώ. Γι’ αυτά το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι πολύ μικρής αξίας και δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές, ενώ το Νοέμβριο του 2015 θα γίνει επαναπροσδιορισμός της απόφασης για την περίπτωση που έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της 49χρονης. Για τη διάσωση του σπιτιού από την υποθήκη, όρισε έπειτα από περίοδο χάριτος 3 ετών να ξεκινήσει να καταβάλει 135,81 ευρώ το μήνα για διάρκεια 15 χρόνων. Β.Β. 
~
***   Νέα δεδομένα φέτος στη συλλογή αρωματικών φυτών και βοτάνων, τι και σε τι ποσότητες επιτρέπεται           
     
Εκδόθηκε από το Δασαρχείο Καλαμάτας η φετινή απόφαση για τη συλλογή αρωματικών φυτών και βοτάνων από δασικές περιοχές της Μεσσηνίας. Σε αυτή αναφέρονται οι ποσότητες που μπορούν να συλλεχθούν κάθε χρόνο, ανάλογα με τις συνθήκες.
Όπως σημείωσε ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, στη φετινή απόφαση περιλαμβάνεται και διάταξη για όσους έχουν φυτείες προστατευόμενων αρωματικών φυτών, καθώς υπάρχει ανάγκη ελέγχου της συλλογής τους λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από πολίτες, με σκοπό είτε την εμπορία τους είτε την ικανοποίηση των ατομικών αναγκών τους.
Γνώμονας, τόνισε, είναι η προστασία των ειδών από πιθανό κίνδυνο ανεξέλεγκτης συλλογής τους, μείωσης του πληθυσμού τους ή και εξαφάνισης ορισμένων εξ αυτών, η ικανοποίηση των οικολογικών αναγκών του βιολογικού τους κύκλου και η εξασφάλιση της αναπαραγωγής και της αειφορίας των καρπώσεων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
  Τι επιτρέπεται
Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση, για το 2015, αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη ατομικών αναγκών, επιτρέπεται η συλλογή μετά την εποχή της ανθοφορίας ειδών, όπως: ρίγανη, φασκόμηλο, μέντα, βαλσαμόχορτο, θρούμπι, θυμάρι κ.ά., κατά το κατάλληλο ανά είδος στάδιο συλλογής, χωρίς άδεια του Δασαρχείου, μέσα από τα δημόσια δάση και τις δασικές εν γένει εκτάσεις της διοικητικής περιφέρειας του Δασαρχείου Καλαμάτας, από οποιονδήποτε.
Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής για ατομική χρήση ανέρχεται μέχρι 2 κιλά για τη ρίγανη και 1 κιλό για κάθε ένα από τα υπόλοιπα είδη ανά άτομο, συνολικά για την περίοδο συλλογής.
Για εμπορική χρήση και μόνο έπειτα από έγγραφη άδεια του Δασαρχείου, επιτρέπεται η συλλογή ποσότητας έως και 20 κιλών για τη ρίγανη και έως και 10 κιλών για κάθε ένα
από τα υπόλοιπα είδη.
Η άδεια εκδίδεται έπειτα από αίτηση του ενδιαφερόμενου επαγγελματία, η οποία πρέπει να υποβάλλεται στην υπηρεσία κατά την εποχή της ανθοφορίας των αντίστοιχων φυτικών ειδών και το αργότερο μέχρι 15/7/2015.
Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από νόμιμα δικαιολογητικά άσκησης ανάλογης εμπορικής δραστηριότητας και κατόπιν καταβολής του αντίστοιχου μισθώματος, σύμφωνα με τον Πίνακα Διατίμησης Δασικών Προϊόντων, στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέρ του Πράσινου Ταμείου.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καθορίζουν ακριβώς τα είδη, την περιοχή, το χρονικό διάστημα συλλογής ανά είδος.
Προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι των οικείων Τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων στους οποίους υπάγεται η περιοχή συλλογής. Η άδεια που εκδίδει η υπηρεσία είναι προσωπική και η συλλογή γίνεται αποκλειστικά από τον κάτοχό της, ενώ απαγορεύεται η χρησιμοποίηση συνεργείου.
  Τι απαγορεύεται
Με την απόφαση του Δασαρχείου απαγορεύεται η συλλογή, τόσο για ατομική όσο και για εμπορική χρήση, φυτικών ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, που προστατεύονται από τη διεθνή σύμβαση CITES ή περιλαμβάνονται στο ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα και είναι απόλυτης προστασίας (έχουν κηρυχθεί προστατευόμενα), όπως:
-Tσάι του Ταϋγέτου [Sideritis clandestina (Bory) Hayek]
-Δίκταμο (Origanum dictamnus L.)
-Λαγορίγανη - ενδημικό είδος ρίγανης του Ταϋγέτου (Origanum Lirium Heldr. ex Halacsy).
Επίσης, απαγορεύεται η συλλογή από περιοχές που τελούν υπό ειδικό καθεστώς προστασίας (περιοχές Natura 2000, Καταφύγια Άγριας Ζωής, εκτάσεις που κηρύχθηκαν αναδασωτέες και μέχρι της εκπλήρωσης του σκοπού αυτού κ.ά.).
Τέλος, η απόφαση προβλέπει ότι οι καλλιεργητές προστατευόμενων ειδών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε ιδιωτικές αγροτικές εκτάσεις, με σκοπό την εμπορία, οφείλουν προ της συλλογής να υποβάλουν στο Δασαρχείο σχετική αίτηση, προκειμένου να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα δασονομικά έγγραφα για τη δικαιολόγηση της νόμιμης απόληψης και διακίνησής τους.    Της Βίκυς Βετουλάκη  
~
***   Δεν μπορούμε να διορθώσουμε ούτε τα αυτονόητα        
    Μπορεί η κρίση, εκτός από τα πολλά κακά που έφερε (και φέρνει), να βοήθησε να αλλάξουν μερικά ζητήματα στη λειτουργία του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο, χιλιάδες άλλα παραμένουν, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Μαζί, δε, με τις δυσλειτουργίες που φέρνει η οικονομική κρίση, δημιουργούν μια κατάσταση ίσως και χειρότερη από την προ κρίσης εποχή.
Κι αυτό, γιατί οι παθογένειες παραμένουν και συνδυάζονται με την έλλειψη λειτουργικών δαπανών, καυσίμων και προσωπικού.
Δύο απλά και καθημερινά περιστατικά στο Δασαρχείο Καλαμάτας αποδεικνύουν περίτρανα τα παραπάνω.
Το σοβαρότερο είναι ότι η υπηρεσία έχει τρία μηχανήματα σε αχρησία αυτή τη στιγμή, γιατί ο μοναδικός χειριστής που υπήρχε έφυγε με σύνταξη. Φυσικά, για προσλήψεις (ακόμα και εποχικού προσωπικού) αυτή τη στιγμή ούτε λόγος. Το ωραίο είναι ότι υπάλληλος του Δασαρχείου διαθέτει τις ανάλογες άδειες για το χειρισμό των μηχανημάτων, αλλά ο νόμος το απαγορεύει, διότι δεν είναι διορισμένος ως χειριστής μηχανημάτων!
Οδεύουμε, λοιπόν, προς τα μέσα του καλοκαιριού και ακόμα το Δασαρχείο Καλαμάτας δεν μπορεί να κάνει εργασίες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου.
Ευτυχώς που ο καιρός είναι ακόμα δροσερός, γιατί δε θέλουμε να σκεφτούμε σε τι κινδύνους μπορούν να μπουν ολόκληρες περιοχές σε περίπτωση πυρκαγιάς. Κι αυτό, γιατί κανείς από τους αρμοδίους δεν έχει τη γενναιότητα να υπογράψει μια εξαίρεση, ώστε ο συγκεκριμένος υπάλληλος να μπορεί να χειρισθεί τα μηχανήματα.
Στη δεύτερη περίπτωση, η υπηρεσία είναι αναγκασμένη να ασχολείται με διάφορες υποθέσεις, δαπανώντας χρόνο και χρήμα. Για καταγγελία ότι κάποιος κατέστρεψε ένα δέντρο από το κτήμα ή τον κήπο του, είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει κύκλο καταθέσεων, να στείλει υπάλληλο για αυτοψία, όπου κι αν είναι το σημείο, κ.λπ.
Μια γραφειοκρατία απίστευτη, καθώς έτσι και τεθεί και θέμα… ιδιοκτησίας της μηλιάς, μπορεί μια ολόκληρη υπηρεσία να ασχολείται με αυτό επί μήνες ολόκληρους!  Βίκυ Βετουλάκη
~
*** Συνέβησαν στο Δ.Σ. Μεσσήνης           
      
-Καθόλου καλή δεν ήταν η κατάσταση στην προχθεσινή συνεδρίαση των μελών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέλοντας και μη, αφού οι φωνές του έφταναν έως το χώρο της ανατολικής εισόδου του Δημαρχείου, ακούσαμε τον κ. Τσώνη να χτυπάει, όπως συμπεράναμε, με δύναμη το χέρι στο τραπέζι, τουλάχιστον δύο φορές. Ωστόσο, στάθηκε αδύνατο να μάθουμε τι συνέβη…
-Γεμάτη από προέδρους Κοινοτήτων ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Μεσσήνης. Το θέμα των αυξήσεων στα τέλη ύδρευσης τους «έκαιγε» όλους. Υπομονετικά περίμεναν όλοι την έναρξη της συζήτησης, που τελικά ξεκίνησε περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης και ολοκληρώθηκε 15 λεπτά περίπου πριν από τα μεσάνυχτα. Και σταδιακά ο αριθμός των προέδρων μειωνόταν, μέχρι που απέμειναν ελάχιστοι για να μάθουν τι τελικά αποφασίστηκε.
Στη συνεδρίαση καθυστέρησε να προσέλθει ο Δ. Σαμπαζιώτης, ο οποίος βρήκε κατειλημμένη τη θέση του από πρόεδρο. Παρέμεινε όρθιος για κάποιο διάστημα, μέχρι που έγινε αντιληπτός από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, ο οποίος ζήτησε να του δοθεί χώρος να καθίσει, όπως και έγινε μερικά λεπτά αργότερα.
Στο διάστημα αυτό, ο κ. Σαμπαζιώτης εξακολούθησε να στέκεται όρθιος.
-Πάντως, για μία ακόμη φορά, το Δ.Σ. Μεσσήνης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εαυτό του, καθώς η ένταση χτύπησε κόκκινο στους φραστικούς διαξιφισμούς που αντάλλαξαν, κατά κύριο λόγο, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλο.
Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που ο πρόεδρος του Δ.Σ., Χρ. Χριστόπουλος, απείλησε τουλάχιστον δύο φορές πως θα αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση, χωρίς ωστόσο να υλοποιήσει την απειλή του, ενώ ο κ. Τσώνης απείλησε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κ. Αναστασόπουλου (λεπτομέρειες  θα διαβάσετε εδώ).    Χ.Χ.  
~
*** Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;
 Η «κόκκινη μελάνη» που διαβάζετε είχε άλλη μορφή. Αλλά προχθές, για πρώτη φορά έπειτα από τρία ή τέσσερα χρόνια, αποφάσισα να παρακολουθήσω στην τηλεόραση τι γίνεται με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Δεν είδα κανένα δελτίο ειδήσεων. Απλώς, παρακολούθησα διαδικτυακά το Κανάλι της Βουλής και την κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Εκεί άκουσα όσο πιο επίσημα γίνεται για την αγωνία ορισμένων, όχι να σώσουν τη χώρα μας με τα μνημόνια, αλλά τα συμφέροντά τους. Ο κ. Ρουμελιώτης μίλησε ξεκάθαρα για στενή διαπλοκή – πλύση εγκεφάλου- Ελλήνων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών, οι οποίοι αντί αδράς αμοιβής προσπαθούσαν και προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να μας πείσουν ότι η Ελλάδα φταίει για όσα δεινά πληρώνει. Κατάλαβα ότι οι προτάσεις των δανειστών είναι να μας ακρωτηριάσουν τα χέρια, τα πόδια, τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, για να μπορούν μετά κάποιοι κερδοσκοπικοί βρικόλακες να αγοράσουν στην Ελλάδα ό,τι έχει αξία σε εξευτελιστικές τιμές. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Μόνο ένα στοιχείο απ’ όσα είπε. Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τόνισε ότι οι προτάσεις των δανειστών για μείωση των συντάξεων, αλλά και για τα εργασιακά, είναι λανθασμένες. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δε θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για να μην μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει αποκατάσταση των ζημιών. Στο διά ταύτα τώρα και πέρα από τις όποιες διαπιστώσεις των ημερών. Η Ελλάδα πρέπει να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων. Χρειάζεται μία αντίληψη, η οποία: θα βοηθήσει την κοινωνία να λειτουργήσει με θεσμικούς όρους. Θα βοηθήσει την πολιτεία μας να γίνει ευνομούμενη. Θα βοηθήσει τον καθέναν μας να γίνει πραγματικός πολίτης και όχι πελάτης. Θα έλεγα και μια βαριά κουβέντα: χαλάσαμε και ως λαός όλες αυτές τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης. Όλο το αξιακό μας οπλοστάσιο ή, αν όχι όλο, ένα μεγάλο μέρος της αξιακής μας περιουσίας πήγε περίπατο. Πρέπει η απάντηση στην κρίση να χτυπάει τις βαθύτερες ρίζες της κακοδαιμονίας μας. Αυτή η στρατηγική ούτε έχει εκπονηθεί ούτε ανιχνευτεί. Ό,τι λέγεται ως τώρα δεν υπερβαίνει τα όρια των μεταπολιτευτικών λογικών. Το ελληνικό μας πρόσωπο έχει κακοπάθει από τις «τοξίνες» της Μεταπολίτευσης. Γιατί αν είχαν γίνει οι σωστές αναλύσεις, θα είχαν ήδη διατυπωθεί συγκροτημένες προτάσεις για την απελευθέρωση του κράτους απ’ τα κόμματα εξουσίας και την απελευθέρωση της κοινωνίας απ’ το εξουσιαστικό πλέγμα κράτους και κομμάτων. Όπως θα είχαν φωτιστεί και τα βαθύτερα πολιτιστικά (πνευματικά, ηθικά, αξιακά) αίτια της χρεοκοπίας. Γι’ αυτό πιο πολύ από την ίδια την κρίση και τη χρεοκοπία με τρομάζει η σύγχυσή μας. Περίπου συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε περαστικοί, σαν να είμαστε ξένοι, σαν να μην είναι δικός μας αυτός ο τόπος… του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
***   Ρήμαξαν το λαχανόκηπο στο Ανατολικό Κέντρο          
     
Στον 3ο Παιδικό Σταθμό Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο ο Δήμος έχει παραχωρήσει μια έκταση για να καλλιεργούνται διάφορα κηπευτικά προϊόντα, τα οποία και χρησιμοποιούνται βεβαίως στο καθημερινό φαγητό των παιδιών.
Προχθές το πρωί, η μαγείρισσα πήγε στον παιδικό σταθμό να ποτίσει και να φροντίσει το λαχανόκηπο, αλλά τον βρήκε ρημαγμένο. Άγνωστοι δεν είχαν αφήσει τίποτα, ούτε ντομάτες, ούτε μαρούλια, αλλά και ό,τι άλλο είχε φυτευτεί εκεί.    Α.Π.   
~
*** Σημείο των καιρών; 
Έτυχε να δω σε τηλεοπτική εκπομπή να προβάλλεται ως θέμα η απασχόληση Ελλήνων εργατών γης σε συγκεκριμένες αγροτικές δραστηριότητες, στην περιοχή της Λάρισας. Στο ρεπορτάζ μίλησαν, μεταξύ άλλων, μια πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και μιαν άλλη γυναίκα, της οποίας η τελευταία απασχόληση ήταν με οκτάμηνη διάρκεια σε Δήμο της περιοχής. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από εκπρόσωπο του συνεταιρισμού, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από άνεργους Έλληνες ήταν μεγάλο. Κι αν μπορώ να υποθέσω σωστά, η αμοιβή τους θα ήταν περί τα 900 ευρώ το μήνα. Αν θυμάμαι καλά, προ εικοσαετίας περίπου, τον καιρό της ελαιοσυγκομιδής έλειπαν τα εργατικά χέρια από τα χωριά. Είχε, δε, γίνει ανέκδοτο το ότι όποιος επιχειρούσε να προσλάβει Έλληνες εργάτες, πήγαινε στο καφενείο ή στην καφετέρια του χωριού, εξέφραζε το ενδιαφέρον του, αλλά δε λάμβανε θετική απάντηση. Κι αν αυτό γινόταν, ήταν σπάνιο, καθώς οι νέοι προτιμούσαν να απολαμβάνουν τον καφέ τους, αφού τους χαρτζιλίκωναν οι γονείς τους. Έτσι, εκ των πραγμάτων, όσοι ήθελαν να απασχολήσουν εργάτες στις περιουσίες τους, προσλάμβαναν αλλοδαπούς. Τους έδιναν χαμηλότερο μεροκάματο, αλλά αυτό δεν τους αποθάρρυνε. Οι αλλοδαποί μπορεί να μη γνώριζαν πώς θα κλαδέψουν μια ελιά ή πώς θα κάνουν κάτι άλλο, αλλά με τα χρόνια μάθαιναν. Κι όσο μάθαιναν και εισέπρατταν χρήματα, τα μάζευαν και τα έστελναν με εμβάσματα στη χώρα τους. Σε τελική ανάλυση, καλά έκαναν. Δε γνωρίζω αν έχει κοστολογηθεί το ποσό που έφυγε με τον τρόπο αυτό για το εξωτερικό, εκτιμώ όμως ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αν οι Έλληνες αποφάσιζαν να ασχοληθούν έστω και με το μεροκάματο που έπαιρναν οι αλλοδαποί, όλα αυτά τα χρήματα που έφυγαν από την Ελλάδα θα είχαν μείνει στη χώρα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Θα μου πείτε ποιος ήξερε πριν από 20 χρόνια τι θα ακολουθούσε, και θα έχετε δίκιο, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν. Όμως, έστω και τώρα, η απόφαση των άνεργων να ασχοληθούν με τη γη δίνει μιαν ελπίδα. Την ελπίδα ότι θα αναπτυχθεί εκ νέου ο πρωτογενής τομέας, καθώς έχουμε σταματήσει να παράγουμε διάφορα προϊόντα, κάτι που θα οδηγήσει και στην αύξηση της μεταποίησης και, κατά συνέπεια, στη βελτίωση της θέσης των προϊόντων μας στις αγορές. Το αν θα λειτουργήσει ή όχι η κατάσταση, εξαρτάται πλέον από εμάς.harhar@tharrosnews.gr του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τι κρύβεται μέσα στην Αγιά Σοφιά
agiasofia
-  Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Hincal Uluc μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας κρύβεται ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού. Αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε μιλάμε για μια τεράστια πραγματικά ανακάλυψη για την Ορθοδοξία. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
"Τον συγκλονιστικό πραγματικά ισχυρισμό ότι κάπου μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης κρύβεται μέχρι σήμερα ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού, παραθέτει ο πολύ γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας, Sabah, Hıncal Uluç, επικαλούμενος τις πολυετείς και εντατικές έρευνες του επίσης πολύ γνωστού Τούρκου ιστορικού, Radi Dikici από την Σαμψούντα του Πόντου.
Σύμφωνα με τον Radi Dikici, ο οποίος σημειωτέων θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Τούρκους βυζαντινολόγους, (για όσους δεν το ξέρουν υπάρχουν και.. τέτοιοι στην Τουρκία) και ο καλύτερος σε θέματα βυζαντινών ερευνών ενώ έχει γράψει σωρεία βιβλίων σχετικά με το Βυζάντιο και την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, (όπως, «Bizans İmparatorluğu Tarihi», δηλαδή, «Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», «Şu Bizim Bizans», δηλαδή, «Αυτό το Δικό μας Βυζάντιο»), το μεγαλύτερο τμήμα του Τίμιου Σταυρού μεταφέρθηκε από την Αγία Ελένη στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε κάπου μέσα στον χώρο του ναού της Αγίας Σοφίας. Οι μαρτυρίες, όπως υποστηρίζει ο Τούρκος ιστορικός, αναφέρουν ότι το μέρος όπου βρίσκονταν ο Σταυρός ήταν γνωστός και φανερός μέχρι το 1024 όταν οι Σταυροφόροι κατάλαβαν την Κωνσταντινούπολη και επιδοθήκαν στις γνωστές τους λεηλασίες των ελληνορθόδοξων ναών και των μοναστηριών. Τότε κάποιοι βυζαντινοί αξιωματούχοι μαζί με κάποιους ιερείς του ναού πρόλαβαν και άρπαξαν τον Τίμιο Σταυρό για να μην τον βρουν οι Σταυροφόροι και τον έκρυψαν σε κάποιο μυστικό μέρος μέσα την Αγία Σοφία γιατί αν τον έβγαζαν έξω θα τους αντιλαμβάνονταν οι κατακτητές. Πέρασαν χρόνια μετά την καταστροφή της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους και αυτοί που είχαν κρύψει τον Τίμιο Σταυρό ή πέθαναν ή χάθηκαν σε άλλες περιοχές της αυτοκρατορίας ενώ η Πόλη στέναζε κάτω από τον λατινικό ζυγό. Έτσι το μεγάλο αυτό μυστικό χάθηκε δια μέσω των αιώνων και σήμερα παραμένει το μεγάλο αίνιγμα της ιεράς κρύπτης του Τιμίου Σταυρού η οποία, σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό και βυζαντινολόγο, πρέπει να βρίσκεται κάπου μέσα στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης. Ο δημοσιογράφος της Sabah που ασχολήθηκε με το μεγάλο αυτό θέμα, παραθέτει και την συγκλονιστική ιστορία της αποκάλυψης του Τιμίου Σταυρού από την αυτοκράτειρα Ελένη με την βοήθεια, όπως αναφέρει, του τότε αρχιτέκτονα, μηχανικού και μαθηματικού, ελληνικής καταγωγής, Ερμογένη, που εργάστηκε κάτω από τις θεόπνευστες εντολές της αυτοκράτειρας για να φέρει στο φως τον Σταυρό του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού και να κτιστεί στο μέρος εκείνο ο μεγαλοπρεπής τότε ναός της Σταυρώσεως του Σωτήρος.
Οι ιστορικές πληροφορίες συμφωνούν ότι μεγάλο τμήμα του Τιμίου Σταυρού τον μετέφερε η αγία Ελένη από τα Ιεροσόλυμα στην Κωνσταντινούπολη. Όπως αναφέρεται, η Αγία Ελένη επιθυμούσε να βρει τους Τόπους όπου μαρτύρησε ο Κύριος. Αφού εξασφάλισε τη σχετική άδεια και οικονομική βοήθεια από τον γιό της, Μ. Κωνσταντίνο, έφθασε στα Ιεροσόλυμα το 326 μ.Χ. Πρώτη φροντίδα της ήταν να βρει τον τάφο του Χριστού. Τα οράματά της την οδήγησαν στον ναό της Αφροδίτης που είχαν κτίσει οι ειδωλολάτρες στο σημείο που είχε σταυρωθεί ο Ιησούς Χριστός. Αφού κατεδάφισε τον ναό της Αφροδίτης, ανέσκαψε το χώρο όπου και βρήκε τον τάφο του Χριστού και εκεί κοντά και σε αρκετό βάθος βρήκε και τους τρεις Σταυρούς. Βρέθηκε επίσης και η επιγραφή η οποία ήταν κρεμασμένη πάνω στον Σταυρό του Χριστού, αλλά είχε αποκολληθεί και έτσι δεν γνώριζαν ποιός εκ των τριών ήταν ο Σταυρός του Σωτήρος. Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος έφερε τους Σταυρούς και τους εναπόθεσε διαδοχικά πάνω σε μια νεκρά γυναίκα. Ο πρώτος και ο δεύτερος δεν έδειξαν τίποτα. Όταν όμως τοποθετήθηκε και ο τρίτος Σταυρός πάνω στην νεκρά γυναίκα εκείνη αμέσως αναστήθηκε και σηκώθηκε όρθια. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεχώρισαν τον Τίμιο Σταυρό.
Η Αγία Ελένη διεχώρισε τον Τίμιον Σταυρόν και το μεν ένα αφού το τοποθέτησε σε ασημένια θήκη το άφησε στα Ιεροσόλυμα, το δε άλλο μαζί με τους ήλους, δηλαδή τα καρφιά, το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Όπως αναφέρεται, η Αγία Ελένη, κομίζοντας το υπερπολύτιμο εύρημα, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το έτος 327. Ο αυτοκράτορας γιος της Κωνσταντίνος, οι επίσκοποι, οι πρεσβύτεροι, οι διάκονοι και όλος ο λαός υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό με ευλάβεια και δάκρυα χαράς. Ο επίσκοπος Μακάριος τον έθεσε στη διάθεση των χριστιανών για προσκύνηση. Το γεγονός αυτό μας το διασώζουν ο Ιεροσολύμων Άγιος Κύριλλος, που έζησε το 340-386 μ.Χ. και μάλιστα σε μια από τις κατηχήσεις του και συγκεκριμένα στην ΙΓ΄, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ελέγχει με ούτος ο Γολγοθάς, ου νυν πλησίον πάντες πάρεσαμεν, ελέγχει με του Σταυρου το ξύλον το κατά μικρόν εντεύθεν πάση τη οικουμένη διαδοθέν». Δηλαδή, «με ελέγχει ο Γολγοθάς στον οποίο βρισκόμαστε όλοι κοντά. Με ελέγχει το ξύλο του Σταυρού, το οποίο απ’ εδώ διαδόθηκε σ’ όλη την οικουμένη». Το ίδιο γεγονός μας το διασώζουν και ο ιστορικός Σωκράτης, (σύγχρονος και αυτός της εποχής εκείνης), στην εκκλησιαστική του ιστορία στο α΄ βιβλίο του ΚΕΦ. ιζ΄ και ο Θεοδώρητος στην δική του εκκλησιαστική ιστορία.
Άλλο ένα σημείο των καιρών για την ανάσταση της Ελληνορθόδοξης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας".
~
*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οι κάμερες του Bloomberg έξω από τις τράπεζες του Συντάγματος- Με αγωνία περιμένουν...
bloomberg123
-  Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τόσο για τη σημερινή διαπραγμάτευση που θα γίνει σε πολλές φάσεις σήμερα στις Βρυξέλλες και θα κλείσει με τη βραδινή Σύνοδο Κορυφής, όσο και για τις ελληνικές τράπεζες.
Σήμερα το πρωί έξω από την Εθνική Τράπεζα στο Σύνταγμα είχαν στήσει από νωρίς τις κάμερες και τις φωτογραφικές τους δημοσιογράφοι του Bloomberg και του γερμανικού ZDF για να κάνουν το ρεπορτάζ τους... δεδομένου του μεγάλου κύματος φυγής των καταθέσεων και του δημοσιεύματος του Reuters την περασμένη Πέμπτη που ανέφερε ότι το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως δεν ξέρει αν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα.
~
*** EKTAKTO! Έτοιμος να παρέμβει στο ελληνικό ζήτημα ο Ομπάμα
obama1
-  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία της διαπραγμάτευσης από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, καθώς και από στελέχη του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, που είναι εγκατεστημένα στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος είναι έτοιμος να παρέμβει στο ελληνικό ζήτημα, στην περίπτωση που οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η παρέμβαση του Μπ. Ομπάμα, θα είναι αυστηρή και με τη μορφή τελεσιγράφου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι Αμερικανοί είναι ενοχλημένοι από τις κινήσεις και τις δηλώσεις στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ενδιαφέρονται και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις που θα ξεκλειδώσουν στην περιοχή σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.
~
***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ- Η Γερμανία μας έστειλε τελεσίγραφο : Φεύγετε απ'το ευρώ!
grexit1
-  Τα Βρετανικά και τα Ρωσικά συμφωνούν σε ένα πράγμα: H Γερμανία έθεσε τελεσίγραφο με την ΕΕ στο πλάι της.
Η Sunday Times ήταν κάθετη στο δημοσίευμα της " Η Γερμανία λέει στους 'Ελληνες- Βρείτε τα με τους πιστωτές, αλλιώς είστε για έξοδο.
Τα Ρωσικά αναφέρουν πληροφορίες απο κυβερνητικές πηγές της καγκελαρίας που λένε : H Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα ανεχτεί άλλο τις συνεχείς διαπραγματεύσεις.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk έστειλε μήνυμα λέγοντας "Να σταματήσει η Αθήνα να αναζητά ενόχους, να πάψει να παίζει σε ταινίες"
Στις 30 του Ιούνη τελειώνει η διαπραγμάτευση τελειώνουν και τα χρήμματα.
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Αδύνατη η συμφωνία με τους δανειστές
sumfvnia
-  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, αναφέρει πως είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές, με δικιά τους ευθύνη. Η εφημερίδα αναφέρει πως είναι σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα ο γνωστός οικονομολόγος είπε «Η επίτευξη μιας συμφωνίας μού φαίνεται αδύνατη. Η Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και, κυρίως, από τους λεγόμενους εταίρους του ευρώ. Είναι μια φοβερή υπόθεση για την οποία η ιθύνουσα τάξη της Ευρώπης θα φέρει σοβαρότατη ευθύνη για πολλά χρόνια». Επίσης ανέφερε «Τη βλέπετε την πρόοδο που επιτέλεσε η Ελλάδα; Κατήργησε τις διευκολύνσεις που επέτρεπαν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η ηλικία συνταξιοδότησης ευθυγραμμίστηκε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι μισθοί μειώθηκαν και βρίσκονται στους ίδιους, αυτούς, μέσους όρους, έκανε επιλεκτικές παρεμβάσεις στον ΦΠΑ όπως της ζητήθηκε, έδωσε πράσινο φως στις ιδιωτικοποιήσεις και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τι άλλο χρειάζεται;». Όσο για την ΕΚΤ «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίζει το πιο διφορούμενο παιχνίδι», διότι «στα λόγια θέλει την ενότητα του ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα εργάζεται για να ρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να εγκαταστήσει μια άλλη, που να είναι πιο επιθυμητή στο ευρωπαϊκό mainstream».
~
*** Έκτακτο: 60% επιδότηση για ΑΥΤΑ τα 51 επαγγέλματα!
epidothsi
-  Τα τοπικά προγράμματα Leader με προϋπολογισμό 25,4 εκατ. ευρώ. ενισχύουν 51 επαγγέλματα με χρηματοδότηση σε μικρούς επιχειρηματίες, αλιείς, κτηνοτρόφους, γεωργούς και αφορούν όσους ξεκινούν για πρώτη φορά αλλά και όσους επιθυμούν να εκσυγχρονιστούν.
Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν τις περιοχές :
ΠΙΕΡΙΑ: 26 χωριά, προθεσμία μεχρι 3η Ιουλίου.
ΛΑΡΙΣΑ: 103 χωριά, προθεσμία μέχρι τις 17 Αυγούστου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 58 χωριά, προθεσμία μέχρι 3 Αυγούστου.
ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: 39 χωριά του νομού Βοιωτίας,προθεσμία μέχρι 20 Ιουλίου.
Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ: 88 χωριά του νομού Κοζάνης, προθεσμία μέχρι 21 Ιουλίου.
ΤΡΙΚΑΛΑ: 59 χωριά προθεσμία μέχρι 7 Αυγούστου.
ΗΜΑΘΙΑΣ: 43 χωριά, προθεσμία μέχρι 20 Ιουλίου.
ΤΡΙΚΑΛΑ: 59 χωριά προθεσμία μέχρι 7 Αυγούστου.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: (Ρόδο, Κω, Λειψούς, Λέρο, Πάτμο και Αγαθονήσι) προθεσμία μέχρι 3 Ιουλίου.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ και ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ: προθεσμία μέχρι 22 Ιουνίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ: «Leader Αλιείας» σε 14 νησιά (Αμοργός, Σαντορίνη, Κύθνος, Πάρος, Σύρος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Αντίπαρος, Κίμωλος, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Σίκινος).
προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου.
~** Τα επαγγέλματα
Αναλυτικά, οι 51 επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν μέσω τοπικών προγραμμάτων «Leader» είναι:
Περιλαμβάνονται:
μονάδες τεμαχισμού – τυποποίησης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων,
τυροκομεία,
μικρές μονάδες παραγωγής γιαούρτης,
μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας αβγών
μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας μελιού.
μονάδες αναπήνισης κουκουλιών
μονάδες μεταποίησης σαλιγκαριών,
αποθηκευτικοί χώροι δημητριακών,
ελαιοτριβεία,
οινοποιεία,
επιχειρήσεις συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών,
επιχειρήσεις συσκευασίας τυποποίησης και διαλογής πατάτας,
επιχειρήσεις συσκευασίας τυποποίησης και διαλογής σύκων,
επιχειρήσεις συσκευασίας τυποποίησης και διαλογής οσπρίων
επιχειρήσεις συσκευασίας τυποποίησης και διαλογής ξηρών καρπών.
μεταποιητικές μονάδες φρούτων,
μονάδες χυμοποίησης οπωρών,
εργαστήρια μαρμελάδων
εργαστήρια παρασκευής γλυκών κουταλιού,
μονάδες παραγωγής τουρσιών
μονάδες παραγωγής ψητών λαχανικών
μονάδες τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού
*   μονάδες μεταποίησης και εμπορίας στρογγυλής ξυλείας όλων των διαστάσεων κωνοφόρων και πλατύφυλλων, καυσόξυλων, φελλού, ερικόριζας.
*  παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία.
χώρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (παιδότοποι)
*  παντοπωλεία,
λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα
λιανικό εμπόριο ειδών τουρισμού και λαϊκής τέχνης
κομμωτήρια
κουρεία
~*  Επισκέψιμα αγροκτήματα που μπορούν να περιλαμβάνουν υποδομές διανυκτέρευσης, εστίασης, αναψυχής, χώρους άσκησης εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, χώρους γευσιγνωσίας • οινογνωσίας, μεταποίησης – τυποποίησης γεωργικών προϊόντων, εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την καθετοποίηση της παραγωγής του αγροκτήματος.
*  επιχειρήσεις παραγωγής ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων,
επιχειρήσεις παραγωγής νωπών και διατηρουμένων ειδών ζαχαροπλαστικής,
επιχειρήσεις παραγωγής μακαρονιών και άλλων αλευρωδών ειδών όπως χυλοπίτες τραχανάδες , κ.λπ.
*  χειροτεχνήματα μεταλλουργίας
χειροτεχνήματα ξυλοτεχνίας,
παραγωγή προϊόντων κεραμικής,
ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).
κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων
κατασκευή γεωργικών εργαλείων
πλεκτήρια – υφαντήρια
*  Ιαματικός τουρισμός
Ορειβατικός τουρισμός
Αεραθλητικός τουρισμός
Ιππικός τουρισμός
Καταδυτικός τουρισμός
Χώροι γευσιγνωσίας.
Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
Η δράση αυτή αφορά στη δημιουργία, την επέκταση ή τον εκσυγχρονισμό:
υποδομές διανυκτέρευσης υψηλής ποιότητας μικρής δυναμικότητας (μέχρι 40 κλίνες).
Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά, επιχειρήσεις που συνδέονται με την συντήρηση και επισκευή αλιευτικών σκαφών, μηχανών και γενικότερα εξοπλισμού αλιείας, την επισκευή ειδών ατομικής και οικιακής χρήσης, τις υπηρεσίες τροφοδοσίας και τις υπηρεσίες φωτογραφικών τεχνών.
Επιλέξιμες δαπάνες:
διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου,
κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων,
προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού,
εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού,
αγορά καινούργιων οχημάτων – ισοθερμικών βυτίων,
αμοιβές μηχανικών και συμβούλων,
δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης – εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας,
αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το 10% των όπλων της η Γερμανία το πουλάει στην Ελλάδα
ypovryxio
-  Σε μια αποκάλυψη σοκ προέβη ο Γερμανός βουλευτήε Γκρεγκόρ Λίζι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF, καθώς αποκάλυψε πως το γερμανικό κράτος πουλάει το 10% των όπλων που παράγει, στην Ελλάδα.
Στην ερώτηση γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν περικόπτει τις στρατιωτικές της δαπάνες, επισημαίνει πως η πληροφόρηση γενικότερα είναι πολύ αντιφατική και απαντά:
"Το αντίθετο μου λένε συμβαίνει.
Χθες ή προχθές το υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως θα πάγωνε το σύνολο του προϋπολογισμού για τους εξοπλισμούς. Γνωρίζετε όμως ότι το 10% των εξοπλιστικών αγαθών που παράγουμε πηγαίνουν στην Ελλάδα; Η γερμανική αμυντική βιομηχανία είχε εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεχιστούν αυτά τα προγράμματα. Θα προτιμούσα να ήμουν στις διαπραγματεύσεις, για να μπορώ να σας πω με ακρίβεια τι συμβαίνει. Νομίζω ότι εμείς εδώ βρισκόμαστε λίγο μακριά από την αλήθεια".
~
***  Αποκλειστική συνέντευξη στο Voicenews της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου - "Θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μετά από αμοιβαίους συμβιβασμούς"
aylwnitou
-  Του Νίκου Βλάχου
Μια αποκλειστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο Voicenews.gr η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Β' Αθηνών, Ελένη Αυλωνίτου. Η Βουλευτής τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και επικρατεί αισιοδοξία πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με, ενώ υπογράμμισε για ακόμα μια φορά ότι κύριο μέλημα της Αθήνας είναι η αποφυγή συνέχισης της υφεσιακής πολιτικής λιτότητας. Παράλληλα η κα. Αυλωνίτου ερωτώμενη για το φλέγον θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης αποκάλυψε πως είναι κύριο μέλημα της κυβέρνησης η αντικατάσταση εντός του έτους του προγράμματος "Καλλικράτης".
 1) Πως εκτιμάτε την πορεία των διαπραγματεύσεων; Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές;
Όπως είχαμε πει και προεκλογικά, κάνουμε μιά σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων και μιά χρονικά παρατεταμένη διαπραγμάτευση. Πέρα από το οικονομικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης υπάρχει και το πολιτικό διακύβευμα, καθώς ουσιαστικά θέτουμε σε αμφισβήτηση το οικονομικό μοντέλο λιτότητας της Γερμανίας. Θεωρώ ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία μετά από αμοιβαίους συμβιβασμούς, αφού αυτό συμφέρει και τις δύο πλευρές.
2) Αν τελικά δεν καταφέρει η κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία θα πάμε σε εκλογές - δημοψήφισμα;
Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Οσο γιά το δημοψήφισμα, το θέμα είναι, με ποιό ερώτημα; Πρώτα έχεις το ερώτημα και μετά υπάρχει περίπτωση να το θέσεις σε δημοψήφισμα, οπότε δεν το βλέπω. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη και επαρκή πολιτική νομιμοποίηση να κλείσει συμφωνία και να την εφαρμόσει.
3) Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει πίσω η να συνεχίσει να εμμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θεσπίσει;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βασική κόκκινη γραμμή την άρνηση συνέχισης της υφεσιακής πολιτικής λιτότητας, γιατί αποδείχτηκε ότι δεν οδηγεί πουθενά. Στο θέμα αυτό δεν θα κάνουμε πίσω. Γιά το συγκεκριμένο μείγμα αναπτυξιακής πολιτικής που θα εφαρμόσουμε είμαστε ελαστικοί και μπορούμε να συζητήσουμε διάφορες εναλλακτικές εκδοχές.
4) Πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ τις πήρε πίσω: Τι έχετε να πείτε;
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν όλες σε βάθος τετραετίας. Δεν γίνονται όλα σε 4 μήνες, αλλά σε 4 χρόνια θα γίνουν όσα είπαμε.
5) Τα Βαλκάνια το τελευταίο διάστημα είναι ένα καζάνι που βράζει. Τι γραμμή πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής;
Ακολουθούμε μιά πολιτική ειρηνικής παρέμβασης, συννενόησης και συμμετοχής. Ενα μόνιμο πρόβλημα στα Βαλκάνια σε βάθος χρόνου είναι ότι, όποιος έχει εσωτερικά προβλήματα, προσπαθεί να τα εξάγει στη γειτονιά του με τη μορφή εθνικιστικών διεκδικήσεων. Εμείς δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Η Ελλάδα θα αποτελέσει πόλο σταθερότητας και ειρηνικής συνεργασίας γιά όλη τη περιοχή.
6) Συνιστώσες - Θεωρείτε πως η πολυφωνία απόψεων που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει καλό ή μπορεί και να βλάψει την παράταξη;
Καταρχάς δεν έχουμε πιά “συνιστώσες” από τότε που συγκροτηθήκαμε σε ενιαίο κόμμα στο πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο 2013. Οπως όλα ανεξαιρέτως τα μη μονομελή κόμματα έχουμε ποικιλία απόψεων μέσα στο κόμμα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής βουλής δεν κρύβουμε το γεγονός αυτό κάτω από το χαλί. Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να λειτουργούν οργανωμένες ιδεολογικές τάσεις. Η πείρα μας έδειξε ότι με αυτό το τρόπο οι όποιες διαφωνίες βγαίνουν στον αφρό, συζητιούνται και λύνονται. Αυτό οπωσδήποτε μας ωφελεί.
7) Όντας για χρόνια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Γαλατσίου ποια θεωρείτε ότι είναι η θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνία;
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το βασικό κύτταρο της δημοκρατίας. Δυστυχώς έχει δεινοπαθήσει αυτά τα χρόνια στο καθεστώς των μνημονίων και δεν φτάνουν οι λίγοι μήνες που είμαστε στη κυβέρνηση γιά να αποκαταστήσουμε το θεσμικό πλαίσιο και τη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης. Πρώτο βήμα θα είναι η αντικατάσταση του “Καλλικράτη”, που θα έρθει στη βουλή μέσα στο χρόνο.
8) Παλαί - Ένα συνεχιζόμενο για χρόνια και ιδιαίτερα μείζον πρόβλημα για τον Δήμο Γαλατσίου - Πως θα αξιοποιηθεί τελικά ο χώρος του Παλαί; - Υπάρχει πλάνο για κάτι τέτοιο;
Καταφέραμε να αποτρέψουμε τη μεταροπή του Ολυμπιακού ακινήτου σε εμπορικό κέντρο, μιά μεγάλη επιτυχία που τότε πολλοί θεωρούσαν αδύνατη. Τώρα η δημοτική μας κίνηση “Ενότητα γιά την Ανατροπή στο Γαλάτσι” προσανατολίζεται στη χρήση του Παλαί ως διαδημοτικού αθλητικού χώρου. Αυτή τη στιγμή μελετάμε τις τεχνικές και οικονομικές πτυχές του θέματος γιά να καταθέσουμε τη σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου και στα συναρμόδια Υπουργεία.
9) Ως πρώην κολυμβήτρια πως βλέπετε τον χώρο της κολύμβησης αλλά και του αθλητισμού γενικότερα; Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών;
Η Ελληνική κολύμβηση πάει πολύ καλά, αν και τα παιδιά δεν έχουν από τη πολιτεία τη στήριξη που θα έπρεπε. Η υποχρηματοδότηση έχει πλήξει τον αθλητισμό, ιδιαίτερα τον ερασιτεχνικό. Ετσι ενώ υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχουν πόροι γιά τη συντήρηση και λειτουργία τους. Γιά να φέρω παράδειγμα από τη κολύμβηση, το Ολυμπιακό κολυμβητηριο στο Ζάππειο δεν λειτουργεί καθόλου, ενώ το δημοτικό κολυμβητήριο Γαλατσίου υπολειτουργεί. Δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχουν λεφτά γιά θέμανση το χειμώνα και συντήρηση των εγκαταστάσεων, οπότε και οι εγκαταστάσεις υποβαθμίζονται και οι κολυμβητές δεν έχουν πρόσβαση. Ανάλογα ισχύουν σε όλα τα αθλήματα. Θέλουμε με τους περιορισμένους πόρους που έχουμε αυτή τη στιγμή να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον τη λειτουργία των εγκαταστάσεων που υπάρχουν.
10) Πως μπορεί να επηρεάσει η μαζική φυγή νεαρών επιστημόνων στο εξωτερικό (το λεγόμενο "brain drain"), το μέλλον της χώρας; Πως μπορούμε να το σταματήσουμε;
Η φυγή του πιό εκπαιδευμένου τμήματος της νεολαίας στο εξωτερικό πληγώνει την Ελληνική κοινωνία και αποδυναμώνει την οικονομία. Θα σταματήσει και θα αντιστραφεί μόνο με την οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Γιά αυτό το λόγο αρνούμαστε να συνεχίσουμε την υφεσιακή πολιτικής λιτότητας που μας έφερε σε αυτή τη κατάσταση.
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
 2015 Copa América is located in Chile  2015 Copa América.png
Οι  αγώνες το  2015  στην ΧΙΛΗ
  *** Αποτελέσματα και πρόγραμμα 44ου Copa América 2015
**  Αποτελέσματα  και οι  ΟΜΙΛΟΙ
 Πέμπτη 11/6/2015
Χιλή - Εκουαδόρ 2-0
 Παρασκευή 12/6/2015
Μεξικό - Βολιβία 0-0
 Σάββατο 13/6/2015
Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Παραγουάη 2-2
 Κυριακή 14/6/2015
Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1
Βραζιλία - Περού 2-1
 Δευτέρα 15/6/2015
Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3
Χιλή - Μεξικό 3-3
 Τρίτη 16/6/2015
Παραγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0
 Τετάρτη 17/6/2015
Βραζιλία - Κολομβία 0-1
 Πέμπτη 18/6/2015
Περού - Βενεζουέλα 1-0
 Παρασκευή 19/6/2015
Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2
Χιλή - Βολιβία 5-0
 Σάββατο 20/6/2015
Ουρουγουάη - Παραγουάη 1-1
Αργεντινή - Τζαμάικα  1-0 .-
 Χθές  ....Κυριακή 21/6/2015
Κολομβία - Περού  0-0 .-
Βραζιλία - Βενεζουέλα  2-1 .-
 * ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τετάρτη 24/6/2015
1. Χιλή -  Ουραγουάη (02:30)
 Πέμπτη 25/6/2015
2. Βολιβία -  Περού  (02:30)
 Παρασκευή 26/6/2015
3. Αργεντινή -  Κολομβία (02:30)
 Σάββατο 27/6/2015
4.  Βραζιλία - Παραγουάη (00:30)
 * ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Δευτέρα 29/6/2015
Νικητής 1ου προημιτελικού - Νικητής 2ου προημιτελικού (02:30)
 Τρίτη 30/6/2015
Νικητής 3ου προημιτελικού - Νικητής 4ου προημιτελικού (02:30)
 * ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 Παρασκευή 3/7/2015
Χαμένοι ημιτελικών (02:30)
 * ΤΕΛΙΚΟΣ
 Σάββατο 4/7/2015
Νικητές ημιτελικών (23:00)
~
***
~
 ~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .- ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .- ~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .- ~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .- ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .- ~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-

~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
~


 ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-


~

Δεν υπάρχουν σχόλια: