Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου 2015 :
~

 ~ 23 Σεπτεμβρίου
Η σύλληψις του τιμίου και ενδόξου προφήτου προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. Μαρτύρων Ανδρέου, Ιωάννου, Αντωνίου, Πέτρου. Ραΐδος της παρθένου(1), Ξανθίππης και Πολυξένης († 109)(2). Νεομαρτύρων Νικολάου του παντοπώλου (†1672) και Ιωάννου του εκ Κονίτσης και εν Βραχωρίω (†1814) αθλήσαντος.
(1) Η Αγία Ράϊς, η παρθένος καταγόταν από την πόλη Βατάν της Αιγύπτου. Έγινε μοναχή από 12 χρονών. Κάποια μέρα πηγαίνοντας στην πηγή να φέρει νερό είδε πλήθος χριστιανών αν είναι αλυσοδεμένοι από τον ηγεμόνα Λουκιανό. Τότε έτρεξε και μπήκε και εκείνη στο πλήθος. Με τόλμη παρουσιάστηκε μπροστά στον άρχοντα και αφού περιγέλασε τους Θεούς του, τον έφτυσε κατάμουτρα όταν και αυτός ειρωνεύτηκε το Χριστό. Τότε την βασάνισαν φρικτά και στο τέλος την αποκεφάλισαν.
(2) Η Ξανθίππη και η Πολυξένη ήταν αδερφές που κατάγονταν από την Ισπανία και έζησαν στα χρόνια του Κλαύδιου Καίσαρα (41-54) και ασπάστηκαν το χριστιανισμό. Η Ξανθίππη ήταν σύζυγος του Πρόβου που ήταν άρχοντας της χώρας, μαθήτευσε κοντά στον Απόστολο Παύλο και γνώρισε σε πολλούς την πίστη στο Χριστό. Η αδερφή της Πολυξένη απάχθηκε από κάποιον που ήθελε να την διαφθείρει στην Ελλάδα όπου γνώρισε το χριστιανισμό από τον Φίλιππο και γυρίζοντας στην Ισπανία επιδόθηκε μαζί με την αδερφή της στον πνευματικό αγώνα, όπου κοιμήθηκαν εν ειρήνη.
~ 23/09 Απολυτίκιο Συλλήψεως Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού - 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/1iy2OazLPcI?list=PL5BA4C9708F834A74 ,


*** Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20-9-2015 :
Βίντεο :
~**Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ  22/09/2015: https://youtu.be/DkVP0_jKdWA ,
~ Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.
Σε αυτή η Μεσσηνία έχει δύο εκπροσώπους. Τον βουλευτή Γιώργο Κατρούγκαλο, που παραμένει στη θέση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τον Αλέξη Χαρίτση, που από γενικός γραμματέας για το ΕΣΠΑ αναβαθμίζεται σε υφυπουργό με τις ίδιες αρμοδιότητες.
Αναλυτικά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:
Πρωθυπουργός : Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης : Δραγασάκης Ιωάννης
1) Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός Πάνος Κουρουμπλής
• Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας
• Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης
• Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας
• Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας
• Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
2) Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
• Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά
• Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ : Αλέξης Χαρίτσης
• Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη
3) Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας
• Υπουργός: Πάνος Καμμένος
• Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας
4) Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός Παιδείας : Νίκος Φίλης
• Αναπληρώτρια Υπουργός : Αναγνωστοπούλου Σία
• Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
• Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης
5) Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
• Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης
• Υφυπουργός Εξωτερικών : Δημήτρης Μάρδας
• Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης
6) Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
• Αν. Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
7) Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος
• Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου
• Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου
• Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων : Αναστάσιος Πετρόπουλος
8) Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός
• Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης
9) Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός : Μπαλτάς Αριστείδης
Υφυπουργός Αθλητισμού : Σταύρος Κοντονής
10) Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
• Αναπληρωτής υπουργός : Τρύφων Αλεξιάδης
• Αναπληρωτής υπουργός : Γιώργος Χουλιαράκης
11)Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός : Πάνος Σκουρλέτης
• Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης
12) Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
• Υφυπουργός : Δημήτρης Καμένος
13) Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής
• Υπουργός : Θοδωρής Δρίτσας
14) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός : Βαγγέλης Αποστόλου
• Αναπληρωτής : Μάρκος Μπόλαρης
Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς
Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ
 Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος : Όλγα Γεροβασίλη

***  «Τσουβάλιασε» το αποτέλεσμα ως ψήφο υπέρ της Ευρώπης ο Παναγιώτης Νίκας         
      
Ανάγνωση των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με τα δικά του πολιτικά μέτρα και σταθμά έκανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Όπως σημείωσε, από τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ, το γεγονός είναι θετικό, όπως και το μήνυμα που έστειλε το εκλογικό σώμα. Συμπλήρωσε, δε, ότι με βάση τα αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και υποστήριξη στα μέτρα που προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο.
Από την άλλη, απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο αποτέλεσμα που σημείωσε η Νέα Δημοκρατία.
Ο δήμαρχος δε βρήκε να πει μια λέξη και για τη μεγάλη αποχή στο Νομό Μεσσηνίας στις προχθεσινές εκλογές, ούτε για τη Χρυσή Αυγή, ακόμα και μετά την ομολογία του αρχηγού της για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Ωστόσο, η πραγματικότητα λέει και κάτι άλλο από την παραπάνω περιγραφή-ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος από το δήμαρχο. Κι αυτό είναι πως πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε από τα λαϊκά στρώματα, πάλι νίκησε στους νέους, στην εργατική τάξη, στους δημόσιους λειτουργούς, στους μικρούς επαγγελματίες, στους επιστήμονες, ακόμα και στους ιστορικά δύσπιστους αγρότες. Φαίνεται, δηλαδή, ότι τα φτωχότερα στρώματα πιστεύουν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ και το «προδοτικό» του νέο μνημόνιο, τελικά, μπορεί να μην έρχεται καθημερινή «φοροκαταιγίδα» για όλους, ούτε «κατεδάφιση» του (ήδη άδικου, άνισου και χρεοκοπημένου) κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος για τους πολλούς, ούτε θα βγει εκτός νόμου η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Τουναντίον, τα λαϊκά στρώματα επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει ακριβώς αυτά, γνωρίζοντας ότι το κεντρικό θέμα σήμερα στη χρεοκοπημένη και καταχρεωμένη με το επονείδιστο (αλλά δυστυχώς αληθινό) δημόσιο και τραπεζικό χρέος είναι μια στρατηγική ανακούφισης πρώτα απ’ όλα των ανέργων, των λαϊκών τάξεων και όλων των δημιουργικών δυνάμεων της δουλειάς και μια αναδιαπραγμάτευση εντός και εκτός της χώρας του χρέους κατά των πολιτικών της ταξικής λιτότητας, που πολλαπλασιάζει τις αδικίες και νοθεύει τη δημοκρατία.
Πώς θα μοιραστούν τα φορολογικά βάρη και τα εισοδήματα, πώς θα ανασυγκροτηθεί η παραγωγή και η αξιοπρεπής εργασία, πώς θα καταπολεμηθούν οι ανισότητες και η «μαύρη» αφορολόγητη οικονομία, είναι το πρωτεύον σήμερα και αύριο.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Ο νέος πολιτικός χάρτης της Πελοποννήσου

Mε καταμετρημένο το 99.79% των εκλογικών τμημάτων στη Μεσσηνία, απομένοντας για την ενσωμάτωση στο 100% μόνο ένα εκλογικό τμήμα, αν και η Ν.Δ. κατέλαβε την πρώτη θέση στο νομό, εντούτοις είναι χαμένη, αφού σε σχέση με τον Ιανουάριο τα ποσοστά της καταγράφουν πτώση κατά 2,51 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ χαμένος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες. Αντιθέτως, αύξηση κατά μία περίπου μονάδα εμφάνισε στα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή. Έτσι, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα σε σχέση με τον Ιανουάριο και εκλέγει τον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, που για πρώτη φορά κατεβαίνει στη Μεσσηνία, και επανεκλέγονται η Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας. Η Ν.Δ. κερδίζει μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επίσης μία έδρα κερδίζει η Χρυσή Αυγή, την οποία είχε χάσει τον περασμένο Ιανουάριο, επανεκλέγοντας τον Δημήτρη Κουκούτση.Αρκαδία Πτώση σημείωσε η Ν.Δ. στην Αρκαδία, όπου από το 36,13% που έλαβε τον Ιανουάριο έπεσε στο 33,82%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μικρή άνοδο, από το 30,13% στο 30,70%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είναι η κερδισμένη της εκλογικής αναμέτρησης, αφού κατόρθωσε να ενισχύσει τα ποσοστά της και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ενδεχόμενης απώλειας της έδρας από τη Χρυσή Αυγή, που είχε πλησιάσει απειλητικά στις εκλογές του Ιανουαρίου. Έτσι, στην Αρκαδία επανεκλέγεται με τη Ν.Δ. ο Κώστας Βλάσης και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ για πρώτη φορά εκλέγεται βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ ο παλαιός πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαηλιού.Αργολίδα Στην Αργολίδα, νικήτρια των εκλογών αναδείχτηκε η Ν.Δ., διατηρώντας ουσιαστικά τα ποσοστά που είχε τον Ιανουάριο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πτώση της τάξης του 2,78%, όμως μεγάλη νικήτρια του νομού είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που κατόρθωσε να πάρει την έδρα από τη Χρυσή Αυγή, την οποία είχε κερδίσει για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο. Στην Αργολίδα, λοιπόν, επανεκλέγεται με τη Ν.Δ. ο πρώην υφυπουργός, Γιάννης Ανδριανός, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και για πρώτη φορά εκλέγεται βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Γκιόλας. Κορινθία Στην Κορινθία, νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας όμως περίπου μιάμιση μονάδα από τον Ιανουάριο, καταγράφοντας ποσοστό 35,08%, ενώ μικρή πτώση σημείωσε και η Ν.Δ.. Κι εδώ επανεκλέγονται με το ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Θελερίτη, ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Γιώργος Τσόγκας. Την τέταρτη έδρα καταλαμβάνει η Ν.Δ. και επανεκλέγεται ο Χρήστος Δήμας.Λακωνία Τέλος, στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας οι έδρες παρέμειναν αμετάβλητες, αν και κατά την προχθεσινή εκλογική βραδιά απειλήθηκε η έδρα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη Χρυσή Αυγή. Επί της ουσίας, η Ν.Δ. ανεβάζοντας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά της σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο, επανεκλέγει τον πρώην υφυπουργό Άμυνας, Θανάση Δαβάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχασε περίπου τρεισήμισι μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο, καταλαμβάνει τη δεύτερη έδρα, επανεκλέγοντας το Σταύρο Αραχωβίτη. Με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη επανεκλέγεται ο πρώην υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με μόλις 486 ψήφους διαφορά από τη Χρυσή Αυγή, που ανέβασε τα ποσοστά της στο νομό κατά μία μονάδα. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Της Κυριακής τα καμώματα τα κρίνει η επόμενη μέρα…         
      
@ Το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών μιλάει, κατά βάση, από μόνο του. Οι περισσότεροι από αυτούς που ψηφίσαμε θέλαμε να έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα – και τον έχουμε. Να του ευχηθούμε, λοιπόν, καλή δύναμη, καλή καρδιά, έμπνευση και δημιουργικότητα, για να καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να πετύχει τους στόχους του, που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι και δικοί μας.
 @ Εκείνοι που το φυσάνε και δεν κρυώνει για το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι οι εθνικοί μας δημοσκόποι. Μηδενός εξαιρουμένου έπεσαν όλοι έξω, αφού μας έλεγαν ότι θα έχουμε ντέρμπι και ισοπαλία και το σκορ ήρθε 7-0. Αντίθετα, όποιος παρακολουθούσε τις στοιχηματικές εταιρείες, θα έβλεπε ότι αυτές είχαν και τις πιο έγκυρες προβλέψεις.
 @ Αυξημένα ποσοστά, που φτάνουν ακόμα και το 16%, έλαβε η Χρυσή Αυγή σε εκλογικά τμήματα στα οποία ψήφισαν αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική και ασκούν το δικαίωμά τους με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα στη ΓΑΔΑ στην οδό Αμπελακίων, όπου στα εκλογικά τμήματα από 801ο έως 810ο ψήφισαν αστυνομικοί, το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου κυμαίνεται σε ποσοστά πολύ άνω του 7,1% που είναι ο μέσος όρος στην επικράτεια. Στα δέκα αυτά τμήματα η Χ.Α. έρχεται τρίτη δύναμη, έχοντας σημαντική απόσταση από το τέταρτο κόμμα.
Μπράβο, παιδιά! Στις επόμενες εκλογές και πρώτο κόμμα…
@ Τοπικός κομματάρχης και μεγαλομπακάλης την περίοδο του Μεσοπολέμου πολιτευόταν με το κόμμα του Ελευθέρου Βενιζέλου, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής, βλέποντας να πηγαίνουν στο… βρόντο τα χρήματα που ξόδεψε για να εκλεγεί. Έστειλε, λοιπόν, στην Αθήνα ένα τηλεγράφημα, το οποίο, ούτε λίγο-ούτε πολύ, έλεγε ότι χάσαμε τις εκλογές, χάσαμε και το μπακάλικο!
Ο μοναδικός, όμως, Ελευθέριος Βενιζέλος αρκέστηκε να του απαντήσει: «Συνεχίστε τον αγώνα». Κάπως έτσι μετέφρασα τις δηλώσεις των Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου το προχθεσινό βράδυ.
 @ Ο 13ος άθλος του… Ηρακλή ακούει στο όνομα Σταύρος Θεοδωράκης. Κι αυτό, γιατί κατάφερε να γυρίσει το… ποτάμι πίσω.
 @ Όλα τα λεφτά ήταν προχθές, όταν οι τηλεοπτικές κάμερες έδειχναν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος της Ν.Δ.  Α
.Π.  

***  Μπαίνει στην κυβέρνηση (;) ο Αλέξης Χαρίτσης          
     
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν ότι ο Καλαματιανός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, και μέχρι πρότινος Γ.Γ. ΕΣΠΑ , Αλέξης Χαρίτσης, μπαίνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ .
Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης αναμένεται απόψε το βράδυ και οι μέχρι στιγμής τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν: 
*«Κλείδωσε» για την θέση του προέδρου της Βουλής ο Νίκος Βούτσης.
  • Ο Γιάννης Δραγασάκης παραμένει τελικώς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
  • Ο Γιώργος Χουλιαράκης θα αναλάβει πόστο κάτω από τον υπουργό Οικονομικών (Ευκλείδη Τσακαλώτο) αναλαμβάνοντας πιθανότατα το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ στην προηγούμενη κυβέρνηση Δημήτρη Μάρδα, αρμόδιος για το ΓΛΚ.
  • Στο Ναυτιλίας πηγαίνει πιθανότατα ο Θοδωρής Δρίτσας, χωρίς όπως φαίνεται να έχει θέση ο Χρήστος Ζώης των ΑΝΕΛ.
  • Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης θα παραμείνει στο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
  • Πληροφορίες θέλουν να έχει «κλειδώσει» στο υπ. Εσωτερικών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως και ο πρώην υφ. Αμυνας Νίκος Τόσκας που αναβαθμίζεται σε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στη θέση Πανούση.
  • Σε υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ θα αναβαθμιστεί ο Αλέξης Χαρίτσης, από γενικός γραμματέας στο ίδιο αντικείμενο.
  • Πληροφορίες θέλουν ότι το υπουργείο Μνημονίου θα μετατραπεί τελικά σε γενική γραμματεία (άγνωστο ακόμη ποιος θα την αναλάβει).
  • Τέλος, στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο Δημήτρης Μάρδας, δίχως να έχει γίνει γνωστή ακόμη η θέση.
  • Ο Νίκος Φίλης αναλαμβάνει το υπ. Παιδείας με υφυπουργό την Σία Αναγνωστοπούλου που ήταν αναπληρώτρια ΥΠΕΞ για ευρωπαϊκές υποθέσεις.
  • Ο Αριστείδης Μπαλτάς που ήταν Παιδείας, δεν φεύγει από την κυβέρνηση αναλαμβάνει υπουργός Πολιτισμού.
  • Υπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη θέση του Παναγιώτη Νικολούδη που τίθεται εκτός, προκαλώντας αίσθηση.
  • Μένει στο υπ. Δικαιοσύνης ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ παραμένει υφυπουργός Εξωτερικών ο Γιάννης Αμανατίδης με υπουργό τον Νίκο Κοτζιά.
  • Ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας
  • Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παραμένει αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μάρκος Μπόλαρης
    Πηγή: iefimerida.gr

 ***  Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας         
     
Εκδόθηκαν χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας τα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής περιφέρειας Μεσσηνίας για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένων πλέον των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.
Τα επίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Εγγεγραμμένοι: 200.899
Ψήφισαν: 96.233 εκλογείς
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 93.637
Άκυρα: 1.498
Λευκά: 1.098
Σύνολο Λευκών και Ακύρων: 2.596
Έλαβαν:
ΣΥΡΙΖΑ 28.563 ψήφοι
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 33.200
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ‑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7.583
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 2.710
ΚΚΕ 5.085
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2.240
Ο.Κ.Δ.Ε. 33
ΟΑΚΚΕ ‑ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 27 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 419
Ε.ΠΑ.Μ 683
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3.130
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! Θάνος Τζήμερος 411
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2.556
ΚΚΕ (μ‑λ) ‑ Μ‑Λ ΚΚΕ ‑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 87
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ, ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 281
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 912
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ‑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ "ΕΛ.ΛΑ.Σ." 156
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ‑      ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) 5.561
Ανεξ./Μεμονωμένοι Υποψήφιοι 0.
 
***  VIDEO  από την ορκωμοσία υπουργών και υφυπουργών νέας κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου 2015 10.45 ώρα Ελλάδας :
~ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ κυβέρνησης Α  Τσίπρα  23/09/2015: https://youtu.be/5bHEQXvxAEk , 
 
~ Πριν την ορκωμοσία κυβέρνησης Α Τσίπρα 23/09/2015: https://youtu.be/keVV1Wev3mc  ,

***  ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου -ΓΟΡΓΟΠΗΓΗΣ στην Νήσο Πρώτη το απόγευμα 17.00 ώρα , θα επιτελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας  κ.κ. Χρυσόστομου .- {Η πρόσβαση προς το νησάκι γίνεται με καραβάκι τιμή εισιτηρίου 8  ευρώ από τη Μαραθόπολη Γαργαλιάνων Τριφυλίας }.-
Video :
~* Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στη Ν  Πρώτη 23/09/2015  άφιξη μητροπολίτη: https://youtu.be/_gBEsjjQnK4 ,
~* Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας Ολυμπίας στην Ι Μ  Κοίμησης Θεοτόκου Γοργοπηγής 23/09/2015: https://youtu.be/kJyWDZOqaIE ,

~*Νήσος Πρώτη λιμανάκι  23/09/2015 : https://youtu.be/JKL2614mIA8 ,

~*Ν Πρώτη  Ι Μ  Κοιμήσεως Θεοτόκου Γοργοπηγής 23/09/2015  αφήγηση από Μέλπω: https://youtu.be/E_KPr9NyYdE ,

~* Ν  Πρώτη Γαργαλιάνοι και Μαραθόπολης 23/09/2015: https://youtu.be/T32ROe9bWys ,

~*Ν  Πρώτη βράδυ φεύγοντας με το καΐκι  23/09/2015: https://youtu.be/Dmx9LbpuVvw ,

~*Μέγας Εσπερινός 23/09/2015 Παναγίας Νήσο Πρώτη: https://youtu.be/gW5IcMnY4ag ,

~* Μαραθόπολης Γαργαλιάνων 23/09/2015: https://youtu.be/kg5D3bALaxI ,

~*Μαραθόπολη Ν  Πρώτη με το καραβάκι  23/09/2015  διαδρομή: https://youtu.be/7D4Ac-_sPzg ,
 
~*Αγία Κυριακή Τριφυλίας  23/09/2015:   https://youtu.be/HOMORbvKWvo .,


***  Πρόταση για ενυδρείο στην Καλαμάτα

Από το ΕΛΚΕΘΕ, την οποία αποδέχτηκε η Δημοτική Αρχή Οι προοπτικές δημιουργίας ενυδρείου στην Καλαμάτα συζητήθηκαν, χθες, σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με το Μιχάλη Παπαδάκη, διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης (Θαλασσόκοσμος) και των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και τον υπεύθυνο του γραφείου του ΕΛΚΕΘΕ στην Καλαμάτα, Πέτρο Κουράκλη, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου. Ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε το Δήμο για την πρωτοβουλία δημιουργίας ενυδρείου στην Καλαμάτα, το οποίο θα είναι οικονομικά βιώσιμο, αναλύοντας τις σχετικές παραμέτρους. Ο δε δήμαρχος καλωσόρισε την προοπτική αυτή, τονίζοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί να γίνει πράξη η πρόταση, που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην Καλαμάτα. «Αντιλαμβανόμαστε την επιστημονική και οικονομική αξία του ενυδρείου και επιθυμούμε να προχωρήσει η συγκεκριμένη δράση», είπε σχετικά. Το ενυδρείο θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, ώστε να μπορεί να αντλεί νερό και ο κ. Νίκας πρότεινε πιθανούς χώρους, τους οποίους οι εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ θα δουν από κοντά, προκειμένου να τους αξιολογήσουν. Ως προς τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία του, εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να αντληθούν πόροι από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Σχετικά με την αξία μιας τέτοιας εγκατάστασης, ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στο Θαλασσόκοσμο, στο Ηράκλειο, τον οποίο διευθύνει: 300.000 επισκέπτες ετησίως, συμμετοχή 20.000 μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλοι 12.000 μαθητές κάθε χρόνο ως επισκέπτες. - 

***  Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων σε διασταύρωση καρμανιόλα της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 
    
Ακόμα μια σύγκρουση αυτοκίνητων σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Μακεδονίας και Θεμιστοκλέους. Η σύγκρουση που συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί ήταν τόσο ισχυρή που το ένα αυτοκίνητο βρέθηκε να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. - 

***  Συνεδρίαση για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο
      
To Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας πρόκειται να συνεδριάσει μεθαύριο για το πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής Νηπίων για την εγγραφή τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας το σχολικό έτος 2015 – 2016.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό αιτιολογικό σημείωμα, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Τη φετινή χρονιά για λόγους που δεν οφείλονται στο Δήμο Καλαμάτας αλλά στην καθυστέρηση της έναρξης του προγράμματος ΕΣΠΑ, δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη έναρξη φοίτησης των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα την αδυναμία εξυπηρέτησης των εργαζομένων γονέων και την οικονομική τους επιβάρυνση για τη φύλαξη των τέκνων τους.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την επικύρωση των εγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας των παιδιών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, συνεδρίασε άμεσα η Ειδική Επιτροπή Επιλογής νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και με το εν λόγω πρακτικό της εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά, και επειδή κρίνεται επιβεβλημένη η επίσπευση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψης απόφασης επί του ανωτέρω θέματος.  

***  Οι σχολές της «Φάρις» και η πραγματικότητα

Έντονα παράπονα ακούμε από γονείς για το ύψος των διδάκτρων των σχολών της «Φάρις». Το πιο εύκολο θα ήταν να γράψουμε να μην υπάρχουν δίδακτρα, όμως μια τέτοια λύση είναι ανέφικτη. Ωστόσο, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η τεράστια διαφορά με το μέσο όρο τιμών αντίστοιχων ιδιωτικών σχολών; Θεωρητικά, εφόσον μιλάμε για σχολές που ανήκουν στο Δήμο κι αυτός εισπράττει άμεσα ή έμμεσα από τους δημότες, δε θα έπρεπε να είναι πιο οικονομικές ή έστω στα ίδια επίπεδα; Το κάθε νοικοκυριό περνά δύσκολα οικονομικά και σίγουρα αυτές οι σχολές αποτελούν μια διέξοδο για τα παιδιά. Αν θέλουν, λοιπόν, ας γίνουν προσιτές στη μέση οικογένεια… Π.Μπ. - 

***  Φραγμένο φρεάτιο, ζούγκλα, αλλά και χωματερή…         
      
Κρυφτούλι με τη βλάστηση παίζει το φρεάτιο της φωτογραφίας σε μια εποχή μάλιστα που η καλή λειτουργία του δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων θα είναι το βασικό όπλο της πόλης για την προστασία των βροχών και ιδιαίτερα των ακραίων καιρικών φαινομένων που όλο και πιο συχνά κάνουν την επίσκεψή τους και στην περιοχή μας, με καταστροφικές συνέπειες. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιπατείρας και Δημητσάνας, σε μια γωνιά που χαρακτηρίζεται –και προφανώς είναι- εν γένει ιδιαίτερα προβληματική από τους περίοικους. Στο οικόπεδο που βρίσκεται εκεί η βλάστηση θυμίζει ζούγκλα και σε συνδυασμό με τους παρακείμενους κάδους, όπου τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα ξεχειλίζουν θυμίζοντας τις περισσότερες φορές μικρή χωματερή, όπου οι αρουραίοι κάνουν πάρτι! Αν δεν υπάρχει κάποιος παράξενος λόγος που κάνει επιθυμητή την …εκτροφή των τρωκτικών ας κάνουν κάτι άμεσα οι αρμόδιοι του Δήμου Καλαμάτας!
Χ.Ε. 

***  Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 20χρονη Γεωργιάνα που έχασε τη ζωή της στο λιμάνι της Πάτρας           
Σήμερα στις 4 το απόγευμα στην Αγία Αικατερίνη συγγενείς και φίλοι της 20χρονης Γεωργιάνας Μουραφέτη θα πουν το τελευταίο αντίο στην 20χρονη που έχασε τη ζωή της στο λιμάνι της Πάτρας.
Το τραγικό συμβάν συνέβη στο παλιό λιμάνι της Πάτρας και έχασαν τη ζωή τους 3 άτομα.
Συγκλονίζει ο πατέρας του Ανδρέα: Ο γιος μου θυσιάστηκε για να σώσει τις φίλες του!
Οι πραγματογνώμονες, αναμένεται να παραδώσουν σε περίπου ένα μήνα το πόρισμά τους, για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα
Η συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε ο πατέρας του αδικοχαμένου Ανδρέα-Αλέξη από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα κάνει τα μάτια όλων να πλημμυρίζουν με δάκρυα...
Ο γιος του θυσίασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τις φίλες του, την ώρα που ο ίδιος μπορούσε να σωθεί!
Στην κηδεία του Αντρέα χθες εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Στην πιο σπαραχτική από αυτές ο πατέρας του γύρισε στα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν και τους είπε: «Μη μου ζητάτε συγγνώμη. Ηταν θέλημα Θεού να φύγει ο Ανδρέας. Προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά που ήταν πίσω. Κι έφυγε μαζί τους. Μη μου ζητάτε συγγνώμη. Θέλω να σας γνωρίσω. Είστε και δικά μου παιδιά».
«Πείτε μου έχετε δει πιο όμορφο γαμπρό» έλεγε με αναφιλητά καταρρέοντας στην αγκαλιά του γιου της Σπύρου και του συζύγου της, η μητέρα του 21χρονου. Ρίγη ανατριχίλας και τη στιγμή που συναντήθηκε με τη μητέρα της άτυχης Ρεγγίνας. «Υπάρχουν μανούλες που έμειναν χωρίς παιδιά στην αγκαλιά» έλεγε η μητέρα του Ανδρέα σκορπίζοντας δάκρυα σε όλους και για τη μητέρα που έχασε το μοναχοπαίδι της.
Μυστήριο παραμένει η πτώση του μοιραίου Ι.Χ.
Στον απόηχο του στερνού αντίο, που είπαν χιλιάδες Πατρινοί στα δύο από τα τρία παιδιά που κηδεύτηκαν  χθες το απόγευμα, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Η έκθεση των πραγματογνωμόνων, οι καταθέσεις του οδηγού και των δύο άλλων διασωθέντων, καθώς και οπτικό υλικό από κάμερα που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, αναμένεται να δώσουν την απάντηση στα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα.
Οι πραγματογνώμονες, αναμένεται να παραδώσουν σε περίπου ένα μήνα το πόρισμά τους, για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα, ενώ φέρονται να έχουν ζητήσει χρόνο ώστε να εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία που θα συλλέξουν , αξιολογώντας ταυτόχρονα τα όποια ευρήματα, υπάρχουν μέχρι στιγμής.
Οι αξιωματικοί του Λιμενικού που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ούτε και χθες κατάφεραν να πάρουν κατάθεση από τον οδηγό του αυτοκινήτου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες τόσο ο οδηγός όσο και οι άλλοι δύο νέοι που διασώθηκαν θα είναι σε θέση να μιλήσουν στους λιμενικούς και να καταθέσουν για το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στην θάλασσα.
Επίσης, οι λιμενικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους αναζήτησαν οπτικό υλικό από την κάμερα που υπάρχει έξω από τα κρατητήρια του Λιμενικού, που στεγάζονται στο παλιό λιμάνι.
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί δεν βοηθούν στην πρόοδο των ερευνών. Ωστόσο, θα συνεχισθεί η έρευνα, μήπως και τελικά εντοπιστεί κάποιο χρήσιμο στοιχείο στο οπτικό υλικό.   www.protothema.gr  .-
 
***   Στην κούρσα της αρχηγίας της Ν.Δ. παραμένει ο Π. Τατούλης         
     
Υποψήφιοι με 50 υπογραφές από μέλη της πολιτικής επιτροπής ή με 445 του συνεδρίου 
Στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος με δηλώσεις του χθες το πρωί και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεκαθάρισε ότι είναι σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία.
Χθες, η Νέα Δημοκρατία όρισε με ανακοίνωσή της τις πρώτες διαδικασίες, ενώ η ημερομηνία εκλογής του νέου αρχηγού του κόμματος αναμένεται να ορισθεί εντός Νοεμβρίου.
«Θα είμαι υποψήφιος»
Στη χθεσινή του δήλωση ο κ. Τατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα, αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα τα οποία συμβαίνουν μετά», προσθέτοντας ότι θα θέσει υποψηφιότητα.
Σε ερώτηση για το αν συνιστά κώλυμα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: «Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα».
Συγκέντρωση υπογραφών
Πάντως, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Ν.Δ., μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση ΚΕΦΕ του κόμματος, στην οποία μετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο γ.γ. της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη, που είναι οι κ.κ. Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Τζιμάρας, ο γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο διευθυντής Διαγραμματειακού Αλέκος Κόκκαλης.
Σε αυτήν τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων επτά έως δέκα ημερών.
Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.
Στη συνέχεια θα συνεδριάσει πάλι η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθεί προθεσμία δύο ημερών για ενστάσεις. Ακολούθως θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.
Η διευρυμένη, πλέον, ΚΕΦΕ θα ορίσει μετά ημερομηνία εκλογών.  Β.Β.
 
*** Ξημερώματα Δευτέρας η σπάνια ολική έκλειψη υπερσελήνης
Ύστερα από 33 συναπτά έτη, ένα από τα σπανιότερα αστρονομικά φαινόμενα θα λάβει χώρα τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την ολική έκλειψη υπερσελήνης, το μεγαλύτερο δηλαδή φεγγάρι που μπορεί να υπάρξει. Έτσι, λοιπόν, τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, όσοι καταφέρουν να μείνουν ξύπνιοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές άλλες χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μια ολική έκλειψη υπερμεγέθους σελήνης. Στη χώρα μας το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η, ούτως ή άλλως θεαματική, ολική έκλειψη θα συμβεί κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «υπερπανσελήνου», καθώς η πανσέληνος θα λάβει χώρα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι η διάμετρος του υπό έκλειψη φεγγαριού θα φαίνεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλείψεις. Α.Π. - 
 
***   Επανακαταμέτρηση ψήφων θα ζητήσει ο Π. Λαφαζάνης         
     
Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να προσφύγει η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Το κόμμα του κ. Λαφαζάνη συγκέντρωσε στις εκλογές της Κυριακής το 2,86% των ψήφων, απέχοντας λίγο σε ποσοστό αλλά αρκετά σε απόλυτο αριθμό ψήφων από το 3% που θα του εξασφάλιζε την είσοδο στη Βουλή.
Συνολικά η Λαϊκή Ενότητα έλαβε 155.242 ψήφους. Η Ενωση Κεντρώων που είναι πριν τη ΛΑΕ σε ψήφους είχε λάβει 3.43% και 186.457 ψήφους. 

***  Πέτρος Κωνσταντινέας: «Βάζουμε πλάτη… χωρίς χορούς για πανηγύρια»

Παρά την ανελέητη προσπάθεια σκληρά συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης, καθώς και εσωτερικών διαπλεκόμενων δυνάμεων, ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα. Μια καθαρή εντολή, αδιαμφισβήτητη και αποστομωτική, προς όλους αυτούς που ήθελαν να γαντζωθούν στο προοδευτικό άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκλιπαρώντας για συνεργασίες, δήθεν εθνικού σκοπού. Χαρακτηριστικά, όπως η ειλικρίνεια με την οποία περιέγραψε τα διλήμματα για την υπογραφή της συμφωνίας, η βούληση να συγκρουστεί σε πολιτικό επίπεδο με κατεστημένα "τζάκια", που την πολιτική την είχαν αναγάγει σε επαγγελματική δραστηριότητα και ο καταγγελτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα κατά των παθογενειών του δημόσιου βίου, 40 χρόνια τώρα, αποτελούν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας. Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, την εφαρμογή με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μιας δύσκολης συμφωνίας. Επιπλέον, μπροστά μας παρουσιάζεται και μια τεράστια πρόκληση, να γκρεμίσουμε το παλιό και να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας και της ανάταξης της οικονομίας και της δημοκρατίας. Προσωπικά, ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου το μεσσηνιακό λαό, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας με την επάνοδό μου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δε θα ξεχάσω την εκτίμηση προς το πρόσωπό μου από τους συμπολίτες μου, μια εκτίμηση αμοιβαία και πάνω από όλα μια εκτίμηση η οποία θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της περαιτέρω κοινοβουλευτικής μου δράσης. Πέτρος Κωνσταντινέας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας - 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** Ήρθαν Καλαγγάνης, Αγγελόπουλος και έπεται συνέχεια στη Μαύρη Θύελλα

Η βαριά ήττα που γνώρισε η Καλαμάτα στο φιλικό της Παρασκευής στην Τρίπολη αποτέλεσε τελικά, έστω και αρκετά αργά, το …καμπανάκι που σήμανε την κινητοποίηση όλων, ώστε η ομάδα να ενισχυθεί και να βελτιωθεί. Αυτό περιλαμβάνει αρχικά τους ίδιους τους παίκτες στην πλειοψηφία των οποίων θα συνεχίσει να στηρίζεται η Μαύρη Θύελλα και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Ο προπονητής Κώστας Κλάδης έχει δίκιο να «υπερασπίζεται» τον εαυτό του από τα «βέλη» που μοιραία έχουν εκτοξευθεί, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κριθεί από ένα φιλικό και συνεχίζει να δουλεύει κι αυτός στο γήπεδο. Εδώ όμως δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στα σενάρια που συνεχίζουν να …φουντώνουν σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής στην τεχνική ηγεσία, με το όνομα του Θανέλα, να προστίθεται σε αυτά των Γκόφα, Μαγγαφίνη και μπορεί να αποτελούν απλώς φιλολογική συζήτηση ή ευσεβείς πόθους κάποιων ή ο χρόνος να επιβεβαιώσει τελικά κάποιο από αυτά ή «να φέρει» κάτι άλλο… Από την άλλη, η αντίδραση της διοίκησης ήταν κι αυτή άμεση με την απόκτηση δύο γνώριμων παικτών, του 33χρονου πια αριστερού μπακ Πιέρ Καλαγκάνη (πέρυσι έπαιζε στον Ηρακλή Ψαχνών) και του επιθετικού Μάριου Αγγελόπουλου (Παναρκαδικό). Οι δυό τους αναμένονταν χθες στο γήπεδο, όμως έφτασαν με μικρή καθυστέρηση κι έτσι θα κάνουν σήμερα την πρώτη τους προπόνηση (στο Στάδιο καιρού επιτρέποντος ή ενδεχομένως στο Ασπρόχωμα), ενώ ο κ. Κλάδης μεταφέρει ότι γίνονται προσπάθειες να αποκτηθούν και κάποιοι άλλοι παίκτες. Όλα αυτά ενώ η πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής, στο πλαίσιο του 3ου Ομίλου, θα γίνει για την Καλαμάτα την προσεχή Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με αντίπαλο την ισχυρή Δόξα Νέας Μανωλάδας. Τίποτα ουσιαστικό ακόμη στη …διοικητική ενίσχυση Στο μεταξύ ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης δίνει το δικό του αγώνα για την διοικητική και οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Παραδέχεται τις επαφές με τους Ντάβαρη και Παπαγεωργίου, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Πανηλειακό. Ωστόσο, εξηγεί ότι δεν έχουν καταλήξει κάπου, ενώ τονίζει ότι δεν είναι οι μόνοι πιθανοί «συμπαίκτες». - 

   Και επισήμως Δευτέρα το ντέρμπι Εργοτέλης- ΑΟΧ
*** Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει  σήμερα η αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, η οποία μετατέθηκε λόγω των εκλογών.
Στις 6.15μμ ο Πλατανιάς αντιμετωπίζει τον Ηρακλή και ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τη Βέροια ενώ η Ξάνθη αντιμετωπίζει στις 8.30μμ τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό .
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με τους αγώνες Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος, Πανθρακικός – Καλλονή, ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος Αθηνών και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.
Αναλυτικά:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ     1-1 .- ^
Video , από τον αγώνα :
~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1    αγων   22/09/2015: https://youtu.be/q16oZKVjtyM
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ     0-0 .- ^
Video από τον αγώνα : ~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0 4η  αγων  22/09/2015https://youtu.be/e6jMUE_h2sw
SKODA ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    1-3 .- ^
Video από τον αγώνα : 
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων. 22-09-2015  P1040868: https://youtu.be/Nc1Y6ZLxK_4 ,
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΣΦΠ 1-3    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/WG7HkZ6K-4A ,
~**Ξάνθη-ΟΣΦΠ  1-3  2  από τα 4 γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/ctGZD62Q3qs  ,
~**Ξάνθη- ΟΣΦΠ 1-3  το 3ο γκολ    αγων  22/09/2015: https://youtu.be/81B1rGl8QQM
 Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου   2015

Φουριόζος ο ΠΑΟ «καθάρισε» τον Λεβαδειακό στο 19'
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ       3-0 .-^
Τα  γκολ  : Νάνο στο 5΄, Καρέλης στο 14΄ και Ατζαγκούν στο 19΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».
Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Τελάντερ – Ουόν, Γιάχιτς
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής (71΄ Λαγός), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (58΄ Νίνης), Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πράνιτς (64΄ Αμπέντ).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Ναβάρο (46΄ Φαβάλι), Μάντζιος, Γιακουμάκης, Ρομέου (60΄ Μάρκοβιτς), Στάθης, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος (74΄ Μίνγκας).

Ο Αστέρας έβαλε... ένα και για τον Πανιώνιο στη νίκη του με 2-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ     2-1 .- ^
Τα  γκολ :Οι Αρκάδες άνοιξαν στο σκορ στο 10' με τον Γιάννου και δύο λεπτά αργότερα ο Δημούτσος έκανε το 2-0. Ο Πανιώνιος μείωσε στο 27' με αυτογκόλ του Γκοϊάν.
Σκόρερ: 10’ Γιάννου, 12’ Δημούτσος / 27’ (αυτ.) Γκοϊάν
Κίτρινες κάρτες: Σανκαρέ, Ιγκλέσιας / Ρισβάνης, Μπακασέτας, Βιγιαμπάλα
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Μάσα (76’ Τσοκάνης), Χαμντανί, Γιάννου, Δημούτσος (90+ Ζησόπουλος), Σκούρτης (59’ Κουρμπέλης).
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (66’ Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (58’ Χαλκιαδάκης).

Το απόλυτο... τίποτα στην Κομοτηνή παρά το ντεμπούτο Ελευθερόπουλου
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ    0-0 .- ^    
Τα  γκολ :-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαϊκαρά, Μελίσσης, Μάρτινς - Μπαργκάν, Κλαντρούμπσκι, Χογκ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Μεχία, Ντιγκινί, Μάρτινς (83' Σέτι), Χαβίτο, Νικόλτσης (66' Βάλτερ), Χασομέρης.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κλαντρούμπσκι, Κρολ, Γεωργίου, Μανούσος (83' Μπουρούς), Ελλακόπουλος (62' Σαμπά), Μπαργκάν (68' Γιορέντε).

ΠΑΣάς στα Γιάννενα με νίκη και επί του Ατρομήτου
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.   1-0 .- ^
Τα γκολ : Με γκολ του Τσουκαλά στο 29' ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο
Διαιτητής: Δ.Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Ίλιτς, Λίλα, Τσάβες - Στόιτσεφ, Κυβρακίδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσάβες (90΄+1 Γιάκος), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ακόστα, Μανιάς (74΄ Φερφελής), Ίλιτς (52΄ Λίλα).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο (67΄ Κοντοές), Ουσέρο, Γοδόι, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (46΄ Ναπολεόνι), Μαρσελίνιο (46΄ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

Ο ΠΑΟΚ έφερε την ΑΕΚ... τούμπα, αφού είδε τα «ραδίκια» ανάποδα
Π.Α.Ο.Κ.-A.E.K.       2-1 .- ^
Τα  γκολ  : Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 47΄ με τον Αραβίδη, ο Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 63΄ και ο αρχηγός Κλάους Αθανασιάδης έδωσε με πέναλτι στο 84΄ τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Τζαβέλλας - Μπουονανότε, Βάργκας, Σιμόες
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (46΄ Κάτσε), Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (59΄ Μπερμπάτοφ), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (88΄ Μαλεζάς).
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Μπρίτο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας (56΄ Μπαρμπόσα), Μπουανανότε (67΄ Μάνταλος), Αραβίδης.

***

~**   2η αγωνιστική  την Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου  2015 (Λόγω  Βουλευτικών Εκλογών 20/09/2015):
Μεσσηνιακός – Σπερχογεία  1-1 .- ^
Πάμισος Μ. – Μιλτιάδης  5-0 .- ^
Δώριο – Εθνικός Μ.   2-0 .- ^
Πύλος – Ολυμπιακός Κ.  3-1 .- ^
Απόλλων Κ. – Θουρία  1-2 .- ^

 Φοβερός στην επανάληψη ο Αστέρας, 2-1 το δυνατό Διαβολίτσι στο Αρφαρά!
Αρφαρά – Διαβολίτσι  2-1 .- ^ 
Τα  γκολ  : μόλις στο 7ο λεπτό ο Πάλιας έδωσε την μπάλα στον Δημόπουλο και αυτός με κεφαλιά έκανε το 0-1, στο 53′ ο Γρηγόρης Τσιλίκος με φοβερό φάουλ ισοφάρισε σε 1-1,στο 68′ ο Καρύδης με υπέροχο σουτ… αλλά Μπέκαμ, μέσα από την περιοχή «έγραψε» πανηγυρικά το 2-1.-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Σταμάτης Φέστας, Γιώργος. Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Καπόγλης, Ζέππος, Γρηγόρης Τσιλίκος, Ψωμάρας (81′ Κάρτσωνας), Κώστας Φέστας, Βασίλης Τσιλίκος (82′ Γιαννακούντζος), Καρύδης.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μερκούρης, Κωστόπουλος, Γερμάνης, Βεργόπουλος, Καστριτσέας (43′ λ.τρ. Παπαλέξης), Δημόπουλος, Δασκαλάκης, Χότζα, Χριστόπουλος (62′ Βουρνάς), Πάλλιας (75′ Θεοδωρόπουλος), Πεϊδης.
Τ. Άγρας – ΑΟ Φαραί  2-1 .- ^
Κυπαρισσία – Ανδρούσα   2-1 .- ^


~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
 ~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .-
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .-  ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδ  μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-       
~ Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-18-2015.html .-
~ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ αλλά και ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΔΡΕ και ΑΝΕΚΔΟΤΑΣ  : Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 , http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .-
~  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  18  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/18-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Σάββατο  19  Σεπτεμβρίου  2015:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-19-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση  Κυριακή  20  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-20-2015.html .- 
~ Βουλευτικές Εκλογές 20  Σεπτεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015.html .-
~ Βουλευτικές Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015/ 2ον :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/20-2015-2.html .-
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-21-2015.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 19 και20  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/19-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Δευτέρα 21  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/21-2015.html .-
~Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  22 Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-22-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου 2015:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-23-2015.html .-
~
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4363 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                               
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2574 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9502   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4558 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.309   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

*** Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης- Έντονο το χρώμα Μεσσηνίας          
     
Σπάνε τρία υπουργεία-μαμούθ και προκύπτουν πέντε νέα - «Σβήσε- γράψε» ως την τελευταία στιγμή με καραμπόλες, ανατροπές και αρνήσεις - Τετάρτη πρωί η ορκωμοσία πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός
 Το νέο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο το πρωί και πριν  ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου αναμένεται να συγκληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Μεταναστευτικό, στο περιθώριο του οποίου είναι βέβαια πως ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι:
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
 Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός: Πάνος Κουρουμπλής
Υφυπουργός: Γιάννης Μπαλάφας
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας
Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ : Αλέξης Χαρίτσης
Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός Παιδείας : Νίκος Φίλης
Αναπληρώτρια Υπουργός : Αναγνωστοπούλου Σία
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης
Υφυπουργός Εξωτερικών : Δημήτρης Μάρδας
Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
Αναναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου
Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων : Αναστάσιος Πετρόπουλος
Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Μπαλτάς Αριστείδης
Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης
Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Χουλιαράκης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός : Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Δημήτρης Καμένος
Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Θοδωρής Δρίτσας
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Βαγγέλης Αποστόλου
Αναπληρωτής: Μάρκος Μπόλαρης
Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς
Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος: Όλγα Γεροβασίλη
Newsroom ΔΟΛ
Σπάνε τρία «υπουργεία – μαμούθ» και προκύπτουν πέντε νέα
Πάντως, βαθιά δομικές είναι οι αλλαγές που φέρνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς διαπίστωσε ότι το μοντέλο του Ιανουαρίου με τα πολλά υπερυπουργεία δεν είναι λειτουργικό. Έτσι αποφάσισε να “σπάσει” τρία υπερυπουργεία, να επανασυστήσει κάποια παλιά και να συστήσει ορισμένα νέα, προκειμένου να αποκτήσει ευελιξία η κυβέρνηση. Έτσι από δέκα υπουργεία που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση, φτάνουμε στον αριθμό 14 πλέον.
Τρεις συν μία είναι οι μεγάλες παρεμβάσεις:
1. Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σπάει στα τρία: Στο Οικονομία, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ, τον τουρισμό, ενώ αποκτά και την γενική γραμματεία Βιομηχανίας από το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Στο Υποδομών, που έχει την αρμοδιότητα του παλαιότερου Μεταφορών και Δικτύων και τα Δημόσια Έργα. Και τέλος στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
2. Το υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας γίνεται δύο: Το ένα με τίτλο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το άλλο είναι το παλιό Αγροτικής Ανάπτυξης.
3. Το υπερυπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων γίνεται “κόβεται” επίσης στα δύο, το παλαιό Παιδείας και Θρησκευμάτων από τη μια μεριά και το Πολιτισμού από την άλλη.
Έτσι, πλέον τα νέα «σπασμένα» και μετονομαζόμενα υπουργεία είναι:
1) υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
2) υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
3) υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,
4) υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
5) υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Γενικές Γραμματείες
Η γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς της οποίας προΐσταται σήμερα ο Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τους εποπτευομένους  από αυτήν φορείς, μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, όπου αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς νοείται πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Να επισημανθεί ότι από το κείμενο του σχετικού διατάγματος δημιουργείται μια ασάφεια, καθώς κάνει λόγο για  «υπουργό» αρμόδιο  για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.
Τέλος, η Γενική Γραμματείας Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης που είχε μεταφερθεί στο πρώην υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Οπου, δε, αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα, νοείται πλέον ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
www.protothema.gr   .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: