Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :
~

26 Νοεμβρίου
Οσίων Ακακίου του «εν Κλίμακι», Αλυπίου του «Κιονίτου» (1) († ζ΄ αι.), Ιακώβου του «αναχωρητού», Νίκωνος του «μετανοείτε» (προστάτη Λακωνίας), Σίλου επισκόπου Περσίδας, Στυλιανού του Παφλαγώνος (2), Χαιρέμονος. Πέτρου «πατριάρχου Ιεροσολύμων». Προκοπίου του Πέρσου και Ιννοκεντίου επισκόπου, του Ρώσου. Νεομάρτυρος Γεωργίου του Χιοπολίτου (†1807).
(1) Ο όσιος Αλύπιος, γεννήθηκε στην Ανδριανούπολη της Παφλαγονίας όταν αυτοκράτορας ήταν ο Ηράκλειος. Ανετράφει από ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι φρόντισαν να διαμορφώσει ο Αλύπιος χριστιανικό ήθος. Από νεαρή ηλικία επιθυμούσε να αφιερωθεί στον ασκητικό βίο. Έτσι, μοίρασε όλη την περιουσία που είχε στους φτωχούς και αποσύρθηκε στην έρημο. Στον όσιο προσέτρεχαν πολλοί άνθρωποι που αναζητούσαν τη γαλήνη, τους οποίους ο Αλύπιος καθοδηγούσε με σύνεση. Έζησε εκατό χρόνια, από τα οποία τα εξήντα έξι τα πέρασε πάνω σε κίονα.
(2)Ο όσιος Στυλιανός ανατράφηκε από πλούσια και ενάρετη οικογένεια, που του εμφύσησε την φιλανθρωπία, ώστε μα διαθέτει τα χρήματα του στους έχοντες ανάγκη. Όταν οι γονείς του απεβίωσαν, ο Στυλιανός μοίρασε όλη την περιουσία του στους φτωχούς και έκανε πραγματικότητα τη μεγαλύτερη επιθυμία του: αποσύρθηκε στην έρημο όπου κλείστηκε σε ένα σπήλαιο. Ο όσιος καλλιέργησε σε βάθος κάθε χριστιανική αρετή και ασκήθηκε στην εγκράτεια. Αξιώθηκε μάλιστα από το Θεό να θεραπεύει τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν, καθώς και τα άρρωστα παιδιά.  
Σήμερα 26/11/2015 εορτάζουν:
Όσιος Αλύπιος ο Κιονίτης, Όσιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας, Όσιος Νίκων ο «Μετανοεῖτε», Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας από τη Χίο

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ μελέτη της Αγίας Γραφής βοηθάει πολύ στην προσευχή. Θερμαίνει την ψυχή και μεταφέρει τον προσευχόμενο σ' έναν πνευματικό χώρο.
~
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
Απολυτίκιο Άγ. Στυλιανού - 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ,
https://youtu.be/16I9_4YuEDE?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC  .-


***  Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
      
 
 
Με επίκεντρο τον ομώνυμο λυόμενο ναό στο κέντρο της πόλης γιόρτασε η Καλαμάτα τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή ιερέων και την παρουσία πλήθους πιστών.
Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, επικαλέστηκε τη χάρη της Αγίας για υγεία και δύναμη κι ευχήθηκε σε όλους καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα. 

***  Ανατίναξη της γέφυρας Γοργοποτάμου 1942
25 Νοεμβρίου 1942 Τα ξημερώματα της 25ης προς 26ης Νοεμβρίου 1942, 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη, 60 του ΕΔΕΣ με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Ζέρβα και 12 Άγγλοι με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντυ Μάγιερς πραγματοποίησαν την πιο  σημαντική πολεμική ενέργεια..... ανατινάζοντας την γέφυρα του Γοργοποτάμου.
Οι Ιταλοί για εκφοβισμό, πήραν από τις φυλακές Λαμίας 14 Έλληνες τους οποίους εκτέλεσαν.


Επτά από αυτούς, μπροστά στην καταστραμμένη γέφυρα.
Η ανατίναξη της γέφυρας ήταν το μεγαλύτερο σαμποτάζ όλης της Ευρώπης.
Καθυστέρησε τους Γερμανούς στην μεταφορά εφοδίων προς το εκστρατευτικό τους σώμα όπου βρίσκονταν στην βόρεια Αφρική.
Ήταν μια μεγάλη ηρωική στιγμή ενωμένου αγώνα του λαού μας, σύμβολο και για τις μελλούμενες γενιές.

***  «Πεθαίνουν» οι έμποροι για να ζήσει το εμπόριο         
     
Από αφεντικά θέλουν να γίνουν εργαζόμενοι για να επιβιώσουν! 
Όπως σημειώναμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, αποκαρδιωτικά για τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, αλλά και της Πύλου, ήταν τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις το εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου που δημοσίευσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην Καλαμάτα η πτώση κυμάνθηκε στο 30%, στην Κυπαρισσία πάνω από 45% και στην Πύλο 10-15%. Η συνεχής πτώση του τζίρου στα καταστήματα λιανικού εμπορίου συνάδει και με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας.
Στο μεταξύ, από αφεντικά εργαζόμενοι... θέλουν να γίνουν οι έμποροι λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της υπερφορολόγησης, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το παραδοσιακό ταμπού που όριζε τη μετακίνηση ενός επιχειρηματία σε μία θέση μισθωτής εργασίας ως επαγγελματική αποτυχία.
Το πρωτοφανές εύρημα προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ελληνικού εμπορίου για το 2015 που παρουσίασαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, Β. Κορκίδης και η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη στους εμπόρους και με το ερώτημα αν προτίθενται να αλλάξουν επάγγελμα, οι μεγάλοι του χώρου με εταιρείες που έχουν τη μορφή ΑΕ και ΕΠΕ απάντησαν θετικά και έδειξαν να προτιμούν σε συνολικό ποσοστό 29,7% μια θέση μισθωτού στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, ένας στους τρεις δεν έχει κανένα πρόβλημα να κλείσει την επιχείρησή του και να δουλέψει σε άλλη ως εργαζόμενος.
Ένας στους δύο
Μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μικρών εργοδοτών που δίνει ανάλογη απάντηση. Συγκεκριμένα από τους ιδιοκτήτες με εταιρείες που έχουν τη μορφή ΟΕ, ΕΕ και ΑτΕ, το 50,5% προτίθενται να δουλέψει ως μισθωτός του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα. Πέραν αυτής της επιλογής, όμως, το 46,9% των μεγάλων του χώρου αλλά και το 29,9% των μικρών επιθυμούν να κατευθυνθούν σε κάποιο άλλο ελεύθερο επάγγελμα.
Μεγάλοι και μικροί του εμπορίου, σύμφωνα με άλλο εύρημα της έρευνας, δυσκολεύονται να κάνουν προβλέψεις για το 2016.
Από τα ενθαρρυντικά μηνύματα της έκθεσης είναι η διαχρονική μείωση του ποσοστού των εμπόρων που δηλώνουν ότι θα βάλουν λουκέτο. Για το 2015 το 5,9% των ΑΕ και ΕΠΕ απάντησε θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όταν το 2014 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7%. Οι μικροί επιχειρηματίες που λένε ότι θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου αντιπροσωπεύουν το 16,5% του συνόλου, ενώ το 2014 ήταν το 17,6%.
 
***  Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος- Έκλεισε η Ναυαρίνου (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
 
 
 
 
 
 
 
Δυνατός άνεμος μεγέθους 8 μποφόρ πέρασε από την περιοχή της παραλίας λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ορατότητα στη Ναυαρίνου ήταν μηδενική, ενώ ξαφνικά είδαν μπροστά του να προσγειώνεται ένα τεράστιο αρμυρίκι που βρισκόταν λίγο πριν τη διασταύρωση της Ναυαρίνου με την οδό Αύρας. Ο δυνατός αέρας συνέχισε προς το βουνό ενώ ακόμα και επί της οδού Κρήτης ιπτάμενες λαμαρίνες βρίσκονταν πάνω από τα αυτοκίνητα που έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα από το σημείο.
Οι περισσότερες ζημιές έχουν σημειωθεί στην παραλία της πόλης όπου αρκετά δέντρα έχουν πέσει ενώ στο ύψος της οδού Αύρας ένα μεγάλο δέντρο έχει πέσει στο δρόμο με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί της οδού Ναυρίνου. Παράλληλα δέντρα έχουν πέσει και σε παραλιακά καταστήματα και έχουν προκαλέσει αρκετές ζημίες ενώ έκλεισαν και το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου
Από νωρίς στο σημείο βρίσκονται άνδρες τις αστυνομία που έχουν κλείσει το δρόμο, ενώ και άνδρες τις πυροσβεστικής με αλυσοπρίονα δίνουν μάχη για να δώσουν άμεσα στην κυκλοφορία και πάλι την οδό Ναυαρίνου.   Το ευχάριστο είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από τις ζημιές στην περιοχή
Video:  Ανεμοστρόβιλος Ναυαρίνου , https://youtu.be/0KayETbYpwM .-
Βίντεο  2  : Ναυαρίνου πεσμένο δέντρο   , https://youtu.be/k1h5-q__Bng .-

*** Η τεχνολογία συναντά τον τουρισμό στο 5ο Opentourism στην Καλαμάτα

Το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA (www.mataroa.org/opentourism) διοργανώνει το 5ο OpenTourism Kalamata, «Η Τεχνολογία συναντά τον Τουρισμό», το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Galaxy (www.galaxy-hotel.gr - πλησίον ιερού ναού Αγίου Νικολάου). Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν εφαρμογές που απευθύνονται σε ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά και σε πολίτες που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον τομέα. Θα αναλυθεί με τη χρήση της τεχνολογίας η τουριστική εικόνα της Καλαμάτας και θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες της ψηφιακής στρατηγικής, στο marketing και στο branding/ταυτότητα του Τουρισμού. Αναλυτικά το πρόγραμμα: -Γιάννης Πάζιος, υπεύθυνος OpenTourism Kalamata, μέλος Mataroa, «Καλωσόρισμα – Λίγα λόγια για το φετινό OpenTourism» -Βασίλης Πουλόπουλος, μέλος Mataroa, υπεύθυνος Τεχνολογικού Τομέα Mataroa, «Tουρισμός και Τεχνολογία - λίγα λόγια για την περιοχή μας» -Σταύρος Χαμπάκης, Managing Director Μ-hospitality, www.m-hospitality.com, «Total Guest Relationship Management″ - ″Ολοκληρωμένη διαχείριση πελατών» -Δημήτρης Κοντογιάννης, Business Development Roomcase, www.roomcase.com, «Οργανώνοντας ηλεκτρονικά την επιχείρησή μου» -Ιάσονας Μηλιώνης, γενικός διευθυντής Mozaik, www.mozaik.com, «Ψηφιακό Marketing και Branding στο Τουρισμό». Είσοδος ελεύθερη. - 

***  50 χρόνια κάθειρξης σε Αλβανό για τα κλεμμένα χρυσαφικά στις λαδούσες         
     
«Με γεμάτο σακούλι» από καθείρξεις έφυγε χθες από την αίθουσα του  Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας ο Αλβανός που γέμιζε λαδούσες με χρυσαφικά που έκλεβε από ηλικιωμένους και τα έστελνε με τους συνεργούς του στην Αλβανία με το λεωφορείο.
Συνολικά, για τις οκτώ ληστείες στην Τριφυλία και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 50 ετών, αλλά εκτιτέα βάσει της νομοθεσίας είναι μόνο τα 25 χρόνια.
Συνεργοί του θεωρούνται δύο αδέλφια Αλβανοί, οι οποίοι όμως δεν έχει σταθεί δυνατό να συλληφθούν.
Οι τρεις ληστές έμπαιναν ξημερώματα σε σπίτια ηλικιωμένων, τους φίμωναν, τους έδεναν και έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.
  Στις λαδούσες
Από το Δεκέμβριο του 2011 έως και τον Ιανουάριο του 2012 στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας είχαν διαπραχθεί οκτώ ληστείες, κατά τις οποίες οι δράστες είχαν την ίδια μεθοδολογία: έμπαιναν στα σπίτια πάντα στο τέλος του μήνα, οπότε οι ηλικιωμένοι έπαιρναν τις συντάξεις τους, και πάντα ξημερώματα. Σε όλες τις περιπτώσεις έκοβαν το καλώδιο του τηλεφώνου.
Έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου βρέθηκε ότι ένας από τους ληστές επικοινώνησε ξημερώματα με τον κατηγορούμενο. Η κλήση έγινε από κεραία κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Ελαίας, όπου το ίδιο βράδυ έγινε ληστεία.
Ακολούθως, έγινε ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία, ότι σε στάση του ΚΤΕΛ, 1,5 χιλιόμετρο πριν από το Καλό Νερό, στη θέση «Μπαγλαμαδάκια», ήταν ένας Αλβανός με κάποια δοχεία λάδι.
Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και ο Αλβανός, όταν τους είδε, παράτησε τα δοχεία και έφυγε τρέχοντας προς το Κοπανάκι. Δύο λεπτά μετά εμφανίσθηκε αλβανικό λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμάτα – Αλβανία και κατέβηκε ο κατηγορούμενος, τον οποίο και συνέλαβαν. Μέσα στις λαδούσες βρήκαν χρυσαφικά που προέρχονταν από τις ληστείες.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του στο Κοπανάκι, βρέθηκε το διαβατήριο ενός εκ των ληστών και σε αυτό φαινόταν ότι μαζί με τον κατηγορούμενο είχαν ταξιδέψει από κοινού για Αλβανία.
  Ένοχος
Οι ληστές είχαν ληστέψει ηλικιωμένους στις περιοχές Ελαία, Ράχες, Αγριλιά και Σιδηρόκαστρο. Οι δράστες συνήθως φορούσαν κουκούλες και φέρονταν με αγριότητα στα θύματά τους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού έχουν χρήματα και χρυσαφικά.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 17 χρόνια, αρνούμενος ότι έχει καμία σχέση με τις ληστείες. Παραδέχθηκε ότι γνώριζε μόνο τον έναν, ο οποίος του είχε πει ότι θα του βρει δουλειά. Για το βράδυ που δέχθηκε το τηλεφώνημα, υποστήριξε ότι κοιμόταν στην Κυπαρισσία, τον κάλεσε ο ομοεθνής τους που γνώριζε και του ζήτησε να πάει με το αυτοκίνητο να τον πάρει από κάπου. Παραδέχθηκε δε ότι είχε συνταξιδέψει με το συγκεκριμένο από Αλβανία, αλλά αρνήθηκε κάθε άλλη σχέση. Τέλος, είπε πως καταλαβαίνει τα θύματα, τι πέρασαν, διότι έχει οικογένεια με μικρό παιδί που ζει μόνη της στην Αλβανία.
Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις ληστείες και τη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Μπαρμπάδες στην Κορώνη         
      
Αντιγράφω από το χθεσινό Μικροπολιτικό το εξής κείμενο- σχόλιο: «Άστραψε και βρόντηξε, έμαθα, ο Τρύφων Αλεξιάδης την περασμένη εβδομάδα στην Καραγιώργη Σερβίας, διότι έφτασαν στα αυτιά του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποια στελέχη της ΓΓΔΕ επιχείρησαν να στήσουν παραμάγαζο – όπως το χαρακτήρισαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του – μεταθέσεων εφοριακών, με κριτήρια που φέρνουν στο μυαλό το γνωστό μπάρμπα από την Κορώνη.
Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν έφτασε στην Καραγιώργη Σερβίας επιστολή των εφοριακών Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας (εδώ κολλάει και ο μπάρμπας από την Κορώνη), με την οποία διαμαρτύρονταν διότι μετά τη μεταφορά των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο ΣΔΟΕ (Τμήμα Ερευνών Καλαμάτας) στη ΓΓΔΕ, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι το νέο τμήμα στο οποίο θα μεταφέρονταν (τμήμα ερευνών Α5 της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων) καταργείται.
“Δεν υπάρχει έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών στη διακοπή καμιάς υπηρεσίας”, τους απάντησε ο Αλεξιάδης. Σε αυτούς δε που ενημέρωσαν τηλεφωνικά για καταργήσεις υπηρεσιών και μεταθέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, απείλησε με πειθαρχικό συμβούλιο και εισαγγελέα. Το επεισόδιο, μαθαίνω ότι έληξε με συμφωνία να γίνουν προσωρινές τοποθετήσεις των 500 υπαλλήλων οι οποίοι μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ και στη συνέχεια να προκηρυχθούν κανονικά οι θέσεις». Ύστερα από όλο αυτό, τι να σχολιάσει κανείς; 
 
***  Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος της γης» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 

 Την ταινία «Ο άνθρωπος της γης», σε σκηνοθεσία Richard Schenkman, με τους David Lee Smith και Tony Todd, θα προβάλει αύριο Πέμπτη στις 9.15 το βράδυ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. O Τζων Όλντμαν, καθηγητής Ανθρωπολογίας, έχει ηλικία 14.000 περίπου ετών, γεννήθηκε στην αυγή της Λίθινης Εποχής και έχει σταματήσει να... γερνάει από τα πρώτα 33 χρόνια της ζωής του! Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, που συγκεντρώνει πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι γυρισμένη στο σαλόνι ενός σπιτιού, είναι ίσως ή πιο «σκέτη» ταινία επιστημονικής φαντασίας, χωρίς εφέ, χωρίς φουτουριστικά σκηνικά, χωρίς εξωγήινους ή διαστημόπλοια, ο προϋπολογισμός της σχεδόν μηδενικός και σήμερα που έχει πάρει τη θέση που της αξίζει, θεωρείται μία από τις πιο αδικημένες ταινίες του σύγχρονου σινεμά. Το σενάριο έγραψε ο Jerome Bixby, δημιουργός των θρυλικών και πλέον cult τηλεοπτικών σειρών Star Trek και Twilight Zone, ενώ ο Schenkman με καθηλωτική μαεστρία το μετατρέπει σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, με μοναδικό του όπλο τους ηθοποιούς και τους - με μαθηματική ακρίβεια – δομημένους διαλόγους, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα θεμελιώδη «πιστεύω» της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ταινία, παρά τις επίμονες προσπάθειες για δύο ολόκληρα χρόνια, δε βρήκε ποτέ διανομή. Ο σκηνοθέτης, θέλοντας να πάρει "το αίμα του πίσω", την ανάρτησε στο internet, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές ρεύμα και μέσα σε 8 μήνες να έχει 2.500.000 "κατεβάσματα" και 1.000 και πλέον blogs γεμάτα από συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων πάνω σ’ αυτήν. Μετά την απρόσμενη ιντερνετική επιτυχία της, κυκλοφόρησε επίσημα σε dvd και blu-ray. Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών. - 
 
***  Εγκαίνια έκθεσης αγιογραφίας          
     
Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζει έκθεση με έργα αγιογραφίας, των οποίων οι δημιουργοί προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδος και τη Μεσσηνία.
Τα έργα είναι εμπνευσμένα από το έργο του Φώτη Κόντογλου, αλλά και άλλων μεγάλων δασκάλων. Είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης αγιογραφίας, η οποία περιέχει το σύνολο των ιδεών και αξιών που φέρει η αγιογραφική παράδοση .
Ο Φώτης Κόντογλου σημειώνει για την τέχνη αυτή: «Η βυζαντινή ορθόδοξη αγιογραφία δεν είναι απλά μια “τέχνη”, είναι ιερή τέχνη. Δεν είναι “ζωγραφική”, είναι θεολογία. Δεν είναι “καλλιτεχνική έκφραση”, είναι προσδοκία σωτηρίας. Δεν είναι “στολίδι”, είναι συνάντηση με το θείο. Δεν είναι “φωτογραφία”, είναι “εις Χριστόν παιδαγωγία”. Δεν είναι “αντικείμενο”, είναι ιερό σκεύος. Δεν είναι “υλική αξία”, είναι υπέρβαση. Δεν είναι “συλλεκτικό είδος”, είναι παρηγοριά, παραμυθία και ανάπαυση των Ορθοδόξων Χριστιανών κοντά στον Τριαδικό Θεό».
Θα μετάσχουν σ' αυτήν με έργα τους οι αγιογράφοι: Ιερέας Αθανάσιος Φλώρος, Νικόλαος Γιαννακόπουλος, Σταματία Μαραγιάννη, Απόστολος Μπετσάνης, Ορφέας Σέλλιος, Σταύρος Σταυράκης και Νεκτάριος Σταματέλος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο Σταύρος Σταυράκης.
Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου  και ώρα 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 14.00 – 21.00, Σάββατο 10.30 -17.00 Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (Εικαστικό Εργαστήρι), Ναυαρίνου 8, Παραλία Καλαμάτας, Τηλ. 27210 28864.
 
***  16 υπάλληλοι της Βουλής με πλαστά πτυχία!

Συνολικά 16 είναι τελικά οι υπάλληλοι της Βουλής που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα. Πρόκειται για 15 μόνιμους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία πανεπιστημίου ή παραποιημένα απολυτήρια Λυκείου μετά από έρευνα που είχε διαταχθεί επι προεδρίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και για έναν συμβασιούχο που «πιάστηκε» στην φάκα πρόσφατα μετά από επανεξέταση των φακέλων για ανανέωση των συμβάσεων. Ο τελευταίος τέθηκε κατευθείαν εκτός Βουλής ενώ οι υπόλοιποι έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη. Αν διαπιστωθεί ότι τα πλαστά στοιχεία είχαν καθοριστικό ρόλο για την πρόσληψή τους θα απολυθούν. Εκτός αυτών εκτός Βουλής τέθηκε συμβασιούχος που εντοπίστηκε να εργάζεται παράλληλα και σε άλλο δημόσιο φορέα. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν πάταγε την Βουλή παρά μόνο για να πληρωθεί αλλά από το 2008 λάμβανε και υπερωρίες! protothema.gr - 

*** Άγνωστοι με την απειλή βίας λήστεψαν ηλικιωμένο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στη Βαλύρα          
     
Έναν ηλικιωμένο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στη Βαλύρα λήστεψαν δύο άγνωστοι χθες τα ξημερώματα.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες οι δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με την απειλή βίας, οδήγησαν τον 71χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στο σπίτι του, προκειμένου να τον ληστέψουν. Αφού έψαξαν και δε βρήκαν κάτι, τον μετέφεραν στο κατάστημα, απ’ όπου πήραν από το ταμείο 1.500 ευρώ περίπου και τράπηκαν σε φυγή.
Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ ακολούθως ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση κι αναζητά τους δράστες. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

***  Αύριο η πρεμιέρα για τον «Φόβο» του Τσβάιχ  

Παρανελημένο το ΔΗΠΕΘΕΚ, αλλά πρόθυμοι οι εργαζόμενοι για το καλύτερο Ελάχιστες ώρες μάς χωρίζουν από την πρεμιέρα, στις 9.00 αύριο το βράδυ, της νέας παράστασης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, με το έργο «Φόβος» του Στέφαν Τσβάιχ και σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αφού επισήμανε πως οι πολιτιστικές δομές του Δήμου παραμένουν ζωντανές παρά την οικονομική κρίση, ανέφερε πως τα ΔΗΠΕΘΕ που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, αφέθηκαν στην τύχη τους. Σημείωσε πως «Ο φόβος» είναι συνδυασμός των προσπαθειών των Δήμων Καλαμάτας, Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, δήλωσε βέβαιος ότι η παραγωγή θα αρέσει, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης, ευχήθηκε καλή επιτυχία, κάλεσε το κοινό να την παρακολουθήσει και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδος «Ο φόβος» και κατέληξε λέγοντας: «Μη φοβάστε, την παλεύουμε την κρίση». Το ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας δραστηριοποιείται χωρίς χρήματα από το υπουργείο Πολιτισμού, έχοντας πάρει μόνο τα μισά από όσα δικαιούται, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις», Αθαν. Ηλιόπουλος. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ως ο Δήμος έχει διαθέσει περί τα 300.000 ευρώ για το θέατρο (160.000 ευρώ για τις δύο παραγωγές, 100.000 ευρώ για πρόστιμα στο ΣΔΟΕ, καθώς και χρήματα για την ανακαίνιση). Επίσης, ανέφερε πως παραμένει ανοιχτό το θέμα της αναβάθμισης του ΔΗΠΕΘΕΚ σε περιφερειακό, ελπίζοντας σε αίσια έκβαση, «καθώς οι Δήμοι έφτασαν οικονομικά στο αμήν». Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν ειδικές τιμές εισιτηρίων για συλλόγους και φορείς. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει κάνει μια σημαντική επένδυση για τις δύο παραστάσεις που θα ανεβούν στο ΔΗΠΕΘΕΚ, καθώς θα υπάρχει φέτος και παιδική παράσταση. Όσον αφορά στο «Φόβο», πρόσθεσε ότι είναι συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και της εταιρείας «Λυκόφως» του Γ. Λυκιαρδόπουλου. Οι συντελεστές για το έργο Η σκηνοθέτις Έλενα Πέγκα, υπεύθυνη επίσης για τη διασκευή και τη μετάφραση του έργου, χαρακτήρισε ως τραγικό το πόσο παραμελημένο είναι το θέατρο, σημειώνοντας, ωστόσο, την προθυμία των υπαλλήλων του να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται. «Υπάρχουν πολλά προβλήματα γενικώς, αλλά εκτός από το οικονομικό, για να γίνουν πράγματα, σημαντικό είναι να συνεργάζονται οι άνθρωποι. Είναι ένα σύνθετο σχέδιο που ευτυχώς έγινε», είπε χαρακτηριστικά. Δήλωσε δε ανυπόμονη να ξεκινήσουν οι παραστάσεις του έργου. Αναφερόμενη στην παράσταση η ηθοποιός Κατερίνα Μισιχρόνη ανέφερε πως είναι ένα καλογραμμένο και ανθρωποκεντρικό έργο, ανθρώπινο και συγκινητικό. Ο Διαμ. Καραναστάσης αναφέρθηκε στην επίπονη προσπάθεια για να ανέβει η παράσταση, εξέφρασε την ελπίδα το έργο να αρέσει στους θεατές και χαρακτήρισε πολύ ωραία συγκυρία το ότι βρέθηκε στην Καλαμάτα μαζί με πολύ καλούς καλλιτέχνες. Εσάνς Καλαμάτας έχει το έργο, σημείωσε η Κατερίνα Μαούτσου, σημειώνοντας πως το θέμα του αφορά στους πάντες. Τέλος, ο Παν. Σούλης ανέφερε ότι το έργο έγινε με κόπο και πολλή αγάπη και εξέφρασε την ελπίδα να το παρακολουθήσει το κοινό. Την κατάσταση που έζησε το 1991, αλλά και τα όσα βίωσε ξαναβρισκόμενος φέτος στο ΔΗΠΕΘΕΚ σχολίασε ο Αντ. Δαγκλίδης, ο οποίος έχει αναλάβει το σκηνικό και τα κοστούμια. «Η αποδυνάμωση μου έφερε θλίψη», υπογράμμισε και μίλησε κι αυτός, με τη σειρά του, για τους εργαζόμενους, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο, κάτι που του έδωσε δύναμη και του ανέβασε τη διάθεση. Όπως επισήμανε, με πολύ χαμηλό μπάτζετ σε σχέση με το παρελθόν, φτιάχτηκε μια παράσταση χωρίς καθόλου μιζέρια, γνωστοποιώντας πως χρησιμοποιήθηκε όλο το διαθέσιμο υλικό, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα σύνθεση. Σχολίασε και την καινοτομία της παράστασης, καθώς υπάρχουν καθίσματα των θεατών και πάνω στη σκηνή, καλώντας το κοινό να καθίσει στις συγκεκριμένες θέσεις, που δίνουν μια αίσθηση εγκλωβισμού στους ηθοποιούς, ενώ παρομοίωσε το χώρο της σκηνής με αρένα συγκρούσεων Για ένα ιδιαίτερο θέατρο, αν και έχει σημάδια εγκατάλειψης, έκανε λόγο η υπεύθυνη για τους φωτισμούς Στέλλα Κάλτσου, επισημαίνοντας και αυτή τις προσπάθειες των εργαζόμενων. Συντελεστές Μετάφραση - διασκευή: Έλενα Πέγκα. Στη μετάφραση συνεργάστηκε με τη Μαριλένα Καβάζη, στη διασκευή με την Ορσία Σοφρά, σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα, σκηνικό - κοστούμια: Αντ. Δαγκλίδης, μουσική: Ορέστης Τάνης, φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, επιμέλεια κίνησης: Ίρις Νικολάου, βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, οργάνωση παραγωγής: Ολυμπία Δημητρέα, Κατερίνα Μπερδέκα, κιθάρες: Αλέξ. Καραδήμος, φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός, μακιγιάζ Αχιλ. Χαρίτος, ηθοποιοί: Διαμ. Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου, Παν. Σούλης. Χρηστικές πληροφορίες Στην Καλαμάτα, παραστάσεις θα δίνονται μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.00 το βράδυ για Παρασκευή και Σάββατο και στις 8.00 για Κυριακή. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο. Στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο «Αυλαία», το έργο θα παιχτεί από 7 μέχρι 17 Ιανουαρίου 2016 και στην Αθήνα από τις 21 Ιανουαρίου 2016.Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου Φωτό: Στασινός Μουτσούλας - 

***   Ο καιρός  σήμερα  στην Καλαμάτα          
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Πέμπτη 26/11/2015 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με  ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις αλλά θα υπάρξουν και κάποια μεγάλα ανοίγματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται προς το τέλος της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, με ριπές που ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Λόγω των ενισχυμένων Ν ανέμων θα συνεχιστεί ο ισχυρός κυματισμός στα παράλια που θα δέχονται τον Ν άνεμο. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το hkalamata.meteoclub.gr/
 
***  Αμετάβλητα για το 2016 τα τέλη αιγιαλού και παραλιών στο Δήμο Μεσσήνης         
     
Τα ίδια τέλη θα ισχύσουν και για το 2016 για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας τόσο της Μπούκας όσο και των υπολοίπων παραλιών του Δήμου Μεσσήνης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα τέλη για την Μπούκα έχουν ως εξής:
-Χώρος έμπροσθεν καταστημάτων, η τιμή είναι 10 ευρώ /τ.μ. Η χρέωση για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 13 Ν.2971/2001, η δε χρέωση της ανωτέρω παραγράφου θα ισχύσει σε περίπτωση δυσαναλογίας μεταξύ των δύο χρεώσεων (άρθρο 13 Ν.2971/2001).
Για την παραχώρηση τμημάτων του αιγιαλού και παραλίας για τοποθέτηση καντινών τα οποία έχουν προσδιοριστεί με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίζεται αρχική τιμή για εκκίνηση δημοπράτησης 700 ευρώ.
Οι χώροι αιγιαλού και παραλίας θα διατίθενται για οποιαδήποτε νόμιμη χρήση ζητηθούν, με τη διαδικασία δημοπράτησης, με αρχική τιμή εκκίνησης 10 ευρώ/τ.μ., χωρίς να επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρησή τους.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες παραλίες, ο χώρος έμπροσθεν καταστημάτων για παραχώρηση η τιμή θα είναι 8 ευρώ/τ.μ.
Η χρέωση για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα γίνεται όπως παραπάνω, ενώ τα ίδια ισχύουν και για την παραχώρηση τμημάτων του αιγιαλού και παραλίας για τοποθέτηση καντινών.
Τέλος, οι χώροι αιγιαλού και παραλίας θα διατίθενται για οποιαδήποτε νόμιμη χρήση ζητηθούν, με τη διαδικασία δημοπράτησης και αρχική τιμή εκκίνησης 8 ευρώ/τ.μ., χωρίς να επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρησή τους. 

***  Αποσπασματική και άστοχη δασοκομική παρέμβαση η κοπή δέντρων στο Νιόκαστρο

Ως κόλαφο κατά των όσων υποστήριξε η Δημοτική Αρχή Πύλου – Νέστορος σχετικά με την κοπή μέρους του πευκοδάσους που περιβάλλει το φρούριο του Νεόκαστρου της Πύλου, χαρακτηρίζει το αποκαλυπτικό πόρισμα-απάντηση της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών Μεσσηνίας ο υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημοσθένης Κορδός, ο οποίος είχε προβεί και στη δημοσιοποίηση της σχετικής καταγγελίας. Όπως αναφέρει σε e-mail που έστειλε και στο «Θ», το πόρισμα-απάντηση εστάλη στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από αίτημα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας, για διερεύνηση του φακέλου σχετικά με την υλοτομία στο πευκοδάσος Νεόκαστρου Πύλου.Το πόρισμα Στο πόρισμα – απάντηση που υπογράφει ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας, δασολόγος Γ. Σωτηρόπουλος, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι υλοτομίες που έγιναν δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις του αρ. 54 παρ. 1 εδ.2° του Ν. 998/1979 όπως τροποποιήθηκε με το αρ. 36 του Ν. 4280/2014, όπου δεν απαιτείται ούτε άδεια ούτε ενημέρωση της Δασικής Αρχής. Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Δ.Σ. αναφέρει μόνον εργασίες καθαρισμού, εσφαλμένα ζήτησε την υλοτομία 40 ατόμων πεύκης και προέβη (μετά από αυτοψία του γεν. γραμματέα - δασολόγου) σε σήμανση των δέντρων προς υλοτομία λόγω “επικινδυνότητας ή ξήρανσης”. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας παρείχε σχετική συγκατάθεση για την υλοτομία, αποδεχόμενη τη γενική εισήγηση του δασολόγου (γ.γ. του Δήμου) περί επικινδυνότητας λόγω κύρτωσης, μη αναφέροντας οποιαδήποτε ανάγκη προστασίας, συντήρησης, έρευνας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, και το Δασαρχείο Καλαμάτας και το Δασονομείο Πύλου αντιμετώπισαν το θέμα ως ελάσσονος σημασίας και ύστερα από σχετική μη εμπεριστατωμένη εισήγηση άπειρου δασοφύλακα (ούτε καν του δασοπόνου προϊσταμένου του Δασονομείου) χορηγήθηκε άδεια υλοτομίας (σύμφωνη γνώμη) για 43 άτομα πεύκης, ενώ θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό θέμα να διενεργηθεί σχετική αυτοψία - αναφορά από δασολόγο της Υπηρεσίας. Ακόμη, αν διαπιστωνόταν ανάγκη για τη λήψη ειδικών διαχειριστικών μέτρων σε όλη την έκταση του αλσυλλίου, θα έπρεπε να ζητηθεί η σύνταξη ή να συνταχθεί σε συνεργασία με το Δήμο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία μελέτη διαχείρισης του αλσυλλίου, με την έγκριση της οποίας θα ορίζονταν όλα τα απαιτούμενα διαχειριστικά μέτρα (υλοτομίες, αραιώσεις, καθαρισμοί υπορόφου, φυτεύσεις, κλαδεύσεις κ.ο.κ.). Λόγοι επικινδυνότητας και ανάγκης άμεσης επέμβασης δεν προκύπτουν τουλάχιστον για το σύνολο της υλοτομίας και με τον τρόπο που διενεργήθηκε ως αποσπασματική και άστοχη δασοκομική παρέμβαση μπορεί να χαρακτηρισθεί».Κινδυνεύουν και τα υπόλοιπα δέντρα Εκτός από το ιστορικό του θέματος, αναφέρεται, επίσης, ότι «περιμετρικά του τοίχους και μέχρι τα όρια του σχεδίου πόλης υφίσταται αλσύλλιο εμβαδού 100 στρ. περίπου, χαλεπίου πεύκης κυρίως, αλλά και ατόμων τραχείας πεύκης, καθώς και λίγων ευκαλύπτων, που έχει δημιουργηθεί από τεχνητές αναδασώσεις της Υπηρεσίας από τα έτη 1922- 1951. Η έκταση που καταλαμβάνει το αλσύλλιο αποτελεί θεσμοθετημένη Ζώνη Προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου “Νιόκαστρο”. Κατά καιρούς (ανά 10ετία περίπου) η Υπηρεσία σε συνεργασία με το Δήμο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία προβαίνει σε εργασίες κλαδεύσεων ξηρών κατώτερων κλάδων και κλάδων που προξενούν, λόγω επαφής, ζημιά στο τοίχος, υλοτομιών εκριζωμένων ατόμων από ανέμους αλλά και νεκρωμένων από οποιαδήποτε αιτία ατόμων, καθαρισμών υπορόφου κ.λπ., προκειμένου να αίρεται η επικινδυνότητα (στο πλαίσιο του δυνατού) για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και του αλσυλλίου και για τα διερχόμενα οχήματα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία διαμαρτυρία για τις παραπάνω ενέργειες. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2015 έγινε αποψιλωτική υλοτομία κατά μήκος του βόρειου τοίχους του Κάστρου σε 150 μ. και σε απόσταση 20 μ. από το τοίχος και υπεραραίωση του υπόλοιπου αλσυλλίου μόνο στο βόρειο μέρος. Στο υπόλοιπο αλσύλλιο δεν έχει γίνει καμία επέμβαση, παρότι απαιτείται αποκλάδωση ξερών κλάδων, υλοτομία ξερών και εκριζωμένων ατόμων και καθαρισμός του υπορόφου από ανεπιθύμητα είδη (ασφάκα κ.λπ.). Η επίκληση των λόγων (στρεβλά, ξηρά, κυρτά και επικίνδυνα) στην έγκριση υλοτομίας δεν είναι επαρκής, αφού δε διαπιστώθηκε νέκρωση (νεκρά κατώτερα πλάγια κλαδιά δεν αποτελούν λόγο υλοτομίας αλλά διαδικασία φυσικής αποκλάδωσης του συγκεκριμένου είδους, που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί μόνο με αποκλάδωση και όχι με υλοτομία), η δε στρεβλότητα - κυρτότητα είναι και αυτή χαρακτηριστικό του είδους ειδικά σε περιοχές που πλήττονται από ισχυρούς ανέμους, όπως η συγκεκριμένη. Μετά τις παραπάνω ενέργειες κινδυνεύουν και τα εναπομείναντα άτομα να εκριζωθούν ή να σπάσουν οι κορυφές των, αφού είναι περισσότερο εκτεθειμένα στους ανέμους και δεν αλληλοπροστατεύονται λόγω της υπεραραίωσης». - 

***  Κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα σε μια άτονη και άχρωμη συνεδρίαση στο Δ.Σ. Τριφυλίας …         
      
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε προχθές το βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, που ανέρχεται σε 3.052.094,93 ευρώ, μειωμένο κατά 190.000 ευρώ περίπου από το αντίστοιχο του 2015!
Το συνολικό ποσό για τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας ανέρχεται σε 2.023.294,93 ευρώ και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου σε 1.028.800 ευρώ.
Από το Τ.Π. του 2016 απουσιάζουν έργα ΕΣΠΑ, με κύριο το δρόμο Βάλτας – Γαργαλιάνων, που ήταν στο φετινό, επειδή απεντάχθηκε και δεν υπάρχει, όπως ειπώθηκε, τίποτα σε υπόλοιπο από ΕΣΠΑ, ενώ το νέο ΕΣΠΑ δεν έχει ανοίξει.
Το Τ.Π. υπερψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οι οποίοι σε τοποθετήσεις τους ευλόγησαν τα γένια τους, αφήνοντας αιχμές για προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και περιόδους, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου του Σώματος, Δημήτρη Κουτσούλη, ο οποίος επισήμανε ότι οι ίδιοι άνθρωποι ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις διοικήσεις των Δήμων και ξαφνικά, λες και μπήκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή όπως ο ασθενής παθαίνει αναλαμπή, «θριαμβολογούν» για αυτό το Τ.Π.!
Ο εισηγητής της συμπολίτευσης, όπως και ο δήμαρχος, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες του Δήμου και τα οικονομικά του, τονίζοντας πως έγινε το καλύτερο υπό τις δεδομένες συνθήκες, ενώ από την αντιπολίτευση τονίστηκε πως δεν υπάρχει συνέχεια και συνοχή στις αποφάσεις του Σώματος, μεταξύ στρατηγικού σχεδιασμού, προγράμματος δράσης και τεχνικού προγράμματος και ότι πρόκειται για συρραφή αποσπασματικών στοιχείων χωρίς ιεράρχηση, χωρίς ορθολογικό σχεδιασμό και προγραμματισμό και συγκεκριμένη στόχευση.
Ο εισηγητής της συμπολίτευσης, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αδρακτάς, αναφέρθηκε στις πηγές χρηματοδότησης, που είναι: από ΣΑΤΑ 2016 461.000 ευρώ, από Ι.Π. 879.641 ευρώ, από ΣΑΤΑ ΠΟΕ 592.000 ευρώ, από Πολιτική Προστασία 125.000 ευρώ, από τον ΟΣΚ 12.000 ευρώ και μια παλιά χρηματοδότηση του ΥΠ.ΠΟ. για τους δρόμους έξω από τον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, 29.000 ευρώ.
Ο ίδιος ανέφερε και την κατανομή ανά Δημοτική Ενότητα, η οποία είναι: Αετού 200.000 ευρώ, Αυλώνος 153.000 ευρώ, Γαργαλιάνων 599.000 ευρώ, Κυπαρισσίας 543.000 ευρώ, Φιλιατρών 337.000 ευρώ και Τριπύλης 93.500 ευρώ.
Μίλησε, επίσης, για συγκεκριμένα έργα που προβλέπονται και προτείνονται στο Τ.Π., όπως η ενεργειακή αναβάθμιση σε Γαργαλιάνους και Μαραθόπολη, έργα οδοποιίας, έργα σε γήπεδα, ενώ επισήμανε ότι το Τ.Π. του 2015 έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%.
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, επισήμανε πως ο ορισμός του Τεχνικού Προγράμματος έχει να κάνει με τον προσδιορισμό των ορίων που θα κινηθεί ο Δήμος. Αφού τόνισε πως είναι περήφανος που ο Δήμος φέτος μπόρεσε να βάλει έργα 1.000.000 ευρώ περίπου από Ίδιους Πόρους, ενώ πέρυσι ήταν μόνο 100.000 ευρώ, σημείωσε: «Η όλη προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο αποδίδει και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα πράγματα. Εάν με ρωτάτε, αν φτάνει αυτό το Τ.Π. για να λύσει τις ανάγκες του Δήμου, σας λέω προκαταβολικά ότι δε φτάνει! Ευελπιστούμε, όμως, ότι και του χρόνου, το πρόγραμμα της μεθεπόμενης χρονιάς θα είναι τέτοιο, ώστε σιγά σιγά να πλησιάζουμε σε μια σύγκλιση αναγκών και δράσεων…».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ρώτησε εάν αυτό το 1.000.000 «είναι έσοδα φετινά, που υπερβήκανε τα περυσινά ή είναι μεταφερόμενα από πέρυσι;». Ο κ. Κατσίβελας απάντησε ότι «είναι αξιοποίηση πόρων που ήταν δεσμευμένα σε άλλες δράσεις και οι οποίες κρίναμε ότι ήταν υπερβολικές… Βρισκόμαστε προ εκπλήξεων, γιατί βρίσκουμε ότι παντού υπάρχουν χρήματα τα οποία κοιμόντουσαν τόσα χρόνια…», με τον κ. Ανδρινόπουλο να παρεμβαίνει τονίζοντας ότι δε ρώτησε αυτό, αλλά συγκεκριμένα για τους ίδιους πόρους, αν υπήρξε αύξηση 1.000.000 ευρώ από πέρυσι και δεν πήρε απάντηση, και τον κ. Κατσίβελα να του λέει ότι ο καθένας ρωτάει και ο καθένας απαντάει, με μια μικρή στιγμιαία ένταση μεταξύ προέδρου και κ. Ανδρινόπουλου.
Στη δευτερολογία του, ο κ. Ανδρινόπουλος επισήμανε ότι το Τ.Π. έχει κάποια φιλοσοφία και δείχνει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ στρατηγικού σχεδιασμού, προγράμματος δράσης και τεχνικού προγράμματος…
Ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Νώντας Βουδούρης, επισήμανε: «Κρατώ τούτο. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αδρακτάς, το 95% του Τ.Π., όπως τροποποιήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους, έχει υλοποιηθεί. Αυτό είναι μια πολύ σοβαρή διαπίστωση, γιατί το πρόγραμμα δεν είναι ένα νεκρό σώμα, μπορεί ν’ αποτελεί μια έκθεση ιδεών αν δεν υλοποιηθεί, μπορεί όμως να είναι και κάτι το οποίο, αν υλοποιείται, είναι ευχής έργο. Αν είναι ένα σοβαρό Τ.Π. ή δεν είναι, θα φανεί κατά την υλοποίησή του…».
Ο επικεφαλής ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, σχολίασε: «Η διαπίστωση του δημάρχου, που είναι ότι αυτό το Τ.Π. είναι πίσω από τις ανάγκες του Δήμου, μας βρίσκει κι εμάς σύμφωνους, αλλά δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα…».
Έπειτα από ερωτήσεις και τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου, διεξήχθη ψηφοφορία, όπου 14 παρόντες σύμβουλοι της συμπολίτευσης ψήφισαν θετικά, 6 της αντιπολίτευσης αρνητικά και ο κ. Βουδούρης λευκό. 

***  Πετράκος: Τσίπρας και Αποστόλου υπεύθυνοι για την καταστροφή των ελαιοπαραγωγών 

Μεγάλο σκάνδαλο και πισώπλατη μαχαιριά εις βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο τέως βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος, την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμφωνήσει και να συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιπλέον εισαγωγές 35 χιλ. τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της Ε.Ε. Επίσης, ο κ. Πετράκος καλεί τους ελαιοπαραγωγούς και όλους τους αγρότες σε παναγροτικό ξεσηκωμό για να ανατραπεί η αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, η οποία οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή τους Έλληνες αγρότες. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου: «Μεγάλο σκάνδαλο και πισώπλατη μαχαιριά εις βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών είναι η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Αποστόλου, να συμφωνήσει και να συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιπλέον εισαγωγές 35 χιλ. τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της Ε.Ε. Οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού είναι ακόμα μεγαλύτερες, αν ληφθεί υπόψη ότι ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας δε συμφώνησε και δε συνυπέγραψε το καταστροφικό αυτό μέτρο για τους Ιταλούς ελαιοπαραγωγούς. Οι επιπλέον εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου και η μη καταβολή της επιδότησης έχουν ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η τιμή του ελαιολάδου, με συνέπεια να υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και όλων των αγροτών, γιατί είναι μια κυβέρνηση των yes men, οι οποίοι υπογράφουν χωρίς αντίσταση κάθε απαίτηση των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους ελαιοπαραγωγούς και όλους τους αγρότες σε έναν παναγροτικό ξεσηκωμό για να ανατραπεί αυτή η αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, η οποία οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή τους Έλληνες αγρότες». - 

***   Αποζημίωση 250.000 ευρώ για το Ακρογιάλι ζητά η SICAP Α.Ε         
     
Το ποσό των 251.051,56 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ διεκδικεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ανάδοχος εταιρεία του έργου «Έργα παράκτιας και ανάπλασης ακτών Δήμου Αβίας και Μ. Μαντίνειας –Υποέργο 1 Ακρογιάλι», SICAP Α.Ε.
Η εταιρεία έχει καταθέσει προσφυγή από τις 25 Οκτωβρίου 2013 με την οποία αιτείται την καταβολή σ’ αυτή αποζημίωσης για όλο το χρονικό διάστημα (76 ημερολογιακές ημέρες) της διακοπής της ενσωμάτωσης στο έργο των υλικών εξ αλίευσης, να καταδικαστεί η Περιφέρεια στη δικαστική δαπάνη και να πληρωθεί η πληρεξούσια δικηγόρος της.
Η αγωγή θα συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, χωρίς να έχει προσδιοριστεί δικάσιμος.
Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αποφάσισε να ορίσει δικηγόρο, ο οποίος θα προασπίσει τα συμφέροντά της. 


*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Αποθέωση Ζλάταν, νίκη «Γιούβε», «Χ» η Γιουνάιτεντ
***  Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής:  Champions League
--1ος ΟΜΙΛΟΣ--
Μάλμε - Παρί Σ.Ζ. 0-5
(3΄ Ραμπιό, 14΄,68΄ Ντι Μαρία, 50΄ Ιμπραϊμοβιτς, 82΄ Λούκας Μόουρα)
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-4
(78΄πεν.,88΄ Αλεξ Τεϊσέιρα, 83΄ Ντεντίνιο - 18΄,70΄ Ρονάλντο, 50΄ Μόντριτς, 52΄ Καρβαχάλ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεάλ Μαδρίτης 13 --ΦΑΣΗ «16»
Παρί Σ.Ζ. 10 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Σαχτάρ Ντόνετσκ 3
Μάλμε 3

--2ος ΟΜΙΛΟΣ--
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βόλφσμπουργκ 0-2
(67΄, 88΄ Σούρλε)
Μάντσεστερ Γ. - Αϊντχόφεν 0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Βόλφσμπουργκ 9
Μάντσεστερ Γ. 8
Αϊντχόφεν 7
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4

--3ος ΟΜΙΛΟΣ--

Ατλέτικο Μαδρ. - Γαλατασαράι 2-0
(13΄,65΄ Γκριζμάν)
Αστάνα - Μπενφίκα 2-2
(19΄ Τβουμάσι, 31΄ Ανιτσιτς - 40΄,72΄ Ραουλ Χιμένες)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπενφίκα 10 --ΦΑΣΗ «16»
Ατλέτικο Μαδρ. 10 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Γαλατασαράι 4
Αστάνα 3

--4ος ΟΜΙΛΟΣ--
Γιουβέντους - Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(18΄ Μάτζουκιτς)
Γκλάντμπαχ – Σεβίλη 4-2
(29΄,83΄ Στιντλ, 68΄ Τζόνσον, 78΄ Ραφαέλ - 82΄ Βιτόλο, 90+1΄πεν. Μπανέγκα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γιουβέντους 11 --ΦΑΣΗ «16»
Μάντσεστερ Σίτι 9 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Γκλάντμπαχ 5
Σεβίλη 3

--5ος ΟΜΙΛΟΣ--
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Λεβερκούζεν 1-1
(2΄ Γκόρντεϊτσουκ - 68΄ Μεχμέντι)
Μπαρτσελόνα - Ρόμα 6-1
(15΄,44΄ Σουάρες, 18΄,59΄ Μέσι, 56΄ Πικέ, 77΄ Αντριάνο - 90+1΄ Τζέκο)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπαρτσελόνα 13 --ΦΑΣΗ «16»
Ρόμα 5
Λεβερκούζεν 5
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4

--6ος ΟΜΙΛΟΣ--
Αρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
(29΄ Οζίλ, 33΄,69΄ Σάντσες)
Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0
(8΄ Ντάγκλας Κόστα, 16΄ Λεβαντόφσκι, 20΄ Μίλερ, 69΄ Κομάν)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπάγερν 12 --ΦΑΣΗ «16»
Ολυμπιακός 9
Αρσεναλ 6
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

--7ος ΟΜΙΛΟΣ--
Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2
(35΄ Γιαρμολένκο, 64΄ Γκονζάλες)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4
(20΄ Κέιχιλ, 73΄ Γουϊλιαν, 77΄ Οσκαρ, 90+1΄ Ζουμά)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πόρτο 10
Τσέλσι 10
Ντιναμό Κιέβου 8
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

--8ος ΟΜΙΛΟΣ--
Ζενίτ Αγ. Πετρ. - Βαλένθια 2-0
(15΄ Σατόφ, 74΄ Τζιούμπα)
Λιόν - Γάνδη 1-2
(7΄ Φερί - 32΄ Μιλίτσεβιτς, 90+5΄ Κουλιμπαλί)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ζενίτ Αγ.Πετρ. 15 --ΦΑΣΗ «16»
Γάνδη 7
Βαλένθια 6
Λιόν 1

*** Στην Α1 βόλεϊ ανδρών
Εύκολα ο Ολυμπιακός, ήττα με ανατροπή ο Παναθηναϊκός, εύκολα ο Φοίνικας
Στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξ/λης 3-0 (25-20, 25-19, 25-10)
Ορεστιάδα-Παναθηναϊκός 3-2 (21-25, 22-25, 25-17, 25-23, 15-9)
Ηρακλής-Παμβοχαϊκός 1-3 (18-25, 23-25, 27-25, 21-25)
Ολυμπιακός-Παναχαϊκή 3-0 (25-18, 25-19, 25-18)
ΑΟΠ Κηφισιάς-Λαμία 3-0 (25-23, 25-19, 25-22)
Φοίνικας Σύρου-Άρης 3-0 (34-32, 25-10, 25-13)

*** Στην Α1 πόλο ανδρών...
 Επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού, 15-3 τη Βουλιαγμένη
Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α1 πόλο ανδρών.
-  Οι πρωταθλητές συνέτριψαν 15-3 τη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο του Λαιμού και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.
~  Οκτάλεπτα: 0-4, 0-4, 1-3, 2-4
-  Βουλιαγμένη: Καπότσης 3
~  Ολυμπιακός: Μυλωνάκης, Βλαχόπουλος (4), Ντόσκας, Κολόμβος, Φουντούλης (4), Ποντικέας, Γεννηδουνιάς, Σμιθ, Γούνας
***

~ *** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html .- 
~
~                                                                                                  
*** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        


Δεν υπάρχουν σχόλια: