Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 :
~
ασ' το καλύτερα μην το ταλαιπωρείς αν δεν μπορείς **    Η λογική  από την τρέλλα  απέχει ένα  βήμα .-  Το καλό από  το κακό  και  η επιτυχία από την αποτυχεία  απέχει μ’ολις ένα  βηματάκι  , όσο  απέχει  η μαμά από το μωράκι .-

Ι. Ν. Αγία Παρασκευής Άνω Αρφαρών

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Η ψυχή είναι ένας κήπος χωρισμένος σε δύο μέρη. Στον μισό φυτρώνουν αγκάθια, στον άλλο μισό λουλούδια· και έχουμε μια δεξαμενή νερού (τις δυνάμεις της ψυχής) με δύο βρύσες και δύο αυλάκια. Η μία κατευθύνει το νερό στα αγκάθια και η άλλη στα λουλούδια. Κάθε φορά μόνο μια βρύση μπορώ ν' ανοίξω. Αφήνω απότιστα τα αγκάθια και μαραίνονται, ποτίζω τα λουλούδια και ανθίζουν.
Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Αρφαρών
** Αν δεν  διατηρήσουμε  με τη συνεχή  ανάμνηση τη διδασκαλία που φυτεύθηκε στην ψυχή μας , τα σκορπίσαμε όλα  στον αέρα .- ( Άγιος Ιωάννης  Χρυσόστομος ).-
** « Με έργα  και  θεία  δύναμη « , λέγει , « εγκαθίσταται η  βασιλεία του Θεού  στις ψυχές « .-  ( Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος ).-
** Απόκτησε  γλυκά χείλη  και θα τους έχεις όλους φίλους .- ( Ισσαάκ ο Σύρος ).-
** Αυτό  που θέλεις  να σου κάνουν  οι άλλοι , αυτό  να κάνεις και  εσύ  σ΄αυτούς .- ( Άγιος Θεόφιλος  Βουλγαρίας ).-
** Προτιμότερος  είναι  εκείνος  που  υπολείπεται  σε  σοφία  αλλ΄ έχει  φόβο Θεού .- ( σοφία Σειράχ , ιθ΄24 ).-
** Εμπαίχτηκαν και μαστιγώθηκαν , ενώ  άλλοι  πριονίστηκαν και άλλοι  εσφάγησαν με  μαχαίρι .- (Εβρ. Ια΄36 ).-

Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών (Μητροπολιτικός)
~ 22 Απριλίου
Αποστόλου (Ο΄) Ναθαναήλ (1). Θεοχάρους και Αποστόλου οσίων των εν Άρτη. Νεάρχου. Οσίου Θεοδώρου του Συκεώτου (2), επισκόπου Αναστασιουπόλεως (†613).
(1) Ο άγιος Ναθαναήλ καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας όπου ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο του θαύμα. Ήταν στενός φίλος του Αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος και του ανήγγειλε την υλοποίηση της προφητείας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Στη συνέχεια έγινε ένας εκ των 12 Αποστόλων για τον οποίο ο Κύριος έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας:« Ιδέ αληθής Ισραηλίτης, εν ω δόλη ουκ έστιν». Μετά την ανάληψη του Κυρίου ο Ναθαναήλ εξετέλεσε και αυτή την ανατεθείσα αποστολή της διάδοσης του Ευαγγελίου.
(2) Ο όσιος Θεόδωρος καταγόταν από το χωριό Συκεόν της Γαλατίας και έζησε στα χρόνια του περίφημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Ήταν καρπός μίας αμαρτωλής σχέσης μεταξύ μίας νεαρής ονόματι Μαρίας και κάποιου βασιλικού ταχυδρόμου ονόματι Κοσμά. Όμως ο πατέρας του γρήγορα τον εγκατέλειψε. Αντίθετα η μητέρα του μετανοηθείσα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδείχθηκε συνετή και αφοσιώθηκε με όλη της την ψυχή στην ανατροφή του παιδιού της, ανατρέφοντάς τον «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Και ο Θεόδωρος αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τις μητρικές προσδοκίες. Σε νεαρή ηλικία εκάρη μοναχός και αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Για τα πλούσια πνευματικά και διοικητικά του τάλαντα εξελέγη ομόφωνα Επίσκοπος Αναστασιουπόλεως. Από τη θέση αυτή ο Θεόδωρος ξεδίπλωσε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν, αναδειχθείς σε μέγα διδάσκαλο κλήρου και λαού. Συμβούλευε, νουθετούσε, ενθάρρυνε, βοηθούσε και ευεργετούσε τούς πάντες ανεξαιρέτως. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα, ώστε πολλοί άρχοντες έφθαναν στην έδρα της Επισκοπής του για να λάβουν τις πνευματικές οδηγίες του. Έλαβε δε από τον Πανάγαθο Θεό το χάρισμα να απαλλάσσει από τα ακάθαρτα πνεύματα. Παρέδωσε ειρηνικά την αγία ψυχή του στον ιερώνυμο χορό των Αγίων και Δικαίων της πίστεώς μας. ~
Σήμερα 22/04/2016 εορτάζουν:
Όσιος Θεόδωρος ο Συκεώτης επίσκοπος Αναστασιουπόλεως, Άγιος Ναθαναήλ ο Απόστολος, Άγιος Νέαρχος
~
Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου

Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, μαθητής του Α....
 
Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο

Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο
 
Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων
 
Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων

Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων
 
Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή

Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή
 
Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τη Ρόδο

Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Νικήτας ο Νισύριος

Άγιος Νικήτας ο Νισύριος
 
Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας
 
Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνστ....
 
Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερο....
 
~   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~- Ἐκ σπάργανων ἐπλήσθης τῆς θείας χάριτος, καὶ τῷ Θεῷ ἀνετέθης ὡς Σαμουὴλ ὁ κλεινός, τὴν ὑπέρτιμον στολὴν Πάτερ κληρούμενος, ὅθεν θαυμάτων αὐτουργός, καὶ Χριστοῦ μυσταγωγός, Θεόδωρε ἀνεδείχθης, θεοδωρήτως ἐκλάμπων, τᾶς ψυχοτρόφους δωρεᾶς τοὶς πιστοίς.
~ Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Συκεώτου Επισκόπου Αναστασιουπόλεως - 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/RQZe1oSJdJE  .-


~
*** Οι νέοι «δρόμοι» των μεταναστών έφεραν τη Frontex στην Καλαμάτα   
Μετά τη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία και το κλείσιμο της «διόδου» του Αιγαίου για τους πρόσφυγες, οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη συνεχίζονται από άλλες διαδρομές.
Όπως φαίνεται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, αυξάνονται και πάλι οι προσπάθειες των μεταναστών να εισέλθουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη. Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ευρώπη από τη Λιβύη το 2014, ενώ 150.000 επέλεξαν την ίδια διαδρομή το 2015. Σχεδόν 25.000 την έχουν ήδη ακολουθήσει το 2016…
Η ροή αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άτομα από την υποσαχάρια Αφρική, ενώ ακόμα και Σύροι έχουν φθάσει στη Λιβύη μετά το κλείσιμο της ελληνικής διαδρομής.
Η πρόσφατη αποβίβαση των 41 μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας, που διασώθηκαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, από ένα ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 400 ανθρώπους, αποδεικνύει όλα τα παραπάνω. Ως συνέπεια όλων αυτών είναι και η αύξηση των περιπολιών των δυνάμεων της Frontex στη Μεσόγειο.
Έτσι, χθες, στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκαν για ανεφοδιασμό δυο «φουσκωτά ταχύπλοα» της ιταλικής ακτοφυλακής, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκουν στις δυνάμεις της Frontex και εκτελούν περιπολίες στη Μεσόγειο.   Κ. Γαζ. 

*** Εντείνουν τις αντιδράσεις τους κατά του Ασφαλιστικού οι φορείς της Μεσσηνίας   
Τη διαπίστωσή τους ότι το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε από την κυβέρνηση προς διαβούλευση είναι χειρότερο από το αρχικό προσχέδιο και ότι συνεχίζουν να είναι κάθετα αντίθετοι σε αυτό, εξέφρασαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου φορείς της Μεσσηνίας.
Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο άλλη μια συνάντηση με φορείς της Μεσσηνίας, όπου όλοι επανέλαβαν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρέπει να ενταθούν, προκειμένου να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο.
Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων, των γιατρών, των μηχανικών, των  εργοληπτών, των αρχιτεκτόνων, του Εργατικού Κέντρου, των επαγγελματιών κ.ά.
  Πιο βαρύ
Με δηλώσεις του πρώτος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης, είπε ότι το νομοσχέδιο που τέθηκε προς διαβούλευση είναι χειρότερο και με πιο βαριά φιλοσοφία από τις αρχικές εξαγγελίες κυβερνητικών εκπροσώπων. Παραβιάζει όλες τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου και έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Παναγιώτα Μπαξεβανάκη, υπενθύμισε ότι μαζί με τους πολιτικούς μηχανικούς απέχουν απ’ όλα τα τεχνικά συμβούλια και τις δημοπρασίες έργων και έκανε λόγο για κλιμάκωση των αγώνων.
Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Μπουρής, παρατήρησε ότι οι γιατροί εναρμονίζονται πλήρως με όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και ως Σύλλογος θα εντείνουν τις δράσεις τους κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε ληστρικό και φορομπηχτικό. Υπογράμμισε δε, ότι αν ψηφισθεί θα εξαθλιώσει όλο τον ιατρικό κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους γιατρούς, που θα εξαναγκασθούν είτε να κλείσουν ή να μην ανοίξουν καθόλου τα ιατρεία τους είτε να μεταναστεύσουν.
Ο κ. Παναγιώτης Δουμουλάκης, πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετείου Ναυπλίου, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έφτασε στα χέρια τους αργά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να έχει καλή ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει. «Δε φαίνεται να έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις που είχαν κάνει οι επιστημονικοί κλάδοι», πρόσθεσε.
  Προτάσεις
Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο κ. Γιώργος Κανέλης τάχθηκε επίσης κατά του ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντάς το έκτρωμα και πρότεινε να οργανωθεί ένα απογευματινό συλλαλητήριο στην Καλαμάτα με κινητοποίηση του κόσμου για μεγάλη συμμετοχή. Ανακοίνωσε, δε, ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου για ψήφιση θα κηρυχτεί 48ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ.
Την αντίθεσή του με τη συνεχιζόμενη λιτότητα που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος ΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Θεόδωρος Μπαζίγος, σημειώνοντας πως εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Υπέρ πιο δυναμικών κινητοποιήσεων τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, αναφέροντας ότι πρέπει στον κλάδο του να υπάρχει πλήρης αποχή από την εργασία, όπως έχει κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ΤΕΕ θα έπρεπε να έχει αναστείλει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος από τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων και όχι τώρα.
Λαιμητόμο για την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε, τέλος, το νομοσχέδιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων –Ηλεκτρολόγων, Κώστας Μπούρας, προσθέτοντας ότι πρέπει από τις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση και οι θεσμοί να καταλάβουν ότι η υπομονή και τα όρια των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί.

*** Τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος με επείγον έγγραφο του Υπ. Υγείας

Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση μαζεύει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες του κράτους. Με έγγραφο, που διέρρευσε δίνεται εντολή μεταφοράς των χρημάτων εντός της ημέρας στην ΤτΕ, κίνηση στηριζόμενη σε απόφαση και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Από την εντολή, όπως σημειώνει το έγγραφο, εξαιρούνται μόνο οι τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου. Τα χρήματα των νοσοκομείων διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικών και φαρμάκων.Πηγή: iefimerida.gr - 

***  Απόφαση επανεκκίνησης των εξετάσεων για άδειες οδήγησης υπέγραψε ο Τατούλης    
Την απόφαση επανεκκίνησης των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ανταποκρινόμενος στις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οριζόντια κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών και του υπουργείου του Ν. 4354/2015, χωρίς να έχει προβλεφθεί νέα διαδικασία εξέτασης.
Με επιστολή του στις 3 Φεβρουαρίου προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο περιφερειάρχης είχε επισημάνει τον κίνδυνο αυτό και ζητούσε την άμεση και οριστική λύση του προβλήματος, χωρίς ωστόσο τίποτα να έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Με τη χθεσινή του απόφαση, η οποία έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης από το υπουργείο, ορίζει ότι οι εξετάσεις θα γίνονται εντός του ωραρίου και σε συγκεκριμένες ημέρες ανά Περιφερειακή Ενότητα. 

***  Εντείνουν τις αντιδράσεις τους κατά του Ασφαλιστικού οι φορείς της Μεσσηνίας     
Τη διαπίστωσή τους ότι το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε από την κυβέρνηση προς διαβούλευση είναι χειρότερο από το αρχικό προσχέδιο και ότι συνεχίζουν να είναι κάθετα αντίθετοι σε αυτό, εξέφρασαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου φορείς της Μεσσηνίας.
Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο άλλη μια συνάντηση με φορείς της Μεσσηνίας, όπου όλοι επανέλαβαν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρέπει να ενταθούν, προκειμένου να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο.
Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων, των γιατρών, των μηχανικών, των  εργοληπτών, των αρχιτεκτόνων, του Εργατικού Κέντρου, των επαγγελματιών κ.ά.
Πιο βαρύ
Με δηλώσεις του πρώτος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης, είπε ότι το νομοσχέδιο που τέθηκε προς διαβούλευση είναι χειρότερο και με πιο βαριά φιλοσοφία από τις αρχικές εξαγγελίες κυβερνητικών εκπροσώπων. Παραβιάζει όλες τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου και έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Παναγιώτα Μπαξεβανάκη, υπενθύμισε ότι μαζί με τους πολιτικούς μηχανικούς απέχουν απ’ όλα τα τεχνικά συμβούλια και τις δημοπρασίες έργων και έκανε λόγο για κλιμάκωση των αγώνων.
Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Μπουρής, παρατήρησε ότι οι γιατροί εναρμονίζονται πλήρως με όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και ως Σύλλογος θα εντείνουν τις δράσεις τους κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε ληστρικό και φορομπηχτικό. Υπογράμμισε δε, ότι αν ψηφισθεί θα εξαθλιώσει όλο τον ιατρικό κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους γιατρούς, που θα εξαναγκασθούν είτε να κλείσουν ή να μην ανοίξουν καθόλου τα ιατρεία τους είτε να μεταναστεύσουν.
Ο κ. Παναγιώτης Δουμουλάκης, πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετείου Ναυπλίου, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έφτασε στα χέρια τους αργά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να έχει καλή ενημέρωση για το τι περιλαμβάνει. «Δε φαίνεται να έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις που είχαν κάνει οι επιστημονικοί κλάδοι», πρόσθεσε.
  Προτάσεις
Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο κ. Γιώργος Κανέλης τάχθηκε επίσης κατά του ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντάς το έκτρωμα και πρότεινε να οργανωθεί ένα απογευματινό συλλαλητήριο στην Καλαμάτα με κινητοποίηση του κόσμου για μεγάλη συμμετοχή. Ανακοίνωσε, δε, ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου για ψήφιση θα κηρυχτεί 48ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ.
Την αντίθεσή του με τη συνεχιζόμενη λιτότητα που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος ΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Θεόδωρος Μπαζίγος, σημειώνοντας πως εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Υπέρ πιο δυναμικών κινητοποιήσεων τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, αναφέροντας ότι πρέπει στον κλάδο του να υπάρχει πλήρης αποχή από την εργασία, όπως έχει κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ΤΕΕ θα έπρεπε να έχει αναστείλει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος από τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων και όχι τώρα.
Λαιμητόμο για την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε, τέλος, το νομοσχέδιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων –Ηλεκτρολόγων, Κώστας Μπούρας, προσθέτοντας ότι πρέπει από τις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση και οι θεσμοί να καταλάβουν ότι η υπομονή και τα όρια των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί.

***  Κλειστό το «χιλιόμετρο» λόγω εργασιών

Λόγω των εργασιών τοποθέτησης καθισμάτων και των τσιμεντοστρώσεων, σύμφωνα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, δε θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο νότιο πρόβολο (χιλιόμετρο) αύριο Παρασκευή 22, από τις 7.00 το πρωί, έως το Σάββατο 23 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ. - 

***  Εντυπωσιακή η εκπομπή του Νίκου Μάνεση στη Μεσσηνία (βίντεο)  
Μια μοναδική εκπομπή για τη δυτική Μεσσηνία είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι χθες παρακαλούθησαν την εκπομπή του Νίκου Μάνεση 60΄ Ελλάδα.
Ο γνωστός δημοσιογράφος ταξίδεψε στα μέρη μας και επισκέφτηκε την Πύλο, την Μεθώνη, την Κορώνη, το Πολυλίμνιο και  πολλά χωριά που υπάρχουν στη γύρω περιοχή.
Μίλησε με ανθρώπους που άφησαν την Αθήνα αλλά και χώρε του εξωτερικού και ζουν μόνιμα στην περιοχή.    Δείτε εδώ όλη την εκπομπή

*** Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τα αερόστατα στην Καλαμάτα    
Μεγάλη προβολή γνωρίζει η Καλαμάτα ως η πρώτη βάση αεροστάτων στην Ελλάδα. Πολλά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα και την καινοτομία αυτή. 

***  Εθελοντικές νομικές υπηρεσίες από δικηγόρους της Καλαμάτας σε πρόσφυγες
Δωρεάν νομική βοήθεια θα προσφέρουν δικηγόροι της Καλαμάτας σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε ζητήματα που αφορούν αιτήματα ασύλου ή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την πρωτοβουλία αυτή ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, καλώντας μέλη του Συλλόγου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Παράλληλα, είπε ότι θα συνεχισθεί από το Σύλλογο η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών.
Εθελοντική προσφορά
Ο κ. Μαργέλης χαρακτήρισε πρωτοφανή την προσφυγική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται πολύπλευρα προβλήματα, με πολιτικές, κοινωνικές, αλλά και νομικές διαστάσεις, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλες ανάγκες εθελοντικής προσφοράς, νομικής συνδρομής, αλλά και άλλων δράσεων.
«Σ’ αυτή τη συγκυρία οι δικηγόροι της Καλαμάτας, με τη μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν μπορούμε να ατενίζουμε με αδράνεια. Άλλωστε, ο Κώδικας Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος ορίζει στο άρθρο 2 ότι ο δικηγόρος “είναι υπέρμαχος της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, … είναι ο φυσικός υπερασπιστής των αδικουμένων και των καταπιεζομένων”.
Η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αφορά στην εθελοντική νομική προστασία σε πρόσφυγες και μετανάστες που ενδέχεται να βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε στην Καλαμάτα είτε σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.
Οι δικηγόροι της Καλαμάτας, με την ιδιότητά μας ως νομικοί, ευαισθητοποιηθήκαμε στο να προστατέψουμε πρόσφυγες και μετανάστες, εάν υπάρξει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Σκοπός μας είναι να τους βοηθήσουμε, εφόσον ζητήσουν άσυλο ή υπάρξουν άλλα ζητήματα σχετικά με τις συνθήκες κράτησής τους», ανέφερε ο κ. Μαργέλης.
Πρόσκληση στα μέλη
Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες δε γνωρίζουν τις διαδικασίες παροχής ασύλου, ή ποια δικαιώματα έχουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, θα υπάρχουν δικηγόροι που θα ξεκινήσουν διαδικασίες για την παροχή ασύλου.
Επίσης, σε περίπτωση που γίνουν καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δικηγόροι θα τις διερευνούν και, εφόσον υπάρχει ζήτημα, θα τους προστατεύουν νομικά.
Καταλήγοντας ο κ. Μαργέλης είπε πως ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση δικηγόρων που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι όσο περνάει ο καιρός, θα αυξάνεται και ο αριθμός των εθελοντών δικηγόρων: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της επιτροπής για θέματα προσφύγων και μεταναστών της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, με στόχο τη βέλτιστη υποστήριξη των δράσεων που θα προκριθούν με βάση τη πρωτοβουλία αυτή. Έτσι, καλούμε όλους τους συναδέλφους δικηγόρους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και να πλαισιώσουν τις δράσεις που θα προκριθούν, να επικοινωνήσουν με το συνάδελφο δικηγόρο Καλαμάτας, Μιχάλη Μιχαλάκη, τηλ. 6973966438, e-mail: mpmichalakis@hotmail.com».

***  Πληθαίνουν οι κλοπές που είχε κάνει η οργάνωση του ζευγαριού από το Αριοχώρι
Εξιχνιάσθηκαν άλλες 6 κλοπές χρυσαφικών 
Ακόμα και περιπτώσεις κλοπών χρυσαφικών και κοσμημάτων από το 2012 έχει αρχίσει να εξιχνιάζει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίες διεπράχθησαν από το ζευγάρι των τσιγγάνων στο Αριοχώρι, το οποίο διατηρούσε καφενείο για να ψαρεύει τα υποψήφια θύματά του.
Από την αναγνώριση κλοπιμαίων εξιχνιάσθηκαν άλλες 6 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια σε Καλαμάτα, Τριφυλία και Πυλία, ενώ πολλά από τα χρυσαφικά και κοσμήματα που έχουν βρεθεί στην κατοχή τους δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί.
Τόσο ο 37χρονος όσο και η 35χρονη έχουν προφυλακισθεί με κατηγορίες για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες κλοπές, για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες κλοπές από κοινού και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από κοινού, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, από ιδιοτέλεια, και κατ’ εξακολούθηση.
Από ένα τάμπλετ
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν ένα tablet που είχε κλαπεί από το Κορακοχώρι Ηλείας βρέθηκε στα χέρια ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ στην Καλαμάτα. Όπως είχε πει τότε ο ιδιοκτήτης του ίντερνετ, του το είχε δώσει ο 37χρονος τσιγγάνος από το Αριοχώρι ως αντάλλαγμα για ποτά που είχε πιει και δεν είχε να πληρώσει.
Αυτό ήταν η αφορμή για να ανακαλύψει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ολόκληρη οργάνωση που έκλεβε χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές από σπίτια στη Μεσσηνία και τα πωλούσε.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το ζευγάρι των τσιγγάνων φέρεται να είχε συγκροτήσει ομάδα με άλλους τσιγγάνους, οι οποίοι έκαναν διαρρήξεις και τους πήγαιναν τα κλοπιμαία. Αυτοί με τη σειρά τους τα πωλούσαν κυρίως στην Αθήνα. Το ζευγάρι κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε καφενείο που διατηρούσε για να στοχοποιεί σπίτια και θύματα που διέθεταν τη λεία που τους ενδιέφερε.
Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι τους, σε διάφορες κρυψώνες βρέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά, 2 φωτογραφικές μηχανές, 13 ρολόγια, ξένα χαρτονομίσματα, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δεκάδες αλυσίδες, βραχιόλια, 5 σταυροί, γυαλιά ηλίου, πάνω από 30 δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κάρτες τηλεφώνων κ.ά.
Τα κοσμήματα που βρέθηκαν είναι και χρυσά και ασημένια, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι οι αστυνομικοί βρήκαν χρυσαφικά σε βάζο με φακές, σε κρύπτη στο ταβάνι, ακόμα και μέσα σε μια κουβαρίστρα!
Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το γεγονός ότι βρέθηκε μια πλάκα γραφίτη και δύο μπουκαλάκια με ειδικό οξύ, στην οποία τα ενεχυροδανειστήρια και οι χρυσοχόοι τοποθετούν χρυσαφικά και με τη χρήση του υγρού διαπιστώνουν αν είναι χρυσό και πόσα καράτια.
Νέες κλοπές
Τα κλοπιμαία που βρήκε η Αστυνομία κλήθηκαν να αναγνωρίσουν διάφορα θύματα κλοπών και χθες η Ασφάλεια εξιχνίασε άλλες 6 κλοπές, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 16/12/2012 έως και 21/1/2015, στην Καλαμάτα, τα Φιλιατρά και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, εξιχνιάσθηκαν οι εξής κλοπές:
-Στις 16/12/2012 από σπίτι στην Καλαμάτα αφαίρεσαν 2.600 δολάρια Αμερικής και κοσμήματα αξίας 1.800 ευρώ
-Στις 8/8/2014 στο Βλαχόπουλο Πυλίας αφαίρεσαν από σπίτι χρυσαφικά και κοσμήματα, αξίας που δεν έχει προσδιορισθεί
-Στις 12/9/2014 στον Ανεμόμυλο αφαίρεσαν από σπίτι χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ
-Στις 27/11/2014 από σπίτι στα Φιλιατρά αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και τιμαλφή, αξίας 3.500 ευρώ.
-Στις 6/12/2014 από το χωριό Πλατύ αφαίρεσαν από σπίτι χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ και το ποσό των 400 ευρώ.
-Στις 21/1/2015 από σπίτι στη Σπερχογεία αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή αξίας 5000 ευρώ.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του 37χρονου και της 35χρονης, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και κοσμημάτων αναγνωρίσθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.
Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

***  Αντιπαράθεση με… αιχμές για το 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην “Αρχαία Μεσσήνη” 
Χωρίς να είναι προγραμματισμένη συζήτηση για τον απολογισμό του 5ου Διεθνές Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, κάτι που θα γίνει σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την υποβάθμιση του φετινού. Ο κ. Αθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν τα λέει με διάθεση αντιπολίτευσης, αλλά επειδή το διαπίστωσε, ενώ άκουσε και τα παράπονα των δημοτών, προσθέτοντας επίσης τον προβληματισμό του για τη συρρίκνωσή του, όπως και για το ότι στην ουσία χάνει το χαρακτηρισμό του διεθνούς φεστιβάλ.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος σχολίασε ξανά ότι το φετινό φεστιβάλ δε βρήκε χρηματοδότηση, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί δε ζητήθηκε η βοήθεια της Περιφέρειας τουλάχιστον.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, διαφώνησε με την εικόνα υποβάθμισης που παρουσιάζει η αντιπολίτευση, λέγοντας ότι το φετινό φεστιβάλ ήταν επιτυχημένο και με μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Πρόσθεσε, δε, την εξής απορία του: αν το φετινό διοργανώθηκε με 25 χιλ. κόστος, και τα προηγούμενα είχαν «μπάτζετ» 110 χιλ. ευρώ, πού ακριβώς κατέληξαν τα λεφτά.
Αυτή η τοποθέτηση του δημάρχου προκάλεσε την οργή του Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια πράγματα και ότι ο δήμαρχος «ξεφτίλισε» τελείως το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα προέρχονταν από προγράμματα του ΕΣΠΑ και είναι γνωστό πού πήγαν, μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Γεωργακόπουλος, εξέφρασε τη λύπη του για όσα ακούστηκαν περί υποβάθμισης του φεστιβάλ. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι ο απολογισμός του θα απασχολήσει σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί θα συζητηθούν τα πάντα αναλυτικά. Απαντώντας στον κ. Αθανασόπουλο, πρόσθεσε ότι ακόμα και ένα σχολείο να είναι από το εξωτερικό, τότε χαρακτηρίζεται «διεθνές» το Φεστιβάλ. Όσον αφορά στις «επιθέσεις» για τη χρηματοδότηση, επανέλαβε το ζήτημα με το ΕΣΠΑ και τόνισε ότι υπήρχε Plan B, γι’ αυτό το Φεστιβάλ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, κατά τη γνώμη του, κάτι που απέδειξε η μεγάλη συμμετοχή μαθητών απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.
Ευχαρίστησε, δε, όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του, καθώς και όλους όσοι έδωσαν το «παρών».
Κλείνοντας ζήτησε από το Σώμα τουλάχιστον ο «Πολιτισμός» να μη γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν προσωπικά με τον κ. Γεωργακόπουλο, αλλά κάνουν κριτική συνολικά στη Δημοτική Αρχή για το ότι δεν εξασφάλισε έγκαιρα χρηματοδότηση.
Τότε παρενέβη ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης για ζητήματα Οικονομικών κ. Καρύδης, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι η Δημοτική Αρχή έχει προϋπολογίσει 103.500 ευρώ για τον Πολιτισμό στο Δήμο Μεσσήνης, εν αντιθέσει με τα 38 χιλ. ευρώ που είχε ως προϋπολογισμό γι’ αυτά τα ζητήματα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Με αυτό τον τρόπο, επισήμανε ο κ. Καρύδης, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι δίνει προτεραιότητα στον Πολιτισμό.
Στον αντιδήμαρχο Οικονομικών απάντησε ο Γιώργος Αθανασόπουλος, λέγοντας ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή φρόντιζε να βρίσκει χρηματοδοτήσεις για τέτοια ζητήματα και όχι να βάζει τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους...  Του Κώστα Γαζούλη
*** Από τον Sekuba στο «δάσκαλο» Faruh...
Φαίνεται ότι ο «μάγος» Sekuba, που είχε «γεμίσει» τα παμπρίζ μας τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε να δώσει λύση στα προβλήματα των Καλαματιανών με τα «μαγικά» του, και τη θέση του… στα παμπρίζ πήρε ο «Ενδιάμεσος & Δάσκαλος» Faruh.
Απ’ ό,τι διαβάσαμε, ο νεοεμφανιζόμενος Faruh είναι ειδικός και στην κατασκευή προσωπικών φυλακτών… Αν κάτι πάντως έχουν κοινό ο Sekuba με τον Faruh, είναι η ταχύτητα με τα οποία τους βρίσκουμε «πάνω» στα αυτοκίνητά μας… Κ. Γαζ.***   Ο περσινές τραγωδίες, μάθημα το φετινό Πάσχα…
Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει, ας θυμηθούμε τον ακριβό «φόρο» αίματος που «πληρώσαμε» πέρυσι με το τραγικό έθιμο των αυτοσχέδιων βαρελότων και των κροτίδων στην περιοχή μας. Νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι ακρωτηριάστηκαν προς χάριν ενός ανόητου εθίμου. Η περσινή «θυσία» ας παραδειγματίσει εν όψει φετινού Πάσχα, αλλά και των επόμενων… Κ. Γαζ.

*** Η βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό
Καταλυτική ήταν και αυτή τη φορά, όπως μας πληροφόρησαν, η βοήθεια που προσφέρθηκε από το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην Καλαμάτα για τους 41 μετανάστες που διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές.
Η δουλειά που έκαναν οι εθελόντριες, έχοντας μεγάλη εμπειρία, δε θα μπορούσε να γίνει από άλλα άτομα, ενώ στο χώρο που φιλοξενούνταν υπήρχαν όλη την ημέρα Ερυθροσταυρίτισσες και προσέφεραν κάθε βοήθεια.  Β.Β.

*** Γ. Τσώνης: «Αν φύγει ο ΟΤΕ από τη Μεσσήνη, θα φθάσω μέχρι και στο κλείσιμο του Δημαρχείου» 
Το ζήτημα που ανέκυψε τελευταία, με τις πληροφορίες ότι επίκειται κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στη Μεσσήνη, έφερε σε θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι, αν αυτό συμβεί, θα είναι ακόμα ένα πλήγμα για την τοπική κοινωνία και προφανώς όσοι το σχεδιάζουν, αγνοούν το μέγεθος του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης, υπολογίζοντας μόνο την απόσταση που έχει η Καλαμάτα από τη Μεσσήνη. Πρότεινε δε, το Σώμα να πάρει θέση.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης υπενθύμισε ότι ήταν αρκετά σκληρός όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν έκλεισαν άλλες υπηρεσίες, και χωρίς να είναι ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Τόνισε, όμως, ότι ως δήμαρχος θα είναι ακόμα πιο σκληρός, ενώ προσανατολίζεται να φθάσει στα άκρα... κι αν χρειαστεί, ακόμα και στο κλείσιμο του Δημαρχείου.
Ενημέρωσε, επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ότι για την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με συνδικαλιστές του ΟΤΕ γι’ αυτό το ζήτημα. Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν έχει πρόβλημα να εκδοθεί και ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Την αντίθεσή του στο ψήφισμα, ως υποκριτικό, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κρασσακόπουλος, εξηγώντας ότι δεν έχει νόημα ένα ψήφισμα απέναντι σε μια ιδιωτική επιχείρηση, όπως ο ΟΤΕ, καθώς ο επιχειρηματίας αποφασίζει για το πού θα έχει καταστήματα. Κατηγόρησε, μάλιστα, ως υποκριτές αυτούς που ζητούν ψηφίσματα, αλλά την ίδια ώρα τάσσονται υπέρ της φιλελεύθερης αγοράς.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει το κατάστημα και όχι να κλείσει.
Τελικά, το Σώμα συγκρότησε επιτροπή για την έκδοση ψηφίσματος, στην προσπάθεια να ενισχύσει και την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση του δημάρχου με τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ.  Κ.Γαζ.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Μεγαλειώδης γιορτή για τα 90 χρόνια Ιστορίας του ΠΑΟΚ
Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση

Video , H εκδήλωση των 90 χρόνων - PAOK TV : https://youtu.be/n0zBOcdFcKE  .-
~  Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση που –δυστυχώς- δεν θύμιζε και πολλά από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης γιόρτασε τα 90 χρόνια Ιστορίας της στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Η λαμπρή τελετή που ήταν ανάλογη κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων κράτησε για αρκετές ώρες, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε λίγο πριν από τις 20:00 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι τρεις ενότητες αφορούσαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου με τις βραβεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παίχτηκαν, εντυπωσιακά βίντεο αφιερωμένα στην Ιστορική αναδρομή του συλλόγου με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη. Ο χαιρετισμός του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έκλεψε την παράσταση, όπως και η υπόσχεση του Ιβάν Σαββίδη να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των φίλων της ομάδας.
Όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ, οι αθλητές, το παρελθόν και το μέλλον του «Δικεφάλου» έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία έζησε την κορυφαία στιγμή κατά τη στιγμή της βράβευσης του γνωστού οπαδού του ΠΑΟΚ, Γιάννη, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν χάνει ποτέ κανέναν αγώνα της αγαπημένης ομάδας του. 
Ο Ιβάν Σαββίδης τίμησε τον Γιάννη στο όνομα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ένα καλύτερο ΠΑΟΚ σε ένα υγιές περιβάλλον:
Αρχικά δήλωσε: «Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Λυπάμαι πάρα πολύ που βλέπω την αίθουσα μισοάδεια, αλλά και αυτό αποτέλεσε ένα τμήμα του σεναρίου. Θέλαμε να κάνουμε όσο πιο ταπεινά την εκδήλωση και να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε και πιστέψτε με από όλο αυτό θα βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα. Όλη αυτή η σύντομη απόσταση της σύντομης ζωής μου στον ΠΑΟΚ είναι να μελετάω για να βγάζω συμπεράσματα. Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για όλους μας.
Για όσους έχουμε στην καρδιά μας το έμβλημα του ΠΑΟΚ. Για τον καθένα, που υποτάχθηκε σε όλη του την ζωή από την εμβληματική φιγούρα του δικέφαλου Αετού. Για μένα είναι μεγάλη τιμή να είμαι για να τιμήσω ανθρώπους που επένδυσαν κόπο, χρόνο και την ζωή τους για αυτά τα χρώματα. Αισθάνομαι περηφάνια όταν σκέφτομαι την εποικοδομητική δύναμη των προγόνων δύναμη, των ξεριζωμένων από την πατρίδα που έγιναν ιδρυτές της μεγάλης ομάδας μας. Νιώθω και ανείπωτο πόνο, αναλογιζόμενος τα νεαρά παιδιά, που έδωσαν τις ζωές τους για να φωνάξουν για τελευταία φορά ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μοναδικός».
Φυσικά, αναφέρθηκε και στις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ: «Γυρνάμε πίσω πριν από 90 χρόνια και βλέπουμε την ένδοξη ιστορία της ομάδας μας. Βλέπουμε ένα σύλλογο που γιγαντώνεται περισσότερο από αυτά που του στέρησαν, παρά από αυτά που του προσφέρθηκαν από εξωτερικές συνθήκες.
Έτσι διαμορφώθηκε και σκληραγωγήθηκε ο χαρακτήρας μας. Έτσι σήμερα, όπως και πάντα εμείς δεν υποχωρούμε στον αγώνα για τα δικαιώματά μας. Για την δικαιοσύνη για την αγωνιστική εντιμότητα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη που εσείς η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, μου έχει εμπιστευτεί τα ηνία της ένδοξης ποδοσφαιρικής ομάδας.
Η προσπάθεια μου να γίνω ο ηγέτης αυτής της ομάδας ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα. Μεγάλωσα διαβάζοντας με δέος για το μεγαλείο της Κωνσταντινούπολης. Νιώθω ρίγος κάθε φορά, όταν νοερά μεταφέρομαι στις γειτονιές της. Αναπολώ τους Έλληνες της Πόλης, που παρά τις αντιξοότητες της μοίρας δεν έσπασαν και διατήρησαν την μοναδικότητα τους και έθεσαν τις βάσεις της ιδεολογίας του ΠΑΟΚ, η οποία μέχρι σήμερα δένει με άκοπο νήμα όλους μας με τις ρίζες».
Στο τελευταίο κομμάτι της τοποθέτησής του αναφέρθηκε για το όνειρα που έχει για τον ΠΑΟΚ και υποσχέθηκε ότι θα φέρει επιτυχίες και κάλεσε την οικογένεια του ΠΑΟΚ να πιστέψει σε αυτήν την υπόσχεση.
«Σήμερα η ομάδα που ιδρύθηκε στις αρχές του αιώνα από τους πρόσφυγες κατέκτησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά έγινε γεγονός παγκόσμιου βεληνεκούς. Το παράδειγμα των προγόνων μας, μου δίνει έμπνευση και επιμονή για τος στόχους μας. Τιμώ και σέβομαι όλους όσοι πρόσφεραν την ζωή τους, τους μεγάλους παίκτες, προπονητές, αθλητικούς μάνατζερ, τους υπαλλήλους και βεβαίως τον πιο δυναμικό πόρο, τους φιλάθλους.
Η αφοσίωση σας στα ασπρόμαυρα χρώματα δεν έχει όρια. Εμείς σήμερα τιμούμε την ιστορία μας και ταυτόχρονα ανοίγουμε την νέα εποχή του ΠΑΟΚ. Θέτουμε φιλόδοξους στόχους, που θα πραγματοποιήσουμε. Τι ονειρεύομαι εγώ ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας; Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει με ίσους όρους σε ένα έντιμο ελληνικό πρωτάθλημα και βεβαίως θα το καταφέρουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ ως σύγχρονη ομάδα με ανεπτυγμένη υποδομή. Και θα το κάνουμε. Εγώ βλέπω τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι εμείς θα το πετύχουμε. Το πιο σημαντικό.
Βλέπω τον ΠΑΟΚ ενωμένο, όταν όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας θα τιμούν την ιστορία του συλλόγου. Ο ποδοσφαιριστές θα σέβονται ο ένας τον άλλο και θα γίνουν ένας ενιαίος οργανισμός ικανός να αποκρούσει κάθε επίθεση, που παρόλες τις δυσκολίες θα φτάνει στις κορυφές. Είμαι απόλυτα βέβαιος απόλυτα ότι και αυτά είναι στις δυνάμεις μας. Τόε μόνο ο ΠΑΟΚ θα γίνει μεγάλος και δυνατός. Μέχρι εκείνη την ημέρα, όσο με κρατούν οι δυνάμεις μου υπόσχομαι ότι θα πράξω ότι είναι στο χέρι μου για να κάνω τα όνειρα μας πραγματικότητα.
Ξέρετε, μόλις είχα συνδέσει την ζωή μου με τον ΠΑΟΚ άρχισαν να με ρωτούν την διεύθυνση της ομάδας για να μου στείλουν συγχαρητήρια και χαιρετισμούς. Εγώ απαντούσα, Θεσσαλονίκη, Τούμπα. Τότε με ρωτούσαν πιο συγκεκριμένα και απαντούσα: Η διεύθυνση είναι η καρδιά μου και οι καρδιές των εκατομμυρίων Παοκτσήδων! Εγώ πάντα θα είμαι πιστός στα κοινά μας ιδανικά, καθώς βρήκα τον εαυτό μου στον ΠΑΟΚ.
Περηφάνια, Αντίσταση, Όνειρο, Κατάκτηση. Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγματικού ΠΑΟΚ. Μόνο μαζί θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την νέα χρυσή εποχή της ομάδας μας και να γράψουμε τις ένδοξες σελίδες στην ιστορία του. Τελειώνοντας σας καλώ όλους μαζί να χειροκροτήσουμε το μεγαλείο, που οραματίστηκαν το 1926 οι ιδρυτές μας και σας καλώ όλους να τιμήσουμε μαζί την μνήμη όσων έχον φύγει στην διαδρομή, αλλά συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Εμείς μαζί για μια ζωή! ΠΑΟΚ χρόνια πολλά! Χρόνια Πολλά Δικέφαλε Αετέ! Σας δίνω τον λόγο μου θα σας χαρίσω την χαρά. Σας δίνω τον λόγο του Πόντιου, ο οποίος δεν πετάει ποτέ λόγια στον αέρα. Θα φέρω την χαρά στην Τούμπα. Πιστέψτε το».   Newsroom ΔΟΛ

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 

~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09  Απριλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-09-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/09-10-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-10-2016.html.-
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Απριλίου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-12-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  15ο μέρος Τρίτη 12  Απριλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/04/15-12-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-13-2016.html .-     
Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-14-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-15-2016.html      
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-16-2016.html .-    
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και  17 Απριλίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/16-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στ5ο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-5-17-2016.html .-                                                                                                                                  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Απριλίου 2016:    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-18-2016.html  .-                         
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                              
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-20-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-21-2016.html .-  
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-22-2016.html .-      
~                              

~***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4630 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2923 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 497   βίντεο   .-  
 
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- ΑΡΦΑΡΑ

 Κάστρο Πήδημα

 ΚΤΕΛ Καλαμάτα

 Αρμένιο Γυμνάσιο -Λύκειο

 Αρφαρά Άγ.  Κωνσταντίνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: