Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2 Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 :
~
ΕΔΕΣΣΑ  καταρράκτης
 Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος ) .-
 Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο
 Πρέπει το όνειρο , που ονομάζουμε ζωή , να είναι γλυκύτερο .-  Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθ΄ αυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος , την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γήινων πόνων και όπου δεν θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών .- Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτίο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψηλότερο σκοπό .-  Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , όταν θα σημάνουν οι τελευταίες ΄ώρες της ζωής μας , για να αποθέσουμε το φορτίο  και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό .- (Κάρολος Γκάους ).-
Παναγία Σουμελά Βέροια -Βέρμιο
 Η θεώρηση της φύσης χαρίζει μια πρόγευση της ουρανίου ευδαιμονίας ,  μια διαρκή χαρά της ψυχής και μια αρχή για το πλήρες ξεδίψασμά της , που θα είναι η υψηλότερα κορυφή της ανθρώπινης ευτυχίας .- Όσο συμμετέχει σε αυτό η ψυχή , τόσο ξυπνά από μια βαθιά νάρκη που βαδίζει στο φως , λησμονεί τον εαυτόν της και οδηγεί τη ζωή της σε μια ουράνια γη ή σε ένα επίγειο ουρανό .( Κάραλος Λιναίος ).-
 Παλαιό Χωριό στο Καϊμακτσαλάν
  Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή  απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-   ( Ευάγγελος Κρουσταλάκης ).-

***  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1944! Η σφαγή στο Δίστομο... (ΒΙΝΤΕΟ

 Η σφαγή στο Δίστομο είναι ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έκαναν οι Ναζί στην Ελλάδα.
Ήταν 10 Ιουνίου 1944 όταν γερμανική φάλαγγα των Ες-Ες κατευθύνθηκε προς το Δίστομο για να "καθαρίσει" την περιοχή από τις αντάρτικες δυνάμεις.
Εκεί, ενώθηκε μα άλλη γερμανική ομάδα και προχώρησαν προς το Στείρι.
Στην Καταβόθρα, οι γερμανικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΛΑΣ και μετά από τη μάχη που ακολούθησε, άφησαν 15 νεκρούς ενώ οι απώλειες για τους Γερμανούς ήταν 6.
Οι Γερμανοί θεώρησαν ότι η επίθεση έγινε μετά από ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και γύρισαν πίσω για να εκδικηθούν.
Με διαταγή του υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, πυρπόλησαν το Δίστομο και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.

Αφού αποχώρησαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου ανακάλυψε τον Ζάμπελ, ο οποίος συνελήφθη. Το 1949 ομολόγησε τα εγκλήματα πολέμου που έκανε, ανάμεσα τους και τη σφαγή στο Δίστομο, εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.
Δείτε βίντεο με την μαρτυρία της κ. Ελένης Σφουντούρη, επιζήσασα της Σφαγής:
Σφαγή του Διστόμου: Η Ελένη Σφουντούρη αφηγείται όσα έζησε!, https://youtu.be/eAD9VJCC16Y .-

~ Η σφαγή του Διστόμου από τα Γερμανικά SS - 10 Ιουνίου 1944  , https://youtu.be/DDfB6yCKfmo .-
Στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας έγινε τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα.
Στις 10 Ιουνίου του 1944 ο Fritz Laufenbach, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος της αστυνομίας SS, έλαβε διαταγή να μετακινήσει τον λόχο του από την Λειβαδιά προς το Δίστομο ,Στείρι και Κυριάκι με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών στην δυτική πλευρά του Ελικώνα. Σαν δόλωμα οι Γερμανοί είχαν 2 επιταγμένα Ελληνικά φορτηγά γεμάτα με άνδρες των SS μεταμφιεσμένους σε χωρικούς, που προπορεύονταν της κύριας φάλαγγας. Ταυτόχρονα ο 10ος και 11ος λόχος του 3ου τάγματος από την Άμφισσα κατευθυνόταν προς το Δίστομο για να συναντήσουν τον 2ο λόχο. Οι 3 λόχοι συναντήθηκαν χωρίς να έχουν εντοπίσει αντάρτες εκτός από 18 παιδιά που κρύβονταν σε γύρω στάνες. Έξι από τα παιδιά που προσπάθησαν να δραπετεύσουν εκτελέστηκαν. Οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και εκφοβίζοντας τους χωρικούς έμαθαν ότι υπήρχαν αντάρτες στο Στείρι. Ο 2ος λόχος κατευθύνθηκε προς τα εκεί και στην θέση Λιθαράκι ,περιοχή του Στειρίου έπεσε σε ενέδρα των ανταρτών του 11ου λόχου του 3ου τάγματος του 34ου συντάγματος του ΕΛΑΣ. Η μάχη του Στειρίου ήταν σκληρή και κράτησε περίπου μέχρι τις δύο το μεσημέρι αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε οπισθοχώρηση . Οι απώλειες των Γερμανών ήταν περίπου 40 νεκροί και των ανταρτών 1.
Μετά την μάχη οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους. Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
Οι παραπάνω τρεις παράγραφοι είναι επιλεγμένη αντιγραφή της ιστοσελίδας της σφαγής του Διστόμου, στην ελληνική έκδοση της wikipedia ( el.wikipedia.org .
(από την Πρωϊνή Ενημέρωση με τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη, ΝΕΤ, 10 Ιουνίου 2011) .-  ΄Βίντεο ,Δίστομο 1944 , https://youtu.be/6fnGmp2HNlw  .-

***  Το Υπουργείο …καίει τις δηλώσεις Νίκα για τη χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος! 
…και την ένταξη του στο «πακέτο Juncκer» 
 Περίεργα πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν με τη χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Μέχρι τώρα ο κ. δήμαρχος επέμενε ότι ο νέος οδικός άξονας θα έχει καινούργια χάραξη. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα  δελτίο Τύπου, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Χαρίτση είχε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε στον κ. Νίκα πως ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, για το έργο, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα…».
 *Διαβάστε αναλυτικά στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους"

***  Το επόμενο δεκαήμερο θα συμβεί κάτι τρομακτικό...

~ Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις Ελλάδας –Τουρκίας, μετά και από την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία και των πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των δύο χωρών. Την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις μηδενίστηκαν λόγω της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2016, η οποία πανικόβαλε τους Τούρκους, υπάρχουν πολλές ανησυχίες πως οι «καλοί μας γείτονες» ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο εντός του επόμενου δεκαημέρου.
Συγκεκριμένα, σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη πως υπάρχουν ανησυχίες ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο η ευρύτερη περιοχή του Νοτιoανατολικού Αιγαίου και του Καστελόριζου, την ώρα που η πλειοψηφία του νατοϊκού στόλου βρίσκεται κοντά σε Χίο, Σάμο και Λέσβο.
Στόχος είναι να γκριζάρουν οι Τούρκοι το Νοτιoανατολικό Αιγαίο, προκειμένου να κλιμακώσουν τις προκλητικές αξιώσεις τους

*** Το περίπτερο- βιβλιοθήκη ζητά ενίσχυση…
Πριν από ένα μήνα περίπου γράφαμε στο «Θάρρος» ότι «όταν η διάθεση για προσφορά συναντά την καινοτομία, όταν η πρωτότυπη ιδέα σμίγει με το λαϊκό στοιχείο του χθες, όταν η αγάπη για το βιβλίο σιμώνει μ’ ένα παλιό περίπτερο, τότε η πρωτοβουλία και η δράση έχουν εκπληκτικό αποτέλεσμα! Αυτό συνέβη και στα Φιλιατρά, με τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού να δημιουργεί τη δική του στέγη, με τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σ’ ένα παλιό περίπτερο της πόλης».
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, σημείωσε στη σχετική εκδήλωση πως πρόκειται για μόνιμη δράση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συνήθως κάνουμε μια δράση που σταματά την ίδια μέρα ή την επόμενη. Αυτή θα είναι διαχρονική»!
Τόνισε, δε, πως πρόκειται για «μια δράση η οποία έχει να κάνει με μια ανάγκη έλλειψης βιβλιοθήκης στα Φιλιατρά!», κι αφού ευχαρίστησε το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών και όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια, καθώς και τους χορηγούς, επισήμανε πως τα βιβλία είναι χορηγίες συμπολιτών.
Το τελευταίο ξύλινο περίπτερο, λοιπόν, στα Φιλιατρά έγινε δανειστική βιβλιοθήκη και οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας ζητούν τη βοήθειά μας για να διατηρηθούν τα χαμόγελα των παιδιών.
Η Χριστίνα Στριμπάκου, μια νέα και δυναμική επιχειρηματίας, μας έστειλε, τις προηγούμενες ημέρες, στο messenger ένα μήνυμα που λειτουργούσε και ως πρόσκληση για συμμετοχή και στήριξη σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.
Tο μήνυμα της Χριστίνας ήταν το εξής: «Η αγαπημένη μου φίλη Βιβή Δημητρακοπούλου είχε μια καταπληκτική ιδέα! Με επιμονή και υπομονή διεκδίκησε το τελευταίο ξύλινο περίπτερο των Φιλιατρών και σε συνεργασία με τον Όμιλο Δράσης και Πολιτισμού το μετέτρεψε σε μια Μαγική Δανειστική Βιβλιοθήκη! Κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 7.30 έως τις 9.30 είμαι μαζί της για να τη βοηθώ στην λειτουργία της!
Η αποδοχή της μεγάλη! Κυρίως από τα παιδιά που τα απογεύματα καταφθάνουν, άλλα με τα ποδήλατά τους κι άλλα με τα πατίνια, άλλα σε παρέες κι άλλα μόνα τους, για να δανειστούν ένα βιβλίο ή απλά για να αράξουν εκεί κάπου στην πλατεία κάτω από τα δέντρα και να διαβάσουν ένα βιβλίο!
Αλλά η συλλογή μας σε παιδικά βιβλία και νεανική λογοτεχνία είναι μικρή. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν την ανανεώσουμε σύντομα, οι μικροί μας φίλοι θα απογοητευτούν. Γι’ αυτό και μόνο σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθειά σου και να σε παρακαλέσω να με βοηθήσεις να βρούμε βιβλία. Παιδικά αλλά και βιβλία νεανικής λογοτεχνίας είναι αναγκαία. Καλοδεχούμενα και λογοτεχνικά, δοκίμια, ποίηση, βιβλία τέχνης, ιστορικά κ.λπ.».
Και το μήνυμα – πρόσκληση της Χριστίνας έκλεινε με ένα ερώτημα: «Ξέρεις πόσα βιβλία χωράει ένα περίπτερο;». Έπειτα από αυτό δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Απλώς, να αρχίσουμε να βάζουμε στην άκρη βιβλία για τα Φιλιατρά.
Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει να συνεχίσει να λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη–περίπτερο, ας επικοινωνήσει με την ίδια τη Χριστίνα στο τηλέφωνο 693294883 και για αποστολή στη διεύθυνση: Χριστίνα Στριμπάκου, Ναυαρίνου 18 24300 Φιλιατρά, Μεσσηνία. του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** ΗΠΑ: «Ναι, ο Τσίπρας είναι δικός μας…»

~ Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης οδηγεί σε πολλά συμπεράσματα για τη σχέση μεταξύ ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να επέμβουν, σχολιάζοντας τις επιλογές Τσίπρα, λίγο μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα. Ο αμερικανικός παράγοντας έχει θορυβηθεί από την στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία και για αυτόν τον λόγο προσπαθεί με κάθε τρόπο να πει: «είμαι εδώ».
Αν και ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την φτωχοποίηση των Ελλήνων, όπως και οι προκάτοχοί του, οι ΗΠΑ συγχαίρουν τις επιλογές του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Γιατί;
Επιπλέον θετικά μίλησαν και για την απομάκρυνση των «ακραίων» στοιχείων από τον κυβερνητικό σχηματισμό, με στόχο τη σταθερότητα στο κυβερνητικό σχήμα.
Να θυμίσουμε πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν φθάσει σε κομβικό σημείο, καθώς το ΝΑΤΟ (στο οποίο πρωτοστατούν οι ΗΠΑ) προκαλεί διαρκώς τη Ρωσία, με διαρκείς προκλητικές ασκήσεις κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας. Είναι λογικό που έχουν θορυβηθεί από τη στροφή στο ρωσικό παράγοντα.

*** Αισιόδοξος… ο Γιώργος Σταθάκης για τα πυρόπληκτα δάνεια
Τα δάνεια που χορηγήθηκαν στις επιχειρήσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 αποτέλεσαν το θέμα της συνάντησης του προέδρου και του διευθυντή του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσου και Γιάννη Αντωνόπουλου, αντίστοιχα, με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.
Από πλευράς Επιμελητηρίου αναφέρθηκε ότι ο χαρακτήρας αυτών των δανείων είναι εντελώς διαφορετικός από τις χορηγήσεις που έχουν γενικά την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθότι πρόκειται για δάνεια που δόθηκαν έπειτα από σοβαρές φυσικές καταστροφές.
Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την περαιτέρω αντιμετώπισή τους, λόγω και του ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα τους, και αναμένει θετικές εξελίξεις.
Αφού ο κ. υπουργός περιμένει θετικές εξελίξεις, κάτι θα γνωρίζει παραπάνω.
Υπάρχει, όμως, και ο άλλος τρόπος ανάγνωσης, αφού ο κ. Σταθάκης δε δεσμεύτηκε, δεν απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο.
Μιλώντας, τις προηγούμενες ημέρες, στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως η Αθήνα δε δέχεται να πωληθούν σε επενδυτικά ταμεία (funds) τα «κόκκινα» δάνεια που είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για λύση σχετικά με το ΕΚΑΣ.
Ειδικότερα, το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου είναι δύο από τα συμπληρωματικά «αγκάθια» που παραμένουν στο τραπέζι, προκειμένου να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.
Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως η Αθήνα δε δέχεται να πωληθούν σε επενδυτικά ταμεία (funds) τα «κόκκινα» δάνεια που είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Όπως είπε, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει στους θεσμούς την απόσυρση της εγγύησης του Δημοσίου, ή διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί ένα «ενδιάμεσο» σύστημα.
Το ερώτημα, βέβαια, που γεννάται αναπόφευκτα είναι το κατά πόσο μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει όρους στους δανειστές της. Κι αυτό, γιατί, είτε το θέλουμε είτε όχι, το πιο κρίσιμο σημείο φαίνεται να είναι ότι στη συνέχεια, για την επόμενη δόση, η οποία τοποθετείται μετά το καλοκαίρι, η υλοποίηση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί χωρίς παρέκκλιση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
*** ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Κατάρρευση των ΗΠΑ

~ Την ώρα που η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε κομβικό σημείο, η ανεργία αγγίζει για πρώτη φορά γιγαντιαία νούμερα. Το ανησυχητικό είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό των μακροχρόνια άνεργων αποφάσισε να εγκαταλείψει την οποιαδήποτε αναζήτηση εργασίας, επιλέγοντας της αεργία.
Συγκεκριμένα, το 43% των ανέργων δηλώνει πως έπαψε να αναζητα εργασία. Μάλιστα, από εκείνους που ήταν άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 2 ετών, το 60% δηλώνει πως σταμάτησε να αναζητεί εργασία, ενώ το 41% τονίζει πως από το 2014 δεν κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξη για δουλειά.
Το 40% τόνισε πως ανέμενε πως η αναζήτηση εργασίας θα ήταν δύσκολη, αλλά ανακάλυψε πως ήταν «περισσότερο δύσκολο από όσο πίστευε».
Σε ερώτηση για το ποια είναι η αιτία που πιστεύουν ότι παραμένουν άνεργοι, το 48% κατηγόρησε τον εαυτό του και το 34% την κατάσταση της οικονομίας.Μάλιστα, βάσει των επίσημων στοιχείων, οι συμμετέχοντες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 11,7 ώρες την εβδομάδα για αναζήτηση εργασίας, από 12,9 ώρες το 2015.
Την ώρα λοιπόν που η οικονομία των ΗΠΑ σταδιακά καταρρέει, η γιγαντιαία αεργία σίγουρα θα προκαλέσει αλυσίδωτες αντιδράσεις.

***  Από ισόβια σε 12 χρόνια η ποινή Μαροκινού για συνέργεια σε δολοφονία
Ποινή καθείρξεως 12 ετών επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε Μαροκινό που είχε καταδικασθεί σε ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή σε ληστεία και άγρια δολοφονία ομοεθνούς του στη Νεάπολη Λακωνίας το 2012.
Ο Μαροκινός είχε καταδικασθεί ισόβια ως συναυτουργός άλλου ομοεθνούς του, ο οποίος φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Το δικαστήριο χθες μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία. Του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς τότε ήταν 20 χρόνων, και του επιβλήθηκε συνολική ποινή καθείρξεως 12 ετών.
  Δολοφονία
Ο αστυνομικός από τη Νεάπολη που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο είπε πως στις 20 Ιουλίου του 2012 πήγε στο Τμήμα Μαροκινός, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον κατηγορούμενο και του είχε πει ότι ένας άλλος ομοεθνής τους σκότωσε μπροστά στα μάτια του το συγκάτοικό του. Ότι αυτός έχει φοβηθεί, έφυγε με το λεωφορείο και είναι στους Μολάους.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τους είπε ότι ο δράστης σκότωσε με μαχαίρι το συγκάτοικό του, για να του πάρει τα χρήματα. Επίσης, τους είπε ότι ο δράστης αναχώρησε από την περιοχή με λεωφορείο για την Ηλεία.
Οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα κοντά σε ξεροπόταμο, όπου ήταν και το κατάλυμα των Μαροκινών, αλλά ο ιατροδικαστής δε διαπίστωσε τραύματα από μαχαίρι, αλλά τραύματα που έγιναν με το πίσω μέρος τσεκουριού.
Κατά τη δεύτερη εξέταση του Μαροκινού, ο αστυνομικός είπε ότι άρχισε να αλλάζει κάποια πράγματα. Αντί για ξημερώματα που τους είχε πει ότι έγινε ο φόνος, τους είπε ότι έγινε το απόγευμα. Ότι ο δράστης είχε και τσεκούρι, ενώ πως όταν πήγε να επέμβει, ο δράστης τού είπε να καθίσει ήσυχα, γιατί θα σκοτώσει κι αυτόν. Από το θύμα ο δράστης πήρε χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και τα έγγραφά του.
  Απλή συνέργεια
Ακολούθως, ο δράστης και ο κατηγορούμενος πήγαν μαζί μέχρι την πλατεία και από εκεί, σύμφωνα με μαρτυρία και ταξιτζή, επιβιβάσθηκε πρώτος στο ταξί ο δράστης, ενώ 150 μέτρα παρακάτω επιβιβάσθηκε και ο κατηγορούμενος. Το ταξί τούς άφησε στο χωριό Ελίκα.
Ο κατηγορούμενος τους είπε ότι στην Ελίκα χώρισαν με το δράστη, τον οποίο και η Αστυνομία ποτέ δεν μπόρεσε να εντοπίσει.
Στην απολογία του ο νεαρός Μαροκινός είπε ότι στην Ελλάδα έφθασε το 2011. Περιέγραψε τη δολοφονία, ενώ είπε ότι είχε φοβηθεί πολύ απ’ όσα είδε και από τις απειλές του δράστη, γι’ αυτό και δεν πήγε στην Αστυνομία και τον ακολούθησε, ενώ στην Ελίκα που έφθασαν του έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δε θα μιλήσει και γι’ αυτό τον άφησε.
Η εισαγγελέας κα Νικολοπούλου, στην αγόρευσή της, αναφέρθηκε στα περιστατικά, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος  κατά τη διάρκεια της δολοφονίας επέδειξε ανοχή και μη εναντίωση σε ό,τι συνέβαινε, ενώ δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το θάνατο του συμπατριώτη του, ειδοποιώντας είτε την Αστυνομία είτε το νοσοκομείο.
Μάλιστα, όπως είπε, με τον τρόπο που ενήργησε, συνέδραμε ψυχικά το δράστη και έδειξε διάθεση συγκάλυψης. Πρότεινε να κηρυχτεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε ληστεία, και η πρότασή της έγινε δεκτή από δικαστές και ενόρκους.  \Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  ΣΕΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!

~ Το ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ πιστό στις αρχές του, πρωτοπόρησε και παρουσίασε τη μοναδική στην Ελλάδα δημοσκόπηση που ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα.
Στη δημοσκόπηση αυτή, που μόνο το ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ παρουσιάζει, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ρωτήθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούν την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Πούτιν και τις σχέσεις Ελλάδας με τη Ρωσία. Φαίνεται από τις απαντήσεις πως οι Έλληνες δεν πέφτουν στην παγίδα της δυτικής προπαγάνδας αλλά έχουν σκέψη ανεξάρτητη, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.
Στην πρώτη ερώτηση για μία ενδεχόμενη συμμαχία με τη Ρωσία, έναντι της τωρινής μας συμμαχίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 55,9% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτιμά τη Ρωσία, έναντι μόλις του 29,9% που προτιμά τη διατήρηση του status quo. Συντριπτική παρουσιάζεται δηλαδή η αναντιστοιχία των ‘θέλω’ των πολιτών με τις αποφάσεις των κομμάτων. Φυσικά πρέπει να ερμηνευτεί η απάντηση όχι μόνο ως θετική ψήφος στη Ρωσία, αλλά και ως αρνητική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει.

Στη δεύτερη ερώτηση του κατά πόσο πρέπει να γίνουν βήματα προσέγγισης με τη Ρωσία με στόχο τις  οικονομικές συμφωνίες και επενδύσεις, η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία επιλέγει, σε ποσοστό 74,5% την προσέγγιση με τη Ρωσία. Όχι μόνο ο κόσμος είναι απογοητευμένος με την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά θεωρεί και μονόδρομο τη σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Όχι πια ως ελπίδα, αλλά ως τη μοναδική δίοδο ανάπτυξης της χώρας μας.

 Στην τρίτη ερώτηση για το πόσο επηρεάζει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είναι θρησκευόμενος χριστιανός Ορθόδοξος το 67,4% απαντά θετικά. Υποδεικνύει ο πολίτης ότι θεωρεί πως το Ορθόδοξο τόξο μπορεί να γίνει ανάχωμα στον ισλαμικό επεκτατισμό του Προέδρου Ερντογάν.

Μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε και τον επόμενο αναλυτικότερο πίνακα οι θετικές ή μάλλον θετικές απόψεις, για το θρησκευτικό συναίσθημα του Προέδρου Πούτιν, μαζί βγάζουν το εντυπωσιακό νούμερο 87,7%!

Αφήσαμε για το τέλος το ποσοστό 9,5% που κερδίζει ο Κ. Βελόπουλος στην ερώτηση ‘ ποιο από τα πρόσωπα που συναντήθηκε ο Πρόεδρος Πούτιν θεωρείτε πως είχε το μεγαλύτερο κέρδος’.

Σε πρώτη φάση θα τονίσουμε τη δυναμική που δείχνει ο Κυριάκος ο Βελόπουλος και την αποδοχή που έχουν τα λόγια του, για την ελληνορωσική προσέγγιση. Ο κόσμος τον ακούει και αρχίζει να αντιλαμβάνεται την αλήθεια των λεγομένων του. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει αφήσει πίσω του, στη δημοσκόπηση, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον κυβερνητικό εταίρο και Υπουργό Αμύνης, τη Μαριάννα Λάτση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νέος αέρας φυσά στην Ελλάδα.
Τα συμπεράσματα από τη δημοσκόπηση είναι απλά και ξεκάθαρα. Ο λαός μιλά. Οι Έλληνες θέλουν να σταματήσει ο μονολιθισμός απέναντι στην Ευρώπη, ότι δηλαδή είναι μονόδρομος. Θέλουν και πιστεύουν ακράδαντα πως η λύση βρίσκεται στην συμμαχία (επενδυτική, οικονομική και στρατιωτική) με την ορθόδοξη Ρωσία, με την οποία μας ενώνουν προαιώνιοι δεσμοί πνεύματος και πολιτισμού.
To ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ έχει δεσμευτεί να σας λέει την αλήθεια, χωρίς παρωπίδες και μακριά από συμφέροντα.

*** 22ο Διεθνές ή όχι (;) 
Η παρουσίαση του προγράμματος του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας "γέμισε" τις αθηναϊκές εφημερίδες και τις σοβαρότερες ιστοσελίδες. Εκτός από τα καλά λόγια, αλλά και τις ανέξοδες κριτικές, δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις.
Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η συμπατριώτισσά μας Βένα Γεωργακοπούλου έγραψε μεταξύ άλλων: «Αξιοπρεπής συνέχεια ή ένα βήμα πίσω; Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ο δεύτερος μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της χώρας, μετά το Ελληνικό Φεστιβάλ, που αυτό το καλοκαίρι πέρασε σε άλλα χέρια, παρουσίασε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού το πρόγραμμα της 22ης διοργάνωσής του (15-26 Ιουλίου).
Και στη θέση της Βίκυς Μαραγκοπούλου, της γυναίκας που το ίδρυσε και το ανέδειξε πριν από 21 χρόνια, βρισκόταν η νέα του καλλιτεχνική διευθύντρια, η Κατερίνα Κασιούμη, χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού.
Η γοητευτική κυρία Κασιούμη, διευθύντρια ως τότε της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, το ανέλαβε επίσημα τέλη Φεβρουαρίου, αφού είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο η Βίκυ Μαραγκοπούλου με αιχμές εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Έτσι, τυπικά δεν είχε και πολύ χρόνο στη διάθεσή της.
Είναι, όμως, αρκετό αυτό για να αποδεχτεί κανείς με ψυχραιμία ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το φεστιβάλ διαθέτει μία και μοναδική ξένη παραγωγή, κι αυτή μια πολύ ειδική περίπτωση, μιας διάσημης ομάδας με αρτιμελείς και μη χορευτές;
Φεστιβάλ με έξι ελληνικές και μία ξένη παράσταση δε δικαιολογεί τον τίτλο του διεθνούς. Πέρυσι, σε εποχή μεγάλου οικονομικού στριμώγματος και δημοψηφίσματος, και με φόβους ακόμα και ματαίωσής του, η Βίκυ Μαραγκοπούλου είχε καταφέρει να έχει τρεις ξένες και τρεις ελληνικές παραστάσεις…».  Α.Π. 

***  Δήλωση ΦΩΤΙΑ! “Ο Τσίπρας κατέλυσε το Σύνταγμα…”

~ Για μία ακόμη φορά, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άσκησε δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, τις γερμανικές αποζημιώσεις και το γεγονός πως ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό από την κυβέρνηση για τη δικαστική απόφαση, η οποία δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου.
«Είναι κατάδηλο ότι και ο κύριος Τσίπρας προσωπικά και ο κύριος Βούτσης προσωπικά και ο κύριος Παυλόπουλος προσωπικά, τρεις θεσμικοί, πολιτειακοί παράγοντες, που οφείλουν να διαφυλάσσουν το Σύνταγμα, το έχουν καταλύσει. Το έχουν καταλύσει με αυτοπρόσωπες ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις τους. Είναι κατάδηλο ότι κυβερνούν περιφρονώντας το Σύνταγμα και την Δημοκρατία, η οποία περιέχεται στην συνταγματική τάξη. Είναι, λοιπόν, προκλητικό, από κάθε άποψη, να μιλούν για  Συνταγματική Αναθεώρηση εκείνοι που καταλύουν το Σύνταγμα καθημερινά και εκείνοι που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινοβουλευτική λειτουργία και, συνολικά, τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος στους δανειστές».
Εκτός από τις κατηγόριες για κατάλυση του Συντάγματος, επίθεση εξαπέλυσε και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, σχετικά με ότι δεν έχει τήρησει τις δεσμεύσεις του για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου.
«Αυτή η υπογραφή ακόμη δεν έχει μπει  και αυτό που είναι αντιληπτό,   είναι ότι κάποιοι συνθηκολόγησαν, όχι μόνο στο επίπεδο της παράδοσης της κυριαρχίας  της χώρας και της προδοσίας  των προσδοκιών, αλλά και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού,  συνθηκολόγησαν και στο επίπεδο της Ιστορίας. Γιατί αποτελεί ιστορικό χρέος η διεκδίκηση αυτών των αποζημιώσεων. Αποτελεί ηθικό καθήκον για οποιονδήποτε θέλει να λέγεται εκπρόσωπος αυτού του λαού, του τόσο γενναίου, που έδωσε τέτοιες μάχες, έκανε τέτοιο αγώνα και όρθωσε ανάστημα αντίστασης όταν πάρα πολλοί άλλοι λαοί  υποχωρούσαν μπροστά στη θηριωδία του ναζισμού».

***  Ανακοίνωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής από το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ νομού Μεσσηνίας
Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Νομού Μεσσηνίας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., εξέφρασε την ανησυχία του για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην πόλη της Καλαμάτας του φασιστικού και εγκληματικού μορφώματος που ακούει στο όνομα «Χρυσή Αυγή», κι ομόφωνα αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία για ταξική κινητοποίηση όλων των εργατικών Σωματείων με ανακοινώσεις καταδίκης.
Καλούμε τους εργαζομένους να καταδικάσουν στη συνείδησή τους, τους φασίστες, τις εκδηλώσεις τους, να τους απορρίψουν και να τους απομονώσουν. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Αυτοί που επιτίθενται στους αδύναμους μετανάστες είναι οι ίδιοι που πήγαν και προσκύνησαν στο Μελιγαλά κι έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη. Θυμόμαστε πολύ καλά, όσο και να θέλουν να το ξεχάσουμε, ότι είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κι έψαχναν να βρουν φουκαριάρες νοσηλεύτριες που δεν είχαν άδεια εργασίας. Είναι οι ίδιοι που αύριο το πρωί θα αποτελέσουν τα νέα τάγματα ασφαλείας, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν, αν χρειαστεί, την ακραία μορφή εξουσίας του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής, που είναι η δικτατορία του Κεφαλαίου.
Για τους έχοντες άδεια παραμονής ή όχι, για τους λευκούς, για τους κίτρινους, για τους μαύρους, για όλους, η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.
Το δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση δεν έχει να κάνει με το χρώμα, γιατί το έχουν όλοι. Δεν έχουν κανέναν λόγο οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις μίσους και φυλετικών διακρίσεων. Έχουν λόγο να τους απομονώσουν και να μην τους περιβάλλουν με το δημοκρατικό μανδύα της διαφορετικής άποψης.
Για αυτό επιμένουμε ταξικά. Δεν πιστεύουμε στο «Δημοκρατικό Αντιφασιστικό τόξο της εξουσίας του Κεφαλαίου». Είναι το ίδιο τόξο που θρέφει τους φασίστες. Είναι το ίδιο τόξο που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Είναι το ίδιο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό τόξο που ευθύνεται για τους πολέμους και τη μετανάστευση.
Η υπόθεση του Φασισμού είναι υπόθεση των εργαζομένων, είναι υπόθεση της Λαϊκής Συμμαχίας.
Ομόφωνα το Δ.Σ. 

*** Εξελίξη θρίλερ! Τα νεότερα για το τροχαίο-μυστήριο...

~ Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα σταλεί η σορός του Παναγιώτη Μαυρίκου από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου διακομίστηκε αμέσως μετά το τροχαίο- μυστήριο προκειμένου να διενεργηθεί η νεκροτομή.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η σορός του οδηγού της Porsche είναι πλήρως απαθρακωμένη. Mάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που παρά την αρχική κλήση της μητέρας και της συζύγου του θανόντος, εν τέλει οι ειδικοί εκτίμησαν ότι δε θα βοηθούσε σε κάτι, αλλά αντίθετα θα τις επιβάρυνε σημαντικά.
Σε ανάλογες περιπτώσεις η διαδικασία της  αναγνώρισης ενός νεκρού από τους οικείους του α' βαθμού γίνεται πρακτικά μέσω της αναγνώρισης αντικειμένων που αυτός έφερε πάνω του.  Αυτό που θα γίνει ,φαντάζει ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο, είναι να επιβεβαιωθεί η απανθράκωση ως τελική αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Στη συνέχεια θα εξεταστεί  από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής εάν και εφόσον μπορούν να ληφθούν τοξικολογικά και ιστολογικά δείγματα από τη σορό για να γίνουν σχετικές εξετάσεις.
Οφείλουμε να τονίσουμε, πως μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η ταυτότητα του θανόντος παραμένει (επισήμως) άγνωστη.

*** «Φρένο» στην αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας, κατά τη θερινή περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής οδικής κυκλοφορίας, στο σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα μέτρα αυτά, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνουν: Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, με περιπολικά και συμβατικά οχήματα.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Αυξημένα μέτρα τροχαίας, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Όταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι: Αλκοόλ και οδήγηση σκοτώνουν. Ζώνη-κράνος-παιδιά στα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές. Υπερβολική ταχύτητα- παραβίαση προτεραιότητας και σηματοδότη- κινητό κατά την οδήγηση οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Σεβασμός στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.   

*** Η Καλαμάτα και το ποδήλατο… 
Σε μια αποστολή για να κάνει τον κόσμο πιο βιώσιμο και να μειώσει τα εμπόδια στην ζωή του ποδηλάτη, η Καλαμάτα είναι μια από τις 36 διεθνείς πόλεις που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο CycleHack Event το Σαββατοκύριακο 24 – 26 Ιουνίου.
Το CycleHack Καλαμάτα θα συγκεντρώσει ποδηλάτες, προγραμματιστές, σχεδιαστές, κατασκευαστές, λάτρεις του ποδηλάτου και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα ενεργητικά μεταφορικά μέσα, οι οποίοι για πάνω από ένα Σαββατοκύριακο θα σχεδιάσουν, θα πρωτοτυπήσουν και θα δοκιμάσουν ιδέες που μειώνουν τα εμπόδια στην ποδηλασία και κάνουν πιο φιλική την πόλη μας για τους ποδηλάτες.
Ας γίνει απαρχή η εκδήλωση για μια σοβαρότερη παρέμβαση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Α.Π.
Δηλώστε συμμετοχή :
Σε μια αποστολή για να κάνει τον κόσμο πιο βιώσιμο και να μειώσει τα εμπόδια στην ζωή του ποδηλάτη, η Καλαμάτα είναι μια από τις 36 διεθνείς πόλεις που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο CycleHack Event το Σαββατοκύριακο 24 - 26 Ιουνίου 2016.
Το CycleHack Καλαμάτα θα συγκεντρώσει ποδηλάτες, προγραμματιστές, σχεδιαστές, κατασκευαστές, λάτρεις του ποδηλάτου και όλους τους όσους ενδιαφέρονται για τα ενεργητικά μεταφορικά μέσα ,οι οποίοι για πάνω από ένα Σαββατοκύριακο θα σχεδιάσουν, θα πρωτοτυπήσουν και θα δοκιμάσουν ιδέες που μειώνουν τα εμπόδια στην ποδηλασία και κάνουν πιο φιλική την πόλη μας για τους ποδηλάτες.
Τι θα γίνει το 3ήμερο 24-26 Ιουνίου
 Οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα για το πώς να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το ποδήλατο και την ζωή του ποδηλάτη είναι υποψήφιος «διαγωνιζόμενος» στο CycleHack Kalamata. Η φιλοσοφία της εκδήλωσης βασίζεται στο δίπολο πρόβλημα-λύση. Εντοπίζουμε δηλαδή ένα πρόβλημα και ψάχνουμε την πιο ρεαλιστική ,έξυπνη και ευφάνταστη λύση.
Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε. Μια ομάδα που ήδη έχει μια ιδέα ,ατομικά κάποιος φέρνοντας την ιδέα του αλλά και οποιοσδήποτε που δεν έχει κάποια ιδέα αλλά έχει ένα ιδανικό γνωστικό υπόβαθρο και θέλει να βοηθήσει στην υλοποίηση της ιδέας κάποιου άλλου. Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες και θα πρέπει μέσα σε 2 ημέρες να υλοποιήσουν την ιδέα τους ώστε να εντυπωσιάσει το παγκόσμιο κοινό που ψάχνει μια πρωτότυπη ,έξυπνη και ουσιαστική ιδέα.
Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε χρησιμοποιώντας την φόρμα που θα βρει στο site http://kalamatacyclehack.gr/   και στην σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/CycleHackKalamata/ αλλά και στο τηλέφωνο 6948274455
Παράλληλα διοργανώνεται ένα "φωτογραφικό σαφάρι". Στόχος μέχρι τις 26 Ιουνίου να γεμίσουμε τα social media με φωτογραφίες από τα ποδήλατά μας με φόντο την πόλη μας. Τελικός σκοπός (εκτός του να κάνουμε ποδήλατο ,να χαζέψουμε την πόλη μας και να βγάλουμε φωτογραφίες) να κάνουμε ένα βίντεο που θα δείξει σε όλους ,Έλληνες και ξένους , που και πως ζούμε. Χρησιμοποιούμε τις "ετικέτες"
#cyclehackkalamata    #kalamata    #cyclehack    #cycling    #bicycle    #greece
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και με την υποστήριξη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Website:          http://kalamatacyclehack.gr/
Website:          www.cyclehack.com   
FB Page:           https://www.facebook.com/CycleHackKalamata/
Περιοχή συνημμένων

*** Κάτι συμβαίνει! Να τι κάνουν οι Τούρκοι κάτω από τη μύτη μας… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Εξοπλίζεται με ταχύτατους ρυθμούς το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, καθώς κατασκευάζουν το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό πολεμικών πλοίων. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η καθέλκυση της Τρίτη κορβέτας κλάσης ADA του τουρκικού ναυτικού.
Το όνομα της θα είναι TCG BURGAZADA και θα φέρει τον πλευρικό αριθμό F513. Η κατασκευή της ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου το 2013.
Η κατασκευή των κορβετών συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Τουρκίας ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ (MILLI GEMI-MILGEM). Δείτε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου πλοίου.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά την κατασκευή 4 κορβετών. Το ερώτημα όμως είναι γιατί η Τουρκία εξοπλίζεται με ταχύτατους ρυθμούς;  Τι μπορεί να συμβαίνει στο Αιγαίο ή στη Μαύρη Θάλασσα, που να απαιτεί την άμεση ενίσχυση του τουρκικού στόλου; Μήπως βρίσκονται άλλα ύπουλα σχέδια στα σκαριά;


***  ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία σε 60 ώρες ΣΠΑΕΙ το ΝΑΤΟ… 

~ Όπως έγινε γνωστό ο Carpenter επιβεβαίωσε τη μελέτη που είχε κάνει το ίδρυμα RAND τον Φεβρουάριο του 2016.
 «Είναι φανερό ότι αν η Ρωσία αποφασίσει να επιτεθεί στα Βαλτικά κράτη, θα έχει το πλεονέκτημα σε όρους απόστασης και χρόνου» δήλωσε ο Michael Carpenter, αναπληρωτής βοηθός ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, σοκάροντας τους εταίρους.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Carpenter εξήγησε πως η Ρωσία δεν χρειάζεται περισσότερες από 60 ώρες για να σπάσει την άμυνα των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και να αποκτήσει τον έλεγχο των πόλεων Ρίγα και Ταλίν!
«Σε πολλά πολεμικά παίγνια που έλαβαν χώρα μεταξύ 2014-2015 οι ρωσικές δυνάμεις σε 36-70 ώρες καταλαμβάνουν Ταλίν και Ρίγα ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις και τα βαλτικά στρατεύματα αποδεικνύονται ανεπαρκή για να σταματήσουν την επέλαση των ρωσικών μονάδων ενώ υφίστανται σοβαρές απώλειες» είπε χαρακτηριστικά.
«Το ρωσικό αυτό πλεονέκτημα θα μειωθεί με την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ μέχρι τα τέλη του 2017 με την μεταστάθμευση μιας τεθωρακισμένη Ταξιαρχίας» συμπλήρωσε.
 «Οι ΗΠΑ δεν έχουν επαρκή στρατό, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή για να σταματήσουν την ρωσική επέλαση» και συνέχισε πως «Αυτή η ραγδαία ήττα θα άφηνε το ΝΑΤΟ με περιορισμένες επιλογές οι οποίες όλες είναι οι χειρότερες δυνατές».
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ θα προσπαθούσαν να αντεπιτεθούν αλλά αυτό θα πυροδοτούσε μια δραματική κλιμάκωση από την Ρωσία καθώς η Μόσχα θα το έβλεπε ως «άμεση στρατηγική απειλή για την ενδοχώρα της».
»Μια δεύτερη επιλογή θα ήταν σύμφωνα με το εγχειρίδιο του Ψυχρού Πολέμου να απειλήσει το ΝΑΤΟ με μαζικά αντίποινα με χρήση πυρηνικών όπλων».
»Μια τρίτη επιλογή θα ήταν να συμβιβαστεί με μια προσωρινή ήττα και να ξεκινήσει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Μόσχα».
 Δείτε τα βίντεο: https://youtu.be/a6UyA_nAPc0 .-  , https://youtu.be/4Zpa0FTn__o  .-

***

*** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας :
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εφαρμογή! Μπορεί να προβλέψει το έμφραγμα μία εβδομάδα νωρίτερα!

~ Μία επαναστατική εφαρμογή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τον επιστημόνων, καθώς οι δημιουργοί της ισχυρίζονται πως μπορεί να προβλέψει το έμφραγμα, μία εβδομάδα πριν συμβεί. Αυτό το καταφέρνει εντοπίζοντας αλλαγές στον τόνο της φωνής.
Μάλιστα οι κλινική δομικές απέδειξαν πως μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την εισαγωγή ασθενών που πάσχουν από συμφορητική ανεπάρκεια, ακόμη και εφτά ημέρες πριν επιδεινωθεί η κατάστασή τους.
«Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχει δει ποτέ», ανέφερε ο καθηγητής Tony Young, ο οποίος διευθύνει το τμήμα καινοτομίας του NHS. «Πρόκειται για μία εφαρμογή που εγκαθιστάς στο κινητό σου, της μιλάς και αναλύει αλλαγές στον τόνο της φωνής σου».
«Η πρώτη κλινική δοκιμή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ασθενών με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια (και σταδιακή συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες) και έδειξε ότι οι αλλαγές στον τόνο της φωνής τους μπορούν να προβλέψουν την εισαγωγή στο νοσοκομείο με επιδείνωση, μία εβδομάδα νωρίτερα. Μπορείς να πάρεις στο τηλέφωνο τη μαμά σου για να δεις τι κάνει και η εφαρμογή σου να σου πει ότι πρέπει να αυξήσεις τη δόση του φαρμάκου που παίρνεις για την καρδιά, προλαμβάνοντας τα χειρότερα».
Η καινοτόμα αυτή εφαρμογή μπορεί να φέρει  τα πάνω κάτω στο χώρο της υγείας.

***  Ένα βίντεο για την Ρωσία που θα σας γονατίσει!

Η κοινή πίστη Ελλάδας και Ρωσίας, ενώνει επί αιώνες τα δυο κράτη, ωστόσο η Μόσχα διοργανώνει συνεχώς εκδηλώσεις για να θερμάνει στους πολίτες το αίσθημα της θρησκείας.
Μάλιστα μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις που είχε πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, με εντολή της κυβέρνησης, κατάφερε να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους προκαλώντας δέος.
Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένα άτομα, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εκδήλωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ορθοδοξία.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:
Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (Exhibition in Moscow) , Τι συμβαινει οταν η τεχνολογια μαζι με καποια χρηματα υπηρετουν την δοξα του Θεου? Απλα, δειτε το βίντεο..   https://youtu.be/CktZGe_Zm1I  .-
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :










*** H ώρα του Euro:
Ας παίξουμε ποδόσφαιρο!  
~ ΓΑΛΛΙΑ- ΡΟΥΜΑΝΙΑ   2-1 , (0-0)  .- ^
Video  από  τον  1ο αγώνα του Α΄ Ομίλου :
~** EURO  2016  Γαλλία  Τελετή έναρξης Παρασ. 10/06/2016  Γαλλία-Ρουμανία : https://youtu.be/zMndxurhwk0 .-
~** EURO 2016  Stadio  ΣΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ 10-06-2016 έναρξη: https://youtu.be/EIP3s8y2aC8 .-
~** EURO 2016  Γαλλία 10/06/2016 έναρξη: https://youtu.be/lvQWQ6lfGqA .-
~**EURO 2016 France 10/06/2016 έναρξη 1ος όμιλος 1ος  αγώνας ΓΑΛΛΙΑ- ΡΟΥΜΑΝΙΑ  : https://youtu.be/ynexVocUn-c  .-
~** ΓΑΛΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ  Α΄ ημίχρονο  0-0  Euro  2016  10/06/2016: https://youtu.be/JhBEq84mHOE .-
~** EURO  2016 Γαλλία Ιστορική αναδρομή : https://youtu.be/thu75GwuBQs .-
~**ΓΑΛΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1  1ο γκόλ 10/06/2016 Euro 2016  France: https://youtu.be/jwB4ZtvvAA8 .-
~**Γαλλία-Ρουμανία  2-1  γκόλ ισοφαρ.   πεν  10/06/2016 Euro  2016: https://youtu.be/yEoaPaejlEY  .-
~**ΓΑΛΛΙΑ-Ρουμανία 2-1  2ο  γκόλ 10/06/2016 EURO 2016 1oς αγών: https://youtu.be/W1DIXv21dSc .-
~** ΓΑΛΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1 τέλος αγώνα  10/06/2016  Euro  2016 : https://youtu.be/ij6NzYb41Do .-

***  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EURO 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
01. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  .- ^
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
02. 16:00 ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  0-1 .- ^
03. 19:00 ΟΥΑΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2-1 .- ^
04. 22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ  1-1  .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
05. 16:00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
06. 19:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
07. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
08. 16:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ
09. 19:00 ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
10. 22:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ
ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
11. 19:00 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
12. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
13. 16:00 ΡΩΣΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
14. 19:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
15. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ
18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
22. 16:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
23. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
24. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
25. 22:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ
26. 22:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
27. 22:00 ΡΩΣΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ
28. 22:00 ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
29. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
30. 19:00 Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
31. 22:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
32. 22:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
33. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
34. 19:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
35. 22:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
36. 22:00 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
37. 16:00 2Α - 2Γ
38. 19:00 1Β - 3Α/Γ/Δ
39. 22:00 1Δ - 3Β/Ε/ΣΤ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
40. 16:00 1Α - 3Γ/Δ/Ε
41. 19:00 1Γ - 3Α/Β/ΣΤ
42. 22:00 1ΣΤ - 2Ε
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16:
43. 19:00 1Ε - 2Δ
44. 22:00 2Β - 2ΣΤ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
45. 22:00 Ν37 - Ν39
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
46. 22:00 Ν38 - Ν42
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
47. 22:00 Ν41 - Ν43
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
48. 22:00 Ν40 - Ν44
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
49. 22:00 Ν45 - Ν46
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ:
50. 22:00 Ν47 - Ν48
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΤΕΛΙΚΟΣ:
51. 22:00 Ν49 - Ν50
TO EURO 2016 ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

***   Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με Μλάντοστ και στο βάθος... Σκρα ΜπελχάτοφΣτο Champions League του βόλεϊ
Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με Μλάντοστ και στο βάθος... Σκρα Μπελχάτοφ
~ Την αντίπαλό του στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League του βόλεϊ ανδρών έμαθε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης. Στην κλήρωση που διεξήχθη στη Ρώμη από τη CEV, ο πρωταθλητής Ελλάδας έτυχε πάνω στην αντίστοιχη πρωταθλήτρια Κροατίας, Μλάντοστ Μαρίνα Κάστελα.
Οι ημερομηνίες των διπλών αγώνων έχουν οριστεί για το διάστημα 1-2 Νοεμβρίου και η ρεβάνς 5-6 του ίδιου μήνα, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη σαφώς πιο ισχυρή Σκρα Μπελχάτοφ από την Πολωνία.
Ο «Δικέφαλος» του βορρά στοχεύει να αγωνιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο, εάν δεν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μλάντοστ, τότε θα υποβιβαστεί αυτόματα στο CEV Cup.  Newsroom ΔΟΛ

***  Με σούπερ Βασιλαντωνάκη, η Εθνική βόλεϊ νίκησε τη ΡουμανίαΣτο Ευρωπαϊκό Λιγκ
Με σούπερ Βασιλαντωνάκη, η Εθνική βόλεϊ νίκησε τη Ρουμανία
~ Νικηφόρα ξεκίνησε στην πρεμιέρα του 2ου τουρνουά στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ Γυναικών η Εθνική ομάδα, που επικράτησε στη Μεγαλόπολη της Ρουμανίας με 3-0 (25-17, 25-20, 25-20). Στον αγώνα που προηγήθηκε, η Σλοβενία νίκησε την Ουγγαρία με 3-1.
Κορυφαία της ελληνικής ομάδας ήταν η Ανθή Βασιλαντωνάκη, η οποία σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ συνολικά η λειτουργία της «γαλανόλευκης» ήταν πολύ καλή και ουσιαστικά από το 3-6 του πρώτου σετ και μετά δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τις Ρουμάνες. Με πάρα πολύ πίεση από τη γραμμή του σερβίς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθάρισε σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ, ενώ στο τρίτο χαλάρωσε κάπως με αποτέλεσμα να πλησιάσει η αντίπαλος στο 19-18, χωρίς, όμως, να καταφέρει τίποτα περισσότερο.
Η εθνική γυναικών με τη νίκη αυτή παρέμεινε στη 2η θέση του ομίλου και αύριο το βράδυ (20:30) δίνει τον πρώτο «τελικό» κόντρα στην αήττητη Σλοβενία. Εφόσον πάρει τη νίκη, τότε θα μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρωτιάς του γκρουπ.
Τα σετ: 25-17, 25-20, 25-20
Ελλάδα (Καλμαζίδης): Βασιλαντωνάκη 21 (15/24 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ, 69% υπ. – 44% άριστες), Χριστοδούλου 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Κιόση 14 (12/34 επ., 2 μπλοκ), Λαμπρούση 4 (3/7 επ., 1 άσο), Γιώτα 10 (5/9 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Γενιτσαρίδη 7 (6/18 επ., 1 άσο, 61% υπ. – 39% άριστες), Αρτακιανού –λ (54% υπ. – 31% άριστες) / Παπαωτίου 1 (1 άσο), Μερτέκη 5 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Ιακωβίδου.
Ρουμανία (Μπόγκνταν): Ρογκοζινάρου 5 (4/10 επ., 1 άσο, 33% υπ. – 20% άριστες), Κιρίλοφ, Καζάκου 8 (8/23 επ., 40% υπ. – 26% άριστες), Μπαντέα 3 (1/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Φαλές 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Άλμπου –λ (33% υπ. – 33% άριστες) / Μπάτσιου 9 (9/19 επ.), Τατάρου, Μπερντίλα 3 (3/11 επ.), Κανέα 1 (1/4 επ.).
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:
Πέμπτη 9/6
17:30, Σλοβενία – Ουγγαρία 3-1 (25-17, 25-18, 23-25, 25-23)
20:30, Ελλάδα- Ρουμανία 3-0 (25-17, 25-20, 25-20)
Παρασκευή 10/617:30, Ουγγαρία – Ρουμανία
20:30, Σλοβενία – Ελλάδα
Σάββατο 11/618:00, Ρουμανία – Σλοβενία
21:00 Ουγγαρία – Ελλάδα (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ 3)
Η βαθμολογία1.Σλοβενία (4 νίκες – 0 ήττες), 12 βαθμοί (12-1 σετ)
2.Ελλάδα (3 νίκες – 1 ήττα), 9 βαθμοί (9-4 σετ)
3.Ρουμανία (1 νίκη – 3 ήττες), 3 βαθμοί (3-9 σετ)
4.Ουγγαρία (0 νίκες – 4 ήττες), 0 βαθμοί (2-12 σετ)
 * Το δεύτερο τουρνουά διεξάγεται το τριήμερο 9-11 Ιουνίου στην Μεγαλόπολη.
 * Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι κατά σειρά: νίκες, βαθμοί, σετ, πόντοι, αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες. Newsroom ΔΟΛ

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Πέμπτη 09/06/1620:00 OTE Sport 4
Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές
Turkish Basketball League, 4ος τελικός
20:45 OTE Sport 6
Βραζιλία-Ιταλία
FIVB Volleyball World Grand Prix, 1ο γκρουπ, 1η αγωνιστική
21:00 OTE Sport 5
Κλήρωση CEV Champions League Volleyball, ανδρών και γυναικών
21:45 OTE Sport 8
Ρέτζιο Εμίλια-Αρμάνι Μιλάνο
Lega Basket Serie A, 4ος τελικός
21:00 ΕΡΤ 2
Diamond League 2016 - Οσλο
22:00 OTE Sport 7
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης
ACB Liga Endesa, ημιτελική φάση, 4ος αγώνας
02:30 ΣΚΑΪ
Ουρουγουάη-Βενεζουέλα
Copa America – Φάση ομίλων

~ *** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-             
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .-~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html . - 
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .-         
 ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-   
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .-     
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-    
 ____----------------
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: