Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

      Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 :
~
Περί Εκκλησίας
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΟσοι κατηγοροῦν τήν Ἐκκλησία γιά τά λάθη τῶν ἐκπροσώπων της, μέ σκοπό δῆθεν νά βοηθήσουν γιά τήν διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος. Αὐτοί δέν ἀγαποῦν τήν Ἐκκλησία. Οὔτε, βέβαια τόν Χριστό. Τότε ἀγαπᾶμε τήν Ἐκκλησία, ὅταν μέ τήν προσευχή μας ἀγκαλιάζουμε κάθε μέλος της καί κάνομε ὅ,τι κάνει ὁ Χριστός. Θυσιαζόμαστε, ἀγρυπνοῦμε, κάνομε τό πᾶν, ὅπως ἐκεῖνος, ὁ ὁποῖος «τίς λοιδορίες δέν τίς ἀνταπέδιδε, καί ὅταν ἔπασχε δέν ἀπειλοῦσε» (Α΄ Πετρ. 2,23).
Ο Θεός βοά προς ημάς τέκνα Αυτού γενέσθαι, ημείς δε γινόμεθα υιοί σκότους. Δια βραχύ μέλι τους όλους αιώνας αλλάσσομεν. Δια μικράν ηδονήν καν τε τρυφής, καν τε δόξης της Βασιλείας του Θεού παραιτούμεθα και εκπίπτομεν.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
Εκείνος που φανερώνει τα καλά του έργα και τα κάνει γνωστά στο κόσμο, μοιάζει με τον σποριά που ρίχνει τον σπόρο στην επιφάνεια της γης και έρχονται τα πτηνά του ουρανού και τον τρώνε. Ενώ εκείνος που κρύβει την άσκησή του, όπως βάζη ο σποριάς τον σπόρο μέσα στης γης τα αυλάκια, αυτός ακριβώς θα έχη άφθονη συγκομιδή (Πατερικόν).Γεροντικόν
~ 11 Ιανουαρίου
Η Σύναξις των Μυρίων αγίων Αγγέλων. Μάρτυρος Μάϊρος. Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου (†529). Αγαπίου του αρχιμανδρίτου, Θεοδώρου και Στεφάνου, του εν Πλακιδιναίς. Βιταλίου. Θεοδοσίου επισκόπου Τραπεζούντας(1) και Θεοδοσίου ηγουμένου (2) της εν Άθω ιεράς Μονής του Φιλόθεου, του Θεσσαλονικέως.
(1) Γεννήθηκε στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία. Διέπρεψε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Μεγάλου. Αρνήθηκε την έγγαμη ζωή και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Από πολύ νωρίς διακρίθηκε για την εγκράτεια και την ηθική του τελειότητα. Αφού ασκήτεψε κοντά σε μεγάλους ασκητές, όπως ο Συμεών ο Στυλίτης και ο ησυχαστής Λογγίνος, αποσύρθηκε σε ησυχαστήριο όπου δίδασκε το λόγο του Θεού στους περαστικούς διαβάτες. Η φήμη του για την αγία ζωή του έγινε γρήγορα γνωστή στα πέρατα της αυτοκρατορίας και έφερε στο ησυχαστήριό του δεκάδες αδελφούς αναγκάζοντας τον Θεοδόσιο να ιδρύσει ένα ευρύχωρο μοναστήρι όπου ο άγιος εφάρμοσε πιστά τα πρότυπα του ασκητικού βίου. Έκανε πολλά θαύματα και, αφού δίδαξε τις αρετές της ασκητικής ζωής στους εκατοντάδες μαθητές του, εκοιμήθη σε βαθύ γήρας.
(2) Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την οποία εγκατέλειψε σε ηλικία 18 ετών για να γίνει μοναχός στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους, στην οποία έγινε ηγούμενος. Αργότερα ανέλαβε την ηγουμενία της Μονής Μαλάνων και ακολούθως εκλέχθηκε επίσκοπος Τραπεζούντος. Εκοιμήθη ειρηνικά, αφού διακρίθηκε για την ενάρετη ζωή του.  ~ 
Σήμερα 11/01/2017 εορτάζουν:
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης, Όσιος Θεοδόσιος ηγούμενος Μονής Φιλόθεου εν Άθω και Επίσκοπος Τραπεζούντος

~
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας

Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 
~  Ἦχος πλάγιος α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Ἀρεταὶς θεοσδότοις ἐκλάμψας ὅσιε, Μοναστικῆς πολιτείας ὤφθης λαμπρὸς χαρακτήρ, καὶ φωστὴρ θεοειδὴς Πάτερ καὶ ἔξαρχος, Θεοδόσιε σοφέ, τῶν Ἀγγέλων μιμητά, θεράπων ὁ τῆς Τριάδος ἣν ἐκδυσώπει ἀπαύστως,ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου - 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/MReq7VteJAI  .-


Όταν αγαπούμε τον Χριστό, τα αμαρτωλά μας πάθη υποχωρούν μόνα τους, χάνουν την δύναμη τους, μπροστά στην δύναμη της αγάπης. Όταν ξημερώση και φωτίση το δωμάτιο μας αυτός ο ήλιος, το σκοτάδι φεύγει, δεν μπορεί να μείνει.
*** Η  κακοκαιρία στην Ελλάδα : Βίντεο ,
~* Κύμη Ευβοίας χιονιάς διάσωση 5 ημέρες 10/01/2017:
~* ΚΥΜΗ Ευβοίας  2 μέτρα χίονια  4 μέρες χωρίς ΔΕΗ ,Ύδρευση 10/01/2017: https://youtu.be/qSyB_jJW010  .-
~*Η παγωμένη Θεσσαλονίκη από χιονιά 10/01/2017! https://youtu.be/tdFFeXrMtd4  .-
~*Ακρόπολη Πλάκα Σύνταγμα   10/01/2017:
 https://youtu.be/3-a0z45cgbg  .-

***  ΒΙΝTΕΟ ... Απάτη ή Αλήθεια  η περίπτωση Άρτέμη  Σώρα και ¨Ελλήνων Συνέλευση"  ; ? Από το 2009 μέχρι και σήμερα ! Φαινόμενο της Ελληνικής οικονομικής κρίσης ή παρουσίαση αετονύχιδων στην απάτη ; ??
~ B. Θεοδωρόπουλος  Ελλήνων Συνέλευσης Γ. Γραμματέας  2017:
~ Αρτέμιος   ΣΩΡΟΣ  από 2009 – 2016 :
 https://youtu.be/oi9kGEEItD4 .-
~ Άρτεμις   Σώρρος :
 https://youtu.be/pZuukvJnWgc .-
~ Aρτέμις ΣΩΡΡΟΣ 2017 :
https://youtu.be/h2lT2GwSrtM .-
~*''Ελλήνων Συνέλευση '' του Άρτεμις Σώρρας και Θεοδορόπουλου 2016: https://youtu.be/QjYuBCreMEU  .-  
~* Αρτέμης Σώρρας ΄'Ελλήνων Συνέλευση'' και ιερέας  περιοχής 2017:
 https://youtu.be/DEdXvQ2TDSk .-

*** Τρέχουν οι εξελίξεις για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ!Διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες...(ΧΑΡΤΗΣ)

~ Xάρτες και εδαφικό είναι τα δύο θέματα που θα συζητηθούν πολύ σήμερα στη Γενεύη,και γι’ αυτό το λόγο η μέρα είναι καθοριστική.Ως επί το πλείστον όμως θα συζητηθούν θέματα όπως η οικονομία,η χρηματοδότηση,η Ε.Ε αλλά και τυχόν εκρεμμότητες στη διακυβέρνηση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν από τη Γενεύη η ελληνοκυπριακή μεριά προτείνει,το 28,2% των εδαφών να τεθούν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.
Υπάρχει και πρόταση περιοψές όπως η Κυθραία, η Μόρφου, Γαϊδούρα, η Αχερίτου και μεγάλο μέρος της Αμμοχώστου τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση ενώ η Λεύκα παραμένει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά,όμως όπως λένε πληροφορίες έχει ήδη ετοιμάσει χάρτη με το 29,2 %  των εδαφών να τίθεται υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

*** Χωρίς ΔΕΗ για πολλές ώρες στην περιοχή (ες) Αρφαρών Καλαμάτας από τρεις (3) κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή :
Σοβαρά προβλήματα στις γραμμές ΟΤΕ  και  στο Internet
 Προβλήματα με τι INTERNET την περιοχή περιξ πρώην Δήμου Αρφαρών !

*** ~ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ στη Κι.Καλύβα της ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ  :                                                                                                             Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΑΣ ΚΙ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΣΌΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΌΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΩΤΗΤΑ , ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ  ,Τα σάβανα τα νεκρικά κουστούμια δεν έχουν τσέπες είναι άτσεπα ,   ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ,  Τίποτα δεν είναι δικό μου όταν είναι μόνο για τον εαυτό μου ,     Η ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ  ,     Η λογική μας λέει μη δίνεις γιατί θα στερηθείς και θα πεθάνεις ,      Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΟΘΕΟΣ ΕΚΕΤΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ,    Κουλός είναι αυτός που δεν έχει χέρια ,  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗ ,  Θέλεις ν΄χεις αφθονία σκόρπιζε  ,      ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΚΛΕΊΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ,   Χαράς τα μάτια που δακρύζουνε και κάποια άλλα που πονάν  ,    Γιατί αυτά τα μάτια θα δουν του παραδείσου τα καλά ,   ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΓΕΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΑ ΓΛΥΚΑ ,    Γιατί αυτό το στόμα θα ψάλλει με τους Αγγέλου ΩΣΑΝΑ  ,    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΗΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ,    Γεννηθήκαμε σ΄αυτό το πλανήτη και υπάρχουμε , για να δοξάζουμε το Θεό και την Παναγιά και να προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους άλλους ,  ΗΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΝΟΙΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΧΑΡΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ,   ~Την «Παναγούδα τελευταία φορά είχα επισκεφτεί τον Αύγουστο του 2013 μαζί με άλλους τρείς φίλους ..                ~ Όπως το σκοτάδι είναι ξένο προς το φως το ίδιο ξένος είναι και ο υπερήφανος από την αρετή ! {Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης } .-
~ Υπερήφανος σημαίνει , ρόδι που από μέσα είναι σάπιο και εξωτερικά το χρώμα του γυαλίζει ,- {Άγιος Ιωάννης Σιναϊτης} .
~ Αιτία της περηφάνιας , ως επί το πλείστον , είναι η αρχομανία και η σχετική μ΄ αυτήν αρχομανία .-{Άγιος Γρηγόριος Νύσσης} .-
~ Η Αγάπη είναι η δύναμη να κερδίσουμε τον αδελφό μας , γιατί εάν κερδίσουμε τον αδελφό μας , τον Θεό κερδίζουμε
.- {Άγιος Μάρκος ο Ασκητής } 
~ Αν η αγάπη είναι ζωή , τότε το μίσος προς τον πλησίον είναι θάνατος ,- { Όσιος Θαλάσσιος }.-

«Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes
«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle
Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy
* «Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του» .-

***  Σημαντική μείωση της φετινής ελαιοπαραγωγής δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 
Αρκετά μειωμένη αναμένεται η φετινή ελαιοπαραγωγή στη Μεσσηνία. Αυτό έχει πλέον διαφανεί, απλώς ακόμα δεν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να υπάρχει και επίσημα το ακριβές νούμερο. Καθώς υπάρχει ακόμα ασυγκόμιστος καρπός, οι υπηρεσίες συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία από τα ελαιοτριβεία.
Στοιχεία επίσημα δεν υπάρχουν και για την ποσότητα ΠΟΠ ελαιολάδου που τυποποιήθηκε πέρυσι στη Μεσσηνία, πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων ευρωπαϊκών αποφάσεων. Ανεπίσημα, η Μεσσηνία παρήγαγε περίπου 7.000 τόνους ΠΟΠ και τυποποίησε μόλις 3.000.
  Μειωμένη η παραγωγή
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, ακόμα συγκεντρώνονται στοιχεία από τα ελαιοτριβεία για τη φετινή ελαιοπαραγωγή. Ορισμένα από αυτά έχουν αποστείλει τα δεδομένα που έχουν, αλλά υπάρχουν αρκετές μονάδες που δεν έχουν ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία.
Μόνο όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία θα μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν πλήρη εικόνα του μεγέθους της φετινής παραγωγής.
Παράλληλα, υπάρχει κι ένα μέρος της ελαιοπαραγωγής που ακόμα δεν έχει συγκομισθεί στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης.
Η μείωση της παραγωγής σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι πολύ σημαντική κι αυτό, σύμφωνα και με το διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Γιάννη Κυριακόπουλο, οφείλεται σε 3 παράγοντες. Ο πρώτος είναι η φυσιολογική παρενιαυτοφορία (όταν το δέντρο τη μια χρονιά βρίσκεται σε πλήρη καρποφορία και παράγει ικανοποιητικά και την επόμενη παρατηρείται απότομα πτώση της παραγωγής). Ο δεύτερος παράγοντας ήταν οι μυκητολογικές προσβολές και η δακοπροσβολή και ο τρίτος η ακαρπία σε ορισμένες  περιοχές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κατά την καρπόδεση.
  ΠΟΠ Ελαιόλαδο
Από πέρυσι και μετά τις σχετικές ευρωπαϊκές αποφάσεις υπήρξε μια ιδιαίτερη ενεργοποίηση στον τομέα της παραγωγής ελαιολάδου ΠΟΠ. Αν και επίσημα στοιχεία δεν έχουν δοθεί ακόμα από τον αρμόδιο οργανισμό για την περσινή χρονιά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραγωγή ΠΟΠ στη Μεσσηνία έφτασε περίπου στους 7.000 τόνους, αλλά τυποποιήθηκαν μόνο 3.000.
Η υπόθεση του ΠΟΠ ελαιολάδου εξακολουθεί να υστερεί στον τομέα της σωστής ενημέρωσης των καταναλωτών και του marketing, με αποτέλεσμα να παράγεται ελαιόλαδο με προδιαγραφές ΠΟΠ, αλλά να μην τυποποιείται, καθώς δεν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση.  Αυτό θα μπορούσε να αποδώσει μόνο με δράσεις, πρωτοβουλίες και στρατηγική σε εθνικό επίπεδο.
Δυστυχώς και η τιμή του ΠΟΠ ελαιολάδου δεν έκανε τη μεγάλη διαφορά, αφού πέρυσι κυμάνθηκε περίπου 20-30 λεπτά παραπάνω το κιλό από το συμβατικό.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

 ***  Η Μεσσηνία κέντρο του παγκόσμιου ελαιολάδου 
Τη διοργάνωση του 2ου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) ανακοίνωσε η εταιρεία επικοινωνίας και οργάνωσης εκθέσεων Vinetum. O AΤΗIOOC 2017 θα διεξαχθεί από 20 έως 22 Μαρτίου 2017 στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από διάφορες χώρες.
Τον περασμένο Μάρτιο, στην 1η του διοργάνωση στην Αθήνα, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 256 συμμετοχές από 10 χώρες και απένειμε 118 μετάλλια. Στόχος των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός αυτός να καθιερωθεί διεθνώς και να συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου.
  Γιατί στη Μεσσηνία
Η Μεσσηνία επιλέχθηκε φέτος από τους οργανωτές ως χώρος τέλεσης του διαγωνισμού, επειδή είναι μία από τις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με το 1/3 περίπου της συνολικής ελληνικής παραγωγής. Επίσης, είναι η πατρίδα της ποικιλίας ελιάς «Κορωνέικη», που θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο, λόγος για τον οποίο η καλλιέργειά της εξαπλώνεται διεθνώς.
Η τέλεση του διαγωνισμού μέσα στον ελαιώνα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Παλάτι του Νέστορα, όπου έχουν βρεθεί σημαντικές αρχαιότητες που αναδεικνύουν τον ελληνικό ελαϊκό πολιτισμό, θα επιτρέψει στους οργανωτές να ενημερώσουν τους κριτές για την ιστορία και την ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου. Όλοι οι κριτές είναι προσωπικότητες διεθνούς κύρους και διαμορφωτές κοινής γνώμης στις πατρίδες τους.
Ο AΤΗIOOC 2017 πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το Ίδρυμα έχει σκοπό να προωθήσει την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη εστιάζοντας στην περιοχή της Μεσσηνίας, υποστηρίζοντας αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο, και με απόσταση η 1η στην κατά κεφαλήν κατανάλωση. Είναι, επίσης, η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής ελαιολάδου στην κατηγορία «έξτρα παρθένο». Αυτά τα στοιχεία και μόνο δικαιολογούν τη φιλοδοξία να καθιερωθεί στη χώρα μας ένας διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου.
Ωστόσο, εδώ πρέπει να προστεθεί και μία πολιτισμική διάσταση, το γεγονός δηλαδή ότι η χώρα μας είναι ουσιαστικά η πατρίδα του ελαιολάδου, η πρώτη στον κόσμο που εξημέρωσε την ελιά και στη συνέχεια ανέδειξε το ελαιόλαδο σε πολιτισμικό προϊόν.
  Οφέλη από το διαγωνισμό
Η ύπαρξη ενός μεγάλου, έγκυρου, διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου, που θα γίνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μόνο οφέλη μπορεί να προσκομίσει στο ελληνικό ελαιόλαδο. Ο διαγωνισμός ονομάζεται «Athena», γιατί φέρει το όνομα της θεάς Αθηνάς που δώρισε στην Αθήνα την ελιά και το όνομά της. Την πρώτη φορά οργανώθηκε στους πρόποδες της Ακρόπολης, φέτος στη Μεσσηνία και στο μέλλον θα «επισκεφθεί» διάφορες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξή τους διεθνώς.
O ATHIOOC είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ελληνικών ελαιολάδων στον κόσμο, γεγονός που έχει τις εξής θετικές επιπτώσεις:
1) Συμβάλλει θεαματικά στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής. Τα ελαιόλαδα που βραβεύονται αποτελούν πρότυπο για όλους τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι αποκτούν έτσι συγκεκριμένους ποιοτικούς στόχους. Επιπλέον, η βράβευση ή όχι ενός ελαιολάδου αποτελεί για τον ίδιο τον ελαιοπαραγωγό πολύτιμη ενημέρωση ως προς την ποιοτική κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει.
2) Με την ύπαρξή του και μόνο συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, η φήμη του οποίου απλώνεται και μέσω των βραβευμένων ελληνικών ετικετών, οι δε ξένοι κριτές που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα γίνονται πρεσβευτές των προϊόντων μας.
3) Συμβάλλει ουσιαστικά και άμεσα στην ανάπτυξη των πωλήσεων όλων των βραβευμένων ελαιολάδων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, η οποία είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση premium ελαιολάδων, εκτιμάται πως ο διαγωνισμός θα είναι καθοριστικής σημασίας, όπως συνέβη με τον αντίστοιχο διαγωνισμό οίνων της Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός πλαισιώνεται και από άλλες καινοτόμες γαστρονομικές δράσεις με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς premium ελαιολάδων.
Ο διαγωνισμός «Athena International Olive Oil Competition» είναι διεθνής τόσο ως προς τους κριτές όσο και τη συμμετοχή δειγμάτων και αφορά μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα της κατηγορίας εξαιρετικά παρθένα (extra virgin).
Δυο επαγγελματίες που διατηρούν στενή σχέση με το κρασί αλλά και με το ελαιόλαδο είναι οι εμπνευστές που ανέλαβαν, σε περίοδο κρίσης, το ρίσκο της διοργάνωσης. Πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο Ντίνος Στεργίδης, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Vinetum, και διευθύντρια η Μαρία Κατσούλη, 1η ελληνίδα οινοχόος, διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου και 1η οινοχόος ελαιολάδου της Ελλάδος.
Σκοπός τους από την πρώτη στιγμή ήταν να συγκεντρώσουν όλους τους Έλληνες, παραγωγούς και τυποποιητές ελαιολάδου, σε ένα διαγωνισμό. Κι αυτό, διότι επί της ουσίας, είναι ο δικός τους διαγωνισμός, ένα εργαλείο προβολής του ελληνικού ελαιολάδου. Όσο ο διαγωνισμός καταξιώνεται, τότε και το ελληνικό ελαιόλαδο πολύ σύντομα θα αναβαθμιστεί ποιοτικά στις συνειδήσεις της παγκόσμιας αγοράς ελαιολάδου, με αποτέλεσμα να βγει κερδισμένο.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στο: www. athenaoliveoil.gr και στο 210 766 0560.
  Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου
Καλαμάτας - ΤΕΙ Πελοποννήσου
Ο διαγωνισμός έχει ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία. Μεταξύ των διεθνών κριτών είναι και τέσσερα μέλη από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ένα από τα ελάχιστα στη χώρα μας που είναι διαπιστευμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου (IOC).
Κι αυτό το γεγονός δείχνει τη δυναμική του Εργαστηρίου, το έργο και την ποιότητα των ανθρώπων που το απαρτίζουν, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι εθελοντές.
Έτσι, στο δεύτερο διαγωνισμό στο πάνελ των κριτών θα καθίσουν: Η Άννα Μηλιώνη, υπεύθυνη ποιότητας και επικοινωνίας του Εργαστηρίου, ο Κώστας Μπουλουλής, η Μαρία Θεοδωρακοπούλου και ο Διονύσης Παπαδάτος.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Όχι στην υπογραφή σύμβασης με ΕΟΠΥΥ από τους ειδικούς θεραπευτές της Μεσσηνίας 
Οι παρακάτω ειδικοί θεραπευτές του Νομού Μεσσηνίας δηλώνουμε ότι αρνούμεθα να υπογράψουμε την προτεινόμενη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εάν δεν έχει προηγηθεί ουσιαστική διαπραγμάτευση επί του κειμένου της σύμβασης.
Ο ΕΟΠΥΥ μας κάλεσε στις 22/12/16 σε προσχηματική διαπραγμάτευση και κατ’ όνομα «δημόσια διαβούλευση»-συνολικής διάρκειας 4 ημερών συμπεριλαμβανομένων 3 αργιών-, για την κατάρτιση συμβάσεων με τους παρόχους υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής», δηλαδή με εμάς, μέχρι τις 30/12/16. Η προτεινόμενη σύμβαση παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, βρίθει ανακριβειών και ελλείψεων ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Ταυτόχρονα, στο Ν.4447 ΦΕΚΑ’ 241/23.12.2016 -Άρθρο 34 διατυπώνονται οι προϋποθέσεις για οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή: Όταν η πραγματικά απαιτούμενη δαπάνη ξεπερνά την προβλεπόμενη, θα εφαρμόζεται οριζόντια περικοπή, κοινώς επονομαζόμενη «κόφτης», το δε ποσό που λείπει θα αφαιρείται από τις αμοιβές των παρόχων υπηρεσιών, δηλαδή από εμάς-“clawback”.
Ως επαγγελματίες που σεβόμαστε στοιχειωδώς την επιστήμη και το επάγγελμά μας, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε σύναψη συμβάσεων με αυτά τα δεδομένα.
Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ-χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς και παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν από 1/1/2017 χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές…
Δεδομένου ότι επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή…
Δεδομένου ότι επιδιώκουμε, παρ’ όλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής:
1) Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών «Ειδικής Αγωγής» για τους ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου, κατά το οποίο θα μας δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτούμε ουσιαστικά και να δρομολογήσουμε τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη σύμβαση, που θα διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής»
2) Καλούμε το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών «Ειδικής Αγωγής», όπως ορίζεται στο Ν4447/2016
3) Καλούμε τους γονείς και τις οικογένειες που μας έχουν επιλέξει και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, να στηρίξουν την προσπάθειά μας για βιώσιμες, ωφέλιμες για τους ίδιους και δίκαιες λύσεις στο χώρο της «Ειδικής Αγωγής» και τέλος,
4) Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιοκτήτες και εργαζομένους στους περίπου 2.000 χώρους και δομές παροχής υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής» να συνταχθούν μαζί μας, για να πετύχουμε βιώσιμες και δίκαιες λύσεις στο χώρο της «Ειδικής Αγωγής».
Οι ειδικοί θεραπευτές
Αλειφέρη Μαρία (Λογοθεραπεύτρια), Βασιλοπούλου Παναγιώτα (Λογοθεραπεύτρια), Γεωργίου Ίριδα (Λογοθεραπεύτρια), Γεωργούντζου Ανδρομάχη (Λογοθεραπεύτρια), Δημητροπούλου Χριστίνα (Λογοθεραπεύτρια), Folle-Αλέπη Καρόλα (Λογοθεραπεύτρια-Ψυχολόγος), Ζόμα Χριστίνα (Λογοθεραπεύτρια), Θεοδωρακόπουλος Βασίλης (Εργοθεραπευτής), Θεοφιλοπούλου Ιωάννα (Ψυχολόγος), Κανελλέας Παναγιώτης (Λογοθεραπευτής), Κενσαλή Μαρία  (Εργοθεραπεύτρια), Κονταξή Γεωργία (Λογοθεραπεύτρια), Κοντραφούρη Αριστέα (Λογοθεραπεύτρια), Κορατζόπουλος Γιάννης (Λογοθεραπευτής), Κουλιέρη Γιολάντα (Λογοθεραπεύτρια), Κουτσούνη Βίκυ (Εργοθεραπεύτρια), Μίχου Γιάννα (Λογοθεραπεύτρια), Μπλάτσα Λένα (Λογοθεραπεύτρια), Πολυδούρη Ευγενία (Λογοθεραπεύτρια), Πολυχρονάκης Στέφανος (Πυξίδα), Πουλίτση Άντζελα (Λογοπεδικός), Πρωτοπαπαδάκη Μαρία (Εργοθεραπεύτρια), Σέλβη Βάσω (Λογοπεδικός), Σπαράγγης Ευάγγελος (Λογοθεραπευτής), Σπυροπούλου Αλίσσια (Φιλόλογος-Ειδικός Παιδαγωγός), Τεριζάκη Αιμιλία (Εργοθεραπεύτρια), Φαργκάλη Μαριάννα (Λογοθεραπεύτρια), Φειδά Φωτεινή ( Εκπαιδευτικός-Ειδικός Παιδαγωγός), Μαρκόπουλος Βασίλειος (Λογοπεδικός), Μπαρτάς Γεώργιος (Λογοπεδικός), Μπρούμα Ηλιάνα (Ψυχολόγος-Ειδικός Παιδαγωγός), Κώτσαρη Νικολέτα (Λογοθεραπεύτρια), Μαλαπέρδας Κωνσταντίνος (Λογοθεραπευτής), Παντελοπούλου Ειρηλένα (Λογοθεραπεύτρια), Μπαρούνη Σταυρούλα (Λογοθεραπεύτρια)

***  Σε 13 κομμάτια θα διασπαστεί ο ΕΛΓΟ Δήμητρα 
Σε 13 κέντρα (όσες και οι Περιφέρειες της χώρας) θα διασπαστεί ο ΕΛΓΟ Δήμητρα. Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο λειτουργίας που παρουσίασε στο Διοικητικό Συμβούλιο, πριν από 15 ημέρες, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γεώργιος Καρέτσος και ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Βλάχος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης, το μεγαλύτερο μέρος της πιστοποίησης, των ελέγχων (ισοζύγια κ.α.) και της εκπαίδευσης θα γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο. Σε πρώτη φάση μένει εκτός της «αποκέντρωσης» η έρευνα, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει στην επόμενη φάση.
Βέβαια, το ερώτημα είναι, μετά την «αποκέντρωση» των υπηρεσιών και αφού όλες τις λειτουργίες θα τις κάνουν οι περιφερειακές δομές, ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης.
Σε αυτό το σχέδιο, πάντως, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, που υποστηρίζουν ότι θα τον οδηγήσει σε διάλυση.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο αιρετός εκπρόσωπος προσωπικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Παναγιώτης Κάτσαρης, «ένα από τα βασικότερα προβλήματα που έχει το συγκεκριμένο σχέδιο είναι ότι δε διευκρινίζει πώς θα επανδρωθούν οι περιφερειακές υπηρεσίες για να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας το έργο που θα τους ανατεθεί. Υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης. Σε κάποιες Περιφέρειες δεν υπάρχουν καθόλου εργαζόμενοι. Μιλάμε ότι θα υπάρξει μια παρακμιακή κατάσταση. Η πρόταση αυτή θα φέρει μια ριζική αλλαγή της λειτουργίας του Οργανισμού».
Και προσθέτει: «Το 2014 είχαμε μια συνένωση των τεσσάρων υπηρεσιών τεσσάρων οργανισμών (ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ) στον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Τώρα έρχεται μια αποκέντρωση, που στην ουσία θα φέρει την αποδιάρθρωση του Οργανισμού.
Εμείς, ως εργαζόμενοι, έχουμε κάνει τις προτάσεις μας στη διοίκηση. Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας δεν πρόκειται να φέρει θετικά αποτελέσματα. Δε θα αφήσουμε να οδηγήσουν κάποιοι στη διάλυση τον Οργανισμό. Σε περίπτωση που επιμείνει η διοίκηση σε αυτό το μοντέλο, θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ζητάμε από τη διοίκηση να μας καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση και όχι κάποιες μεμονωμένες σκέψεις της».
Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι αλλαγές, που έφερε το 2014 ο πρώην υπουργός κ. Τσαυτάρης στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεν είχαν κανένα θετικό αποτέλεσμα. «Ο Σύλλογος Εργαζομένων πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχαμε από την πρώτη στιγμή έναν ενιαίο κανονισμό κατάστασης προσωπικού, για να μπορεί να λειτουργεί ο Οργανισμός σε ένα ενιαίο πλαίσιο. Επίσης, θα πρέπει οι αρμοδιότητες να είναι ενισχυμένες και, φυσικά, να διασφαλιστεί ότι ο Οργανισμός θα παρέχει υπηρεσίες στον πρωτογενή τομέα, με έμφαση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την πιστοποίηση και την εφαρμοσμένη έρευνα. Αποσπασματικά δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Οργανισμός. Πρέπει να υπάρξει στρατηγική κατεύθυνση από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ, για το τι έρευνα χρειάζεται η χώρα και ποια εκπαίδευση και κατάρτιση πρέπει να έχουν οι Έλληνες αγρότες. Ακόμη και οι έλεγχοι θα πρέπει να οργανωθούν. Χωρίς κεντρική κατεύθυνση δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας Οργανισμός», τονίζει ο κ. Κάτσαρης.
ΠΗΓΗ: Σταύρος Παϊσιάδης, info@agrotypos.gr

*** Σε Άγριλο - Πολιανή με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Την προσεχή Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για το 2017, με πρώτη εξόρμηση στο μονοπάτι που συνδέει τους οικισμούς Άγριλο και Πολιανή.
Το μονοπάτι διανοίχθηκε την περίοδο 1950-51 για να κάνει πιο σύντομη την απόσταση και την επικοινωνία των δύο χωριών, αντικαθιστώντας παλιότερη διαδρομή. Ανεβαίνει από τον Άγριλο, σε κατεύθυνση ανατολική, στις πλαγιές του όρου Συρόκα και στο μεγαλύτερό του τμήμα κινείται ψηλά πάνω από το «Τζιρόρεμμα», ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Μεσσηνίας, το οποίο ξεκινά τη διαδρομή του από τις δυτικές πλαγιές του βόρειου Ταϋγέτου.
Πλούσια είναι τα ιστορικά στοιχεία και τα μνημεία σε αυτές τις περιοχές. Στον εκτεταμένο αλλά αραιοκατοικημένο Άγριλο συναντάμε πλήθος παλιών εκκλησιών, ορισμένες από τις οποίες έχουν κτιστεί πολλούς αιώνες πριν και αποτελούν αξιόλογα βυζαντινά μνημεία.
Μεγαλύτερη ιστορική φήμη έχει η Πολιανή ως η γενέτειρα του ήρωα της επανάστασης του 1821 Παπαφλέσσα (γνωστός ως και Γρηγόριος Δικαίος).
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Ορειβατικού.
Ώρες πορείας: 6-7.
Βαθμός δυσκολίας: 2 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η δυσκολία ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη).
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στα τηλ. 6977716580 και 6977271643.

*** Αλυσίδες στο Καλαμάτα- Σπάρτη, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινόμενων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως:
Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 45ο χιλ/τρο έως 54ο χιλ/τρο E.O. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας.
-Στο λοιπό ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο Μαινάλου, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.
Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 10ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Δερβενίου.
Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
-Από το 26ο χιλ/τρο έως 41ο χιλ/τρο Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης

*** Δήλωση Τράμπ!''Aν ο Πούτιν με συμπαθεί,το θεωρώ πλεονέκτημα''...

~ Tην πρώτη συνέντευξη Τύπου  μετά την εκλογή του έδωσε  ο Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα όσα γράφτηκαν για τη Ρωσία και για τη δήθεν κατοχή της βίντεο και άλλα στοιχεία προκειμένου να απειλήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.
"Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να έχει γραφτεί και σίγουρα  δεν θα έπρεπε να κυκλοφορήσει δημοσίως’’,τονίζοντας πως πρόκειται για ανοησίες.
Και συνέχισε λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς οι οποίοι είδαν αυτό που κυκλοφόρησε,ενδεχομένως από τις μυστικές υπηρεσίες, ποιος ξέρει, το οποίο θα ήταν μια τεράστια κηλίδα στην υπηρεσία τους, αν στην πραγματικότητα έκαναν κάτι τέτοιο", συνέχισε ο Trump.
Αναφέρθηκε επίσης και στο Ρώσο ηγέτη λέγοντας:’’Αν ο Πούτιν με συμπαθεί,τότε αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα''.
 

~  «Το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό και γι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή. Πίσω από τα κύματα της μετανάστευσης υπάρχουν και άλλα πράγματα, που είναι το ζουμί της όλης υπόθεσης. Οι ισλαμιστές δεν θέλουν μόνο να σκοτώνουν βάζοντας μπροστά τα κορόϊδα που στρατολογούν. Τούς ενδιαφέρει να βγάζουν και χρήμα –και μπόλικο, μάλιστα»,τονίζει αξιωματικός των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών από το Βέλγιο.Επιπρόσθετα αναφέρει ότι απόρρητες εκθέσεις της Frontex μιλούν ακόμα και για συνεργασία δουλεμπόρων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) λέγοντας χαρακτηριστικά:«Κάποια μέλη των ΜΚΟ έχουν όντως αγνές προθέσεις, αλλά κάποια άλλα παίζουν αισχρά παιχνίδια και όχι μόνον για το χρήμα».Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρώπης,βρίσκονται στη Ελλάδα προσπαθώντας να γεμίσουν τα ενδεχόμενα κενά αλλά και να προστατεύσουν τόσο την Ελλάδα όσο και τη δική τους χώρα.
Όπως τονίζει ο  δρ. Νίκος Δενιόζος, ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και τέως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Europol, οι διακινητές ανθρώπων θησαύρισαν καθώς για το 2015,τα κέρδη τους από τη διακίνηση, ξεπέρασαν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι που επιβεβαιώνεται και απο την Interpolαλλά και από τη Europol.
«Εννέα στους δέκα πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2015, βασίστηκαν σε “υπηρεσίες διευκόλυνσης”, κυρίως δίκτυα εγκληματιών που προσαρμόζουν και επεκτείνουν την δράση τους σε όλο το μήκος των προσφυγικών διαδρομών. Το ποσοστό δε αυτό αναμένεται να είναι μεγαλύτερο φέτος»,τονίζεται σε έκθεση.
Και συνεχίζει λέγοντας: «Η βασική δομή των δικτύων διακίνησης προσφύγων περιλαμβάνει επικεφαλής που συντονίζουν τις ενέργειες καθ’ όλο το μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής, οργανωτές που διαχειρίζονται δραστηριότητες τοπικά, μέσα από προσωπικές επαφές, και καιροσκόπους διαμεσολαβητές που βοηθούν κυρίως τους οργανωτές, ενδεχομένως δε να βοηθούν και στην στρατολόγηση νέων μελών των δικτύων».

***  ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ τα ΨΕΜΑΤΑ ΣΩΡΡΑ!Κανένα ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ οι ΡΩΣΟΙ...

~  Σε ‘’αποκαλύψεις’’ πέρασε ο Σώρρας στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη,όπου μεταξύ άλλων κύρηξε τον εαυτό του ήρωα της Ρωσίας και μάλιστα έδειξε ένα παράσημο που υποτίθεται έλαβε από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μετά από έρευνα που έκανε το σάϊτ ‘’Εllinika Hoaxes’’,αποδείχθηκε πως το μετάλλιο που με τόσο καμάρι δείχνει ο κύριος Σώρρας δεν υπάρχει καν στη λίστα με τα παράσημα του ρωσικού κράτους.Αυτό που στην πραγματικότητα κρατούσε και έδειχνε ο κύριος Σώρρας είναι αντίγραφο του αναμνηστικού επετειακού μεταλλίου,των 70 χρόνων από τη νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το οποίο δινόταν σε στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό της ΕΣΣΔ.Φυσικά όπως τονίσαμε πρόκειται για αντίγραφο το οποίο μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί μέσω διαδικτύου.
Για να δείτε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που λέμε πως οι ισχυρισμοί του είναι ψέμματα...
 
***  Ο Μητσοτάκης ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ πως θα κυβερνήσει! Σωθήκαμε...

~ Τα σχέδια του για όταν-και αν-αναλάβει την πρωθυπουργία αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό και μας έδωσε μια γεύση από τα ίδια.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε είναι έτοιμος να  κυβερνήσει και για αυτό ζητάει εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι η "η κυβέρνηση μου θα περιλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς", κατηγορώντας  τον Αλέξη Τσίπρα ότι "απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής 'ανανέωσης'".
Ο κ. Μητσοτάκης, σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε ότι "από τη στιγμή που θα προτάξουμε συγκεκριμένες μειώσεις δαπανών θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων. Θα το κάνουμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματικότητα ότι προχωράμε". Εδώ, αξίζει να τονίζουμε ότι όταν ρωτήθηκε αν θα κινηθεί μονομερώς, απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι θα είναι "ελεγχόμενο".
Ένα άλλο σημείο που μας έκανε εντύπωση είναι ό,τι είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Δημόσιο, καθώς διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις, δήλωση που αντιβαίνει σε αντίστοιχη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς έκανε σαφές ότι θα υπάρξουν απολύσεις, (δείτε τη σχετική δήλωση ΕΔΩ).

***  Νέα ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ! Θέλουν ΠΟΛΕΜΟ...

~ Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν προκλητικά το ενδιαφέρον της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να εγκαταστήσει Έλληνες πολίτες σε 28 μικρές νήσους του Αιγαίου, ώστε αυτές να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα σχολιάζουν, σήμερα,  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι εκτενείς αναφορές στον τουρκικό τύπο αφορούν το έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο Νεκτάριος Σαντορινιός. «Σύμφωνα με τον κύριο Σαντορινιό, το σχέδιο αυτό εντάσσεται στην στρατηγική 2014-2020 που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Κύπρος [στο Αιγαίο] » γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ και συνεχίζουν πως « σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση για το σχέδιο μετεγκατάστασης Ελλήνων πολιτών στα νησιά, ενώ και το υπουργείο Άμυνας της χώρας είναι σύμφωνο με την πράξη αυτή.»
«Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει χτίσει νόμιμα φυλάκια στις Οινούσσες, ένα μικρό νησάκι δίπλα στη νήσο Παναγιά» γράφουν χαρακτηριστικά.
Συνυπολογίζοντας πως ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και θεωρεί πως το μισό Αιγαίο είναι δικό του και το άλλο μισό ‘γκρίζο’, τότε δεν προκαλεί εντύπωση που τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αυτή την προσέγγιση.

*** ΧΙΟΝΙΑΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!Μετράει νεκρούς η Ευρώπη...

~  Δριμύ το ψύχος που σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη εδώ και μια εβδομάδα,η οποία μετράει ήδη 65 νεκρούς.7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βουλγαρία  ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 65 νεκρούς.
Το κύμα ψύχους από τη Σκανδιναβία πλήττει πολλές μέρες τώρα μεγάλο τμήμα της κεντρικής Ευρώπης,των Βαλκανίων αλλά και την Ιταλία.

*** ΟΛΗ η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Για Χούντα μιλούν οι Δημοσιογράφοι...
 ~ Σας παραθέτουμε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά του Υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου κατά του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και του Διευθυντή του Ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτη Τζένου-όπως την δημοσιεύει το enikos.gr.
  Η ανακοίνωση-απάντηση των δύο δημοσιογράφων από τη ΓΑΔΑ είναι σαφέστατη.  “Καλημέρα σε όλους τους φίλους. Η αριστερή χούντα έδειξε το χειρότερο πρόσωπο της. Η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί εναντίον μας για εκβίαση κατέπεσε με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρωτοφανής επιχείρηση με 25 αστυνομικούς στα γραφεία μιας μεγάλης κυκλοφορίας πανελλαδικής εφημερίδας είχε στόχο την τρομοκράτηση μας και των εργαζομένων του Ομίλου, επειδή ασκούμε κριτική στους κυβερνώντες. Δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για το “εγκληματικό αδίκημα” της συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή ενοχλήσαμε την κυβέρνηση από τις χειμερινές της διακοπές σε πολυτελή θέρετρα. Ευχαριστούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, την ΕΣΗΕΑ, αλλά και τους χιλιάδες φίλους για τη στήριξη τους. Ευχαριστούμε ακόμα και όσους έμμισθους κονδυλοφόρους επέλεξαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να μας συκοφαντήσουν. Άξιος ο μισθός τους.Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη- και μόνο- ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι τιμή μας που μας διώκει ο Καμμένος. Περιμένουμε να ζητήσει την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Χούντα είναι, θα περάσει..”   πηγή enikos.gr
*** ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ που ακούοντε  :

~* Μια γυναίκα λέει στον Τσόρτσιλ ,  Αν σε είχα άντρα  μου θα σου έδινα δηλητήριο , και εγώ αν σε είχα γυναίκα θα το έπινα{Τσόρτσιλ) .-
~*  Ο γλυκομίλητος μπορεί να  θηλάσει και μέλια .-
~*Ποίο καλά κερδίζουμε κάτι με το χαμόγελο ,παρά με το σπαθί .-
~* Το σπαθί κότει τα πάντα  , ,δεν λέει τίποτα , το χαμόγελο είναι μια μικρή καμπύλη , διορθώνει  , .όμως χιλιάδες στραβά πράγματα .-
~* Άμα χαμογελάσεις σε έναν ταραγμένο άνθρωπο , του παίρνεις την ταραχή και τον βάζεις μέσα στον παράδεισο .-
~* Στον τάφο μας ούτε Κύριε Ελέησον μπορούμε να πούμε , ούτε και το σταυρό μας να κάνουμε .-
~*Τα σάβανα, τα νεκρικά κουστούμια , δεν έχουν τσέπες .-
~* Έχασα τα πάντα , εκτός από εκείνα που έδωσα .-
~*  Θέλεις να γίνεις πτωχός και εσύ και εγώ Θησαύριζε .-
~* Θέλεις να γίνεις ζητιάνος  αποθήκευε ,.-
~* Θέλεις να πεθάνεις από τη πίνα , κλείσε τα μάτια σου και τα αφτιά σου  στην ανθρώπινη και συνανθρώπινη  δυστυχία .-
~*Τίποτα δεν είναι δικό μου , όταν είναι μόνο για τον εαυτό μου .-
~*Τα ανθρώπινα δεν έχουν απολυτότητα .-
~*Τα λάθη των γιατρών τα σκεπάζει το χώμα .-
~*Τα χέρια του κουλού είναι  πιο πολύ-πολύ  καλύτερα από τα χέρια του τσιγκούνη .-
~*
 ***  ΤΙΜΑ ΙΑΤΡΟΝ ΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΙΣ  ΑΥΤΟΥ ,
ΚΑΙ ΓΑΡ ΑΥΤΟΝ ΕΚΤΙΣΕ ΚΥΡΙΟΣ .
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΥΨΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΤΟΥ ,
ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ .-
  Σοφία Σειράχ , ΚΕΦ. ΛΗ στ 1-4  .-
~ Τα πράγματα βαδίζουν κανονικά , όταν συλλάβουμε το αληθινό νόημα της ζωής .                                     
 ~ Ο Θεός είναι δίκαιος .  Η  δικαιοσύνη του Θεού  , δεν κάνει λάθη .-                                                   
 ~ Η  ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι διαβλητή , εναλλασσόμενη , ίσως και ψεύτική .-                                 
~ Ο άρρωστος μπορεί να καταλάβει τον πόνο του άλλου .-                                                                  
 ~ Οι νέοι είναι καινούργιες μηχανές με παγωμένα λάδια .-                                                                         
~ Οι  νέοι σήμερα , δεν αγαπούν την χαρά του Θεού .-                                                                                    
 ~ Μακριά από την ηδονή των αμαρτωλών θεαμάτων και κοντά στην γλυκύτητα των γλυκισμάτων .-                                                             
 ~ Δεν είναι ελευθερία  , «το όλα επιτρέπονται » , αυτό είναι σκλαβιά .-                                                
~ Ελευθερία είναι , το όριο της συμπεριφοράς μας .-
~ Η  ελευθερία είναι καλή , όταν οι άνθρωποι  μπορούν να την αξιοποιήσουν , διαφορετικά είναι καταστροφή  .-                                                        
~ Οι  άνθρωποι , ανεβαίνουν δυστυχώς με τον τύπο , και όχι με την ουσία και την αξία .-                                      
~ Ο  διάβολος , έχει για όλους τον τρόπο του .-         
 ~ Ο  παπάς πρέπει όλους τους ανθρώπους να τους έχει  το ίδιο .-, όλοι είναι δικοί του .- Όλους να τους δέχεται , χωρίς να κάνει διακρίσεις .-                    
 ~ Περισσότερη προσοχή στην ομορφιά της ψυχής και μετά στα άλλα  .-                                                
~ Η πραγματική ζωή είναι η πνευματική και όχι η  υλική .-                                                                             
~ Ο κόσμος σήμερα , έχει ανάγκη , από καλούς πνευματικούς  .-                            ~ Αν υπήρχαν καλοί πνευματικοί , θα λιγόστευαν οι ψυχίατροι  .-                                     
~Ο πνευματικό , πρέπει πρώτα να εξετάζει και μετά να εφαρμόζει τους κανόνες  .-                                                                                                     
~ Ο  μοναχός παντού και πάντοτε , πρέπει να κινείται στο χώρο της γενικής Αγάπης .-                                                                                                                                   ~ Η  υπακοή να γίνεται ολοκληρωτικά , χωρίς κακομοιριά και σαν αγκαρία .-                                                                                                                    
~ Οι  δυνατοί να βαστάζουν τα βάρη , για να ξεκουράζουν τους αδύνατους και όχι να θέλουν οι δυνατοί να σηκώνουν το ίδιο βάρος με τους αδύνατους .-                                                                                                             
~ Δύσκολα ασχολούμεθα με τον εαυτό μας , ενώ με τους άλλους , ασχολούμαστε πολύ εύκολα  .-                                                                                                                            ~ Ο  Θεός είναι πνευματικός άρχοντας και σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου.-                                                                                                                                                  
~ Στη σύζυγό σου να φέρεσαι με πνευματικό τρόπο , με Αγάπη , και κατανόηση και με πολύ κουβέντα-συζήτηση , καθώς επίσης και στα παιδιά σας .-                                                                                                          
 ~ Η  απιστία κάνει μεγάλη ζημιά .- Ο κόσμος έχασε το νόημα της ζωής και πρέπει στα σίγουρα να το βρει .-                                                                                                     
 ~ Το  κακό ξαπλώθηκε παντού , Είναι μαυρίλα ,….                                                         
~ Οι  μορφωμένοι κάνουν μεγάλες ανοησίες , γι΄ αυτό και τώρα είμαστε σε μαύρη εποχή .-                                                                                                                                         ~  Δυστυχώς ο κακός άνθρωπος , παρουσιάζεται σαν καλός  .-                                            
 ~ Η κοσμική αντιμετώπιση των πραγμάτων γεμίζει τα ψυχιατρεία .-                           
 ~ Να εργαζόμαστε με φιλότιμο και ευγνωμοσύνη το Θεό .-                                                           
~ Την καρδιά μας νατην δίνουμε στο Θεό και όχι στα υλικά πράγματα .- Αγάπη σημαίνει να δίνεις .-                                                                                                                            ~ Η ζωή μας είναι μια τομάτα ή την τρως στη μάπα ή την τρως σαλάτα .- Η ζωή μας είναι ένα κέρμα που την ξοδεύουμε άνευ λόγου εκεί που δεν πρέπει , χωρίς λογική , σκέψη και ρεαλισμό .- 
~  Η φιλία [ή η αγάπη] είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα. Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη.  Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος  ~

~* Ο λαός πρέπει να είναι για μάχες και όχι για παρελάσεις .-                               ~Οι  πολιτικοί είναι σαν τις αλεπούδες , ενώ οι στρατιωτικοί είναι σαν τα τσακάλια .-                                                                                                                               ~ Ο Χριστός είναι σαν το Οξυγόνο κι εμείς τον κάνουμε διοξείδιο του άνθρακα  .-                                                                                                                  
~ Δεν πρέπει να πολεμάμε τους ανθρώπους με αντίθετες απόψεις .-                                                                                                                                            

~  Η ισορροπία εξαρτάται από την αρμονία και η αρμονία από την αντίθεση , δηλαδή , δράση –αντίδραση .-                                                                                                                                       
~Η αντίθεση στην επίγεια ζωή , είναι αρμονία .-                                                             
~Η καλή γυναίκα έρχεται σε έναν κακό άντρα , για να τον σώσει και αντίστροφα .-                                                                                                                                           
 ~Με την πίστη στον Θεό , όλα τα προβλήματα λύνονται .-                                     ~Σύνταξη παίρνω από το ταμείο της υπομονής , της προσευχής , της Αγάπης κ.λ.π.                                                                                                                                     ~ Τα  νεκροταφεία με τα μάρμαρα έχουν γίνει αδιάβροχα και δεν βοηθούν στο λιώσιμο των οστών .-                                                                                            ~Προτιμότερο να δίνουμε κατευθείαν στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες παρά στα ιδρύματα .-                                                                                                                           
~ Ο Θεός δεν προορίζει , αλλά προγνωρίζει .-                                                                     
~ Υπάρχουν πολλά όνειρα που είναι της αγωνίας .-                                       
~ Να μην επιδιώκουμε να δικαιωθούμε από ανθρώπους , όταν έχουμε δίκαιο .  Ο Θεός είναι δίκαιος .-                                                                                                       ~Εκκλησία  είναι εκείνοι που ζούν όπως θέλει ο Χριστός και όχι οι άλλοι που πολεμούν την εκκλησία .-                                                                                                    
~ Δεν πρέπει να σκαλίζουμε τις αμαρτίες των άλλων , παρά μόνον τις δικές μας .-                                                                                                                   
~ Το χρυσάφι είναι καλύτερο από το μπακίρι .-                                                               
  ~Ο λαός πρέπει να είναι για μάχες και όχι για παρελάσεις .-                                            
 ~Ο τσιγγάνος αν βάλλει φουστανέλα  γίνεται τσολιάς .-                                                     
~ Οι Ευρωπαίοι έχουν την ευγένεια αναπτυγμένη και οι Έλληνες την ευλάβεια .-                                                                                                                    
~ Όταν ο άνθρωπος συμμαζέψει τον εαυτόν του και τα μάτια του , τότε ο νους του συγκεντρώνεται αναγκαστικά στο Θεό .-                                                                                            
~ Η ζωή είναι μια τομάτα ή την τρώς στην μάπα ή σαλάτα .-                                                                                                                                ~ Το  μπάσκετ είναι σαν την ζωή .-
*** Αθλητική ενημέρωση :
 


*** Κύπελλο Ελλάδας :
~*  ΤΡΙΚΑΛΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  0-2  .- ^

~ * ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ  0-2 .- ^

~ Αναβλήθηκαν οι αγώνες  κυπέλλου  ΞΑΝΘΗ -ΟΦΗ  και  ΠΛΑΤΑΝΙΑ -ΠΑΣ Γιάννινα .- σήμερα Τετάρτη 10-01-2017 .-

*** Αγώνες  Ευρωμπάσκετ  Πέμπτη και Παρασκευή  για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  και  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ :
~** Οι αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής της Euroleague,
Πέμπτη 12/01/2017


~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ούνικς Καζάν - Μπάμπεργκ

Νταρουσάφακα - Μπασκόνια

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε

Παρασκευή 13/01/2017
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ

 
*** Τα αποτελέσματα  της 12ης αγωνιστικής  :
Παναχαϊκή - Παμβοχαϊκός 1-3 (18-25, 19-25, 26-24, 21-25)
ΑΟΠ Κηφισιάς-Ολυμπιακός 0-3 (20-25, 14-25, 19-25)        
Φοίνικας Σύρου-ΠΑΟΚ 2-3 (25-21, 21-25, 25-20, 20-25, 16-18)
Ηρακλής-Hρακλής Χαλκίδας 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-19)
Κύζικος-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-3 (23-25, 20-25, 22-25)
Ορεστιάδα-Παναθηναϊκός 0-3 (14-25, 17-25, 21-25)
~** Ο αγώναςστο εξ αναβολής ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League
Τα σετ: 2-3 (25-21, 21-25, 25-20, 20-25, 16-18) σε 137'
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Χήρας, Μρντακ 27 (24/47 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Πάρις 6 (3/3 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ρεϊνάλντο 19 (18/33 επ, 1 άσσος, 55% υπ - 30% άριστες), Εφραιμίδης 9 (7/16 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 55% υπ - 25% άριστες), Τουράνιανιν 5 (3/9 επ, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 73% υπ - 46% άριστες), Παπαδόπουλος 3 (1/4 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σούρδι 5 (3/10 επ, 2 μπλοκ, 56% υπ - 22% άριστες)
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς 1 (1/4 επ), Σακόγλου 11 (11/25 επ), Ανδρεάδης 11 (7/10 εππ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (8/11 επ, 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 18 (12/25 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ, 53% υπ - 33% άριστες), Ντάντε 12 (11/24 επ, 1 μπλοκ, 62% υπ - 33% άριστες) / Γκαράς (λ, 58% υπ - 36% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Παντακίδης, Τερζής, Σωτηρίου 9 (6/16 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ).

***   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
Πέμπτη, 12/01/2017 17:15 OTE Sport 1
Λαμία - Ατρόμητος
Κύπελλο Ελλάδας

18:00 NOVASPORTS 2
Ούνικς Καζάν - Μπάμπεργκ
Euroleague

19:00 NOVASPORTS 1
Νταρουσάφακα - Μπασκόνια
Euroleague

19:30 OTE Sport 1
Παναθηναϊκός - Κισσαμικός
Κύπελλο Ελλάδας

21:00 OTE Sport 6
Βολερό - Ντινάμο Μόσχας
Champions League Γυναικών

21:30 OTE Sport 7
Τσιβιτανόβα - Καλάμπρια
Κύπελλο Ιταλίας

21:45 NOVASPORTS 2
Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε
Euroleague

22:00 ΕΡΤ2
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
Euroleague

22:00 OTE Sport 4
Ντένβερ Νάγκετς - Ιντιάνα Πέισερς
NBA

22:00 NOVASPORTS 1
Μίλαν - Τορίνο
Κύπελλο Ιταλίας

22:15 ΕΡΤ1
Σεβίλλη - Ρεάλ Μαδρίτης
Κυπελλο Ισπανίας

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5093  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3323   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3328  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.744  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: