Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 ...
~

Απόκρουση της απελπισίας
Όσιος Εφραίμ ο ΣύροςΠρόσεχε αδελφέ, γιατί ο εχθρός πολεμάει με διάφορους τρόπους τους αγωνιστές. Και πριν να πραγματοποιηθή η αμαρτία, ο εχθρός την δείχνει στα μάτια τους πολύ μικρή. Μετά τη διάπραξη της αμαρτίας όμως, ο πονηρός την παρουσιάζει υπερβολικά βαρειά στα μάτια εκείνου που αμάρτησε, σηκώνοντας εναντίον του μύρια κύματα λογισμών, έτσι ώστε, πνίγοντας μέσα σ' αυτά τη λογική σκέψη του αδελφού, να τον καταποντίση στο βυθό της απελπισίας.

Κι εσύ λοιπόν, αγαπητέ, γνωρίζοντας από πριν αυτές τις πανουργίες του εχθρού, πρόσεχε μη σε γελάσει και αμαρτήσεις. Αλλά κι αν έχεις ήδη πέσει σ' ένα παράπτωμα, μην το συνεχίζεις, απελπισμένος για τη σωτηρία σου. Σήκω και γύρνα πίσω στον Κύριο και Θεό σου. Κι Εκείνος θα σ' ελεήσει. Γιατί ο Δεσπότης μας είναι οικτίρμων και ελεήμων, μακρόθυμος και πολυέλεος, και δεν περιφρονεί όσους μετανοούν ειλικρινά, αλλά πρόθυμα και με χαρά τους δέχεται.

Όταν λοιπόν σου λέει ο εχθρός, «Χάθηκες, δεν μπορείς πια να σωθείς», εσύ πες του: «Εγώ έχω Θεό εύσπλαγχνο και μακρόθυμο, γι' αυτό και δεν απελπίζομαι για τη σωτηρία μου. Εκείνος που μας άφησε εντολή να συγχωρούμε το συνάνθρωπό μας "έως εβδομηκοντάκις επτά" (Ματθ. 18:22), ο Ίδιος, πολύ περισσότερο, θα συγχωρήσει τις αμαρτίες εκείνων που επιστρέφουν κοντά Του μ' όλη τους την ψυχή».

Κι έτσι, με τη χάρη του Θεού, θα λυτρωθής από τον πόλεμο.



~17 Σεπτεμβρίου
Ιερομαρτύρων Ηρακλείδου και Μύρωνος, επισκόπων. Μάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης (1) (†137). Μαρτύρων Αγαθοκλείας, Ασκληπιοδότης, Ηλιού, Λουκίας και Γεμινιανού. Θεοδότης (2), Θεοδότου, Μαξίμου, Παντολέοντος, Πατερμουθίου, Χαραλάμπους. Οσίων Αναστασίου και Ευξιφίου επισκόπου Αλαμανίας (Κύπρου) και των εκ Παλαιστίνης εις Κύπρον ελθόντων: Αγαπίου, Αλεξάνδρου [Αξύλου], Ανδρόνικου, Αρτεμίου, Αρτέμονος, Αυξουθενίου, Βαλαντίου, Βαρλαάμ, Βασιλείου επισκόπου, Γεωργίου (Βαβατσινιώτη), Γεωργίου (Επιτηδεώτου), Γεωργίου (Αλαμανού ), Γεωργίου (Περαχωρίτου ), Δημητριανού επισκόπου, Ειρηνικού [ή Αρνιακού], Ελπιδίου, Επαφροδίτου, Επιφανίου (εν Κυθραία), Επιφανίου [Αξύλου], Εφρασίου, Ευτυχίου, Ευφημιανού, Ηρακλείδου (3) [Ηρακλείου] επισκόπου, Θελθά, Θεοδοσίου, Θεράποντος (εν Κολιάνι), Θεράποντος (εν Σίντα ), Ιλαρίωνος του νέου, Ιωάννου και Ιωσήφ (εν Λιθροδόντα ), Καλανδίου, Κασσιανού, Κωνσταντίνου, Λαυρεντίου, Ολβιανού, Ορέστη, Παμμεγίστου, Παμφοδίτου, Παφνουτίου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου, Σωτηρίχου, Χαρίτωνος [Χαρέτη] και Χριστόφορου.
(1)Έζησαν όταν αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Ανδριανός. Όταν η τίμια και ενάρετη Σοφία χήρεψε πήγε μαζί με τις κόρες της στη Ρώμη. Εκεί ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν. Αφού χώρισε τη μητέρα από τα παιδιά της, ζήτησε να παρουσιασθεί μπροστά του η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής. Τότε ο σκληρός ηγεμόνας διέταξε τον αποκεφαλισμό της. Το ίδιο σθένος με την Πίστη επέδειξαν και οι αδελφές της, η δεκάχρονη Ελπίδα και η εννιάχρονη Αγάπη. Ο σκληρός Ανδριανός δε δίστασε να διατάξει τους δήμιους του να αποκεφαλίσουν και τα άλλα δύο κορίτσια. Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά Του. Ο Θεός εισάκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.
(2)Η Αγία Θεοδότη έζησε στα χρόνια του βασιλιά Αλέξανδρου Σεβήρου. Καταγόταν από τον Εύξεινο Πόντο, ήταν πλούσια και χριστιανή. Έκανε πολλά φιλανθρωπικά έργα και ήταν πάντα κοντά σε όποιον την είχε ανάγκη. Καταγγέλθηκε όμως στον διοικητή της Καππαδοκίας Σιμπλίκιο, ότι με τα χρήματά της προσπαθούσε να προσελκύσει ειδωλολάτρες στον χριστιανισμό. Αμέσως διατάχθηκε να την υποβάλλουν σε σκληρά βασανιστήρια. Με θαυμαστό τρόπο όμως έκλεισαν οι πληγές της και η πόρτα της φυλακής άνοιξε μόνη της. Τελικά αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας έτσι το στεφάνι της αιωνίου ζωής.
(3) Ο Ηρακλείδης, ήταν γιος ειδωλολάτρη ιερέα και κατοικούσε στο χωριό Λαμπαδιστό της Κύπρου. Ο πατέρας του, παρόλο που ήταν ειδωλολάτρης, ήταν φιλόξενος και δεν δίστασε να φιλοξενήσει τον Απόστολο Παύλο μαζί με τον Βαρνάβα και τον Μάρκο, όταν αυτοί ήρθαν στην Κύπρο. Τότε οδήγησαν τον Ηρακλείδη στα χνάρια του Χριστού και αυτός με τη σειρά του τους γονείς του. Ο απόστολος Παύλος τον διόρισε επίσκοπο Ταμασίων τής Κύπρου. Ο ίδιος εργάστηκε με πολύ ζήλο μαζί με τον Μύρων πού είχε για βοηθό του, για τη διάδοση του χριστιανισμού με θεαματικά αποτελέσματα μάλιστα. Πολλοί ειδωλολάτρες πίστεψαν στον Χριστό. Οι επιτυχίες του όμως προκάλεσαν τους άπιστους, οι οποίοι κάποια μέρα όρμησαν πάνω τους και αφού τους θανάτωσαν τους έριξαν στη φωτιά.

Σήμερα 17/09/2017 εορτάζουν:

Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη
~  Ὡς ἐλαία κατάκαρπος ἀνεβλάστησας ἐν ταῖς αὐλαῖς τοῦ Κυρίου, Σοφία μάρτυς σεμνὴ καὶ προσήγαγες Χριστῷ καρπὸν ἡδύτατον τοὺς τῆς νηδύος σου βλαστούς, δι' ἀγώνων εὐαγῶν, Ἀγάπην τε καὶ Ἐλπίδα σὺν τῇ θεόφρονι Πίστει· μεθ' ὧν δυσώπει ὑπὲρ πάντων ἡμῶν.
~

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....

***   Συνελήφθη γνωστός ποινικός ως ύποπτος για χασισοφυτεία 
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, για λόγους ασφαλείας, έγινε η μεταγωγή στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πατέρα και γιου, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, ως ύποπτοι για καλλιέργεια χασισοφυτείας περίπου 35 δέντρων που εντοπίστηκε στα σύνορα Λακωνίας- Μεσσηνίας.
Ο πατέρας είναι παλιός γνώριμος στις διωκτικές αρχές αφού τις έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι συλλήψεις έγιναν από τις διωκτικές αρχές της Λακωνίας και απόψε, με ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.  Σύμφωνα με πληροφορίες πατέρας και γιος βρέθηκαν κοντά στην χασισοφυτεία.
Μετά την άσκηση διώξεων, ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή Καλαμάτας

***  Στ. Αναστασόπουλος: Μεγάλο σφάλμα της Δημοτικής Αρχής η τροποποίηση του ΓΠΣ της Β’ κατοικίας στην Μπούκα 
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την περασμένη Δευτέρα και, μάλιστα, ψηφίστηκε με ενισχυμένη πλειοψηφία, ήταν η μερική τροποποίηση του ΓΠΣ που αφορά στην περιοχή β΄ κατοικίας στην Μπούκα.
Μιλώντας χθες για αυτή την εξέλιξη, ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι είχε ήδη προβλεφτεί χώρος, δεξιά και αριστερά, για την ανέγερση ξενοδοχείων, πρόβλεψη που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές διεφύλασσαν ως κόρη οφθαλμού, ώστε τα 340 στρέμματα που ήταν στη μέση, με σκοπό την κατασκευή Β’ κατοικίας, να παραμείνουν για αυτό το λόγο.
Κατά την παράταξή του δεν υπάρχει διαφωνία στο να εμπλουτιστεί η συγκεκριμένη περιοχή με ήπιας μορφής τουριστικές μονάδες, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, αν κάποιος που έχει μεγάλη έκταση στο σημείο την πουλήσει και ο αγοραστής πάρει κάποια κομμάτια ακόμα, θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα μεγάλο ξενοδοχείο, κάτι που ουσιαστικά θα τελειώσει τη χρήση του τμήματος ως τμήματος β΄ κατοικίας.
Αν συμβεί αυτό, η πόλη της Μεσσήνης δε θα μπορεί να έχει επαφή με την παραλία της. Επίσης, αν κι εκεί, δηλαδή στην περιοχή της β΄ κατοικίας χτιστούν ξενοδοχεία, κανείς δε θα μπορέσει να βρει παραλιακό οικόπεδο 500 μέτρων για να φτιάξει το σπίτι του. Κατά τη γνώμη του, κάπου τόση θα είναι η μικρότερη έκταση προκειμένου να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ένα οικόπεδο στην περιοχή.
Κλείνοντας το θέμα χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα της Δημοτικής Αρχής αυτή την τροποποίηση, λέγοντας ότι η παράταξή του θα προσπαθήσει να στηρίξει το χαρακτήρα του σημείου.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Το λιμάνι της Καλαμάτας δε θα γίνει… Σαρωνικός διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή 
Η Καλαμάτα μπορεί να "πνιγεί" από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, αλλά το λιμάνι της πόλης δεν κινδυνεύει από κανένα παρόμοιο φαινόμενο, όπως η οικολογική καταστροφή που «μαύρισε» το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέα Καραγιάννη, αλλά και του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, το Λιμεναρχείο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει παρόμοια φαινόμενα, αν και τα πλοία που δένουν στο Μεσσηνιακό Κόλπο δεν παραμένουν εκεί περισσότερες από τέσσερις ημέρες.
Οι παρεμβάσεις προήλθαν από σχετικές ερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε στο παραπάνω θέμα, αλλά υπήρξαν ερωτήσεις και για την κατάσταση που παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες η θάλασσα της Καλαμάτας, με τις ποσότητες από φυτοπλαγκτόν να έχουν "σκεπάσει" μεγάλο μέτωπο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι για τη Δημοτική Αρχή εκείνο που προέχει δεν είναι το οικονομικό όφελος οποιουδήποτε επιχειρηματία, αλλά η υγεία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται συνεχείς δειγματοληψίες θαλασσινού νερού και έλεγχοι και εκείνο που φαίνεται από τα στοιχεία είναι ότι η Καλαμάτα έχει από τις πλέον καθαρές παραλίες. Εξάλλου, το φυτοπλαγκτόν είναι ένα φυσικό φαινόμενο και τίποτα περισσότερο.
Συμπλήρωσε, δε, ότι έχει ήδη σταλεί σχετική έκθεση διαχείρισης απορριμμάτων από τα πλεούμενα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα. "Ξέρετε το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα μεγάλα πλοία, αλλά και οι βαρκούλες που πλέουν στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να διαχειριζόμαστε επαρκώς τα διαφόρου είδους απορρίμματα στη θάλασσα" σχολίασε.
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Κλείνει οριστικά το στρατόπεδο στην Καλαμάτα - Νεφελώδης η αξιοποίηση του ακινήτου 
Το Κέντρο Εκπαίδευσης… γλιστράει από την Καλαμάτα
 Προς κατάργηση του από τις αρχές του 2018
  Νέοι αγώνες αναμένονται για τη διατήρηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, στην αναστολή λειτουργίας των ΚΕΝ του Στρατού Ξηράς προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αναδιοργάνωσης που προβλέπει την απευθείας κατάταξη των υπόχρεων θητείας στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διαταγή είχε υπογραφεί μήνες πριν και προβλέπει τη σταδιακή αναστολή λειτουργίας τους, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Νοέμβριο. Βασικοί στόχοι του σχεδίου είναι η βελτίωση του ποσοστού επάνδρωσης των μονάδων πρώτης γραμμής με μόνιμο προσωπικό και οπλίτες θητείας, καθώς και η εξοικονόμηση περιττών δαπανών με την αναστολή λειτουργίας των διάσπαρτων ΚΕΝ, που εξυπηρετούν ολοένα και μικρότερο αριθμό κατατασσόμενων οπλιτών.
Στα ΚΕΝ γίνεται σήμερα η αρχική εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων οπλιτών, διάρκειας 4 εβδομάδων (Κατάταξη – Βασική Εκπαίδευση, Εκπαίδευση Μαχητή), ενώ την 5η εβδομάδα, μετά την επιστροφή τους από την άδεια ορκωμοσίας, οι οπλίτες μετακινούνται από τα ΚΕΝ προς τα Ειδικά Κέντρα Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) και τις Μονάδες, για τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους στις ειδικότητες και τα Σχολεία Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτου (ΣΠΕΝ) αντίστοιχα.
Κατά πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνει την κατάργηση των ΚΕΝ και την αντικατάστασή τους με 13 Σημεία Κατάταξης (Σ/Κ) νεοσυλλέκτων σε υφιστάμενες-ενεργές μονάδες στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Ειδικότερα, προβλέπεται η λειτουργία Σ/Κ στην Αττικοβοιωτία, στη Θεσσαλονίκη, στην κεντρική Ελλάδα και στη Θράκη, καθώς και από ένα στην έδρα κάθε ΑΔΤΕ. Ερωτηματικά υπάρχουν για τα κέντρα σε Πάτρα και Τρίπολη.
Η υλοποίηση του σχεδίου έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών μετασχηματισμού και βελτιστοποίησης της υφιστάμενης δομής και λειτουργίας του ΓΕΣ με τη μεταφορά των Διοικήσεων Όπλων και Διευθύνσεων Σωμάτων στις οικείες Σχολές τους.
Η κατάργηση των στρατοπέδων αυτών εκτιμάται ότι θα αποφέρει κέρδη 90 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του κράτους ετησίως.
Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των χώρων και των υποδομών, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το θέμα προσεγγίζεται σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, πρόκληση που δεν αφορά μόνο στα κέντρα νεοσυλλέκτων, αλλά και σε στρατόπεδα σε ολόκληρη την επικράτεια. Υπό το πρίσμα αυτό, εξετάζονται τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων, με κέντρο βάρους τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και την επίτευξη οικονομίας κλίμακος.
Για να προχωρήσει το υπουργείο στην παραπάνω απόφαση δοκίμασε ένα πιλοτικό σύστημα κατάταξης στη Σειρά που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο στη Στρατό Ξηράς και κάτοικοι της Κω και της Ξάνθης καλούνταν να παρουσιαστούν σε μονάδες της περιοχής τους. Το νέο σύστημα κρίθηκε απόλυτα πετυχημένο και προβλέπεται η δρομολόγησή του άμεσα, εντός των αρχών του νέου έτους.
Εντούτοις, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, πριν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να αποφευχθεί ο αιφνιδιασμός των οικογενειών των στρατευσίμων και των τοπικών κοινωνιών.
Ανάλογα με τις πιέσεις και τις αντιδράσεις υπάρχει και το σενάριο της "αδρανοποίησης", σύμφωνα με το οποίο προσωπικό του εδώ στρατοπέδου θα μειωθεί στο ελάχιστο ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης.
Παράλληλα, θα ενισχυθεί η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με τη μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.
Με την παραπάνω «κολοβή» λύση θα επιχειρηθεί να «χρυσωθεί το χάπι» των κατοίκων που βλέπουν τα στρατόπεδα ως «χρυσές αγελάδες» ενίσχυσης της οικονομίας του τόπου.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Απλή αναλογική για τις εκλογές Δήμων και Περιφερειών μέχρι τα Χριστούγεννα εξήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης 
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη μετατροπή του σε απλή αναλογική.
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει ευρείες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (μεταξύ αυτών και του εκλογικού συστήματος), θα κατατεθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. «Το σύνολο όλων αυτών των αλλαγών, θέλουμε να κατατεθεί μέσα στο έτος, θα έλεγα πριν μπει ο Δεκέμβριος, αλλά το αφήνω έτσι και δεν το προσδιορίζω, διότι γνωρίζουμε ότι πολλές φορές λέμε πράγματα αλλά η ίδια η ζωή και τα προβλήματα που τίθενται, γνωστά ή άγνωστα, μας δημιουργούν καθυστερήσεις. Στόχος μας είναι μέσα στο 2017 να έχουμε το νέο πλαίσιο που θα διέπει την αυτοδιοίκηση» σχολίασε.
Μιλώντας συγκεκριμένα για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ανέφερε: «Οι Δήμοι πρέπει να γίνουν πιο λειτουργικοί, να βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη και να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία Δημοκρατίας. Εδώ εντάσσεται και το θέμα, το πολύ κρίσιμο που έχουμε πει πολλές φορές, του εκλογικού συστήματος. Εμείς υποστηρίζουμε την εφαρμογή της απλής αναλογικής, βέβαια παράλληλα με κάποιες δικλείδες που να διασφαλίζουν τη διακυβέρνηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Παράλληλα, ζήτησε την κατάθεση πρότασης από πλευράς της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός υποστήριξε πως «ένα σύγχρονο αποτελεσματικό και στην υπηρεσία του πολίτη Δημόσιο, πρέπει να περιέχει στη λειτουργία του και την παράμετρο της αξιολόγησης, για λόγους βελτίωσης».
«Εδώ θα ήθελα να δω, ανεξάρτητα από το τι λέει η κυβέρνηση, να κατατίθεται εκ μέρους των εργαζομένων, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, η δική τους άποψη για την αξιολόγηση και να συζητήσουμε πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, νομίζω ότι μετά όλα τα άλλα είναι εύκολα. Βεβαίως, από εκεί και ύστερα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και άλλου είδους καταστάσεις, οι οποίες περιπλέκουν τα πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του «Καλλικράτη», έκανε λόγο για «αποσυναρμολόγηση» των αποκεντρωμένων διοικήσεων, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους ΟΤΑ και την κεντρική εξουσία. Όπως εξήγησε, «οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, που είναι η συνταγματική επιταγή για την παρουσία του κράτους σε αποκεντρωμένο επίπεδο, με την ευθύνη των δημόσιων πολιτικών- μέσα από τους παλαιότερα διορισμένους γενικούς γραμματείς, ουσιαστικά είχαμε έναν επίτροπο πάνω στις αιρετές Περιφέρειες, όταν είχαν υπάρξει για πρώτη φορά ως θεσμός. Αυτό πρέπει να λυθεί. Εμείς πιστεύουμε στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει το δικό της χώρο, άρα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αρμοδιότητες των αποκεντρωμένων, θα τις αποσυναρμολογήσουμε, να το πούμε έτσι, και θα δούμε πώς θα οργανωθεί η παρουσία του κράτους, αυτή τη δουλειά κάνουμε τώρα».

*** Επισκευές στο… Χιλιόμετρο 
Επισκευάσθηκαν με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας οι ζημιές τις οποίες βάνδαλοι είχαν προκαλέσει στον αστικό εξοπλισμό του κυματοθραύστη του λιμένα Καλαμάτας («Χιλιόμετρο»). Οι δράστες είχαν καταστρέψει βρύσες, πόρτες κ.ά., ενώ είχαν σημειωθεί και κλοπές σε βάρκες, απ' όπου αφαιρέθηκαν καύσιμα, εργαλεία κ.λπ. Πλέον, έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας.
Ελπίζουμε οι διάφοροι… που θέλουν να κάνουν το μάγκα, να βρουν άλλους τρόπους να το δείξουν… Α.Π. 

***  Ο Γιώργος Καμίνης στη Μεσσηνία την Τετάρτη 
Από την Κυπαρισσία θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη Μεσσηνία την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Καμίνης. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο Τριφυλίας. Ακολούθως θα επισκεφθεί πόλεις της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας συνομιλώντας με στελέχη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το μεσημέρι της Τετάρτης θα συναντηθεί με στο νέο Δημοτικό Μέγαρο Καλαμάτας με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Το βράδυ της Τετάρτης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο REX στην Καλαμάτα.

***  Συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Καλαμάτα - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού αύριο Κυριακή 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 17/9/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.2 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Είναι ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ και το ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ! Ιδού οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ... (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

~  Είναι απίστευτο κι όμως Ελληνικό.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλησε να δηλώσει συμμετοχή σε έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, και έβαλε τα στοιχεία του.
Ο άνθρωπος που θέλει να ηγηθεί της χώρας, γράφοντας το επάγγελμά του δήλωσε... «Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Πρόκειται για τον άνθρωπο που, όπως έδειξε πρόσφατα ένα βίντεο, χαιρέτησε κατά λάθος κούκλες από βιτρίνα καταστήματος:
* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Μητσοτάκης χαιρετά κούκλα βιτρίνας (και μετά δαγκώνεται)… : https://youtu.be/j5ljDlO1t9w  .-
~ Δείτε το σχόλιο του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου για την απίστευτη πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει επάγγελμα «Πολιτικός», ενώ μετά ενοχλείται που τον λένε ανεπάγγελτο:


***   Επιβεβαίωση ΒΟΜΒΑ του Κ. Βελόπουλου! Η CIA ΕΡΙΞΕ τον Καραμανλή... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Η αυριανή Κυριακάτικη εφημερίδα «Δημοκρατία» έχει ως πρώτο της θέμα την πτώση της κυβερνήσεως Καραμανλή, και τη σχέση των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών σε αυτή.
Πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο έχει πολλάκις αναφερθεί στο παρελθόν ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ήδη από την επομένη της πτώσεως του Καραμανλή.

Ο κ. Βελόπουλος μιλούσε συνεχώς για την πτώση του Κώστα Καραμανλή από την CIA λόγω των στενών του σχέσεων με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, για το δήθεν σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και τα οπλικά συστήματα που προσπάθησε η τότε κυβέρνηση να παραλάβει από τους Ρώσους.
Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι έλεγε για την κυβέρνηση Καραμανλή:
 (Στο διάστημα 6.00-7.11 του βίντεο)
 ~ Velopoulos (01) 25-09-2013 : https://youtu.be/E7mXTw3_Xw8  .- {
Δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπ 2013
Η Αλήθεια για το Άγιον Όρος και το δήθεν Σκάνδαλο της Ιεράς Μονής του Βατοπαιδίου!
Η Διείσδυση Ουκρανών μοναχών και η δημιουργία της φιλορωσικής Αδελφότητας του Εφραίμ σταμάτησε την επιρροή του Αμερικανικού παράγοντα.
Οι Ρώσοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος και συμφώνησαν τότε με τον Καραμανλή τον νεώτερο για την δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Ο Καραμανλής πολύ σωστά, για το συμφέρον της Ελλάδας, άλλαξε γεωστρατηγική πολιτική, συμμαχώντας μυστικά, μέσω του Αγίου Όρους, με τον Ρωσικό παράγοντα.
Και όλο αυτό το έκανε κυρίως γιατί οι Αμερικάνοι έκαναν μια ζωή τα χατήρια των Μογγόλων Τούρκων και υπονόμευαν την κατακαημένη Ελλάδα.
Αυτή η γεωστρατηγική πολιτική συμμαχίας των Ρώσων με τον Καραμανλή στηριζόταν σε κάποιες "γέφυρες", τους ανθρώπους του παρασκηνίου που από την Ελληνική πλευρά ήταν ο Ηγούμενος Εφραίμ και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Από το 2004 και μετά, με την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, διεμήνυσαν στον Καραμανλή να σταματήσει οποιαδήποτε δικιά του πολιτική και να ακολουθήσει πλήρως τα Αμερικανικά συμφέροντα, όπως το είχαν κάνει όλες οι παλαιότερς Ελληνικές κυβερνήσεις: Ανδρέα Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκη και Σημίτη.
Ο Καραμανλής αψήφισε τις εντολές των Αμερικανών. Τότε ήρθε η ώρα των μυστικών υπηρεσιών: Το σχέδιο "Πυθία": η δολοφονία του Πατριάρχη, η φυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ και το δήθεν σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, οι απειλες στον Καραμανλή, οι φωτιές σε όλη την Ελλάδα, κ.α.
Η συνέχεια των Αποκαλύψεων στο βίντεο...]
 ~ (Στα διαστήματα 9.30-10.00 και 12.22-12.50 του βίντεο)
*Βελόπουλος - Μακελειό 3 ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ κ.α : https://youtu.be/bw6DcHGDVn4  .- {
Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκ 2012
6-12-12
Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην εκπομπή Μακελειό στο Extra 3, για το θέμα του σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή και τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο & φυσικό αέριο).
Ο Βελό δίνει για άλλη μια φορά ρεσιτάλ γεωστρατηγικής ανάλυσης της περιοχής!] .-
~ Τέλος, δείτε μια γενικότερη ανάλυση του Κ. Βελόπουλου για την πτώση της κυβερνήσεως Καραμανλή λόγω Ρωσίας:
Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 23-10-13 ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΞΑΝ ΝΔ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ κ.α. : https://youtu.be/lm2Yv5kXmk4 .- {
Δημοσιεύτηκε στις 8 Νοε 2013
Η εκπομπή Κόντρα & Ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο.] .-

***  O K.BEΛΟΠΟΥΛΟΣ 'ΔΙΚΑΖΕΙ' το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Η ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ τον περιμένει...
~  Το βράδυ της Δευτέρας 18/9/2017 ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, θα βρεθεί τα μεσάνυχτα (12 π.μ.) στην εκπομπή “Η Δίκη στον ΣΚΑΪ” με τον Κυριάκο Θωμαϊδη.
Μην χάσετε τις αποκαλύψεις του κυρίου Βελόπουλου για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια εκπομπή που ερευνά τα άδυτα της διαιτησίας και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

***  Νέα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ δήλωση Σόιμπλε: "Η επιλογή της Ελλάδος ήταν μεγάλο ΛΑΘΟΣ"...

~ Παρά την αισιοδοξία που εκφράστηκε και στο Eurogroup της Παρασκευής πως όλα θα πάνε καλά για την Ελλάδα, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η χώρα για τα επόμενα χρόνια, εάν όχι δεκαετίες, θα χρειαστεί να ακολουθήσει αυστηρά δημοσιονομικά προγράμματα, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια της.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου σε 95 μεταρρυθμίσεις, ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2018 θα πρέπει να γίνουν άλλες 18.
Στο περιθώριο των εργασιών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως ήταν λάθος να ενταχθεί στην Ευρωζώνη η Ελλάδα το 2002. Η χώρα δεν ήταν ώριμη, δήλωσε, κάτι όμως που έγινε αντιληπτό πολύ αργά. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως τέτοια λάθη δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον με την ένταξη νέων μελών στην Ευρωζώνη.
 Deutsche Welle (ελληνική έκδοση)

*** Συνελήφθη γνωστός ποινικός ως ύποπτος για χασισοφυτεία (φωτογραφίες) 
 
 
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, για λόγους ασφαλείας, έγινε η μεταγωγή στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πατέρα και γιου, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, ως ύποπτοι για καλλιέργεια χασισοφυτείας περίπου 35 δέντρων που εντοπίστηκε στα σύνορα Λακωνίας- Μεσσηνίας.
Ο πατέρας είναι παλιός γνώριμος στις διωκτικές αρχές αφού τις έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι συλλήψεις έγιναν από τις διωκτικές αρχές της Λακωνίας και απόψε, με ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.  Σύμφωνα με πληροφορίες πατέρας και γιος βρέθηκαν κοντά στην χασισοφυτεία.
Μετά την άσκηση διώξεων, ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή Καλαμάτας

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα
Κατασχέθηκαν συνολικά -43- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, κυνηγετικό όπλο κ.α.
  Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές (15.9.2017) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 55, 20 και 18 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
      Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -43- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 50 έως 150 εκατοστά περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Προχθές (15.9.2017) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθαν ο 55χρονος και ο 18χρονος, προκειμένου να την φροντίσουν και συνελήφθησαν, ενώ σε κοντινή απόσταση από τον χώρο της φυτείας, τους ανέμενε ο 20χρονος, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός που βρέθηκε στο χώρο της φυτείας.
Επιπλέον κατασχέθηκαν:
·         Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -8,3- γραμμαρίων, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας -14- εκατοστών και ένας (1) σουγιάς με μήκος λάμας -10- εκατοστών, τα οποία κατείχε ο 55χρονος.
·         Δύο (2) σουγιάδες με μήκος λάμας -10- εκατοστών, -38- φυσίγγια και ένα (1) κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε ο 18χρονος.
·         Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

*** Αλλαγή φρουράς στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας με.. αναβολές λόγω “Noor 1” 
Το νέο δικαστικό έτος ξεκινάει από αύριο και στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, ήρθε η ώρα για «αλλαγή φρουράς» δικαστών και εισαγγελέων που έχουν πάρει μετάθεση.
Η μόνη, που απ’ ότι φαίνεται, δεν θα πραγματοποιηθεί ακόμα, είναι αυτή της νέας αντιεισαγγελέας Εφετών Ειρήνης Τζίβα, όπου οι υποχρεώσεις της στην υπόθεση NOOR 1 που χειρίζεται, θα την κρατήσουν ακόμα λίγο στην Εισαγγελία Πειραιά και στην Καλαμάτα θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στη θέση αυτή, η Αντιεισαγγελέας Εφετών Νικολίτσα Νικολοπούλου, η οποία έχει μετατεθεί κανονικά στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.
Επίσης, τη νέα της θέση αναμένεται να αναλάβει η νέα Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, η οποία αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Σταύρου, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Αντιεισαγγελέα Εφετών και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στο Εφετείο Ναυπλίου. Η κα Γιαϊλόγλου έρχεται από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούσε ως αντεισαγγελέας.
Επίσης, τη θέση της αντεισαγγελέα Μαίρης Κωλέττη, που μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, θα καλύψει, ως αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, η κα Παναγιώτα Κλαδογένη, η οποία μετατίθεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Τέλος, η Πρόεδρος Εφετών Καλαμάτας, Αμαλία Μήλιου – Ζύγουνα, μετατέθηκε στο Εφετείο Πειραιά και τη θέση της αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης – Ευριπίδης Αθανασόπουλος.  Β.Β.

*** «Μαντήλι Καλαματιανό» στα ρεκόρ γκίνες! (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
 
Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια 648 Καλαματιανών και όχι μόνο για την είσοδο στα ρεκόρ γκίνες, χορεύοντας τον παραδοσιακό «Καλαματιανό» για 9¨01¨630 λεπτά… Η επιτυχημένη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε στο χώρο του λιμανιού της Καλαμάτας, στις 5 το απόγευμα της Κυριακή και κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.
  Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης
 Video: Καλαματιανό... για γκίνες! , https://youtu.be/NdMwO56Usg0 .-

***  «Παλιά Καλαμάτα»: Οι πρώτοι γιατροί στην πόλη μας… 
Για την ιστορία της παλιάς Καλαμάτας
Βασίλης Ι. Μανιάτης

 Αν και η Καλaμάτα ήταν ανέκαθεν ένa από τα υγειονώτερα μέρη της Ελλάδας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, εν τούτοις δεν έλειψαν οι ενδημικές αρρώστιες και κυρίως η Ελονοσία.
Η ασθένεια αυτή, είχε κατά καιρούς δημιουργήσει πολλές άλλες χρόνιες παθήσεις και είχε χαρακτηρισθεί – τα χρόνια  εκείνα – ως πληγή του τόπου.
Οι πρώτοι θεραπευτές που εμφανίσθηκαν στην Καλαμάτα, ήταν πρακτικοί εμπειρικοί. Ένας από αυτούς ήταν ο ηγούμενος της Βελανιδιάς Γ. Μαντζαρόπουλος, ο οποίος είχε θεραπεύσει και τον Βαλή της Σκάλας Οιχαλίας, Κεχαγιάμπεη.
΄Ολοι αυτοί οι πρακτικοί γιατροί, ήσαν και βοτανολόγοι.
Υπήρχε συνοθήλευμα… θεραπευτών. Άλλοι ήταν φλεβοτόμοι, άλλοι πωλούσαν βότανα, άλλοι χάραζαν και έκαναν αφαιμάξεις, άλλοι οδοντοβγάλτες και άλλοι αγύρτες.
Ήταν μεταξύ αυτών και γυναίκες και τις ονόμαζαν… γιάτρισες!
Τον πρώτο λόγο είχαν οι κουρείς, που έκαναν αφαιμάξεις με… βδέλες ή χαραχτές βεντούζες! Ή έβγαζαν… δόντια….!
Στην Καλαμάτα υπήρχε τότε ένας ονομαστός πρακτικός ονόματι Τζεράχης, ο οποίος όταν παρουσιαζόταν σοβαρό πρόβλημα ασθένειας, καλούσε για… ιατρικό συμβούλιο και έναν άλλον απ’ τη Λακωνία ονομαζόμενο Μπέλλη.
Οι πρακτικοί αυτοί γιατροί υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα και είχαν κατακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, γιατί τους έβλεπαν σαν.. Θεούς.
Όλα αυτά γράφονται, για να καταλάβει κανείς ποια κατάσταση αντιμετώπισαν οι πρώτοι επιστήμονες γιατροί. Πολλοί απογοητεύτηκαν και έφυγαν από την πόλη μας, πηγαίνοντας στην Αθήνα ή τον Πειραιά, για καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες.
Άλλοι παρέμειναν, αλλά οπλισμένοι με... κουμπούρες για να μπορέσουν να επιβιώσουν απ’ το διωγμό των εμπειρικών γιατρών, οι οποίοι απειλούσαν αυτούς και τις οικογένειές τους.
Οι πρακτικοί γιατροί, είχαν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των επιστημόνων γιατρών, γιατί τους έπαιρναν.. το ψωμί απ’ το στόμα!
Με αυτές τις συνθήκες άρχισαν οι πρώτοι γιατροί τη σταδιοδρομία τους στην πόλη μας μέχρι το 1840.
Σε λίγο διάστημα οι γιατροί εθωρούντο πλέον εξέχοντα και σεβαστά πρόσωπα και οι εντολές τους εγίνοντο με θρησκευτική ευλάβεια.
Οι πρώτοι λοιπόν επίσημοι γιατροί, εμφανίστηκαν απ’ το 1845 μέχρι το 1860. Αυτοί ήταν: Ο Φωτεινάκης, ο Πετρουτζής, ο Βράχμαν, ο οποίος είχε έρθει απ’ την Σαξωνία, ο Βιτάλης και ο Ανδρεάδης, ο οποίος είχε σπίτι και ιατρείο στη Φραγκόλιμνα, στο σημείο που σήμερα είναι η Ιερά Μητρόπολη.
Η δεύτερη σειρά γιατρών αρχίζει από το 1860 και μετέπειτα μέχρι το 1890.
Σ’ αυτή τη σειρά περιλαμβάνονται οι: Παναγουλάκης, Κάντζας, Τριανταφύλλου, Γ. Κωνσταντινίδης, ο Αλβανάκης, ο οποίος ήρθε από την Πίζα της Ιταλίας, ο Αχιλλέας Πανταζόπουλος, Γ. Παλαμάρας, Π. Λογοθέτης, Γ. Χρυσοσπάθης, Δημ. Μπούτσης, Στ. Κυριακός, Π. Δεπάστας, Μιχ. Ασημακόπουλος, Γ. Κουτσομητόπουλος, Γ. Κορομηλάς, Νικόπουλος, Γ. Περδικίδης και Ιωάν. Κουρτάκης.
Όλοι αυτοί ακολούθησαν τη γενική παθολογία, αλλά και κάποιες ειδικότητες, ο δε Χρυσοσπάθης υπήρξε ο πρώτος που εφήρμοσε επιστημονικές μεθόδους χειρουργικής και κυρίως παρακεντήσεις – πλευροκτομές – και λαπαροκτομές. Το δε έτος 1877, άνοιξε το Αλεξανδράκειο Νοσοκομείο, υπό τη διεύθυνσή του.
Μία τρίτη σειρά γιατρών αρχίζει από το έτος  1890 μέχρι το 1900. Σ’ αυτήν ήταν: ο Κ. Ζουμπούλης, οφθαλμίατρος – γνωστός σε όλους μας απ’ το Ζουμπούλειο Μέγαρο που άφησε κληρονομιά στην Καλαμάτα – ο Θεμ. Αναστασιάδης, χειρουργός, ο οποίος είχε κλινική πλάι στον Άγιο Νικόλαος, σημερινές τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ο ίδιος έφερε στην Καλαμάτα, πρώτος, μηχάνημα ακτινογραφιών ρέιντερ.
Ακολουθούν: ο Α. Τζαμαλής, Κ. Χρυσικόπουλος, Γκονόπουλος, Θ. Δούσης, Ηλ.Πανταζόπουλος, Χρ. Γιαμπανάς, Θ. Μοσχούτης και Β. Αλεξάκης.
Τους γιατρούς ακολούθησαν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ήταν: πρώτος ο κ. Κουτσομητόπουλος, ο οποίος ήταν της Σχολής Λάνδερερ και πατέρας του μετέπειτα φαρμακοποιού Θεμιστοκλή Κουτσομητόπουλου.
Άλλοι φαρμακοποιοί ήταν οι: Ηλιόπουλος, Ν. Βλαντασόπουλος, Γ. Κουρμαλίδης, Κ. Χρυσοσπάθης και στη συνέχεια ήρθαν ακόμα και άλλοι φαρμακοποιοί, όπως: ο Σάββας, ο Δουκάκης, ο Ιωάννης Νικόπουλος, Χριστόδουλος Κουτραφούρης – του οποίου η δωρεά οφείλεται στην κατασκευή της περίφημης μαρμάρινης εισόδου του Αλεξανδράκειου Γηροκομείου – ακολουθούν οι: Σπήλιος Τζαμαλής, Διον. Ζησιμόπουλος και Ευθ. Βλαντασόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι φαρμακοποιοί εκείνα τα χρόναι, γνώριζαν άριστα τη φαρμακολογία, γιατί κατασκεύαζαν μόνοι τους τα φάρμακα, σύμφωνα με τη συνταγή του γιατρού. Δεν υπήρχαν τότε φάρμακα έτοιμα τυποποιημένα, όπως σήμερα.
Οι οδοντίατροι άργησαν να εμφανισθούν, γι’ αυτό και μέχρι τα τελευταία χρόνια (1910) το επάγγελμα αυτό το εξασκούσαν οι κουρείς!!
Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν οι διπλωματούχοι οδοντίατροι: Τσαλακοβέρτης, Νικολόπουλος, Μακρυνιώτης, Γιάνναρος, Κούτσης και Π. Πολυδούρης.

*** Η ουσία και το περιτύλιγμα… 
  Η περιοχή της Άνω Βέργας είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία της Καλαμάτας, με την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων, αλλά, κυρίως, η ομορφιά του τοπίου είναι εκείνο που κερδίζει όποιον την επισκεφθεί.
Μια φωτιά, προχθές το βράδυ, ήταν η αιτία και η αφορμή για να αναδειχτούν μια σειρά από προβλήματα. Ήταν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, όταν, σύμφωνα με μάρτυρες, ακούστηκε μια έκρηξη.
Ένας κάτοικος που βγήκε από σπίτι του είδε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά. Προσπάθησε να την σβήσει με το λάστιχο της ύδρευσης, αλλά δεν τα κατάφερε. Για καλή τύχη της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, επέστρεφε από τη Μάνη ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καλαμάτας κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί σήμερα να κάναμε λόγο και για καταστροφή.
Κάτοικοι, μας έλεγαν, ότι παρά την ομορφιά του τοπίου και την ανάπτυξη που υπάρχει, η περιοχή βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, με σημαντικά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, μεταξύ των άλλων.
Να δούμε αν φιλοτιμηθεί κάποτε κάποιος υπεύθυνος να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, και, να φροντίσει για τη λύση τους…  Α.Π. 

***  Με καύσωνα ξεκινά η εβδομάδα στην Καλαμάτα - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 18/9/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-60%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.5 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή)
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Φεύγοντας, αφήνει εποχή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών 
Έντονα και ανεξίτηλα αφήνει το στίγμα του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο νεοπραχθείς στο βαθμό του Αντιεισαγγελέα Εφετών, Δημήτρης Σταύρου.
Υπηρετώντας επί σειρά ετών στη θέση αυτή, δημιούργησε σίγουρα το δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Χειρίσθηκε τις μεγαλύτερες υποθέσεις που απασχόλησαν ποτέ τη Μεσσηνία, με πολλές από αυτές να απασχολούν ολόκληρο το πανελλήνιο. Και μπορεί πολύ να στάθηκαν απέναντί του επικριτικά, όμως κανείς δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν υπήρξε τηρητής της νομιμότητας.
Προσπάθησε για την ισόνομη δίωξη οποιουδήποτε παραβιάζει το νόμο και σφράγισε το ρόλο του με την προσωπικότητά του.
Να του ευχηθούμε λοιπόν από την νέα του θέση, αυτή του Αντιεισαγγελέα Εφετών, να συνεχίσει έτσι και με τόσο πείσμα και εργατικότητα. Β.Β.

***   Καταγγελία για προπηλακισμούς από Χρυσαυγίτες στο Μελιγαλά μετά το μνημόσυνο στην Πηγάδα
Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα στην Πηγάδα του Μελιγαλά τελέστηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με μαρτυρίες συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό αποδοκιμασίας προς το βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Ηλία Κασιδιάρη όταν αυτός κατέθεσε στεφάνι. Το συμβάν έληξε σύντομα στο χώρο της Πηγάδας αλλά συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα σε καφετέρια μέσα στοΜελιγαλά. Εκεί όπως καταθέτει επώνυμα με ανάρτηση του στο Facebook, το πρώην μέλος της Χ.Α. κ. Γιάννης Ανδρουτσόπουλος, δυο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και προπηλάκισαν άτομα από την παρέα του.    (φωτο αρχείου)

*** Τα «νυχτερινά» στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης έλεγξε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.
Το πόρισμα θα δείξει αν πρόκειται για υπηρεσιακή αμέλεια ή δόλο
 Ενδελεχείς και εξονυχιστικός ήταν ο έλεγχος κλιμακίου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσσηνία για τα δηλωμένα «νυχτερινά» αστυνομικών του Τμήματος Μεσσήνης.
Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, όπως στην ουσία λέγονται τα «νυχτερινά» στη γλώσσα των αστυνομικών, χορηγείται σε όλο το ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας και αφορά την έκτακτη εργασία που καλούνται να κάνουν νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.
  Μετά από καταγγελία
Ο έλεγχος διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, μετά από εντολή του Αρχηγείου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης στελεχών των Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους έγινε καταγγελία, ότι παρατηρούνται αυξημένα «νυχτερινά» ή ότι ο αριθμός τους δεν συμβαδίζει με τις ώρες υπηρεσίας τους.
Ωστόσο, ο έλεγχος δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην πως έχει γίνει κάποια παράνομη πράξη, αλλά αυτό θα το αποδείξει το πόρισμα που θα συντάξει το κλιμάκιο που τον πραγματοποίησε και το οποίο θα κοινοποιήσει στο Αρχηγείο.
  Δήλωση των «νυχτερινών»
Οι υπηρεσίες των αστυνομικών δηλώνονται σε δύο διαφορετικές ηλεκτρονικές εφαρμογές, οι οποίες ελέγχονται κεντρικά. Η μία αφορά τις ώρες υπηρεσίες συνολικά και η άλλη τα «νυχτερινά» και τα πενθήμερα που κάνουν.
Έχει παρατηρηθεί και παλαιότερα το φαινόμενο να δηλώνονται κάποιες ώρες ως «νυχτερινά» σε αστυνομικό που κλήθηκε, εκτός της τακτικής του υπηρεσίας, να συνδράμει σε ένα έκτακτο περιστατικό. Αυτό να ξεχνιέται να δηλωθεί και στην εφαρμογή με τις ώρες υπηρεσίας και έτσι να προκύπτει διαφορά. Όμως, κατά καιρούς έχουν ακουσθεί ανά την Ελλάδα και περιπτώσεις για δηλωμένα «νυχτερινά» που δεν έχουν γίνει ή δηλώθηκαν καθ΄ υπερβολήν.
Όπως προείπαμε, για το αν αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης που ελέγχθηκε, θα απαντηθεί από το πόρισμα.
Πάντως, σε ότι αφορά στην αμοιβή για κάθε ώρα «νυχτερινής» εργασίας, η καθαρή αμοιβή για τον αστυνομικό είναι περίπου 1,70 ευρώ.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σύγχυση επικρατεί ακόμα για τις επιχειρήσεις με POS - Καταγγελίες για επιχειρήσεις που δεν είναι υποχρεωμένες 
Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σε πολλές περιπτώσεις σχετικά με το ποιοι επαγγελματίες και ποιες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να έχουν εγκατεστημένα POS (τερματικά πληρωμής), με αποτέλεσμα πολλές καταγγελίες που γίνονται από πολίτες, να μην ευσταθούν.
Για παράδειγμα, αρκετός κόσμος έχει την λανθασμένη εντύπωση ότι οι καφετέριες πρέπει να έχουν POS. Αυτό όμως δεν ισχύει, όταν ο κύριος κωδικός δραστηριότητας της επιχείρησης είναι καφετέρια και δεν είναι για παράδειγμα εστιατόριο.
Όπως επίσης, δεν έχει γίνει κατανοητό, πως ο έλεγχος στις επιχειρήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι αρμοδιότητα της εφορίας, αλλά των Διευθύνσεων Ανάπτυξης των περιφερειακών ενοτήτων, οι οποίες μπορούν να κάνουν τέτοιους ελέγχους και να επιβάλουν το ανάλογο πρόστιμο που φτάνει τα 1.500 ευρώ! Η εφορία το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι όταν της γίνει καταγγελία να ενημερώσει την κατά τόπο Διεύθυνση Ανάπτυξης.
  Μόνο όταν είναι κύριος ΚΑΔ
Επίσης, καθοριστικός είναι και ο ρόλος ποιο κωδικό έχει ως κύριο η επιχείρηση. Η απόφαση σαφέστατα αναφέρει ότι η υποχρέωση ισχύει για τον κύριο κωδικό δραστηριότητας. Αν λοιπόν ο κύριος ΚΑΔ μιας επιχείρησης είναι η καφετέρια, αλλά παρέχει και γεύματα, ως δευτερεύων ΚΑΔ, τότε δεν έχει υποχρέωση να έχει μηχάνημα POS.
Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμή με κάρτα, είναι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν κύριο Κωδικό Δραστηριότητας (το γνωστό ΚΑΔ), έναν από τους εξής:
- 33.12 Επισκευή μηχανημάτων
- 33.13 Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού
- 33.14 Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού
- 35.11 Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος
- 35.12 Μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος
- 35.13 Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος
- 35.14 Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος
- 35.21 Παραγωγή φυσικού αερίου
- 35.22 Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών
- 35.23 Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών
- 36.00 Συλλογή, επεξεργασία και παροχή νερού
- 43.21 Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
- 43.22 Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης
- 45.11 Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
- 45.19 Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων
- 45.20 Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων
- 45.32 Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 45.40 Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους
- 47.21Λιανικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.22 Λιανικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέατος σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.23 Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.24 Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.25 Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.26 Λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.30 Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
- 47.43 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.52 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.54 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.59 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.65 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.71 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.72 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.73 Λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών (φαρμακεία)
-47.74 Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.75 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
-47.77 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
-55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
-55.20 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
-55.30 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα
-55.90 Άλλα καταλύματα
 Εστιατόρια - καντίνες
-56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης
-56.30 Δραστηριότητες παροχής ποτών
-59.14 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών
-61.10 Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
-61.20 Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
-61.30 Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
-69.10 Νομικές δραστηριότητες
-69.20 Δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου· παροχή φορολογικών συμβουλών
-71.11 Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων
-71.12 Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
-75.00 Κτηνιατρικές δραστηριότητες
-77.11 Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
-77.12 Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών
-77.21 Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών
-77.22 Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων
-77.29 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης
-79.11 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων
-79.12 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών
-85.20 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
-85.31 Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση
-85.32 Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση
-85.41 Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση
-85.51 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση
-85.53 Δραστηριότητες σχολών οδηγών
-85.59 Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.
-86.10 Νοσοκομειακές δραστηριότητες
-86.21 Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων
-86.22 Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων
-86.23 Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων
-86.90 Άλλες δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας
-87.10 Δραστηριότητες νοσοκομειακής φροντίδας με παροχή καταλύματος
-87.20 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών
-87.30 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
-87.90 Άλλες δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος
-88.91 Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
-92.00 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα
-93.13 Εγκαταστάσεις γυμναστικής
-93.21 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
-93.29 Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
-95.11 Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού
-96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Αθλητική ενημέρωση :
*** 5η  αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ πρόγραμμα αγώνων :
Σάββατο 23/09/2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΜΙΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Κυριακή 24/09/2017 :
ΠΑΟΚ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΒΑΕΙΑΚΟΣ
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΥΤΈΡΑ 25/09/2017:
ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης

*** Φιλικό ,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  49-67 ,(29-45) .-
Τα δεκάλεπτα : 19-25 , (29-45) , 44-57 ,


Στην 4η ημέρα της Σούπερ Λιγκ
***Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0
(3΄ πεν. Μπραντάο)

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0
(75΄ Πρίγιοβιτς)

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-1
(90΄+3 πεν. Τζούρτζεβιτς - 55΄ πεν. Μανιάς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9/2017

16:00 Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης    ,(1-0) .-
Τα  γκολ : 32΄ Άλτμαν,
Κάρτες :
Διαιτητής του αγώνα ο Κατσικογιάννης, με βοηθούς τους Ακρίβο, Μεϊντάνα.
Απόλλων Σμύρνης: Tσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Μπαμπιάρζ, Κονέ, Σιατραβάνης, Αλμπάνης, Καστιγιέχος, Μπιτζιμιν, Βαλλιάνος
 Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Χουλτ, Χίλιεμαρκ, Κουρμπέλης, Λουντ, Άλτμαν, Μουνιέ, Μόλινς
 
 18:15 Πλατανιάς-Κέρκυρα  0-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ :
Διαιτητής είναι ο κύριος Στυλιαράς.
 Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σοϊλέδης, Γκόμες, Παμλίδης, Σπίνουλας, Ντουαλά, Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν, Γρομητσάρης
 Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης, Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Μπούτνικ

18:15 ΑΕΛ-Ατρόμητος  0-0 , (0-0) .- ^
Τα γκολ :
Στον πάγκο της ΑΕΛ: Σαφαρίκας, Ναβάρο, Κούσας, Περόνε, Κρίζμαν, Γιοβάνοβιτς, Γιαννιτσάνης.
 ΑΕΛ (Τζάκι Ματάαισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Μπάμπιτς, Ναζλίδης.
Στον πάγκο: Μίρκοβιτς, Βασιλακάκης, Οριόλ, Κυριακίδης, Καρασαλίδης, Ντάουντα, Βασιλείου
 Ατρόμητος: Γιαννιώτης - Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης - Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς - Ντιγκινί, Ούμπιντες, Ουάρντα - Μανούσος

20:30 Λαμία-ΑΕΚ  0-1 , (0-0) .- !^
Τα γκολ : 81΄ πεν.(ανύπαρκτο -εκτός περιοχής) Λαζ.  Χριστοδουλόπουλος
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Στον πάγκο: Πίτκας, Μπουλούλης, Λινάρδος, Κουτρομάνος, Καραγιάννης, Αναστασόπουλος, Τσούκαλος
 Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον
Στον πάγκο: Τσιντώτας, Γκάλο, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Λάζαρος, Τρίστασον, Λιβάγια
 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Αραούχο

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/201719:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)
ΑΕΚ       10
Ολυμπιακός 8 
ΠΑΟΚ 8 
  Πανιώνιος 7  (σε 3 αγών.)
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα 5 (σε 3 αγών.)
Ξάνθη 5 
Λαμία 4  
Ατρόμητος   4
Κέρκυρα 4
Παναθηναϊκός  3
Πλατανιάς  3
Παναιτωλικός 2 
Απόλλων Σμύρνης 2 
Αστέρας Τρίπολης 2 
Λάρισα 2
  * Ο Παναθηναϊκός έχει -2 βαθμούς.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ***Για Κύπελλο ερασιτεχνών Ν.Μεσσηνίας :
Κυριακή  10/09/2017
 Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλα  2-2  .-
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  3-1 .-
Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 1-2 .-
**** 
Τετάρτη 13/09/2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-8 .-
Σάββατο 16/09/2017 :
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Ο.ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  2-0 .-
Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-Α.Ε.ΑΒΙΑΣ 3-0 .-
Κυριακή 17/09/2017 :
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά- ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας  1-2 .- ^
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  5-0 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  1-2 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  1-2 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  3-5 .- ^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 0-1 .- ^
Τετάρτη 20/09/2017 :
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ -  Τσικλητήρας 

***

~ ~ ** ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-16-2017.html .- 
~* 
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-17-2017.html .-
~**
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. :
Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου  2017 
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και 17  Σεπτεμβρίου  2017 :
Μια αθλητική ενημέρωση ..για την βδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/16-17-2017.html .- 
   ~

**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: