Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  ....
~
 

Περί Πνευματικού Αγώνως
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςH ψυχή αγιάζεται και καθαίρεται με τη μελέτη των λόγων των Πατέρων, με την αποστήθιση ψαλμών, αγιογραφικών χωρίων, με την ψαλτική, με την ευχή. Όλα τα άγια βιβλία της Εκκλησίας μας περιέχουν λόγια άγια, ερωτικά προς τον Χριστό μας. Να τα διαβάζετε με χαρά, αγάπη και αγαλλίαση. Όταν δοθείτε σ᾿ αυτήν την προσπάθεια με λαχτάρα, ἡ ψυχή σας θα αγιάζεται με τρόπο απαλό, μυστικό, χωρίς να το καταλαβαίνετε

 
~ 30 Οκτωβρίου
Αποστόλων (Ο΄) Αρτεμά, επισκόπου Λύστρων, Ιούστου επισκόπου Ελευθερουπόλεως, Κλεόπα, Μάρκου επισκόπου Απολλωνιάδος, και Τερτίου επισκόπου Ικονίου. Ιερομάρτυρος Μαρκιανού (1) επισκόπου Συρακουσών.Μαρτύρων: Αλεξάνδρου, Αμμών, Αστερίου, Ατήρ, Βησά, Διοσκούρου, Δομετίου, Επιμάχου, Ευτροπίας, Ευτροπίου, Ζηνοβίας, Ζηνοβίου (2) (†285), Ζήνωνος, Ήρωνος, Θεοφίλου, Ιουλιανού, Ιγένη, Ισιδώρου, Κλαυδίου, Κοΐντα, Κρονίωνος, Μακαρίου, Μάκαρος, Μανουήλ, Μητρά, Νεμεσίωνος, Νεονίλλης, Νέωνος, Πτολεμαίου. Ιωσήφ Α` πατριάρχου ΚΠόλεως, Θεράποντος και Ιωάννου του Λαμπαδιστού των εν Κύπρω θαυματουργών.
(1)Ο άγιος ιερομάρτυρας Μαρκιανός χειροτονήθηκε επίσκοπος από τον Απόστολο Πέτρο και στάλθηκε στις Συρακούσες της Σικελίας. Εκεί ο άγιος με την προσευχή του κατέστρεψε τους ναούς των ειδώλων. Επιπλέον πραγματοποίησε πολλά θαύματα, με αποτέλεσμα να πιστέψουν πολλοί ειδωλολάτρες. Όμως την παρρησία του Αγίου δεν μπορούσαν να την υποφέρουν φθονεροί Ιουδαίοι και τον θανάτωσαν με βίαιο θάνατο.
(2) Έζησαν και μαρτύρησαν την εποχή του Διοκλητιανού. Τα δύο αδέρφια κατάγονταν από τις Αίγες της Κιλικίας και προέρχονταν από οικογένεια πλούσια και ευσεβή. Ο Ζηνόβιος ήταν ιατρός και εξασκούσε την επιστήμη του αφιλοκερδώς. Τα δύο αδέρφια ασκούσαν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Αυτό προκάλεσε την οργή των ειδωλολατρών και συγκεκριμένα του ηγεμόνα Λυσία, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη του Ζηνόβιου. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του προσήλθε οικειοθελώς στις αρχές και η αδερφή του η Ζηνοβία με την επιθυμία να συμμαρτυρήσει με τον αδελφό της. Και οι δύο θανατώθηκαν με αποκεφαλισμό κατόπιν βασανιστηρίων.
 ~
~
*Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
* Ὡς θεῖοι αὐτάδελφοι ὁμονοοῦντες καλῶς, Ζηνόβιε ἔνδοξε καὶ Ζηνοβία σεμνή, συμφώνως ἠθλήσατε· ὅθεν καὶ τῶν στεφανῶν τῶν ἀφθάρτων τυχόντες, δόξης ἀκαταλύτου ἠξιώθητε, ἅμα ἐκλάμποντες τοῖς ἐν κόσμῳ χάριν ἰάσεων.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ζηνοβίου και Ζηνοβίας - 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/k6Saba2DAUU .-
 ~

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
~

***  ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Το Ελληνόπουλα της Β. Ηπείρου ΤΙΜΗΣΑΝ του πεσόντες του '40...

~ Οι Έλληνες της Χειμάρρας τίμησαν την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου με την σχολική εορτή του Ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ και ανήμερα της επετείου Σάββατο σε εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας στο μνημείο πεσόντων.
Στην εκδήλωση του ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ Χειμάρρας την Παρασκευή, πλήθος γονιών και όχι μόνο παρακολούθησε τους νεαρούς μαθητές να απαγγέλλουν ποιήματα, να τραγουδούν για την Λευτεριά και τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό.
Η εκδήλωση ως είθισται έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκόμενων να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.
Ανήμερα της επετείου, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας πραγματοποίησε εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στην περιοχή Βάνοβα της Χειμάρρας.

Άπαντες οι Έλληνες της Χειμάρρας βρέθηκαν στο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής, μαζί και η μάνα της Χειμάρρας Ερμιόνη Μπρίγκου η οποία στον κήπο τους σπιτιού της έχει θάψει τις σορούς 6 Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων και απαγγέλθηκαν τα ονόματά τους υπό τις ιαχές του κόσμου «Αθάνατος».
Στη συνέχεια φορείς και σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια και όλοι μαζί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.  www.tribune.gr

*** ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα ευρήματα! Ετοίμαζε νέο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ο 29χρονος;...

~ Σοκ έχουν προκαλέσει ακόμη και στους αστυνομικούς τα ευρήματα στο σπίτι του 29χρονου που κατηγορείται για τα τρομοδέματα στον Λουκά Παπαδήμο, στον Σόιμπλε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο άνδρας που είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής είχε στην κατοχή του:
- 8 πλαστές ταυτότητες,
- 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
- πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη,
- δοχείο, βάρους 3310 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία,
- δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα,
- 3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων έκαστο, στερεάς ουσίας, πιθανώς TNT ,
- πλήθος πυροκροτητών (κοινών και ηλεκτρικών), φυτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων,
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
- επιστολικοί φάκελοι και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες,
- 3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB),
- 2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια,
- 2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες,
- πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία,
- συσκευασίες με ράβδους σιλικόνης, πιστόλι σιλικόνης, συσκευασίες κόλλας, μονωτικές ταινίες και πλήθος μπαταριών και εργαλείων (κόφτες, πένσες, μέτρα κλπ),
- τεμάχια χαρτονιού με διαγραμμίσεις,
- φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος,
- 2 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης,
- 61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, καθώς και
- το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.
 Επιπλέον αντιμετωπίζει τις εξής βαριές ποινικές διώγεις για:
- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
- Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
 Είναι εμφανές ότι ο 29χρονος δεν μπορεί να δρούσε μόνος του, ενώ η αστυνομία πιστεύει ότι με βάση τα ευρήματα είναι πολύ πιθανό να ετοίμαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα αρκετά σύντομα.

*** Σας καλύπτει το Υστερόγραφο ή η Επίσκεψη;...

~  Σας καλύπτει το Υστερόγραφο ή η Επίσκεψη;
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Έχουμε έναν εστεμμένο - "Αριστερό" - Πρωθυπουργό μετά το πολυδιαφημιζόμενο ταξίδι στις ΗΠΑ; Στέφθηκε από δάφνες επιτυχίας η επαφή του με τον Πλανητάρχη, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι δικοί του; Ή ήταν ... "Ακάνθινος ο στέφανος όπως διατείνονται οι αντίπαλοι / αντιπολιτευόμενοι (και όχι μόνον) ;
Τίποτα από τα δύο. Πολύς  ντόρος, άνευ λόγου για μια τυπική - εθιμοτυπική επίσκεψη.
Ο κος Πρωθυπουργός "πήγε με τον ντορό" ακολουθώντας την γνωστή πεπατημένη προηγούμενων ηγετών μας. Και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά όταν η Χώρα - όπως την κατάντησαν , διαχρονικά, οι πολιτικάντηδες,  προσέρχεται σε διεθνή φόρα /  συναντήσεις  ως ... ικέτης, επαίτης, με ανοιχτές παλάμες και μέτωπα;
Είναι επομένως υπερβολικές και - μερικώς - αδικαιολόγητες οι επικρίσεις εναντίον του.
Από την άλλη μεριά όμως  είναι και απόλυτα δικαιολογημένες, δεδομένου ότι επί  χρόνια "έβλεπε τον λύκο και έψαχνε τον ντορό του". Νόμιζε ότι θα μπορούσε να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα, την διεθνή πραγματικότητα και παρά ταύτα (όντας μάλιστα  και Πρωθυπουργός  πτωχευμένης  χώρας) να απαιτήσει πράγματα ή -και - να αλλάξει την πολιτική/τακτική/πρακτική ευρωπαϊκών και υπερατλαντικών υπερδυνάμεων.
Βέβαια στο ρήμα νόμιζε, κακώς δεν έβαλα εισαγωγικά, επειδή ούτε πράγματι νόμιζε, ούτε αυταπάτες είχε -όπως ισχυρίστηκε για να δικαιολογηθεί - αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Γνώριζε πολύ καλά την πραγματικότητα - ντόπια και ξένη - αλλά
σ υ ν ε ι δ η τ ά  επέλεξε να προβάλλει θέσεις και υποσχέσεις, που δεν είχαν ουδεμία σχέση με αυτήν, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές; Κάτι το οποίο και επέτυχε.
Ως προς την μεθόδευση του αυτή ο κάθε πολίτης - ανάλογα με την καλλιέργεια, την ποιότητα, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, τις αρχές του- μπορεί, πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του και να τοποθετηθεί ανάλογα την ώρα της κάλπης.
Δύο λόγια αποτίμησης της επίσκεψης αρκούν:
-Λειτουργήσαμε ως ... επενδυτές των ΗΠΑ αγοράζοντας 2,4 δις ευρώ ανταλλακτικά αναβάθμισης των αεροσκαφών μας.
Έπρεπε; Ασφαλώς. Η Τουρκία εξοπλίζεται διαρκώς.
- Πήραμε ευχές περί χρέους και επενδύσεων (δικών τους).
Θα δούμε αν θα υλοποιηθούν. Μακάρι!
Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικά, κομματικά, έξω και πέρα από ό, τι θεωρώ  πως αξίζει να ασχοληθώ.
Δυστυχώς για τον κο Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του αυτοπαγιδεύτηκαν - και επίσημα - απευθυνόμενοι για στήριξη " στους φονιάδες των λαών Αμερικανούς", κατάπιαν την προεκλογική ανόητη προεκλογική α-πολιτική δήλωση για το διαβολικό κακό: Ντ. Τράμπ" και του έπλεξαν το εγκώμιο (!).
Έρχεται και η καθιερωμένη "Εθνική Ετήσια Πορεία της 17ης Νοέμβρη" προς την Αμερικανική  Πρεσβεία και πολλοί (περίεργοι, δύσπιστοι ;) αναρωτιούνται αν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο /Κυβέρνηση θα προπορεύεται ως σημαιοφόρος του αγώνα κατά των Αμερικανών.
Ο καθένας δικαιούται , είναι ελεύθερος να αυτοαναιρείται /αυτοδιαψεύδεται /αυτοεκτίθεται  κ.ο.κ  ιδιωτικά. Όποιοι όμως ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να είναι περισσότερο σοβαροί και υπεύθυνοι ειδικότερα όταν κυβερνούν. Όταν μας εκπροσωπούν και συνεπώς μπορούν να μας εξυψώσουν ή να μας εκθέσουν ανεπανόρθωτα.
Δεν είναι δυνατόν - ούτε επιτρεπτό - να ποντάρουν συνεχώς στον δικό τους λαϊκισμό και στην επιπολαιότητα /ανευθυνότητα σημαντικής μερίδας ψηφοφόρων οι οποίοι τους επιβραβεύουν, επανεκλέγοντάς τους.
 ΥΓ Προσωπικά θα θεωρούσα εθνική επιτυχία: Αν πείθαμε τους Αμερικανούς για το επικίνδυνο της Τουρκικής συμπεριφοράς.
Αν αποσπούσαμε συγκεκριμένη δέσμευση /δήλωσή τους  ότι θα παρέμβουν και θα την ανακαλέσουν στην τάξη.
Όλα τα άλλα "επιτεύγματα  είναι απλώς ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ  εγχώριας κατανάλωσης υπερήφανων ψευτοπαλικαράδων" οι οποίοι ακκίζονται για την όμορφη τουριστική τους  χώρα και τους ηρωικούς σπουδαίους προγόνους τους!....

***  ΠΡΟΣΟΧΗ: Σας τριγυρνάει ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ; 4 τρόποι να το ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ...

~ Όλα τα σημάδια είναι εκεί: ο λαιμός σας είναι τραχύς, έχετε αρχίσει να φτερνίζεστε συχνά, νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ” και έναν πονοκέφαλο που μοιάζει να αυξάνεται σιγά-σιγά. Ξέρετε, δηλαδή, ότι θα αρρωστήσετε.
Αλλά δεν χρειάζεται να “παραδοθείτε” ακόμα στο κρυολόγημα. Οι ακόλουθες τέσσερις εύκολες μέθοδοι πρόληψης μπορεί να σας βοηθήσουν να γλιτώσετε την αρρώστια, ή, τουλάχιστον, να μειώσετε αισθητά τα ενοχλητικά της συμπτώματα.
 Κρυολόγημα – Πρόληψη:
1) Προμηθευτείτε παστίλιες ψευδαργύρου με οξικό ή γλυκονικό ψευδάργυρο και πάρτε μία κάθε δύο ώρες, για όσο έχετε αυτά τα συμπτώματα.
2) Επιλέξτε κοτόσουπα για το επόμενο γεύμα σας. Όσο και αν σας μοιάζει ότι αυτό είναι απλά ένα “γιατροσόφι”, έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η κοτόσουπα βοηθάει πάρα πολύ. Δεν ξέρουμε ακόμα το “πώς”, αλλά είναι σίγουρο ότι βοηθάει.
3) Πάρτε βιταμίνη C. Άλλο ένα γνωστό... αντίμετρο στο κρυολόγημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί η βιταμίνη C να μην προλαμβάνει την ασθένεια, αλλά αν παίρνετε 1.000mg καθημερινά από την στιγμή που θα νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα, τότε η συνολική χρονική διάρκεια που θα είστε άρρωστοι θα μειωθεί κατά 8% τουλάχιστον.
4) Κοιμηθείτε καλά και πολύ. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το ανοσοποιητικό σας σύστημα απελευθερώνει πρωτεΐνες που ονομάζονται κυτοκίνες και οι οποίες είναι γνωστό ότι καταπολεμούν κάθε είδους λοίμωξη. Επίσης, αν έχετε γενικότερα καλή ποιότητα ύπνου, θα αρρωσταίνετε πιο σπάνια από κρυολόγημα.  iatropedia.gr

*** Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ομιλία του Πούτιν που όλοι ΕΚΡΥΨΑΝ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ... (ΒΙΝΤΕΟ)  poytin
~ Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2011 έκανε μέσα στο Μόναχο μία από τις πιο ειλικρινείς ομιλίες του, όπου μίλησε χωρίς να μασάει τα λόγια του για την παγκοσμιοποίηση και για όσους προσπαθούν να κυριαρχίσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη οικονομικά και πολιτικά.
Θα ανατριχιάσετε με την πολεμική ομιλία του Ρώσου ηγέτη κατά της διεθνούς ολιγαρχίας.
 Δείτε το βίντεο: Η συγκλονιστική ομιλία του Πούτιν, ο οποίος ξεσκεπάζει τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ! : https://youtu.be/c6-X5abjfGc  .- {Την ομιλία αυτή του Πούτιν την έθαψαν επιμελώς τα ελληνικά και Δυτικά ΜΜΕ για να μην αντιληφθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι αυτοί που διοικούν τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση απο το παρασκήνιο θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μία Παγκόσμια Κυβέρνηση=Τυρρανία..Το βίντεο
περιλαμβάνει αποσπάσματα απο την ομιλία του Βλαδίμηρου Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου στο Μόναχο το 2011.Στο συνέδριο συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και ο Πούτιν μίλησε ξεκάθαρα ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και "αυτούς" που θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη.
~  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ! Και δεν είναι άλλοι απο τους Διεθνείς Τραπεζίτες...}.-

*** ΧΑΟΣ σε Τσεχία, Πολωνία και Γερμανία λόγω ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ! Υπάρχουν και ΝΕΚΡΟΙ... 
~ Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καταιγίδα που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την κεντρική Ευρώπη, προκαλώντας διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και προβλήματα στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης.
Στη Δημοκρατία της Τσεχίας, από πτώση δέντρων σκοτώθηκε μία γυναίκα κοντά στην Τρέμπιτς (νοτιοανατολικά) και ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Ζιτζίν (βορειοανατολικά).
Στην Πολωνία, ένας οδηγός σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του αφού προσέκρουσε σε κλαδί που είχε πέσει στον δρόμο κοντά στη Ζετσίν (βορειοδυτικά), σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Η πτώση ενός κλαδιού πάνω στο αυτοκίνητό του σκότωσε άλλον έναν αυτοκινητιστή στην πόλη Οπόλε (δυτικά), σύμφωνα με τους πυροσβέστες.
Στη Γερμανία, ένας 63χρονος που κοιμόταν σε ένα μικρό λεωφορείο σε έναν καταυλισμό στην Μπάιε ντε Τζάντε, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αιφνιδιάστηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει με τα πόδια, ανέφερε η αστυνομία.
Στο Αμβούργο, δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως στη συνοικία της ψαραγοράς, κοντά στον Έλβα. Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την εταιρία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.
Οι ισχυροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας σε δεκάδες σιδηροδρομικές γραμμές και πολλούς αυτοκινητοδρόμους στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Η στάθμη του νερού σε πολλούς ποταμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας έφθασε το όριο συναγερμού.
«Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό», ανέφερε σήμερα το πρωί σε μια ανακοίνωση η Σόνια Χολινγκέροβα Χεντρίκοβα, εκπρόσωπος της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού CEZ. Περίπου 200.000 άτομα έχουν επηρεαστεί από τις διακοπές ρεύματος στη δυτική Πολωνία.
Στην Αυστρία, οι διοργανωτές ακύρωσαν σήμερα το πρωί το σλάλομ έναρξης του παγκοσμίου κυπέλου αλπικού σκι ανδρών στο Σόλντεν, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χλμ την ώρα.
 protothema.gr

***  ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ από Ερντογάν: "Έχουμε ιστορικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στα Βαλκάνια"...  
~ Ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει ξεφύγει εντελώς.
Πλέον απειλεί τους πάντες και έχει καταστρέψει όλη την εξωτερική πολιτική που είχε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Σε ένα νέο παραλήρημα σε ομιλία του σε τελετή εγκαινίων στην Κόνια, ο Ερντογάν δήλωσε ότι όλος ο πλανήτης ενοχλείται με την Τουρκία γιατί ο λαός της αντιλήφθηκε την πραγματική του δύναμη.
Είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι έχουν λυσσάξει που ο τουρκικός λαός έχει αντιληφθεί ξανά την πραγματική του δύναμη και τα όρια του. Η Τουρκία είναι πλέον μια χώρα που έχει την επίγνωση της δύναμης, των δυνατοτήτων και αυτών που μπορεί να κάνει. Ο τουρκικός λαός μαζί με τους εκατοντάδες εκατομμύρια αδερφούς του είναι αποφασισμένος να πάρει την θέση που του αξίζει στον κόσμο που ξαναϊδρύεται».
Μάλιστα, τόνισε ότι η παρουσία της Άγκυρας στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και στη Συρία είναι δικαιωματική λόγω των ιστορικών δεσμών της από το παρελθόν, εννοώντας φυσικά την Οθωμανική περίοδο, ενώ παρουσίασε ξανά την Τουρκία ως προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων.
Είπε συγκεκριμένα: «Πρέπει να ρωτήσει κανείς σε αυτούς που διερωτώνται τι δουλειά έχει η Τουρκία στο Ιράκ, τη Συρία, τη Σομαλία, την Αφρική, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, "εσείς τι δουλειά έχετε εδώ;". Αυτοί δεν έχουν έγνοια. Εμείς έχουμε έγνοια και είμαστε εδώ. Διότι εμείς έχουμε πολύ δυνατούς ιστορικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς με όλες αυτές τις περιοχές. Οφείλουμε να σβήσουμε το δάκρυ και να χαϊδέψουμε το κεφάλι κάθε παιδιού που κλαίει».  Με πληροφορίες από TRT

***  Αν σας θεωρούν κατοικίδια ζώα, συμπεριφερθείτε ως άγρια θηρία - ΟΧΙ στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και το φακέλωμα!
 
~ Αν σας θεωρούν κατοικίδια ζώα, συμπεριφερθείτε ως άγρια θηρία - ΟΧΙ στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και το φακέλωμα!
 Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος
Πολιτικός Μηχανικός- Επιμελητής Πολυτεχνείου Βερολίνου
 Η συνημμένη χθεσινοβραδινή φωτογραφία είναι από σταθμό του μετρό. Ατέλειωτη ουρά από πελάτες των μέσων μεταφοράς, που περιμένουν υπομονετικά και αμίλητοι...να φακελωθούν!
Να, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτα, σύμφωνα με την τοιχοκολλημένη ανακοίνωση των λακέδων των κατακτητών, για να φρίξετε:
- Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
- Πρόσφατη φωτογραφία. Αν δεν υπάρχει, θα φωτογραφιθείτε στο εκδοτήριο.
- Επίσημο έγγραφο για τον ΑΜΚΑ.
- Ατομικό οκταψήφιο αριθμό αναγνώρισης.
- Άλλα δικαιολογητικά για ειδικές περιπτώσεις.
Και λες εσύ ο καχύποπτος: Εντάξει το ένα παραστατικό, αλλά και το άλλο και το παράλλο; Τί εξευτελισμός της προσωπικότητας του ανθρώπου είναι τούτος πάλι; Τόση ανελευθερία; Πόση σκλαβιά;
Και γιατί νομίζετε, ότι τα θέλουν όλα αυτά; Όχι βέβαια για να εξασφαλίσουν τα έσοδα. Χρήμα έχουν όσο θέλουν οι δυνάστες, γιατί το παράγουν από το τίποτα (ως αέρα κοπανιστό) και το κυκλοφορούν μετά στις οθόνες, ούτε καν σε φωτοτυπίες. Όλα αυτά τα στοιχεία τα απαιτούν, για να σας φακελώσουν πλήρως, και να ελέγχουν τον τόπο και τον χρόνο της παρουσίας ή απουσίας σας και τις μετακινήσεις σας. Δηλαδή ο Χ, δεν ήταν σπίτι του ή στο χωριό του και μπήκε στον Α σταθμό την τάδε ημέρα και ώρα και κατέβηκε π.χ. στην πλατεία Συντάγματος, όπου εκείνη την ημέρα και ώρα γίνονταν διαδήλωση κοκ. "Εθεάθη...." όπως έγραφαν παλιά στους φακέλους των χαρακτηρισμένων.
Αργότερα, αφού θα έχουν ολοκληρώσει κι αυτήν την απάτη, θα δώσουν όλο αυτό το μητρώο στις μυστικές υπηρεσίες, που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και στον "ιδιώτη", στον οποίο -κατά τα ειωθότα- θα ξεπουλήσουν όλο το δίκτυο των αστικών συγκοινωνών και τα μέσα μεταφοράς.
Κι έχεις τον κοσμάκη, που έτυχε να γεννηθεί στην χώρα των απατεώνων και των δωσίλογων, να ανέχεται πειθήνια τα πάντα. Να στέκεται στην ουρά και ο καθένας να μην μίλα με τον διπλανό του. Να μην το σχολιάζει. Να μην διαμαρτύρεται. Να μην συλλογικοποιείτε. Να μην αντιστέκεται.
ΟΧΙ συμπατριώτες, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Η ελευθερία είναι μετά την ζωή και την υγεία το ύψιστο αγαθό. Προστατέψτε το! Πήτε ΟΧΙ και σ αυτήν την σιχαμάρα του συστήματος. Μην τους κάνετε την χάρη χωρίς ανυπακοή. Μην αποδέχεστε να δίνετε τα στοιχεία σας, να βγάζουν αντίγραφα από την ταυτότητά σας κ.λπ. Μην δέχεστε να σας φωτογραφίζουν. Η εικόνα του κάθε ανθρώπου είναι προσωπικό δεδομένο, όπως και κάθε άλλο προσωπικό στοιχείο.
Μπλοκάρετε το σύστημα, τα μπλοκ εξουσίας, με πολιτική ανυπακοή. Στην ανάγκη, μην χρησιμοποιήτε τα μέσα μεταφοράς, αν και εσείς τα πληρώσατε και τα πληρώνετε. Χρησιμοποιήστε στην ανάγκη το αυτοκίνητό σας ή το δίτροχο ή ακόμα και τα πόδια σας. Έτσι, να πήξει η Αθήνα, ο Πειραιάς και τα προάστια! Και μετά η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο κ.λπ. Να μην κουνιέται φύλλο πουθενά!!!
Απλά πράγματα είναι: Αν σας θεωρούν κατοικίδια ζώα....συμπεριφερθείτε σαν άγρια θηρία! Κάντε, ότι δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Ότι είστε απολίτιστοι. Ότι είστε κάφροι. Τολμήστε, να τους δηλώσετε, ότι είστε πιο αποφασισμένοι από τους Ισλανδούς και τους Καταλανούς. Ότι είστε Έλληνες! Ξεκινήστε σήμερα, ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Πήτε το δικό σας μεγάλο ΟΧΙ...

*** 88 πνευματικές προσωπικότητες προς την πολιτική ηγεσία: Σταματήστε επί τέλους τις ανεξέλεγκτες ομάδες στα ΑΕΙ!
 
~ 88 πνευματικές προσωπικότητες προς την πολιτική ηγεσία: Σταματήστε επί τέλους τις ανεξέλεγκτες ομάδες στα ΑΕΙ!
 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Δεκάδες πνευματικές προσωπικότητες – μέλη του International Hellenic Association, ενός μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού οργανισμού με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, καλούν την πολιτική ηγεσία του τόπου να παρέμβει επιτέλους και να εμποδίσει την ανεξέλεγκτη δράση «άγνωστων» ομάδων οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με
τα Πανεπιστήμια!
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απευθύνεται προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τους Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος,  Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Παναγιώτη Καμμένο, Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Υπουργό Εσωτερικών, Νικόλαο Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Σταύρο Κοντονή, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Βασίλειο Πέππα, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Πρυτάνεις ΑΕΙ και Προέδρους ΤΕΙ, έχει ως εξής:
Εξοχότατοι κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας και κύριε Πρωθυπουργέ, αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, Κυρίες και Κύριοι,
Οι υπογράφοντες την επιστολή αυτή, κυρίως Έλληνες ακαδημαϊκοί και διδάκτορες, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη δράση ανεξέλεγκτων ομάδων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο πέριξ και εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων και με τρομοκρατικές ενέργειες (προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς, ανάρτηση απειλητικών συνθημάτων και αφισών και άσκηση κάθε είδους βίας) επιδιώκουν:
α) Τον εκφοβισμό συναδέλφων, όπως στην περίπτωση του Άγγελου Συρίγου,
β) την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας,
γ) τον εκφοβισμό σπουδαστών και σπουδαστριών που επιχειρούν να προστατεύσουν τον Πανεπιστημιακό χώρο από παράνομες ενέργειες,
δ) την υποκατάσταση του συστήματος της δικαιοσύνης, ποινικοποιώντας νόμιμες πράξεις ακαδημαϊκών και χρησιμοποιώντας «ταμπέλες» και υβριστικού περιεχομένου κείμενα και αφίσες για να στοχοποιήσουν φοιτητές/τριες και συναδέλφους (όπως στην περίπτωση του Άγγελου Συρίγου),
ε) την παρακολούθηση και καταγραφή κινήσεων ελεύθερων πολιτών και συναδέλφων παραβιάζοντας την προσωπική τους ζωή, όπως αυτό συμπεραίνεται από την αφίσα που τοιχοκόλλησαν σε βάρος του συναδέλφου Άγγελου Συρίγου.
Καταδικάζουμε ακόμη την ρύπανση και φθορά των χώρων και των τοίχων εντός των Πανεπιστημίων με διαφόρων ειδών συνθήματα (συνήθως υβριστικού περιεχομένου, αισχρά και κατά του έθνους)· τέτοιες πράξεις δεν προάγουν τους στόχους του Πανεπιστημίου αλλά, αντίθετα, υποβιβάζουν την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας και δυσφημούν τη χώρα μας, αφού σε καμιά άλλη πολιτισμένη χώρα δεν παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα.
Τονίζουμε επιπλέον ότι η εγκληματική επίθεση κατά του συναδέλφου μας Άγγελου Συρίγου είναι μέρος γενικευμένων παρομοίων επιθέσεων ανεξέλεγκτων ομάδων, όπως αυτές κατά των επίσης συναδέλφων μας Γεωργίου Παύλου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, Ιωάννη Ιωαννίδη και πολλών άλλων. Άλλες παράνομες ομάδες που δρουν στα Πανεπιστήμια είναι οι έμποροι ναρκωτικών, ενώ στην αφισορύπανση συμμετέχει ο κομματισμός όλων των αποχρώσεων και πλήθος άλλων ύποπτων και ανεξέλεγκτων ομάδων. Οι διαφάνειες που μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο δίνουν μια χαρακτηριστική εικόνα της άσκησης διαφόρων μορφών βίας από τέτοιες ομάδες. Είναι φανερό πως δεν πρόκειται απλά για μια μερίδα επαναστατημένης νέας γενιάς, όπως γνωρίζουμε και από τα δικά μας φοιτητικά χρόνια, καθώς οι διαμαρτυρίες των νεο-αντιεξουσιαστών μιλούν σαρκαστικά για το «φιλειρηνικό ελληνικό κράτος που κινδυνεύει από την κακή γειτνίαση» και καταγγέλλουν «τον ελληνικό ιμπεριαλισμό» (!!!) - (δείτε και εδώ).
Επί πλέον, η εμφάνιση σατανικών συμβόλων στους τοίχους πανεπιστημιακών κτιρίων είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η ατιμωρησία με την δικαιολογία «νέα παιδιά είναι, θα τους περάσει» συνεπάγεται –όπως ο χρόνος έχει ήδη αποδείξει– αποδοχή διαιώνισης αλλά και συνεχούς επιδείνωσης μιας κατάστασης, που όχι μόνο εμποδίζει την λειτουργία των πανεπιστημίων και μουτζουρώνει κάθε τι όμορφο στις πόλεις μας με γραφίτη κ.ά., αλλά και απαξιώνει ακίνητα –συμπεριλαμβανομένων ιστορικών ακινήτων που καταλήγουν να πωλούνται «αντί πινακίου φακής»– και παραλύει την τοπική οικονομική δραστηριότητα, όπως στην περιοχή των Εξαρχείων που είναι τμήμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Ασχέτως από ποιους χώρους προέρχονται οι διάφοροι εξτρεμιστές, στους οποίους είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνονται παραπλανημένοι νέοι που δεν έχουν αντιληφθεί με τι «στοιχεία» έχουν «συμμαχήσει», η Ελληνική Πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ:
1. Να προστατέψει τον Πανεπιστημιακό χώρο από τη δράση ανεξέλεγκτων ομάδων τρομοκρατών, ώστε να σταματήσουν να υφίστανται φαινόμενα τρομοκρατίας κατά εργαζομένων και εκπαιδευομένων. Υπάρχουν, δυστυχώς, όχι λίγες περιπτώσεις που οι ίδιοι οι καθηγητές και ακόμη περισσότερο οι εκάστοτε Διοικήσεις αποδέχονται την ανομία, την αναρχία και τις κάθε είδους καταστροφές στα πανεπιστήμια και, επί πλέον, παραμένουν αδρανείς ή και συμμετέχουν στην στοχοποίηση και «αποδόμηση» των ευσυνείδητων καθηγητών που τολμούν να αντιδράσουν. Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει και να νικήσει αυτό το πλέγμα διαφθοράς. Στη νίκη αυτή θα συμβάλει η συνεργασία και οργάνωση εκείνων των καθηγητών που είναι αποφασισμένοι να τιμήσουν τον όρκο τους και να στηρίξουν το σκοπό και τους στόχους του Πανεπιστημίου και της παιδείας γενικότερα, όπως το σύνταγμα ορίζει.
2. Να καταδικάσει την τακτική διαταγών και απαγορεύσεων εκ μέρους ορισμένων πολιτικών οι οποίοι εμποδίζουν την Αστυνομία να συλλάβει όλους όσους παρανομούν μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια ή ακυρώνουν το έργο της φροντίζοντας να αφήνονται ελεύθεροι οι εκάστοτε προσαγόμενοι.
3. Να προστατέψει τα όργανα της Δικαιοσύνης, ώστε να επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα εκεί όπου με οποιονδήποτε τρόπο υποπίπτουν στην αντίληψη τους τέτοιου είδους φαινόμενα.
4. Να απαιτήσει την καταδίκη (από όλο το πολιτικό φάσμα) πράξεων βίας εντός και πέριξ του πανεπιστημιακού χώρου από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται,
5. Να ερευνήσει και να συγκεντρώσει στοιχεία για την τρομοκρατική δράση εξτρεμιστικών ομάδων πέριξ και εντός του Πανεπιστημιακού χώρου (ιδιαίτερα στην περίπτωση του συναδέλφου Άγγελου Συρίγου απαιτούμε να εντοπισθεί η πηγή χρηματοδότησης για την εκτύπωση και ανάρτηση της αφίσας σε βάρος του και να αποδοθούν ευθύνες),
6. Να αποδείξει έμπρακτα ότι προστατεύει το πανεπιστημιακό άσυλο με την πραγματική/υγιή του έννοια: για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όχι αλητών, που όποτε θέλουν κτυπούν ή εκφοβίζουν καθηγητές και καταστρέφουν εγκαταστάσεις, υπολογίζοντας στην ατιμωρησία.
7. Να προστατεύσει με κάθε μέσο την εκπαιδευτική διαδικασία, την ερευνητική δραστηριότητα, την ακαδημαϊκή ελευθερία και γενικά όλες εκείνες τις συνθήκες και τους παράγοντες που συμβάλλουν στην πραγμάτωση των στόχων του Πανεπιστημίου, όπως αυτοί κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, βλ. άρθ. 16-2: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Τέλος, ζητούμε από την αντιπολίτευση να πάρει θέση παρουσιάζοντας στους πολίτες το δικό της ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα θέματα που προαναφέραμε.
Όλες οι υπογραφές που συνοδεύουν το κείμενο βρίσκονται εδώ.*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοι ευθύνονται για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ελληνικό ΧΡΕΟΣ;...
 
~ Γράφει ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ,
Υποστηρίζεται από διάφορους οικονομολογούντες και αναλυτές του κατεστημένου στα κατοχικά ΜΜΕ ότι, είμαστε υπόλογοι για το χρέος μας που οφείλεται  στην κακοδιαχείριση που έκαναν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν. Με το πονηρό αυτό επιχείρημα, βομβαρδίζεται συστηματικά ο ελληνικός λαός ώστε να δεχτεί τις ευθύνες της χώρας μας για τα σημερινά αδιέξοδα. Να δεχτεί δηλ. ο απλός πολίτης ότι, η εποχή της ευημερίας του παρελθόντος οφειλόταν αποκλειστικά σε δανεικά και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε όλοι μαζί το λογαριασμό.Άλλωστε σύμφωνα και με το γνωστό Παγκάλειο δόγμα «όλοι μαζί τα φάγαμε».
«Κακώς κάκιστα ευημερούσατε επι δραχμής» μας λένε οι Εταίροι και οι εδώ εγκάθετοί τους. Και για αυτό,»τώρα δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πέσετε στο χώμα, να γίνεται πάμφτωχοι, να πεινάσετε, να μεταναστεύσετε στο εξωτερικό, να μας παραχωρήσετε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τις περιουσίες και ολόκληρη τη χώρα».
Το πρώτο ζήτημα και ερώτημα που προκύπτει είναι πως οι δανειστές μας έδιναν τεράστια δάνεια αφού είμασταν αφερέγγυοι;  Και το δεύτερο: Αν το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν όπως υποστηρίζεται, τότε πως εξηγείται η ένταξή μας στην ευρωζώνη το 2002, αφού βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι μια χώρα να έχει μικρό ή ανεκτό χρέος;
Χωρίς να αντιπαρερχόμαστε την κακοδιαχείριση ιδιαίτερα της περιόδου Σημίτη με τις υπέρογκες και αδιαφανείς δαπάνες για αμυντικούς εξοπλισμούς και τους Ολυμπιακούς αγώνες, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Στην πραγματικότητα,το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους οφείλεται σε κρατικά δάνεια με επαχθείς όρους και επιτόκια για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού κυρίως από  Γερμανία,Γαλλία και ΗΠΑ και κυρίως στην επιβάρυνηση του κρατικού προϋπολογισμού με ποσά της τάξης των 250 δις από ζημιές των ελληνικών τραπεζών.Οι τεράστιες αυτές τραπεζικές ζημιές δημιουργήθηκαν μέσα στην ευρωζώνη, λόγω της μεγάλης έκθεσής τους σε τοξικά ομόλογα και δάνεια κυρίως από το εξωτερικό που ήταν αδυνατο να εξυπηρετηθούν ύστερα από την έκκρηξη της διεθνούς κρίσης του 2008.
Στη συνέχεια,οι ελληνικές τράπεζες αφού εκκαθαρίστηκαν από τοξικές ζημιές και βάρη, ξεπουλήθηκαν-στην πραγματικότητα υφαρπάστηκαν- από ξενα τραπεζικά funds- «Γύπες» σε τιμές ευτελιστικές, με μια πρωτοφανή διαδικασία όπου δεν επιτράπηκε η συμμετοχή Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών. Με άλλα λόγια, ζημιές των ελληνικών τραπεζών ύψους περίπου 250 δις ευρώ, «ξεπλύθηκαν» με τη μεταβίβασή του στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό και βαφτίστηκαν δημόσιο χρέος. Και στη συνέχεια, οι ελληνικές τράπεζες υφαρπάστηκαν από τους ξένους κατακτητές έναντι πινακίου φακής. Αυτή είναι απίστευτη όσο και τραγική αλήθεια.
Γεγονός είναι ότι, οι ελληνικές κυβερνήσεις ελέγχονται για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών στο παρελθόν και αυτό δεν αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα. Αλλά είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι, το άλμα του χρέους σημειώθηκε στην εποχή της ευρωζώνης όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω ιστόγραμμα που προέρχεται από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας της Eurostat.
Και όσο και αν φάινεται απίστευτο είναι επίσης γεγονός ότι, το χρέος που δημιουργήθηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια μέσα στην ευρωζώνη, ισοδυναμεί περίπου με το χρέος που δημιουργήθηκε τα εκατό τελευταία χρόνια με τη δραχμή.
 Πορεία ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1970 μέχρι το 2016 (πηγή:Eurostat)

 Ένα άλλο τεράστιο ψέμα που διαδίδεται ευρύτατα ιδιαίτερα τελευταία είναι η υπόθεση ότι, χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία,η Ιταλία,η Κύπρος έχουν βγει απο τα μνημόνια και πορεύονται ικανοποιητικά
Στην πραγματικότητα και οι χώρες αυτές σέρνονται οικονομικά και το δημόσιο χρέος τους διπλασιάστηκε ή και τριπλασιάστηκε τα πέντε τελευταία χρόνια μέσα στην ευρωζώνη.Συγκεκριμένα, μεταξύ 2008 και 2015 το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε ως ακολούθως στις κάτωθι χώρες :
 Στην Ελλάδα από 130% σε 181%
Στην Ιταλία από 112% σε 157%
Στην Πορτογαλία από 82% σε 149%
Στην Ιρλανδία από 47% σε 89%
Στην Κύπρο από 55% σε 110% και πάνω απ΄όλα
Στην Ισπανία  από 47% σε 110%
 Τα στοιχεία αυτά που προέρχονται απο την Eurostat αναδεικνύουν το μέγεθος του ψέματος και τις καταστροφικές οικονομικές συνθήκες για τις χώρες της περιφέρειας μέσα στην ευρωζώνη.

***  Η Φώφη Γεννηματά στην Καλαμάτα 
Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διαδικασίες στον χώρο της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" και στο φορέα που θα τον διαδεχθεί, καθώς πλησιάζουμε στις κρίσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, 12 και 19 Νοεμβρίου.
Έτσι,  στην Καλαμάτα αναμένεται να βρεθεί, μετά τους Γιώργο Καμίνη, Σταύρο Θεοδωράκη, Νίκο Ανδρουλάκη και η Φώφη Γεννηματά. Αυτό θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα μιλήσει σε συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην…τηλεμαχία της ερχόμενης Δευτέρας στις 9 το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση. Εκεί και οι εννέα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά σε πανελλαδική μετάδοση, με το «αποτέλεσμα» της τηλεμαχίας να θεωρείται κομβικό τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.
Γι’ αυτό τον λόγο τα επιτελεία των υποψηφίων ήδη ετοιμάζονται πυρετωδώς. Οι υποψήφιοι θα δομήσουν τα επιχειρήματά τους πάνω σε μία κεντρική λογική η οποία πλέον είναι σαφής και η «Κ» επιχειρεί να την αποκρυσταλλώσει.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποφεύγει συστηματικά τις αψιμαχίες και τις επιθέσεις σε ανθυποψηφίους της, δομώντας ένα ενωτικό προφίλ που απευθύνεται στο «όλον» με το βλέμμα στην ενότητα της επόμενης ημέρας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αφήνει αναπάντητες επιθέσεις που θεωρεί ότι είναι κάτω από τη ζώνη.
Σε μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις της, από το Αγρίνιο, τόνισε ότι "δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα μερικές καρέκλες εξουσίας".
Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα εμφανίστηκε βέβαιη ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη "σπρώχνει" τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στα πραγματικά τους μεγέθη και στην πραγματική τους θέση στο πολιτικό σκηνικό, που είναι "τα δύο άκρα της συντήρησης", όπως είπε.
"Δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα τις καρέκλες για την εξουσία. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός: Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ας το πάρουν επιτέλους απόφαση. Έχουμε χαράξει αυτοδύναμη πορεία και στρατηγική» τόνισε και υποστήριξε ότι η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
"Να τελειώνουμε με τα ψέματα, την υποκρισία, τη διγλωσσία" είπε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: "Δεν θα επιτρέψουμε η δήθεν Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες και τις ιδέες μας. Αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση σ’ αυτό τον τόπο".  Α.Π.

***  Οικογένεια κινδύνεψε να καεί μέσα στο σπίτι της στην Καλαμάτα 
 
  
Ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην οδό Τηλεμάχου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Εκείνη τη στιγμή στο εσωτερικό του σπιτιού βρισκόταν η μητέρα με τα ανήλικα της παιδιά της, με το ένα μάλιστα να έχει μεταφερθεί με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η καταστροφή στο σπίτι είναι ολική παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Video: Πυρκαγιά σε σπίτι στην Καλαμάτα 29-10-2017 : https://youtu.be/-6K8T1YPJmw .-

***  Ο Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος στην Ι. Μονή της μετανοίας του 
 
 
 
Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου μετέβη χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, για πρώτη φορά μετά την χειροτονία του σε Επίσκοπο.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Σταγών Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Αναπαυσά  Αρχιμ. Πολύκαρπο Βενέτη, αδελφούς της Ι. Μονής Βουλκάνου, καθώς και πατέρες από τα Μετέωρα.
Ο Ηγούμενος Προκόπιος,  προσφωνώντας το νέο Μητροπολίτη τον καλωσόρισε στην Μονή της μετανοίας του, αναφέρθηκε στην πορεία της μοναχικής του ζωής και του προσέφερε αργυρό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας με την ευχή, να τον σκέπει και να οδηγεί τα διαβήματά του στη νέα του διακονία.
 Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε για την υποδοχή και αναφέρθηκε στα χρόνια της μοναχικής του ζωής στην Ιερά Μονή.  "Σας αγαπώ όλους και θα προσεύχομαι για εσάς" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το Αναλόγιο πλαισίωσε αντιπροσωπεία από τη χορωδία "Μετεωρίτικο Ψαλτήρι" από την Καλαμπάκα.***  Δημοπράτηση έργων για το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού 
Την θετική της απόφαση για τη δημοπράτηση δύο έργων, έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και τα δύο αφορούν το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας και τη βελτίωσή του.
Το πρώτο έργο, στο οποίο εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και η συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισµού δηµοπρασίας του είναι η βελτίωση και συντήρηση τεχνικών έργων στο επαρχιακό δίκτυο του νομού με προϋπολογισμό 74.400 €.
Το έργο χρηµατοδοτείται από το Πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων και το ποσό έχει προέλθει από τις εκπτώσεις ενταγµένων έργων. Η μελέτη του έργου προβλέπει να γίνουν παρεµβάσεις για την βελτίωση και συντήρηση τεχνικών στο οδικό δίκτυο.
Το δεύτερο έργο αφορά τη βελτίωση και συντήρηση τεχνικών έργων στο εθνικό δίκτυο του νομού με προϋπολογισμό 74.400 €.
Και αυτό χρηµατοδοτείται από το Πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων.Β.Β.

*** Συνεχίζεται η έλλειψη εμβολίων ιλαράς στην αγορά 
Χωρίς εμβόλια για την ιλαρά, εξακολουθούν να μένουν τα φαρμακεία της Καλαμάτας και παρά το μεγάλο αριθμό συνταγογράφησης από γιατρούς, η ζήτηση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.
Η Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας, έχει ήδη προγραμματίσει με τα εμβόλια που της έστειλε το ΚΕΕΛΠΝΟ, να προβεί σε εμβολιασμό κι άλλων παιδιών σε δημοτικά σχολεία. Την Τρίτη θα γίνει εμβολιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Άριος.
Στο μεταξύ, τα κρούσματα πανελλαδικά συνεχώς αυξάνονται, με τη Μεσσηνία ευτυχώς, να μην αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη νότια Ελλάδα. Δυστυχώς, στην Αθήνα, σημειώθηκε και ο πρώτος θάνατος ενός βρέφους 11 μηνών.
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Β.Β.

***  Το θρυλικό καφωδείο του Μπελαούρη στην Καλαμάτα 
«Βράδυ της Υπαπαντής στο καφφωδείον του Μπελαούρη. Είνε η «Φέμινα» της Καλαμάτας και, σας παρακαλώ, όσοι γλεντζέδες, να… αποκαλυφθήτε. Ένας υπόγειος παράδεισος με τα όλα του. Μια σάλα ατελείωτη, πνιγμένη στους καπνούς και… μεθυσμένη απ’ τις μπύρες που πηγαινοέρχονται.
Στο βάθρο της μια ορχήστρα του παληού καλού ή κακού καιρού, περιποιείται με θανάσιμον αγάπην όλες τις τελευταίες επιτυχίες του μουσικού χορευτικού ρεπερτορίου.
 Το κέντρον είνε ύπερπλήρες, ένεκα οι… ανύπαντροι προσκυνηταί, που καταστάλαξαν εκεί μετά την λιτανεία και τα σταυροκοπήματα. Και η πεταλούδες των φτηνών ερώτων έχουν μεγάλη ζήτησι. Πράγματα ντόπια όλες. Εκτός μιάς και μόνης, που ισχυρίζεται ότι είνε Ουγγαρίς, που έχει πλούσια ξανθά-οξυζενέ μαλλιά και που έχει και πέρασι, ως φρούτο ξενικό.
Κάποιος –προσκυνητής κι’ αυτός απ’ τη Θουρία- της εξηγεί τον έρωτά του. -Μουά, δηλαδή, ζε βέ χορέψ, πάρσκε ζέ… πως το λένε ρέ… - ζέ αγαπώ, δηλαδή… -Του μ’ αίμ… -Έτσι γειά σου κυρά μου… Του μ’ αίμ, το βρήκες!...
Από τα σκαλοπάτια της εισόδου κατρακυλάει ένας γεροντάκος, φέσι στο μεθύσι. Και προσφωνεί την πελατείαν με διάφορους σταυρούς και Παναγίες! Στο τέλος πέφτει σ’ ένα κάθισμα κι’ αρχίζει κλέφτικο τραγούδι: Ωώχ… ωχωχωχωχ!... Με κάψανε τα … χώωωχ… χουχ!... Αλλά ένα από τα γκαρσόνια επεμβαίνει, τον διακόπτει και του υποδεικνύει να κυττάξη κάποια πινακίδα, που βρίσκεται σε μια γωνιά του κέντρου. -Δεν ξέρω γράμματα, ρε μύγα… Τι λέη; -«Απαγορεύονται ρεμπέτικα και οι ελληνικοί χοροί!» -Και τι επιτρέπεται ρέ βλάμη;… -Οι ογρωπαϊκοί… -Άη να κοιμηθής!
Το επεισόδιον είνε επί θύραις! Αλλά δύο χωροφύλακες, μόνιμος καθημερινή φρουρά του κέντρου και διαρκής περιπολία εις την αίθουσάν του, βάζουν τελεία και παύλα. Ρωτώ: -Οι χωροφύλακες τι κάνουν εδώ μέσα;… -Σωματική έρευνα!... Πολύ συχνά η πελατεία αφοπλίζεται και μένει μόνο ο λεβέντης Μπελαούρης για να τραβάη ένα δυό βόλια στον αέρα…
Ο καμπανίτης πάλι δεν είνε άγνωστος εις το κέντρον. Αλλά είνε και το πάν… Αυτός που θα προσφέρη μια σαμπάνια, θα γίνη κύριος ζωής επι της «κόρης» που θα την γευθή. Και είνε τόσον γοητευτικαί αυταί αι «κόραι»! Κάθομαι απέναντι από την Τασίτσα. Ύψος… κακούργο, στόμα, που σού επιφυλάσσει όλα τα … φιλοφρονήματα της γής, αν την πειράξης, κορμί που σού επιτρέπει ν’ αποθαυμάσης όλες τις καμπυλότητες και που λυγιέται στο φόξ-τρότ με μια σπαραξικάρδια ερωτική ευκινησία. Μαλλιά ολίγον ακατάστατα και ελαφρώς μαντεκωμένα.
Από πού είσθε δεσποινίς Τασίτσα;… -……. -Με συγχωρείτε, ερωτώ από πού είσθε;… -Περικαλώ;… -Έκανα μίαν ερώτησιν… -Ληξίαρχος είσαι, κύριε… φάβα;… -Παρντόν, δεν εννοούσα… -Παρντόν να γίνης και με το παρντόν να σε ξεβγάλουνε!... Κατόπιν τούτου και ο πιο σκληρόκαρδος να είσαι, μπορείς να μην… ερωτευθής;… Μπορείς να μη δικαιολογήσης τα τόσα θύματα της γοητευτικής Τασίτσας, που την δαγκάνουν με τα μάτια, την πυρπολούν, πεθαίνουν για μια ώρα στο κρεββάτι της;…
Και η Μαρίκα, άλλο του καφωδείου άνθος… Τι ονειρώδης ύπαρξις είνε αυτή;… Απέναντί της ένα συμπαθητικό μεθυσμενάκι, Καλαμιωτάκι ερωτευμένο, της σιγοτραγουδάει το πάθος του: «Αυτός είνε ο έρως… Άχ!... γεννιέται με μια ματιά…». Αλλά αυτή η άσπλαχνη ξύνει χαριτωμένα τη μύτη της, τα νύχια της, τις γάμπες της, το ντεκολτέ και τα μαλλιά της κι’ ανοίγει σε χασμουρητό ατελείωτο ένα τεράστιο στόμα με δεκατρία δόντια. Έπειτα δίνει και την αισθηματική της μαχαιριά!... -Μωρ’ δεν αφήνεις τα σιρόπια να παραγγείλης καμμιά μπύρα;.. Στέγνωσε η γλώσσα μου, τραμπάκουλο… έ, τραμπάκουλο!... Αθάνατη επαρχία! Σε χάρηκα και πάλι μια βραδυά… Τι μπάζα πιάνουν μπρός στα καφφωδεία σου όλες η «Φέμινες» των Αθηνών!...».
     Το κείμενο έχει γραφτεί από τον δημοσιογράφο και σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα Αλέκο Λιδωρίκη και δημοσιεύτηκε στη LIFO 

***  Η Φώφη Γεννηματά στην Καλαμάτα 
Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διαδικασίες στον χώρο της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" και στο φορέα που θα τον διαδεχθεί, καθώς πλησιάζουμε στις κρίσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, 12 και 19 Νοεμβρίου.
Έτσι,  στην Καλαμάτα αναμένεται να βρεθεί, μετά τους Γιώργο Καμίνη, Σταύρο Θεοδωράκη, Νίκο Ανδρουλάκη και η Φώφη Γεννηματά. Αυτό θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα μιλήσει σε συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην…τηλεμαχία της ερχόμενης Δευτέρας στις 9 το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση. Εκεί και οι εννέα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά σε πανελλαδική μετάδοση, με το «αποτέλεσμα» της τηλεμαχίας να θεωρείται κομβικό τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.
Γι’ αυτό τον λόγο τα επιτελεία των υποψηφίων ήδη ετοιμάζονται πυρετωδώς. Οι υποψήφιοι θα δομήσουν τα επιχειρήματά τους πάνω σε μία κεντρική λογική η οποία πλέον είναι σαφής και η «Κ» επιχειρεί να την αποκρυσταλλώσει.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποφεύγει συστηματικά τις αψιμαχίες και τις επιθέσεις σε ανθυποψηφίους της, δομώντας ένα ενωτικό προφίλ που απευθύνεται στο «όλον» με το βλέμμα στην ενότητα της επόμενης ημέρας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αφήνει αναπάντητες επιθέσεις που θεωρεί ότι είναι κάτω από τη ζώνη.
Σε μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις της, από το Αγρίνιο, τόνισε ότι "δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα μερικές καρέκλες εξουσίας".
Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα εμφανίστηκε βέβαιη ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη "σπρώχνει" τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στα πραγματικά τους μεγέθη και στην πραγματική τους θέση στο πολιτικό σκηνικό, που είναι "τα δύο άκρα της συντήρησης", όπως είπε.
"Δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα τις καρέκλες για την εξουσία. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός: Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ας το πάρουν επιτέλους απόφαση. Έχουμε χαράξει αυτοδύναμη πορεία και στρατηγική» τόνισε και υποστήριξε ότι η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
"Να τελειώνουμε με τα ψέματα, την υποκρισία, τη διγλωσσία" είπε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: "Δεν θα επιτρέψουμε η δήθεν Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες και τις ιδέες μας. Αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση σ’ αυτό τον τόπο". Α.Π.

*** Το εντυπωσιακό GLOVIS PRESTIGE στο λιμάνι της Καλαμάτας 
Από το πρωί της Δευτέρας το λιμάνι της Καλαμάτας έχει προσεγγίσει το GLOVIS PRESTIGE, πρόκειται για ένα καράβι που μεταφέρει αυτοκίνητα και έχει σημαία Μπαχάμες .
Το συγκεκριμένο καράβι έχει κατασκευαστεί το 2011 και έχει μέγεθος 168 x 28 μέτρα.

*** Έκοψαν τη συκιά 
Την έκοψαν τη μεγάλη συκιά που υπήρχε χρόνια τώρα στη διασταύρωση των οδών Δαμοφώντος και Ύδρας. Όταν μεγάλωναν τα κλαδιά της, δημιουργούσε πρόβλημα στη δίοδο προς την Ύδρας.
Τελικά, την απομάκρυναν τελείως και άλλαξε η εικόνα όλης της περιοχής.
Β.Β. 

***  Πολύτιμο υλικό…στην τύχη του 
Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως το γεγονός. Πολύτιμο υλικό για τη βελτίωση των υποδομών του γηπέδου των Σφαγείων είναι αφημένο στην τύχη του, δίπλα από την είσοδο του χώρου εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Αλήθεια, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται;  Α.Π. 

*** Κρίση Θεσμών και Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Πολύς λόγος γίνεται για την οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε λόγω της υπερφορολόγησης και της απουσίας μεταρρυθμίσεων στον δημοσιονομικό τομέα και την αγορά εργασίας. Η σοβαρότερη κρίση που βιώνουμε όμως είναι αυτή της λειτουργίας των θεσμών.
Θεσμοί είναι οι δικλίδες ασφαλούς και δημοκρατικής λειτουργίας κάθε συλλόγου, κάθε κράτους.  Είναι αυτοί που αποτρέπουν από την εγκαθίδρυση συγκεντρωτικών καθεστώτων, που έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο κάθε δραστηριότητας.
Στις 27-09-2013 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο Ν. 4194/2013 με τίτλο «Κώδικας Δικηγόρων». Ό,τι είναι το καταστατικό για κάθε σωματείο είναι και ο Ν. 4194/2013 για τους Δικηγορικούς Συλλόγους. Αυτός ρυθμίζει την λειτουργία τους.  Ποιοι και  πως εγγράφονται στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων, ποιοι είναι οι θεσμοί, δηλαδή τα όργανα διοίκησης και λειτουργίας τους, πως γίνονται οι Γ.Σ, ποιες είναι οι απαρτίες, πως κρατούνται τα πρακτικά κλπ.
Το άρθρο 91 του Ν. 4194/2013 προβλέπει πως τα όργανα διοίκησης των δικηγορικών συλλόγων είναι τα εξής πέντε: Η Γ.Σ. των μελών, ο πρόεδρος, το Δ.Σ., οι επιτροπές Μητρώου και τα πειθαρχικά συμβούλια.
Όπως σε όλα τα σωματεία έτσι και στους Δικηγορικούς Συλλόγους , το ανώτατο όργανο είναι η ΓΣ. Αυτή εκλέγει το ΔΣ, αυτή ελέγχει τα πεπραγμένα τους, αυτή ψηφίζει ή όχι τον προϋπολογισμό, αυτή ελέγχει την διαχείριση  των οικονομικών του Συλλόγου.Ο Πρόεδρος εκτελεί τις αποφάσεις του ΔΣ και το ΔΣ προάγει και προωθεί τους σκοπούς του Δικηγορικού Συλλόγου, δηλαδή ό,τι κάνουν (ή πρέπει να κάνουν..) όλα τα διοικητικά συμβούλια όλων των συλλόγων.
Λόγω της σημαντικής σημασίας που έχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι στην προάσπιση του δικαίου και στην ορθή λειτουργία της απονομής δικαιοσύνης, ο Ν. 4194/2013 προβλέπει ακόμα δύο θεσμούς (πέρα από τα συμβατικά όργανα διοίκησης ενός συλλόγου): Τις Επιτροπές Μητρώου και τα Πειθαρχικά Συμβούλια
Οι Επιτροπές Μητρώου
Οι Επιτροπές Μητρώου (άρθρα 128 και 129 του Ν. 4194/13), αντικαθίστανται κάθε δυο χρόνια και  επιτελούν ίσως το σημαντικότερο έργο διασφάλισης της δημοκρατικής λειτουργίας ενός συλλόγου: ελέγχουν το μητρώο μελών, την ειλικρίνεια ή μη των δηλώσεων (άρθρο 30 Ν. 4194/13) που υποβάλλονται από τους δικηγόρους κάθε έτος και διαγράφουν από το μητρώο όσους δικηγόρους δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν ανειλικρινείς ή εκπρόθεσμες δηλώσεις. Ο ίδιος νόμος προβλέπει ποιες είναι οι προϋποθέσεις δικηγορικής ιδιότητας, τα κωλύματα απόκτησης της, την απώλεια της, την αποβολή της.   Οι επιτροπές αυτές είναι δύο, μία πρωτοβάθμια και μία δευτεροβάθμια και μετέχουν σε αυτές δικηγόροι που δεν είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και που ασκούν δικηγορία πάνω από δέκα και δεκαπέντε έτη αντίστοιχα. Από τα ανωτέρω γίνεται προφανής ο θεσμικός  λόγος ύπαρξης των επιτροπών μητρώου: Υπάρχουν για να προφυλάσσουν τους δικηγόρους – μέλη του εκάστοτε  συλλόγου από την ύπαρξη ανάμεσα τους νομικών που δεν πληρούν όμως τις προϋποθέσεις για να είναι δικηγόροι αλλά που όμως απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του επαγγέλματος ήτοι το δικαίωμα εξάσκησης δικηγορίας, συμμετοχής στα μερίσματα των διανεμητικών λογαριασμών που τυχόν υπάρχουν,  ψηφοφορίας κατά την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης. Οι επιτροπές μητρώου προφυλάσσουν τους δικηγόρους από την εξάρτηση από οποιοδήποτε όργανο διοίκησης (Πρόεδρο και ΔΣ) και κατ’ επέκταση από την χειραγωγημένη και καθοδηγούμενη ψήφο. Είναι  σαφές επίσης ότι οι Επιτροπές Μητρώου, ως όργανα ανεξάρτητα από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθορίζουν έμμεσα και το ποιοι αποτελούν την Γενική Συνέλευση και συνακόλουθα το ποιοι αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα των δικηγορικών Συλλόγων στο ανώτερο επίπεδο.
  Τα Πειθαρχικά Συμβούλια
Ο  Ν.4194/13 ρυθμίζει εξαντλητικά τα πειθαρχικά θέματα των δικηγόρων από το άρθρο 139 μέχρι το άρθρο 159.
Αν δεν λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια σωστά ή δεν λειτουργούν καθόλου, τότε και ο έντιμος και ο άτιμος δικηγόρος και ο συνεπής και ο ασυνεπής και ο πειθαρχημένος στις συλλογικές αποφάσεις και ο μη πειθαρχημένος  αντιμετωπίζονται το ίδιο από τον Πρόεδρο και το ΔΣ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αφενός, αθέμιτος μεταξύ τους ανταγωνισμός και,  αφετέρου να «εξαρτώνται» οι κατά σύστημα απείθαρχοι από τα όργανα διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου και να δημιουργούνται έτσι «πελατειακές σχέσεις». Αυτές φυσικά οι σχέσεις εξάρτησης θα μεταφράζονται και σε χειραγωγήσεις  συνειδήσεων και σε καθοδηγούμενες ψήφους.
  Διανεμητικοί Λογαριασμοί
Ο Ν. 4194/2013 προβλέπει επίσης (άρθρο 62) κάτι πολύ σημαντικό: την προστασία των αδυνάτων μελών κάθε Δικηγορικού Συλλόγου με τη δημιουργία Διανεμητικών Λογαριασμών, που ενισχύουν τους δικηγόρους, οι οποίοι έχουν ανάγκη, με μηνιαίο οικονομικό βοήθημα, προϊόν της συμμετοχής  όλων των μελών στο κοινό ταμείο, με εισφορές και κριτήρια που έχουν επικυρωθεί από τη ΓΣ του συλλόγου. Με τον τρόπο αυτό καταργούνται οι πάσης φύσεως οικονομικές εξαρτήσεις των δικηγόρων, οι οποίοι δεν έχουν την ανάγκη να αναπτύξουν προσωπική σχέση με τον εκάστοτε Πρόεδρο ή τα μέλη του ΔΣ για να ζήσουν αξιοπρεπώς ή έστω να επιβιώσουν. Όταν δεν υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης, οι δικηγόροι ψηφίζουν ελεύθερα και αδέσμευτα αυτόν που πράγματι πιστεύουν ότι θα διοικήσει το σύλλογο με ειλικρίνεια, εντιμότητα και διαφάνεια.
Διαύγεια
Ένας άλλος θεσμός που έχει προβλεφθεί για την ασφάλεια των οικονομικών των δικηγορικών Συλλόγων και για την διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, είναι η υποχρέωση τους να δημοσιεύουν  στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλες τις αποφάσεις των ΔΣ και, κυρίως, τις δαπάνες  λειτουργίας τους.  Με τον τρόπο αυτό , δεν μπορεί ο εκάστοτε Πρόεδρος  ή το εκάστοτε  ΔΣ να διαχειρίζονται κατά το δοκούν και αδιαφανώς τα χρήματα των Δικηγόρων, μοιράζοντας «επιδόματα» ή «δάνεια», των οποίων την νομιμότητα δεν μπορεί να ελέγξει κανείς.
  Θητείες Προέδρου και Συμβούλων
Με όλους τους ανωτέρω  Θεσμούς, αλλά και άλλους, όπως η πρόβλεψη ανώτατου αριθμού θητείας στους Προέδρους ( δύο θητείες) και στους Συμβούλους (τρεις θητείες) , ο Νόμος προστατεύει τους δικηγόρους από φαινόμενα  «πατρωνίας», «χειραγωγημένων συνειδήσεων» και από τη δημιουργία «τσιφλικιών» σε κάθε πρωτοδικείο δηλαδή από αλλοιώσεις του ίδιου του θεσμού του δικηγόρου, βασικού παράγοντα της απονομής δικαιοσύνης.
  Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Θα περίμενε κανείς ότι, με τόσες θεσμικές ασφαλιστικές δικλείδες διαφάνειας και ανεξαρτησίας, ο δικηγορικός σύλλογος Καλαμάτας θα αποτελούσε πρότυπο οργάνωσης και διάφανης οικονομικής διαχείρισης. Δυστυχώς όμως….
Ο Δικηγορικός  Σύλλογος Καλαμάτας οδεύει σε εκλογές έχοντας ελλιπή  θεσμική οργάνωση και λειτουργία. Δεν έχουν συσταθεί σε αυτόν ούτε Επιτροπές Μητρώου, ούτε Πειθαρχικά Συμβούλια. Δεν έχει δημιουργηθεί Διανεμητικός Λογαριασμός, παρά τα σημαντικά χρηματικά ποσά που καταβάλλουμε οι δικηγόροι σε κάθε τετραπλότυπο παράστασης. Δεν δημοσιεύονται στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ούτε οι αποφάσεις του ΔΣ , ούτε οι δαπάνες που γίνονται, ούτε οι ισολογισμοί, ούτε οι προϋπολογισμοί του. Τέλος δε,  φέτος, αν και εκλογικό έτος,  δεν έγινε Γενική Συνέλευση των μελών, ώστε τα απερχόμενα όργανα διοίκησης του Συλλόγου να προβούν στον απαραίτητο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και να κριθούν από τους δικηγόρους.
Με λίγα λόγια ο  Δικηγορικός  Σύλλογος Καλαμάτας έχει «θεσμική αναπηρία», γεγονός που, κατά τη γνώμη μου,  δεν εξασφαλίζει στα μέλη του την απαραίτητη ελευθερία στην κρίσιμη απόφαση της ψήφου κατά τις επερχόμενες εκλογές, ούτε στους πιθανούς υποψηφίους ίσες ευκαιρίες διεκδίκησης της. Τελικά, δεν επιτρέπει την απαραίτητη ανανέωση στα πρόσωπα διοίκησης , αντιθέτως καλλιεργεί συνθήκες διαδοχής με «μεταβίβαση δαχτυλιδιού».
Προτείνω συνεπώς  να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση  (ή δυνατόν καθολική), με  θέμα : «Θεσμική οργάνωση και λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας», που, ενδεχομένως, θα αποφασίσει την αναβολή των εκλογών, μέχρι την θεσμική αποκατάσταση του. της Πιπίνας Κουμάντου 

*** Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 29χρονου επίδοξου δολοφόνου- τρομοκράτη 
Σε συνέχεια των από 29 και 30 Οκτωβρίου Ανακοινώσεων, που αφορούν στη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:
Tα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα.
Πρόκειται για τον ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνο του Αναστασίου και της Βάιας, που γεννήθηκε  την 19-08-1988 στο Μαρούσι Αττικής.
Η σε βάρος του ποινική δίωξη αφορά στη συγκρότηση - ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας –κατοχής - κατασκευής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους για πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα και κινδύνου για άνθρωπο, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών - πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, κατά συρροή, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, τελεσθείσα, από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν ενωθεί και διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ 1 του Π.Κ. καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά – κατοχή). 

*** Νεαρή γυναίκα διακομίστηκε νεκρή με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Καλαμάτα 
Μια αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας 29 ετών μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Δυστυχώς όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης ήταν ήδη αργά αφού η νέα γυναίκα ήταν νεκρή.

***  Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι μιλούν στο «Θάρρος» 
Το πρώτο στίγμα τους για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, δίνουν μιλώντας σήμερα στο «Θ», οι τρεις υποψήφιοι Πρόεδροι. Τη Δευτέρα, κλείνουν και επίσημα οι υποψηφιότητες και μέχρι χθες υποψηφιότητες είχαν καταθέσει, κατά αλφαβητική σειρά, οι Αντώνης Κατσάς, Κωνσταντίνος Μπελογιάννης και Περικλής Ξηρογιάννης.
Στην πρώτη τους αυτή παρουσίαση, αναφέρονται στην απόφασή τους να διεκδικήσουν τη θέση  του Προέδρου  και στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος.
  Αντώνης Κατσάς Ο δικηγόρος  Αντώνης Κατσάς, σημείωσε:
«Στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε  στις 13 Οκτωβρίου, προανήγγειλα την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του πρόεδρου του Συλλόγου μας. Την ίδια πρόθεση είχε ήδη ανακοινώσει ο νυν Πρόεδρος κ. Μαργέλης, καθώς και ο συνάδελφος Κώστας Μπελογιάννης. Ακολούθησε μετά από λίγες ημέρες η αναγκαστική αποχώρηση από τη διεκδίκηση του αξιώματος από τον κ. Μαργέλη και την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του από τον νυν αντιπρόεδρο κ. Περικλή Ξηρογιάννη. Κάνω αυτή τη διευκρίνιση ώστε να ξεκαθαρισθεί ότι δεν έθεσα υποψηφιότητα επειδή αποχώρησε ο κ. Μαργέλης, όπως αναφέρθηκε. Είχα ήδη προαναγγείλει αυτή, όταν ο κ. Μαργέλης δήλωνε κατηγορηματικά, ότι θα έθετε υποψηφιότητα έστω και αν το απαγόρευε ο νόμος και ζητούσε τη στήριξη των συναδέλφων στην απόφασή του. Αυτά όμως είναι ήδη παρελθόν και ο καθένας πιστώνεται ή χρεώνεται την όποια στάση του. Η ματιά μας πρέπει να ανοιχτεί στο μέλλον γιατί τα προβλήματα είναι πλέον εκρηκτικά. Βοούν και κραυγάζουν για λύση. Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, με συνέπεια και σεβασμό στη μέχρι τώρα πορεία μου, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, μαζί με όλους τους συναδέλφους δικηγόρους, κυρίως του νέους, που πλήττονται περισσότερο, αν και διαθέτουν  μεγάλη επιστημονική επάρκεια, γνώσεις και όρεξη για δουλειά, θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Και θα νικήσουμε το μοναδικό μας αντίπαλο που είναι τα οξυμένα προβλήματα. Θα ξαναζωντανέψουμε τα όργανα του Συλλόγου και κυρίως τη Γενική μας Συνέλευση, στην οποία με ανοικτό, δημοκρατικό τρόπο θα θέτουμε όλα τα προβλήματα για ιεράρχηση, για επεξεργασία και λύση. Με το τεράστιο όπλο της γνώσης που διαθέτουμε,  με πάθος, με τσαγανό και πίστη στη δύναμή μας θα ανοίξουμε νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες. Η μόνη μάχη που σίγουρα χάνεται είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ».
  Κωνσταντίνος Μπελογιάννης

 Από την πλευρά του ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Μπελογάννης υπογράμμισε:
«Είναι μεγάλη η απόφασή μου να μετάσχω, ως πρόεδρος, στις προσεχείς αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αλλά πιστεύω ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Η απόφασή μου ήλθε αβίαστα και δεν σχετίζεται με καταστάσεις, με σκοπιμότητες, με πρόσωπα, εξάλλου δεν θέλω ωραιοποιήσεις, δε θέλω στρογγυλοποιήσεις, δε θέλω οξύτητες, δε θέλω συγκρίσεις και κάθε άλλο παρά θα υποτιμούσα την οιαδήποτε προσπάθεια οιουδήποτε ανθρώπου, καταξιωμένου συναδέλφου, πολλώ δε μάλλον εκλεγμένου και καταξιωμένου.
Οι μάχες που πρέπει να δοθούν είναι πολλές και οι προκλήσεις μεγάλες, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους που δικαιολογημένα αγωνιούν, ζητώντας την ασφάλεια της επαγγελματικής τους επιβίωσης, για τους μαχόμενους δικηγόρους που στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν χίλια δύο προβλήματα, πολλοί εκ των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανελαστικές και καταπιεστικές φορολογικές και λοιπές συνθήκες, για τους συναδέλφους εκείνους που υποχρεώνονται να προσφέρουν υπηρεσίες μισθωτές με ελάχιστες αποδοχές. Oι αγώνες μας πρέπει να συντονισθούν και να εντατικοποιηθούν σε απόλυτο βαθμό για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και απονομής της Δικαιοσύνης, που καλείται να σταθεί αρωγός του κάθε πολίτη, του κάθε ανθρώπου, σε συνθήκες ιδιαίτερες έως απολύτως έκτακτες».
  Περικλής Ξηρογιάννης

 Τέλος, ο νυν αντιπρόεδρος του Συλλόγου, δικηγόρος, Περικλής Ξηρογιάννης, τόνισε:
«Μετά από προτροπή αρκετών συναδέλφων και μετά από τις δικές μου σκέψεις ότι πρέπει να συνεχισθεί η πολύ επιτυχημένη λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας που έχει επιτευχθεί από τη διοίκηση το Κ. Μαργέλη, έθεσα υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου, έτσι  ώστε μαζί με τους άξιους συναδέλφους που θα αναδειχθούν ως σύμβουλοι και πάντα σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, να λύσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος μας και έχουν να κάνουν με τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, με αφαίρεση δικηγορικής ύλης. Να προσπαθήσουμε να πετύχουμε την αναστροφή αυτής της αρνητικής πορείας, έτσι ώστε ο δικηγόρος να απολαμβάνει επαγγελματική ασφάλεια και αξιοπρέπεια για να μπορεί να εκπληρώνει το σημαντικότατο ρόλο του στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, δηλαδή την παροχή βοήθειας στους πολίτες και την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την δίκαιη επίλυση των διαφορών».
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά νεαρών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Ιστορικό Κέντρο 
Μετά τα συνεχή τηλεφωνήματα αλλά και τις προσωπικές μαρτυρίες δημοτών για φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή της Υπαπαντής, χθες, δεχτήκαμε νέες επώνυμες καταγγελίες για την περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στο Ιστορικό Κέντρο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων "στον Αγιάννη συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα απ' όσα καταγγέλλονται για την περιοχή της Υπαπαντής. Τα φαινόμενα παραβατικότητας άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι από το τέλος Αυγούστου, και, το τελευταίο διάστημα, έχουν συμβεί διάφορα κρούσματα. Ομάδες νεαρών σπάζουν αυτοκίνητα, βρίζουν, φωνάζουν, αλλά και πολλές βραδιές υπάρχουν και συρράξεις μεταξύ τους.
Το προηγούμενο διάστημα, σε συμφωνία με τους κατοίκους της Υπαπαντής, είχαμε κάνει αναφορές και μηνύσεις και υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Τώρα, όμως, τα γεγονότα αρχίζουν να επανεμφανίζονται, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ανασφάλεια. Βέβαια, σε περιπτώσεις που καλέσαμε την Αστυνομία, τα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν, αλλά, θα πρέπει να υπάρξει ένα γενικότερο σχέδιο αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.
Βέβαια, αν τα παραπάνω συνεχιστούν, θα αναγκαστούμε και πάλι να συγκεντρώσουμε υπογραφές, σε συνεργασία με τους κατοίκους της Υπαπαντής, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά τόσο η Αστυνομία όσο και οι Εισαγγελικές Αρχές".
Για το τέλος του ρεπορτάζ δύο λόγια, σαν σχόλιο στα όσα καταγράφουμε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το προηγούμενο διάστημα για την ευρύτερη περιοχή. Σκοπός της εφημερίδας δεν είναι να σπέρνει ψεύτικες ειδήσεις ή υπερβολικούς τίτλους, αλλά, να καταγράφει μια πραγματικότητα και να ζητά μέτρα από τους άμεσα υπεύθυνους.
Δεν ξυπνάμε ένα πρωί και "γεννάμε" θέματα, χάριν… εντυπωσιασμού. Μακριά από εμάς τέτοιες λογικές. Δεν μπορούμε, όμως, όταν έχουμε επώνυμες καταγγελίες "να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί", για χάρη σκοπιμοτήτων…  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο Super League:

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Σάββατο

Λάρισα – Λεβαδειακός 1-0
(95' Ναζλίδης)
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1
(75΄ Κόντε, Γιάκος 82΄ / Παμλίδης 72΄)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
(56΄ Βιγιαφάνιες)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Σιλά - Κούτρης, Οφόε
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Σιλά, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (83΄ Καμπέσας), Χίλιεμαρκ (87΄ Κουτρουμπής), Μολίνς (69΄ Μουνιέ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουΐ, Κούτρης, Ένγκελς, Σισέ, Οφόε (77΄ Ζιλέ), Ρομαό, Ανδρούτσος (65΄ Καρσελά), Πάρντο (74΄ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Εμενίκε.

Κυριακή 29-10-2017 :
Ξάνθη – Ατρόμητος 0-2
(41΄ Ουάρντα, 83΄ Ντιγκινί)
Λαμία-Πλατανιάς 2-0
(50΄, 90΄+3 Βασιλαντωνόπουλος)      
Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-1
(36΄ Ντίας - 59΄ Αλμπάνης)
Πανιώνιος – ΑΕΚ 0-1
(81' Αραούχο)
Δευτέρα 30-10-2017 :
  ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης     2-0 ,(2-0)  .-
Τα γκολ :34- Μαουρίσιο , 37΄Μαουρίσιο ,  .-

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

1. Ατρόμητος 19

2. ΠΑΟΚ 18 

3. ΑΕΚ 17  

4. Ολυμπιακός 14

. Πανιώνιος 14
. Λεβαδειακός 14
7. Παναθηναϊκός 13
. ΠΑΣ Γιάννινα 13
9. Λαμία 11
10. Ξάνθη 10
11. Κέρκυρα 9
. ΑΕΛ 9
. Παναιτωλικός 9
14. Απόλλων Σμύρνης 7
15. Πλατανιάς 6
. Αστέρας Τρίπολης 6 
* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

~*  Με γκολ του Αραούχο στο 81' Η ΑΕΚ έφυγε με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο (Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
~ Πάντως, στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε και αυτή την αγωνιστική ο Ατρόμητος, ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από τα Πηγάδια (Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2).
~ Σημαντική νίκη της Λαμίας επί του Πλατανιά (Λαμία - Πλατανιάς 2-0), ~ ενώ ο Απόλλων Σμύρνης πήρε βαθμό στο Αγρίνιο (Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 1-1).
~** Σάββατο 28-10-2017  στο πρωτάθλημα U20 :
ΠΑΟΚ-ΑΣΤΈΡΑΣ Τρίπολης  0-0 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ  1-0 .- ^
ΛΑΜΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-2 .- ^
ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ 4-2 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 , (0-0) .-^ 
ΞΑΝΘΗ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   - Αναβλήθηκε
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ   2-0 .-^
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   0-0  .-^

***  Για το ποδόσφαιρο στην Football League :
 Σάββατο 28-10-2017 :1η αγωνιστική
ΑΡΗΣ -ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ   5-0 , (3-0) .-
Τα γκολ : 19΄Πλατέλας , 24΄Πασσάς , 31΄Κάσσος , 74΄Καπνίδης/Λουκάρης , 90+3΄ Μπαργάν .-
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο (28/102017)
Άρης-Αιγινιακός 3-0 .-^
(18' Πλατέλλας, 24' Πασάς, 31' Κάσσος)

Κυριακή (29/10/2017)
Εργοτέλης-Καλλιθέα (15:00) 0-0 ,(0-0)  .-^
Βέροια-Απόλλων Πόντου   0-1, (0-0) .-^
Σπάρτη-Παναιγιάλειος   1-1 ,(0-1) .- ^
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Καρδίτσας   2-0 ,(1-0) .-^

Δευτέρα (30/10/2017)
Αχαρναϊκος-Απόλλων Λάρισας   1-0  .- ^
Παναχαϊκή-Τρίκαλα    2-0  .-^
ΑΟΧ Κισσαμικός-Καραϊσκάκης    1-0  .- ^
Πανσερραϊκός - ΟΦΗ   1-2 .- ^

***   Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ 4η  αγωνιστική   :
Σάββατο 28-10-2017  :
ΚΥΜΗ -ΛΑΡΙΣΣΑ ΦΑΡΟΣ  70-71 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-22, 10-18 , 23-16 , 17-15 .-^

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ -ΑΕΚ  82-78 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :23-19,20-25 ,22-13 ,17-21 .- ^

ΚΟΡΥΒΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 68-67 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :20-17 ,18-23 ,17-11 , 13-16 .- ^

ΡΕΘΥΜΝΟ-ΛΑΥΡΙΟ  73-95 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :23-22,12-18 , 16-30 , 22-25 .-^

 ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΟΚ    87-78  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-17 ,28-23 , 22-19 , 18-17  .-^

Κυριακή 29-10-2017 :
ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  55-80  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 14-22 , 10-23 , 21-17 ,  10-18  .- ^

Δευτέρα 30-10-2017  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ   96-64 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 29-22 , 25-10 , 11-20 , 31-12 .- ^

***  Πρωταθλήματα ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ Τοπικό  5η αγωνιστική
Σάββατο 28-10-2017 :
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  5-0 .- ^
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΑΝΔΡΟΥΣΑ   1-3  .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΑΟ.ΦΑΡΑΙ   0-0 .- ^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  3-0 .- ^
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ-ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ   0-2 .- ^
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΜΙΣΣΟΣ Μεσσήνης   1-2 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά- ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 1-1 .- ^

Α1  Τοπικό 5η αγωνιστική
Σάββατο 28-10-2017 :
ΔΩΡΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλίδι    1-0 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  3-2 .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας-ΑΟ. ΜΕΘΩΝΗΣ  1-1 .-^
ΑΕ.ΑΒΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης   2-1 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας -ΑΕ. ΜΑΝΗΣ  0-1 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης- ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  0-2 .- ^
ΑΟ. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΑΕ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ   -

Β΄ Τοπικό 1ος Όμιλος 5η αγωνιστική:
Σάββατο 28-10-2017 :
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  2-0 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ-ΑΕΚ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου 1-2 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας  2-2 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ /ΗΡΑΚΛΗΣ  0-4 .- ^

Β΄ Τοπικό  2ος Όμιλος 5η αγωνιστική:  
Σάββατο 28-10-2017 :
ΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ    2-4  .- ^
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπειού-ΦΥΤΕΙΑ
ΔΑΝΑΟΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας   1-2 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΛΟΓΓΑΣ  2-2 .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμ. 3-2 .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜ Κυριακή 29-10-2017 :
ΔΩΡΙΟ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών

** Τετάρτη 25-10-2017  :
Νέων ΕΠΣ ΙΘΑΚΗΣ/ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΕΠΣ Μεσσηνίας 2-4 .- ^
Παίδων  ΕΠΣΙΘΑΚΗΣ-ΕΠΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  0-5 .- ^

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2017/10/news-24-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου  2017:Αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/21-22-2017-8-0-1.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/10/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  20008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     από το  2008  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-27-2017-2008.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 28  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-28-2017.html  .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :
Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NWES Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~*  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5896   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3761   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3757  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.414    βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: