Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 .
~

 


~**   18 Αυγούστου: Εορτή των Αγίων Φλώρου και Λαύρου:

~ Τη μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου τιμά σήμερα, 18 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Φλώρος και Λαύρος ήταν δίδυμα αδέλφια και ήταν άρρηκτα ενωμένοι δια της θερμής πίστεως και αγάπης που είχαν προς το Χριστό.
*  Κατάγονταν από το Βυζάντιο και είχαν διδαχθεί το χριστιανισμό και την τέχνη του λιθοξόου από τους Αγίους Πρόκλο (ή Πάτροκλο σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο) και Μάξιμο, οι όποιοι υπέστησαν και μαρτυρικό θάνατο για το Χριστό.
Μετά το θάνατο των διδασκάλων τους, ο Φλώρος και ο Λαύρος αναχώρησαν στην Ιλλυρία και διάλεξαν σαν τόπο διαμονής τους την πόλη Ουλπιανά. Στην πόλη αυτή εργάζονταν την τέχνη τους, αλλά συγχρόνως μέσω αυτής προσπαθούσαν για την εξάπλωση του Ευαγγελίου.
Εκεί υπήρχε και κάποιος Ιερέας ειδώλων, ονομαζόμενος Μερέντιος. Ο γιος αυτού Αθανάσιος από το ένα του μάτι έπαθε τύφλωση, που από την ιατρική επιστήμη δε βρήκε θεραπεία. Τότε πλησίασε τους δύο τεχνίτες αδελφούς, οι οποίοι με την επίκληση του ονόματος του Χριστού θεράπευσαν το μάτι του γιου του ειδωλολάτρη Ιερέα, με αποτέλεσμα να πιστέψουν και οι δύο στο Χριστό.
Αυτό μόλις το έμαθε ο έπαρχος Λύκων, συνέλαβε τους δύο αδελφούς και, αφού τους βασάνισε φρικτά, τους έριξε μέσα σε ένα πηγάδι, όπου και παρέδωσαν το πνεύμα τους. Έτσι, οι δύο τεχνίτες αδελφοί μπήκαν στην αιώνια πόλη, «ής τεχνίτης και δημιουργός ο Θεός» (Προς Εβραίους Επιστολή, ια’ 10). Της οποίας, δηλαδή, τεχνίτης και κτίστης είναι αυτός ο Θεός. Τα λείψανα αυτών τα συνέλεξαν πιστοί Χριστιανοί και τα μετέφεραν στη Βασιλεύουσα.
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Ευσεβείας τοις τρόποις εγγυμναζόμενοι, του μαρτυρίου την τρίβον διαπεράτε καλώς, ως αυτάδελφοι κλεινοί Χριστόν δοξάσαντες, όθεν γεραίρομεν υμάς, ως γενναίους Αθλητάς, Φλώρε και Λαύρε βοώντες. Από παντοίας ανάγκης, ρύσασθε πάντας ημάς Άγιοι.

~** Κύριε ελέησον!

~ Χορταράκι ελέησον! Πουλάκι ελέησον!
Τα πάντα μέσα μου και γύρω μου, και τα μικρά και τα μεγάλα, τα περασμένα και τα άπειρα, και τα απλά και τα αινιγματώδη, και τα σκοτεινά και τα φωτεινά, και το ορατό και το αόρατο, και το θνητό και το αθάνατο, και το καλό και το κακό, το παν και τα πάντα σε όλους τους κόσμους που γνωρίζω και αισθάνομαι, με υποκινούν σε κραυγαλέα προσευχή: Κύριε ελέησον!
* Οι πόνοι μας συνοψίζουν όλες τις ανθρώπινες λέξεις σε μια προσευχή και σε μια κραυγή: Κύριε ελέησον!
Στραμμένοι προς Εσέ βρίσκουμε ξεχειλισμένο σ’ όλο το είναι μας, μόνο ένα στεναγμό: Κύριε ελέησον!
Θα θέλαμε να Σου πούμε τον εαυτό μας, αλλά χύνονται τα δάκρυά μας και Σου λέμε όλη την ψυχή μας μέσα σ’ αυτά τα δυο λόγια: Κύριε ελέησον!
Το κάθε κτίσμα έχει την καρδιά του. Και η καρδιά είναι με τούτο καρδιά, γιατί αναστενάζει και τείνει προς Εσέ: Κύριε ελέησον!
Σ’ αυτό το λυπημένο κόσμο ο άνθρωπος δεν έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το να ελεηθεί πρώτιστα από Σένα, Κύριε ελέησον!
Και μαζί με Σένα και πίσω από Σένα να τον ελεήσουν όλα τα όντα και όλη η κτίση: Κύριε ελέησον!
 Μητέρα ελέησον!
Φίλε ελέησον!
Χορταράκι ελέησον!
Πουλάκι ελέησον!
Όλα τα όντα σε όλους τους κόσμους: Ελεήστε!!! Ελεήστε!!! Ελεήστε!
Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς

***  Πέτρος Τατούλης: Ανεξάρτητη και στις εκλογές του 2019 η «Νέα Πελοπόννησος» 
Μήνυμα σε…κόμματα και φήμες από τον Περιφερειάρχη
Μήνυμα προς διάφορες κομματικές κατευθύνσεις και… φήμες έστειλε την περασμένη Τρίτη από την Τεγέα, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, επαναδιατυπώνοντας την απόφασή του να είναι υποψήφιος και πάλι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στον Περιφερειάρχη, με τον τρόπο αυτό ο κ. Τατούλης θέλησε να βάλει "τελεία και παύλα" στα σενάρια για μη κάθοδό του στις εκλογές.
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του θέτει και το πολιτικό διακύβευμα της υποψηφιότητάς του μιλώντας για συγκεκριμένο και συγκροτημένο πρόγραμμα «για την Πελοπόννησο της επόμενης 20ετίας». Την ίδια στιγμή, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, κάλεσε τα κόμματα να μείνουν μακριά από τις αυτοδιοικητικές διαδικασίες.
Ειδικότερα στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρονται: "Αυτός ο τόπος οφείλει με τους πολίτες πρώτα και κύρια, να επιβάλλει τη συνεννόηση και την συνεργασία των δύο διαφορετικών κόσμων, των πολιτικών κομμάτων σε αυτόν τον τόπο" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της 48ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας την περασμένη Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 και σημείωσε ότι "αυτός ο τόπος δεν ανήκει ούτε στους μεν, ούτε στους δε.
Αυτός ο τόπος ανήκει σε όλους εμάς και έχουμε βαθύτατη υποχρέωση, συνυπολογίζοντας την ευθύνη που έχουμε, να βρούμε έναν τρόπο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του".
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι δεν ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε γιατί παραχωρήθηκε κάτι από την μία ή την άλλη πλευρά.
"Αποτέλεσε ένα σημαντικό παράδειγμα μίας σοβαρής συνεργασίας και επεξεργασίας όλων των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν. Νομίζω πώς σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει να καταλάβουν τα κόμματα πώς πρέπει να μείνουν μακριά από τις Αυτοδιοικητικές διαδικασίες.
 Οι πολίτες διακρίνονται από την ικανότητά τους να επιλέγουν αυτούς και αυτές που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Τα μακριά χέρια των κομμάτων μέχρι τώρα δεν έχουν βοηθήσει προς αυτή την διαδικασία και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ουσιαστικά μας οδήγησε στην κρίση".
Ανεξάρτητη η υποψηφιότητα της «Νέας Πελοποννήσου»
Ο Πέτρος Τατούλης ανακοινώνοντας για μια ακόμη φορά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 σημείωσε ότι «διαβουλευόμαστε για όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας αναλογούν και τα οποία δεν μας τα χορηγεί κανένας. Είναι αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και της σοβαρότητας, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με τους πολίτες έχουν θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη βάση ενός συγκεκριμένου και συγκροτημένου προγράμματος για την Πελοπόννησο της επόμενης 20ετίας".
"Εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητα των ευθυνών που εμείς αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε. Από λόγια έχει χορτάσει αυτός ο τόπος" τόνισε ακολούθως ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε ότι εκείνο που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες είναι να βρεθεί ένας δρόμος ασφάλειας, ένας δρόμος μετριοπάθειας και αποτελεσματικότητας. "Γιατί η πολιτική και το πολιτικό έργο δεν μπορούν να μετρηθούν με τις καλές προθέσεις, αλλά εκτιμώνται με το αποτέλεσμα της προσπάθειας".  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Καρατζέα 
 
Όλη η Καλαμάτα παραβρέθηκε, χθες, στην εκκλησία της Υπαπαντής για το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Καρατζέα, ο οποίος σκεπάστηκε με το χώμα της πόλης που αγάπησε, αλλά και τον τίμησε και η ίδια, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου.
Εκ μέρους των δημοτών τον Παναγιώτη Καρατζέα αποχαιρέτησε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που τόνισε για εκείνον, μεταξύ άλλων, ότι ήταν άνθρωπος υπεύθυνος, έντιμος, με έντονη αίσθηση του χιούμορ, με ομαδικό πνεύμα, με μεγάλη αγάπη για την οικογένειά του και με ευαισθησία για τον άνθρωπο, σημειώνοντας ότι παρείχε τις οδοντιατρικές του υπηρεσίες ακόμη και χωρίς αμοιβή σε όσους αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.
Εκ μέρους των οδοντιάτρων αποχαιρέτησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου, που υπογράμμισε ότι υπηρέτησε το Σύλλογο με μεγάλη αγάπη και πάθος και σημείωσε ότι οι συνάδελφοί του θα τον θυμούνται για τη θετική διάθεσή του, το χιούμορ του και τις διάφορες γλαφυρές περιγραφές του.
Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκε σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο πολιτευτής της ΝΔ και ανηψιός του εκλιπόντος Μίλτος Χρυσομάλλης , αντιπεριφερειάρχες, πρώην βουλευτές, ο πρώην δήμαρχος Παναγής Κουμάντος και πολύς άλλος κόσμος.

*** Ποινή 8 μηνών για την παθητική κακοποίηση ιπποειδών στη Γιάλοβα 
Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης για παθητική κακοποίηση ιπποειδών, που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία ιδιώτη στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών.
Ειδικότερα, στον παραπάνω Σύλλογο υπήρξε επώνυμη καταγγελία στις 30 Ιουλίου, η οποία ανέφερε ότι σε κτήμα, στην περιοχή της Γιάλοβας βρίσκονταν σε κακή κατάσταση άλογα, πόνυ καθώς και πουλάρια.
Στις  8 Αυγούστου μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν στο σημείο και εντόπισαν, όπως υποστηρίζουν, 25 ιπποειδή σε κακή κατάσταση καθώς ήταν χωρίς νερό, υποσιτισμένα, δεμένα και χωρίς ίσκιο.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άνδρες του Α.Τ. Πύλου έσπευσαν στο σημείο όπου κατέγραψαν το συμβάν, ενώ δύο από τους αστυνομικούς ήταν και μάρτυρες στη χθεσινή εκδίκαση.
Ακόμη, όπως έκαναν γνωστό τα μέλη του Συλλόγου, κλήθηκε και η Κτηνιατρική Υπηρεσία για να πραγματοποιήσει έλεγχο, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους δεν έγινε άμεσα και έτσι αναγκάστηκαν να στείλουν εξώδικο στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Τελικά στις 16 Αυγούστου υπήρξε έκθεση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, που ανέφερε ότι τα άλογα που ελέχθησαν ήταν σε καλή κατάσταση, πλην 2, που ήταν σε μέτρια, ενώ όλα είχαν νερό και γενικότερα διαβίωναν σε καλές συνθήκες.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, δήλωσε στο δικαστήριο, ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 7 Ιουλίου, το οποίο τον ανάγκασε να παραμείνει στο νοσοκομείο Καλαμάτας για μια εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση, αποφυγή κοπιαστικών εργασιών και παραμονή στο σπίτι του, οπότε ο ίδιος εκείνο το διάστημα, όπως υποστήριξε, είχε αναθέσει σε άλλα πρόσωπα τη φροντίδα των ζώων του.
Ακόμα μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που έχει για τα άλογα, τα οποία θεωρεί οικογένεια του και για τα οποία θα έκανε τα πάντα.
Επίσης, θεώρησε άδικο ότι δεν του έγινε καμία σύσταση από τα μέλη του Συλλόγου προτού αυτά προσφύγουν στις Αρχές.
Η δίκη συνεχίστηκε με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου, με την αναγνώριση των ελαφρυντικών των μη ταπεινών αιτίων καθώς και της έμπρακτης μετάνοιας, πρόταση με την οποία συντάχθηκε και το Δικαστήριο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστέλλουσα δύναμη Π.Μπ.

***~ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΣ , Συναυλία Χρ. Νικολόπουλου στο Θέατρο Νότα Αρνάκουρου , Πύργος Μπάρμπα-Αλέκου  - Κ. Αρνάκουρου την Παρασκευή 17 -08-2018 , βραβεύσεις :






1~*Πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου ΧΡ. Νικολόπουλος : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213641415683176/  .-
2~*Πλατάνια Αυλώνα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213641570847055/  .-
3~*Απονομή πλακέτα στον Χρ. Νικολοπούλου Πλατάνια Παρασκευή 17-08-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213643073524621/  .-
4~*Από συναυλία Χρ. Νικολόπουλου στα πλατάνια 17-08-2018 Ασπασία Στρατηγού και Στέλιος Διονυσίου....:  
5~*πλατάνια από συναυλία Χρ. Νικολόπουλου 17-08-2018 Στράτος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού... : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213643289570022/  .-
6~*Συναυλία, Χρ. Νικολόπουλου στα πλατάνια 17-08-2018 Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού.. : 
7~*Στέλιος Διονυσίου 17-08-2018 πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ μαζί με Στέλιο Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού: 
8~*Από συναυλία Χρ Νικολόπουλου στα πλατάνια 17-08-2018 Διονυσίου και Στρατηγού: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213644872329590/  .-
9~*Συναυλία Χρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 17-08-2018 Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού: 
10~*Στέλιος Διονυσίου συναυλία πλατάνια 17-08-2018 Αυλώνα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού. : 
11~*Πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018 ενημέρωση για θέατρο: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213645351941580/  .- 
12~*Θέατρο Αρνάκουρου στα Πλατάνια Αυλώνας Ν. Μεσσηνίας συναυλία Χρ. Νικολόπουλος και βραβεύσεις μαθητών Γυμνασίου Λυκείου 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213645596947705/   .-
13~*Πλατάνια Αυλώνας  17-08-2018 βραβεύσεις στο θέατρο Αρνάκουρου 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213645772072083/ .-
 14~* Βύρων Πολύδωρας στα πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213646254284138/ .-
15~*Ελένη Αληφέρη στο θέατρο Αρνάκουρου στα πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018 βραβεύσεις: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213646402447842/ .-
~*
16~ Από συναυλία Χρ  Νικολόπουλου στα Πλατάνια Αυλώνας 17/08/2018: 
17~ Πλατάνια Αυλώνα συναυλία 17/08/2018:
18~Στα  Πλατάνια Αυλώνας συναυλία Χρ  Νικολόπουλου 17 /08/2018:
19~Συναυλία Πλατάνια Μεσσηνίας  Χρ  Νικολόπουλου 17/08/2018:
20~Χρ   Νικολόπουλος συναυλία στα Πλατάνια Μεσσηνίας 17/08/2018:
~
~

*** Αλληλεγγύη 
 Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας από τις πυρκαγιές στη δυτική Αττική, μέσω των προσφορών τους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βοήθησαν σε αυτή την πρωτοβουλία.
Ειδικότερα, σημειώνεται χαρακτηριστικά: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες και το προσωπικό των κάτωθι καταστημάτων: Café ATHANASIOU (παραλία Καλαμάτας), Café BISTROTECA (κεντρική πλατεία Καλαμάτας), Ζαχαροπλαστεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (4 σημεία), Gelateria ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (παραλία Καλαμάτας), ESPERIA Εστιατόριο-Πιτσαρία (παραλία Καλαμάτας), LE JARDIN TIKI BAR (παραλία Καλαμάτας), Café PLATEA (κεντρική πλατεία Καλαμάτας), SECADA (παραλία Καλαμάτας) που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή, ώστε να βάλλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει η ζωή των πληγέντων λίγο πιο ανθρώπινη και ελπιδοφόρα". Α.Π.

*** Η υπερθέρμανση του πλανήτη αφορά και τη δική μας γενιά 
«Όλοι έχουμε συνηθίσει όλο και περισσότερο να αναφέρονται ακραίες καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή η καλοκαιρινή σειρά δραματικών καιρικών φαινομένων είναι σημαντική: όχι μόνο δείχνει τι μπορεί να κάνει η υπερθέρμανση, αλλά και το πιθανό πρόβλημα μεγάλης κλίμακας που κρύβει η διαταραχή των ανέμων του πλανήτη και των ωκεάνιων ρευμάτων», προειδοποιεί ο Γερμανός καθηγητής Στεφάν Ράμστορφ, ειδικός σε θέματα Φυσικής των Ωκεανών και επικεφαλής για τα θέματα του Κλίματος στο Ινστιτούτου Πότσνταμ σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Politico.
 Ειδικότερα, στο άρθρο του γερμανός καθηγητής αναφέρει: «Μόνο τους τελευταίους μήνες, παρατηρήσαμε υπερβολική ζέστη στη Δυτική Ευρώπη, τον Καναδά, την Αλάσκα, τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, το Τέξας, την Ιαπωνία και την Αλγερία, οι οποίες έθεσαν ένα νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για την Αφρική. Η Ελλάδα, η Σκανδιναβία, η Καλιφόρνια και η Σιβηρία υπέφεραν από ξηρασία και πυρκαγιές, ενώ η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ινδία χτυπήθηκαν με καταστροφικές πλημμύρες. Ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερες ακραίες θερμοκρασίες και αυτό έχει επιβεβαιωθεί πλέον από την παγκόσμια ανάλυση δεδομένων. Βλέπουμε πέντε φορές περισσότερες μηνιαίες αναφορές για υψηλές θερμοκρασίες - όπως ο "πιο ζεστός Ιούλιος στην ιστορία στην Καλιφόρνια" .
 Ως μέρος αυτού του μοντέλου, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερες υψηλές θερμοκρασίες που θα αποξηράνουν τα εδάφη και θα προκαλέσουν περισσότερη ξηρασία και πυρκαγιές. Περιμένουμε επίσης να δούμε πιο ακραία φαινόμενα βροχής, δεδομένου ότι μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα μπορεί στη συνέχεια να απελευθερώσει περισσότερη υγρασία. Μια συνολική αύξηση των βροχοπτώσεων έχει επίσης τεκμηριωθεί στα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών. Αλλά υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον που συμβαίνει και εδώ. υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η δυναμική του καιρού αλλάζει.
 Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Στην πατρίδα μου στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο - που διαθέτει έναν υψηλής ποιότητας μετεωρολογικό σταθμό με αδιάκοπα δεδομένα από το 1893, ο περασμένος Απρίλιος ήταν ο θερμότερος Απρίλιος από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις και ο Μάιος ήταν ο θερμότερος Μάιος. Αν και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος δεν έθεσαν νέα ρεκόρ - αυτά καταγράφηκαν το 2003 και το 2006 - ήταν επίσης πολύ ζεστοί μήνες .
 Βλέπουμε μια σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου στην ομαλή καμπύλη κλίματος από το 1980, παράλληλα με την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά δύο φορές πιο γρήγορα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των ηπειρωτικών περιοχών. Οι ωκεάνιες περιοχές ζεσταίνονται λιγότερο λόγω της αποθήκευσης και εξάτμισης της θερμότητας. Βλέπουμε επίσης ότι το 2018 καταγράφηκαν θερμοκρασίες κατά 4,3 βαθμούς πάνω από τη μέση τιμή των τελευταίων 30 ετών κατά τα οποία μετρήθηκαν τα δεδομένα και σχεδόν 2 βαθμούς πάνω από την ομαλότερη καμπύλη του κλίματος. Αυτό είναι μακράν η μεγαλύτερη απόκλιση σε σχέση με την καμπύλη του κλίματος. Τι συμβαίνει?
 Ένας αφελής τρόπος για να εκτιμηθεί η συμβολή της κλιματικής αλλαγής στις υψηλές θερμοκρασίες θα ήταν κάτι τέτοιο: Η εξομαλυνθείσα καμπύλη δείχνει την επίδραση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και η διασπορά των γκρίζων ράβδων γύρω από αυτή την καμπύλη είναι οι τυχαίες μεταβολές του καιρού. Ως εκ τούτου, λίγο περισσότερο από το ήμισυ των 4,3 βαθμών θα οφείλονταν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τα υπόλοιπα σε καιρικές συνθήκες. Αυτό δεν είναι μια κακή πρώτη εκτίμηση, αλλά πιθανότατα υποτιμά τη συμβολή της κλιματικής αλλαγής. Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι ο «καιρός» δεν είναι απλώς τυχαίος αλλά έχει ήδη μεταβληθεί από την κλιματική αλλαγή. Αυτό είναι επί του παρόντος ένα από τα πιο καυτά θέματα στην έρευνα για το κλίμα. Η βασική ιδέα είναι ότι η ζώνη υψηλών ανέμων γύρω από το Βόρειο Ημισφαίριο που επηρεάζει σημαντικά τον καιρό μας στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη - αλλάζει.
 Αυτό το φαινόμενο έχει επιβεβαιωθεί από τα δεδομένα: Οι ερευνητές έδειξαν το 2015 ότι τα αέρια ρεύματα έχουν ουσιαστικά επιβραδυνθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες . Η αιτία είναι πιθανώς η ισχυρή αύξηση της θερμοκρασίας της Αρκτικής, καθώς τα αέρια ρεύματα οδηγούνται από την αντίθεση θερμοκρασίας μεταξύ των τροπικών περιοχών και της Αρκτικής. Επειδή αυτή η διαφορά θερμοκρασίας γίνεται όλο και μικρότερη, τα αέρια ρεύματα εξασθενούν και γίνονται λιγότερο σταθερά.
 Η ασθενέστερη κυκλοφορία των αερίων ρευμάτων το καλοκαίρι σημαίνει λιγότερες αλλαγές του καιρού. Αλλά η ατμόσφαιρα δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τη δυναμική του καιρού. Η κυκλοφορία ρευμάτων των ωκεανών μπορεί επίσης να έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο, ιδίως στο Σύστημα του Gulf Stream.
 Η πραγματικότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη πλησιάζει πολύ γρήγορα και δεν αποτελεί πλέον ζήτημα για τις μελλοντικές γενιές. Η αλλαγή του κλίματος δεν σημαίνει μόνο ότι τα πάντα θερμαίνονται σταδιακά: Αλλάζει επίσης τις κυριότερες αέριες κυκλοφορίες της ατμόσφαιρας και τα ρεύματα των ωκεανών μας. Αυτό κάνει τον καιρό όλο και πιο περίεργο και απρόβλεπτο. Η πραγματικότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη πλησιάζει γρήγορα και δεν αποτελεί πλέον ζήτημα για τις μελλοντικές γενιές. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πιο δυσάρεστες εκπλήξεις τα επόμενα χρόνια και πρέπει να μειώσουμε επειγόντως τις εκπομπές για να αποφύγουμε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση του κλιματικού μας συστήματος».  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Παγίδα στο κάστρο της Καλαμάτας… 
Στην περιοχή του Κάστρου της Καλαμάτας υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σημεία για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών του. Αναρωτιόμαστε, πόσο δύσκολο είναι να συνεννοηθούν η Εφορεία Αρχαιοτήτων με το δήμο Καλαμάτας, ώστε να εξαλειφθούν τα παραπάνω φαινόμενα, τα οποία, αν μη τι άλλο, δείχνουν και κάποια αδιαφορία για την αισθητική του χώρου… Α.Π.

***  Απαραίτητη η διευκρίνιση και η συγνώμη 
Στο φύλλο της Τετάρτης 15 Αυγούστου, δημοσίευσα σχόλιο που στόχος μου ήταν η περιγραφή της κατάστασης, όπως την έζησα ως αυτόπτης μάρτυρας,  λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα στην οδό Φαρών. Έγραψα ότι πολλοί οδηγοί προσπάθησαν να διασχίσουν τη Φαρών που ήταν τη δεδομένη στιγμή -λόγω του δυστυχήματος-  κλειστή, αγνοώντας ακόμα και τη μοτοσικλέτα του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ και κορνάροντας συνεχώς.
Με τη φωτογραφία που είχα τραβήξει, ήθελα αποκλειστικά και μόνο να δείξω τον αστυνομικό που  είχε τοποθετήσει τη μηχανή του προκειμένου να κλείσει το δρόμο (βέλος στη φωτό).  Εκείνη τη στιγμή όμως κάθετα της Φαρών,  μετά από σήμα του αστυνόμου, εκινείτο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο φυσικά νόμιμα ακολουθούσε την εντολή του αστυνόμου, η δε οδηγός του δεν ήταν επ’ ουδενί μέσα σ’ αυτούς οι οποίοι πατούσαν νευρικά την κόρνα τους.
Τέλος, επειδή η πρόθεσή μου ήταν να «θίξω» όσα έζησα, και όχι νομοταγείς πολίτες, ζητώ τη συγνώμη από την οδηγό για την όποια αναστάτωση προκάλεσα. Κ.Γαζ.

*** Ξεκίνησαν οι εργασίες για πλατεία Μπουλούκου και Αθηνών 
Άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία πλατείας στη συμβολή Μπουλούκου και Αθηνών, η οποία θα ονομασθεί Πλατεία του Έπους του 1940. Ανάδοχος είναι ο Νικόλαος Σορόλης του Ηλία, που προέκυψε από ηλεκτρονική κλήρωση, για την πραγματοποίηση έργου προϋπολογισμού 24.800 ευρώ με το ΦΠΑ.
Στη συμβολή των οδών Μπουλούκου και Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, θα κατασκευασθεί μικρή πλατεία, καθώς θα αυξηθεί ο κοινόχρηστος χώρος με την κατάργηση της οδού, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά. Επίσης, θα δημιουργηθεί εσοχή, ώστε να λειτουργεί μεγάλη στάση για τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.
Σκοπός είναι να καταργηθεί η στάση που υπάρχει στην Αθηνών προς βορράν του συγκεκριμένου σημείου, η οποία έχει πολύ μεγάλη κίνηση, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται ή να σταματά η κυκλοφορία, όταν ένα λεωφορείο στην κατεύθυνση εξόδου από την Καλαμάτα πρέπει να παραλάβει επιβάτες. Μέσω του έργου αυτού θα πραγματοποιηθούν τα εξής:
• ενσωμάτωση στην πλατεία, επί της συμβολής των οδών Μπουλούκου, Αθηνών & ανωνύμου, του κοινοχρήστου χώρου διέλευσης των οχημάτων από την οδό Μπουλούκου στην οδό Κλαδά, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται πλέον η αριστερή στροφή από την Μπουλούκου στην Κλαδά
• η όδευση των οχημάτων από την οδό Μπουλούκου στην οδό Κλαδά θα γίνεται μέσω της οδού Αγίας Λαύρας και στη συνέχεια της Αθηνών
• η απαγόρευση στάθμευσης παραπλεύρως της πλατείας.
Επομένως, θα διευρυνθεί ο κοινόχρηστος χώρος, επί του οποίου υπάρχει η προτομή του ήρωα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, Γεωργίου Μπουλούκου, θα δημιουργηθεί εσοχή εξυπηρέτησης της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας με στάση αναμονής, θα αποτρέπεται η άναρχη στάθμευση και θα διαμορφωθούν διαβάσεις πεζών.

***   Την Τετάρτη 22 Αυγούστου η συναυλία με την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην Καλαμάτα 
Συναυλία με την Κυβέλη Καστοριάδη (τραγούδι) και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη (κιθάρα) θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων με τίτλο “Με φως καταμεσίς του κόσμου…”, στον προαύλιο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας που στεγάζει την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”,  επί της οδού Σταδίου 64 στην Καλαμάτα την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στις 9.30 μ.μ.
Η Κυβέλη Καστοριάδη - κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη -  μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια βαθιά και αδιάλειπτη σχέση με την ελληνική μουσική. Γι’ αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο, με τίτλο "Sous le ciel de Paris" κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου CD της με τίτλο "Songs for a blue cloud" από τη Μικρή Άρκτο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.
*Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε η Κυβέλη Καστοριάδη στο "Θάρρος"
Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, συνεχίζοντας στην Πάτρα, την Καβάλα, την Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, για να επιστρέψει στο Παρίσι όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το "Songs for a blue cloud". Έκανε, ακόμη, μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών τον Οκτώβριο του 2017. Το Δεκέμβριο επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για να συναντήσει καλλιτεχνικά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή του “Passport-upstairs”, σε δύο μουσικές βραδιές που συζητήθηκαν όσο καμία άλλη τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ παρουσίασε τη μουσική παράσταση στο Ηράκλειο (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) και τη Θεσσαλονίκη (θέατρο Αθήναιον).
Η Κυβέλη Καστοριάδη, θέλοντας αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε, προτείνει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς–ορόσημα γνωστά τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.
Προπώληση εισιτηρίων στο κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας που στεγάζει την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια” κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χώρου της έκθεσης.
- Τηλ. 2721086923
- Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ
- Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

***   Η γιορτή αγκινάρας και η γιορτή πατάτας σήμερα 
Σήμερα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί – με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας - η Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη, με ώρα έναρξης 20.00. Οι λάτρεις της αγκινάρας θα έχουν τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουν μαγειρεμένη με πολλούς τρόπους και να ψυχαγωγηθούν.
…και η γιορτή πατάτας
Σήμερα το βράδυ, θα διεξαχθεί και η Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία,  στις  21.00. Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

*** Απόψε στο “Τρενοτεχνείον” Γεωργία Νταγάκη, Λεωνίδας Μπαλάφας, Νίκος Καλογερόπουλος 
Απόψε στο “Τρενοτεχνείον” Κυπαρισσίας το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές.  Ο Λεωνίδας Μπαλάφας με τον «Πυροσβεστήρα» του, η Γεωργία Νταγάκη με τη λύρα της και ο Νίκος Καλογερόπουλος με τον “Νηστικό Δείπνο” στο ίδιο βαγόνι.  Έναρξη στις 9.30μμ και γενική είσοδος 10 ευρώ.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***

~

*** Αθλητικά Νέα :

*** Με τις απονομές έπεσε η αυλαία του 10ου τουρνουά τένις επιπέδων και ραντεβού το 2019 στη Μεσσήνη… 














Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι έχουν στον Σύλλογο Αντισφαίρισης Μεσσήνης για την επιτυχία του 10ουθερινού τουρνουά τένις επιπέδων που για περισσότερες από δύο εβδομάδες (28 Ιουλίου-12 Αυγούστου) έδωσε την ευκαιρία για πλούσια αγωνιστική δράση και πολλές όμορφες στιγμές. Συμμετείχαν συνολικά 65 αθλητές και αθλήτριες από την Καλαμάτα, την Μεσσήνη και περιοχές εκτός Μεσσηνίας. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Νικολάου Μπούκας, με την αυλαία να πέφτει την περασμένη Κυριακή το βράδυ, με την τελετή των απονομών και φυσικά το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι!
Νικητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Σταυριανέας, Αγγελική Κουλουμπού, Αλέξανδρος Κάρβελης, Πέτρος Αργάνης, Νίκος Μητρόπουλος, Έλενα Δούκα και τα δίδυμα Σταυριανέας Πάνος/Μιχαλόπουλος Θάνος, Λεβεντόπουλος Νίκος/Δούκα Έλενα, ενώ αναλυτικά οι «μάχες» σε ημιτελικούς και τελικούς έχουν ως εξής:
Κατηγορία Master Ανδρών: Νικητής ο Γιώργος Σταυριανέας με 7-6/6-1 επί του Πάνου Σταυριανέα. Στα ημιτελικά ο Πάνος Σταυριανέας νίκησε τον Παναγιώτη Καρελά 6-3/6-4 στον 1ο ημιτελικό, ενώ ο άλλος ημιτελικό μεταξύ Παναγιώτη Καλογερόπουλου και Γιώργου Σταυριανέα έληξε με νικητή το 2ο μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι 5-7/7-5/10-6 στο super tiebreak.
Στις γυναίκες στην 1η κατηγορία την 1η θέση κατέκτησε η καλαματιανή πρωταθλήτρια Αγγελική Κουλουμπού που κέρδισε την συναθλήτρια της στον ΟΑΚ, Γκέρη Ασένοβα 6-3/7-6. Οι φιναλίστ είχαν αποκλείσει στον ημιτελικό τη Βάνα Χασομέρη (6-1/6-2) από τη Μεγαλόπολη και τη Χριστίνα Εξηνταβελώνη (6-2/6-2) αντίστοιχα.
Στον τελικό της 1ης κατηγορίας Ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Κάρβελης Αλέξανδρος, επί του Αλέξανδρου Διονυσόπουλου με 7-5 6-1. Στα ημιτελικά ο Κάρβελης Αλέξανδρος νίκησε το Δήμο Δημόπουλο(6-1/6-0) και ο Αλέξανδρος Διονυσόπουλος κέρδισε τον Αθηναίο Λύτρα Κωνσταντίνο με 6-4/6-1.
Στην 2η κατηγορία Ανδρών, νικητής ο Πέτρος Αργάνης κερδίζοντας τον πρόεδρο του ΟΑ Καλαμάτας Διονύση Λαμπρόπουλο με 6-2/2-6/6-4 Ο Πρόεδρος του ΟΑ Καλαμάτας Διονύσης Λαμπρόπουλος απέκλεισε στον ημιτελικό το Ζέρβα Θοδωρή 6-1/6-1 και ο Πέτρος Αργάνης τον Περικλή Καλοφωλιά με 6-4/6-0.
Στην 3η κατηγορία Ανδρών, νικητής ο Νίκος Μητρόπουλος κερδίζοντας το Βασίλη Κληρόπουλο. Ο Βασίλης Κληρόπουλος από την Καλαμάτα απέκλεισε στο tiebreak το Βασίλη Γιαννέτσο απο τη Μεσσήνη 0-6/6-1/12-10 και ο Νίκος Μητρόπουλος νίκησε στον ημιτελικό το Γιάννη Διαμαντάκο 6-3/6-3 επίσης απο τη Μεσσήνη.
Στην 2η κατηγορία Γυναικών, νικήτρια η Δούκα Έλενα επικρατώντας στον τελικό της Τσάκωνα Ελένης με 6-2/ 6-0. Στον τελικό, προκρίθηκε η Τσάκωνα Ελένη νικώντας στον ημιτελικό την Τόνια Σαρρή 6-4/6-3 και η Καλαματιανή οδοντίατρος Δούκα Έλενα απέκλεισε την Πλεμμένου Ιωάννα από τη Μεσσήνη.
Στα διπλά Ανδρών, νικητές το ζευγάρι Σταυριανέας Πάνος/Μιχαλόπουλος Θάνος με 4-6/6-3/10-6 επί τους Πουλακίδα Νίκο/Καρελά Παναγιώτη. Στον τελικό προκρίθηκαν τα ζευγάρια Πουλακίδας Νίκος/Καρελάς Παναγιώτης (6-2/6-4 τους Λεβεντόπουλο Νίκο/Νίκα Ανδρέα) & Σταυριανέας Πάνος/Μιχαλόπουλος Θάνος (6-2,1-6,10-5 τους Σταυριανέας Γιώργος/Δελής Κώστας).
Τέλος στη κατηγορία διπλά μικτά, νικητές ηταν το ζευγάρι Λεβεντόπουλος Νίκος/Δούκα Έλενα που κέρδισαν στον τελικό τους Μιχαλόπουλο/Εξηνταβελώνη με 6-2/6-2. Στο μεγάλο τελικό προκρίθηκε το ζευγάρι Μιχαλόπουλος Γιώργος/Εξηνταβελώνη Χριστίνα που κέρδισε στον ημιτελικό τους Διονυσόπουλο Αλ/Παπαδοπούλου Ευη (6-7/6-1/10-3) και το ζευγάρι Λεβεντόπουλου Νίκου/Δούκα Έλενα που κέρδισε τους Δημόπουλου Δημοσθένη/Φλούδα 6-3/6-1.

*** ΝΤΡΟΠΗ! Η Εθνική Ελλάδος έπαιξε με την «Εθνική Μακεδονίας»…

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στον αγώνα της Εθνικής Κορασίδων μπάσκετ ενάντια στα Σκόπια…  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β’ Κατηγορίας που διεξάγεται στην Ποντγκόριστα του Μαυροβουνίου. 

~ **  ΝΤΡΟΠΗ! Η Εθνική Ελλάδος έπαιξε με την «Εθνική Μακεδονίας»… 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στον αγώνα της Εθνικής Κορασίδων μπάσκετ ενάντια στα Σκόπια…     Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β’ Κατηγορίας που διεξάγεται στην Ποντγκόριστα του Μαυροβουνίου. Όπως βλέπετε, η Εθνική Κορασίδων των Σκοπίων αγωνίστηκε ως «Μακεδονία», χωρίς καν το συγκεκαλυμμένο «Fyrom».
Όσο και αν σεβόμαστε τις αθλήτριες και τις διακρίσεις τους, τολμάμε να πούμε ότι θα ήταν φρόνιμο να αποχωρήσουν και να μη δεχθούν να αγωνιστούν, καθώς η κίνηση των διοργανωτών προσβάλλει την Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως πέρσι τέτοια εποχή η Εθνική Χάντμπολ Νεανίδων αποσύρθηκε από την αντίστοιχη διοργάνωση, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις αθλήτριες των Σκοπίων, οι οποίες αναγνωρίζονταν από τους διοργανωτές ως «Macedonia».
***  Δεύτερη η Στεφανίδη, τρίτη η Κυριακοπούλου στο Μπέρμιγχαμ Οι δύο πρωταθλήτριες μας λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρωταγωνίστησαν σε ακόμα έναν αγώνα, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσουν μεγάλα άλματα~
Δεύτερη η Στεφανίδη, τρίτη η Κυριακοπούλου στο Μπέρμιγχαμ | in.gr
Τη 2η θέση κατέλαβε η Κατερίνα Στεφανίδη και την 3η η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ του Diamond League του Μπέρμιγχαμ.
Οι δύο πρωταθλήτριες μας λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρωταγωνίστησαν σε ακόμα έναν αγώνα, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσουν μεγάλα άλματα.  Ο δυνατός αέρας δεν επέτρεψε σε καμία αθλήτρια να πιάσει υψηλές επιδόσεις.  Η Κατερίνα Στεφανίδη ήρθε 2η με 4.52μ., ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου ήρθε 3η με 4.40μ.  Την πρώτη θέση κατέλαβε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια τα 4.62μ.  Το άλμα σε μήκος δεν ήταν στο επίσημα πρόγραμμα του Diamond League, ωστόσο, ο αγώνας έγινε κανονικά προς τιμήν του Βρετανού Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Ράδεφορντ, ο οποίος τερμάτισε την καριέρα του μέσα σε αποθέωση από τους συμπατριώτες του.  Εκεί συμμετείχε και ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης, Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με καλύτερο άλμα στα 7.82μ πήρε την 6η θέση. Νικητής ήταν ο Λούβο Μανιονόγκα (Νότια Αφρική) με 8.53μ, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ του μίτινγκ.
*** Το ρεκόρ του Λάζαρου με τον Ολυμπιακό   
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει ξεκινήσει ιδανικά την καριέρα του στον Ολυμπιακό καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» με 4 γκολ στα πρώτα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια του
Το ρεκόρ του Λάζαρου με τον Ολυμπιακό | in.grΑκόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Ολυμπιακού δεν θα περίμενε ίσως αυτό το ξεκίνημα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» φαίνεται σαν να είναι χρόνια στην ομάδα και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις δύο άνετες νίκες του Ολυμπιακού επί της Λουκέρνης που έφεραν την πρόκριση στα play off του Europa League. Ο Λάζαρος πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι με τους Ελβετούς και με τα τέσσερα αυτά γκολ έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Πειραιωτών με τέσσερα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα του συλλόγου στην Ευρώπη!
***   Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Καμπετσής
Το «τριφύλλι» επιστρέφει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησης του 19χρονου φορ της Ντόρτμουντ. Πιθανό το σενάριο να αποκτηθεί πακέτο με τον Βέργο Î£Ï„ην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Καμπετσής | in.grΗ μεταγραφή του Αργύρη Καμπετσή είχε παγώσει στον Παναθηναϊκό. Εδώ κι αρκετό καιρό ουσιαστικά δεν υπήρχε επαφή ανάμεσα στο «τριφύλλι» και την πλευρά του 19χρονου επιθετικού της Ντόρτμουντ, αλλά όλα δείχνουν ότι η υπόθεση αναθερμάνθηκε για τα καλά.  Όλα πλέον δείχνουν ότι οι «πράσινοι» εξαπολύουν την τελική επίθεση για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο ταλαντούχος φορ των Βεστφαλών και πρώην παίκτης της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού. Ο Καμπετσής, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην Αθήνα. Όπως είναι γνωστό, δεν είναι στις πρώτες επιλογές στην ομάδα Νέων της Ντόρτμουντ και τώρα που οι μεταγραφές πλησιάζουν στο τέλος ήρθε για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του με τον Παναθηναϊκό ή με δύο ακόμα ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Προτεραιότητα του ίδιου φυσικά είναι το «τριφύλλι». Γι’ αυτό εξασφάλισε άδεια από τη Ντόρτμουντ.
Ο Νίκος Νταμπίζας, λοιπόν, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, πραγματοποίησε έπειτα από αρκετό καιρό επαφή με την πλευρά του Καμπετσή, αλλά και τη Ντόρτμουντ και εντός του σαββατοκύριακου θα καταθέσει την τελική του πρόταση. Με τον γερμανικό σύλλογο, σχεδόν όλα δείχνουν τακτοποιημένα. Θα κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης και θα αφήσει ελεύθερο τον Καμπετσή. Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες πιθανότητες είναι να καταλήξει ο παίκτης στον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάει στην άκρη η περίπτωση του Νίκου Βέργου. Το αντίθετο. Οι Νταμπίζας, Δώνης θέλουν τον 22χρονο επιθετικό κι αν μπορέσουν, τότε θα πάρουν και τους δύο νεαρούς, ώστε να έχει περισσότερες λύσεις το ρόστερ. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι με τον Βέργο δεν υπήρξε κάποια πρόοδος με τον Ολυμπιακό, σε ό,τι αφορά το ποσοστό μεταπώλησης. Στο «τριφύλλι» και χθες ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα συνιδιοκτησίας και ο Νταμπίζας μοιάζει απίθανο να δεχθεί ποσοστό μεταπώλησης άνω του 20%-30%. Όπως και να έχει και για τον Βέργο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 
~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*
 ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html 

~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~* ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  ~*~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/08-2018.html .-    
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .- 
~*~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html .-  ~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news-11-2018.html .- 
 ~ **ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 12 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .- 
~**ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-
~*ARFARA NEAS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .'  Τρίτη 14 Αυγούστου  2018 . : http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-neas.html .-  
 ~*~* ARFARA NWES ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  15  Αυγούστου  2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/areara-nwes-15-2018.html
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 16 Αυγούστου  2018  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Σάββατο 18 Αυγούστου 2018   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*
~* ~**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. – Stamatios   Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .- 
~
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .- 
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1   .-
 
Vlasis

Δεν υπάρχουν σχόλια: