Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ARFARA NEWS  Τα   Νέα μας Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη  19-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 
~

 ~*  Τρία τα μέρη της ανθρώπινης ψυχής ,... Το  Λογιστικό , το Βουλητικό  και το  Επιθυμητικό .- !


~**    Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται , διότι κατεχράσθει το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας .- Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα την παρανομία ως Ελευθερία .- Την αναίδεια του λόγου ως Ισότητα ,. Την αναρχία ως ευδαιμονία και την Αθεϊα ως απελευθέρωση από τον Ορθόδοξο τρόπο Ζωής .-



~**   Η  ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι διαβλητή , εναλλασσόμενη , ίσως και ψεύτική .-  



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και του Προέδρου της Κ. Βελόπουλου….

~   Έκτακτη είδηση, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.  Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα στις 22,05 το βράδυ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα προχωρήσει σε μία σημαντική ανακοίνωση.
Μόνο εδώ στο VoiceNews

~  ** 19 Ιουνίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου και Αποστόλου Ιούδα

: Τη μνήμη του
τιμά σήμερα, 19 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται μ’ αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου που η μνήμη του γιορτάζεται την 21η Αυγούστου.  

Ο μεν Σ. Ευστρατιάδης στο Αγιολόγιό του αναφέρει ότι, ο Ιούδας αυτός ήταν αδελφός του Χριστού και ο κατά σάρκα του Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου (ο Ιούδας και ο Ιάκωβος ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο). Ο Ιούδας λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού. Επίσης, ο Σ. Ευστρατιάδης, αναφέρει ότι στον Λαυριωτικό Κώδικα Ι 78 φ. 2156 φέρεται κατά την ημέρα αυτή και η μνήμη άλλου Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Ζηλωτού, ο οποίος μετά την Ανάληψη του Χριστού περιήρχετο σ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά και δίδασκε το σωτήριο μήνυμα του Αναστάντος Χριστού. Και αφού έφερε πλήθος λαού σε μετάνοια απεβίωσε ειρηνικά. Ο δε Μιχαήλ Γαλανός στους «Βίους των Αγίων», αναφέρει για τον Απόστολο Ιούδα ότι ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, γιος του Αλφαίου και αδελφός του Ιακώβου του μικρού, που ήταν και αυτός Απόστολος. Βέβαια, δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Ο Απόστολος Ιούδας έφερε και την προσωνυμία Θαδδαίος ή Λεββαίος. Η ζωή του κοντά στο Χριστό ήταν παρόμοια με των άλλων Αποστόλων. Μετά την Πεντηκοστή, αφού εργάστηκε για λίγο στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία ανάμεσα σε πολλούς κινδύνους.  Αλλά ο Ιούδας, άξιος Απόστολος του Χριστού, γεμάτος αυταπάρνηση, μαρτύρησε τελικά στην Έδεσσα. Στην Καινή Διαθήκη, έχουμε και μια Καθολική Επιστολή του Ιούδα, που είναι σύντομη, αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής. Να τι συμβουλεύει στους χριστιανούς, που ζουν μέσα στο διεφθαρμένο από την αμαρτία κόσμο: «Υμείς δε, αγαπητοί, τη άγιωτάτη υμών πίστει έποικοδομούντες εαυτούς, εν Πνεύματι Αγίω, προσευχόμενοι, εαυτούς εν αγάπη Θεού τηρήσατε, προσδεχόμενοι το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις ζωήν αίώνιον» (Επιστολή. Ιούδα 20-21). Δηλαδή, σεις όμως. αγαπητοί, αντίθετα με το διεφθαρμένο κόσμο, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στο θεμέλιο της αγιωτάτης πίστης σας με την προσευχή, που θα κάνετε με την έμπνευση του αγίου Πνεύματος, φυλάξτε και διατηρείστε τους εαυτούς σας στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας με εμπιστοσύνη το έλεος του Χριστού, για να πετύχουμε την αιώνια ζωή. Απολυτίκιο:  Ήχος α’. Τον τάφον σου Σωτήρ. Χριστού σε συγγενή, ω Ιούδα ειδότες, και μάρτυρα στερρόν, ιερώς ευφημούμεν, την πλάνην πατήσαντα, και την πίστιν τηρήσαντα, όθεν σήμερον, την παναγίαν σου μνήμην, εορτάζοντες, αμαρτημάτων την λύσιν, ευχαίς σου λαμβάνομεν.  https://youtu.be/BUjuht_-F68  .- 

***   Η κατάλληλη προετοιμασία πριν τη Θεία Ευχαριστία

Η είναι το κεντρικότερο και σημαντικότερο όλων των Μυστηρίων της
. Είναι το Σώμα και Αίμα του Κυρίου Ιησού Χριστού μας. Μας το παρέδωσε ο Ιησούς Χριστός κατά τον Μυστικό Δείπνο λέγοντας, «λάβετε φάγετε, τούτο μου εστί το σώμα …» (Ματθ. 26, 26) και «πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο εστί το αίμα μου…» (Ματθ. 26, 28), «τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν» (Λουκά 22, 12).  

Είναι σημαντικό να προσερχόμαστε συχνά στο Άγιο Ποτήριο όπως μας λένε πολλοί Πατέρες όπως οι Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος, Αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης, κ.α. Αλλά ποιός είναι ο ορθός τρόπος προσέλευσης μας στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Ευχαριστία;   Πρώτο και κύριο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εξετάσουμε τον εαυτό μας και να μετανοήσουμε για τα αμαρτήματα μας. Μετά θα πρέπει να επισκεφτούμε τον πνευματικό μας για να εξομολογηθούμε και να λάβουμε την συγχώρηση των αμαρτιών μας.     Υπάρχει και εδώ νηστεία που έχει τον γνωστό σκοπό να μας προετοιμάσει για να λάβουμε το Σώμα και Αίμα του Κυρίου Ιησού Χριστού μας. Να σημειωθεί ότι υπάρχει μια Κολλυβάδικη πρακτική της τρίημερης νηστείας προ της Θείας Μεταλλήψεως που σύμφωνα με τη γνώμη πνευματικού, μπορεί να εφαρμοστεί.  Η γενική γραμμή της Εκκλησίας όπως θεσπίστηκε με τον ΚΘ’ κανόνα της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου λέει, «τα άγια υπό νηστικών ανθρώπων επιτελείσθαι, εξηρημένης μιάς ετήσιας ημέρας, εν ή το Κυριακόν Δείπνον επιτελείται.» δηλαδή να γίνεται νηστεία μιας ημέρας πρίν την ημέρα που θα κοινωνήσουμε τα Άχραντα Μυστήρια. Αυτό ισχύει για τους ιερείς και τους λαϊκούς.  Πέραν της νηστείας και της εξομολογήσεως που είναι σημαντικά ως προς την προετοιμασία για την Θεία Ευχαριστία, εξίσου σημαντική είναι και η εγκράτεια της συνεύρεσης μεταξύ των συζύγων.  Γενικά μαζί με την νηστεία που μεταμορφώνει τον άνθρωπο ψυχοσωματικά, να υπάρχει και η εγκράτεια που θα τον κρατήσει καθαρό για να λάβει το Σώμα και Αίμα του Κυρίου Ιησού Χριστού.  Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να μεταλαμβάνουμε μόνο 2 με 3 φορές το χρόνο αλλά το συχνότερο δυνατόν, με τον σωστό τρόπο προσέλευσης. Είναι τρομερή αμαρτία και βλασφημία να προσερχόμαστε απροετοίμαστοι στην Θεία Ευχαριστία. Πρέπει οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί μετάνοια-εξομολόγηση, νηστεία και εγκράτεια αλλιώς βλάπτουμε τον εαυτό μας αντί να τον βοηθάμε.  Το λέει έξοχα ο Αγ. Συμεών ο Μεταφραστής, «Ο δούς τροφήν μοι σάρκα σην εκουσίως, ο πυρ υπάρχων και φλέγων αναξίους, μη δη καταφλέξης με, μη Πλαστουργέ μου· μάλλον δίελθε προς μελών μου συνθέσεις, εις πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν· φλέξον δ᾿ ακάνθας των όλων μου πταισμάτων.» (Ευχαριστία μετά την Θείαν Μετάληψιν). Δηλαδή καιγόμαστε όταν προσερχόμαστε απροετοίμαστοι στην Θεία Κοινωνία. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να προσερχόμαστε με την δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό. Ας κρατήσουμε αυτά κατά νού και να παλεύουμε να μένουμε σωστοί και να ακολουθούμε πιστά την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

***  Καστορίας Σεραφείμ: «Οποιος βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα, δε συγχωρείται»
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος τιμήθηκε και φέτος με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια στην βυζαντινή Καστοριά.   Όπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Στον Εσπερινό της εορτής ο βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος όπου τιμάται το Καθολικό της εν λόγω Ιεράς Μονής, ενώ παρευρέθησαν και αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεως. Μετά τις καθιερωμένες ευχές της γονυκλισίες, ο Επίσκοπος απηύθυνε λόγο οικοδομής στους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή, μιλώντας καταλλήλως για το Άγιο Πνεύμα. Δεν παρέλειψε στο τέλος να ευχηθεί στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Γέροντα Σεβαστιανό, το Πανάγιο Πνεύμα να σκεπάζει την Μονή του.  Την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λεύκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Ιερέων της Μητροπόλεως. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καστορίας αναφέρθηκε στις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος και πώς αυτό το αντιλαμβανόμαστε στην ζωή μας, αλλά και τον φοβερό λόγο της Αγίας Γραφής, που βεβαιώνει ότι όποιος βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα, δεν συγχωρείται.  Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της προηγούμενης ημέρας».  Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ
***  «ΤΡΕΜΕΙ» το σύστημα τις εκλογές της 7ης Ιουλίου! Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ συνεχώς…Μια δημοσκοπική έρευνα που προκαλεί πολιτικό σεισμό, δημοσίευσε σήμερα η η ιστοσελίδα Ζούγκλα στην οποία φαίνεται για άλλη μια φορά ο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συνεχίζει να έχει μεγάλη δυναμική παρά τον πόλεμο που δέχεται. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με ποσοστό 39,5%. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως παραμένει σε υψηλό ποσοστό (για τα όσα έχει κάνει) καθώς έχει 26,3%. Το ΚΙΝΑΛ είναι στην τρίτη θέση με 5,3%.  Από εκεί και πέρα, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ με απώλειες με 4,6% ενώ η Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνει την κατάρρευση της με ένα 4%.   Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη κερδίζει έδρες στη νέα Βουλή με ένα 3,2% ενώ για άλλη μια φορά ο μεγάλος νικητής των εκλογών θα είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου με 4,4%, τη στιγμή που στις ευρωεκλογές είχε 4,2%.  Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ζητήσαμε από τους ανθρώπους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ να κάνουν κάποιο σχόλιο για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης όμως αρνήθηκαν ευγενικά και μας τόνισαν ότι είναι πάγια τακτική τους να μην πιστεύουν και να μην σχολιάζουν τις δημοσκοπήσεις.
***   Μεγάλη απάτη με το πρώτο σε πωλήσεις συμπλήρωμα διατροφής για καρκινοπαθείς: Δεν εισήχθη ποτέ στην Ελλάδα…

Ειδικό σκεύασμα, το οποίο μέχρι πριν από 2 μήνες συνταγογραφούνταν και αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ ως συμπλήρωμα διατροφής σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που δεν μπορούσαν να τραφούν κανονικά, αποδείχθηκε ότι στην πραγματικότητα δεν είχε εισαχθεί ποτέ στην Ελλάδα. 
Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής συνταγογραφήθηκε και αποζημιώθηκε σε μεγάλες ποσότητες μέσα στο 2018, ενώ η εισαγωγέας εταιρεία που διακινούσε και άλλα σκευάσματα με χρήση πλαστών παραστατικών και ταινιών γνησιότητας, προκάλεσε οικονομική ζημία στον ΕΟΠΥΥ ύψους 9.500.000€.  
Την υπόθεση αποκάλυψε η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α) και απέσπασε το 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο στην ανοικτή Συνεδρίαση του «Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της Διαφθοράς στον χώρο της Υγείας» (EHFCN) που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Το πρώτο συμπλήρωμα διατροφής σε πωλήσεις στην Ελλάδα στην κατηγορία του, αποδείχθηκε απάτη  Το σκεύασμα κυκλοφόρησε μέσα στο 2018 κι αμέσως έγινε το πρώτο σε πωλήσεις στην Ελλάδα, καθώς συνταγογραφήθηκε από πληθώρα γιατρών. Η άδεια κυκλοφορίας του αφορούσε σκεύασμα σε σκόνη, όμως, στην πραγματικότητα το προϊόν αυτό ποτέ δεν εισήχθη και δεν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Αντίθετα, στον κωδικό του σκευάσματος σε σκόνη, χορηγούνταν είτε το ίδιο σκεύασμα σε υγρή μορφή, είτε άλλου είδους σκευάσματα όπως αναφέρει η iatropedia.gr   Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε η ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α και μέσα από τον έλεγχο των κωδικών και ταινιών γνησιότητας. ‘Οταν διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί ο ΕΟΠΥΥ είχε ήδη αποζημιώσει πάνω από τη μισή δαπάνη της κατανάλωσης του σκευάσματος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νακινηθεί νομικά, για να διεκδικήσει τα 9,5 εκατομ. ευρώ, που έχει καταβάλλει στην εταιρεία.  Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ πριν από δύο μήνες, αποφάσισε την αφαίρεση όλων των σκευασμάτων της ίδιας εταιρείας από τη θετική λίστα, με αποτέλεσμα ο εισαγωγέας να αναγκαστεί να βάλει λουκέτο. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε δικαστική εκκρεμότητα, αν και η Διοίκηση του Οργανισμού πιστεύει ότι θα καταφέρει να πάρει πίσω το ποσό των 9,5 εκατομ. ευρώ.  Το 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο “νέων μεθόδων καινοτομίας” έλαβε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ συμμετείχε, με την εξιχνίαση αυτής της μεγάλης -αλλά όχι πρωτοφανούς- υπόθεσης απάτης, σε διαγωνισμό του Δικτύου καταπολέμησης της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας, για τη διεκδίκηση του «βραβείου νέων μεθόδων και καινοτομίας». Η παρουσίαση -που έγινε από τον επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ κ. Κ. Ζαχαρόπουλο– εστίασε στη χρήση εργαλείων και τεχνικών που προσφέρει το νέο Ηλεκτρονικό Μητρώο ιατροτεχνολογικών προϊόντων και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής του ΕΟΠΥΥ για την αποκάλυψη περιπτώσεων απάτης. Η υπόθεση προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων και τελικάαπέσπασε το 1ο Βραβείο. 
***   ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ στο Ε ! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΑ…

Ο Κ. Βελόπουλος συνεχίζει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις για να μιλήσει για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές που καλεί όλους τους Έλληνες να οδηγήσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε μια νέα νίκη μετά τις ευρωεκλογές.  Στις 19/6, ημέρα Τετάρτη, ο Κ. Βελόπουλος θα συνομιλήσει με τον Γ. Παπαγιάννη στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ στο κανάλι Ε στις 10:30 μ.μ  

Στις 21/6, ημέρα Παρασκευή ο Κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί στη  NOVA στις 11:00 π.μ  Στις 28/6 ο κ. Βελόπουλος θα παρευρεθεί στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στο κανάλι Star στις 3 μ.μ.  Συντονιζόμαστε όλοι για να ακούσουμε τι έχει να πει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μετά την νίκη και την επόμενη μέρα και για όσους συνεχίζουν να τους προκαλεί έκπληξη ότι το κόμμα μπήκε στην Ευρωβουλή.     


1~* Κυριάκος   Βελόπουλος  -1-    ΕΤΡ 3  17 06
2019 : https://youtu.be/qq0Q7zKJaNQ  .- 

2~* Κυριάκος   Βελόπουλος   -2-   ΕΡΤ 3  17 06
2019 :
 https://youtu.be/Tif2MjrqU5o .-                                                     

3~* Κυριάκος   Βελόπουλος   -3-    ΕΡΤ 3  17 06 2019 :  https://youtu.be/1DJnIHTnzbE  .-

4~*  Κυριάκος   Βελόπουλος   -4-    ΕΡΤ 3
17 06 2019 : https://youtu.be/yhfULsADQ8g .-  

5.- * Κυριάκος   Βελόπουλος   -5-  ΕΡΤ 3  17 06 2019 : https://youtu.be/fqnQxMNDF3A .-
6~*  Κυριάκος   Βελόπουλος   -6-  ΕΡΤ 3  17 06 2019 :

1~  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στο AXIΟN-TV 17-06-2019 … -1- :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215607898604020/  .- 
2~       Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, AXIAN-TV 17-06-2019 - 2- :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215607995126433/   .- 
3~   Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ AXION-TV 17-06-2019 - 3- :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215608320414565/  .-                            4~   Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - 4- 17-06-2019 στο AXION-TV, - TV...:    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215608654342913/  .- 
5~   Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - 5- AXION-TV 17-06-2019 :    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215608662383114/  .- 
 6~  Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - 6- AXION-TV, 17-06-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215608683823650/  .-
7~   Κυριάκος  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - 7- AXION-TV 17-06-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215608760065556/  .- 

***  Σκοτώθηκε 22χρονος σε τροχαίο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας ~  Τη ζωή του στην άσφαλτο έχασε χθες νωρίς το πρωί ο 22χρονος Αντώνης Καράμπελας από το Αριοχώρι, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε με σφοδρότητα σε δέντρο στη νησίδα της Νέας Εισόδου.
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 6.20 το πρωί, όταν για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος εξετράπη αριστερά της πορείας του, ανέβηκε τη διαχωριστική νησίδα και προσέκρουσε σε δέντρο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα στην κυριολεξία διαλύθηκε, με συνέπεια ο νεαρός να χάσει ακαριαία τη ζωή του.
Σημειώνεται ότι στο σημείο που σκοτώθηκε χθες ο 22χρονος έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία, ενώ και άλλοι οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους.
Στην πλειοψηφία τους εκεί τα τροχαία οφείλονται στις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν οδηγοί, και λόγω της συχνότητας των ατυχημάτων που συμβαίνουν στη Νέα Είσοδο, πρέπει να εξετασθεί σοβαρά η δυνατότητα λήψης μέτρων.

 ***   Σήμερα «Τα Παπαφλέσσεια» στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας

~  Με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών και αθλητριών, θα διεξαχθεί σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας το Διεθνές Μήτινγκ Στίβου «Τα Παπαφλέσσεια», το οποίο διοργανώνει  ο Μεσσηνιακός και ο ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.
Η εφετινή διοργάνωση είναι αναβαθμισμένη, καθώς  με την έγκριση της IAAF ανεβαίνει κατηγορία (θα βαθμολογούνται πλέον οι 6 πρωταθλητές).
Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Γιάννη Νυφαντόπουλου, Σωτήρη Γκαραγκάνη, Κώστα Ζήκου, Γιάννη Κόκκινου (100 μ.), Παναγιώτη Τριβυζά (200 μ.), Ανδρέα Δημητράκη, Χρήστου Κοτίστα (1500 μ.), Πέτρου Κυριακίδη, Δημήτρη Λεβαντίνου, Άρη Δρίτσα, Κώστα Νάκου (400 μ. με εμπόδια), Μιχάλη Μερτζανίδη, Θανάση Παπανδρέου (άλμα εις μήκος).
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ραφαέλα Σπανουδάκη, Μαρκέλα Παπανδρέου, Κατερίνα Λαφτσή, Στέλλα Μιχαηλίδου, Εμμανουέλα Καρυάμπα (100 μ.), Άρτεμις Αναστασίου (200 μ.), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Νικολέττα Κυνατίδου, Αναστασία Μαρινάκου (1500 μ.), Ελπίδα Τόκα, Άννα Χατζηπουργάνη, Ολυμπία Καραγιάννη (400 μ. με εμπόδια), Μαργαρίτα Τσουκαλά, Ελένη Γκέλη, Αφροδίτη Μανιού (ακοντισμός), Ελένη Κουτσαρλιάρη, Οξάνα Κορένεβα, Ιωάνναν Ιωάννου (άλμα εις μήκος γυναικών).
Οι διοργανωτές  του Μήτινγκ «Τα Παπαφλέσσεια», έδωσαν συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Μεσσηνιακού, όπου μίλησαν ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Τάκης Στασινόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνία Αντωνία Μπούζα, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο διευθυντής  του Μήτινγκ Δημήτρης Πουλόπουλο.
Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσε και ο προπονητής του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Γιάννης Καλυβιώτης.              

Video :   https://www.facebook.com/messiniakos/videos/2229339654062929/  .-

***   Μένουμε Ελλάδα… λόγω εκλογών και κρίσης

Οι επαναλαμβανόμενες εκλογές «πάτωσαν» τον εξερχόμενο τουρισμό 
Αρνητικά έχει επηρεάσει τον εξερχόμενο τουρισμό η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, αρχικά για ευρωεκλογές και αυτοδιοίκηση και τώρα για κυβέρνηση.
Μια μικρή ανάσα δίνει στην περιοχή μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που διανύουμε, αλλά για τα μεγάλα πακέτα των καλοκαιρινών διακοπών, ο κόσμος εμφανίζεται πολύ συγκρατημένος, λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ενώ κάποιοι προχώρησαν ακόμα και σε ακύρωση των κρατήσεων που είχαν κάνει.
Τουριστικοί πράκτορες της Καλαμάτας μιλώντας στο «Θ», εξηγούν πως έχει κινηθεί η περίοδος από το Μάιο και μετά, αλλά και τις περιμένουν στη συνέχεια.  
Ακυρώσεις λόγω εκλογών
Ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Τριγκιλίδας σημείωσε πως ο εισερχόμενος τουρισμός δεν έχει επηρεασθεί καθόλου, καθώς οι κρατήσεις είναι προγραμματισμένες πολύ νωρίτερα και δεν υπάρχουν προβλήματα. Όσο όμως αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό (είτε με προορισμό την Ελλάδα, είτε το εξωτερικό), αυτός έχει επηρεασθεί και μάλιστα επηρεάζεται σχεδόν στην αρχή του, αλλά και στην καρδία του.
«Υπάρχουν πακέτα που ξεκινάνε μετά τις 10 Ιουλίου και πακέτα που ξεκινάνε εκδρομές νωρίτερα. Ένα μήνα τώρα υπάρχει στασιμότητα και αναβλητικότητα λόγω των εκλογών. Ο κόσμος περιμένει μετά τις εκλογές για να αρχίσει να σκέφτεται τι θα κάνει για τα ταξίδια του και τα πακέτα του. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ευτυχώς αυτό τελειώνει σε ένα μήνα, γιατί αν οι εκλογές γίνονταν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη αναβλητικότητα», τόνισε ο κ. Τριγκιλίδας.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ενώ ο Μάιος ήταν ένας καλός μήνας, τις δύο εβδομάδες των αυτοδιοικητικών εκλογών, σταμάτησε κάθε κινητικότητα του εξερχόμενου τουρισμού.
«Εγώ θα έχω τις ημέρες εκείνες ένα γκρουπ στη Μόσχα – Αγία Πετρούπολη, ένα στη Ιορδανία και άλλο ένα στην Ευρώπη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ψηφίσουν. Παράλληλα, είχα ακυρώσεις σε κάποιες περιπτώσεις, διότι κάποιοι θέλουν να είναι εδώ και να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές για να στηρίξουν κάποιους υποψηφίους», συμπλήρωσε. Τέλος, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η κίνηση όπως είπε ο κ. Τριγκιλίδας είναι ικανοποιητική με πακέτα στην Ελλάδα.  
Εξαφανίσθηκε το ενδιαφέρον
Οι Έλληνες είναι πάντοτε της τελευταίας στιγμής, αλλά με τη προκήρυξη και των εθνικών εκλογών, το ενδιαφέρον για τουριστικά πακέτα από Μεσσήνιους έχει σχεδόν εξαφανισθεί, όπως σημείωσε ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Κατσίρης.
Μία κάποια κίνηση παρατηρήθηκε τώρα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλά μετά πάλι σιγή από τον κόσμο για καλοκαιρινές διακοπές, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι εθνικές εκλογές.
«Δυστυχώς μετά και μέχρι τις 10 Ιουλίου δεν κινείται τίποτα από τους Έλληνες. Ευτυχώς που έχουμε τον εισερχόμενο τουρισμό και δουλεύουμε. Αυτοί δεν έχουν επηρεασθεί. Οι μήνες των διακοπών για τον Έλληνα είναι ο  Ιούλιος και ο Αύγουστος. Άμα φύγει έτσι ο Ιούλιος, τελείωσε ένα βασικό κομμάτι για τον Έλληνα. Ότι γίνει θα είναι μετά τις 15 Ιουλίου. Τώρα θα πάνε στα χωριά τους, να δουν τους υποψηφίους, να βοηθήσει ο καθένας το κόμμα του… Ελπίζουμε να δουλέψουμε το Σεπτέμβριο», κατέληξε ο κ. Κατσίρης.
  Οι ανταγωνιστές
Ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μανιάτης, συμφώνησε κι αυτός ότι η ελληνική τουριστική αγορά λόγω και των επαναλαμβανόμενων εκλογών, αλλά και τις εξετάσεις είναι πάρα πολύ πεσμένη και εκτίμησε ότι θα παραμείνει έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρού.
«Η ελληνική αγορά είναι επηρεασμένη ένα μέρος από τις εκλογές, αλλά κι ένα άλλο μεγάλο μέρος μόνιμα από την οικονομική κρίση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι εκλογές. Οι εκλογές απλώς «βοηθούν» τη δυσκολία της κατάστασης. Το βασικό πρόβλημα είναι τα χρήματα. Αν μια τετραμελής οικογένεια θέλει να πάει σ’ ένα νησί, θέλει 400-500 ευρώ μόνο για τα εισιτήρια. Δυστυχώς έχει επηρεασθεί πολύ όμως και ο εισερχόμενος τουρισμός. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια αύξηση γιατί είχαν προβλήματα οι γείτονές μας. Τώρα αυτά αποκαταστάθηκαν. Η Τουρκία φέτος έχει αύξηση 50%. Έχει υποτιμηθεί κατά κάποιο τρόπο η αγγλική λίρα κι πολλοί επιλέγουν χώρες εκτός ευρώ», πρόσθεσε.
Ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι ανταγωνιστές της Ελλάδας είναι οι χώρες της Μεσογείου που δεν έχουν ευρώ και συμπλήρωσε: «Πριν 2 χρόνια στην Τυνησία δεν υπήρχε πρόγραμμα και στην Αίγυπτο είχαν σχεδόν σταματήσει τελείως. Τώρα αυτές οι αγορές έχουν αποκατασταθεί και είναι ανερχόμενες. Έχουν επηρεάσει πολύ και εμάς και την Ισπανία. Αν δεν αλλάξει το κλίμα, ώστε να μπορέσει και να σταθεί η επιχείρηση δε θα γίνει τίποτα. Εμείς πρέπει να λειτουργούμε όπως οι ανταγωνιστές μας. Δεν μπορεί η Τουρκία να έχει ΦΠΑ 10% και εμείς να έχουμε 24%. Πρέπει να πάμε στους συντελεστές των ανταγωνιστριών χωρών και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας που έχουν σχέση με το κράτος και τις υποδομές», κατέληξε ο κ. Μανιάτης. 
Της Βίκυς Βετουλάκη 


***  Ρούτσης, Καπόγλης και Ψαλίδας νικητές στον Ιθωμαίο Δρόμο Υγείας Φιλίας 14 χλμ.
~   επέρασαν κάθε προηγούμενο από πλευράς συμμετοχής αθλητών και κόσμου, οι φετινές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το διήμερο 18 και 17 Ιουνίου στη κωμόπολη της Βαλύρας, ο τοπικός σύλλογος Αστέρας σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, την Τοπική Κοινότητα Βαλύρας, και το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών με την επωνυμία «Βαλύρεια 2019».
Από κει και πέρα, εκτός από το μουσικό μέρος και τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Γυναικών  Κυριακή και Δευτέρα ξεχώρισε ο Ιθωμαίος "Δρόμος Υγείας & Φιλίας" μήκους (14 χλμ.) με αφετηρία την Αρκαδική πύλη στην Αρχαία Ιθώμη και τερματισμό την πλατεία της Βαλύρας (σ.σ. οραματίσθηκε πριν δύο δεκαετίες ο Ιθωμίτης  καθηγητής κ. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος  με την καθολική συμμετοχή των Δρομέων Υγείας και του νησιώτη γυμναστή Χρήστου Παναγιωτόπουλου.
Παρουσίες
Στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις  τίμησαν με τη παρουσία τους: ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας πατήρ Ιωάννης Φωτεινός, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές  Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ  κ.κ. Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι νυν αντιδήμαρχοι  Μεσσήνης κ.κ. Κώστας Γεωργακόπουλος, Τάσος Τσερμπές και Νίκος Χονδρός, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ιθώμης Αθανάσιος Δ. Λύρας, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Γεωργία Δημητρακοπούλου, οι νεοκλεγέντες σύμβουλοι του πενταμελούς συμβουλίου  κ.κ. Σταύρος Η. Μακρής, Θέκλης Μπάκας, Γιώργος Ν. Φωτεινός, και Δημήτρης Τσιλίκας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγάπη Συκιωτάκη -Μπουρολιά, ο πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Φωτεινός, ο ομόλογός του Παμίσου Μεσσήνης Γιώργος Βλαχάκης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο τ. δήμαρχος Ιθώμης Άρης Διαμαντόπουλος, οι τ. πρόεδροι του πολιτιστικού συλλόγου Θάμυρι κ.κ. Αθανάσιος Μπόβης, Θόδωρος Σταυριανόπουλος, Παναγιώτης Σταυριανόπουλος, Θόδωρος  Λάγιος, Νίκος Μπάκας, και Ρόζυ Καρύδη ο τεχνικός της Ακαδημίας F.C Ιθώμης Αλέκος Δέδες, και δεκάδες εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Παράλληλα, σημαντική συμβολή στην διεκπεραίωση των αγώνων στα φετινά Βαλύρεια 2019 είχαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Ελένη Μακρή, Νίκος Κυριαζής, Ξένη Κορμά, Κώστας Ηλιόπουλος, Ευάγγελος Θ. Μπουρολιάς, Τόνια Ηλιοπούλου, ο καθηγητής ιστοριοδίφης Γιάννης Δ. Λύρας και χιλιάδες κάτοικοι από τη Βαλύρα και τα γειτονιά χωριά των δήμων Μεσσήνης Οιχαλίας και Καλαμάτας
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Παράλληλα οι νικητές - νικήτριες στα φετινά «Βαλύρεια 2019»,  έχουν ως εξής:
Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας Φιλίας 14χλμ (Άνδρες)
1.  Δημήτρης Ρούτσης
2. Ηλίας Καπόγλης
3. Γεώργιος Ψαλίδας
Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας-Φιλίας 14χλμ (Γυναίκες)
1.  Σταυρούλα Νικολούδη
2. Ευγενία Βασιλαδιώτη
3. Ιωάννα Βασιλαδιώτη
1500μ. (Άνδρες)
1. Αλέξανδρος Χάκας
2. Ιάσωνας Γεωργιόπουλος
3. Κρίστι  Κων/να Χριστοπούλου
400μ. Άνδρες
1. Εμμανουήλ Τραϊκόπουλος
2. Αχιλλέας Βίγκος
3. Αλέξανδρος Χάκας
100μ. (Άνδρες)
1. Εμμανουήλ Τραϊκόπουλος
2. Μάριος Μιχ.  Νίκας
3. Αχιλλέας Βίγκος-Ιωάννης Μαυροειδής
60 μ. Παίδες
1.   Κώστας Ποϊλας
2.  Σπήλιος Δελλής
3.  Γεώργιος  Λ. Παπαδόπουλος
Σακκοδρομία Παίδων
1.  Έρι Σάλα
2. Ιωάννης Μαυροειδής
3. Ιωάννης  Δέδες
Ποδηλασία Εφήβων
1. Ηλίας Στ. Μακρής
2. Αχιλλέας Π. Βίγκος
3.  Γεώργιος Στ. Μακρής
Ποδηλασία Παίδων
1. Κριστιάν Ντρέτσα
2. Γεώργιος Μπουρίκας
3. Γεώργιος Σκιαδόπουλος
60μ. Νεανίδων
1. Νιόβη Ψαλίδα
2. Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου
3. Αικατερίνη Χριστάκη
60μ. Παμπαίδων (6-9 ετών)
1. Δημήτρης Κότσιαρης
2.  Αρτέμης Ποΐλας
3. Νίκος Λιοντήρης 
60μ κορασίδων 10-12 ετών.
1.  Ιωάννα Δέδε
2. Μαριαλένα Βίγκος
3. Κωνσταντίνα Δέδε


***  Κάτι πρέπει να γίνει στη Νέα Είσοδο…

Δεκάδες φορές έχουμε γράψει για τη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, όπου χθες το πρωί ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει δυστύχημα.
Κάθε φορά που στο παρελθόν ψάχναμε το ζήτημα ο Δήμος πετούσε το μπαλάκι στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια στο Δήμο.
Μιας και νέος περιφερειάρχης θα είναι, λοιπόν, ο Παναγιώτης Νίκας, οφείλει να βρει λύση για το ζήτημα.
Στα περισσότερα, δε, ατυχήματα τα οχήματα καταλήγουν στα δέντρα που υπάρχουν στο σημείο.
Αν, βέβαια, δεν υπήρχαν τα δέντρα, τα αυτοκίνητα προφανώς θα κατέληγαν στο αντίθετο ρεύμα, κάτι άκρως επικίνδυνο για τους άλλους οδηγούς.
Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν μπάρες στο σημείο;
Όσο για τα της ταχύτητας και ελέγχου, έχουν γραφτεί πολλάκις, οπότε δε φαίνεται να υπάρχει λόγος να γράψουμε ξανά.  Π.Μπ.


***  Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα ~  O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 20/6/2019 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/
***  Το φεστιβάλ της Κορώνης

Τρεις ξένοι καλλιτέχνες, οι Joke Groot-Reitsma, Hans van Doorn και Theo Groot, θα παρουσιάσουν εικαστικά έργα τους στην Κορώνη, σε έκθεση με τίτλο “Art Explosion”, από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μανιατάκειον Ίδρυμα και τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι ζωγραφική, ψηφιδωτά και γλυπτά.
Ο κόσμος θα μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά, από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ. Σημειώνεται ότι η έκθεση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης / Koroni Arts Festival 2019.
Η ιστοσελίδα www.koronifestival.gr θα σας φανεί πολύ χρήσιμη, μια και υπάρχei πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αξίζει να παρακολουθήσετε/ουμε.
Α.Π.


***  Να μη φάει ο δάκος τη φετινή παραγωγή

Με νωπή τη μνήμη από την απώλεια πρώτης ύλης, που η συνολική της αξία υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ από την περσινή ελαιοκομική χρονιά, εξελίσσεται φέτος η παραγωγή.
Με μία οψιμότητα κατά περίπου 15 ημέρες και την πρώτη εικόνα από την ανθοφορία και τα πρώτα στάδια της καρπόδεσης να προμηνύουν μία σαφώς καλύτερη χρονιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τον προγραμματισμό του υπουργείου ΑΑΤ, έπειτα από μία καταστροφική χρονιά ανά τη χώρα, οι προσπάθειες για έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών φαίνεται ότι σε σημαντικό βαθμό απέδωσαν καρπούς.
Ωστόσο, από το ρεπορτάζ της «ΥΧ» στις ελαιοκομικές περιφέρειες της χώρας προκύπτει ότι ναι μεν έχουν ξεπεραστεί σε σημαντικό βαθμό τα περσινά προβλήματα, όμως δε δηλώνουν άπαντες έτοιμοι για την έναρξη των διαδικασιών, καθώς προβλήματα εντοπίζονται κατά τόπους, λίγες μάλιστα ημέρες πριν από την πήξη του πυρήνα στις πρώιμες περιοχές που σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσει η καταπολέμηση του δάκου.
Μία ακόμη παράπλευρη απώλεια των επικείμενων εκλογών είναι το γεγονός ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δακοκτονίας, που είχε συζητηθεί, θα πρέπει να περιμένει την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.
 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Δε λείπουν οι εκκρεμότητες και τα λάθη σε Αργολίδα και Λακωνία 
Σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε σύγκριση με άλλες χρονιές δηλώνουν οι ΔΑΟΚ της Πελοποννήσου, αφού η γρήγορη κατανομή των πιστώσεων, όπως φαίνεται, αποτέλεσε σημείο-κλειδί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Η πρόσληψη των τομεαρχών έχει ήδη γίνει για τη ΔΑΟΚ Αργολίδας, οι παγίδες έχουν κρεμαστεί, ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένουν οι κοινότητες Αχλαδόκαμπου, Αγίου Δημητρίου και Αρκαδικού, όπου οι διαγωνισμοί βγήκαν άγονοι.
Στις 16 περίπου του Ιουνίου αναμένονταν τα πρώτα αποτελέσματα των παγίδων που είχαν τοποθετηθεί η ΔΑΟΚ Λακωνίας, έχοντας τους προσωρινούς μειοδότες των διαγωνισμών κατά 80%. Σε εκκρεμότητα, ωστόσο, παραμένουν ο διαγωνισμός για την πρώην δημοτική κοινότητα Μονεμβασιάς και τις Κροκεές Λακωνίας, λόγω υποβολής λανθασμένης τεχνικής προσφοράς, αλλά και η πρόσληψη των έντεκα τομεαρχών.
Με την εικόνα να διαμορφώνεται μετά τα μέσα του μήνα για το εύρος των δακοπληθυσμών, σε μία χρονιά που χαρακτηρίζεται από οψιμότητα, αλλά και ικανοποιητικά επίπεδα παραγωγής, η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη του προσωπικού, ενώ από τις προηγούμενες ημέρες είχε προγραμματίσει και την ανάρτηση των δακοπαγίδων.
Ο διαγωνισμός των ψεκασμών είναι στη φάση της αποστολής στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ από τα 160 χωριά που καλύπτονται μόνο πέντε θα πάνε στη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης. Την ίδια ώρα, έτοιμοι δηλώνουν στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ, Αντώνη Παρασκευόπουλο, να θεωρεί δεδομένη την οψιμότητα της χρονιάς.
Οι μηχανισμοί βρίσκονται σε ετοιμότητα νωρίτερα από πέρυσι και η διαδικασία έχει κυλήσει ομαλά, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννόπουλο, προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Αρκαδίας. Τέλος του μήνα αναμένεται η ανάρτηση των δακοπαγίδων και αναλόγως των αποτελεσμάτων να γίνουν οι ψεκασμοί. Εξαίρεση κατά τον ίδιο αποτελούν τρία δημοτικά διαμερίσματα: Τυρός, Παράλιο Άστρος και Άγιος Γεώργιος.
Ένα βήμα πιο μπροστά βρίσκεται η ΔΑΟΚ Κορινθίας, αφού ήδη έχει γίνει η παγιδοθεσία, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι προσλήψεις. Σε ό,τι αφορά τους εργολάβους, έχουν βγει οι προσωρινοί ανάδοχοι και σε 10-15 μέρες θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, σύμφωνα με τον Ιωάννη Καλαντζή, γεωπόνο της ΔΑΟΚ, ο οποίος με βάση τις έως τώρα ενδείξεις εκτιμά ότι έπεται μία καλή λαδοχρονιά.
Των Μαρίας Αμπατζή, Μαρίας Αντωνίου, Γιώργου Αργυρίου, Γιώργου Ρούστα, Γιάννη Σάρρου, Νικολέτας Τζώρτζη, Αφροδίτης Χρυσοχόου - "Ύπαιθρος Χώρα"


*** Παρεμβάσεις στα γήπεδα Φιλιατρών και Διαβολιτσίου

~  Εγκρίθηκε χθες η χρηματοδότηση του έργου του φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών με την υπογραφή της πράξης ένταξής του στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και τ. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφθηκε νωρίτερα το Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών, όπου συνομίλησε με αθλητικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.
«Νομίζω ότι ο κόσμος έχει χορτάσει από υποσχέσεις. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί υπογράφηκε η πράξη ένταξης του έργου του φωτισμού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργο ύψους 360.000 ευρώ. Είχαμε πει ότι αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα και σήμερα ξεκινά η υλοποίησή του. Το ποσό των 360.000 ευρώ έχει δεσμευθεί. Άρα κλείνει ένας κύκλος, για ένα έργο για το οποίο κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο έργο, αυτό του ταρτάν του γηπέδου, έργο το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης από το πρόγραμμα 'ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ'.
Μετά το πέρας της αξιολόγησης και αυτού του έργου, θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης του γηπέδου. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, που θα βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Θα είμαστε εδώ για να το εγκαινιάσουμε!» δήλωσε ο Α. Χαρίτσης.
Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση για την κατασκευή αποδυτηρίων στο Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου, έργο ύψους 229.000 ευρώ.


***  Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας είχε ο Παναγιώτης Νίκας

~  Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν χθες και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Καλαμάτας και νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτριος Καραλής και ο γενικός γραμματέας της Δημήτριος Πατριαρχέας.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο Τύπου, συνεχάρησαν το δήμαρχο για την εκλογή του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου και του ευχήθηκαν επιτυχία στην επιτέλεση των καθηκόντων του, εκφράζοντας τη διάθεσή τους για στενή συνεργασία μαζί του.
Τη συζήτηση, που υπήρξε εκτενής, απασχόλησαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του τόπου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα ακολουθήσει σύντομα συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να υπάρξει κοινός βηματισμός στα θέματα τουριστικής πολιτικής.


*** Εθελοντικός καθαρισμός ακτής στην ανατολική παραλία Καλαμάτας

~  Με δεδομένη την ανάγκη εντατικοποίησης της προσπάθειας για ευαισθητοποίηση των πολιτών και των παιδιών σε θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, την προσεχή Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας οργανώνει, σε συνεργασία με τη HELMEPA και την υποστήριξη των Summer Camp του Μεσσηνιακού Γ.Σ. – Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, των ναυτικών αθλητικών συλλόγων ΑΙΟΛΟΣ – ΝΟΚ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού  Μεσσηνίας «Η ΥΠΟΜΟΝΗ», του Kalamata Dive Center και του 6ο Συστήματος Αεροπροσκόπων Καλαμάτας, καθώς και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, εθελοντικό καθαρισμό ακτής, στην ανατολική παραλία Καλαμάτας έναντι καταστήματος ALPHA BANK, έναντι εγκαταστάσεων ΝΟΚ, καθώς και βυθού προλιμένα.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθεί ο υψηλός βαθμός ευαισθητοποίησης των πολιτών και η περαιτέρω ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική αυτή περιβαλλοντική δράση.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται ενημερωτικό περίπτερο για θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Ακτών της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος HELMEPA και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.


***

~


***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκ ARFARA NEWS  Τα   Νέα μας Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη  19-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  . - 

2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html .- 
17.- ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Δευτέρα  17-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .,   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .-
18.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα από το Αρφαρά Καλαμάτας  .
Τρίτη  18-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
19.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Βουλευτικές  ΕΚΛΟΓΕΣ (1)…  07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 .- :
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .-                                      
 20.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , ~ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  07-07-2019  , ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_18.html  .- 

  21 .- ARFARA NEWS  Τα   Νέα μας Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη  19-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .- 

 22.-  
                           


~*** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-
http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-  


~



Δεν υπάρχουν σχόλια: