Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

 ARFARA  NEWS    Η  Εφημερίδα μας 

Στο αγιάζι της Ενημέρωσης 

Παρασκευή 16 Απριλίου  2021  .- 

~ ΣΗΜΕΡΑ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ  ! ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ  ΥΜΝΟΣ !





~**  Αγίες Αγάπη, Ειρήνη και Χιονία – Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου

Τη μνήμη των Αγίων Ειρήνης, Αγάπης και Χιονίας τιμά σήμερα, 16 Απριλίου, η Εκκλησία μας.  Ήταν και οι τρεις αδελφές και πνευματικά βλαστάρια της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης. Οι ψυχές και των τριών παρθένων ήταν στολισμένες με πολλά χριστιανικά χαρίσματα. Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών επί Μαξιμιανού, οι τρεις αδελφές κατέφυγαν σε κάποιο ψηλό βουνό. Η κρυψώνα τους, όμως, ανακαλύφθηκε. Το έτος 304 μ.Χ. συνελήφθήσαν και τις έφεραν μπροστά στον άρχοντα Δουλσήτιο. Αυτός με κάθε τρόπο προσπάθησε να τις κάνει να αρνηθούν το Χριστό. Αυτές, με όπλα τις αρετές που είχαν, ομολογούσαν Χριστόν Εσταυρωμένον. Τότε, η Αγάπη και η Χιονία πέθαναν, αφού τις έριξαν στη φωτιά. Η Αγία Ειρήνη αφού κλείσθηκε σε πορνείο (κανένας δεν τόλμησε όμως να την ενοχλήσει), βρήκε μαρτυρικό τέλος, από το βέλος που της έριξε ένας στρατιώτης. Τα ιερά λείψανα που απέμειναν από την πυρά συνελέγησαν από ευλαβείς  Χριστιανούς και ενταφιάσθηκαν δυτικά της πόλεως, σε μικρή απόσταση από τα τείχη. Εκεί ανεγέρθηκε ένας ναΐσκος στην αρχή, που αργότερα έγινε μεγαλύτερος.  Εορτολόγιο: Γαληνός, Γαλήνη, Νίκη, Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, Καλλία, Καλίδα, Καλία, Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη.  Ἀπολυτίκιον Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.  Ὡς αὐτάδελφοι Κόραι καὶ οὐρανόφρονες, πρὸς εὐσέβειας ἀγῶνας ὁμονοούσαι καλῶς, τὸν ἀρχέκακον ἐχθρὸν κατεπαλαίσατε, Χιονὶα ἡ σεμνή, σὺν Ἀγάπη τὴ κλυτή, Εἰρήνη ἡ πανολβία. Καὶ νῦν Χριστὸν δυσωπεῖτε, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.  Έτερον Ἀπολυτίκιον  Ἦχος πλ. α’.  Τά θαύματα τῶν ἁγίων σου Μαρτύρων, τεῖχος ἀκαταμάχητον ῆμῖν δωρησάμενος, Χριστέ ὁ Θεός, ταῖς αὐτῶν ἱκεσίαις, βουλάς ἐθνῶν διασκέδασον, τῆς βασιλείας τά σκῆπτρα κραταίωσον, ὡς μόνος ἀγαθός καὶ φιλάνθρωπος.  Κοντάκιον  Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.  Παρθενίας έσοπτρα, φωτοειδή πεφυκυίαι, νοερώς ηστράψατε, αθλητικάς λαμπηδόνας, πάσαν μέν, την Εκκλησίαν αγλαϊζούσας, νύκτα δέ, των νοσημάτων απελαυνούσας, Χιονία και Αγάπη, συν τη Ειρήνη, Χριστού κειμήλια. https://youtu.be/Dg1VRIQ-e7w   .-

~**  Η σωτηρία και η απώλεια βρίσκονται στην ελευθερία του ανθρώπου

~    Θα σώσει τελικά ο Θεός όλους τους ανθρώπους; Γιατί όσοι ισχυρίζονται το πρώτο είναι σε πλάνη;  Δυο μοναχοί συνομιλούσαν για τη σωτηρία.  Ο ένας έλεγε: – Η ψυχή μου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη σκέψη ότι κάποιος θα χαθεί αιώνια.  Νομίζω πως ο Κύριος θα βρεί τρόπο να τους σώσει όλους.  Ο άλλος απάντησε:  – Οι άγιοι Πατέρες λένε ότι ο Θεός μπορούσε να δημιουργήσει τον άνθρωπο χωρίς τη συνέργειά του, αλλά να τον σώσει χωρίς τη συμφωνία και τη συνέργεια του ιδίου του ανθρώπου είναι αδύνατο.  Η σωτηρία και η απώλεια βρίσκονται στην ελευθερία του ανθρώπου.  Ο πρώτος:  – Νομίζω ότι ο Θεός με το πλήθος της αγάπης Του θα υπερβεί την αντίσταση του κτίσματος, χωρίς να καταλύσει την ελευθερία του.  Ο δεύτερος:  – Μου φαίνεται πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελευθερία του ανθρώπου είναι δυνητικά τόσο μεγάλη, που και στο επίπεδο του αιώνιου Είναι μπορεί να προσδιοριστεί αρνητικά απέναντι στο Θεό.  Όσοι δεν το γνωρίζουν αυτό ή το λησμονούν ή τρέφονται με «ωριγενικό γάλα».  – Αλλά, πραγματικά, αυτό είναι μωρία!  – Ναί, μωρία.  Τι λοιπόν να κάνουμε;  – Ο Θεός θέλει να σωθούν όλοι, και εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε τη σωτηρία όλων και να προσευχόμαστε για όλους.  Αλλά ούτε η αποκάλυψη ούτε η πείρα μας μας δίνουν βάση να ισχυριστούμε ότι όλοι θα σωθούν.  Η ελευθερία είναι μεγάλο δώρο, αλλά φρικτό.

~** Ο Ακάθιστος Ύμνος – Ψάλλει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

: Παρακολουθήστε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου χοροστατούντος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, όπως μαγνητοσκοπήθηκε το 2003 στη Μητρόπολη Αθηνών.  Έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. https://youtu.be/D9tiUuXzJMc   .-

***  Μπουρλότο! “Αρπάχτηκαν” στον αέρα Δένδιας – Τσαβούσογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

~    Σκληρό μπρα ντε φερ on camera για Αιγαίο, μειονότητες και μεταναστευτικό κατά την διάρκεια την κοινής συνέντευξης τύπου του Δένδια με τον Τσαβούσογλου. «Δεν αποδεχόμαστε ότι η τουρκική δημοκρατία έχει κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο. Εμείς αποδεχόμαστε τους Ρωμιούς της πόλης εσείς όμως δεν δέχεστε την τουρκική μειονότητα της Θράκης» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών τόνίζοντας παράλληλα ότι «Δεν έκανα καμία προκλητική δήλωση εναντίον της Ελλάδας» απαντώντας στο κ. Δένδια ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν οι προκλητικές δηλώσεις.  «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που κάναμε σήμερα αυτή τη συνάντηση. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μας. Πιστεύουμε ότι τα μεταξύ μας ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με εποικοδομητικό διάλογο. Τα τετελεσμένα και οι προκλητικές δηλώσεις είναι πράγματα αποφευκτέα. Συζητήσαμε για προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση.  Και πρόσθεσε: «Υπάρχει διάσταση απόψεων στα ζητήματα του Αιγαίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος προτείνει να πραγματοποιηθεί Σύνοδος για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει στη Γενεύη η άτυπη πενταμερής συνάντηση».

Ωστόσο, η συνέντευξη Τύπου ήταν επεισοδιακή με τους δύο άνδρες να έχουν σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο.  Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε τον λόγο και απάντησε λέγοντας πως στην πρωτολογία του δεν έκανε προκλητικές δηλώσεις, αλλά ο Ελληνας ΥΠΕΞ το έπραξε. «Δεν δεχόμαστε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο» είπε.  Ο κ. Δένδιας ανταπάντησε λέγοντας ειρωνικά: «Σε ευχαριστώ αγαπητέ Μεβλούτ που μου επιτρέπεις να απαντήσω. Οι συνεργάτες σου φαντάζομαι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Η Τουρκία παραβίασε κυριαρχικά δικαιώματα. Οσο για τη μειονότητα, είναι μουσουλμανική, δεν το λέμε εμείς, το λέει η συνθήκη της Λωζάνης. Αρέσει, δεν αρέσει στην Τουρκία, αυτό λέει. Οσο για τη σύμβαση της θάλασσας. Οσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Δένδιας είπε ότι «ειδικά μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, η Τουρκία δεν θα έπρεπε να κάνει μάθημα στην Ελλάδας. Η νέα σελίδα προϋποθέτει τι κάνει κανείς λάθος και τι σωστό.  «Θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια θετική ατζέντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει εγκατάλειψη των πάγιων θέσεων και των θέσεων της ΕΕ», είπε μεταξύ άλλων.  Τέλος ο κ. Δένδιας πρότεινε να μην συνεχίσουν «αυτόν τον ατέρμονο διάλογο για πράγματα που ξέρουμε ότι διαφωνούμε, αλλιώς θα χαλάσουμε ό,τι ξεκινήσαμε».  Ωστόσο ο Μ. Τσαβούσογλου ανταπάντησε λέγοντας ότι αν επικαλείται κανείς τη συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να δει και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης μερικών νησιών. «Λέτε μόνο αυτά που σας συμφέρουν» είπε. Οπως τόνισε ότι «στην Ανατ. Μεσόγειο οι διερευνητικές διαδικασίες τις Τουρκίας ήταν πλήρως νόμιμες. Γενικότερα στο θέμα της Αν. Μεσόγειου εμείς εμμένουμε στον δίκαιο διαμοιρασμού». «Ως προς το Αιγαίο υπάρχει και το θέμα του εναέριου χώρου. Αναφέρεστε σε αυτά που σας συμφέρουν αλλά όχι στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης που αναφέρει η συνθήκη της Λωζάνης», πρόσθεσε.  Δείτε τις κοινές δηλώσεις των δυο υπουργών   https://www.facebook.com/newsbombgr/videos/750186545686261  .-    Νωρίτερα  Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα οι συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα τόσο με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Η συνάντηση Ερντογάν-Δένδια είχε διάρκεια περίπου 50 λεπτά παρουσία Τσαβούσογλου και δεν διέρρευσε τι συζητήθηκε, με την τουρκική προεδρία να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε λακωνικά: «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση που διήρκησε 45 λεπτά ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου».  

Ακολούθως υπήρξε συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου η ατζέντα των επαφών επικεντρώθηκε στις διμερείς, αλλά και στις ευρωτουρκικές σχέσεις με τον Έλληνα υπουργό να αναφέρει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό στο Twitter: «Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου M. Cavusoglu στην Άγκυρα. Συζητήσαμε για τις διμερείς και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα».  

Την κατ’ ιδία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών διαδέχονται οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ, όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα παραθέσει προς τιμή του Έλληνα ΥΠΕΞ δείπνο καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.  Σημειώνεται πως τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην Άγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου. Σε ρόλο ξεναγού ο Τσαβούσογλου στο Προεδρικό Μέγαρο και το υπουργείο Εξωτερικών  Ρόλο ξεναγού ανέλαβε την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόσο πριν όσο και μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά, με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η οικειότητα μεταξύ τους. Να θυμίσουμε πως σε συνέντευξη του τον Ιούλιο του 2019, ο κ. Τσαβούσογλου είχε υποστηρίξει πως γνωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τότε που ήταν βουλευτής και έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο, ενώ για τον Νίκο Δένδια είχε πει πως «είναι ένας καλός φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης».  Έτσι στα φωτογραφικά στιγμιότυπα πριν από τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Τσαβούσογλου ξεναγεί τον κ. Δένδια τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο όσο και το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας στάση ακόμη και στα…λουλούδια.  https://youtu.be/gCa6nsZliAk   .-   Τι προηγήθηκε της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα  Η επίσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο διεθνών επικρίσεων κατά της Τουρκίας, τόσο αμερικανικών όσο και ευρωπαϊκών για σειρά θεμάτων, όπως η αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, το στιγμιότυπο με την πρόεδρο της Κομισιόν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο και τις επακόλουθες αντιδράσεις, με χαρακτηριστικότερη εκείνη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τους S-400, αλλά και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25-26ης Μαρτίου, στο οποίο υιοθετήθηκε η διττή προσέγγιση όσον αφορά στις ευρωτουρκικές σχέσεις: Αφενός τη θετική ατζέντα και αφετέρου την προοπτική λήψης μέτρων εφόσον η Άγκυρα επαναλάβει την παραβατική συμπεριφορά. Βραχυπρόθεσμος ορίζοντας για την Τουρκία είναι ο Ιούνιος, οπότε οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα επανεξετάσουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις και την τουρκική συμπεριφορά σε σχέση με τη Δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-25 Μαρτίου.

*** Γιατί οι νεκροί έρχονται στα όνειρά μας;

~   Ως είναι γνωστόν οι ψυχές των ανθρώπων ζουν και μετά τον θάνατον. Οι μεν ψυχές των δικαίων προαπολαμβάνοντας την χαρά του Παραδείσου, οι δε των αδίκων προαπολαμβάνοντας τον πόνον της κολάσεως.  Έτσι ο Θεός είναι δυνατόν, κάποτε και δια τον λόγον που αυτός γνωρίζει, πάντοτε βέβαια προς σωτηρίαν μας, να επιτρέψη σε μια ψυχή να έλθη σε κάποιο συγγενή της και να του μεταφέρη κάποιο θεϊκό μήνυμα. Τέτοια μηνύματα του Θεού «κατ’ όναρ» έχουμε και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Όμως τα όνειρα θέλουν ιδιαίτερη και μεγάλη προσοχή. Γιατί με αυτά παραπλανάει πολλούς ο Σατανάς. Ο Πνευματικός μας μπορεί ίσως να μας βοηθήση στην ερμηνεία τους και να μας συμβουλεύση σχετικώς. Γενικά καλόν είναι να μη δίνουμε σημασία στα όνειρα, γιατί τα περισσότερα είναι αποτελέσματα αυτού που λέει ο λαός μας· «Ο πεινασμένος στον ύπνο του βλέπει καρβέλια».


***   ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ -ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ   : 

~ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Alter  TV  01/04/2021  :

https://youtu.be/3OuzFygFPfE .- 

~ Το  γενεολογικό μας δένδρο , μας ενώνει  26/03/2021:

https://youtu.be/ID0vXJhJoQM  .- 

~ Ο Κ  Βελόπουλος στο  ALTER  TV  01/04/2021:

https://youtu.be/t9D0Ji2WZCw  .-

**   Στο  Alter  TV  O Kυριάκος  Βελόπουλος  01/04/2021 :

https://youtu.be/X9Tq6EBrE5Q .-  

~** ΒΌΜΒΑ “μεγατόνων” του Πατήρ Στυλιανού Καρπαθίου: Η Ιερά Σύνοδος εξαπατήθηκε από την Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τα εμβόλια (ΒΙΝΤΕΟ)   Δείτε το απόσπασμα από το Δελτίο του «Alert Tv»:  https://youtu.be/CXzoSRdYxfA   .-  

** Επανάληψη ιδίων γεγονότων στους δανεισμούς της χώρας 01/04/2021: 

https://youtu.be/2zPjSC6cjXY  .-                    

~ Ο Κ  Βελόπουλος στο Ανατρεπτικό Alter TV  01/04/2021    /01:

 https://youtu.be/GH_mvPEFj28  .-

~  Σχέσης Τουρκίας Γερμανίας ΗΠΑ 15/04/2021:

https://youtu.be/oW8Td0DZsxs  - 

  ~ Ιερέας  Πάστορας εκ διώχνει αστυνομικούς από Εκκλησία στον ΚΑΝΑΔΑ  14/04/202   : 

https://youtu.be/MRYwK6F2GFw    .-

~** Εξεταστικές αποπροσανατολισμού 31/03/2021 : 

https://youtu.be/KQ7rEJnrjiw  .-

 ~** ΟΡΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ  14/04/2021 : 

https://youtu.be/PzJLBndW-9w  .- 

   ~**  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ  15/04/2021:  

https://youtu.be/Y7ZlDqcYz3M   .- 

** Τα λάθη των ΗΠΑ   15/04/2021 : 

https://youtu.be/feks0l_fdrc  .-                                                                                                                                                                                                                                                                                         

** Επανάληψη ιδίων γεγονότων στους δανεισμούς της χώρας 01/04/2021: 

https://youtu.be/2zPjSC6cjXY  .-

~ Ο Κ  Βελόπουλος στο Ανατρεπτικό Alter TV  01/04/2021    /01:  

https://youtu.be/GH_mvPEFj28  .- 

***  Ο Κύπριος Ιατροδικαστής Μάριος Μαρτσάκης στον  Alter TV καταθέτει απόψεις του 14-04-2021:    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220932845324360/  .-

***  Ο Κύπριος Μάριος Ματσάκης από Κύπρο Ιατροδικαστής στο Ανατρεπτικό Δελτίο 14-04-2021    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937111951023/  .-

***  Ο Κύπριος γιατρός Μάριος Ματσάκης στο Ανατρεπτικό Δελτίο του ALTER TV 14-04-2021 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937247954423/  .-

**   Σχολιάζοντας επίσκεψη Δένδια Υπουργού Εξωτερικών Ελλάδας στην Τουρκία 14-04-2021:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937377277656/  .- 

**   Ο καθηγητής Γιώργος Φίλης στο Ανατρεπτικό Δελτίο του Alter TV 14-04-2021: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937923251305/  .-

**  Ο Γιώργος Φίλης στον Alter TV 14-04-2021:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220938115416109/  .- 

    ~*  Σχολιάζοντας απόψεις γιατρού ερευνητής  Φαρσαλίνος 13-04-2021 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220931068719946/ .- 

~ * Ο γιατρός καθηγητής ερευνητής Φαρσαλινός λέει απόψεις του στο ανατρεπτικό Δελτίο του alter 13-04-2021  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220930181337762/      .-

~*  Ο καθηγητής Δ. Γάκης καταθέτει απόψεις του για εθνικά θέματα στο ανατρεπτικό Δελτίο του ALTER TV 13-04-2021 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220929201513267/  .-

** Ο καθηγητής γιατρό ερευνητής  Φαρσαλινός καταθέτει απόψεις του για Covid 19   ΣΤΟ  ALTER TV 13-04-2021 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220928975227610/             

**Ο Μητροπολίτης Μεσόγειος Νικόλαος εξαπάτησε την Δ. Ι. Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδας 13-04-2021 μας λέει ο γιατρός πατερ-Στυλιανος Καρπάθιος.. στο Alter TV: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220928399613220/  .-

** Ο πάτερ Στυλιανός Μεταλληνός γιατρός Ψυχίατρος καταθέτει απόψεις του στο Alter TV 13-04-2021   : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220931328846449/  .-

~* Ο  καθηγητής Δήμ. ΓΆΚΗΣ στον Alter TV  για Ελληνο - Τουρκικά 13-04-2021: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220931712376037/  .-

~*Ο δημοσιογράφος Στέφανος Δαμιανίδης στον Alter TV 14-04-2021 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220932159907225/   .- 

***  Ο Κύπριος Ιατροδικαστής Μάριος Μαρτσάκης στον  Alter TV καταθέτει απόψεις του 14-04-2021:    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220932845324360/  .-                                          

***  Ο Κύπριος Μάριος Ματσάκης από Κύπρο Ιατροδικαστής στο Ανατρεπτικό Δελτίο 14-04-2021  :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937111951023/  .-

***  Ο Κύπριος γιατρός Μάριος Ματσάκης στο Ανατρεπτικό Δελτίο του ALTER TV 14-04-2021 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937247954423/  .-   

**   Σχολιάζοντας επίσκεψη Δένδια Υπουργού Εξωτερικών Ελλάδας στην Τουρκία 14-04-2021:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937377277656/  .-                                        

**   Ο καθηγητής Γιώργος Φίλης στο Ανατρεπτικό Δελτίο του Alter TV 14-04-2021: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220937923251305/  .-           

**  Ο Γιώργος Φίλης στον Alter TV 14-04-2021:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10220938115416109/  .-                                        

***  Ιδιωτικοποιούνται τα νεκροταφεία!

Νεκροταφεία: Η υπηρεσία ταφής και ανακομιδής νεκρών θα μπορεί να ανατίθεται -με διαδικασίες του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων- σε ιδιωτικά συμφέροντα με αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών των δήμων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία παραδίδει άλλη μια δημόσια-δημοτική υπηρεσία στα χέρια ιδιωτών. Μετά τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, και η υπηρεσία ταφής και ανακομιδής νεκρών μπορεί να δίνεται σε ιδιώτες. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην τροπολογία (άρθρο 4) που κατατέθηκε προς ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο». Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι   Με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει τις κυβερνητικές αποφάσεις και προχωρά σε απεργία στις 15 Απριλίου και ζητά να αποσυρθεί από το προς ψήφιση Νομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη.  Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:  Mε τροπολογία που κατάθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών συμπληρώνει στην ουσία το άρθρο 61 του Ν.3979/2011 και προσθέτει στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου και την ταφή και ανακομιδή νεκρών και όλα αυτά με μια απλή Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που πάντα ελέγχει η εκάστοτε Δημοτικη αρχή όπως το φρόντισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) με προηγουμένη διάταξη στο Νόμο 4674/2020.  Σήμερα με την συγκεκριμένη διάταξη που φέρνουν συμπληρώνουν το παζλ των ιδιωτικοποιήσεων και με τις υπηρεσίες των Νεκροταφείων όπως είναι η ταφή και η ανακομιδή των νεκρών.  Το επιχείρημα και εδώ είναι η έλλειψη προσωπικού που διαιωνίζεται αφού συνεχίζει να υφίσταται η απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού. Στην πραγματικότητα η έλλειψη προσωπικού είναι το πρόσχημα. Η διατυπωμένη στρατηγική της Ν.Δ. είναι η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους με το επιχείρημα ότι θα είναι φτηνότερες για τους Δημότες και πατώντας πάντα στην δυνατότητα που ανοίγεται για την πιο φτηνή εργασία μέσω των πάσης φύσεως εργολάβων.  Δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε ότι μια ακόμη διάταξη διάλυσης των Ο.Τ.Α. ετοιμάζεται να ψηφιστεί εν μέσω της πανδημίας φιλοδοξώντας προφανώς η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κινητοποιήσεων.  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με συνέπεια και αγωνιστικότητα έχει σταθεί απέναντι σε κάθε νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο στην άλωση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Το ίδιο θα πράξει και με την συγκεκριμένη διάταξη.  ΖHTAME να αποσυρθεί από το προς ψήφιση Νομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη.  ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στα  Δημοτικά Κοιμητήρια της χώρας.  Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα περάσουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. θα μπουν φραγμός στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.  ikivotos.gr

***  3 κρούσματα στη Μεσσηνία – Κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας 65χρονη γνωστή φαρμακοποιός της Σπάρτης  3 κρούσματα στη Μεσσηνία – Κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας 65χρονη γνωστή φαρμακοποιός της Σπάρτης

Η χώρα συνεχίζει να «βράζει» από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ το ένα αρνητικό ρεκόρ «σπάει» το άλλο σε καθημερινή βάση πλέον. Χθες ανακοινώθηκαν 3.833 νέες μολύνσεις, ενώ τριψήφιος ήταν έπειτα από καιρό ο αριθμός των θανάτων, καθώς 104 ασθενείς κατέληξαν και προστέθηκαν στη «μακάβρια λίστα», που μετρά περισσότερους πλέον από 9.000 νεκρούς απ’ την αρχή της πανδημίας. Στα ύψη, φτάνοντας τους 819, παραμένουν και οι διασωληνωμένοι, με τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας να ασφυκτιούν.  Στη Μεσσηνία η κατάσταση παραμένει αρκετά καλύτερη σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια. Χθες ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατέληξε χθες τα ξημερώματα μια 65χρονη ασθενής στη ΜΕΘ “Covid”, που νοσηλευόταν από τον περασμένο Μάρτιο. Η εκλιπούσα ήταν γνωστή φαρμακοποιός στη Σπάρτη και η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της πρωτεύουσας της Λακωνίας.  Στη ΜΕΘ για κορωνοϊό του Νοσοκομείου Καλαμάτας παραμένουν διασωληνωμένοι 3 ακόμα ασθενείς, ενώ 19 είναι οι νοσηλευόμενοι στην κλινική “Covid19”.  Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την ΚΟμΥ Καλαμάτας συνέχισαν τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, πραγματοποιώντας συνολικά 480 ελέγχους.  Στο πεδίο του εμβολιασμού, τέλος, και εν αναμονή του σημερινού ανοίγματος της πλατφόρμας, στη Μεσσηνία μόνο χθες έγιναν 650 εμβολιασμοί, με το Κ.Υ. Μελιγαλά να προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα.  19.302 είναι οι εμβολιασμοί των πολιτών στο νομό με τουλάχιστον μία δόση, ενώ 9.059 έχουν ολοκληρώσει και τις δυο.

***  «Καπέλο» 425 εκατ. για το Εκπαιδευτικό Κέντρο Καλαμάτας «Καπέλο» 425 εκατ. για το Εκπαιδευτικό Κέντρο Καλαμάτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΕΘΑ ενημέρωσε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής σχετικά με την εξέλιξη της ανάθεσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Καλαμάτας στην Ισραηλινή Εταιρεία ELBIT. Από έγκυρες πληροφορίες, μαθαίνουμε ότι τελικά το κόστος του προγράμματος δεν είναι 1,375 δισ., όπως ήταν η αρχική προσφορά, αλλά πλησιάζει τα 1,8 δισ. ευρώ!  Η απορία μας έγκειται στο πώς το ΥΠΕΘΑ δικαιολόγησε αυτήν την εξωφρενική αύξηση που πλησιάζει το 40% σε σχέση με αυτά που δήλωνε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή μόλις πριν από 3 μήνες. Όπως γράφτηκε, “ζητήθηκε από τους Ισραηλινούς να μειώσουν περισσότερο την προσφορά τους και οι τελευταίοι αντιπρότειναν με τα ίδια χρήματα να προσφέρουν  2 παραπάνω έτη εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο, το κόστος της CAE είναι 62,7 εκ. ευρώ το έτος, ενώ η ELBIT προσφέρει τα ίδια (και λίγα περισσότερα) με 62,5 εκ. ευρώ.”.  Πώς, λοιπόν, από τα 62,5 εκ ευρώ το έτος φτάσαμε στα 90 εκ. ευρώ το έτος;  Απ’ ότι φαίνεται, οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαν πολύ καλά και το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει στους Ισραηλινούς μόνο 425 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από την αρχική προσφορά!  Προφανώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι “δεν τρέχει και τίποτα” για… μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια παραπάνω! Τρέχει και… παρατρέχει και κάποιος θα πρέπει, επιτέλους, να εξηγήσει τι συμβαίνει, γιατί τα εκατομμύρια οι φορολογούμενοι θα τα πληρώσουμε, όπως πάντα πληρώνουμε το λογαριασμό.  militaire.gr

***  Τμήμα Φιλολογίας στην Καλαμάτα: Μια ανερχόμενη δύναμη στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας Τμήμα Φιλολογίας στην Καλαμάτα: Μια ανερχόμενη δύναμη  στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας

Οι κάτωθι υπογραφόμενοι/ες, μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Φιλολογίας, παρακολουθούμε ενεοί/ές μίαν άνευ προηγουμένου κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία σε σχέση με το Τμήμα στο οποίο υπηρετούμε, η οποία όχι μόνο δε σέβεται τις αποφάσεις των ορισμένων από το νόμο συλλογικών οργάνων, αλλά είναι παντελώς ανυπόστατη και δεν ανταποκρίνεται, κατ’ ουδένα τρόπο, στα πραγματικά δεδομένα. Ως εκ τούτου, αισθανόμαστε την ανάγκη, δια της παρούσης, να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι, με συνέπεια και συναίσθηση της αποστολής του, το Τμήμα τιμά την εμπιστοσύνη της Πολιτείας, της κοινωνίας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, και, πρωτίστως, των φοιτητών και φοιτητριών του. Το 2019, άλλωστε, το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του πιστοποιήθηκε με άριστα από επιτροπή διακεκριμένων αξιολογητών/τριών του εξωτερικού και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια. Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθώντας και τις υποδείξεις των συντακτών της έκθεσης αξιολόγησης – πιστοποίησης, το Τμήμα Φιλολογίας:  -Ενίσχυσε την τελευταία διετία το ακαδημαϊκό προσωπικό του με δύο νέα μέλη ΔΕΠ στα γνωστικά αντικείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και της Γλωσσολογίας, αντιστοίχως -Θεσμοθέτησε νέα ειδίκευση στο πρόγραμμα σπουδών του, με αντικείμενο τη Γλωσσολογία -Συνέχισε την εισαγωγή καινοτόμων γνωστικών αντικειμένων -Ενισχύθηκε στο διδακτικό έργο μέσω προσέλκυσης νέου μέλους ΕΔΙΠ -Φρόντισε, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ιδρύματος, για την ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού όλων των διδασκόντων του -Κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του -Δρομολόγησε την προκήρυξη νέας θέσης ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο της Βυζαντινής Φιλολογίας, που μέχρι στιγμής δεν είχε ακαδημαϊκή εκπροσώπηση στο Τμήμα και αναμένεται να ενισχύσει το συναφές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που λειτουργεί, με τη συνεργασία του ΙΝΕΒΥΠ, στο Μυστρά  -Επανίδρυσε το 2018 όσα μεταπτυχιακά προγράμματα συνδέονται άμεσα με το ερευνητικό του προφίλ, τα οποία, μάλιστα, λειτουργούν υποδειγματικά.  -Μερίμνησε για την απρόσκοπτη διδασκαλία όλων των μαθητών του Οδηγού Σπουδών.  -Συνέχισε και ενδυνάμωσε την πλούσια δραστηριότητά του ως προς την οργάνωση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων που απευθύνονται τόσος τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και στην τοπική κοινωνία αλλά και στο ευρύτερο κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε με ενθουσιώδη τρόπο.  -Είναι έτοιμο να παράσχει πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, παράλληλα προς το βασικό πτυχίο, τους αποφοίτους του.  Όσο για τα γνωστικά αντικείμενα που δεν καλύπτονται από υπηρετούντα μέλη ΔΕΠ, το Τμήμα λαμβάνει κάθε μέριμνα για τη διδασκαλία αυτών από συναδέλφους άλλων Τμημάτων και συμβασιούχους/ες διδάκτορες, πρακτική που ακολουθείται από όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.  Σχεδιάζοντας προσεκτικά το βηματισμό του, εργαζόμενο μεθοδικά για τη βελτίωσή του, αγωνιζόμενο για την περαιτέρω ενίσχυσή του σε προσωπικό και ανταποκρινόμενο με αξιοπρόσεκτη αποτελεσματικότητα στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές προσκλήσεις των καιρών, το Τμήμα Φιλολογίας στην Καλαμάτα είναι σαφώς μια ανερχόμενη δύναμη στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας – όπως, άλλωστε, καταδεικνύεται από τη συνεχώς ανοδική του πορεία ως προς τις προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών/τριών, αλλά και τη θέση στην οποία ευρίσκεται ως προς τις βάσεις εισαγωγής, σε σύγκριση με αντίστοιχα Τμήματα Περιφερειακών Πανεπιστημίων.  Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Φιλολογίας  Γιώργος Ανδρειωμένος, καθηγητής, αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων  Ελένη Βολονάκη, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια  Μαρίνα Γρηγοροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια  Δήμητρα Δελλή, αναπληρώτρια καθηγήτρια  Μαρία Δροσινού, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια  Σοφία Καπετανάκη, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια  Ελένα Κουτριάνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας  Παναγιώτα (Τιτίκα) Καραβία, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια  Γεωργία Φραγκάκη, επίκουρη καθηγήτρια

***  Γεωργικό Σχολείο στην Καλαμάτα: Πώς η ανάγκη έγινε πραγματικότητα Γεωργικό Σχολείο στην Καλαμάτα: Πώς η ανάγκη έγινε πραγματικότητα

Η απουσία οποιασδήποτε, έστω στοιχειώδους, εκπαίδευσης, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, σχετιζόμενη με τον πρωτογενή τομέα, συνιστά πλέον ενσυνείδητη εγκληματική αμέλεια, η οποία βαρύνει τους χειριζόμενους τις τύχες ενός εκ των πλέον εξαγωγικών τομέων της χώρας. Πολλοί ειδικοί έχουν προτείνει κατά καιρούς διάφορες παρεμβάσεις από την Πολιτεία, οι οποίες αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για τη μετάβαση σε μια νέα, ανταγωνιστική εποχή για τον κλάδο. Στην παραπάνω ανάγκη οι κυβερνήσεις, εδώ και δεκαετίες, απαντούσαν με σιωπή.  Μια πρωτοβουλία, όμως, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έρχεται να “ρίξει ένα βότσαλο” στην κυβερνητική ακινησία και να δημιουργήσει ελπίδες ότι κάτι – επιτέλους- αρχίζει να αλλάζει στην ελληνική, αλλά και τοπική πραγματικότητα. Μάλιστα, η πρωτοβουλία προκαλεί θετικά σχόλια και δημοσιεύματα από θεματικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Τελευταία διαβάσαμε τα σχετικά από την “Ύπαιθρο Χώρα”.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “στήριξη από την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, αλλά και όποιον φορέα έχει σχέση με τον πρωτογενή τομέα θα χρειαστεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία η απόφαση να λειτουργήσει Γεωργικό Σχολείο, μέσω του οποίου θα υποστηριχθεί ο αγροτικός πληθυσμός και όσοι αναζητούν λύσεις μέσω της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα.  Υπεύθυνος για την οργάνωση του εγχειρήματος ορίστηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Πετρόπουλος. Όπως ο ίδιος εξηγεί, «η αρχή του Γεωργικού Σχολείου θα περιλαμβάνει 15 θεματικές ενότητες, ώστε να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος της μαθησιακής ανάγκης που υπάρχει, δίνοντας εξειδικευμένες και σύγχρονες γνώσεις και οι αγρότες να μπορέσουν να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις που θα οδηγήσουν στη μείωση του κόστους καλλιέργειας, την αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας του παραγόμενου προϊόντος».  Για την ανάγκη της προσαρμογής των αγροτών στα νέα δεδομένα της εποχής, ο κ. Πετρόπουλος τονίζει: «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – μια κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια – δεν υπάρχει δομή η οποία να παρέχει εξειδικευμένες και σύγχρονες γνώσεις και κατευθύνσεις στους επαγγελματίες αγρότες».  Όπως ο ίδιος προσθέτει, «η διαπίστωσή μας είναι ότι οι αγρότες δεν είναι δεκτικοί στο καινούριο και αυτό που μας ώθησε στην κίνηση είναι η ανάγκη των νέων να αλλάξουν επίπεδο με την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων που θα τους βοηθήσουν στην κατανόηση των νέων τεχνολογιών και της ευφυούς γεωργίας».  Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που υπάρχει από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η έναρξη του προγράμματος προσδιορίζεται για την 1η Ιουνίου, ενώ ο χώρος διεξαγωγής στην Καλαμάτα θα είναι οι αίθουσες της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων, αλλά και σε άλλες πόλεις της  Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα υποδείξουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών”.  Α.Π.

***  Η αποτίμηση του “θερμού επεισοδίου” Δένδια με Τσαβούσογλου – “Θα κλιμακώσει η Τουρκία”

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Τι είπαν οι
Δημήτρης Καραϊτίδης, Κωνσταντίνος Γρίβας και Γιώργος Φίλης για την σύγκρουση Δένδια – Τσαβούσογλου Ικανοποιητικές οι απαντήσεις του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αν θες να σε σεβαστεί ο άλλος πρέπει να λες την αλήθεια Σπάνιο αυτό που συνέβη, θετικό και χρήσιμο, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει συνέχεια Οι συνεχείς απειλές και σκληρές θέσεις εξάντλησαν εκ των πραγμάτων τα όρια της Ελληνικής πλευράς και δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντίδρασης  Κωνσταντίνος Γρίβας  Ευχάριστη έκπληξη οι δηλώσεις Δένδια, αλλά είμαι αρνητικός στην φιλοσοφία στο ότι πρέπει να είμαστε διαρκώς σε υψηλού επιπέδου διάλογο με την Τουρκία, ώστε να έρθουμε σε κάποιο συμβιβασμό. Η Τουρκία δεν θέλει κανενός είδους συμβιβασμό, αλλά ολοκληρωτική νίκη κατά της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να συζητάμε αν τα Ελληνικά νησιά έχουν ή δεν έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα Η Τουρκία ακολουθεί το δόγμα την τριών πολέμων όπως η Κίνα Γιατί παίζουμε το παιχνίδι της Άγκυρας Είμαστε σε έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία και όχι σε κανονικό διπλωματικό διάλογο Εκτός γεωπολιτικής πραγματικότητας ο διάλογος με την Τουρκία  Γιώργος Φίλης  Υπάρχει θέμα στο ότι συζητάμε την Τουρκία την στιγμή που το μόνο που ζητάνε είναι η παράδοση της Ελλάδας και μετατροπή της σε βιλαέτι της Άγκυρας Δεν είναι αυτοσκοπός να έχουμε ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία γιατί αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία από την Τουρκία Η κατάρρευση των συνομιλιών, αν Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει,  θα οδηγήσει σε κλιμάκωση γιατί η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στις προκλήσεις Η Τουρκία θα κλιμακώσει κατά του Ελληνισμού το επόμενο διάστημα    https://youtu.be/IYBvGbx9QUc  .- 

Μόνο για ψαγμένους: Πριν πάει ο Δένδιας είδε Παιατ! Σε εξέλιξη η Ουκρανία και οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία μακριά από Ρωσία! Μην γίνουμε οι χρήσιμοι ηλίθιοι χειροκροτώντας την ΝΔ για τα χθεσινά!
Δένδιας: «Ο ίδιος ο ΠΘ Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους που θα ανοίξει αμέσως μετά την πανδημία» Θεέ μου τι ζούμε; Οι Τούρκοι κάνουν τζάμι την Αγία Σοφία και ο ΥΠΕΞ υπόσχεται τζαμί στην Αθήνα. Είναι δυνατόν; Το λέτε θρίαμβο;
Λάθος Δένδια..... έμεινε στα 10νμ ενώ έπρεπε να μιλήσει για 12 ναυτικά μίλια με βάση το διεθνές δίκαιο. Η λέει αλήθεια! https://twitter.com/i/status/1383013676257525766 .-

Στο χρήστη ANASTASIA-EKATERINI ALEXOPOULOU άρεσε
Η απόλυτη ξεφτίλα της χώρας ..Στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ορίστηκε ο Αλεξάνταρ Στάβρεφ από τη Βόρεια ψευτο-Μακεδονία! Διασυρμός στην πρωτεύουσα της μιας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας! Είπαμε όμως η ΝΔ είναι συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ ε; @ellinikilisi
Τώρα που κόπασαν τα εύγε και τα μπράβο προς τον κύριο Δένδια εμείς ρωτάμε: δεν βλέπει το υπουργείο εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας το μπαρμπαρός μετά πολεμικά πλοία στη Ρόδο; Δεν βλέπουν την παραβίαση της Εθνικής μας κυριαρχίας;
@ellinikilisi

Σε λίγο μετά την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία, οι της ΝΔ θα μας λένε ότι η κυβερνηση κατέλαβε την...... Κωνσταντινούπολη! Εντάξει παιδιά φτάνει θα σας δούμε στα πρωτόκολλα των Σκοπίων για την παράδοση του ονόματος Μακεδονία! Υγ: έχουν σχέση όλα αυτά με Ουκρανία;

*** Στο χρήστη ANASTASIA-EKATERINI ALEXOPOULOU άρεσε

600 τζάμια στη χώρα μας ανοιχτά λόγω ραμαζανιού! Πόσες εκκλησίες είναι ανοιχτές στη χώρα μας λόγω Χαιρετισμών και Μεγάλης Εβδομάδος που έρχεται; Όταν υπάρχουν σανoφαγoι υπάρχουν και "σανοπωλες"

https://twitter.com/i/status/1383026785378570241 .-

*** «Λύσεις για να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή» – Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθύνεται στους ξένους επενδυτές

Το άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου στο τεύχος του Trade with Greece… Στο φετινό τεύχος του Trade with Greece φιλοξενείται άρθρο του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου με τίτλο: Λύσεις για να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή. Πρόκειται για το 52 τεύχος της ετήσιας έκδοσης του εμπορικού βιομηχανικού επιμελητηρίου, μία αγγλόφωνη έκδοση που απευθύνεται στο διεθνές κοινό 

Δείτε το μεταφρασμένο κείμενο: Λύσεις για μια ισχυρή Ελλάδα  Του Κυριάκου Βελόπουλου  Η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει αφενός μεν μία οικονομική δύναμη, αφετέρου δε κυρίαρχος παράγοντας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, «κόμβος» μεταξύ τριών ηπείρων. Όμως, οι καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών την οδήγησαν στον βάλτο του δανεισμού, της υπερχρέωσης και των μνημονίων. Απαιτείται λοιπόν όραμα, τόλμη, επιμονή και πολιτική βούληση για να δοθούν κατ’ αρχήν, άμεσες και δραστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που βασανίζουν την πατρίδα μας, καθώς επίσης για να δρομολογηθεί η οικονομική και γεωστρατηγική της ενδυνάμωση.  Η σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας οφείλεται στην κακή διαχείριση της κρίσης τόσο από τους νέους πιστωτές της μέσω της Τρόικα που την δάνεισαν για να διασώσουν τις τράπεζες τους, όσο και από τις κυβερνήσεις της. Το PSI αποτελεί ένα τεράστιο έγκλημα, αφού μέσω αυτού υποθηκεύθηκε ολόκληρη η χώρα. Στη συνέχεια, με την καταστροφική διαπραγμάτευση του 2015 χάθηκαν οι τράπεζες, το χρέος αυξήθηκε κατακόρυφα, αφού τις στήριξε με περίπου 40 δις € και η Ελλάδα υπέγραψε τη μεταφορά των περιουσιακών της στοιχείων για 99 χρόνια, οπότε τη μετατροπή της σε αποικία χρέους.  Επομένως, η ανάκτηση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας, χωρίς την οποία δεν νοείται εθνική κυριαρχία, οφείλει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα μας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία και τον εαυτό τους, μέσω της θεσμικής συμμετοχής τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, είναι ο πρώτος στόχος. Η ενέργεια αυτή από μόνη της, θα αναζωογονήσει την ελληνική κοινωνία, μέσω της δημοκρατικής συμμετοχής και της αξιοκρατίας. Θα μπορούσε δε να οδηγήσει στην επιστροφή των 500.000 νέων Ελλήνων, που τους χρειάζεται η χώρα και για τους οποίους επενδύθηκαν περί τα 100 δις € για την εκπαίδευσή τους.  Το παραγωγικό μοντέλο της χώρας έχει ανάγκη αλλαγής εκ βάθρων. Με 3,65% περίπου επί του ΑΕΠ πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), με 15,08% περίπου δευτερογενή τομέα (μεταποίηση, κατασκευές) και με 81,27% περίπου τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, εμπόριο, τουρισμό), η Ελλάδα θα δανείζεται μονίμως για να καταναλώνει εισαγόμενα προϊόντα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η πραγματική παραγωγή πλούτου. Η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής/κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας. Είναι ο τομέας που διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, παράγει πρωτογενή πλούτο και οδηγεί στην αυτάρκεια.  Η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και η δραστηριοποίησή του για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω δράση. Η λύση του κρατικού επενδυτικού οργανισμού, κατά τα πρότυπα των Η.Π.Α. του 1933, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των κόκκινων δανείων και για την ταυτόχρονη διασφάλιση των κατοικιών των Ελλήνων, είναι η μοναδική εθνικά συμφέρουσα λύση.  Η Αμυντική Βιομηχανία θα πρέπει, όχι μόνο να καλύπτει τις βασικές ανάγκες της Εθνικής μας Άμυνας, αλλά να αποτελέσει επί πλέον εξαγωγικό πυλώνα, απασχολώντας χιλιάδες Έλληνες. Η κήρυξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων θα πρέπει να δρομολογηθούν αμέσως, με στόχο την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας και την εξασφάλιση πρωτογενούς πλούτου, παράλληλα με την προώθηση της υψηλής τεχνολογίας. Ενώ ο τουρισμός θα πρέπει να γίνει υψηλής προστιθεμένης αξίας με την πριμοδότηση της κατανάλωσης εγχώριων προϊόντων. Η υπερβολική φορολόγηση των πολιτών και η επιβολή φόρων στους ήδη υπάρχοντες φόρους, οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών και σε αυξημένα χρέη προς το δημόσιο, ενώ την ελληνική οικονομία σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Οι φορολογικοί συντελεστές οφείλουν να είναι ανταγωνιστικοί με τις γειτονικές χώρες, ενώ θα πρέπει να φορολογείται το καθαρό εισόδημα των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι υπερβαίνουν κάθε χρόνο τις γεννήσεις στην Ελλάδα. Εάν συνεχισθεί αυτή η εξέλιξη, ο ελληνισμός θα παρακμάσει και θα εξαφανιστεί. Επομένως είναι αναγκαία η υιοθέτηση μιας πολιτικής αύξησης των γεννήσεων, η οποία μαζί με όλα τα ανωτέρω οικονομικά και λοιπά μέτρα θα αναστήσουν τον ελληνισμό. Η Ευρώπη και η Ανθρωπότητα έχουν ανάγκη τον ελληνισμό. Η πατριωτισμός που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά σε καμία περίπτωση εις βάρος των άλλων λαών, είναι μια πραγματική εθνική πολιτική. Είναι η ακεραιότητα της Πατρίδας, η ανεξαρτησία του Έθνους-Κράτους από τα δεσμά της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, η ιστορία μας, ο οικουμενικός πολιτισμός μας, η θρησκεία μας, η οικονομική ανάπτυξη, η ελευθερία και η ευημερία των Ελλήνων. Μια πραγματική εθνική πολιτική δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή, ούτε εθνικιστική ούτε διεθνιστική. Είναι η εκμετάλλευση των συνθηκών για την επιβίωση του Έθνους και την ευημερία των Ελλήνων. Οι λύσεις, που προτείνονται πολύ περιληπτικά εδώ, ευχόμαστε και ελπίζουμε να τις ενστερνισθούν όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός της χώρας, αφού η Ελλάδα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ομογένειες στον πλανήτη η οποία μπορεί να βοηθήσει την Πατρίδα να ανακτήσει τη θέση που της αξίζει. Εμείς, ως Ελληνική Λύση, σε αντίθεση με πολλά άλλα κόμματα, δεν σκεφτόμαστε τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές Σας παραθέτουμε τον σύνδεσμο που μπορείτε να δείτε ολόκληρο το τεύχος του Trade with Greece ΕΔΩ

*** Τουρκικά κατασκοπευτικά σε νέο “όργιο” παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρο

Μια ημέρα μετά την επεισοδιακή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα μεταξύ των κ.κ. Δένδια και Τσαβούσογλου όπου ο Έλληνας ΥΠΕΞ  η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 17 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Οι παραβιάσεις έγιναν από δύο κατασκοπευτικά CN-235 που πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης και σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.  Τα τουρκικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.  ΠΗΓΗ

*** Επίθεση από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου – Τουρκική Navtex: Αμφισβητεί την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου

Με μια πρώτη επί του πεδίου αμφισβήτηση της Συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου προχώρησε το μεσημέρι η Άγκυρα. Χθες είχε εκδοθεί ελληνική NAVTEX 260/21 ερευνητικές δραστηριότητες του γαλλικού ωκεανογραφικού σκάφους L’ ATALANTE στο Νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος και στη Μεσόγειο σε συγκεκριμένα σημεία για τις 15, 16,17 και 18 Απριλίου.  Η περιοχή στην οποία πλέει και πραγματοποιεί τις έρευνες του το γαλλικό σκάφος είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που έχει οριοθετηθεί με τη Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου και σε δυο σημεία ανατολικά της γραμμής οριοθέτησης. Ε  Είναι όμως περιοχή την οποία αμφισβητεί η Τουρκία και θεωρεί αυθαίρετα τουρκική υφαλοκρηπίδα και βάσει του Τουρκολιβυκού Μνημονίου και με τον αυθαίρετο μονομερή ορισμό συντεταγμένων τις οποίες έχει καταγράψει σε επιστολή της στον ΟΗΕ τον περασμένο Μάρτιο, ως εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της. Σήμερα το μεσημέρι οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν δική τους NAVTEX( 0313/21) με την οποία δηλώνουν ότι η ελληνική NAVTEX είναι άκυρη καθώς «εκδόθηκε από αναρμόδιο Σταθμό, εμπίπτει σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχή που η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στον σταθμό της Αττάλειας».  Ν.Μ.  Αναλυτικά οι Navtex

151800 UTC APR 21
IRAKLEIO RADIO NAVWARN 260/21
CANCEL NAVWARN 258/21
SOUTHEAST KRITIKO SEA
MEDITERRANEAN SEA
RESEARCH WORKS WILL BE CARRIED OUT
BY VESSEL ‘R/V L’ATALANTE’
ON 15 APR 21
AT THE POINTS:
34-01.87N 026-07.69E
33-51.68N 027-59.52E
ON 16 APR 21
AT THE POINT:
33-50.36N 028-05.82E
ON 17 APR 21
AT THE POINT:
33-53.47N 027-51.69E
34-04.31N 027-15.46E
34-12.64N 027-10.51E
ON 18 APR 21
AT THE POINT:
34-23.09N 027-04.31E
WIDE BERTH REQUESTED.
NNNN

TURNHOS N/W :0313/21 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 16-04-2021 13:16)

TURNHOS N/W :0313/21
MEDITERRANEAN SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVWARN HA69-260/21 FALLS WITHIN TURKISH CONTINENTAL SHELF AND TURKISH NAVTEX SERVICE AREA.
2. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGE IN THE AREA. HA69/260/21 IS NULL AND VOID.
3. CANCEL THIS MESSAGE 182100Z APR 21.  ΠΗΓΗ

***  ΥΠΕΞ Τουρκία: Διαφωνίες υπάρχουν, αλλά η Ελλάδα έχει βούληση – Διαβάστε όλο το παρασκήνιο (Βίντεο)

 
ΥΠΕΞ Τουρκία: «Προτάσεις για θετική ατζέντα με την Τουρκία» καταθέτει το ΥΠΕΞ- Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Συνολικά 15 ήταν τα σημεία οικονομικής συνεργασίας που πρότεινε η ελληνική πλευρά δια του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη στην Τουρκία σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών μία μέρα μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει, επίσης, ότι παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, «όπως τονίστηκε κατά τις χθεσινές επαφές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υπάρχει σαφής βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις των δύο χωρών και ενός φάσματος συνεργασίας». «Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτόν τον τομέα κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα», καταλήγει η ανακοίνωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα, προσηλωμένη πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στις Ευρωπαϊκές αξίες έχει συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες είναι γνωστές. Αναφορικά με το σύνολο των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ΕΕ-Τουρκίας, διαφωνίες υπήρχαν και υπάρχουν. 

Όμως, ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε κατά τις χθεσινές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υπάρχει σαφής βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις των δύο χωρών και ενός φάσματος συνεργασίας. Ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, η θετική ατζέντα μπορεί να συνεισφέρει στην εμπέδωση ενός κλίματος αποκλιμάκωσης και βελτίωσης των σχέσεων. Παράλληλα εξετάσθηκε από τις δύο πλευρές η ενίσχυση των επαφών μεταξύ των δύο λαών, και στο πλαίσιο αυτό αντηλλάγησαν απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μετά το πέρας της πανδημίας. Η ελληνική πλευρά δια του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, πρότεινε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικό τομέα. Παράλληλα η τουρκική πλευρά πρότεινε επίσης από την πλευρά της συγκεκριμένα σημεία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτό τον τομέα κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα».  Πόλεμος Δένδια – Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες  ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΥΘΕΩΣ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ  Σε ναυάγιο οδηγούνται οι διερευνητικές συνομιλίες  Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Δένδια – Τσαβούσογλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αποκαλύπτει περίτρανα το ναυάγιο των ελληνοτουρκικών συνομιλιών. Κατά την πάγια τακτική τους οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν τον διάλογο ως πρόσχημα για να προβάλουν νέες διεκδικήσεις, φτάνοντας σε σημείο να χαρακτηρίσουν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη τουρκική.  Οι απαιτήσεις Τσαβούσογλου για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και η αμφισβήτηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων τορπιλίζουν κάθε έννοια διαλόγου και προμηνύουν μία ακόμη θερμή περίοδο στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι έχουν ανάγει ως στρατηγική τις διαρκείς προκλήσεις και τις διεκδικήσεις, ενώ εκβιάζουν ανοιχτά με τα εκατομμύρια των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη γειτονική χώρα.

***  Εισάγετε την τουρκική βαρβαρότητα στην Δύση! Είστε δούρειος ίππος των Γερμανών-Μύδροι K. Βελόπουλου στη ΝΔ

Παρέμβαση απο το βήμα της Βουλής έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κάνοντας αναφορά στην σημερινή συνάντηση Δένδια με Ερντογάν και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της Ελλάδας  στην πανδημία ,Ουκρανία, Ρωσία και τέλος για την προδοσία της Μακεδονίας Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στο εμβόλιο Sputnik -V και ότι όλες οι χώρες έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις για παραγωγή του εμβολίου πλην της Ελλάδας  Δείτε παρακάτω την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου:  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/2869994419987872  '- , https://youtu.be/c65dDGkxTNE  .-OΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Απλοποίηση του πεδίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης». Επειδή σήμερα διακυβεύεται το μέλλον της ελληνικής ΑΟΖ και επειδή όταν προσκαλείς κάποιον στο σπίτι σου δεν πρέπει να δημιουργείς την αίσθηση ότι είναι ανεπιθύμητος, θα ξεκινήσω με αυτό που είπε ο Ερντογάν. Ο ΕΡντογάν λοιπόν, αφού κάλεσε τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών τον κ. Δένδια, ο οποίος αμέσως μετά το ταξίδι του στην Λιβύη σπεύδει να μεταβεί στην Τουρκία, είπε: «Δεν χαρίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε κανένα. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε και πάλι. Να μάθουν να σέβονται». Απειλεί με νέο Αττίλα λίγο πριν πάει ο υπουργός μας στην Τουρκία. Επίσης λέει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει κανονικά σε γεωτρήσεις στο Αιγαίο στο πλαίσιο του Τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Δηλαδή ο Ερντογάν προκαλεί και εσείς μιλάτε για διάλογο. Και βέβαια εδώ αποδεικνύεται ότι η Ελληνική Λύση δικαιώθηκε γιατί σας φωνάζαμε τόσο καιρό να ορίσετε ΑΟΖ και τελικά την προδώσατε την ελληνική ΑΟΖ κάνοντας μερική ΑΟΖ. Ο στρατηγός Χαφτάρ, που σας λέγαμε να τον υποστηρίξετε είπε προ ημερών ότι η Ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να έχει υπογράψει συμφωνία με την δημοκρατικά εκλεγμένη βουλή της Λιβύης όταν είχε την ευκαιρία. Σας είπαμε ότι θα κάνετε έγκλημα με την ΑΟΖ και τελικά το κάνατε.  Η θεωρία μας για τους Τούρκους συμπίπτει με αυτό που είχε πει ο Σατωβριάνδος: Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις τους Τούρκους, δίνοντάς τους ατμόπλοια και φτιάχνοντάς τους σιδηροδρόμους και εκπαιδεύοντας τον στρατό τους, δεν επεκτείνεις τον πολιτισμό στην Ανατολή αλλά εισάγεις την βαρβαρότητα στην Δύση. Αυτό κάνετε εσείς σήμερα. Λειτουργείτε ως δούριος ίππος των γερμανικών συμφερόντων. Κάντε ένα εγκληματικό λάθος και το κάνετε κατά συρροήν. Η τακτική της κυβέρνησης και των κομμάτων είναι να πιστεύετε ότι η Τουρκία θα γίνει Δύση. Αυτό όμως είναι η τακτική της εισαγωγής της βαρβαρότητας στην Ευρώπη.  Ο σοφός ελληνικός λαός λέει πως όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Στην Ουκρανία γίνεται μάχη βουβαλιών και σας καλούμε να προσέξετε γιατί κάνετε συνεχώς λάθη. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα και καμμία υποχρέωση να στείλουμε στρατό και πλοία στην Ουκρανία. Το λάθος αυτό το κάναμε το 1919, στείλαμε στρατό στην Κριμαία και αργότερα εσφάγησαν οι Έλληνες στην Μικρά Ασία. Μην παίζετε λοιπόν με την φωτιά. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με αυτό που είχε πει ο στρατηγός ντε Γκωλ, που μιλούσε για μία Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια. Και Ευρώπη χωρίς την Ρωσία δεν γίνεται. Αντίθετα η Τουρκία δεν χωράει, δεν έχει καμμία θέση στην Ευρώπη.  Υπάρχει όμως κάτι οξύμωρο εδώ. Για την προδοσία της Μακεδονίας χρειάστηκαν 151 ψήφοι. Χρειάστηκαν 151 πρόθυμοι. Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου όμως χρειαζόμαστε 200 ψήφους. Αν και συμπαθούσα τον κ. Τζαβάρα, βρίσκομαι στην δύσκολη θέση να πω ότι αποδεικνύεται χρήσιμος -δεν θα πω την άλλη λέξη γιατί είναι ύβρις- για τα Σκόπια. Και θέλω να δω πόση αξιοπρέπεια διαθέτουν οι βουλευτές σας από την Βόρειο Ελλάδα. Γιατί πάτε να κάνετε μια κουτοπονηριά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μακάρι να γίνει αυτό που είχε πεί ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε κάνει λόγο για ονομαστική ψηφοφορία. Μακάρι να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Γιατί θα αποδειχθεί τελικά ότι πάτε να συγκυβερνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές. Αλλά να έχετε υπ’ όψιν σας ότι μπορείτε να ξεγελάστε κάποιον 1 φορά, 2 φορές, 3 φορές. Δεν μπορείτε να τον ξεγελάτε για πάντα. Και οι Έλληνες σας έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αντίθετα, η ΝΔ έχει για εκπρόσωπο μία κυρία η οποία σύμφωνα με τα tweet που έχει κάνει αποδεικνύεται ότι είναι απεχθάνεται την Ελλάδα και την  θρησκεία. Μόνο αν είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις τα πάντα μπορείς να έχεις τα πάντα. Για εσάς όμως τα πάντα συμπυκνώνονται στην εξουσία. Όμως δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για την θυσία ή την έκπτωση σε θέματα εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά προκειμένου να έχει κάποιος μία θέση στη βουλή. Δεν υπάρχει επανάσταση χωρίς θυσίες. Και εσείς πρέπει να κάνετε θυσίες. Πρέπει να θυσιάσετε την ίδια την κομματική ύπαρξή σας για την Ελλάδα.  Κύριε Γεωργιάδη, σας βλέπω καθημερινά στα κανάλια. Και καλά κάνετε. Είναι δικαίωμά σας. Δεν καταλαβαίνω όμως, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα; Για ποιο λόγο τηλεφωνείτε στα κανάλια και τους ζητάτε να μας αποκλείσουν; Και μην μου πείτε ότι δεν ισχύει αυτό γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι ισχύει. Είναι ντροπή, στελέχη της ΝΔ να τηλεφωνούν στα κανάλια και να λένε ότι δεν πρέπει να μας δώσουν βήμα. Βάζετε τα παπαγαλάκια σας να κάνουν βρώμικο πόλεμο εναντίον μας. Όσο όμως και αν εσείς κυλιστείτε στον βούρκο, εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε. Γιατί είμαστε άνθρωποι, έλλογα όντα, και όχι τετράποδα. Εμείς επιμένουμε πολιτικά, εθνικά, ελληνικά και έτσι θα μιλάμε και εδώ μέσα στη βουλή και στα social media.  Είναι γεγονός ότι ετοιμάζετε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό φαίνεται από την ειρωνεία και τη χολή της κυβερνητικής εκπροσώπου σας όπως αποτυπώνεται στα tweet που είχε κάνει πριν την κάνετε εσείς κυβερνητική εκπρόσωπο. «Σε ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση έκανε ό,τι δεν έκαναν οι αυτοί σε 27 χρόνια, είπε ο Νίκος Παππάς – η αλήθεια να λέγεται». Η κυρία Πελώνη το λέει όχι εγώ. «Ο Β.Οικονόμου πάει στη ΝΔ – αυτό δεν είναι εκλογές είναι ο γάμος του Καραγκιόζη». «Το εκλογικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ψηφίζουν σαν να πηγαίνουν σε οίκους ανοχής χωρίς προφυλακτικό». Αυτά και άλλα πολλά τα έλεγε η κυβερνητική σας εκπρόσωπος. Και ρωτώ: ΟΙ Νεοδημοκράτες συμφωνούν με την κυρία αυτή; Εσείς είστε ομογάλακτοι με την κυρία αυτή; Εγώ είχα ακούσει ότι ο άντρας της είχε σχέσεις με τον Παπανδρέου. Τι κάνετε στη ΝΔ; Μαζεύετε όλα τα αδέσποτα; Τι δουλειά έχουν αυτοί που ξεφτιλίζουν την Ελλάδα, την πατρίδα, την θρησκεία;  Κύριε Γεωργιάδη, υπάρχουν 3 ειδών ψεύδη: τα συνήθη, τα καταστρεπτικά και η στατιστική. Στο πρώτο είστε πρώτοι! Κάθε μέρα λέτε ψέμματα. Σε ό,τι αφορά τα καταστρεπτικα, οι πολιτικές σας είναι καταστρεπτικές. Όσο για την στατιστική, στην πανδημία τα κάνατε θάλασσα. Βγάζετε ανακοινώσεις με ψεύτικα στατιστικά στοιχεία. Και θα σας το αποδείξω αμέσως: -Ο πρωθυπουργός έδωσε συνένετευξη στο STAR και είπε ότι δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ και μία ώρα αργότερα πέθανε ένας ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. -Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν από το εμβόλιο. Τώρα μας λέει ότι θα συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα.  -Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι έχει στα χέρια του μελέτες που λένε ότι ο κορωναϊός δεν κολλάει στα ΜΜΜ και τώρα οι «ειδικοί» σας λένε ότι κολλάει.  -Ο κ. Βασιλακόπουλος, ο «ειδικός» σας έλεγε ότι τα self tests είναι είτε ψευδώς αρνητικά είτε ψευδώς θετικά και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά, γιατί δεν είναι rapid tests. Είναι του κιλού, της οκάς. Γιατί τα προμηθευτήκατε με σκανδαλώδεις διαδικασίες.  -Λέτε ότι αν κάποιος κάνει self test στο παιδί του και βγει αρνητικό θα πρέπει να συνεχίσει να φορά μάσκα και να τηρεί αποστάσεις. Και την ίδια ώρα, το βράδυ, βλέπουμε την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στο ΣΚΑΪ και όλοι οι καλεσμένοι έχουν κάνει self tests που έχουν βγει αρνητικά αλλά στο πλατώ τους βλέπουμε χωρίς μάσκα.  -Εχει βγάλει ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που λέει ότι η χρήση τεστ αυτοδιάγνωσης δεν αποτελεί λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, γιατί δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες, επομένως μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.  -Ο κ. Βασίλειος Λύκος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κρήτης, είπε ότι ο ιός είναι ενεργός ακόμα και για 3 ημέρες. Και εσείς βάζετε τον κόσμο να πετά τα δείγματα από τα self tests στα σκουπίδια. Μα οι οδοκαθαριστές δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια υγειονομική βόμβα. -Η κ. Παγώνη μας είπε ότι δεν μπορούμε να πάμε στο χωριό μας ακόμα και αν έχουμε αρνητικό τεστ, αλλά ο τουρίστας μπορεί να έρθει με αρνητικό τεστ.  -Το 70% των ανθρώπων που πεθαίνουν στα νοσοκομεία είναι διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ. Περιμένουν να αδειάσει κρεββάτι σε ΜΕΘ για να εισαχθούν. Και εσείς μας λέτε ψέμματα. Γιατί αποδεικνύεται ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχετε κάνει ΜΕΘ.  -Οι φαρμακοβιομηχανίες πλουτίζουν εις βάρος μας. Το κόστος του εμβολιασμού παγκοσμίως φθάνει τα 141,2 δις δολλάρια. Και την ώρα που όλος ο πλανήτης στενάζει από την πανδημία του κορωναϊού η PFIZER αυξάνει την τιμή των εμβολίων της κατά 60%! Και κανείς δεν λέει τίποτα. Μας καλείτε όλους να είμαστε υπεύθυνοι τηρώντας τα μέτρα και κάνοντας το εμβόλιο, αλλά κανείς δεν κάνει λόγο για τις ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών και για τις τιμές των εμβολίων και για τις παρενέργειες τους. Ο κόσμος έχει απορίες και έχει και επιφυλάξεις. Η επιτροπή που έχετε συστήσει λέει ότι τα περιστατικά των θρομβώσεων δεν συνδέονται με το εμβόλιο της ASTRA ZENECA την ίδια ώρα που ο ΕυρωπαΪκός Οργανισμός Φαρμάκων λέει ότι αποτελούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.  -Σας φωνάζαμε να πάρετε το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK V και αρνιόσασταν πεισματικά. Τώρα η Αυστρία έχει συμφωνήσει με την Ρωσία για την προμήθεια εμβολίων SPUTNIK V! Συμφωνίες με την Ρωσία έχουν κάνει επίσης η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία. Οι Ρώσοι θα παράγουν δόσεις του SPUTNIK V σε εργοστάσιο της Γερμανίας. Στην Βαυβαρία συγκεκριμένα. Το επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ταμείου άμεσων επενδύσεων της Ρωσίας Κιρίλ Ντμίτριεφ. Και εμείς σας φωνάζαμε γιατί θα μπορούσαμε να το παρακευάζουμε εδώ το εμβόλιο, και να του εξάγουμε και να βγάλει η χώρα κανένα φράγκο. Δεν ζητούσαμε να πάρουμε τη δόξα. Ας την έπαιρνε όλη τη δόξα ο Καίσαρας που λέγεται Μητσοτάκης.  Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν λύσεις. Πρέπει να πάρουμε το φάρμακο των μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει έγκριση του Αμερικανικού αλλά και του ΕυρωπαΊκού οργανισμού φαρμάκων. Επίσης, υπάρχει έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που λέει ότι οι ηλιόλουστες περιοχές έχουν λιγότερους θανάτους από κορωναϊό. Επίσης, πάρτε μοριακά τεστ για όσους αντιδρούν με τα self tests. Μη εκβιάζετε γονείς και παιδιά. Μην κάνετε παρεμβατική ιατρική σε παιδιά που δεν είναι καν άρρωστα. Αυτό είναι παιδική κακοποίηση. Τα lockdown θα τρελλάνουν κόσμο. Είχαμε εσχάτως δολοφονίες. Βγήκε ο καθηγητής Θωμαΐδης και είπε ότι παρατηρήθηκε πως στα λύματα έχει παρατηρηθεί 100% αύξηση λήψης ναρκωτικών ουσιών και 130% αύξηση λήψης αντικαταθλιπτικών ουσιών. Είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό. Δεν γελάμε. Δεν συζητάμε. Φοράμε το φίμωτρο και δεν μπορούμε να δούμε την έκφραση του άλλου στο πρόσωπό του.  Θα σας καταγγείλω ότι παγιδεύσατε την Εκκλησία. Εμεις από την αρχή λέγαμε ότι τα εμβόλια περιέχουν κύτταρα εμβρύων από εκτρώσεις. Και τελικά επιβεβαιωθήκαμε. Βγήκε ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου, δρ βιοηθικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατήγγειλε την συνοδική επιτροπή βιοηθικής ότι απέκρυψε την χρήση εμβρυικών κυττάρων για την ανάπτυξη των εμβολίων, αποσιώπησε ότι στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης των εμβολίων MRNA χρησιμοποιήθηκαν εμβρυικά κύτταρα και παρέθεσε μόνο το πρώτο μέρος της μελέτης που λέει ότι δεν απαιτείται η χρήση εμβρυικών κυττάρων για την παραγωγή των εμβολίων.  Έχετε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία. Δανείζεστε συνεχώς και σχέδιο για την ανάπτυξη δεν έχετε. Δεν υπάρχει σχέδιο για παραγωγή πλούτου. Δεν γίνεται να φορολογείτε τους πολίτες, να κλείνετε τα μαγαζιά τους και μετά να τους ζητάτε τα ρέστα, καλώντας τους να πληρώσουν ΔΕΗ, εισφορές, φόρους. Πού θα τα βρούν; Ακόμα και μετά από ένα χρόνο; Δεν το περίμενα αυτό από εσάς κ. Γεωργιάδη, εσάς που είστε επιχειρηματίας.  Βλέπω εδώ έχει προχωρήσει σε έναν διαγωνισμό για την σίτιση των λαθρομεταναστών. Η σίτιση θα στοιχίσει 412 εκατ. ευρώ αλλά αναμένεται ότι θα φθάσει τα 800 εκατ. ευρώ. Και αυτά θα τα δώσετε σε κολλητούς σας για να ταΐζουν τους λαθρομετανάστες. Για να τους ταΐζουμε αυτό σημαίνει ότι θα τους κρατήσουμε εδώ. Δεν θα φύγουν. Γιατί το πρόγραμμα είναι τετραετές. Και ο Έλληνας πεινάει! Όχι. Δεν είναι έτσι. Πρώτα θα ταΐσετε τον Έλληνα και αν περισσέψει, τότε ναι, να ταΐσουμε και τον ξένο. Επίσης, κ. Γεωργιάδη, είπατε ότι θα ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση. Μήπως να μαγειρεύουμε εμείς και να δίνουμε στους τουρίστες το τάπερ με το φαγητό; Τι είναι αυτά που κάνετε; Έχετε τελειώσει την οικονομία σε όλους τους τομείς. Γιατί οι ταξιτζήδες, η εστίαση, όλοι οι τομείς μας εξαρτώνται από τον τουρισμό.  Πριν τελειώσω να πω ότι εδώ και 2 χρόνια δεν εχει καθαρογραφεί η απόφαση για την ΖΗΜΕΝΣ. Ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να παραγραφούν τα αδικήματα. Μιλάμε για απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν υπάρχουν ένοχοι! Έχετε κάνει τη Δικαιοσύνη σαν τα μούτρα σας! Θα σας δώσω όμως ένα παράδειγμα του τι σημαίνει κυβέρνηση ελληνική και όχι κομματική. Ο αδελφός του Νικόλαου Πλαστήρα ήταν άνεργος. Στο εργοστάσιο ΦΙΞ ζητούσαν οδηγό. Έκανε λοιπόν αίτηση και ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε αν είχε σχέση με τον πρωθυπουργό. Και λόγω της συγγένειάς του τον προσέλαβαν. Ο στρατηγός Πλαστήρας, λοιπόν, τον κάλεσε και του επέβαλε να παραιτηθεί, λέγοντάς του ότι αν έχει ανάγκη να μείνει μαζί του και να μοιράζονται το λιγο φαγητό που είχε ο ίδιος. Αυτός ήταν ο Πλαστήρας. Εσείς, από την άλλη έχει βολέψει εκατοντάδες χιλιάδες και τους έχετε κάνει πραιτωριανούς για να σας υπερασπίζονται. Και όσο συνεχίζετε να το κάνετε αυτό τόσο θα φεύγουν τα παιδιά μας από την Ελλάδα. 

***

~*** Αθλητική Ενημέρωση  :  

~ ΧΘΕΣ ,.... Στο Ευρωποδόσφαιρο  ΠΡΟ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  για το  UEFA Europa League  σήμερα Πέμπτη 15/04/2021  : 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΓΡΑΝΑΔΑ  2-0 .- ^

ΡΟΜΑ -ΑΓΙΑΞ  1-1 .- ^

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ  0-4 .- ^

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ -ΔΥΝΑΝΟ ΖΑΓΚΡΕΠ  2-1 .- ^


~ ΠΡΟ-  ΧΘΕΣ  ,..... 14/04/2021   Στο μπάσκετ στην Α1΄ Ανδρών  : 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πατρών -ΑΕΚ Αθηνών  80-78 .- ^ 

~ **ΣΗΜΕΡΑ  14/04/2021  στο μπάσκετ  Euroleague  σε εξ αναβολής ΑΓΏΝΑ  :

ΤΣΣΚΑ Μόσχας -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  93-86 .- ^ 

[ Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:  11 νίκες-23 Ήττες ]  .- 

~** Στην Α1΄ στο ΒΟΛΕΪ Ανδρών σήμερα 14/04/2021 : 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -0ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σύρου  0-3 σετ .- ^

~**   Στο  ποδόσφαιρο Footballeague σήμερα Τετάρτη  14-04-2021    :

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ :

ΑΛΜΩΠΟΣ Αριδαίας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου 0-1  .- ^

ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου - ΠΙΕΡΙΚΟΣ  2-2 .- ^ 

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ Ηγουμενίτσας - ΚΟΖΑΝΗ  3-1 .- ^

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ  1-0 .- ^

ΤΡΙΓΛΙΑ - ΚΑΒΑΛΑ  3-2 .-^ 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ :

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ  1-3 ^ 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΥΑΛΙΣΣΟΣ Ρόδου  3-0 .- ^ 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ Βλαχιώτη  2-0 .- ^

ΚΑ΄΄ΙΘΕΑ -ΡΟΔΟΣ   2-3 .-^

ΝΙΚΗ Βόλου -  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ  1-1 .-^ 

~** Γ΄  Εθνική : 

  ΔΙΑΓΟΡΑΣ -ΑΙΑΝΤΑΣ Γαστούνης  0-2 .-^

~** ΣΕΛΑΝΟΝ -ΦΙΚΙΣ 0-1  .- ^ 

~** Εθνικός Σεισμός – Σκοπιανός διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

~  Παρά την ανάγκη που υπάρχει για διαιτητές από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, ο Κλάτενμπεργκ όρισε Σκοπιανό διαιτητή στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Super League: Συγκεκριμένα στο στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ– Ολυμπιακός ορίστηκε ο Σκοπιανός Αλεξάνταρ Στάβρεφ, με βοηθούς συμπατριώτες του και στο VAR τον Ολλανδό Γερόεν Μάνσοτ. Να αναφέρουμε ότι ο Στάβεφ δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά στο δρόμο ελληνικής ομάδας.  Η απόλυτη ξεφτίλα της χώρας ..Στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ορίστηκε ο Αλεξάνταρ Στάβρεφ από τη Βόρεια ψευτοΜακεδονία! Διασυρμός στην πρωτεύουσα της μιας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας! Είπαμε όμως η ΝΔ είναι συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ ε; @ellinikilisi   Άσημος διαιτητής και στο Παναθηναϊκός–Άρης, καθώς ορίστηκε ο Εσθονός Κρίστο Τόβερ. Ο Τόβερ είχε «σφυρίξει» στο ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 3-0 το 2011, αλλά και το Τσέλσι-ΠΑΟΚ 4-0 το 2018. Επιπλέον ήταν «άρχοντας του αγώνα» και στο Ελλάδα-Αρμενία 2-3 το 2019. Τέλος και πάλι σε ματς του Αστέρα Τρίπολης ορίζεται Έλληνας ρέφερι. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι των Αρκάδων με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ διαιτητής θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου.  Super League: Οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ και των πλέι άουτ από την ΕΠΟ  Σάββατο 17/4  15:00 ΟΦΗ-Ατρόμητος: Φωτιάς (Πετρόπουλος, Κωνσταντίνου, 4ος Ζαμπάλας, VAR: Σιδηρόπουλος, Κουρομπύλια)   17:15 Παναιτωλικός-Απόλλων: Σκουλάς (Νικολαΐδης, Ι.Δημητριάδης, 4ος Παπαπέτρου, VAR: Τζήλος, Χριστάκογλου  19:30 Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα: Κουτσιαύτης (Νικολακάκης, Κούλ Χασάν, 4ος Τσαγκαράκης, VAR: Τζοβάρας, Μ.Δημόπουλος)

Κυριακή 18/4
15:00 Παναθηναϊκός-Άρης: Τόβερ (Κόιβ, Κλάασεν, 4ος Κουμπαράκης, VAR: Σάντος, Φωτόπουλος)
17:15 ΑΕΚ-Αστέρας: Ευαγγέλου (Λ.Δημητριάδης, Αλεξέας, 4ος Αγγελάκης, VAR: Παπαδόπουλος, Σαμοΐλης)
19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Στάβρεφ (Κονσταντίνοφ, Πετρέσκι, 4ος Διαμαντόπουλος, VAR: Μάνσοτ, Μπουξμπάουμ)   Δευτέρα 19/4  19:30 Λαμία-Λάρισα: Διαμαντόπουλος (Κωσταράς, Μεϊντάνας, 4oς Γρατσάνης, VAR: Γκορτσίλας, Σπυρόπουλος)

~**  Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι για μία θέση στον τελικό

Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι για μία θέση στον τελικό  Πολλές προσφορές από το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Κύπελλο Αγγλίας.  Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο σε όλα τα «μέτωπα». Μεγάλη μάχη γίνεται για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την αποφυγή του υποβιβασμού.  Στο Κύπελλο Αγγλίας το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Και οι δύο είναι νοκ άουτ και θα γίνουν στο Wembley. Για μία θέση στον τελικό θα αναμετρηθούν το Σάββατο, στις 19:30, τα 2 φαβορί της διοργάνωσης, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι. Την Κυριακή, στις 20:30, θα ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Λέστερ και της Σαουθάμπτον.  Στο Κύπελλο Ισπανίας το Σάββατο (22:30) στη Σεβίλλη, θα διεξαχθεί ο τελικός, ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Μπαρτσελόνα. Δύο ντέρμπι στα play off της Super League    Στη Super League, η 4η αγωνιστική των play off, την Κυριακή, περιλαμβάνει τα δύο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Άρης (15:00), ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30) και τον αγώνα ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (17:15).  Για όλα τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων Αγγλίας και Ισπανίας το Πάμε Στοίχημα προσφέρει στα καταστήματα ΟΠΑΠ πολλές στοιχηματικές επιλογές. Mε ενισχυμένες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα στην αγορά «Τελικό Αποτέλεσμα» προσφέρονται τα ντέρμπι του Κυπέλλου Αγγλίας, Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι και των play off της Super League ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, καθώς και οι αγώνες της Premier League Έβερτον-Τότεναμ (Παρασκευή, 22:00) και Λιντς-Λίβερπουλ (Δευτέρα, 22:00).  Τρεις προωθητικές ενέργειες από το Πάμε Στοίχημα  Το Πάμε Στοίχημα προσφέρει ακόμα τις προωθητικές ενέργειες, «Στο Παρά 1» και «Boost Νίκης» και σε επιλεγμένα παιχνίδια την «Επιστροφή Στοιχήματος». Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις για τις επιβραβεύσεις ΟΠΑΠ. Για να μάθετε περισσότερα ρωτήστε τον πράκτορά σας.  Η «Επιστροφή Στοιχήματος» προσφέρεται στους αγώνες Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι, Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός-Άρης και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.  Δεν βρίσκεις το στοίχημα που θέλεις; BetWish και έγινε!  Το Πάμε Στοίχημα δίνει την ευκαιρία να ζητήσεις το στοίχημα που επιθυμείς σε αθλητικά ή μη αθλητικά γεγονότα, εμπλουτίζοντας τις διαθέσιμες στοιχηματικές σου επιλογές.  Στη σελίδα του Πάμε Στοίχημα στο www.opap.gr στην ενότητα «ΒetWishes» μπορείς να υποβάλεις τη δική σου στοιχηματική ευχή και η ομάδα του Πάμε Στοίχημα θα την αξιολογήσει και θα σε ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξή της.

~** 

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021  :                                         01.-   ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι  της Ενημέρωσης   Πέμπτη  01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6295557011334354486/1242550685570970949   .-       02 .- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  02  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/7069877785266521587                     03.-ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι  της Ενημέρωσης   Σάββατο   03  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/5866878629366614751   .-                04 .-.- ARFARA  NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  04  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021: https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/299268324500532055   .-              05.- ARFARA NEWS   Η   Εφημερίδα  μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης    Δευτέρα  05  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/3035537040406072572/6277601214473446506  .-                               06 .-ARFARA  NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021: https://www.blogger.com/blog/post/edit/1348236129800595557/7592743168206280920  .-                                                                                                                                                                          07 .- ARFARA NEWS   Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Τετάρτη  07  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/4467784050666724127   .-                                                                                                                        08 .- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της  Ενημέρωσης   Πέμπτη  08  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021  https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/9040388746637895427   .-                                                                                                    09.-  ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021:    https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/7302809636661837795   .-                                                                                                                                                                    10. - ARFARA NEWS   Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο  10  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021   https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/4254880759332278111  .-                                                                                                                   11.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Κυριακή  11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021    https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/930027955744868989 .-                                                                                                                                                                     12.- ARFARA NEWS   Η  Εφημερίδα μας   στο αγιάζι της Ενημέρωση;   Δευτέρα 12  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021:  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/1422268988005001723 .-                                                                                                                                                                13.- ARFARA NEWS    Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 13  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/6260001246652765033  .-                      14.-ARFARA NEWS    Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  14 Απριλίου  2021  https://www.blogger.com/blog/post/edit/5308354824682069899/5687704924771797298   .-                                                                                                                                                                         15.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Πέμπτη 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6295557011334354486/6631645818794624463  .-                 16.- ARFARA  NEWS    Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή 16 Απριλίου  2021 :   https://www.blogger.com/blog/post/edit/3035537040406072572/7868291557782399026  .-         17.- 

 
  ~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ     ΜΑΡΤΙΟΥ   2021  :                                              1.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα 01    Μαρτίου    2021 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/1985462374448443568   .-                 2.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη 01  Απριλίου 2021:https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/3997864729212437344             3.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  03 Μαρτίου  2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/3069196366307959520   .-                 4.- ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη  04 Μαρτίου  2021 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/1236368838605333395   .-                26.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .  Πέμπτη  25 Μαρτίου 2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/9111993721161496654   .-               27.- ARFARA NEWS    Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Παρασκευή  26 Μαρτίου  2021  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/7566055673714230391   .-  28.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Σάββατο 27  Μαρτίου 2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/3425377623487763946  .-                 29.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Κυριακή  28 Μαρτίου  2021: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/3542912266117360530  .-             30 .- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  29 Μαρτίου 2021 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/4459855821099793022  .-                31.- ARFARA NES  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  30  Μαρτίου  2021 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/6389116880254645376   .-               32.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη 31  Μαρτίου  2021: https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/7327014693540196936   .-