Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009 **

ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 07-06-2009 : Για τις ευρωεκλογές !!!



Κυριακή, 07 Ιουνίου 2009
ANT1 Internet


Νίκησαν ΠΑΣΟΚ και αποχή :
Το υψηλό ποσοστό και η πρώτη θέση του ΠΑΣΟΚ, η άνοδος του ΛΑΟΣ, η είσοδος των Οικολόγων-Πράσινων και η πρωτοφανής αποχή είναι οι ειδήσεις που βγήκαν από τις εκλογές για την ανάδειξη 22 εκπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.
ant1online Εγγεγραμμένοι 9.934.849 , Ψήφισαν 5.260.177 & ποσοστό 52,63% , Έγκυρα ψηφοδέλτια 5.126.662 , Άκυρα ψηφοδέλτια 72.782 και Λευκά 60.997 .- Ποσοστό αποχής : 47,37% .- { 09-06-2009 }.-
Το υψηλό ποσοστό και η πρώτη θέση του ΠΑΣΟΚ, η άνοδος του ΛΑΟΣ, η είσοδος των Οικολόγων-Πράσινων, η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η πρωτοφανής για τα δεδομένα της χώρας αποχή είναι οι ειδήσεις που βγήκαν από την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των 22 εκπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.--

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,65%,& 1.887.653 ψήφους , και με 4,36 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία που καταλαμβάνει το 32,29%, με 1.655.372 ψήφους , ενώ τα exit polls ανέβαζαν το δείκτη της διαφοράς μέχρι και στο 7%.
Με τα παρόντα ποσοστά, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στέλνουν οκτώ (8) άτομα στην Ευρωβουλή.
Στην τρίτη θέση αναδείχθηκε το ΚΚΕ με ποσοστό 8,35%,& 428. 218 ψήφους , ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε ο ΛΑΟΣ με 7,15% & 366.539 ψήφους .- Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΛΑΟΣ στέλνουν στο Στρασβούργο δύο ευρωβουλευτές. -
Παρά τη δημοσκοπική του έκρηξη μετά τις εκλογές του 2007 και τις σφυγμομετρήσεις που τον έδειχναν να «κονταροχτυπιέται» με το ΛΑΟΣ για την τέταρτη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πτωτική πορεία και με την ίδια ενσωμάτωση παίρνει ποσοστό 4,70% & με 240.868 ψήφους και στέλνει στην Ευρωβουλή έναν αντιπρόσωπο, όπως και οι Οικολόγοι-Πράσινοι που συγκεντρώνουν ποσοστό 3,49% & 178.964 ψήφους και καταγράφουν την πρώτη τους κοινοβουλευτική παρουσία.
Υπενθυμίζονται τα ποσοστά των ευρωεκλογών το 2004 (σε παρένθεση οι έδρες): ΝΔ : 43,01% (11), ΠΑΣΟΚ : 34,03% (8), ΚΚΕ : 9,48% (3), ΣΥΝ : 4,16% (1), ΛΑΟΣ : 4,12% (1).
Αίσθηση προκαλεί την ίδια ώρα η αποχή που έφθασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, μια τάση ευρωπαϊκή, από την οποία η χώρα μας δεν κατάφερε να ξεφύγει, καθώς το 47,37% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες, έναντι 37% το 2004.
Οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται είναι οι εξής:

ΠΑΣΟΚ : Γιώργος Παπακωνσταντίνου , Συλβάνα Ράπτη , Σταύρος Λαμπρινίδης , Χρυσούλα Σαατσόγλου , Γιώργος Σταυρακάκης , Μαριλένα Κοππά , Αννυ Ποδηματά , & Κρίτων Αρσένης .-

ΝΔ : Μαριέττα Γιαννάκου , Ρόδη Κράτσα , Γιώργος Παπαστάμκος , Κώστας Πουπάκης , Θόδωρος Σκυλακάκης , Γιώργος Κουμουτσάκος , Γιώργος Παπανικολάου , & Γιάννης Τσουκαλάς .-
ΚΚΕ : Θανάσης Παφίλης & Γιώργος Τούσσας
ΛΑΟΣ : Νίκη Τζαβέλα & Αθανάσιος Πλεύρης
ΣΥΡΙΖΑ : Νίκος Χουντής
Οικολόγοι-Πράσινοι : Μιχάλης Τρεμόπουλος .-
**


**
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009
Παρουσίαση των 22 νεοεκλεγέντων ευρωβουλευτών:;
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των 22 Ελλήνων ευρωβουλευτών που εξελέγησαν κατά τη εκλογική διαδικασία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ant1online
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των 22 Ελλήνων ευρωβουλευτών που εξελέγησαν κατά τη εκλογική διαδικασία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στόχος της εν λόγω συνέντευξης Τύπου είναι η παρουσίαση των ευρωβουλευτών και η επαφή τους με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ευρωπαϊκό ρεπορτάζ.
Η εν λόγω συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8.
**9-6-2009:

Αυστηρές συστάσεις από τον Κ. Καραμανλή
Αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς του έκανε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του. Ο Κ. Καραμανλής συνέστησε στους υπουργούς του να είναι κοντά στον πολίτη.

ant1online
Αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς του έκανε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του το πρωί.
Ο Κώστας Καραμανλής κινήθηκε σε αυστηρό ύφος και συνέστησε στους υπουργούς του από εδώ και πέρα να είναι κοντά στον πολίτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρακτικές που πλήγωσαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, προτάσεις για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής έχουν κάνει στελέχη του κόμματος στον Κώστα Καραμανλή. -
** ΤΡΙΤΗ 09-06-2009:
Συνεδριάζει ο επιτελικός κύκλος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ
Υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου συνεδριάζει σήμερα ο επιτελικός κύκλος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο χαρακτήρισε, στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

ant1online
Υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου συνεδριάζει σήμερα ο επιτελικός κύκλος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.
Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο χαρακτήρισε, στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν ριζική πολιτική αλλαγή στον τόπο.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ανατροπή των πολιτικών δεδομένων στη χώρα και τόνισε ότι όλα αρχίζουν σήμερα. Επισήμανε όμως ότι δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες και απηύθυνε μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος να μείνουν μακριά από κάθε ίχνος αλαζονείας. Παράλληλα, προέτρεψε τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μοιραστούν τη χαρά τους με τους γείτονες και τους συναδέλφους τους, τους οποίους, όπως είπε, πρέπει να τους ακούσουμε. -
**Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 ::

--------------------------------------------------------------------------------
Συνεδρίαση της ΚΟ του ΛΑ.Ο.Σ :
Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

ant1online

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ότι «το μήνυμα των εκλογών είναι ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ο πολίτες ζητούν έργα και όχι λόγια και ο ΛΑ.Ο.Σ σέβεται και τιμά πάντα τη λαϊκή εντολή».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων την Κυριακή τόνισε ότι «μεγαλύτερα ποσοστά σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη», και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος του να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη και σοβαρότητα.-
**Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 :


--------------------------------------------------------------------------------
Εκτίμηση του αποτελέσματος και αποφάσεις στον ΣΥΝ
Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ προκειμένου να εκτιμήσει τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και να πάρει αποφάσεις.

ant1online
Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκτιμήσει τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και να πάρει αποφάσεις. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους «που τίμησαν με την επιλογή τους τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους χιλιάδες αριστερούς και αριστερές που δούλεψαν σε αυτές τις εκλογές, σε όλη την Ελλάδα για την ενίσχυση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας στις προηγούμενες εκλογές «είπαμε ότι η επιλογή των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δοκιμή. Όσα ακολούθησαν, από τότε μέχρι σήμερα, ήταν για εμάς μια δοκιμασία. Δοκιμαστήκαμε στον πειρασμό να στρογγυλέψουμε τα λόγια μας και τις επιλογές μας για να τους χωρέσουμε όλους και ακόμα περισσότερους. Δοκιμαστήκαμε σε δύσκολές αποφάσεις που μπορεί και να απομάκρυναν πολλούς. Δοκιμαστήκαμε σε κοινωνικά μέτωπα και συγκρούσεις που ήθελαν τόλμη και γενναιότητα». -
** Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2009

--------------------------------------------------------------------------------
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στον ΑΝΤ1
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

ant1online

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.
Ο κ. Τρεμόπουλος χαρακτήρισε νίκη των Οικολόγων-Πράσινων την είσοδό τους για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μίλησε για νέα σελίδα στο πολιτικό σκηνικό.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιθέσεις που δέχθηκε το κόμμα του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από διάφορους κύκλους και για τα συκοφαντικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. - {Σημίωση : Προσωπικά για μένα , η εκλογή Τρεμόπουλου ειναι εκλογή αποχής και διαμαρτηρία των ψηφοφόρων που .....}.- Stamos 09 / Arfara .-
**


Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2009
Αντιδράσεις στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής. Οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΠΑΣΟΚ για να συγκρουστεί με τα προβλήματα που θέριεψαν επί Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
ant1online
Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς και δεν μας ικανοποιεί, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής που χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα το ποσοστό της αποχής, το οποίο εκφράζει, όπως είπε, τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής.
Μετά την αποτίμηση των αποτελεσμάτων ο κ. Καραμανλής περνά στην αντεπίθεση και συγκαλεί την Τρίτη υπουργικό συμβούλιο σε πλήρη σύνθεση,
Οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΠΑΣΟΚ για να συγκρουστεί με τα χρόνια προβλήματα, όπως η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η κοινωνική ανισότητα και η κοινωνική αναλγησία, που θέριεψαν με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως «πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος». Επιπλέον, επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή εθνικών εκλογών, το οποίο, όπως ανέφερε, είναι πλέον λαϊκή απαίτηση.
«Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς, μπορούμε, όμως, να το αναστρέψουμε, αν σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι έφταιξε», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. «Χρειάζεται, είπε, να συνεκτιμήσουμε το τεράστιο ποσοστό της αποχής, όπως και τη διαρροή προς μικρά κόμματα και κυρίως το ΛΑΟΣ». Όπως υπογράμμισε, «είναι πολύπλοκο το αποτέλεσμα», ενώ εκτίμησε πως δεν ήταν αιτίες η οικονομική πολιτική ούτε η υπόθεση Καραβέλα.
«Στον εαυτό μας και τις κακές συμπεριφορές πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες για το αποτέλεσμα», τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Κάποιοι κοιτάνε, είπε, τη θέση τους και ξέχασαν το λαό, ξέχασαν ότι ένας είναι ο επικεφαλής». Όπως υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης, «κανείς δεν πρέπει να θεωρείται ‘βαρώνος’, αρσενικός ή θηλυκός», ενώ ανέφερε πως «σήμερα κιόλας πρέπει να παραιτηθούν βολεμένοι υπουργοί και να διευκολύνουν τον κ. Καραμανλή».
«Κυρίαρχη την Κυριακή ήταν η λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που πρόσθεσε πως «η αποχή πρέπει να μας προβληματίζει, είναι ένα σύνθετο φαινόμενο».
«Με τη διαφορά των 4,4 μονάδων το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τους στόχους του. Είναι ένα βήμα προς την αυτοδυναμία, αλλά χρειάζεται δουλειά», είπε στον ΑΝΤ1 η Βάσω Παπανδρέου. Για την αποχή η κα. Παπανδρέου δήλωσε προβληματισμένη, τόνισε δε πως αφορά όλο το πολιτικό σύστημα και πρέπει να αναλυθεί.
Το ΚΚΕ με τη στήριξη των εργαζομένων, των φίλων και των οπαδών του αντιμετώπισε παλικαρίσια τις προβοκάτσιες και αποδείχθηκε ότι έχει αντοχή, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.
Μεγάλα ποσοστά στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό σημαίνουν και μεγαλύτερη ευθύνη, επεσήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και τους στόχους μας». «Είναι η στιγμή, προσέθεσε, να υπερβούμε τις αδυναμίες μας».
«Έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας που θέταμε και στο συνέδριο πέρυσι το Δεκέμβριο, όπου επικυρώθηκε μετά από δημοκρατική συμμετοχή όλων των μελών η λίστα του ευροψηδελτίου», σχολίασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. -


**Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009

--------------------------------------------------------------------------------
Ο Γ. Μανώλης για το εκλογικό αποτέλεσμα
«Οι πολίτες δεν αποδοκίμασαν τους χρόνους υλοποίησης του κυβερνητικού έργου αλλά πιστεύω πως χάσαμε ψήφους από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τα προβλήματα ηθικής μέσα στο κόμμα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης.

ant1online

«Οι πολίτες δεν αποδοκίμασαν τους χρόνους υλοποίησης του κυβερνητικού έργου αλλά πιστεύω πως χάσαμε ψήφους από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τα προβλήματα ηθικής μέσα στο κόμμα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης.
Το κεφάλαιο Καραμανλής τόνισε ο κ. Μανώλης δυστυχώς ξοδεύεται σιγά-σιγά και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εκείνο που ξεχωρίζει και πρέπει να συζητηθεί στη ΝΔ -είπε ο κ. Μανώλης- είναι η άνοδος του ΛΑΟΣ, καθώς χάνουμε έτσι τα λαϊκά στρώματα.
Παράλληλα, ο κ. Μανώλης άφησε και αιχμές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει ακραίο το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη λέγοντας ότι τα κόμματα τα χαρακτηρίζει με την ψήφο του ο λαός και άφησε σαφές υπονοούμενο ότι η ΝΔ πρέπει να δει μια προεκλογική συνεργασία με το ΛΑΟΣ.
Εν τω μεταξύ, μέσω ΑΝΤ1 ήρθε και η απάντηση από την πλευρά του ΛΑΟΣ. Όπως είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας «ανάγκα και οι θεοί πείθονται» επισημαίνοντας ότι χάθηκε πολύς χρόνος και έχει δημιουργηθεί μεγάλη απόσταση μεταξύ των δυο κομμάτων, ωστόσο -όπως είπε- ποτέ μη λες ποτέ. -
** Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009

--------------------------------------------------------------------------------
Η μεγάλη αποχή στο μικροσκόπιο του Ν. Κωνσταντόπουλου
Το φαινόμενο της μεγάλης αποχής σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο Ν. Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού ανέφερε ότι όταν το 50% δεν εμπνέεται από το πολιτικό σύστημα και δεν το εμπιστεύεται, σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης.

ant1online

Το φαινόμενο της μεγάλης αποχής σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού ανέφερε ότι όταν το 50% δεν εμπνέεται από το πολιτικό σύστημα και δεν το εμπιστεύεται, είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης κρίσης.
«Σε τέτοιες περιόδους, όλα τα κόμματα δεν έχουν εσωτερική πολιτική ενότητα και διέρχονται και αυτά κρίση» πρόσθεσε. Χαρακτήρισε ανησυχητικό ότι η Αριστερά χάνει, ενώ είπε πως δεν κατάλαβε γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση του, από το 2003, για συνεργασία του ΣΥΝ με τους Οικολόγους Πράσινους.
Απέφυγε, πάντως, να σχολιάσει το ρόλο που έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό αποτέλεσμα. -

** ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ !!! Τρίτη, 9 Ιούνιος 2009

Δεν ψήφισε βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Όπως μαθαίνω απ΄την εφημερίδα Θεσσαλία (8/6/2009), ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κώστας Καρτάλης, είχε ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές σε εκλογικό τμήμα της Ν. Ιωνίας.
Έτσι και έπραξε.Την ημέρα των ευρωεκλογών, πήγε περιχαρής αργά το πρωί, να ψηφίσει στο εν λόγω εκλογικό τμήμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας, αλλά εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.Ο δικαστικός αντιπρόσωπος του ανακοίνωσε ότι δεν είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους!Μα πως; αναρωτήθηκε ο κ. Καρτάλης, αφού στις βουλευτικές εκλογές του 2007 εδώ ψήφισα!Μόνο που στις βουλευτικές εκλογές ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στους υποψηφίους να ψηφίζουν στον τόπο που βάζουν υποψηφιότητα, ανεξάρτητα απ' το που είναι γραμμένοι.Ο κ. Κ. Καρτάλης ήταν και εξακολουθεί να είναι γραμμένος στο Δήμο Αθηναίων!Προφανώς λοιπόν ο κ. Καρτάλης ή δεν φρόντισε να κάνει έγκαιρα μεταδημότευση ή αγνοούσε το Νόμο.Μα τόσο δύσκολο ήταν στον ίδιο ή σε κάποιον απ' τους παρατρεχάμενους του πολιτικού του γραφείου, να μπει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και να μάθει που ψηφίζει;Έτσι θα γίνετε η αυριανή κυβέρνηση της χώρας μας, εσείς και το κόμμα σας;Έτσι θα κυβερνήσετε;Ποιός Θεός θα συμπονέσει την τόση ανοησία και θα βάλει το χέρι του να μας βοηθήσει;
Αναρτήθηκε από magnitis στις 12:25 μμ
Ετικέτες , , , , .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: