Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Kαθημερινότητά

Στην Kαθημερινότητά :
 Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου  2011 :
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ !!





** ~*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/07/19-2010.html , .. (3)..  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-  Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010  Ενημέρωση Δευτέρα , 19 Ιουλίου 2010 .-

**           
http://www.facebook.com/note.php?created&&note_id=212698082120981 .- 

~** Ενότητα και πάλη αλλά χωρίς προτάσεις


Από τους φορείς της Καλαμάτας στη σύσκεψη στο Δημαρχείο για παραμονή του ΚΕΔΒ στην πόλη


* Παρά το γεγονός ότι οι φορείς της Καλαμάτας γνώριζαν εδώ και μήνες το επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Διαβιβάσεων, όπως επέμεναν και τα σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να διαμορφώσουν μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στην αναπόφευκτη εξέλιξη.
* Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο το μεσημέρι, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
 * Μετά την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του δημάρχου Παν. Νίκα, αντιδημάρχων, των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Θ. Μπρεδήμα και Σταμ. Μπεχράκη, του εκπροσώπου παράταξης Αν. Νιάρχου και των προέδρων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτου και της ΕΑΣ Μεσσηνίας Β. Κοζομπόλη, εκείνο που αποφασίστηκε είναι η πόλη να εξακολουθήσει να παλεύει για τη διατήρηση του στρατοπέδου, να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή έναν από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης και να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του ΚΕΔΒ.
* Το εποικοδομητικό από τη χθεσινή συνάντηση είναι η προσπάθεια να διατηρηθεί κλίμα ενότητας μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, βουλευτών και φορέων της πόλης και η πρόταση που κατατέθηκε, ότι για την τύχη του στρατοπέδου, μετά την απομάκρυνση των στελεχών του, τον πρώτο λόγο θα πρέπει να έχει η Καλαμάτα και να μην επικρατήσουν άλλα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
* Ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας, τόνισε ότι πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη για το μέλλον της Καλαμάτας το κλείσιμο του ΚΕΔΒ. Από εκεί και πέρα, όμως, η Δημοτική Αρχή, αν και άκουγε εγκαίρως τα… καμπανάκια από την παράταξή του για τα προβλήματα, δε μεθόδευσε λύσεις άρσης του αδιεξόδου. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Μπρεδήμας, τα συμφέροντα της πόλης είναι πάνω από τα όποια συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες και θα συμπαραταχθεί απόλυτα στις λύσεις που θα προταθούν.
* Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Αν. Νιάρχος σημείωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αντιπαρατεθούν συνολικά στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, που συνοδεύεται από συγχωνεύσεις υπηρεσιών και καταστρατήγηση των λαϊκών συμφερόντων. «Οι συσκέψεις και οι επιτροπές δεν ωφελούν σε τίποτα» πρόσθεσε.
* Ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμ. Μπεχράκης υπογράμμισε ότι πίσω από την επιχειρηματολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί εξοικονόμησης πόρων και αξιόμαχου του στρατεύματος κρύβεται η πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Συμπλήρωσε δε ότι σε περίπτωση που το ΥΕΘΑ επιμείνει στην απόφασή του, τον πρώτο λόγο για την τύχη του οικοπέδου των 200 στρεμμάτων που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να έχει η πόλη και ο Δήμος Καλαμάτας.
* Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος μίλησε για ανειλικρίνεια από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την Καλαμάτα, αφού άλλα έλεγε προ μηνών και άλλα κάνει σήμερα. Δήλωσε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει από την πλευρά του μια αιτιολογημένη απόφαση, γιατί προχωράει στη συγκεκριμένη απόφαση και πώς βλέπει την επόμενη ημέρα. Ο κ. Κοζομπόλης με τη σειρά του είπε ότι η πόλη δεν μπορεί να οχυρωθεί πίσω από το αίτημα περί μη κλεισίματος του στρατοπέδου. Αντίθετα, θα πρέπει να ψάξει εναλλακτικές λύσεις και να ζητήσει αντισταθμιστικά οφέλη από αυτή την εξέλιξη.
* Ο αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς στην παρέμβασή του κατηγόρησε τους κυβερνητικούς βουλευτές για αδράνεια στο συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Μπρεδήμα.
* Κλείνοντας ο δήμαρχος Παν. Νίκας δεν υποστήριξε τα λεγόμενα του στελέχους της Δημοτικής Αρχής, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό, αλλά και ο Ι. Λαμπρόπουλος, προσπάθησαν να σταματήσουν τις αρνητικές εξελίξεις. Από εκεί και πέρα, μίλησε και για παιχνίδια τοπικά σε βάρος της Μεσσηνίας και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια η πόλη και οι φορείς της να είναι ενωμένοι. Με τη σειρά του και ο ίδιος ζήτησε στις όποιες μελλοντικές εξελίξεις τον πρώτο λόγο να έχουν ο Δήμος Καλαμάτας και οι φορείς του.

~** Ι. Λαμπρόπουλος


Έκανε λόγο για παιχνίδια Μπεγλίτη με ΚΕΔΒ
* Τελικά, αυτό που είχε… τούμπανο εδώ και μήνες η Καλαμάτα, περί κλεισίματος του Κέντρου Διαβιβάσεων ο λόγος, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά χθες από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος.
* Υπό το πρόσχημα της δημιουργίας ενός ευκίνητου, ευέλικτου και αποτελεσματικού Στρατού, ο υπουργός πήρε πίσω τις μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις για μη κλείσιμο του στρατοπέδου και χθες από το βήμα της Βουλής δήλωσε απερίφραστα ότι στον προγραμματισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι να μεταφερθεί το Κέντρο Διαβιβάσεων στον Αυλώνα.
 * Για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή, ο κ. Λαμπρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα το πρωί συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα για το κλείσιμο του στρατοπέδου στην πόλη μας και τη μεταφορά των Διαβιβάσεων στον Αυλώνα Αττικής.
* Ακούσαμε τον υπουργό Άμυνας κ. Μπεγλίτη, με απαράδεκτο για υπουργό Άμυνας και ξεπερασμένο φτηνό εμφυλιοπολεμικό πολιτικό λόγο, να αναγγέλλει το τέλος της παρουσίας του Στρατού στο νομό μας, όταν μάλιστα το δικό του νομό ενισχύει, πέραν της Σχολής Μηχανικού που διατηρεί στο Λουτράκι, με μια ακόμη μονάδα, το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού, που μετακινείται από τον Τύρναβο.
* Ο κ. Μπεγλίτης τους τελευταίους μήνες μάς κορόιδευε και αρνιόταν ακόμη και να συναντηθεί με τους βουλευτές και τους φορείς του νομού, παρά το ότι του το ζητούσαμε όλοι επιμόνως.
* Αυτή την απόφαση εμείς οι Μεσσήνιοι δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε. Καλώ τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και όλους τους φορείς του νομού μας, να τεθούν επικεφαλής του αγώνα που πρέπει τώρα όλοι μαζί να ξεκινήσουμε».
* Στον αντίποδα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώνονται τα εξής: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι εκεί που το πραγματικό συμφέρον της χώρας το επιβάλλει και όχι όπου το επιβάλλουν οι τοπικές ανάγκες και συμφέροντα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας.
* Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνεχίζουν και θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τις γενναίες παρεμβάσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο τον εξορθολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος και τις πιέσεις από βουλευτές και τοπικούς φορείς ή παράγοντες, διότι, όπως είπε, τούτο είναι αναγκαίο για τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων, σε μια περίοδο απειλών και προκλήσεων.
* Απαντώντας δε στις αιτιάσεις του κ. Λαμπρόπουλου, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε πως το τοπικό ή το ιστορικό κριτήριο για τη δημιουργία ή τη διατήρηση ενός στρατοπέδου είναι προφανώς ψευδές επιχείρημα, έως και κατάλοιπο της μετεμφυλιακής εποχής σε κάποιες περιπτώσεις, και ανέφερε χαρακτηριστικά την προσωπική του απόφαση να κλείσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και να παραχωρηθεί στους αυτοδιοικητικούς φορείς για τις ανάγκες των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.
* Ειδικά για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε πως από το 2005 υπηρετούσαν εκεί 120 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που υποαπασχολούνταν, καθώς τα καθήκοντά τους ήταν αυξημένα μόνον κατά την περίοδο της κατάταξης των νεοσυλλέκτων».

~** Τριφυλία


«Μας κλείνουν με το 23%» λένε οι επαγγελματίες εστίασης
 * Την πλήρη αντίθεσή τους με την κυβερνητική επιβολή ΦΠΑ 23% στα καταστήματα μαζικής εστίασης εκφράζουν με δηλώσεις τους στο «Θ» επαγγελματίες –και- της Τριφυλίας, τονίζοντας με αγανάκτηση και απόγνωση πως «μας κλείνουν με το 23%»! Επισκεφθήκαμε δύο από τους πλέον γνωστούς και τουριστικούς προορισμούς της Τριφυλίας, τη Μαραθόπολη και το Καλό Νερό, ενώ μιλήσαμε και με επαγγελματίες στην Κυπαρισσία, οι οποίοι θεωρούν αδιανόητη την επιβολή του 23% σε μια οικονομική συγκυρία που, ήδη, είναι πολύ δύσκολη και ο κόσμος και, κατά συνέπεια, οι επαγγελματίες είναι πολύ στριμωγμένοι.
 * Αναρωτιούνται, δε, πώς να αποδώσουν ΦΠΑ 23%, όταν, λόγω της κρίσης και της εποχής που έρχεται, μετά το καλοκαίρι, ο κόσμος δε θα βγει και δε θα εισπράττουν. Αν τυχόν αυξήσουν τις τιμές και δεν τις απορροφήσουν, όπως έκαναν με την προηγούμενη αύξηση του ΦΠΑ, τότε είναι που δε θα βρίσκουν πελάτη, αφού δε θα αντέχει η τσέπη του να πληρώσει.
* Τους θερινούς μήνες, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, είχε «κίνηση» στο κατάστημά του, με αυξομειώσεις βέβαια. Ενώ ήλπιζαν η κίνηση να «τραβηχτεί» κάπως και το φθινόπωρο, με την αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, δυστυχώς, θα κοπεί απότομα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, επειδή ο κόσμος θα είναι φοβισμένος και δε θα κυκλοφορεί όπως θα επιθυμούσε.
* Ο Γιώργος Βασιλόπουλος, από την ψαροταβέρνα «Μαϊστράλι» στη Μαραθόπολη, σημείωσε: «Η κίνηση το καλοκαίρι ήταν σχετικά μέτρια έως καλή. Δεν είχε, όμως, μεγάλες παραγγελίες, μεγάλες καταναλώσεις, γιατί ο κόσμος δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα. Ήταν λίγο σφιγμένα τα πράγματα. Ωστόσο, το καλό εδώ είναι η λειτουργία του Costa Navarino. Μας επισκέπτονταν κάποιες παρέες για φαγητό και, έτσι, κάναμε μια διαφορά! Τώρα, όμως, με το 23% που μπαίνει, έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές, γιατί δε θα έχουμε κατανάλωση. Αναγκαστικά θα παραμείνουν οι τιμές στα ίδια επίπεδα και το δικό μας το κέρδος, που είναι ήδη μειωμένο, θα μειωθεί κατά πολύ ακόμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Όμως, θα φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Πιστεύω, όμως, ότι σε ένα με δύο χρόνια θα έχουμε μια ανάκαμψη των πραγμάτων και ειδικά για τη Μεσσηνία που, πλέον, με το Costa Navarino έχει γίνει τουριστικός προορισμός!».
* Ο Σπύρος Ανδρινόπουλος, με το cafe – bar «Αίθριο» στη Μαραθόπολη, σχολίασε: «Σε γενικές γραμμές, η κίνηση το καλοκαίρι ήταν καλή και ειδικά τον Αύγουστο. Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές υπήρχε περισσότερος κόσμος, αλλά λιγότερη κατανάλωση. Επέλεγαν να καταναλώσουν πιο φθηνά προϊόντα ή λιγότερα. Η αύξηση του ΦΠΑ είναι τεράστιο πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να κάνω αύξηση στις τιμές, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό. Θα την απορροφήσω, δεν μπορώ να κάνω την παραμικρή αύξηση».
* Ο Γιώργος Μίγγας, με εστιατόριο στη Μαραθόπολη, δήλωσε πως «η κίνηση το καλοκαίρι γενικά ήταν καλή. Ιδιαίτερα τον Αύγουστο πολύ καλή και έβγαλε τα “σπασμένα” του Ιουλίου, που ήταν σχετικά μειωμένη. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι, αλλά δεν είμαστε και αισιόδοξοι, γιατί με την αύξηση στο ΦΠΑ η κατάσταση δυσκολεύει πολύ. Φαίνεται πως μας “κυνηγάει” το ίδιο το κράτος. Με το 23% μας οδηγούν σε κλείσιμο των καταστημάτων. Ήδη, αν δείτε, πολλά καταστήματα που πρώτα λειτουργούσαν εδώ, έχουν κλείσει. Έχει στεγνώσει η αγορά…».
* Ο Στάθης Τασσιόπουλος, από το εστιατόριο «Ζέφυρος» στο Καλό Νερό, ανέφερε πως «η κίνηση ήταν σχετικά καλή, αλλά πεσμένη. Τον Αύγουστο, βέβαια, έχει περισσότερο κόσμο από πέρυσι, αλλά ήταν μαζεμένος. Επέλεγε λίγα φαγητά και οικονομικά. Με το 23% στο ΦΠΑ χειροτερεύει η κατάσταση. Να αυξήσουμε τις τιμές δεν μπορούμε, γιατί δεν μπορεί ο κόσμος να ανταπεξέλθει, όμως δε θα μπορούμε και εμείς απέναντι στις υποχρεώσεις μας. Θα είναι δύσκολη η κατάσταση…».
* Με τη σειρά του ο Μενέλαος Καραχάλιος, από το εστιατόριο «Ακρογιάλι», σημείωσε πως «η κίνηση ήταν καλή. Υπήρχε κόσμος αρκετός, Έλληνες κυρίως, αφού παρά την κρίση και τα προβλήματα, ο Έλληνας βγαίνει έξω. Ωστόσο, φέτος έκαναν οικονομικές παραγγελίες και δεν άφηναν τίποτα στο πιάτο. Με το 23% θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε άμεσα να ανεβάσουμε τις τιμές, για τη χειμερινή περίοδο τουλάχιστον. Θα δούμε στην πορεία, ανάλογα με τις υποχρεώσεις μας, και θα πράξουμε. Αλλά δεν μπορούμε και να επιβαρύνουμε τον κόσμο, που ήδη τα έσοδά του είναι μειωμένα…».
* Ο Σάκης Διονυσόπουλος, από το εστιατόριο «Πέτρινο Μπαλκόνι», είπε πως «το καλοκαίρι η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Με αυξομειώσεις τους δύο πρώτους μήνες και περισσότερο κόσμο δύο εβδομάδες τον Αύγουστο. Περιοριζόταν, όμως, στα απαραίτητα. Πλέον, με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, και ο Έλληνας έγινε Ευρωπαίος στο φαγητό, μία σαλάτα ή ένα ορεκτικό και το κυρίως πιάτο. Όχι όπως προηγούμενες χρονιές με μεγάλες παραγγελίες. Με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% μας συρρικνώνουν. Αυξήσεις των τιμών δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν τις αντέχει ο κόσμος και θα τις απορροφήσουμε…».
* Ο Δημήτρης Καρυτινός, από «Το Στέκι του Τζίμη» στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, επισήμανε πως «το καλοκαίρι είχε πολύ κίνηση. Πήγε πολύ καλά και δεν το περιμέναμε σε τέτοιο βαθμό. Η αύξηση του ΦΠΑ μας δημιουργεί πρόβλημα, επειδή ήδη έχουμε απορροφήσει την προηγούμενη χωρίς να ανεβάσουμε τις τιμές, αλλά τώρα δεν ξέρω πώς θα μπορέσουμε, και να μπορούμε, υπάρχει προβληματισμός. Και ο κόσμος δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, αλλά και οι δικές μας υποχρεώσεις αυξάνονται».
* Ο Δαμιανός Ροϊλός, από την ψαροταβέρνα «Ρεμέντζο» στην Αποβάθρα Κυπαρισσίας, δήλωσε ικανοποιημένος με την κίνηση του καλοκαιριού και σημείωσε πως «μεσούσης της οικονομικής κρίσης, καλή ήταν η κίνηση. Κόσμος στην Κυπαρισσία υπήρχε περισσότερος από άλλες χρονιές, αλλά δεν έβγαιναν έξω για φαγητό, κι όταν έβγαιναν, ήταν σφιχτοί και συγκρατημένοι. Θεωρώ πως αν αυξήσουμε τις τιμές, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, χειρότερα θα είναι, γιατί ο κόσμος θα αναγκαστεί να βγαίνει για φαγητό έξω σπάνια ή και καθόλου».

~** Για την πυρκαγιά στη Βέργα


Ποινή ενός έτους στο μελισσοκόμο
 * Σε ένα χρόνο φυλάκισης με διετή αναστολή καταδικάσθηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 47χρονος μελισσοκόμος ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για τη φωτιά στην περιοχή της Βέργας.
* Το Δικαστήριο δε δέχθηκε τον ισχυρισμό ότι ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική και βοήθησε στην κατάσβεσή της θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, ώστε να μην του επιβάλλει ποινή, και προχώρησε στην καταδίκη του. Αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό ότι κατέβαλλε προσπάθεια για να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης του.
 *** Από το αυτοκίνητο
* Η δίκη που ξεκίνησε αργά το μεσημέρι, διεξήχθη στην κατάμεστη από κατοίκους της περιοχής αίθουσα του Τριμελούς. Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε πυροφύλακας του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος είπε πως μαζί με τον πρόεδρο της Βέργας, τον οποίο είχε ειδοποιήσει ο κατηγορούμενος, πήγαν στη φωτιά. Εκεί είδαν τον κατηγορούμενο μαζί με τους πυροσβέστες να προσπαθεί με κλαριά να σβήσει τη φωτιά. Μάλιστα, είπε πως ήταν αυτός που μετακίνησε το μικρό όχημα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να περάσει το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου. Επίσης, μισή ώρα μετά είχαν καταφέρει να σβήσουν τη φωτιά, αλλά ξαφνικά 40-50 μέτρα πιο μακριά κι ενώ μεσολαβούσε άκαυτη βλάστηση, είδαν να ξεκινά νέα εστία, προφανώς από κάποιο φύλλο ή κλαρί που είχε μεταφέρει ο αέρας.
* Στην έκθεση της Πυροσβεστικής που αναγνώσθηκε, τονιζόταν πως ο 47χρονος συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση της φωτιάς από την πρώτη στιγμή, καθώς και ότι υπέστη εγκαύματα. Παράλληλα, η συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε δημοσιεύματα του «Θάρρους» από την ημέρα της πυρκαγιάς, όπου σε φωτογραφίες απεικονιζόταν ο κατηγορούμενος να συμμετέχει στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής.
* Επίσης, η πλευρά του κατηγορουμένου κατέθεσε αίτημα αναβολής για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο αυτοκίνητό του, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, επειδή, όπως τονίστηκε, υπάρχουν υπόνοιες πως υπήρξε βραχυκύκλωμα στο πίσω φανάρι του οχήματος, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε.
** Καταδίκη
* Ο πεθερός του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο 47χρονος έκανε ό,τι μπορούσε και μόλις είδε τη φωτιά, ειδοποίησε όλη την οικογένειά του, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Εκτίμησε πως η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα και όχι από το καπνιστήρι που είχε για τις μέλισσες, επειδή δεν το είχε χρησιμοποιήσει, ενώ το συγκεκριμένο εργαλείο δε βγάζει σπίθες.
* Ο πρόεδρος της Βέργας κατέθεσε ότι ο ίδιος ο μελισσοκόμος τον ενημέρωσε για τη φωτιά και μαζί με τον πυροφύλακα ανέβηκαν στην περιοχή. Βεβαίωσε επίσης πως είδαν τον κατηγορούμενο να βοηθά στην κατάσβεση, αλλά και να κινδυνεύει και ο ίδιος. Μάλιστα, είπε ότι όλοι επέμεναν να πάει στο νοσοκομείο, διότι είχε πάθει εγκαύματα, αλλά αυτός δεν έφευγε αν δεν έσβηνε πρώτα η φωτιά.
* Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είναι πάντα προσεκτικός στη δουλειά του, αλλά και πως είναι δύσκολο από το καπνιστήρι να υπάρξει σπίθα.
* Υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής, καθώς και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, στον οποίο είναι μέλος. Ενδιαφέρον είχε και η κατάθεση ιδιοκτήτη αγροτικής έκτασης, μέρος της οποίας κάηκε από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά. Όπως είπε, δεν έχει καμία αξίωση από τον κατηγορούμενο, ούτε ζητά αποζημίωση, διότι ξέρει πως ήταν ένα συμβάν που δεν ήθελε να γίνει και είδε τις προσπάθειές του να σβήσει τη φωτιά.
* Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε πως το πρωί εκείνης της ημέρας είχε πάει στη Μεσσήνη, όπου έχει άλλα μελίσσια, όπου και χρησιμοποίησε το καπνιστήρι. Λίγο μετά τις 12.30 επέστρεψε στη Βέργα και μετέβη στην περιοχή, όπου το προηγούμενο βράδυ είχε τοποθετήσει κυψέλες. Όπως είπε, πήγε διότι πίστευε πως είχε ξεχάσει κάποια κυψέλη κλειστή, και πράγματι είχε. Το καπνιστήρι το ακούμπησε πάνω σε κλούβα, στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου. Γυρνώντας, είδε να καίγεται η καρότσα και αμέσως προσπάθησε να απομακρύνει το καιόμενο όχημα και να μεταβεί σε σημείο με νερό. Στα 30 μ. από το σημείο σταμάτησε σε σπίτι, όπου έσβησε το αυτοκίνητο, όμως το πλαστικό που καιγόταν στην καρότσα είχε δημιουργήσει εστίες φωτιάς στα σημεία από τα οποία περνούσε. Μαζί με έναν εργάτη που βρισκόταν εκεί πήραν κουβάδες και πήγαν στο σημείο να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησε την Πυροσβεστική.
* Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του ζήτησε την ενοχή του όπως κατηγορούνταν, σημειώνοντας πως κάηκε δασική έκταση, ενώ κινδύνεψαν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.
* Τελικά, το Δικαστήριο δε δέχθηκε την περίσταση που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για όσους βοηθούν στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς που έχει προκληθεί από αμέλειά τους και τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκισης.

~**Νέο... καταφύγιο αλλοδαπών στην οδό Ψαρών


 * Ένα νέο καταφύγιο λαθρομεταναστών, στο κέντρο της Καλαμάτας, επί της οδού Ψαρών, ανακάλυψαν χθες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, μετά από σχετικές καταγγελίες δημοτών.
* Αυτή τη φορά, οι εικόνες που αντικρίσαμε δεν ήταν το ίδιο θλιβερές με αυτές όσων διέμεναν στα… έγκατα της πόλης, στην κοίτη του ποταμού Νέδοντα. Σ’ ένα οικόπεδο της περιοχής είχε δημιουργηθεί ένα πρόχειρο καταφύγιο, όπου οι διαμένοντες είχαν τοποθετήσει στρώματα για να κοιμούνται.
 * Πάντως, από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, σε σύσκεψη που έγινε προχθές στο Δημαρχείο, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, να παρασχεθούν στους διαμένοντες αλλοδαπούς στην κοίτη του Νέδοντα διάφορες ιατροφαρμακευτικές φροντίδες πρώτης ανάγκης, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια, για όσους το επιθυμούν, να προωθηθούν στο γραφείο επανεπιστροφής στην πατρίδα τους που έχει συσταθεί στην Αθήνα.

~**Costa Navarino


Διεθνής διάκριση για το The Romanos στο Λονδίνο
 * Ως «Favourite Overseas Leisure Hotel: Europe, Asia Minor and the Russian Federation», στον καθιερωμένο θεσμό Conde Nast Traveller Readers’ Travel Awards 2011, της γνωστής αγγλικής έκδοσης, βραβεύθηκε στο Λονδίνο το The Romanos, a Luxury Collection Resort, που βρίσκεται στην Costa Navarino.
* Για πρώτη φορά, στη 14ετή πορεία του θεσμού, ελληνικό ξενοδοχείο κερδίζει την πρώτη θέση. Η βράβευση αυτή συμβάλλει περαιτέρω στην ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνίας και της Costa Navarino, ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς διεθνώς.
 * Τα βραβεία απονέμονται ετησίως, βάσει της ψηφοφορίας δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών του Conde Nast Traveller. Η διεθνώς καθιερωμένη αγγλική έκδοση επιβραβεύει κάθε χρόνο τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο και θεωρείται από τους σημαντικότερους θεσμούς στον ξενοδοχειακό τομέα. Η Ελλάδα είχε σημαντική αναγνώριση στη φετινή απονομή, καθώς τα ελληνικά νησιά έλαβαν πρώτη θέση στην κατηγορία Νησιά (Islands), ενώ στο συνολικό Τop 100 των καλύτερων εμπειριών ανά τον κόσμο, τα ελληνικά νησιά και το The Romanos έλαβαν 3η και 4η θέση αντίστοιχα.
* Κατά τη διάρκεια της βράβευσης, ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TEMES, φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino, παρέλαβε το βραβείο, σημειώνοντας: «Μας τιμά ιδιαιτέρως αυτή η διεθνής αναγνώριση. Μας γεμίζει χαρά να βλέπουμε τους επισκέπτες μας να απολαμβάνουν τις παροχές και τις αυθεντικές μεσσηνιακές εμπειρίες, κατά τη διαμονή τους στο The Romanos, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η φιλοσοφία μας στην Costa Navarino περιστρέφεται γύρω από την προστασία και ανάδειξη της Μεσσηνίας, των παραδόσεων, παράλληλα με το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία της. Η έναρξη λειτουργίας τον περσινό Μάιο ήταν αποτέλεσμα σοβαρής μελέτης, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ένα υψηλό επίπεδο παροχών και υποδομών, που θα συνδέονται αρμονικά και θα προβάλλουν το φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής. Αυτή η προσπάθεια αντικατοπτρίζεται σε κάθε πτυχή του έργου, από την αρχιτεκτονική και τον εσωτερικό σχεδιασμό, στη γαστρονομία, τις υπηρεσίες και την ποικιλία δραστηριοτήτων».

~**Μεθώνη


Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα με 12.000 ευρώ λεία
 * Το ποσό των 12.000 ευρώ άρπαξε με την απειλή όπλου άγνωστος δράστης χθες το πρωί από την Αγροτική Τράπεζα Μεθώνης.
* Ο ληστής μπήκε στο υποκατάστημα έχοντας καλύψει το πρόσωπό του με ένα σκούφο και ένα μαντήλι. Κρατώντας όπλο, απείλησε τους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην τράπεζα και ζήτησε τα χρήματα από τα ταμεία. Οι υπάλληλοι έδωσαν τα χρήματα και αυτός έφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.
 * Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ληστής έδρασε μάλλον μόνος του και χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο όχημα κοντά στην τράπεζα.
* Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας για τον εντοπισμό του, ενώ συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής. Παράλληλα, συλλέχθηκαν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

~**  Τμήμα Μεγαγωγών


Υπόνοιες για καθυστέρηση ίδρυσής του
 * Υπόνοιες για παραμέληση υλοποίησης της απόφασης ίδρυσης τμήματος μεταγωγών στην Καλαμάτα υπάρχουν μετά την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί, αλλά και πληροφορίες πως με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρούν με στελέχωση τα αντίστοιχα τμήματα που έχουν δημοσιευθεί στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα με αυτό της Καλαμάτας, αλλά όχι εκείνο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως προχωρά η στελέχωση μόνο των τμημάτων Ηρακλείου και Λαμίας.
 * Σε επικοινωνία, πάντως, που είχαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Αντώνη Κουτσολιά, μας επισήμανε πως δεν έχει καμία τέτοια πληροφόρηση. Αντίθετα, έχει ενημερωθεί ότι εντός των ημερών θα εκδοθεί διαταγή και για τη στελέχωση του αντίστοιχου τμήματος στην Καλαμάτα.

~** Iερά Μητρόπολη Μεσσηνίας


Προκήρυξη υποτροφιών για άπορους φοιτητές
 * Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» ανακοινώθηκε ότι στην από 15/7/2011 συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη των κάτωθι υποτροφιών σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
**  Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι παρακάτω κατηγορίες φοιτητών:
 *** ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄

Χορηγούνται τέσσερις (4) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
*** ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄

Χορηγούνται δύο (2) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
*** ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄

Χορηγούνται δύο (2) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
* Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από 1 έως 10 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 9.00-13.00, στη Γραμματεία του Ταμείου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας (Μητροπολίτου Μελετίου 13,ΤΚ 24.100, Καλαμάτα, τηλ. επικοινωνίας: 6937482151 begin_of_the_skype_highlighting 6937482151 end_of_the_skype_highlighting, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: taamfimm@yahoo.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ).

*** Δικαιολογητικά

1. Αίτηση (Να αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας, να αναγράφεται ευκρινώς η κατηγορία υποτροφίας την οποία αιτείται, καθώς και τα συνημμένα δικαιολογητικά που προσκομίζει ο αιτών ή η αιτούσα). Το πρότυπο της αιτήσεως χορηγείται από τη Γραμματεία του Ταμείου.

2. Απολυτήριο Λυκείου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο).

3. Ατομικό Δελτίο Επιτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο).

4. Βεβαίωση εγγραφής στο ΑΕΙ εισαγωγής.

5. α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Εφορίας του προηγουμένου οικονομικού έτους, που να φαίνεται το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του αιτούντος (σε περίπτωση που δεν υπάρχει ατομικό εισόδημα, τότε κατατίθεται Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν κατέθεσε ο αιτών φορολογική δήλωση κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος), και β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9), οικογενειακή και ατομική, η οποία θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνεται ότι είναι η τελευταία υποβληθείσα εις την οικεία ΔΟΥ.

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο θα προκύπτει: α) Η ελληνική ιθαγένεια, β) Η ηλικία (όχι μεγαλύτερη των τριάντα (30) ετών) και γ) Καταγωγή και μόνιμη κατοικία.

7. Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου ότι δε λαμβάνει άλλη υποτροφία από άλλη πηγή.

8. Βεβαίωση από τον εφημέριο της ενορίας ότι ο δικαιούχος είναι κάτοικος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κατά την ημερομηνία εισαγωγής του στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

9. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητος.

10. Κάθε άλλο δικαιολογητικό το οποίο κατά την κρίση του αιτούντος θα βοηθούσε στην καλυτέρα αξιολόγηση.
* Ο δικαιούχος υπότροφος δύναται να συνεχίσει να λαμβάνει την υποτροφία έως τη λήψη του πτυχίου του, σύμφωνα με τα απαιτούμενα εξάμηνα σπουδών του τμήματος φοιτήσεώς του, εφόσον πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

~** Πριν 94 χρόνια


ΚΑΤΑ την προχθεσινήν συνεδρίασίν της η ενταύθα επιτροπή των τροφίμων απεφάσισεν όπως σήμερον γίνη διανομή του παραληφθέντος ενός βαγονίου σίτου υπό του Κατσαΐτη και του αφιχθέντος χθες ετέρου τοιούτου. Η επιτροπή επίσης απεφάσισεν όπως, κατόπιν της αρνήσεως των παντοπωλών να διανείμουν τον καφφέ προς 6,15 κατ’ οκάν, αυξήση την τιμήν αυτού εις 6,20 κατ’ οκάν και ούτω σήμερον να γίνη διανομή αυτού εις τους κατοίκους. Θα δοθούν 18 δραμ. κατ’ άτομον.

 -ΑΓΝΩΣΤΟΙ διαρρήξαντες την οικίαν της εκ Μάρτζελι Ελένης χήρας Γ. Ρήγα κειμένην εις την θέσιν Ρέμμα της περιφερείας του άνω χωρίου και αφήρεσαν 115 δραχ. εις μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας εν όλω 6.000 δραχμών. Εκ των προανακρίσεων ας ενήργησεν ο αστυνομικόν σταθμάρχης Αλιφείρας προέκυψαν ικανά στοιχεία συνενοχής κατά των Βασιλ. Παν. Τσαρουχά, Κων. Τσαρουχά και Κων. Αδαμοπούλου.

 -ΟΛΙΓΟΝ έξωθι του χωρίου Καλυδώνος εκλάπη υπ’ αγνώστου εις ημίονος ανήκον εις τον Παναγιώτην Ανδρικόπουλον.


**** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :


~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-

~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  977 αναρτησεις Βίντεο .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/08/12-2011.html  , Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 , Θεατρικη Παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας 12 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 , Το Περιβόλι της Παναγιάς -Άθως σε Φωτογραφίες 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 ,ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 , ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 , ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Αύγουστος 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/18-2011_18.html  , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/19-2011.html  , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/20-8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Σαββατο 20-8-2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 , Προγραμματισμός Εκδρομών .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ Διαβαίνοντας και Ενημερώνοντας .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post_30.html  , Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - Αλβανία- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στην Καθημερινοτητά μας Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011 ,ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ …ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://neanathes.blogspot.com/  , ΜΠΛΟΚ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΜΜΕΣΗ !!


*** Γάμος –Γέννηση –Βάπτιση Β-Α & Σ 2010-2011 :

~* http://youtu.be/WWGkXHyqlxM  ,



*** Γειά σου stamos1

 ο Neanathes σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
 http://go.sync.gr/afSyMaRC
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/Neanathes/

*** Η «Αγκαλιά» συμμετέχει στη 2η Παιδιαδρομή

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/2-h-agkalia-paidodiadromi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η Αγκαλιά, προστατεύοντας το παιδί από την εμβρυική του ηλικία και συμβάλλοντας στην πνευματική και φυσική του ανάπτυξη, συμμετέχει και στη 2η Παιδιαδρομή, που φιλοδοξεί να αποτυπώσει «όλο τον...

 1η Σεπτεμβρίου η άλλη Αρχιχρονιά...
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/1-september.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Καλό μήνα χαμομηλάκια :) The Month Of September 1η Σεπτεμβρίου Αρχή της Ινδίκτου- Το έθιμο της Αρχιχρονιάς στα Δωδεκάνησα... Ένα πολύ παλιό έθιμο που αναβιώνει στην Κω κάθε χρόνο τέτοια...

~** «Ο Κίκο και το Χέρι - Ο Κανόνας του εσώρουχου» The Underwear Rule

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/underwear-rule.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Το βιβλίο με τον Κίκο Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει ένα υλικό ευαισθητοποίησης με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Ονομάζεται «Ο Κανόνας του...

~**  Καλύτεροι μαθητές μετά τις 10 το πρωί!! Why do teenagers sleep late?


Ένα παράδειγμα για μίμηση απο την εγγονή μου!

Ο λιγνίτης κόβει παιδικές ανάσες

Καλύτεροι μαθητές μετά τις 10 το πρωί!! Why do teenagers sleep late?
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/10-why-do-teenagers-sleep-late.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Επιμέλεια: Γιώργος Αγγελόπουλος Το παιδί σας είναι 13 χρόνων και το πρωί δεν θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι για να πάει στο σχολείο. Εσείς το κατηγορείτε ότι είναι τεμπέλης και ότι δεν πάει να...

Ένα παράδειγμα για μίμηση απο την εγγονή μου!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/example-to-follow-from-my-granddaughter.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Κατασυγκινημένη από αυτό που έμαθα σήμερα από τα εγγόνια μου και το θεωρώ σαν παράδειγμα για πολλά παιδάκια, αποφάσισα να σας το πω γιατί ... η χαζογιαγιά υπάρχει πάντα μέσα μου και ... μόνο πάνα...

Ο λιγνίτης κόβει παιδικές ανάσες
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/08/o-lignitis-kovei-paidikes-anases.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Αυξημένη συχνότητα παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος έχουν δείξει μελέτες σε παιδιά που βρίσκονται κοντά σε λιγνιτικούς σταθμούς, π.χ. Δυτική Μακεδονία. Ειδικώς όταν πρόκειται για τη...

~**  ~** TROGIR KROATIAS 4 , : http://www.youtube.com/watch?v=4GOq5StKvdc ,




~** ΤΡΟΓΚΙΡ ΚΡΟΑΤΙΑΣ 5 : http://www.youtube.com/watch?v=mwHrOpHiFe4 ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: