Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στο  αγιάζι της καθημερινότητας , :
Πέμπτη  8 Δεκεμβρίου  2011 .-
** Barroso: Θεωρεί ότι είναι πιθανή μια λύση της κρίσης

~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  * Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη αποδεικνύοντας ότι θα κάνουν οτιδήποτε είναι πιθανό για να διασφαλίσουν ότι η νομισματική ένωση είναι μη αναστρέψιμη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.
 * «Θεμελιωδώς, η κρίση είναι εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας και πρέπει να αποδείξουμε από κοινού ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εγγυηθούμε ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο», δήλωσε.
 * «Για αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη πειθαρχία, περισσότερη σύγκλιση και για αυτό υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί αυτή η ενισχυμένη διακυβέρνηση», τόνισε.
 * Ο Barroso μιλούσε προσερχόμενος στη συνάντηση των κεντροδεξιών Ευρωπαίων πολιτικών στη Γαλλία, εν όψει της Συνόδου των ηγετών της ΕΕ σήμερα και αύριο.
 * «Καλώ όλους τους επικεφαλής των κρατών να εργαστούν για αυτή τη λύση και πιστεύω πως είναι πιθανό και ότι θα έχουμε αποτελέσματα», δήλωσε.
 * Λίγο αργότερα και μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία, ο Barroso έκανε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους, κατά την όγδοη Σύνοδο Κορυφής για φέτος, η οποία ξεκινάει το βράδυ στις Βρυξέλλες και να στηρίξουν το ενιαίο νόμισμα.
 * «Η Σύνοδος στην οποία θα παραβρεθούμε σήμερα στις Βρυξέλλες είναι πράγματι πολύ σημαντική» επεσήμανε ο Barroso, ενώ συμπλήρωσε: «Αυτό που περιμένω από τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι όχι να μας πουν τι δεν μπορούν να κάνουν, αλλά τι μπορούν να άνουν για την Ευρώπη. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια του στραμμένα πάνω μας και αυτό που περιμένει είναι ευρωπαϊκές λύσεις και όχι αλλά εθνικά προβλήματα».

** Στο 17,5% η ανεργία το Σεπτέμβριο
~ Στο 17,5% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο του 2011, έναντι 12,6% το Σεπτέμβριο του 2010 και 18,4% το Αύγουστο του 2011.  * Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Σεπτέμβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.051.109 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 857.656 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.440.050 άτομα.
 * Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 315.386 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (μείωση 7,2%) και αυξήθηκαν κατά 16.572 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2011 (αύξηση 0,4%).
 * Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 229.941 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (αύξηση 36,6%) και μειώθηκαν κατά 50.297 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2011 (μείωση 5,5%).
 * Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 120.120 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (αύξηση 2,8%) και κατά 36.547 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2011 (αύξηση 0,8%).

** Δημοσκόπηση αλλάζει τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ
* Κάθε εσωκομματική συζήτηση είναι άκαιρη και άτοπη, δεδομένου ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει την κρίσιμη σύνοδο της ΕΕ και το PSI, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα.
Νέα δεδομένα διαμορφώνει στο εσωκομματικό σκηνικό του ΠΑΣΟΚ, δημοσκόπηση της Pulse RC, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις για να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ.
 * Ο υπουργός Υγείας συγκεντρώνει προτιμήσεις 20% στο σύνολο των ερωτηθέντων και 25% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου που συγκεντρώνει 16% και 22% αντιστοίχως, ενώ Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Παπουτσής, συγκεντρώνουν μονοψήφια νούμερα.
 * Την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος επιθυμεί μόλις το 25% του συνόλου (το 13% τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ το 12% προτιμά να είναι άλλος ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία). Το 49% δεν τον θέλει σε κανένα ρόλο, ενώ το 26% τηρεί σιγή ή δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει.
* Αλλά και στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ η εικόνα δεν είναι καλύτερη: μόνο το 37% θέλει την παραμονή Παπανδρέου (το 20% εξ αυτών τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό), ενώ το 45% τον απορρίπτει πλήρως και το 18% δεν απαντά.
* Τέλος, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο του δείγματος, συγκεντρώνοντας 20% έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ.
* Οι συναντήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ πάντως συνεχίζονται, με τελευταία τη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Άννα Διαμαντοπούλου, όπου οι δυο τους συμφώνησαν ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, καθώς η τεταμένη κατάσταση δυσκολεύει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά και το έργο που πρέπει να επιτελεστεί. * Την ίδια ώρα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα τόνιζε ότι κάθε εσωκομματική συζήτηση είναι άκαιρη και άτοπη, δεδομένου ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει την κρίσιμη σύνοδο της ΕΕ και το PSI.
 * «Πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτή τη σύνοδο και στη συνέχεια στο PSI, το οποίο δεν είναι δεδομένο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Ανακοίνωσε, πάντως, ότι μετά το «κλείσιμο» του PSI, θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα στο Κίνημα.
* Άφησε αιχμές για όσους θέτουν ηλικιακά κριτήρια και όρια, λέγοντας ξεκάθαρα ότι κανένας δεν πρέπει να αποκλείεται, ενώ χαρακτήρισε «αηδιαστικά», σε ορισμένες περιπτώσεις, «τα καλλιστεία ονομάτων», όπως τα χαρακτήρισε, που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.
 * Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο αρχηγός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει το κόμμα, αλλά και να απευθυνθεί σε ευρύτερο «ακροατήριο».
 * Για τον χρόνο διάρκειας της κυβέρνησης Παπαδήμου, επανέλαβε ότι πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει, εκφράζοντας την ευχή αυτό να έχει συμβεί «μέχρι την άνοιξη».

**  Ριζικό «λίφτινγκ» στην απονομή δικαιοσύνης
* Σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία της δικαιοσύνης φέρνει με νομοσχέδιό του ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έχοντας ως στόχο την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης.  * Με γνώμονα την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, η οποία, όπως είπε «είναι συνυφασμένη με την οικονομική δραστηριότητα, καθώς η αρνησιδικία αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας», ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου παρουσίασε νομοσχέδιο, με το οποίο αλλάζει άρδην η λειτουργία της Δικαιοσύνης.
 ~ Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει:
 - επέκταση κατά δύο ώρες του ωραρίου λειτουργίας των ακροατηρίων στα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια
- άμεση έκδοση του συναινετικού διαζυγίου με ιδιωτικό συμφωνητικό
- αύξηση των χρηματικών ορίων που χαρακτηρίζουν κακουργηματική κάποια πράξη. Για τα αδικήματα που το όριο ήταν 73.000 ευρώ αυτό αυξάνεται στα 300.000 ευρώ, ενώ για τα αδικήματα που ήταν 150.000 ευρώ αυξάνεται στα 500.000 ευρώ.
- απλοποίηση και συντόμευση της διαδικασίας δημοσίευσης καταστατικού σωματείου, καθώς πλέον θα αρκεί διάταξη του Ειρηνοδίκη.
- θέσπιση τόκου επιδικίας για τις χρηματικές οφειλές, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη παράταση των δικών
- οι αποφάσεις για τους πιστωτικούς τίτλους θα δημοσιεύονται το αργότερο 48 ώρες μετά την συζήτηση.
- όλα τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικάζονται από τα Μονομελή Πρωτοδικεία. Η συζήτηση θα προσδιορίζεται μέσα σε 30 ημέρες και η απόφαση θα δημοσιεύεται το αργότερο μετά από 48 ώρες από την συζήτηση. Σε ειδικές περιπτώσεις θα δημοσιεύεται εντός 20 ημερών.
- Για τις εργατικές διαφορές η αγωγή θα προσδιορίζεται μέσα σε 90 ημέρες από την κατάθεσή της και η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδίδεται μέσα σε 30 ημέρες.
 * Για τιςμηνύσεις), θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, οι εξής διατάξεις:
 - δεν είναι υποχρεωτική η προκαταρκτική έρευνα στα πλημμελήματα
- δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν ανώνυμες καταγγελίες,
- ο μηνυτής θα καταθέτει παράβολο 100 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.
- θεσπίζεται Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργήματα που δεν επιφέρουν ισόβια κάθειρξη,
- σε περίπτωση διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα επί προφυλάκισης, το συμβούλιο θα αποφαίνεται αυθημερόν.
- αυτός που προσφεύγει κατά κλητήριου θεσπίσματος σε εισαγγελέα εφετών θα πρέπει να καταθέτει παράβολο 300 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.
- η αναβολή γίνεται σε δικάσιμο στην οποία προεδρεύει ο ίδιος δικαστής που προήδρευε του δικαστηρίου που έδωσε την αναβολή.
 ~ Ως προς την Διοικητική Διαδικασία:
 - ενισχύεται η πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας
- συγκροτείται ειδικός δικαστικός σχηματισμός στο ΣτΕ για την εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν στρατηγικές επενδύσεις
- για την προώθηση της διαδικασίας ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών προβλέπεται η έκδοση του διατακτικού των αποφάσεων αυτών μέσα σε επτά ημέρες. Σε περίπτωση που η δημόσια διοίκηση δεν αποστέλλει το φάκελο στο δικαστήριο, το δικαστήριο μπορεί να συνάγει τεκμήριο ομολογίας σε βάρος του δημοσίου για την πραγματική βάση του ισχυρισμού του αιτούντος και να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης.
- το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει δικαστική δαπάνη έως τριπλάσια της προβλεπόμενης, σε περιπτώσεις που ο ηττηθείς διάδικος συνέβαλε στην καθυστέρηση της διαδικασίας.
- εισάγεται η ποινική δίκη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
 * Τέλος, εισάγεται ο θεσμός της ηλεκτρονικής κατάθεσης των δικογράφων. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου αφορούν το ΣτΕ, τα διοικητικά δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες σχετικές διατάξεις που αφορούν τα πολιτικά και τα ποινικά δικαστήρια.

~**** ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ ΤΗς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :
** Ταυτότητα & ανανέωση

* Προτάσεις για τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος δημοσιοποίησαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης, Αθ. Οικονόμου και Φρ. Παρασύρης.
 * Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, οι τρεις βουλευτές πρότειναν την κατάργηση του σταυρού προτίμησης και την ανάδειξη των υποψηφίων με ανοικτές προκαταρκτικές εκλογές στη βάση μονοεδρικών ή ολιγοεδρικών περιφερειών, τη θέσπιση ασυμβίβαστου ανάμεσα στο λειτούργημα του βουλευτή και του υπουργού, χρονικό όριο στις συνεχιζόμενες θητείες των βουλευτών και εξορθολογισμό των προνομίων τους.
 * Επιπλέον, τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, χωρίς αλλαγή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του.
 * Σχετικά με το κράτος, πρότειναν να υπάρχει ελάχιστο εισόδημα για κάθε πολίτη που κινδυνεύει από ανέχεια, αλλά και μέγιστο εισόδημα για όλους τους ανώτατους δημόσιους υπαλλήλους, τους πολιτικούς, τους προέδρους των κρατικών επιχειρήσεων, ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης, οι εν λόγω βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν να διορίζονται οι γενικοί γραμματείς με επικύρωση από το Κοινοβούλιο, με αυξημένη πλειοψηφία.
* Ως προς το νέο παραγωγικό μοντέλο, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, Μεσσηνίας και Ηρακλείου αντίστοιχα, θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας σταθερός φορολογικός νόμος και ένας αποτελεσματικός και αδιάφθορος φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Ακόμη, είπαν ότι πρέπει να διευρυνθούν οι δυνατότητες δημιουργίας κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
* Οι προτάσεις αυτές των τριών βουλευτών έχουν αναρτηθεί στο blog re-start - όπου μπορούν να διατυπώσουν σχόλια και οι πολίτες -, ενώ έχουν αποσταλεί στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
* Επίσης, οι βουλευτές δήλωσαν ότι δεν αποτελούν ομάδα, ότι δεν έχουν κοινές απόψεις και ενδεχομένως να μην υποστηρίξουν και τον ίδιο υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές, υπάρχει όμως μια κοινή πρόθεση να προχωρήσει ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ ένα βήμα μπροστά.
* «Όποιος θέτει το δίλημμα φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ ή ηγεσία και μιλά μόνο για την ηγεσία, μιλάει για ένα άδειο πουκάμισο. Μας λείπει η ταυτότητα και πρέπει να την προσδιορίσουμε» επισήμανε ο κ. Οικονόμου.
* Οι τρεις πολιτικοί υπερασπίστηκαν τα δύο χρόνια της θητείας του ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο, λέγοντας ότι στο ερώτημα «αυτοσυντήρηση ή αυτοκαταστροφή», επιλέγουν το πρώτο.
* Συγκεκριμένα, ο κ. Βουδούρης είπε ότι δεν αποφεύγουν τη συζήτηση για τον απολογισμό της διετίας, αλλά «πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια ωρολογιακή βόμβα. Καταφέραμε να μην εκραγεί, αλλά όχι και να την απασφαλίσουμε».
* Ωστόσο, οι εν λόγω βουλευτές παρατήρησαν ότι, παρ’ όλο που έγιναν πολλές προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια, εν τέλει δεν τελεσφόρησαν. «Δε διαχειριστήκαμε την κρίση με τους όρους που έπρεπε, γι’ αυτό και προέκυψε η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου» είπαν και επισήμαναν ότι οι εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξουν πριν από τις εκλογές με συντεταγμένο τρόπο, και συμπλήρωσαν ότι δε θα επιβάλλουν αυτοί ποιος θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου και ποιος όχι. «Ζούμε σε δημοκρατία, όχι σε μπανανία» τόνισαν.
* «Δεν είναι αυτοσκοπός να παραμείνει ενωμένο το κόμμα, παρά μόνο αν υπάρχει κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Αν δεν υπάρχει, είναι πιο υγιές να χωρίσει με πολιτισμένο τρόπο» σημείωσε ειδικότερα ο κ. Βουδούρης.
* Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην κριτική μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση έπεσε εκ των ένδων και σε συνεργασία με τα συμφέροντα, και δήλωσε σχετικά ότι «η συνεχής μετάθεση ευθυνών δεν είναι ωραίο πράγμα. Τα συμφέροντα που δεν κατονομάζονται δεν υπάρχουν».
* Ο κ. Παρασύρης από την πλευρά του, επισήμανε ότι «τα συμφέροντα κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν το ίδιο».
* Και οι τρεις τάχθηκαν υπέρ της ηλικιακής ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ο κ. Παρασύρης είπε ότι «το λειτούργημα του βουλευτή είναι το πιο κλειστό επάγγελμα στη χώρα», ενώ ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «Μπλερ, Κλίντον και Ομπάμα ήταν πολιτικοί νεότερης γενιάς. Στην Ελλάδα θεωρούμαστε πολιτικά νήπια, όταν άλλοι στην ίδια ηλικία κυβερνούν τον κόσμο».

** Εκλογές Επιμελητηρίου στην Μεσσηνία

~ Σήμερα το βράδυ τα αποτελέσματα
* Στην τελική ευθεία μπαίνουν σήμερα οι επιμελητηριακές εκλογές, τέταρτη και τελευταία ημέρα, με τις κάλπες να σφραγίζονται στις 4.30 το απόγευμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
* Χθες ξεκίνησε η ψηφοφορία στην περιοχή της Καλαμάτας και σήμερα συνεχίζεται στο κτήριο του Επιμελητηρίου από τις 8.30 το πρωί.
* Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σήμερα το βράδυ θα έχει γίνει καταμέτρηση και θα μπορούν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
* Από νωρίς το πρωί χθες, οπότε άνοιξαν οι κάλπες στην Καλαμάτα, δεκάδες υποψήφιοι και από τους τέσσερις συνδυασμούς είχαν συγκεντρωθεί κάτω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου και παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα, που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία.
 ~ Γ. Καραμπάτος
* Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Καραμπάτο, η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συμμετοχή: «Η επιχειρηματική κοινότητα συμμετέχει ενεργά. Αύριο (σ.σ. σήμερα), λοιπόν, θα έχουμε δείγμα του πόσοι ψήφισαν. Το κυριότερο είναι ότι μετά την Κυπαρισσία και την Πύλο, όπου επίσης είχαμε μεγάλη συμμετοχή, το δείγμα αυτό θα δείξει και την ανησυχία των επιχειρηματιών για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά και την κοινωνία μας».
~ Γ. Γκούμας
* Από την πλευρά του, ο υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Γκούμας, τόνισε στο «Θάρρος» ότι η τρίτη μέρα της ψηφοφορίας κύλησε ομαλά και η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική. «Θέλουμε», σχολίασε, «οι επιχειρηματίες να πιστέψουν στο θεσμό και σε κάτι καινούργιο. Αυτή ήταν η προσπάθειά μας από την αρχή και πιστεύω ότι το καταφέραμε. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Έχουμε ξεπεράσει τους 1.600 ψηφοφόρους και φαίνεται ότι συνολικά θα ξεπεράσουμε τους 3.000. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που δε μας επέλεξαν. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να αναβαθμισθεί ο θεσμός».
~ Δημ. Αδαμόπουλος
* Τέλος, ο υποψήφιος με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία», Δημήτρης Αδαμόπουλος, επισήμανε επίσης πως τα όποια προβλήματα έχουν επιλυθεί και η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά. Και συμπλήρωσε: «Έχω διαπιστώσει ότι όλοι οι επαγγελματίες είναι ενημερωμένοι για τις θέσεις των συνδυασμών και βλέπουμε πολύ καλή ανταπόκριση στις θέσεις του δικού μας συνδυασμού, όπως στη μείωση των συνδρομών κατά 50% από 1/1/2012 και στην απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών του Επιμελητηρίου. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά αύριο».
~ Στις εκλογές του Επιμελητηρίου είναι υποψήφιος και ο κ. Νίκος Ψαλτήρας.

** "Οι παραγωγοί πρέπει να προστατεύσουμε την ποιότητα"

* «Φέτος η παραγωγή στη Μεσσηνία είναι μειωμένη κατά 70%, αλλά η ποιότητα είναι καλύτερη από πέρυσι, οι οξύτητες δεν ξεπερνούν τα 0,3 δέκατα» σημειώνει στο «Θ» για το ελαιόλαδο ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος από το ελαιοτριβείο «Αφοί Κωνσταντινόπουλοι - Γ. Κάργας» στο Πήδημα.
* Το ελαιοτριβείο παράγει κυρίως ΠΟΠ, αλλά και βιολογικό ή συμβατικό ελαιόλαδο. «Ξεκινήσαμε μαζί με τον αδελφό μου Νίκο Κωνσταντινόπουλο και τον Γιώργο Κάργα το 1999 με περίπου 200 πελάτες, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πελατολόγιο 1.930 ανθρώπων από 79 χωριά στην περιφέρεια, σε μια ακτίνα από Μέλπεια και Τσακώνα μέχρι και την Καλαμάτα. Ήμασταν από τους πρωτοπόρους, τρία - τέσσερα ελαιοτριβεία, που πήραμε πιστοποίηση για ΠΟΠ.
 * Ο κόσμος μάς εμπιστεύεται για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση. Έχουμε πιστοποίηση για ΠΟΠ Καλαμάτα, για βιολογικό, καθώς και πιστοποιητικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 22000: 2005 HACCP. Επίσης, φέτος βάλαμε σύστημα αυτόματης καταγραφής θερμοκρασιών, με το οποίο ηλεκτρονικά καταγράφονται οι θερμοκρασίες μάλαξης και διαχωριστήρα, όπου βγαίνει το λάδι, γιατί για να ονομαστεί ψυχρής έκθλιψης δεν πρέπει η θερμοκρασία να είναι πάνω από 30-32 βαθμούς κελσίου. Έτσι πετυχαίνουμε άριστη ποιότητα» λέει ο ελαιοτριβέας Νίκος Κωνσταντινόπουλος.
~ Όλα παίζουν ρόλο
* Και προσθέτει, όσον αφορά στην ποιότητα: «Έχουμε καταργήσει τα νάιλον σακιά εδώ και 8 χρόνια. Λέμε στους παραγωγούς να βγάζουν τις ελιές τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να μη τις αφήνουν 4-5 μέρες μαζεμένες στα σακιά, γιατί ανεβαίνει η οξύτητα και η ποιότητα του λαδιού χαλάει. Και βέβαια, έχουμε τα πάντα ανοξείδωτα και πιστοποιημένα, γιατί στην ποιότητα όλα παίζουν ρόλο. Από μόνοι μας οι παραγωγοί πρέπει να προστατεύουμε την ποιότητα, να μη βιαζόμαστε να μαζέψουμε άγουρες τις ελιές, ούτε να τις αφήνουμε να φτάνει Φεβρουάριος. Και να μη μαζεύουμε όταν είναι επηρεασμένες από τον πάγο. Το 90% των καλλιεργητών προσέχουν αυτά που τους λέμε. Ειδικά οι πιο νέοι».
* Βιολογικό: «Δεν κάνουν πολλοί. Από τους πελάτες μας, οι 10 κάνουν βιολογικό και μόνο δύο το πουλάνε ως τέτοιο. Ο κόσμος δεν ακολουθεί αυτή τη μέθοδο, γιατί δεν υπάρχει κίνητρο, αφού το βιολογικό πωλείται στην ίδια τιμή με το ΠΟΠ ή και με το συμβατικό».
* ΠΟΠ Καλαμάτα: «Στο ΠΟΠ είναι πιστοποιημένοι οι περισσότεροι πελάτες μας. Έχουν όφελος στην τιμή, γιατί σίγουρα είναι 10 - 15 λεπτά πάνω από το συμβατικό. Φέτος, βέβαια, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα με τις τιμές. Εμείς έχουμε δώσει ποσότητες ΠΟΠ με 2,40 ευρώ το κιλό. Το θέτουμε σαν όριο αυτό στο ΠΟΠ λάδι. Έπρεπε, βέβαια, να είναι πολύ πιο ακριβό. Και πουλάμε σε τυποποιητές, όχι χύμα για Ιταλία. Όσο για το συμβατικό, στην περιοχή, απ’ ό,τι ξέρω, πωλείται 2,20 - 2,25».
 ~ Αξιοποίηση αποβλήτων
* Αυτή την εποχή το ελαιοτριβείο δουλεύει νυχθημερόν. Τα σακιά αδειάζουν το ένα μετά το άλλο στη χοάνη. Από το ανεβατόριο οι ελιές φτάνουν στα αποφυλλωτήρια που ρουφάνε φύλλα ή ξένες ύλες, ο καρπός κοσκινίζεται, πάει στο πλυντήριο, πλένεται με καθαρό τρεχούμενο νερό, ανεβαίνει στο σπαστήρα, πολτοποιείται και πέφτει στους μαλακτήρες. «Το κυρίως μηχάνημα του ελαιοτριβείου είναι το ντεκάτερ τριών φάσεων, που βγάζει λάδι, πυρήνα και νερό (λιόζουμο). Από εκεί το λάδι κατευθύνεται στους διαχωριστήρες, όπου καθαρίζεται και είναι έτοιμο για φαγητό».
* Και τα απόβλητα τι γίνονται; «Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αυτά ποτίζουμε τα χωράφια» λέει ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Έχουμε πάρει άδεια για φυτάρδευση εδώ και τρία χρόνια και έχουμε κάνει ειδική μελέτη με αγωγούς. Έτσι, τα χωράφια που καλλιεργούμε το καλοκαίρι, έχουν 50% παραπάνω απόδοση στην παραγωγή από πριν. Για όλα υπάρχει λύση, όπως και για τα σκουπίδια, πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα. Και γι’ αυτό θα μπορούσε να βρεθεί λύση, αλλά δεν αφήνουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

** ΕΛΜΕ
Η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών πρώτη δύναμη στη Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
* Η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. Οι καθηγητές με την ψήφο τους εμπιστεύθηκαν τις αριστερές - προοδευτικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ και λοιπές αριστερές πολιτικές οργανώσεις και σχήματα) και παράλληλα έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
 * Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, που διεξήχθη στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, έλαβαν μέρος 176 καθηγητές και βρέθηκαν 16 λευκά ψηφοδέλτια και 1 άκυρο.
 * Η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών έλαβε 57 ψήφους και 3 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η ΔΑΚΕ έλαβε 50 ψήφους και 2 έδρες, η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΠΑΜΕ) 32 και 1 και η ΠΑΣΚ Δ.Ε. 20 ψήφους και 1 έδρα. Από τη Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών εκλέγονται οι Θεόδωρος Βίτσας με 36 ψήφους, Δημήτρης Πανόπουλος με 30 και Κιουρή Χαρά με 24, από τη ΔΑΚΕ ο Δημήτρης Στυλιανός με 45 ψήφους και η Μαρίκα Καραμπά με 28, από την Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών ο Γιώργος Μπαρδαμάσκος με 21 ψήφους και από την ΠΑΣΚΕ ο Γιάννης Σάκουλας με 13 ψήφους.
 * Για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι, από τη ΔΑΚΕ ο Δημήτρης Πούλος και από την ΠΑΣΚ η Όλγα Γεωργακοπούλου.
 * Η αποχή κυμάνθηκε στο 30% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οφείλεται στην απογοήτευση και την οργή «πράσινων» και «γαλάζιων» καθηγητών από την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, αλλά και στην άρνηση συναδέλφων τους να καταβάλουν το χρηματικό τίμημα συμμετοχής στις εκλογές, γεγονός που, ιδίως για κάποιους επώνυμους, όπως ακούστηκε, γαλαζοπράσινους, με θέσεις και αξιώματα των ιδίων και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, σχολιάστηκε έντονα και καυστικά!
 ~ Α΄ ΕΛΜΕ
 * Όσον αφορά στην Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν: η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ, η Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών, η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (στηριζόμενη από το ΠΑΜΕ) και η Αυτόνομη Κίνηση Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας.

** Σανί Κυπαρισσίας

~ Όργωσαν μέχρι και δασικό μονοπάτι  * Μέχρι και δασικό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, στο Σανί Κυπαρισσίας, όργωσαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα!
 * Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό που συνέβη και συμβαίνει, τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή, με την περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
 * Μάλιστα, στο φύλλο της Τρίτης 15 Νοεμβρίου είχαμε σχετικό και καυστικό σχόλιο στο «Θ» για όσα τελευταία συνέβησαν στο Σανί και μας κατήγγειλε εκπρόσωπος τουριστικής μονάδας στην περιοχή.
 * Συγκεκριμένα, σημειώναμε: «Οικολογική καταστροφή διαρκείας συντελείται στον Κυπαρισσιακό κόλπο και συγκεκριμένα στο Σανί Κυπαρισσίας, τα τελευταία χρόνια και, δυστυχώς, Αρχές και υπηρεσίες σιωπούν “ένοχα”. Πριν από δύο χρόνια περίπου, με την ανοχή (αν όχι και την παρότρυνση - συγκατάθεση) του Δήμου Κυπαρισσίας, στην παραλία του Σανί διανοίχθηκε “παράνομα” δρόμος, ο οποίος συνεχώς συντηρείται, καταστρέφοντας τις αμμοθίνες και όλη τη φυσική βλάστηση και ομορφιά, χωρίς καμία άδεια και καμία έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές (Λιμενικό, Κτηματική Υπηρεσία, Δασαρχείο). Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη παραλία είναι μία από τις παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας, ενώ αυτή είναι εντός των ορίων του Προγράμματος Natura! Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όπως μας κατήγγειλε εκπρόσωπος τουριστικής μονάδας στην περιοχή, σαν να μην έφτανε η αλλοίωση και η καταστροφή που ήδη έχει υποστεί το περιβάλλον, έφτασαν στο σημείο να οργώσουν μέχρι και δασικό μονοπάτι που οδηγεί στην ακτή! Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς προκαλούν θλίψη και οργή. Οργωμένο μονοπάτι, επεμβάσεις με μηχανήματα για διάνοιξη δρόμου στην παραλία, πλαστικά καλλιεργειών διασκορπισμένα, λόφοι από καμένα πλαστικά καλλιεργειών. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και τα ερωτήματα που τίθενται αμείλικτα: Οι τοπικές Αρχές και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τι κάνουν απέναντι σε αυτό το έγκλημα διαρκείας στο Σανί Κυπαρισσίας; Γιατί δεν αντιδρούν;».
 * Τρεις εβδομάδες μετά το σχόλιό μας, με το οποίο αναδείξαμε την περιβαλλοντική και οικολογική διάσταση και έκταση του προβλήματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και οι τοπικές Αρχές δε φαίνεται να «συγκινούνται» και ουσιαστικά δεν έχουν, μέχρι στιγμής, δείξει κάποιο ενδιαφέρον για όσα θλιβερά σε βάρος του περιβάλλοντος συμβαίνουν στο Σανί.
 * Όπως είπε στο «Θ» εκπρόσωπος τουριστικής μονάδας στην περιοχή, στις 7 Νοεμβρίου κατέθεσε σχετική αναφορά στο Δασαρχείο, την Κτηματική Υπηρεσία, το Λιμενικό και την Περιφέρεια, αλλά μέχρι χθες μόνο κλιμάκιο του Δασαρχείου είχε επισκεφθεί την περιοχή για αυτοψία, και πέραν αυτού ουδέν! Ούτε καν έχουν απαντήσει οι αρμόδιοι στη σχετική αναφορά που τους έχει κατατεθεί! Τι, άραγε, συμβαίνει; Γιατί όλοι σιωπούν;

** Δηλώνει ο Μπεχράκης

~ Ήξεις... αφήξεις Νίκα για τον περιμετρικό  * Για… οβιδιακές μεταμορφώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα στο θέμα της κατασκευής του περιμετρικού δακτυλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και της αποζημίωσης των ιδιοκτητών των απαλλοτριωμένων οικοπέδων, έκανε λόγο προχθές ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», Σταμάτης Μπεχράκης.
 * Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του υποστήριξε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος εμφανιζόταν με μια παράλογη στάση για το θέμα. Ειδικότερα, υποστήριζε ότι θα πάει στο Δικαστήριο να ζητήσει τη μείωση των τιμών που όρισε το Πρωτοδικείο, προσπαθώντας έτσι να παρέμβει σε αυτό το καταφύγιο που έχει κάθε πολίτης για να αποδείξει το δίκιο του. Πριν από αυτό, βέβαια, είχε ταχθεί στο πλευρό των ιδιοκτητών.
* Με τις τελευταίες δηλώσεις του, όμως, έκανε μια μεγάλη κωλοτούμπα, μια κυβίστηση, λέγοντας ότι δε θα μιλήσει για τις τιμές των απαλλοτριώσεων και ότι το δικαστήριο είναι αρμόδιο να τις κρίνει. Καλό είναι, σοφό θα έλεγα, να σιωπάς μερικές φορές αντί να μιλάς».
* Επιπλέον, ο κ. Μπεχράκης παρατήρησε ότι δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να κάνει σχόλια για υπέρογκες αποζημιώσεις, όταν ο ίδιος ο Δήμος Καλαμάτας, για μια έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, διεκδικεί 200.000 ευρώ ή όταν το κράτος, μέσα σε αυτή την κρίση, έρχεται να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές τιμές.

** Οδός Φαρών Καλαμάτας  

~ Δημόσια διαβούλευση για το δυτικό πεζοδρόμιο  * Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Καλαμάτας η δημόσια διαβούλευση για την ανακατασκευή και τη διεύρυνση του πεζοδρομίου της οδού Φαρών.
* Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, με τη συγκεκριμένη μελέτη επιδιώκεται η διεύρυνση του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών από την οδό Ναυαρίνου έως την οδό Πλάτωνος, με κατάληξη στη συμβολή του ανατολικού πεζοδρομίου της Πλάτωνος και Αριστομένους. Με αυτό τον τρόπο θα παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς και άνετης κίνησης των πεζών από την παραλία μέχρι το βόρειο τμήμα του Δημοτικού Πάρκου (ΟΣΕ). Το συνολικό μήκος της ανάπλασης είναι 1.150 μέτρα, εκ των οποίων 900 μέτρα επί της Φαρών και τα υπόλοιπα 250 μέτρα της Πλάτωνος.
 * Με την παρέμβαση περιορίζεται το πλάτος του σημερινού οδοστρώματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται για την οδό Φαρών μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,5 μέτρων και για την οδό Πλάτωνος, που είναι χαρακτηρισμένη ως μονόδρομος, δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην ίδια κατεύθυνση, πλάτους 3 μέτρων.
* Το πλάτος του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών θα είναι 5 μέτρα από 3,25 μέτρα, στη δε Πλάτωνος θα κυμαίνεται από 3 έως 4 μέτρα (εξαίρεση το τμήμα μπροστά από το ΙΚΑ με πλάτος πεζοδρομίου 8 μέτρων). Σε όλα τα διευρυμένα πεζοδρόμια και σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο προβλέπονται από τη μελέτη εσοχές για τη στάθμευση επιβατηγών οχημάτων, οχημάτων ΑμεΑ κ.λπ.
* Επίσης, θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων και διαβάσεις πεζών στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων, όπου και τα πεζοδρόμια θα είναι πεπλατυσμένα.
* Το έργο αφορά σε επιφάνειες συνολικού εμβαδού 5.500 μ2 (πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης).
* Σε ό,τι αφορά το πράσινο, προτείνεται η δημιουργία γραμμικής δενδροστοιχίας με φύτευση μεγάλων δένδρων, σε απόσταση 8,5 μέτρων μεταξύ τους.
* Σε όλο το πεζοδρόμιο έμφαση έχει δοθεί στα ΑμεΑ, με την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών, καθώς και την κατασκευή ραμπών πρόσβασης από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.
* Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανωτέρω έργου ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ περίπου.

**

**  Από τις Βιντεοαναρτήσεις  μας :
~** Εικόνα 028 - ΑΓΡΙΝΙΟ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=YAf94k0q0ZY  ,




~** Εικόνα 036 - Παλαιοκαρυά - Τριχονίδα 2011 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=ihA6ia7v3xU  ,



~** Εικόνα 037 - Λίμνη Τριχονίδα Παραβόλα 2011 :
* http://www.youtube.com/watch?v=qRXJ7OajJ84



~** Εικόνα 038 - Άγιος Γεώργιος (Τραγάνα) Παραβόλας 2011 :
* http://www.youtube.com/watch?v=Q55xIIwCIrc  ,



~** Εικόνα 039 - Παραβόλα-Kενούργιο –Παναιτωλιο Αγρινίου 2011 :
* http://www.youtube.com/watch?v=FOvroRy5V_E  ,



~ ~*(* Εικόνα 040 - Κάτω Τραγάνα Αγρινίου Καινούργιο 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=9UpkBEwjHXA  ,




~*(* Εικόνα 044 - ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=nhqNj_dR3rY  ,



~** https://www.facebook.com/pages/ΑΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Ο-ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ/120181594759592  ,

** ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ
* Κατά το έτος 306 μ.Χ. ο Άγιος Δημήτριος πήρε το στεφάνι του μαρτυρίου. Το δε σώμα του Αγίου ενταφιάστηκε κρυφά από κάποιους πιστούς Χριστιανούς στον τόπο του μαρτυρίου του. Σ' εκείνο το δημόσιο λουτρό, ξεκίνησε να αναβλύζει μύρο από τον τάφο του Αγίου Δημητρίου κι έτσι ο Άγιος πήρε το προσωνύμιο Μυροβλύτης. Μάλιστα όσο περισσότεροι Χριστιανοί έπαιρναν μύρο για ευλογία, τόσο περισσότερο αυτό πλήθαινε αντί να λιγοστεύει.

** ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
* http://www.youtube.com/  ,
ΨΑΛΤΟΤΡΑΓΟΥΔΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΨΑΛΛΕΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Μια ιεραποστολικη προσπαθεια του ΙΔ παρεκκλησιου Αγιου Θεραποντ...

* http://youtu.be/lopgIDJ3MZ4  , Die Flippers - Liebe kennt keine Sprache  



 ** Natassa Theodoridou - Eho Mia Agalia
* http://www.youtube.com/
Music video by Natassa Theodoridou performing Eho Mia Agalia. (C) 2006 SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT (GREECE) A.E

** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: «ΤΑ ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ…»
* http://www.agioritikovima.gr/
Διηγείται ο Γέροντας. Κάποτε διάβαζα το βίο του Άγιου Σεραφείμ του Σαρώφ και στο σημείο που έλεγε ο Άγιος...

** ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
http://www.agioritikovima.gr/ ,
Σήμερα το πρωϊ βρέθηκα στο Μανταμάδο για κοινωνική υποχρέωση και αντικρίσαμε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες...

** ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΑΤΑΙ - ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΞΕΝΟΝ - ΜΕΓΑΛΥΝΟΝ
* http://www.youtube.com/  ,

~*  ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ
Κάλαντα Θράκης - Chronis Aidonidis & Nektaria Karantzi
http://youtu.be/oDp62vmIi0I



**Θαλασσινό (Nektaria Karantzi) 
  http://youtu.be/_VK0DkcYWZo : Θαλασσινό , Νεκταρία Καρατζή !



* Γιώργος Νταλάρας - Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
http://youtu.be/yjzGkGQJtA8



** ~-- ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html    , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/1-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.- .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/2-3-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 , Παρασκευή 2/12/2011.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/5-2011.html  , Πρίν από τα Χριστούγεννα Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/5122011_05.html  , Λόγια Αγάπης Χαράς και Ανθρωπιάς για όλους μας 5/12/2011 Δευτέρα .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/12/5122011_5419.html  , Έρχοντε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Δευτέρα , 5/12/2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/6-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/7-12-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 7-12-2011 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/12/7-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011
* ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/12/8-2011.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 .-
** ** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/h-nellh-says-24012011.html  , Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 , ΤHΕ NELLH SAY΄S Η ΝΕΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ 24/01/2011.-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: