Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης

Στο  αγιάζι της  Μεσσηνιακής ενημέρωσης
Δευτέρα  05  Νοεμβρίου  2012 ,

Καλή  εβδομάδα  σε όλους μας ! Σταματάκος Τζούνιορ!!!
Άρωμα  Ζωής !!!

Το  ποντικάκι  κοντά στην ενημέρωση !*** Εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης από σεισμό :
Tου  Δημήτρη  Πλεμμένου
Εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης από σεισμό (φωτό)
* Εντυπωσιακή και άκρως επιτυχημένη ήταν η άσκηση διάσωσης μετά από σεισμό “Αθηνά” από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα. Μετά από πολυήμερη προετοιμασία του χώρου της άσκησης οι πυροσβέστες εξασκήθηκαν σε 4 σενάρια διάσωσης πολιτών μετά από σεισμό, προσπαθώντας στο μέτρο του δυνατού να προσομοιώσουν πραγματικές καταστάσεις. Απεγκλωβισμός ατόμου από αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταπλακωθεί από χαλάσματα, κάθετη και οριζόντια διείσδυση σε κτήριο που είχε καταρρεύσει με σκοπό τη διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων, αλλά και διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου σε ταράτσα πολυκατοικίας, με παράλληλη διάσωση τραυματία πυροσβέστη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ήταν τα σενάρια, τα οποία με επιτυχία έφερε σε πέρας το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με τη συμβολή του ΕΚΑΒ, εθελοντών διασωστών, καθώς και άλλων εθελοντικών οργανώσεων.
 Οι πρωτόγνωρες για τα τοπικά δεδομένα σκηνές προσέλκυσαν δεκάδες Καλαματιανούς στη συμβολή των οδών Μεσσήνης και Είρας στα ερείπια του παλιού ξενοδοχείου “Διεθνές”, όπου έλαβε χώρα η άσκηση. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης απέσπασαν σε αρκετά σημεία τα χειροκροτήματα των πολιτών, η πλειοψηφία των οποίων δεν είχε παρακολουθήσει ξανά κάτι ανάλογο.
 Ακολούθησε εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο με τίτλο “Ας είμαστε προετοιμασμένοι” με ομιλίες σχετικά με την αντισεισμική προστασία και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.
 Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε όλους όσοι με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση της πόλης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, ευχόμενος να αργήσει να έρθει ξανά ο σεισμός και τονίζοντας την ανάγκη ετοιμότητας φορέων και πολιτών για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις των πυροσβεστών κατά την άσκηση μίλησε ο γενικός επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη τέτοιων ασκήσεων “για να μην ζήσουμε ξανά τις τραγικές σκηνές του 1986”. Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ο διοικητής, πύραρχος Βασίλης Καπέλιος, αφού πρώτα εκφράστηκε άκρως θετικά κατά την αξιολόγηση της άσκησης σημείωσε ότι απέναντι στα ακραία φυσικά φαινόμενα όλες οι χώρες όσο ανεπτυγμένες κι αν είναι, είναι ίσες με χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα τον τυφώνα “Σάντι” στις ΗΠΑ.
 Ακολούθησε διάλεξη του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ελλάδας Παναγιώτη Τουλιάτου, για τον παραγνωρισμένο αντισεισμικό χαρακτήρα των παραδοσιακών κατασκευών, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι “από το 2005 ο πλανήτης βρίσκεται σε μία σειρά αλλαγών μέσω φυσικών και καιρικών φαινομένων που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει”. Τόνισε παράλληλα ότι το μέλλον πιθανόν σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα είναι ευχάριστο λόγω των ανεξέλεγκτων ανθρώπινων παρεμβάσεων. Στη συνέχεια παρουσίασε μία σειρά παραδειγμάτων παραδοσιακών και ιστορικών κτηρίων, τα οποία με κατασκευαστικές μεθόδους που θα ζήλευαν ακόμα και σημερινοί μηχανικοί παραμένουν ανέπαφα (ξυλοδεσία - περίσφιγξη).
 Η βραδιά έκλεισε με ομιλία της προϊσταμένης του Τμήματος Σχεδίων Εκτακτης Ανάγκης του ΟΑΣΠ Χρύσας Γκουντρομίχου σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για σεισμό βάσει του "Καλλικράτη" και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη, για τον προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτηρίων και τους χώρους καταφυγής στην Καλαμάτα.

*** Αντίθετοι σε ωράριο και 4 φορές εκπτώσεις οι Εμπορικοί της Μεσσηνίας :
Της Νικολέττας Κολκυβάρης
Αντίθετοι σε ωράριο και 4 φορές εκπτώσεις οι Εμπορικοί της Μεσσηνίας
* Δεν συμφωνούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Μεσσηνίας στις προωθούμενες αλλαγές από το υπουργείο Ανάπτυξης στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και στην καθιέρωση εκπτώσεων 4 φορές το χρόνο. Αντίθετοι είναι και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές γιατί, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο για την αγορά, θα αυξήσει τα έξοδά τους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου (ΟΕΣΠ) Βασίλης Παγώνης μιλώντας στην “Ε” είπε ότι το 98% των συλλόγων είναι αντίθετοι στο άνοιγμα περισσότερων των δύο Κυριακών το χρόνο. “Η αγορά ταλανίζεται από άλλου είδους προβλήματα, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα επιβαρύνει το κόστος λειτουργίας τους και στην ουσία δεν θα προσφέρει τίποτα στο καταναλωτικό κοινό”, ανέφερε - ενώ χαρακτήρισε παρελκυστική τη συζήτηση για το ωράριο και τις εκπτώσεις τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. “Εμείς δεν θέλουμε ευκαιριακές συζητήσεις αλλά επανεξέταση του νομικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, για να παρθούν αποφάσεις ουσίας για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν και σχετίζονται με το παρεμπόριο, τη χωροταξία κ.ά.”, είπε ο κ. Παγώνης.
 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΕΣΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Αναφορικά με το θεσμό των εκπτώσεων ο Βασίλης Παγώνης αναγνωρίζει ότι πρέπει “να δούμε την αλλαγή του πλαισίου γιατί άρχισε να ξεχειλώνει η κατάσταση με τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες όλο το χρόνο”. Προτείνει λοιπόν να διατηρηθούν οι δύο εκπτωτικές περίοδοι το χρόνο διάρκειας έξι εβδομάδων η κάθε μια, που το χειμώνα θα ξεκινούν στα μέσα Ιανουαρίου και το καλοκαίρι στα μέσα Ιουλίου. Επίσης προτείνει αντί για προσφορές, να γίνονται δύο ενδιάμεσες 10ήμερες εκπτωτικές περίοδοι, το Μάιο και το Νοέμβριο.
 Στην διατήρηση του θεσμού των εκπτώσεων όπως λειτουργεί μέχρι τώρα συμφωνεί και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη. «Είναι απαράδεκτο», λέει εμφατικά για τις εκπτώσεις 4 φορές το χρόνο. «Οι εκπτώσεις ως έχουν, δύο φορές το χρόνο, είναι μια χαρά. Μετά όλοι οι συνάδελφοι έχουμε καθιερώσει τα 10ήμερα προσφορών - και αυτά είναι πολύ καλά γιατί ό,τι σου έχει μείνει στις εκπτώσεις το βγάζεις σε προσφορά», λέει. Παραπάνω φορές το χρόνο εκπτώσεις, όπως σημειώνει η Λ. Ψηλάκη, σημαίνει για τους εμπόρους περαιτέρω συρρίκνωση στο ποσοστό του κέρδους τους, που ούτως ή άλλως είναι μειωμένο. Οσο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και το συνεχόμενο ωράριο λέει ότι εξυπηρετεί τους τρεις μεγάλους Εμπορικούς Συλλόγους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις πολυεθνικές. «Ζητάν να σπάσουν την αργία της Κυριακής και θέλουν να το επιβάλλουν και στα υπόλοιπα καταστήματα - με λίγα λόγια την μικρομεσαία επιχείρηση τείνουν να την καταστρέψουν, να την εξαφανίσουν: Εκεί πάει το θέμα, διότι εγώ σαν μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορώ να είμαι από το πρωί έως το βράδυ και Κυριακή».
 Την αντίθεση όλου του εμπορικού κόσμου στο άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τονίζει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Αρτέμης Φανός, γιατί “αυξάνονται τα έξοδα”. Ηδη, όπως είπε στη συνέχεια, οι τζίροι των καταστημάτων έχουν συρρικνωθεί, ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για επιπλέον υπαλλήλους. “Είναι δύσκολη περίοδος για το εμπόριο και συνεχώς χειροτερεύει. Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον το άνοιγμα τις Κυριακές θα ήταν σκότωμα για το μικρομεσαίο επιχειρηματία”, επεσήμανε. Σχετικά με το θεσμό των εκπτώσεων τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί ως έχει γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι έμποροι θα αναγκάζονται να βγάζουν μέσα στη σεζόν καινούργιο εμπόρευμα σε μικρότερη τιμή, με αποτέλεσμα να μην έχουν κέρδος.
 ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Κάθετα αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων έξι ή περισσότερες Κυριακές το χρόνο είναι και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Οπως είπε, αυτό θα εξυπηρετούσε “τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών - ο κόσμος στην επαρχία έχει τους δικούς του ρυθμούς και τα ωράρια αλλά και οι ημέρες λειτουργίας βολεύουν τους καταναλωτές”. Παρατήρησε επίσης ότι η απελευθέρωση του ωραρίου δεν θα σημάνει απαραίτητα και περισσότερες θέσεις εργασίας. Είπε πάντως ότι για τις τουριστικές περιοχές (και μόνο) θα ’πρεπε να επανεξεταστούν τα ωράρια.
 Οσον αφορά την επέκταση του θεσμού των εκπτώσεων 4 φορές το χρόνο, είπε ότι “δεν είναι προς το συμφέρον των καταστημάτων, αλλά και των καταναλωτών. Το καλύτερο είναι να γίνονται δύο φορές το χρόνο για να είναι πραγματικές εκπτώσεις και να επωφελούνται και οι καταναλωτές”.
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Βιοτεχνών Γαργαλιάνων Φώτης Παναγόπουλος είπε ότι “το ωράριο για εμάς στην επαρχία, μας ικανοποιεί ως έχει. Θεωρούμε υπερβολή να ανοίγουμε Κυριακές όταν ακόμη και τις καθημερινές τα απογεύματα δεν υπάρχει κίνηση”. Και πρόσθεσε ότι το συνεχές ωράριο αλλά και η λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές είναι άτοπο για την περιοχή τους γιατί δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκεί καταναλωτών. Για τις εκπτώσεις περισσότερες φορές το χρόνο τόνισε ότι αν καθιερωθούν “καταργείται η έννοια του εμπορίου”. Οπως ανέφερε ακόμα και τώρα, όπως γίνονται οι εκπτώσεις, είναι λάθος: “Θα ’πρεπε να γίνονται κάθε τέλος της σεζόν και να βγαίνουν σε προσφορά τα εναπομείναντα εμπορεύματα”. Πρόσθεσε δε ότι “φοβάμαι πως περισσότερες των δύο εκπτωτικών περιόδων το χρόνο θα προκαλέσει πλαστές εκπτώσεις στην αγορά γιατί τα καταστήματα δεν θα έχουν κέρδος και καμία επιχείρηση δεν θα είναι πλέον βιώσιμη”.

*** Παραδίνεται σταδιακά από σήμερα το βράδυ ο κόμβος Τσακώνα - Καλό Νερό  :
Παραδίνεται σταδιακά από σήμερα το βράδυ ο κόμβος Τσακώνα - Καλό Νερό
* Από σήμερα το βράδυ ξεκινά σταδιακά η παράδοση του κόμβου που θα συνδέει τόσο το νέο αυτοκινητόδρομο όσο και την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης με το τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό. Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, από σήμερα στις 7 μ.μ. η κυκλοφορία των οχημάτων από Καλό Νερό προς Καλαμάτα - Τρίπολη θα διεξάγεται μέσω του νέου ανισόπεδου κόμβου Τσακώνα - Κυπαρισσία, ενώ η αντίθετη κατεύθυνση θα παραδοθεί αύριο στις 8 π.μ., οπότε και παύει οριστικά η λειτουργία του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου της εθνικής οδού Τσακώνα - Καλό Νερό.


*** 1.528 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου απόλαυσαν βόλτα και μπάνιο :
Του Δημήτρη Πλεμμένου
1.528 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου απόλαυσαν βόλτα και μπάνιο
* ΤΟ ISLAND ESCAPE ΕΔΕΣΕ ΣΤΗ ΡΑΔΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Βόλτα στην ηλιόλουστη Καλαμάτα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες οι 1.528 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Island Escape” που έδεσε στη ράδα του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με σημαία από τις Μπαχάμες και 526 μέλη πληρώματος έφθασε στην Καλαμάτα χθες γύρω στις 8 π.μ. προερχόμενο από τη Βαλέτα της Μάλτας και αναχώρησε λίγο μετά τις 5 μ.μ. με προορισμό τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Λόγω των γνωστών θεμάτων που υπάρχουν με την προσέγγιση μεγάλων πλοίων στο λιμάνι της Καλαμάτας, λάντζες ανέλαβαν τη μεταφορά των τουριστών από και προς το κρουαζιερόπλοιο, αφού αυτό είχε δέσει εκτός. Οι επισκέπτες -στην συντριπτική τους πλειοψηφία Αγγλοι- έκαναν αισθητή την παρουσία τους από νωρίς στην παραλιακή ζώνη, αρκετοί εκ των οποίων δεν δίστασαν να κολυμπήσουν αν και Νοέμβριος στο τμήμα ανατολικά του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Δεν έλειψαν πάντως από ορισμένους δημότες τα σχόλια για τον τρόπο υποδοχής των επισκεπτών από την πλευρά των τοπικών αρχών και για το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά παρατηρήθηκε -σε μικρότερο βαθμό βέβαια- το φαινόμενο τουρίστες να... περιφέρονται στα χαμένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

*** Ανατομία των προβλημάτων της υγείας μέσα στην κρίση :
Ανατομία των προβλημάτων της υγείας μέσα στην κρίση
* ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Το βιβλίο των Γιάννη Κυριόπουλου, Κώστα Αθανασάκη και Ελπίδας Πάβη με τίτλο "Οικονομική κρίση και υγεία" παρουσιάστηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο νέο χώρο διαλόγου της “Ελευθερίας” στην Καλαμάτα.
 Την παρουσίαση άνοιξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος τόνισε ότι κατά την ανάγνωση του βιβλίου προβληματίστηκε σε συνδυασμό με τα όσα είχε διαβάσει ως τότε για αυτό στο Διαδίκτυο, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει φέρει η κρίση στην υγεία έκανε λόγο για απερίσκεπτες περικοπές από την τρόικα.
 Ακολούθως ο Μεσσήνιος διευθυντής του ΕΣΥ και υπεύθυνος του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου Γιάννης Μπολέτης αρχικά θέλησε με τον τρόπο του να απαντήσει στον κ. Μιχαήλ λέγοντας ότι “δεν φταίει η επάρατη τρόικα για όσα συμβαίνουν, αλλά εμείς”. Αναφερόμενος στο βιβλίο το χαρακτήρισε επίκαιρο, αφού δίνει μία πολύ καλή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στον τομέα της υγείας αυτό το διάστημα. “Σημασία έχουν οι απόλυτες τιμές και όχι τα ποσοστά” επεσήμανε ακολούθως σχετικά με τις δαπάνες που κάθε χρόνο διατίθενται στην υγεία, διευκρινίζοντας ότι μπορεί το ποσοστό να παραμένει σταθερό στο 6% του ΑΕΠ, αλλά το ΑΕΠ μεταβάλλεται. Χαρακτήρισε τον συγγραφέα Γιάννη Κυριόπουλο αντισυστημικό με μακρόχρονη πορεία στην πολιτική της υγείας, εξαίροντας παράλληλα τις προσπάθειές του για αλλαγές στο συγκεκριμένο χρόνο. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπολέτης υπογράμμισε την ανάγκη να περάσουν στην άκρη τα ιατρικά συμφέροντα που διαχρονικά υπάρχουν και να περάσει στο επίκεντρο ο πολίτης.
 “Είμαι χαρούμενος που παρουσιάζω το έργο του δασκάλου μου” είπε χαρακτηριστικά ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης. Με τη σειρά του χαρακτήρισε και αυτός επίκαιρο το βιβλίο και μία χρήσιμη συμβολή στα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας σε καιρό κρίσης. “Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο που καταγράφει και διαπιστώνει. Παίζει εύστοχα πίσω από τις γραμμές” επεσήμανε ο κ. Σουλιώτης δηλώνοντας ότι “η υγεία είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας μετά την ανεργία”.
 “Το βιβλίο από την εισαγωγή του κιόλας παίρνει θέση κάνοντας λόγο για λογιστικά τεχνάσματα” τόνισε ο επίκουρος καθηγητής και συνέχισε λέγοντας ότι η σχέση της αύξησης λειτουργικών δαπανών για την υγεία με την παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι παραδόξως αντιστρόφως ανάλογη. “Πρόκειται για ένα ασθενοκεντρικό βιβλίο με τους συγγραφείς να αποκωδικοποιούν διάφορα μηνύματα” είπε ο Κυριάκος Σουλιώτης, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του πρότεινε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που σε καιρό κρίσης θα προβούν σε προσλήψεις ως ένα κίνητρο για να ξεκολλήσει η αγορά και να ανοίξουν θέσεις εργασίας.
 Τελευταίος πήρε το λόγο ο εκ των συγγραφέων, Μεσσήνιος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το βιβλίο είναι γραμμένο από την πλευρά των χρηστών των υπηρεσιών υγείας βασισμένο στην κυριαρχία του καταναλωτή. "Αν στην Ελλάδα υπάρξουν οι τιμές και η κατανάλωση φαρμάκων που έχουμε στο εξωτερικό θα υπάρξει άμεση εξοικονόμηση 15 δισ. ευρώ", σημείωσε χαρακτηρίζοντας το βιβλίο του καθαρά πολιτικό που έχει στόχο να ενοχλήσει. Οσο για το θέμα της κρίσης και με βάση τα μέτρα που επηρεάζουν το συγκεκριμένο χώρο και συνεκτιμώντας τα επιστημονικά δεδομένα θεωρεί σίγουρο ότι αυτοί που θα πλήττονται όλο και περισσότερο θα είναι οι χρόνια πάσχοντες και οι ηλικιωμένοι, σε αντίθεση με όσους έχουν εισοδήματα και ανώτερη μόρφωση, οι οποίοι πάντα θα έχουν αμεσότερη πρόσβαση στην ιδιωτική υγεία. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του σημείωσε ότι "όσο δεν χαλιναγωγείται η αποφεύξιμη θνησιμότητα τότε σημαίνει ότι η μηχανή δεν δουλεύει σωστά". Στο τελευταίο μέρος πάντως της εισήγησης είπε ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι εφικτή η εφαρμογή ενός μοντέλου παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες με χαμηλότερες απαιτήσεις στο επίπεδο της ποιότητας. Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας καθηγητής Γιάννης Παπουτσής, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νοτίου Πελοποννήσου Νίκος Μάραντος, καθώς και αρκετοί σπουδαστές της Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε ο διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας, που δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω έκτακτων υποχρεώσεών του στην Πάτρα.
 Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο δημοσιογράφος της “Ε” Βασίλης Μπακόπουλος

***  Η ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας συγκέντρωσε ρούχα και τα παρέδωσε στη Μητρόπολη :
Ανατομία των προβλημάτων της υγείας μέσα στην κρίση
* Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη ΝΟΔΕ για τη συγκέντρωση ειδών ρουχισμού στα πλαίσια της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Στηρίζω». Χθες το πρωί μέλη της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τους προέδρους Περικλή Μαντά και Νίκο Τζάνο αντίστοιχα μαζί με τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, παρέδωσαν στο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, στον πρόεδρο Πολυτέκνων Μεσσηνίας και στον πρόεδρο Τριτέκνων Μεσσηνίας τις προσφορές που συγκεντρώθηκαν, σε τελετή που έγινε στην εκκλησία των Αγ. Αποστόλων.

***  Προβλήματα στα θερμοκήπια από τις αυξήσεις στο πυρηνόξυλο :
Του  Κώστα  Μπούρα
Προβλήματα στα θερμοκήπια από τις αυξήσεις στο πυρηνόξυλο
* Τεράστια προβλήματα δημιουργεί στους καλλιεργητές θερμοκηπίων της Τριφυλίας η μεγάλη αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πυρηνόξυλου, που το χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο ως πρώτη ύλη για τη θέρμανση των καλλιεργειών τους. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν, η τιμή του πυρηνόξυλου αναμένεται να φτάσει τα 80-90 ευρώ ανά τόνο, από 50 που είχε πέρυσι, επηρεάζοντας άμεσα σε μεγάλο βαθμό το κόστος της καλλιέργειας. Αυτό, υποστηρίζουν οι καλλιεργητές, θα έχει μια σειρά επιπτώσεων καθώς θα αναγκαστούν να πάνε τις καλλιέργειές τους πιο πίσω για να αποφύγουν τα πολλά κρύα - χάνοντας όμως την πρωιμότητα και παράλληλα τις αγορές.
 Οπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς, η πρώιμη καλλιέργεια των θερμοκηπίων είναι και η βασική καλλιέργεια για την περιοχή, με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον, και αν χαθεί θα υπάρξουν επιπτώσεις για την περιοχή. Από την άλλη προτείνει, καθώς το πυρηνόξυλο είναι προϊόν πρώτης ύλης που παράγουν οι αγρότες -και η τιμή της οποίας μάλιστα, παρά τις αυξήσεις του τελικού προϊόντος, έχει μείνει σταθερά χαμηλά- οι πυρηνελαιουργοί να επιδοτήσουν την τιμή πώλησης προς τους αγρότες, ώστε και αυτοί να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Οπως ανέφερε επίσης ο κ. Μπουντουβάς, σε πρόσφατη συνάντηση τους με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά ως σύλλογος κατέθεσαν και την πρότασή τους για την δημιουργία ενός συνεταιριστικού αποξηραντηρίου ή πυρηνελαιουργείου στην περιοχή, που θα τους εξασφαλίζει την πρώτη ύλη που χρειάζονται. Χαρακτηριστικά ο κ. Μπουντουβάς μας είπε: «Μπαίνοντας στα προγράμματα για τα νέα θερμοκήπια, υπογράψαμε ότι θα θερμαίνονται με ήπιες μορφές ενέργειας, με βιομάζα. Η βιομάζα που υπάρχει στην περιοχή μας είναι το πυρηνόξυλο και τότε η τιμή του ήταν στα 5-7 ευρώ ο τόνος, όμως το παρήγαγαν οι πυρηνελαιουργοί για να φτιάξουν το ρεπάσο, ένα λάδι για μηχανές, και το πυρηνέλαιο που επίσης έχει οικονομικό ενδιαφέρον.
 Το 2010 φτάσαμε να πληρώνουμε 30 ευρώ τον τόνο, το 2011 πήγαμε στα 40 ευρώ, πέρυσι πήγαμε στα 50 ευρώ και για φέτος οι τιμές που ακούμε από τους ίδιους τους πυρηνελαιουργούς οι τιμές θα είναι στα 90 ευρώ ο τόνος. Εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα. Πέρυσι ένα 20% των παραγωγών υποχρεώθηκε, θεωρώντας ότι είναι δύσκολο να δώσει τα χρήματα αυτά στην καλλιέργεια, να μεταφέρει τις καλλιέργειές του 2 μήνες αργότερα για να αποφύγει τα κρύα. Φέτος που η τιμή του πυρηνόξυλου σχεδόν θα διπλασιαστεί αυτό θα είναι καθολικό.
 Αυτό σημαίνει πολλά για την περιοχή μας. Βάσει των στοιχείων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στην περιοχή παράγονται 80 χιλ. τόνοι κηπευτικά και το οικονομικό τους μέγεθος υπολογίζεται στα 40 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 25 εκ. είναι από την πρώιμη καλλιέργεια, η οποία έχει και το μεγαλύτερο οικονομικό ενδιαφέρον. Αν λοιπόν αυτή η πρώιμη καλλιέργεια που έχουμε πετύχει στην περιοχή πάει 2 μήνες αργότερα, τότε σαν τοπική οικονομία θα έχουμε απολέσει τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ, αφού θα χαθεί η πρωιμότητα. Επίσης θα παρουσιαστούν προβλήματα με υπερπληθώρα προϊόντων την άνοιξη και ελλείψεις προϊόντων το χειμώνα - με τιμές την άνοιξη που θα είναι χάλια, ενώ τους δύο χειμωνιάτικους μήνες θα είναι τα προϊόντα πανάκριβα. Αυτό το βλέπουμε να έρχεται σαν επακόλουθο.
 Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι τιμές από τα πυρηνελαιουργεία αλλά ήδη μας έχουν προετοιμάσει για αυτές. Εχοντας ρωτήσει ακούμε για τιμές 80-90 ευρώ. Βέβαια σε αυτή την τιμή εμείς επιβαρυνόμαστε 10 ευρώ τον τόνο τα μεταφορικά, 13% ΦΠΑ και 15 ευρώ τον τόνο σε ηλεκτρικό ρεύμα.
 Στην περιοχή μας στην πρώιμη καλλιέργεια ένα 30% των καλλιεργητών χρησιμοποιεί έντονα το πυρηνόξυλο, ένα ποσοστό το χρησιμοποιεί λιγότερο εντατικά, ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν μόνο αντιπαγετικά συστήματα.
 Τα φυτά όμως για να λειτουργήσουν θέλουν 12 βαθμούς το βράδυ και 28 την ημέρα - και μάλιστα το βράδυ πρέπει να φτάνουν μέχρι 14 και 16 βαθμούς. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις καλά προϊόντα και να πετύχεις καλές παραγωγές».
 ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ο κ. Μπουντουβάς κατέθεσε και τις προτάσεις του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να συνεχίσουν να καλλιεργούν στην περιοχή:
 «Επειδή πιστεύουμε ότι πλέον τα υποπροϊόντα θα στηρίξουν και θα βοηθήσουν το κύριο προϊόν, αρχίζουμε και ενδιαφερόμαστε.
 Το θέμα είναι ότι για να δημιουργηθεί αυτό το προϊόν χρειάζεται μια πρώτη ύλη. Αυτή η πρώτη ύλη αγοράζεται με 14 ευρώ ο τόνος από τα πυρηνελαιουργεία, μέσα στα οποία είναι και η μεταφορά. Εχουμε δηλαδή μια πάρα πολύ φθηνή πρώτη ύλη και, όπως μας λένε οι ελαιοτριβείς, για 1 κιλό λάδι έχουμε 4-5 μέρη πυρήνα. Και αν ως Μεσσηνία έχουμε 50 χιλ. τόνους έχουμε άνω των 200 χιλ. τόνων πυρήνα, δηλαδή για πάρα πολλή πρώτη ύλη. Το ελαιοτριβείο χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να κρατήσει σταθερό το δικαίωμα που παίρνει. Ομως, αυτή η τιμή υπήρχε όταν το πυρηνόξυλο είχε 10 ευρώ ο τόνος, την ίδια τιμή έχει και τώρα που έχει 80 και 90 ευρώ ο τόνος. Γιατί δεν έχει ακολουθήσει την αύξηση του τελικού προϊόντος; Εδώ υπάρχει ένα θέμα.
 Να το δούμε αυτό το θέμα, να πάρει την αύξηση και την αναγνωρισιμότητα που του πρέπει το αγροτικό προϊόν. Τη διαφορά αυτή εμείς δεν την θέλουμε στην τσέπη μας ούτε σε κανένα ταμείο. Να περάσει ανταποδοτικά όμως μέσα από τους πυρηνελαιουργούς την ώρα που θα αγοράσουμε το πυρηνόξυλο στην τιμή, και να είναι προσιτή ώστε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.
 Επίσης ένα δεύτερο που προτείνουμε και θέσαμε και στον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά είναι αν θα έχουμε την συμπαράσταση της Περιφέρειας και του υπουργείου στο να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα συνεταιριστικό αποξηραντήριο ή πυρηνελαιουργείο. Εξετάζουμε παράλληλα, σε αυτή την επένδυση, που θέλουμε να γίνει για να καλύψει την περιοχή και να λύσει το πρόβλημά της σε πρώτη ύλη καύσης, αν θα έχει πρόσβαση στο τελικό προϊόν και η Περιφέρεια, ώστε να το χρησιμοποιεί για κοινωφελούς σκοπούς. Για εμάς, και ένα σχολείο να ζεσταθεί μέσα από αυτό, θα είναι κάτι σημαντικό.
 Θέλω επίσης να πω ότι κάθε πυρηνελαιουργός και κάθε επιχειρηματίας δραστηριοποιείται σε μια περιοχή, και θα πρέπει η περιοχή αυτή να έχει κάποια ανταποδοτικά οφέλη. Δεν είμαστε διατεθειμένοι εμείς να δίνουμε την πρώτη μας ύλη τζάμπα, δεχόμενοι μόνο την όχληση».

*** Ενημέρωση για το Σύλλογο “Ξαναρχί-Ζω”

Ενημέρωση για το Σύλλογο “Ξαναρχί-Ζω”
* Για τη δραστηριότητα και τους σκοπούς του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-Ζω”, ενημέρωναν τους πολίτες μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές, έξω από το σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος”, το Σάββατο το πρωί. Η ενημέρωση αφορούσε τους στόχους του συλλόγου, που είναι τα άτομα με την εμπειρία καρκίνου, συνεπικουρούμενα από ψυχοθεραπευτές, να βοηθήσουν όσες και όσους χρειάζονται και να συζητήσουν μαζί τους τις αγωνίες και τους φόβους τους, ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους. Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση ότι στο σύλλογο υπάρχει “ομάδα αυτογνωσίας” από εθελοντές ψυχοθεραπευτές για συναισθηματική και ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε όσοι ζουν την εμπειρία του καρκίνου να δουν την αισιόδοξη οπτική. Οτι δηλαδή, ο καρκίνος δεν είναι οπωσδήποτε το τέλος, αλλά μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια διαφορετική ζωή. Μια νέα στάση ζωής, με νέες σκέψεις και νέα συναισθήματα.
 Αρκετοί ήταν οι πολίτες που προσφέρθηκαν να συνδράμουν το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-Ζω”, στον οποίον ενεγράφησαν ως τακτικά και αρωγά μέλη, ενώ υπήρξε και προσφορά εθελοντριών και αιμοδοτών να συνδράμουν στην τράπεζα αίματος, που πρόκειται να ιδρύσει ο σύλλογος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος υποστηρίζεται από επιστημονική επιτροπή, η οποία αποτελείται από γιατρούς πολλαπλών ειδικοτήτων, ενώ πλαισιώνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές και εθελόντριες και απευθύνεται σε όλους τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες.
 Τα γραφεία του στεγάζονται στο ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Βασ. Αμαλίας 20, τα οποία είναι ανοιχτά καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) 10 π.μ. έως 12 μ. για εγγραφές μελών, τακτικών (άτομα με εμπειρία καρκίνου) ή αρωγών (άτομα που προσφέρονται να στηρίξουν ηθικά και οικονομικά το έργο του συλλόγου), καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

***  Από την Τετάρτη ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας  : 
Από την Τετάρτη ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας
Μέσα από την ιστοσελίδα του Taxisnet από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας τα οποία φέτος δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.
 Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο αλλά θα προσέρχονται στον γκισέ με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ ή με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
 Μια άλλη δυνατότητα είναι για αυτούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet , είναι να μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο τους.
 Το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πληρώσει έως το τέλος του χρόνου θα είναι το διπλάσιο του ποσού και φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή.
 Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα, και για τον σχετικό έλεγχο θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet
 Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


*** Τα αποτελέσματα στο τοπικό Μεσσηνίας  : Τα αποτελέσματα στο τοπικό Μεσσηνίας * Πλήρη δράση είχαμε το Σαββατοκύριακο στα τοπικά πρωταθλήματα της Μεσσηνίας. Τα αποτελέσματα στις τρεις κατηγορίες έχουν ως εξής:
 Α' ΤΟΠΙΚΗ
 Σάββατο
 Δώριο - Τέλλος Αγρας 1-1
 Μεσσηνιακός - Α.Ο. Διαβολιτσίου 3-0
 Αίαντας - Ασπρόχωμα 2-1
Κυριακή
 Αστέρας Αρφαρών - Ομόνοια 2-0
 Α.Ε. Αβίας - Απόλλωνας Καλαμάτας 0-3
 Μεθώνη - Σπερχογεία 1-2
 Κυπαρισσία - Απόλλωνας Πεταλιδίου 2-0
 Δευτέρα
 Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί  0-0 .- ^
    1ος όμιλος
 Παναθηναϊκός - Μάνεση 1-0
 Νίκη Πλάτης - Πανθουριακός 0-3
 Πατίστα - Ατρόμητος Πλατύ 2-0
 Ενωμένα Σωματεία - Κεραυνός 3-1
 Αστέρας Μικρομάνης - Ηρακλής Κυπαρισσίας1-0
 Νέος Αρις - Πανιώνιος 1-3
 Δευτέρα
 Ανδρούσα - Αστέρας Βαλύρας  1-0 .- ^
   2ος όμιλος
 Θύελλα Χαρακοπιού - Παπαφλέσσας Χώρας 3-0
 Ολυμπιακός Ανάληψης - Τσικλητήρας Πύλου 1-2
 Α.Ε. Λογγάς - Βλαχόπουλο 3-0
 Χατζή - Ακρίτας Κορώνης 0-0
 Καλλιθέα - Ηρακλής Καλαμάτας 1-1
 Στενωσιά - Μιλτιάδης 1-1
 Δευτέρα
 Δόξα - Χανδριναϊκός  1-2 .- ^
   Γ' ΤΟΠΙΚΗ
 1ος όμιλος
 Διόδια - Θησέας 2-1
 Νέδουσα - Καλό Νερό 0-4
 Θύελλα Παραλίας - Αμφεια 0-3
 Δημάκειος - Κοπανάκι 2-2
 Α.Ε. Γαργαλιάνων - Πράσινα Πουλιά 1-1
 2ος όμιλος
 Α.Ε. Μάνης - Αιθαία 2-0
 Αναγέννηση Παραλίας - Αρις Κ. 1-4
 Ερμής - Δαναός 0-0
 ΠΑΟΚ - Αμφιθέα 3-1
 Νέστωρ Πύλου - Ικαρος 1-1
 Βέργα - ΑΕΚ Κ.  3-2


*** ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας ,Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 20-12 .-
 ~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/27-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 27 /10 /2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_28.html  , Αληθινές Παρουσιάσεις από την ίδια τη Ζωή μας , Παρουσιάσεις ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012 .-
~** ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 29/10/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html  , Ενημέρώσεις Ειδήσεις , Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ στις Η.Π.Α. ..Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις , Με ειδήσεις Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-


~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ,Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο  αγιάζι της  Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα  05  Νοεμβρίου  2012  .-


~** ΑΡΦΑΡΑ ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0  στην 6η  αγωνιστική  της Α΄ Τοπικής   Μεσσηνίας  :
~ Α.Ο. Φαρραί  Καλαμάτας - Αστέρας  Αρφαρών   1-1 .-  (1η  αγωνιστική)
, ( 30/09/2012 ) .-
~ Αστέρας  Αρφαρών - Ολυμπιακός Καλαμάτας  2-1 .- (2η αγωνιστική ),
( 8/10/2012) .-
~ Αίαντας Καλαμάτας  - Αστέρας Αρφαρών  3-1 .- (3η αγωνιστική ) .- ( 15/10/2012 ) .-
~ Αστέρας  Αρφαρών -  Α.Ο. Ασπρόχωμα  2-1  .- (4η αγωνιστική 21/10/2012) .-
~ Απόλλων Καλαμάτας  - Αστέρας Αρφαρώνβ  1-0  .- (5η αγωνιστική 28/10/2012 )
~ Αστέρας  Αρφαρών - Α.Ο. Ομόνοια  Καλαμάτας  2-0 ,- (6η  αγωνιστική 4/11/2012 ) .-
~ Α.Ο. Δωρίου - Αστέρας Αρφαρών             (7η αγωνιστική 11/11/2012 ).-


http://youtu.be/t62UeY1s5h8 ,~** ΑΡΦΑΡΑ- ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0 P1030428.MP4 :

http://youtu.be/33qO6D-BYDw ,~** ΑΡΦΑΡΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0 P1030425.MP4 :

http://youtu.be/JpCchDfVjtY ,~** ΑΡΦΑΡΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0 P1030431.MP4 :

http://youtu.be/86CmxrGtpPI ,~** ΑΡΦΑΡΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0 P1030432.MP4 :

http://youtu.be/UYwBw2AVZXc ,~** ΑΡΦΑΡΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0 P1030429.MP4 :

http://youtu.be/bvKd0FyBvRw ,~~~*** Αγ. Κων-νος Αρφαρών ανακατασκευή 2012.MP4 :

http://youtu.be/kCPt5moDrvA ,~~*** Το αγροτόσπιτό μας 2012.MP4 :

http://youtu.be/pPyrInjfMCM ,~~*** ΑΛΗΛΟΥΪΑ 2012 Άγ, Σταμάτιος P1030397.MP4 :

http://youtu.be/XgMrbsNbpU4 ,***

Δεν υπάρχουν σχόλια: