Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Ιουνίου  2014  :
 Καστοριά  και  η λίμνη  .
 Στα  Μετέωρα  .

 Στο Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς  Γρεβενών

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα    :
 Στις  πηγές  του Παμίσου Αγίου Φλώρου

***  Ελληνογερμανικό παρκάρισμα…          
    
Οι πινακίδες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλείσει χθες το πρωί τη διάβαση ΑμεΑ στο κέντρο της Καλαμάτας, είναι γερμανικές. Όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο οδηγός του είναι ένας «γάιδαρος» Γερμανός, εμείς πιστεύουμε το αντίθετο. Πρόκειται για Έλληνα που ήρθε στην πατρίδα για διακοπές και ξέχασε με το που πέρασε τα ελληνικά σύνορα όσα του απαγορεύονται στη χώρα που εργάζεται... Μακάρι να κάνουμε λάθος στο συλλογισμό.   Α.Π.  

*** Απαντητική επιστολή του Γιώργου Κανελλόπουλου για το δημοσίευμα για τη μίζα         
           
-Για το δημοσίευμα με τίτλο «Βαριά καταγγελία για μίζα του ενός εκατ. κατά του Γιώργου Κανελλόπουλου»
 Κυρία διευθύντρια,
εδώ και δύο χρόνια υφίσταμαι επίθεση ηθικής σπίλωσης από ένα άτομο ονόματι Δημήτριο Κώτσο, το οποίο, προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του τις ποινικές ευθύνες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος που το βαραίνουν, έχει βαλθεί να αποδείξει ότι κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί τον αδίκησαν. Παριστάνοντας, λοιπόν, το θύμα δημιουργεί κλίμα για να προδικάσει τις μηνύσεις του, σπιλώνει ονόματα και ρίχνει λάσπη για να κρύψει τα ανομήματά του. Στην εκστρατεία αυτή χρησιμοποιεί και τον Τύπο, όπως φαίνεται από το άρθρο σας, που δημοσιεύτηκε με φωτογραφία μου, στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 7/6/2014. Σε αυτό δεν αναφέρεται τίποτα για την τελευταία δικαστική πράξη, που είναι η εισήγηση του εισαγγελέα για μη παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο, και η αθώωση των μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής!
Αρχικά, ο δήθεν «επενδυτής» ξεκίνησε να μηνύει τους εισηγητές και τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της οποίας ήμουν πρόεδρος, γιατί δεν του ενέκριναν για άλλη μια φορά (δεύτερη) επιδότηση μερικών εκατομμυρίων που δε δικαιούνταν.
  Ποιος είναι ο μηνυτής
που παίζει τον αδικημένο «επενδυτή»
Ποιος είναι, όμως, αυτός ο αδικημένος, που παίζει το ρόλο του θύματος - επενδυτή; Και πώς ονομάζεται στην καθομιλουμένη (;) ένας ιδιώτης ο οποίος:
-Έχει λάβει δημόσιο χρήμα (εθνικό και κοινοτικό) της τάξης των 4,8 εκατ. ευρώ, για να κάνει επένδυση στη Νάξο, η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και, φυσικά, ουδέποτε λειτούργησε.
-Έχει εκταμιεύσει δάνεια από τράπεζες της τάξης των 2,7 εκατ., για την ίδια επένδυση - φάντασμα. Συνολικά έχει εισπράξει 7,5 εκατ. ζεστού χρήματος, χωρίς να λειτουργήσει οποιαδήποτε επένδυση.
-Έχει «φεσώσει» όσους ιδιώτες συνέπραξαν στην κατασκευή ενός ημιτελούς κτηρίου (εργολάβους κ.λπ.) με ποσά απροσδιόριστα, αλλά πάντως κοντά στα 2 εκατ., αν κρίνει κανείς από τις αγωγές και τις διαταγές πληρωμής, που έχουν εκδοθεί σε βάρος του και εμφανίζονται επίσημα στο υποθηκοφυλακείο Νάξου.
-Στη δήθεν επένδυσή του φωλιάζουν άγρια πουλιά (σύμφωνα με τους ελεγκτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), και ζητάει και μερικά ακόμα εκατομμύρια επιδότηση για νέα πρόσθετη επένδυση.
-Καλείται με Υπουργική Απόφαση να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που έλαβε από την πρώτη υποτιθέμενη επένδυση. Παράλληλα, κατηγορείται και ποινικά, γιατί «έφαγε» κατά το κοινώς λεγόμενο την πρώτη επιδότηση που πήρε, κατά τα έτη 2007-2009.
Αυτός, λοιπόν, ο κατά φαντασίαν επενδυτής (τον οποίο πώς αλλιώς χαρακτηρίζουμε στην καθομιλουμένη;) ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλο δημόσιο και κοινοτικό χρήμα 9,2 εκατομμυρίων, ως επιδότηση για νέα επένδυση, στο ίδιο μέρος με την υποτιθέμενη πρώτη. Και η Γνωμοδοτική Επιτροπή της οποίας ήμουν πρόεδρος αρνήθηκε, προς τιμήν της, να εγκρίνει δεύτερη φορά να πετάξει δημόσιο χρήμα σε έναν αφερέγγυο ιδιώτη. Αυτό έγινε έπειτα από πολλές και επανειλημμένες συσκέψεις, συζητήσεις, ελέγχους και αυτοψίες, για να ξετυλιχτεί αργά η αλήθεια από το κουβάρι της κατάχρησης δημοσίου χρήματος που κρυβόταν πίσω από τον υποτιθέμενο επενδυτή.
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το άτομο; Ηθικό, έντιμο, αξιόλογο και φερέγγυο να λαμβάνει αφειδώς και χωρίς έλεγχο κρατικές επιχορηγήσεις, όπως εμφανίζεται στο άρθρο σας; Αυτό το άτομο που καλείται με Υπουργική Απόφαση να επιστρέψει πίσω την πρώτη επένδυση, έπρεπε να πάρει και δεύτερη, κατά τη γνώμη της εφημερίδας; Αυτό το άτομο που απολογείται στον εισαγγελέα σήμερα, και εναντίον του οποίου τα ευρωπαϊκά όργανα διεξάγουν δικαστική έρευνα, για τα τόσα εκατομμύρια «έφαγε», εμφανίζεται ως θύμα στο άρθρο σας και κατηγορεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, γιατί δεν του ενέκρινε και άλλα τζάμπα, πεταμένα εκατομμύρια δημοσίου χρήματος, και η εφημερίδα σας του δίνει χώρο και του αποδίδει χαρακτηρισμούς έντιμου και ηθικού πολίτη;
Σ’ αυτόν θα έπρεπε να δοθούν και άλλα χρήματα; Ε, λοιπόν, θα ήμουν επίορκος, αν έπραττα κάτι τέτοιο, και όχι τώρα που δεν το έκανα. Ο Δ. Κώτσος, επειδή ακριβώς δεν κατάφερε να με εμπαίξει (ούτε κανέναν άλλον από την επιτροπή), μας μήνυσε και τους δέκα και συνεχίζει να μας συκοφαντεί, και μέσω του Τύπου, με τη δύναμη που του προσδίδει το χρήμα. Αιδώς Αργείοι!
  Γιατί κατηγορεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή
Ας ρίξουμε το βάρος στην κύρια και πηχυαία αναφορά του άρθρου σας, περί δήθεν μίζας του 1 εκατ. για εμένα, τα μέλη και τους εισηγητές της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Καταθέτει, λοιπόν, αυτολεξεί το δήθεν θύμα- επενδυτής: «...η συμπεριφορά του με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι θα μου ζητούσε χρήματα και αν μου ζητούσε θα μου ζητούσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ». «Θα μου ζητούσε», λέει, λοιπόν, και «αν μου ζητούσε, συμπερασματικά συνάγω ότι θα μου ζητούσε πάνω από 1 εκατομμύριο». Ούτε ο ίδιος στην ευφάνταστη μήνυσή του δεν ισχυρίζεται ότι του ζήτησε κανείς ή ότι έδωσε έστω και ένα ευρώ.
Παρόλα αυτά η εφημερίδα σας αναφέρεται σε 1 εκατ. ευρώ μίζα!
Έτσι, λοιπόν, βρίσκονται 10 άτομα (μεταξύ τους ένας γενικός γραμματέας, ένας πρώην βουλευτής, τέσσερις διευθυντές και άλλοι τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι) να έχουν, κατά τη γνώμη του μηνυτή, συστήσει συμμορία, για να τον ξεκάνουν (αρχικά). Και ένα χρόνο μετά τη μήνυση (όπως ξαφνικά, θυμήθηκε και κατέθεσε) να έχουν την πρόθεση να του ζητήσουν μίζα, όπως υποθέτει «συμπερασματικά»…
Ο Δ. Κώτσος περιφερόταν στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως συστημένος από μέλος της οικογένειας του τότε πρωθυπουργού, πράγμα που ο ίδιος φρόντιζε να καταστήσει γνωστό από το θυρωρό μέχρι το γενικό γραμματέα. Πληροφορούσε τους πάντες ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού και «χθές έτρωγε με τον αδελφό του, και στέλνει χαιρετίσματα». Τέτοια φαιδρά ακούγονταν από το στόμα του Δ. Κώτσου και κατατέθηκαν από όλους τους μάρτυρες. Ζήτησε, λοιπόν, η Γνωμοδοτική Επιτροπή από το φίλο της οικογένειας του τότε πρωθυπουργού μίζα; Εγκρίναμε 152 παρόμοια επενδυτικά σχέδια στη θητεία μας. Από το φίλο του πρωθυπουργού είχαμε σκεφτεί να δωροδοκηθούμε εμείς τα μέλη της υποτιθέμενης συμμορίας, που αποτελεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή;
Ας προσέχουμε και ας ελέγχουμε τι γράφουμε και πώς το γράφουμε. Όταν μια υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, γιατί μία εφημερίδα να παίρνει χωρίς επιφυλάξεις το μέρος της μίας πλευράς και δη, της ιδιωτικής; Γιατί μία εφημερίδα με τέτοια βαριά ιστορία, αντί να κάνει έρευνα (δε ρωτήθηκα καν τηλεφωνικώς), αναδημοσιεύει ό,τι συμφέρει έναν ιδιώτη, ο οποίος έχει εισπράξει 7,5 εκατ. ευρώ, για μια επένδυση που δεν έγινε και παραπονιέται γιατί δεν του έδωσε το υπουργείο και άλλα μερικά εκατομμύρια;
Η εφημερίδα σας στέκεται φιλικά και ευνοϊκά απέναντι σε έναν άνθρωπο που από το 2006 έβαλε στην τσέπη του δημόσιο εθνικό και κοινοτικό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ, και το οποίο τώρα πρέπει να επιστρέψει, και κτυπά τους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς που τον εμπόδισαν να ενθυλακώσει άλλα τόσα. Αν είχαμε εγκρίνει ως Γνωμοδοτική Επιτροπή τα ποσά που ζητούσε ο δήθεν επενδυτής, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να απολογούμαστε γιατί του δώσαμε δεύτερη επιδότηση, όταν η πρώτη δε λειτούργησε ποτέ, και αυτός καλείται σήμερα από τον εισαγγελέα να απολογηθεί στο πλαίσιο ποινικής έρευνας σε βάρος του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Πράξαμε, λοιπόν, το σωστό, το δίκαιο, το ηθικό, και αυτό ήδη αποδεικνύεται.
Τι αποκρύπτεται από την εφημερίδα σας;
Θα έπρεπε να αναφέρεστε, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και φιλαλήθειας, στην ήδη γνωστή και δημοσιοποιημένη πρόταση του εισαγγελέα να μην παραπεμφθούμε σε δίκη για καμία από τις δύο κατηγορίες, αφού τα μεν πρακτικά της Γνωμοδοτικής Επιτροπής δεν αποτελούν δημόσιο έγγραφο, «δεν προέκυψε δε, ότι αυτοί ζήτησαν να λάβουν ή έλαβαν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ή άλλου είδους αντάλλαγμα».
Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Στα χέρια της βρίσκεται η υπόθεση και θα τελειώσει. Γιατί, λοιπόν, διάφορα δημοσιεύματα με ατελή ή μεροληπτική έρευνα και μονομερή προσανατολισμό με εκβιάζουν; Τι επιδιώκουν; Εκτός από εμένα, μήπως επιχειρούν να εκτοξεύσουν έμμεσες απειλές και κατά των δικαστών, φτιάχνοντας κλίμα για τα επόμενα βήματα; Τους πληροφορώ ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της όλη τη δικογραφία και όχι αποσπάσματα που εγχειρεί σε επιλεγμένη μερίδα του Τύπου ο μηνυτής μου.
Αφήστε, εσείς οι δημοσιογράφοι, τη δικαιοσύνη να δικάσει. Μην καταδικάζετε, εσείς, κάθε μέρα, ειδικά τους δημοσίους υπαλλήλους, δικαιώνοντας κάθε τι ιδιωτικό, που αφρίζει σαν ξέπλυμα δημοσίου χρήματος ή πλουτίζει μέσα από προκλητική διαπλοκή. Γιώργος Κανελλόπουλος 

*** Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
 
 
 
 Ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα, λίγο πριν τον κόμβο του «Καρέλια» . Δυο αυτοκίνητα, το ένα με κατεύθυνση προς Καλαμάτα και το άλλο προς Ασπρόχωμα, κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα να πέσουν σε μάντρα καταστήματος δίπλα στο δρόμο και το ένα από αυτά να αναποδογυρίσει στη μέση της ασφάλτου. Αντικείμενα από το αυτοκίνητο που αναποδογύρισε υπάρχουν διάσπαρτα και σε μεγάλη απόσταση από το ατύχημα σε όλη την περιοχή! Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα σοβαρά και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. - 

***  Ιταλός μαχαίρωσε θανάσιμα σκύλο σε παραλία των Γαργαλιάνων         
           
Αντιμέτωπος με τις βαρύτατες κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κακοποίησης ζώου, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας είναι ένας 70χρονος Ιταλός που το απόγευμα της Τρίτης μαχαίρωσε θανάσιμα σκύλο στην παραλία της Χρυσής Ακτής στο Μάτι Γαργαλιάνων και απείλησε την οικογένεια των Ελλήνων ιδιοκτητών του, που είναι κάτοικοι Γαργαλιάνων.
Το συμβάν, που έχει συγκλονίσει την περιοχή, σημειώθηκε γύρω στις 7.30 και όπως είπε στο «Θ», με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, η ιδιοκτήτρια του άτυχου σκύλου, Φαίδρα Γιαννακοπούλου, «με τα τρία παιδιά μου πήγαμε μια βόλτα στη θάλασσα, με το σκύλο μας. Δεν υπήρχε κανένα άτομο εκεί, δύο κυρίες ήταν πάρα πολύ μακριά και είπε ο μικρός να αφήσουμε λίγο το σκυλί να παίξει. Πριν, όμως, ο γιος μου έλεγξε εάν υπήρχε κόσμος τριγύρω ή άλλα σκυλιά. Πήγαμε, λοιπόν, και αφήσαμε το σκυλί να παίξει. Βλέποντάς μας ο κύριος αυτός, πάει και ανοίγει το τροχόσπιτο και βγήκε το σκυλί του έξω, ελεύθερο και πήγε - το σκυλί του - απειλητικά προς το δικό μας. Το δικό μας - δεν ξέρω εάν φοβήθηκε ότι το άλλο θα φάει το παιδί μας -, και άρχισαν τα σκυλιά να μαλώνουν. Έτρεξε ο γιος μου να χωρίσει τα σκυλιά και η κυρία του σκυλιού από το τροχόσπιτο φώναζε. Ο γιος μου είχε βάλει τα χέρια του στο δικό μας το σκύλο, για να γλιτώσει το άλλο το σκυλί και να τα χωρίσει. Ο κύριος είχε πάρει ένα ξύλο και χτυπούσε το σκύλο μας. Μετά που πέταξε το ξύλο, φώναξε στην κυρία και εκείνη του πέταξε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο. Εκεί που έπεσε το κουζινομάχαιρο, ήταν δίπλα η κόρη μου. Της φώναξα να το πετάξει μακριά, γιατί φοβήθηκα μη μας κάνει κακό με το μαχαίρι. Το κοριτσάκι το πήρε και το έκρυβε πίσω από την πλάτη του. Αυτός προσπαθούσε να της το πάρει, αλλά το παιδί απομακρύνθηκε αρκετά. Αφού είδε, εκείνος, ότι δεν μπορούσε να πάρει το μαχαίρι, φώναξε στην κυρία και εκείνη του πέταξε εκεί ένα άλλο μαχαίρι. Εγώ τραβούσα το σκύλο μας και εκείνος ενδιάμεσα στα δικά μου χέρια, φέρνει το μαχαίρι και του το χώνει με δύναμη στην κοιλιά. Το μαχαίρι σπάει και μένει η λαβή μέσα. Το έσπρωξα και τράβηξα τη λαβή από την κοιλιά του σκύλου μας. Ο γιος μου προσπαθούσε να χωρίσει τα σκυλιά, αλλά ο κύριος δεν έκανε τίποτα. Μόνο που μαχαίρωσε το σκύλο μας, προσπαθούσε να σκοτώσει το σκύλο μας. Όταν απομακρύναμε εμείς τα σκυλιά και ο σκύλος μας ήταν με τα έντερα κάτω, ο γιος μου του είπε ότι θα πάει στην Αστυνομία και εκείνος με τα μαχαίρια στα χέρια επιτέθηκε προς το παιδί μου».
Στη συνέχεια η κα Γιαννακοπούλου με τα παιδιά της μετέφεραν το σκύλο τους σε κτηνιατρείο στους Γαργαλιάνους, καθώς έφερε βαθύ τραύμα στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Μέχρι να φτάσει στο κτηνιατρείο είχε χάσει πολύ αίμα. Παρά τις προσπάθειες της κτηνιάτρου Μαρίας Παναγοπούλου, ο σκύλος λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.
Ο 70χρονος Ιταλός ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή Κυπαρισσίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Και συνεχίζει τα κόλπα του ο καιρός και αύριο          
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 12/6/2014 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Το ίδιο διάστημα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας, με τη μορφή ασθενούς βροχής ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες αναμένονται σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.1 (πολύ υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (χαμηλή).
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr

***  Καταρροϊκό πυρετός: Σοβαρό ζήτημα, πρέπει να βρεθεί λύση σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Αργυράκης

  Ως ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, χαρακτήρισε τον καταρροϊκό πυρετό, νόσημα που προσβάλλει όλα τα μηρυκαστικά και κυρίως τα πρόβατα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ι. Αργυράκης. Όπως ανέφερε, η νόσος έχει ήδη προσβάλει κοπάδια στη Λακωνία, αλλά και στην Αρκαδία, ενώ το θέμα χειρίζονται υπεύθυνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Διευθύνσεις Κτηνιατρικής σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουν γίνει συσκέψεις και έλεγχοι, ενώ κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκε τροποποίηση του προϋπολογισμού, που προβλέπει τη διάθεση 24.000 ευρώ ως πρώτη ενέργεια για να αντιμετωπιστεί το συμβάν σε περιοχές και στάνες που έχει εντοπιστεί. Σύμφωνα με το ΑΠΕ –ΜΠΕ, η διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Αρκαδίας, Σοφία Σταματοπούλου, ανέφερε ότι στη Λακωνία υπάρχουν δεκαεπτά κρούσματα σε κοπάδια προβάτων και στην Αρκαδία έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα, ενώ υπό διερεύνηση είναι ακόμα έξι περιπτώσεις. Σημειώνεται ότι το έντομο που μεταφέρει τον ιό ταξιδεύει με τον αέρα και μπορεί να φτάσει ακόμα και σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα ευνοούν την εξάπλωση του ιού, γι’ αυτό και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα, με πρώτο και κύριο το συστηματικό και σε εβδομαδιαία βάση ψεκασμό των σταυλικών εγκαταστάσεων, με συγκεκριμένα εντομοκτόνα που έχουν την έγκριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η κα Σταματοπούλου υπογράμμισε ότι υπάρχει εξάπλωση του ιού, αλλά μέχρι στιγμής παρατηρείται μικρή νοσηρότητα στα κοπάδια, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις και ενημέρωση των κτηνοτρόφων για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο καταρροϊκός πυρετός δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, ακόμα και στην ακραία περίπτωση που καταναλώσει κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα από ζώο που έχει νοσήσει, αν και, όπως τόνισε, το πρώτο σύμπτωμα είναι ο πυρετός στο ζώο, που γίνεται άμεσα αντιληπτός και παύει να έχει γάλα. Σήμερα δε, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών, των διευθυντών Κτηνιατρικής και εκπροσώπων φορέων των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας, για το συντονισμό των δράσεων αντιμετώπισης της νόσου, που προσβάλλει για πρώτη φορά την Πελοπόννησο. - 

***  Αρχές Οικονομικής Θεωρίας σήμερα για τις Πανελλήνιες 2014 (θέματα και απαντήσεις                                                      

Οι περισσότεροι μαθητές τελείωσαν με τις Πανελλαδικές εξετάσεις και φέτος, ενώ αρκετοί τελειώνουν και σήμερα με το μάθημα "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας", ενώ σε μερικές μέρες ξεκινούν τα ειδικά μαθήματα. Δείτε πιο κάτω τα θέματα και τις απαντήσεις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - 

*** Ένας χρόνος από το «μαύρο» της ΕΡΤ… (φωτογραφίες)
 
 
 
 
 
 
 

 Νύχτα Τρίτης 11 Ιουνίου 2013. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα πέφτει μαύρο στην ΕΡΤ. Ακολουθεί σιγή στους σταθμούς της ΕΡΑ. Το μαύρο στις οθόνες «παγώνει» την Ελλάδα. Το λουκέτο είχε ανακοινώσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Λουκέτο που βασίστηκε σε μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς την έγκριση της Βουλής. Λίγο πριν από την αναγγελία θανάτου της ΕΡΤ, ο Σίμος Κεδίκογλου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ΕΡΤ έπρεπε να οδηγηθεί στο θάνατο. «Αυτό τελειώνει σήμερα», είπε ο Σ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος σε «θύλακα αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης». Ανάμεσα στα άλλα, υποσχέθηκε αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ. Έπειτα από έναν χρόνο ακόμη τις περιμένουν... Εν μία νυκτί έκλεισε ο ιστορικός δημόσιος φορέας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Το σοκ και την αμηχανία ακολούθησε κύμα διαμαρτυριών σε όλη την Ελλάδα. Στην Καλαμάτα, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ενός χρόνου από το μαύρο στην ΕΡΤ και το πραξικοπηματικό κλείσιμό της. Η ΕΡΑ Καλαμάτας διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων, στις οποίες ανακοίνωσε τη συμμετοχή του, μεταξύ άλλων, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ. Ειδικότερα, στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΑ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αναμετάδοση των εκδηλώσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΡΤ Open έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθως οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας μίλησαν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν αυτόν τον ένα χρόνο, τις ιδέες και τις απόψεις τους. Η συνέχεια περιλάμβανε συναυλία. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας γράφουν για τον αγώνα τους και τις εκδηλώσεις που οργανώνουν: «Στον ένα χρόνο που πέρασε οι παρανόμως απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με νύχια και με δόντια, κράτησαν τη σημαία του αγώνα ψηλά. Ο δικός μας σταθμός, η ΕΡΑ Καλαμάτας, για λόγους που η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, αναγκάστηκε να σιγήσει για αρκετούς μήνες. Η υπόσχεση, όμως, που είχαμε δώσει στους ακροατές μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, δε μας άφηνε να ησυχάσουμε. Με τη βοήθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕRΤ OPEN καταφέραμε – στην αρχή διαδικτυακά και στη συνέχεια στα FM και στους 107,2 μεγακύκλους - να βγούμε ξανά στον “αέρα”. Με τη δική τους στήριξη δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε. Με ανοιχτά τα μικρόφωνα της ΕΡΑ Καλαμάτας, σας καλούμε όλους να κάνετε δική σας υπόθεση τη λειτουργία και το μέλλον του σταθμού μας». Α.Π. - 

***  Δασαρχείο Καλαμάτας: «Η Υπηρεσία μας δεν ενημερώθηκε από τη ΔΕΗ ή από το Δήμο» για το κόψιμο των δέντρων          
           
Έκθεση – αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατέθεσε το Δασαρχείο Καλαμάτας αναφορικά με το κόψιμο δέντρων στον Αλμυρό.
Όπως εξηγεί το Δασαρχείο Καλαμάτας: «Σχετικά με δημοσιεύματα (δείτε εδώ ) για τις υλοτομίες που έχουν γίνει στο αλσύλλιο “Αλμυρού” της δ.κ Βέργας, γνωστοποιούνται τα εξής:
1. Πρόκειται για δημόσια έκταση, η οποία:
-έχει αναδασωθεί τεχνητώς (αλσύλλιο) και έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα έκταση με την αρ. 3116/7-6-76 απόφαση Νο. Μεσσηνίας (ΦΕΚ 270/Δ΄/10-9-1976).
-παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας για χρήση έργων αναψυχής με την αρ.2071/2-8-99 απόφαση ΓΓΠΠ, με τους όρους και τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στην αρ. 2071/2/1999 απόφαση έγκρισης τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας του αλσυλλίου (ΦΕΚ 1666τ.Β/25-8-1999).
2. Επειδή ισχύει ειδικό αυστηρό καθεστώς προστασίας (αναδασωτέα έκταση), κάθε επέμβαση θα πρέπει να γίνεται έπειτα από σχετική μελέτη, που πρέπει να θεωρείται από την Υπηρεσία μας και η οποία θα είναι συμβατή με το σκοπό ίδρυσης του αλσυλλίου, τον κανονισμό λειτουργίας του και τον περιβάλλοντα χώρο.
3. Κάθε χρόνο επί αιτήσεως της ΔΕΗ χορηγείται από τη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας “έγκριση υλοτομίας κλάδων και δασικών δένδρων σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις εντός της ζώνης των δικτύων ηλεκτροδότησης”, υπό τον όρο της παρουσίας δασικών υπαλλήλων, μετά τη συνεννόηση-προγραμματισμό με το εκάστοτε Δασαρχείο για το χρόνο υλοτομίας, τη διάθεση δασικών προϊόντων που τυχόν παραχθούν κ.λπ.
Κατόπιν των ανωτέρω κάνουμε γνωστό ότι η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από το Δήμο Καλαμάτας στον οποίο έχει παραχωρηθεί ο χώρος, για τις εν λόγω επεμβάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και χωρίς την παρουσία δασικού υπαλλήλου.
Για τα ανωτέρω έχει υποβληθεί σχετική έκθεση – αναφορά προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας». 
 
***  Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
     
 
 
 
 
 
Ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 8 χθες  το βράδυ στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα, λίγο πριν τον κόμβο του «Καρέλια» . Δυο αυτοκίνητα, το ένα με κατεύθυνση προς Καλαμάτα και το άλλο προς Ασπρόχωμα, κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα να πέσουν σε μάντρα καταστήματος δίπλα στο δρόμο και το ένα από αυτά να αναποδογυρίσει στη μέση της ασφάλτου. Αντικείμενα από το αυτοκίνητο που αναποδογύρισε υπάρχουν διάσπαρτα και σε μεγάλη απόσταση από το ατύχημα σε όλη την περιοχή! Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν τρια άτομα και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

***  Η… υπόκλιση, το παρελθόν, το παρόν και το άγνωστο μέλλον           
         
Ένα πολύ όμορφο ανθρώπινο στιγμιότυπο είδαμε προχθές κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφού υποκλίνεται στη μικρή δεσποινίδα, κόρη του ζεύγους Λαμπρόπουλου, είχε και μια μικρή συνομιλία μαζί της.
Η μικρή κόρη του νέου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, έκανε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο να ξεχάσει για λίγο όσα τον προβληματίζουν, αλλά να αφήσει τους υπουργούς του λίγο μετά την ορκωμοσία και να πάει προς το μέρος της.
Ο Αντώνης Σαμαράς πλησίασε τη μικρή  Βασιλική, της συστήθηκε και έσκυψε να τη φιλήσει, ρωτώντας την τι κάνει ο αδελφός της. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός την ευχαρίστησε, γιατί μπόρεσε να μιλήσει μαζί της.
Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πρότινος οι σχέσεις των δύο πολιτικών ανδρών είχαν ξεπεράσει πολλές φορές τα όρια του... κόκκινου. Μια καρέκλα, όμως, σ’ ένα υπουργείο λειαίνει και τα μεγαλύτερα χάσματα...  Α.Π.  

***  Το… «καλαματιανό» Locish δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη σύμφωνα με τη Wall Street Journal         
  
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal 
Πριν από μερικά χρόνια ίσως να ακουγόταν σαν ανέκδοτο η ίδρυση μιας νέας επιχείρησης στην Ελλάδα, καθώς τα γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά και η διστακτικότητα αρκετών ανθρώπων να πάρουν το ρίσκο, καθιστούσαν το εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο.
Στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο, νέοι στην πλειοψηφία τους πήραν τη μεγάλη απόφαση να επενδύσουν σε startups επιχειρήσεις, με κύριο προσανατολισμό στον τομέα της οικονομίας, και κατάφεραν να διακριθούν μέσα σε πολύ μικρό διάστημα.
Η αμερικανική Wall Street Journal πραγματοποίησε ένα εκτενές αφιέρωμα σε ορισμένες από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε σταδιακή άνοδο και ενδεχομένως να αποτελούν μια σημαντική πρόταση για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάνει ειδική αναφορά σε δύο από τις πιο πετυχημένες startups, το Locish και το Taxibeat.
Δύο φίλοι,από την Καλαμάτα,  οι Αλέξης Χριστοδούλου και Γρηγόρης Ζωντανός βρίσκονται πίσω από το Locish, το οποίο επιτρέπει στους τουρίστες να έρχονται σε επαφή με ντόπιους για την παροχή προτάσεων για φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη, πλέον, εκτός από την Αθήνα, σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, αφού εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Sillicon Valley. Οι ίδιοι, πάντως, αναφέρουν ότι η άντληση κεφαλαίων δεν ήταν το δύσκολο μέρος του εγχειρήματός τους.
Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρει ότι αναγκάστηκε να παλέψει επί ένα χρόνο με την ελληνική γραφειοκρατία, ώστε να αποδεσμευτεί από τη δουλειά του ως εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο. Όπως αναφέρει ο ίδιος στη WSJ, μόλις υπέβαλε την παραίτησή του οι ανώτεροί του δεν την έκαναν δεκτή, πιστεύοντας ότι θα αλλάξει γνώμη και δε θα παρατήσει μια σταθερή δουλειά στο ελληνικό Δημόσιο. Το επόμενο βήμα ήταν να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο περιμένοντας πως, με βάση τον ελληνικό νόμο, έπειτα από 21 ημέρες (που είναι το όριο) απουσίας θα απολυθεί, ωστόσο, κάτι τέτοιο συνέβη έπειτα από επτά μήνες. Ήταν η περίοδος που η ελληνική κυβέρνηση έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τη δεξαμενή ανθρώπων που θα διώξει από το Δημόσιο με βάση όσα είχε συμφωνήσει με τους δανειστές της.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζωντανός παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε σε ελληνική τράπεζα, ωστόσο κάτι τέτοιο τον έφερε σε σύγκρουση με όλη την οικογένειά του. Έμεινε άστεγος και αναγκάστηκε να ζήσει στον καναπέ του σπιτιού της κοπέλας του Αλέξη για έξι μήνες. «Πουλήσαμε τα πάντα, βιβλία, συσκευές, ρούχα, ποδήλατα και ό,τι άλλο είχαμε μέσω eBay για να μαζέψουμε το απαιτούμενο ποσό» λένε οι εμπνευστές του Locish, οι οποίο σίγουρα θα αισθάνονται αυτή τη στιγμή δικαιωμένοι.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σε μια χώρα όπου έχει ξεθωριάσει η υπόσχεση για μια δουλειά ισόβιας διάρκειας στο Δημόσιο ή στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται υπό κατάρρευση, η ανερχόμενη τεχνολογική σκηνή των startups ίσως να αντιπροσωπεύει μια πιθανή εναλλακτική στην αυξανόμενη ανεργία και τις ζοφερές προοπτικές για την εύρεση μιας αξιοπρεπούς δουλειάς.  Πηγή: iefimerida.gr 

*** Οι γιατροί δεν κατάφεραν να ανατάξουν τη 46χρονη, κατέληξε από ανακοπή            
           
Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και όχι πεσμένη στην τουαλέτα του δωματίου της, στην Ψυχιατρική Κλινική όπου νοσηλευόταν, βρέθηκε η 46χρονη που έχασε αιφνίδια τη ζωή της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα μας πληροφόρησε το προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής.
Η άτυχη γυναίκα ήταν καθιστή στη λεκάνη της τουαλέτας όταν εντοπίστηκε και αμέσως ξεκίνησαν προσπάθειες να επανέλθει στη ζωή. Διασωληνώθηκε, διακομίστηκε στη Χειρουργική Κλινική, όπου και υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απώλεια αίματος που παρουσίαζε, προφανώς από εσωτερική αιμορραγία, καθώς δεν έφερε εξωτερικά ίχνη, αλλά δε στάθηκε δυνατό να ανανήψει, καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή.
Η γυναίκα νοσηλευόταν επί ημέρες στην Ψυχιατρική Κλινική, αλλά, όπως πληροφορηθήκαμε, ήταν καλά στην υγεία της και σχεδόν έτοιμη να φύγει με εξιτήριο.
Την απάντηση στο ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν στον αιφνίδιο θάνατο της 46χρονης θα δώσει το πόρισμα της νεκροτομής.  

***


***  Αθλητική  ενημέρωση :

*** Έναρξη  σήμερα Πέμπτη 12/06/2014 ,, στο  Μουντιάλ  ποδοσφαίρου της  Βραζιλίας :
~*  Σάο Πάολο, Βραζιλία

Οι φίλαθλοι σε ολόκληρο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του Μουντιάλ. Το συναίσθημα αυτό, όμως, δεν μοιράζονται όλοι οι Βραζιλιάνοι, καθώς η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου -σε μία χώρα που πλήττεται από φτώχεια, πείνα και βία- έχει προκαλέσει κύμα δυσαρέσκειας που εκφράζεται στα ευφάνταστα γκράφιτι που στολίζουν τους τοίχους των δρόμων του Σάο Πάολο και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.
~   Ώρα  21.00 -22.00 Τελετή  Έναρξης !
~ Αρχίζει  σήμερα το  πρόγραμμα  με  τους  αγώνες  του  παγκοσμίου  ποδοσφαίρου  εθνικών  συγκροτημάτων στην χώρα  του  ποδοσφαίρου Βραζιλία  με  τον  1ο  αγώνα ώρα  23.00ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 
 ~ Η  εθνική  μας  αγωνίζεται  στον  1ο  της  αγώνα   το Σάββατο ώρα  19.00 , 14/06/2014 , με  Αμερικανό  άπειρο (Η.Π.Α.)  Διαιτητή ... ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ   .-
Παρασκευή  13 Ιουνίου  2014  το  πρόγραμμα  των αγώνων :
19.00 ώρα  ΜΕΞΙΚΟ -ΚΑΜΕΡΟΥΝ
22.00 ώρα ΙΣΠΑΝΙΑ  -ΟΛΛΑΝΔΙΑ
 01.00 ώρα  ΧΙΛΗ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σάββατο   14 Ιουνίου 2014 :
~ Ο Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ ορίστηκε από τη FIFA να διευθύνει τον πρώτο αγώνα της εθνικής Ελλάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
~ Ο 40χρονος διαιτητής θα «σφυρίξει» την αναμέτρηση της εθνικής με την Κολομβία, που θα γίνει το Σάββατο (19:00 ώρα Ελλάδας) στο Μπέλο Οριζόντε, με βοηθούς τον συμπατριώτη του, Μαρκ Σιν Χερντ, και τον Καναδό Τζόι Φλέτσερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί.
~ Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκάιγκερ έγινε διεθνής το 2008 και επελέγη για πρώτη φορά από τη FIFA για μία τελική φάση Μουντιάλ.
19.00  ώρα :  ΕΛΛΑΔΑ -  ΚΟΛΟΜΒΙΑ
 22.00 ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  -ΚΩΣΤΑ ΡΙΚΑ
    
*** Χθές  :
Σε  αγώνα  μπαράζ  στο  Βόλο για  άνοδο στην Σούπερ Λίγκα  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Βόλου  - ΞΑΝΘΗ  1-2 .- ^
Με  τα  γκόλ των : 34΄ Μάριο Γκούρμα , 45+1΄Γούτας  και 83΄Αντώνης Ράνος .-
Η Σκόντα  Ξάνθης  παραμένει  στην Σούπερ Λίγκα .-
 ~ Ακολουθούν  σχετικά   Video  από  τον  αγώνα  του  Βόλου :
~*  Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη  1-2   2ο  γκολ με Ράνο  11/6/2014 : http://youtu.be/HWxBO6FDwVs ,
~** Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη 34΄  1ο  γκολ Μάριος Γκούρμας 1-0   11/6/2014 : http://youtu.be/4LfcBItO0cE  ,
~**  Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη  ισοφάριση 45+ ΄  1-1 ημίχρονο  11/6/2014 : http://youtu.be/mxcRVbCxrt4 ,

*** Στο  πρωτάθλημα  Νέων  κάτω  των 19  ετών χθες :
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ -Αναγέννηση Καρδίτσας  3-1 .- ^
Η ομάδα  του  Αχαρναϊκού  πρωταθλήτρια  Ελλάδας .-

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ :
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας με μία σύντομη ανακοίνωση γνωστοποίησε πως αποδεσμεύει τους Γιόνας Ματσιούλις, Στεφάν Λάσμε, Μάικ Μπράμος, Ραμέλ Κάρι και Πινγκ Σανγκ, κάνοντας χρήση του δικαιώματος option out.
 ***  Πάτησαν στη Βραζιλία οι πρώτοι Έλληνες οπαδοί με καλαματιανή εκπροσώπηση! (φωτογραφίες)         
      
 
 
Αναχώρησαν την Τρίτη το πρωί για τη Bραζιλία οι Έλληνες οπαδοί του «Γαλανόλευκου Φάρου», που βρίσκεται δίπλα στην Εθνική ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Μέσω Ρώμης έφθασαν στο Ρίο χθες το μεσημέρι.
Στην εκδρομή αυτή συμμετέχει και ο Καλαματιανός Γιάννης Μαυρίκης, ο οποίος, ύστερα από το Euro του 2008 στην Αυστρία και αυτό του 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας, θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να δει από κοντά και ένα «Μουντιάλ» δίπλα στην Εθνική Ελλάδος! Σίγουρα επιθυμία του, αλλά και ευχή μας, είναι να ζήσει στιγμές σαν αυτές που έζησε ο αδερφός του Γιώργος στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004.
Μέσω του Γιάννη θα έχουμε τη δυνατότητα να «παίρνουμε» κλίμα για ό,τι συμβαίνει στα ματς της Εθνικής μας τόσο στο γήπεδο όσο και στην εξέδρα.
Να τους ευχηθούμε καλή διαμονή και το ταξίδι τους να είναι όσο πιο μακρύ γίνεται...  

***  Αφού τελείωσαν τα μαθήματα, πήγαν για γκολφ (φωτογραφίες)          
   
 
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές του αναγνωστηρίου «Άνοδος». Έπειτα από μια κοπιαστική χρονιά βρέθηκαν στην Costa Navarino και, από ό,τι μάθαμε, με τη βοήθεια του Themis Ginis κατάφεραν να περάσουν με άριστα και αυτή τη δοκιμασία.  Π.Μπ. 
 
 
***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
 Γέφυρα Χαρίλαου  Τρικούπη
http://www.youtube.com/stamos01 , =      3378   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , 1810   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1790  video.- 
Σύνολον                                                     6978 βίντεο   .-

      Πάμισος  ποταμός Άγιος Φλώρος Αρφαρών
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2547  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 Πολιανή μνημείο Γρηγορίου Δικαίου  -Παπά-Φλέσσα
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    579 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   185
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,
Λίμνη Παμβώτιδα  Ιωαννίνων
***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-              
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-
 Στις μονές  των  Μετεώρων

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/06-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Ιουνίου  2014 .-
~


*** Όμορφες  και  ενδιαφέρουσες Βίντεο -παρουσιάσεις :
~*   Τροπάριο του Αγίου  Πνεύματος  από  Πάνο  Δασκαρόλη  2014 : http://youtu.be/FKw_ypGBBv4 ,
561 ~**   Θεία  Λειτουργία  Πεντηκοστής Αγία  Παρασκευή Μέτσοβο 8/6/2014 : http://youtu.be/pV666eCOkUc ,
522 ~** ΜΕΤΣΟΒΟ  είσοδος  διαδρομή  αφήγηση  2014 : http://youtu.be/38HTjMglFBU ,
594 ~* ΜΕΤΣΟΒΟ  πλατεία 8/6/2014 : http://youtu.be/GetSfNBglR8  ,
654 ~* ΤΡΙΚΑΛΑ είσοδος  στην πόλη 8-6-2014 : http://youtu.be/mpS2G1Exze0  ,
606 ~* ΣΙΑΤΙΣΤΑ ενημέρωση από Γυμναστή 8/6/2014 : http://youtu.be/StU2vbItJRc  ,
613 ~*  ΣΙΑΤΙΣΤΑ στην Ι. Μητρόπολη  ενημέρωση  φιλόλογου 2014 : http://youtu.be/fsKMRlYonoc  ,
 672 ~* ΜΕΤΕΩΡΑ  9/6/2014 : http://youtu.be/tgHy6nW51kA ,
591 ~ ΜΕΤΣΟΒΟ 1η  προβολή βίντεο 2014 : http://youtu.be/iS7YwTCLNy8 ,
590 ~ ΜΕΤΣΟΒΟ 2η  προβολή βίντεο 2014: http://youtu.be/Lf3xa0mJabI ,
508 ~* Ιωάννινα  διαβαίνοντας  ενημέρωση 7/6/2014 : http://youtu.be/0HCik7DmKnA ,
500~ Θέατρο Αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας  Καληδώνας 2014 : http://youtu.be/3Hqa8KCV1eM ,
676~ ΜΕΤΕΩΡΑ Μονές  Βαρλαάμ , Ρουσανά , Αγίας  Τριάδας και Αγίου  Στεφάνου 2014: http://youtu.be/vC6Qf1WpPb0 ,
556~**  Μετσοβίτικη  ταβέρνα φαγητό 9/6/2014 Π. Λ. Μεσσήνης :
http://youtu.be/iOim3XaXZXQ ,
667~**   ΜΕΤΕΩΡΑ  μονή  Αγίας  Τριάδας 9/6/2014 : http://youtu.be/0UXCJu8Qc7Q ,
ΜΡ4~** ΜΗΛΙΑ Γρεβενών  Παλαιοντολογικό  Μουσείο 2014 : http://youtu.be/FLuUAKNRVBY ,
538~** ΜΕΤΣΟΒΟ στο λόφο παιδότοπο  με  μνημείο Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα  7/6/2014 : http://youtu.be/vQkaG8X1XSs  ,
665~ Ανεβαίνοντας στα  Μετέωρα  9/6/2014 : http://youtu.be/LucQxCWwkEQ ,
557 ~  ΜΕΤΣΟΒΟ Πεντηκοστή Αγία  Παρασκευή 8-6-2014 : http://youtu.be/6mmCUV-m6d0 ,
605 ~ Παλαιοντολογική  έκθεση  Μηλιάς  Γρεβενών 2014 : http://youtu.be/-drHdzxhWFU    
662 ~ Τρίκαλα  Μετέωρα 9/6/2014 :
 http://youtu.be/q1Jokk-ujsg ,
664 ~ Μετέωρα  διαδρομή ανάβασης 9/6/2014 : http://youtu.be/L_8g75RKcNA ,
491 ~ Γέφυρα Χαρίλαου   Τρικούπη Ρίο-Αντίρριο  7/6/2014 : http://youtu.be/CQo5qJIZcWk ,
691 ~ ΜΕΤΕΩΡΑ Μονή Μεγάλο  Μετέωρο του  Σωτήρος και μονή  Βαρλαάμ  9/6/2014 :
http://youtu.be/aZiLL4CxwNY  ,
510 ~  Ιωάννινα κάστρο λίμνη  7/6/2014 : http://youtu.be/CgOIm5WjpMs ,
698 ~ Μετέωρα Ι Μ Σωτήρος Μ  Μετέωρο  9- 6-2014 : http://youtu.be/Ckupr6Ewd2c ,
705 ~ Μετέωρα  Καλαμπάκα  Ι Μ Αγίου Στεφάνου 9/6/2014 : http://youtu.be/U8sH8U2Tfjk ,
660 ~  ΤΡΙΚΑΛΑ  Λιθέος  ποταμός  κέντρο  πόλης  2014  : http://youtu.be/9vJFS4t37Ak ,
606~ Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς Γρεβενών αφήγηση  ενημέρωση  2014 : http://youtu.be/vii6gIZV4wk ,
506~**  Τέροβο  Μπιζάνι  Γιάννενα Ιστορική  αφήγηση  2014 : http://youtu.be/_NcZFKVM_IU ,
616~**   Μουσείο Ι Μητρόπολης Σιάτιστα 8/8/2014  ενημέρωση  Θεολόγος :   http://youtu.be/5nRW3idO19s  ,
~**  Μουσείο εκκλησιαστικό  στη μητρόπολη ΣΙΑΤΙΣΤΑ ενημέρωση 8/8/2014 : http://youtu.be/eq8wHUiCsqE  ,
589~** ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΑ στο  Μέτσοβο : http://youtu.be/HfnH1CXewpM ,
608~** ΣΙΑΤΙΣΤΑ  διαδρομή  αφήγηση  2  2014 : http://youtu.be/EZAeQmaFjkg ,
617~*** ΣΙΑΤΙΣΤΑ διαδρομή  πόλης  ενημέρωση  2014 : http://youtu.be/LICLQgZUJLw ,
587 ~**  Ίδρυμα  μουσείο  Τοσίτσα  Μέτσοβο 8/6/2014 : http://youtu.be/mhexec10B-A  ,
588~** ΜΟΥΣΕΙΟ  ΤΟΣΙΤΣΑ  στο  Μέτσοβο  2014 : http://youtu.be/uDyLUT8Tbns ,
521 ~** Γ ΙΑΝΝΕΝΑ  λίμνη  Ιωαννίνων Παμβώτιδα  2014 : http://youtu.be/aQQing3XhDk ,
655~** ΤΡΙΚΑΛΑ  διαδρομή  πόλης  2014 : http://youtu.be/ro9lIiTvsho ,
 663 ~** ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  ΜΕΤΕΩΡΑ 2014 : http://youtu.be/PPfAAPVOB14 ,
680 ~** Μονή  Μεγάλο  Μετέωρο Σωτήρος  9/6/2014 : http://youtu.be/u7avxL9wODM  ,
Δεν υπάρχουν σχόλια: