Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης    .....

  Παρεκκλήσιο Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Μητρόπολη Αθηνών

~** Φωτογραφίες από Λέσβο-Μυτιλήνη.......
 
 
 
 
 

~**  Νηστεία των Αγίων Αποστόλων ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ...

~  Την Δευτέρα αυτήν, 12 Ιουνίου, αμέσως μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων, αρχίζει η νηστεία των Αγίων Αποστόλων. Η νηστεία αυτή είναι από τις παλαιότερες που έχει καθιερώσει η Εκκλησία μας.
 Πρώτος ο Μέγας Αθανάσιος γύρω στο 357 αναφέρει νηστεία μιάς εβδομάδος μετά την Πεντηκοστή.
 «Τη γαρ εβδομάδι μετά την αγίαν πεντηκοστήν ο λαός νηστεύσας εξήλθε περί το κοιμητήριον εύξασθαι».
 Οι Αποστολικές Διαταγές... η συνέχεια ΕΔΩ
Οι Αποστολικές Διαταγές, που περιλαμβάνουν πανάρχαιες εντολές και παραδόσεις της Εκκλησίας μας, αναφέρουν την νηστεία των Αποστόλων μία εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, δηλαδή μετά την εορτή των Αγίων Πάντων, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι την εβδομάδα της Πεντηκοστής καταλύουμε όλα:
«Μετά ουν το εορτάσαι υμάς την πεντηκοστήν εορτάσατε μίαν εβδομάδα και μετ’ εκείνην νηστεύσατε μίαν, δίκαιον γαρ και ευφρανθήναι επί τη εκ Θεού δωρεά και νηστεύσαι μετά την άνεσιν».
~ Επειδή οι απόστολοι είχαν αρχίσει το κήρυγμα μετά την Πεντηκοστή, οι ημέρες που την ακολουθούσαν αφιερώθηκαν σε αυτούς.
Η χρονική διάρκεια αυτής της νηστείας είναι μεταβλητή, επειδή η αρχή της εξαρτάται από την κινητή εορτή του Πάσχα, όμως το τέλος της είναι πάντοτε σταθερό.
Αρχίζει την Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων και λήγει σταθερά την 29η Ιουνίου.
Κατά το νέο ημερολόγιο η νηστεία των Αγίων Αποστόλων δεν υπερβαίνει ποτέ τις 30 ημέρες.
Υπάρχει ακόμη και περίπτωση, όταν το Πάσχα πέφτει μεταξύ 5 και 8 Μαϊου, να μήν έχουμε καθόλου νηστεία.
Κατά την περίοδο της νηστείας των Αγίων Αποστόλων δεν καταλύουμε κρέας, γαλακτοκομικά είδη και αυγά, ενώ επιτρέπεται η κατάλυση ψαριού, εκτός από την Τετάρτη και την Παρασκευή.
Αν όμως η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πέσει Τετάρτη ή Παρασκευή, καταλύουμε μόνο ψάρι, αλλά όχι κρέας, γάλα και αυγά.
Ψάρι καταλύεται επίσης και κατά την εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, στις 24 Ιουνίου, οποιαδήποτε ημέρα και αν πέσει.
Σε αντίθεση με την νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Δεκαπενταύγουστου, η νηστεία των Αγίων Αποστόλων είναι σχετικά άγνωστη στον πολύ κόσμο.
Όμως η νηστεία αυτή θεσπίσθηκε για να προετοι­μάζει τους χριστιανούς για την μεγάλη εορτή των Αποστόλων και αποτελεί μία έκφραση ευγνωμοσύνης προς αυτούς, καθώς τους Αποστόλους χρησιμοποίησε το Άγιον Πνεύμα ως όργανά του για να διαδώσει την διδασκαλία του Χριστού σε όλο τον κόσμο και να συστήσει την Εκκλησία Του.
Τί πρέπει λοιπόν να κάνουμε;
Να νηστέψουμε αυτές τις λίγες ημέρες. Να προετοι­μαστούμε, να ἐξομολογηθούμε και να κοινωνήσουμε τουλάχιστον στην ημέρα της εορτής τους στις 29 Ιουνίου.
Νηστεύοντας και συμμετέχοντας στα εκκλησιαστικά μυστήρια, θα τιμήσουμε τους θεμελιωτές της Εκκλησίας μας και θα φέρουμε την ευλογία και τις ευχές τους στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στην εργασία μας.
στοιχεία από: Ορθόδοξος Συναξαριστής και Ίασμος
Τι άλλο να κάνουμε;
~ Να θυμηθούμε. Είπαμε· εργατικοί ήταν αυτοί, δούλευαν όλη νύχτα στη λίμνη. Εργατικοί αυτοί, εργατικοί κ᾿ εμείς. Εργατικός πρέπει να είνε ο άνθρωπος. Πότε όμως εργατικός; Σας το ᾿πα και άλλοτε, το επαναλαμβάνω και τώρα· Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο δουλειά, σαν τα μυρμήγκια. Είνε ευλογημένη η δουλειά. Κυριακή όμως όχι. Τις άλλες μέρες δουλειά! Γιατί το νερό που δεν τρέχει σκουληκιάζει, και το σίδερο που δεν δουλεύει τη γη σκουριάζει· και ο άνθρωπος που δεν δουλεύει σαπίζει. Δουλειά όλες τις καθημερινές. Κυριακή πρωί όμως; ήρθε η ώρα; χτύπησε η καμπάνα; Να σταματήσουν όλα. Η γυναίκα θ᾿ αφήση το ράψιμο, το σκούπισμα, το μαγειρειό. Ο άντρας θ᾿ αφήση την τσάπα, ο τσοπάνος τα πρόβατα στο μαντρί, ο δάσκαλος το σχολείο, ο υπάλληλος το γραφείο, οι πάντες. Φτερά στα πόδια και όλοι στην εκκλησία. Το κάνουμε; ευλογία· δεν το κάνουμε; θα το πληρώσου­­με, θα ᾿ρθη η ώρα αυτή… Σας πονώ και σας φωνάζω, πριν να᾿ νε αργά. Χτυπάει η καμ­πάνα και περνάνε τα άγια και διαβάζεται το Ευ­αγγέλιο, και κάθεσαι εσύ με το τσιγάρο στο στόμα και κοροιδεύεις μεσ᾿ στην πλατεία; ερ­χεται η οργή του Θεού!…
Ας πέσουμε κι ας παρακαλέσουμε να γίνη ίλεως ο Θεός. Και να μιμηθούμε τους αποστό­λους, για να έχουμε την ευχή των αγίων α­ποστόλων και των αγίων πατέρων. Είθε ο Θεός διά των πρεσβειών και της Παναγίας Θεοτόκου να ελεήση και σώση πάντας ημάς· αμήν.
(†) επίσκοπος Αυγουστίνος
Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, η οποία έγινε στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκοπιάς – Φλωρίνης την 20-6-1971

~**  Πώς να κάνουμε ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ και τι σημαίνει! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ...

~   Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ακούσατε, χριστιανοί μου, πώς πρέπει να γίνεται ο σταυρός και τί σημαίνει. Μας λέγει το άγιον Ευαγγέλιον πως η αγία Τριάς, ο Θεός, δοξάζεται εις τον ουρανόν περισσότερον από τους αγγέλους. Τί πρέπει να κάμης και εσύ;
Ο Σταυρός γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Σμίγεις τα τρία σου δάκτυλα με το δεξιόν το χέρι σου και, μην ημπορώντας να ανεβής εις τον ουρανόν να προσκύνησης, βάνεις το χέρι σου εις το κεφά­λι σου, διότι το κεφάλι σου είναι στρογγυλό και… φανερώνει τον ουρανόν, και λέγεις με το στόμα: Καθώς εσείς οι άγγελοι δοξάζετε την αγίαν Τριάδα εις τον ουρανόν, έτσι και εγώ, ως δούλος ανάξιος, δοξάζω και προσκυνώ την αγίαν Τριάδα.
~* Και καθώς αυτά τα δάκτυλα είναι τρία -είναι ξεχωριστά, είναι και μαζί- έτσι είναι και η αγία Τριάς, ο Θεός, τρία πρόσωπα και ένας μόνος Θεός. Κατεβάζεις το χέρι σου από το κεφάλι σου και το βάνεις εις την κοιλίαν σου και λέγεις: Σε προσκυνώ και σε λατρεύω, Κύριέ μου, ότι κατεδέχθης και εσαρκώθης εις την κοιλίαν της Θεοτόκου διά τας αμαρτίας μας.
Το βάζεις πάλιν εις τον δεξιόν σου ώμον και λέγεις: Σε παρακαλώ, Θεέ μου, να με συγχωρήσης και να με βάλης εις τα δεξιά με τους δικαίους. Βάνοντάς το πάλι εις τον αριστερόν ώμον, λέγεις: Σε παρακαλώ, Κύριε μου, μη με βάλης εις τα αριστερά με τους αμαρτωλούς.
Έπειτα, κύπτοντας κάτω εις την γην: Σε δοξάζω, Θεέ μου, σε προσκυνώ και σε λατρεύω ότι, καθώς εβάλθηκες εις τον τάφον, έτσι θα βαλθώ και εγώ. Και όταν σηκώνεσαι ορθός, φανερώνεις την Ανάστασιν, και λέγεις: Σε δοξάζω, Κύριε μου, σε προσκυνώ και σε λατρεύω, πως αναστήθηκες από τους νεκρούς, διά να μας χαρίσης την ζωήν την αιώνιον. Αυτό σημαίνει ο πανάγιος σταυρός.  vimaorthodoxias.gr

*** Συναγερμός στη Μυτιλήνη!  ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ μετά τον ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ...

~ Κατέρρευσαν παλαιά εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Πλωμάρι, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας (12/6), νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης στο Αιγαίο, κοντά στις ακτές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Μολιού, έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί ο ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας στο χωριό Πέτρα, ενώ η  καταμέτρηση των ζημιών συνεχίζεται.
O δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.
Βίντεο1  : Σεισμός στη Λέσβο: Πρώτες εικόνες ,
https://youtu.be/ur9-zCJUWSY  .-
Βίντεο 2  :Ζημιές από τον ισχυρό σεισμό  ,  https://youtu.be/wP9bD891XKA .-
~Δείτε βίντεο τη στιγμή του σεισμού ΕΔΩ και ΕΔΩ
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιαράκης, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε:«Είναι πολύ ανησυχητικός ο σεισμός στη Λέσβο, διότι η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερα μεγέθη. Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ακολουθεί έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις μας. Αυτή την στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών και η σωστή ενημέρωσή τους. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών.
http://www.kairos.gr    .-  
http://www.seismoi.gr  .-

***  Ανάσα για τους Δήμους και τους μηχανικούς, ιδρύονται ξανά οι νομαρχιακές πολεοδομίες 
Ταλαιπωρία, προβλήματα και γκρίνια έχει δημιουργήσει η απόφαση για την αυτόνομη πολεοδομική λειτουργία του δήμου Μεσσήνης, από τη στιγμή που ο δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να σταματήσει την όποια βοήθεια στη λειτουργία του όμορου δήμου.
Ενδεικτικά όσων έχουν ανακύψει τα σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει υποπέσει στην αντίληψη του Συλλόγου περιπτώσεις πολιτών και μηχανικών για υποθέσεις που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Μεσσήνης και που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούνταν από την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Καλαμάτας, να συναντούν την άρνηση και των δύο Υπηρεσιών να τις εξυπηρετήσουν, να τις πρωτοκολλήσουν ή να ασχοληθούν μαζί τους.
Ο Σύλλογος είχε προβλέψει την παρούσα ασυνεννοησία από τον Μάρτιο, όταν προχώρησε σε συναντήσεις με τον δήμαρχο Μεσσήνης και την Υπηρεσία Δόμησης Καλαμάτας, για την συγκρότηση Πολεοδομίας στον Δήμο Μεσσήνης, και των ζητημάτων που προβλέπονται και απορρέουν από την οργάνωσή του, μετά και από την δημοσιοποίηση της επικείμενης απόσυρσης της συνδρομής του Δήμου Καλαμάτας από τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου Μεσσήνης.
Από τον ΣΥΜΕΛΕΜ έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή και δημόσια η προτροπή και η ενθάρρυνση ώστε να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό γραφείο στην Μεσσήνη, αφού θα προωθήσει τις μελέτες του δήμου, θα εξυπηρετήσει άμεσα τους ιδιώτες, θα υπάρξει ανταποδοτικότητα από το όφελος του ΚΗ’ ψηφίσματος που ήδη εισπράττεται και θα αποσυμφορήσει την Πολεοδομία Καλαμάτας, αν και είναι κατανοητές οι αρχικές αδυναμίες που παρουσιάζονται από την υποστελέχωση σε μηχανικούς του δήμου.
Είναι αδιανόητο και για τον δήμο Μεσσήνης και για τον δήμο Καλαμάτας, να αρνούνται να εξυπηρετήσουν δημότες και μηχανικούς και να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε μια ομαλή μεταβατική περίοδο, μετακινώντας το κοινό ως μπαλάκι από την μια Υπηρεσία στην άλλη. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της Πολεοδομίας Μεσσήνης και διευθέτησης του κενού που παρουσιάζεται στην παρούσα φάση, σχηματίζοντας τριτοκοσμικές εικόνες όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού.
Ο Σύλλογος κατέθεσε γραπτά αιτήματα και προς τις δύο αρμόδιες Υπηρεσίες, με τα εξερχόμενα υπ’αριθμ. 30/2017 και 31/2017, προσδοκώντας σε άμεση διευθέτηση. Παρακαλούμε προς άμεση αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει, γιατί οι τελευταίοι που ευθύνονται για την παρούσα απαράδεκτη κατάσταση είναι οι πολίτες και οι μηχανικοί».
   Λύση στο πρόβλημα
Την επανίδρυση των παλαιών «νομαρχιακών» πολεοδομιών, για όσους δήμους δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν δική τους πολεοδομία, προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Βουλή. Η αιτία είναι απλή: επτά χρόνια από την ψήφιση τον «Καλλικράτη», στην πλειονότητά τους οι δήμοι εξακολουθούν να μην έχουν ιδρύσει δικές τους υπηρεσίες. Ενώ δεν λείπουν και οι «παρεμβάσεις» των δημάρχων στο έργο των υπαλλήλων. Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα της "Καθημερινής, το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Λιάλιος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, "το σχέδιο νόμου περί αυθαιρέτων και δόμησης, που κατατέθηκε προχθές για έλεγχο στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, προβλέπει την επαναφορά της αρμοδιότητας σε ανώτερο επίπεδο, εφόσον οι δήμοι δεν έχουν προχωρήσει. «Στις περιπτώσεις που οι δήμοι δεν έχουν συστήσει, ή αδυνατούν να συστήσουν υπηρεσία δόμησης, ή διαθέτουν υπηρεσία δόμησης που δεν καλύπτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία της, συστήνεται με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μια υπηρεσία δόμησης με χωρική αρμοδιότητα των προαναφερόμενων δήμων ανά περιφερειακή ενότητα», αναφέρεται. Οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία και οργάνωση των υπηρεσιών δόμησης καθώς και τα κριτήρια για τη κατ’ ελάχιστον στελέχωση αυτών θα οριστούν με απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.
Για ποιο λόγο κρίθηκε αναγκαία η επιστροφή στο προηγούμενο σύστημα; Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πύλη e-poleodomia, σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 141 πολεοδομίες. Σε πολλές περιφερειακές ενότητες (νομοί), όλοι οι δήμοι εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από μία μόνο υπηρεσία:
Οι δυσλειτουργίες των πολύ μεγάλων ή πολύ μικρών πολεοδομικών γραφείων απασχόλησαν και τον Συνήγορο του Πολίτη και την ΕΜΔΥΔΑΣ, που ζήτησαν πολλάκις τη στελέχωση των υπηρεσιών.
Όμως το πρόβλημα στις νέες πολεοδομίες δεν είναι μόνο η ελλιπής στελέχωση, αλλά κάποιες φορές... και οι «παρεμβάσεις» των δημάρχων! Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Μάρτιο του 2017 ο γενικός διευθυντής Πολεοδομίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Γιώργος Γκανασούλης χρειάστηκε να εκδώσει εγκύκλιο (έπειτα από συγκεκριμένη καταγγελία για επέμβαση δημάρχου), υπενθυμίζοντας ότι μόνο οι υπάλληλοι των υπηρεσιών δόμησης είναι αρμόδιοι από τον νόμο και «κάθε εμπλοκή, ενέργεια ή παρέμβαση αναρμόδιων οργάνων στις ανωτέρω διαδικασίες, ουδεμία ισχύ έχει»...  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!  Το λένε οι ΞΕΝΟΙ! «Η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα Φυσικού Αερίου»...

~ Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρουσιάζει συνοπτικά τους γεωλογικούς λόγους για τους οποίους η Μεσόγειος είναι μία κλειστή θάλασσα γεμάτη πετρέλαιο.
Εξηγεί πώς οι εσωτερικές υπόγειες λιμνοθάλασσες που έχει, φυσικά και στον Ελλαδικό χώρο, είναι γεμάτες με ενεργειακά κοιτάσματα έτοιμα προς εκμετάλλευση.
Η είσοδος νερού από τον Ατλαντικό, μέσω του Γιβραλτάρ πλημμύρισε τη Μεσόγειο αποθηκεύοντας στο υπέδαφος πλούσια κοιτάσματα.
Δείτε το βίντεο που είναι εξαιρετικά παραστατικό και εύκολο στην κατανόηση. Βίντεο  : Οι Λιμνοθάλασσες της Μεσογείου με Σημαντικές Ελπίδες για Κοιτάσματα , https://youtu.be/uC9OJBJ0CCY .- { Η ΕΝΙ υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για ανακάλυψη γιγαντιαίων κοιτασμάτων Φυσικού Βιογενούς Αερίου στις ακτές παλαιών Λιμνοθαλασσών της εποχής του Μειοκάνου. } .-

***  Καλοκαίρι 2017: Συναυλίες και θεατρικά στην Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία 
Όσο περνά ο καιρός όλο πιο πολλές εκδηλώσεις συμπληρώνουν το πάζλ των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού για την Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία.
Σε επίπεδο συναυλιών ακόμα η λίστα είναι μικρή, κάτι που δε συμβαίνει το ίδιο με θέατρο αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί πολλά θεατρικά που θα επισκεφθούν και φέτος την περιοχή μας.
Μέχρι σήμερα έχουμε τα εξής:
Ιούλιος
10-11 : "Το ψέμα" του Florian Zeller- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
21: Φωτεινή Βελεσιώτου- Καλαμάτα
23: Russian Ballet Theater: "Η Ωραία Κοιμωμένη"
31: "Το πρώτο μας πάρτυ" του Μάκη Δελαπόρτα- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
Αύγουστος
2: Ο Μαγικός Αυλός | Κάρμεν Ρουγγέρη- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
3: Ο Μαγικός Αυλός | Κάρμεν Ρουγγέρη- Κυπαρισσία
4: Γιάννης Αγγελάκας & 100º C-  Κυπαρισσία
9-10: Πάνος Μουζουράκης- Καλαμάτα
18: Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων | Μαγικές Σβούρες |  Καλαμάτα
24-25: "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
21-22: Μάνα θα πάω στο Hollywood- Καλαμάτα
28-29: «Για όνομα...» των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière - Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
30: Γιάννης Κότσιρας
 Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς

*** Δείτε τι γίνεται με τους λαθρομετανάστες στις ΣΩΣΤΕΣ χώρες ! Πότε θα γίνει στην Ελλάδα

~   Μόνο 12 από τους συνολικά 1.600 πρόσφυγες δέχθηκε η Τσεχία, πηγαίνοντας κόντρα στην … επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα κράτη-μέλη να δεχθούν μετανάστες, διαφορετικά θα υποστούν κυρώσεις.
Η απόφαση πάρθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων στο Κοινοβούλιο της Πράγας, ακόμα και από το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Η Τσεχία εντάχθηκε και αυτή στις χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες (μαζί με την Ουγγαρία), βάζοντας η κυβέρνηση πάνω απ’όλα την ασφάλεια των πολιτών.

***  Με Ιστορία, Ανάπτυξη Εφαρμογών και Φυσική η συνέχεια στις πανελλαδικές (τα θέματα και οι απαντήσεις) 
Με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα εξεταστούν στη Φυσική, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Την Τρίτη τη σκυτάλη παίρνουν πάλι τα ΕΠΑΛ με τους υποψηφίους να εξετάζονται στα Ψηφιακά Συστήματα, τον Προγραμματισμό Υπολογιστών, τη Μεταφορά Φορτίων και την Οικοδομική.
Newsroom ΔΟΛ
 Για τα θέματα στην Φυσική των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώΟι απαντήσεις 
Για τα θέματα στην Φυσική των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στην Ιστορία των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώΟι απαντήσεις 
Για τα θέματα στην Ιστορία των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώΟι απαντήσεις 
Για τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.

***  ΒΟΜΒΑ Ούγγρου Πρωθυπουργού: "Οι Βρυξέλλες στηρίζουν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΣΟΡΟΣ"...

~  Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι βοηθούν τους τρομοκράτες. Αυτό αναφέρει ο βουλγαρικός οργανισμός BGNES.
"Η κυβέρνησή μας υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή θέση, υπερασπιζόμαστε την Ευρωπαϊκή συνθήκη, συμπεριλαμβανομένου του καταμερισμού των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των Βρυξελλών, οι Βρυξέλλες άλλαξαν τη θέση τους, όχι την Ουγγαρία", δήλωσε ο Ορμπάν σε ομιλία του στο ουγγρικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τα Βουλγαρικά μέσα, ο Orban κατηγόρησε ανοιχτά τις Βρυξέλλες ότι «στέκεται από την πλευρά των τρομοκρατών» και σημείωσε ότι μια τέτοια θέση είναι εντελώς ακατανόητη.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σημείωσε επίσης ότι θεωρεί παράλογη κατάσταση το ότι ο «οικονομικός κερδοσκόπος» George Soros λέει στην Ευρώπη τι πρέπει να κάνει και οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον υπακούν.
Νωρίτερα στην ουγγρική κυβέρνηση είπε ότι η ΕΕ σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στη χώρα λόγω της προσπάθειάς της να κλείσει το πανεπιστήμιο του αμερικανικού δισεκατομμυριούχου George Soros.

***  Ο αρεοπαγίτης Αντώνης Μιχαλακέας 
Ένας σεμνός δικαστής και συνάμα ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ο Αρεοπαγίτης Αντώνης Μιχαλακέας έφυγε ξαφνικά, στα 66 χρόνια του, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, στις αρχές του 2001, αφήνοντας φτωχότερο τον δικαστικό και νομικό κόσμο της χώρας.
Γεννημένος στα Φιλιατρά το 1935 από πατέρα δικηγόρο, ο Αντ. Μιχαλακέας ακολούθησε τον δρόμο της Νομικής και πέρασε στα δικαστικά έδρανα. Μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας, συνελήφθη επί της έδρας (νεαρός πρωτοδίκης στη Νάξο) από τη χούντα των συνταγματαρχών, το 1969, φυλακίστηκε και εκδιώχθηκε από το δικαστικό Σώμα.
Βρέθηκε στο εδώλιο του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών, στην περίφημη δίκη των 35 της Δημοκρατικής Άμυνας, μαζί με τον αδελφό του Αθανάσιο (πρόεδρο Εφετών σήμερα στην Πάτρα) και καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για να παραμείνει στην απομόνωση των Φυλακών Κέρκυρας έως το 1973.
Αποκαταστάθηκε με τη μεταπολίτευση και ακολούθησε μια πορεία στον χώρο της Δικαιοσύνης, την οποία σημάδεψαν το ήθος, το επιστημονικό κύρος και η αμερόληπτη δικαστική κρίση. Τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε προαχθεί στον βαθμό του αρεοπαγίτη.
Όλα τα παραπάνω γράφονται με αφορμή την είδηση που διαβάσαμε, ότι μία από τις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας θα κοσμείται με το όνομά του. Η ονοματοδοσία θα γίνει την προσεχή Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος και η Επιτροπή Διοίκησης και Διαχείρισης του Δικαστικού Μεγάρου.   Α.Π. 

*** ΣΟΚ! Αθωώνουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ επειδή δεν ήξεραν τον...νόμο

~  «Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλω δήλωση πόθεν έσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι», υπογράμμισε στην απολογία του ο Γκίκας Χαρδουβελης, ο οποίος κρίθηκε αθώος από  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως μόλις κατάβαλε ότι ήταν υπόχρεος, την υπέβαλλε αμέσως:  «Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω».
Ως μάρτυρας του πρώην υπουργού κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ, ο δικηγόρος του κου  Χαρδούβελη, ερωτηθείς από τον πρόεδρο για το πώς ανιχνεύθηκε ότι δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν εσχες, είπε ότι «κάποια στιγμή βγήκε ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι ίσως ήταν υπόχρεος και δεν είχε υποβάλλει δήλωση και εκείνος έσπευσε και υπέβαλε και ακολουθήθηκε η γνωστή πορεία. Το δημοσίευμα βγήκε το 2015. Εκείνος είχε υποβάλει από το 2014 ως ΥΠΟΙΚ βέβαια».

*** Ευκαιρίας δοθείσης… 
Τελετή με την ευκαιρία της επανασύστασης της πύλης, στο χώρο όπου επί δεκαετίες λειτούργησε το στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.
Όπως έγινε γνωστό, η κατασκευή της πύλης ολοκληρώθηκε και έχει αναγραφεί το όνομα του στρατοπέδου. Σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι μαρμάρινες πλάκες, όπου θα αναγράφεται συνοπτικά η ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, που είναι συνδεδεμένο με την Καλαμάτα από το 1897.
Επίσης, τοποθετήθηκε και η προτομή του Βενετσάνου Κετσέα, ο οποίος, ως Συνταγματάρχης, οδήγησε το 9ο ΣΠ σε νικηφόρο αγώνα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940 – 1941 και επανέφερε συντεταγμένη τη μονάδα στην Καλαμάτα.
Ευκαιρία να αρχίσει ένα ακόμα μπαράζ δηλώσεων για την τύχη του στρατοπέδου που λειτουργεί σήμερα στην Καλαμάτα…  Α.Π. 

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Ο Νίκος Παππάς διαθέτει 100.000 ευρώ για... στυλό... (ΕΓΓΡΑΦΟ)

~   Είναι απίστευτο κι όμως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικο… Με απόφαση του Υπουργού Νίκου Παππά, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημερώσεως θα διαθέσει 100.000 ευρώ για… χαρτιά και στυλό.
Δεν είναι φάρσα, διαβάστε παρακάτω και τη σχετική απόφαση:



***  Πολύτιμη δωρεά 
Ο Βασίλης Τζωρτζάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, προχθές και συναντήθηκε με το δήμαρχο, στον οποίον επέδωσε επιταγή αξίας 3.000 ευρώ, ως αρχική συμβολή του Κέντρου αυτού για το δεύτερο μηχανισμό Seatrac, που τοποθετήθηκε στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, πλησίον του ξενοδοχείου Filoxenia.
Ο μηχανισμός αυτός βοηθεί τα άτομα με αναπηρία να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα και προστέθηκε σε εκείνον, που από διετίας λειτουργεί στην ακρογιαλιά νοτίως του Ιερού Ναού της Ανάστασης.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τζωρτζάκη, τονίζοντας ότι η Διάπλαση «προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους Καλαματιανούς και στην ευρύτερη περιοχή» και «συμβάλλει στην ανάδειξη της Καλαμάτας ως τόπου κατάλληλου για τον ιατρικό τουρισμό». Επεσήμανε δε ότι το Κέντρο αυτό «είναι πάντοτε δίπλα στο δήμο και στις ανάγκες των πολιτών», έχοντας πολλαπλά συμβάλει σε σειρά θεμάτων.
Είμαι μια δωρεά που τα λεφτά της θα πιάσουν σίγουρα τόπο.  Α.Π. 

*** Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο Gay Pride !  ΚΑΝΕΙΣ όμως στην ΚΗΔΕΙΑ του παιδιού απ' το Μενίδι...

~  Είναι πραγματικά λυπηρό το πώς επιλέγει η πολιτική ηγεσία της χώρας να αναπτύξει την επικοινωνιακή της πολιτική.
Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να πάνε σε ό,τι συγκεντρώσεις οργανώνονται από μειονότητες στη χώρα, όμως για σοβαρότερα θέματα η απουσία τους είναι δεδομένη.
Πρόσφατο παράδειγμα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επέλεξε να πάει στο Gay Pride. Την ίδια στιγμή κανένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την ευαισθησία να πάει στην κηδεία του μικρού παιδιού στο Μενίδι.
Εάν φυσικά το παιδί ήταν Ρομά και δεν είχε δολοφονηθεί από Ρομά, είμαστε σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε όλο το υπουργικό του συμβούλιο.
Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας μας…
Βίντεο : Ο Τσακαλώτος στο Gay Pride Parade  , https://youtu.be/CHuSFNvsFa4  .-

***  Γαστρονομία: Ο «θησαυρός» κρύβεται στη γη μας 
Πλούσια και γενναιόδωρη η ελληνική γη προσφέρει αφειδώς τους καλύτερους καρπούς της. Κάθε τόπος έχει την δική του γεύση, την δική του «κατάθεση» στο τραπέζι. Ένας «θησαυρός» που σιγά σιγά βρίσκει την θέση που του αξίζει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Οι νοστιμιές της Ελλάδας κατακτούν τις κουζίνες του κόσμου και κερδίζουν τους ουρανίσκους των πιο απαιτητικών της γευσιγνωσίας.
«Ψήφο» εμπιστοσύνης στα ελληνικά προϊόντα για την άριστη ποιότητά τους δίνει κι ο σεφ Αθανάσιος Μπαλασκάκης, ο οποίος όπως υπογραμμίζει στο «Πρακτορείο Magazine» η γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα είναι «άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας. Εξάλλου, η χώρα μας από την αρχαιότητα έχει μια μεγάλη παράδοση στην γαστρονομία. Να πούμε ότι το πρώτο βιβλίο με συνταγές μαγειρικής στον κόσμο είναι ελληνικό, έχει γραφτεί το 423 π.Χ. Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική θέση κατέχει στον πολιτισμό της χώρας μας».
Αυτήν την ιστορική σχέση γαστρονομίας και ελληνικής κουλτούρας προσπαθούν οι επαγγελματίες του χώρου να μεταδώσουν αλλά και να την καθιερώσουν στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά τρόφιμα.
  Πρωταθλητής το ελαιόλαδο
 Οι «πρωταθλητές» πάντως των ελληνικών τροφίμων σύμφωνα με τον κ. Μπαλασκάκη είναι το ελαιόλαδο, ακολουθεί το κρασί, το οποίο συνεχίζει να κατακτά μεγάλες αγορές στο εξωτερικό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως διάφορες ποικιλίες τυριού, κι έπεται το μέλι, τα όσπρια, μαρμελάδες από φρέσκα φρούτα. «Προτεραιότητά μου πάντως πάντοτε είναι να χρησιμοποιώ κατ’ εξοχήν ελληνικά προϊόντα. Έχουμε ένα ‘θησαυρό’, ο οποίος είναι ακόμη ανεκμετάλλευτος αλλά μπορεί να φέρει πολλά οφέλη στον τουρισμό και στην οικονομία μας αν να προωθηθεί με σωστό και συστηματικό τρόπο» καταλήγει ο κ. Μπαλασκάκης.
  Στο στόχαστρο οι γαστροτουρίστες
 Στην ίδια κατεύθυνση κινείται κι ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος διοικούσας Επιτροπής Ινστιτούτου Ελληνικής Γαστρονομίας, Θωμάς Λαζανάς, ο οποίος όπως επισημαίνει ότι «η Ελλάδα είναι ένας από τους τοπ τουριστικούς προορισμούς. Θα έλεγα μάλιστα ότι το μαγαζί είναι γωνία. Έχει μια κουλτούρα και μια ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η γαστρονομία είναι ένας άυλος πολιτισμός και θα πρέπει να γίνει μια μεθοδευμένη κίνηση, μια συνέργεια, να ενωθούν όλοι οι παράγοντες τουρισμού, αγροτικής ανάπτυξης, γαστρονόμοι και να φτιάξουν ένα μοντέλο ώστε οι επισκέπτες στην χώρα να βρίσκουν έναν τουριστικό οδηγό με ποικίλες πληροφορίες της κάθε περιοχής της Ελλάδας, καθώς βασικό στοιχείο είναι οι τοπικές γεύσεις, τα τοπικά στοιχεία».
Ο κ. Λαζανάς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στους στόχους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας είναι η γαστρονομική και τουριστική ανάπτυξης «αναδεικνύοντας πέντε ως δέκα τοπικές γεύσεις δίνοντας όμως ένα στοιχείο πιο μοντέρνο.
Για παράδειγμα, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι κυρίαρχο προϊόν, εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιο σε οργανοληπτικά στοιχεία. Βέβαια στα κορυφαία προϊόντα είναι εκτός από τα εσπεριδοειδή είναι και οι φράουλες, η σταφίδα, η οποία είναι υπερτροφή, το μέλι. Η Ελλάδα έχει στην ‘καρδιά’ της μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μέσω των οποίων μπορούν να προωθούνται τα τοπικά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πρέπει κι όσοι επαγγελματίες ανήκουμε στον χώρο να οπλιστούμε, να δημιουργήσουμε δράσεις. Αφού είμαστε κι εμείς ‘γρανάζι’, ένα κομμάτι του τουριστικού μηχανισμού πρέπει να προσφέρουμε. Εγώ αισθάνομαι υπερήφανος σε κάθε προσπάθεια που κάνω στο ξενοδοχείο όπου εργάζομαι παρουσιάζοντας την ελληνική κουζίνα ζωντανά στους τουρίστες μπροστά στην θάλασσα ή στην πισίνα, δείχνοντας πώς μπορεί κάποιος να μαγειρέψει ένα απλό φαγητό, μυώντας τους να δοκιμάσουν. Διότι αυτός ο άνθρωπος που έρχεται στην χώρα μας θέλει να ρουφήξει σαν σφουγγάρι την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, την κουλτούρα της, το χαμόγελό της, τις γεύσεις της».
Στα σχέδια του κ. Λαζανά είναι να γίνει καταγραφή της ελληνικής γαστρονομίας, η οποία θα διατεθεί στον ΕΟΤ. «Είναι στόχος ζωής για μένα να υπάρχει ένα site όπου η ελληνική γαστρονομία θα είναι χωρισμένη ανά περιοχές, ανά περιφέρειες. Εξάλλου, ο γαστροτουρισμός κάθε μέρα μεγαλώνει, ιδιαίτερα την επόμενη πενταετία θα σημειωθεί μεγάλη ανάπτυξη. Θα πρέπει να οργανώνονται φεστιβάλ, τα οποία είναι ένα ‘όπλο’, καθώς μπορείς σε έναν χώρο 1000 τμ. να φέρεις την Ελλάδα στο πιάτο των επισκεπτών. Δεν πρέπει να χαρακτηριστεί η Ελλάδα ως χώρα του μουσακά και της πίτας. Βέβαια, υπάρχουν και πολλά μοναστήρια τα οποία έχουν μια ιδιαίτερη γαστρονομία και θα μπορούν να ανοίξουν τις πύλες τους κι εκτός από το θρησκευτικό στοιχείο οι επισκέπτες να μπορούν να πειραματιστούν στην μοναστηριακή κουζίνα, ενώ και ξενοδοχειακές μονάδες να εντάξουν και να διαθέτουν την πυθαγόρεια διατροφή με στόχευση τους vegan τουρίστες, οι οποίοι είναι αρκετά εκατομμύρια».
  Ήρθε η ώρα για συνέργειες και μάρκετιγνκ
 Τυποποίηση και μάρκετινγκ, είναι τα «κλειδιά» για την επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού υποστηρίζουν οι ελαιοπαραγωγοί. «Μπορεί να έχουμε ένα άριστο προϊόν ωστόσο χρειάζεται κι η σωστή προώθηση και το branding» υποστηρίζουν.
Όπως είναι αναμενόμενο η τοπική οικονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη – και εξαρτώμενη σε ορισμένες περιπτώσεις- με την παραγωγή ελαιολάδου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ», ο ελαιοπαραγωγός Κωνσταντίνος Αυγερινός «εμείς είμαστε από την Πελοπόννησο από την Ηλεία, Μεσσηνία. Είναι κατεξοχήν παραγωγικές περιοχές. Για κάθε οικογένεια το 60% του εισοδήματός της προέρχεται από τις ελιές, από το ελαιόλαδο. Άρα είναι άμεσα συνδεδεμένη η ελαιοπαραγωγή με την οικονομία της τοπικής κοινωνίας. Κι όταν δεν έχει παραγωγή όπως δεν είχαμε πέρυσι λόγω κάποιας ασθένειας στο δέντρο, η οικονομία είχε αρνητικό πρόσημο. Δεν κινιόταν τίποτε. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι η ελιά είναι καθαρά ελληνικό προϊόν. Εμείς έχουμε τα καλύτερα λάδια, τις καλύτερες επιτραπέζιες ελιές. Είναι ένα προϊόν που μας αντιπροσωπεύει».
Όσον για την εξωστρέφεια του προϊόντος στο εξωτερικό ο κ. Αυγερινός τονίζει ότι «τα προϊόντα μας τον τελευταίο καιρό αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος, διότι είμαστε ακόμη πίσω κυρίως στο θέμα του μάρκετινγκ. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι έχει επικρατήσει το χύμα ελαιόλαδο, αφού ο κάθε παραγωγός, η κάθε μικρή επιχείρηση πουλάει το ελαιόλαδό του χύμα, στους τενεκέδες. Όταν λοιπόν γίνεται κάτι τέτοιο και δεν το τυποποιεί δεν μπορεί να δώσει υπεραξία στο προϊόν του κι άρα είναι και χαμηλές οι τιμές του ελαιολάδου και δεν μπορούμε να βγούμε έτσι στην διεθνή αγορά. Να πω όμως ότι πιστεύω ότι σιγά σιγά η νέα γενιά ελαιοπαραγωγών έχει καταλάβει ότι πρέπει το ελαιόλαδο να μπει μέσα σε μπουκάλι, να γίνεται τυποποίηση. Βέβαια περιμένουμε μια βοήθεια και από το κράτος σε αυτήν την κατεύθυνση, να συμμετέχουμε σε εκθέσεις. Οι Ιταλοί για παράδειγμα συμμετέχουν σε κάθε έκθεση, φεστιβάλ που γίνεται σε όλη την Ευρώπη ή τον κόσμο υπό την σκέπη του κράτους. Οι Ιταλοί είναι πολύ καλοί στο μάρκετινγκ κι έχουν καλές ετικέτες, καλές συσκευασίες, δυνατά brand name. Η ποιότητα όμως της ελληνικής ελιάς είναι άριστη, καθώς κάθε χρόνο οι Ιταλοί προπληρώνουν κι έρχονται κι αγοράζουν όλην την ελληνική παραγωγή γιατί είναι έξτρα παρθένα κι έτσι τα αγοράζουν για να φτιάξουν και τα δικά τους».
«Δεν πρόκειται μόνο για ένα προϊόν είναι ένα ‘εργαλείο’ που αν αξιοποιηθεί και προωθηθεί σωστά μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη» δηλώνει ο κ. Αυγερινός.
 «Μπορούν να φτιαχτούν επισκέψιμα αγροκτήματα, για αγροτουρισμό, να έρχονται οι ξένοι να μαθαίνουν να μαζεύουν τις ελιές, να μάθουν την μεσογειακή διατροφή, να μάθουν περισσότερα πράγματα για το προϊόν μας. Το ζήτημα είναι ότι το αδύναμο σημείο μας είναι οι μη συνεργασίες και συμπράξεις. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να κάνουμε συνεταιρισμούς ώστε να προχωρήσουμε δυνατά στην Ευρώπη. Ο καθένας μόνος του δεν έχει την δύναμη. Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι να γίνουν μικροί συνεταιρισμοί παραγωγών για να μπορούμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».  Πηγή: Πρακτορείο Magazine

***  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από Βόρεια Ήπειρο: Ψυχολογική ΒΙΑ Αλβανικών Αρχών στους Έλληνες...

~ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ
   Η Αστυνομία Αργυροκάστρου συνόδευσε σήμερα το απόγευμα μαθητές που συμμετέχουν στον Λαογραφικό Όμιλο «Δερόπολη» και τους ανέκριναν για την αποχώρηση τους από το χθεσινό show των εγκαινίων της Κεντρικής Πλατείας των Τιράνων. Το ομογενειακό συγκρότημα αποχώρηση από την εκδήλωση όταν διαπίστωσε ότι οι εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα περιελάμβαναν εθνικιστικό – ανθελληνικό περιεχόμενο.
Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» καταδικάζει με έντονο τρόπο την ψυχολογική βία της Αλβανικής Αστυνομίας που τρομοκρατεί γονείς και μαθητές. Μας εξοργίζει επίσης το γεγονός ότι σε αυτήν την προκλητική επιχείρηση συμμετείχε ως συνεργός της αστυνομίας και η υποψήφια βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου Αρτεμίσα Νράλιο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας κ. Dritan Demiraj,  ο  Γενικός Πρόεδρου της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς ζήτησε την άμεση παρέμβαση του για να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες της αστυνομίας αλλά και να ληφθούν μέτρα για τους υπαίτιους αυτών των προκλητικών ενεργειών.  Ο νεοδιορισθείς υπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ομόνοιας πως δεν είχε γνώση για το γεγονός και πως θα κινήσει άμεσα τις προβλεπόμενες διοικητικές ενέργειες κατά των υφισταμένων του.
Η ΔΕΕΕΜ Ομόνοια εκφράζει την ευγνωμοσύνη για αυτά τα νέα παιδιά και το δάσκαλο τους που μας κάνουν πολλές φορές περήφανους και τους διαβεβαιώνουμε πως θα είμαστε δίπλα τους . Κάθε πρόκληση εναντίων τους αποτελεί πρόκληση κατά του συνόλου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
 Η τρομοκρατία δε θα περάσει !
Άγιοι Σαράντα 11 -06 – 2017
ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Γραφείο Τύπου

***  Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο 
Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αντιληπτή μέχρι την Αθήνα - Νέα σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:35
Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ Λέσβου και του ακρωτηρίου της Χίου.
Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,1 R και τώρα το μέγεθος αναθεωρήθηκε στα 6,1 Ρίχτερ.
Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 15:35.
Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.
Σε ευθεία γραμμή το επίκεντρο του σεισμού απέχει 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα όπου ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός.
Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Τουρκία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ και αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην περιοχή της Σμύρνης που βρίσκεται απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού.
«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.
«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στο νησί της Χίου. Πρώτα ακούσαμε ένα πολύ έντονο βουητό και αμέσως μετά ήρθε το ταρακούνημα που κράτησε αρκετά. Υπάρχει ψυχραιμία στον κόσμο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για ζημιές, είναι πολύ νωρίς ακόμη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Καρμάντζης μιλώντας στο protothema.gr.

*** Hurriyet: ΠΑΝΙΚΟΣ σε Σμύρνη, Προύσσα και Κωνσταντινούπολη... (BINTEO)

~   Ο σεισμός που ταρακούνησε το μεσημέρι την Ελλάδα προκάλεσε πανικό και στη γειτονική μας χώρα, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Το σχετικό δημοσίευμα κάνει λόγο για πολύ δυνατή δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο που προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, το Τσανάκκαλε, το Τερκιντάγ, την Αδριανούπολη, τη Μανίδα και την Προύσα.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Καντίλι ο σεισμός σημειώθηκε στις 15.28 ώρα Τουρκίας, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και μέγεθος 6.0 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ (η αρχική εκτίμηση ήταν 6.3 βαθμοί, ωστόσο το παρατηρητήριο διόρθωσε έπειτα το νούμερο.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το μέγεθος του σεισμού και η μεγάλη του διάρκεια τρόμαξε για τα καλά τον κόσμο σε αυτές τις περιοχές, με εκατοντάδες πολίτες να μην τολμούν να ξαναμπούν στα σπίτια τους, εξαιτίας των μετασεισμών.
Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει το site, και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, μπορεί κανείς να δει τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα ντόπιων και τουριστών.
Βίντεο : İstanbul, Bursa ve İzmir'de hissedilen Son dakika korkutan deprem , https://youtu.be/8vIcISUMtu0  .-
~   Η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) ανέφερε νωρίτερα ότι η περιοχή όπου έγινε περισσότερο αισθητός ο σεισμός ήταν το Καραμπουρούν.

Η Hurriyet επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της ομώνυμης περιφέρειας ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Με βάση όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, ευτυχώς δεν φαίνονται να υπάρχουν τραυματισμοί ούτε σημαντικές υλικές ζημιές. Ήταν πάντως ένας πολύ ισχυρός σεισμός. Νιώθαμε την γη να τρέμει για πάνω από 10 δευτερόλεπτα και πιστεύαμε ότι θα κατέρρεε το κτίριο. Ο κόσμος έχει ανησυχήσει, ενώ αρκετοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους, φοβούμενοι μετασεισμούς. Πάντως γενικά επικρατεί ψυχραιμία».
Βίντεο 2 : 6.3 Deprem (Earthquake) anı Çanakkale | 12 06 2017 ,  https://youtu.be/E8ku7IZQtkk  .- protothema.gr

***  Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ιπποφαές στη Μεσσηνία 
Στη Νεμέα βρίσκεται πλέον ο Συνεταιρισμός Aρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών «Πελοποννησιακή Γη», που ξεκίνησε δειλά-δειλά το 2011, έχοντας ως έδρα τη Μεσσήνη και σήμερα αριθμεί πάνω από 100 μέλη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 75 είναι ιδιαίτερα ενεργά από την αρχή.
Ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού, Κώστας Φρούσιος, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ στην "Ύπαιθρο Χώρα", ότι «μετά από μία πενταετία, είμαστε πλέον πολύ κοντά για να δούμε τα αποτελέσματα της καλλιέργειας στον καρπό, που απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να είναι έτοιμος, ώστε να διατεθεί στην αγορά. Ήδη, όμως, προχωρά στην αγορά το φύλλο του ιπποφαούς, που έχει μεγάλη διατροφική αξία από ό,τι μας έχουν δείξει μέχρι τώρα οι αναλύσεις». Τα φύλλα του ιπποφαούς κατευθύνονται από τον συνεταιρισμό σε εταιρείες που αναλαμβάνουν τη συσκευασία τους, όπως γίνεται και με το τσάι. Μάλιστα, κυκλοφορεί και συσκευασία με γεύση που θυμίζει λεμόνι.
Ο στόχος των εξαγωγών είναι, ήδη, στο μυαλό των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό και, όπως μας αποκαλύπτει ο Κώστας Φρούσιος, ήδη, έχουν σταλεί δείγματα στην Ιαπωνία και στη Δανία, ενώ παράλληλα αναζητούνται νέες αγορές. Σε ό,τι αφορά το αφέψημα, έχει εγκατασταθεί στα ράφια μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ενώ σύντομα αναμένεται να κλείσει ακόμα μία συμφωνία με αντίστοιχη μεγάλη αλυσίδα. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί και στις προθήκες των φαρμακείων».
Τα δέκα φακελάκια, που αντιστοιχούν σε μία συσκευασία των δέκα γραμμαρίων, πωλούνται στην τιμή των 2,5 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον καρπό, ο κ. Φρούσιος μας εξηγεί ότι «αυτήν τη στιγμή, ο καρπός είναι ελάχιστος σε όλη την Ελλάδα, αφού οι περισσότεροι καλλιεργητές δεν έχουν κλείσει τον κύκλο της πενταετίας που απαιτείται για να αρχίσει κανονικά η παραγωγή.
Προχωράμε με προσοχή, αφού είναι μία ιδιαίτερη εποχή, από οικονομικής άποψης, ενώ, παράλληλα, πρέπει να προσέχουμε τις εισαγωγές που γίνονται, ώστε να μη βρεθούμε σε μειονεκτική θέση». Ο συνεταιρισμός έχει δώσει ποσότητες καρπού ιπποφαούς στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΤΕΙ Αιγάλεω για έρευνα, προκειμένου να ενημερωθούν οι καλλιεργητές για τις ιδιότητές του.
Οι υπόλοιπες ποσότητες δόθηκαν σε αλυσίδα φούρνου στη Βόρεια Ελλάδα. Ο αποξηραμένος καρπός, αυτήν τη στιγμή, κινείται στην τιμή των 40-45 ευρώ ανά κιλό. Οι εισαγωγές ιπποφαούς γίνονται από Κίνα, Ρωσία και Καναδά, αλλά αυτό δεν δημιουργεί καμία ανησυχία για τη διάθεση του προϊόντος.

***  ΑΧΟΡΤΑΓΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Ζητάει τον ΕΛΕΓΧΟ των Τραπεζικών Αρχών...

~  Η Γερμανία θα καταθέσει αίτηση για να μεταφερθούν στη χώρα οι ρυθμιστικοί φορείς Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) που αυτή τη στιγμή εδρεύουν στο Λονδίνο, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αντίπαλες ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πολύμηνη μάχη για να αποτελέσουν έδρα των δύο ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών που θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Λονδίνο μετά το Brexit. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν καθορίσει τις διαδικασίες για την επιλογή των νέων εδρών των φορέων μέσω ενός συστήματος ψηφοφορίας.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν είναι σαφές πότε τα υπόλοιπα 27 μέλη της ΕΕ θα καταλήξουν σε μια κοινή θέση για τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά το Βερολίνο στοχεύει σε μια συμφωνία στη σύνοδο της ΕΕ αργότερα αυτό το μήνα.
Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ, τα κράτη-μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν για τις νέες έδρες του EMA και της EBA έως τον Οκτώβριο του 2017.
Η διαδικασία ψηφοφορίας θα ξεκινήσει με μια απόφαση για τον EMA, τον μεγαλύτερο από τους δύο φορείς, και η χώρα που θα επιλεγεί για τον οργανισμό αυτό δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει και την τραπεζική αρχή.
Οι χώρες έχουν προθεσμία έως την 31η Ιουλίου για να υποβάλουν αίτημα και για τις δύο αρχές και η διαδικασία ψηφοφορίας θα λάβει χώρα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το έγγραφο των 18 σελίδων με ημερομηνία 19 Μαΐου που είδε το Reuters.   insider.gr

***  Στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
Λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα στα σκοτάδια έχει βυθιστεί το μεγαλύτερο μέρος της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα είναι γενικό και ρεύμα υπάρχει στην πλατεία και περιφερειακά της πόλης.
Καλό θα είναι μέχρι να επανέλθει η ηλεκτροδότηση να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας.
Η βλάβη έχει συμβεί στον υποσταθμό του Ασπροχώματος και τεχνικοί της ΔΕΗ προσπαθούν να βρουν λύση. Τελικά λίγο μετά τις 3 το ρεύμα επανήλθε

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ! Η Τράπεζα της Ελλάδος...

~ Αφού ο Γιώργος Προβόπουλος διέλυσε το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, τώρα κάνει και διεθνή καριέρα.
Όπως ανακοινώθηκε, ο κύριος Προβόπουλος θα αναλάβει μη εκτελεστικός πρόεδρος στη θυγατρική της Eurobank  στην Βουλγαρία. Ο πρόεδρος της τραπέζης Ν. Καραμούζης υποστήριξε ότι η βαθιά του γνώση σε θέματα διεθνούς εποπτείας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Eurobank στο εξωτερικό.
Βέβαια, αυτό που ξεχνάνε να μας πουν είναι ότι επί εποχής Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι τράπεζες μας καταλήστεψαν τις καταθέσεις, χρεοκόπησαν, έδωσαν εκατοντάδες θαλασσοδάνεια σε κόμματα και επιχειρηματίες, και η διαφθορά θέριζε….

***

*** Αθλητικά Νέα  :

 ***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  66-51  (27-36) .- ^ Στον 5ο  αγώνα  .... Αυτοκρατόρας μέσα στο ΣΕΦ ο Εξάστερος!





Τα  δεκάλεπτα : 17-14 ,(27-36), 37-57 , 66-51 .- ^
~ Μάγκικα, αντρίκεια και Παναθηναϊκά όπως το ’99! Ένας απίστευτος Παναθηναϊκός «κατάπιε» τον τραγικό Ολυμπιακό και σήκωσε το 35ο πρωταθλημα της ιστορίας του μέσα στο Παλέ (66-51)!              
~ «Τέλειωσε» τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός! Οπως το '99...
~ Η εκπληκτική αρμάδα του «μαέστρου» Πασκουάλ έκανε πλάκα στο «πτώμα» των Πειραιωτών και όχι μόνο σήκωσε –απόλυτα δίκαια και μάγκικα- στο Παλέ το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αλλά το έκανε και με το εκκωφαντικό 66-51!
~** ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
1992-93: Ολυμπιακός
1993-94: Ολυμπιακός
1994-95: Ολυμπιακός
1995-96: Ολυμπιακός
1996-97: Ολυμπιακός
1997-98: Παναθηναϊκός
1998-99: Παναθηναϊκός
1999-00: Παναθηναϊκός
2000-01: Παναθηναϊκός
2001-02: ΑΕΚ
2002-03: Παναθηναϊκός
2003-04: Παναθηναϊκός
2004-05: Παναθηναϊκός
2005-06: Παναθηναϊκός
2006-07: Παναθηναϊκός
2007-08: Παναθηναϊκός
2008-09: Παναθηναϊκός
2009-10: Παναθηναϊκός
2010-11: Παναθηναϊκός
2011-12: Ολυμπιακός
2012-13: Παναθηναϊκός
2013-14: Παναθηναϊκός
2014-15: Ολυμπιακός
2015-16: Ολυμπιακός
2016-17: Παναθηναϊκός
***  ΧΑΟΣ!  Οι κωλοτούμπες και οι κάφροι του ΣΕΦ...

Το είπε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά το τέλος του ντέρμπι: "Αυτός ο τίτλος αξίζει περισσότερο από ένα οποιοδήποτε πρωτάθλημα". Το είπε ο άνθρωπος που με την φανέλα του Παναθηναϊκού κατέκτησε τίτλους με όλους τους πιθανούς τρόπους. Με break, με ανατροπές, με θριάμβους, με δυσκολίες. Ε, όσο να 'ναι αυτός ξέρει. Και ξέρει καλύτερα από τον καθένα.
 ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του εφετινού Παναθηναϊκού είναι πως χρειάστηκε το τελευταίο ματς της σεζόν, σχεδόν μέσα Ιουνίου, για να πείσει τον κόσμο του πως είναι καλή ομάδα. Μέχρι το 3-2 μέσα στο ΣΕΦ τους περισσότερους τους είχε απέναντί του. Ακόμα και στις μεγάλες βραδιές, ακόμα και στις εμφατικές νίκες. Τη μία τα "άκουγε" ο Καλάθης, την άλλη ο Πασκουάλ. Ενίοτε και ο Μπουρούσης. Ακόμα και για το Superfoods ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε σε θέση... κατηγορουμένου.
 Μία περίεργη χρονιά. Αλλόκοτη. Με αλλαγή προπονητή, με ήττες που "πόνεσαν", με επιστροφές με πούλμαν που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως (προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ φάουλ τη συγκεκριμένη απόφαση του αφεντικού των "πρασίνων"), με την πίκρα του αποκλεισμού από τη Φενέρ και της ακόμα μίας χρονιάς μακριά από την ευρωπαϊκή κούπα. Μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να δίνει τον μεγάλο τελικό το βράδυ της Κυριακής και η πλειοψηφία να μην πιστεύει στο break.
 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ
Το είπε και ο Καλάθης αυτό. "Το 90% των φιλάθλων δεν πίστευε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα". Το είπε ο Καλάθης που άκουσε τα εξ αμάξης για το συμβόλαιό του. Το είπε ο Καλάθης που έγινε ανέκδοτο και σύνθημα στα χείλη ακόμα και φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Είπαμε, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ομάδας την εφετινή σεζόν ήταν ο ίδιος ο κόσμος.
 Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που "έσπασε" την έδρα του Ολυμπιακού και έφτασε στον τελικό και έπειτα στην κατάκτηση του κυπέλλου. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με πλεονέκτημα έδρας και είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Ομπράντοβιτς. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που έκλεισε τη χρονιά με το πρωτάθλημα.
 Φυσικά δεν πρόκειται ξάφνου να ξεχαστούν όλα τα παραπάνω από τους επικριτές. Προφανώς ακόμα και μετά το 51-66 θα υπάρχει... προβληματισμός. Θα συνεχίσουν ορισμένοι την γκρίνια για τον Πασκουάλ και την κριτική για τα λεφτά που παίρνει ο Καλάθης. Ισως θα συνεχίζουν και την ειρωνία για τον χορηγό δίπλα στο όνομα του συλλόγου.
 DNA ΝΙΚΗΤΗ
Υπάρχουν και οι άλλοι. Οι πρωταγωνιστές. Αυτοί που χλευάστηκαν μεσούσης της χρονιάς και κόντευαν να πεταχτούν στα σκουπίδια για έναν αποκλεισμό. Αυτοί πήραν πάνω τους την ομάδα και την οδήγησαν στην κορυφή του πρωταθλήματος στο κρισιμότερο σημείο. Μετά τους 2 συνεχόμενους τίτλους του Ολυμπιακού και μετά την αποχώρηση Διαμαντίδη. Ένα πρωτάθλημα που δεν υπήρχε σύνδεση με το παρελθόν. Το πρώτο.
 Όχι, όμως, το πρώτο της νέας εποχής.
 Και τούτο το ξεχνούν πολλοί. Έφυγε ο Ομπράντοβιτς και οι "πράσινοι" κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Έφυγε και ο Διαμαντίδης, μία από τα ίδια. Άρα υπάρχει συνέχεια, δεν έρχεται το τέλος, το βάρος της φανέλας και των επιτυχιών όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιο. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όσους δεν στηρίζουν τη μεγαλύτερη ομάδα που γέννησε ο οργανισμός που λέγεται Παναθηναϊκός. Αντιληπτό, όμως, πρέπει να γίνει και από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που πάνω στη δίψα του να κάνει την ομάδα επτάστερη, παίρνει λάθος αποφάσεις. Αποφάσεις που κοστίζουν κυρίως στο πρεστίζ.
 ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΣΕΦ
Αυτό το πρεστίζ που τσαλακώθηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού. Το τσαλάκωσαν οι μάγκες της εξέδρας, αυτοί που θυμούνται την ομάδα στις μεγάλες στιγμές. Αυτοί που ήθελαν Ριζούπολη στον 5ο τελικό και έκαναν... ποδοσφαιρική έδρα το ΣΕΦ. Αυτοί που μετά τον χαμένο τελικό από την Φενέρ προφανώς ξέχασαν πως ο Ολυμπιακός έχει ένα πρωτάθλημα μπροστά του. Και επικεντρώθηκαν στον Λεμονή και τον Χάσι. Αυτοί που λένε πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της επταετίας, αλλά φροντίζουν οι ίδιοι να τη βάζουν στο γύψο.
 Χίλιες φορές με λίγους και καλούς στις εξέδρες. Στο μισοάδειο ΣΕΦ. Με αυτούς που αναγνωρίζουν την προσπάθεια. Εστω κι αν είναι λίγοι. Αυτοί τουλάχιστον θα ήθελαν να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο ως ένδειξη σεβασμού. Δεν το έκαναν γιατί νίκησαν αυτοί που δεν ξέρουν να χάνουν. Αυτοί που νικούν ακόμα και τους Αγγελόπουλος. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά το ποδόσφαιρο νίκησε το μπάσκετ...
contra

***  Αρνείται να διαθέσει διαιτητές η Επιτροπή για την 1η αγωνιστική των “play-off” του πρωταθλήματος μαζικού αθλητισμού 
Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, με επιστολή της προς τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας και με αφορμή τη βιαιοπραγία εναντίον διαιτητή της Ένωσης, στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού από την ομάδα «Αναδόμηση /Κατασκευή», αποφάσισε σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας να μη διαθέσει διαιτητές για την 1η αγωνιστική των “play – off” του παραπάνω πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η επιστολή της Επιτροπής Διαιτησίας  της ΕΠΣΜ, αναφέρει τα εξής:
«Κύριε πρόεδρε, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ με αφορμή τη βιαιοπραγία εναντίον διαιτητή  της Ένωσής μας στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, από την ομάδα «Αναδόμηση/Κατασκευή», αποφάσισε: - Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνείται να διαθέσει διαιτητές για την 1η αγωνιστική των «play – off” του πρωταθλήματος.
-        Ζητά την παραδειγματική  τιμωρία του εν λόγω ποδοσφαιριστή, καθώς και της ομάδας του, διότι ξέφυγε από το πνεύμα του πρωταθλήματος, το οποίο δεν  είναι άλλο από την άθληση των Εργαζομένων. Επισημαίνουμε ότι αν επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο και από άλλη  ομάδα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, η Ένωσή μας θα παύσει να διαθέτει διαιτητές για το εν λόγω πρωτάθλημα.
Με τιμή
Για την ΕΠΣΜ
Ο υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών Π. Μανωλόπουλος».


Το περιστατικό
Διεκόπη το ματς ΚΤΕΛ – Αναδόμηση /Κατασκευή!

Το ματς μεταξύ των ομάδων του ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας  και Αναδόμηση /Κατασκευή, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Μαζικού Αθλητισμού, που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, διεκόπη  στο 30΄, όταν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Αναδόμηση/Κατασκευή, Βανγκέλι, επιτέθηκε στο διαιτητή Γιάννη Γιαννέτσο, ο οποίος του είχε δείξει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Σ’ εκείνο το σημείο, ήταν  2-1 υπέρ της ομάδας Αναδόμηση /Κατασκευή. Έτσι ο αγώνας κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ της ομάδας  του ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας, ενώ η ομάδα Αναδόμηση/ Κατασκευή μηδενίστηκε.
Σε άλλα ματς της 9ης αγωνιστικής, η ομάδα των Μηχανικών/Επαγγελματιών επικράτησε με 4-2 της ομάδας Ευθυγραμμίσεις  «Άγγελος» Bar Code Cafe, ενώ η ομάδα Μπαρτσελιώμα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τους Λογιστές Νομού Μεσσηνίας.
 Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Auto Berlin – Ξυλοκόπων ματαιώθηκε, καθώς η ομάδα των Ξυλοκόπων γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει ν’ αγωνιστεί. Έτσι, η ομάδα Auto Berlin πήρε τη νίκη με 3-0 και τους 3 βαθμούς.
   Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. Auto Berlin 32-7     23
2. Ξυλοκόποι   32-11   20
3. .- Μηχανικοί/Επαγγελματίες 30-15   20
4. Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος 30-17   17
5. 9ο Σ.Π. Καλαμάτα 18-20   11
6. Λογιστές 11-17   10
7. ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας 7-23     8
8. Μπαρτσελιώμα 13-29   6
9. Ευθυγραμμίσεις «Άγγελος» 13-27   5
10. Αναδόμηση /Κατασκευή 12-31               4
* Η ομάδα Αναδόμηση /Κατασκευή έχει 1 μηδενισμό.
   Οι 4 ομάδες των “play – off”
Μετά την ολοκλήρωση της α΄ φάσης του πρωταθλήματος Μαζικού Αθλητισμού, ακολουθούν τα “play – off” για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Στα “play – off” θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες ομάδες: Αuto Berlin, Ξυλοκόποι, Μηχανικοί / Επαγγελματίες, Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος.

~ ~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~*
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
--------------------------- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
-----------------
~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5616   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3636 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                  12.897  βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~
  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: