Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ρόδο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ισχύ 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, και όπως είναι φυσικό ανησύχησε τους κατοίκους. Το εστιακό βάθος ήταν στα 16.8 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός είχε αρκετή διάρκεια.  Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Παππαδόπουλος  ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  





Λέκκας: Θα υπάρξουν μετασεισμοί  Στο ίδιο μήκος κύματος ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «είναι ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και την γύρω περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής (ώρα 8:05) αναφορές για ζημιές.


«Είναι στο βόρειο τμήμα ενός βυθίσματος τεκτονικού που έδωσε τον σεισμό. Στο νότιο άκρο έδωσε 5,2 σεισμό Ρίχτερ πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας και ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολίας».  Σύμφωνα με τον ίδιο «θα υπάρξουν μετασεισμοί της τάξης των 4,7 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που θα γίνουν αισθητοι».