Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ****

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ::: < Η φιλία δεν πρέπει να διαρκεί , όσο και το συμφέρον > .-
Το παρόν blog είναι ένα κομμάτι σημειώσεων και σκέψεών μου που αποτυπόθηκαν και αποτυπώνονται σε ένα κομμάτι χαρτί.. σε ένα μικρό τετράδιο.. σκέψεων που έγιναν και γίνονται κατα καιρούς.. Που γράφονται ψάχνοντας λίγο οξυγόνο μέσα στο χάος των μπερδεμένων σκέψεων και προβληματισμών μου.. Λίγες αχτίδες φωτός για να φωτίσουν τα σκοτάδια της ψυχής μου.. Mια ιδέα χρώμα πισω απο τις γκρίζες σκιές αυτου του παράδοξου ονείρου που αποκαλούμε ζωή..

Μια ανάσα πια…

Κι όμως..δεν είναι τίποτα παραπάνω απο σκέψεις.. τίποτα παραπάνω απο λόγια..

Λόγια μεγάλα, λόγια μικρά.. τι σημασία έχει?.. μόνο λόγια είναι.. Λόγια που έρχονται και φεύγουν.. λόγια που χάνονται.. που πετούν.. Τι μένει τελικα? Τι..?

Καλή σας ανάγνωση..

ShareThis

~* << Πολύ μου άρεσε η γραφή σου , καλέ μου φίλε και πήρα το θάρος για αναδημοσίευση .. Ευχαριστώ >> .- Stamatis .-

~ ~~ Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη , κι΄ αυτός μου έδωσε δυσκολίες , για να τις ξεπεράσω . -~~Του ζήτησα σοφία , κι΄άυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω .-
~~Του ζήτησα οικονομική άνεση , κι΄αυτός μου έδωσε νου και ικανότητα να δουλεύω . -
~~ Του ζήτησα θάρρος , κι ΄αυτός μου έδωσε , κινδύνους να ξεπερνώ .-
~~ Του ζήτησα αγάπη , κι΄αυτός μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ .-
~~ Του ζήτησα χαρές , κι΄αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλλευτώ .-
Από ότι ζητούσα , δεν πήρα τίποτε απ΄ότι ήθελα .
Πήρα όμως τα πάντα αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν .-
Η προσευχή μου εισακούστηκε .- stamos Dentist Arfara , 2009.-

~ ** Δεν πρέπει να έχω.:
Πλούτο , χωρίς μόχθο .
Πολιτική , χωρίς αρχές .
Απόλαυση , χωρίς συναίσθημα .
Γνώση , χωρίς χαραχτήρα .
Εμπόριο , χωρίς ήθος .
Επιστήμη , χωρίς ανθρωπιά .
και Λατρεία , χωρίς Θρησκεία . (Μαχάντα Γκάντι .).-

* Η Φιλία μεταζύ των δυο φύλων (1η) πράξη :


* Αυτή την στιγμή ανοίγεται μια νέα κατηγορία στην θεματολογία του παρόντος blog με τίτλο “Μικρές Ιστορίες..” . Η κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνει ιστορίες αληθινές ή όχι, μύθους ή πραγματικότητες, δικές μου ή αλλονών.. Αρχίζοντας με την παρακάτω.. καλη ανάγνωση..

Ένας άνθρωπος αιχμαλώτισε ένα καναρίνι, που του είπε:
- Τι θέλεις από μένα; Δες τα ισχνά πόδια μου και το μικροσκοπικό κεφάλι μου. Τι μπορείς να πάρεις από μένα; Δώσε μου την ελευθερία μου και θα σου πω τρεις χρήσιμες αλήθειες.
-Τρεις αλήθειες;- Ναι. Άκουσε με καλά. Θα σου πω την πρώτη ενώ με κρατάς στο χέρι σου. Θα σου πω τη δεύτερη όταν θα είμαι ασφαλές πάνω σ’ ένα κλαδί. Θα σου πω την τρίτη όταν θα έχω φτάσει στην κορυφή αυτού του λόφου.
- Εντάξει, είπε ο άνθρωπος, πες μου την πρώτη.
Τότε το καναρίνι του είπε:
- Αν χάσεις κάτι, ακόμα κι αν είναι τόσο πολύτιμο όσο η ζωή σου, μη λυπηθείς γι’ αυτό ούτε στιγμή.
Ο άνθρωπος κράτησε το λόγο του και άνοιξε το χέρι του. Το καναρίνι πέταξε σ’ ένα κλαδί, απ’ όπου είπε τη δεύτερη αλήθεια:
- Αν σου πουν κάτι παράλογο, μην το πιστέψεις πριν σου το αποδείξουν!
Το πουλί πέταξε μέχρι την κορυφή του λόφου.
- Ποια είναι η τρίτη αλήθεια; ρώτησε ο άνθρωπος.
- Είναι, πως στο κορμί μου υπάρχουν δυο υπέροχα κοσμήματα που ζυγίζουν πολύ. Αν με είχες σκοτώσει, τώρα θα ήταν δικά σου.
Ο άνθρωπος έπεσε κάτω απογοητευμένος και δάγκωσε το δάχτυλό του μέχρι να ματώσει. Εκείνη τη στιγμή άκουσε το πουλί που γελούσε. Σηκώθηκε και το ρώτησε γιατί γελάει. - Είσαι ανόητος, του είπε το πουλί, σου είπα πρώτα να μη λυπηθείς ποτέ για κάτι που έχασες. Εσύ λυπήθηκες για τα κοσμήματα. Σου είπα μετά να μην πιστέψεις ποτέ έναν παραλογισμό, με κανέναν τρόπο. Σου είπα ότι έχω δυο κοσμήματα που ζυγίζουν πολύ κι εσύ το πίστεψες, παρόλο που όλο το κορμί μου είναι πολύ ελαφρύ.

Αντίο, είσαι ανόητος.

http://www.nea-acropoli-rethimno.gr/


~ * Αν ο Θεός ξεχνούσε…

Η φιλία μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας είναι μια μεγάλη ψευδαίσθηση για πολλούς… Είναι ένας μεγάλος μύθος όσο και αν ακούγεται παράλογο.. Ο λόγος? Ο λόγος είναι το γεγονός ότι το σεξουαλικό στοιχείο πολλές φορές υπάρχει σε μια φιλία.. Όταν επιλέγουμε έναν άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα αντίστοιχα, είναι κάποιας φορές γιατί αισθανόμαστε μια σεξουαλική έλξη προς το πρόσωπο αυτό και το σεξουαλικό αυτό στοιχείο μπορεί να βρίσκεται σε υπολανθάνουσα κατάσταση, δηλαδή μπορεί να μη το συνειδητοποιούμε όμως αναμφίβολα υπάρχει..

Δεν μπορούν να τεθούν όρια και φραγμοί στα συναισθήματα.. Ο άνθρωπος όσο και αν προσπάθησε είναι από τα πράγματα που δεν μπόρεσε και ίσως ποτέ δεν θα μπορέσει ποτέ να δαμάσει.. Η “φιλία” ανάμεσα στα δύο φίλα έχει πολλές εκδοχές και εξαιρέσεις στις οποίες δεν σκοπεύω να αναφερθώ πλήρως.. θα αναφέρω τις πιο σύνηθες:

Κάποιες φορές δημιουργείτε μια “φιλία” για λόγους υποκατάστασης δηλαδή όταν ένας από τους δύο πλησιάζει το άλλο πρόσωπο έχοντας αισθήματα προς αυτό.. συνήθως κρύβοντας τα προσπαθώντας να κρατήσει μία επαφή έστω φιλική με τον άνθρωπο που αγαπά..

Κάποιες άλλες φορές είναι πιο αναπάντεχη, παράξενη, ανεξήγητη και έχει ως εξής.. Η σχέση των δύο να ξεκινά ως φιλία και αργότερα ένας από τους δύο να νιώσει κάτι.. έστω και αν δεν το ήθελε, ή το είχε κατά νου.. η σκέψη του ότι σε συμπαθώ υπερβολικά ή έχω αρχίσει να σε ερωτεύομαι?Έτσι λοιπόν αναπάντεχα, χωρίς συγκεκριμένη αιτία ξεπροβάλει μια σπίθα.. κάτι ιδιαίτερο, κάτι ίσως πρωτόγνωρο και διαφορετικό από κάθε είδος αγάπης.. ίσως κάτι μοναδικό..

Ποιος μπορεί να επιβάλλει στην καρδιά τι και ποιον να αγαπήσει? Οι καρδιές των ανθρώπων δείχνουν να μην μας ακούνε όσο και αν τις φωνάζουμε, τις προστάζουμε, τις παρακαλούμε.. Όσο και λάθος αν ξέρουμε ότι είναι δεν μας ακούν…

Κάποιες φορές είναι κάτι περαστικό.. κάποιες κάτι πιο δυνατό.. Ο δρόμος? Μάλλον μονόδρομος.. εκτός εάν δεν επιθυμείς να θέσεις σε κίνδυνο την φιλία.. αν και οι πραγματικές φιλίες δεν καταστρέφονται έτσι απλά.. αλλιώς δεν είναι πραγμάτικές.. αλλά μάλλον πραγματοφανείς…

Συμπέρασμα? Μονή γιατρειά.. μόνη παρηγοριά ο χρόνος.. που όλα τα διαβρώνει.. όλα τα καταστρέφει.. όλα τα προσπερνά.. και πότε δεν περιμένει.. ποτέ.. ούτε για μια στιγμούλα.. ούτε τρέχει, ούτε γυρνάει πίσω..

.http://oxygono.uuuq.com / .-

~
** Πως έγινα , ένας κακός άνθρωπος .....{ ξένη γραφή - δημοσίευση }...
Θα σας πω πώς έγινε
Έτσι είναι η σειρά
Ένας μικρός καλός άνθρωπος αντάμωσε στο δρόμο του έναν χτυπημένο
Τόσο δα μακριά από κείνον ήτανε πεσμένος και λυπήθηκε
Τόσο πολύ λυπήθηκε
που ύστερα φοβήθηκε

Πριν κοντά του να πλησιάσει για να σκύψει να τον πιάσει, σκέφτηκε καλύτερα
Τι τα θες τι τα γυρεύεις
Κάποιος άλλος θα βρεθεί από τόσους εδώ γύρω, να ψυχοπονέσει τον καημένο
Και καλύτερα να πούμε
Ούτε πως τον έχω δει

Και επειδή φοβήθηκε
Έτσι συλλογίστηκε

Τάχα δεν θα είναι φταίχτης, ποιον χτυπούν χωρίς να φταίξει;
Και καλά του κάνουνε αφού ήθελε να παίξει με τους άρχοντες
Άρχισε λοιπόν και κείνος
Από πάνω να χτυπά

Αρχή του παραμυθιού καλημέρα σας .-
-Ελένη Βακαλό

~ *Πάει και αυτό.. ανοίξαμε και blog.. Ο λόγος? Λόγοι υπάρχουν πολλοί αλλά ποιος νοίαζετε? Άλλο ένα κοινό blog ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα.. Η κάτι παραπάνω? Θα δείξει..
Ως εδώ μας φτάνει η πίεση της καθημερινότητας.. Να θέλουμε να ακουστούμε πιο εδώ.. και πιο πέρα.. αλλά ποιος ακούει στις μέρες μας? Ποιος? Έχουμε καταντήσει κοινωνίες μόνων ανάμεσα σε μόνους.. Έχει αρχίσει να χάνετε η μαγεία.. ο ενθουσιασμός.. Η αγάπη,το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.. η αγάπη για τον άλλον..φοβόμαστε να ανοιχτούμε στους άλλους.. να τους δώσουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.. ένα κομμάτι από εμάς.. ένα δικό μας κομμάτι..
Καποιοι μας λένε παράξενους, μας λένε παρορμητικούς, μας λένε ενθουσιώδης, μας λένε και τρελούς..γιατί? γιατί απλά δείχνουμε ενδιαφέρον..

Αναγκαζόμαστε να κλειστούμε μέσα μας, φοβόμαστε να εκδηλωθούμε, φοβόμαστε να πούμε τι νιώθουμε, τι πιστεύουμε..
Καταντήσαμε να χρειάζετε να παίρνεις ρίσκα για το κάθε τι, να τα ζυγίζεις μια και δύο.. να τα αποφασίζεις.. να διστάζεις.. να δειλιάζεις.. να τα ξαναζυγήζεις.. στο τέλος να πέφτεις με τα μούτρα.. να πληγώνεσαι.. και άντε πάλι από την αρχή.. και άντε ξανά τα ιδία.. ώσπου λες φτάνει πια.. έλεος .. ως πότε?

Αυτή ειναι η ζωή θα πει κάποιος.. αλλά αυτή πραγματικά ειναί?

Ή κάποιους τους πέρνει λίγο μονότερμα? Η ζωή δεν είναι παντα δίκαιη θα πει κάποιος άλλος.. ή όλα για κάποιο λόγο γίνονται.. ίσως κάτι καλύτερο να έρθει μετά.. για αυτό να γίνονται έτσι.. θα πει ένας τρίτος..
Δεν είναι όλα πάντα όμορφα και αγγελικά πλασμένα..δεν έρχεται πάντα κάτι καλύτερο.. Εμείς το κυνηγάμε, εμείς διαμορφώνουμε το μέλλον μας.. έτσι τουλάχιστον νομίζουμε ή θέλουμε να νομίζουμε.. πολλές φορές όμως όσο σκληρά και αν προσπαθούμε, “τυχαίνει” και γίνονται όλα τα ανάποδα του κόσμου, λες και η φράση “όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο θεός γελάει” δίχνει να σου επαληθεύετε ξανα και ξανα .. Έρχετε η στιγμή που δεν αντέχεις άλλο.. θες να βγείς να φωνάξεις.. μα ποιός να σε ακούσει.. Ποιός?.. Ποιός να σε πάρει στα σοβαρά?

Μην αντέχοντας την πίεση κλείνεσαι και συ στον εαυτό σου και αρχίζεις να προσπαθείς.. να προσπαθείς να πάρεις μια ανάσα από όλα αυτά που σε βασανίζουν.. μια αναπνοή.. λίγο οξυγόνο..

…Cause every day we’re getting older
And every day we all get colder…

- Lyrics by Lostprophets - Wake Up

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..
ShareThis

Tags: αναπνοή, ανασα, ανθρωποι, αρχη, ενδιαφέρον, οξυγονο, πιεση
~ * Φιλία μεταξύ δυο φύλων ::

* Η φιλία μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας είναι μια μεγάλη ψευδαίσθηση για πολλούς… Είναι ένας μεγάλος μύθος όσο και αν ακούγεται παράλογο.. Ο λόγος? Ο λόγος είναι το γεγονός ότι το σεξουαλικό στοιχείο πολλές φορές υπάρχει σε μια φιλία.. Όταν επιλέγουμε έναν άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα αντίστοιχα, είναι κάποιας φορές γιατί αισθανόμαστε μια σεξουαλική έλξη προς το πρόσωπο αυτό και το σεξουαλικό αυτό στοιχείο μπορεί να βρίσκεται σε υπολανθάνουσα κατάσταση, δηλαδή μπορεί να μη το συνειδητοποιούμε όμως αναμφίβολα υπάρχει..


Δεν μπορούν να τεθούν όρια και φραγμοί στα συναισθήματα.. Ο άνθρωπος όσο και αν προσπάθησε είναι από τα πράγματα που δεν μπόρεσε και ίσως ποτέ δεν θα μπορέσει ποτέ να δαμάσει.. Η “φιλία” ανάμεσα στα δύο φίλα έχει πολλές εκδοχές και εξαιρέσεις στις οποίες δεν σκοπεύω να αναφερθώ πλήρως.. θα αναφέρω τις πιο σύνηθες:

Κάποιες φορές δημιουργείτε μια “φιλία” για λόγους υποκατάστασης δηλαδή όταν ένας από τους δύο πλησιάζει το άλλο πρόσωπο έχοντας αισθήματα προς αυτό.. συνήθως κρύβοντας τα προσπαθώντας να κρατήσει μία επαφή έστω φιλική με τον άνθρωπο που αγαπά..

Κάποιες άλλες φορές είναι πιο αναπάντεχη, παράξενη, ανεξήγητη και έχει ως εξής.. Η σχέση των δύο να ξεκινά ως φιλία και αργότερα ένας από τους δύο να νιώσει κάτι.. έστω και αν δεν το ήθελε, ή το είχε κατά νου.. η σκέψη του ότι σε συμπαθώ υπερβολικά ή έχω αρχίσει να σε ερωτεύομαι?Έτσι λοιπόν αναπάντεχα, χωρίς συγκεκριμένη αιτία ξεπροβάλει μια σπίθα.. κάτι ιδιαίτερο, κάτι ίσως πρωτόγνωρο και διαφορετικό από κάθε είδος αγάπης.. ίσως κάτι μοναδικό..

Ποιος μπορεί να επιβάλλει στην καρδιά τι και ποιον να αγαπήσει? Οι καρδιές των ανθρώπων δείχνουν να μην μας ακούνε όσο και αν τις φωνάζουμε, τις προστάζουμε, τις παρακαλούμε.. Όσο και λάθος αν ξέρουμε ότι είναι δεν μας ακούν…

Κάποιες φορές είναι κάτι περαστικό.. κάποιες κάτι πιο δυνατό.. Ο δρόμος? Μάλλον μονόδρομος.. εκτός εάν δεν επιθυμείς να θέσεις σε κίνδυνο την φιλία.. αν και οι πραγματικές φιλίες δεν καταστρέφονται έτσι απλά.. αλλιώς δεν είναι πραγμάτικές.. αλλά μάλλον πραγματοφανείς…

Συμπέρασμα? Μονή γιατρειά.. μόνη παρηγοριά ο χρόνος.. που όλα τα διαβρώνει.. όλα τα καταστρέφει.. όλα τα προσπερνά.. και πότε δεν περιμένει.. ποτέ.. ούτε για μια στιγμούλα.. ούτε τρέχει, ούτε γυρνάει πίσω..

~ *** Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ...κύριοι ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ : !!!!????

~ *Το μνημείο ήταν γνωστό από τα διάσπαρτα στην πόλη ιωνικά αρχιτεκτονικά μέλη του, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την εκσκαφή των θεμελίων διώροφης οικοδομής του 1936 στο οικόπεδο επί των οδών Κρυστάλλη και Διοικητηρίου. Το 2000, με την ευκαιρία της κατεδάφισης της διώροφης οικοδομής, πραγματοποιήθηκε ανασκαφή από την αρχαιολόγο Α. Τασιά. Αποκαλύφθηκε τότε το ανατολικό τμήμα της κρηπίδας του ναού, αγάλματα ελληνορωμαϊκών χρόνων και πλήθος θραυσμάτων αρχιτεκτονικών μελών. Η περιοχή Διοικητηρίου ήταν γνωστή στους ρωμαϊκούς χρόνους ως περιοχή των ιερών, γιατί ήταν συγκεντρωμένοι εκεί οι περισσότεροι ναοί.
Ο αν. καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Καραδέδος είχε εκτιμήσει ότι το εύρημα αυτό, μεγάλο μέρος του οποίου εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι μοναδικό στο είδος του. Το ύψος των κιόνων του ναού φθάνει τα επτά μέτρα. «Η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία του είναι μεγάλη και η εικόνα του μπορεί να βελτιωθεί, ειδικά εάν σκεφτεί κάποιος ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα αποτελούν μόνο το ένα τρίτο αυτών που μπορεί να προκύψουν από την ανασκαφή».
Αν και το ΚΑΣ έχει αποφασίσει την απαλλοτρίωση του οικοπέδου δύο φορές και καθώς οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου έχουν υποβάλει ένσταση, που επρόκειτο να συζητηθεί στις 13/4 αλλά αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Πολιτισμού, οι πολίτες φοβούνται ότι θα ανατραπεί η απόφαση και το μνημείο θα μπαζωθεί. Γι' αυτό, δίνουν ραντεβού με όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν γι' αυτό το ενδεχόμενο, όπως και με τους Φίλους Πρασίνου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 28 Απριλίου, 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» της οδού Αντιγονιδών. -
~ * ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ....ΓΙΑ ....:

~ http://apostolos-karamhtsos.blogspot.com/2009/03/blog-post_3500.html , Απόστολος Καρακίτσος, Κοζανη.-Κ.Υ. Τσοτιλίου .-
http://sdentist.spaces.live.com/guestbook/,http://www.facebook.com/profile.php?id=1623950495 , Nikos koulikas.-
(b) http://vlasiosarfara.blogspot.com/?zx=62dfb4ee469b4834 , Vlasis .- ΒΛΑΣΗΣ-VLASIS
(a;) http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/02/stamos-arfara-greece.html , VLASIOS, vlasios .-
(α) http://www.tagged.com/profile.html , Σταμος;
(1) http://www.perfspot.com/home.asp , Stamatios skoulikas,
(2) http://vlasiosarfara.blogspot.com/ ,
(3) http://www.facebook.com/home.php?ref=home ,
(4) WWW.NETVIBES.COM/SNSTAM , stamos.-
(5) http://www.sync.gr/stamos , sync.gr/stamos1 ,
(6) http://www.sync.gr/stamos1 ,
(6α) http://sdentist.spaces.live.com/guestbook/,
(7) http://snsstamoskal.blogspot.com/
(8) http://snsarfara.blogspot.com/,
(9) http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/,
(10) http://sdentist.spaces.live.com/guestbook/,
(11) http://snsarfara.blogspot.com/ ,
(12) http://www.myheritage.com/FP/simple-photo-selection.php?s=27329812 , http://beneas13.blogspot.com/2009/03/blog-post_9681.html , Γιώργος Μπενέας .-
http://aboutmylamia.blogspot.com/ , Σπύρος ΦΟΎΝΤΑς
http://blogs.sync.gr/blogs/40313/favourite/index.html, ,
(13) http://my.live.com/,
http://www.hi5.com/ , , stamos
(14) http://stamosskoulikas.hi5.com/ ,

~ * ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ) :

Πρίν από 200 χρόνια ο W. A. Mozart δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσι προφητικός θα ήταν για τον 21ο αιώνα , η θεση της μουσικής , στην μουσικοθεραπεία στη ιατρική , όταν στην όπερά του ο ΜαγικόςΑυλός έβαζε μουσική στα λόγια του Tamino που θα χρησιμποποιούσε τη δύναμη του αυλού του για να απελευθερώσει την αγαπημένη του , Wie stark ist nicht dein Zauberton , Weil, holde Flote , durch dein Speielen selbst wilde Tierre freude fulhen , που σε απλή μετάφραση σημαίνει : Πόσο μεγάλη είναι η μαγική σου δύναμη φλάουτό μου !!! Πόσο μεγάλη είναι η μαγική σου δύναμη !!!!! Ακόμα και τα άγρια θηρία φθάνουν γύρο με χαρά .!!!
~ Η θεραπευτική δράση της μουσκής έχει τις ιστορικές της ρίζες στην αρχαία Ελληνική παράδοση αλλά και στις παραδόσεις , άλλων μεγάλων λαών της Ανατολής .- Πρώτοι , οι Πυθαγόρειοι εξέτασαν την σχέση των μουσικών ήχων και αριθμών και διαπίστωσαν ότι οι αριθμοί που διέπουν την αρμονία ένος διατεταγμένου υλικού κόσμου , παίζουν τον ίδιο ρόλο και στην τέχνη της μουσικής .-
~ Υπάρχουν μαρτυρίες , ότι η σχολή των Πυθαγορείων , χρησιμοποιούσε μουσικούς ήχους για την θεραπεία ασθενειών -ασθενών , με βάση το γεγονός ότι η αρμονία της μουσικής θα αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ψυχοσωματική ισοροποία του ασθενούς .-
~ Ακούγοντας μουσική φαίνεται ότι ενεροποιείται η παραγωγή και η απελευθέρωση ενδορφινών , ουσιών που συμβάλλουν βιοχημικά στην ελάττωση της αντίληψης του πόνου , (πονόδοντου κ.α.) και στο γενικό αίσθημα ευεξίας , που αισθάνεται , νοιώθει κάθε άτομο που έχει τον πόνο .-
~ Πιθανόν η λεπτή αρχιτεκτονική δομή της μουσικής του Μότσαρντ , βοηθά στην αναδιοργάνωση της " άρρυθμης " εγκεφαλικής δραστηριότητας , του κάθε ατόμου που ακούει την μουσική .-
~ Ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας , μέσω ειδικού αλγόριθμου , από κασέττα με μουσική , μετέβαλλαν σε μουσική τα ηλεκτρικά σήματα που παράγονται από τον εγκέφαλο στην διάρκεια του ΄θπνου των ατόμων με αϋπνία (μουσική του εγκεφάλου ) & στην συνέχεια από κασέττα δίνουν σε άτομο για να το κοιμήσουν .-
~ Οι βασικοί στόχοι και βασικές εφαρμογές της μουσικοθεραπείας στην ιατρική και οδοντιατρική γενικά είναι : (1) η μείωση της αντίληψης του πόνου , (2) η μείωση του ψυχοσωματικού stress και η αυξηση της χαλάρωσης (3) τη βελτίωση της επικοινωνίας των καταθλιπτικών ασθενών , στην ψυχιατρική , (4) βελτίωση παιδιών με διαταραχές του λόγου ή της σμπεριφοράς , όπως τα αυτιστικά παιδιά , (5) την φροντιδα ασθενών με εγκεφαλικές βλάβες , όπως σε ασθενείς μετά από αγγειακά εγεφαλικά επεισόδια , (6) Ανακούφιστική θεραπεία , σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου , (7) μετεγχειρητική ανάρρωση ασθενών , (8) αντιμετώπιση παιδιών που πάσχουν από βρογχικό άσμα , όπως στην εκμάθηση πνευστών οργάνων , (9) βελτίωση ασθενών που πάσχουν απο Alzheimer , & ( 10 ) στην ταχύτερη έξοδο των πρόωρων νεογνών από την μονάδα της εντατικής θεραπείας .-
~ Σήμερα η μουσικοθεραπεία , εφαρμόζεται , εκτός από την οδοντιατρική , ιδιέτερα σε μικρούς ασθενείς , για καλύτερη και χωρίς πόνο , οδοντοθεραπευτικής παροχών , εφαρμόζεται σχεδόν σε κάθε ίδρυμα , κυριότερα στην Αμερική ΗΠΑ , & στην Ευρώπη , που φροντίζει ,σε άτομα με ειδικές ανάγκες , όπως νοσοκομεία , σχολεία , κέντρα επανένταξης και αποκατάστασης ασθενών , κέντρα υγείας ,ιδιέτεραγια ανακουφιστική θεραπεία .-
~ Τέλος , θα αναφέρω , μιά μελέτη από μιά ομάδα νευροφυσιολόγων στο Πανεπιστήμιοο της Πάρμας , στην Ιταλία , το 1998 , αποτελέσματα , που έδειξαν , ότι σε νέα άτομα η ακρόαση μουσικής techno- σε αντίθεση με την κλασική μουσική - προκαλεί σημαντική αύξηση των καρδιακών παλμών , της αρτηριακής πίεσης και επίσης ορμονών που έχουν άμεση σχέση με τους καρδιακούς σφυγμούς κάθε ατόμου .- sns arfara Dentist , stamos , 2009 .- < ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ , ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ > .-

~** << Ο ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΠΑΙΑΝ > > { Υπό Αριστοφάνους του Σικυωνίου (Ρ΄π.χ.) Ποιηθείς }:
~ (Σε ελεύθερη απόδοση , από το Αρχαίο κείμενο snsarfara.blogspot .com ) .

*** Υγεία , εσύ η πιό τρανή από τις ευτυχίες , μακάρι να πορεύομαι , στα χρόνια που μου μένουν , με σένα πάντα δίπλα μου , να μου κρατάς το χέρι , και ν΄άσαι πάντα πρόθυμη για κάθε μου χατήρι .-
Γιατί , αν σε τούτη τη ζωή , υπάρχουνε τα πλούτη ή τα παιδιά , τ΄αξιώματα , τα μεγαλεία ίσως , ή οι κρυφές μας πεθυμιές που αναρριγούν τη σάρκα , και στένουμε γι΄αυτές κρυφά δίχτυα της Αφροδίτης , ή οτι άλλο θεωρούν οι άνθρωποι σπουδαίο, που οι ίδιοι δημιούργησαν ή οι θεοί το στείλαν , μαζί σου μόνο , ω ΥΓΕΙΑ , μονάκριβη ΘΕΑ μου , παίρνει αξία και χαρά και δίνει ευτυχία ....
Χωρίς την παρουσία σου , τον ίσκιο το δικόσου , κανένας δε γεννήθηκε ποτέ , ευτυχισμένος .-

~** ~*** ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
( 1) ** Μην αγχώνεστε γιατί…
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το άγχος μπορεί να σας προκαλέσει τα παρακάτω σοβαρά προβλήματα υγείας:ΚΕΦΑΛΙ: Θα σας ταλαιπωρούν πονοκέφαλοι, θα χάσετε την πλούσια χαίτη σας, θα έχετε μερική απώλεια ακοής και μπορεί να πέσετε σε κατάθλιψη.ΚΑΡΔΙΑ: Το άγχος είναι μια από τις κυριότερες αιτίες πόνων στο στήθος. Μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία, ακόμη και έμφραγμα.ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: Ενοχλήσεις στον αυχένα και στους σπονδύλους.ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ: Δεν αποκλείεται να σας πιάσει δύσπνοια.ΚΟΙΛΙΑ: Διώξτε το στρες, γιατί αργά ή γρήγορα θα έχετε προβλήματα με το στομάχι σας, όπως έλκος και φλεγμονές του εντέρου. Αφήστε που μπορεί να γίνετε δυσκοίλιοι.ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ: Φλεγμονές στην περιοχή, αλλά και συχνουρία. Πώς θα πάτε σινεμά, μου λέτε;ΔΕΡΜΑ: Θα αντιμετωπίσετε ξηροδερμία, καθώς και μια επιδείνωση των αλλεργιών που ενδεχομένως να έχετε.ΠΕΣΜΕΝΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟΣ: Θεωρείται σίγουρη η μειωμένη απόδοση στο σεξ, καθώς και η αύξηση των πιθανοτήτων για διάφορα ατυχήματα στο κρεβάτι.Ρεζίλι θα γίνετε !( 2 ) ναρκωτικα …ευχαριστω δεν θα παρω…

~*( 2 ) .- Τα ναρκωτικά είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. - Άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, όλων των ηλικιών, τα παίρνουν για να “απαλύνουν” τον πόνο τους. - Αλλά και άτομα τα οποία θέλουν να δείξουν ότι είναι “κάποιοι”, να δείξουν ότι έχουν τα “κότσια”, το κάνουν. Αυτό, στις μέρες μας έχει αυξηθεί αρκετά.- Τα ναρκωτικά, από την πρώτη φορά που θα τα δοκιμάσεις, θα σε κάνουν να εθιστείς, ζητώντας κι άλλες φορές ή αν δεν εθιστείς και απλά δε θελήσεις να ξαναπάρεις, σίγουρα κάποιος από αυτούς που κινούν αυτά τα θέματα, θα σε αναγκάσει να πάρεις.- Επίσης, το θέμα των ναρκωτικών, μπορεί να προκύψει και από “υποτιθέμενες” παρέες.- Αν κάποιος κάνει χρήση ουσιών, τις περισσότερες φορές και οι υπόλοιποι θα τον ακολουθήσουν.- Τέλος, πιστεύω ότι τα ναρκωτικά μπορούν να βγουν από τη ζωή σου.- Αν έχεις βέβαια τη θέληση να γίνεις καλά, να απομακρυνθείς από τις παρέες και τα άτομα που σε παρότρυναν να το κάνεις, αλλά ακόμα και αν χρειαστεί να μπεις και σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης. -Βίκυ
~ ** ( 3 ) Παγκόσμια Μέρα κατά του AIDS 2009 )Πετρόπουλος ΓιώργοςΑναπληρωτής Διευθυντής Παθολογίας ΕΣΥGr Foresight - HL7 Hellas.Πριν από 6 περίπου χρόνια, τον Μάϊο του 2003, στο γνωστό ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, που κυκλοφορεί παγκόσμια δημοσιεύτηκε ένα εκδοτικό άρθρο ( Editorial ) της Julie Louise Gerbering , λοιμωξιολόγου, που αναφερόταν στην παγκόσμια επιδημία του SARS και την ανάσχεση της, που επιτεύχθηκε τότε. -Ο τίτλος του Άρθρου ήταν ''Faster ...but Fast Enough?''. ( Γρηγορώτερα, αλλά …αρκετά γρήγορα ; ). Και αναφερόταν στο πώς αποφεύχθηκε τελικά η εξάπλωση της επιδημίας του SARS με την χρήση των ηλεκτρονικών ιατρικών μέσων. - Η συγγραφέας δεχόταν ότι το κύριο μέσο για την ανάσχεση της νόσου ήταν οι παγκόσμιες ιατρικές δικτυώσεις ( Medical Networking ). - Η οποία επέτρεπε την ταχύτατη ανταλλαγή αξιόπιστης ιατρικής πληροφόρησης για το SARS, μεταξύ των ιατρικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο.- Έτσι ώστε κάθε καινούργιο κρούσμα, από τις μερικές χιλιάδες που εμφανίστηκαν τότε, προσέθετε σε όλους τους ειδικούς γιατρούς σε κάθε χώρα την απαραίτητη γνώση για την νέα αυτή νόσο, και την εμπειρία πρόληψης και αντιμετώπισης της.- Υπενθυμίζεται ότι και το SARS αποδείχτηκε θανατηφόρα νόσος τότε, με ταχύτατη επιδημική εξάπλωση, η οποία όμως τελικά ανασχέθηκε. -Πάντως η παγκόσμια ιατρική κοινότητα βίωσε μάλλον για πρώτη φορά την κατεπείγουσα αντιμετώπιση μιας διασυνοριακής επιδημίας, που ανασχέθηκε επιτυχώς, με την χρήση και των πληροφορικών ιατρικών δικτύων.- Ενθαρρυνθήκαμε έτσι να μελετήσουμε και άλλες εφαρμογές των ηλεκτρονικών ιατρικών δικτυώσεων. -Επειδή η συγγραφέας εκθέτει πλήρως την πολλαπλή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων στην ανάσχεση της επιδημίας SARS, παραθέτουμε εδώ το σχετικό μικρό απόσπασμα, στην πρωτότυπη αγγλική γλώσσα, ώστε ο αναγνώστης να γίνει κοινωνός όλων των νέων επιστημονικών πρακτικών που βελτιώνονται με τα ηλεκτρονικά μέσα. Και φυσικά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την ανάσχεση, ή την μελλοντική εξάλειψη και του AIDS. -Γράφει λοιπόν η Julie Louise Gerbering :'' Even more impressive than the speed of scientific discovery in the global SARS outbreak is the almost instantaneous communication and information exchange that has supported every aspect of the response. The WHO, the CDC, and national and local health agencies across the globe have disseminated up-to-the-minute information tailored for clinicians, public health officials, health care workers, travelers, household contacts, and many other affected parties. Immediate communication of "interim "guidance, updated as soon as new information becomes available, has become the norm. Use of the Internet has sped information exchange and helped overcome the problems presented by asynchrony in the activities of investigators in many time zones. Scientists at the international collaborating laboratories are exchanging laboratory results and images on a secure Web site. Coordination of the international response strategy has been fostered by regular videoconferences with senior leaders in the operations centers at the WHO, the DHHS, and the CDC. Satellite broadcasts, Web-casts, and videoconferencing are supporting the dissemination of emerging information to the entire global health community. The international media have also played an around-the-clock part in communicating breaking news to the public by television, radio, print publications, and the Internet. Speed of scientific discovery and speed of communication are hallmarks of the response to SARS and reflect amazing achievements in science, technology, and international collaboration. ''Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει και μετά από αυτές τις συγκεντρωτικές δημοσιεύσεις, και για το SARS και για άλλες επιδημίες, είναι το πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε και περαιτέρω τις ιατρικές δικτυώσεις, και σε εθνικό επίπεδο και σε διεθνές, και στο AIDS. - Το οποίο είναι επίσης θανατηφόρα νόσος, έχει ξεφύγει για ένα μεγάλο διάστημα από τον επιδημιολογικό έλεγχο, έχει προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους, ιδίως στην Αφρική, και αποτελεί ακόμα μια εν δυνάμει επιδημιολογική βόμβα.- Το γεγονός ότι το AIDS είναι μία αιματογενώς μεταδιδόμενη θανατηφόρα λοίμωξη, σε αντίθεση με το SARS που μεταδίδεται αερογενώς φυσικά δεν μας καθησυχάζει καθόλου.- Από τότε που διαγνώσθηκαν ασφαλώς τα πρώτα κρούσματα AIDS, την δεκαετία του 1980, και ταυτοποιήθηκε η νόσος, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δίνει μια πραγματικά γιγαντιαία μάχη για τον περιορισμό της νόσου.- Στο AiDS σημασία δεν έχει μόνο να αποτρέπουμε τους θανάτους των νοσούντων.- Πρέπει να διακόπτουμε και την διαδικασία της ίδιας της νόσησης των φορέων, και βέβαια να αποκλείουμε την μόλυνση από τους ιούς της οικογένειας HIV, και σε κάθε επόμενο άνθρωπο, όπου και αν αυτός κατοικεί.- Όπως εξάλλου οφείλουμε να κάνουμε και για τα υπόλοιπα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Από τα μέτρα δράσης και στα τρία επίπεδα, δηλαδή τους υγιείς, τους φορείς και τους πάσχοντες θα κριθεί τελικά και αυτή η παγκόσμια μάχη, που εξελίσσεται ήδη για περίπου τριάντα χρόνια, χωρίς να έχει κερδηθεί. -Φέτος για παράδειγμα στην Ελλάδα, αναμένουμε να έχουμε μια μικρή αύξηση των νοσήσεων, από την μεγάλη δεξαμενή φορέων του AIDS που έχει ήδη δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια υποχρεωτικά ότι αυξάνονται και οι μολύνσεις.- Χωρίς όμως να αποκλείεται καθόλου και αυτό το ενδεχόμενο, παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα πρόληψης του AIDS που υιοθετήθηκαν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ( Έλεγχος Αιμοδοτών, Χρήση Προφυλακτικών, Ενημέρωση του Κοινού κλπ ).- Το AIDS πάντως θα αρχίσει να μπαίνει σε διαδικασία εξάλειψης μόνο αν καταφέρουμε να μηδενίσουμε, ή να ελαχιστοποιήσουμε τις νέες μολύνσεις.- Σημαντικό μας όπλο πλέον και σ αυτή την μάχη, και πολύ ισχυρό, τείνει να αποδειχτεί η σχετικά πρόσφατη δυνατότητα για την ιατρική πρακτική, δηλαδή η δυνατότητα που έχουμε για τις παγκόσμιες ιατρικές δικτυώσεις, όπως περιγράφεται και στο Editorial για την ανάσχεση του SARS.- Και δεν εννοούμε μόνο όσα αναφέρονται στο Editorial αλλά στην ανάπτυξη και νέων δικτυακών εργαλείων ανάλυσης, επιτήρησης και αυτόματης αναγνώρισης των επεκτάσεων της νόσου, σε διάφορες περιοχές.- Ώστε να παρεμβαίνουμε από κοινού στις περιοχές όπου η νόσος δεν περιορίζεται αλλά αυξάνει.- Εννοούμε την ανάπτυξη προγραμμάτων έγκαιρης ανάλυσης ενδεχόμενων νέων ποικιλιών του HIV από μετάλλαξη. - Όπως για παράδειγμα από ενδεχόμενη ‘’αντίσταση’’ του ιού στα αντιϊκά φάρμακα.- Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη ξοδεύονται δισεκατομμύρια στον παγκόσμιο πόλεμο κατά του AIDS.- Κατά συνέπεια όλη αυτή η δαπάνη πρέπει να είναι απόλυτα προσανατολισμένη και αποτελεσματική. -Μόνο στις περιοχές δηλαδή και στους τομείς εκείνους, όπου πράγματι εμφανίζονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι επέκτασης του, και όχι σε μία γενικά ομοιόμορφη αντιμετώπιση.- Η οποία μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχτεί αποτελεσματική.- Ανασχέσαμε ενδεχόμενα μια βιβλική παγκόσμια επιδημία, αλλά δεν την έχουμε ακυρώσει.- Σήμερα που γνωρίζουμε καλά την φύση της νόσου και την φυσική της εξέλιξη, αναμφίβολα πρέπει να θεωρείται ότι μπορούμε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας όπου αυξάνεται η δεξαμενή των φορέων και των μολύνσεων. -Τέτοιου είδους τεχνολογικά εργαλεία, σαν αυτά που περιγράφουμε παραπάνω, είναι αναμφίβολο πως δεν θα προέλθουν από μία μόνο χώρα. - Τέτοια εργαλεία αναπτύσσονται κατ αρχήν σε πειραματική μορφή, σε τοπική ή περιοχική βάση, και αν αποδώσουν καθιερώνονται και διεθνώς.- Όπως εξάλλου συμβαίνει σε κάθε επιτυχή ιατρική μέθοδο.- Τα ηλεκτρονικά περιβάλλοντα πλέον μας είναι οικεία, και είναι οικεία και στο ευρύ κοινό.- Μπορούμε με αυτά να έχουμε πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει και από επιδημιολογική άποψη σε κάθε γωνιά του κόσμου και τα εκμεταλλευόμαστε ήδη εντατικά στον έλεγχο και των νόσων. Θα τα εκμεταλλευτούμε λοιπόν παραπάνω και στην παγκόσμια μάχη κατά του AIDS. -1 Δεκεμβρίου 2009 .-

~ ** ( 4 ) Η τηλεόραση οδηγεί στο αλκοόλ :Η τηλεθέαση οδηγεί και στον ?αλκοολισμό! Σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγούν επιστημονικές έρευνες που έγιναν στην Αυστραλία. Από την έρευνα αυτή προκύπτει ότι οι τηλεθεατές που παρακολουθούν σειρές και ταινίες που έχουν και σκηνές με αλκοόλ ή ακόμα και διαφημίσεις οινοπνευματωδών ποτών αυξάνουν την κατανάλωση αλκοόλ κατά 200%, σε σχέση με αυτούς που δεν βλέπουν τηλεόραση ή ακόμα βλέπουν τηλεόραση όπου δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αλκοολούχα ποτά.-
~ ** http://edo-makedonia.pblogs.gr/ , .
~ ** ( 5) Καθυστερημένος ύπνος ίσον αϋπνία: Τα παιδιά, που οι γονείς τους τα αφήνουν να κοιμούνται αργά, παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινδυνεύουν με αϋπνία για την υπόλοιπη ζωή τους ή έστω να αποκτήσει ο οργανισμός τους τη συνήθεια να κοιμάται πάντα πολύ αργά.Ο καθυστερημένος ύπνος, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, επηρεάζει το βιολογικό «ρολόι» των παιδιών πολύ περισσότερο από ό,τι των ενηλίκων και οι συνέπειες είναι δυστυχώς δύσκολο να αντιστραφούν σε έναν ενήλικο, που έχει αποκτήσει από παιδί την κακή συνήθεια να κοιμάται αργά.Η νέα έρευνα έγινε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο στην Ιαπωνία, με υπεύθυνο τον παιδίατρο δρα Γιουν Κοχιάμα, και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό ?Brain & Development? (Εγκέφαλος και Ανάπτυξη). Η έρευνα μελέτησε τους λεγόμενους «κιρκαδιανούς» ρυθμούς, που αναφέρονται στο βιολογικό ρυθμό ενός οργανισμού με βάση το 24ωρο, και οι οποίοι «κυβερνούν» τον ύπνο και το ξύπνημα ενός ανθρώπου (και κάθε άλλου ζώου).Οι κιρκαδιανοί ρυθμοί ελέγχονται από ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο, μεταξύ άλλων, λαμβάνει μηνύματα από την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται από τα μάτια. Όταν τα παιδιά μένουν μέχρι αργά ξύπνια, το τεχνητό φως της λάμπας οδηγεί σε σύγχυση τον εγκέφαλο για το πότε ξεκινά η μέρα και πότε τελειώνει, οδηγώντας σε μονιμότερη διαταραχή τους κιρκαδιανούς ρυθμούς του παιδιού, ακόμα και όταν πια αυτό έχει μεγαλώσει.Η ιαπωνική έρευνα επισημαίνει ότι πάνω από τα μισά παιδιά άνω του ενός έτους στην εποχή μας πάνε για ύπνο μετά τις 10 το βράδι, ενώ άλλες έρευνες από τη Βρετανία έχουν δείξει ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός παιδιών κάτω των 11 ετών που προσέρχονται σε γιατρούς για διάφορες διαταραχές του ύπνου (αϋπνία, υπνοβασία, αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο κ.α.). Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή η διαταραχή των εγκεφαλικών κιρκαδιανών ρυθμών συνδυάζεται με την έξαψη και την ευερεθιστότητα που αποκτούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως ξαγρυπνούν δεχόμενα αλλεπάλληλα ερεθίσματα από ηλεκτρονικές πηγές (τηλεόραση, υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα κ.α.)..-
~ ** ( 6 ) Βάλτε το μυαλό να... δουλέψει :Τα σταυρόλεξα κάνουν καλό, όπως και μια ισορροπημένη διατροφή. Το κλειδί όμως για την μακροπρόθεσμη υγεία του μυαλού είναι να το κρατάτε σε ενέργεια, όσο γίνεται περισσότερο. Έρευνες στην Αυστραλία για την άνοια, τονίζουν τη σπουδαιότητα που έχει μια ζωή δραστηριοποιημένη που κρατά το μυαλό σε ενέργεια. "Λύνοντας σταυρόλεξα ή άλλα παιχνίδια ενεργοποιούν ένα μέρος μόνο του εγκεφάλου, ενώ αφήνουν ένα μεγάλο μέρος αδρανές", υποστηρίζει ο καθηγητής Στήβεν Ρόμπινσον από το Τμήμα Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Μόνας. "Προκειμένου να ενεργοποιείστε τα άλλα μέρη του εγκεφάλου, απαιτούνται πράγματα όπως να αναπτύξετε την ικανότητα να ακούτε με προσοχή ή να κινείστε. Ακόμη και το να βγαίνετε έξω για να πάτε στο θέατρο ή στον κινηματογράφο, βοηθάει. Το ίδιο και η σωματική άσκηση, το περπάτημα, το κολύμπι, ώστε να βεβαιωθείτε ότι το αίμα κυκλοφορεί με γρήγορους ρυθμούς στις μικρές ''φλέβες'' του εγκεφάλου". -
~* ( 7 ).- Συγχρονισμός ... εγκεφάλων στις συναυλίες: Όταν μερικοί κιθαρίστες παίζουν μαζί σε μια συναυλία, όχι μόνο οι νότες τους, αλλά και τα εγκεφαλικά κύματά τους συγχρονίζονται, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη.Επιστήμονες από το γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης Μαξ Πλανκ του Βερολίνου (υπό τον Ούλμαν Λιντερμπέγκερ) και από το αυστριακό πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ (υπό τον Βάλτερ Γκρούμπερ) μελέτησαν στο εργαστήριο, μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, την ηλεκτρική δραστηριότητα των εγκεφάλων οκτώ ξεχωριστών ντουέτων κιθαριστών, στους οποίους έβαλαν ηλεκτρόδια και κατέγραψαν τις αντιδράσεις τους την ώρα που έπαιζαν ένα μικρό κομμάτι τζαζ μουσικής. Όπως διαπιστώθηκε, όσο έπαιζαν, τόσο οι εγκέφαλοι των μουσικών έδειχναν να συγχρονίζονται όλο και περισσότερο, αλλά ήδη πριν αρχίσουν να παίζουν, στη φάση της προετοιμασίας, ήταν φανερό από τα εγκεφαλικά τους κύματα ότι είχε αρχίσει ο συγχρονισμός τους. Ο εντονότερος συγχρονισμός καταγράφηκε στη μετωπιαία και την κεντρική περιοχή του εγκεφάλου. Παραμένει ακόμα ασαφές αν ο συγχρονισμός έπεται και συμβαίνει σαν αντίδραση στη μουσική και σαν αποτέλεσμα της παρακολούθησης από τον ένα μουσικό των κινήσεων και του παιξίματος του άλλου ή αν ο συγχρονισμός προηγείται και προκαλεί στη συνέχεια τη συντονισμένη μουσική παράσταση. - Ήταν η πρώτη φορά που μελετήθηκαν από κοινού εγκέφαλοι μουσικών την ώρα της συναυλίας. Μέχρι τώρα είχαν μελετηθεί εγκέφαλοι μόνο μεμονωμένων μουσικών. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης ?BMC Neuroscience?, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.- Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ?Psychology of Music? (Ψυχολογία της Μουσικής) και έγινε από τους ερευνητές Τζόζεφ Πίρο και Καμίλο Ορτίζ του πανεπιστημίου του Λονγκ Άϊλαντ των ΗΠΑ, διαπίστωσε την ωφέλεια της μουσικής εκπαίδευσης για τη βελτίωση της ικανότητας ανάγνωσης των παιδιών που πάνε στο δημοτικό σχολείο.Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά που για μερικά χρόνια μαθαίνουν θεωρία και πρακτική της μουσικής, πετυχαίνουν παράλληλα καλύτερες επιδόσεις στα γνωσιακά τεστ αναγνωστικών ικανοτήτων σε σχέση με τους?άμουσους συμμαθητές τους, ένα εύρημα που δείχνει ότι η μουσική έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει ένα παιδί να βελτιώσει τις γλωσσικές του ικανότητες. Και άλλες μελέτες μέχρι τώρα έχουν βεβαιώσει ότι υπάρχει θετική συσχέτιση ανάμεσα στη μουσική εκπαίδευση και τις μη μουσικές επιδόσεις σε άλλα πεδία (γλώσσα, μαθηματικά κ.α.).Σύμφωνα με τους ερευνητές, «επειδή η νευρωνική ανταπόκριση στη μουσική αποτελεί ένα ευρέως κατανεμημένο σύστημα μέσα στον εγκέφαλο, δεν είναι παράλογο να θεωρήσει κανείς ότι επικαλύπτονται ορισμένα δίκτυα επεξεργασίας για τη μουσική και τη γλώσσα, κυρίως την ανάγνωση, που βρίσκονται και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου». -

~ * ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΝΑΙΑ :
Αγαπημένα, χρήσιμα και ενδιαφέροντα !
4o Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου
5ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου
7ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου
About My Lamia.blogspot.com
endless journey
Flash της Μεσσηνίας
haidari-athens Mogulus MUSIC FREE RADIO HAIDARI
Mobile.de
Monahul Efrem, Dervent
Paideia-gr
PANATHINAIKOS BC
Parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων
POLITICALLY INCORRECT TALK AND THOUGHTS
stamos Αρφαρά - Καλαμάτας
Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Ακρίβεια - STOP
απόστολος εικονογραφήματα και σκίτσα κ.αλ..
Γ.Γ.Π.Σ. - Υπηρεσίες προς τους Πολίτες
Για τους φίλους της γεύσης
Δήμος Καλαμάτας
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Ειδήσεις, σχόλια και νέα του Π.Α.Ο.
ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
Εορτολόγιο Ελληνικών Ονομάτων
Εφημερίδα Ελευθερία Μεσσηνίας
Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας
Η Θεσσαλική Γη
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Μαύρος Γάτος - Ταξίδι Χωρίς Επιστροφή
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ Αρκαδίας
Μετεωρολογικές προγνώσεις για την Ελλάδα
Νότια Μεσσηνία Μεσσήνη, Αβία, Πεταλίδι, Θουρία, Άρις
ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΦ.ΕΛΛ.Ο.Ι ΚΑ.(ΦΡΟΙ) ΕΛΛ.(ΗΝΑΡΑΔΕΣ) Ο.(ΔΗΓΟ)Ι
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Δημοτική Κίνηση Χαϊδαρίου
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοτικός Συνδυασμός
ΡΑΔΙΟ STAR 95,5 Το ραδιόφωνο της Χαλκιδικής !
Στέλιος Καζαντζίδης 1931 - 2001
στην μπρίζα
Σχόλια και Απόψεις (Ενεργώ)
Ταξιδεύοντας
Το κλειδι Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: