Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ *

ΚΑΛΟ ΚΑΣΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ...ΣΤΟΝ ΠΟΡΘΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ !!!
~** Η αβάσταχτη ελαφρότητα της σημασίας του Καλοκαιριού

Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά,
μέσα στο νεράκι πλέουμε αγκαλιά.
Πέφτει το βραδάκι, πιάνει η δροσιά,
δωσ´ μου ένα φιλάκι και έλα πιο κοντά...”
Του Κωνσταντίνου Κουλοχέρη


Στην μετεωρολογία το καλοκαίρι καθορίζεται συμβατικά ως η περίοδος που περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο και βρισκόμαστε, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και διαρκεί από το θερινό ηλιοστάσιο έως τη φθινοπωρινή ισημερία. Σε μία γενικότερη, ανθρωπιστική και κοινωνική προέκταση, αυτή η περίοδος αποτελεί μία από τις πιο ξένοιαστες εποχές του χρόνου καθώς καλοκαιράκι συνεπάγεται αποδράσεις, μπάνια, ξενύχτια, έρωτα σε διάφορες στάσεις στη παραλία, γύρω από μία φωτιά και ό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει η ανθρώπινη φαντασία. Περίοδος ζευγαρώματος για τα περισσότερα είδη που κατοικούν στο πλανήτη, δεν είναι και λίγο...

Επιβάλλεται λοιπόν, ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς τι εποχές διανύουμε, να αφιερώσουμε μερικές εκατοντάδες λέξεις σε αυτή την ευκαιρία απαξίωσης του μονότονου που μας δίνεται απλόχερα για τρεις ολόκληρους μήνες. Εξάλλου, είναι αποδεδειγμένο – σαν θεώρημα των μαθηματικών – πως αυτή η εποχή, ασχέτως από το αν πήζεις στη δουλειά ή όχι, σε κάνει να ξεφεύγεις (δεν είναι χειμώνας ρε αδελφέ!). Μάλλον αυτό θα σχετίζεται με τα σχολικά χρόνια όπου καλοκαίρι σήμαινε «δεν ξαναπατάω σχολείο για 3 μήνες!». Ποιος ξέρει... Κατά πάσα πιθανότητα όλοι έχουμε να θυμόμαστε κάτι από τα καλοκαίρια που ζήσαμε σε μικρή ηλικία.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που οι φοιτητές επιστρέφουν στις πόλεις καταγωγής τους, που τα χωριά γεμίζουν και ως επέκταση αυτών δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί κανείς με ανθρώπους που έχει χάσει το χειμώνα.

Πάμε επιτέλους διακοπές…

Είναι γεγονός πως ο
βαθύτερος σκοπός κάθε καλοκαιριού – εκεί που μας κάνει να υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του – είναι οι διακοπές. Πρόκειται για έναν πανάρχαιο θεσμό που ξεκίνησε τα πρώτα του δειλά βήματα μέσω του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έφτασε στις Ινδίες, συνεχίστηκε με τους Οθωμανούς που έφτασαν μέχρι τη Ρωσία και κορυφώθηκε από το Κολόμβο που έφτασε στην Αμερική…

Βέβαια, σήμερα η έννοια των διακοπών συσχετίζεται με ξεκούραση, βουτιές, ψάρεμα και καμάκι σε τουρίστριες (βλ. «Μπρίζα» #193). Οι προορισμοί μπορεί να είναι πολλοί έως και άπειροι. Ωστόσο, ως δημοφιλέστεροι προορισμοί έχουν αναδειχθεί νησιά ή έστω παραθαλάσσια μέρη που να τη βλέπουν καλά τη θάλασσα. Είναι περιττό να αναφερθούμε στην… εκκωφαντική σημασία των καλοκαιρινών διακοπών για έναν εργαζόμενο, δεδομένου πως για 10 μέρες (λέμε τώρα) δεν χρειάζεται να δουλεύει. Ο ρουχισμός επιβάλλεται να είναι λιτός και απέριττος, ανάλαφρος ενώ συστήνονται τρέντι γυαλιά ηλίου, καθώς και αντηλιακό που να κάνει «πστ-πστ». Παράδοση αποτελεί ωστόσο για τον ανδρικό πληθυσμό, οι διακοπές να συνδυάζονται με αθλητική εφημερίδα παραμάσχαλα, η οποία πολύ άνετα θα αντικαταστήσει τη συντροφιά μιας γυναίκας, με την ίδια ευκολία, μάλιστα, που μπορεί και ένα Cosmopolitan να πετύχει το αντίστοιχο για έναν άνδρα. Η ουσία δεν χάνεται βέβαια σε τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες καθώς διακοπές είναι ένας βαθύτατος φόρος τιμής προς τους εαυτούς μας για τα όσα περάσαμε όλο το χειμώνα.

Το μυστήριο του Αυγούστου

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με το χειρότερο γούστο και τις πιο παχιές μύγες. Τότε φάγαμε για πρώτη φορά κολιούς. Στην ουσία το κακό με αυτόν το μήνα είναι πως είναι ο τελευταίος του καλοκαιριού και μας φέρνει το φθινόπωρο. Επίσης, κατά τον Αύγουστο διενεργείται μια τεράστια συνωμοσία κάθε χρόνο. Πιθανώς, κάποιοι έχουν διαδώσει ότι και καλά τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, πράγμα που προφανέστατα δεν είναι αλήθεια, αφού αν βάλεις Star ή Alter κατά τις οκτώ το βράδυ βλέπεις για τον νέο έρωτα της Αννας Βίσση, την επέλαση της φονικής αλλά κατά τα άλλα… ακίνδυνης μπλε τσούχτρας, τη διαφήμιση σερβιέτας από τον Ροναλντίνιο και πάρα πολλά φονικά string. Βέβαια το χειρότερο από όλα όσα γίνονται κατά τον Αύγουστο έχει να κάνει με την πυρομανία κάποιων ανόητων που σπεύδουν κάθε καλοκαίρι να καίνε τα δάση…

Επίλογος

Συμπερασματικά λοιπόν, το καλοκαιράκι είναι μία μορφή ξεσπάσματος για κάθε άνθρωπο που έχει αρχίζει να νιώθει μία θηλιά να του πιέζει τον οισοφάγο. Οι αναμνήσεις που μένουν είναι πολλές. Δεν μας ενοχλεί που θα υπάρχει πάντα ένας γραφικός που θα διατυμπανίζει πως έκανε περισσότερα μπάνια από μας και σίγουρα δεν μας αγγίζει σε καμία περίπτωση η οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στον κόσμο πέρα από μας. Το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη εποχή για να κάνουμε χαρούμενο αυτόν που πραγματικά αγαπάμε περισσότερο από κάθε άλλον, τον εαυτό μας. Αντε και τον/την σύντροφό μας… Τα λέμε το Σεπτέμβρη αδέλφια!

** Τι να πάρετε μαζί σας
Μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είναι απαραίτητο να πάρετε αθλητικά παπούτσια και φόρμες, αφού με τον περιορισμό του τσιγάρου αν δεν αθληθείτε λίγο θα γίνετε φράπες. Δύο αλλαξιές, δύο ζευγάρια παπούτσια, μια φορητή ξαπλώστρα, μια εξάδα αουτάν και ένας φωνακλάς σκύλος, θα σας φανούν χρήσιμοι και απαραίτητοι συνοδοιπόροι. Πάρτε μαζί σας ακόμη ένα φορητό πυροσβεστήρα 6 κιλών, αφού όπου και να πάτε θα πετύχετε πυρκαγιές, ενώ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κιάλια, αν αποφασίσετε να χαζέψετε τις φωτιές από μακριά. Οι άντρες καλό είναι να πάρουν ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες χοντρές και να τις βάλουν μέσα στο μαγιό, ώστε να εντυπωσιάσουν στην παραλία.

Ταξιδεύοντας με το πλοίο
H απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και ο ανταγωνισμός της αγοράς προσφέρει στους ταξιδιώτες πολλές εναλλακτικές λύσεις, καθώς όλα τα καράβια φεύγουν ταυτόχρονα από το ίδιο σημείο και κοστίζουν τη διπλάσια τιμή από πέρσι. Φέτος έχουν δρομολογηθεί νέα υπερσύγχρονα ταχύπλοα, όπως τα «Πιασοκόλης 1» και «Πιασοκόλης 2» για Αιγαίο και το «Παναγία η Μπουρμπουλήθρα» για Ιόνιο, ενώ συχνότερα δρομολόγια κάνουν πλέον τα ταχύτατα Δημητρούλα, Ροδάνθη και Ρομίλντα που συνδυάζουν το ταξίδι με την περιπέτεια. Κάθε διαδρομή είναι μοναδική αφού δεν ξέρετε πού και πότε θα μείνει η μηχανή, ενώ θα γνωρίσετε πολύ κόσμο και θα κάνετε νέες φιλίες, όσο θα απολαμβάνετε το μπούζι κλιματιστικό στις άβολες καρέκλες του πλοίου.

Πού να μείνετε
Η νέα τάση της ξενοδοχειακής αρχιτεκτονικής είναι τα υπερτιμολογημένα boutique hotels, που επιδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα. Η διαμονή στις σουίτες τους επιβάλλεται, αφού οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 100 και 120 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ με λίγα χρήματα παραπάνω μπορείτε να αποκτήσετε και air condition, ιδίως τώρα που εφαρμόζεται το πρόγραμμα αλλαγής κλιματιστικών. Η αρχιτεκτονική των νησιωτικών ξενοδοχείων είναι ξεχωριστή, και ακολουθεί το κίνημα του copy paste που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα δωμάτια βλέπουν την θάλασσα. Δυστυχώς η θάλασσα δεν βλέπει τα δωμάτια, αφού στο μεταξύ μεσολαβούν καμιά σαρανταριά άλλα ξενοδοχεία.

Πού να κάνετε μπάνιο
Εμπιστευθείτε τους ντόπιους του νησιού και επισκεφτείτε την πιο όμορφη και πιο απομονωμένη παραλία του νησιού. Πάρτε το λεωφορείο από την Χώρα μέχρι το τέρμα θεού - αρχή Αλλάχ. Πάρτε τον κατσικόδρομο και μετά από δεκαπέντε χιλιόμετρα ποδαρόδρομο, θα φθάσετε στην ερημική παραλία, που αυτή την στιγμή που μας διαβάζετε, θα ’ναι τίγκα από άλλους που την πάτησαν σαν και σας. Κουβαλήστε την ξαπλώστρα μαζί σας, αφού ρεζερβέ για ολόκληρη τη σεζόν θα ’ναι οι ξαπλώστρες σε όλες τις παραλίες, σύμφωνα με τους τοπικούς καταπατητές του αιγιαλού. Απλώστε τα μπαγκάζια σας και αφήστε τον σκύλο να γαβγίζει όσους σφίχτερμεν παίζουν ρακέτες πάνω απ’ το κεφάλι σας.

Πού να φάτε
Μεγάλη πέραση έχουν φέτος τα μαγαζιά που βρίσκονται στο λιμάνι και έχουν μαγευτική θέα στην πετρελαιοκηλίδα. Δοκιμάστε τοπική αστακοσαγιονάρα, κατεψυγμένα βατραχοπέδιλα και χωριάτικη σαλάτα θερμοκηπίου με φέτα Δανίας και ουκρανικό καστορέλαιο, που είναι η εποχή του. Μπορείτε να δοκιμάσετε φέτος καρπούζι και πεπόνι, με μέτρο όμως, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να σας πειράξουν, και να αναγκαστείτε να βλέπετε το νησί απ’ την τουαλέτα μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές.


Πού να διασκεδάσετε
Η διασκέδαση ξεκινά οπωσδήποτε απ’ το παρακείμενα 24ωρα καφέ/μπρέκφαστ/μπαρ/παμπ, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με λάουντζ μουσική και κοιμήσικη διάθεση. Αν δεν γλαρώσετε, επισκεφτείτε για αρχή τα μεγάλα κλαμπ του νησιού, όπου παίζουν μουσική οι φημισμένοι dj Ρακέτες, που γνωρίσατε στην παραλία: ευκαιρία να λικνιστείτε στα μπιτ της χειρότερης ελληνικής και ξένης μουσικής που ακούσατε ποτέ και να απολαύσετε καυτά κοκτέιλ και δροσιστικές μπόμπες.
Τις πρωινές ώρες η διασκέδαση συνεχίζεται σε ένα από τα εκατοντάδες σκυλάδικα που το καλοκαίρι μεταφέρονται από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά. Εκεί ο ταξιδιώτης μπορεί να συναντηθεί με διάφορα σελέμπριτις, όπως την Πιατέλα Mπεζεντάκου και τον Χάρη Σιμιαμίδη, την γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Γιώτα Τέσσερα και την Kουρτίνα Aγγιλέρα, τρίτη εξαδέλφη της γνωστής σταρ.
Μην χάσετε τα βράδια με φεγγαράδα στη Χώρα, όπου ο δήμαρχος του νησιού διοργανώνει μοναδικά πολιτιστικά events με κοντσέρτα από τις Κομπανίες του Νησιού, τους Φίλους του Μητρικού Θηλασμού και το Ασυλο Παιδιών που Νοσταλγούν το Σχολείο τον Αύγουστο.

Καλό καλοκαίρι!

Καλντέρα ή Καϊάφας, διακοπές και πεθερά

- Καλοκαίρι κανονικό και… φέτος.
- Οσοι αισθάνονται ότι την έβγαλαν τον χειμώνα (με ‘γεια τους και χαρά τους), ετοιμάζονται για την κορυφαία πράξη του θέρους, που λέγεται διακοπές.
- «Αντε να τη βγάλουμε και φέτος» λέει ο λαός, σκεπτόμενος τις διακοπές που θέλει να πάει ή που πρέπει να πάει γιατί το θέλουν άλλοι.
- Γιατί, άλλο να θέλεις να πάρεις τη γυναίκα σου και να πας στη Σαντορίνη, να ανέβεις στην Καλντέρα και να απολαύσετε το ξακουστό ηλιοβασίλεμα του Ημεροβιγλίου και άλλο να βρεθείς στα λουτρά του Καϊάφα και να απολαμβάνεις την πεθερά σου -225 κιλών- να πλατσουρίζει στα ιαματικά νερά της λίμνης∙ και με σωσίβιο κιόλας, τύπου σαμπρέλα.
- Τότε αισθάνεσαι ότι δεν την έβγαλες αυτό το καλοκαίρι και δικαίως, καθόσον άνθρωπος είσαι κι εσύ, έχεις και τις αδυναμίες σου, αν με εννοείτε αγαπητοί αναγνώστες, που με εννοείτε σίγουρα.
- Ετσι είναι αγαπητέ κ. διευθυντά του τύπου, που εμμέσως πλην σαφώς μου διαμήνυσες -διακριτικά, το παραδέχομαι- να κάνω ένα ευχάριστο κλείσιμο της στήλης, λόγω των διακοπών της εφημερίδας, οι διακοπές είναι καλές για σας που δεν έχετε πεθερά… Για ρωτάτε τους άλλους όμως…
- Γιατί κ. διευθυντά μου, διακοπές σημαίνει διακόπτω κάτι που έκανα για να κάνω κάτι άλλο.
- Και ερωτώ εγώ ο αφελής και παραπλανηθείς αρθρογράφος της εφημερίδας σας, ποιος ο λόγος να διακόψεις κάτι για να κάνεις κάτι άλλο και να το ακριβοπληρώσεις κιόλας;
- Εκτός κι αν δεν γουστάρεις αυτό που κάνεις κάθε μέρα και θέλεις να το αλλάξεις, να τη βρεις, που λένε, για καμιά βδομάδα, αλλά μην ξεχνάς ότι μετά θα ξαναγυρίσεις πάλι σ’ αυτό που θέλησες να αλλάξεις.
- Προσωπικά, συνιστώ στους αναγνώστες μου να μην πάνε διακοπές. Να πάρουν την άδειά τους και να αράξουν σπίτι τους. Να ξυπνούν αργά το μεσημέρι, να βολτάρουν στην αγορά, στους δρόμους της πόλης τους, να την γνωρίσουν από άλλη σκοπιά, τεμπέλικα, με το σορτσάκι και τις σαγιονάρες τους.
- Να παίρνουν αγκαζέ το ταίρι τους και να πηγαίνουν στα θερινά τα σινεμά και μετά στα παραλιακά μπαράκια της πόλης τους ή της κοντινής παραθαλάσσιας πόλης, και μετά σπιτάκι τους για ύπνο.
- Να ξυπνούν αργά ή όποτε θέλουν και να επιδίδονται στο διασκεδαστικό σπορ της πιο ευχάριστης άσκησης στο κρεβάτι και το απόγευμα για καφέ στην πισίνα της ταράτσας του πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης τους…
- Κι ασ’ την πεθερά μόνη της στα ιαματικά λουτρά να κουβαλάει η ίδια τα μπαγκάζια της και να απολαμβάνουν άλλοι… τυχεροί το θέαμα των 225 κιλών της μες στη λίμνη∙ και με σαμπρέλα γύρω της.
- Ετσι είναι κυρ διευθυντά μου κι έτσι θα ‘ναι για πάντα, γιατί έτσι είναι η ζωή, απόλυτο δεν υπάρχει, και ούτε άσπρο-μαύρο, και άντε εσύ στις διακοπές σου, όχι τώρα, γιατί έχεις να κάνεις το Festival Μηδέν 10 με 12 Ιουλίου.
- Και άντε να σου δώσω και συγχαρητήρια γι’ αυτή την εκδήλωση που κατάφερες να την κάνεις διεθνή και να ακουστεί η Καλαμάτα (και στη Γιούλα, και στη Γιούλα).
- Απαιχτη ομάδα και ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.
- Και όσο για σας πολυαγαπημένοι μου φίλοι της στήλης, άντε ρε, σας αφήνω να πάτε διακοπές.
- Τραβάτε ρε, να περάσετε καλά, ξοδέψτε και κάτι παραπάνω -έχει ο θεός-, τ’ αξίζει το ταίρι σας, και αν μπορείτε, εκεί σε καμιά βραχονησίδα, ξεχάστε την πεθερά σας (προσοχή, μην την σπρώξετε).-

&* Βράβευση του Εξάντα στη Βραζιλία :


fica.jpgΚαι νέο διεθνές βραβείο απέσπασε ο Εξάντας, αφού το ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» τιμήθηκε με το βραβείο «Mencao Honrosa Melhor media-metragem» - «Ειδική Μνεία για την καλύτερη μεσαίου μήκους ταινία», στο 11ο FICA - Festival Internacional de Cinema e Video Ambiental, Brasil 2009», που πραγματοποιήθηκε στη Γκοΐάς της Βραζιλίας, από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου.

Ένα από τα πιο επίκαιρα ντοκιμαντέρ του Εξάντα, το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία», προσέφερε στο βραζιλιάνικο κοινό τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πώς οι πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπους, ακόμα και από πλούσιες σε παραγωγή τροφίμων χώρες όπως η Ινδία, στον υποσιτισμό και την ένδεια.

Περισσότερα για το 11ο Festival Internacional de Cinema e Video Ambiental - FICA εδώ.

Περισσότερα για το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» εδώ


Στην πόλη του Μεξικού τα «Παιδιά ενός βιασμού»

docsdf.jpgΤο ντοκιμαντέρ «Τα παιδιά ενός βιασμού» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο

«4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ» - «Cuarto Festival Internacional de Cine Documental» του Μεξικού. -

Είναι χαρακτηριστικό ότι 860 ντοκιμαντέρ από 80 χώρες, συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού, εκ των οποίων η κριτική επιτροπή επέλεξε να συνεχίσουν να διαγωνίζονται, μόλις, 61. Ανάμεσά τους τα "Παιδιά ενός Βιασμού".

Η τελική φάση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μεξικού από τις 15 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Τα «Παιδιά ενός βιασμού» περιγράφουν την ιστορία των 2 μεγάλων συμμοριών του Ελ Σαλβαδόρ, που στελεχώνονται κυρίως από εφήβους. Η «18» και η «MS 13» έχουν μετατρέψει τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς μάχονται για την απόκτηση του ελέγχου πάνω στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Περισσότερα για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Μεξικού εδώ.

Περισσότερα για «Τα Παιδιά ενός Βιασμού» εδώ.

Το «Αίμα του Κουάν Κουάν» στην Ίσκια της Ιταλίας

ischia.jpgΕπιπλέον, στο Φεστιβάλ Ταινιών της Ίσκια (Ischia Film Festival) στην Ιταλία, θα συμμετάσχει το ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Το Αίμα του Κουάν Κουάν». Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 11 Ιουλίου, ενώ η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στις 7 Ιουλίου στις 21.30.

Το «Αίμα του Κουάν Κουάν», έχει ήδη βραβευτεί 3 φορές σε διεθνή φεστιβάλ, στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την επέλαση των πολυεθνικών και ντόπιων πετρελαϊκών στην Αμαζονία του Εκουαδόρ, τις συνέπειες της οποίας αντικρίσαμε και πρόσφατα στο γειτονικό Περού με πάνω από 100 ιθαγενείς νεκρούς.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ Ταινιών της Ίσκια εδώ.

Περισσότερα για το «Αίμα του Κουάν Κουάν» εδώ .-

Ημερομηνία αποστολής: 06.07.09
Πατήστε εδώ για να διαγραφείτε από τη mailing list .-
** Καλντέρα ή Καϊάφας, διακοπές και πεθερά :
- Καλοκαίρι κανονικό και… φέτος.
- Οσοι αισθάνονται ότι την έβγαλαν τον χειμώνα (με ‘γεια τους και χαρά τους), ετοιμάζονται για την κορυφαία πράξη του θέρους, που λέγεται διακοπές.
- «Αντε να τη βγάλουμε και φέτος» λέει ο λαός, σκεπτόμενος τις διακοπές που θέλει να πάει ή που πρέπει να πάει γιατί το θέλουν άλλοι.-
&* Βγάζω την θάλασσα από την ντουλάπα μου! Στο σπίτι τα παράθυρα μισόκλειστα, το ποτήρι μισοάδειο. Ασε με να πιω. Δηλητήρια να κατεβαίνουν.
Το ραδιοφωνάκι μου μιλάει με πόνο: «Πόσο σε αγαπώ κανείς δεν ξέρει κι αν θα μ’ αγαπάς, μικρό μου ταίρι καλοκαιρινό, σ’ αγαπώ».-
** Τι να πάρετε μαζί σας στις καλοκαιρινές διακοπές σας !!
Μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είναι απαραίτητο να πάρετε αθλητικά παπούτσια και φόρμες, αφού με τον περιορισμό του τσιγάρου αν δεν αθληθείτε λίγο θα γίνετε φράπες… Στην μετεωρολογία το καλοκαίρι καθορίζεται συμβατικά ως η περίοδος που περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο και βρισκόμαστε, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και διαρκεί από το θερινό ηλιοστάσιο έως τη φθινοπωρινή ισημερία.-

&* ** ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ:

* Η 'γιόγκα' στην εκπαίδευση!!!

* ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Όχι στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

* Διάλογοι για το κάπνισμα

* Τρεις καθηγητές ιατροί λύνουν τις τελευταίες «παρεξηγήσεις» σχετικά με το κάπνισμα (Έλενα Κιουρκτσή)

* Σύγχρονος μοναστικός βίος (Αρχ. Βασίλειος Ιβηρίτης (Γοντικάκης))

* Το είναι και το έχειν (Ι. Δ. Καραβιδόπουλος, Καθηγ. Πανεπιστημίου)

** Γεια σου αγαπητέ νέο φίλο.
Χαίρομαι που είμαι τώρα μόνο την περιήγηση στο Internet και μου acros σας και είμαι πολύ συναισθήματα oaver αυτή, είμαι χάσετε angel weah από το όνομά του, παρακαλώ, θα ήθελα να πραγματοποιήσει μια καλή σχέση με πραγματική αγάπη, θα Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δούμε contaact σήμερα, ακούγεσαι τόσο ευγενική μου ότι ήταν ο λόγος που πέφτουν πολύ ενδιαφέρεται για σας, επικοινωνήστε μαζί μου με προσωπική μου θέση για περισσότερες ιδιωτικές εισαγωγή επίσης θα αποστέλλονται εικόνες μου σε σας έτσι ώστε να μπορούμε να μάθετε περισσότερα σχετικά με κάθε άλλο, θα είμαι στην ευχάριστη θέση να δείτε τα μηνύματά σας αγαπητέ μου, την ηλικία ή το χρώμα, ακόμη και εξ αποστάσεως δεν μπορεί να αρνηθεί οποιαδήποτε πραγματική αγάπη, γι 'αυτό σας παρακαλώ να μας αφήνει μια δοκιμαστική αυτο, χάρη μέχρι που ακούω από εσάς, χάσετε angel ............ weah.angel@yahoo.com


Hello dear new friend.
Glad that I'm just browsing now in the Internet and I come acros your contact and i was much feelings oaver it,I'm miss angel weah by name,please i will like us to hold a good relationship with a real love,I'm happy to look at your contaact today ,you sound so gentle to me that was the reason why i fall very much interested in you,contact me personal with my private box for more introduction also i will sent my pictures to you so we can know more about each other,i will be happy to see your mail my dear,age or colour even distance can't deny any genuine love,so please lets give our self a trial,thanks till i hear from you, miss angel............ weah.angel@yahoo.com .-

&*ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!
Στούς 16ους Μεσογειακούς Αγώνες στίβου στην Πεσκάρα της Ιταλίας , η Ελλάδα κατέκτισε 64 μετάλλια , από τα οποία τα 19 χρυσά !
Οι 17 οι Μεσογιακοί αγώνες το 2013 , θα γίνουν στην Ελλάδα , Βόλο & Λάρισα !!
~* http://www.blogger.com/posts.g?blogID=1047189602891109572 , ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ *
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ !!
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/07/blog-post_7254.html?zx=c68f75748332f677 , ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ *
~** ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ !!!!
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/07/blog-post_09.html , ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ *
ΚΑΛΟ ΚΑΣΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/07/blog-post_07.html , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ **
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ ...ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ *
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/07/blog-post_05.html , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ *
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...απ΄ το Χαμομιλάκι με πολύ Αγάπη .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/07/blog-post.html , ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ * ** ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ !!!
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/07/blog-post.html , ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ *
ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
http://snsarfara.blogspot.com/2009/07/2009.html?zx=8897bd3647d388bd , Υγεια για όλους Ιούλιος - Αυγουστος . -
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/07/blog-post.html ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ *
ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ : 'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ.. 1-7 του μήνα!!:
* Βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία στην Καλαμάτα http://go.sync.gr/T8ZFlVCQ .- http://www.zougla.gr/news.php?id=50325 , ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΕΔΩ .-
~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/03/2009.html?zx=2e216d0b123e4507 , Υγεία για όλους ΄Μάρτιος- Απρίλιος 2009.-
** << ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ... http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html , ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ **
&* ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
&* ** Scorpions - Rock You Like a Hurricane (Live Moscow 2003)
Source: www.youtube.com …. Scorpions - Rock You Like a Hurricane (Live Red Square Moscow 2003) Vocals: Klaus Meine Guitars: Rudolf Schenker Lead Guitar: Matthias Jabs Bass Guitar: Ralph Rieckermann Drums: James Kottak
** Maggie Reilly - Every Single Heartbeat
Source: www.youtube.com …. Every single heartbeat... I see you sleeping Hungry for every smile on your face I feel you in every single heartbeat I hear you breathing Worries are gone and leave no trace We're closer with every ...
** In the Air tonight LIVE- phil collins …. this is a video of phil collins in his farewell tour. song- In the Air Tonight .Source: www.youtube.com …..
**Lisa Stansfield - Someday I'm Coming Back ….Rare performance of Someday I'm Coming Back by superstar Lisa Stansfield. To Carol from George ………………Source: www.youtube.com ….
** Duffy - Rain on Your Parade Live at Wolverhampton 04/12/08
Source: www.youtube.com …Duffy - Rain on Your Parade Live at Wolverhampton 04/12/08
*** Arnel Pineda and Journey - Separate Ways live in Chile
Source: www.youtube.com . ….. Arnel Pineda and Journeys first concert of 2008 in Chile. SONG: Separate Ways Here we stand Worlds apart, hearts broken in two, two, two Sleepless nights Losing ground I'm reaching for you, you, you ...
** BEST Bon Jovi Living On A Prayer Live 1987
Source: www.youtube.com … Bon Jovi Living On A Prayer Live 1987
όλο και σε κάποιον θα ............χρειασθεί !!
** Top Gun - Highway to the Dangerzone
Source: www.youtube.com …. I love this movie. Seriously. This and Days of Thunder (which I'm also planning on doing a vid to) are two of my favorite movies. =D Used the Themesong, because its awesome. ^^ Not too much editing in this one. ...
Για όποιον του αρέσει η κόψη του ξυραφιού......!
** BLONDIE - ATOMIC [REMIX]
Source: www.youtube.com ….BLONDIE - ATOMIC [XENOMANIA REMIX] Remix video produced by Atomicboy - http://www.myspace.com/atomicboy69 Blondie on tour 2009 - check myspace.com/blondie for details. For more Blondie & Deborah Harry .-.
**Mind Control with greek subtitles
Source: www.youtube.com …. What is mind control, what is hypnosis?
** Ο ΤΡΕΛΟΣ ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Source: www.youtube.com . ….Λίγα λόγια για τον δημιουργό: Ο Άκης Πάνου, τελευταίος κρίκος της αλυσίδας των σπουδαίων δημιουργών, δίπλα στους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και Ζαμπέτα άφησε στο θησαυροφυλάκιο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού 200 αριστουργηματικά τραγούδια. ...
**στειλε ουρανε μου ενα πουλι
Source: www.youtube.com .-
** Μανόλης Μητσιάς - Το πάρτυ
Source: www.youtube.com …Υπέροχα μονάχοι με... τον Σταυρό του Νότου (2007) Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου Μουσική: Kiki Lesendric Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς (Στο δρόμο με τα χάλκινα - 1996 ) Άλλες ερμηνείες: Μιχάλης Χατζηγιάννης (Κρυφό φιλί - 2002 )
** Notis Sfakianakis-Ξυπνάτε ρε
Source: www.youtube.com . …Νότης Σφακιανάκης Ξυπνάτε ρε Ενός λεπτού σιγή γι' αυτήv εδώ τη γη. Ήρθα με τα καράβια πήρα απ' τo χάρο άδεια και μπήκα στo λιμάνι ψάχνοντας vα σε βρω Ελλάδα μoυ Εγγλέζα Σπανιόλα και Φραντσέζα Ελλάδα ...
** Notis Sfakianakis - Ksipnate re!!!!!!
Source: www.youtube.com . …. Νότης Σφακιανάκης -Notis Sfakianakis: 1.Ξυπνάτε ρε 2. Πρόβατα 3.Πατρίδα μου 4. Αγρίμια 5.Διεφθαρμένη συνουσία 6.Τα κλεμμένα 7.Στέλλα η Σμυρνιά 8.Ντροπή σε όλους μας 9.Απόψε 10.Θυσία 11.Δικαστής 12. Δύσκολοι καιροί 13.Ξυπνάτε ρε...!!!
Ουδέν Σχόλιον !
** ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ " Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ " 1975
Source: www.youtube.com ….. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ " ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ " ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΔΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΣ ΣΩΤΙΑΣ ΤΣΩΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 1975.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΜΑΡΟ ......... ο κυρίαρχος λαός !!!!Να γίνουμε και στην τσέπη τους αφέντης λαός???????
**The World's First Bionic Burger
Source: www.youtube.com … True story about a man who's been saving hamburgers, cheeseburgers, and Big Macs from McDonalds for over 18 years... and they look EXACTLY the same! Visit http://BionicBurger.com or http://www.TheBestDayEver.com for more information.
Αθάνατα χάμπουγκερς !!! άμα θέλετε ......... ξαναφάτε !!!Διαδώστε το ............
**Piano Fantasia - Song for Denise
Source: www.youtube.com
Engineered by: Jürgen Schniffner at the Power-Sound Recording/München Assisted by: Helmut Schüler Mixed by: Mike Serbee & Christiano Gullini at Musica Studio/Rimini Yamaha Accoustic Piano ...
**Eiffel 65 - I'm Blue
Source: www.youtube.com . …. This is the real Eiffel 65 - I'm Blue Music Video. This song is from the album Europop. I decided to upload it because I couldn't find it anywhere on Youtube. Enjoy! The video wont load sometimes so just refresh the page! *Disclaimer* This is not my video and I own it in no way. ...
να προετοιμασθείτε.......... για την βραδυνή τσάρκα ή clubbing επί τω ελληνικότερον !!!!
** Robert Abigail - Mojito song (Official Abigail Video)
Source: www.youtube.com ….. Get Your Free Online Movies Here!!! http://freemovies.topsecretreviews.eu This Video Is A Tribute To A Great DJ!!! Website at : http://www.robertabigail.com/ Keep Rocking It Loud!!!
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: