Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  15  Ιουνίου  2012  :
Πρίν  της εκλογές !
Το  ποντικάκι  μας  ενημερώνει ! :
** Κύριοι , αρχηγοί κομμάτων και υποψήφιοι όλων των κομμάτων !!  

Όλοι  σας αν  αγαπάτε την πατρίδα σας , αν  αγαπάτε τους Έλληνες , αν  βάζετε  το καλό της  πατρίδας μας πάνω από τα πρωσοπικά - ατομικά  ωφέλη , και πάνω από τα κόμματα και κομματικά  ωφέλη , καθήστε όλοι μαζί γύρω από ένα  τραπέζι , μέσα σε μιά κλειστή  αίθουσα και  να αποφασίσουτε .. , να μην βγείτε  έξω , ...αν  η απόφασή σας δεν είναι  για  το καλο  όλων μας , φτιάχνωντας μιά  εθνική κυβέρνηση  , μιά κυβέρνηση  εθνικής  σωτηρίας , .... με πρόσωπα με γνώση , με αγάπη για την πατρίδα μας , όπου  κι΄ΑΝ βρίσκονται , εντός  ή  εκτός  Ελλάδας , για να  αναλάβουν τα υπουργεία και  τα κουπιά του πλοίου της πατρίδας μας , γιά να μπεί σε ήρεμα λιμάνια  σε ήρεμα νερά .....
~ Κύριοι ΟΧΙ  στην οργή , ΟΧΙ στα μίση , ΟΧΙ στα ψέμματα και τις μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις με τα ΘΑ .... και τόσα  άλλα , ΟΧΙ  άλλα μίση και παρελθοντολογίες , ΝΑΙ  στην Αγάπη , την Αλήθεια , την Αλλυλεγκύη , την Αλληλοκατανόηση  , και  με αποφασιστικότητα ....... γιά  να  βγεί  η χώρα μας από την κρίση ,  όποιοι κι΄ αν  την έφεραν  εδώ ,...από  λάθη  ή και από οποιαδήποτε άλλη αιτία ... Είμαστε  Έλληνες  ! όλα  τα μπορούμε  αρκεί να είμαστε όλοι μας , ...μιά γροθιά ... !!!! Το  ελπίζω ,  το πιστεύω ,..ότι  η ερχόμενη Δευτέρα , θα είναι για την πατρίδα μας μιά μέρα  αναγέννηση !! μια μέρα σύμπνοιας , εργατικότητας από όλους μας , ... έναντι κάθε θυσίας ...
~ Οι  Έλληνες όταν το θέλουν , όταν  το  αποφασίσουν  ...Το  Μπορούν !! Τα  καταφέρνουν !!
ΚΥΡΙΟΙ .... ΟΧΙ ΤΗ ΜΕΣΣΟΓΕΙΟ ΠΕΡΣΙΚΟ  ΚΟΛΠΟ !!!!!!!!!!!!!!!
*** ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - Οἱ τελευταῖες δημοσκοπήσεις καί οἱ μετεκλογικοί σχεδιασμοί
*
Περίπου εξήντα ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 17ης Ιουνίου, το εκλογικό σκηνικό έχει αρχίσει να διαμορφώνεται , αλλά το βασικότερο όλων είναι ότι το μετεκλογικό σκηνικό: Δηλαδή ποια κυβέρνηση θα ακολουθήσει το βράδυ των εκλογών. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση. Είτε η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα είτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κανείς δεν θα πάρει το ρίσκο να υπονομεύσει την δημιουργία κυβέρνησης, έστω κυβέρνησης λίγων μηνών αφού τίποτα δεν δείχνει – τουλάχιστον αυτή την στιγμή – από τα «θεμελιώδη» μεγέθη όχι μόνο τα πολιτικά, αλλά και τα οικονομικά και τα κοινωνικά, ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα μακροημερεύσει.
Οι πλέον αισιόδοξοι μιλάνε για ορίζοντα νέας εκλογικής αναμέτρησης τις ευρωεκλογές του 2014, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες οι οποίοι καν δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτή την στιγμή. Το κυρίαρχο ερώτημα είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα την Κυριακή.
Η ΝΔ διαρρέει ότι βρίσκεται μπροστά με 3-4% και το ίδιο δίνουν όλες οι εταιρείες που εξαρχής έδιναν μπροστά τη ΝΔ, όπως η Pulse, η Kapa, η MRB κλπ, ενώ η VPRC επιμένει να δίνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, όπως και η Public Issue.
Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί τόσο από την υπόθεση του «αντάρτικου» Αμυρά-Δούρου που αποκάλυψε το defencenet.gr, όσο και από τα «μπρος-πίσω» του Α.Τσίπρα για το ευρώ.
Από εκεί και πέρα η ΝΔ «πάει σπρώχνοντας». Μπορεί να τερματίσει πρώτη, αλλά η πολιτική δυναμική της περιορίζετα σε «τσιμπλογήματα» επί του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την απορρόφηση της ΔΗΣΥ και την λεηλασία, Δράσης, ΛΑΟΣ. Στη ΝΔ ισχυρίζονται ότι έχουν περιορίσει τους Ανεξάρτητους στο μισό της δύναμής τους της 6ης Μαϊου, δηλαδή στο 5%, αλλά οι συνεργάτες του Π.Καμμένου γελάνε με νόημα…
Παραδόξως, ίσως τη νίκη θα τη δώσει στη ΝΔ … το ΠΑΣΟΚ! Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο αστικός χώρος του ΠΑΣΟΚ, πολλοί από τους οποίους στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΝΔ, πάνε προς ΝΔ.
Το ερώτημα είναι μια ΝΔ με 30% και ένα ΠΑΣΟΚ με 10% πόσες έδρες μπορούν να δώσουν στη Βουλή: Ανάλογα με την δύναμη των κομμάτων στις μεγάλες περιφέρειες, μπορούν να δώσουν από 155 (135+20) μέχρι 160 βουλευτές.
Στη ΝΔ υπολογίζουν και την ΔΗΜΑΡ (είναι φοβερή η περίπτωση της ΔΗΜΑΡ! Τέτοιο κόμμα- μπαλαντέρ δεν έχει ξανακάνει την εμφάνισή του στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, αφού τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάνε από την ΔΗΜΑΡ τον σχηματισμό κυβέρνησης!) με περίπου 20 βουλευτές, άρα υπό όρους μπορεί να φτάσουν και τις 180 και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση «a la Παπαδήμος», όπου την θέση του ΛΑΟΣ θα την έχει η ΔΗΜΑΡ.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει να επιβιώσει για χρονικό ορίζοντα τέτοιο που να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό που άφησε η … προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου!Με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25-27%, τους Ανεξάρτητους, «ενηλικιωμένους» μέσα στη Βουλή, την Χρυσή Αυγή στο ίδιο τέμπο να «ρουφάει» δεξιούς και φυσικά το ΚΚΕ και τον κόσμο στους δρόμους σε μια ταξική σύγκρουση που θα κάνει τα Δεκεμβριανά του 2008 να μοιάζουν με «παιδικό πάρτι».
Ποιος μπορεί, μετά από όλα όσα έχουν μεσολαβήσει, μια Ελλάδα με την τρόϊκα και τον Ράϊχενμπαχ στο γραφείο του και πάλι να δίνει εντολές;
Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, πάλι στη ΔΗΜΑΡ υπολογίζει, σε κάλεσμα στο ΚΚΕ, αλλά και στους Ανεξάρτητους και στο ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον για ψήφο ανοχής. Αλλά μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα μια τέτοια κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να … ξαναγνωριστεί με όλο τον πλανήτη;
Το πιθανότερο όλων: Επειδή καμία κυβέρνηση δεν θα επιβιώσει χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και χωρίς ΝΔ (άλλωστε ο Ε.Βενιζέλος έχει πει ότι για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση θέλει και το δεύτερο κόμμα μέσα) θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα αφήσει έξω ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ή μάλλον Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ αφού φαίνεται ότι το κόμμα των «σκληρών» της δεξιάς προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις του Περισσού. Ή εν πάση περιπτώσει θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής από τα πέντε κόμματα που προαναφέραμε.
Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι θνησιγενής και οδηγεί σε περιπέτειες…
*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα ... :
~ ΟΥΚΡΑΝΙΑ  -ΓΑΛΙΑ   0-2  (0-0)   .-
Γκολ: 53' Μενέζ, 56' ΚαμπάιγΚίτρινες: ΜενέζΚόκκινες:
- Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Καχερίδι, Σελίν, Τίμοστσουκ, Βορονίν, Γιαρμολένκο, Ναζαρένκο, Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο
* Στον πάγκο: Κοβάλ, Γκοριανόφ, Κούσερ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Μπούτκο, Γκαρμάς, Αλίεφ, Ρόταν, Μιλέφσκι, Σελέζνιοφ, Ντέβιτς
- Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ντιαρά, Νασρί, Καμπάιγ, Μενέζ, Ριμπερί, Μπενζεμά
* Στον πάγκο: Μανταντά, Ρασό, Εβρά, Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Βαλμπουενά, Ματουιντί, Μαλουντά, Εμβιλά, Μαρτέν, Μπεν Αρφά, Ζιρού
~ AΓΓΛΙΑ  - ΣΟΥΗΔΙΑ  3-2  , (1-0) .-
Γκολ: 23΄ Άντι  Κάρολ , 49 ΄ Μέλμπεργκ , 59΄ αυτογκόλ Τζονσον ή  Μέλμπεργκ,. 64΄ Γουώλκορτ  ,78΄Γουέλμπερκ
Κίτρινες:
Κόκκινες:
~ Σουηδία: Ίσακσον, Γκράντκβιστ, Μέλμπεργκ, Όλσον Γ., Όλσον Μ., Λάρσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Ελμ, Ιμπραΐμοβιτς, Ελμάντερ
~ Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Κάρολ, Γουέλμπεκ

*** ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Εν λευκώ η ομάδα στα χέρια του Μπένου»
ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙ
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπιστικέα γύρω από τις αποφάσεις – κινήσεις – παραλείψεις του προέδρου του ΤΑΠ Γιώργου Ράλλη, αλλά και σχετικά με τις ικανότητες του Γιώργου Μπένου, κάθε άλλο παρά φάνηκε να ταρακουνά τους ανθρώπους της ομάδας,που δεν προχώρησαν χθες σε καμία αντίδραση μέσω επίσημης μορφής. Προφανώς ή δε θέλουν να δώσουν συνέχεια ή σκέπτονται τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν απέναντι στο ξέσπασμα του κ. Μπιστικέα. Όπως και να έχει το βέβαιο είναι ότι αυτά που είπε το μέλος του ΤΑΠ έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων και όχι μονάχα, και η διοίκηση οφείλει να πάρει θέση. Μιλήσαμε με στέλεχος του Ερασιτέχνη και στενό συνεργάτη του Γιώργου Ράλλη, που δεν θέλησε ν’αναφερθεί στο θέμα, αλλά μας είπε χαρακτηριστικά γύρω από την παραμονή του Γιώργου Μπένου στην τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας… «Η ομάδα βρίσκεται εν λευκώ στα χέρια του Μπένου. Αυτός έχει αναλάβει το σχεδιασμό της και η διοίκηση θα κάνει από τη μεριά της ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες.Μετά την επιστροφή του από την Πολωνία, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα», τόνισε με νόημα, επιβεβαιώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Τυπικό περισσότερο είναι το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους και αυτό θα γίνει στις αρχές της εβδομάδας.
Στον Άρι η βάση της ομάδας τη νέα σεζόν
Εν τω μεταξύ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μετακόμιση της Καλαμάτας στο γήπεδο του Άριος, το οποίο και θα χρησιμοποιεί ως προπονητήριο τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο κ. Μπένος έχει δώσει το «οκ» από τη μεριά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Ράλλης έχει μιλήσει με ανθρώπους του Δήμου, εισπράττοντας θετική ανταπόκριση. Οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας, έχουν μάλιστα στα σχέδιά τους, την τοποθέτηση αποδυτηρίων του στο γήπεδο και πολύ σύντομα θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για να είναι αυτό έτοιμο να υποδεχθεί την ομάδα με την έναρξη της προετοιμασίας, προς τα τέλη Ιουλίου.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

** ΠΑΜΙΣΟΣ: ΓΣ στις 25 Ιουνίου
Την Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο κατάστημα «Όαση Πάρκο» (αίθουσα εκδηλώσεων) στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης και καλούνται να παρευρεθούν τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου του.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
  1. Διοικητικός απολογισμός
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας (15 και 16/2012) και το 281/01-06-2012 έγγραφο της ΔΟΥ Μεσσήνης. Συζήτηση και λήψη απόφασης.
  4. Συζήτηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
  5. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 27Ιουνίου, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα.
Υποψηφιότητες μπορούν να θέσουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη έως το Σάββατο 23 Ιουνίου,τουλάχιστον, στο γενικό γραμματέα κ.Παναγιώτη Τσέρτο (άρθρο 7ο του καταστατικού, παρ. 7).

**ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τα ηνία στον Γ. Πολυμενέα
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, έστω κι αν αυτό δεν έγινε σε απόλυτο βαθμό, η διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμάτας ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Πολυμενέα που διαδέχεται τον πατέρα του στην τεχνική ηγεσία του ιστορικού σωματείου, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να το φέρει πιο ψηλά και γιατί όχι σε ρόλο πρωταγωνιστή. Αυτό έγινε μέσω της διαδικασίας ψήφου, στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου,όπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Απόλλωνα πήρε την απόφαση να δώσει τα ηνία στον νεαρό γυμναστή – προπονητή, αλλά και να διεκδικήσει την επιστροφή στην αίγλη των παλιών ημερών, όπου το Καλαματιανού Σωματείο μεσουρανούσε στο μεσσηνιακό χώρο.
Αναλυτικότερα το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του Απόλλωνα, γνωστοποιώντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας…
«Στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Απόλλωνα Καλαμάτας αποφάσισε τ’ ακόλουθα:
α) Την πρόσληψη κατά πλειοψηφία του Γιώργου Πολυμενέα στη θέση του προπονητή.
Β) Τη σύσταση 5μελούς επιτροπής με σκοπό τη εύρεση ικανών Μεσσήνιων παικτών για την επάνδρωση της πρώτης ομάδας και
Γ) Τη λειτουργία τμημάτων pre – τζούνιορ, τζούνιορ – προπαιδικό και παιδικό.
Το ιστορικό Σωματείο του Απόλλωνα Καλαμάτας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια,έτσι ώστε να επιστρέψει στην αίγλη των παλαιών ημερών, παρ’ όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες τις οποίες υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια».
Η επιλογή του Γιώργου Πολυμενέα δείχνει σε μεγάλο ποσοστό τη διάθεση των διοικούντων να φέρουν νέα πράγματα στην ομάδα, κάνοντας στροφή στο νέο αίμα και στις νέες αντιλήψεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Επειδή κάποιοι μπορεί να βγουν και να πουν ότι κρύβει ρίσκο η «παραχώρηση» της ομάδας σ’ ένα νέο παιδί, η απάντηση είναι σαφής. Ο Γιώργος Πολυμενέας έχει και τις γνώσεις και την όρεξη για δουλειά, και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει την αμέριστη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου,που είναι αποφασισμένο να τον στηρίξει μέχρι τέλους δείχνοντας ότι ποντάρει πολλά πάνω στον νεαρό γυμναστή – προπονητή.
Πλέον,επόμενο στάδιο για τη διοίκηση των μελανόλευκων δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση των κινήσεων ενίσχυσης που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα. Τα πρώτα μηνύματα είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα αισιόδοξα και το μόνο που περιμένουν οι άνθρωποι του Απόλλωνα, είναι η είσοδος στη μεταγραφική περίοδο,για να τελειώνουν το συντομότερο δυνατό με τη διαμόρφωση του ρόστερ.-  Ν. Μπ.

** ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ:Η ισχύς εν τη ενώσει!

ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
*
Ιδιαίτερα ενισχυμένος βγήκε ο Τέλος Άγρας μέσα από τις τελευταίες διοικητικές διεργασίες που οδήγησαν στη συγκρότηση του νέου ΔΣ. Η έκκληση του προέδρου Σάκη Βαρβατσούλη εισακούστηκε και παρ΄ότι ο ίδιος παραμένει επικεφαλής, έχει πλέον στο πλευρό του πολλούς συμπαραστάτες, κάποιοι από τους οποίους επιστρέφουν στις …επάλξεις μετά από ένα μικρό ή μεγαλύτερο διάλειμμα, ενώ μερικοί άλλοι δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, η κα Μαρία Χριστοπούλου.
Η πλήρης σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Σάκης Βαρβατσούλης, Α’ αντιπρόεδρος: Θανάσης Γαλανόπουλος, Β’ αντιπρόεδρος: Γιώργος Δημητρακόπουλος, Γραμματέας: Δημήτρης Διακουμόπουλος, Ταμίας: Γιάννης Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής ταμίας: Στέλιος Τσίτσας, Α’ γενικός αρχηγός: Γιάννης Κόκαλης, Β’ γενικός αρχηγός: Νίκος Λυμπερόπουλος, Γ’ γενικός αρχηγός: Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος, Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων: Βασίλης Αγγελόπουλος, Υπεύθυνος υλικού: Παναγιώτης Μπούτης,αναπληρωματικά μέλη: Μαρία Χριστοπούλου, Γιάννης Κούσουλας και Διονύσης Αεξανδρόπουλος.
~ Ανοικτό το θέμα του προπονητή
Τη Δευτέρα το βράδυ θ’ ακολουθήσει συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα αποφασίσει για το σχεδιασμό εν όψει της επόμενος αγωνιστικής περιόδου. Το θέμα του προπονητή είναι σε πρώτη προτεραιότητα και εκτός από τον Θανάση Λακριντή που είχε μια επιτυχημένη θητεία φέτος επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη, αναμένεται να εξεταστούν και άλλα ονόματα.
Η άνετη παραμονή θα είναι ο κύριος στόχος και πάλι, χωρίς ν΄αλλάζει η «συνταγή» της συγκρότησης του ρόστερ από ντόπια παιδιά και την επιλεκτική προσθήκη ελάχιστων και ποιοτικών μετεγγραφών.
~
Βοήθεια από κόσμο και Δήμο Τριφυλίας
Τα 14 μέλη που συγκροτούν το νέο ΔΣ αποτελούν μια καλή βάση, ωστόσο δεν αρκούν για να σηκώσουν όλα τα βάρη σε μια ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά: «Με τη βοήθεια των Γαργαλιανιωτών, των επαγγελματιών της περιοχής και του Δήμου Τριφυλίας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, όπως αρμόζει στον Τέλο Άγρα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Αγγελόπουλος που κρέμασε τα παπούτσια του πριν λίγα χρόνια και ανέλαβε στο νέο σχήμα υπεύθυνος Δημόσιων σχέσεων.
Χ.Ε.

**
*** MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
~** Πάνω από 25% Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, σε μάχη πρωτιάς
Image* Οι δημοσκοπήσεις ως σήμερα καταγράφουν μια συγκεκριμένη τάση. Όμως, η διαφορά υπέρ του κόμματος που είναι πρώτο δεν είναι ακόμη τέτοια, ώστε το αποτέλεσμα να θεωρείται «κλειδωμένο».
* Δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις επίσημες και αναγνωρισμένες δημοσκοπήσεις που γίνονται εξαιτίας του λογοκριτικού νόμου. Πάντως, αν επιχειρηθεί μια συνολική και πολιτική προσέγγιση του κλίματος που διαμορφώνεται, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, που μάχονται για την πρωτιά, θα κινηθούν πάνω από το 25 %.
* Το ΠΑΣΟΚ τώρα, δίνει μάχη για να κρατήσει τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ πτωτικά- αλλά εντός Κοινοβουλίου- κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δηλαδή οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», το ΚΚΕ, η ΔΗΜ.ΑΡ. και η «Χρυσή Αυγή».
 * Όμως, το εκλογικό σώμα δεν έχει πια τη σταθερότητα που εμφάνιζε ως το 2009. Οι ψηφοφόροι μετακινούνται πια από το ένα κόμμα στο άλλο εύκολα και... γρήγορα. Και κυρίως, το τελευταίο 48ωρο πριν από την κάλπη.
* Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες εκλογές κατά τις τελευταίες 48 ώρες μετακινήθηκε ποσοστό τουλάχιστον 3% από το ΠΑΣΟΚ και πήγε, κυρίως, προς το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ άλλο ένα 2% έφυγε από τη Ν.Δ. και πήγε, κυρίως, προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
* Τα κομματικά επιτελεία, γνωρίζοντας αυτή τη μετακίνηση της τελευταίας στιγμής, προσπαθούν κατ’ αρχάς να μη γίνουν θύματά της και στη συνέχεια να την εκμεταλλευτούν, αν τους την προσφέρει ο αντίπαλος.
* Πάντως, σε αυτή την αναμέτρηση η έως τώρα δυναμική είναι αντίστροφη από εκείνη της 6ης Μαΐου. Τώρα, δεν κυριαρχεί η υπαρκτή ακόμη οργή. Ενισχύονται τα μεγαλύτερα κόμματα, αφού οι ψηφοφόροι ζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ «πιέζονται» τα μικρότερα και όσα εντάσσονται στην κατηγορία των «ευκαιριακών σχημάτων αντίδρασης».

***Η Άννα Διαμαντοπούλου χθες από την Καλαμάτα
Κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ
* Με κεντρική ομιλήτρια την πρώην υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, το ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε χθες βράδυ την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στην Καλαμάτα, εν όψει της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης.
* Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε στέλεχος και μέλος του κόμματος να πάρουν τις ημέρες που απομένουν την υπόθεση της εκλογικής αναμέτρησης ως προσωπική υπόθεση και να μιλήσουν σε κάθε πολίτη για την ανάγκη να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, που αποτελεί τη μόνη λύση για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
* Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος, του γραμματέα της Ν.Ε. Χρ. Χριστόπουλου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, αλλά και του πρώην υπουργού και δημάρχου Καλαμάτας Στ. Μπένου, περιγράφοντας το πολιτικό τοπίο, η κα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές μέσα σε ένα σκηνικό πόλωσης, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση.
* Η πρώην υπουργός στις δηλώσεις της επιτέθηκε τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ. Για τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, είπε ότι είναι αδύνατο να δώσει λύση στα προβλήματα της χώρας το κόμμα που μας οδήγησε στην κρίση, παραδίδοντας το 2009 ένα υπερχρεωμένο κράτος. Αλλά και στη συνέχεια, τα 2,5 τελευταία χρόνια, ήταν εκείνη η παράταξη που καλλιέργησε την ένταση και τα πάθη, έχοντας ως σημαία την αντιμνημονιακή πολιτική, αν και την κατέβασε το τελευταίο διάστημα, ενώ επέμενε για προσφυγή στις κάλπες και αυτοδύναμη κυβέρνηση.
* Από την άλλη πλευρά, άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά με πολλές γλώσσες για το Μνημόνιο και ζήτησε από το κόμμα του κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, έστω και την τελευταία στιγμή, τι πρεσβεύει. Καταγγελία του μνημονίου, κάτι που σημαίνει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή κάτι άλλο.
* Αναφερόμενη στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και η χώρα, σημείωσε ότι χωρίς πολιτική σταθερότητα, κυβέρνηση κοινωνικής πλειοψηφίας και συνευθύνης, αλλά και χωρίς οικονομική σταθερότητα, δεν πρόκειται να αμβλυνθούν.
Image* Όρισε δε ως μέτρα άμεσης προτεραιότητας αυτά που έχουν σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις.
* Για τα χρόνια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, είπε ότι το κόμμα της κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια οικονομική κατάσταση που δεν είχε προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και ουσιαστικά, με το… μαχαίρι στο λαιμό, έπρεπε να πάρει άμεσες αποφάσεις για την επιβίωση της χώρας. Υποστήριξε ότι μπορεί να έγιναν και λάθη στη χάραξη της πολιτικής, «αλλά αν δε οδηγούμασταν σε αυτές οι δύσκολες επιλογές, η χώρα θα τα είχε χάσει όλα».
~ Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~**Συνέλευση των φαρμακοποιών της Μεσσηνίας     
Image* Γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο «Rex», όπου θα καθορίσει τη στάση του σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στις το απόγευμα, επομένη των εθνικών εκλογών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας.
* Όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέφανος Καμινιώτης, ο οποίος προχθές συμμετείχε και στη σύσκεψη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, υπάρχει η υπόσχεση να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί ένα ποσό για τις συνταγές του Απριλίου.
* Μάλιστα, με αφορμή αυτό, κάποιοι Σύλλογοι έχουν πει ότι, εάν πάρουν αυτά τα χρήματα, θα ξεκινήσουν και πάλι την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.
* Το τι θα κάνουν οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, θα το αποφασίσει η γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα. «Πάντως, εάν δε λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση» κατέληξε ο κ. Καμινιώτης. Μ.Ν.

~** Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας θέμα στο Δ.Σ.
ImageΜετά από ερώτηση του Θ. Μπρεδήμα
* Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και οι παρενέργειές της στην καθημερινότητα της πόλης απασχόλησαν μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, αναφέρθηκε στην τελευταία επιστολή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, που ζητά να σταματήσει η «καταστροφή της πλατείας» και ιδιαίτερα του επιδαπέδιου έργου τέχνης, αλλά και στην καθυστέρηση με την οποία εκτελείται το έργο, θέτοντας, έτσι, υπό αμφισβήτηση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή.
Από την πλευρά της πλειοψηφίας απαντήσεις έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς.

Όπως σχολίασε, μεταξύ άλλων, το δάπεδο στο οποίο αναφέρεται η επιστολή είναι φθαρμένο και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα γίνονται κάποιες συζητήσεις στην Τεχνική Υπηρεσία για μερική αναπαραγωγή του, αλλά δεν είναι σίγουρο αν το αίτημα γίνει δεκτό από τη Διαχειριστική Αρχή του έργου, η οποία, όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε αιτήματα για αλλαγές στη μελέτη.
Από εκεί και πέρα, υπογράμμισε ότι η μελέτη του έργου πέρασε όλα τα στάδια της διαβούλευσης, το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν και διεξοδικά και μέχρι πρότινος δεν είχε τεθεί θέμα για το γεωμετρικό σχέδιο στην κεντρική πλατεία. Μάλιστα, ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες που γνωμοδότησαν για την υλοποίηση του έργου πρόβαλλαν ανάλογο θέμα. Στη συνέχεια, ο κ. Ριζάς τόνισε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει ένα μέρος της πλατείας, ώστε να υπάρχει κίνηση από ανατολή προς δύση και επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία η οδός Αριστομένους με καινούργιο ασφαλτοτάπητα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπρεδήμας στην ερώτησή του έθεσε και θέμα των εργαζομένων στο έργο, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους θα είναι από την περιοχή της Καλαμάτας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Ριζάς είπε ότι δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να επιβάλει στον εργολάβο ούτε τον αριθμό των εργαζομένων στο συνεργείο του αλλά ούτε και τον τόπο καταγωγής τους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~**Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας θέμα στο Δ.Σ.        ~** ΕΑΣ        

~** 20χρονος με μηχανάκι παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε        
Πεζό παρέσυρε χθες το μεσημέρι ένα μηχανάκι που οδηγούσε 20χρονος στην παραλιακή της Καλαμάτας και τον εγκατέλειψε, όμως συνελήφθη λίγο μετά.
Νεαρός που εργάζεται ως σερβιτόρος σε κατάστημα της Ναυαρίνου, λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Αύρας, προσπάθησε να διασχίσει την παραλιακή. Εκείνη τη στιγμή περνούσε αυτοκίνητο της Ασφάλειας Καλαμάτας, το οποίο σταμάτησε για να δώσει προτεραιότητα στον πεζό.

Την ώρα που το αυτοκίνητο σταμάτησε, ο 20χρονος, οδηγώντας μηχανή, προσπέρασε το όχημα της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον πεζό. Χωρίς να σταματήσει συνέχισε την πορεία του, προσπαθώντας να διαφύγει. Το αυτοκίνητο της Ασφάλειας τον καταδίωξε και κοντά στο «Φιλοξένια» τον σταμάτησε και τον συνέλαβε.
Ο πεζός ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

~** «Μοίραζε» πλαστά 20ευρα σε Μεσσηνία και Λακωνία
* Πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ διακινούσαν σε Μεσσηνία και Λακωνία μία 47χρονη γυναίκα και ένας 58χρονος άντρας από την Εύβοια.
Στις 13 Ιουνίου η γυναίκα πήγε σε παντοπωλείο στην Αρτεμισία, ιδιοκτησίας 60χρονου, και προσπάθησε να ψωνίσει με πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Ο καταστηματάρχης, όμως, το κατάλαβε και η 47χρονη έφυγε από το κατάστημα, με τον 58χρονο να την περιμένει στο αυτοκίνητο απέξω. Πριν από περίπου ένα μήνα η ίδια είχε πάει και πάλι στο ίδιο κατάστημα στην Αρτεμισία. Τότε είχε καταφέρει να ξεγελάσει τον ιδιοκτήτη και να ψωνίσει με πλαστό χαρτονόμισμα.

* Στις 11 Ιουνίου προσπάθησε να κάνει το ίδιο σε κατάστημα στου Βλαχιώτη Λακωνίας, αλλά κι εκεί η 38χρονη ιδιοκτήτρια αναγνώρισε το πλαστό χαρτονόμισμα. Στις 12 Ιουνίου, η 47χρονη πήγε σε μίνι μάρκετ 49χρονης στην Καλαμάτα και κατάφερε να δώσει το πλαστό χαρτονόμισαμ, αγοράζοντας πράγματα αξίας 2,64 ευρώ.
Από τη συναλλαγή στην Αρτεμισία, προχθές εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο, που μετακινούνταν στη Σπάρτη και συνελήφθησαν. Στην 47χρονη βρέθηκαν 3 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και το ποσό των 101,60 ευρώ.

Image* Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει
γνωστός ο ακριβής αριθμός μελών
* Τα 105 φτάνουν τα φυσικά μέλη που γράφτηκαν στον υπό μετατροπή πρωτοβάθμιο πλέον αγροτικό συνεταιρισμό της πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Νίκος Σαρδέλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι μαζί με τα μέλη των 7-8 συνεταιρισμών του νομού, που αποφάσισαν να συγχωνευθούν στην ΕΑΣ, είναι περίπου 1.050.
* Η προθεσμία εγγραφών έληξε το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου. «Αυτά όλα, όμως, θα εκτιμηθούν με βάση τους ισολογισμούς, αν υπάρχουν χρέη στους συνεταιρισμούς, αν θα γίνουν δεκτά κ.λπ. Δεν ξέρουμε, δηλαδή, πώς θα καταλήξουμε, την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα μέλη» πρόσθεσε ο κ. Σαρδέλης.
* Πάντως, παρατήρησε ότι, σύμφωνα με όσα λένε παραγωγοί, η εφάπαξ καταβολή της συνεταιριστικής μερίδας, που έχει οριστεί στα 300 ευρώ, έχει προβληματίσει όσον αφορά στις εγγραφές. «Από αυτά που μας λένε, αν ήταν σε τρεις ετήσιες δόσεις, δηλαδή από 100 ευρώ κάθε χρόνο και όχι εφάπαξ 300 ευρώ, οι εγγραφές μελών θα ήταν περισσότερες. Το οικονομικό έχει παίξει ρόλο».
* Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να διεξαχθεί η γενική συνέλευση του νέου σχήματος, που έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία). Εκεί θα οριστεί η προσωρινή διοίκηση της οργάνωσης και θα τεθεί προς έγκριση το νέο καταστατικό για υποβολή στο Πρωτοδικείο, ενώ θα υπογραφούν και τα σύμφωνα συγχώνευσης με τους συνεταιρισμούς που έχουν κάνει αίτημα να συγχωνευτούν με την Ένωση.

ImageΜετά από ερώτηση του Θ. Μπρεδήμα
* Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και οι παρενέργειές της στην καθημερινότητα της πόλης απασχόλησαν μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, αναφέρθηκε στην τελευταία επιστολή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, που ζητά να σταματήσει η «καταστροφή της πλατείας» και ιδιαίτερα του επιδαπέδιου έργου τέχνης, αλλά και στην καθυστέρηση με την οποία εκτελείται το έργο, θέτοντας, έτσι, υπό αμφισβήτηση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή.
Από την πλευρά της πλειοψηφίας απαντήσεις έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς.

Όπως σχολίασε, μεταξύ άλλων, το δάπεδο στο οποίο αναφέρεται η επιστολή είναι φθαρμένο και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα γίνονται κάποιες συζητήσεις στην Τεχνική Υπηρεσία για μερική αναπαραγωγή του, αλλά δεν είναι σίγουρο αν το αίτημα γίνει δεκτό από τη Διαχειριστική Αρχή του έργου, η οποία, όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε αιτήματα για αλλαγές στη μελέτη.
Από εκεί και πέρα, υπογράμμισε ότι η μελέτη του έργου πέρασε όλα τα στάδια της διαβούλευσης, το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν και διεξοδικά και μέχρι πρότινος δεν είχε τεθεί θέμα για το γεωμετρικό σχέδιο στην κεντρική πλατεία. Μάλιστα, ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες που γνωμοδότησαν για την υλοποίηση του έργου πρόβαλλαν ανάλογο θέμα. Στη συνέχεια, ο κ. Ριζάς τόνισε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει ένα μέρος της πλατείας, ώστε να υπάρχει κίνηση από ανατολή προς δύση και επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία η οδός Αριστομένους με καινούργιο ασφαλτοτάπητα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπρεδήμας στην ερώτησή του έθεσε και θέμα των εργαζομένων στο έργο, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους θα είναι από την περιοχή της Καλαμάτας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Ριζάς είπε ότι δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να επιβάλει στον εργολάβο ούτε τον αριθμό των εργαζομένων στο συνεργείο του αλλά ούτε και τον τόπο καταγωγής τους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Φιλιατρά        
ImageΔραματική κραυγή αγωνίας για να μη «σιγάσει» η Φιλαρμονική
* Δραματική κραυγή αγωνίας βγάζουν οι άνθρωποι του δραστήριου Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών για να μη «σιγάσει» η Φιλαρμονική που από το Μάιο του 1928 προάγει τον πολιτισμό και προσφέρει μουσική παιδεία στους νέους της πόλης!
* Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει το Σύλλογο Φιλοπροόδων, του οποίου βασικό και σημαντικό τμήμα λειτουργίας του είναι η Φιλαρμονική, σε αδιέξοδο. Πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας της Φιλαρμονικής, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί καν στα λειτουργικά έξοδα, όπως η αμοιβή του αρχιμουσικού.
* Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προχθές το απόγευμα στο «Βορρέειο» Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, έδρα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, η πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη, ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Παγάνης και ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Φωτεινέας αναφέρθηκαν στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος! Παράλληλα, έκαναν έκκληση στους απανταχού Φιλιατρινούς να στηρίξουν εμπράκτως τη Φιλαρμονική.
* Η κα Παντελάκη ανέφερε: «Ποτέ τα οικονομικά μας δεν ήταν ανθηρά. Πάντοτε καθορίζαμε τις δραστηριότητές μας ανάλογα με τα χρήματα που είχαμε. Όμως, καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αποκτήσαμε καινούργια όργανα, καινούργιες στολές, κάναμε πολλές επεμβάσεις στο πάρκο της Βλαχέρνας, την εκκλησία, δημιουργήσαμε ένα Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, είδαμε τη Φιλαρμονική μας να μεγαλώνει, το χορευτικό μας να γίνεται πολυπληθέστερο, τις εκδηλώσεις μας πολύ περισσότερες. Καταφέραμε η Φιλαρμονική και το χορευτικό μας να συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις άλλων περιοχών.
* Σήμερα πού βρίσκεται το όνειρο; Πού τοποθετείται ο πήχης; Δυστυχώς, στο να μπορούμε απλά να λειτουργούμε. Να διασώσουμε τη Φιλαρμονική μας, να διατηρούμε το πάρκο καθαρό, το χορευτικό σε λειτουργία, τα κτήριά μας να μη καταρρεύσουν.
* […] Από το 1926 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος, όλα αυτά τα 86 χρόνια επιβιώσαμε με αξιοπρέπεια και συνέπεια, στηριζόμενοι οικονομικά στις δωρεές των μελών μας, σε εκδηλώσεις που εμείς πραγματοποιούσαμε και στην επιχορήγηση του Δήμου. Πλέον οι δωρεές είναι ανύπαρκτες, η ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις μικρή και η επιχορήγηση από το Δήμο εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει.
* Καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα το να κάνουμε μια εκδήλωση, αλλά το να μπορέσουμε να πληρώσουμε τον αρχιμουσικό μας για να μπορούν τα παιδιά να μαθαίνουν μουσική κι έτσι να διατηρηθεί η Φιλαρμονική μας».
* […] Βρισκόμαστε σε φοβερά δύσκολη θέση. Ο κίνδυνος να σταματήσει πια να λειτουργεί η Φιλαρμονική μας και να πέσουν οι τίτλοι τέλους είναι πλέον ορατός. Θέλω να κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας και να τους πω: Δείτε τις πρωτοβουλίες που έχουν διαχρονικά αναπτυχθεί στα Φιλιατρά και έχουν αποδοχή και διάρκεια ετών. Ποιος τις πήρε; Δείτε τις δραστηριότητες των παιδιών σας και από αυτές αφαιρέστε όσες έχουν να κάνουν με τους συλλόγους της πόλης μας και πείτε μου τι θα μείνει. Δείτε τη ζωή αυτής της πόλης κι από αυτήν αφαιρέστε ό,τι έχει να κάνει με τις δράσεις των συλλόγων της. Τι άλλο θυμάστε;
* Το ερώτημα, όμως, τώρα διαμορφώνεται ως εξής: Αν σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης αφήσουμε να διαλυθεί ό,τι γενιές και γενιές με αγάπη και μεράκι προσφοράς δημιούργησαν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Φιλιατρινός που δεν έχει μια τρυφερή ανάμνηση από το άκουσμα της Φιλαρμονικής ή από τη συμμετοχή του σ' αυτή. Και δε μιλάμε απλά για ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης, αλλά το ζωντανό της παρόν! Για τα παιδιά μας που μαθαίνουν μουσική στο Σχολείο Μουσικής και μετά συμμετέχουν στη Φιλαρμονική.
* [...] Αναζητώντας λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τη λύση θα δώσουμε εμείς. Οι ίδιοι άνθρωποι που νοιαζόμαστε, οι ίδιοι άνθρωποι που το πρόβλημα μας αφορά. Κανένας έξω από την τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί.
* Συζητώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε πρώτα από όλα να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα. Να κινητοποιήσουμε όσους θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει η τελευταία ίσως σταγόνα πολιτισμού στα Φιλιατρά.
* Δε χρειαζόμαστε μια εφ’ άπαξ οικονομική συνδρομή, αλλά μια τακτική βοήθεια» Καταλήγοντας, η κα Παντελάκη είπε: «Κάποτε οι άνθρωποι στα Φιλιατρά, πενήντα χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους, ονειρεύτηκαν μια πόλη ξεχωριστή. Εμείς, άραγε, σήμερα έχουμε όραμα; Ονειρευόμαστε; Σχεδιάζουμε; Συμμετέχουμε στα απλά πράγματα ή θεωρούμε ότι φταίνε οι άλλοι που μένουμε πίσω; Θα αφεθούμε στην κρίση, που σίγουρα δεν είναι μόνο οικονομική, ή θα αντισταθούμε και θα διατηρήσουμε ό,τι έχει απομείνει; Καθένας μας έχει τη δική του απάντηση, αλλά σίγουρα όλοι μας έχουμε ευθύνη».
* Από την πλευρά του, ο κ. Παγάνης επεσήμανε τη σημαντική προσφορά του Συλλόγου και της Φιλαρμονικής στη μουσική παιδεία των νέων και το παιδαγωγικό της έργο, ενώ τόνισε ότι πολλά παιδιά - μέλη της Φιλαρμονικής έχουν σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στη μουσική!
* Με τη σειρά του, ο κ. Φωτεινέας, παλιός μαθητής του Σχολείου Μουσικής και της Φιλαρμονικής, τόνισε πως «ευημερεί η Φιλαρμονική και είναι κρίμα να κλείσει για αυτό το λόγο, για χρήματα... Αυτή τη στιγμή βγαίνουν 40 παιδιά και περίπου 30 παιδιά είναι το "φυτώριο", 70 παιδιά, σχεδόν ένα Δημοτικό Σχολείο. Το ότι σχεδόν ένα Δημοτικό Σχολείο, στα Φιλιατρά, ασχολείται με τη μουσική για μένα είναι εξωπραγματικό!».
* Πρόσθεσε, δε, πως «τα παιδιά, εκτός του ότι μαθαίνουν μουσική, ασχολούνται με ένα σύνολο, μαθαίνουν να δουλεύουν όλοι για έναν κοινό σκοπό. Αυτό τα βοηθάει και στη συμπεριφορά τους και στις επιλογές τους για το μέλλον, τα καλλιεργεί!».
~ Ιστορικό
* Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών είναι από τις παλαιότερες στον ελλαδικό χώρο. Ιδρύθηκε το 1893 από το Δήμο Φιλιατρών. Αργότερα την επιμέλειά της ανέλαβε ο «Τριφυλιακός Σύνδεσμος» με έδρα τα Φιλιατρά. Το 1904 την ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρόοδος». Το 1909 διαλύθηκε για λόγους οικονομικούς. Οι αναμνήσεις που άφησε οδήγησαν τους ανθρώπους των Φιλιατρών να ιδρύσουν το 1926 το «Σύλλογο Φιλοπροόδων», με βασικότερο στόχο την επανίδρυση της Φιλαρμονικής. Έτσι κάνει την πρώτη της εμφάνιση το Μάιο του 1928. Από τότε και μέχρι σήμερα γίνεται ο βασικότερος παράγοντας μουσικής παιδείας και ψυχαγωγίας των Φιλιατρινών! Του Ηλία Γιαννόπουλου
~** Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
Εκλογή μελών για το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ
Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ψηφίσθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τέσσερις εκπρόσωποι του Δήμου για τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου, που είναι οι εξής: δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αντιδήμαρχοι Ιωάννης Καμβυσίδης και Χρήστος Ριζάς (πλειοψηφία), Κωνσταντίνος Ανδρεάκος (μειοψηφία).
* Ο ΦΟΔΣΑ θα αναλάβει, ως γνωστόν, όλα τα θέματα που συνδέονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

~** Από Θ. Μπρεδήμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ερώτηση για την πολεοδόμηση στις Γουλιμίδες
Η υπόσχεση που είχε δοθεί προ μηνών από το δήμαρχο Παν. Νίκα προς τους κατοίκους των περιοχών «Γουλιμίδες» και «Λαγκάδα» για έναρξη της διαδικασίας πολεοδόμησής τους και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος σε ερώτησή του υπενθύμισε την υπόσχεση του δημάρχου, μετέφερε τις ανησυχίες των κατοίκων για την καθυστέρηση στην υλοποίησή της και ζήτησε να μάθει τι προτίθεται να πράξει για το θέμα η Δημοτική Αρχή.
*
Απαντώντας από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αβλεψία επί του αιτήματος. Αντίθετα, υπάρχει σε εξέλιξη προγραμματισμός ενεργειών και μέσα στις επόμενες δύο, με τρεις συνεδριάσεις του Σώματος το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και απόφαση.
Να υπενθυμίσουμε ότι έχει αποφασιστεί ήδη η πολεοδόμηση τμήματος της Ανατολικής Παραλίας, της περιοχής των Γιαννιτσανίκων και της περιοχής πρώην Δυτικής Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) στα Πλακωτά.
Α.Π.

~** «Άναψε πράσινο» για το κληροδότημα Λ. Σκιά
Υπογράφονται τα συμβόλαια με το νέο ενοικιαστή
* Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση η Επιτροπή Κληροδοτημάτων «εδέησε» τις προηγούμενες ημέρες να συνεδριάσει. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζήτησε ήταν ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του κτηρίου (πρώην Μούστου) Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
* Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το συγκεκριμένο θέμα εξετάστηκε από την αρμόδια Επιτροπή, η οποία φαίνεται ότι άναψε το… πράσινο φως για τη μίσθωση.
* Έτσι, μετά την παραπάνω εξέλιξη, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με το μισθωτή του κτηρίου, «Επιχειρήσεις Αθανασίου». Το μίσθωμα, μετά από διαγωνισμό, είναι ύψους 8.550 ευρώ, για τα επόμενα 15 χρόνια.
* Το θέμα έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας. Στην παρέμβασή του τόνισε ότι η υπόθεση με την τύχη του κτηρίου έχει καθυστερήσει υπερβολικά, με αποτέλεσμα, μέχρι πρότινος, ο Δήμος Καλαμάτας να έχει απωλέσει 70.000 ευρώ περίπου από μισθώματα που δεν εξυπηρετούνταν, αφού δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της νέας μίσθωσης.
* Να σημειώσουμε ότι για την τροπή που πήρε το θέμα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει ασκήσει έντονη κριτική προς τη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα για το γεγονός ότι με τις ενέργειές της έδιωξε από μια περιοχή μερικές εκατοντάδες θαμώνες του πρώην καφενείου.
&*Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ότι η βούληση του διαθέτη ήταν με τα έσοδα από την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κτηρίου να χορηγούνται υποτροφίες σε φοιτητές και όχι να λειτουργεί σε αυτό καφενείο.
* Στις υποτροφίες αυτές αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Σώματος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Ανδρεάκος. Κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί στους διευθυντές των σχολείων, ώστε να ενημερώσουν έναν προς έναν τους ενδιαφερόμενους μαθητές που πρόκειται να εισαχθούν στα κρατικά πανεπιστήμια.
* Σύμφωνα με τη διαθήκη του Λυκούργου Σκιά, οι υποτροφίες θα έπρεπε να προσφέρονται σε άπορους αριστούχους νεοεισαχθέντες φοιτητές, ωστόσο πέρσι διαπιστώθηκε ότι τις υποτροφίες πήραν φοιτητές που δεν προέρχονταν από άπορες οικογένειες. Η εξήγηση που είχε δοθεί ήταν ότι οι διευθυντές των σχολείων δεν είχαν ενημερώσει επαρκώς τους μαθητές και έτσι οι άποροι δε γνώριζαν για αυτό το ευεργέτημα, ώστε να υποβάλουν την αίτησή τους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Συνάντηση Καφαντάρη...
...με πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας
*  Με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Σταύρο Παπαχρήστου, το λιμενάρχη Πύλου Αργύριο Σμυρνή, το μηχανικό της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας κ. Παγάνη και την υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Βάσω Γαζούλη συναντήθηκαν χθες
ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου Θεόδωρος Χαραμαράς, στο Δημαρχείο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου, τη λειτουργία του νεοσύστατου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου, τη διαδικασία απογραφής των περιουσιακών στοιχείων του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, καθώς επίσης προτάσεις για την επίλυση διαπιστωμένων προβλημάτων.
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης εφαρμογής του συστήματος ασφαλείας λιμένα (ISPS).Η δε λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου θα αποτελέσει ένα επιπλέον μέσο ανάπτυξης και συγκέντρωσης πόρων, καθώς επίσης θα συμβάλει στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη του Δήμου και θα διευκολύνει τη δημιουργία νέων εμπορικών συνεργασιών με το λιμάνι της Πύλου.

~** Παρουσία Νορβηγού εκπροσώπου
Ολοκληρώθηκαν οι υδατοδεξαμενές και λιμνοδεξαμενές στη Μεσσηνία
Την ολοκλήρωση στη Μεσσηνία των τριών λιμνοδεξαμενών και των έξι υδατοδεξαμενών, μέσω του προγράμματος ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος), ανακοίνωσαν χθες, παρουσία του εκπροσώπου των εμπειρογνωμόνων της χρηματοδότριας Νορβηγίας, Άλες Όβεν, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Το έργο πέρυσι είχε απενταχθεί, δόθηκε παράταση και, τελικά, ολοκληρώθηκε φέτος.
~ Νικολάκου: «Με επιμονή»
* Η κα Νικολάκου υπενθύμισε ότι πρόκειται για έργο ενταγμένο το 2009 στα προγράμματα ΕΟΧ, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί τον Απρίλιο του 2011:
* «Όταν μάθαμε από το υπουργείο ότι το έργο πάει για απένταξη ήταν Μάρτιος του 2011 και δεν είχε ξεκινήσει τίποτα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με επιμονή, πολλές επαφές στα αρμόδια υπουργεία και αλληλογραφία με τη Νορβηγία, που είναι ο βασικός χρηματοδότης αυτών των έργων, και ζητήσαμε παράταση. Μας είπαν ότι και να μας δώσουν την παράταση, δεν είναι εφικτό να ολοκληρώσουμε το έργο μέσα σε ένα χρόνο, όταν δεν υπήρχαν ούτε οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων. Τελικά, η παράταση μας δόθηκε και άρχισε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Σήμερα είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε στα προγράμματα ΕΟΧ, και αυτό της Μεσσηνίας, μαζί με άλλο ένα στη Λακωνία, είναι αυτά που έσωσαν 18 προγράμματα σε όλη τη χώρα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, για ένα έργο που θα συμβάλει στην κατάσβεση πυρκαγιών, αλλά και στην αγροτική μας οικονομία».
* Σχετικά, ευχαρίστησε τους εξής υπηρεσιακούς παράγοντες: Γεωργία Χονδρολαίων, Αφροδίτη Κλείδωνα, Δημήτρη Μουτζούρη και Παναγιώτη Γιαννακέα, για τις προσπάθειες που έκαναν.
~ Το έργο
*Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, αναφέρθηκε στα έργα του προγράμματος, που για τη Μεσσηνία έχουν προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Η παράταση, όπως είπε, εγκρίθηκε στις 3 Μαΐου και άρχισε ένας αγώνας για να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες.
* Για τις λιμνοδεξαμενές, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη είναι στην Πολιανή, υπεδάφια, με χωρητικότητα 35.000 κυβικά νερό. Η δεύτερη στα Φάρμακα Ταϋγέτου με χωρητικότητα 7.712 κυβικά και η τρίτη στου Σελλά, με την ίδια χωρητικότητα.
* Οι έξι υδατοδεξαμενές έχουν χωρητικότητα 250 κ.μ. η κάθε μία και έχουν τοποθετηθεί στις περιοχές Κεφαλόβρυσο, Μουριατάδα, Κέντρο, Χρυσοκελλαριά, Παλαιόκαστρο και Μεταξάδα.
* «Είναι ένα έργο για το οποίο σήμερα αισθάνομαι ανακουφισμένος που ολοκληρώθηκε, γιατί ήταν και δύσκολο και καινοτόμο για την περιοχή μας», σχολίασε ο κ. Αλευράς.
Της Βίκυς Βετουλάκη πΗΓΉ : ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ  "θΆΡΡΟς" κΑΛΑΜΆΤΑς  2012 .-

~** Φιλιατρά
Σεβασμός στη διαφορετικότητα, αγάπη
και χαρά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

«Σεβασμός στη διαφορετικότητα!» ήταν το μήνυμα κατά τη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, προχθές το απόγευμα, στον καταπράσινο προαύλιο χώρο του. Γιορτή όμορφη, από τα μικρά παιδιά και το επιστημονικό προσωπικό, που γέμισε με χαμόγελα γονείς, συγγενείς και πολίτες των Φιλιατρών που την παρακολούθησαν.
Το σπουδαίο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, επιβεβαιώθηκε με το θεατρικό δρώμενο που έπαιξαν, με εντυπωσιακές αποδόσεις και επιδόσεις, οι μικροί μαθητές του!
*
Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στη διαφορετικότητα και το «στόρυ» του θεατρικού ήταν ότι «σε μια φάρμα είναι τρεις αγελάδες. Οι δύο έχουν γεννηθεί αψεγάδιαστες, ενώ η τρίτη έχει γεννηθεί με ένα μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό της. Οι δύο αγελάδες δεν έπαιζαν με τη διαφορετική αγελάδα, δε βοσκούσαν μαζί, δεν την έκαναν παρέα και αυτή ήταν μόνη μέσα στη φάρμα. Μια μέρα ένας πλούσιος παραγωγός επισκέφθηκε τη φάρμα για να διαλέξει και να αγοράσει μία αγελάδα, κι αυτός διάλεξε και πήρε μαζί του την αγελάδα με το χαμόγελο. Αυτή μεγάλωσε και έγινε διάσημη! Φωτογραφίσεις, τουρνέ, διαφημιστικά, όλος ο κόσμος μιλούσε για αυτή. Ήταν η “La vache qui rit”!».
Αφηγήτρια του θεατρικού ήταν η κοινωνική λειτουργός, Χριστίνα Κουρκούνα.
Η δε διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Λεβεντάκη, σε δηλώσεις της για τη σχολική χρονιά σημείωσε: «Ήταν μια πολύ όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά με τα παιδιά, παρά τις δυσκολίες και τα όποια προβλήματα. Μας βοήθησε πολύς κόσμος να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις δυσκολίες. Όσον αφορά στα οικονομικά, και ο Δήμος μάς βοήθησε, ενώ είχαμε βοήθεια από πολλούς παράγοντες των Φιλιατρών».
Με τη σειρά της, η εκπαιδευτικός Γεωργία Αλεξανδροπούλου είπε: «Στόχος μας είναι το σχολείο μας να γίνει γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, ώστε κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες να μη μείνει εκτός σχολικού πλαισίου. Βασικό είναι οι γονείς να δεχθούν τη διαφορετικότητα των παιδιών τους, ειδάλλως δεν μπορούν και να την αντιμετωπίσουν. Αν τη δεχτούν, από εκεί και πέρα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με το σχολείο μας».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας συνεχάρη το προσωπικό του σχολείου για το έργο που παράγει, τους γονείς που στηρίζουν τη λειτουργία του και τα παιδιά για την όμορφη γιορτή που παρουσίασαν. Και σχολίασε: «Η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, όπως και του Ειδικού Εργαστηρίου, είναι πάρα πολύ σημαντική για το Δήμο μας, για την κοινωνία της Τριφυλίας και, βέβαια, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένο πρόβλημα. Εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι η κοινωνία του Δήμου Τριφυλίας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για αυτά τα παιδιά».
Του Ηλία Γιαννόπουλου
*** Πριν 94 χρόνια
- ΑΠΟ της πρωίας της χθες τα τραίνα μετέφερον το ένα μετά το άλλο τους στρατευομένους εφέδρους της περιφερείας μας εκ των διαφόρων επαρχιών. Την πρωίαν δια του εκ Κυπαρισσίας τραίνου το πλείστον μέρος των εφέδρων εκ των επαρχιών Τριφυλίας και Ολυμπίας, την μεταμεσημβρίαν επίσης το Αθηναϊκόν τοιούτον μετέφερεν άλλους εκ διαφόρων επαρχιών. Άμα τη αφίξει των ενταύθα κατηυθύνοντο εις τα Συντάγματά των και κατετάσσοντο αμέσως εις τους λόχους των.
- ΜΕΧΡΙ του απογεύματος της χθες αφίχθησαν 5 εν όλω τραίνα πλήρη εφέδρων αμφοτέρων των Συνταγμάτων, εξηκολούθησε δε μέχρι της νυκτός η κατάταξίς των. Σήμερον ληγούσης της προθεσμίας της προσελεύσεώς των θα προσέλθουν και οι υποβληθέντες.
- ΤΟ Υπουργείον της Συγκοινωνίας κατόπιν προτάσεως της Νομαρχίας εκήρυξε τον Κ. Χριστόπουλον έκπτωτον της εργολαβίας προς διατήρησιν των οδών Τριφυλίας, διότι δέκοψεν αυθαιρέτως τας εργασίας του μη συμμορφωθείς προς τας διαταγάς του Νομομηχανικού.

*** Στο βάθος των πραγμάτων
Αυτά τα δέντρα είναι και δικά μας  ,    Της Μαρίας Νίκα
*
Όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ό,τι κυβέρνηση και αν προκύψει στη συνέχεια, ένα είναι σίγουρο. Ότι η καθημερινότητά μας θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη. Και δεν εννοώ μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως ποιοτικά.
Ζούμε σε μια όμορφη χώρα, στην οποία όμως συνεχώς πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και να διεκδικείς ακόμη και το αυτονόητο. Και αυτό είναι πολύ κουραστικό, ιδίως όταν έχεις να τρέξεις καθημερινά για τόσα άλλα. Ωστόσο, δε γίνεται αλλιώς. Ή παίρνεις θέση και απαιτείς καλύτερη ποιότητα ζωής ή μένεις άπραγος να ζεις στο μίζερο περιβάλλον που οι άλλοι φτιάχνουν για σένα.
Φίλη, μου είπε προχθές προβληματισμένη: «Είδες τι έκαναν στους φίκους της κεντρικής πλατείας; Τους κατέστρεψαν. Στο τέλος δε θα αφήσουν δέντρο όρθιο. Να τα γράφετε αυτά στις εφημερίδες. Όχι για να ευαισθητοποιηθούν οι διοικούντες, αλλά μήπως ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και αρχίσει να αντιδράει».
Ξαφνικά, θυμήθηκα που πριν από καιρό είχα διαβάσει για κάποιους Γερμανούς διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκρουστεί στους δρόμους με την Αστυνομία, επειδή αντιδρούσαν στην κοπή 300 δέντρων από άλσος της περιοχής τους. Σκέφτηκα: Μήπως γι’ αυτό άλλες χώρες της Ευρώπης, ακόμη και σε μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους απ’ ό,τι εμείς; Μήπως δεν είναι θέμα μόνο πολιτικών, αλλά και κατοίκων; Πριν μιλήσω, όμως, η φίλη μου με πρόλαβε:
«Με ποιο δικαίωμα καταστρέφουν δέντρα σε δημόσιους χώρους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν; Αυτά τα δέντρα είναι και δικά μας. Δεν πάει άλλο! Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε, γιατί όσο δε μιλάμε, τόσο θα συνεχίζουν. Να βγούμε έξω και να ενδιαφερθούμε για το τι συμβαίνει, ο καθένας στη γειτονιά του, στο χωριό του, στην πόλη του. Μα, θα μου πεις, θα καθίσεις να τσακώνεσαι για ένα δέντρο; Ε, ναι! Για ένα δέντρο».

~**

   ~** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html   , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html  , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html  , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html  , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πρίν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: