Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Ταξιδεύοντας  στη  γνώση  ΠΑΥΛΟΣ  ΜΕΛΑΣ
Σάββατο  13  Οκτωβρίου  2012 ,

Το ποντικάκι  κοντά μας στην ενημέρωση !~***  Στις 13 Οκτωβρίου 1904 στη Στάτιστα Καστοριάς έπεσε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς. 

~  Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.

Γεννήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από τη Βόρεια Ήπειρο. Μετά τη μετακίνηση της οικογένειας στην Αθήνα, σπούδασε στηΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ' όπου αποφοί -τησε ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1891. Φέροντας τύψεις για την έκβαση του πολέμου του 1897 συμμετείχε από τους πρώτους στο ιδρυθέν το 1900 Μακεδονικό κομιτάτο για την εμψύχωση του απογοητευμένου ελληνικού πληθυσμού της Μακεδο νίας και σε αντίδραση στη δράση των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Έτσι από τον Φεβρουάριο του1904 ο Παύλος Μελάς έσπευσε με άλλους τρεις αξιωματικούς, τους Α. Κοντούλη, Α. Παπούλα και Γ. Κολοκοτρώνη, προς επιτόπια μελέτη της κατάστασης. Αποτυγχάνοντας σε εκείνη την πρώτη προσπάθεια, επανήλθε τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε και εισήλθε στη Μακεδονία ως ζωέμπορος με το όνομα "Πέτρος Δέδες". Μετά 20ήμερη παραμονή συναντήθηκε με τον Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ανταλλάσσοντας σκέψεις για ανάληψη επιχειρήσεων και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα.
Στις 18 Αυγούστου όταν όλα ήταν έτοιμα κατά το σχέδιο ο Παύλος Μελάς με το επιχειρησιακό όνομα Καπετάν Μίκης Ζέζας, επικεφαλής σώματος εκ 35 μόλις ανδρών, που το αποτελούσαν Μακεδόνες, Μανιάτες και Κρητικοί, ανέλαβε την αρχηγία του Μακεδονικού αγώνα ενάντια στους Βούλγαρους και εισήλθε ένοπλα στα Μακεδονικά εδάφη με την εντολή να ασκεί καθήκοντα αρχηγού και στις μικρότερες ομάδες που δρούσαν εν τω μεταξύ στη περιφέρειες Μοναστηρίου και Καστοριάς. Πληροφορηθέντες οι Τούρκοι από διάφορους καταδότες περί της εισόδου και της δράσης του Παύλου Μελά έθεσαν προς καταδίωξή του πολυάριθμο τουρκικό απόσπασμα. Παρά τις συνεχείς διώξεις του Οθωμανικού στρατού ο Παύλος Μελάς άρχισε ν΄ αποδεκατίζει τις βουλγαρικές ομάδες με βάση τα χωριά Λιγκοβάνη και Λίχυβο. Όμως στις 13 Οκτωβρίου1904 βρισκόμενος στα Στάτιστα και προδοθείς από την βουλγάρικη συμμορία του Μήτρου Βλάχου περικυκλώθηκε από Τουρκικό απόσπασμα 150 ανδρών. Μετά από δίωρη λυσσαλέα μάχη διέταξε αιφνίδια έξοδο τεθείς επικεφαλής των ανδρών του . Στην επιχείρηση αυτή τραυματίσθηκε θανάσιμα στην οσφυϊκή χώρα και πέθανε μετά από μισή ώρα στα χέρια του φιλου του, Γεώργιο Στρατινάκη.

~  ~  Μέρος τετρασέλιδου ποιήματος για τον ήρωα γραμμένο στις 12 Οκτωβρίου 1905 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου,δείγμα της συγκίνησης που προκάλεσε ο θάνατός του.

~ Το σπίτι που σκοτώθηκε ο Παύλος στη Στάτιστα Καστοριάς

~** ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνα και ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς δίδει τούτες τις κρίσιμες ώρες για το Ελληνικό Έθνος ζωηρό το παρόν του με τα μηνύματα που περικλείονται στην δράση του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Γόνος αστικής οικογένειας, γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, γαλουχήθηκε από νωρίς με τα εθνικά ιδανικά που χάραξαν την πορεία του στην ένταξη στον ένδοξο ελληνικό στρατό. Πήρε τον δύσκολο δρόμο για την ευόδωση των πόθων του ελληνισμού για την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων και την εθνική ολοκλήρωση του Γένους. Δεν υπολόγισε μήτε ανέμελη καριέρα μήτε την πεισιθάνατη ηρεμία του ράθυμου κράτους του καιρού του.
Η αποστολή που είχε στο νου να διεκπεραιώσει ο Παύλος Μελάς ήταν να υψωθεί η γαλανόλευκη σημαία όχι μόνο στα εδάφη που διαθέτουμε σήμερα αλλά και στην ακόμη υπόδουλη Βόρεια Μακεδονία Μας που κατέχουν οι Σκοπιανοί διάδοχοι των Βουλγάρων Κομιτατζήδων. Κανένα όνομα και καμία γη δεν σκόπευε να αφήσει σε χέρια μαγαρισμένα όπως κάνουνε σήμερα οι γραικύλοι πολιτικάντηδες. Να μπούμε στο Μοναστήρι. Να αναπνεύσουν όλοι οι Έλληνες καθαρό αέρα ελληνικό. Αυτά ήθελε να δει να συμβαίνουν ο Παύλος Μελάς μαζί με τον Ίωνα Δραγούμη. Και έτσι εισερχόμενος στην Ιερή Μακεδονία ο Μελάς ξεκίνησε να εκκαθαρίζει τον τόπο από τους βάρβαρους απόβλητους.
Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν κυνηγητό εναντίον του με πολυάριθμο στρατό και οι κομιτατζήδες με τις συμμορίες δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το Γενναίο Παλικάρι και τους συντρόφους του.

Όμως η προδοσία η δολερή ήταν εκεί. Παραμόνευε και εν τέλει έκανε το ανόσιο και σκοτεινό της έργο. Κι έτσι στις 13 Οκτωβρίου 1904, δύο μήνες αφότου εισήλθε στη μακεδονική γη, ο Παύλος Μελάς και το εκστρατευτικό του σώμα κυκλώθηκαν στα Στάτιστα μετά από την προδοσία της βουλγάρικης συμμορίας του Μήτρου Βλάχου από ένα σώμα 150 Τούρκων στρατιωτών. Μετά από ηρωική μάχη δύο ωρών ο Παύλος Μελάς διέταξε έξοδο και αντεπίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Ήρωα. Και λίγο πριν ξεψυχήσει είπε στους συντρόφους του την περίφημη φράση του. Βούλγαρος να μη μείνει. Κατέλειπε έτσι όπλο, σταυρό και ένδοξο όνομα στα παιδιά και τη γυναίκα του. Και στην Ελλάδα φλογισμένους μαχητές τους συντρόφους του που έκαναν πράξη με σύσσωμο στρατό, λαό και κλήρο το τάμα του Αρχηγού τους για Ελεύθερη Ελληνική Μακεδονία.
Όμως οι πολιτικάντηδες του καιρού εκείνου, όμοια άθλιοι προδότες με τους σημερινούς, δεν επέτρεψαν την ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα. Το Μοναστήρι, η Γεγευλή, η Δοϊράνη, η Αχρίδα, τα Σκόπια ακόμη περιμένουν να δουν Ελληνική Σημαία και Στρατό. Αντί αυτού οι Σκοπιανοί αλωνίζουν στην πατρίδα μας σηκώνοντας θρασείς αλυτρωτικές βλέψεις και αξιώνοντας να κλέψουν το όνομα της Μακεδονίας Μας. Οι Τούρκοι πράττουν το ίδιο μέσα από στρατιωτικές παραβιάσεις και ελληνοτουρκικά συμβούλια. Και οι ψευτοευρωπαίοι ηγέτες του σιωνιστικού νεοταξισμού και των τόκων που κινούν τα νήματα του μισελληνισμού παρελαύνουν εμπρός μας.
Υπάρχουν όμως κι οι άλλοι Έλληνες. Είναι οι Γνήσιοι Έλληνες που πιστεύουν στο όραμα του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά. Πιστεύουν στην Ελλάδα, στο Έθνος, στον Ελληνικό Εθνικισμό και Πατριωτισμό, στην Μακεδονία. Είναι οι Έλληνες Εθνικιστές, ο Ελληνικός Στρατός και μαζί τους οι πονεμένοι Έλληνες που βλέπουν πως πρέπει να διώξουμε από παντού τον εχθρό. Είναι η μόνη εθνικά αρμόζουσα λύση.

 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΓΕΥΓΕΛΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ.
http://www.youtube.com/watch?v=Xg88M14YcCY

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΓΕΥΓΕΛΗ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


~*** Γράμμα Παύλου Μελά P1030174.MP4 :


http://youtu.be/SapSINwuI5o ,~*** ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ το τέλος P1030176.MP4 :

http://youtu.be/f5KowzfS7UU ,~*** ΠΑΥΛΟΣ  ΜΕΛΑΣ στην Μακεδονία P1030175.MP4  :
"Ο έρωτας είναι σαν ξαφνικό διαγώνισμα... Έρχεται απροειδοποίητα..

****Φωτογραφίες Το  φαρμακείο της Φύσης :
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.241479415878811.77982.163698393656914&type=3  ,
Mιά  αληθινή θέση !! :
"Ὁ ἀνθελληνισμὸς τοῦ Βατικανοῦ εἶναι μόνιμος, ὅσο ὁ Ἑλληνισμὸς μένει ἑνωμένος μὲ τὴν Ὀρθοδοξία"....

Στον Α' Παγκ.Πόλεμο κόντεψε να ξαναπάρει το Πατριαρχείο μας την Αγία Σοφία και το βατικανό δήλωσε ότι προτιμά να βλέπει την ημισέληνο στην Αγιά Σοφιά παρά τον Ελληνικό Σταυρό!

*** io no combrento nada

~ Όσο κι αν μοιάζει άνοο

με θρόφιμα γιομάω

το σπίτι, μπαρουτόβολα

νά 'χω να πολεμάω.

~ Σαν μία έχτη αίστηση

μου είπε να το κάμω

Τούρκος ή και Γερμανός

να μη με βάνει χάμω.

~ Όπως το χρώμα του καιρού

μηνά για κακοκαίρι

έτσι της γής το σερπετό

τον πόλεμο θα φέρει.

~ Αδέρφια μείνετε πιστοί

στον Έναν τον Θεό μας

και μπιστευτείται χριστιανοί

τον Άχραντο Χριστό μας.

~  Τη κυριακή στην εκκλησιά

μικροί μα και μεγάλοι

ας πάμε να Του κράξουμε:

''βοήθησέ μας πάλι''

~ Τριγύρω φέρνει ο οχτρός

λιμπίζεται τα πλούτια

ο τύπος, η πολιτική

εμπλέξανε τα μπούτια.

~ ΟΧΙ διαδίδω φανερά

κανέναν δε φοβάμαι

μονάχα απ' τον ουρανό

και πάνω συλλογάμαι ..

~ Όποιος νομίζει πως μπορεί

να πάρει την Ελλάδα

του απαντάω γώ γι' αυτή

no combrento nada.


*** Η Μάχη της Ελλάδα (επίσης γνωστή ως Επιχείρηση Μαρίτα, Γερμανικά: Unternehmen Marita) είναι μια μάχη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που έλαβε χώρα στο έδαφος της Ελλάδα και την Αλβανία, την άνοιξη του 1941. Το κουκούτσι τις δυνάμεις του Άξονα στους Συμμάχους (Ελλάδα και Κοινοπολιτείας). Με τη Μάχη της Κρήτης και αρκετές ναυτικές ενέργειες, η μάχη του Αιγαίου θέατρο Ελλάδα είναι μέρος της εκστρατείας των Βαλκανίων.


 Η Μάχη της Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα της ιταλο-ελληνικής αρχίσει το φθινόπωρο του 1940. Στις 28 Οκτωβρίου 1940, η Ιταλία εισέβαλε στην Ελλάδα από την Αλβανία είναι ήδη από τον Απρίλιο του 1939. Ωστόσο, το ελληνικό στρατό και αποδεικνύει ότι μπορούν να αντισταθούν ενάντια στην επίθεση, αναγκάζοντας τον ιταλικό στρατό να υποχωρήσει. Στα μέσα Δεκεμβρίου, οι Έλληνες κατέλαβαν το τέταρτο της στροφής της Αλβανίας. Τον Μάρτιο του 1941, μια νέα ιταλική επίθεση αποτυγχάνει, που λήγει στις ιταλικές αξιώσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την αναγκάζει να παρέμβει για να βοηθήσει σύμμαχό του.

 Στις 6 Απριλίου 1941, η Γερμανία εισέβαλε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία για την εξασφάλιση της νότιο μέτωπο. Το ελληνικό στρατό πολύ λιγότεροι και καταρρέει εξοπλισμό. Αθήνα πέφτει 27 Απρ 1941, ενώ η Κοινοπολιτεία κατάφεραν να εκκενώσουν περίπου 50.000 άνδρες. Η Μάχη της Ελλάδα έληξε 28, Απριλίου, 1941 με την πτώση της Καλαμάτας. Μετά από τη μάχη της Ελλάδα, η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες κατοχής των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων, μέχρι την απόσυρση των ιταλικών στρατευμάτων από το 1943 και την ήττα των Γερμανών τον Οκτώβριο του 1944.

 Η Μάχη της Ελλάδα θεωρείται από κάποιους ιστορικούς ως αποφασιστικής σημασίας για την πορεία του πολέμου mondiale4 για την εισβολή στην Ελλάδα έγινε κατά πάσα πιθανότητα αδύνατη μια συμφωνία μεταξύ Χίτλερ και Στάλιν για τις αντίστοιχες σφαίρες επιρροής τους. Η αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών χαιρετίστηκε τόσο από τους συμμάχους και ........

*** Να διατηρήσω ελληνικό το περιβόλι του Έθνους μου


Την Τροφή, την Γνώση του παιδιού μου, την Ηθική και την Πίστη τις θέλω μονάχα ανέγγιχτες και ελληνικές, όπως τις παρέλαβα και θα τις κληροδοτήσω με τη σειρά μου. Αυτό είναι το χρέος μου. Να διατηρήσω ελληνικό το περιβόλι του Έθνους μου, μεγάλο και καθαρό. Δεν θέλω τίποτα έξω από τη Φυλή μου που θέλει να με κάνει να την ξεχάσω. Η δε χρεοκοπία που διαλαλούν προδότες και ανήθικοι και άπιστοι μαζί είναι στην πραγματικότητα η χρεοκοπία του δικού τους πολιτικού συστήματος. Κι αυτήν τη χρεοκοπία όχι απλώς τη θέλω μα και την επιδιώκω. Αυτός είναι ο αυθεντικά Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός μου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ    , http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

*** Η ΑΙΩΝΙΑ ΝΟΥΔΟΥΛΑ! ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝ Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ!

* Καμαρώστε τον...αρμόδιο (!!!) υπουργό Πολιτισμού Τζαβάρα, να τάσσεται ΕΝΑΝΤΙΟΝ των αντιδράσεων για την κοπρο - παράσταση:
~ «Καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια. Η τέχνη και ο πολιτισμός υπόκεινται στους δικούς τους κανόνες. Πρωτίστως στην ανεκτικότητα απέναντι σε όποιον έχει και εκφράζει διαφορετική γνώμη ή άποψη».
 ~ «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε στη λογοκρισία να πάρει τη θέση της κριτικής, ούτε στην αυτοδικία να πάρει τη θέση της δικαιοσύνης. Σε μια εποχή που ο πολιτισμός και η τέχνη πρέπει να γίνουν το αντίδοτο στην οικονομική και κοινωνική κρίση, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μειοψηφίες που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εγγυητές της κοινωνικής, αισθητικής και εθνικής ευταξίας -όπως αυτοί την εννοούν- και να προσπαθούν με τη βία να αναιρέσουν και να εξαλείψουν κάθε αντίθετη, με τις θέσεις τους, άποψη».
~ Είστε και νομικός κ. Τζαβάρα και λέτε αυτές τις αρλούμπες;
*  Μα καλά, δεν έχετε δει ή ακούσει για ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ;;;

* http://www.hellas-orthodoxy.blogspot.gr

~* ΣΧΟΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ: Πάντα τέτοια ήταν η μασωνοδεξια ,πάντα υπόδουλοι στα ξένα συμφέροντα και πάντα εθνοφοβικη για να μην τους πουν φασίστες οι ανθελληνες αριστεριστές,το περίεργο είναι ότι υπάρχουν ακόμα πατριώτες-ευτυχώς λιγοστεύουν-που στηρίζουν αυτό το απόκομμα που διέλυσε την Ελλάδα.
*** H MERKEL ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΠΑΝ . ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΑΜΕ , ΤΟΥΣ ΖΥΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΛΥΨΟΥΣ.-ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.[ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. ].
~***ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. -ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΖΟΥΜΕ.
~**** ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΣ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΟΙ ΑΝΟΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.
 ***  
  *** Φτιάξτε αρωματικό ξίδι με βότανα  ( ίσως χρειαστέί ? ...)
Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία
~ Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο και πιο φτηνό από το να φτιάξετε ένα αρωματικό ξίδι με βότανα. Εσείς απλά διαλέξτε το ξίδι και τα βότανα που αγαπάτε και εμείς θα σας περιγράψουμε την διαδικασία που θα ακολουθήσετε.

 Αναλογίες
 1 φλιτζάνι φρέσκα βότανα (χαλαρά γεμισμένο) για κάθε 2 φλιτζάνια ξίδι
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βότανα για κάθε 2 φλιτζάνια ξίδι
 Εκτέλεση
 Αφού καθαρίσετε προσεκτικά τα βότανα τοποθετήστε τα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και πιέστε τα λίγο με ένα πιρούνι.
 Ρίξτε το ξίδι πάνω από τα βότανα και κλείστε έπειτα καλά το καπάκι.
 Μην θερμάνετε το μείγμα. Αφήστε το να σταθεί σε έναν σκοτεινό χώρο, σε θερμοκρασία δωματίου.
 Ανακινείτε το βάζο περίπου κάθε 2 μέρες για διάστημα 1 εβδομάδας.
 Στο τέλος της εβδομάδας δοκιμάστε το ξίδι και αν θέλετε πιο δυνατό άρωμα αφήστε το για άλλη 1-2 εβδομάδες (δοκιμάζετε τακτικά το ξίδι).
 Για πιο δυνατή γεύση και άρωμα ακολουθήστε ακριβώς την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας φρέσκα βότανα. Στο τέλος της εβδομάδας και αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σουρώστε το μείγμα και γεμίστε με το αρωματισμένο ξίδι σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια.
 Οι πιο πετυχημένοι συνδυασμοί
 Ξίδι από κόκκινο κρασί
 δεντρολίβανο, θρούμπη, φασκόμηλο, βασιλικός, δάφνη και σκόρδο
φασκόμηλο, μαϊντανός και ασκαλώνια
σμέουρο και θυμάρι
κόκκινη πιπεριά, πιπεριά τσίλι, σκόρδο, δεντρολίβανο και εστραγκόν
 Ξίδι από λευκό κρασί
 άνηθος, βασιλικός, εστραγκόν και λουίζα
θρούμπη, εστραγκόν, σκαντζίκι, βασιλικός και σχοινόπρασο
βατόμουρα και άνθη λεβάντας
φρέσκο κρεμμύδι, θυμάρι, ματζουράνα και δάφνη
 photo credit: Debs (ò‿ó)♪ / c.c.
 Πηγή livingreen.gr

*** 28 του Οκτώβρη, 1940 Μουσολίνι εισέβαλε στην Ελλάδα..   -----

 Δικαιολόγησε την επίθεσή του λέγοντας ότι η ελληνική εγγυήσεις ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία καθιστά τη χώρα απειλή για την Ιταλία. Στην πραγματικότητα, ο δικτάτορας Fascisteest πάντα ψάχνει για μια γρήγορη στρατιωτική νίκη και εντυπωσιακή ως σύμμαχος του Χίτλερ. Για σηκό αποφασίζει να λάβει μια φτωχή χώρα και δεν είναι πολύ μεγάλο: Ελλάδα.
 Μουσολίνι είπε στους στρατηγούς του, ότι αν δεν κερδίσει "Δεν είμαι ένας Ιταλός." Μουσολίνι έστειλε τελεσίγραφο στον Γιώργο ΙΙ, βασιλιά της Ελλάδα και ο πρωθυπουργός (Γενική δικτάτορας) Μεταξάς, απαιτώντας ότι η Ιταλία είναι η Ελλάδα μέχρι το τέλος του πολέμου.
 Ο αγώνας ξεκινά, χωρίς να περιμένει απάντηση Μουσολίνι έστειλε στη βόρεια Ελλάδα 200.000 στρατιώτες που σταθμεύουν Ιταλούς στην Αλβανία. Στο "άγνοια" του Χίτλερ προειδοποιήσεις σχετικά με την αστάθεια των Βαλκανίων.
 Ο Μουσολίνι είδε Γερμανία συντρίψει τη Δυτική Ευρώπη σε λίγες εβδομάδες, ο ίδιος πιστεύει ως εκ τούτου είναι σε θέση να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον του Ελλάδα σε λίγες μέρες.
 Αλλά ήδη περάσει τα σύνορα, οι άνδρες του Μουσολίνι πληρούν ένα πραγματικό πρόβλημα, ένα γεωγραφικό πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι μια ορεινή χώρα με το οδικό δίκτυο δεν είναι πραγματικά αναπτύσσεται και τα λίγα υπάρχοντα δρόμοι είναι συχνά σε κακή κατάσταση  .   ....

*** Επίσημη εμπλοκή ΝΑΤΟ – Στρέφουν το αντιβαλλιστικό ραντάρ TPY-2 προς Συρία!

* «Χοντραίνει» και άλλο το παιχνίδι στην Ν.Α. Τουρκία και τη Συρία αυτή τη φορά με επίσημη εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Έτσι προς την κατεύθυνση της Συρίας στρέφει η Τουρκία το ραντάρ μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην Ν.Α. Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μαλάτια. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων.

 Το ραντάρ TPY-2 που βρίσκεται στην βάση Kurecik τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 εντασσόμενο στο αντιπυραυλικό πλέγμα του ΝΑΤΟ στο οποίο εντάσσονται πυραυλικά συστήματα SM-2 του συστήματος AEGIS επι πολεμικών σκαφών και μέχρι το 2015 επίγειων συστημάτων SM-3 Block IB που πρόκειται να τοποθετηθούν στη Ρουμανία.
 Να σημειωθεί πως το TPY-2 δεν αποτελεί τουρκικό κεφάλαιο, παρά φιλοξενείται μόνο στην Τουρκία, αντίθετα αποτελεί κεφάλαιο του ΝΑΤΟ.
 Παρόλα αυτά ο τουρκικός Στρατός και ύστερα από συζητήσεις με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στρέφει από αύριο το σύστημα που επιχειρεί την περιοχή προς το Ιράν στην πλευρά της Συρίας. Το παραπάνω σηματοδοτεί την πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία που το ΝΑΤΟ στρέφει επιχειρησιακά πια «το βλέμμα» του προς τη Συρία επιτηρώντας όλες τις κινήσεις προς και από τη χώρα.
 Είναι άγνωστο ακόμη πια θα είναι η αντίδραση της Μόσχας. Όχι μόνο έχει διατυπώσει σοβαρότατες επιφυλάξεις για την αντιπυραυλική ασπίδα, λόγος που την οδήγησε να αποχωρήσει και από την Συνεργατική Μείωση των Απειλών CTR (Cooperative Threat Reduction) η οποία βρίσκεται σε ισχύ από το 1990 και έχει ως στόχο την βοήθεια των ΗΠΑ στη Ρωσία –αλλά και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες- έτσι ώστε να διαλύει τα πυρηνικά όπλα που αποσύρει.
 Το TPY-2 λειτουργεί σε υψηλές συχνότητες (X ζώνη , 8,55..10 GHz)και εκ πρώτης όψεως αυτό είναι παράδοξο καθώς ραντάρ αντίστοιχης κατηγορίας λειτουργούν στην L (1-2 GHz) ζώνη συχνοτήτων ή και χαμηλότερα (UHF) .
 H χρήση της X ζώνης υποδηλώνει την αναγκαιότητα για υψηλή ακρίβεια και ανάλυση στην διάκριση των RV (Re-entry Vehicles)και ταυτόχρονα στην αναγκαιότητα για ιχνηλάτηση του στόχου και παροχή δεδομένων στην πυροβολαρχία THAAD. Το RCS ενός μαχητικού αεροσκάφους κυμαίνεται μεταξύ 6 έως 10 m2 ενώ αντίθετα μία γόμωση ενός βλήματος TBM σε 0,01m2 και αυτό υποδηλώνει την δυσκολία εντοπισμού των RV.Ενδεικτικά η χρήση της X ζώνης παρέχει ακρίβεια εμβέλειας 0,15 μ. , της L ζώνης 0,75 μ. και της UHF ζώνης 4-5μ.
 To AN/TPY-2 χρησιμοποιείται για εντοπισμό, πρόσκτηση, ιχνηλάτηση, αναγνώριση, διάκριση (RV από decoy,chaff, συντρίμμια κ.α.) , αξιολόγηση πλήγματος και παροχή οδηγιών μέσω ανοδικής ζεύξης δεδομένων σε βλήμα εδάφους/επιφαενίας-αέρος. Το ραντάρ παρέχει επίσης την δυνατότητα εκτίμησης της τροχιάς ενός βλήματος βαλλιστικής τροχιάς.
 Το ραντάρ λειτουργεί με δύο ρόλους: α) Στα πλαίσια του THAAD (Terminal Based Mode) , παρέχοντας δεδομένα στο Κέντρο Ελέγχου Πυρός (FCC) και την καθοδήγηση βλημάτων και β)Στα πλαίσια του BMDS (Forward Based Mode), παροχή δεδομένων στο σταθμό C2BMC. Άσχετα με τον ρόλο που έχει αναλάβει, μπορεί να παρέχει δεδομένα και σε συστήματα «κάτω ζώνης» όπως πολεμικά σκάφη με συστήματα AEGIS και συστήματα Patriot PAC3.
http://youtu.be/BERuZucIF-U  ,*** ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ¨Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ"

* "Κρούει τον κώδωνα κινδύνου" για καταστάσεις που μπορούν να ξεφύγουν και να οδηγήσουν σε "θερμή" κρίση την Δύση με την

 Ρωσία ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZhD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν και εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel.
 Ο Β.Γιακούνιν, μάλιστα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ρόδο (είναι ιδρυτής και πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο) και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.
 Έτσι, την επαύριο της καταγγελίας της συνθήκης Συνεργατικής Μείωση των Απειλών CTR (Cooperative Threat Reduction) από την Ρωσία, (βρισκόταν σε ισχύ από το 1990 και έχει ως να ελεγχθούν τα πυρηνικά όπλα μετά την διάλυση της Σοβετικής Ένωσης) λόγω αντιπυραλικής ααπίδας έρχεται ο Β.Γιάκούνιν και προετοιμάζει για "δύσκολες καταστάσεις".
 «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, ειδικά στο ζήτημα της κρίσης στη Συρία, όπου η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη», τόνισε σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel ο 64χρονος Γιακούνιν.
 «Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε μια οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη. Η Ρωσία είναι εναντίον της χρήσης εξωτερικών δυνάμεων [για την επίλυση της κρίσης]», συμπλήρωσε ο ρώσος αξιωματούχος, προκαλώντας το εύλογο ερώτημα του γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με την εμπλοκή της χώρας του στο συριακό εμφύλιο.
 «Η εμπλοκή της Ρωσίας στηρίζεται στη γνώση που έχουμε για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Θεωρούμε πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ εξακολουθεί να τυγχάνει της υποστήριξης από τη συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού και γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοι του εξοπλίζονται από κράτη του εξωτερικού», είπε εις εκ των ισχυρότερων ανδρών της Ρωσίας, που βρίσκεται στο «τιμόνι» των ρωσικών σιδηροδρόμων.
 Όσον αφορά στο κατά πόσο η Ρωσία νοιάζεται για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διενεργεί καθημερινά το καθεστώς Ασαντ, ο στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν προειδοποιεί ότι «η εκδημοκρατικοποίηση της Μέσης Ανατολής, όπως επιτάσσεται από τη Δύση, οδηγεί αναπόφευκτα σε μια ολοένα αυξανόμενη επιρροή των ισλαμιστών, οι οποιοι μέχρι πρότινος ήταν περιθωριοποιημένοι».
 Τέλος, ο Γιακούνιν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα του πολιτικοποιημένου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που ενέσκηψε πρόσφατα, προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις στην κοινή γνώμη της Ρωσίας. «Έχω την εντύπωση πως η Δύση δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί αυτό το καιρό, από μια ξεδιάντροπη συναυλία μερικών ατίθασων παλιοκόριτσων μέσα σε μια ορθόδοξη εκκλησία», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση της Ρωσίας κατά την περίοδο 2000-2003.
 Ο Γιακούνιν είναι από το 2005 ο πρόεδρος του μεγαλύτερου μεταφορικού οργανισμού στον κόσμο, με ένα αχανές δίκτυο γραμμών μήκους 88.000 χιλοομέτρων που το 2011 «έκοψε» 992 εκατομμύρια ατομικά εισιτήρια και μετέφερε 1,2 δισ. τόνους εμπορευμάτων. defencenet.gr

***  Πριν 94 χρόνια


ΤΟ αίσθημα των τιμών των σταφίδων καθώς και των σύκων κατά την εβδομάδα αυτήν ετηρήθη ζωηρόν και σταθερόν εις τας σταφίδας, σταθερότερον δε εις τα σύκα. Αι τιμαί διεκυμάνθησαν από τα εξήκοντα λεπτά προς τα εβδομήκοντα εις την τιμήν και αρκεταί πράξεις εγένοντο. Η ζωηρότης υπήρξε σταθεροτέρα κατά την προγενεστέραν εβδομάδα, ως απότοκος των πρώτων ειδήσεων περί ειρήνης. Έπαθαν είτα χαλάρωσιν τινά, αλλά και αύθις απέκτησαν την σταθερότητά των αι τιμαί. Επί των τιμών των σύκων υπήρξεν διαρκής σχεδόν η σταθερότης και υπάρχει η πληροφορία, ότι εις χείρας της παραγωγής ελάχισται ποσότητες παραμένουσι.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ αι τιμαί των δύο αυτών προϊόντων μας είναι μέχρι τούδε καθαρώς προβλεπτικαί. Εντεύθεν δε και αι διάφοραι διακυμάνσεις, ως παρακολουθούσαι τας εκάστοτε πολεμικάς ειδήσεις. Έχομεν όμως την γνώμην, ότι αι σημεριναί τιμαί κυρίως της σταφίδος, χωρίς βέβαια να θεωρώνται ως τιμαί έκτακτοι δια τον απλούστατον λόγον της επιβαρύνσεως της καλλιεργείας και των εξόδων μεταφοράς υπό υπερόγκων δαπανών, είναι εν τούτοις τιμαί ανακουφιστικαί. Τιμαί δηλαδή αντικρύζουσαι τας υπερόγκους δαπάνας.

*** Έρκος οδόντων «Ο κόκκινος κύκλος»

ImageΤου Δημήτρη Γιατράκου
Εκείνο για το οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε τη «Χρυσή Αυγή» είναι ότι μας δίνει θέματα να γράφουμε. Ένα την ημέρα το ‘χουμε από χέρι. Χθες, εκείνο με το παιδομάζωμα των αλλοδαπών νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σήμερα με όσα έγιναν στο θέατρο «Χυτήριο» και την παράσταση «Corpus Christi», αύριο κάτι άλλο θα σκαρφιστούν, οπότε ζωή να ‘χουν μαζί με όρεξη και κέφι για νταβαντούρια. Κι εμείς, αφού μας δίνουν δουλειά, εδώ είμαστε…
Το ενδιαφέρον είναι πως τα επεισόδια, εκτός από το κυνήγι των μεταναστών, που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, είναι αυτοτελή ή άντε στα δύο. Όπως «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» ή «Ο κόκκινος κύκλος». Με δράση και ανατροπές. Βέβαια, σ’ αυτά η βάση είναι το έγκλημα. Εδώ, όχι ακόμη, αλλά πού θα πάει… Με τόσα επεισόδια, έ, έ, έρχεται με βήμα ταχύ. Κάπου θα τσακίσει ο διάβολος το πόδι του. Δεν μπορεί. Ωστόσο, και σε τέτοια περίπτωση, το φιλοθεάμον ελληνικό κοινό, με βάση τα δεδομένα, δε βλέπω να τσακίζει το βλέφαρό του. Μάλλον, γουστάρει, πια, το αίμα. Έχει καταντήσει, στην κυριολεξία, αιμοβόρο.
Οπότε, τα παιδιά με τα μαύρα ρούχα, με την ανοχή ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινής γνώμης, έχουν το γήπεδο ελεύθερο και παίζουν, όπως γουστάρουν. Βλέπετε, η Αθήνα, όπου κυρίως δραστηριοποιούνται με την άνεσή τους, δεν είναι σαν τη Νέα Υόρκη, όπου ο δήμαρχός της τους έβγαλε «κόκκινη κάρτα», όταν οι υπηρεσίες του αντιλήφθηκαν ότι προσπαθούν να διεισδύσουν στην Αστόρια.
Εδώ ζήτησαν του Στυλιανίδη τη λίστα με τα ονόματα των νηπίων στους παιδικούς της χώρας κι εκείνος θα είχε ικανοποιήσει το αίτημά τους, αν δεν το έπαιρναν χαμπάρι το ΠΑΜΕ και η Κίνηση Πολιτών της Ιεράπετρας.
Στον αντίποδα, οι πολιτικοί, έχοντας χάσει το ειδικό τους βάρος, καμιά απήχηση δεν έχουν στην κοινωνία, ενώ ο πνευματικός κόσμος της χώρας σιωπά ή- εγώ δεν το έχω πάρει χαμπάρι- δεν κάνει focus στο φαινόμενο «Χρυσή Αυγή». Δε βοηθά να καταλάβει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας πού το πάνε τα καλόπαιδα του Νίκου Μιχαλολιάκου…

*** Βαθαίνει η κρίση και μεγαλώνει η φτώχεια στην Καλαμάτα :
Image
* Βαθαίνει η κρίση και στην πόλη της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο αριθμός των πολιτών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη τις κοινωνικές δομές του Δήμου για να επιβιώσουν.

Γι’ αυτό το λόγο η πρόεδρος του Κοινωνικού Φορέα, Μαρία Οικονομάκου, ύψωσε κραυγή αγωνίας σε δηλώσεις της στο «Θ», σημειώνοντας πως τα ποσοστά δημοτών που προσέρχονται για να παραλάβουν πακέτα τροφίμων αυξάνονται μέρα με τη μέρα. «Μόνο τον τελευταίο μήνα είχαμε 70 περίπου νέες αιτήσεις για το Δημοτικό Παντοπωλείο», μας είπε σχετικά. Το ίδιο, σημείωσε, παρατηρείται και με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθημερινά από ένα πιάτο φαΐ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, ο Δήμος Καλαμάτας θα αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά του, ώστε στο μέτρο των δυνατοτήτων του να ανακουφίσει περισσότερους πολίτες.
Τη δύσκολη εικόνα σ’ ένα τμήμα της κοινωνίας στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και όχι μόνο, επιβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Με τη σειρά του επανέλαβε τη διάθεση του Δήμου να εντείνει τις προσπάθειές του, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, ώστε όλο και μεγαλύτερος αριθμός δημοτών να βρει μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Καλή η εικόνα του Δ. Καλαμάτας το 2011

Παρά το δύσκολο οικονομικό κλίμα
Την οικονομική εικόνα του Δήμου Καλαμάτας την προηγούμενη χρονιά παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος ήταν στη μέση ενός δυσμενούς κλίματος, εν τούτοις κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με κέρδη.
Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης 18 Οκτωβρίου παρουσιάζεται προς έγκριση ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2011.
Η χρήση του 2011 έκλεισε με κέρδη της τάξης των 277.238,42 ευρώ σε σχέση με το έλλειμμα της τάξης των 287.541,58 ευρώ που είχε κλείσει η χρήση του 2010.
Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τη μείωση θεσμοθετημένων πόρων σε ποσοστό άνω του 50% σε σχέση με το 2010 (σήμερα η μείωση έχει υπερβεί το 70%) το σύνολο των υποχρεώσεων προς προμηθευτές και οι δανειακές υποχρεώσεις μειώθηκαν σε σχέση με το 2010 στο ποσό των 2.000.000 ευρώ. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε την αύξηση του ταμειακού υπολοίπου κατά 1.000.000 ευρώ».
Στο σημείο αυτό ο κ. Μπούχαλης διευκρίνισε ότι το σύνολο των οφειλών του Δήμου Καλαμάτας, μαζί με τα… βαρίδια των Δήμων που εντάχθηκαν, έφτανε στο τέλος του 2011 τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και η τοπική οικονομία θα τονωθεί μόλις η χώρα μας λάβει την περιπόθητη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνέχεια, είπε: «Στον ισολογισμό καταγράφεται η θετική χρηματοοικονομική επίδοση του Δήμου για το 2011, στην οποία οδήγησε η συνετή και χρηστή διαχείριση, η μεταφορά υπηρεσιών από ενοικιαζόμενους χώρους σε ακίνητα του Δήμου, καθώς και η μεγάλη μείωση δαπανών.
Στο θετικό αποτέλεσμα συνέβαλε και η εντυπωσιακή επίδοση στα επιδοτούμενα έργα, κυρίως από ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται ή είναι σε διαδικασία εκτέλεσης έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έργα τα οποία δεν επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ το δημότη της Καλαμάτας.
Κυριότερα εξ αυτών είναι: Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου (Γ’ Φάση), Ανάπλαση οδικού άξονα Φαρών στην Καλαμάτα, Αγροτική οδοποιία Άνω Αρφαρά – Πολιανή, Προστασία Ακτών Μ. Μαντίνειας, Αναβάθμιση – Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Καλαμάτας, Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων πρώην Δήμων Αρφαρών, Άριος και Θουρίας, Διαχείριση λυματολάσπης».
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Αιχμές Νίκα κατά Τατούλη για την "Μπιρμπίτα"
Σαφείς αιχμές εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης του καταυλισμού των τσιγγάνων στην «Μπιρμπίτα» άφησε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Όπως τόνισε, η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει και περιμένει από τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη «να κάνει πράξη τα συναισθήματα που ένιωσε» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί. Υπενθυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει ότι νοιώθει «ντροπή» για την εικόνα που αντικρίζει. «Από την πλευρά μας έχουμε κάνει επανειλημμένες έγγραφες αιτήσεις για τη συνεργασία των δύο πλευρών, ώστε να επαναλειτουργήσει όπως πρέπει ο καταυλισμός. Περιμένουμε ακόμα να μας απαντήσουν», σημείωσε.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος είπε ότι, επειδή η κατάσταση στις κοινότητες των πρώην Δήμων Άριος και Θουρίας, αλλά και Αρφαρών, οξύνεται κάθε ημέρα με τις έκνομες ενέργειες των αθίγγανων, επικοινώνησε με το διευθυντή Πελοποννήσου της ΕΛΑΣ, Ηλ. Γεωργόπουλο, ζητώντας τη συνδρομή του για την αντιμετώπισή της.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τους τσιγγάνους στην περιοχή του Πολυκλαδικού, υποστήριξε ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση για τη διοικητική τους αποβολή από τους δημοτικούς χώρους που έχουν καταλάβει. Επανέλαβε δε ότι ο χώρος που θα απελευθερωθεί προορίζεται για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, μέσω της ένταξής του στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.
Πρόσθεσε, όμως, ότι αν δεν κινηθεί και ο ΟΑΕΔ, μαζί με τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε ανάλογες ενέργειες για την αποβολή των τσιγγάνων από την περιοχή, η κατάσταση δε θα βελτιωθεί. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κυπαρισσία :
 Image
* Ένοπλη ληστεία με το «καλημέρα» σημειώθηκε χθες στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, δίπλα στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Οι ληστές, που εισήλθαν λίγο μετά τις 8.00 στην τράπεζα ήταν τρεις, με καλάσνικοφ ο ένας, πιστόλι ο άλλος ενώ ένας τρίτος σύμφωνα με πληροφορίες τους περίμενε σε αυτοκίνητο.

Η λεία τους εκτιμάται γύρω στα 9.000 ευρώ. Ένας εκ των δραστών μιλούσε πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, ενώ ο άλλος σπαστά.
Μετά τη ληστεία, η οποία δε διήρκεσε περισσότερο από 3 λεπτά, οι άγνωστοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, ετράπησαν σε φυγή, προς άγνωστη κατεύθυνση, με όχημα σκούρου χρώματος, το οποίο ήταν παρκαρισμένο επί του δρόμου έξω από την τράπεζα. Μάλιστα, ερευνάται τυχόν συμμετοχή στη ληστεία και τρίτου ατόμου, το οποίο οδηγούσε το όχημα.
Μέσα στο κατάστημα της τράπεζας την ώρα της ληστείας ήταν τρία άτομα (δύο πελάτες και ο υπάλληλος αναψυκτηρίου που είχε πάει καφέ στο διευθυντή). Ελάχιστα λεπτά μετά τις 8.00 δύο άγνωστοι άνοιξαν την εξωτερική πόρτα της εισόδου ασφαλείας. Αφού πέρασαν από τον «προθάλαμο» και τη δεύτερη, εσωτερική πόρτα, μπήκαν στο κατάστημα και προέταξαν τα όπλα. Ο δράστης με το καλάσνικοφ έμεινε στην είσοδο, πλησιάζοντας στην πόρτα του γραφείου του διευθυντή με το όπλο παρατεταμένο, έχοντας καλύψει μερικώς το πρόσωπό του με μαντήλι ή κάτι που έμοιαζε με «ειδικό» προστατευτικό για το λαιμό που φορούν οι δικυκλιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν που φώναξε: «Ληστεία! Μη γίνει καμία μ@@@@, δε θα γίνει τίποτα…».
Ο συνεργός του, που φορούσε γυαλιά και είχε σχετικά μακριά μαλλιά, στυλ «καρέ»- εικάζεται ότι φορούσε περούκα- κινήθηκε αστραπιαία προς το ταμείο και ζήτησε τα χρήματα.
 Όσοι ήταν εκείνη την ώρα στην τράπεζα έδειξαν ψυχραιμία και δεν προέβαλαν αντίσταση, υπό το φόβο των όπλων. Η ταμίας έδωσε τα χρήματα στον έναν εκ των δραστών και αμέσως οι κακοποιοί έφυγαν και ετράπησαν σε φυγή, χωρίς να συμβεί το παραμικρό ή να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των ατόμων που ήταν στο κατάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ελάχιστα πριν τραπούν σε φυγή οι κακοποιοί πήγε να εισέλθει στο κατάστημα πελάτης, ο οποίος μόλις αντίκρισε από πίσω τον έναν δράστη με το όπλο στα χέρια κατατρόμαξε. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Κυπαρισσίας και στο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί με περιπολικό, για τη συλλογή στοιχείων. Βεβαίως, «φως» στην ταυτότητα των δραστών εκτιμάται πως θα ρίξει το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος, καθώς και από άλλα γειτονικά καταστήματα, υλικό που θα εξετάσουν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, ενώ σημαντικές κρίνονται οι καταθέσεις και περιγραφές μαρτύρων, τόσο αυτών που ήταν μέσα στο κατάστημα όσο και πολιτών που ήταν σε καφενείο απέναντι από την τράπεζα, αλλά και διερχομένων που έτυχε να δουν τη φυγή των δραστών. Για τη συλλογή στοιχείων και ευρημάτων που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ερευνά συντονισμένα το Α.Τ. Κυπαρισσίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης
Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

 ~**http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-
~***
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-
~***  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ  , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/a.html  , Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 .
~**

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: