Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013

Μ.  Δευτέρα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  29-04-2013  :
Το αλογάκι της Θάλασσας


Στην πλατεία  Αρφαρών Καλαμάτας 2013
Όρος  Άθως

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
ΜΕΓΑΛΗ   ΔΕΥΤΕΡΑ  29  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013 :  Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού.Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και η αρχή της Εβδομάδας των Παθών, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβολίζει η συγκεκριμένη ημέρα για την Ορθόδοξη εκκλησία.
Την επόμενη μέρα από την Κυριακή των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη και στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε.
 
Ο «Πάγκαλος» Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος έκανε ενάρετη ζωή και τον ζήλευαν τα αδέρφια του και ήθελαν να τον εκδικηθούν. Έτσι αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο, προσπάθησαν να πείσουν το πατέρα τους ότι τον έφαγε κάποιο θηρίο. Ωστόσο όταν είδαν ότι δε μπορούν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, πούλησαν τον Ιωσήφ σε εμπόρους κι εκείνοι τον έδωσαν στον αρχιμάγειρα του Φαραώ Πετεφρή, βασιλιά της Αιγύπτου.
~* Παπά-Μιχάλης Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Arfaron Μ.Δευτέρα 29-04-2013 : http://youtu.be/rxmR4_rxLsY ,

~*  Μ Δευτέρα Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ  ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΑ Τροπάριο « TΟ Νυμφώνα σου βλέπω,  ..» 29-04-2013   : http://youtu.be/_yT4RhNtaB0 ,


Εκεί ο Ιωσήφ αρνήθηκε να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, η οποία εξοργισμένη τον κακολόγησε στον Φαραώ και εκείνος τον φυλάκισε. Ωστόσο όταν ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή, ο Ιωσήφ του είπε ότι θα έρθουν στη χώρα 7 χρόνια ευφορίας και 7 χρόνια λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστήθηκε με την προειδοποίηση του Ιωσήφ και του έδωσε αξιώματα κι εκείνος προστάτευσε το λαό του στα δύσκολα χρόνια του λιμού και μάλιστα προσκάλεσε στην Αίγυπτο και τα αδέρφια του να μείνουν μαζί του.
Παράλληλα, στη λειτουργία της Μεγάλης Δευτέρας περιλαμβάνεται και η ιστορία της άκαρπης συκιάς που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε. Ο Χριστός περπατώντας στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, την επομένη ημέρα της εισόδου του, είδε μια μεγάλη συκιά με καταπράσινο φύλλωμα και την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο,όμως διαπίστωσε ότι η συκιά όμως δεν είχε καθόλου καρπούς. Τότε ο Ιησούς απευθυνόμενος στο δέντρο είπε : «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή» και η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε και γι' αυτό λέγεται καταραμένη συκιά ή ξηρανθείσα συκιά. Η ιστορία της άκαρπης συκιάς συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων της εποχής και την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν φαινομενικά ενάρετοι, αλλά πρακτικά άκαρποι από καλά έργα.

Το απόγευμα προς βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, όπως και της Κυριακής των Βαΐων,αλλά και της Μεγάλης Τρίτης, ψάλλεται η Ακολουθία του Νυμφίου και ο Όρθρος της επόμενης μέρας και το Μεγάλο Απόδειπνο λίγο νωρίτερα τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά γίνεται η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Τα τροπάρια που ψέλνονται είναι το «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται» και το «Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω»..

Μ. Δευτέρα 29-04-2013  I.N. Αγίων Θεοδώρων  Αρφαρά ανάγνωση Αγίου  «Ευαγγελίου »  ¨: http://youtu.be/bZP4yFtH-Z8 ,

 
Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  Μ.Δευτέρα 29-04-2013 : http://youtu.be/nVObRzIL2Y8
 
Παπά-Μιχάλης  Μ.Δευτέρα  Αρφαρά Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων   29-04-2013 (Βυζαντινή  μουσική) : http://youtu.be/UkTa8O8WOsM 
 
*** Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από το ναυάγιο της Μεθώνης :
 

 Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες και βίντεο από το ναυάγιο της Μεθώνης
Πηγή : ΣΚΑΪ,enikos.gr
Video
  ~*  http://www.youtube.com/watch?v=KoxyHSQ4MYs&feature=player_embedded

*** Αλλάζει τελείως το Λύκειο από τον Σεπτέμβριο – Όλο το σχέδιο  :
 - Μειώνονται από 11 σε 4 τα μαθήματα γενικής Παιδείας στην Γ’ Λυκείου
- Τάξη γενικής Παιδείας γίνεται η Β’ Λυκείου
- Καταργούνται οι κατευθύνσεις και γίνονται κύκλοι σπουδών
- Πρόταση των Γερμανών να χρηματοδοτήσουν την εκμάθηση των Γερμανικών με αντάλλαγμα θέσεις εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις
- Καμία αλλαγή στις πανελλαδικές μέχρι το 2017
- Όλο το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Ξεχάστε το Λύκειο που με κόπο μάθατε τα τελευταία χρόνια.
Το σύστημα αλλάζει ξανά. Και από τον Σεπτέμβριο, έρχεται το νέο Λύκειο, που έχει κάτι από επιστροφή στο παρελθόν, όπως οι… δέσμες!
Την πρόταση για το νέο Λύκειο έχει κάνει η άτυπη Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και τη δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
Αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Στην Γ’ Λυκείου, λοιπόν, καταργούνται οι κατεύθυνσης και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών:
1ος κύκλος: Κλασσικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Λατινικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Λογοτεχνία ή Φιλοσοφία
2ος κύκλος: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Επιστήμη Υπολογιστών, Ειδικά Θέματα Μαθηματικών ή Ειδικά Θέματα Βιολογίας
3ος κύκλος: Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Εφαρμογές της Πληροφορικής, Οικονομία, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Ειδικά Θέματα Οικονομίας ή ΑΟΔΕ
Μεταξύ των τριών κύκλων δεν υπάρχουν κοινά μαθήματα επιλογής.
Τα μαθήματα γενικής παιδείας μειώνονται από 11 σε 4. Φεύγουν: Αρχαία, Φυσική, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα, Θρησκευτικά, και Κοινωνιολογία.
Μένουν: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική Αγωγή.
Υποχρεωτικά μαθήματα στον 1ο κύκλο είναι 5 και έξι είναι στον 2ο και στον 3ο κύκλο και οι ώρες διδασκαλίας 20. Το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας (γενικής παιδείας κύκλων και επιλογής) είναι 33, δυο περισσότερες από τώρα.
Η πρόταση της Επιτροπής για τα μαθήματα επιλογής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο όμως προβλέπονται τέσσερα μαθήματα επιλογής σε κάθε κύκλο, με κοινή ξένη γλώσσα.
Για τον 1ο κύκλο: Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, Ξένη Γλώσσα
Για τον 2ο κύκλο: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό, Ξένη Γλώσσα
Για τον 3ο κύκλο: Τεχνολογία και Ανάπτυξη, Ξένη Γλώσσα
Προϋπόθεση για να λειτουργήσει τμήμα ξένης γλώσσας να το έχουν επιλέξει τουλάχιστον οκτώ μαθητές.
Τι θα γίνει στη Β’ Λυκείου
Μετατρέπεται σε τάξη γενικής Παιδείας, χωρίς κατευθύνσεις ή κύκλους. Έχει μόνο δυο πακέτα επιλογής με δυο μαθήματα το καθένα, τα οποία παραπέμπουν στον παλιό διαχωρισμό του Λυκείου σε πρακτικό και κλασικό.
Οι μαθητές της Β’ Λυκείου μπορούν να επιλέξουν είτε Ειδικά Θέματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορία είτε Ειδικά Θέματα Μαθηματικών και Φυσικής.
Οι ώρες διδασκαλίας μειώνονται σε 33 (από 35) από τις οποίες οι 28 είναι για μαθήματα γενικής παιδείας.
Η Ερευνητική Εργασία διατηρείται, ενώ προστίθεται στο πρόγραμμα γενικής Παιδείας τα μαθήματα Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία.
Τι θα γίνει στην Α’ Λυκείου
Στο πρόγραμμα της πρώτης τάξης του Λυκείου προστίθενται δυο μαθήματα, Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία και 2η ξένη γλώσσα αυξάνοντας το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 32 που είναι σήμερα σε 34.
Το επαγγελματικό Λύκειο
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Γερμανία έχει προτείνει να χρηματοδοτήσει θέσεις εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις για απόφοιτους από τα ελληνικά Επαγγελματικά Λύκεια, με έδρα κατά προτεραιότητα στις περιοχές που έχει σχεδιαστεί να μπουν σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης όπως η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
Οι Γερμανοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προτείνει στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να αναλάβουν τη χρηματοδότηση της εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και να πληρώνουν τα έξοδα διαμονής σε νέους από την Ελλάδα ώστε να κάνουν την πρακτική τους σε γερμανικές επιχειρήσεις.
Αυτό που προωθούν οι Γερμανοί είναι το λεγόμενο διττό σύστημα (dualsystem) που συνδυάζει εκπαίδευση και απασχόληση. Πηγή  :    www.diaforetiko.gr

*** Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι τσιγγάνοι για κλοπές σε σπίτια στην Καλαμάτα :
 Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε οικίες στην Καλαμάτα ενώ για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο 16χρονοι τσιγγάνοι, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 23χρονο τσιγγάνο, συνεργό τους, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Καλαμάτας και αναζητείται.
Ειδικότερα, την 25-4-2013 το βράδυ, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους 16χρονους, κατά τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν οικία.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο, ενώ ο ένας 16χρονος, κατά τη σύλληψη του, δήλωσε ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με τον 23χρονο, είχαν διαπράξει επιπλέον και τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών στη Καλαμάτα Μεσσηνίας:
  • Την 22-4-2013 το βράδυ, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά-κοσμήματα, χρήματα, καθώς και προσωπικά έγγραφα.
  • Την 25-4-2013 το βράδυ, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά-κοσμήματα, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -5.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
 Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό του 23χρονου συνεργού τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

*** Νεκρός 52χρονος αγρότης στη Χώρα μετά από ανατροπή του τρακτέρ του :
 Χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 52χρονος , εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.


*** «Ξαναχτύπησαν» στον Ι.Ν. Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά :
 Δεν έχουν το Θεό τους οι κακοποιοί στα Φιλιατρά, που αλωνίζουν αδιακρίτως, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής «βεβήλωσαν», για άλλη μια φορά, τον Ιερό Ναό της Παναγίας Βλαχέρνας στο ομώνυμο πάρκο.
 Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, στόχος έγινε το εκκλησάκι της Παναγίας της Βλαχέρνας, όπου άγνωστοι, αφού λύγισαν και αποκόλλησαν κομμάτι από το σιδερένιο κάγκελο στο βόρειο παραθυράκι, το παραβίασαν και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο.
Ο δράστης, αφού ανακάτωσε τα συρτάρια χωρίς να βρει κάτι ενδιαφέρον, προσπάθησε στη συνέχεια να φύγει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας. Όμως, δεν κατάφερε να την ανοίξει, με αποτέλεσμα να βρει δρόμο διαφυγής πάλι από το παράθυρο, προκαλώντας ζημιές στον τοίχο και το στασίδι.
Από το ίδιο σημείο είχαν μπει περίπου πριν από ένα χρόνο, ενώ πριν από λίγες ημέρες την είχαν ξαναπαραβιάσει, όπως μας ανέφερε ο επιστάτης του πάρκου.
Απορίας άξιο, πάντως, παραμένει αυτό το επαναλαμβανόμενο γεγονός, για μία εκκλησία που λειτουργεί μόνο δύο φορές το χρόνο.
Ας ελπίσουμε αυτή να ήταν και η τελευταία φορά...
Πηγή: Filiatranet.gr
 
*** Ναυάγιο φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Μεθώνης - Δύο νεκροί και 8 αγνοούμενοι :
  Σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαπίστωση αν η βύθιση του πλοίου, εγκυμονεί κινδύνους για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και αν το φορτίο του είναι επιβαρυντικό ή τοξικό για την περιοχή, βρίσκεται ο δήμος, όπως δήλωσε μιλώντας πριν λίγο στην Ε.ΡΑ. Καλαμάτας, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
* Το Piri Reis που βυθίστηκε μετέφερε λιπάσματα κα εκφράζονται φόβοι για τις οικολογικές συνέπειες, αν και οι αρχές λένε ότι το βάθος της θάλασσας έιναι πολύ μεγάλο .
* Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ.Μουσουρούλης, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος, καθώς την ώρα της σύγκρουσης, ο πλοίαρχος του πλοίου που βυθίστηκε δεν βρισκόταν στη γέφυρα.
* Λίγο πριν τις 10 βρέθηκαν οι σοροί 2 άτυχων ναυτικών, 8 παραμένουν αγνοούμενοι. Τις σορούς των δύο ναυτικών, περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου Consouth.
* Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνoούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.
~ Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο PIRIREIS με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα. Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο PIRIREIS, με αποτέλεσμα και να αγνoούνται 10 άτομα από το πλήρωμά του.
~ Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 και ένα ελικόπτερο.-Πηγή: http://www.skai.gr/  .-
 
*** Αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας σχετικά με την «επένδυση» στην Ελαία :

 Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή της Τριφυλίας και όχι μόνο, η κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή της Ελαίας.
18 Δημοτικοί Σύμβουλοι ήδη ζητούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν για το τι πρόκειται να γίνει με το συγκεκριμένο θέμα.
Ακολουθεί η Αίτηση τους.
«Με δεδομένη την ελλιπή πληροφόρηση σχετικά με το είδος της 'επένδυσης' η οποία επιχειρείται στην περιοχή Ελαία-Αγιαννάκης από την Εταιρεία ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., ζητάμε την άμεση σύγκλιση Εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, με θέμα συζήτησης : 1) Την πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση από τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας και 2) Την λήψη απόφασης από το Σώμα, σχετικά με το αν αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής».
Την αίτηση, με αριθμ. Πρωτ. 9126, υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος) και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, και συγκεκριμένα οι: Αθανάσιος Πετρόπουλος, Σαράντος Κουκούμης (επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας), Γεώργιος Σαμπαζιώτης, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Ιωάννης Καλκαβούρας, Ιωάννης Αδρακτάς, Ιωάννης Βασιλόπουλος, Σταύρος Αντωνόπουλος, Σωτήρης Τσίγγανος, Ιωάννης Δριμής, Δημήτρης Σωτηρόπουλος (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας), Βασίλης Αθανασόπουλος, Σωτήρης Μπακούρος, Παναγιώτης Σταματελόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Ιωάννης Κατσαργύρης, Γεώργιος Γαλάνης, Μπέττυ Αργύρη.

*** Εδώ δεν μπορούμε τα βασικά, θέλουμε και τουρίστες;  :
 Ωραία τα πεζοδρόμια στη Φαρών, ωραία και τα λουλούδια της Ναυαρίνου, αλλά τι άλλο θα δουν οι τουρίστες στην πολυδιαφημισμένη πόλη μας;
Δρόμους με κρατήρες, διαβάσεις πεζών κλεισμένες από αυτοκίνητα και κάποιους να τους «χορεύουν», λες και επέστρεψαν οι πλούσιοι του χωριού από το εξωτερικό για να μοιράσουν λεφτά.
Δείτε μια φωτογραφία τού πώς ήταν χθες το πρωί το ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου ή θυμηθείτε τις φωτογραφίες που παρουσιάσαμε γύρω από το Μουσείο.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Καλαμάτα δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες. Ας δουν το θέμα αλλιώς, και μην περιμένουμε να τα φέρει όλα ένα καράβι, ένας δρόμος ή ένα αεροπλάνο.
Μπείτε για λίγο στη θέση ενός τουρίστα που «σκάει» στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο, μετά τι; 
Π.Μπ.

 *** Πεζοπόρος εντόπισε αυτοκίνητο με νεκρό σε χαράδρα στους 5 δρόμους :    
   
Αυτή την στιγμή άντρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να απεγκλωβίσουν νεκρό άντρα που έχει βρεθεί μέσα σε αυτοκίνητο σε γκρεμό της περιοχής των 5 δρόμων στην Εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης.
Ιατροδικαστής κατεβαίνει στη χαράδρα 200 μέτρων στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο με τη βοήθεια ανδρών της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αυτοκίνητο με το πτώμα εντοπίστηκε από πεζοπόρο ...
 
*** Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων από σήμερα  :
 Με διαφορετικό ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Δείτε πιο κάτω αναλυτικά το Πασχαλινό ωράριο
 Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 8:30-14:00 17:30-21:00
Μ.ΤΡΙΤΗ 8:30-14:00 17:30-21:00
Μ.ΤΕΤΆΡΤΗ 8:30-14:00 17:30-21:00
Μ.ΠΕΜΠΤΗ 8:30-14:00 17:30-21:00
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30-15:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 8:30-17:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 7-5-2013 ΚΛΕΙΣΤΑ (λόγω μεταφοράς της Πρωτομαγιάς).-
 
*** Τροχαίο στην Αιθαία με τραυματία :
 Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην εθνική οδό Καλαμάτας - Αθήνας στην περιοχή της Αιθαίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει ένας τραυματίας από τη σύγκρουση, πρόκειται για μια κοπέλα η οποία μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. 
 
*** Επαγγελματίες παραλιακής Αβίας «Ο Δήμος Δυτικής Μάνης είναι δύο ταχυτήτων»
  
  
  Αν τα λεφτά που δίνουμε στο Δήμο, τα διαθέταμε στην περιοχή, θα είχαμε κάνει θαύματα»
 «Θα ήμασταν ικανοποιημένοι, αν έκαναν έστω και μπαλώματα στο δρόμο»
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Αγνοημένοι αισθάνονται οι επαγγελματίες του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Ενότητας Αβίας, τονίζοντας ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης είναι πλέον δύο ταχυτήτων, με την περιοχή του Λεύκτρου να προηγείται με διαφορά.
«Η φυσική ομορφιά μάς σώζει ακόμα, όλοι οι άλλοι μας έχουν εγκαταλείψει», τόνισαν από την πρώτη στιγμή της συνάντησής μας.
Το δε έργο προστασίας του Ακρογιαλίου δεν έχει προχωρήσει όπως θα ήθελαν. Σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξή του, απομένουν λίγοι μήνες για τη λήξη της συμβατικής ημερομηνία ολοκλήρωσής του και με «το ζόρι» μπορούμε να πούμε ότι έχει υλοποιηθεί το 50% του φυσικού αντικειμένου. Έκδηλη, λοιπόν, η ανησυχία για το αν θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, ενώ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για την παραλία στο Ακρογιάλι που έχει εξαφανισθεί.
Επίσης, ο δρόμος Αρχοντικό – Κιτριές, από τα όρια δηλαδή που ξεκινά ο Δήμος Δυτικής Μάνης, είναι σε άθλια κατάσταση. Απαράδεκτο τον χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες, που έχουν «απεμπολήσει» πια το αυτονόητο, την επισκευή του σε όλο το μήκος, και δηλώνουν «ικανοποιημένοι» αν γίνονταν έστω «μπαλώματα». Αλλά ούτε αυτό έχει γίνει. Πέρυσι, επαγγελματίες και κάτοικοι εξασφάλισαν πίσσα και, ζητώντας εργάτη και φορτηγό από το Δήμο, κατάφεραν να κλείσουν κάποιες από τις λακκούβες.
Φυσικά, ούτε λόγος για πεζοδρόμια και φωτισμό.
Το ίδιο ισχύει και για τον καθαρισμό των πλευρών του δρόμου από χορτάρια. Ό,τι έχει καθαριστεί, όπως είπαν οι επαγγελματίες, είναι από τους ίδιους και τους κατοίκους.
  «Είμαστε αγνοημένοι»
Ο Γιώργος Γαϊτανάρος ιδιοκτήτης καταστήματος, ο Νότης Γεωργουλέας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, ο Αντώνης Κούτρης, ιδιοκτήτης καταστήματος, ο Γιώργος Κωστόπουλος, κάτοικος περιοχής και μέλος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οι Μιχάλης Παπουτσής, Δημήτρης Σκιάς και Κώστας Σαρρής, ιδιοκτήτες καταστήματος, μιλούν στο «Θάρρος» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όλοι είναι οι επαγγελματίες μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών, Εργαζομένων, Εστίασης και Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιοχής.
Ένα από τα γεγονότα που τους ενόχλησε πολύ, είναι η επίσκεψη πριν από λίγες ημέρες τουριστικών πρακτόρων, ως φιλοξενούμενων του Δήμου. «Τουριστική προβολή έχει ανάγκη όλος ο Δήμος. Δεν είναι μόνο η Καρδαμύλη και η Στούπα. Βγήκε μια ανακοίνωση ότι τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν τον τόπο μας και το είδαμε κάποιοι στις εφημερίδες. Κανείς μας δεν το ήξερε. Πού είναι η προβολή της περιοχής εδώ; Τους πήγαν Καρδαμύλη και Στούπα», σημείωσε ο κ. Γαϊτανάρος μαζί με τους άλλους επαγγελματίες.
«Τι να τους φέρει να τους δείξει εδώ; Από το απαράδεκτο οδικό δίκτυο μέχρι τις παραλίες που κοντεύουμε να χάσουμε;», συμπλήρωσε ο κ. Σκιάς.
«Μόνοι μας είμαστε. Ο τέως Δήμος Αβίας είναι παραμελημένος», σχολίασε ακόμη ο κ. Γαϊτανάρος, για να διορθώσει ο κ. Σκιάς και να συμφωνήσουν οι υπόλοιποι: «Δεν είναι παραμελημενος, αγνοημένος είναι».
«Αν τα λεφτά που δίνουμε στο Δήμο, τα διαθέταμε κατευθείαν στην περιοχή μας, θα είχαμε κάνει θαύματα», επισήμαναν.
  Χάλια δρόμος
Η κατάσταση του δρόμου προς την περιοχή χειροτέρεψε μετά και τα έργα πριν από 4 χρόνια για το δίκτυο αποχέτευσης. «Η αποχέτευση έχει τελειώσει εδώ και 4 χρόνια. Στις εκκλήσεις μας για το δρόμο έλεγαν ότι θα τελειώσει το έργο της αποχέτευσης και μετά. Τώρα, ότι θα γίνει το λιμενικό έργο, θα οριοθετηθούν τα πεζοδρόμια και θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος», παρατήρησε ο κ. Σκιάς.
«Αλλά ούτε στο δίκτυο αποχέτευσης έχουμε συνδεθεί», πρόσθεσε ο κ. Κούτρης και συνέχισε: «Πάθαμε οικονομικό κραχ τότε. Δεν περνούσε αυτοκίνητο. Τα τέλη, όμως, πληρώθηκαν κανονικά και ακόμα τίποτα Και φτάσαμε τώρα να έχουμε ένα δρόμο με λακκούβες. Ούτε τις λακκούβες κλείνουν. Μετά έχουν απαιτήσεις από εμάς να πληρώσουμε το ένα και το άλλο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ξεκινάει η σεζόν και το Ακρογιάλι είναι ακόμα έτσι. Έχει λιγότερη παραλία από πέρυσι».
«Τα παράπονα είναι πολλά από τον κόσμο. Καταρχάς “σπάνε” τα αυτοκίνητά τους για να έρθουν εδώ. Υπάρχει αυτή η ομορφιά, αλλά ο άλλος σκέφτεται τα έξοδα της βενζίνης, ότι θα ταλαιπωρηθεί με αυτό το δρόμο και δεν έρχεται. Η περιοχή χρειάζεται υποστήριξη. Επισκευή του δρόμου και καθημερινή καθαριότητα. Και εμείς οι κάτοικοι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο. Φταίμε κι εμείς, πρέπει να είμαστε πιο διεκδικητικοί. Να απαιτήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Κωστόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι πρόσθεσαν ότι ο καθένας πρέπει να φροντίζει το χώρο του.
Αρκετά πράγματα, όμως, γίνονται. «Τα χορτάρια έχουν γίνει δέντρα», όπως είπαν χαρακτηριστικά, «και κατέβηκαν οι κάτοικοι και τα έκοψαν».
Πέρυσι, ένας κάτοικος προσέφερε ένα φορτηγό πίσσα. «Ζητήσαμε και ο Δήμος έδωσε το φορτηγό, έναν εργάτη και έριξε την πίσσα. Μας έδωσε ο κάτοικος και κάποια σακουλάκια πίσσα, πήγαμε εμείς και τα ρίξαμε. Ούτε καν μπαλώματα έχουν γίνει. Δεν μπορεί να είναι παντού γούβες», τόνισε ο κ. Γεωργουλέας, συμπληρώνοντας ότι το δρόμο τον χρησιμοποιούν και πολλοί ποδηλάτες, με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους.
  Καθαριότητα
«Οι εποχές είναι δύσκολες. Για το Δήμο Δυτικής Μάνης δεν υπάρχουν λεφτά. Ωστόσο, ο Δήμος πρέπει να προσέξει την καθημερινότητα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ούτε αυτό. Ποια είναι η καθημερινότητα; Το σκουπίδι και η λακκούβα. Δεν μπορεί να μπαίνεις στο Ακρογιάλι και τις Κιτριές και να βλέπεις τίγκα το σκουπίδι. Όσο και να μην υπάρχουν λεφτά, αυτά πρέπει να γίνονται. Ο Δήμος πρέπει να ενεργοποιηθεί στην καθημερινότητα. Έχουμε χάσει τα αυτονόητα. Δεν μπορούμε να συζητάμε για τουριστική προβολή, όταν έχουμε μπροστά μας τα σκουπίδια», συνέχισε λίγο αργότερα ο κ. Γαϊτανάρος.
«Δρόμος και καθαριότητα είναι τα βασικά. Στην είσοδο και την έξοδο του χωριού τα σκουπίδια είναι σωρός. Πού και πού έρχονται και τα μαζεύουν, αλλά δε φτάνει», σημείωσε ο κ. Γεωργουλέας, λέγοντας ότι οι κάδοι είναι γεμάτοι εδώ και 10 ημέρες.
«Έχουμε εξαναγκαστεί να αγοράσουμε λάστιχα, για να πλένουμε το δρόμο από τον πυροσβεστικό κρουνό. Και επειδή χρησιμοποιούμε τον κρουνό, μας γίνονται και παρατηρήσεις. Πόσες φορές βγήκαμε με τα φτυάρια να καθαρίσουμε τα χαλίκια, όχι μπροστά από τα μαγαζιά μας, σε όλο το δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Σκιάς
 Έργα προστασίας
«Τώρα φτάσαμε στο σημείο που δεν υπάρχει καθόλου παραλία στο Ακρογιάλι. Αν δεν είχε  σταματήσει το έργο εξαιτίας οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, θα είχε προχωρήσει τώρα. Και η δίπλα παραλία, που ήταν ένα έργο τέχνης, μπαζώθηκε», τόνισε ο κ. Κωστόπουλος
«Σύμφωνα με τις υποσχέσεις, περιμένουμε ότι την καλοκαιρινή σαιζόν θα έχουν φτιαχτεί οι παραλίες. Περιμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις αυτές», συμπλήρωσε ο κ. Σκιάς.
Επίσης, ο κ. Κωστόπουλος παρατήρησε ότι, αν είχε οριοθετηθεί το ποτάμι της Σάντοβας, θα μπορούσαν να φτιαχτούν δύο γήπεδα και ένα μεγάλο πάρκινγκ, για να αποσυμφορηθεί η περιοχή το καλοκαίρι από τα αυτοκίνητα που σταματούν δεξιά και αριστερά και δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα.
«Για ποιο λόγο να έρθει κάποιος να κάνει διακοπές εδώ; Τι του προσφέρει το Ακρογιάλι; Να περπατήσει δεν μπορεί, πεζοδρόμια δεν έχει, φώτα δεν έχει, ένα γήπεδο αθλοπαιδιών δεν έχει, τώρα, όπως έγινε το πράγμα, ούτε να κολυμπήσει μπορεί. Τι να έρθει να κάνει κάποιος εδώ; Επειδή έχει το διπλανό μαγαζί ψάρι κι εγώ καφέ; Παντού τα βρίσκει αυτά κάποιος. Τι προσφέρει η περιοχή;» αναρωτήθηκε ο κ. Σκιάς και συμφώνησαν οι υπόλοιποι.
Κλείνοντας, οι επαγγελματίες εξέφρασαν και το παράπονο ότι ποτέ ο δήμαρχος δεν τους κάλεσε να μιλήσουν, ούτε τους έχει επισκεφθεί για να συζητήσουν τα προβλήματα της περιοχής.
 
*** Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν σήμερα Σαμαράς και Τατούλης :
 Συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας για τη συνάντηση:
Συνάντηση Σαμαρά Τατούλη για το σήμερα και το αύριο της Πελοποννήσου
 Ως εξαιρετικό momentum για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτηρίσθηκε η σημερινή πολιτική συγκυρία με τη συνύπαρξη των δύο Πελοποννησίων πολιτικών σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.
  Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύρια έμφαση στους οδικούς άξονες, τις λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.
  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.
  Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα οικονομίας, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, και η αξιοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καινοτομικών χρηματοδοτικών εργαλείων.
 
***
 
**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 :
 * http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
*
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημερωσης Τρίτη 02 Απριλίου 2013.-
*
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02Απριλίου 2013 .-
*
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-                                                                                    *  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                          http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                                             
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Απριλίου 2013 .-
~
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 07 Απριλίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η Εφημερίδα της Δευτέρας 08 Απριλίου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .- http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html  ,
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου 2013 .-              http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html ,
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία γιά όλους μας -Θέματα Υγείας Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 , ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά Λακωνίας.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Αρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html , Άρωμα ενημέρωσης Σαββατοκύριακου 13 και 14 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Ελεύθερες θέσεις -απόψεις -απόψεις Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/16-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα 16 Απριλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , ΜΙΚΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/24-2013.html  , Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 Το αγιάζι της εφημερίδας μας .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , ΑΘΩΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ - ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html  , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ : Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/3-27-2013.html , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 3 Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html , Σάββατο το αγιάζι της ενημέρωσης 27 Απριλίου 2013 ,-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/27-04-2013.html ,
ΟΙ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , Σάββατο 28-04-2013 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  28  Απριλίου 2013, Κυριακή των  Βαϊων  .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html  , Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k9plqenUJ90 , Παπά- Μιχάλης ΑΡΦΑΡΑ (Βυζαντινή ύμνοι) .- http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ydgBjkYnVEE   Μ. ΤΡΙΤΗ  ΑΡΦΑΡΑ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WwawmEUfIY Μ.Δευτέρα  Αρφαρά  18-04-2011 ,
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , Ι.Ν. Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών .-
827 .-  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ELC9bx33sYw , ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ Παπά- Μιχάλης .
825 .- http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών .-
~ ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html  , Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΟ :

~  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dxoAC-RylDg .-
~ http://www.youtube.com/watch?v=Xmp-tLBFV8Q&feature=player_embedded .-
 Δεν υπάρχουν σχόλια: