Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Πέμπτη  09 Μαϊου  2013 :
ΜΕΣΣΗΝΙΑ  2013
 
 
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Στη Μεσσήνη σήμερα ο Μ. Αγγελάκας :
  Συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, αλλά και αρμόδιους φορείς της περιοχής, θα έχει σήμερα ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας.
Στη συνέχεια ο κ. Αγγελάκας πρόκειται να επισκεφθεί το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης.  

***  Φεύγει το περίπτερο στη συμβολή των οδών Φραντζή & Αριστομένους :
 Διοικητική αποβολή μισθωτή περιπτέρου
 Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι η διοικητική αποβολή μισθωτή περιπτέρου στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Φραντζή.
Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας δημοτικής συμβούλου, Παν. Ντίντα, η άδεια ανακαλείται επειδή είχε παραχωρηθεί στη «δικαιούχο» βάσει ψευδών στοιχείων που είχε καταθέσει η ίδια στην αρμόδια υπηρεσία κατά τη χορήγησή της.
Κατόπιν αυτών καλείται ο μισθωτής της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου να το εκκενώσει εντός 30 ημερών, καθώς πλέον δεν υφίσταται άδεια εκμετάλλευσης περιπτέρου σε ισχύ.
Α.Π.

*** Προς πώληση ακίνητα του δημοσίου σε Πύλο, Μεσσήνη και Πεταλίδι :
  Μεταβίβαση ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ
 Κανένα δε βρίσκεται στο Δήμο Καλαμάτας
Κανένα από τα ακίνητα που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ με την απόφαση Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αριθ. 234, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1020 / τ. Β΄ / 25.4.2013 - δημοσίευση στις 7.5.2013), δε βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας.
Στο Νομό Μεσσηνίας περιλαμβάνονται τα εξής ακίνητα κυριότητας έως τώρα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση:
Έκταση 535.250 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Γιάλοβα – Λούρος του Δήμου Πύλου-Νέστορος (γη). Έκταση 3.400 τετρ. μέτρων στη θέση Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης (γη με κτίσμα). Έκταση 216.592 τετρ. μέτρων στη θέση Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης (γη).  Έκταση 19.588 τετρ. μέτρων στη θέση Φανάρι (στο Πεταλίδι) του Δήμου Μεσσήνης (γη με κτίσμα).
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με δηλώσεις του, ανέφερε πως οι μακρόχρονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απέδωσαν καρπούς, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας εξασφάλισε τη χρήση του ακινήτου του παλαιού νοσοκομείου, εκτάσεως 25 στρεμμάτων, όπου οι εργασίες μετασκευής του κεντρικού κτηρίου σε νέο δημαρχείο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
Ακόμη, διατηρήθηκε και επαναλειτούργησε το στρατόπεδο Παπαφλέσσα, ενώ «κρατάμε 48 στρέμματα στη Δυτική Παραλία, για την αναψυχή των πολιτών», όπως επισήμανε.

***Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών - Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ :
  Δεδομένης της άκαρπης συνάντησης που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί καλούνται σήμερα, Πέμπτη, να αποφασίσουν εάν θα απεργήσουν στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων «παραμένει αδιαπραγμάτευτη», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.
  «Κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς είναι οι μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αντιδρούν, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν.Παπαχρήστος.
«Με τις μειώσεις θα υπάρξουν μετακινήσεις χιλιάδων συναδέλφων σε άλλα σχολεία. Σε άλλες περιφέρειες. Θα υπάρχουν υποχρεωτικές μεταθέσεις» τονίζει και προσθέτει ότι το υπουργείο προωθεί και απολύσεις συμβασιούχων.
  Επιπλέον, αιτία πολέμου για τους καθηγητές αποτελεί και η αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα.Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις.
Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, η ΟΛΜΕ τόνισε ότι «σε όλα τα βασικά ζητήματα» για τους καθηγητές «δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εμμένει στις αρχικές της θέσεις.
«Σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου τα οποία παρουσιάσαμε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Επί της ουσίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην αρχική τοποθέτησή της. Υπ' αυτή την έννοια, δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.
Εντούτοις ο υπουργός διεμήνυσε ότι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων «παραμένει αδιαπραγμάτευτη», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της επιστράτευσης, σε περίπτωση που τελικά οι καθηγητές προχωρήσουν σε απεργία.
«Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη, με δεδομένη την εθνική ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα σε αλλά μετρά που πήραμε, πήραμε και αυτό της αύξησης του ωραρίου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως, από 21 σε 23 ώρες.
»Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των περιστάσεων θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια. Πάντως ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο: Η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τους μαθητές του, τον μόχθο τους, και τα όνειρα τους» είπε ο υπουργός.
Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησής με τον υπουργό Παιδείας και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν τελικά απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, απάντησε πως «είναι προφανές ότι όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά», ενώ ερωτηθείς για το τι θα πράξουν οι καθηγητές μπροστά σε μια ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση είπε:
«Οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση. Σε τελική ανάλυση, αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να μας φορέσει χακί, οι καθηγητές θα γυρίσουν στα σχολεία με ψηλά στο κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτάνε τους συναδέλφους στα μάτια». Οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά 2 ώρες την εβδομάδα, αλλά και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις.
  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Γιατρεύουν τις πληγές πέριξ της Κολοκοτρώνη  :
  ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΦΙΑΛΗ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
 Ισχυρή έκρηξη πρωί του Μ. Σαββάτου σε κατάστημα στην οδό Κολοκοτρώνη
 Ευτυχώς χωρίς τραυματίες, αλλά με πολλές υλικές ζημιές
  Των Βίκυς Βετουλάκη, Χάρη Χαραλαμπόπουλου   
Πρωί Μεγάλου Σαββάτου, ώρα 9.05. Μια ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει το κέντρο της Καλαμάτας. Τζαμαρίες γίνονται θρύψαλα, προϊόντα εκτοξεύονται στο δρόμο και από καθαρή τύχη οι ζημιές είναι μόνο υλικές. Ένας πεζός τραυματίζεται ελαφρά από τα θραύσματα και διακομίζεται στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ένας καταστηματάρχης υπέστη σοκ από όσα είδε κι έζησε.
Οι πρώτες στιγμές είναι συγκλονιστικές και θυμίζουν κάτι από το «σημείο μηδέν», αφού καπνός και σκόνη αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Συναγερμοί αυτοκινήτων και καταστημάτων δημιουργούν απόκοσμες συνθήκες. Κι όταν όλα ξεκαθαρίζουν, διαπιστώνεται ότι πηγή της έκρηξης είναι ένα εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας επί της οδού Κολοκοτρώνη, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή προπανίου από μία εκ των δύο φιαλών, προκειμένου να γίνεται επεξεργασία μετάλλων για την παραγωγή κοσμημάτων.
Συνολικά, από την έκρηξη ζημιές υπέστησαν 21 καταστήματα, εκ των οποίων στα τρία (το εργαστήριο και τα δύο παραπλεύρως αυτού) η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Επίσης, σοβαρές ζημιές υπέστησαν δύο αυτοκίνητα, αλλά και μία μοτοσικλέτα.
Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα ερευνά τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες εξερράγη η φιάλη προπανίου, ενώ αναμένεται και το αναλυτικό πόρισμα των πυροτεχνουργών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Μαρτυρία πυροσβέστη που μπήκε πρώτος στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κάνει λόγο για ανοικτή βαλβίδα στη φιάλη προπανίου, ενώ οι πυροτεχνουργοί δεν εντόπισαν υλικό ή άλλα στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.
Όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία παραπέμπουν σε ατύχημα, ενώ το υλικό που συγκεντρώθηκε βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Με την ολοκλήρωση των ερευνών και τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων, η δικογραφία που σχηματίζεται θα σταλεί στην Εισαγγελία Καλαμάτας.
Οι καταστηματάρχες προσπαθούν 
Καταστηματάρχες της περιοχής, που γειτνιάζουν με το εργαστήριο, δοξάζουν την τύχη τους που δεν είχαν ανοίξει νωρίτερα τα καταστήματά τους.
Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, με άλλα λόγια, αφού καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν.
Συνεργεία τεχνικών προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν χθες τις ζημιές, κάτι που συνέβαινε τόσο στην Αριστομένους όσο και στην Κολοκοτρώνη, αλλά και στη στοά Λόντου, ενώ κάποιοι άλλοι καταστηματάρχες είχαν ήδη ξαναθέσει σε λειτουργία τα καταστήματά τους.
Ο κ. Γ. Μέλλιος διατηρεί φωτογραφείο στην οδό Αριστομένους, αλλά η πίσω πλευρά του καταστήματός του εφάπτεται με το εργαστήριο. «Προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας», λέει, εκτιμώντας ότι οι ζημιές στο κατάστημα, στον εξοπλισμό και τα εμπορεύματά του (φωτογραφικές μηχανές, φακοί κ.λπ.) ανέρχονται στις 120.000 ευρώ. Και είναι λογικό, αφού το ωστικό κύμα έριξε τη μεσοτοιχία που χώριζε τα δύο καταστήματα, προκαλώντας ζημιές σε οτιδήποτε βρισκόταν εκεί μέσα. Εξέφρασε το παράπονό του πως δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον από κανέναν για την τύχη των καταστημάτων, μετά το Μεγάλο Σάββατο, υπολογίζοντας ότι ο χρόνος για την επαναλειτουργία του καταστήματός του θα είναι δύο εβδομάδες περίπου.
Δίπλα του το κατάστημα υποδημάτων του κ. Ι. Λαφαζάνου. Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος, σπάζοντας τις τζαμαρίες και καταστρέφοντας κάποια υποδήματα που βρίσκονταν στη βιτρίνα. «Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα ηρεμήσουμε», είναι το ελπιδοφόρο του μήνυμα, αφού οι ζημιές που προκλήθηκαν αποκαταστάθηκαν από την Τρίτη του Πάσχα και το κατάστημα λειτουργούσε από χθες κανονικά.
Στη στοά Λόντου, συνεργείο τεχνικών προσπαθεί να διορθώσει τα προβλήματα της έκρηξης στο RAMSES BAZAAR. Η Νίκη Πετροπούλου – ελ Χοσάρι ό,τι είχε φθάσει στο κατάστημα και προετοιμαζόταν να το ανοίξει. «Ακούστηκε ισχυρότατος κρότος και βρέθηκα έξω, στο δρόμο μαζί με τα σπασμένα τζάμια από το κατάστημα. Θα μπορούσα να είχα γίνει χίλια κομμάτια με τη σπασμένη τζαμαρία. Ευτυχώς, δεν έπαθα κάτι, πέραν της μεγάλης ταραχής, που με ανάγκασε να επισκεφθώ γιατρό. Ένιωσα την ίδια ακριβώς ταραχή με εκείνη των σεισμών του ’86», μας είπε και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές και το κατάστημα να λειτουργήσει ξανά. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα ζητήματα, καθώς το κατάστημα ήταν ανασφάλιστο το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
Αν συνυπολογίσουμε δε ότι οι καταστηματάρχες περίμεναν με ανυπομονησία το Μεγάλο Σάββατο για κάποια επιπλέον χρήματα πέραν των συνηθισμένων, η έκρηξη τους έφερε ξανά πίσω. «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει δημόσια προληπτική ασφάλεια κι έλεγχος στα καταστήματα, αν υπάρχει άδεια για κάθε εργαστήρι να δικαιολογεί τον όποιο τέτοιο εξοπλισμό. Ό,τι έγινε ήταν αφορμή να αποκαλυφθεί η αδιαφορία και η απάθεια του λαού, που έχει εθιστεί να παραμένει έτσι στα γεγονότα», σημειώνει και εκφράζει τα παράπονά της. «Αυτές τις ημέρες δεν ήρθε ούτε ένας υπεύθυνος, αν και δεν υπάρχουν υπεύθυνοι, μόνο ανεύθυνοι, έστω για να μας εκφράσει τη συμπαράστασή του. Χθες (Τρίτη του Πάσχα), όλη η περιοχή ήταν γεμάτη γυαλιά και εμείς προσπαθούσαμε να καθαρίσουμε. Ήρθε ο κόσμος να δει το αξιοθέατο, ενώ ενοχλούνταν όταν σηκώναμε σκόνη στην προσπάθειά μας να σκουπίσουμε. Κι όχι μόνο αυτό, παλεύαμε μόνοι μας. Δεν ήρθε ούτε ένα συνεργείο από το Δήμο να μας βοηθήσει, για όσο μπορούσε. Με άλλα λόγια, ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν απών…», λέει και η φωνή της σταματά, την ίδια ώρα που βουρκώνουν τα μάτια της.
Από την πλευρά του, ο Δημ. Φίλντισης από το «Αερικόν» σχολίασε πως το κατάστημα δεν έχει υποστεί υλική ζημιά, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για ηθική. «Το νέο κατάστημα απέναντί μας άνοιξε τη Μεγάλη Πέμπτη και όλο αυτό το διάστημα ετοιμαζόταν. Έτσι, ενώ περιμέναμε τις ημέρες που ακολουθούσαν για να ξαναφέρουμε κόσμο στη στοά, ήρθε η έκρηξη και τώρα πάλι από την αρχή», παρατήρησε.  
Αυτόπτες μάρτυρες
Την έκρηξη βίωσε και η Μπάρμπαρα Κόναρ, που βρισκόταν την ώρα εκείνη στο κατάστημα «Αερικόν». «Ήταν ένας μεγάλος θόρυβος, απερίγραπτος. Κουνήθηκαν όλα και στη στιγμή κατέρρευσαν τζαμαρίες. Τη στιγμή εκείνη βρισκόμουν έξω, βλέποντας την κυρία Νίκη από δίπλα, να έχει ανοίξει το μαγαζί της, τον κύριο Αριστείδη στη γωνία (της στοάς Λόντου με την Κολοκοτρώνη) και τον κύριο Λαφαζάνο, αλλά και δύο κοπέλες από το απέναντι μαγαζί, και μετά το θόρυβο ισοπεδώθηκαν όλα», μας είπε.  
Από καθαρή σύμπτωση δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά ο κ. Ι. Ζούργιας, σε αντίθεση με το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το εργαστήριο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο γιος του σπουδάζει στην Καλαμάτα και κατοικεί στην περιοχή. Όπως είπε στο «Θ», ήθελε να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο προς το σταθμό του ΚΤΕΛ και επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τη γυναίκα του. Όμως, υπήρχε κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας και επέστρεψε στο σπίτι. Την ώρα που βρισκόταν στην είσοδο έγινε η έκρηξη. «Είδα ένα σύννεφο σκόνης να ανεβαίνει ψηλά, το αυτοκίνητό μου στη μέση του δρόμου και τζάμια να σπάνε. Γλύτωσα από θαύμα. Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με το τηλέφωνο, θα είχα σκοτωθεί», σημείωσε εμφανώς σοκαρισμένος. 

*** Με 5.400 ευρώ πλήρωσε τον ξυλοδαρμό της αστυνομικού ο 25χρονος τσιγγάνος :
  ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 «Κουδούνισε» ο 25χρονος τσιγγάνος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της αστυνομικού το Μεγάλο Σάββατο στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, από την απόφαση χθες το μεσημέρι του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου και οδηγήθηκε.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Όμως, λόγω της απαξίας της πράξης, όπως αιτιολόγησε η πρόεδρος, δεν του έδωσαν 3ετή αναστολή, αν και υπήρχε η δυνατότητα, αλλά επέβαλαν εξαγορά αντί 10 ευρώ ημερησίως. Συνολικά, για να μην πάει φυλακή, η ποινή αντιστοιχεί σε 5.400 ευρώ, τα οποία και πρέπει να πληρώσει.
  Της επιτέθηκαν
Όλα ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο, όταν το κέντρο της Αστυνομίας δέχθηκε κλήση από ιδιώτη για κλοπή στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών.
Η αστυνομικός του Α.Τ. περιφερείας πήγε στο σημείο όπου ο ιδιώτης της κατήγγειλε κλοπή  αντικειμένων από την περίφραξή του. Τη στιγμή που η αστυνομικός κατέγραφε το συμβάν, κατέφτασαν στο σημείο τρία αυτοκίνητα με τσιγγάνους, οι οποίοι άρχισαν να λογομαχούν και να επιτίθενται στον καταγγέλλοντα. Η αστυνομικός προσπάθησε να επέμβει και, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, δέχθηκε χτυπήματα από τρεις τσιγγάνους.
Η αστυνομικός με ελαφρά τραύματα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, απ’ όπου μετά τη διενέργεια εξετάσεων πήρε εξιτήριο, λίγες ώρες αργότερα. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή διαδικασία στο Δικαστήριο, θα γίνουν κι άλλες εξετάσεις, καθώς δέχθηκε χτυπήματα και στο κεφάλι.
  Στο Αυτόφωρο
Ο 25χρονος τσιγγάνος συνελήφθη από την Αστυνομία, ενώ καταζητούνται άλλοι δύο τσιγγάνοι για την επίθεση κατά της αστυνομικού. Χθες ο νεαρός τσιγγάνος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ισχυρίσθηκε ότι δε χτύπησε την αστυνομικό, αλλά προσπάθησε να επέμβει για να τη σώσει. Όμως, δεν έγινε πιστευτός από το Δικαστήριο και καταδικάσθηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, με την Έδρα να μη δέχεται να δοθεί 3ετή αναστολή στην ποινή του.
Μάλιστα, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε η ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, τελικά το δικαστήριο διπλασίασε το ποσό στα 10 ευρώ.
Με αφορμή το επεισόδιο αυτό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος παρευρέθη χθες στο δικαστήριο, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της μεγάλης έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στις Αστυνομικές Διευθύνσεις.
«Τα επαρχιακά τμήματα, αλλά και της περιφέρειας, στην ουσία λειτουργούν με ένα άτομο. Και ένας αστυνομικός έξω εγκυμονεί κινδύνους. Απόδειξη το πρόσφατο περιστατικό στον Άγιο Κωνσταντίνο με τη συναδέλφισσά μας. Επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι πλέον ο αστυνομικός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει μόνος του να επιλαμβάνεται κανενός επεισοδίου, γιατί όσο απλό και αν φαντάζει, δεν ξέρουμε τι κινδύνους κρύβει. Όσο περνάει από το χέρι μας, θα προσπαθήσουμε, αν δεν υπάρχει δυνατότητα να βγαίνουν δύο αστυνομικοί μαζί, ένας να μη βγαίνει έξω. Αυτή είναι η πρότασή  μας. Επειδή πράγματι όπου υπάρχουν Ρομά αρχίζουν τα προβλήματα και η παραβατικότητα αυξάνεται, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε οι συνάδελφοι που μετακινούνται στην Κόρινθο να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους» σχολίασε. 

*** Ωρολογιακή βόμβα στον Ταΰγετο :
  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 5.000 ΣΚΟΥΠΙΔΟΔΕΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ
 Αυτοψία χθες στο χώρο από Δημοτική Αρχή, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων
 Ενημερωτική επίσκεψη στο χώρο του σκουπιδότοπου στη «Μαραθόλακκα» πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θαν. Βασιλόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και μέλη παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία «RAM» πράγματι εργάζεται για την επεξεργασία των σκουπιδοδεματίων, όχι όμως με την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που επιθυμεί ο Δήμος. Άφησε να εννοηθεί ότι, εάν δεν επιταχυνθούν οι ρυθμοί, τότε ο Δήμος θα αποβάλει την εταιρεία και θα αναλάβει ο ίδιος την απομάκρυνση και επεξεργασία των σκουπιδοδεματίων. Η δε δαπάνη θα καλυφθεί από τα χρήματα που υπάρχουν και προορίζονταν για τη «RAM», εφόσον έφερνε εις πέρας τη συγκεκριμένη εργασία.
Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των σκουπιδότοπων προχωρούν ικανοποιητικά, γι’ αυτό πρέπει να εκκενωθεί η «Μαραθόλακκα», ώστε να ενταχθεί και αυτή στο σχετικό πρόγραμμα.
Κατά την εκτίμηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, αυτή τη στιγμή στη «Μαραθόλακκα» βρίσκονται περισσότερα από 5.000 σκουπιδοδεμάτια, αν και η «RAM» ισχυρίζεται ότι είναι περίπου 3.000.
Ο δε Δήμος Καλαμάτας με εξώδικη πρόσκληση έχει καλέσει τη «RAM», στην οποία έχει αναθέσει την επεξεργασία των απορριμμάτων, να απομακρύνει τα σκουπιδοδεμάτια εντός 20 ημερών.
Να σημειωθεί πως ο αντιδήμαρχος συνοδεύτηκε στη «Μαραθόλακκα» από το διευθυντή Καθαριότητας και την προϊσταμένη του Τμήματος Κομποστοποίησης και Ανακύκλωσης, Γιάννη Παπαδόπουλο και Κοκκωνία Γιαννοπούλου αντιστοίχως, τον Γιώργο Νταγιόπουλο από τη μείζονα μειοψηφία και τον Γιάννη Θεοφιλόπουλο από το «Δίκτυο».  Α.Π.

***  «Ούτε στην Ελαία ούτε πουθενά άλλες επενδύ$ει$ όπως του Παππά!» :  
 
  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Μαζική ήταν η κινητοποίηση στην Ελαία, την Τρίτη, με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας, για την προστασία του δάσους απέναντι στην προωθούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών! Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, σύλλογοι και απλοί πολίτες γιόρτασαν τη – μεταφερθείσα – Πρωτομαγιά στο δάσος της Ελαίας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και στέλνοντας, προς κάθε κατεύθυνση, ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στην τσιμεντοποίησή του! Παράλληλα, διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες, ενώ κουβέντιασαν για την κλιμάκωση του αγώνα τους.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση μελών του Συλλόγου Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας για αξιοποίηση του δάσους με ένταξή του στο Πράσινο Ταμείο – θέμα το οποίο έθεσαν υπόψη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μπασδάνη, ώστε ο Δήμος Τριφυλίας να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
  Δηλώσεις
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ελαιωτών Τριφυλίας «ΤΟ ΜΠΟΥΖΙ», Ντίνα Κάππου, τόνισε: «Έχουμε μαζευτεί εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία μεθοδεύεται να γίνει στην περιοχή μας, με διαδικασίες που, αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι δεν είναι τόσο διαφανείς. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μέχρι και για διαπλοκή, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις με τις συνεδριάσεις στο Δήμο Τριφυλίας και την απόφαση της Πέμπτης, η οποία πιστεύω ότι είναι σταθμός.
Αυτό που επιδιώκουμε ως σύλλογος είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και ο ντόπιος του χωριού, να ευαισθητοποιηθεί και να είναι κοντά μας, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Η συγκεκριμένη επένδυση θεωρούμε ότι δε θα βοηθήσει την περιοχή μας.
Βρισκόμαστε σε μια κρίση και ταλανίζεται ο απλός κόσμος που δε βρίσκει δουλειές. Θα πρέπει, όμως, να υπάρξει σύνεση, να επικρατήσει η λογική. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε κάποια πράγματα!».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας, Χρήστος Ντρούλιας, επισήμανε: «Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, όπως τη θυμόμαστε από παιδιά, δείχνει ότι το δάσος είναι ταυτισμένο με τις εκδηλώσεις του κόσμου».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης ανέφερε: «Δεν είναι μια απλή διαμαρτυρία, είναι η έκφραση της βούλησης να αποτρέψουμε ένα έγκλημα. Να αποτραπεί αυτό το έγκλημα, το οποίο συνίσταται στο να κερδίσουν κάποια λεφτά παραπάνω κάποιοι άνθρωποι που είναι πολύ πλούσιοι, και καταστρέφουμε αυτό τον κοινό πλούτο που είναι το δάσος, αυτό το μοναδικό μέρος. Ο κόσμος είναι εδώ για να δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτοί που θέλουν δήθεν να κάνουν επενδύσεις, που δεν είναι επενδύσεις βέβαια, είναι ανεπιθύμητοι. Όλοι μαζί δηλώνουμε ότι αυτό το έγκλημα θα το αποτρέψουμε, το δάσος, αυτή η περιοχή, ανήκει στους κατοίκους, ανήκει σε εμάς, στα παιδιά μας και κανένας δεν μπορεί για να κερδοφορήσει ή για να κάνει μια επίδειξη πλούτου, και μιλάω για τους 40 - 50 που θα έρθουν εδώ για να φτιάξουν μια βίλα, κανένας δεν μπορεί να το καταστρέψει. Βέβαια, δεν είναι θέμα μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Πολιτείας γενικότερα. Θεωρώ ότι ανήκει και σε εμάς, τους βουλευτές, να φέρουμε αυτό το θέμα και σε εθνικό επίπεδο. Και πιστεύω ότι έχουμε τα μέσα, εφόσον κινητοποιηθούμε, να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Μπουζαίος, Δημήτρης Δράκος, σημείωσε: «Η φύση είναι απαράμιλλη, αριστουργηματική, έχει φτιάξει από μόνη της τις υποδομές και τις προδιαγραφές της ανάπτυξης. Εμείς όλοι πρέπει να σεβαστούμε αυτό το μήνυμά της! Νομίζω ότι η συνάντησή μας αυτή, που έχει διαφορετικές και πολυποίκιλες αφετηρίες, πρέπει να συνυπάρξει σε αυτό τον άξονα: σεβασμός της φύσης, του περιβάλλοντος, μέσα από την ανάπτυξη και την προοπτική, και φυσικά τη συνύπαρξη της ανθρώπινης κοινωνίας».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Γόντικας, επισήμανε: «Είναι πολλά τα συμφέροντα, είναι πολλά τα λεφτά, γερές οι πλάτες πίσω από αυτή την τουριστική επένδυση, που θα τσιμεντοποιήσει την περιοχή, και για αυτό οι κάτοικοι δεν μπορούν να δείξουν καμία επανάπαυση. Είναι, βεβαίως, πολύ σημαντικό ότι κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούν τα πράγματα να ανατραπούν! Εμείς λέμε καθαρά: τέτοια μεγαθήρια τουριστικά, επενδυτικά, που θα γεμίσουν τη Δυτική Πελοπόννησο, θα καταστρέψουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Οι εργάτες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα, φέρνουν τα συνεργεία τους. Ο κόσμος τριγύρω δεν πρέπει να περιμένει τίποτα, έχουν τα βραχιολάκια, είναι κλειστά κλαμπ, κλειστά μεγαθήρια, που κλείνουν και τις θάλασσες. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Κώστα Κόλλια που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τόνισε: «Είμαστε εδώ σε μια μέρα γιορτής, μαζί με την τοπική κοινωνία, συγκροτώντας ουσιαστικά μια δύναμη αποτροπής και ανατροπής ταυτόχρονα αυτών των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία ευαγγελίζονται με το δικό τους τρόπο την ανάπτυξη.
Είμαστε εδώ! Θα συνεχίσουμε σε αυτό το μετερίζι, θα εκπέμπουμε πάντα και θα δηλώνουμε το αγωνιστικό μας “παρών”, μέχρι να δικαιωθούμε εμείς και η τοπική κοινωνία!».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε: «Ήρθαμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το έκτρωμα που πάει να γίνει με τη λεγόμενη επένδυση του μεγαλοεφοπλιστή σε αυτή την περιοχή, που είναι ένας τόπος που θα καταστραφεί τελείως αν πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση.
[…] Θα αποκλειστεί ένας χώρος τεράστιος που πρέπει να ανήκει σε όλους τους πολίτες. Είναι προστατευόμενες περιοχές. Πρέπει ο λαός της περιοχής να θέσει και το θέμα της κρατικοποίησης της περιοχής. Ανήκε παλιά στο λαό και πρέπει και σήμερα να αποδοθεί στους κατοίκους».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη επιλαχούσα βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, Ιωάννα Μαραβελή, σχολίασε: «Η τοπική κοινωνία αποφάσισε να είναι ενάντια στην ερημοποίηση του δάσους της Ελαίας! Γιατί για εμάς ερημοποίηση είναι η οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση της περιοχής. Είμαστε εδώ, συγκεντρωμένοι, κόσμος από όλες τις παρατάξεις, κι αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους, και είμαστε ενάντια στις “επενδύσεις” που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, που τις έχει αφήσει ανεξέλεγκτες». 

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα  :

Αγώνας  μπαράζ  γιά  6η  θέση : Γήπεδο  Πανιωνίου - Ν. Σμύρνη  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -  ΞΑΝΘΗ     3-0 ,  (1-0) .- ^
Τα  γκόλ : 27΄ Ζέκα , 61΄ Ζέκα , 76΄ Φιγκερόα , .-
Διαιτητής : Θάνος , ...
Κάρτες :  40΄ κόκκινη  Ντιέ , κίτρινη : Σεϊταρίδης , Μαρίνος, .-
Οι ενδεκάδες:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Ζέκα(Κατσιγιάμα), Φιγκερόα(Φορμαρόλη), Σο, Μπαρμπαρούσης, Μαρίνος, Λαγός, Ντίνας(Εσπάρτα) , Τριανταφυλλόπουλος , 
Ξάνθη: Λόντιγκιν, Λέιτε, Μαρίν(Ντάνι), Μάνταλος(Ονουάτσι), Φλίσκας, Κομεσίδης, , Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Σολτάνι (Σμίθ) , Μάρτινς ,

*** Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης βρίσκονται ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Νίκος Νταμπίζας
***Επεισόδια πριν τη σέντραΕπεισόδια σημειώθηκαν περίπου μια ώρα πριν τη σέντρα, όταν οπαδοί του Πανιωνίου είχαν στήσει ενέδρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σε οπαδούς του Παναθηναϊκού που πήγαιναν στο γήπεδο με μηχανάκια. Έτσι άρχισαν τα... όργανα με ανταλλαγή καπνογώνων και αντικειμένων, με την επέμβαση της αστυνομίας να ηρεμεί τα πνεύματα.
*** ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ  3-0 ,
Βίντεο :Αγώνας μπαρά  γιά 6η θέση- Δηλώσεις και  τα γκόλ :
:~  http://www.youtube.com/watch?v=7Yh-3SsZtYU&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w

~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ  3-0 .  Τα δύο γκόλ του δεύτερου ημιχρόνου , αγώνας μπαράζ :Βίντεο ,
http://www.youtube.com/watch?v=dblAnosRDCI&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w ,


*** ΠΑΟ   - ΞΑΝΘΗ  3-0  μπαράζ  γκόλ Φιγκερόα : http://youtu.be/CiS6u0YY0mk ,

*** ΠΑΟ -  ΞΑΝΘΗ  3-0  μπαράζ  2ο γκόλ Ζοζέ Ζέκα : http://youtu.be/PmaFmtc8PW0 ,

*** ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ  3-0 μπαράζ ,  9-5-2013 : http://youtu.be/M8nH8t1VY0w ,

*** Για  την Α1  στο  Ελληνικό μπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΚΑΒΑΛΑ  95-73 .- ^
***
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  :

~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή   26 Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , ΑΘΩΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ - ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 .-  
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html  , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ : Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/3-27-2013.html , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 3 Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html , Σάββατο το αγιάζι της ενημέρωσης 27 Απριλίου 2013 ,-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/27-04-2013.html , ΟΙ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , Σάββατο 27-04-2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  28  Απριλίου 2013, Κυριακή των  Βαϊων : 
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html  , Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/30-2013.html ,Μ.  ΤΡΊΤΗ 30  Απριλίου  2013 το  αγιάζι  της  ενημέρωσης.-

*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :
~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
~
***  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ
Νομίζω ότι έχει γίνει τροχοπέδη και παραπλανά τη σκέψη μας η μεγαλοποίηση των δηλώσεων των διαφόρων επωνύμων διάσημων προσώπων όπως καθηγητών πανεπιστημίων κλπ. και η ταυτόχρονη υποβάθμιση της γνώμης των απλών ανθρώπων!! Κοιτάζουμε διαρκώς να συντασσόμαστε με τα λόγια τους και παραβλέπουμε τα κοινωνικά και προσωπικά τους έργα! Ξέρουμε την παροιμία "δάσκαλε που δίδασκες..." αλλά τιμούμε αδιακρίτως τον κάθε δάσκαλο αρκεί να είναι δάσκαλος και να μην είναι αγρότης, και ξεχνάμε τα έργα του και το "...και λόγια δεν εκράτεις". Έτσι χωρίς δική μας γνώμη, χανόμαστε χειρότερα στο λαβύρινθο...   Α.Χ.Γ.  Αρφαρά  Μεσσηνίας  2013 .-


*** ·         Ξενάγηση στις πηγές Αγίου Φλώρου
 
Ξενάγηση στις πηγές Αγίου Φλώρου
Ένα από τα πιο γνωστά, όμορφα και ιδιαίτερα χωριά της Μεσσηνίας, ο Άγιος Φλώρος, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλους όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη πόλη, το καθημερινό στρες και το καυσαέριο. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Παμίσου, το γραφικό και καταπράσινο αυτό χωριό σας περιμένει να απολαύσετε τις ομορφιές του.
Ο Άγιος Φλώρος βρίσκεται μόλις 20 χλμ βορειοδυτικά της Καλαμάτας και έχει 294 κατοίκους. Έχει ως σήμα κατατεθέν τον ποταμό Πάμισο και τον ιστορικό πλάτανο, ο οποίος συνδέεται με σοβαρά ιστορικά γεγονότα της περιοχής κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Το όνομα του χωριού οφείλεται σε ένα ξωκλήσι των Αγίων Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου, το οποίο ήταν χτισμένο κοντά στον σημερινό ναό Αγίου Φλώρου.
Στις πηγές του Αγίου Φλώρου η φύση οργιάζει! Ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά ξεπροβάλλει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Στην περιοχή υπάρχει, επίσης, ιχθυοτροφείο, στο οποίο καλλιεργούνται πέστροφες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε στο εξοχικό κέντρο το οποίο βρίσκεται εκεί.
Δείτε παρακάτω λίγες εικόνες του χωριού του Αγίου Φλώρου και του ποταμού Παμίσου, οι οποίες σίγουρα θα σας πείσουν να επισκεφθείτε την περιοχή. Άλλωστε, μιλάμε για απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα και δύο ωρών από την Αθήνα. Ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο... Φωτό κ βίντεο:Facebook -YouTube:πηγές Αγίου Φλώρου
ΡΟΜΑΝΤΖΑ
ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ- ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σε ένα από τα πιο ωραία φυσικά τοπία της Μεσσηνίας , στο χωριό Άγιος Φλώρος, διπλα στις πηγές του ποταμού παμισου, δημιουργήσαμε το ιχθυοτροφειο πεστροφας και το εξοχικό κέντρο "Η Ρομάντζα".
Περιηγηθειτε στις όχθες του ποταμού Παμισου και ελάτε να απολαύσετε την πεστροφα ψημενη με τέχνη η καπνιστη αλλά και άλλες υπέροχες γεύσεις της κουζιινας μας!
Απολαυστε ακόμα κάτω από τα πλατάνια τον καφε και το παγωτό σας...
Ιδανικό περιβάλλον για γάμους,βαπτισεις και για όλες τις εκδηλωσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό μας χώρο σε προσιτές τιμές!
Χειμερινή περίοδος : Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
Καλοκαιρινή περίοδος :Κάθε Βράδυ
Η ΡΟΜΑΝΤΖΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟΣ ΗΛΙΑΣ
Τηλ: 2721052394-Κιν :6974054507
ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Facebook k YouTube : Πηγές Αγίου Φλώρου
***

~**  MAS  ΓΡΑΦΟΥΝ :
Οι πράξεις της εξύβρισης και της απόπειρας σωματικής βλάβης είναι πλημμελήματα διωκόμενα απολύτως κατ΄ έγκληση, δηλαδή πλημμελήματα που διώκονται μόνο αν το επιθυμεί ο αμέσως παθόντας από την πράξη και το επιδιώξει αυτό με έγκληση που υποβάλλεται κατά τις διατυπώσεις της ποινικής δικονομίας.
Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναρτήθηκε την 3-5-2013 η παρακάτω είδηση που στη συνέχεια αναδημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά, ιστοσελίδες):
"Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάζει, άμεσα στην Βουλή,τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή, σχετικά με την χθεσινή επίθεση,σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη. Ο φάκελος με το προανακριτικο υλικό έφτασε, απο την Αστυνομία, στην Εισαγγελία και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης. Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γ. Γερμενή, για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει, προηγουμένως, η Βουλή να έχει άρει τη βουλευτική του ασυλία, οπως απαιτεί το Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έστειλαν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο."
Σήμερα 8-5-2013, δηλαδή 5 ημέρες μετά,στο ΑΠΕ αναρτήθηκε η παρακάτω είδηση που στη συνέχεια επίσης αναδημοσιεύεται σε όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά, ιστοσελίδες):
"Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου. Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση."
Άρα η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την αστυνομία (προανακριτική-δικαστικής φύσης αρμοδιότητα της αστυνομίας κατά την άσκηση της οποίας οι αστυνομικοί-ανακριτικοί υπάλληλοι υπόκεινται μόνο στη ποινική δικονομία και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών - και όχι στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας ή τους ιεραρχικά προϊστάμενους) για το περιστατικό της επίθεσης του (βουλευτή της Χρυσής Αυγής) Γερμενή σε βάρος του (Δημάρχου Αθηναίων) Καμίνη για τα πλημμελήματα εξύβριση και απόπειρα σωματικής βλάβης (διωκόμενα απολύτως κατ΄ έγκληση)- σχηματίσθηκε χωρίς να έχει υποβληθεί προηγούμενα έγκληση του παθόντα Καμίνη και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία χωρίς να κληθεί έστω μεταγενέστερα να δηλώσει αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δράστη !
ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ... ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ...
Και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας "διαβίβασε, άμεσα στην Βουλή, τη δικογραφία" χωρίς να υπάρχει σε αυτή η έγκληση του παθόντα !
ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ και ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ... ΚΑΙ επίσης ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ...
Η οποία έγκληση υποβλήθηκε μόλις σήμερα, αλλά όχι στα πλαίσια της προηγούμενης δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία και διαβίβασε η Εισαγγελία στη Βουλή... αλλά ως αυθύπαρκτη έγκληση που θα συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία... προφανώς σε προσπάθεια να καλυφθούν οι ακυρότητες της ποινικής διαδικασίας... !
Αυτή είναι η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, Δένδια, Ρουπακιώτη, Καραγκούνη κλπ. κατά του "φασίστα" Γερμενή...
και η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" των σφουγγοκωλάριων αστυνομικών της ΕΛΑΣ και δικαστικών της Εισαγγελίας...
ΡΕ ΕΣΕΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ
Ρε σύρτε και γαμηθείτε, πούστηδες και πουτάνες
Αλέξανδρος Τριανταφυλλούδης
Δικηγόρος

 


***   ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ ........
ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ...
    Γράφτηκε το 1920 αλλά δεν μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη.
  [cid:D927904B2DEE4FB3B042B6056F8D5C8C@PC]
Φράση της Ρωσσο-Αμερικανίδας Ayn Rand (Εβραία, δραπέτης από τη Ρωσία το 1920 και πήγε στην
Αμερική όπου ζήτησε και της δόθηκε πολιτικό άσυλο ):
  ____"Όταν καταλάβεις ότι, για να δημιουργήσεις κάτι, πρέπει να πάρεις άδεια από κάποιον που δεν δημιουργεί απολύτως τίποτα,
____Όταν αποδείξεις ότι τα λεφτά δεν τα παίρνεις εσύ που δουλεύεις τίμια αλλά πάνε σε αυτόν που κάνει ύποπτες δουλειές ή έχει μια θέση με μέσον,
____Όταν καταλάβεις ότι πολλοί γίνονται πλούσιοι όχι με τη δουλειά αλλά με δωροδοκίες και κρατικά χρήματα επειδή ελέγχουν το πολιτικό σύστημα, και ότι δεν τους προστατεύουν οι νόμοι αλλά το αντίθετο και όμως τους προστατεύεις εσύ ο ίδιος,
____Όταν καταλάβεις ότι η διαφθορά ανταμείβεται ενώ η τιμιότητα μετατρέπεται σε θυσία,
Τότε μπορείς να βεβαιώσεις χωρίς το φόβο να κάνεις λάθος ότι,
Η κοινωνία σου, Η πατρίδα σου, είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ".
  Alissa Zinovievna Rosenbaum"


***  ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ
και η πολιορκία της ΒΙΕΝΝΗΣ το 152
Αποστόλης Χρησ.  Γιαννακούτζος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Από την Τουρκική ταινία «Σουλειμάν o Mεγαλοπρεπής» αποκτήσαμε πλήθος ιστορικών γνώσεων που αγνοούσαμε αλλά με το παρόν θέλω να αναφερθώ στο εξής:
Άν οι Τούρκοι με Βεζύρη τον Έλ...ληνα απο την Πάργα Ιμπραήμ (Αβραάμ) κατακτούσαν την Βιέννη το 1529 θα απελευθέρωναν την Ευρώπη από το σκοταδισμό και τις φρικαλεότητες της Ιεράς Εξέτασης του Βατικανού. Και οι εξελίξεις θα ήσαν ίσως ασύγκριτα καλλίτερες.
Το γεγονός χρήζει ιδιαίτερης διατριβής. Το 1600 η Ιερά Εξέταση σιγόψησε ζωντανό (για να υποφέρει περισσότερο) τον Τζορντάνο Μπρούνο . Η δίκη του Γαλιλαίου από την Ιερά Εξέταση έγινε το 1633. Ως και η μητέρα του Γιοχάνες Κέπλερ προσήχθη σε δίκη με την κατηγορία της μαγείας, αφού πιο μπροστά πέρασε έξι μήνες στη φυλακή. Αν μάλιστα δεν ήταν γιος της ο μεγαλύτερος αστρονόμος της εποχής, αν δηλαδή δεν είχε μεσολαβήσει ο ίδιος χρησιμοποιώντας τις υψηλές γνωριμίες του, βέβαιον είναι ότι η γυναίκα αυτή στα 68 της χρόνια θα οδηγούνταν στην πυρά.
Για πάνω από εκατό χρόνια μετά την πολιορκία της Βιέννης κυριαρχούσε η φρίκη της Ιεράς Εξέτασης...  

 
Φωτογραφία: ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ 
και η πολιορκία της ΒΙΕΝΝΗΣ το 1529

Από την Τουρκική ταινία «Σουλειμάν o Mεγαλοπρεπής» αποκτήσαμε πλήθος ιστορικών γνώσεων που αγνοούσαμε αλλά με το παρόν θέλω να αναφερθώ στο εξής: 
Άν οι Τούρκοι με Βεζύρη τον Έλληνα απο την Πάργα Ιμπραήμ (Αβραάμ)  κατακτούσαν την Βιέννη το 1529  θα απελευθέρωναν την Ευρώπη από το σκοταδισμό και τις φρικαλεότητες της Ιεράς Εξέτασης του Βατικανού. Και οι εξελίξεις θα ήσαν ίσως ασύγκριτα καλλίτερες. 

Το γεγονός χρήζει ιδιαίτερης διατριβής. Το 1600  η Ιερά Εξέταση σιγόψησε  ζωντανό (για να υποφέρει περισσότερο) τον Τζορντάνο  Μπρούνο . Η δίκη του Γαλιλαίου από την Ιερά Εξέταση έγινε το 1633. Ως και η μητέρα του Γιοχάνες Κέπλερ προσήχθη σε δίκη με την κατηγορία της μαγείας, αφού πιο μπροστά πέρασε έξι μήνες στη φυλακή. Αν μάλιστα δεν ήταν γιος της ο μεγαλύτερος αστρονόμος της εποχής, αν δηλαδή δεν είχε μεσολαβήσει ο ίδιος χρησιμοποιώντας τις υψηλές γνωριμίες του, βέβαιον είναι ότι η γυναίκα αυτή στα 68 της χρόνια θα οδηγούνταν στην πυρά.

Για πάνω από  εκατό χρόνια μετά την πολιορκία της Βιέννης κυριαρχούσε η φρίκη της Ιεράς Εξέτασης...
 
*** Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ από τη γιαγιά μου
Αιών παις εστί παίζων πεσσεύων... Ηράκλειτος
(Ο χρόνος παίζει με τους ανθρώπους, όπως το μικρό παιδί με τα παιχνίδια του)
~** ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ
Το παιδάκι αγαπούσε πολύ το κουδουνάκι του και το κυπαρισσάκι. Έπαιζε όλη μέρα το παιδάκι με το κουδουνάκι του και το βράδυ κρέμασε το κουδουνάκι στο μικρό κυπαρισσάκι και το ξέχασε πάνω του. Πήγε πρωί... πρωί την επόμενη μέρα να το πάρει και το κυπαρισσάκι είχε ψηλώσει και δεν το έφτανε το παιδάκι το κουδουνάκι του. Και παρακαλούσε το παιδάκι το κυπαρισσάκι: Kυπαρισσάκι κυπαρισσάκι λύγισε λίγο τον κορμό σου για να φτάσω και να πάρω το κουδουνάκι μου! Όχι του έλεγε το κυπαρίσσι! Φύγε και μη με ενοχλείς! Σκέφτηκε σκέφτηκε το παιδάκι και του λέει: Τότε θα πάω στη φωτιά και θα της πω να έρθει να σε κάψει !
Πάει το παιδάκι στη φωτιά και την παρακαλεί: Φωτιά φωτιά πήγαινε σε παρακαλώ να κάψεις το κυπαρίσσι, ώστε να φοβηθεί το κυπαρίσσι και να λυγίσει τον κορμό του και να μπορέσω να φτάσω και να πάρω το κουδουνάκι μου! Όχι του απαντάει η φωτιά!! Φύγε και μη με ενοχλείς! Σκέφτηκε σκέφτηκε το παιδάκι και της λέει: Τότε θα πάω στο ποταμάκι και θα του πω να ρθεί να σε σβήσει !
Δε χάνει το κουράγιο του το παιδάκι και πηγαίνει στο ποταμάκι και του λέει: Ποταμάκι ποταμάκι πήγαινε σε παρακαλώ να σβήσεις τη φωτιά ώστε να φοβηθεί η φωτιά και να πάει να κάψει το κυπαρίσσι και να φοβηθεί το κυπαρίσσι και να λυγίσει τον κορμό του για να πάρω το κουδουνάκι μου! Όχι του λέει το ποταμάκι! Φύγε και μη με ενοχλείς! Σκέφτηκε σκέφτηκε το παιδάκι και του λέει: Τότε θα πάω και θα πώ στις αγελάδες να έρθουν να σε πιούν !
Πηγαίνει τότε το παιδάκι στις αγελάδες και τους λέει: Αγελάδες αγελάδες πηγαίνετε σας παρακαλώ να πιείτε το ποταμάκι ώστε να φοβηθεί το ποταμάκι και να πάει να σβήσει τη φωτιά και να φοβηθεί η φωτιά να πάει να κάψει το κυπαρίσσι και να φοβηθεί το κυπαρίσσι να λυγίσει τον κορμό του για να πάρω το κουδουνάκι μου! Όχι του απάντησαν οι αγελάδες! Φύγε και μη μας ενοχλείς! Σκέφτηκε σκέφτηκε το παιδάκι και τους λέει: Τότε θα πάω να παρακαλέσω τα ποντίκια να μπουν στα αυτιά σας !
Και πηγαίνει το παιδάκι στα ποντίκια και τους λέει: Ποντίκια ποντίκια πηγαίνετε σας παρακαλώ να μπείτε στα αυτιά των αγελάδων ώστε να φοβηθούν οι αγελάδες και να πάνε να πιούν το ποταμάκι, να φοβηθεί το ποταμάκι και να πάει να σβήσει τη φωτιά και να φοβηθεί η φωτιά να πάει να κάψει το κυπαρίσσι και να φοβηθεί το κυπαρίσσι ώστε να λυγίσει τον κορμό του για να πάρω το κουδουνάκι μου! Όχι του λένε τα ποντικάκια! Φύγε και μη μας ενοχλείς! Σκέφθηκε σκέφθηκε το παιδάκι και τους λέει: Τότε θα πάω στις γάτες και θα τους πω να έρθουν να σας φάνε !
Και πηγαίνει το παιδάκι στις γάτες και τους λέει:
Γάτες γάτες! Πηγαίνετε σας παρακαλώ να φάτε τα ποντίκια ώστε να φοβηθούν τα ποντίκια και να πάνε να μπούν στα αυτιά των αγελάδων και να φοβηθούν οι αγελάδες να πάνε να πιούν το ποταμάκι και να φοβηθεί το ποταμάκι ώστε να πάει να σβήσει τη φωτιά και να φοβηθεί η φωτιά ώστε να πάει να κάψει το κυπαρίσσι και να φοβηθεί το κυπαρίσσι και να λυγίσει τον κορμό του για να πάρω το κουδουνάκι μου!
Τι είπες? Που είναι τα ποντίκια? ρωτάνε οι πεινασμένες γάτες! δείξε μας γρήγορα !!
Και τους δείχνει το παιδάκι που είναι τα ποντίκια. Και ορμάνε οι γάτες που είχαν μεγάλη πείνα για να φάνε τα ποντίκια!!
Τα ποντίκια όταν βλέπουν τις γάτες να έρχονται τρέχουν να μπούν στα αυτιά των αγελάδων!
Οι αγελάδες όταν βλέπουν τα ποντίκια να πλησιάζουν στα αυτιά τους ορμάνε να πιούν το ποταμάκι!
Το ποταμάκι όταν βλέπει τις αγελάδες να πλησιάζουν τρέχει να σβήσει τη φωτιά!
Η φωτιά όταν βλέπει το ποταμάκι να τρέχει καταπάνω της ορμάει να κάψει το κυπαρίσσι! Το κυπαρίσσι όταν βλέπει τη φωτιά να έρχεται καταπάνω του τότε πλέον από το φόβο του λυγίζει τον κορμό του και παίρνει το παιδάκι το κουδουνάκι του!!
Έτσι το παιδάκι κατόρθωσε και πήρε το κουδουνάκι του!!
Αυτό το παραμυθάκι το άκουγα πριν μισό αιώνα από τον πατέρα μου και από τη γιαγιά μου την Κυριακούλα. Δεν γνωρίζω από πού προέρχεται. Τότε βέβαια δε μπορούσα να καταλάβω τη σημασία του.
Νομίζω ότι προσεγγίζει τη σκέψη του Ηράκλειτου:
Αν το παιδάκι είναι ο χρόνος που παίζει με τους ανθρώπους, τότε κάποιος από τους παραπάνω ρόλους, που μοιάζουν με παιχνίδι χωρίς κανόνες και χωρίς να είναι παιχνίδι, έχουμε παίξει κι εμείς κάποια στιγμή... ή πρόκειται να μας λάχει να παίξουμε κάποια στιγμή που θα βοσκάμε αμέριμνοι...
Α.Χ.Γ.  Αρφαρά  Καλαμάτας  2013 .-

*** ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ...
ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
Με αφορμή διάφορες επιστολές που δέχομαι από συνδέσμους που αυτοαποκαλούνται πατριώτες (χωρίς να αμφισβητώ τον αυτοχαρακτηρισμό τους).
Επειδή πιστεύω στην Ελληνοτουρκική φιλία και επειδή πιστεύω ότι μια μεγάλη πλουτοπαραγωγική πηγή για ορισμένους είναι η διαιώνιση των Ελληνοτουρκικών δ...ιαφορών, και επειδή παρατηρώ ότι δεν υπάρχει ουδεμία γραπτή ενημέρωση από την εκάστοτε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες, και έχει αφεθεί το θέμα σε αόριστα άρθρα δημοσιογράφων, δημοσιοποιώ την παρακάτω επιστολή.
Ως Έλληνας πολίτης έχω το δικαίωμα να ζητήσω ενημέρωση από την κυβέρνηση και από τα πολιτικά κόμματα, για τον πλήρη κατάλογο των Ελληνοτουρκικών διαφορών, για τα μέλη της επιτροπής Ελληνοτουρκικού διαλόγου και για την εξέλιξη της πορείας των εν λόγω συνομιλιών.
Συγκεκριμένα ζητώ τα παρακάτω:
1. Να υπάρχει επίσημη ενημέρωση ανά τακτά διαστήματα από τον πρωθυπουργό για τον κατάλογο των Ελληνοτουρκικών διαφορών. Αν υπάρχει κάποιος υπουργός ή βουλευτής που να γνωρίζει τις Ελληνοτουρκικές διαφορές, επί των οποίων διεξάγονται συνομιλίες να μας ενημερώσει επίσημα από την ιστοσελίδα του.
2. Να δοθεί στην δημοσιότητα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κατάλογος των μελών της επιτροπής Ελληνοτουρκικών συνομιλιών. Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των συμβούλων της επιτροπής καθώς και οι αντίστοιχες αμοιβές. Αν υπάρχει κάποιος υπουργός ή βουλευτής που να γνωρίζει τον κατάλογο αυτό να μας ενημερώσει επίσημα από την ιστοσελίδα του.
3. Να υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας για την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων.
Να υπάρχει ενημέρωση για όσες συμφωνίες υπογράφονται έστω και αν είναι ήσσονος σημασίας.
Α.Χ.Γ.  Αρφαρά Μεσσηνίας  2013 .-

***

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: