Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   23  Δεκεμβρίου  2013  :

2…1..   μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα !!!!!!  ΧΡΟΝΙΑΠΟΛΛΑ !!! Οι  προσδοκίες  σας ολόθερμες  Ευχές σε  διάρκεια για  όλους  σας από  όλους  μας !!
°
° ˛˚˛ * _Π_____*
* ˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~
\。
˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚
田田 |門|
••˛•˚ *
¨´`'*°.¸.¨´`'*°.¨´`'*°.¸.
όμορφα Χριστούγεννα για  όλους !!!
Γιορτές γεμάτες  χαρά , υγεία , ευτυχία , Πρόοδο  και  Ανθρωπιά  !!!  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ !!!
Καλημέρα/ …. / Καλησπέρα  για  όλους μας !!!!!!!!!!!!!!!!!
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Νίκος Δημητρακόπουλος : “Ζώντας στη Σεούλ…”

  
  
"Η Καλαμάτα είναι μοναδική. Φυσικά, όλοι εμείς που βρισκόμαστε μακριά την εκτιμούμε ακόμα περισσότερο…"
Νότια Κορέα… Σεούλ.Αυτός είναι ο σημερινός "σταθμός" για τους "Καλαματινούς που ζουν στο εξωτερικό" ... Εκεί συναντάμε σήμερα τον Νίκο Δημητρακόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης για όλη την Ασία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Μας λέει για τη ζωή στη Σεούλ:

-Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Εργάζομαι στο εξωτερικό εδώ και 5 χρόνια. Συνολικά λείπω 13 χρόνια από την Ελλάδα. Η απόφαση να φύγω ήρθε πολύ ξαφνικά, όταν οι γονείς μου με προέτρεψαν να σπουδάσω στην Αγγλία αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από το Λύκειο. Για να είμαι ειλικρινής, αν και στα 18 μου τότε, γνώριζα καλά πως μόνο στο εξωτερικό θα μπορούσα να πετύχω τους στόχους μου. Κατά μεγάλο μέρος το οφείλω στους γονείς μου, που μου έδωσαν το πρώτο σκαλοπάτι να ανέβω, παρέχοντάς μου την οικονομική στήριξη που χρειαζόμουν στην αρχή. Αν και μόνο 32 χρόνων, νιώθω ότι έχω εκπληρώσει τα όνειρά μου στον επαγγελματικό τομέα... Είμαι πολύ ευτυχισμένος με αυτό που κάνω.
-Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Η ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να τηρείς κάποιες προϋποθέσεις: Πρώτον, πρέπει να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που θέλεις να ακολουθήσεις και, δεύτερον, αν πραγματικά θέλεις κάτι, μπορείς να το πετύχεις.
Στο εξωτερικό, αν είσαι καλός στη δουλειά σου και το αξίζεις, προοδεύεις, κάτι που, δυστυχώς, δε συμβαίνει στην Ελλάδα.
-Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Έχω την αίσθηση πως είμαι ο μόνος Έλληνας που ζει στην Κορέα... (δε συναντώ έλληνες συχνά εδώ). Γενικά, το ελληνικό στοιχείο σπανίζει στις ασιατικές χώρες και συχνά- πυκνά γίνεσαι αντικείμενο για συζήτηση και θαυμασμό. Οι Κορεάτες είναι γνώστες της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και τρέφουν μεγάλο σεβασμό και δέος για τους Έλληνες. Πολλές φορές με όσους συναναστρέφομαι με ρωτούν για την κουλτούρα μας και την Ελληνική Ιστορία. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως η Σαντορίνη είναι για τους Κορεάτες ο νούμερο ένα προορισμός για τις διακοπές τους εκτός συνόρων.
-Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Δύσκολη ερώτηση... Πιστεύω η ελληνική κουλτούρα δεν έχει ανταγωνισμό. Είμαστε ξεχωριστοί από κάθε άλλον λαό και αυτό μας αρέσει. Οι Κορεάτες δίνουν μεγάλη βάση στον όρο οικογένεια. Είναι λάτρεις του καφέ και του τσιγάρου και αρέσκονται πολύ στα κρεατικά και τα θαλασσινά, όπως κι εμείς.
-Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι...
Οπωσδήποτε κάποιος θα πρέπει να επισκεφτεί τα παλάτια του Βασιλιά που βρίσκονται στη Σεούλ και να παρακολουθήσει αλλαγή φρουράς με τις φανταχτερές ενδυμασίες των στρατιωτών μέσα από τυμπανοκρουσίες
Επιβάλλεται μια βόλτα στην περιοχή του διάσημου πλέον Gangnam, στο κέντρο της Σεούλ, με τα πολυτελέστατα καταστήματα και εστιατόρια για κάθε γούστο.
Επίσης στο λόφο του Nam-san, στο βόρειο μέρος της πόλης, από όπου κάποιος μπορεί να δει τη Σεούλ πανοραμικά.
Τέλος, κάτι ακόμα... Οι Κορεάτισσες θεωρούνται οι πιο όμορφες γυναίκες στην ασιατική ήπειρο, το υπογράφω!
-Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Η Καλαμάτα είναι μοναδική. Φυσικά, όλοι εμείς που βρισκόμαστε μακριά την εκτιμούμε ακόμα περισσότερο. Πιο πολύ μου λείπουν η οικογένεια, οι φίλοι, το φαγητό. Φυσικά και οι βόλτες στο κέντρο της πόλης, στην παραλιακή, αλλά και στον Ταΰγετο.
-Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Προς το παρόν όχι. Ειλικρινά, δεν ξέρω πότε θα έρθει ο καιρός για μόνιμη επιστροφή στην Καλαμάτα. Είναι ένα μεγάλο μελλοντικό όνειρο... Με τα σημερινά δεδομένα, όμως, δυστυχώς, φαντάζει πολύ μακρινό.
Λίγα λόγια για το Νίκο
Ο Νίκος Δημητρακόπουλος είναι 32 χρόνων και έχει καταγωγή από την Καλαμάτα. Πολλοί ίσως τον θυμούνται από τη μουσική του «καριέρα» στον Life fm και ως dj στο “Cafe Ethos” ή από την μπασκετική στην Καλαμάτα '80.
Στα 18 του αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Καλαμάτας και άφησε την Ελλάδα για σπουδές στο Leeds της Αγγλίας. Το 2008 μεταπήδησε στο Bristol για την πρώτη του δουλειά και, αφού είχε αποκτήσει Bachelor, Master και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο.
Το 2011 η Rohnde & Schwarz του πρόσφερε γη και ύδωρ για να τον φέρει στο Μόναχο και 2 χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Ο Νίκος σήμερα είναι υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης για όλη την Ασία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δραστηριοποιείται, κυρίως, στις νέες τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης.
Των Παναγιώτη Μπαμπαρούτση & Κώστα Γαζούλη 

***  Στο Δήμο Μεσσήνης όλο το ενδιαφέρον

 Όλο το προεκλογικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα επικεντρώσει ο Δήμος Μεσσήνης. Αν, τελικά, είναι υποψήφιος για το Δήμο ο νυν βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, θα έχει να αντιμετωπίσει τον νυν δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος υποστηρίχθηκε ένθερμα στις προηγούμενες εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά από τον Αντώνη Σαμαρά. Τι θα κάνει αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία, αν, τελικά, είναι και οι δύο υποψήφιοι; Πάντως, φανερά μην περιμένετε να κινηθεί. Το πιο πιθανό – φανερά πάντα - είναι να κάνει «την πάπια». Αμέτοχη, πάντως, τελείως, δε θα μείνει… Β.Β. -

***  Δείχνει την πόρτα της εξόδου στους «αιώνιους φοιτητές» ο νόμος ν+2         
   
Σε εφαρμογή μπαίνει από τον Ιούλιο του 2014 ο νόμος του 2011 της Άννας Διαμαντοπούλου, στόχος του οποίου είναι να διαγραφούν οι «αιώνιοι φοιτητές». Για το λόγο αυτό κρίσιμη θεωρείται αρχικά η εξεταστική του Ιανουαρίου, αλλά και εκείνη του Ιουνίου.
Αν υποθέσουμε, δε, ότι όλοι οι αιώνιοι φοιτητές προσέλθουν για την τελευταία τους ευκαιρία, πραγματικά δε θα χωρούν στα αμφιθέατρα!
Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο αριθμός των «μεγάλων» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φθάνει τους 250.000. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα ΑΕΙ είναι 180.000, ενώ όσοι σπουδάζουν κανονικά είναι 170.000!
Αν, τελικά, οι αιώνιοι θέλουν να ξεμπλέξουν με τη σχολή τους, θα πρέπει να σπεύσουν όσοι πέρασαν έως το 2003 (!)
  Το μεγάλο ζήτημα με νούμερα
Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την τετραετία 2007-2011, προκύπτουν τα εξής:
-Στο τέλος του έτους 2010-2011 στα πανεπιστήμια ήταν εγγεγραμμένοι 347.304 φοιτητές. Το 2009-2010 ήταν εγγεγραμμένοι 341.836 φοιτητές και το 2008-2009 ήταν 336.879 φοιτητές.
-Από τους 347.304 φοιτητές το 2010-2011, οι 168.478 ήταν εντός των κανονικών ετών σπουδών της σχολής τους, ενώ οι 178.826 είχαν ξεπεράσει τον ελάχιστο χρόνο σπουδών, δηλαδή πάνω από τον έναν στους δύο (ακριβές ποσοστό 51,4%) «όφειλαν» απλώς μαθήματα. Από τους 178.826 φοιτητές, οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται πλέον «αιώνιοι», καθώς έχουν ξεπεράσει και τη διετή παράταση που δίνεται, ώστε η αποφοίτηση να λογισθεί «έγκαιρη».
Είναι σημαντικό, πάντως, ότι ο ρυθμός αύξησης των φοιτητών, πέραν των κανονικών εξαμήνων, επιβραδύνεται τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, το 2008-2009 οι φοιτητές πέραν των κανονικών εξαμήνων ήταν 173.161 (αυξημένοι κατά 7,2% σε σχέση με τους 161.591 του 2007-2008), το 2009- 2010 ήταν 176.393 (αυξημένοι κατά 1,9%) και το 2010-2011 ήταν 178.826 (αύξηση 1,4%).
Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι «αιώνιοι» επέστρεψαν στις σχολές τους για να πάρουν πτυχίο, καθώς και ότι οι φοιτητές των κανονικών εξαμήνων σπεύδουν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.
  Οι καθοριστικές ημερομηνίες
Για να μη διαγραφούν από το ΑΕΙ οι μεγάλοι φοιτητές, πρώτοι πρέπει να πάνε για να λάβουν πτυχίο όσοι πέρασαν το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με το νόμο 4009/2001, οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 θα έχουν συμπληρώσει 2ν+1 έτη σπουδών (όπου ν=4 έτη), θα διατηρήσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 (δηλαδή, για δύο ακόμη έτη ή για τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα).
Έπειτα, όσοι μπήκαν στις σχολές από το 2004 έως το 2006, θα πρέπει να έχουν τελειώσει έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
  Οι φοιτητές λένε ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις
Το «Θάρρος» βρέθηκε στο ΑΕΙ και το ΤΕΙ της Καλαμάτας και μίλησε με φοιτητές για το συγκεκριμένο θέμα.
Την άποψή της για το όριο στις σπουδές εξέφρασε και η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου.
  Νίκος Σιδηρόπουλος
«Επιτέλους ν+2! Έπρεπε κάποια στιγμή να μετατραπούμε από ρέμπελοι σε φοιτητές. Δυστυχώς, η γενιά μας έχει παρεξηγήσει το πανεπιστήμιο και σε αυτό φταίνε και οι γονείς μας, αφού υπήρχε το σκεπτικό “διάβασε, παιδί μου, για να πας στο πανεπιστήμιο και να κάνεις φοιτητική ζωή”.
Εγώ προσωπικά πλέον δεν έχω υπόλοιπο μαθημάτων. Στα 4 χρόνια έφυγα και πήγα να κάνω το στρατιωτικό μου. Μετά από 2 χρόνια γύρισα, έδωσα το τελευταίο μου μάθημα και παρέδωσα πτυχιακή. Έτσι, τελικά, έφθασα στο 7ο έτος για να τελειώσω τη Σχολή, αφού τότε δεν υπήρχε ν+2 και δεν αγχωνόμουν».
  Βασίλης Παπαρούπας
«Προσωπικά, αυτό το μέτρο δε με φοβίζει, γιατί τελείωσα. Το θεωρώ, όμως, σωστό για την εξάλειψη των αιωνίων φοιτητών, αλλά υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, να εξετάζεται αν το παιδί άργησε τις σπουδές του λόγω θεμάτων υγείας ή κοινωνικών κριτηρίων. Δεύτερον, να υπάρχει παραθυράκι στο νόμο για τους επί πτυχίω φοιτητές, δηλαδή ένα παιδί που χρεωστάει 2, 3, 4 μαθήματα δεν μπορεί να είναι στο ίδιο τσουβάλι με αυτόν που χρωστά 40».
  Βασίλης Σπόκος
«Εντάξει, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα ιδρύματα, αλλά υπάρχει και η πλευρά του τρόπου λειτουργίας τους, που δε σε αφήνει να τελειώσεις στην ώρα σου, δηλαδή αυτό που λέμε δημόσια δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει.
Κι αυτό σε επηρεάζει από οικονομικής πλευράς, γιατί πολλοί αναγκάζονται να δουλέψουν για να σπουδάσουν, κάτι που σε κρατά πίσω.
Αν το κράτος τα παρείχε όλα, δηλαδή σίτιση, στέγαση και σωστή δομή λειτουργίας και δεν τελείωναν στην ώρα τους, τότε ναι, ας τους διέγραφε».
  Λεωνίδας Βάλλας
«Το ν+2 είναι ένα μέτρο το οποίο, αν λειτουργήσει σωστά, θα αναβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση! Βέβαια, αυτό θα γίνει, εάν τεθούν και κάποιες προϋποθέσεις, για τους φοιτητές, για παράδειγμα, που εργάζονται παράλληλα, οπότε ίσως χρειάζονται παραπάνω έτη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Από εκεί και πέρα, οι σπουδές πρέπει να λειτουργούν ως βοήθημα και όχι ως τροχοπέδη για την κατάρτιση και την εξέλιξη των ανθρώπων στη μετέπειτα ζωή τους. Οπότε το ν+2 θεωρώ ότι βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση».
  Παναγιώτης Τσακαρδάνος
«Γενικότερα στην Ελλάδα μάς αρέσει να παίζουμε το παιχνίδι της “εύκολης κατηγορίας” και, μάλιστα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
Το ίδιο συμβαίνει και με θέματα που αφορούν στον πανεπιστημιακό χώρο. Οι φοιτητές κατηγορούμε μόνο το σύστημα και όλα τα κακώς κείμενα του τόπου, για να καλύψουμε την τεμπελιά που σε πολλές των περιπτώσεων μας διακατέχει.
Από την άλλη, το σύστημα πάσχει σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποθαρρύνει το φοιτητή να είναι επιμελής στις σπουδές του, απαιτώντας όμως από αυτόν πολλά.
Με το συγκεκριμένο νόμο οφείλω να πω πως το “παιχνίδι αυτό” συνεχίζεται, αφού ο φοιτητής οφείλει να προσπαθήσει, χωρίς να έχει συμβεί κάποια ουσιαστική βελτίωση στο χώρο της παιδείας, να τελειώσει τις σπουδές του σε πιο σύντομο διάστημα.
Επειδή, όμως, η μαζοποίηση προκαλεί σύγχυση, η περίπτωση από φοιτητή σε φοιτητή αλλάζει, αφού υπάρχουν άτομα που επαναπαύονται με την εισαγωγή τους, όπως και άτομα που λόγω των συνθηκών, όντως, κωλύονται στο να αποπερατώσουν τον κύκλο σπουδών τους.
Ο νόμος βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα θεωρούσα ορθότερο ένα νόμο που θα αναφέρεται στο ν συν 4, ώστε να προστατεύονται φοιτητές που, όντως, κοπιάζουν, αλλά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη σημερινή κατάσταση».
  Βίλλυ Μπελόγιαννη
«Γενικώς ο περιορισμός της διάρκειας σπουδών είναι άστοχος, νομίζω. Το κράτος δεν πληρώνει για τον “αιώνιο” φοιτητή, που μετά τα βασικά έτη δε δικαιούται σίτισης ή στέγασης, έτσι κι αλλιώς. Επιπλέον, από τη στιγμή που θα αλλάξει ο οδηγός σπουδών, ο φοιτητής μπορεί μόνο για 1-2 χρόνια να εξετάζεται σε μη αντιστοιχιζόμενα χρεωστούμενα μαθήματα. Έπειτα, είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νέο πρόγραμμα σπουδών.
Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η διάρκεια σπουδών δε σχετίζεται κατ’ ανάγκη με την ποιότητα/επάρκεια γνώσεων και ότι το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται από το φοιτητή που ξεπερνά το ν.
Τελικά, το ν+2 είναι πάρα πολύ περιοριστικό, καθώς οι περισσότεροι δουλεύουν παράλληλα πλέον».
  Δημήτρης Λαβασίδης
«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κόβουν την ευκαιρία από τους φοιτητές, μπορεί να λέμε αιώνιοι φοιτητές, αλλά, για παράδειγμα, κάποιος που έχει φθάσει 50 χρόνων και απολύθηκε, μπορεί να θελήσει να πάρει το πτυχίο του. Γιατί να του κόψουν αυτό το όνειρο;».
  Μαρίνα Καμπόλη
«Πιστεύω ότι έπρεπε να μπει κάποιο όριο σε αυτό το θέμα και συμφωνώ, αλλά υπό προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, αν κάποιος δουλεύει, πρέπει να του δίνουν περαιτέρω χρόνο».
  Σταυρούλα
«Είμαι στο 6ο έτος και θεωρώ ότι το μέτρο δίνει λίγο περιθώριο σε κάποιον για να τελειώσει. Το συγκεκριμένο τμήμα, ας πούμε, έχει πολλά μαθήματα.
Έπειτα ζούμε σε μια περίοδο κρίσης και έτσι πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να είναι εδώ, αφού δουλεύουν».
  Γεωργία Καγιούνη
«Συμφωνώ με αυτό το μέτρο, αφού θεωρώ ότι δεν πρέπει ένας φοιτητής να μένει πολλά χρόνια σε ένα τμήμα. Μπορεί και εγώ να χρωστάω μαθήματα, αλλά αυτό δε με φοβίζει».
  Γεωργία Ξανθάκη Καραμάνου, πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας
«Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει ένας εξορθολογισμός για τους παλαιούς φοιτητές. Πρέπει να τους δίνεται η δυνατότητα, αλλά και οι ίδιοι να προσπαθούν για το καλύτερο. Δηλαδή, να μην επαναπαύονται ότι θα μπορούν εσαεί να προσπαθούν, αλλά να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να πάρουν ένα πτυχίο, και με δεδομένο ότι αργούν οι διορισμοί, που θα είναι για το καλό των ιδίων».  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ακόμα ένας νεκρός στην άσφαλτο ,σε τροχαίο με μηχανή, στην Καλαμάτα

 Στο ίδιο σημείο που τον περασμένο Ιούνιο ένα νέο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή συνέβη χθες ακόμα ένα μοιραίο τροχαίο ατύχημα και πάλι με μηχανή . Συγκεκριμένα χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα, Ι.Χ. δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 52χρονος εξετράπη της πορείας του, στην οδό Κρήτης ,με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο 52χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα πρώτες πρωινές ώρες. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. - 

*** Η μεγάλη πυρκαγιά του 1861 στην αγορά της Καλαμάτας         
          
Ένα απ’ τα αγαθά που χάρισε ο Δημιουργός στον άνθρωπο είναι και η φωτιά. Υπήρξε πάντα ένα θείο δώρο, το οποίο εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τον άνθρωπο στην εξελικτική του πορεία. Ανάβει από την ένωση καύσιμης ύλης, θερμότητας και οξυγόνου. Ενωμένα και τα τρία ανάβουν φωτιά. Αφαιρώντας το ένα, η φωτιά σβήνει.
Γύρω της πλάστηκαν, ιδίως απ’ τους πρωτόγονους ανθρώπους, διάφοροι μύθοι, που έφτασαν μέχρι τη θεοποίησή της.
Το σβήσιμό της απασχόλησε τον άνθρωπο από τα πολύ παλιά χρόνια, όπως τον απασχολεί και σήμερα. Πρώτοι οι Ρωμαίοι οργάνωσαν ένα σύστημα πυροσβεστικής υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας πρώτα το στρατό και κατόπιν δούλους. Όταν υπήρχε κοντά στο μέρος της φωτιάς θάλασσα, ποτάμι ή λίμνη, οργάνωναν πρόχειρες ομάδες από εθελοντές, για να κουβαλούν το νερό μέσα σε δοχεία, κάδους, μπουγέλα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή μέσο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για το σβήσιμό της.
Η δυσκολία ήταν, όταν υπήρχε αρκετή εύφλεκτη ύλη, ιδίως ξερά ξύλα, ή όταν φυσούσε και ευνοούσε την επέκτασή της.
Πολλές φορές κάηκαν ολόκληρες πόλεις, εκτάσεις δασικές μεγάλες και μαζί τους κάηκαν πολλοί άνθρωποι.
Πολύ μεγάλο βήμα στον πόλεμο κατά της φωτιάς ήταν η εφεύρεση της υδραντλίας γιατί μ’ αυτή μπορούσαν οι άνθρωποι να εκτοξεύουν το νερό στην εστία της φωτιάς. Στην αρχή ήταν χειροκίνητη, για να τελειοποιηθεί αργότερα και να φτάσει σήμερα στις μέρες μας να εκτοξεύει το νερό με πίεση και σε αρκετά μεγάλη απόσταση.
Η φωτιά, λοιπόν, υπήρξε πάντα ένας καλός φίλος του ανθρώπου, τον οποίο εξυπηρέτησε στη διάρκεια της ζωής του. Αλίμονο, όμως, όταν ξεφύγει από τον έλεγχό του!
Μια μεγάλη πυρκαγιά, από την οποία κινδύνεψε να καεί μια κεντρική συνοικία της Καλαμάτας, ξέσπασε στις 26 Οκτωβρίου του 1861, στις 4.00 το πρωί, όταν όλοι στην πόλη κοιμούνταν και νεκρική σιγή επικρατούσε στο κέντρο της αγοράς, πλησίον των Αγίων Αποστόλων. Έκαψε 25 καταστήματα, ενώ άλλα τόσα έπαθαν ζημιές στα εμπορεύματα και τα κτήρια.
Η φωτιά, κατά την τότε καλαματιανή εφημερίδα «Η Πελοπόννησος», ξεκίνησε από το κατάστημα του-από την Κορώνη Μεσσηνίας καταγομένου- Ανδρέα Μπουρμπουχάκη. Το μαγαζί καταστράφηκε μαζί με όλα τα εμπορεύματα, όπως επίσης καταστράφηκε ο ιδιοκτήτης και παντοπώλης Μιχάλης Φοίφας, του οποίου κάηκαν τέσσερα μαγαζιά με όλα τους τα εμπορεύματα. Σημειωτέον, στο ένα από αυτά έμενε η οικογένειά του.
Για το σβήσιμο, χρειάστηκε να στρέψουν το ρεύμα του ποταμού Νέδοντα και να φέρουν τα νερά του στον τόπο της φωτιάς  - αυτή τη φορά για να σβήσουν τη φωτιά και όχι για να πλημμυρίσει την πόλη, όπως πολλές φορές έκανε.
Οι δε φλόγες φαίνονταν από πολλά μέρη του νομού.
Ακόμη χρειάστηκε να μεταφερθούν και να χρησιμοποιηθούν η υδραντλία του Δήμου, που είχε αγορασθεί πρόσφατα από τη γαλλική πόλη Μασσαλία, καθώς και η υδραντλία του μεγάλου εργοστασίου μεταξοβιομηχανίας «Φελς και Σίας», του οποίου διευθυντής ήταν ο Γουστάβος Μπέργερ. Ο ίδιος έθεσε στη διάθεση του Δήμου (δήμαρχος ήταν ο Θεόδωρος Ιωάννου Κυριακός), μαζί με όλο το πυροσβεστικό υλικό που διέθετε το εργοστάσιο, και τους ειδικευμένους υπαλλήλους και βοηθούς. Σ’ αυτούς, κατά μεγάλο μέρος, οφειλόταν το σβήσιμο της πυρκαγιάς.
Μεγάλη υπήρξε και η βοήθεια που πρόσφερε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Μεσσηνίας Προκόπιος Γεωργιάδης.
Η εφημερίδα «Η Πελοπόννησος» εξήρε τη βοήθεια που πρόσφερε, αφού ο ίδιος με τη σκάλα στους ώμους, όπου χρειαζόταν, ανέβαινε στα φλεγόμενα καταστήματα, για να βοηθήσει και να εμψυχώσει το λαό για το σβήσιμο της φωτιάς.
Μεγάλη βοήθεια πρόσφεραν για την κατάσβεση και: ο γραμματέας της Νομαρχίας Κ. Παμπούκης, ο μοίραρχος Κ. Παβασκώλ, ο πλοίαρχος Γεώργιος Στεμιτζιώτης από τις Σπέτσες, ο δημαρχών μαζί με τον αστυνόμο, ο ανθυπομοίραρχος Νησιού Κ. Δόντης μαζί με στρατιώτες εθελοντές, ο φρούραρχος και οι ενωμοτάρχαι με τους χωροφύλακες, για την πρόληψη λεηλασιών στα καταστήματα, αλλά και πολλοί πολίτες των οποίων τα ονόματα παρέμειναν άγνωστα.
Οι ζημιές τότε υπολογίστηκαν στο ιλιγγιώδες ποσόν των 500.000 δραχμών.
Η πυρκαγιά της Καλαμάτας απασχόλησε και τη Βουλή των Ελλήνων. Σε συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου ο βουλευτής Θ. Ι. Κυριακός και συγχρόνως δήμαρχος Καλαμάτας, εδήλωσε ότι είναι ανάγκη ν’ αποζημιωθούν, το δυνατόν, οι πληγέντες από την πυρκαγιά, γιατί επηρεάζει ολόκληρη την οικονομία της καλαματιανής κοινωνίας.
Μετά την ομιλία του Καλαματιανού βουλευτή, το λόγο πήρε ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Χριστόπουλος, από την Ανδρίτσαινα, επί των ημερών του οποίου ιδρύθη το 1850 το Γυμνάσιον Καλαμάτας.
Η Βουλή ενέκρινε το ποσόν των 300.000 δραχμών, ερχόμενη αρωγός στους πληγέντες απ’ τη μεγάλη πυρκαγιά. Ενέκρινε ακόμη την προμήθεια μιας ακόμη υδραντλίας στην πόλη, καθώς και την αποστολή πέντε μονίμων ειδικευμένων πυροσβεστών.
Αυτά πριν από 150 χρόνια…
 Για την ιστορική έρευνα: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Ιστορικές πηγές:
1) Εφημερίς «Η Πελοπόννησος», αρ. φυλλ. 67, 27 Οκτωβρίου 1861
2) Μίμης Ηλ. Φερέτος «Μεσσηνιακά» 1969 – 1970 τομ. Β΄ σελ.95

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** ΒΙΝΤΕΟ  από αγώνες  17ης  αγωνιστικής :
~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΧΑΪΚΗ  1 - 0 22/ 12/ 2013 Γ΄ εθνική  4ος ομιλ.  : http://youtu.be/W68kmJNYy1Q ,
 ~~** KΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΧΑΪΚΗ  1- 0  φάσεις  γκολ  22/ 12/ 2013  : http://youtu.be/rUbTxBnYELw  ,
~** Γ Ράλης  Πρόεδρος  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 23- 12- 2013  δηλώσεις  : http://youtu.be/-XI6OeHBlMQ ,
~ ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3- 0  δηλώσεις  γκόλ  22/ 12/ 2013 : http://youtu.be/PivWo5zal-8 ,
  ~  ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3 - 0  2ο  γκολ  22/ 12/ 2013 : http://youtu.be/fVcbqKz4BBM ,
~ ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Λεβαδειακός  3- 0   3ο  γκολ  22/ 12/ 2013 : http://youtu.be/UhO0Do2SMaY ,

 ***Το πρόγραμμα ημιτελικού κυπέλλου Ελλάδας και οι διαιτητές έχουν ως εξής:Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
  Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 67-59 ,(35-34) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-16 , (35-34) , 45-44 , 67-59.-
Διαιτητές : Αναστόπουλος-Σχινάς-Τανατζής (Βιδάλης/Σταύρου) .-
  Oι 12άδες των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης, Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις και Αποστολίδης
Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ, Λο, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Κατσίβελης.-


~ Στον  Τελικό  του Κυπέλλου το  Φλεβάρη  το 2014  Παναθηναϊκός - Άρης Θεσσαλονίκης .-

*** Αγώνας 17ης  αγωνιστικής για την Σούπερ Λίγκα  στο Ελληνικό  Ποδόσφαιρο :
~ ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  -Λεβαδειακός   3-0 .- ^
 Διαιτητής: Δ.Θάνος (Γρεβενών) .-
Κίτρινες: Κίτσιου, Στοχ .-
ΠΑΟΚ (Χ.Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Λαζάρ, Τζιόλης, Στοχ (78΄ Ολίσε), Λούκας (85΄ Πόζογλου), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (63΄ Βούκιτς)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Γεωργίου, Σαγκουϊνέτι, Μαρτίνεθ (78΄ Καπό), Νικολακάκης, Πετράτζι, Λαμπρόπουλος, Κάντζι (85΄ Ιωαννίδης), Ορτέγκα, Ροτζέριο (63΄ Μάντζιος).-

~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    1-0.- ^
Το  γκολ : 65΄ Τετές
Πλατανιάς (Αναστόπουλος / 4-2-3-1): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Δημήτρης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τέτε, Μπέλιτς (88' Ράφαελ), Τόρες, Γουνδουλάκης (34' Σιώπης), Κάταϊ (83' Μπέριαν)
Πανιώνιος (Παναγόπουλος / 4-2-3-1): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ζαχαράκης, Παντίδος, Κούρντι, Μητρόπουλος (62' Παναγιωτούδης), Καμπάνταης, Ντούνης (82' Λάζνικ), Κολοβός, Αραβίδης (73' Μπούζας)
Γήπεδο: Περιβόλια
Αγωνιστική: 17η
Διαιτητής: Δημητρόπουλος
Βοηθοί: Γουργιώτης, Κουρομπύλια
4ος: Ανούσος

~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΞΑΝΘΗ  2-1 .-
Τα γκολ : 13΄ Τριάδης , 20΄ , 54΄ Απέντ ,.
Διαιτητές :
Κάρτες :
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83' Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (73' Δώνης), Ζέκα, Αμπέντ, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73' Πράνιτς).
Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Βάλλας, Παϊτό, Ντιέ (57' Μάνταλος), Ντε Γκούζμνα, Τριάδης, Βασιλακάκης, Κάλβο (73' Σολάρι), Σολτάνι. .-

~ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ 0-0 .- ^
Γκολ: -
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος.
Βοηθοί: Ελευθερίου, Παστρωμάς.
Κίτρινες: Ζησόπουλος, Ζαραδούκας - Όστοϊτς, Καντιμοίρης, Μπάρμπας.
Κόκκινες: -
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι (46' Ζαραδούκας), Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό (75' Μπακασέτας), Σέτι, Μπαράλες (33' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Καράσκο.
ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σιόντης (65' Βεργώνης), Όστοϊτς, Ζεζίνιο (75' Μάνος), Καλτσάς (90' Σεγκούντο), Μπεν, Παυλίδης, Μπαργκάν.

~ ΚΑΛΟΝΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  0-0 .-^
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης / 4-2-3-1): Σιδεράκης - Ποντάνι, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος - Γιουκαρής, Άλβες - Γκαρσία (60΄ Ντος Σάντος), Λεοζίνιο (71΄ Ντάμπος), Μανούσος (76΄ Καζάκης) - Περόνε
Αναπληρωματικοί: Χογκ, Γκάσιτς, Ντος Σάντος, Γάλας, Βλαστέλλης, Ντάμπος, Καζάκης
Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης / 4-3-3): Καβουσάκης - Πίτσος, Μεχία, Σαρρής, Τζανακάκης - Μπουχαλάκης (81΄ Χαντί), Καρντόζο, Ρομάνο (91΄ Κοζορώνης) - Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Διαμαντάκος
Αναπληρωματικοί: Αθανασίου, Χαλκιαδάκης, Βερπακόφσκις, Κοζορώνης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Χαντί
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
ΓΚΟΛ: -
Κίτρινες κάρτες: 41΄ Χωριανόπουλος, 43΄ Λεοζίνιο, 86΄ Καζάκης - 60΄ Διαμαντάκος, 80΄ Μπαντιμπανγκά, 93΄ Πίτσος
Κόκκινες κάρτες: -
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιου (Ηπείρου)
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου) / Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Γιαννόπουλος (Αθηνών)

 ~

 ~  ΠΑΣ  Γιάννενα  - Άρης  Θεσσαλονίκης    2-1 , (0-0) .- ^
Live ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης (0-0) στην αυλαία της Σούπερ Λιγκ στο 2013
Τα  γκολ :  50΄Ντε Βινσέτι , 56΄Μιχαήλ , 73΄ Βίλα ,
Διαιτητές  : Α. Σιδηρόπουλος ,Λ.  Φραγκιαδάκης , Η. Κούλα .-
Κάρτες : Οικονομόπουλος , Ντε Βισέντι , Ηρακλής , Μανιάς , Παπαδόπουλος (Καραγιάννης) , Αγκάνθο ,
Κόκκινες : 44΄Τάτος , και Ντάσιος ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Σ. Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος(Μπέριος), Ίλιτς(Κρητικός), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Κοροβέσης, Στρούνα(Μιχαήλ), Ντε Βινσέντι .-
Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης(Σταυρόπουλος), Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης(Αγγελούδης), Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης, Μανιάς, Ηρακλής .-

~** Γιάννενα - Άρης  2 - 1  φάσεις γκολ  23/ 12/ 2013 : http://youtu.be/c0RWbMQAjko ,
~** ΠΑΣ Γιάννενα -  ΑΡΗΣ  2 - 1   τα  γκολ  23 - 12 – 2013  : http://youtu.be/IIgU0MxhyEg ,
~** Γιάννενα  - Άρης  2- 1   23/ 12/ 2013  1ο  γκολ  : http://youtu.be/7mgISTCRMAc ,

 
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3005    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1395 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1400 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5800 βίντεο αναρτημένα .-

~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 *** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
 http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS  
Stamos Arfara Messinias Greece
*** ~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~ https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html?showComment=1387194481019#c5416169522699252196 , Ενημέρωση  της  Δευτέρας 16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης 19  Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/22-2013.html  , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 22 Δεκεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/23-2013.html  ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 .-
~

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

~** "Η αγάπη προς τον Θεό παρακινεί όποιον την έχει να καταφρονει κάθε πρόσκαιρη ηδονή και κάθε κόπο και λύπη. Ας σε πείσουν γι αυτό όλοι οι άγιοι, οι οποίοι τόσα έπαθαν για το Χριστό...."

~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."

"Ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφὸ σὲ προετοιμάζει νὰ ἀγαπήσεις περισσότερο τὸν Θεό. Τὸ μυστικό, λοιπόν, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεὸ εἶναι ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφό. Γιατί, ἂν δὲν ἀγαπᾷς τὸν ἀδελφό σου ποῦ τὸν βλέπεις, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀγαπᾷς τὸν Θεὸ ποὺ δὲν Τὸν βλέπεις; «Ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸ αὐτοῦ, ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν, ὃν οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» Γράφει: Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος - Τὸ μυστικὸ τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεόν(μεταφρασμένο καὶ ἐμπλουτισμένο ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο)"