Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση  Πέμπτη  16  Ιανουαρίου  2014  :






*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :





***   Προβόπουλος: Δύσκολο το «τελευταίο μίλι», εύθραυστη η σταθεροποίηση    ,  Ζητά πολιτική σταθερότητα
Προβόπουλος: Δύσκολο το «τελευταίο μίλι», εύθραυστη η σταθεροποίηση     (Φωτογραφία)
~ Ως «σημαντικό πρόβλημα» για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε σήμερα, Πέμπτη, το κοινωνικοπολιτικό κλίμα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2013.
Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε πως αν και οι ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας έχουν ισχυροποιηθεί και είναι βάσιμο να προβλεφθεί ότι το 2014 η ύφεση θα τερματιστεί, ωστόσο σημείωσε πως η επαλήθευση των θετικών προοπτικών για το 2014, αλλά και η πορεία της οικονομίας στο μέλλον υπόκεινται σε ισχυρές αβεβαιότητες.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές όλων των παρατάξεων ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας τόνισε πως το κοινωνικοπολιτικό κλίμα παρουσιάζει στοιχεία πόλωσης και αντιπαραθέσεων, σε μια περίοδο που απαιτείται η σύμπλευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική πολιτική για την έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη.
Όπως είπε, δημιουργούνται ανησυχίες ότι το 2014 έτος εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να οξυνθεί περαιτέρω, η πόλωση να κορυφωθεί και ο συγκερασμός απόψεων να γίνει ακόμη δυσχερέστερος.
«Αν συμβεί αυτό, η αβεβαιότητα θα ενταθεί και θα αποδυναμωθούν, αν δεν ακυρωθούν, τα στοιχεία που στηρίζουν σήμερα θετικές προβλέψεις για το 2014. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έχει καθοριστική σημασία να παραμείνει η οικονομική πολιτική προσηλωμένη στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως  η οικονομική πολιτική πρέπει να συνεχίσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και να εξασφαλίσει βιώσιμα και διευρυνόμενα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι η περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η οποία θα πρέπει να προέλθει κυρίως από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι από την επιβολή νέων φόρων ή τη συνεχή αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντικές» τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, σημειώνοντας πως η ανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος οδήγησε σε ένα νέο τοπίο με λιγότερες σε αριθμό και ισχυρότερες τράπεζες και ότι κίνδυνοι, που και λόγω της Κύπρου ήταν μεγάλοι, αποτράπηκαν μετά την αποτελεσματική παρέμβαση της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο κεντρικός Τραπεζίτης παραδέχθηκε πως βραχυχρόνια, οι χορηγήσεις νέων δανείων παραμένουν πολύ περιορισμένες καθώς υπάρχουν ακόμη παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην πιστοδοτική ικανότητα των τραπεζών.
Όπως επεσήμανε, ένας από τους πιο σημαντικούς είναι η συσσώρευση δανείων σε καθυστέρηση, η οποία αποθαρρύνει τη χορήγηση νέων πιστώσεων και αποστερεί τις τράπεζες από τους πόρους που αντιπροσωπεύουν τα χρεολύσια, τους οποίους θα ήταν δυνατόν να ανακυκλώσουν σε νέα δάνεια.
«Σημαντική συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς πιστώσεων αναμένεται ότι θα έχει και η αποτελεσματική διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στις μέχρι σήμερα ακολουθούμενες πολιτικές των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά.   Newsroom ΔΟΛ

***  Τρόμαξαν την Καλαμάτα οι δυο σεισμοί - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι         
            http://www.seismoi.gr  , ..........
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα
 Στις 20:46 το βράδυ μια ακόμα σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Καλαμάτα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μέγεθους 3,8 με εστιακό βάθος μόλις 10χλμ.
Ο σεισμός ήταν πολύ κοντά στην Καλαμάτα και στο ίδιο εστιακό βάθος με τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στη 1 το μεσημέρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με  μεγέθος 3,7 ρίχτερ. Το ξύπνημα αυτό του εγκέλαδου στην περιοχή μας όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Καλαμάτας.
Το Θάρρος επικοινώνησε νωρίτερα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και τον σεισμολόγο κ. Αθανάσιο Γκανά. Ο κ. Γκανάς παρουσιάστηκε καθησυχαστικός και τόνισε ότι η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα είναι συνηθισμένη για την περιοχή και δεν προκαλεί στους επιστήμονες ανησυχία ενώ παράλληλα σημείωσε ότι συνεχίζουν προσεκτικά να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

***  Η αιθαλομίχλη φθάνει ξανά στην Καλαμάτα, τι να προσέξετε          
            http://www.kairos.gr   ,
Ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία αιθαλομίχλης θα υπάρξουν απόψε αλλά και αύριο σύμφωνα με το meteo.
Έτσι θα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση του τζακιού και μερικές χρήσιμες οδηγίες ακολουθούν:
  • Μην καίτε τμήματα επίπλων, βερνικωμένα-βαμμένα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επεξεργασμένα ξύλα
  • Μην καίτε χαρτιά εμποτισμένα με χρωστικές, εφημερίδες και περιοδικά
  • Μην καίτε πλαστικά λάστιχα και πάσης φύσεως συνθετικά υλικά
Όλα τα παραπάνω εκλύουν άκρως τοξικές ουσίες. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ουσιών εκλύεται στο εσωτερικό των σπιτιών, επιβαρύνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την υγεία των ανθρώπων που μένουν σε αυτά. Παράλληλα επιβαρύνεται το ατμοσφαιρικό περιβάλλον των περιοχών όπου γίνεται έντονη χρήση τζακιών, δημιουργώντας το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.
Η αιθαλομίχλη κάνει εντονότερη την παρουσία της βράδια με άπνοια ή εξασθενημένους ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Περιορίστε την χρήση τζακιών όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση ρύπων και χρησιμοποιείστε στο μέτρο του δυνατού άλλες μορφές θέρμανσης.

***  Παραχωρήσεις χώρων στη χερσαία ζώνη λιμένα

 Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση χώρου για το έτος 2014 στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας, θα πρέπει προσέλθουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, Μιαούλη 30, στην Παραλία, έως 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Απαραίτητα δικαιολογητικά, κατά περίπτωση: 1) Αίτηση με ακριβή στοιχεία και καταστατικό συστάσεως εταιρείας, 2) Τοπογραφικό διάγραμμα όπου θα φαίνεται ακριβώς η θέση του καταστήματος, τα μέτρα της πρόσοψής του και ο αιτούμενος χώρος, 3) Αντίγραφο άδειας λειτουργίας του καταστήματος και 4) Μισθωτήριο συμβόλαιο. - 

*** “Έφυγε” ο ερασιτέχνης ηθοποιός του “Συν 1” Λέανδρος Μιμίκος          
           
Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Καλαμάτας η είδηση του θανάτου του Λέανδρου Μιμίκου , ερασιτέχνη ηθοποιού στο θεατρικό σχήμα “Συν ένα”. Εκτός από τη δράση του στο θέατρο , ο Λέανδρος Μιμίκος είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά τόσο με τη μουσική όσο και με τη φωτογραφία . Απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 55 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Παρασκευή στις 15 :30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.
 
***  Συνελήφθη 54χρονος στη Μεσσηνία με επτά φυτά και ένα κιλό κάνναβης          
           
Κατασχέθηκαν επτά  φυτά και πάνω από ένα  κιλό κάνναβης
 Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 54χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 54χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
Επτά φυτά κάνναβης.
Ποσότητα κάνναβης, βάρους -1.177,8- γραμμαρίων.
Ένα κινητό τηλέφωνο.
Διάφορα αντικείμενα-βοηθήματα, για την εσωτερική καλλιέργεια των φυτών.
Ο 54χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***  Έφυγε ο Αγγελάκας και ήρθε γραμματέας ο Διδασκάλου

 Αλλαγή έχουμε στην ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον Μανώλη Αγγελάκα να αποχωρεί και τη θέση του να παίρνει ο Γιώργος Διδασκάλου. Ο κ. Διδασκάλου, πρώην ειδικός συνεργάτης του κ. Αγγελάκα, καλείται να συνεχίσει στους ήδη καλούς ρυθμούς το έργο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, με τον Μ. Αγγελάκα να αναλαμβάνει αντίστοιχη θέση, ως γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. -

***  Εταιρίες του ΕΟΠΥΥ χρεώνουν ραντεβού με απεργούς γιατρούς!          
    
Οι εταιρείες χρεώνουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για ραντεβού με απεργούς γιατρούς!
  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Μαύρες κορδέλες και πωλητήρια έχουν τοποθετηθεί εδώ και επτά εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις 25 Νοεμβρίου, έξω από την υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ, το παλιό ΙΚΑ, στην οδό Πλάτωνος. Οι γιατροί απεργούν όλες αυτές τις ημέρες και υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Αυτό, όμως, καθώς φαίνεται το γνωρίζουν μόνο οι… ίδιοι, αφού οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο των τηλεφωνικών κλήσεων για ραντεβού με τους γιατρούς, με την ανοχή φυσικά του υπουργείου Υγείας, συνεχίζουν καθημερινά να κλείνουν ραντεβού στους ασφαλισμένους, χρεώνοντάς τους με ένα ευρώ ανά κλήση και ταλαιπωρώντας τους.
  Στην Ελλάδα της τρέλας
Όσο τρελό κι αν σας ακούγεται, αυτό συμβαίνει, με ασθενείς, συνταξιούχους και ηλικιωμένους να δαπανούν τα ελάχιστα ευρώ της σύνταξής τους για να κλείσουν ένα πολυπόθητο ραντεβού με γιατρό, να χρεώνονται με έξοδα μετακίνησης από το σπίτι τους ή ακόμα και το χωριό τους προς τα ιατρεία, για να διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να δουν το γιατρό, γιατί απεργεί! Και εν συνεχεία να χρεώνονται ξανά για να κλείσουν νέο ραντεβού, το οποίο δε γνωρίζουν αν τελικά θα γίνει.
Οι γιατροί, από την πλευρά τους, αναγνωρίζουν το απαράδεκτο της ιστορίας, αλλά σημειώνουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν καμία παρέμβαση σε αυτές τις εταιρείες, οι οποίες είναι ιδιωτικές και το υπουργείο Υγείας τούς έχει αναθέσει το έργο αυτό, γνωρίζοντας ότι από 25 Νοεμβρίου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση, καθώς κάθε γιατρός ενημερώνει στις 8.00 το πρωί αν θα απεργήσει ή όχι και τότε δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να ειδοποιηθούν οι ασφαλισμένοι.
  Άλλη «πονεμένη» ιστορία
Η ειδοποίηση δε των ασφαλισμένων είναι μια άλλη μεγάλη και «πονεμένη» ιστορία. Ο ασφαλισμένος κλείνει ραντεβού για γιατρό του ΕΟΠΥΥ στον 5ψήφιο αριθμό της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία των χρεώνει ανά κλήση από 0,98 έως 1,18 ευρώ, ανάλογα με το αν καλεί από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Αν το ραντεβού ακυρωθεί λόγω ασθενείας του γιατρού ή κλήρωσής του σε επιτροπή (μόνο γι’ αυτούς τους δύο λόγους ο ΕΟΠΠΥ δικαιολογεί ενημέρωση του ασφαλισμένου για ακύρωση του ραντεβού), τότε νοσηλεύτριες από τις κατά τόπους υγειονομικές μονάδες καλούν τους ασφαλισμένους και ακυρώνουν το ραντεβού.
Δηλαδή, η ιδιωτική εταιρεία εισπράττει το υπερβολικό αυτό ποσό για μία κλήση, αλλά χρεώνεται το Δημόσιο για να ειδοποιηθεί ο ασφαλισμένος για ακύρωση του ραντεβού! Γι’ αυτό, φυσικά, δεν ευθύνονται οι ιδιωτικές εταιρείες, καθώς αυτή είναι η σύμβασή τους με το Δημόσιο.
Πάντως, ερωτώμενος από το «Θάρρος» και ο διευθυντής της Υγειονομικής Μονάδας ΕΟΠΥΥ Καλαμάτας, Δημήτρης Καραγλάνης, τόνισε ότι οι εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση με τις κατά τόπους μονάδες και δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους για να μπορέσει να διευθετηθεί το πρόβλημα.
 
***  Το "Festival Μηδέν" ταξιδεύει στο Μιλάνο και αποκτά οντότητα
 Συνεχίζει την επιτυχημένη του παρουσία στο εξωτερικό το Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης της Καλαμάτας, αυξάνοντας όλο και περισσότερο τις συνεργασίες με σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς και φεστιβάλ για τη βιντεοτέχνη. Αφού ταξίδεψε στο Περού και την Τενερίφη το φθινόπωρο, εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με μια έκθεση στο Μιλάνο. Προσκεκλημένη από το Visualcontainer, μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες για τη βιντεοτέχνη στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη, η ομάδα του φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ενότητα προβολών αφιερωμένη στο ψηφιακό animation στην γκαλερί [.BOX] στο Μιλάνο, από σήμερα έως τις 30 Ιανουαρίου, ενώ για ένα μήνα (16 Ιανουαρίου-15 Φεβρουαρίου) το VisualcontainerTV, το διαδικτυακό κανάλι της πλατφόρμας, θα προβάλει σε συνεχή επανάληψη μια ενότητα αφιερωμένη στη χορογραφική διαχείριση του χώρου στη βιντεοτέχνη. Συγκεκριμένα, στην γκαλερί [.BOX] (www.dotbox.it) θα παρουσιάζεται η ενότητα Digitize, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, η οποία παρουσιάζει 14 έργα βίντεο από Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Κίνα, Φινλανδία, Σενεγάλη, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Ιταλία που χρησιμοποιούν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς τεχνικές ψηφιακού animation για να δημιουργήσουν ψηφιακά τοπία που οπτικοποιούν το ανέφικτο. Ό,τι δεν μπορεί να υπάρξει στον πραγματικό κόσμο, δημιουργείται από το μηδέν στον υπολογιστή και βρίσκει τη θέση του σε μια κατασκευασμένη εκδοχή, που συμπληρώνει, ανατρέπει ή αναβιώνει αμείλικτα την «πραγματική» ζωή. Ώσπου στο τέλος η εικόνα «ανοίγει» και βλέπουμε τι συμβαίνει. Ή μήπως τίποτα δεν έχει συμβεί; Η ενότητα Digitize πρωτοπαρουσιάστηκε στο Festival Μηδέν τον περασμένο Ιούλιο στην Καλαμάτα. Επιπλέον, στο διαδικτυακό κανάλι VisualcontainerTV (www.visualcontainer.net) θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει για ένα μήνα, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεται, μια ακόμη ενότητα του φεστιβάλ, με τίτλο Move In(space), σε επιμέλεια της Μαργαρίτας Σταυράκη, η οποία σημειώνει: «Κεντρικός άξονας της ενότητας είναι ο χώρος. Ο χώρος είναι ποιητικός και ως τέτοιος δημιουργείται και παίρνει υπόσταση από την κίνηση των σωμάτων ή των αντικειμένων μέσα σ’ αυτόν ή/και στην τοποθέτηση αυτών σε κόντρα ρόλους και συμβολικές ατμόσφαιρες». Η ενότητα παρουσιάζει 13 έργα βίντεο από Ισπανία, Πορτογαλία, Λίβανο, Ελλάδα, Ρουμανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ρωσία, Αυστραλία κ.α. Πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις παράλληλες εκδηλώσεις του Festival Μηδέν στο CAMP-Contemporary Art Meeting Point, στην Αθήνα. Φέτος, το Festival Μηδέν κλείνει 10 χρόνια παρουσίας και θέτει ως στόχο τη διεύρυνση του δικτύου των συνεργασιών του παγκοσμίως, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, αλλά και την ανάδειξη της ελληνικής βιντεοτέχνης. Σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται σε επαφή με όλα τα σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού και προγραμματίζει πολλές ακόμη εξορμήσεις από την Καλαμάτα στον κόσμο! Ένα από τα πιο σημαντικά επόμενα «ταξίδια» του, που έχουν ήδη προγραμματιστεί, θα γίνει το Μάρτιο στο Oslo Screen Festival, ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ βιντεοτέχνης που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας κάθε δύο χρόνια.Πληροφορίεςwww.dotbox.itwww.visualcontainer.netwww.festivalmiden.gr - 
 
***  Δήμαρχος με «αδικαιολόγητες» καταθέσεις 18.000.000 ευρώ στην Πελοπόννησο!
  Καταθέσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει δήμαρχος πόλης της Πελοποννήσου! Ο ίδιος δηλώνει ότι μπορεί να τα δικαιολογήσει, ωστόσο, πληροφορίες από τις πρώτες έρευνες αναφέρουν πως το ποσό δε δύναται να δικαιολογηθεί από τα δηλωθέντα εισοδήματά του. Σύμφωνα με το epoli.gr που δημοσιεύει τις σχετικές πληροφορίες, ο δήμαρχος βεβαιώνει ότι θα προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία οποτεδήποτε αυτά του ζητηθούν επίσημα. - 

***  Στις 30 Ιανουαρίου θα συνεχισθεί η δίκη για τη δολοφονία της 89χρονης στον Αετό

 Της Βίκυς Βετουλάκη Για τις 30 Ιανουαρίου διεκόπη χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη του 24χρονου Αλβανού ο οποίος κατηγορείται ότι με δύο ομοεθνείς του λήστεψαν και σκότωσαν με αγριότητα και ιδιαίτερη σκληρότητα το Φεβρουάριο του 2008 μια 89χρονη στο χωριό Μοναστήρι Αετού. Η διακοπή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω ασθενείας ενός εκ των συνηγόρων, ενώ χθες στο δικαστήριο κοινοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού (DNA) που είχαν συλλεχθεί από την Αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος.Αρνείται Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ συνελήφθη μόλις φέτος το καλοκαίρι στην Αυστρία, μετά το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Συνεργοί του θεωρούνται ένας 30χρονος που διαφεύγει της συλλήψεως και ένας άλλος ομοεθνής του, ο οποίος τότε ήταν 17 ετών και έχει καταδικασθεί σε 28 χρόνια κάθειρξης. Οι δράστες είχαν μπει στο σπίτι της 89χρονης, την ακινητοποίησαν και τη χτύπησαν με βιαιότητα και σκληρότητα. Η άτυχη ηλικιωμένη πέθανε αβοήθητη, δεμένη, φιμωμένη και «θαμμένη» κάτω από σωρό ρούχων.Αποτελέσματα DNA Χθες, με την έναρξη της διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, τέθηκε θέμα διακοπής λόγω ασθενείας του δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης, Αντ. Κατσάς, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των αποτυπωμάτων και του DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Όπως τόνισε, από αυτά δεν ταυτοποιείται η παρουσία του 24χρονου κατηγορουμένου στον τόπο του εγκλήματος, ενώ σημείωσε πως και από τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία δεν έχει προκύψει επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του. Κατέθεσε αίτημα, λοιπόν, αποφυλάκισής του μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, οπότε θα συνεχισθεί η δίκη, με την υποχρέωση να διαμένει σε συγκεκριμένο σπίτι στο Κοπανάκι και να παρουσιάζεται καθημερινά στην Αστυνομία. Το αίτημα, όμως, απορρίφθηκε, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Σταύρου, καθώς, όπως ανέλυσε, υπάρχει νομικό κενό, αφού ο νομοθέτης προβλέπει κάτι τέτοιο μόνο σε περίπτωση ματαίωσης ή αναβολής της δίκης και όχι διακοπής της. - 

***  Πιέσεις στην τιμή του ελαιολάδου           
           
Πιέσεις, όχι μόνο στη χώρα μας λόγω των γνωστών παραγόντων (κακές καιρικές συνθήκες, ακαρπία, πλημμελής δακοκτονία), αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν δημιουργηθεί στην αγορά ελαιολάδου. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας, με τις προβλέψεις για την παραγωγή να κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 8%.
Αναφορικά με την εξέλιξη των τιμών, τα τελευταία στοιχεία για το μεν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κυμαίνονται λίγο πάνω από τα 2,80 ευρώ ανά κιλό (τιμή παραγωγού), μειωμένες 3,6% σε σχέση με πέρυσι. Για το δε παρθένο ελαιόλαδο το χάσμα είναι ακόμη πιο έντονο, με τιμές περί τα 1,80 ευρώ ανά κιλό σε εθνικό μέσο όρο, περίπου 12% λιγότερο σε σύγκριση με το 2012.
  Μεσσηνία
Στάση αναμονής κρατούν πολλοί παραγωγοί μέχρι την ολοκλήρωση της παραγωγής, καθώς τότε θα κριθούν οι πραγματικές ποσότητες και η ζήτηση στην αγορά - αφού εδώ και αρκετό καιρό εξελίσσεται ένα παιχνίδι με τα μεγέθη της ισπανικής παραγωγής.
Το βέβαιο είναι ότι ως τάση εμφανίζεται μια μικρή άνοδος της τιμής του λαδιού στην Ελλάδα (ήδη η ΕΑΣ Μεσσηνίας αγοράζει προς 2,80 ευρώ το κιλό με τρίμηνη επιταγή).
Εκτιμάται ότι με το κλείσιμο των ελαιοτριβείων θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα στην αγορά, και πάντα υπάρχει η κρυφή ελπίδα της ανόδου λόγω της εξαιρετικά μειωμένης παραγωγής στην Ελλάδα.
Ενδεικτικό του παιχνιδιού που γίνεται με την ποσότητα του ελαιόλαδου στην Ισπανία είναι ένα κείμενο το οποίο αναρτήθηκε προσφάτως στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και στο οποίο σημειώνονται τα εξής:
«Εκτιμήσεις από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς για την παραγωγή της Ισπανίας, που συνεχώς αναθεωρούνται και αντιφάσκουν μεταξύ τους, δημιουργούν ένα τοπίο αβεβαιότητας για τις εξελίξεις στις τιμές παραγωγού, και στην Ισπανία αλλά και στην Ιταλία και Ελλάδα.
Πράγματι, η παραγωγή της Ισπανίας που αρχικά, στα μέσα του θέρους, εκτιμήθηκε από ισπανικές οργανώσεις σε 1.300.000 τόνους, αργότερα στις αρχές Οκτωβρίου, από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου αυξήθηκε σε 1.500.000 τόνους. Στη συνέχεια στις 20 Οκτωβρίου η Εταιρεία GEA Westfalia (κατασκευάστρια εξοπλισμού ελαιουργείων) με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων της τη μείωσε σε 1.350.000 τόνους, ενώ λίγο αργότερα το υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας την ανέβασε σε 1.615.000 τόνους και πριν από μερικές ημέρες (18 Νοεμβρίου) η Οργάνωση Νέων Αγροτών της Σεβίλλης (Asaja Sevilla) την κατέβασε με ανακοίνωσή της σε 1.500.000 τόνους.
Έτσι, σύμφωνα με τις διάφορες εκτιμήσεις, η παραγωγή της Ισπανίας μπορεί να κυμανθεί από 1.300.000 έως 1.611.000 τόνους, γεγονός που δημιουργεί τεράστια σύγχυση, αφού η διαφορά των 300.000 τόνων, που υπερβαίνει κατά πολύ την παραγωγή της Ελλάδας, είναι πολύ σημαντική».
Αλέξανδρος Μπίκας

*** Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες στην Καλαμάτα          
           
Η σύμβαση για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου, αυτού της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα, υπεγράφη χθες από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), Ανδρέα Καραγιάννη και τον πρόεδρο της εργολήπτριας εταιρείας ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ, Βασίλη Διβάρη.
Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ.
Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο ευχαρίστησε ο δήμαρχος.
Ο Π. Νίκας ζήτησε από τον πρόεδρο της ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ να γίνει με πολύ προσεκτικό τρόπο η διαχείριση του έργου, που οπωσδήποτε θα επιφέρει όχληση στους πολίτες, ώστε τα προβλήματα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Επέστησε, ακόμη, την προσοχή στους εκπροσώπους της εταιρείας για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και για την αποκατάσταση των τομών με τον ορθό τεχνικά τρόπο.
Ο δήμαρχος τόνισε πως το έργο αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης από αμίαντο (είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του ΄60) με σύγχρονους αγωγούς από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, αφορά άμεσα την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών. Με το έργο αυτό θα παύσουν να υφίστανται αγωγοί ύδρευσης από αμίαντο στην Καλαμάτα. Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες στο αρμόδιο τμήμα της ΔΕΥΑΚ, που ολοκλήρωσε μελετητικά το έργο.
  Πολλά τα έργα από την επιχείρηση
Τα έργα της ΔΕΥΑΚ κατά τα τελευταία 4 χρόνια, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, με χρηματοδότηση είτε από το ΠΕΠ ή από Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ είτε από ίδιους πόρους, είναι ύψους 30.000.000 ευρώ περίπου, έργα μεγάλης σημασίας όπως ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, η διαχείριση της λυματολάσπης, η επέκταση του αγωγού λυμάτων προς Θουρία και Λέικα, το έργο ύδρευσης για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση και άλλα έργα ομοειδή προς αυτό.
  Πού θα γίνουν οι παρεμβάσεις
Ο κ. Νίκας ζήτησε εκ των προτέρων συγγνώμη και την κατανόησή τους από τους πολίτες, καθώς θα σκαφθούν πολλοί δρόμοι της Καλαμάτας. Βασικές οδοί της πόλης στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου είναι: Αθηνών, Φαρών (έχει τοποθετηθεί νέος αγωγός στη δυτική πλευρά, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου και απομένει το αντίστοιχο στην ανατολική), Ακρίτα, Ναυαρίνου, Αύρας, καθώς και στην περιοχή Πλεύνας και στις εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδος. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δεκαοκτώ 18 μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.  Α.Π.
 
***  Από πέρυσι «έφυγε» ο δρόμος στη Νέδα - Κινδυνεύει να διακοπεί τελείως η πρόσβαση...         
      
 
Χωρίς δρόμο πρόσβασης στη Νέδα κινδυνεύουν να μείνουν οι κάτοικοι των Πλατανίων και της περιοχής, καθώς και οι χιλιάδες, κατ’ έτος, επισκέπτες του ποταμού, εξαιτίας βυθίσματος που έχει προκληθεί από πέρυσι και διαρκώς μεγαλώνει.
Μάλιστα, οι κάτοικοι των Πλατανίων και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Καραγιάννης, πολλές φορές έχουν επισημάνει στους αρμοδίους του Δήμου Τριφυλίας, όπως και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το τεράστιο πρόβλημα, χωρίς, ωστόσο, όπως είπαν στο «Θ», να έχουν κάνει κάτι εδώ και, περίπου, ένα χρόνο!
Αξίζει να σημειωθεί πως για το πρόβλημα του βυθίσματος του δρόμου, από πέρυσι κιόλας, ενημερώθηκε και το πρωθυπουργικό γραφείο και υπήρξε επικοινωνία με παράγοντες του Δήμου για την αποκατάστασή του! Ο χωματόδρομος αυτός είναι ο μοναδικός, από τα Πλατάνια, που οδηγεί τους επισκέπτες στους ξακουστούς ανά την υφήλιο καταρράκτες, το φαράγγι και το Στόμιο, καθώς και στο εκκλησάκι της Παναγιάς. Τους θερινούς μήνες, από αυτό το δρόμο, καθημερινά περνούν τουλάχιστον 300 οχήματα με φυσιολάτρες επισκέπτες του σπάνιου αυτού ελληνικού «παράδεισου», αλλά ακόμη και το χειμώνα πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους τη Νέδα!
Όπως είπε στο «Θ» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατανίων, Παναγιώτης Καραγιάννης, περί τα 400 μέτρα από το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κατασκευής τοξωτό πέτρινο γεφύρι του ποταμού, «πάνω» σε μια επικίνδυνη στροφή, πριν από έναν, περίπου, χρόνο, το χειμώνα του 2013, με τις πολλές και έντονες βροχοπτώσεις «κόπηκε» και «έφυγε» μεγάλο τμήμα του δρόμου. Μετά τις οχλήσεις και εκκλήσεις του ιδίου και κατοίκων, ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έκαναν αυτοψία στο σημείο, διαπίστωσαν και κατέγραψαν το πρόβλημα, αλλά έναν χρόνο τώρα, ακόμη, η Τεχνική Υπηρεσία μελετά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν. Μετά, δε, την αυτοψία, είπαν ότι θα κάνουν σύντομα παρεμβάσεις, με την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων για την άρση της επικινδυνότητας και την αποκατάσταση του δρόμου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα!
Για το πρόβλημα ενημερώθηκε και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, από την οποία επίσης δεν έχει γίνει κάτι!
Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατανίων απέστειλε έγγραφο στο Δήμο Τριφυλίας σχετικά με την επικινδυνότητα του δρόμου, ζητώντας άμεσα παρεμβάσεις, αλλά απάντηση δεν έχει λάβει!
Επιπρόσθετα, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε: «Η καινούργια τουριστική σεζόν έρχεται. Δεν έχει γίνει τίποτα, καμία παρέμβαση, κανένα έργο για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να στηριχτεί ο δρόμος και, δυστυχώς, σε επόμενες βροχοπτώσεις μπορεί να “φύγει” όλος και να διακοπεί τελείως η κυκλοφορία. Από αυτό το δρόμο περνούν καθημερινά και πολλοί κάτοικοι των Πλατανίων, που είναι αγρότες, και κινδυνεύουν να μην μπορούν να πάνε στα χωράφια τους! Δεν έχει γίνει τίποτα. Μόνο κορδέλες μπήκανε και κάτι κώνοι, από πέρυσι. Τις κορδέλες τις έχει πάρει ο αέρας και μόνο κομμάτια τους έχουν μείνει. Ο Δήμος, λέει, έχει πει στην Τεχνική Υπηρεσία να κάνει μελέτη. Μελέτη δεν έχουμε δει και δεν έχει γίνει τίποτα. Η Περιφέρεια δεν έχει κάνει κάτι. Εμείς τι να κάνουμε; Είναι επικίνδυνος ο δρόμος έτσι. Να τον κλείσουμε; Τι να κάνουμε; Ο κόσμος που έρχεται και θα ’ρθει από την άνοιξη για τη Νέδα από πού και πώς θα περνάει; Οι αγρότες πώς να πάνε στις περιουσίες τους; Έπρεπε να έχουν κάνει τα έργα τόσους μήνες. Δεν κάνανε. Πρέπει, τώρα, άμεσα να κάνουν παρεμβάσεις, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά». 
 
***  Το Θεατρικό Σχήμα «Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος» αποχαιρετά τον Λέανδρο Μιμίκο           
          
 Η ζωή δεν του  χαρίστηκε. Την κέρδισε μέχρι το τέλος παλεύοντας για αυτήν.
Αν υπάρχουν ήρωες, σίγουρα είναι ένας από αυτούς. Τελευταίος του ρόλος ένας ιεροκήρυκας. Τυχαίο; Όχι. Με  Πίστη και ανδρεία, με δύναμη και υπομονή,  με επιμονή και ένα πλατύ χαμόγελο καθημερινά πολεμούσε, ακούραστος, αβόγκικτος, με μια αγκαλιά ζεστή για τον καθένα μας και βλέμμα που ξεχείλιζε από αγάπη. Αυθεντικός και μοναδικός με μια λέξη…σπουδαίος. Και αν οι λέξεις ηχούν με στόμφο στα αυτιά μας είναι πολύς μικρές και λίγες για να περιγράψουν την ψυχή του Λέανδρου. Ο Λέανδρος που ακολούθησε τον μύθο του. Ερωτευμένος με τη ζωή, δεν δίστασε να ανεμοδαρθεί για χάρη της και να χαθεί την εποχή του Χειμώνα, υποσχόμενος να ξαναβρεθούμε στις αρχές της επόμενης Άνοιξης. Ο Λέανδρος είναι για μας ο αιώνιος έφηβος με τις κοινωνικές του ανησυχίες και τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες, πρόσχαρος και δημιουργικός.
  Γεννήθηκε στις 9-9-1958 στο Βορινό Αλμωπίας νομού Πέλλας.
Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και μετά φοίτησε στην Τεχνική Σχολή «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στην ίδια πόλη.
Το 1986 παντρεύεται την Βασιλική Μητσέα από τα Σωτηριάνικα Μεσσηνίας στην Θεσσαλονίκη και αποκτούν δύο παιδιά τον Αποστόλη και τον Παναγιώτη. Το 1994 έρχονται οικογενειακώς στην Καλαμάτα, δουλεύει ως ζαχαροπλάστης και αποκτούν άλλα δύο παιδιά τον Γιάννη και τον Γιώργο. Μεγάλη του αγάπη το θέατρο, η μουσική, το τραγούδι, η φωτογραφία και η ζωγραφική. Αυτοδίδακτος μουσικός παίζει μπουζούκι και κιθάρα, τραγουδά ερασιτεχνικά και επίσης ως ερασιτέχνης ζωγράφος συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής. Το έτος 2008 ιδρύει μαζί με φίλους το ΣΥΝ ΕΝΑ και συμμετέχει ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε όλα τα έργα σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη. Κατά το παρελθόν συμμετείχε ως ερασιτέχνης ηθοποιός στο θεατρικό σχήμα «Θεατρική Διαδρομή» και συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα έργα σε σκηνοθεσία Αλίκης Αλεξανδράκη και Κώστα Κατσουλάκη.
Σκηνοθετούσε από το 2008 το πολιτιστικό σύλλογο Σωτηριανίκων με τα έργα « Το βρωμοχώρι» του Ζαραμπούκα και «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Τριβιζά  και το 2013 το σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας σε κείμενο των γυναικών του συλλόγου και του ίδιου του Λέανδρου το έργο  «ο γάμος του Χαραλάμπη»
  Λέανδρε, εμείς οι φίλοι σου και συν-οδοιπόροι σου σε χαιρετάμε με τη φράση
 «Ότι και να γίνει η Ζωή μας θα συνεχιστεί κανονικά» αυτό μας είπε, γιατί δεν πίστεψες ποτέ στο θάνατο.  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ    ,  ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ»
 
***
 
***   ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
~ ΧΘΕΣ  Τετάρτη  για  το  Κύπελλο  Ελλάδας  στο ποδόσφαιρο :
*** ΗΡΑΚΛΗΣ  Ψαχνών  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   0-1 .-   - ^

~ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΠΑΟ  0 - 1  γκολ Ατζαγκούν   κύπελλο Τετάρτη 15 - 1 – 2014 : http://youtu.be/GGF_eLrDKlM  ,
 
Ηρακλής  Ψαχνών - Παναθηναϊκός 0 - 1  για  κύπελλο δηλώσεις  15/ 01/ 2014 : http://youtu.be/NdBnlG_Gc-8  ,
 

Ηρακλής Ψαχνών  - Παναθηναϊκός  0 - 1  για το  Κύπελλο 15 - 1 – 2014 : http://youtu.be/ZuZHFRQnFCA ,

~** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ  - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-0  .- ^


*** Με δύο αγώνες συνεχίζεται σήμερα  Πέμπτη η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
~ Στις 17.00 στο ΟΑΚΑ η Καλλονή υποδέχεται τον ΟΦΗ, έχοντας βάλει βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ματς, όπου είχε νικήσει τους Κρητικούς με 1-0 στο Γεντί Κουλέ.
~   Τρεις ώρες αργότερα, στον Βόλο η Νίκη υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει ισχυρό προβάδισμα μετά το 3-1 της Ριζούπολης.

Live: Καλλονή - ΟΦΗ (17:00)
ΑΕΛ ΚΑΛΟΝΗ  ΜΥΤΗΛΙΝΗΣ -  ΟΦΗ  Ηρακλείου  0-2 , (0-0) .-    * Περογαμβράκης και Παπάζογλου  τα γκολ .-
Κανονικός  αγώνας  0-1 .-  Στην Παράταση  ο  ΟΦΗ   κέρδισε  με 2-0  και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου αφού στον πρώτο αγώνα ο  ΟΦΗ  είχε χάσει  με  1-0 .-
Τα  βίντεο  με τα  γκόλ από  τον αγώνα  :
Καλλονή  -  ΟΦΗ  0 - 1 στο  κύπελλο  16 - 1  -2014 γκόλ  80΄: http://youtu.be/mbgUyJkB0Hg  ,
ΚΑΛΟΝΗ - ΟΦΗ  0 - 2   παράταση  κύπελλο  16 - 1 – 2014 : http://youtu.be/kcRuNjyp2sE ,

ΝΙΚΗ  Βόλου  -  ΑΠΟΛΛΩΝ  Σμύρνης Αθηνών   1-0    , (0-0) .-
Ο  ΑΠΟΛΛΩΝ  ΣΜΥΡΝΗΣ  προκρίνεται  στον  επόμενο  γύρο  των  προημιτελικών .-

*** «Κλείνει» τον 24χρονο αμυντικό Δ. Μαρτίνο του Πανηλειακού η Μαύρη Θύελλα          
           
Πολύ κοντά στη δεύτερη μετεγγραφή της βρίσκεται η Καλαμάτα, καθώς σήμερα ή αύριο αναμένεται να απαντήσει στην πρόταση που του έχει γίνει ο Δημήτρης Μαρτίνος. Ο 24χρονος αμυντικός χαφ αγωνιζόταν μέχρι πριν λίγο καιρό στον Πανηλειακό, απ’ όπου έμεινε ελεύθερος, μετά από συμβιβαστική λύση με την ομάδα της Ηλείας, σε βάρος της οποίας είχε καταθέσει προσφυγή. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο Βύζαντας έχει κερδίσει πρωτόδικα την ένσταση σε βάρος των «ερυθρολεύκων» του Πύργου, καθώς είχε αγωνιστεί στο μεταξύ τους παιχνίδι έχοντας υπόλοιπο ποινής από την προηγούμενη σεζόν και τη θητεία του στον Φωκικό (εκκρεμεί ακόμη η έφεση του Πανηλειακού).
Υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Μαρτίνος θα κατηφορίσει τελικά στην Καλαμάτα, καθώς έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον προπονητή, Μίλτο Γκόφα. Ο παίκτης είχε δύο σεζόν στην Κερατέα με 22 συνολικά συμμετοχές, 4 στην Παναχαϊκή και δυό γεμάτες σεζόν με Ρουφ και πρόπερσι με Φωκικό.
Εκτός από τον Μαρτίνο, θετικές εξελίξεις αναμένονται την άλλη εβδομάδα και με τον Νίκο Σκόνδρα
 Προπόνηση υπό βροχή στο Ασπρόχωμα
Την προετοιμασία της για το εκτός έδρας παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τον Παναυπλιακό ξεκίνησε χθες το απόγευμα η Καλαμάτα.
Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό γήπεδο Ασπροχώματος, κάτω από συνεχόμενη βροχόπτωση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους παίκτες να κάνουν ζέσταμα 45 λεπτών περίπου με τις οδηγίες του γυμναστή Ευτύχη Τασιόπουλου. Στη συνέχεια οι παίκτες έκαναν δίτερμα με διάφορους στόχους υπό την καθοδήγηση του προπονητή Μίλτου Γκόφα, το οποίο διήρκεσε περίπου 20 λεπτά.
Οι Παναγιώτης Τσιμικλής και Κώστας Ηλιόπουλος έτρεξαν για λίγο στο γήπεδο και στη συνέχεια έκαναν πρόγραμμα θεραπείας με τον φυσιοθεραπευτή Λεωνίδα Παπανικολάου, ώστε να ξεπεράσουν τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο ο πρώτος και στη γάμπα ο δεύτερος. Ο Γιάννης Ριγανάς έκανε αργά το απόγευμα ειδικό πρόγραμμα που του έδωσε ο Σωκράτης Κοψαχείλης, γιατί είχε πάει το πρωί στη Θήβα ώστε να πάρει τα έγγραφα για την αναβολή στράτευσης του.
 
*** ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΑΣ  ΓΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ  :
~**** ΟΛΑ  ΣΤΗ  ΦΟΡΑ - Αστέρας Αρφαρών  2013 με  τον  Αρφαραίο  Αθλητικογράφο  Σωτήρη Κ.  Γεωργούτζο  : http://youtu.be/k0WWDuMEBN8  ,

~*** Α. Π. Σ.  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  μιά  Ιστορία αναδρομών-διαδρομών 1955 – 2013 : http://youtu.be/APS5TWVgZGM  ,

ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ 19-01-2014  21,00 ώρα  Ο  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  στο  Εξοχικό Κέντρο  ¨ΚΑΠΟΓΛΗ"  κόβει  την  Πρωτοχρονιάτικη  πίττα .-  Τιμή  εισιτηρίου -πρόσκλησης  15   ευρώ  ,  συμμετοχή  για οικονομική  ενίσχυση  του  Συλλόγου ..όλων των  φίλων  του  Σωματείου ...

*** Το πρόγραμμα για  την ευρωλίγκα  στο Ευρωμπάσκετ : Ε’ όμιλος
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα  72-81.- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-18, (34-32) , 48-55, 72-81 .-
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Ντάνστον, Σπανούλης. Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Μπέγκιτς, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Κατσίβελης.
 Η δωδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Πούλεν, Ντόρσεϊ, Σάδα, Χουέρτας, Χουέρτας, Ναβάρο, Παπανικολάου, Όλεσον, Λόρμπεκ, Λάμπε, Νάχμπαρ, Τόμιτς. Εκτός είναι οι Τοντόροβιτς και Χεζόνια
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Ρουστού Νουράν (Τουρκία)
Video  από  τον αγώνα :
ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  72 - 81  Πέμπτη  16 - 1 – 2014
  http://youtu.be/CGc7UBmugoE   ,

  ΟΣΦΠ -  Μπαρτσελόνα  72 - 81    16/ 1/ 2014 :
http://youtu.be/dv1n2GtNWHM  ,
 
Ολυμπιακός  -  Μπαρτσελόνα  72 - 81   16 - 1 – 2014 : http://youtu.be/jTbg-DXFAA0  ,
Ουνικάχα Μάλαγα-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 17/01, 20:00
Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα 17/01, 21:30
Παναθηναϊκός-Εφές Αναντολού 17/01, 21:45
Βαθμολογία
Παναθηναϊκός 2-0
Μπαρτσελόνα 3 -0 *
Αρμάνι Μιλάνο 1-1
Λαμποράλ Κούτσα 1-1
Ουνικάχα Μάλαγα 1-1
Ολυμπιακός 1-2 *
Φενερμπαχτσέ 0-2
Εφές Αναντολού 0-2
ΣΤ’ όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 111-87.-^
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ  78-87.-^
Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Κουμπάν      62-62 .-^
Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17/01, 21:45
Βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 3-0*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-0*
Μπάγερν Μονάχου 2-1*
Γαλατασαράι 0-3 *
Λοκομοτίβ Κουμπάν 1-2*
Παρτίζαν 0-2
Ζαλγκίρις 0-3 *
* Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έχουν ματς περισσότερο καθώς αναμετρήθηκαν την Τετάρτη

~ ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ    ΑΓΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΑΡΦΑΡΑ   14- 01- 2014 : http://youtu.be/l2AvBR-YHw0 ,
~ Σκάλα Μελιγαλά  2   14 - 01 – 2014  : http://youtu.be/TZIT1O0LKJA ,
~ ΣΚΑΛΑ  ΜΕΛΙΓΑΛΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 14 - 01 – 2014 : http://youtu.be/R_DDJxxpxAk  ,
~ Καστανιά  Μάνη Μπολσοϊ κ  α   2011 : http://youtu.be/_tYzO1JGsG4  ,
~ Τσιφτετέλι  χορό γάμος  Νίκου -  Γιώτας    9 - 11 – 2014 : http://youtu.be/n9hZG-aq1OU  ,
~ Κρητικός  χορό  Γάμου Ν - Π  9 - 11 – 2013 : http://youtu.be/vz3g2LHYUQs ,
~** ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ   όμορφες  διαδρομές  σε  φωτογραφίες 2010 : http://youtu.be/sROazEWk6oM  ,
~** Άγιον  Όρος  όμορφες  διαδρομές  σε  φωτογραφίες  το  2011 : http://youtu.be/Z6XvjpqcnHY ,
~** ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  διαδρομές  με  φωτογραφίες το  2012 : http://youtu.be/iblQvOFwuuw ,
~**  Άγιον  Όρος   όμορφες  διαδρομές  το  2013 : http://youtu.be/AcAt6BjjLVI ,
~ Χορός  γαμπρού   νύφης  9 /11 /2013 : http://youtu.be/JEPd1qfDc8U  ,
~ Χορεύει πατέρας  γαμπρού  9 - 11 – 2013 : http://youtu.be/AyE5BL18ry4 , 


***   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3030    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1446 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1444video.-
                                             ** Σύνολον   :  5920   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 
*** ~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .- ~
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-




1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...


~ ΄Όπως τα σύννεφα κρύβουν τον ήλιο , έτσι και οι πονηρές σκέψεις σκοτίζουν και καταστρέφουν τον νού .- Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης .
~ Προσοχή ! Η παραμικρή εκτροπή από την αλήθεια ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού της ασέβειας .- Άγιος Γρηγόριος Νύσσης .-
~ Μακάριο δεν είναι να γνωρίζεις κάτι περί Θεού , αλλά το να έχεις μέσα σου τον Θεό .- Άγιος Γρηγόριος Νύσσης .-
~ Η πονηρή γνώμη είναι σκοτάδι , ακόμη και χωρίς να γίνει σωματική αμαρτία .! Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος .-