Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014

Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Μαρτίου  2014  :


***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :








***  Η Καλαματιανή Ολυμπιονίκης Βούλα Κοζομπόλη Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών         
       
Η αργυρή Ολυμπιονίκης της Αθήνας με την εθνική ομάδα πόλο γυναικών, Βούλα Κοζομπόλη είναι η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών,
Σε συνέχεια των εκλογών της 28ης Φεβρουαρίου 2014 ακολούθησε η 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΟ της 4ης Μαρτίου 2014, τα μέλη του οποίου αναλαμβάνουν τις κάτωθι ιδιότητες:
Πρόεδρος: Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
Αντιπρόεδρος: Εύη Μωραϊτίδου, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
Β’ Αντιπρόεδρος: Βιργινία Κραβαριώτη, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας
Γενική Γραμματέας: Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης Πάλης
Ειδική Γραμματέας: Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας
Ταμίας: Αγγελική Καραπατάκη, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
Μέλη: Δημοσθένης Ταμπάκος (Χρυσός Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής), Δημήτρης Καφφάτος (Ολυμπιονίκης Handball), Ειρήνη Αϊδηνλή (Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής)
  Η νέα Πρόεδρος, η Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη, είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος οικονομικών επιστημών της ΑΣΣΟΕ. Η κα Κοζομπόλη λίγο μετά την εκλογή της δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την τιμή και την εμπιστοσύνη της ανάληψης των καθηκόντων της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και να τονίσω ότι ο σκοπός του νέου ΔΣ είναι να συνεργαστούμε όλοι οι Ολυμπιονίκες, με όλους τους φορείς και την κοινωνία, για την προαγωγή του Αθλητισμού, της Υγείας, της Παιδείας και του Πολιτισμού"   Video:  http://youtu.be/4J61jrqs7mo ,
 
***  Ομιλία Δ. Κουτσούμπα σήμερα στην Καλαμάτα

 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος στο ΚΚΕ για την επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Καλαμάτα, ο οποίος και θα μιλήσει στο αμφιθέατρο «Α. Κουμουνδούρος» σήμερα στις 7.00 το απόγευμα. Στο μεταξύ, χθες και σήμερα στελέχη του ΚΚΕ πραγματοποιούν περιοδείες σε υπηρεσίες και χώρους δουλειάς. Ειδικότερα, χθες, από το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Γόντικας, επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑΚ και στη συνέχεια συναντήθηκε με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων. Στις 11.00 το πρωί βρέθηκε στο Διοικητήριο και μίλησε με τους υπαλλήλους, ενώ το απόγευμα περιόδευσε σε καταστήματα της οδού Αριστομένους. Σήμερα, στις 9.00 το πρωί, ο Νίκος Γόντικας θα περιοδεύσει στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, ενώ στις 11.00 θα βρεθεί στην εφορία. -

***   Μεσσήνιος προσπάθησε να αποδράσει από την Τίρυνθα

                  Μεσσήνιος είναι ο ένας από τους δύο κρατουμένους που επιχείρησαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας να αποδράσουν από τις φυλακές στην Τίρυνθα Αργολίδας.
Ο 33χρονος Μεσσήνιος μαζί με 36χρονο συγκρατούμενό του σκαρφάλωσαν στον εξωτερικό μανδρότοιχο της φυλακής και βρέθηκαν στην εθνική οδό Ναυπλίου – Άργους, απ’ όπου προσπάθησαν να διαφύγουν. Έγιναν αντιληπτοί, όμως, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Αργολίδας και συνελήφθησαν.
Ο 33χρονος Μεσσήνιος κρατείται από το 2011, με ποινή κάθειρξης 5 ετών και 20 μηνών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απόδραση κρατουμένου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.
 
***  Ξανά υποψήφιος δήμαρχος ο Αριστείδης Σταθόπουλος
  Για ακόμα μια φορά ο Αριστείδης Σταθόπουλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ακολουθεί η ανακοίνωση: Κάνω γνωστό στους συνδημότες μου και γενικότερα στο ευρύτερο κοινό, για μία φορά ακόμη, ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για το Δήμο Οιχαλίας. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, επειδή δεν αγωνιούσαμε για κομματικές στηρίξεις, ούτε διαφόρων τύπων καραμπόλες και μεταβολές εκλογικών ισορροπιών και συστημάτων, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στον κόσμο που μας πλαισιώνει, ζητάμε τη συστράτευση των συνδημοτών μας για την επίτευξη των κοινών στόχων μας. Αγωνία μας είναι η βιωσιμότητα της τοπικής μας κοινωνίας που συρρικνώνεται. Δέσμευσή μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να κάνουμε τη ζωή του συντοπίτη μας καλύτερη. Εγγύηση αποτελεί η πορεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κοινωνική διαδρομή καθενός από εμάς. Για αυτό, λοιπόν, σας καλούμε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, να συστρατευθείτε στην προσπάθειά μας για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας που δικαιούται και του πρέπει. Αριστείδης Σταθόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Οιχαλίας .-
 
*** Ποδηλατόδρομος στον ποδηλατόδρομο;          
   
Η ανάπλαση στα «Ουζάκια» καταργεί τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο; Γιατί δε μου φαίνεται τόσο λογικό να υπάρχει ποδηλατόδρομος και δίπλα να φτιάχνουμε νέο…
Οι δε θέσεις στάθμευσης στις γραμμές του τρένου ήταν «οξυγόνο» για το κέντρο. Γιατί τις κλείνουν για να γίνει πεζόδρομος; Ποιος θα μπαίνει σε ένα υπόγειο σημείο να περπατήσει;   Π.Μπ. 
 
*** Γενική συνέλευση αγροτών απόψε στους Γαργαλιάνους
 
Γενική συνέλευση αγροτών θα διεξαχθεί απόψε, στις 8, στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση. Επίσης, στη Γ.Σ. έχουν κληθεί για να ενημερωθούν σχετικά με τον αγώνα των αγροτών οι φορείς του Δήμου Τριφυλίας: Η δημοτική Αρχή Τριφυλίας, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, οι υποψήφιοι συνδυασμοί, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων, ο Σύλλογος Λογιστών, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Καφεπωλών, ο Σύλλογος ΤΑΞΙ. Επίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες και τα Σωματεία - 

***   Tα αποτελέσματα της προκήρυξης για το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ         
           
Στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ ΑΕ αναρτήθηκε o προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων...
με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση ο πίνακας αυτός δεν συνιστά Πίνακα Κατάταξης Επιτυχόντων.
Ο πίνακας αναρτήθηκε εδώ
Καταρτίσθηκε βάσει των στοιχείων που δήλωσαν όλοι οι υποψήφιοι και επιβεβαιώθηκαν με βάση τα έγγραφα (πτυχία, διπλώματα ξένων γλωσσών, πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ, βεβαιώσεις εργοδοτών και ασφαλιστικών ταμείων, αντίγραφα συμβάσεων υποψηφίων, υπεύθυνες δηλώσεις) που υπέβαλαν οι ίδιοι, είτε με την αρχική τους δήλωση, είτε με τη συμπληρωματική.
Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση δεν μοριοδοτήθηκαν (έχουν δηλαδή μηδενιστεί) όσοι υποψήφιοι δεν υπέβαλαν τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για την επιβεβαίωση των προσόντων που επικαλέστηκαν ότι διαθέτουν με τη δήλωσή τους.
Κατά του προσωρινού πίνακα βαθμολογίας είναι δυνατή η υποβολή ένστασης από αύριο, (Τετάρτη 5 Μαρτίου) μέχρι και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:00. Οι ενστάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα, πατώντας στην υπερσύνδεση «ένσταση» που βρίσκεται δίπλα στο όνομα του κάθε υποψηφίου. Με την ένσταση ο υποψήφιος δηλώνει τη διαφωνία του με συγκεκριμένο/α πεδίο/α της βαθμολογίας του, επισυνάπτοντας τα υποστηρικτικά της ένστασης έγγραφα, εφόσον υπάρχουν.
Μετά τον έλεγχο των ενστάσεων θα καταρτισθεί αναθεωρημένος πίνακας κατάταξης.
Θα ακολουθήσει η βαθμολόγηση από τους Αξιολογητές και η βαθμολόγηση από τη συνέντευξη. Ο τελικός πίνακας κατάταξης θα καταρτισθεί με βάση το άθροισμα των μορίων του αναθεωρημένου πίνακα κατάταξης, της βαθμολογίας των Αξιολογητών και της βαθμολογίας της συνέντευξης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις (με μέγιστη βαθμολόγηση τα 5.000 μόρια).
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 72.00.178 και 210 72.00.319.

***  Διορία μέχρι Ιούνιο για 180.000 «αιώνιους» φοιτητές         
           
Διορία μέχρι τον  Ιούνιο δίνει το υπουργείο Παιδείας σε 180.000 «αιώνιους» φοιτητές, καθώς από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να τους διαγράψουν από τα μητρώα τους.
Πρόκειται για φοιτητές που έχουν  εισαχθεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πριν από το 2006, δεν πέρασαν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα και τώρα πρέπει τώρα ή να πάρουν πτυχίο ή να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.
Σύμφωνα με το «Έθνος», 180.000 άτομα θα απωλέσουν οριστικά τη φοιτητική τους ιδιότητα, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο που καταργεί τις χωρίς χρονικούς περιορισμούς σπουδές.
Και μπορεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικήσεων των Πανεπιστημίων, φέτος να έχουν αυξηθεί οι φοιτητές στα αμφιθέατρα που παρακολουθούν μαθήματα αλλά και αυτοί που παίρνουν πτυχίο, ωστόσο, μη ενεργοί η αιώνιοι» φοιτητές χαρακτηρίζονται για την ώρα οι μισοί σχεδόν φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ , με «πρωταθλητές» τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, το Πάντειο και το Αριστοτέλειο.
Πάντως, κάποιοι πρυτάνεις ζητούν να υπάρχουν ορισμένες μεταβατικές διατάξεις, όπως για παράδειγμα για όσους έχουν λίγα μαθήματα ή αποδεδειγμένα εργάζονται, ώστε να καταφέρουν να πάρουν τα πτυχία τους, αν και οι διοικήσεις των ανώτατων ιδρυμάτων θέλουν να ξεκαθαρίσουν την εικόνα των ιδρυμάτων τους, όσον αφορά στον αριθμό των φοιτητών που διαθέτουν.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι φοιτητές εισάγονται από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και μετά θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα:
-για 12 εξάμηνα αν πρόκειται για σχολές με διάρκεια σπουδών τα 4 έτη
-για 4 εξάμηνα αν η σχολή τους έχει διάρκεια σπουδών τα 10 εξάμηνα όπως συμβαίνει με τη γεωπονία και πολυτεχνικά τμήματα
-για τμήματα με μεγαλύτερη διάρκεια σπουδών, όπως η Ιατρική, το μέγιστο χρονικό διάστημα για -τη διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας είναι τα 16 εξάμηνα.
Τι ισχύει για τους εργαζόμενους φοιτητές
Σε περίπτωση που κάποιοι φοιτητές εργάζονται, γεγονός που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και πιο συχνά, έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν ως φοιτητές μερικής φοίτησης και έτσι το ανώτατο χρονικό όριο σπουδών είναι το διπλάσιο του κανονικού προγράμματος.  protothema.gr 

***   Θίνες Κυπαρισσίας: Είναι επικίνδυνα αδιάφοροι ή μας δουλεύουν;         
   
Παρακαλώ ανακαλέστε στη μνήμη σας τι χαμός έγινε με το θέμα κατά τη διάρκεια του 2013. Τρεις συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, συσκέψεις και διασκέψεις, ερώτηση στη Βουλή, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, υπουργικές αποφάσεις, εξηγήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτροπές, μελέτες και, κυρίως, «ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ»… Α, να μην ξεχάσω βρέθηκε ο «εσωτερικός εχθρός» της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και αυτός δεν ήταν άλλος από τους «χελωνάδες» του Αρχέλωνα και κάτι περίεργους, ενώ το υπόλοιπο σύστημα ήταν «με την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον»! Θυμίζω, επίσης, ότι μιλάμε για την περιοχή «….από Ελαία (εκβολές Νέδας) ως Αγιαννάκη, η οποία ανήκει στην περιοχή NATURA με κωδικό GR2550005 – “Θίνες Κυπαρισσιακού Κόλπου”».
Μια περιοχή μοναδική στο μεσογειακό χώρο που είναι όμορη της θαλάσσιας περιοχής GR2330008. Πρόκειται για κύρια περιοχή ωοτοκίας της caretta caretta, συνδυάζει ένα σύνθετο οικοσύστημα αποτελούμενο από τη θαλάσσια περιοχή, την παράκτια βλάστηση, τις κινούμενες και σταθερές θίνες, τη μεσογειακή πεύκη (κωδικοποιημένοι τύποι οικοτόπων βάσει της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ), το οποίο από 01.09.2006 έχει χαρακτηρισθεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας και με όρους Ν.3937/11 χαρακτηρίζεται ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης. Πρόκειται, δηλαδή, για περιοχή που όφειλε η ελληνική Πολιτεία εδώ και χρόνια να έχει θέσει σε καθεστώς προστασίας, εγκρίνοντας την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (έτοιμη από το 2002), να θεσμοθετήσει με Προεδρικό Διάταγμα τις ζώνες και τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης, να έχει συστήσει το Φορέα Διαχείρισης…» (δες άρθρο μου: στο Ένθετο της εφ. ΑΥΓΗ -oikotrives.wordpress.com/2013/06/02/elaia-pappas/).
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι υπόλογη και υπό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράβαση της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ και η απειλή για πρόστιμο άνω των 70 εκατ. ορατή, αφού οι όποιες εξηγήσεις και δεσμεύσεις παραμένουν ουσιαστικά στα λόγια. Επίσης, θυμίζω ότι με την Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη (αρ.28353/23.5.2013) έχει τεθεί σε «ιδιότυπη ομηρία» (αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών) μια ευρύτερη περιοχή. Αλλά ας δούμε να νεώτερα: με το υπ’ αρ. 5480/25.11.2013 η Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, δίνει πρόσθετα στοιχεία (!!) επί της Παράβασης 2011/2156 – Αιτιολογημένη Γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναλαμβάνει δεσμεύσεις: α. σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 509/4-3-2013 Υπ. Απόφασης η συσταθείσα Επιτροπή θα έπρεπε να παραδώσει επιστημονική μελέτη - έρευνα (έχει ανατεθεί στο Εθνικό Καπποδιστριακό Παν/μιο) ως τις 15.12.2013.
Η μελέτη, μεταξύ των άλλων, έπρεπε να προτείνει μέτρα αποκατάστασης των υποβαθμίσεων και καταστροφών των αμμοθινών (π.χ. λόγω καλλιεργειών και κατασκευών στο αμμοθινικό σύστημα). Με βάση την πληροφόρηση από τις 12 περιβαλλοντικές οργανώσεις η άνω μελέτη είτε αποκρύβεται είτε δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα (επιστολή τους στον ΥΠΕΚΑ στις 27.12.2013). β. υπάρχει δέσμευση ότι η επικαιροποίηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης - Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 28.2.2014. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν η δέσμευση έχει γίνει πράξη, ποιο είναι το περιεχόμενό της μελέτης και του Π.Δ., όταν μάλιστα υπάρχει δέσμευση ότι αυτά θα εγκριθούν ως τις 25.3.2014. γ. τέλος, υπάρχει δέσμευση ότι θα έχει τεθεί σε λειτουργία το Σχήμα Διοίκησης και Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής, με βάση το εγκεκριμένο Π.Δ., ως τις 20.5.2014.
Από τα προηγούμενα προκύπτει το κρίσιμο ερώτημα, γιατί ενώ το ΥΠΕΚΑ, δια της υπ’ αρ. 5074/22.11.2012 απάντησης στην Ε.Ε., ανέλαβε την δέσμευση επικαιροποίησης της Ε.Π.Μ., μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί; Κρίνει το ΥΠΕΚΑ ότι από τις 28.2 ως τις 25.3 υπάρχει χρόνος για διαβούλευση; Μήπως προσπαθούν, εν όψει προεκλογικής περιόδου, να αποκρύψουν από την τοπική κοινωνία το περιεχόμενο και ιδίως τα επώδυνα μέτρα αποκατάστασης των καταστροφών στις αμμοθίνες και τους περιορισμούς και απαγορεύσεις στην Ειδική Ζώνη Διατήρησης; Ή, μήπως, εν ονόματι του πολιτικού κόστους επιλέγουν τη βραδυπορία και εκθέτουν τη χώρα στην επιβολή του βαρύτατου προστίμου;
Σε κάθε περίπτωση, η οργανωμένη θεσμική και μη τοπική κοινωνία και οι φορείς της οφείλουν να υποχρεώσουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ σε ξεκάθαρες τοποθετήσεις (και όχι σε «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις»), σε έγκαιρη και ειλικρινή ενημέρωση των πολιτών.
Γιώργος Γκόνης 

***  Αναζήτηση πληροφοριών για την Ευαγγελία Γαλάνη          
           

Ψάχνω για φίλους / συγγενείς της Ευαγγελίας Γαλάνη, που γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 14 Μαρτίου 1936, θανούσα το 2004. Την έχω συναντήσει μία και μοναδική φορά. Σε αυτή τη φωτογραφία ήταν περίπου 24 ετών. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη ζωή της. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email: s.rijnsdorp@icloud.com

***  Όπου βολεύεται ο καθένας παρκάρει         
            
Να εγκαινιάσει το καινούριο πεζοδρόμιο στην Αριστομένους αποφάσισε ένας συμπολίτης μας το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Άνετος πάρκαρε ολόκληρο το αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο, μιας και μεγάλωσε και έχει χώρο πλέον. Φυσικά, έκλεισε και τη ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κάτι που μάλλον δε τον απασχόλησε καθόλου.   Κ. Γαζ. 

***  Για κατασκευασμένες κατηγορίες μιλά ο δικηγόρος των διδύμων και του συνταξιούχου αστυνομικού          
            
10 προφυλακίσεις για το κύκλωμα Ναρκωτικών 
Για άρρωστους ανθρώπους από τα ναρκωτικά που αρνούνται όσα τους καταλογίζουν, όπως και για κατασκευασμένες κατηγορίες, έκανε λόγο μιλώντας στο «Θ» ο δικηγόρος υπεράσπισης των δίδυμων αδελφών και του συνταξιούχου αστυνομικού, Γιώργος Ράλλης. Αυτοί έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία.
Από τη μεγάλη υπόθεση που αποκάλυψε η Αστυνομία, την προηγούμενη εβδομάδα, ο επίλογος του πρώτου μέρους της ιστορίας γράφτηκε με 10 συνολικά προφυλακίσεις κατηγορουμένων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τις κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζει και ένας 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί και κρατείται για άλλη αιτία στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου.
  Κατασκευασμένες κατηγορίες
Για τα 49χρονα δίδυμα αδέλφια και το συνταξιούχο αστυνομικό, ο κ. Ράλλης δήλωσε συγκεκριμένα: «Αρνούνται τις κατηγορίες. Είναι άρρωστοι από τα ναρκωτικά και ό,τι γινόταν, γινόταν μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι κατασκευασμένες. Και είμαι σίγουρος ότι στο δικαστήριο θα δικαιωθούν».
Επίσης, ο κ. Ράλλης παραστάθηκε ως δικηγόρος υπεράσπισης του 35χρονου από την Καλαμάτα ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Ο κ. Ράλλης σημείωσε ότι πρόκειται για εξαρτημένο από τα ναρκωτικά χρήστη και πως θα κάνει κάθε προσπάθεια να αποτοξινωθεί. Το ίδιο τόνισε και για τον 22χρονο από τη Μεσσήνη, για τον οποίο, όμως, υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και ύστερα από συνεδρίαση του Δικαστικού  Συμβουλίου αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του.
  Υπόλοιπες προφυλακίσεις
Επίσης, μέσα στο τριήμερο αποφασίσθηκε η προφυλάκιση ενός 61χρονου από τη Μεσσήνη, ο οποίος κατηγορείται ως αποθηκάριος της οργάνωσης και ενός 27χρονου τσιγγάνου, ενός 44χρονου δημοτικού υπαλλήλου, ενός 59χρονου από τη Μεσσήνη, ενός 57χρονου από τη Μεσσήνη και ενός 47χρονου από την Ανάληψη, που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ομόφωνα ελεύθερος είχε αφεθεί από το Σάββατο ένας 48χρονος από τη Μεσσήνη.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τα ελληνικά υποψήφια τραγούδια για την 59η Eurovision (βίντεο)         
   
Πρεμιέρα στη Δημόσια Τηλεόραση έκαναν την Τετάρτη τα βιντεοκλίπ των τεσσάρων ελληνικών τραγουδιών που είναι υποψήφια για τη φετινή Eurovision.
Υποψήφια τραγούδια είναι τα «Rise up» με τους Freaky Fortune και Rskykidd, «Dancing Night» με τον Mark Angelo και Josephine, «Πεταλούδα στην Αθήνα» με την Κρυσταλλία, και «Κανένας δεν με σταματά» με τον Κώστα Μαρτάκη.
Ο ελληνικός τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου στο Acro Music Hall, με τις συμμετοχές των υποψήφιων καλλιτεχνών και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση.
Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη ελληνική συμμετοχή στη Eurovision στο Μπράιτον της Βρετανίας -επέτειο που θα τιμήσουν οι διοργανωτές με τη συμμετοχή παλιών και νέων καλλιτεχνών, όπως τα ντουέτα των Ελπίδας και Tamta, Σοφίας Βόσσου και Demy, Καίτης Γαρμπή και Vegas, Καλομοίρας και Claydee αλλά και του Πασχάλη, της Μπέσσυς Αργυράκη, του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, της Μαριάννας Τόλη μαζί με τις Μέλισσες.
Από τη βραδιά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας που εκπροσώπησαν τη χώρα το 2013.
Παρουσιαστές για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα είναι η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
in.gr     ,  Video
 1.-  http://youtu.be/TgxOGTm6Lns  ,    Freaky Fortune feat... Riskykidd "Rise Up"

2.- http://youtu.be/riFGdnvMYh0 ,  Mark Anglo feat. josephine "Dancing Night "


3.-  http://youtu.be/y_akdyJt5Ds  , Κρυσταλλία "Πεταλούδα Στην Αθήνα "
 

4-  http://youtu.be/bzef2udhgak , Κώστας Μαρτάκης  "Κανένας Δεν Με  Σταματά"


***  Ποιος θα βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα;
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου Είναι σχεδόν πυκνά τα τηλεφωνήματα που δέχομαι σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση σε οικόπεδο που γειτνιάζει με πολυκατοικίες στο τέρμα της οδού Ψαρών και αποτελεί υπαίθριο χώρο διαβίωσης κάποιων αλλοδαπών. Το συγκεκριμένο θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο τουλάχιστον τριών ρεπορτάζ, στο πρόσφατο παρελθόν, και μόνο μία φορά βρέθηκε μια προσωρινή, όπως αποδείχτηκε, λύση. Συγκεκριμένα, ομάδες αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και βρέφη, διαβιούν στο συγκεκριμένο σημείο. Το καλοκαίρι εκμεταλλεύονται τις καλές καιρικές συνθήκες και χρησιμοποιούν το χώρο ως υπαίθρια κατοικία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δε διστάζουν δε να τον χρησιμοποιούν και ως αποχωρητήριο, με αποτέλεσμα η δυσωδία να πνίγει τους κατοίκους των πολυκατοικιών. Το χειμώνα καλύπτονται με νάιλον, προκειμένου να μη βρέχονται και να μην κρυώνουν, αλλά το πρόβλημα παραμένει, έστω και αν η δυσοσμία δεν είναι αποπνικτική, καθώς τα παράθυρα παραμένουν κλειστά. Οι αλλοδαποί, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, σηκώνονται νωρίς το πρωί και «βγάζουν» το υπόλοιπο της ημέρας (μέχρι δηλαδή να βραδιάσει) στο παρακείμενο δημοτικό πάρκο σιδηροδρόμων, υλοποιώντας εκεί τις άλλες βιολογικές ανάγκες τους (πλύσιμο κ.λπ.). Κι ενώ μέχρι πρότινος ήταν εξαφανισμένοι, τελευταία έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους, με αποτέλεσμα να ξαναρχίσουν τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από τους κατοίκους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Οι αλλοδαποί, χωρίς να το γνωρίζουν, επωφελούνται ενός ιδιότυπου καθεστώτος. Για να απομακρυνθούν από το χώρο που έχουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καταλάβει, θα πρέπει να υπάρξει σχετική διαμαρτυρία από τον ιδιοκτήτη. Αν αυτός απουσιάζει σε άλλο μέρος ή έχει αποβιώσει, θα πρέπει να αναζητηθεί ο ίδιος ή οι κληρονόμοι του, προκειμένου να προβούν σε αυτή τη διαδικασία. Κι αν είναι ένας, ίσως να μπορεί να βρεθεί. Αλλιώς υπάρχει ακόμη σοβαρότερο ζήτημα, καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν και να συναινέσουν όλοι. Η Αστυνομία δηλώνει αδυναμία αν δεν υπάρχει η συναίνεση του ιδιοκτήτη, ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η έκταση είναι ιδιωτική και όχι δημόσια, οπότε αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει. Οι περίοικοι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής ή και αντοχής. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους για δυναμικότερες αντιδράσεις, μη αποκλείοντας και το ενδεχόμενο της αυτοδικίας, σημειώνοντας πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ζητούν λύση, αλλά κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχει. Εκτός κι αν μπορέσει να βοηθήσει κάποιος. Μπορεί;  harhar@tharrosnews.gr ,

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην Πύλο στις γυναίκες! (Δείτε όλα τα ζευγάρια)         
   
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Πανναξιακός - Γ.Σ.Ηρακλής είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου γυναικών που θα γίνει 29-30 Μαρτίου στην Πύλο της Μεσσηνίας μετά την κλήρωση που έγινε πριν από λίγο στα γραφεία της ΕΟΠΕ.
Έτσι στις 29 Μαρτίου στο κλειστό Γυμναστήριο της Πύλου
16:00 Ολυμπιακός - ΠΑΟ
19:15 Πανναξιακός - Ηρακλής
Στους άνδρες και στο final 4 της Καλαμάτας τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι : 
16.00 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
19.15 ΑΟ Κηφισιάς - ΑΕΚ
 Πηγή: volleynews.gr 
 
*** 
 
~ ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25  Φεβρουαρίου  2014 .-
   ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
   http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  ,Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ   2014  :                                         
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-
~http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
  ~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-

 ~**  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home, 2489   . -   Φίλοι. -         https://www.facebook.com/giota.resvani  ,
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.~ 473 .-  
  ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =3134   Video.-^
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1616  video.-^
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1622   video.- ^
                                                     Σύνολο  :  6372   βίντεο ανηρτημένα .- ^

                                        ΈΘΗΜΑ  ΑΠΟ  ΑΠΟΚΡΙΕΣ   ΣΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ !

 

ΜΕΣΣΗΝΗ - Η Γριά Συκού στην κρεμάλα :

Επειδή η γριά Συκού εξήγησε ένα όνειρο που δεν άρεσε στον Ιμπραήμ Πασά, αυτός την κρέμασε στη θέση Κρεμάλα της πόλης 
 Ξεπερνά πλέον τα 150 χρόνια εορτασµού το περίφηµο Καρναβάλι της Μεσσήνης µε το έθιµο της «γριάς Συκούς» να επιβάλλει και φέτος την κρεµάλα. 
 Μέσα από την ανάλαφρη ατµόσφαιρα του Καρναβαλιού αναδύεται µια ηρωική µορφή της εποχής της Τουρκοκρατίας. 
Η γριά Συκού ήταν µια γερόντισσα  της Μεσσήνης, η οποία, κατά την παράδοση αλλά και µε ιστορική τεκµηρίωση, κρεµάστηκε σε συγκεκριµένη τοποθεσία της πόλης µε εντολή του Ιµπραήµ Πασά, επειδή είχε το θάρρος να του πει την αλήθεια. 
Εξηγώντας  ένα όνειρο που είχε δει ο Πασάς, του είπε ότι η εκστρατεία του θα είχε οικτρό τέλος χάρη στην αντίδραση και στο σθένος των επαναστατηµένων Ελλήνων.
 Αυτό δεν άρεσε στον Ιµπραήµ Πασά, το θεώρησε µεγάλη προσβολή, και αµέσως διέταξε να την κρεµάσουν στη θέση Κρεµάλα, όπως µέχρι και σήµερα ονοµάζεται ο τόπος αναπαράστασης του απαγχονισµού της. Η ερµηνεία ωστόσο που έδωσε η γριά Συκού αποδείχθηκε ορθή και προµήνυε την ήττα του Ιµπραήµ.
Το πατροπαράδοτο αυτό αποκριάτικο έθιμο αναβιώνει το πρωί της Καθαρής Δευτέρας με πλήθος επισκεπτών. 
Καθένας μάλιστα μπορεί με τη σειρά του να «κρεμαστεί» από τους ψευτοδήμιους της κρεμάλας! 
Το ίδιο απόγευμα ο βαρυσήμαντος σατιρικός λόγος του Καρνάβαλου, η παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων, καθώς και το εθιμικό άναμμα των φωτιών αργότερα απογειώνουν το γλέντι. -
 
***

3 σχόλια:

Stramatios Skoulikaw είπε...

Πέφτουμε σε μεγάλες αμαρτίες , διότι δεν επιμεληθήκαμε ,όσο πρέπει για να κόψουμε τα μικρότερα ελαττώματά μας .-(Ιωάννης ο Χρυσόστομος) .

Stramatios Skoulikaw είπε...

Είναι συγχωρεμένο σε κάποιες ξεχωριστές περιστάσεις να μην πει κανείς την αλήθεια , όμως ποτέ δεν είναι συγχωρεμένο να πει κανείς για ψέματα .-

Stramatios Skoulikaw είπε...

Όποιος λέει πολλά , οπωσδήποτε μέσα σ΄ αυτά θα πει ή ψέματα ή αερολογίες .-