Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Μαρτίου  2014  :
ΚΑΝΑΔΑΣ
ΣΕΝΤΡΑΛ  ΠΑΡΚ  Ν.Υ.
ΚΙΝΑ
ΑΙΑΝΗ Μακεδονίας
Αρχαία  Νεκρόπολης
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα  :
Την  Κυριακή 16  Μαρτίου   2014 στην  Θεία λειτουργία
στον  Ι.Ν. Αγίων  Θεοδώρων Αρφαρών  θα  παρευρίσκεται
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  μας κ.κ. Χρυσόστομος .-

*** Κατεδάφιση των ερειπίων της οδού Σταδίου

Ξεκίνησε χθες η κατεδάφιση από το Δήμο Καλαμάτας δύο επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων στην οδό Σταδίου 39 & Κρεσφόντου 2 και στη Σταδίου 54, μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χθες κατεδαφίσθηκε το ερειπωμένο κτήριο δεξιά όπως κατέρχεται κανείς την οδό αυτή και σήμερα το αρμόδιο συνεργείο θα γκρεμίσει το απέναντι. Τα δύο αυτά ερειπωμένα κτήρια στην οδό Σταδίου είχε σφραγίσει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς είχαν μετατραπεί σε κέντρα αντικοινωνικών στοιχείων, ναρκομανών κ.ά. και σε εστίες επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας. - 

*** Ενημερωτική ημερίδα για τη διαμεσολάβηση απόψε στην Καλαμάτα          
           
«Η διαμεσολάβηση ως μέθοδος εξωδικαστικής εναλλακτικής επίλυσης διαφορών αστικών και εμπορικών υποθέσεων» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.
Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δ. Μανιάτη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργέλη, στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ν. Κανελλόπουλος, ενώ το θέμα θα αναπτύξει ο δικηγόρος, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής-εκπαιδευτής διαμεσολαβητών του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Σπ. Αντωνέλος.
  Νέος θεσμός στην επίλυση διαφορών
Όπως εξήγησε ο κ. Μανιάτης, η διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός που διευκολύνει στην επίλυση των διαφορών μεταξύ ιδιωτών-επαγγελματιών-επιχειρήσεων, και κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου να παρακολουθήσουν την ημερίδα για να ενημερωθούν:
-Τι είναι η διαμεσολάβηση - γιατί ενδείκνυται η διαμεσολάβηση
-Πώς εφαρμόζεται
-Τα οφέλη της διαμεσολάβησης
-Διαμεσολάβηση και δικαστική οδός
-Γιατί χρειαζόμαστε το Διαμεσολαβητή
-Πλεονεκτήματα της Διαμεσολάβησης έναντι της πολιτικής Δίκης
-Ποιες διαφορές υπάγονται σε διαμεσολάβηση
-Νομικό Πλαίσιο.
Με λίγα λόγια, συνέχισε, λύνονται οι αστικές και εμπορικές μας υποθέσεις γρήγορα, οικονομικά, εμπιστευτικά, φιλικά, δεσμευτικά.
Ο θεσμός της διαμεσολάβησης ξεκίνησε μόλις πρόσφατα την ενεργή του δράση στην Ελλάδα (Ιούνιος 2013), δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένος, την ώρα που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται στη μεγαλύτερή του ακμή.
  Η διαδικασία
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, αφού συνεχάρη τον κ. Μανιάτη για τη λήψη της πρωτοβουλίας να παρουσιαστεί και να προωθηθεί ο θεσμός της διαμεσολάβησης, ανέφερε πως πρόκειται για έναν αξιόπιστο τρόπο επίλυσης εξωδικαστικών διαφορών που διέπονται από τις διατάξεις του ιδιωτικού δικαίου, ενώ προσφέρει σύντομες, εχέμυθες και αμοιβαία επωφελείς λύσεις.
Πρόσθεσε πως ο θεσμός της διαμεσολάβησης αναπτύσσεται ραγδαία και με προσθήκη στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα καθιερωθεί ως στάδιο στη διαδικασία, ενώ θα θεσπιστεί για την επίλυση μικροδιαφορών έως 5.000 ευρώ, καθώς και στις διαφορές που προκύπτουν από αγορές μέσω διαδικτύου, και μετά θα πηγαίνει στα δικαστήρια.
«Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν τα τεράστια οφέλη του θεσμού αυτού και να συνειδητοποιήσουν ότι η λύση στα Δικαστήρια είναι το έσχατο μέσο και αφού προηγηθεί η διαμεσολάβηση, θεσμός που αποτελεί κεκτημένο σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Μαργέλης.    Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Στη Μεσσηνία από σήμερα ο Οδυσσέας Βουδούρης         
            
Στη Μεσσηνία θα βρίσκεται από σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα βρεθεί στον τόπο καταγωγής του, θα συναντηθεί με τους συμπολίτες του, που τον τίμησαν με την πρώτη του εκλογή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, και θα συζητήσει μαζί τους για τα οξύτατα προβλήματα της Περιφέρειας και την ανατροπή του «συστήματος Τατούλη».
Αύριο ο κ. Βουδούρης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΝΕ Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ, σε διευρυμένη σύνθεση με τα συντονιστικά των τοπικών οργανώσεων, τους υποψήφιους δημάρχους του νομού κ.ά.
Επίσης, θα πάρει μέρος στην αντίστοιχη συνεδρίαση της ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Κόρινθο.

***  Βόλτα στην Καλαμάτα έκανε το protagon.gr (φωτογραφίες)         
      
   
   
  
  
  
  
   
  
  
  
Παρά την προτροπή του τραγουδιού, δεν είχα περπατήσει ως τώρα στην Καλαμάτα.
Σε κάθε καινούργια πόλη που περπατώ, η παλιά απορία: τι έκανε τους ανθρώπους να την αλλάξουν τόσο πολύ; Αυτοί που έμεναν στα ωραία παλιά σπίτια, τι απέγιναν; Πώς αποφάσισαν να τα γκρεμίσουν, ή το αντίθετο, να τα διατηρήσουν όταν γύρω τους άλλαζαν όλα; Και ποιοι ήταν αυτοί; Ήταν έμποροι, γαιοκτήμονες, ανώτεροι υπάλληλοι, στρατιωτικοί; Έχτισαν πολυκατοικίες για τα παιδιά τους; Αντέδρασαν όταν το σπίτι τους κηρύχθηκε διατηρητέο;
Στην Καλαμάτα, οι απαντήσεις φαίνονται εύκολες. Είναι μια πόλη που μετά την Επανάσταση (η οποία, λένε οι Καλαματιανοί, άρχισε απο εδώ), αναπτύχθηκε σαν λιμάνι για να φεύγουν τα προϊόντα της Μεσσηνίας, οι ελιές Καλαμών με τ' όνομα, και το λάδι, οι σταφίδες, τα καπνά, τα σύκα. Σπίτια εμπόρων και παραγωγών θα είναι τα ωραία διώροφα που έχουν απομείνει, υπάρχει και η Αγορά στο ιστορικό κέντρο, πολύ διατηρημένη. Σπίτια μεγάλα για τα σημερινά μέτρα στην πόλη, μικρά όμως για να τα πεις μέγαρα, ή αρχοντικά. Τα περισσότερα ακολουθούν το ίδιο στυλ, νεοκλασικό ελληνικό. Έχουν μεγάλες βεράντες για να απολαμβάνουν τον καιρό, κι έχουν κήπους. Ακόμα ευωδιάζουν στην πόλη λεμονιές. Υπάρχει συνείδηση, δηλαδή, ότι ανήκουν σε μια πόλη με συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν χτίζει ο καθένας ό,τι του αρέσει, όπως στα σημερινά εξοχικά. Ακόμα και η γοτθική παραλλαγή που συναντάς, σε μια κεντρική γωνία, εναρμονίζεται στα μεγέθη με το περιβάλλον. Προσπαθούν να εντυπωσιάσουν οι σχεδιαστές, αλλά ακολουθούν και γενικούς κανόνες.
Ύστερα έρχονται τα μοντέρνα, με χτιστό ερεισίνωτο, απλές γραμμές, μερικά έχουν τολμηρά σχέδια στις πόρτες, μέχρι και Αρ νουβώ θυμίζουν.
Πάντα αναρωτιέμαι σ' αυτές τις βόλτες, τι απέγιναν οι φιλόδοξοι άνθρωποι που κατοίκησαν τα επιβλητικά παλιά σπίτια. Πού να βρίσκονται τώρα οι απόγονοι τους. Τόσο γρήγορα άνθισε και μαράθηκε η ελληνική, ας την πούμε αστική τάξη. Η παραγωγή και οι εξαγωγές μετά τον πόλεμο παρήκμασαν αργά και σταθερά. Ωστόσο, πρώην εργάτες κι αγρότες που κάποτε ζούσαν σκληρά, απέκτησαν διαμερίσματα στην πόλη με ανέσεις. Το επίπεδο ζωής ανέβηκε γρήγορα, η αισθητική δεν προλάβαινε να το παρακολουθήσει. Πέρασαν χρόνια μέχρι ν' αρχίσουν οι δήμαρχοι να κηρύσσουν διατηρητέα μερικά κτίρια, ν' αρχίσουν οι νέοι να ζητούν όμορφο περιβάλλον στις πόλεις τους. Γρήγορα ανέβηκε κι έλαμψε η μικρή αστική τάξη (ή μάλλον τάξη μικρών αστών) αστραπιαία έδυσε, αργά ανατέλλουν οι αισθητικές απαιτήσεις των κατοίκων πόλεων.
Η Καλαμάτα ήταν τυχερή στην ατυχία της, μετά το σεισμό είχε δήμαρχο τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος προσπάθησε πολύ να διατηρήσει παλιά κτίρια. Μερικά αναστηλώθηκαν, όπως η μεσαιωνική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Θα πρέπει να ζορίστηκαν κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά υποθέτω ότι τώρα πια όλοι απολαμβάνουν το αποτέλεσμα. Η πόλη έχει ιστορικό κέντρο με προσωπικότητα, παραλία με μερικά στολίδια (του παρελθόντος), χορταστικό ποδηλατόδρομο, κι ένα πάρκο με ανοιχτό μουσείο σιδηροδρόμων, δηλαδή τα παλιά βαγόνια και τις μηχανές στον σταθμό που δεν λειτουργει πια.
Εκεί με πιάνει ο καημός, όπως σ' όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου. Οι διαδρομές που δεν πρόλαβα να κάνω με το τρένο πριν οι γραμμές καταργηθούν. Μέχρι τα Λεχαινά έφτασα μόνο κι εκεί σταμάτησα.
Στη Σκωτία, πριν δυο χρόνια, είχαμε πληρώσει αρκετά ακριβό εισιτήριο και περιμέναμε ουρά για μια διαδρομή με παλιά ατμομηχανή σε παλιά βαγόνια, που δεν άξιζε πολλά μπροστά στο μωραΐτικα τοπία. Να, σαν το παλιό βαγόνι που σέπεται εδώ στην άκρη του καλαματιανού πάρκου.
Αν είχα κεφάλαια θα έκανα εγώ μια τέτοια επιχείρηση. Θα νοίκιαζα τις γραμμές, θα έβαζα τις παλιές μηχανές με τα παλιά βαγόνια να γυρίζουν σε Μεσσηνία και Ηλεία, Αρκαδία και Αργολίδα και θα ξετρελαίνονταν παιδιά και μεγάλοι. Εννοείται ότι θα πλήρωνα κάποιον πολύ ικανό νέο, να ξεδιαλύνει τα γραφειοκρατικά, με τον ΟΣΕ πρωτίστως.
Μαντίλι καλαματιανό δεν βρήκα ν' αγοράσω πουθενά. Ήταν μικρά, μεταξωτά, άσπρα, με κόκκινο σχέδιο γύρω τους, ένα απλό περίγραμμα. Άφαντα δυστυχώς.
Χορό καλαματιανό δεν έτυχε να δώ, αλλά κυριαρχεί όπως ξέρουμε σε κάθε γλέντι. Κι ο χορός ευδοκιμεί στην Καλαμάτα πλέον, δεν είναι τυχαίο.
Παστέλια αγόρασα πολλά, έστω κι αν είναι ίδια μ' αυτά που πουλιούνται στην Αθήνα, έχουν άλλη χάρη στη γενέθλια γη, όπως ξέρουμε όλοι.  Άννας Δαμιανίδη, www.Protagon.gr ,
 
***   Ξεκαθαρίζει το τοπίο με υποψηφιότητα Π. Παπαντωνίου για το Δήμο Καλαμάτας         
           
Όπως ήταν φυσικό, η δημοσιοποίηση του ονόματος του πολιτικού μηχανικού Παναγιώτη Παπαντωνίου, ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας υπό κεντροαριστερή ομπρέλα, προκάλεσε και αιφνιδίασε την κοινωνία της πόλης.
Το νεαρό της ηλικίας του, την τεχνοκρατική του πείρα, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα όνομα εκτός της τοπικής πολιτικής σκηνής, αφορούσαν ορισμένα από τα σχόλια που ακούσαμε αμέσως μετά τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.
Εκτός, όμως, από τις αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, υπάρχει και η… ταμπακέρα. Αν, δηλαδή, θα δεχτεί ο κ. Παπαντωνίου την πρόταση που του έγινε. Το ρεπορτάζ λέει ότι τη δέχτηκε με πολύ σκεπτικισμό.
Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τα στενά χρονικά περιθώρια, αλλά και το κατά πόσο είναι δυνατό οι εγγυήσεις που του έχουν δοθεί, να υλοποιηθούν, είναι τα στοιχεία… τριβής για τον ίδιο.
Σε κάθε περίπτωση, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Καλαμάτα, θα έχει επαφές με διάφορους αυτοδιοικητικούς και κομματικούς παράγοντες, οπότε και θα απαντήσει στην πρόταση. 
 
*** Δύο γυναικολόγοι και ένας παιδίατρος κατηγορούνται για το θάνατο νεογνού στην Καλαμάτα          
           
Δύο γυναικολόγοι και ένας παιδίατρος ιδιωτικής κλινικής της Καλαμάτας που λειτουργούσε το 2007 κάθονται από χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κατά συναυτουργία, νεογνού που γεννήθηκε πρόωρα.
Η δίκη συνεχίσθηκε μέχρι αργά το απόγευμα με τις καταθέσεις των γονιών του νεογνού και μαρτύρων ιατρών, αλλά διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί στις 27 Μαρτίου με τις απολογίες των κατηγορούμενων ιατρών και την απόφαση για το αν είναι αθώοι ή ένοχοι.
  Μόλις 6,5 μηνών
Σύμφωνα με όσα ακούσθηκαν χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και το κατηγορητήριο, στις 26 Μαΐου του 2007 η νεαρή μητέρα έφθασε στο μαιευτήριο με ρήξη εμβρυικού υμένα, σημαντική απώλεια αμνιακού υγρού και οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική. Το παιδί γεννήθηκε στις 4.05 το απόγευμα μόλις 6,5 μηνών και με βάρος 1.600 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με την κατάθεση και του πατέρα, οι γιατροί τού είπαν ότι το παιδί είναι καλά και πως θα νοσηλευθούν με τη μητέρα εκεί. Μάλιστα, η μητέρα παρατήρησε ότι στις ανησυχίες της επειδή δεν είχαν συμπληρωθεί οι μήνες της κύησης, τη διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καισαρική και θα περιμένει έξω από την κλινική ασθενοφόρο για κάθε ενδεχόμενο. Ο δε πατέρας του νεογνού τόνισε πως δεν ενημερώθηκε ότι υπήρξε πρόβλημα με την υγεία του παιδιού και ότι θα γινόταν διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ το έμαθε όταν το μωρό είχε διασωληνωθεί και το έβαζαν στο ασθενοφόρο για να φύγει.
Διακομιδή
Σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό που έχει καταθέσει στο δικαστήριο ο παιδίατρος που είχε αναλάβει το νεογνό και είναι κατηγορούμενος, 40 λεπτά μετά τη γέννηση του παιδιού επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού για την περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή, καθώς ήταν πρόωρο. Στις 8.00 το βράδυ φαινόταν η κατάσταση του νεογνού να είναι σταθερή και να έχει διορθωθεί η υπογλυκαιμία που εμφανίζουν τα πρόωρα. Μία ώρα, όμως, μετά επιδεινώθηκε, καθώς άρχισε να παρουσιάζει έντονα συμπτώματα δύσπνοιας και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία διακομιδής του. Στις 10.00 το νεογνό διασωληνώθηκε και με ειδικό ασθενοφόρο που έφτασε από την Αθήνα ξεκίνησε η διακομιδή του. Όμως, καθ’ οδόν κατέληξε.
Οι δε γιατροί κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν τις διαδικασίες διακομιδής του νεογνού.
Μάρτυρες κατέθεσαν ότι μονάδες για πρόωρα νεογνά υπάρχουν μόνο στην Αθήνα και πως για να ξεκινήσει μια διακομιδή διασωληνωμένου ασθενούς πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο ειδικό ασθενοφόρο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, τα οποία επίσης υπάρχουν μόνο στην Αθήνα.
Υπήρξαν, επίσης, αντιφατικές καταθέσεις, για το αν πρέπει να γίνεται διακομιδή στις ειδικές μονάδες όλων των νεογνών που γεννιούνται πρόωρα. Επίσης, τονίστηκε από γιατρούς μάρτυρες ότι πρώτα πρέπει να γίνει δεκτό το περιστατικό από μονάδα πρόωρων (ότι υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι) και μετά το νοσοκομείο που θα το δεχτεί δίνει  εντολή να ξεκινήσει το ασθενοφόρο για τη διακομιδή. Μάλιστα, οι γιατροί περιέγραψαν απίστευτες καταστάσεις αγωνίας που ζουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν σωστή και έγκαιρη διακομιδή ασθενούς με ασθενοφόρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τρέμει η ψυχή μας όταν πρέπει να γίνει διακομιδή».
Μετά τις καταθέσεις και των μαρτύρων υπεράσπισης, η δίκη διεκόπη.
Επιπρόσθετα, τονίστηκε ότι την απόφαση για διακομιδή ενός τέτοιου περιστατικού λαμβάνει ο παιδίατρος που το παρακολουθεί, ενώ πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του νεογνού προκειμένου να μεταφερθεί.   της Βίκυς Βετουλάκη

*** Στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου ο Αντώνης Σαμαράς

   Όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφθεί το Μέγαρο Χορού είχε δηλώσει ότι θα βρεθεί στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου, για τα εγκαίνια του Μεγάρου. Δήλωση που τελικά θα γίνει και πράξη αφού ο Πρωθυπουργός θα είναι στον εορτασμό της 23ης Μαρτίου και στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού. - 

 *** Τελειώνουν, επιτέλους, οι εργασίες και μπαίνει τέλος στο φονικό "S" με τη νέα γέφυρα του Λαγκούβαρδου! (φωτογραφίες)         
     
 
Ζήτημα λίγων ημερών είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα γέφυρα του Λαγκούβαρδου και με την παράδοσή της στην κυκλοφορία, μπαίνει οριστικά τέλος στο φονικό “S”, που εδώ και χρόνια έχει στοιχίσει πολλές αθώες ανθρώπινες ζωές.
Η νέα γέφυρα του Λαγκούβαρδου είναι έργο - όνειρο ζωής και αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, για την υλοποίηση του οποίου είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Τηρώντας τη δέσμευσή του η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και η Π.Ε. Μεσσηνίας, το έθεσαν σε πρώτη προτεραιότητα από το 2011!
Είναι γεγονός πως η δημοπράτηση καθυστέρησε παρότι όλα ήταν έτοιμα, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε κοντά ένα χρόνο για να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου «Βελτίωση - Συντήρηση 15ης επαρχιακής οδού Φιλιατρά - Μάραθος - Ρωμανού (Βελτίωση γέφυρας Λαγκούβαρδου)».
Το έργο, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 5 Μαρτίου 2013 και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 20 Μαρτίου 2013. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία "Αφοί Β. Καραλέκα Ο.Ε.", με έκπτωση 37,67%.
Το έργο αφορούσε στην αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα του Λαγκούβαρδου, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδού, στο αναγκαίο μήκος. Το μήκος των παρεμβάσεων είναι 293,59 μέτρα. Ο δρόμος, στο εξής, θα είναι δίιχνος με συνολικό εύρος καταστρώματος 10,50 μέτρα και στη θέση του ρέματος κατασκευάστηκε κιβωτοειδής οχετός 6Χ3 μέτρων, συνολικού μήκους 29,80 μέτρων!
Η υλοποίησή του οριζόταν στην προκήρυξη να γίνει εντός πέντε μηνών. Ωστόσο, επειδή πλησίαζε η θερινή σεζόν και εάν ξεκινούσαν τότε οι εργασίες θα προκαλούνταν τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Μαραθόπολης, που αποτελεί τουριστικό προορισμό, οι επαγγελματίες ζήτησαν να αρχίσουν μετά το τέλος του καλοκαιριού.
Πράγματι, οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και δεν έγιναν το καλοκαίρι, αλλά στις αρχές φθινοπώρου. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και άλλα ζητήματα υποχρηματοδότησης - όπως λέγεται στην περιοχή -, η κατασκευή του έργου δεν παρουσίασε ιδιαίτερα μεγάλες καθυστερήσεις και, πλέον, με την τοποθέτηση και των στηθαίων ασφαλείας, το μόνο που απομένει είναι να «πέσει» ο ασφαλτοτάπητας και να γίνει η διαγράμμιση!
Επίσης, απαιτείται η απομάκρυνση κολώνας της ΔΕΗ, κάτι για το οποίο ο ανάδοχος του έργου βρίσκεται σε επαφή με την Π.Ε. Μεσσηνίας, για το ποιος θα καλύψει το κόστος, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στην προκήρυξη του έργου.   Του Ηλία Γιαννόπουλου
Πηγή  ενημέρωσης  καθημερινά  από  εφημερίδα  Θάρρος  Καλαμάτας   2014 .-
 
***  Η Άλκη Ζέη στην Καλαμάτα
 Για το καινούργιο της βιβλίο «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» θα μιλήσει η συγγραφέας Άλκη Ζέη αύριο Σάββατο 15 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, Αριστομένους 33, και διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας και τις εκδόσεις Μεταίχμιο. «Μνήμη και πολλή αγάπη χρειάστηκε για να γράψω την ιστορία της ζωής μου» εξομολογείται η Άλκη Ζέη. «Στο μυθιστόρημα μπορείς να λες ό,τι φαντάζεσαι, να κινείς τους ήρωές σου όπως θέλεις, να τους βάζεις να λένε ό,τι σκέφτεσαι εσύ. Όταν, όμως, τα πρόσωπα είναι αληθινά, δε γίνεται ούτε τοσοδά να λαθέψεις, μια και κανείς τους δεν μπορεί πια να σε επιβεβαιώσει ή να σε διαψεύσει. Ευτυχώς που υπάρχει η αδελφή μου και η μνήμη της είναι αλάνθαστη και η ζωή της μπλέκεται με τη δική μου. Μόλις διάβασε αυτά που έγραψα, μου είπε: “Έτσι ζήσαμε, έτσι ήταν αυτοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε”. “Τώρα”, της λέω, “που ξαναθυμήθηκες την ιστορία μας θα ‘θελες να είχαμε ζήσει μιαν άλλη ζωή;”. “Με τίποτα” μου αποκρίθηκε αυθόρμητα. “Με τίποτα” συμπλήρωσα κι εγώ». - 
 
*** Δίπλα σε Τσακνή - Μηλιώκα η Μαρία Κρασοπούλου

 Την τιμή «να ανοίξει» τη ζωντανή εμφάνιση δύο σπουδαίων καλλιτεχνών του ελληνικού πενταγράμμου θα έχει αυτό το Σάββατο 15 Μαρτίου, στην «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι, η Καλαματιανή ερμηνεύτρια Μαρία Κρασοπούλου. Όσοι βρίσκεστε στην Αθήνα, μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε ζωντανά τον Γιάννη Μηλιώκα και τον Διονύση Τσακνή και δίπλα τους να ακούσετε και να γνωρίσετε τη μοναδική φωνή της «δικής» μας Μαρίας Κρασοπούλου. 

*** Το κτήριο του «Θ» στο protagon          
   
Φωτογραφία του κτηρίου του «Θάρρους» είχε αναρτηθεί χθες στην κεντρική σελίδα του www.protagon.gr, που, ως γνωστόν, είναι το site του δημοσιογράφου Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος δημιούργησε το νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές «Το Ποτάμι».
Συνόδευε ένα κείμενο της Άννας Δαμιανίδη με τίτλο: «Βόλτα στην Καλαμάτα».  
Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Παρά την προτροπή του τραγουδιού δεν είχα περπατήσει ως τώρα στην Καλαμάτα.
Σε κάθε καινούργια πόλη που περπατώ, η παλιά απορία: Τι έκανε τους ανθρώπους να την αλλάξουν τόσο πολύ; Αυτοί που έμεναν στα ωραία παλιά σπίτια, τι απέγιναν; Πώς αποφάσισαν να τα γκρεμίσουν ή, το αντίθετο, να τα διατηρήσουν, όταν γύρω τους αλλάζουν όλα; Στην Καλαμάτα, οι απαντήσεις φαίνονται εύκολες…». 

*** Ξανακλείνουν τα φαρμακεία σήμερα και τη Δευτέρα

  Με απεργία επ'αόριστον προειδοποιύν οι φαρμακοποιοί Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της χώρας, καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο καυτό θέμα της διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από χώρους εκτός φαρμακείων. Μετά τη 48ωρη προειδοποιητική απεργία, αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ρολά των φαρμακείων τους σήμερα και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, ενώ θα συνεδριάσουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, ορισμένοι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι «αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πάνε καλά, θα προχωρήσουμε σε απεργία επ’ αόριστον». Να σημειωθεί πως χθες οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κυριάκο Θεοδοσιάδη, οι φαρμακοποιοί είναι επιφυλακτικοί παρότι πιστεύουν ότι στο τέλος θα υιοθετηθούν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, προς την προστασία της Δημόσιας Υγείας. «Σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας», ανέφερε. Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι θέσεις του υπουργείου Υγείας έχουν ως γνώμονα τη δημόσια υγεία. «Κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως», δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας: «Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία». - 

***  Ηλικιωμένος μπήκε με την καραμπίνα στα χέρια στο Πρωτοδικείο

 Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας όταν ενημερώθηκε πως ένας ηλικιωμένος μπήκε στο Πρωτοδικείο Πατρών που βρίσκεται στην οδό Κανάρη, πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο, κρατώντας την καραμπίνα του. Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών οι οποίοι και τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Όπως ισχυρίστηκε ο 77χρονος άνδρας στους αστυνομικούς, είχε την καραμπίνα μαζί του καθώς στη συνέχεια ήθελε να την πάει σε ένα κατάστημα προκειμένου να την αφήσει για να επισκευαστεί. Πηγή: patrastimes.gr -  

*** Καταδικάσθηκε για απόπειρα βιασμού στο Διαβολίτσι

  Για περιστατικό που είχε συμβεί το 2008 Της Βίκυς Βετουλάκη Κατά ένα χρόνο μειώθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η ποινή άντρα που έχει καταδικασθεί για απόπειρα βιασμού κατά συγχωριανής του στο Διαβολίτσι. Είχε καταδικασθεί σε 3 χρόνια φυλάκισης και χθες το ΜΟΕ του επέβαλε ποινή 2 ετών φυλάκισης, εξαγοράσιμη προς 7 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος αρνείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει τη γυναίκα, ενώ το ίδιο υποστήριξε και χθες.Απόπειρα βιασμού Σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η γυναίκα, παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών, τον Αύγουστο του 2008 πήγε σε ίντερνετ καφέ της περιοχής, όταν το βράδυ έκλεισε το κατάστημα που διατηρεί. Εκεί βρισκόταν γνωστός της με τον οποίο κάθισαν μαζί στην μπάρα. Στο μαγαζί βρισκόταν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος γνώριζε τον άλλον άντρα και κάποια στιγμή κάθισαν όλοι μαζί. Ήπιαν ποτά και μετά έφυγαν για να πάνε σε μπαράκι της περιοχής. Κι εκεί ήπιαν πολλά ποτά, ενώ έφυγαν τα ξημερώματα. Μπήκαν όλοι στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου, όπου από το ποτό ο γνωστός τους κοιμήθηκε στο πίσω κάθισμα. Ο δράστης, αντί να πάει τη γυναίκα στο σπίτι της, την οδήγησε σε χωράφια, όπου άρχισαν να ερωτοτροπούν. Κάποια στιγμή βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο και, σύμφωνα με τις καταθέσεις της γυναίκας, προσπάθησε να τη βιάσει. Από τις φωνές της ξύπνησε ο γνωστός τους, που βρισκόταν στο αυτοκίνητο και τράβηξε το δράστη πάνω από τη γυναίκα. Αυτός, όμως, φεύγοντας πήρε όλα τα ρούχα της. Αυτή γυμνή περπάτησε για 3 χιλιόμετρα, μέχρι που έφτασε στο σπίτι Αλβανού, ο οποίος τη βοήθησε και την οδήγησε στην Αστυνομία.Καταδικάσθηκε Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως κατά τα μεσάνυχτα της ημέρας εκείνης η γυναίκα πήγε στο ίντερνετ καφέ, κάθισαν όλοι μαζί και ήπιαν ποτά. Συνέχισαν αργότερα σε άλλο μαγαζί και εκεί, όπως υποστήριξε, ήπιαν πολύ και χόρευαν. Τότε η γυναίκα άρχισε να πέφτει πάνω του, να τον χαϊδεύει και να τον προκαλεί. Παρασύρθηκαν όλοι, όπως είπε, από τα ποτά. Μάλιστα, σημείωσε πως, όταν έφευγαν, η γυναίκα μαζί με το φίλο τους πήγαν στο αυτοκίνητο αγκαλιά και φιλιούνταν, ενώ πράγματι από το μεθύσι ο φίλος τους κοιμήθηκε και η γυναίκα κάθισε μπροστά μαζί του. Ακολούθως κατέθεσε πως τον πείραζε συνεχώς και όταν σταμάτησαν, έβγαλε την μπλούζα της. Βγήκαν από το αυτοκίνητο, ενώ υποστήριξε πως, όταν αρνήθηκε να κάνει ό,τι του έλεγε, αυτή τον χαστούκισε και ενστικτωδώς τη χτύπησε κι αυτός. Κατρακύλησε σε ένα χαντάκι και ξύπνησε από τη φασαρία ο φίλος του, ο οποίος και τον έβγαλε έξω. Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό, όπως ισχυρίσθηκε, η γυναίκα είχε εξαφανισθεί. Το δικαστήριο ωστόσο, δε δέχτηκε την εκδοχή του και τον καταδίκασε εκ νέου για απόπειρα βιασμού. - 

***  Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης: «Ομοιώματα Ελληνικής Παραδοσιακής Ναυπηγικής» 

Σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, εγκαινιάζεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση μικροναυπηγικής, με τίτλο «Ομοιώματα Ελληνικής Παραδοσιακής Ναυπηγικής». Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο δήμαρχος Παν. Νίκας ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος, διότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει τη διοργάνωση αυτής της σημαντικής και πρωτότυπης έκθεσης με μινιατούρες πλοίων, κατασκευασμένες από το συνταξιούχο καθηγητή Παναγιώτη Σοφικίτη. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνέβαλε στην πραγματοποίηση της έκθεσης, διότι η Καλαμάτα είναι η πόλη της θάλασσας και η έκθεση αναφέρεται στη θάλασσα και στις συναφείς κατακτήσεις του ανθρώπου. Ευχαρίστησε, ακόμη, τον κ. Σοφικίτη για την καλλιτεχνική του προσφορά και υποσχέθηκε ότι θα βρει χώρο για τη δημιουργία Ναυτικού Μουσείου, όπου θα φιλοξενηθούν μόνιμα τα εκθέματα. Ο Π. Σοφικίτης ευχαρίστησε το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και με τη στήριξή του. Τόνισε ότι είναι έργο ζωής και όνειρο γι’ αυτόν η πραγματοποίηση της έκθεσης και επισήμανε ότι η προσπάθεια ήταν πολύκοπη και πολύχρονη. Η θεωρητική προσέγγιση ξεκίνησε το 1977, η πρακτική το 1993, αλλά πιο σημαντικό ήταν το βιωματικό στάδιο που ανάγεται στα παιδικά του χρόνια στη Σκόπελο, από όπου κατάγεται. Το πρώτο έργο της έκθεσης είναι ένα Μινωικό-Κυκλαδικό σκάφος του 1500 π.Χ. και το τελευταίο ένα καράβι του 1992. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 9.00-13.00 και 17.00-21.00, Σάββατα: 9.00-13.00. - 

***  PUBLIC ISSUE   ,  Δημοσκόπηση: Ισοπαλία για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 7% «Το Ποτάμι»
Δημοσκόπηση: Ισοπαλία για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 7% «Το Ποτάμι»

Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ο δεύτερος προηγείται στην παράσταση νίκης, την ώρα που δύο στους πέντε δεν δηλώνουν σαφή προτίμηση για την επιλογή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Νέα στοιχεία για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα τον Μάρτιο, αφού αφίχθη και το «Ποτάμι» στο προσκήνιο, παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών την Παρασκευή.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφονται τα εξής ποσοστά:
 • Νέα Δημοκρατία 15,5%
 • ΣΥΡΙΖΑ 15,5%
 • Ποτάμι 7%
 • ΚΚΕ 5%
 • Χρυσή Αυγή 4,5%
 • ΠΑΣΟΚ 3,5%
 • Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,5%
 • Δημοκρατική Αριστερά 1,5%
 • Λοιπά 4%
Αθροίζοντας τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι... «λείπει» ένα εντυπωσιακό 41% που είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος. Αυτή χωρίζεται στις εξής υποκατηγορίες:
 • Αναποφάσιστοι 19,5%
 • Λευκό/Ακυρο 3,5%
 • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 5,5%
 • Αποχή 12,5%
Παρά ταύτα, το ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές έχει φτάσει πλέον το 54%, σημαντικά ψηλότερα από το 46% της προηγούμενης αναμέτρησης του 2009. Σίγουροι για την παρουσία τους στην κάλπη δηλώνουν δύο στους τρεις (66%) και άλλο ένα 13% λέει «μάλλον ναι». Η αποχή θα ενισχυθεί από το γεγονός της διπλής αναμέτρησης λίγες εβδομάδες μετά το Πάσχα, εκτιμά το 63%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 52% έναντι 33% της ΝΔ. Το 39% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίζει με μικρή διαφορά, το 13% ότι θα πετύχει σημαντικό προβάδισμα, ενώ ένα 30% επιμένει ότι η Νέα Δημοκρατία έστω και οριακά θα είναι το πρώτο κόμμα.

***
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
*** Έφτασε στην Καλαμάτα ο ΠΑΟΚ - Σε ρυθμούς final 4 μπαίνει η πόλη          
           
«Καλαματιανός» είναι εδώ και λίγες ώρες ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του «δικεφάλου» ήταν η πρώτη που πάτησε στην πόλη της Μεσσηνίας και 15 χρόνια μετά ετοιμάζεται για το come back στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Η προετοιμασία της ομάδας του Γιώργου Γιάτση συνεχίστηκε το μεσημέρι με μία τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή πήγε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου και στις 5μμ αναχώρησε για την πόλη της Καλαμάτας.
Η πτήση με την Αstra Airlines ήταν ιδιαίτερα καλή και σε λιγότερο από μία ώρα το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του Δικεφάλου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντόπουλος». Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό καλό και άπαντες αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει την είσοδο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας είναι νοκ άουτ, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό που θα γίνει την Κυριακή 16 Μαρτίου. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν συναντηθεί δύο φορές φέτος στο πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους να έχουν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια με 3-0 (εντός) και 3-1 (εκτός). Τα αγωνιστικά προβλήματα για τον ΠΑΟΚ είναι γνωστά με τον πονόκεφαλο του Γιώργου Γιάτση να ακούει στο όνομα Στέλιος Νικηφορίδης. Ο Σερραίος ακραίος ακολούθησε κανονικά την αποστολή στην Καλαμάτα αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στην Καλαμάτα θα ταξιδέψει αύριο και ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ κ.Γιώργος Ανδρέου αλλά και ο αντιπρόεδρος κ.Κώστας Παισάδης. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί ανήμερα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γιώργου Γιάτση θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στο γήπεδο της Παραλίας όπου και θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ. Το φάιναλ φορ είναι ειδικής διαχείρισης με τις τέσσερις ομάδες να δικαιούνται από 15 προσκλήσεις. Οι διοργανωτές κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου στο γήπεδο της Παραλίας να μην υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί καμίας ομάδας και να ακολουθηθούν όλα τα μέτρα τάξης ασφαλείας που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Αθήνα.
*Διαβάστε στη συνέντευξη του αρχηγού της ΑΕΚ , Γιάννης Μαντέκα  και του πασαδόρου του Ολυμπιακού Βασίλη Κουρνέτα , στο "Θάρρος" .Στο αυριανό φύλλο μας μιλουν για το final 4 . Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αινείας Τζελάτι και ο αρχηγός της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης 
πηγή: ΣΤΟ ΦΙΛΕ 
 
***  Τοπικό  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜ  Μεσσηνίας για  το  Σ/Κ 15  και  16 /03/2014 :
~** Α΄ Τοπική  κατηγορία 24 η  αγωνιστική :
Σάββατο  15/03/2014 :
ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών - Α.Ο ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  Πύλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - ΟΜΟΝΟΙΑ  Καλαμάτας
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ -Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
~ Ο Αστέρας  Αρφαρών θα  αγωνισθεί  χωρίς ή με  τουλάχιστον 4-5  βασικών  παιχτών  απουσίας  , λόγω ασθενείας , ιώσεων  και  τραυματισμών, ... .-
Κυριακή 16-03-2014 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - Τέλος Άγρας  Γαργαλιάνων
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά
~** Η  Βαθμολογία  στο  Α΄ Τοπικό  της ΕΠΣΜ  σε 23  αγώνες  έχει :
1.- Α.Ο.Κυπαρισσίας  50  β.  , 2.- Πάμισος  Μεσσήνης  49  β.  , 3.- Εθνικός Μελιγαλά 46  β.  ,
4.-Εράνη Φιλιατρών 44 β. , 5.- Τσικλητήρας Πύλου  39  β. , 6.- Ολυμπιακός Καλαμάτας 30 β. ,
7.- Α.Ο. Σπερχογίας  30 β. , 8.- Α.Σ. Ανδρούσας  29  β. , 9.- Τέλος  Άγρας  26  β. ,
10.- Α.Σ. Αστέρας Αρφαρών 26 β. , 11.- Απόλλων Καλαμάτας 25 β. , 12.- Α.Ο. Δωρίου  25 β. ,
13.- Α.Ο. Διαβολιτσίου  23  β. , 14 .- Α.Ο. Φαραί  23  β. , 15.- Α.Ο. Μεθώνης  19  β. ,
16.- Α.Ο.Ομόνοια Καλαμάτας 17 β.  .-

*** ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στην παράταση 60-65 .- κ.α. 54-54 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54κ.α., 60-65παρ.
Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ 6, Ερντέν 1, Γκονλούμ 9, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 6, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 15, Μπιέλιτσα 7.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Ούκιτς 7, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Ράιτ 7.
*** ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    70-58 .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44, 70-58.
Διαιτητές: Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Ανκαράλι (Τουρκία), Μαεστρέ (Γαλλία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Πούλεν 8 (2), Ντόρσεϊ, Σάδα, Ουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 7 (1), Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3 (1), Όλεσον 15 (4), Λόρμπεκ 13 (2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 14 (11ρ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17 (3), Σερμαντίνι 4, Ντάνσον 18, Περπέρογλου, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς, Μάντζαρης 4 (1), Κατσίβελης 2, Λοτζέσκι 7 (1).
 *** Πριν το τζάμπολ του αγώνα ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών (253) στην Ευρωλίγκα, ξεπερνώντας το Θοδωρή Παπαλουκά, από τον οποίο και παρέλαβε το βραβείο.

***  10η αγωνιστική (13-14/3/2014)
 5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 13 Μαρτίου
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
(Τουρκία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 69-67
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 65-83
Παρασκευή, 14 Μαρτίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Παναθηναϊκός 60-65-παρ. (54-54κ.α.)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός 70-58
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 10-0 20
Αρμάνι Μιλάνο 7-3 17
Ουνικάχα Μάλαγα 5-5 15
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 5-5 15
Παναθηναϊκός 5-5 15
Ολυμπιακός 4-6 14
Λαμποράλ Κούτσα 2-8 12
Αναντολού Εφές 2-8 12
6ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 13 Μαρτίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
(Ρωσία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 84-52
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 77-67
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 85-83
Παρασκευή, 14 ΜαρτίουΛοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 66-67ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-1 19
Ρεάλ Μαδρίτης 8-2 18
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3 17
Μπάγερν Μονάχου 5-5 15
Γαλατασαράι 4-6 14
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-6 14
Παρτιζάν 2-8 12
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-9 11

***

 ~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 : 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-                                                                                                    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014 .-                                                    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .- ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html , Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  .-                              
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                    ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    492 .-
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,              3145   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , =        1634   video .-                 http://www.youtube.com/vlasiskal , =              1645  video.-                                                                 
* Σύνολον   :                                                     6424   βίντεο αναρτημένα .-  
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 266  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
***  

Δεν υπάρχουν σχόλια: