Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015 :
 Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών

***  ΚΥΡΙΑΚΗ   ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗΣ !!!
15 Μαρτίου
Αριστοβούλου αποστόλου (1), επισκόπου Βρεταννίας († α΄αι.). Μάρτυρος Αγαπίου και των συν αυτώ: Πλησίου, Ρωμύλου, Τιμολάου, Αλεξάνδρου, Αλεξάνδρου, Διονυσίου καί Διονυσίου. Νικάνδρου του εν Αιγύπτω. Νεομαρτύρων Μανουήλ Κρητός (2), του εν Χίω (†1792) και Παρθενίου διακόνου, του εν Διδυμοτείχω (†1805). Οσίου Ιωάννου του εν τω φρεάτι.

(1) O άγιος Αριστόβουλος ανήκε στη χορεία των 70 Αποστόλων και ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο σε κάποιες από τις περιοδείες του, διακρινόμενος για το ζήλο του, την αυταπάρνησή του, τη διδακτική και κηρυγματική του ικανότητα και τα διοικητικά του χαρίσματα. Για όλες αυτές τις αρετές, εξελέγη επίσκοπος της Βρετανίας, της οποίας οι τότε κάτοικοι ήταν ειδωλολάτρες, προσκολλημένοι τυφλά στις δεισιδαιμονίες τους. Στην αρχή ο άγιος συνάντησε μεγάλες δυσκολίες και αντιδράσεις στο θεάρεστο έργο του. Με θαυμαστή υπομονή, συνέχισε να διδάσκει και να κατηχεί και πολύ σύντομα άρχισε να απολαμβάνει τους καρπούς του έργου του. Εκοιμήθη οσιακά, κατά πάντα αντάξιος του αδελφού του και αποστόλου επίσης Βαρνάβα.
(2) O άγιος Μανουήλ, γεννήθηκε στο Σφακιά της Κρήτης από ευλαβείς γονείς. Σε μικρή ηλικία αιχμαλωτίσθηκε από τους Τούρκους και με τη βία εξισλαμίσθηκε. Λίγο αργότερα, βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει από το σπίτι των κυρίων του και κατέφυγε στη Μύκονο, και αφού εξομολογήθηκε ζούσε χριστιανικά. Εκεί νυμφεύθηκε και απέκτησε έξι παιδιά. Επειδή όμως η σύζυγός του ήταν άπιστη, ο Μανουήλ πήρε τα παιδιά του και έφυγε από το σπίτι. O αδελφός όμως της πρώην συζύγου του, κατήγγειλε τον άγιο στο τούρκο πλοίαρχο. Ο Μανουήλ συνελήφθη και με θάρρος ομολόγησε την χριστιανική του πίστη. Τότε ο τούρκος ναύαρχος τον καταδίκασε σε θάνατο. Η απόφαση εκτελέσθηκε στις 15 Μαρτίου 1792 στη Χίο.
~*  15/03 Απολυτίκιο Αγ. Αγαπίου - 15 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/mWf2epk17Lo ,


***  Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης                                              
Τραγική εξέλιξη
Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης 
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης
Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου.
Η σορός είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση. Ωστόσο, βάσει των ρούχων του εκτιμάται ότι πρόκειται για τον 20χρονο σπουδαστή.
Δίπλα από τη σορό βρέθηκε μαχαίρι, το οποίο εξετάζεται από τις Αρχές. Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν το μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε, καθώς δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τυχόν εξωτερικά τραύματα, καθώς η σορός έχει πολλές αλλοιώσεις.
Τη σορό εντόπισε ζευγάρι που περπατούσε στην περιοχή και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Στο σημείο βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ειδοποιηθεί και οι γονείς του άτυχου σπουδαστή.
Η αστυνομία, πάντως, σε επίσημη ανακοίνωσή της δεν αναφέρει το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να ταυτοποιηθεί η σορός.
Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.
~** Βρέθηκε πτώμα στη λίμνη των Ιωαννίνων         
     
Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα εντοπίστηκε πριν από  λίγα λεπτά κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή.
Όλα δείχνουν σύμφωνα με το epirusgate πως πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
Στο σημείο φτάνει αυτή την ώρα ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ενώ έχει... ενημερωθεί ήδη και ο θείος του που βρίσκεται στα Ιωάννινα. 
 
***  Παυλόπουλος: Στόχος να ενώσω τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις
«Δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος μου» Παυλόπουλος: Στόχος να ενώσω τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις 
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
~ Τις ευχές της πολιτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας δέχτηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο.
~ «Στη διάρκεια της θητείας μου θα προσπαθήσω η Προεδρία να συμβάλει στην προσπάθεια για να βγει ο τόπος από αυτό το τέλμα που βρισκόμαστε σήμερα» ανέφερε ο Πρόεδρος, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της τελετής.
~ Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος του αλλά θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, το οποίο πρόκειται να σεβαστεί στο ακέραιο.
~ «Θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια του Συντάγματος, μαζί με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μπορούν και πρέπει να συμβάλουν ώστε ο λαός μας να ξαναβρεί το δρόμο του και ο τόπος μας να ξαναβρεί εκείνη την αξιοπρέπεια που του αξίζει».
~ Εξήγησε την αναφορά του, στη χθεσινή ανάληψη των καθηκόντων του, για την Ευρώπη λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο μια Οικονομική Ένωση γιατί, όπως είπε, όταν ιδρύθηκε δεν οικοδομήθηκε ως αμιγώς Οικονομική Ένωση.
~ Ιδίως όταν διαμορφώθηκε ο ενιαίος πλέον φορέας όλων των επιμέρους Κοινοτήτων, ήταν σαφές ποιο ήταν το μήνυμα που οι ιδρυτές ήθελαν να στείλουν:
~ «Η Ευρώπη είναι πρωτίστως η Ευρώπη των Λαών, η Ευρώπη της αξίας του Ανθρώπου, η Ευρώπη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Ευρώπη που θεμελιώθηκε για να μην ξαναζήσει ο κόσμος τον εφιάλτη παγκόσμιων πολέμων, οποιασδήποτε μορφής.»
- Οι πρωτοβουλίες 
Σχετικά με ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει για την επίτευξη συνεννόησης για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναφορά στο τι ισχύει, εκ του Συντάγματος, για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, επισημαίνοντας:
«Το Συμβούλιο αυτό δεν προβλέπεται ρητώς από το Σύνταγμα. Λειτουργεί σύμφωνα με Συνθήκη του Πολιτεύματος, όπως λέμε στο χώρο του Συνταγματικού Δικαίου. Μπορεί να συγκληθεί μόνον όταν ζητηθεί είτε από τον πρωθυπουργό, που είναι το συνήθως συμβαίνον, είτε από άλλους αρχηγούς κομμάτων, αλλά υπό τον όρο ότι θα το δεχθεί ο πρωθυπουργός.
» Άρα, λοιπόν, δεν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, είναι ο πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα. Εάν χρειασθεί, θα το πράξω, όπως ακριβώς έχει καθιερωθεί.
» Αλλά και πέρα από αυτό, να θυμάσθε ότι ο ρόλος μου είναι να ενώσω όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να συμβάλουν. Γιατί η προσπάθεια είναι κοινή. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το πώς μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί, αλλά ο στόχος είναι κοινός. Αυτό μην το ξεχνάμε.»
- Πρώτο ταξίδι στην Κύπρο
 Ο Πρόεδρος είπε ότι το πρώτο ταξίδι που προτίθεται να πραγματοποιήσει στο εξωτερικό θα είναι στην Κύπρο.
Με αφορμή αυτή την αναφορά ρωτήθηκε για την έξοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας από το μνημόνιο και τόνισε:
«Η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν δημιουργήθηκαν για να υπάρχουν χώρες μέσα σε μνημόνια. Αν δείτε τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η Ευρωζώνη, αν δείτε τους κανόνες με βάση τους οποίους λειτουργεί, θα αντιληφθείτε ότι δεν προορίσθηκε να έχει χώρες υπό αυτό το καθεστώς.
» Για αυτό, δυστυχώς και βρέθηκε ανέτοιμη όταν προέκυψε το ζήτημα της Ελλάδας, την Άνοιξη του 2010. Εύχομαι λοιπόν στην Κύπρο, που βγαίνει από το μνημόνιο, να οριστικοποιήσει τις σχετικές διαδικασίες. 
» Μόνο που θέλω να σας τονίσω κάτι: Όταν μιλάμε για μνημόνια, να μην ξεχνάμε τι είδους μνημόνια έχει κάθε χώρα και υπό ποιες ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες μπήκε σε αυτά. Για να ξέρουμε αν είναι ίδιες και οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να βγει από τα μνημόνια. Δεν είναι ίδιες οι οικονομικές καταστάσεις, δεν είναι ίδιες οι αιτίες που οδήγησαν τις χώρες να βγουν εκτός αγορών και να έχουν αυτά τα μνημόνια».
Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η συνεργασία της Προεδρίας με τα ΜΜΕ θα είναι χωρίς διακρίσεις.
Η εθιμοτυπική τελετή συγχαρητηρίων έγινε το μεσημέρι στη αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεχάρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.
Συγχαρητήρια υπέβαλαν επίσης οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή, υπουργοί και αναπληρωτές, βουλευτές, η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ξένοι πρέσβεις στην Ελλάδα, μέλη της Ιεράς Συνόδου, επικεφαλής ξένων δογμάτων και άλλοι θεσμικοί φορείς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  FAZ: Φόβοι στην Αθήνα για πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του μήνα                                                                                               
Διαψεύδει η κυβέρνησηFAZ: Φόβοι στην Αθήνα για πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του μήνα
~ Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του τρέχοντος μηνός, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Οι Έλληνες κατά συνέπεια πιθανόν πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου να μην καταβληθούν στο ακέραιο στα τέλη του Μαρτίου, προσθέτει η εφημερίδα.
Η FAZ διευκρινίζει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις ανησυχίες του όταν συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας «χρειάζεται επειγόντως χρήματα», είπε ο Μάρτιν Σουλτς στην εφημερίδα. «Για αυτό, θα πρέπει να πείσει το Eurogroup και την ΕΚΤ για την βούλησή του να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις», και μάλιστα «την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης.
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι ζήτησε από την ΕΚΤ να αυξήσει το όριο των βραχυπρόθεσμων τίτλων που μπορεί να εκδώσει το ελληνικό δημόσιο «κατά 2 ως 3 δισεκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπέδειξαν την Παρασκευή στον επικεφαλής της κυβέρνησης της Ελλάδας να απευθύνει την ερχόμενη εβδομάδα μια επιστολή στην Ευρωομάδα με την οποία η Αθήνα θα δεσμεύεται να προχωρήσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και να βελτιώσει τις εισπράξεις φόρων.
Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη τον Μάρτιο με κρίσιμες προθεσμίες όσον αφορά την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της, ιδίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία προχώρησε στην αποπληρωμή μιας δόσης ύψους 336 εκατ. ευρώ, καλείται να καταβάλει ακόμη 896 εκατ. ευρώ στον χρηματοοικονομικό θεσμό αυτό ως τα τέλη του μηνός.
Οι δυνατότητες της Ελλάδας να αναχρηματοδοτηθεί είναι περιορισμένες, καθώς δεν μπορεί αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές εκδίδοντας μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους τίτλους, ενώ η εκταμίευση των δόσεων των δανείων της χώρας που απομένουν και ανέρχονται σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ έχει ανασταλεί από τους πιστωτές της, που αξιώνουν από την Αθήνα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Διαψεύδει η κυβέρνηση
«Αυτό που η Κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει την κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδοντας δημοσιεύματα που παρουσιάζουν «κινδύνους για μισθούς και συντάξεις Απριλίου» και μαύρη τρύπα 2 δις ευρώ στο πλεόνασμα του 2014.
«Η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα» πρόσθεταν οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι  «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».
«Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (Ν/Σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι» συμπλήρωσαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

***   Η παλιά Καλαμάτα όπως την απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός         
     
Ο φωτογραφικός μας φακός συνεχίζει την ιστορική του ξενάγηση, ενημερώνοντας συνεχώς τους φίλους αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν την ιστορία της πόλης μας. Σήμερα μας μεταφέρει σε ιστορικά πρόσωπα και έργα μιας οικογένειας η οποία μεγαλούργησε στον τόπο μας και άφησε πίσω της τη σφραγίδα των έργων της. Πρόκειται για την οικογένεια των Αφών Στασινόπουλου.
stasinopoulos kostas.jpg
Ο Κώστας Στασινόπουλος, ο πρεσβύτερος των τριών αδελφών
ksenodoxeio panelinion-rex.jpg
Αυτό είναι το ξενοδοχείο ύπνου «Πανελλήνιον», σημερινό Ρεξ, που χτίστηκε από τους αδελφούς Στασινόπουλου το 1907. Εθεωρείτο απ’ τα πολυτελέστερα της Ελλάδος και διέθετε ηλεκτρικό φως, νερό, λουτρά κ.ά.
famprika stasinopoulou.jpg
Αυτή είναι η «Φάμπρικα» του Στασινόπουλου στα 1890 – 1930. Βρισκόταν στην οδό Φαρών και ασχολούνταν με την κατεργασία και παραγωγή μετάξης. Ιστορικά στοιχεία αναφέρουν ότι απασχολούσε περί τους 60 εργάτες.
Κι άλλη φορά έχει αναφερθεί απ’ τις στήλες αυτές ότι οι Στασινόπουλοι υπήρξαν μεγάλοι παράγοντες στην εκβιομηχάνιση και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας. Εκτός του εργοστασίου παραγωγής μετάξης, είχαν αγοράσει το γνωστό «Πανελλήνιο» στην παραλία απ’ τον πλούσιο Εφέσιο. Έχτισαν στο κέντρο της πόλης το ξενοδοχείο  ύπνου «Πανελλήνιον». Αγόρασαν το «τραμ» και το διατήρησαν μέχρι το 1940. Ακόμα, υπήρξαν από τους κυριότερους μετόχους των αλευρομυλων «Ευαγγελίστρια».
Αρχείο Β. Μανιάτη
kylindromyloi eyagelistria.jpg
Οι κυλινδρόμυλοι «Ευαγγελίστρια» το 1935
stasinopoulou ioanna.jpg
Η Ιωάννα Κ. Στασινοπούλου μαζί με τα δύο αδέλφια της, όταν φοιτούσε στο Αρσάκειο. Παντρεύτηκε τον Πάνο Κωστόπουλο, τραπεζίτη (1889-1989)  Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης 

 ***  Στη δημοσιότητα οι επιχειρήσεις που μολύνουν τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά (φωτογραφίες)         
      
 
«Αυτό που αντίκρισα με έκανε μαινόμενο ταύρο. Ντράπηκα με ό,τι είδα, λυπήθηκα που είδα κάτι τέτοιο να συμβαίνει επί της δημαρχοντίας μου. Ο αγώνας αρχίζει και δε θα σταματήσει, αν δεν τελειώσει αυτό το αίσχος».
Με τα λόγια αυτά συνόδευσε χθες το μεσημέρι, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Οιχαλίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, την αναφορά του στο θέμα της ρύπανσης της ΒΙΠΕ Μελιγαλά.
Έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας «την εφαρμογή της νομοθεσίας, να σταματήσει η ρύπανση που υποβαθμίζει τον τόπο και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας».
Προειδοποίησε, δε, πως, αν δεν σταματήσει αυτή η κατάσταση, θα προβεί σε ανακοινώσεις από τη Δευτέρα για το ποιος και πού ρυπαίνει τη ΒΙΠΕ, ενώ θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
  Απαράδεκτη η κατάσταση στη ΒΙΠΕ
Όπως ανέφερε, συναντήθηκε την Πέμπτη με τους προέδρους των Κοινοτήτων Τσουκαλεΐκων, Αποστ. Μπάρδη, Σκάλας Νικ. Κανελλόπουλο, Κατσαρού Περ. Σταυρόπουλο και Σολακίου Παν. Κόσσυβα και ο τελευταίος του πρότεινε να δουν «από κοντά τη ρύπανση σε όλο το μεγαλείο της».
Όπως είπε στη συνέχεια, «η κατάσταση στη ΒΙΠΕ, όλα τα χρόνια τώρα, είναι απαράδεκτη. Αν και φτιάχτηκε βιολογικός καθαρισμός λόγω ΒΙΠΕ, καμία επιχείρηση, παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΤΒΑ, δεν έχει έρθει στη Δημοτική Αρχή, για να διαθέσει τα απόβλητά της στο βιολογικό. Τα απόβλητα, θεωρητικά μεταφέρονται σε βυτιοφόρα και πάνε σε συγκεκριμένους χώρους. Όμως, αυτό είναι για τους αφελείς. Η πραγματικότητα είναι άλλη.
Την ερχόμενη εβδομάδα, αν κάτι δεν πάει καλά, θα ανακοινώσω όσους ρυπαίνουν. Έχω μία επιφύλαξη μικρή, γιατί θα πρέπει να αποδειχτεί. Δεν πάει άλλο αυτή η ΒΙΠΕ με την έλλειψη των υποδομών και τη διοχέτευση των αποβλήτων μέσω των ομβρίων, που δημιουργεί πρόβλημα ρύπανσης.
Από την αρχή ήταν λάθος ο χώρος για τη ΒΙΠΕ και επιβάλλεται να μη γίνουν άλλες επιχειρήσεις που να ρυπαίνουν, να είναι επιχειρήσεις μεσαίας και χαμηλής όχλησης και όσες ήδη λειτουργούν, να βελτιώσουν τη λειτουργία τους».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Αυτή η μαραζωμένη ΒΙΠΕ δεν προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται και θέσεις εργασίας». Και πρόσθεσε: «Ποιο μεγάλο αστέρι γέμισε το ένα τρίτο της ΒΙΠΕ με φωτοβολταϊκά; Τι θα κάνει; Πολύ πολύ να έχει ένα φύλακα. Αυτή είναι η ανάπτυξη; Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας στη ΒΙΠΕ, που μόνη της εικόνα έχει την εγκατάλειψη; Τα αγριόχορτα κοσμούν την περιοχή. Το οδόστρωμα είναι χάλια, η εξυπηρέτηση στους εγκατεστημένους είναι υποβαθμισμένη και πανάκριβη.
Όμως, ουδείς ανέλεγκτος και η ΒΙΠΕ έχει σοβαρό μερίδιο για τη ρύπανση. Υπάρχει, ας πούμε, για παράδειγμα μια εταιρεία που θεωρητικά δε λειτουργεί, αν και υπάρχουν πληροφορίες περί του αντιθέτου και αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα αποβλήτων.
Ζητάμε να μάθουμε αν λειτουργεί ή όχι αυτή η εταιρεία και να δούμε τι θα κάνει η ΕΤΒΑ για τη δύσμοιρη ΒΙΠΕ, που ενώ υπάρχουν προγράμματα αναβάθμισης, δεν τα έχει εκμεταλλευτεί, όπως συμβαίνει στη ΒΙΠΕ Ξάνθης, όπου η είσοδός της έχει λουλούδια. Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά της ΕΤΒΑ και όχι η εγκατάλειψη και η αρνητική εικόνα».
  Τα λύματα στο Δεσπότη
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα λύματα, είπε πως καταλήγουν στον Δεσπότη: «Ντροπή και αίσχος, μόνο αυτό ταιριάζει στους εγκατεστημένους στη ΒΙΠΕ, που ρυπαίνουν αδίστακτα τον τόπο, οδηγούν σε απόγνωση τους κατοίκους, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στην υγεία και ρύπανση στο περιβάλλον. Τόσο δραχμοφονιάδες είναι, ώστε να μην κάνουν τα απαιτούμενα; Ρυπαίνουν απροκάλυπτα, όμως η ασυδοσία έφτασε στο τέλος της. Σύντομα η ΒΙΠΕ θα τεθεί σε σωστή λειτουργία και θα καταδικαστούν στα μάτια του κόσμου, όσοι ασελγούν κατά της κοινωνίας. Η υγεία δεν παζαρεύεται ούτε και η μόλυνση του περιβάλλοντος, και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτές τις δράσεις».
Ακολούθως γνωστοποίησε ότι κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα για να τηρηθεί η απόφαση της Π.Ε. Μεσσηνίας για την απομάκρυνση των πρώτων υλών από συγκεκριμένο πυρηνελαιουργείο, καθώς η προθεσμία έληγε χθες.
Δήλωσε πως αν δε γίνει ό,τι πρέπει, ο Δήμος θα είναι μπροστάρης με τους προέδρους των Κοινοτήτων και με ολόκληρη την τοπική κοινωνία, σημειώνοντας πως «έχουμε την υποχρέωση να μπούμε μπροστά σε θέματα υγείας των πολιτών και προστασίας του περιβάλλοντος». Διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως η Δημοτική Αρχή δε θα μείνει απαθής και προειδοποίησε πως η επόμενη εβδομάδα θα είναι Μεγάλη Εβδομάδα για όσους ρυπαίνουν, ενώ καλώντας τα Μέσα να μεταβούν στη ΒΙΠΕ, είπε πως «αυτό που θα δείτε, δεν είναι το αποτέλεσμα ακραίου φαινομένου, αλλά ασυδοσίας και αχαρακτήριστης συμπεριφοράς και πράξης κάποιου ή κάποιων εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ».
  Επίσκεψη στο χώρο
Στην επίσκεψη που έγινε στη ΒΙΠΕ, ο πρόεδρος της Σκάλας, Ν. Κανελλόπουλος, ανέφερε πως η διαρροή συνεχίζεται, τα λύματα πέφτουν στο φρεάτιο και καταλήγουν στον Δεσπότη. Επικαλούμενος πληροφορίες είπε πως ο πυρήνας δεν έχει απομακρυνθεί από τις δεξαμενές, ως έπρεπε, και ζήτησε από τον εισαγγελέα και τις υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα.
Σχολίασε, δε, πως η απάντηση της εταιρείας που δημοσιοποιήθηκε και αναφέρει πως επρόκειτο για κατασκευαστικό ατύχημα, «όπως βλέπετε κι εσείς, σήμερα διαψεύδεται, αφού συνεχίζεται η ροή του λιόζουμου».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κατσαρού, Π. Σταυρόπουλος, ανέφερε ότι ξεκίνησαν οι πρόεδροι την προσπάθεια και βοηθήθηκαν από το Δήμο, σημειώνοντας πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τόσα χρόνια μολύνει, ρυπαίνει, αέριοι ρύποι, λύματα. Η περιοχή πεθαίνει, χλωρίδα, πανίδα καταστρέφονται. Κάποιες ημέρες μετά το σταμάτημα της λειτουργίας της μονάδας, τα λύματα βγήκαν και πάλι στους δρόμους. Το οικόπεδο είναι πλημμυρισμένο με λύματα που μέσω του Δεσπότη καταλήγουν στη θάλασσα. Μόλις 200 μέτρα από εδώ, είναι η γεώτρηση που υδρεύει τον Μελιγαλά. Ούτε νερό θα πιούμε;
Οι αρμόδιοι θα πρέπει να κάνουν κάτι να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, χωρίς να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου».
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Κ. Δημητρακόπουλος, ανέφερε: «Μετά όλα αυτά, διαπιστώνεται πως η πρόταση που κατέθεσα στο Δ.Σ. για επιβολή περιβαλλοντικού τέλους, δικαιώνεται από τη συνεχόμενη και επίμονη όχληση που έχουμε από αυτές τις επιχειρήσεις. Άρα, είναι μονόδρομος η επιβολή του συγκεκριμένου τέλους για να κατασκευάσουμε έργα που θα προστατεύσουν την περιοχή. Το περιβαλλοντικό τέλος είναι από τη φύση του ανταποδοτικό».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  

***  Οι Βρυξέλλες παγώνουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ

Στερεύει από τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική της πηγή η οικονομία, καθώς η Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία, για πρώτη φορά από το 1981. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φτάνουν αρνητικά μηνύματα τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ. «Πυρήνας» των ενστάσεων είναι μια ήσσονος σημασία λεπτομέρεια. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2011, έπειτα από έλεγχο της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου για λογαριασμό της Κομισιόν, κατεγράφησαν κάποιες οργανωτικές και λειτουργικές αστοχίες στις δομές του ΕΣΠΑ, που παρουσίαζαν αρρυθμίες. Ωστόσο, έπειτα από διορθώσεις από την ελληνική πλευρά που έφτασαν το 90% των παρατηρήσεων των κοινοτικών υπηρεσιών, το σύστημα του ΕΣΠΑ συνέχισε να δουλεύει με τη γνωστή μορφή του ώς και το 2015 χωρίς ποτέ οι Βρυξέλλες να θέσουν εκ νέου οποιοδήποτε ζήτημα. www.kerdos.gr  . - 

***   Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Οιχαλίας           
     
Σε προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, αποφάσισε να προβεί ο Δήμος Οιχαλίας.
Σε αυτές περιλαμβάνονται 4 ΥΕ εργάτες γενικών καθηκόντων, 1 ΔΕ οδηγός φορτηγού και 1 ΔΕ χειριστής μηχανημάτων έργου, που θα απασχοληθούν για διάστημα δύο μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα, να επισκευάσουν – συντηρήσουν τις υποδομές του Δήμου που έπαθαν ζημιές, να καθαρίσουν δρόμους, χαντάκια, το δίκτυο ομβρίων, αλλά και να κάνουν επεμβάσεις σε ποτάμια και ρέματα.
Επίσης, ζητείται η πρόσληψη 1 ΠΕ μηχανικού για 8 μήνες, λόγω των μεγάλων αναγκών στην Υπηρεσία Τεχνικών Έργων μετά και την πρόσφατη αποχώρηση ενός μηχανικού, καθώς και 4 ΥΕ εργατών καθαριότητας – συνοδούς απορριμματοφόρων, 1 ΔΕ Χειριστή γκρέιντερ για 8 μήνες (καθαριότητα), 2 ΔΕ υδραυλικών, 1 χειριστή τσάπας για 8 μήνες (ύδρευση – αποχέτευση), 1 ΔΕ χειριστή τσάπας και 3 ΥΕ εργατών καθαριότητας για 8 μήνες (νεκροταφεία-κοιμητήρια).
Οι τελευταίες προσλήψεις κρίνονται απαραίτητες, καθώς, όπως αναφερόταν σε σχετικό υπόμνημα, απασχολούνται 12 άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό (8 εργάτες καθαριότητας, 1 γενικών καθηκόντων, 2 χειριστές μηχανημάτων έργου και 1 εργάτης ύδρευσης), ενώ πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε κι ένας οδηγός, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία στη χορήγηση κανονικής άδειας. Στην καθαριότητα, από τους 9 εργάτες, οι 3 θα μεταταχθούν σε οδηγούς, στην υπηρεσία  ύδρευσης - αποχέτευσης υπάρχουν 3 άτομα (1 εργάτης ύδρευσης, 1 υδρονομέας που συνταξιοδοτείται άμεσα και 1 χειριστής μηχανημάτων έργου). Τέλος, δεν υπάρχει προσωπικό στην υπηρεσία νεκροταφείων-κοιμητηρίων.
Με τις ανάγκες που προτάθηκαν διαφώνησε ένας δημοτικός σύμβουλος.
 
***  Βολές στο Πεδίο Βολής του 9ου Σ.Π. 
Βολή θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι στρατιώτες του 9ου Σ.Π. από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Για λόγους ασφαλείας τις ώρες που θα γίνει η βολή, απαγορεύεται η διέλευση αεροσκαφών σε ύψος μικρότερο των 4 χλμ., οχημάτων, ανθρώπων και ποιμνίων πέριξ του Πεδίου Βολής. - 
 
*** Εργασίες μεταξύ Πλάτωνος, Ακρίτα, Ναυαρίνου και Αριστομένους, κατανόηση από τους οδηγούς ζητά η ΔΕΥΑΚ
Η ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας» και για να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση, γνωστοποιεί ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν από τον ανάδοχο του έργου τρία συνεργεία. Τα δύο θα εργασθούν στην περιοχή μεταξύ των δρόμων Πλάτωνος, Ακρίτα, Ναυαρίνου και Αριστομένους και ένα συνεργείο στην παραλιακή ζώνη, μεταξύ των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου, από το ύψος της οδού Ακρίτα έως τα όρια με τη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (στο ύψος του ξενοδοχείου Elite). Ζητείται η κατανόηση των δημοτών και παρακαλούνται ιδιαιτέρως να μη σταθμεύουν στα σημεία όπου θα υπάρχει σχετική ειδοποίηση για κατασκευή έργου. Ήδη από σήμερα θα εργάζεται συνεργείο επί της οδού Φαρών και βόρεια της οδού Κρήτης. Αυτή τη στιγμή έχει εκτελεσθεί περί το 63% του έργου, καθώς έχουν αντικατασταθεί 36.500 μέτρα αγωγών ύδρευσης κατασκευασμένων από αμίαντο, με σωληνώσεις νέας τεχνολογίας. Επίσης, έχουν γίνει συνδέσεις 2.200 παροχών ακινήτων. Εξακολουθούν, λοιπόν, οι εργασίες για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου, αυτού της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα. Με το έργο αυτό απομακρύνονται αγωγοί ύδρευσης από αμίαντο, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του ’60, με προφανή οφέλη για την υγεία των πολιτών. Πρόκειται για έργο καίριας σημασίας, για τους επιπλέον λόγους ότι θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές πόσιμου νερού στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου, αλλά και θα ελαττωθεί ο αριθμός των βλαβών. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ. Η σύμβαση υπεγράφη στις 15 Ιανουαρίου 2014 και το περιθώριο για την εκτέλεση του έργου έχει ορισθεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της. - 
 
***  Την Πέμπτη παράδοση – παραλαβή διοίκησης της 120 ΠΕΑ         
     
Στον ταξίαρχο (Ι) Θεόδ. Λάγιο θα παραδώσει τη διοίκηση της 120 ΠΕΑ, στις 12.00 το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης, ο ταξίαρχος (Ι) Γρηγ. Δημακογιάννης. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει παρουσία του διοικητή ΔΑΕ, υποπτέραρχου (Ι) Ι. Μανωλάκου, του προσωπικού της μονάδας και όλων των τοπικών Αρχών στο χώρο της Διασποράς, ενώ σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε υπόστεγο στο αεροδρόμιο. 
 
***  Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για να συγχαρεί τον Π. Παυλόπουλο          
     
Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία υποβολής συγχαρητηρίων ευχών στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο συνδέεται με πολύχρονη φιλία.
Ο κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον κ. Πρόεδρο για την εκλογή του και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε να επιτελεί τα υψηλά του καθήκοντα με κάθε επιτυχία προς όφελος της χώρας.
 Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη και του ζήτησε να μεταφέρει στον κλήρο και το λαό της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μεσσηνίας, τους θερμούς χαιρετισμούς του.
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος σύντομα θα βρεθεί στη γενέτειρά του, καθώς έχει αποδεχτεί την πρόσκληση για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας την 23η Μαρτίου.
 
*** 6 συλλήψεις από επιχείρηση στη Μεσσηνία

Έξι άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης το προηγούμενο διήμερο. Παρόμοιες επιχειρήσεις το ίδιο διάστημα έγιναν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 956 άτομα, εκ των οποίων 710 ήταν ημεδαποί και 246 αλλοδαποί, καθώς και σε 653 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 139 άτομα, από τα οποία 77 ήταν ημεδαποί και 62 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 43 άτομα. Αναλυτικά, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία: -Ένας ημεδαπός για μικροποσότητα χασίς -Ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα -Δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού -Δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 292 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 14 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 1 παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς. - 
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***   Νίκες για ΠΑΟ και Ατρόμητο, όλα μηδέν στην Τούμπα         
Στην 28η αγωνιστική   
Νίκες για ΠΑΟ και Ατρόμητο, όλα μηδέν στην Τούμπα
~ Την 8η συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Εργοτέλη στην Κρήτη (Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2) στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πήραν τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουν να κυνηγουν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.
*** Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/3/2015  :

~ Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ (37΄λ.τρ. Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (67΄ Ολαϊτάν), Σολάρι (57΄ Τζίλας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (86΄ Νίνης), Λαγός (80΄ Ντα Σίλβα), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55΄ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς
~ Ατρόμητος - Πανθρακικός 2-0
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Κατσουράνης, Δημούτσος (65' Μπάλλας), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο (77' Κούρος), Ναπολεόνι, Καράσκο (65' Πίτου Γκαρσία).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης (54' Ροτζέριο), Τσουμάνης (61' Ιγκόρ), Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Τζάνης, Βιγιαφάνε, Μεχία, Κάσες (80' Μπάλντα), Ντιγκινί.
~ ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-0
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κάτσε, Νομπόα - Γκοϊάν
Κόκκινη: Κάτσε (79΄, 2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Κάτσε, Νομπόα, Γκολάσα (87΄ Κίτσιου), Περέιρα (57΄ Σαλπιγγίδης), Μακ (80΄ Τζιόλης), Αθανασιάδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Μουνάφο (92΄ Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Γιαννιώτας (70΄ Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (77΄ Πάρα), Μπαράλες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/3/2015 : 
   ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (Στάδιο "Οι Ζωσιμάδες") 0-0 .-
  Καλλονή-Βέροια (Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)  4-1 .-
  Κέρκυρα-ΟΦΗ (ΕΑΚ Κέρκυρας)  4-1 .-
 Πανιώνιος-Πλατανιάς (Γηπ. Νέας Σμύρνης)  0-0 .-
 Ολυμπιακός-Ξάνθη (Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης")  2-0 .-
Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α)

*** Σε αγώνες της 21ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Ανέβηκε στην κορυφή ο ΠΑΟ και περιμένει το ΟΣΦΠ - ΑΕΚ
Α1 Γυναικών
21η Αγωνιστική (14-15/3/2015)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 0-3 (18-25, 5-25, 18-25)
Μακεδόνες-Μαρκόπουλο 1-3 (18-25, 17-25, 25-23, 17-25)
Ανατόλια-Ρέθυμνο 3-0 (25-17, 25-21, 25-20)
Α.Ο. Θήρας-Ηλιούπολη 3-0 (25-21, 25-22, 25-17)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (15/3, 20:30)

***  Στην Α1 πόλο ανδρών...αποτελέσματα :
 Ο Εθνικός πήρε το ντέρμπι από τον ΠΑΟ, νίκες για ΟΣΦΠ, ΝΟΒ, Καλαμάκι και Υδραϊκό
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Υδραϊκός-Γλυφάδα 7-4
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 5-19
Νηρέας Λαμίας-Καλαμάκι 8-13
Πανιώνιος-Βουλιαγμένη 3-16
Εθνικός-Παναθηναϊκός 9-8
Χίος-Παλαιό Φάληρο 18/3

***Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Live score: ΑΓΟΡ-Πανελευσινιακός (6-0 4'), Κόροιβος-Πανιώνιος (5-9 3'), Κολοσσός-Αρης (6-8 3'), Τρίκαλα-Απόλλων (4-0 2')
 Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 :
 
   ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανελευσινιακός  85-67 .-^
   Κόροιβος Αμαλιάδας-Πανιώνιος  83-74 .-^
  Κολοσσός Ρόδος-Άρης  78-77  κ.α. 70-70 .- ^
  Τρίκαλα-Απόλλων Πατρών  83-70 .- ^

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015
  
ΑΕΚ-ΑΕ Νέας Κηφισιάς  97-73 .- ^
  Δευτέρα, 16 Μαρτίου  2015 
   ~   ΚΑΟ Δράμας-Παναθηναϊκός  61-85 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-44, 51-62, 65-81.
Διαιτητές: Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής (Τσανίδης)
ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Μέξας): Σλαφτσάκης 5 (1), Τρότερ 4 (1), Χάρης 8, Άτκινς, Οντομ 10 (1), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 14, Ζάρας 14 (1), Λο, Χρυσικόπουλος, Παπαμακάριος 10 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12 (3), Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης 4, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 14 (2), Γκιστ 15 (2), Μπατίστα 20, Λούντζης, Λαουάλ.
   ~  ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός   72-88 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-26, 34-48, 53-70, 72-88
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκόντας, Τσουνάς
 ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 19 (1), Λιάπης 2, Κάρτερ 15 (1), Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 6, Οντουμ 10, Βον 3, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος 6, Σαλούστρος 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Ντάρντεν 11 (1), Παπαπέτρου 3, Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ 14 (2), Λοτζέσκι 15 (2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 4.

*** Το πρόγραμμα στο Βόλεϊ ανδρών στο κύπελλο Ελλάδας :
Ολυμπιακός Vs ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ   2015 :
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΠΑΟΚ–Φοίνικας Σύρου 3-1 (25-19, 25-23, 16-25, 25-18)
Ολυμπιακός–ΑΟ Κηφισιάς 3-0 (28-26, 25-19, 25-19)
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ   2015 :

 Στον Πύργο το Λευκό! Ο ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Ελλάδας
  ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός  3-1 .-Τα σετ: 25-21, 26-28, 25-22, 25-22
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 23 (18/37 ε., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 22% υπ. – 22% άριστες), Παντακίδης 7 (4/8 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (1 μπλοκ), Γκόμεζ 22 (20/40 επ., 2 άσοι), Ρανγκέλ 13 (7/14 επ., 6 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 13 (12/23 επ., 1 άσο, 52% υπ. – 28% άριστες), Γκαράς –λ (77% υπ. – 71% άριστες) / Ντίνας, Εφραιμίδης 1 (1/1 επ.), Καρασαββίδης –λ (80% υπ. – 60% άριστες).
Ολυμπιακός (Καζάζης Δ.): Γιούρισιτς 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 18 (15/32 επ., 3 ασοι, 48% υπ. – 22% άριστες), Προύσαλης 2 (1/3 επ., 1 άσο), Χριστοφιδέλης 2 (2/5 επ., 60% υπ. – 40% άριστες), Κόιστρα 13 (9/13 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κλάρκ 15 (13/35 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Στεφάνου –λ (62% υπ. – 52% άριστες) / Κοκκινάκης 6 (5/15 επ., 1 άσο, 78% υπ.- 65% άριστες), Σωτηρίου, Τακουρίδης 1 (1/1 επ.).
ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ
Ετος Ομάδα Προπονητής
1981: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ)
1982: Παναθηναϊκός (Κονσταντινέσκου)
1983: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ)
1984: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα)
1985: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα)
1987*: Δημόκριτος (Γκαϊντατζής)
1989: Ολυμπιακός (Λάιος)
1990: Ολυμπιακός (Λάιος)
1992: Ολυμπιακός (Λάιος)
1993: Ολυμπιακός (Κόντρα)
1994*: Ολυμπιακός (Κόντρα)
1997: Ολυμπιακός (Μοντάλι)
1998: Ολυμπιακός (Μοντάλι)
1999: Ολυμπιακός (Γκάετς)
2000: Ηρακλής (Λεώνης)
2001: Ολυμπιακός (Ρίτσι)
2002: Ηρακλής (Λεώνης)
2003: ΑΕ Νίκαια (Δρίκος)
2004: Ηρακλής (Λεώνης)
2005: Ηρακλής (Λεώνης)
2006: Ηρακλής (Λεώνης)
2007: Παναθηναϊκός (Ντο Σάντος)
2008: Παναθηναϊκός (Μπερούτο)
2009: Ολυμπιακός (Κρίστιανσον)
2010: Παναθηναϊκός (Στ. Καζαζης)
2011: Ολυμπιακός (Καλμαζίδης)
2012: Ηρακλής (Δρίκος)
2013: Ολυμπιακός (Δ. Καζάζης)
2014: Ολυμπιακός (Δ. Καζάζης)
2015: ΠΑΟΚ (Γ. Καλμαζίδης)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το 1987 στο κύπελλο δεν έλαβαν μέρος ομάδες της Α΄ εθνικής.
• Το 1994 το κύπελλο έγινε υπό τη μορφή τουρνουά φάιναλ-4 στο Λουτράκι αφιερωμένο στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη. Στο τουρνουά αυτό δεν έλαβαν μέρος οι διεθνείς παίκτες που προετοιμάζονταν με την εθνική ομάδα για το Κοσμοβόλεϊ της Αθήνας.
• Για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν έγιναν διοργανώσεις το 1986, το 1988, το 1991, το 1995 και το 1996.
• Από το 1998 έως το 2002 η τελική φάση του Κυπέλλου έγινε με τη μορφή Final 4.
• Από τo 2003 μέχρι και τo 2007 η τελική φάση διεξήχθη υπό τη μορφή Final 8.
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΟΜΑΔΕΣ14 τίτλοι
Ολυμπιακός (1981, 1983, 1989, 1990, 1992, 1993, 1997, 1998, 1999, 2001, 2009, 2011, 2013, 2014)
6 τίτλοι
Παναθηναϊκός (1982, 1984, 1985, 2007, 2008, 2010)
6 τίτλοι
Ηρακλής (2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2012)
1 τίτλος
ΠΑΟΚ (2015), ΑΕ Νίκαια (2003), Δημόκριτος (1987)

 *** Τοπικό ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α΄ Τοπικό  :  26η  αγωνιστική  
Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : 
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών   1-1 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών   2-0 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   0-2 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ    2-0 .- ^
Κυριακή  15/03/2015 :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  0-0 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας  2-0 .-
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ -Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  3-1  .-
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.   1-3 .-

Α1  Τοπικό , 24η αγωνιστική :
Σάββατο  14/03/2015 :
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   5-4 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  ΧΩΡΑΣ   4-0 .- ^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ   2-1  .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.- ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   1-4 .- ^
Κυριακή 15/03/2015 :
ΑΠΟΛΏΝ Πεταλιδίου - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  2-1 .-
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Άμφειας - Νέος ΑΡΙΣ   2-3 .-

Αγώνας κατάταξης Β΄ Κατηγορίας :1η αγωνιστική
Κυριακή 15/03/2015 , (για την 1η θέση ,του Α΄ Ομίλου )
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης   3-0 .-

Αγώνας μπαράζ για την Γ ΄ τοπική Κατηγορία ,3η  αγωνιστική :
Κυριακή 15/03/2015 :
Α.Ε. Γαργαλιάνων -Ατρόμητος Καλαμάτας  0-0 .-

 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4099   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2388    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 389   video.- 
Σύνολον                                                    8876  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3585.-  
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 373. -  
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 ~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    912/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   306 .-  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-    ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                                     
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 



***  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :

   
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .- ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .- ~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .- ~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .- ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .- ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .- ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- ~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .- ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
 ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .- 

 
Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html
                              
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: