Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 :

*** 25 Φεβρουαρίου
Ταρασίου (1)πατριάρχου Κων/πόλεως, Ρηγίνου (2) ιερομάρτυρος, επισκόπου Σκοπέλου (†335), Αλεξάνδρου μάρτυρος του εν Δριζιπάροις, Αντωνίου και Θεοδώρου, «του δια Χριστού σάλου». Οσίου Μαρκέλλου επισκόπου Αιπείας Κύπρου.
(1) Ο άγιος Ταράσιος διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, εξελέγη δε με τη σύμφων Η γνώμη του βασιλέως, της συγκλήτου, του κλήρου και του λαού, από τις τάξεις των λαϊκών. Ήταν ευγενικής καταγωγής, προικισμένος με πλούσια χαρίσματα και ενάρετο βίο και κατείχε υψηλό κρατικό αξίωμα. Με την σύνεση, τη βαθιά πίστη και προσήλωση στο δόγματα της εκκλησίας και τη διαύγεια του πνεύματος που τον διέκρινε, κατόρθωσε να αποκαταστήσει την ενότητα μεταξύ της εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και των άλλων Πατριαρχείων. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ζ` Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια, υπέρ της αναστήλωσης των εικόνων, φροντίζοντας ωστόσο, η προσκύνησή τους να αποβάλει όσο γίνεται κάθε χαρακτήρα λατρείας, ασυμβίβαστης με το αληθινό πνεύμα της χριστιανικής πίστης. Αναθέρμανε τις σχέσεις της Ανατολικής εκκλησίας με τον Πάπα της Ρώμης, αγωνίστηκε ωστόσο να περιορίσει τις απαιτήσεις του. Πατριάρχευσε επί εικοσιένα έτη και εκοιμήθη εν ειρήνη.
(2) Ο άγιος Ρηγίνος είναι γνωστός για τούς έντονους αγώνες του κατά των κακοδόξων Αρειανών, έλαβε δε μέρος και στη Σύνοδο του 347 επί αυτοκρατορίας Κωνσταντίου και Κώσταντος η οποία επικύρωσε τα δόγματα της Α` Οικουμενικής Συνόδου. Επί Ιουλιανού του Παραβάτου η Εκκλησία διήλθε κρίσιμη περίοδο και οι χριστιανοί υπέστησαν απηνείς διωγμούς για να λατρεύσουν τα είδωλα. Αυτή τη περίοδο ο άγιος Ρηγίνος υπέστη μαρτυρικό θάνατο. Το άγιο λείψανό του, μετακομίσθηκε αρχικά στην Κύπρο, αργότερα δε στη Σκόπελο, όπου εναποτέθηκε στη Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. 
~** 25/01 Απολυτίκιο Αγ. Εφραίμ του Σύρου - 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:
http://youtu.be/HCIMOqV-jN8?list=PL486131D5F8EB4EE2 , 


***  Άνθρωποι που συνετέλεσαν στην ανόρθωση και την ανάπτυξη της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ Συνεχίζει και σήμερα ο ξεναγός φωτογραφικός φακός μας την περιοδεία στα παλιά και νεότερα σπίτια της πόλης μας, καθώς και στις ιστορικές οικογένειες που άφησαν στο πέρασμά τους τ’ αποτυπώματα μιας ζωής. Αυτοί που αναφέρονται σ’ αυτά τα οδοιπορικά, υπήρξαν οι άνθρωποι που με τους αγώνες και τα έργα τους συνετέλεσαν στην ανόρθωση και την ανάπτυξη της ωραίας πόλης μας. Για την ιστορία της πόλης Βασίλης Ι. Μανιάτης
plateia vas georgiou.jpg
Μια ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν 40 χρόνια και δείχνει τη δυτική πλευρά της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου. Πρώτο από αριστερά, το σπίτι που έχτισε ο μεγαλοεργολάβος Γεώργιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε παντρευτεί την Μαρία Καρέλια, αδελφή των καπνοβιομηχάνων της πόλης μας. Κάτω το καφενείο του Παπουλάκου. Δίπλα το κτήριο του Βασίλη Αντωνόπουλου και κάτω το καφενείο «Παλλάς» του Βασίλη Χάτζου. Τελευταίο δεξιά το σπίτι του καπνεμπόρου Γεωργίου Λυκ. Σκιά και κάτω το παραδοσιακό καφενείο «Μούστου» των Καζανά και Τουρλόπουλου.
papatheodorou pan.jpg
Ο εικονιζόμενος είναι ο Παναγιώτης ή μπέμπης Παπαθεοδώρου. Γιος του Γιώργου Παπαθεοδώρου (μεγαλοεργολάβου) και της Μαρίας Καρέλια. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1914 και πέθανε το 1995. Στην πόλη μας τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του και στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Άσκησε στην Καλαμάτα το επάγγελμα της δικηγορίας περίπου μισό αιώνα, θεωρούμενος εκ των καλυτέρων στα εργατικά θέματα. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών και βιομηχανιών της Μεσσηνίας. Παντρεύτηκε τη Φούλα Χατζόκου, κόρη του διευθυντή (τότε) της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπήρξε ένας ωραίος τύπος «αριστοκρατικός» της πόλης μας, που άφησε τις πιο ωραίες αναμνήσεις. (Αρχείο Β. Μανιάτη)
leoforos ypapantis.jpg
Μία ακόμη φωτογραφία, που δείχνει πριν 40 χρόνια τη λεωφόρο Υπαπαντής και τον ιστορικό Πλάτανο στο καφενείο του Ταβουλαρέα. Πριν μερικά χρόνια, στο μέσον του δρόμου μπροστά, υπήρχε ένα απ’ τα μεγαλύτερα πηγάδια της πόλης, το οποίο σκεπάστηκε για να περάσει το τραμ. (Αρχείο Β. Μανιάτη)
faron & navarinou.jpg
Αυτή η φωτογραφία δείχνει τη συμβολή των οδών Φαρών και Ναυαρίνου, όπως ήταν πριν 40 χρόνια. Στη δεξιά πλευρά το καφενείο των Αφών Μαυροειδή, πλάι το καφενείο Παυλίταινα και η πολυκατοικία που υψώνεται είναι του Σερελέα. Στην αριστερή γωνία, ήταν το οικόπεδο ιδιοκτησίας Φουρναράκη και μετέπειτα το καθαριστήριο του Τάσου Μωρακέα. Πλάι το κουρείο Θεοδ. Φραγγέα, μετέπειτα Νίκου Μπουζάκλα. Εν συνεχεία το παντοπωλείο του Τσιτσίρη, των Αφών Χελά, του Θ. Κροντήρη μετέπειτα κρεοπωλείο Κυπραίου. Στη συνέχεια η οδός Σανταρόζα και στη γωνία το παντοπωλείο του Ορφανού. (Αρχείο Β. Μανιάτη)
plateia ag apostolon.jpg
 Η πλατεία Αγίων Αποστόλων. Διακρίνονται δεξιά παλιά τούρκικα ουρητήρια. Φωτό 1921. (Αρχείο Β. Μανιάτη) - 

***  Μετά από 24 χρόνια σήμερα(αύριο) συγκροτείται το Ειδικό Δικαστήριο για να δικάσει πρώην Υπουργό         
     
Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα καθίσει το πρωί της Τετάρτης ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Είναι η πρώτη φορά μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια που συγκροτείται Ειδικό Δικαστήριο για να δικάσει πρώην Υπουργό. Στην ίδια αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπου το 1991 είχε διεξαχθεί η δίκη για το «σκάνδαλο Κοσκωτά» θα βρεθεί ο πρώην τσάρος της Οικονομίας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος θα λογοδοτήσει για τους χειρισμούς του αναφορικά με τη λίστα «Λαγκάρντ».
Ο πρώην Υπουργός βαρύνεται με τις κατηγορίες της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ήταν εκείνος που αφαίρεσε τα ονόματα 3 συγγενικών του προσώπων από την επίμαχη λίστα, που διεθνώς αναφέρεται ως λίστα «Falciani», στην οποία αναγράφονταν τα ονόματα 2062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα: «Το πρόσωπο που επέφερε τη νόθευση είναι ο κατηγορούμενος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με την ενέργειά του, αφ' ενός απέβλεπε στην αποφυγή βλάβης της πολιτικής του εικόνας ως Υπουργού Οικονομικών, η οποία θα μπορούσε να επέλθει με την αποκάλυψη ότι συγγενείς του αναφέρονταν ως δικαιούχοι λογαριασμών στη “λίστα Faciani” και αφ' ετέρου επιδίωκε την εξυπηρέτηση των εν λόγω συγγενών του, με την αποτροπή φορολογικού ελέγχου εις βάρος τους».  Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο βούλευμα οι πράξεις στρέφονται κατά του Δημοσίου σε βάρος του οποίου απειλήθηκε ζημιά που υπολογίζεται στο ποσό του 1,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πρώην Υπουργός αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο παραπέμφθηκε κατά πλειοψηφία 4-1 να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, καθώς οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς του ότι δεν ευθύνεται εκείνος για τη νόθευση και ότι είναι θύμα σκευωρίας.
Το Ειδικό Δικαστήριο συγκροτείται από δεκατρείς ανώτατους δικαστές οι οποίοι κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, επτά Αρεοπαγίτες και έξι Συμβούλους της Επικρατείας, με Πρόεδρο τον Αρεοπαγίτη Νικόλαο Πάσσο και Εισαγγελέα την Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.
Για τους χειρισμούς του αναφορικά με τη λίστα «Λαγκάρντ» θα λογοδοτήσει και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ,  Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.   www.antenna.gr  .-

***  Ο ένας έβαζε βενζίνη και ο άλλος «άδειαζε» το ταμείο         
     
Στην Ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθούν, θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο νεαροί Ρουμάνοι, οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεβαν χρήματα από τα ταμεία πρατηρίων υγρών καυσίμων.
Στις 21 Φεβρουαρίου, περίπου στις 11.30 το πρωί, οι δύο Ρουμάνοι πήγαν σε βενζινάδικο στη Σπερχογεία. Ο ένας απασχόλησε τον υπάλληλο, ζητώντας του να βάλει βενζίνη σε όχημά τους. Ο δεύτερος μπήκε μέσα στο βενζινάδικο και πήρε από το ταμείο το ποσό των 585 ευρώ.
Περίπου μία ώρα μετά, πήγαν σε δεύτερο βενζινάδικο, αυτή τη φορά στο Ασπρόχωμα. Με την ίδια μέθοδο κατάφεραν να πάρουν από το ταμείο το ποσό των 215 ευρώ.
Λίγη ώρα αργότερα, η υπάλληλος του πρατηρίου τους είδε να είναι ακόμα στην περιοχή και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Επάνω τους βρήκαν μέρος από τα 215 ευρώ που πήραν, τα οποία επέστρεψαν στους υπεύθυνους του βενζινάδικου στο Ασπρόχωμα.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***   Πολυπληθείς θεωρεί η περιφερειακή αρχή υπηρεσίες της Μεσσηνίας         
     
Μέχρι τις 15 Μαρτίου, εκτιμά η Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε επίπεδο Μεσσηνίας η αναδιάρθρωση του στελεχειακού δυναμικού σε όλες τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας.
Ήδη ετοιμάζεται ένα σχέδιο των πρώτων αλλαγών, ενώ καθοριστικό ρόλο για τις αλλαγές θα διαδραματίσουν οι άξονες που τέθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που θέλει να αντιμετωπίσει ο  Περιφερειάρχη, είναι η χρόνια παραμονή υπαλλήλων και προϊσταμένων στα ίδια πόστα, καθώς και η ανακατανομή  προσωπικού, καθώς παρατηρείται υπερπληθυσμός σε ορισμένες υπηρεσίες και παντελής έλλειψη σε άλλες.
Πάντως, πεποίθηση της περιφερειακής αρχής είναι πως στις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι υπάλληλοι συγκριτικά με τις άλλες περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας, αλλά και σε σύγκριση με τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην έδρα της.
Το μεγαλύτερο βάρος έχει αποφασισθεί να δοθεί στα νευραλγικά τμήματα (όπως το Τμήμα Προμηθειών) και στις υπηρεσίες που έχουν συναλλαγή με πολίτες.
Παράλληλα, με την αναδιάρθρωση των  υπηρεσιών, η Περιφέρεια εξετάζει να επιστρέψουν στο διοικητήριο υπηρεσίες της που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια, όπως η Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Αυτό φυσικά, προϋποθέτει να εξασφαλισθούν χώροι εντός του Διοικητηρίου.  Β.Β.

***   Προσωπική μαρτυρία          
     
Το όνομά μου είναι Missy. Γι’ αυτούς που δεν με γνωρίζουν είμαι ένα θηλυκό καναδέζικο λυκόσκυλο, που συγκατοικώ μαζί με τον Αντώνη και την Άννα στο κέντρο της Καλαμάτας.
Μπορεί να στενοχωρήσω τους περισσότερους από εσάς, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μου, που την περασμένη Κυριακή, στο καρναβάλι ο καιρός σας τα έκανε μούσκεμα και γλύτωσα κάποιες ώρες από τη μουσική (;) - εκκωφαντικό βουητό- θα το έλεγα εγώ, της ημέρας.
Κι αυτό επειδή πάσχω από κροτοφοβία, και, με το θόρυβο που επικρατούσε στην πλατεία, η ζωή μου ήταν ένα μαρτύριο. Ευτυχώς, όμως, ο καιρός με βοήθησε και μετρίασε κατά πολύ την ταλαιπωρία μου.
Και κάτι τελευταίο. Όπως με είχε προειδοποιήσει ο Αντώνης, η παρέλαση θα ξεκινούσε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από τις 9.00 το πρωί έπρεπε η πλατεία να είχε κατακλυστεί από τόσο θόρυβο, που έβγαινε από κάτι μαύρα μεγάλα κουτιά.
Αυτά και συγγνώμη αν σας στενοχώρησα...   Α.Π. 

***  Αθώος δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου
Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη
~
Ξεκίνησε στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα για τη φερόμενη διαγραφή που διέπραξε από τη «λίστα Λαγκάρντ» τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων.
~ Η δίκη, με τους Δικαστές να είναι χωρίς τήβεννο, διεξάγεται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί όπου το 1991 είχε γίνει η δίκη για την υπόθεση Κοκκωτά.
~* ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
- 10.00
Πολύ μεγαλύτερο είναι το ποσό του φόρου που δεν έχουν καταβάλει οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το 1.930.000 εύρω που αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

- Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημήτρης Μασίνας καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο έλεγχος στα εισοδήματα τους σε βάθος 15ετιας έδειξε:
- Αναλογούντα φόρο για τους Ρωσσώνη Ανδρέα και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου 2.132.870, ενώ για τους Συμεών Συκιαρίδη και Παπακωνσταντίνου Ελενη 5.782.935.

- Σημείωσε ωστόσο ότι αύριο η το αργότερο μεθαύριο αυτές οι διαπιστώσεις θα κοινοποιηθούν στους 3 συγγενείς του κατηγορουμένου και τότε εκείνοι μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά....
- Η απάντηση του μάρτυρα ότι ακόμα δεν έχουν ειδοποιηθεί οι ελεγχόμενοι προκείμενου να προσκομίσουν αν έχουν στοιχεία, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου:
-Έχετε καθυστερήσει. Φανταστείτε να περιμέναμε των 2.059 ή 2.062 της λίστας...

- 9.47 «Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες», απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών.
- Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού πρότειναν την εξέταση 3 μαρτύρων υπεράσπισης επιφυλασσόμενοι να προτείνουν στη συνέχεια έναν ακόμη.
- Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κληθούν άλλα 8 άτομα μεταξύ αυτών οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιω. Διώτης και Γ. Καπελέρης.
- Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο Δημήτριος Μασίνας πρόεδρος του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου.

- 9.01 Ξεκίνησε το ειδικό δικαστήριο. Χωρίς τήβεννο οι Δικαστές.
- Αυτήν την ώρα η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου απαγγέλλει το κατηγορητήριο προς τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

*** Φόρεσε τουρκικό φέσι η Μαρίνα Καλαμάτας

H Dogus ελέγχει πλέον το 90% της εταιρείας Κυριακούλης Του Αντώνη Πετρόγιαννη Όταν πριν από δύο χρόνια, περίπου, το "Θάρρος" άνοιξε το φάκελο της Μαρίνας στην Καλαμάτα και στο ενδεχόμενο πώλησής της στον τουρκικό επενδυτικό όμιλο "Dogus", ορισμένοι θεώρησαν το δημοσίευμα υπερβολικό, ενώ, η Δημοτική Αρχή, για να έχει τα νώτα της καλυμμένα, μέσω της εταιρείας "Διοκλής" έβγαλε ψήφισμα κατά της υλοποίησης του παραπάνω σχεδίου. Έκτοτε, σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι θα κάνει ο,τιδήποτε είναι δυνατό για να μην...τουρκέψει η Μαρίνα της Καλαμάτας, η οποία ελεγχόταν μέχρι πρότινος από την εταιρεία "Κυριακούλης". - 

*** Στο Αλληλέγγυο Σχολείο το 5ο Δημοτικό Καλαμάτας

ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Το διδακτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου (Μπενάκη) Καλαμάτας παραχωρεί – κατά τις απογευματινές ώρες - ο Δήμος για τις ανάγκες του Αλληλέγγυου Σχολείου, το οποίο λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας. Η δοκιμαστική, επί ένα τρίμηνο περίπου, λειτουργία του Αλληλέγγυου Σχολείου αποτιμήθηκε θετικά σε σύσκεψη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του δημάρχου, αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και εκπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε αυτό προσφέρουν εθελοντικά ενισχυτική διδασκαλία περί τους 100 εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και καθηγητές), ενώ ωφελούνται περί τους 100 μαθητές και μαθήτριες. Παρέχεται βοήθεια στα μαθήματα, καθώς και σε αντικείμενα αθλητισμού, καλών τεχνών, λογοθεραπείας, ξένων γλωσσών κ.ά. Το Αλληλέγγυο Σχολείο λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, μεταξύ 17.00 και 20.00, στο προαναφερθέν σχολικό κτήριο. Ο κ. Νίκας συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασε ευχαριστίες για την προσφορά τους. Τόνισε, δε, πως είναι αυτονόητος ο καθαρισμός των αιθουσών για την επόμενη ημέρα. Οι εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσαν στο δήμαρχο αίτημά τους, σχετικά με την πραγματοποίηση του 2ου Ανοιξιάτικου Σχολείου της Φύσης στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, για εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παραχωρήσει την κατασκήνωση για τη δράση αυτή και φέτος. Το Σχολείο της Φύσης θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα γίνει προσέγγιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και θα βιωθούν οι τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής. - 

*** Λήστεψαν 72χρονη στη Βαλύρα

Σκηνές τρόμου έζησε χθες τα ξημερώματα μια 72χρονη στη Βαλύρα του Δήμου Μεσσήνης, στα χέρια δύο ληστών που μπήκαν στο σπίτι της. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Καθαρής Δευτέρας, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού της με κατσαβίδι. Οι δύο άγνωστοι αιφνιδίασαν την ηλικιωμένη. Στη συνέχεια την πέταξαν στο πάτωμα χωρίς ευτυχώς να την χτυπήσουν, ζητώντας της χρήματα. Έψαξαν όλο το σπίτι και έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους το ποσό των 140 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. - 

*** Παρουσία του Θ. Μπρεδήμα το μνημόσυνο στις Βίγλες (φωτογραφίες)

 
Για τους εκτελεσθέντες έλληνες πατριώτες Ζ. Κωνσταντοπούλου: Διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας, την περασμένη Κυριακή, παρέστη στις εκδηλώσεις που έγιναν στο μαρτυρικό Τόπο της θυσίας των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (24-2-1944), στις Βίγλες (Παλιόχουνι) Μεγαλόπολης, στις οποίες παρέστη η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Θ. Μπρεδήμας, με την ευκαιρία της εκεί μετάβασής του, απότισε φόρο τιμής στη μνήμη των 212 εκτελεσθέντων πατριωτών, από τους οποίους 145 είναι Μεσσήνιοι και από αυτούς 95 Καλαματιανοί και προσέθεσε ότι η Καλαμάτα και η Μεσσηνία γενικότερα έχουν πληρώσει βαρύτατο φόρο αίματος, αλλά ο αγώνας αυτός παραμένει, μέχρι τώρα, αδικαίωτος. "Καθήκον της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας είναι να τιμήσει τη μνήμη των πατριωτών που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, διοργανώνοντας σχετικές εκδηλώσεις και αναθέτοντας σε ειδικούς την έκδοση τιμητικού λευκώματος με τα ονόματά τους και ό,τι σχετικό με τη δράση τους, για να παραμείνει άσβεστη η μνήμη τους", σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του. Παράλληλα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και την συνεχάρη για τα νέα καθήκοντά της αλλά και τη συνέχιση του αγώνα που ξεκίνησε για τις διεκδικήσεις της χώρας μας έναντι της Γερμανίας και δήλωσε ότι: «χρέος όλων μας είναι να αγωνισθούμε διά παντός νομίμου μέσου, για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, ως ελάχιστο δείγμα δικαίωσης της μνήμης των αναρίθμητων νεκρών μας». Από την άλλη πλευρά, τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προανήγγειλε για τις επόμενες μέρες η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας κατά την τελετή μνημοσύνου. «Η σημερινή ημέρα μνήμης δεν είναι απλώς ημέρα ανάμνησης και εθιμοτυπίας, είναι ημέρα εθνικού πατριωτικού χρέους», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Η παρουσία μου εδώ, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αποσκοπεί στο να σηματοδοτήσει ότι η θυσία όλων εκείνων που σφαγιάστηκαν κι εκτελέστηκαν στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αποτελεί πηγή έμπνευσης και υποχρέωσης. «Υποχρέωση και σήμερα με τις πράξεις και τα έργα μας να τιμήσουμε εκείνους που θυσιάστηκαν. Υποχρέωση και σήμερα με τις πράξεις και τα έργα μας να διεκδικήσουμε αποκατάσταση της θηριωδίας, αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, αποζημίωση των θυμάτων, αποκατάσταση των καταστροφών, επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών». Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «από αυτήν εδώ την αφετηρία, μέσα στις επόμενες ημέρες, μία από τις πρώτες πράξεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι η επανασύσταση της κοινοβουλευτικής διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, της επιστροφής του κατοχικού δανείου και της αποκατάστασης των θυμάτων». Επιπλέον, τόνισε με νόημα, «υπάρχει ένα απαράγραπτο χρέος προς την πατρίδα μας, προς την ελευθερία και προς τη δημοκρατία και αυτό το χρέος δεν μπορούν να το ξεχνούν και δεν μπορούν να το διαγράφουν ιδίως εκείνοι που επικαλούνται άλλα χρέη, που δεν έχει καν αποδειχθεί ότι είναι νόμιμα και καταβλητέα». Νωρίτερα, στο μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας προκάλεσε επεισόδιο για την ολιγόλεπτη καθυστέρηση της προέδρου της Βουλής, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Κώστα Ήσυχου και άλλων επισήμων. Α.Π. -

***  Μεγαλώνουν οι ελπίδες να εντοπιστεί ο Βαγγέλης          
     
Άπειρα τα σενάρια για την υπόθεση, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Κώστας Τρομπούκης - «Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης δεν έφυγε επειδή έπεσε θύμα bulling», σχολιάζει στο www.protothema.gr  - Ποιοι απειλούν με τηλεφωνήματα τον διευθυντή της Σχολής και γιατί
 Και ενώ οι ελπίδες να εντοπιστεί ο Βαγγέλης μεγαλώνουν - ειδικότερα μετά την αποκλειστική μαρτυρία γυναίκας που τον είδε στον Πειραιά - οδηγώντας την ομάδα του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη σε μία εξονυχιστική έρευνα για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή, οι αστυνομικές έρευνες στα Ιωάννινα συνεχίζονται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς.
Την ίδια ώρα η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί είναι σε εξέλιξη με το πόρισμα να είναι έτοιμο όπως όλα δείχνουν μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Στο μεταξύ η περιοχή εντός αλλά και περιμετρικά της περιοχής της Γαλακτοκομικής Σχολής έχει «χτενιστεί» πόντο, πόντο αλλά δυστυχώς όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης δεν έχουν ακόμη κάτι χειροπιαστό: «Και δεν είναι μόνο αυτό το ότι δεν βρήκαμε κάτι που να μας βοηθήσει στην έρευνα που κάνουμε, δεν υπάρχει πραγματικά κάτι που να μπορέσει κανείς να στηριχθεί για να συνεχίσει την έρευνα προς μία κατεύθυνση. Σε αυτή τη λογική τίποτα δε μπορείς να αποκλείσεις», θα πει στο protothema.gr και θα υποστηρίξει ότι η μέχρι στιγμής έρευνα που έχει γίνει σε συνάρτηση με τις καταθέσεις δεν τον πείθουν για το σενάριο ότι ο Βαγγέλης έφυγε επειδή έπεσε θύμα bulling: «Δε με πείθει το σενάριο bulling».
Άλλωστε όπως προέκυψε από τις καταθέσεις και την έρευνα που κάναμε αυτή η κατάσταση συνέβαινε μεν πέρσι αλλά τα πράγματα είχαν ηρεμήσει σε αυτό το επίπεδο τον τελευταίο χρόνο. Και να σας πω και κάτι ακόμη, κανείς δεν καταθέτει επίσημα ότι ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα bulling, όλοι μιλάνε με γενικότητες», θα πει.
Την ίδια ώρα έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στα Ιωάννινα με εκπεφρασμένη την ανησυχία σε διάφορους κύκλους για την πιθανότητα να έχουμε ένταση με αιχμή την εξαφάνιση του Βαγγέλη και όλα όσα ακούστηκαν σε επίπεδο σεναρίων τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείει την περίπτωση βεντέτας.
Όπως συζητείται έντονα φοβούνται την πιθανότητα βεντέτας λόγω της ιδιαιτερότητας των Κρητικών σε επίπεδο χαρακτήρα. «Αυτό θα είναι το πιο δυσάρεστο σενάριο γιατί θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη Σχολή», φέρεται να λέγεται τώρα από παράγοντες της περιοχής. Να θυμίσουμε βέβαια ότι παρόμοιους προβληματισμούς για το ενδεχόμενο έντασης στη Σχολή εξέφρασε και ο διευθυντής της σχολής ο οποίος όπως αποκάλυψε το protothema.gr, είπε χθες ότι δέχεται τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα απειλητικά τηλεφωνήματα χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις επ΄ αυτού.
Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε επειδή το ήθελε;
Τα σενάρια που γράφονται τον τελευταίο καιρό πολλά και τα περισσότερα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής θα πει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου και θα κάνει μία πρώτη εκτίμηση για την υπόθεση αυτή που παρακολουθεί με κομμένη ανάσα το πανελλήνιο: «Πολλά μπορεί να είναι τα αίτια τα οποία οδήγησαν το Βαγγέλη στην απόφασή του να εξαφανιστεί με την όποια κατάληξη. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι μπορεί απλά να ήθελε να φύγει για προσωπικούς λόγους πολλούς και διαφόρους και βέβαια σε συνδυασμό με δικά του θέματα. Όταν λέω δικά του θέματα εννοώ ενδεχομένως τόσο με το φιλικό όσο και με ευρύτερο στενό του περιβάλλον. Προκύπτει επιπλέον ότι οι επιδόσεις τον τελευταίο καιρό του Βαγγέλη στα μαθήματα δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, όχι πολύ κακές πάντως όχι καλές μπορεί αυτό να το στενοχωρούσε, να τον άγχωνε», θα σημειώσει.
Επιχειρώντας να δώσει κάποιες δικές του εκτιμήσεις για το προφίλ του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα πει: «Ο Βαγγέλης νομίζω είναι ένα παιδί συνεσταλμένο, κλεισμένο θα έλεγα στον εαυτό του. Ο παρέες του είναι λίγες όπως προκύπτει και θα έλεγα μόνο Κρητικοί. Δεν είχε άλλες επαφές. Ένας τέτοιος χαρακτήρας είναι μειωμένων ψυχολογικών αντιστάσεων. Τι εννοώ. Είναι από τους ανθρώπους που καταπίνουν, καταπίνουν, δέχονται πολλά, τα κρατούν μέσα τους, πολύ εσωστρεφής θα έλεγα μέχρι που κάποια στιγμή εκρήγνυνται. Εντύπωση σε αυτήν την υπόθεση μου κάνει ότι δεν άφησε κανένα απολύτως στοιχείο πίσω του. Είδαμε ένα σωρό οπτικό υλικό από κάμερες, ακούσαμε καταθέσεις, καταγράψαμε μαρτυρίες αλλά δεν προκύπτει κάτι μέχρι αυτή τη στιγμή.  Αυτό μου δείχνει ότι ο Βαγγέλης ήθελε να εξαφανιστεί», καταλήγει οκ. Τρομπούκης με την πεποίθηση ότι ο Βαγγέλης είναι ζωντανός και ελπίζοντας πως σύντομα θα καταφέρουν να το βρουν.

*** Ελεύθεροι με περιοριστικούς οι Βούλγαροι που εξέδιδαν 20χρονη

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Κυπαρισσίας, η 45χρόνη Βουλγάρα και ο 22χρονος γιος της, που κατηγορούνται για το βιασμό και τη σωματεμπορία μιας 20χρονης από τη Βουλγαρία. Η Αστυνομία, την προηγούμενη Πέμπτη, συνέλαβε μητέρα και γιο με την κατηγορία ότι έφεραν από τη Βουλγαρία την 20χρονη, την κρατούσαν με τη βία και την εξέδιδαν. Την καταγγελία έκανε η ίδια η 20χρονη, όταν κατάφερε να ξεφύγει από την επίβλεψή τους. Μαζί με τους δύο Βούλγαρους, είχε συλληφθεί κι ένας 74χρονος από την περιοχή των Γαργαλιάνων, στον οποίο είχαν «πουλήσει» τη νεαρή κοπέλα. Ο 74χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι δύο Βούλγαροι απολογήθηκαν χθες στον Ανακριτή. Οι περιοριστικοί όροι που τους τέθηκαν, είναι εμφάνιση μια φορά το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ για τον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.Β.Β. - 

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  Σκέψεις για «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο από τον Κοντονή                    Αύριο αποφασίζει με Τσίπρα Σκέψεις για «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο από τον Κοντονή

Μετά το... χάος που επικράτησε στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στην διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αυτή φέρεται να είναι η πρώτη σκέψη του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος αναμένεται να προτείνει αυτή τη λύση στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Κοντονής είχε την Τρίτη συναντήσεις με εκπροσώπους των ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) και ΕΓΟ (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία) αλλά ενημερώθηκε για όσα έγιναν στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ και φέρεται να έχει πάρει ήδη την απόφασή του για «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
  Αυτή θα την μεταφέρει την Τετάρτη στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα έχει την τελευταία λέξη στο αν θα έχουμε... λουκέτο ή όχι.  Newsroom ΔΟΛ
 
 
 
 ***   «Χάος» στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, επεισόδιο Μαρινάκη-Αλαφούζου                                        Διακοπή και καταγγελίες
«Χάος» στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, επεισόδιο Μαρινάκη-Αλαφούζου
Δύο μέρες μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου η ένταση μεταξύ των δυο αιωνίων συνεχίστηκε στο ΔΣ της Σουπερ Λιγκ. Οι πρόεδροι των δύο ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος έδωσαν το παρόν σε μια συνεδρίαση σε τεταμένο κλίμα που διακόπηκε με βαριές εκφράσεις και καταγγελίες για επίθεση συνοδού του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Βασίλη Κωνσταντίνου.
Η διακοπή του ΔΣ προήλθε μετά από έντονους διαλόγους, οι οποίοι δεν τιμούν καθόλου τον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ακούστηκαν εκφράσεις όπως:
- «Γαμημ...»
- «Γαμ....το μ...της μάνας σου»
- «Είσαι π...άκι, θα σου γαμ...»
- «Δεν τον ακούς τον γαμ...τι μου λέει;»
Όπως είναι λογικό μετά από αυτές τις εκφράσεις ακολούθησαν τα επεισόδια, αλλά και η διακοπή από τον πρόεδρο, Γιώργο Μποροβήλο.
Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, απευθυνόμενος στον Γιάννη Αλαφούζο είπε: «Το πρωί στην σύσκεψη οι κύριοι Θεοδωρίδης, Καραπαπάς είχαν πει αναλυτικά όλα όσα θα συνέβαιναν, τα στυλό, τις φωτοβολίδες, τα πανό.
Αντί να ζητήσετε συγγνώμη εσείς που στήσατε όλο αυτό το σκηνικό λέτε και ανοησίες για ηθικούς αυτουργούς και άλλα τέτοια. Είσαι απατεώνας, ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι που κάθε φορά περιμένεις τον πατέρα σου να πληρώσει τα χρέη σου.
Έχεις αποτύχει σε όλες σου τις δουλειές και δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα. Ένας καταδικασμένος για λαθρεμπόριο! Πες μας τι έγινε με τους Αμερικανούς ομολογιούχους, πες μας τι έγινε με τις 500 οικογένειες του ΣΚΑΪ που άφησες στον δρόμο.
Είσαι ένας αποτυχημένος, ένα παρανοϊκό ανθρωπάκι που το μόνο που ξέρεις είναι να πηγαίνεις έξω από τα γραφεία που Υπουργών και να ρουφιανεύεις και των τραπεζιτών να πάρεις δάνειο. Θα μιλήσεις εσύ για ηθική και ποδόσφαιρο».
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απάντησε: «Σε ακούω. Μην βιάζεσαι. Σου δίνω το χρόνο σου, να πάρεις τις ανάσες σου και να ηρεμήσεις γιατί είσαι και χοντρός και δεν μπορείς να μιλήσεις»
Στην συνέχεια ακολούθησαν οι βρισιές, οι έντονοι διαπληκτισμοί και τελικά η διακοπή...
Εξερχόμενος της αίθουσας ο κ. Αλαφούζος είπε: «Δυστυχώς οι προκλήσεις συνεχίστηκαν σήμερα μετά τη Λεωφόρο. Δεχθήκαμε επίθεση. Απίστευτα πράγματα. Ντρέπομαι και αισθάνομαι άσχημα που εκθέτω τον εαυτό μου σε τέτοιες δηλώσεις.
Ο κ. Μαρινάκης ο ίδιος μου πέταξε ένα ποτήρι νερό και μετά μπήκε ένας μπράβος μέσα σε μια ιστορία προφανώς στημένη, ο οποίος έριξε γροθιά στον κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έπεσε πίσω και ευτυχώς τον έπιασε ο Στράτος. Έχει τραυματιστεί όπως βλέπετε.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως σε ένα διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας υπάρχει τέτοια βία. Ξέραμε ότι στο ποδόσφαιρο δρουν εγκληματικές οργανώσεις αλλά δεν ξέραμε ότι υπάρχουν μπράβοι που κάνουν επιθέσεις μέσα στο Δ.Σ. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε άμεμπτοι, προσπαθούμε όμως να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε.
Στο ΣΚΑΪ δύο φορές πέταξαν χειροβομβίδες. Σήμερα είχαμε αυτό. Κάποια ΜΜΕ γράφουν κάποια άλλα τίποτα, Ζούμε σε μια πολιτεία που έχει νόμους. Υπάρχει δικαιοσύνη και αστυνομία. Φορείς που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Η δικαιοσύνη δεν ανήκει ούτε σε οπλισμένους μπράβους ούτε σε τίποτα άλλο».
Επιβεβαίωσε ο Μποροβήλος
«Κατ' αρχή δεν υπάρχει λόγο να κρύψουμε ότι συνέβη ένα περιστατικό και αυτό ήταν ο λόγος που διέκοψα τη συνεδρίαση. Θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα. Αύριο (σ.σ Τετάρτη) θα συναντηθούμε με τον κύριο Κοντονή για να μιλήσουμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που διέρχεται κρίση. Στο επόμενο συμβούλιο της Λίγκας θα συζητηθούν και θα μπουν καθαροί κανόνες, διότι ο Έλληνας αγαπάει τη μπάλα», είπε αρχικά ο Γιώργος Μποροβήλος κι εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου:
«Δεν θα ήθελα να πω πολλά, άλλωστε, θα γίνει γνωστό από άλλους που ήταν παρόντες. Δε νομίζω, όμως, ότι αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα. Επαναλαμβάνω ότι υπήρξε ένταση και γι΄ αυτό διεκόπη η διαδικασία. Δεν θέλω να πάρω θέση, ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει σωστό».
Είπε ακόμη: «Δεν το κρύβω, ότι αυτό που συνέβη είναι κάτι που μας γυρίζει πίσω. Έχουμε πολλά προβλήματα, για να λύνουμε τις διαφορές με αυτόν τον τρόπο. Το σημαντικό είναι να λυθούν τα προβλήματα όχι με τέτοιου είδους ενέργειες».
Σχετικά με τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ανέφερε: «Θα του πούμε τα προβλήματα που έχουμε και θα ζητήσω, εκτός από τις ποινές που θα τιμωρούνται οι ομάδες, να υπάρξουν τιμωρίες και σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Είναι δίκαιο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας. Τα όσα συνέβησαν δεν τιμούν κανέναν και δεν θα έπρεπε να γίνουν. Έπρεπε το περιστατικό να σταματήσει εν τη γενέσει του. Γι’ αυτό διακόψαμε».
Ο Βασίλης Κωνσταντίνου εξερχόμενος...

Στο ΔΣ επρόκειτο να συζητηθούν θέματα όπως αυτό της βίας καθώς και η επερχόμενη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, το μεσημέρι της Τρίτης, με αφορμή τη λήψη μέτρων.
Συμφωνία «αιωνίων»!
Παρ'όλα αυτά πριν χαθεί το μέτρο της συνεδρίασης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συμφώνησαν σε κάτι! Αυτό αφορά το ασυμβίβαστο στην υπόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μέτοχος στον ΟΠΑΠ και την ίδια χρονική στιγμή να είναι μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ από του χρόνου.
  Μηνύσεις ετοιμάζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
 Σύμφωνα λοιπόν με όσα προκύπτουν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα αφήσει τα γεγονότα του ΔΣ ατιμώρητα και έτσι ετοιμάζει μηνύσεις κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κώστα Καραπαπά, αλλά και του άνδρα που χτύπησε τον αντιπρόεδρο του των «πράσινων».
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος τόνισε ταυτόχρονα πως οι πρόεδροι πρέπει να βοηθούν το ποδόσφαιρο: «Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε. Δεν ήταν σοβαρό. Νομίζω ότι ο κ. Κωνσταντίνου δεν χρειάζεται να είναι τόσο απότομος και νευρικός. Νομίζω ότι θα τα βρουν μόνοι τους. Δεν είδα το περιστατικό. Έγινε μια ένταση αλλά δεν είδα ακριβώς τι έγινε. Δεν γίνεται στο ματς του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό να μιλάω με τον Υφυπουργό και να του λέω να μην έρθει στο γήπεδο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο κόσμος να εκτονωθεί. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι πρόεδροι πρέπει να βοηθάμε το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ και δυστυχώς αυτά έγιναν και στο ντέρμπι σε δεκαπλάσιο βαθμό που δεν τιμούν την Ελλάδα. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Πρέπει να αλλαχθούν πολλά και σε αυτό το κομμάτι να παλεύουμε όλοι. Να δίνουμε εμείς οι πρόεδροι το καλό παράδειγμα στον κόσμο, γιατί εμείς ξεσηκώνουμε τον κόσμο».  Newsroom ΔΟΛ

*** Ακολουθούν σχετικά Βίντεο  με δηλώσεις μετά τον αγώνα και ...:

~Από τα επεισόδια ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-1 22/2/2015 : http://youtu.be/alshWocwRjk ,

 ~Δηλώσεις Στάθη Ταυλαρίδη ΠΑΟ ΟΣΦΠ 2-1  22/2/2015 : http://youtu.be/5BC47lv9_rE .
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2 1 δηλώσεις Τάσου Λαγού  22/2/2015 : http://youtu.be/i7xlobF8E04  
~ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-1 δηλώσεις  Γιάννη Αναστασίου  22/2/2015: http://youtu.be/FMvW2GWajGA ,
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-1  ημίχρονο στο 0-0  22/2/2015 : http://youtu.be/Ia7RudRCi1k ,
~ΝΤΕΡΜΠΙ  ΠΑΟ-ΟΣΦ 2-1  22/2/2015 πριν αγώνα : http://youtu.be/Xjjsr9N9hCY    
  ~  ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2 1 δηλώσεις Γιάννη Αλαφούζου  22/2/2015: http://youtu.be/62XbL0I6DOY ,
~ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-1  δηλώσεις γκολ  22/2/2015  25η  αγων: http://youtu.be/t_jtP1weS78
~ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-1  δηλώσεις Περέϊρα  22/2/2015: http://youtu.be/DAoAhvbbW_Q ,
http://www.dikisports.blogspot.gr ,
http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-

 ***   Πως απάντησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σ. Κοντονής στις χθεσινές αγριάδες στη Σούπερλιγκ - ''Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα'' (Bίντεο)
Το γεγονός ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε ο Σταύρος Κοντονής τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλή στα όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Πρώτη Γραμμή» και αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.
Σε αρχική ερώτηση για το αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ περί αναστολής των πρωταθλημάτων ο Σταύρος Κοντονής τόνισε για τα τελευταία κρούσματα βίας ότι «η Πολιτεία με την ισχύουσα νομοθεσία δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει πειθαρχικά στις ομάδες και να τιμωρήσει για τα επεισόδια. Άπτεται στα πειθαρχικά όργανα της Super League και γενικότερα στα αθλητικά δικαστήρια».  Δηλώσεις Κοντονή http://youtu.be/6Q2s3dj4YX8 ,

Επιπρόσθετα, γνωστοποίησε ότι έλαβε γνώση για την τιμωρία του ΟΦΗ για τα επεισόδια στο «Γεντί Κουλέ» στο ματς με τον ΟΦΗ και φανερά εκνευρισμένος τόνισε ότι «δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο για την τιμωρία και τα όσα έγιναν εκεί. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ήταν στη Λεωφόρο και το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα οφείλεται σε θαύμα. Όλα τα φαινόμενα βίας δεν πρόκειται να τα παρακολουθήσει η κυβέρνηση σιωπηλή».
Για τις σημερινές του συναντήσεις: «Χθες είχα μια πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έχουμε κάποιες κατευθύνσεις. Σήμερα υπάρχουν δύο συναντήσεις. Στη 13:00 με ΕΠΟ, Super League και Football League και στις 17:00 με τον ΠΣΑΠ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα και οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».
Για την Αστυνομία στα γήπεδα: «Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα. Ξέρετε ότι έχουμε πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν χρησιμοποιείται; Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει τη νέα χρονιά αν δεν λειτουργήσει το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν δεν λειτουργήσει όλο το πλαίσιο για την παρακολούθηση των φιλάθλων που περιλαμβάνει και τις κάμερες εντός των γηπέδων, τότε κανένα πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει».
Παράλληλα, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι προσπάθησε να συναντηθεί με τη FIFA και την UEFA, αλλά τα τελευταία γεγονότα τον πρόλαβαν και πρόσθεσε: «Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά γι' αυτό».
Όσο για τη διακοπή των πρωταθλημάτων ανέφερε: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».
Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται οι νόμοι. Η νομοθεσία προβλέπει δημιουργία λεσχών που συνδέεται με τις ομάδες και μάλιστα απαιτείται η έγκριση από τις ΠΑΕ για αυτές τις λέσχες. Ζούμε σε ένα σαθρό σύστημα που δεν τηρούνται οι νόμοι και γίνεται μια συνεχής ανακύκλωση της βίας».

*** Επ' αόριστον «λουκέτο» στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα         
     
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητιμού  Σταύρου Κοντονή με τους προέδρους της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο και της Foootball League, Σπύρο Καλογιάννη, καθώς και με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη (ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης έχει υποχρεώσεις στο εξωτερικό) με θέμα την αντιμετώπιση της βίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των προέδρων ο Υφυπουργός τους ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι να ληφθούν δραστικά μέτρα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή (στο περιθώριο της συνεδίασης της Κοινοβουλετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ), με σκοπό να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για τις κινήσεις του σχετικά με τη βία στα γήπεδα.
Αφορμή στάθηκαν όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, αλλά και τα όσα ακολούθησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, την Τρίτη.
Στις 17:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Στ. Κοντονή με τον ΠΣΑΠ.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε πως η πολιτεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα λάβει μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Ερωτηθείς εάν θα προχωρήσει η διακοπή των πρωταθλημάτων, απάντησε: «Όλα τα εξετάζουμε».   Ακόμη ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα, αν δεν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
«Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, αυτά που συνέβησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ξεπέρασαν κάθε όριο» είπε ο υφυπουργός, ενώ σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ είπε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και διερωτήθηκε «ποιο το μήνυμα στην κοινωνία όταν οι διοικούντες στο ποδόσφαιρο συμπεριφέρονται έτσι».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι η Πολιτεία «δεν έχει δυνατότητα να επέμβει πειθαρχικά στις ομάδες που εμφανίζονται να παρανομούν», λέγοντας πως «όλο αυτό το κομμάτι είναι στην πειθαρχική δικαιοδοσία της Αρχής που διοργανώνει το πρωτάθλημα».
Τη θέση του κ. Κοντονή περί διακοπής των διοργανώσεων στηρίζει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί (ώρα 13:00) με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και τη Football League, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
www.tovima.gr  .-

***  Με επιτυχία και 150 συμμετοχές παρά την κακοκαιρία οι αγώνες δίαθλου στην Κυπαρισσία          
       
  
Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στην Κυπαρισσία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2015, όλων των κατηγοριών και παράλληλα αγώνας διάθλου ανοιχτής συμμετοχής. Μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν οι συνήθεις ύποπτοι του αγωνίσματος, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και η Ντενίζ Δημάκη.
Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας. Οι συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες άγγιξαν τις 200, αλλά λόγω και των δυσοίωνων καιρικών προβλέψεων τελικά περίπου 150 αθλητές πήραν εκκίνηση σε όλες τις κατηγορίες.
Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος αθλητών και διοργανωτών. Η μέρα ξεκίνησε με θυελλώδεις ανέμους που κυριολεκτικά πλαγιοκοπούσαν τους αθλητές τόσο στη διαδρομή του τρεξίματος όσο και στην ποδηλασία όπου η ισορροπία πάνω στο ποδήλατο ...δεν ήταν και τόσο δεδομένη. Προς το τέλος του αγώνα έπιασε και βροχή που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τους αθλητές. Μπορεί η απόσταση να ήταν σπριντ (5-20-2,5) αλλά τελικά ο αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρός με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείψουν κιόλας.
Συγκινητικός ήταν ο αθλητής του Paratriathlon Αλέξανδρος Θεοδωρίδης που με ένα χέρι κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς την ποδηλασία και να τερματίσει τελικά με αξιόλογη επίδοση, 1:21:36.
Να σημειώσουμε πως εκτός από τον αγώνα των μεγάλων, διεξήχθησαν και άλλοι δυο αγώνες για τις μικρές κατηγορίες (Παμπαίδων-Παγκορασίδων 1-5-0,5) και Παίδων-Κορασίδων (2,5-10-1,25) με τη συμμετοχή πολλών μικρών αθλητών.
Ήταν η πρώτη φορά που η διοργάνωση φιλοξενήθηκε εκτός Αθηνών και το "πείραμα" στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Δήμος Τριφυλίας στον οποίο υπάγεται η Κυπαρισσία, φιλοξένησε με όλες του τις δυνάμεις τη διοργάνωση την οποία επίσης στήριξαν χορηγικά ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, οι εταιρείες Pearl Izumi και IDEAL bikes, οι ιστοσελίδες RunningNews.gr , trinews.gr και τα αθλητικά έπαθλα "Olympus".
Αποτελέσματα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ 5km-20km-2,5km
1. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
2. ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ
3. 3 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ
15. ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
16. ΚΑΠΕΤΑΝΕΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
 ΚΑΤ. ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ 5km-20km-2,5km
1. ΡΩΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
2. 58 ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 1.18.59 ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 1975
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 5km-20km-2,5km
1. ΔΗΜΑΚΗ ΝΤΕΝΙΖ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ
2. 12 ΓΚΟΤΖΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α.Ε.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
 ΚΑΤ.ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 5km-20km-2,5km
1. ΤΒΙΣΣ ΣΑΜΠΡΙΝΑ ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
2. 201 ΜΑΤΖΟΥΝΕΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
3. 25 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΥΛΒΙΑ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ
 ΚΑΤ. ΕΦΗΒΩΝ (γεν. 1997-1998-1999) 5km-20km-2,5km
1. ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 1998
2. ΤΑΝΕΦ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 1998
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΕΞ. ΑΝΤΡΩΝ
1. ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ
3. ΜΑΛΑΤΟΣ ΜΗΝΑΣ
 ΚΑΤ. ΓΥΝ. ΑΝ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 5km-20km-2,5km
1. ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
2. ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
3. ΑΣΗΜΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 ΚΑΤ. ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΕΞ.ΑΝΤΡΩΝ 5km-20km-2,5km
1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
2. ΔΕΔΕΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
3. ΠΙΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
PARATRIATHLON ΑΝΤΡΩΝ 5km-20km-2,5km
1. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(P4) Α.Ε.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
1. ΦΙΛΑΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝ.
2. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΩΣΤ.
3. ΔΟΥΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΟΥΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 ΚΑΤ.ΠΑΙΔΩΝ Α γεν. 2000-2001 2,5km-10km-1.25km
1. ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ
2. ΤΡΟΤΣΙ ΦΛΩΡΙΑΝ ΑΝΕΞ.
3. ΣΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΞ.
4. ΝΤΑΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΕΞ.
ΚΑΤ.ΠΑΙΔΕΣ Β΄ γεν. 2002-2003 2,5km-10km-1.25km
1. WOODGATE LOUIS Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
2. ΤΣΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2
3. ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 4 ΚΟΛΟΣΚΟΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 ΚΑΤ.ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β ΄γεν.2002-2003 2,5km-10km-1.25km
1. WOODGATE ROBIN Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
2. ΤΟΔΕ ΕΥΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
3. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ
4. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 ΚΑΤ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α γεν. 2004-2005 1,25km-5km-500m
1. ΧΑΤΖΗΠΟΠΗΣ ΑΔΩΝΗΣ ΑΝΕΞ.
2. ΖΩΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ-ΑΡΗΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ
3. ΓΚΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ RED STAR
5. ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 ΚΑΤ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β γεν. 2006-2007 1,25km-5km-500m
1. ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 ΚΑΤ.ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α γε.2004-2005 1,25km-5km-500m
1. ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ RED STAR
2. ΜΑΡΛΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Rank bib.no. ΚΑΤ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄ γεν. 2006-2007 1,25km-5km-500m
1. ΚΟΛΟΣΚΟΠΗ ΜΑΡΙΒΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
2. ΓΚΕΛΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ-ΕΛΕΝΗ RED STAR
3. ΜΑΡΛΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
4. ΣΚΟΤΑΔΗ ΜΑΣΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
5. ΣΚΟΤΑΔΗ ΝΑΥΣΙΚΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  
 
***Με «πονοκεφάλους» ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς της χρονιάς για τη Μαύρη Θύελλα 
ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΣ… ΛΗΞΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΣΚΑΡΟ Του Νίκου Μπαλόπουλου Υπό κανονικές συνθήκες, η επομένη του νικηφόρου παιχνιδιού με αντίπαλο το Κιβέρι και η έναρξη της προετοιμασίας για το παιχνίδι της χρονιάς, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο, την προσεχή Κυριακή στην Ελευσίνα, θα έπρεπε να περιλαμβάνει χαμόγελα και σημάδια αισιοδοξίας, ωστόσο δυστυχώς τα πράγματα στην ταλαιπωρημένη Μαύρη Θύελλα δεν εξελίσσονται σε νορμάλ ποδοσφαιρικούς ρυθμούς. Το λέμε αυτό γιατί ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, που αποκτήθηκε μάλιστα πριν από λίγο καιρό, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εξέφρασε τη θέλησή του ν’ αποχωρήσει από την ομάδα. Ο λόγος για τον νεαρό αριστερό οπισθοφύλακα Κώστα Κορκοντζέλο, που κάνει σχέδια της επόμενης μέρας, μακριά από την ομάδα της Καλαμάτας... Αυτό γνωστοποίησε άλλωστε στους ανθρώπους της διοίκησης, που δεν πρόκειται να «κλειδώσουν» τον νεαρό αμυντικό στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, συναινώντας στο πολύ πρόωρο αυτό «διαζύγιο» (αργά χθες το βράδυ ή σήμερα το πρωί αναμενόταν μάλιστα και επίσημη ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας). Δεν ξέρουμε εάν είναι προσωπικοί οι λόγοι ή οικονομικοί, αφού το σενάριο αυτό κυκλοφόρησε έντονα, ως επέκταση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας, ωστόσο διαπιστώνουμε ότι μονάχα ιδανικά δεν φαντάζουν τα δεδομένα τη χρονική στιγμή, λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος στην Ελευσίνα. Ένα ακόμη στοιχείο που για κάποιους δεν περνά απαρατήρητο, όμως επισήμως δεν υπάρχει τοποθέτηση από τους διοικούντες, ήταν αυτό της απουσίας του Σωκράτη Κοψαχείλη από την χθεσινή προπόνηση. Το μέλος του τεχνικού επιτελείου της Καλαμάτας, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη σχολή προπονητικής πριν από λίγες ημέρες, όμως χθες δεν έδωσε το «παρών» στο γήπεδο του Ασπροχώματος και τα σενάρια φούντωσαν, εμπλέκοντας και πάλι γι’ ακόμη μια φορά την οικονομική δυστοκία της διοίκησης. Από κει και πέρα και όσον αφορά το άλλο μεγάλο θέμα που προέκυψε, το περασμένο Σάββατο στο παιχνίδι με το Κιβέρι, δηλαδή αυτό του δυσάρεστου περιστατικού με τον Κώστα Σκάρο, κατά τη διάρκεια της αντικατάστασής του από τον Ζαχαρόπουλο, θα πρέπει να θεωρείται λήξαν και ο έμπειρος μέσος υπολογίζεται κανονικά για τη συνέχεια. Ο Κώστας Σταματίου άλλωστε μετέφερε την προσωπική του γνώμη για το θέμα στη διοίκηση, δείχνοντας διατεθειμένος να το αφήσει στο μακρινό παρελθόν, που από την πλευρά της το βάζει στην άκρη και δείχνει διάθεση ποδοσφαιρικού συμβιβασμού. Άλλωστε και στο παρελθόν ο Γιώργος Ράλλης τήρησε ακριβώς την ίδια στάση, τουλάχιστον στην πλειοψηφία ανάλογων περιπτώσεων, και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά από τη στιγμή που ο κ. Σταματίου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και ο ποδοσφαιριστής αποτελεί, όπως και να έχει, ένα από τα βαριά ποδοσφαιρικά χαρτιά της φετινής Καλαμάτας. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Σκάρος έδειξε αρκετά ευδιάθετος στη χθεσινή προπόνηση, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του. Θετική εξέλιξη αποτελεί η επαναδραστηριοποίηση του Χριστοφιλέα, που υπολογίζεται για τον αγώνα στην Ελευσίνα, σε αντίθεση με τον τραυματία Κεϊτά, που θα χάσει τα περισσότερα από τα παιχνίδια από τα οποία απομένουν. Απουσίαζε επίσης ο Μούζος λόγω ίωσης, όμως δύσκολα θα τεθεί εκτός πλάνων από την αναμέτρηση της Κυριακής, στην οποία η Καλαμάτα καλείται να κάνει την υπέρβαση και να πάρει τους τρεις βαθμούς, αφού μονάχα μ’ αυτό το αποτέλεσμα θα διατηρήσει ζωντανό το κυνήγι της ανόδου. -
 
*** Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-1 (11/3)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-0 (11/3)

Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 (10/3)

Βασιλεία (Ελβετία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1 (10/3)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-2 (18/3)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-1 (18/3)

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)  1-0  (17/3)

Άρσεναλ (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία)  1-3  (17/3)

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4076   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2372    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 367   video.- 
Σύνολον                                                   8815  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3569.-
~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   363.   ~https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    896. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   304 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-     
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 365  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                      
~https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 39/83 .-                
~ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr ,
*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :  
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
~Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  14 Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/14-15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  15  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  16  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  17  Φεβρουαρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/17-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~ Αθλητικές  σελίδες  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  20  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/20-2015.html .-
~  Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  21  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/21-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .-
  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: