Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016  :
~

 ~  28 Ιανουαρίου
Εφραίμ του Σύρου(1) (†373). Μάρτυρος Χάριτος. Οσίων Ιακώβου του ασκητού, Ιακώβου του Ιβηροσκητιώτου και Παλλαδίου του Μεγάλου(2) (†δ΄αι.). Μνήμη πάντων των ερημιτών.
(1)Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα στη Νίσιβη της Συρίας από ευσεβείς γονείς, οι οποίοι φρόντισαν ο γιος τους να μεγαλώσει με χριστιανικό ήθος και αρετή. Ανάμεσα στους διδασκάλους του εξέχουσα θέση κατείχε ο επίσκοπος Ιάκωβος, άνδρας μεγάλης θεολογικής και φιλολογικής παιδείας, ο οποίος και τον χειροτόνησε διάκονο. Εκείνος όμως του ζήτησε να μην προβιβασθεί σε ανώτερο βαθμό και προτίμησε τον ασκητικό βίο, αναδειχθείς για την εγκράτεια και τη ζέουσα πίστη του. Προικισμένος με σπάνια ηγετικά χαρίσματα ασκούσε μεγάλη επιρροή στους συμπατριώτες του, γι αυτό και κατέλαβε εξέχουσα θέση στην εκκλησιαστική ζωή του έθνους του. Ο όσιος υπήρξε συγχρόνως ονομαστός ρήτορας και αξιολογότατος συγγραφέας. Οι Σύριοι τον ονόμασαν προφήτη. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 379.
(2) Έζησε το βίο του σ’ ένα μικρό κελί που έκτισε ο ίδιος στο όρος Ίμμη. Εκεί, ο μέγας αυτός ασκητής υποβαλλόταν σε αυστηρή και επίπονη άσκηση και εγκράτεια και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα του θαυματουργού. Όταν κάποτε μπροστά στην πόρτα του κελιού του βρέθηκε σφαγμένος κάποιος έμπορος, τον οποίο είχε ληστέψει και σκοτώσει κάποιος ληστής, τότε όλοι καταδίκασαν τον όσιο και τον θεώρησαν υπεύθυνο για το φόνο του εμπόρου. Ο Παλλάδιος τότε προσευχήθηκε στο δίκαιο Θεό και ανάστησε τον έμπορο, ο οποίος υπέδειξε το φονιά του. Έτσι οσιακά τελείωσε η ζωή του.   ~
Σήμερα 28/01/2016 εορτάζουν:
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος, Όσιος Παλλάδιος, Όσιος Ιάκωβος ο Ασκητής, Αγία Χάρις
Σαν  σήμερα  το   2008 μ.Χ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εκοιμήθη, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο
.

Οι άνθρωποι παρουσιάζουν με πληρότητα την διδασκαλία, αλλά ελάχιστα απ' αυτά εφαρμόζουν (Αββάς Ποιμήν).Γεροντικόν

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάνν....
 
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη

Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρία....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
 
Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της

Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της
 
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος

Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθά....
 
Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος
 
Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής

Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής
 
Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας

Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας
 
Όσιοι Μακάριος ο Αιγύπτιος και Μακάριος ο Αλεξανδρεύς

Όσιοι Μακάριος ο Αιγύπτιος και Μακάριος ....
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο

Kοίμηση του οσίου Eφραίμ του Σύρου - μέσα 15ου αι. μ.Χ. - Mονή Iβήρων, Άγιον ΌροςΒιογραφία
Ο Όσιος Εφραίμ καταγόταν από την Ανατολή και γεννήθηκε στην πόλη Νίσιβη της Μεσοποταμίας πιθανώς το 308 μ.Χ. ή και ενωρίτερα. Ήκμασε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου (324 - 337 μ.Χ.), Ιουλιανού του Παραβάτου (361 - 363 μ.Χ.) και των διαδόχων αυτού. Από την μικρή του ηλικία διδάχθηκε την πίστη και την αρετή από τον Επίσκοπο της γενέτειράς του Ιάκωβο (309 - 364 μ.Χ.), ο οποίος και τον χειροτόνησε διάκονο, αλλά ο Όσιος αρνήθηκε να λάβει μεγαλύτερο αξίωμα. Ακολούθησε πολύ νωρίς τον μοναχικό βίο και με το φωτισμό του Παρακλήτου έγραψε πάρα πολλά συγγράμματα πνευματικής και ηθικής οικοδομής. Γι’ αυτό και θαυμάζεται για το πλήθος και το κάλλος των έργων του. Γνώστης ακριβής όλων των δογματικών θεμάτων, ήξερε να καταπολεμά τις αιρέσεις και να υπερασπίζει με θαυμάσια σαφήνεια την Ορθοδοξία. Ήταν εκείνος που κατατρόπωσε σε διάλογο τον αιρετικό Απολλινάριο και οδήγησε πολλούς αιρετικούς να επιστρέψουν στην πατρώα ευσέβεια.
Όταν, διά της συνθήκης του έτους 363 μ.Χ., που υπέγραψε ο διάδοχος του Ιουλιανού του Παραβάτου, Ιοβιανός (363 - 364 μ.Χ.), η Νίσιβης παραδόθηκε στους Πέρσες, ο Όσιος Εφραίμ εγκατέλειψε την πατρίδα του και ήλθε στην Έδεσσα, όπου ασκήτεψε σε παρακείμενο όρος. Το έτος 370 μ.Χ. επισκέφθηκε τον Μέγα Βασίλειο στην Καισάρεια της Καππαδοκίας και λίγο αργότερα τους Πατέρες και Ασκητές της Αιγύπτου.
Ο Όσιος Εφραίμ κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 373 μ.Χ. και η Σύναξή του ετελείτο στο Μαρτύριο της Αγίας Ακυλίνας, στην περιοχή Φιλοξένου, κοντά στην αγορά.
Όσιος Εφραίμ ο ΣύροςἈπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ’.
Ταῖς τῶν δακρύων σου ῥοαῖς, τῆς ἐρήμου τό ἄγονον ἐγεώργησας· καί τοῖς ἐκ βάθους στεναγμοῖς, εἰς ἑκατόν τούς πόνους ἐκαρποφόρησας· καί γέγονας φωστήρ τῇ οἰκουμένῃ, λάμπων τοῖς θαύμασιν, Ἐφραίμ Πατήρ ἡμῶν ὅσιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.
28/01 Απολυτίκιο Αγ. Εφραίμ του Σύρου - 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:
 http://youtu.be/HCIMOqV-jN8?list=PL486131D5F8EB4EE2 ,

~
***  Η ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
 
 
Παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας και προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.
Ο επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και στην Παράκληση και προέστη της ενθρόνισης της θαυματουργού εικόνας στο θρόνο λιτάνευσής της.
Ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και προέτρεψε τους πιστούς να ενθρονίσουν την Παναγία στις καρδιές τους, ώστε να αντλούν δύναμη για να ξεπερνούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ενισχύονται στον πνευματικό τους αγώνα.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 1η Φεβρουαρίου με την τέλεση πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού, καθώς και τη 2α Φεβρουαρίου με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της σεπτής εικόνας, την οποία, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες πιστών.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
   Βίντεο : https://youtu.be/jmlLJVkSTu4 .-
 
 ***  Σκληραίνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Μεσσηνίας           
     
Ένα νέο «κεφάλαιο» ξεκίνησε από χθες στο μπλόκο του Ασπροχώματος, από τότε, δηλαδή, που επέστρεψαν οι δύο αγρότες που εκπροσώπησαν την περιοχή στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε στο Κιλελέρ. Όπως έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή, θέλουν να κινούνται οργανωμένα και σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνει το πανελλαδικό συντονιστικό. Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε να σκληρύνουν κι άλλο την πίεσή τους μέσω του κλεισίματος των δρόμων.
Δηλώνουν, δε, αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και θα συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, μόνο αν αυτός έρθει, αφού οι μετακινήσεις του είναι δωρεάν, όπως χαρακτηριστικά είπαν, και φυσικά αφού αποσύρει όλα τα μέτρα.
Χθες το Ασπρόχωμα έκλεισε για δύο ώρες το μεσημέρι (12.30- 14.30) και δύο ώρες το απόγευμα, δίωρο, βέβαια, που είπαν ότι μπορεί να αυξηθεί, ενώ ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δε θέλουν να ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο και ζητούν την κατανόησή του. Γι’ αυτό, μάλιστα, καλούν τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας, ώστε να μπορούν να κινούνται προς την κατεύθυνση που θέλουν.  Π.Μπ.
Τον κόμβο του Καλού Νερού απέκλεισαν χθες αγρότες από Γαργαλιάνους
Τον κόμβο του Καλού Νερού απέκλεισαν συμβολικά χθες αγρότες από τους Γαργαλιάνους, εντείνοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για την απόσυρση του Ασφαλιστικού.
Οι αγρότες, που έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην πλατεία των Γαργαλιάνων, χθες το πρωί ξεκίνησαν με αγροτικά οχήματα στα οποία είχαν μαύρες και ελληνικές σημαίες, και αφού πέρασαν με κορναρίσματα από τις πλατείες Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, παρατάχθηκαν εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου στον κόμβο του Καλού Νερού. Λίγα λεπτά μετά τις 12.00 προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου, σε όλα τα ρεύματα, για περίπου μισή ώρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως κανένα απολύτως «παρατράγουδο» δε σημειώθηκε με οδηγούς που εκείνη την ώρα περνούσαν από το δρόμο, οι οποίοι σταμάτησαν και, μάλιστα, πολλοί κατέβηκαν από τα οχήματά τους και δήλωσαν συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών.
Ο αποκλεισμός επαναλήφθηκε γύρω στις 3.00 μετά το μεσημέρι. Στο πλευρό των αγροτών ήταν και ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στην Τριφυλία.
Με την κινητοποίηση αυτή, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ήθελε και θέλει να αφυπνίσει την τοπική κοινωνία για τον Αρμαγεδώνα που έρχεται με το Ασφαλιστικό, το οποίο θα ισοπεδώσει κατακτήσεις και δικαιώματα και θα διαλύσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, βάζοντας ταφόπλακα σε κάθε δραστηριότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Σε δηλώσεις του, εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, ο Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου τόνισε πως ενδυναμώνουν τις κινητοποιήσεις και στο Καλό Νερό, με συμβολικούς αποκλεισμούς του κόμβου και καταλήψεις του οδοστρώματος, ενώ «καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες να βροντοφωνάξουμε και να αντισταθούμε στην παραλογία των μέτρων και νομοσχεδίων που θέλουν να καταθέσουν (σ.σ. η κυβέρνηση).
Εμείς λέμε ότι και να ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, δε θα υπάρχει δυνατότητα στην πράξη να αποδώσουν, γιατί απαγορεύουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς.
[…] Θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση σε όλους μας ότι θα πρέπει να προτάξουμε τα οχήματά μας, τα σώματά μας, προτού οδηγήσουμε τη χώρα μας σε άλλες, άσχημες, καταστάσεις…».
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΤΑΝ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Έληξε ο αποκλεισμός της Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας
Στα δύο έκοψαν την Πελοπόννησο οι αγρότες της Αρκαδίας, οι οποίοι από τη 1.00 μετά το μεσημέρι έκλεισαν τα διόδια Νεστάνης, μην επιτρέποντας την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης.
Στο σημείο δημιουργήθηκε ουρά αυτοκινήτων, ενώ απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταντο οι διερχόμενοι οδηγοί, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Άργους, μέσω του Αχλαδόκαμπου, και επανέκαμπταν στον κόμβο Στέρνας του αυτοκινητόδρομου.
Όσοι κατευθύνονταν από Κόρινθο προς Τρίπολη και Καλαμάτα έβγαιναν από τον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Στέρνας, έφταναν στο Άργος και ακολουθούσαν την παλαιά εθνική οδό έως την Τρίπολη, όπου επανέκαμπταν στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Τρίπολης, βόρεια.
Νωρίτερα, οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Τρίπολη και πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας, παραλύοντας κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης.
Γύρω στις 2.30 μ.μ. έληξε ο αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου στα διόδια Νεστάνης από τους αγρότες, οι οποίοι αποχώρησαν από το οδόστρωμα. 

***  Στην κυκλοφορία η γέφυρα της Τσακώνας          
     
Η μεγάλη ημέρα για τη γέφυρα της Τσακώνας έφτασε, αφού σε μερικά λεπτά θα δοθεί σε κυκλοφορία χωρίς μάλιστα τυμπανοκρουσίες και κορδέλες.
Η γέφυρα αυτή, συνολικού μήκους 390m και μέγιστου ελευθέρου ανοίγματος 300m, είναι η 2η μεγαλύτερη στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.
Είναι ένα επιβλητικό έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από Έλληνες Μηχανικούς και τεχνίτες. Έχει συγκεντρώσει την προσοχή παγκόσμιας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως το Imperial College της Μεγάλης Βρετανίας με τακτικές επισκέψεις των μεταπτυχιακών φοιτητών της Γεωτεχνικής Μηχανικής.
Η σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα μήκους 390 μέτρων, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, με την αποπεράτωση του οποίου, ολοκληρώνεται  ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης  -  Καλαμάτας.
Το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 1990 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε τελικά σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000.
Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε η ευρεία κατολίσθηση της Τσακώνας. Τα αίτια της κατολίσθησης αυτής, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον Ελλαδικό Χώρο μετά την κατολίσθηση στην Περιοχή της Παναγοπούλας στην Αχαία, δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως, ωστόσο σχετίζονται σίγουρα και με το τρόπο που κατασκευάστηκε το Έργο την περίοδο 1990 - 2000.
Η έκταση της κατολίσθησης ήταν τέτοια (μετακινήθηκαν περίπου 6.000.000 μ3 εδαφικής μάζας) που παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην Π.Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καλαμάτας (Δερβένι κλπ) τα οποία ακόμα μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο μας.
Όλες οι μελέτες και εργασίες για αποκατάσταση της κατολίσθησης και την ανακατασκευή του αυτοκινητοδρόμου έγιναν με μέριμνα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με δεδομένη την αφαίρεση των σχετικών αρμοδιοτήτων (από το 2003) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν :
•    Τέσσερεις μεγάλες γέφυρες συνολικού μήκους 1.220 μέτρων και για διέλευση του αυτοκινητοδρόμου από τις περιοχές που εκδηλώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα και συγκριμένα:
o    Μια κοιλαδογέφυρα μήκους 500 μέτρων
o    Δύο γέφυρες μήκους 160 μέτρων εκάστη 
o    Μία σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα Τσακώνας (Γέφυρα Τ4) μήκους 400 μέτρων.
Εξ αυτών η σημαντικότερη είναι η σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας (Γέφυρα Τ4) μήκους 400 μέτρων  για την γεφύρωση της περιοχής της μεγάλης κατολίσθησης που είναι ένα έργο εξαιρετικής πολυπλοκότητας τόσο ως προς την θεμελίωση όσο και ως προς την ανωδομή.
•    Δύο (2) Τεχνικά με εκσκαφή και επανεπίχωση (Cut & Cover). Το ένα μήκους 125  μέτρων διπλού κλάδου και το άλλο μήκους 300 μέτρων μονού κλάδου.
•    Σημαντικό αριθμό ειδικών γεωτεχνικών έργων σταθεροποίησης πρανών με αγκυρώσεις, κατασκευής οπλισμένων επιχωμάτων, πασσαλότοιχων, κλπ.
•    Ανακατασκευή ή επισκευή σημαντικού αριθμού εγκάρσιων τεχνικών απορροής των όμβριων του αυτοκινητοδρόμου.
  ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΞΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Η Τ4 είναι μια σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα. Αποτελείται από δύο ακρόβαθρα  και ένα μεσόβαθρο. Οι θέσεις αυτών έχουν κριθεί με βεβαιότητα από τη γεωλογική μελέτη ως απόλυτα ευσταθείς.
Τα επί μέρους ανοίγματα, που δημιουργούνται ανέρχονται σε 90m και 300m.
Το άνοιγμα των 90m γεφυρώνεται με ένα προεντεταμένο φορέα, με λοξή αντηρίδα οπλισμένου σκυροδέματος που στηρίζεται επί του μεσοβάθρου Μ1. Το άνοιγμα των 300m γεφυρώνεται εν μέρει (σε μήκος 40m) με προεντεταμένο φορέα, ολόσωμα συνδεδεμένο με λοξή αντηρίδα οπλισμένου σκυροδέματος επί του μεσοβάθρου.
Το υπόλοιπο του ανοίγματος σε μήκος 260m καλύπτεται με 2 χαλύβδινα τόξα κιβωτιοειδούς διατομής (εσωτερικών διαστάσεων 1,60m X 2,80m). Τα τόξα αυτά αποτελούνται από χαλυβδόφυλλα πάχους 70÷120mm (πέλματα) και 20÷40mm (κορμοί). Κάθε τόξο διαθέτει 20 αναρτήρες που διατάσσονται ανά 12m, αναρτώντας το σύμμεικτο κατάστρωμα από τις 2 κύριες διαμήκεις δοκούς.
Η  τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας θα βρίσκεται πάντα εδώ για να συμβολίζει την αιώνια πάλη των μηχανικών με τις δυνάμεις της φύσης. Να επιβεβαιώνει την ιστορική ρήση του Αρχιμήδη «Δως μοι πα στω και ταν γάν κινάσω». Αλλά και να υπενθυμίζει ότι κάθε φορά που ο άνθρωπος περιφρονεί τους φυσικούς νόμους θα έρχεται αντιμέτωπος με τις πράξεις του. Οι πρόγονοί μας που ανέπτυξαν πρώτοι την επιστήμη της μηχανικής σέβονταν πάντα τους φυσικούς νόμους.

***  Την εσχάτη των ποινών ζήτησε ο εισαγγελέας για το διπλό φονικό στη Μάνη         
     
Σήμερα μετά το μεσημέρι αναμένεται να εκδοθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η απόφαση που θα κρίνει την τύχη των δύο 19χρονων που δικάζονται από το Δεκέμβριο για τη διπλή δολοφονία πέρυσι το καλοκαίρι στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Η πρόταση του εισαγγελέα του δικαστηρίου χθες το πρωί ήταν καταπέλτης για τους κατηγορουμένους, και ιδιαίτερα για το 19χρονο από τον Κάμπο.
Από την άλλη πλευρά, οι οικογένειες των δύο θυμάτων εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, καθώς και ότι έχει χρησιμοποιηθεί δεύτερο όπλο στις δολοφονίες, ισχυρισμοί που αναπτύχθηκαν από τους δικηγόρους Πολιτικής Αγωγής.
  Καταπέλτης ο εισαγγελέας
Η συνεδρίαση χθες το πρωί ξεκίνησε στο Γύθειο με την αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να καταδικασθούν και οι δύο 19χρονοι, όπως κατηγορούνται, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Μάλιστα, ήταν ακόμα πιο σκληρός στις αναφορές του για το 19χρονο από τον Κάμπο, ο οποίος, όπως είπε, είχε και απλή και άμεση συνέργεια στις δολοφονίες, ενώ τον κατονόμασε και ως ηθικό αυτουργό. Επίσης, ανέφερε ότι η εξήγηση που δόθηκε δεν είναι επαρκής, ενώ η συναλλαγή αξίας 800 ευρώ είναι ένα ευτελές κίνητρο.
Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο νεαροί επισείουν τις ανώτατες ποινές και κινδυνεύουν με δισ. ισόβια.
Η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού χθες συνεχίσθηκε αρχικά με τις αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Δημήτρη Πετρούσκα, Ζαχαρία Κεσσέ και Πέτρου Μαντούβαλου, ενώ μετά το μεσημέρι με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αλέξη Κούγια, Γιώργου Ράλλη και κ. Αναγνωστόπουλου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το βράδυ.
  Επιμένουν στο τρίτο πρόσωπο
Από τις υπόλοιπες αγορεύσεις, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν πως, παρά το γεγονός ότι από το κατηγορητήριο έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή στην όλη υπόθεση άλλου ατόμου, η Πολιτική Αγωγή ακόμα και χθες επέμεινε. Μάλιστα, δόθηκε έμφαση στα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και σε λεπτομέρειες που περιγράφουν οι δύο δράστες, δίνοντας μικρές διαφοροποιήσεις.
Για την τεκμηρίωση της ύπαρξης τρίτου ατόμου στο σημείο της δολοφονίας, υπογραμμίστηκε ότι το θύμα από τη Σάμο έχει δεχτεί πυροβολισμό και από πίσω, αλλά και από μπροστά, σαν να πήρε στροφή 180 μοιρών, όταν ο 19χρονος δράστης επιμένει ότι τους πυροβόλησε μόνο από πίσω.
Μάλιστα, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό μέσο για το τι πραγματικά συνέβη το βράδυ εκεί και πως όσα είναι γνωστά, είναι αυτά που επικαλούνται οι ίδιοι οι δράστες. 
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Εορταστικές… βιολέτες σε ζαρντινιέρες 

Περίπου 120 ανθόφυτα βιολέτας διαφόρων χρωμάτων, τα οποία παρήχθησαν στο Δημοτικό Φυτώριο, φυτεύονται από συνεργείο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας. στις ζαρντινιέρες του πεζόδρομου της Αριστομένους και της πλατείας 23ης Μαρτίου εν όψει του εορτασμού της Υπαπαντής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν φυτεύσεις και άλλων ανθοφύτων σε διάφορα κεντρικά σημεία. Ευτυχώς που έχουμε και τις τοπικές θρησκευτικές γιορτές και γίνεται μια προσπάθεια παραπάνω για τον ευπρεπισμό της πόλης. Εξάλλου, η παρουσία του συντοπίτη μας Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, επιβάλλει κάτι τέτοιο. Α.Π. 

***  Παναγιώτα Γεωργακοπούλου: Ανύπαρκτη και ανεπαρκής η Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Σταθόπουλο         
     
Μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού που προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Σταθόπουλο, στις συνεδριάσεις (28-12-2015 & 16-1-2016) του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας και προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία του Δήμου μας, επιδιώξαμε ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη να ενημερωθούμε για τις συνέπειες από τις συνεχείς καταψηφίσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4172/2013, αν το σχέδιο του προϋπολογισμού δεν καταρτιστεί και δεν υποβληθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ή αν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δε μεριμνήσει για να συγκληθεί το συμβούλιο έως τη 15η Νοεμβρίου, το Συμβούλιο συνέρχεται αυτοδίκαια την πρώτη Κυριακή μετά την ημερομηνία αυτή και ώρα 11.00 π.μ. και προχωρεί στη σύνταξη και ψήφισή του.
Σε περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι δε συντάξει και ψηφίσει τον προϋπολογισμό, συνέρχεται αυτοδίκαια εκ νέου, την αμέσως επόμενη Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ. και προχωρεί στη σύνταξη και ψήφισή του.
Αν, παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος δεν καταρτίζει τον προβλεπόμενο εκ του νόμου προϋπολογισμό, τότε με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών είναι δυνατόν να επιβάλλεται παρακράτηση και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).
Επιπλέον, ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ότι ο Δήμος, αν έως τα τέλη Μαρτίου δεν ψηφίσει προϋπολογισμό, υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης, αλλά και ότι θα κινηθούν διαδικασίες ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όσους δημοτικούς συμβούλους ψήφιζαν αρνητικά χωρίς να έχουν καταθέσει αντιπρόταση στο σχέδιο προϋπολογισμού και συνέβαλαν με την πρακτική τους αυτή να περιέλθει σε δυσμενή κατάσταση.
Επισημαίνουμε ότι η βάση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού είναι το ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο τεχνικό πρόγραμμα.
Όμως, στις 7-12-2015, κατά την ψήφιση του υποβληθέντος από τον κ. Σταθόπουλο τεχνικού προγράμματος, ενώ είχαμε ισοψηφία στο αποτέλεσμα, τελικά αυτό υπερψηφίστηκε, εφόσον στην ισοψηφία υπερτερεί η ψήφος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με τα δεδομένα αυτά επιλέξαμε την υποβολή προς ψήφιση αντιπρότασης προϋπολογισμού, παρόλο ότι οι παρεμβάσεις μας δεσμεύονταν από το ήδη ψηφισμένο τεχνικό πρόγραμμα, αλλά και από την ελλιπή εικόνα που έχουμε για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου.
Ωστόσο, υπό αυτές τις συνθήκες προβήκαμε στις κατωτέρω αλλαγές που σηματοδοτούν και τις μετέπειτα παρεμβάσεις μας στα οικονομικά του Δήμου:
1) Καταργήσαμε την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος ποσού 100.000 ευρώ και τη μετατρέψαμε σε έργα βελτίωσης υποδομών οδοποιίας στις πέντε ενότητες ποσού 100.000 ευρώ. Αποφύγαμε με αυτή την τροποποίηση την απευθείας ανάθεση προμήθειας μπετόν ποσού 100.000 ευρώ (5 ενότητες επί 20.000ευρώ) που αντιστοιχεί σε 150 βαρέλες περίπου και θα χρησιμοποιούνταν ανεξέλεγκτα για το κλείσιμο λακκουβών στους δρόμους, αφού θα ήταν πρακτικά αδύνατο να επιμετρηθεί πόση πραγματικά ποσότητα χρησιμοποιήθηκε.
Επιτύχαμε με αυτή την τροποποίηση να προγραμματίσουμε μέσω της σύνταξης μελέτης την κατασκευή στις 5 ενότητες συγκεκριμένων έργων οδοποιίας ποσού 100.000 ευρώ.
2) Καταργήσαμε τη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας ποσού 60.000 ευρώ (5 ενότητες επί 12.000 ευρώ) και την ενοποιήσαμε με τη συντήρηση – αποκατάσταση αγροτικού δικτύου ποσού 27.500 ευρώ (5 ενότητες επί 5.500).
Αποφύγαμε με αυτή την τροποποίηση μέσω της ενοποίησης των αγροτικών οδοποιών σε κάθε ενότητα την απευθείας ανάθεση ποσού 87.500 σε εργολάβους επιλογής της δημοτικής αρχής.
Επιτύχαμε με αυτή την τροποποίηση να προγραμματίσουμε μέσω της σύνταξης μελέτης την κατασκευή στις 5 ενότητες συγκεκριμένων έργων αγροτικών οδοποιών ποσού 87.500 ευρώ.
3) Μειώσαμε τα έξοδα για τη διδασκαλία της δημοτικής φιλαρμονικής κατά 10.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ). Αποφύγαμε με αυτή την τροποποίηση μέσω της μείωσης των εξόδων της διδασκαλίας την άσκοπη σπατάλη ποσού 10.000 ευρώ.
Επιτύχαμε με αυτή την τροποποίηση να μεταφέρουμε 10.000 ευρώ και να ενισχύσουμε την τεχνική υποστήριξη για έργα ΕΣΠΑ που είναι τόσο απαραίτητα τα κονδύλιά του για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.
4) Μειώσαμε την προμήθεια βιβλίων κατά 14.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ σε 1.000 ευρώ). Αποφύγαμε με αυτή την τροποποίηση μέσω της μείωσης της προμήθειας βιβλίων την άσκοπη σπατάλη ποσού 14.000 ευρώ. Επιτύχαμε με αυτή την τροποποίηση να μεταφέρουμε 14.000 ευρώ και να ενισχύσουμε επιπλέον την τεχνική υποστήριξη για έργα ΕΣΠΑ.
5) Μειώσαμε τα έξοδα για ταχυδρομικά τέλη –προμήθεια γραμματοσήμων κατά 10.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ σε 15.000 ευρώ). Αποφύγαμε με αυτή την τροποποίηση μέσω της μείωσης των εξόδων της αλληλογραφίας την άσκοπη σπατάλη ποσού 10.000 ευρώ.
Επιτύχαμε με αυτή την τροποποίηση να μεταφέρουμε 10.000 ευρώ και να ενισχύσουμε την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του δήμου μας.
6) Ενοποιήσαμε την προμήθεια γραφικής ύλης, υλικών γραφείου, χαρτιού, αναλωσίμων κ.λπ. συνολικού ποσού 26.000 ευρώ. Αποφύγαμε με αυτή την τροποποίηση μέσω της ενοποίησης των επί μέρους προμηθειών την απευθείας ανάθεση ποσού 26.000 σε προμηθευτές επιλογής της Δημοτικής Αρχής.
Επιτύχαμε με αυτή την τροποποίηση να δοθούν κλειστές προσφορές από τους διαγωνιζόμενους προμηθευτές και να πετύχει ο Δήμος μας καλύτερες προσφορές.
Τελικά η αντιπρότασή μας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί η επιβεβλημένη από τις συνθήκες υπεύθυνη στάση μας για υποβολή αντιπρότασης προϋπολογισμού ως χείρα βοηθείας στην ανύπαρκτη και ανεπαρκή Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Σταθόπουλο, που έχει πλέον απολέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δεν την εμπιστεύονται ακόμα και τέσσερις σύμβουλοί του, εκ των οποίων οι τρεις ήταν πρώην αντιδήμαρχοι.
Τρανταχτό σημείο της πλήρους αδυναμίας λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής αποτελεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να δρομολογήσει εδώ και δύο μήνες εκείνες τις ενέργειες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις πλημμυροπαθείς περιοχές από τους πόρους της χρηματοδότησης των 270.000 ευρώ που δόθηκαν στο Δήμο μας από το υπουργείο Εσωτερικών για τους.
Τέλος, στο αμέσως χρονικό διάστημα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών μας θα πάρουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να συζητηθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών ζωτικά θέματα που αντιμετωπίζονται εν κρυπτώ από τον κ. Σταθόπουλο, όπως είναι η εξεύρεση λύσης για τα σκουπίδια, τα πυρηνελαιουργεία κλπ.
Παναγιώτα Γεωργακοπούλου    ,    Η επικεφαλής του συνδυασμού 
 
***  Οι μαθητές της Μεσσηνίας κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο γκολφ 
 Τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μαθήματα γκολφ στα σχολεία» προσφέρει η Navarino Golf Academy στα Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειας της Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα δωρεάν δίωρων μαθημάτων θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης θα διεξαχθεί από τις 16 Φεβρουαρίου ως τις 4 Μαρτίου. Οι δε επαγγελματίες γκολφέρ της Costa Navarino θα επισκεφτούν τα συμμετέχοντα σχολεία, προκειμένου να εκπαιδεύσουν μαθητές από 6-10 ετών, παρέχοντας τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού γκολφ για παιδιά (SNAG). Από την πλευρά τους, τα σχολεία θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η πρωτοβουλία της Νavarino Golf Αcademy στοχεύει στο να εμπνεύσει παιδιά να γνωρίσουν ένα Ολυμπιακό άθλημα που δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο γκολφ. Το όλο πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια σε σχολεία της Αθήνας, με τη συμμετοχή πάνω από 500 παιδιών. Τα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και για όποια άλλη διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη κα Θεανώ Καρέλα στο 2109490217 ή στο email: tkarela@temes.gr.
 
***   Θ. Πετράκος για Ασφαλιστικό: «Υπάρχει κι άλλος δρόμος…»          
       
Την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για την κοινωνική ασφάλιση παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας πως «τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος».
Επίσης, απάντησε στο επεισόδιο που συνέβη με τον ίδιο σε μπλόκο των αγροτών στη Μεσσήνη, αν και είπε ότι πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ μίλησε για «δύο-τρία θερμοκέφαλα παιδιά», στα οποία συνέστησε να μην παρασύρονται «από τους γνωστούς εχθρούς της Δημοκρατίας».
Στην αρχή της συνέντευξης μίλησε το μέλος της Νομαρχιακής, Μαρία Μήτση, η οποία ανέφερε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί κι αυτό μέρος του σχεδίου για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, τη φτωχοποίησή του, την εξάρτησή του από ξένα κέντρα συμφερόντων που αποβλέπουν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Τόνισε δε ότι μόνο η ΛΑ.Ε. πριν και από την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
  Άλλος δρόμος
Από την πλευρά του, ο κ. Πετράκος παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση του κόμματός του, τονίζοντας ότι το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό έχει μόνο καταστροφικές συνέπειες και με κανέναν τρόπο δεν επιλύει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος.
Μειώνει, όπως είπε, τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας και τις εισφορές των εργαζομένων και γενικότερα θίγει ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
«Η κατακόρυφη αύξηση των εισφορών σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν ως στόχο την περαιτέρω οικονομική καταστροφή τους, ώστε να φύγουν από το επάγγελμα και να κυριαρχήσουν πλέον οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα γραφεία. Δηλαδή, οι αγρότες να είναι κολίγοι στα χωράφια τους και οι νέοι επιστήμονες να είναι ή άνεργοι ή μετανάστες ή εργαζόμενοι χωρίς κανένα δικαίωμα στα γραφεία μεγαλοδικηγόρων ή μεγαλοεργολάβων.
Οι μέχρι τώρα, όμως, κινητοποιήσεις (γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων), που ήταν πρωτοφανείς σε μαζικότητα, οι συγκεντρώσεις των αγροτών στα μπλόκα, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια των συνδικάτων αποδεικνύουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δε θα περάσουν.
Η ΛΑ.Ε στήριξε και στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις, διότι πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι καταστροφικές και θα ανατραπούν από την αντίσταση του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Πετράκος.
  Έξοδος από Ευρωζώνη
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας δεν έχει προβλήματα λόγω υψηλών δαπανών της για συντάξεις, αφού αυτές έχουν μειωθεί δραστικά τα χρόνια των μνημονίων, αλλά λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων της, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που οδήγησαν σε εργοδοτική ασυδοσία και εκτίναξη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Επομένως, όπως συμπλήρωσε, η κοινωνική ασφάλιση μπορεί να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί, μόνον εφόσον καταργηθούν τα μνημόνια, διασφαλιστούν και αυξηθούν τα έσοδά της.
«Η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, σε συνδυασμό με ένα αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα, μπορούν να δώσουν την αναγκαία οικονομική ρευστότητα για να στηριχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειωθεί η ανεργία, να χρηματοδοτηθεί η Παιδεία, η Κοινωνική Προστασία, η Υγεία και η Ανάπτυξη», παρατήρησε.
Τέλος, αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε με αγρότες, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, «ότι αυτοί που επιχείρησαν να του επιτεθούν δεν πρέπει να παρασύρονται από τους γνωστούς εχθρούς της Δημοκρατίας, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών, αλλά για να προωθήσουν τους αντιδημοκρατικούς και τραμπουκικούς  πολιτικούς τους στόχους και επιδιώξεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, χρησιμοποιώντας την καραμέλα ότι όλοι είναι ίδιοι. Εμείς που συγκροτούμε τη ΛΑ.Ε. αποδείξαμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι με πράξεις και όχι με λόγια».
Κλείνοντας το μέλος της Νομαρχιακής, Γιάννης Κουλουμπίνης, αναφέρθηκε μιλώντας για το ασφαλιστικό σε μια ειδική κατηγορία, αυτούς που βρίσκονται σε προ-συνταξιοδοτικό στάδιο από τις πρώην ΔΕΚΟ και έχουν αποχωρήσει από το 2012. Όπως είπε, οι συγκεκριμένοι επιβαρύνονται επιπλέον από 1 εξάμηνο έως 4,5 χρόνια για να πάρουν την σύνταξή τους. Για το διάστημα αυτό, δε, θα κληθούν από το νέο ενιαίο ταμείο να επιβαρυνθούν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, που είναι περίπου 6.000 ευρώ το εξάμηνο.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Ο Παναγιώτης Νίκας για την Κατάληψη του Δημαρχείου από το ΠΑΜΕ...
 
Μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν χθες το Δημαρχείο ΚαλαμάταΠ. ΝΙΚΑΣ: «Ο ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ, ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Με μια αιφνιδιαστική κίνηση νωρίς χθες το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το Δημαρχείο Καλαμάτας και στο μπαλκόνι του δημάρχου τοποθετήθηκε μεγάλο πανό που καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου και την κυβέρνηση να πάρει πίσω «το νόμο- λαιμητόμο», όπως τον χαρακτηρίζει. Σχετικά με το γεγονός, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Το ΠΑΜΕ κάρφωσε τις δύο πόρτες του Δημαρχείου, οι υπάλληλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι, γιατί πίνουν τον καφέ τους στις διπλανές καφετέριες, και ο λαός, που πρέπει να εξυπηρετηθεί, βρίζει το κράτος και την κυβέρνηση». - 
 
*** Οι ευκάλυπτοι έφεραν ουρές… (φωτογραφίες) 
 
Από την Αθηνών, στο ύψος του παλιού νοσοκομείου, την Είρας έως την Αρτέμιδος εκτεινόταν η ουρά των αυτοκινήτων λόγω του έργου για το κόψιμο των ευκαλύπτων χθες. Ίσως δεν είχε υπολογιστεί καλά η μέρα (Λαϊκή Αγορά). Ω. - 
 
***  Ύστερα από 5,5 χρόνια αποχωρεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο Ν. Κλάδης         
     
Ύστερα από 5,5 χρόνια στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας, και μετά την πρόσφατη ψηφοφορία αλλά και τη διαδικασία των συνεντεύξεων, ο Νικόλαος Κλάδης αποχωρεί και τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος.
Με αφορμή την αποχώρησή του, ο κ. Κλάδης παραχώρησε χθες αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας. Αρχικά ευχαρίστησε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και όλη την κοινωνία της Μεσσηνίας, για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία τους αυτά τα 5,5 χρόνια.
Στη συνέχεια τόνισε ότι υπό ένα εξαιρετικά δυσμενές πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, που δεν άφησε ανεπηρέαστη την εκπαίδευση, κατάφεραν να υπηρετήσουν με αποτελεσματικότητα και αταλάντευτη προσήλωση, συνέπεια και σταθερότητα το στόχο «Πρώτα ο μαθητής».
Παράλληλα, προστάτευσαν το καλώς εννοούμενο συμφέρον του εκπαιδευτικού, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της νομιμότητας και της αντικειμενικότητας. Επίσης, εξήρε την πολύτιμη βοήθεια των άμεσων συνεργατών του, αλλά και όλων των εργαζομένων στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας, καθώς από κοινού, με επιμονή, εργατικότητα, σταθερότητα και πολλή προσπάθεια, πέτυχαν την οικοδόμηση μιας νέας ταυτότητας, η οποία απέκτησε θετικό πρόσημο, έγινε σημείο αναφοράς και ξεπέρασε τα σύνορα του νομού. Κλείνοντας, ο κ. Κλάδης ευχαρίστησε όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού Μεσσηνίας και τα στελέχη της Εκπαίδευσης που συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας.
Κ. Γαζ. 
 
***  Καθαρισμός μονοπατιού στο Καλάθι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Την προσεχή Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα βρεθεί στο γειτονικό Καλάθι κι όπως εξηγεί, «είναι ένα βουνό που συνδυάζει ένα μοναδικό πλούτο φυσικής ομορφιάς, πεζοπορικών διαδρομών και άμεση γειτνίαση με την πόλη. Είναι ένα βουνό που έχουμε περπατήσει αμέτρητες φορές. Μόνο που αυτή τη φορά θα βρεθούμε στις πλαγιές του σε μια προσπάθεια προσφοράς. Ο σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέργας και την Τοπική Κοινότητα, θα πραγματοποιήσει καθαρισμό τμήματος του παλιού μονοπατιού, που ξεκινά από την Κάτω Βέργα και οδηγεί στην Άνω Βέργα, συνδέοντας τους δύο οικισμούς. Αναχώρηση στις 8.30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ 27210 97733) και στα τηλ. 6976283808, 693873894». -
 
*** 16χρονη έστειλε γυμνές φωτογραφίες της σε 22χρονο και αυτός τις ανέβασε στο Facebook          
      
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και πορνογραφικών παραστάσεων σε βάρος 16χρονης ημεδαπής και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 22χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας της 16χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης προέβη στη δημοσίευση  υλικού της ανήλικης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και σε κοινοποίηση του υλικού, μέσω προσωπικού μηνύματος, σε ανήλικο φίλο της.
Σύμφωνα με την καταγγελία ο άγνωστος δράστης προσέγγισε την ανήλικη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε μέσω πιέσεων και απειλών να της αποσπάσει δύο γυμνές της φωτογραφίες καθώς και αρχείο ήχου και εικόνας με πορνογραφικό περιεχόμενο, όπου απεικονίζεται η ίδια.
Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα αφού τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων.
  Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και  τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου ημεδαπού στην υπόθεση.
Oπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος προκειμένου να διατηρήσει την ανωνυμία του και να καταστήσει δύσκολο τον εντοπισμό του, κατά τη σύνδεση του με τον επίμαχο λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποκτούσε πρόσβαση από ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, στην ευρύτερη περιοχή του τόπου κατοικίας του.
Ο ανωτέρω δράστης, ο οποίος και αναγνωρίσθηκε από την παθούσα ως κάτοχος του επίμαχου προφίλ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δεν συνελήφθη, διότι δε συνέτρεχαν σε βάρος του οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 
***  Με τα πόδια στο λεωφορείο (φωτογραφίες)            
      
 
 
 
 \
Ποδαρόδρομο έχουν χορτάσει αυτές τις ημέρες οι φοιτητές από το ΤΕΙ, αφού για να μην περιμένουν  με τις ώρες περνούν με τα πόδια από το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Ασπροχώματος, προκειμένου να συναντήσουν τα λεωφορεία, τα οποία αναγκαστικά σταματούν πριν.
Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός αυτές τις ημέρες κι έτσι δεν αντιμετωπίζουν και βροχές.  Β.Β. 
 
***  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Καλαμάτα στις 6 Φλεβάρη
Με το γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα γιορτάσουν το άλλο Σάββατο, 6 Φλεβάρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας θα παραστεί στην ετήσια συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Γρηγόρης» (πίσω από το ΚΤΕΛ). Πριν ξεκινήσει, δε, η συνεστίαση θα μιλήσει στα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Να σημειωθεί πως η είσοδος γίνεται με πρόσκληση που διατίθεται στις οργανώσεις του ΚΚΕ και στα γραφεία της ΤΕ Μεσσηνίας (Αριστοδήμου 14 στην Καλαμάτα). - 
 
***  27χρονος έταζε σε ανυποψίαστες ότι θα τις κάνει μοντέλα και αυτές έστελναν φωτογραφίες με εσώρουχα          
      
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων (αισθησιακών φωτογραφιών) σε βάρος γυναικών νεαρής ηλικίας και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου, 27χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2014, από νεαρές γυναίκες και γνωστή εταιρία εσωρούχων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων, γυναίκες νεαρές ηλικίας προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούργιων εσωρούχων.
   Μάλιστα για να πείθει τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τους  υποσχόταν απατηλά υψηλή χρηματική αμοιβή κυμαινόμενη από 350 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη φωτογράφιση. Παράλληλα όμως απαιτούσε από εκείνες την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία, μεταξύ άλλων σωματικές διαστάσεις  καθώς και αυτοφωτογραφήσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου να αξιολογηθούν και από έτερο συνεργάτη.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή 27χρονου ημεδαπού στην υπόθεση.
Σημειώνεται μάλιστα ότι προκειμένου ο δράστης να διαφύγει τον εντοπισμό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητας του, απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης διαδικτύου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (26-01-2016) στην οικία του 27χρονου στην Έδεσσα,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick), στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες τουλάχιστον (32) γυναικών, μεταξύ των οποίων και των νεαρών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης απουσίαζε από την οικία του και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του  αυτοφώρου.
Η δικογραφία αυτόφωρης  διαδικασίας που σχηματίστηκε  θα επανυποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
 
***  H Βίκυ Μαραγκοπούλου στο τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ (;)         
      
Κι όμως! Η μάλλον αιφνίδια παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας φαίνεται ότι συνδέεται τελικώς με την ανάληψη της ηγεσίας του Ελληνικού Φεστιβάλ. Η ίδια βέβαια διαψεύδει ότι θα είναι η αντικαταστάτρια του Γιώργου Λούκου, αν και δεν διαψεύδει ότι το υπουργείο Πολιτισμού της έκανε σχετική πρόταση. Καλά πληροφορημένες πηγές όμως ορκίζονται ότι η τελική συμφωνία μεταξύ ΥΠΠΟ και κυρίας Μαραγκοπούλου και η σχετική ανακοίνωση είναι θέμα λίγων ημερών. Κι ότι μέχρι την τελική υπογραφή η τέως διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας επιλέγει να μην επιβεβαιώνει την είδηση την οποία το ΥΠΠΟ θεωρεί σχεδόν ως δεδομένη.
Φυσικά η αποπομπή του Γιώργου Λούκου από το Ελληνικό Φεστιβάλ και ό,τι μεσολάβησε προκάλεσε από οργή μέχρι αμηχανία στον καλλιτεχνικό κόσμο. Και αναμφίβολα αυτός που θα καλείτο να τον αντικαταστήσει, θα έπρεπε να είναι μία προσωπικότητα ανάλογου κύρους, που να έχει κερδίσει το σεβασμό και την αποδοχή των ανθρώπων της τέχνης, να είναι λίγο-πολύ ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο και να έχει προσωπική πρόσβαση  σ΄ αυτό και τέλος να έχει και την απαραίτητη εμπειρία διοίκησης ενός μεγάλου καλλιτεχνικού φορέα. Είναι άλλωστε προφανές και πανθομολογούμενο ότι η καλλιτεχνική παρακαταθήκη του Λούκου στο Φεστιβάλ δεν είναι ένα εύκολο τερέν…
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου ασφαλώς συγκεντρώνει τα ευκταία χαρακτηριστικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η θητεία της στο Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας υπήρξε για τα 21 χρόνια που κρατούσε το τιμόνι στα χέρια της όχι απλώς επιτυχημένη, αλλά… αστραφτερή! Επίτευγμα της Μαραγκοπούλου είναι ότι ένα Φεστιβάλ που ξεκίνησε με δημοτικές και περιφερειακές προδιαγραφές (οι οποίες έστω κι αν μιλάμε για μία μεγάλη πόλη όπως η Καλαμάτα δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι ειδυλλιακές), αναδείχτηκε σ΄έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας και σε διεθνές επίπεδο ένα από τα σημαντικότερα meeting points του σύγχρονου χορού. Στον τομέα του Χορού (που μην ξεχνάμε υπήρξε καταρχάς το προνομιακό πεδίο και του Γιώργου Λούκου τον οποίο μάλιστα μας σύστησε ευρέως η Μαραγκοπούλου, εντάσσοντάς τον σε μια επιτροπή προσωπικοτήτων που στήριζε το δικό της θεσμό, προτού εκείνος να αναλάβει το Φεστιβάλ ) η  Μαραγκοπούλου πέτυχε το Φεστιβάλ να φιλοξενήσει τα κορυφαία ονόματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών και χορευτών και να παραγάγει σημαντικότατες παραστάσεις. Και βέβαια ήταν ο δαιμόνιος νους πίσω από εξαιρετικά επιτυχείς ιδέες όπως π.χ. την αναβίωση των περίφημων Χορικών της Ζουζούς Νικολούδη.
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου σπούδασε Χορεύτρια αλλά και καθηγήτρια χορού στην Σχολή του Γιάννη Μέτση καταρχάς και ύστερα στη Σχολή Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου καθως και σ΄αυτήν της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και master classes στην Ακαδημία των Μπολσόι, του Μπαλέτου του Αμβούργου κλπ. έχει εντρυφήσει στη ρωσική μέθοδο και στη μέθοδο Cecceti Grade Work δίπλα σε κορυφαίους χορευτές και χορογράφους. Δίδαξε επί σειρά ετών στις κορυφαίες σχολές χορού της Ελλάδας ξεκινώντας από την περίφημη Σχολή Ματέυ και βέβαια περνώντας αρκετά χρόνια ως καθηγήτρια και μέλος του δ.σ.της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έχει άπειρες συμμετοχές ως μέλος κριτικής επιτροπής διεθνών φεστιβάλ χορού-και όχι μόνον. Το 2002 τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη Γραμμάτων και τεχνών του γαλλικού κράτους.
Δεδομένης της αποπομπής του Γιώργου Λούκου, η Μαραγκοπούλου θα ήταν δηλαδή ό,τι λέμε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Συνεπώς μακάρι να ισχύουν οι (επίμονες πάντως στις διαβεβαιώσεις τους) πληροφορίες μας…
tospirto.net/
 
 ***  Η Κόκκινη Νύχτα αλλάζει την ημέρα έναρξης του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού          
      
Ο Δήμος Καλαμάτας είχε ανακοινώσει ότι η έναρξη του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει την ίδια ημέρα με την Κόκκινη Νύχτα.
Τελικά μετά από ενστάσεις των πληρωμάτων αλλάζει η ημερομηνία έναρξης του Καρναβαλιού που θα γίνει τελικά στις 28 Φεβρουαρίου 2016 και θα ξεκινήσει από το Ιστορικό Κέντρο.
Μια μέρα νωρίτερα δηλαδή στις 27 θα πραγματοποιηθεί η Κόκκινη Νύχτα. 

***  Αλλαγές στην εξεταστέα ύλη πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων         
     
Υστερα από εισήγηση   του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και σχετικό έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης υπέγραψε την τροποποίηση  της με αρ. πρωτ. Φ6/153685/Δ4/30−09−2015 (Β ́ 2149) υπουργικής απόφασης ως προς την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων «ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ» και «ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» όλων των ειδικοτήτων του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Γ ́ τάξης των Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. σχολικού έτους 2015−2016 ως ακολούθως:
1. Για το μάθημα: «ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ» η εξεταστέα ύλη διαμορφώνεται ως εξής:
Από το βιβλίο «Αρχές Οικονομικής θεωρίας» (Ο. Λιανού, Α. Παπαβασιλείου και Α. Χατζηανδρέου, έκδοση Διόφαντος.)
Κεφάλαιο 1: Βασικές Οικονομικές Έννοιες 1. Εισαγωγή
2. Η Οικονομία του Ροβινσώνα Κρούσου
3. Οι ανάγκες
4. Προϊόντα ή Οικονομικά Αγαθά
5. Η Αγορά
6. Κοινωνικοί θεσμοί
7. Οι Παραγωγικές Δυνατότητες της Οικονομίας
8. Ο καταμερισμός των έργων
9. Το χρήμα
10. Το Οικονομικό κύκλωμα
11. Η αβεβαιότητα στην οικονομική ζωή
12. Οι πληροφορίες
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις−ασκήσεις στο τέλος του Κεφαλαίου
Κεφάλαιο 7: Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
1. Διάκριση Μικροοικονομικής και Μακροοικονομικής
θεωρίας
2. Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
3. Η Έννοια της Προστιθέμενης Αξίας
4. Η επίδραση της μεταβολής των τιμών στο Ακαθάριστο Εγχώριο προϊόν
9. Το κατά κεφαλήν πραγματικό Α.Ε.Π.
10. Το Α.Ε.Π. ως δείκτης οικονομικής ευημερίας και οι
αδυναμίες του
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις−ασκήσεις στο τέλος τουΚεφαλαίου
Κεφάλαιο 8: Το Τραπεζικό Σύστημα
1. Τι είναι χρήμα
2. Λειτουργίες του χρήματος
3. Είδη χρήματος
4. Το Τραπεζικό Σύστημα
5. Η δημιουργία χρήματος από τις Εμπορικές Τράπεζες
7. Τοκισμός − Ανατοκισμός
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις−ασκήσεις στο τέλος του Κεφαλαίου
Κεφάλαιο 9: Οικονομικές Διακυμάνσεις − Πληθωρισισμός − Ανεργία
1. Εισαγωγή
2. Οικονομικές διακυμάνσεις
3. Ο πληθωρισμός (εκτός από το υποκεφάλαιο που
αναφέρεται στις συνέπειες του πληθωρισμού και φέρει τον υπότιτλο: «γ) Δανειστές και χρεώστες»)
4. Ανεργία
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις−ασκήσεις στο τέλος του Κεφαλαίου
Κεφάλαιο 10: Τα Δημόσια Οικονομικά
1. Εισαγωγή
2. Οι Οικονομικές Λειτουργίες του Κράτους
3. Τα Δημόσια Οικονομικά
4. Κρατικός Προϋπολογισμός
 Οι αντίστοιχες ερωτήσεις στο τέλος του Κεφαλαίου 2. Για το μάθημα: «ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» η εξεταστέα ύλη διαμορφώνεται ως εξής:
Από το βιβλίο: «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών» των Δ. Μπουραντά, Α. Βάθη, Χ. Παπακωνσταντίνου, Π. Ρεκλείτη, έκδοση 2014
Διόφαντος:

Κεφάλαιο 1: Επιχειρήσεις και Qpygviouoi
1.2. Η Επιχείρηση (σελ. 22−26)
1.3. Λειτουργίες της επιχείρησης (σελ. 27−31)
1.4. Η Επιχείρηση και το Περιβάλλον της (σελ. 32−35) 1.5. Η Αποτελεσματικότητα των Επιχειρήσεων (σελ.
36−40)
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις στο τέλος του Κεφαλαίου Κεφάλαιο 2: Η Επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων
2.1. Εισαγωγικές Έννοιες (σελ. 52)
2.2. Οργάνωση και Διοίκηση (σελ. 53−58)
2.3. Marketing (σελ. 61−65)
2.4. Διοίκηση Πωλήσεων (σελ. 66−68)
2.5. Χρηματοοικονομική Διοίκηση (σελ. 69−70) 2.6. Διοίκηση Παραγωγής (σελ. 72−74)
2.7. Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων (σελ. 76−79)
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις−ασκήσεις στο τέλος του Κεφαλαίου
Κεφάλαιο 3: Διοικητικές Λειτουργίες
3.2.1. Εισαγωγή στην έννοια του Οργανωτικού Σχεδιασμού (σελ. 100−101)
3.3.1. Ηγεσία − Βασικές έννοιες (σελ.118−122) 3.3.2. Παρακίνηση (σελ. 124−129)
3.3.3. Δυναμική Ομάδων (σελ. 130−134) και 3.3.4 Επικοινωνία (σελ. 136−150)
Οι αντίστοιχες ερωτήσεις−ασκήσεις στο τέλος του Κεφαλαίου

 *** 
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 
***  ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΑΣ  1ος  αγώνας , στους 8 , Τετάρτη  27/01/2016 :
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ  1-1  .-  ^{στο 15΄ με τον Πέλκα ,στο 34΄ με τον Μασούρα.}.^
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Ανσαριφάρντ, Ρισβάνης, Σιώπης - Πέλκας, Αθανασιάδης, Τσίμιροτ, Σκόνδρας
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας (81΄ Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (69΄ Τζανδάρης), Ανσαριφάρντ (58΄ Καραμάνος)
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (83΄ Μυστακίδης), Πέλκας (90+1΄ Σάμπο), Μακ (56΄ Ζαϊρο), Αθανασιάδης

Live score: ΟΣΦΠ-Αστέρας (0-0), «Χ» σε Λεωφόρο και Νέα Σμύρνη
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0-0  .- ^
Διαιτητής: Δ.Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Μέστο, Αμπέντ, Κουτρουμπής - Κεϊτά, Μπίτολο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης
 Κόκκινες: 88΄ Κουτρουμπής
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Μέστο, Εσιέν (61΄ Εβαντζελίστα), Ζέκα, Αμπέντ (84΄ Αμπέντ), Μπουμάλ, Καλτσάς (62΄ Κλωναρίδης), Πέτριτς
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (89΄ Λε Ταλέκ), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85΄ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος (73΄ Μπρίτο), Κεϊτά.

Στους «4» ο Ολυμπιακός, «Χ» σε Λεωφόρο και Νέα Σμύρνη
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  5-0 .- ^
Τα  γκόλ : Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ιντέγε (13΄, 41΄) και Φορτούνης (50΄, 64΄), ενώ στο 79΄ ο Πάρντο  .-
Διαιτητής: Χρ.Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μαζουακού - Γκοιάν
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74΄ Μανιάτης), Πάρντο, Φορτούνης (71΄ Φουστέρ), Ντουρμάζ, Ιντέγε
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (67΄ Κιτοκό), Σανκαρέ, Γκοιάν (59΄ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Μπερτόλιο), Μάσα, Γιάννου
Ο «πεντάμορφος» και ο... Ασ-τέρας

ΠΕΜΠΤΗ  28/01/2016 
 ΑΕΚ – Ηρακλής  4-1   , (2-0) .-^
Τα γκόλ :  45+2 ΄ Κολοβέτσιου , 72΄ Πλατέλας , αυτογκόλ 7΄ Ζιάμπαρη , 83΄ πεν.  Αραβίδης , 89΄  Βέλιος   ,(από 35΄ με αποβολή Μπακάκη  η ΑΕΚ με 10  παίχτες ).-
Διαιτητής :Δελφάκης ,
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας(Ντίντακ), Μπουονανότε(Γκάλο), Τζεμπούρ(Αραβίδης).-
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (Μπουλούτ), Καρασαλίδης, Κυριακίδης(Ζαμπάζης), Τσιλιανίδης(Λουκίνας), Πασάς, Βέλλιος
Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Ντούνης, Γκάλο, Σβάρνας, Ντίντακ, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Αραβίδης.
Αναπληρωματικοί για τον "Γηραιό" οι: Περνίς, Τσότρας, Πουρτουλίδης, Ζαμπάζης, Μπουλούτ, Λουκίνας, Αμαραντίδης.
Βίντεο με τα γκόλ  :
ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 4-1  Κύπελλο  28/01/2016 : https://youtu.be/ghOcCW8BnM8 .-

***   Ήττα και αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Σουργκούτ     Στο CEV Cup...Ήττα και αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Σουργκούτ
~ Αποκλείστηκε από τους «4» του CEV Cup η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, καθώς ηττήθηκε με 3-0 σετ από την Σουργκούτ, στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης, στου Ρέντη.
Η ρωσική ομάδα ήταν ανώτερη απόψε και, καθώς είχε επικρατήσει με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ στον πρώτο προημιτελικό, «σφράγισε» την πρόκριση στους «4».
Ο Ολυμπιακός έχασε τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο σετ με 22-25, έστω κι αν στο δεύτερο ο Ολυμπιακός επέστρεψε -με υπερπροσπάθεια- από το 13-20 και το έκανε 21-21.
Στο 3ο σετ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 20-17, αλλά τα καρφιά των Τσουκ, Μπακούν είχαν ως αποτέλεσμα το 24-26 υπέρ των Ρώσων.-

***   Για την 4η αγωνιστική των «32» του Eurocup,
O Άρης λύγισε την Άλμπα Βερολίνου και «βλέπει» πρόκριση
ΑΡΗΣ- ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ   73-63 .-^
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 42-34, 55-54, 73-63Διαιτητές: Μικιεβιτς (Πολωνία), Σίλβα (Πορτογαλία), Μπιέντιτς (Βοσνία)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 2, Γουάιτ 6, Γουότερς 11 (1), Ζάρας, Χάγκινς 6, Κοέν 5, Μούρτος, Σίμτσακ 18, ΜακΝίλ 25 (1)
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Λόουερι 7 (1), Κινγκ 1, Ακπιναρ, Κικάνοβιτς 15, Λόντσαρ 4, Βάργκας, Βόλφαρθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14 (3), Τσέρι 14 (2), Γουάτ 8

***   Οργισμένη... επίσκεψη οπαδών του ΠΑΟ στο σπίτι του Τσίπρα                                                 
Για το «λουκέτο» στη Θύρα 13Οργισμένη... επίσκεψη οπαδών του ΠΑΟ στο σπίτι του Τσίπρα
Η σημερινή εικόνα από την άδεια από κόσμο, αλλά γεμάτη μπαλόνια Θύρα 13 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
~ Το 0-0 με τον Ατρόμητο ουδόλως εμπόδισε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να βάλει «λουκέτο» στις θύρες 13, 14 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης».
- Μετά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στους προημιτελικούς του Κυπέλλου, περισσότεροι από 1.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό σύνδεσμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κι από εκεί ξεκίνησαν πορεία με προορισμό την οικεία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην περιοχή της Ανω Κυψέλης.
-Σε λίγη ώρα ο κόσμος του «τριφυλλιού» βρέθηκε στον προορισμό του, όπου με συνθήματα εξέφρασε την οργή του εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα πάρα πολλές φορές και στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.
- Μεταξύ άλλων οι οπαδοί άναψαν καπνογόνα και σύμφωνα με πληροφοριες η αστυνομία που περιφρουρούσε την περιοχή, προχώρησε σε περίπου 10 προσαγωγές.
 ***  Με τον Παναθηναϊκό θα αναμετρηθεί η Καλαμάτα 80          
      
Πραγματοποιήθηκε σήμερα  το πρωί η κλήρωση για το κύπελλο Ελλάδος βόλεϊ στη φάση των 16.
Η κληρωτίδα έφερε την Καλαμάτα απέναντι στο Παναθηναϊκό.
Ο αγώνας θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στην πόλη μας.

***  ΡΕΑΛ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  84-72 , (41-35) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 17-19 ,(41-35) , 63-48 ,84-72 .-

Video από τον αγώνα :
ΡΕΑΛ-ΟΣΦΠ  84-72  28/01/2016  ΤΟΠ 16 ΕΥΡΩΜΠΆΣΚΕΤ :   https://youtu.be/zPnMyu_-hKk .-
~** Αναλυτικά  αγώνες κατά το παρελθόν :

1.-  1978-79 Ημιτελική Φάση Ομίλων Κυπέλλου Πρωταθλητριών
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 113-72
(Μπράμπεντερ 37, Μάιστερ 18-Γιατζόγλου 21, Καστρινάκης 12, Τζένκινς 11).

2.-  1978-79 Ημιτελική Φάση Ομίλων Κυπέλλου Πρωταθλητριών
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 97-101
(Ζέρμπιακ 36, Μπράμπεντερ 31, Ρούλαν 16-Γιατζόγλου 29, Τζένκινς 23, Καστρινάκης 11).

3.-  1992-93 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 92-74
(Σαμπόνις 24, Μπράουν 23, Μπιριούκοφ 18-Πάσπαλι 33, Τόμιτς 12).

4.-  1992-93 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 63-62
(Σιγάλας 14, Πάσπαλι 13, Μπέρι 12-Σαμπόνις 17, Μπιριούκοφ 16, Καργκόλ 14).

5.-  1993-94 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 57-58
(Πάσπαλι 26, Τάρπλεϊ 9-Σαμπόνις 12, Αρλάουκας 12, Αντόνιο Μαρτίν 11).

6.-  1993-94 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 75-73
(Τάρπλεϊ 26, Πάσπαλι 18, Φασούλας 12-Σαμπόνις 15, Αρλάουκας 14, Αντόνιο Μαρτίν 14).

7.-  1994-95 Τελικός Final Four Σαραγόσα
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 73-61
(Σαμπόνις 23, Αρλάουκας 16, Αντούνεθ 12-Βολκόφ 15, Νάκιτς 15, Σιγάλας 10).

8.-  1995-96 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (α’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 68-49
(Νάκιτς 18, Ρίβερς 14, Μπέρι 12-Αρλάουκας 27, Σάβιτς 15).

9.-  1995-96 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (β’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 80-77
Αρλάουκας 26, Σμιθ 16, Σάβιτς 14-Σιγάλας 21, Ρίβερς 12.

10.-  1995-96 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (γ’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 80-65
Αρλάουκας 28, Σάβιτς 19, Σάντος 10-Σιγάλας 17, Ρίβερς 13.

11.- 1997-98 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 77-78
Καρνισόβας 21, Τάρλατς 21, Ρότζερς 14-Αρλάουκας 24, Μποντιρόγκα 18, Ερέρος 10.

12.-  1997-98 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-75
Καρνισόβας 22, Τάρλατς 19, Ρότζερς 17-Αρλάουκας 20, Μποντιρόγκα 18, Ορένγκα 17.

13.-  2000-01 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 75-73
Ανγκούλο 14, Στρίλενς 13, Μίλιτς 10-Ρισασέ 18, Οικονόμου 15, Ράντζα 13.

14.-  2000-01 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 91-84
Ρισασέ 21, Ράντζα 13, Βούκτσεβιτς 13-Τζόρτζεβιτς 15, Ερέρος 14, Λόπεθ 11.

15.-  2002-03 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 73-66
Μουμπρού 21, Άλστον 14, Ανγκούλο 13-Χαρίσης 13, Ντε Μιγκέλ 13, Μάρκοβιτς 11.

16.-  2002-03 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 71-68
Τζόνσον 20, Μάρκοβιτς 18, Έβανς 12-Μουμπρού 13, Ερέρος 13, Ερνάντεθ-Σονσέκα 12.

17.-  2004-05 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 76-62
Μπούλοκ 21, Σονκό 17, Ερβέλ 13-Ποστέλ 13, Ζορόσκι 13, Βούκτσεβιτς 10.

18.-  2004-05 Φάση Ομίλων Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 75-83
Μπούλικ 18, Μπουένο 13, Μπερκ 12-Μέισον 15, Γκούλιας 12, Γκόρεντς 10.

19.-  2007-08 Top 16 Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 80-70
Μουμπρού 16, Μπούλικ 14, Σμιθ 13-Γκριρ 15, Τζάκσον 11, Γουντς 11.

20.- 2007-08 Top 16 Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 72-63
Βασιλόπουλος 14, Τεόντοσιτς 12-Λόπεθ 16, Ερβέλ 12, Μπούλοκ 10.

21.-  2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (α’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 88-79
Γκριρ 19, Βούιτσιτς 19, Παπαλουκάς 13-Μπούλοκ 15, Ρέγες 14, Λόπεθ 11.

22.- 2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (β’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 79-73
Γκριρ 21, Πρίντεζης 18, Βούιτσιτς 14-Ρέγες 23, Μπούλοκ 22.

23.- 2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (γ’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 71-63
Μπούλοκ 22, Ρέγες 19-Μπουρούσης 17, Γκρι 9.

24.- 2008-09 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (δ’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 75-78
Μπούλικ 19, Ρέγες 12-Μπουρούσης 25, Γκριρ 12, Χαλπερίν 10.

25.- 2010-11 Πρώτη Φάση Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-66
Σπανούλης 16, Μπουρούσης 16, Τεόντοσιτς 15-Γιουλ 18, Σουάρεθ 12, Τόμιτς 10.

26.- 2010-11 Πρώτη Φάση Ευρωλίγκας
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 82-68
Ροντρίγκεθ 19, Γιουλ 16, Τόμιτς 12-Τεόντοσιτς 21, Σπανούλης 11, Νεστέροβιτς 10.

27.-  2012/13 Τελικός Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 100-88
Σπανούλης 22, Λο 20, Χάινς 12, Σλούκας 11-Ρούντι 21, Ροντρίγκεθ 17, Γιουλ 14.

28.- 2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (α’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 88-71
Ρούντι 20, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12, Γιουλ 12-Σπανούλης 18, Πρίντεζης 10, Σίμονς 8.

29.- 2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (β’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 82-77
Μπουρούσης 19, Φερνάντεθ 15, Μίροτιτς 14-Σπανούλης 18, Λοτζέσκι 13, Πέτγουεϊ 12, Ντάνστον 12.

30.- 2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (γ’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ 78-76
Ντάνστον 21, Σπανούλης 17, Πέτγουεϊ 11, Λοτζέσκι 11-Ροντρίγκεθ 19, Ρούντι 18, Γιουλ 16.

31.- 2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (δ’ αγώνας)
Ολυμπιακός-Ρεάλ 71-62
Ντάνστον 13, Λοτζέσκι 13, Σπανούλης 12, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10-Ρούντι 18, Ντάρντεν 10.

32 .- 2013/14 Προημιτελικά Ευρωλίγκας (ε’ αγώνας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-69
Γιουλ 20, Ρούντι 15, Ρέγες 15-Σπανούλης 19, Λοτζέσκι 15.

33.- 2012/13 Τελικός Ευρωλίγκας
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 59-78
Κάρολ 16, Νοτσιόνι 12, Γιουλ 12, Ροντρίγκεθ 11-Λοτζέσκι 17, Πρίντεζης 11, Σλούκας 10, Χάντερ 10.

34.-2015-16 , ΤΟΠ  16   Ρεάλ -Ολυμπιακός 84-72  
 ~*  Στις  34  αναμεταξύ  τους  συναντήσεις -αγώνες   η ΡΕΑΛ  έχει κερδίσει 18  αγώνες και ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  16 .-
 
~ BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2782 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2753   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9997   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4736 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.524   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
  ~
 
~   Από τις τελευταίες  μας αναρτήσεις   του Ιανουαρίου  2016  :
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-

~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                           
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-  
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  16 και  17 Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/16-17-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
 ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html .-   
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFAR  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   Τετάρτη  20  Ιανουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfar-news-20-2016.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  21  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-21-2016.html .-              
~  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιανουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-22-2016.html  .-
Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Παρασκευή  22  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/22-2016.html .-    
 Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 23  Ιανουαρίου  2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-23-2016.html .-                           
  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  23  και  24  Ιανουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-  
~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24  Ιανουαρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-24-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  25  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-25-2016.html .-  
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016  :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-26-2016.html
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  Μέρος 6ο : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .-                                             
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 : 7ο  μέρος  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .-                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: