Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 :
~

Διαφορά Ορθόδοξων, Καθολικών και Προτεσταντών
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- (Πατήρ Πλακίδας): Γέροντα, ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ορθόδοξων και Καθολικών;
- ( Ο Γέροντας έδειξε το κελί του): Το βλέπεις αυτό το κτίριο;
- Το βλέπω.
- Αν βγάλουμε τη λάσπη που υπάρχει, δεν θα στηρίζονται οι πέτρες μεταξύ τους. Αυτό κάνουν οι Καθολικοί. Έβγαλαν το στήριγμα και αποσταθεροποίησαν το οικοδόμημα της Εκκλησίας.
- Τι γίνεται, Γέροντα, με τους Προτεστάντες;
- Α! Αυτοί είναι πιο έξυπνοι. Έβγαλαν και τα πετραδάκια που υπάρχουν και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις μεγάλες πέτρες μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα οικοδόμημα.


Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του, Άγιος Ιλαρίων ο νέος οσιομάρτυρας, από την Κρήτη
~ 20 Σεπτεμβρίου
Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου (1) (†118) και της συνοδείας αυτού: (1)Θεοπίστης, Αγαπίου και Θεοπίστου. Μαρτύρων Αρτεμιδώρου και Θαλλού. Οσιομαρτύρων Ιωάννου του Αιγυπτίου και Ιλαρίωνος του Κρητός (†1804). Μαρτίνου πάπα Ρώμης, Υπατίου επισκόπου, Ανδρέου πρεσβυτέρου, Αναστασίου, Θεοδώρου, Ευπρεπίου καί Μαξίμου του σοφωτάτου. Οσίων Μελετίου επισκόπου Σίτης και Ιωάννου του εν Κρήτη. Ιλαρίωνος Κρητός († 1804).
(1)Ήταν αρχικά ειδωλολάτρης και ονομαζόταν Πλακίδας. Διετέλεσε αρχιστράτηγος στο ρωμαϊκό στρατό επί αυτοκρατορίας Τραϊανού. Όταν ο Χριστός παρουσιάσθηκε μπροστά του μια μέρα στο δάσος με τη μορφή ελαφιού, ο Ευστάθιος πίστεψε και βαπτίσθηκε μαζί με τη σύζυγό του Θεοπίστη και τα παιδιά τους Αγάπιο και Θεόπιστο. Μόλις πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας ότι ο αξιωματικός του έγινε χριστιανός, τον απέμπεψε από το στρατό και τον εξόρισε μαζί με την οικογένειά του. Μάλιστα, στο δρόμο για την εξορία τον χώρισαν από τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Έπειτα από κάποια χρόνια, ο Τραϊανός χρειάσθηκε ξανά την πολύτιμη προσφορά του Ευσταθίου και τον ανακάλεσε στο στράτευμα του. Οι πολεμικές ικανότητες του Αγίου χάρισαν στον αυτοκράτορα μεγάλες νίκες. Μάλιστα ο Ευστάθιος σε μια από τις εκστρατείες του βρήκε ξανά την οικογένειά του, η οποία όλα αυτά τα χρόνια είχε περάσει πολλές κακουχίες. Λίγο καιρό αργότερα ο Ανδριανός, διάδοχος του Τραϊανού, ζήτησε από τον Ευστάθιο να παραστεί σε θυσία που θα γινόταν σε ειδωλολατρικούς θεούς. Ο Ευστάθιος αρνήθηκε και ο αυτοκράτορας διέταξε να τον θανατώσουν, κλείνοντάς τον σε πυρακτωμένο χάλκινο βόδι.~
Σήμερα 20/09/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του, Άγιος Ιλαρίων ο νέος οσιομάρτυρας, από την Κρήτη
~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~ Ἀγρευθεῖς οὐρανόθεν πρὸς εὐσέβειαν ἔνδοξε, τὴ τοῦ σοὶ ὀφθέντος δυνάμει, δι’ ἐλάφου Εὐστάθιε, ποικίλους καθυπέστης πειρασμούς, καὶ ἤστραψας ἐν ἄθλοις ἱεροίς, σὺν τὴ θεία σου συμβίω καὶ τοὶς υἱοίς, φαιδρύνων τοὺς βοώντας σοι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ δείξαντι σὲ ἐν παντί, Ἰὼβ παμμάκαρ δεύτερον.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ευσταθίου - 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/IQ9f43R1gqY  .-

~
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος

Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
 
Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημώ....
 
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
~ Άγιος Ευστάθιος ο Κατάφλωρος Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του Σύναξη της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στην Μεσσηνία Άγιος Ιλαρίων ο νέος οσιομάρτυρας, από την Κρήτη

***  Η Μεσσήνη υποδέχτηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα υπό καταρρακτώδη βροχή (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
Έφτασε το πρωί της Τρίτης η Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στην πόλη της Μεσσήνης. Την εικόνα υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο της Μεσσήνης υπό καταρρακτώδη βροχή,  ο Μητροπολίτης Μοζαμβίκης Χρυσόστομος, ενώ ακολούθησε περιφορά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η εικόνα αργότερα εναποτέθηκε στο μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και θα παραμείνει για οκταήμερο προσκύνημα.
Σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό κειμήλιο, προστάτεψε τους κατοίκους της πόλης και των περιχώρων από λοιμό κατά τον 17ο αιώνα. Βρίσκεται στο μοναστήρι του Βουλκάνο, το οποίο βρίσκεται στον ιερότερο χώρο και της προϊστορικής και της αρχαίας χώρας, στην καρδιά του τόπου.
Η εικόνα της Θεοτόκου που έχει διασωθεί μέχρι σήμερα και είναι θαυματουργή, βρέθηκε μέσα στην κουφάλα μιας βελανιδιάς κατά τους χρόνους της εικονομαχίας. Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος»  Video: Υποδοχή εικόνας Μεσσήνη 2016 , https://youtu.be/SD8gHWzuEAk .-

***  13 μέρες από τις πλημμύρες και ακόμα η Καλαμάτα δεν έχει καθαριστεί… 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ… ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΗΠΙΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΛΥΘΟΥΝ» ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ!
20 Σεπτεμβρίου σήμερα και ακόμα γειτονιές της Καλαμάτας που «πνίγηκαν στις λάσπες» δεν έχουν επανέλθει, όπως είδαμε κάνοντας μια βόλτα σε οδούς που πλέον λόγω των πλημμυρών έμαθε όλη η Ελλάδα.
Έτσι, λοιπόν, χθες, μεταξύ άλλων, βρεθήκαμε στις οδούς Δράκου, Γλαύκου και Μπακογιάννη.
Τα περισσότερα σπίτια που υπέστησαν ζημιές έχουν αδειάσει, αφού η οικοσκευή κατέληξε στα σκουπίδια, όμως το χώμα παραμένει στους δρόμους.
Πόσο δύσκολο είναι να δοθεί βάρος στις πληγείσες περιοχές και μετά την απομάκρυνση των χωμάτων που προηγήθηκε, να πλυθούν οι δρόμοι;
Χθες το πρωί έβρεξε και για καλή μας τύχη η βροχή ήταν ήπια, έτσι απομάκρυνε το χώμα που ήταν στις άκρες των δρόμων. Εργασία που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει και όχι 13 μέρες μετά να υπάρχει χώμα, χώμα που με μια δυνατή βροχή θα γίνει ξανά λάσπη και πιθανόν τα φρεάτια να μην καταφέρουν να απορροφήσουν;
Άραγε, στο Δήμο Καλαμάτας τι περίμεναν τόσες ημέρες; Μήπως είχαν δώσει ραντεβού με το Θεό και του είπαν να βρέξει την τάδε του μήνα και να ρίξει τόση ποσότητα; Δε θα έπρεπε οι δρόμοι να έχουν πλυθεί; Οι σκούπες του Δήμου πού είναι; Αν και με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε την πληροφορία που μας μετέφερε πολίτης, ότι είναι εκτός λειτουργίας!
  

Η κατάσταση που επικρατεί έξω από τον 2ο Παιδικό: χώμα παντού, ενώ στην πόρτα χαρτί ειδοποιεί ότι τα παιδιά του σχολείου πρέπει προσωρινά να πηγαίνουν σε άλλο σταθμό.
Άραγε, γιατί ειπώθηκε τις προηγούμενες μέρες ότι όλα τα σχολεία άνοιξαν κανονικά; Εκτός αν ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός δεν είναι σχολείο…
 


Δρόμοι που εδώ και 13 ημέρες περιμένουν να καθαριστούν. Ας ελπίσουμε ότι η χθεσινή βροχή ήταν τόση όση χρειαζόταν…
 
Ένα από τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο στην Καλαμάτα είναι αυτό στο Φραγκοπήγαδο. Όπως φαίνεται, παραμένει στα χώματα, ενώ, όπως είδαμε, τα γειτονικά φρεάτια είναι βουλωμένα, παρά τα ασταμάτητα τηλεφωνήματα που έκανε χθες εκεί καταστηματάρχης
 
Έτσι προφανώς θα έπρεπε να είναι όλοι οι δρόμοι της περιοχής, αλλά μέχρι χθες το πρωί, 13 ημέρες μετά την πλημμύρα, δεν ήταν
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ταξίδευαν και μοίραζαν πλαστά 50ευρα 
Το αν υπάρχουν μεγαλύτερες προεκτάσεις στην υπόθεση με τα πλαστά χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή δύο 24χρονων από την Ηλεία και την Αθήνα ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Οι δύο νεαροί την Κυριακή οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, από τον οποίο τους ασκήθηκε δίωξη, και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ορίσθηκε ρητή δικάσιμος.
  Στην Τρίπολη
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμάτα, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν το όχημα που επέβαιναν οι δύο 24χρονοι και σε έλεγχο βρήκαν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που τους φάνηκαν ύποπτα.
Όπως διαπίστωσαν, ο ένας 24χρονος κατείχε δύο 50ευρα αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ ο άλλος ένα παρόμοιο 50ευρω, καθώς και 11 δισκία και τμήμα δισκίου που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Την υπόθεση στη συνέχεια ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία διαπίστωσε ότι αρχικά οι δύο νεαροί επισκέφθηκαν τρία καταστήματα στην Τρίπολη: στην αρχή ένα κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών, απ’ όπου πήραν ένα πλαστικό στεφάνι, δίνοντας πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και εισπράττοντας ρέστα, στη συνέχεια ένα φούρνο, απ’ όπου πήραν τρόφιμα και, τέλος, ένα κατάστημα ψιλικών, απ’ όπου πήραν τσιγάρα.
  Στην Καλαμάτα
Οι δύο 24χρονοι συνέχισαν το ταξίδι τους στην Καλαμάτα, όπου αρχικά επισκέφθηκαν ένα κατάστημα ψιλικών και αγόρασαν προϊόντα αξίας 3 ευρώ. Ακολούθως ένα περίπτερο, απ’ όπου πήραν ένα πακέτο τσιγάρα, και μετά άλλο ένα κατάστημα ψιλικών στη Βέργα.
Τέλος, αποπειράθηκαν με τον ίδιο τρόπο να πραγματοποιήσουν ακόμη μία αγορά σε κατάστημα ψιλικών στην Καλαμάτα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν 395 ευρώ και διάφορα αντικείμενα (όπως πακέτα τσιγάρων κ.ά.), ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ελικόπτερο Απάτσι έπεσε ανατολικά της Χαλκιδικής 
Ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε το πρωί της Τρίτης στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές περισυνελέγησαν ζωντανοί.
Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου είναι άγνωστη.

*** Μακάβριο εύρημα στους «5 δρόμους» - Εργάτες βρήκαν οστό 
Πιθανότατα σε άνθρωπο ανήκει το τμήμα οστού, άνω άκρου, που βρέθηκε χθες το πρωί, έπειτα από χωματουργικές εργασίες στο δρόμο προς Σπάρτη, στο σημείο των «5 δρόμων».
Οι εργάτες που δούλευαν εκεί ειδοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία έσπευσε στο σημείο και με τη σειρά της ειδοποίησε τον ιατροδικαστή Καλαμάτας, Βαγγέλη Ναστούλη, ο οποίος το περισυνέλεξε.
Ερωτώμενος από το «Θ», ο κ. Ναστούλης σημείωσε ότι πιθανότατα πρόκειται για ανθρώπινο οστό, αλλά απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση. Θα γίνει, όπως είπε, ανθρωπολογική εξέταση και τότε θα μπορέσει να πει με ακρίβεια. Πρόκειται για τμήμα από άνω άκρο και σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα γίνει εξέταση DNA για ταυτοποίηση. Β.Β.

*** Επεισόδια και φωτιές στη Μόρια 
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε μέσα στον καταυλισμό περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.
Περίπου 300 πρόσφυγες διέφυγαν το πρωί από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τούς σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.
Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες έθεσε υπό έλεγχο η Πυροσβεστική.
Τα επεισόδια επαναλήφθηκαν μετά τις 7 το απόγευμα με φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν υπάρχουν τραυματίες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά που ξέσπασε μέσα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου έχει σβήσει, ενώ πρόλαβε να κάψει κυρίως σκηνές και κοντέινερ.
Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 19:55, αλλά οι δυνάμεις της δεν μπόρεσαν να μπουν στο χώρο παρά μία ώρα αργότερα. Δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.
Εν μέσω αυτής της κατάστασης μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών εγκατέλειψε μαζικά το χώρο του hot spot.
Επίσης εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.
Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση της αστυνομίας που καταβάλλει προσπάθεια να επιστρέψουν πίσω στις εγκαταστάσεις οι περίπου 5.000 πρόσφυγες. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν επιστρέψει περίπου 500 άτομα.
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας και οι κάτοικοι της Μόριας, με αφορμή τον σχεδόν διπλάσιο αριθμό προσφύγων που διαμένουν στο τοπικό hot spot, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 3.000 άτομα.
Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 10:00 από το ΙΚΑ Μυτιλήνης. Οι συγκεντρωμένοι, αφού διέσχισαν την κεντρική αγορά της πόλης, έφτασαν στην προκυμαία, για να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή τους, εξαιτίας, όπως λένε, της αδράνειάς του.
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, τα αίματα άναψαν έξω από το δημαρχείο, όταν αναρχικοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Μόλις τους αντιλήφθηκαν, οι κάτοικοι της Μόριας τους κυνήγησαν στα σοκάκια και, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, τους απομάκρυναν. Στο δημαρχείο οι διαδηλωτές ζητούσαν επίμονα από τον δήμαρχο να βγει έξω, ενώ τον αποδοκίμαζαν και του ζητούσαν να παραιτηθεί.
Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στη διάρκεια υποστολής της σημαίας από άγημα του Στρατού, ανάμεσα σε μεγάλη ομάδα πολιτών μέσα στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί και ολιγάριθμη ομάδα αντιεξουσιαστών, κυρίως φοιτητών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα, από κοινού με μικρή ομάδα προσφύγων.
Τελικά η υποστολή πραγματοποιήθηκε κανονικά με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ δύο ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δύο πλευρές. Τα επεισόδια έληξαν με τους αντιεξουσιαστές να διαλύονται στα γύρω στενά, ενώ τα ΜΑΤ τους κυνηγούσαν.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

***  Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Πρόκληση η συζήτηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 
«Αποτελεί μεγάλη πρόκληση όταν 10 ημέρες μετά την πλημμύρα και ενώ ακόμα η κατάσταση δεν έχει διορθωθεί, να συζητάμε για τα εκατομμύρια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με θέμα την πολιτιστική πρωτεύουσα, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Την Τρίτη 20-09 συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα “την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021”. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση όταν 10 ημέρες μετά την πλημμύρα και ενώ ακόμα η κατάσταση δεν έχει διορθωθεί (υπάρχουν ακόμα λάσπες σε γειτονιές, ακατοίκητα σπίτια, ο Β΄ παιδικός σταθμός είναι ακόμα εκτός λειτουργίας και, βεβαίως, παραμένουν οι τεράστιες ζημιές σε σπίτια, χωράφια και επιχειρήσεις), να συζητάμε για τα εκατομμύρια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Μια Πολιτιστική Πρωτεύουσα που μας έχει στοιχίσει ήδη 300.000 ευρώ μόνο για τη διεκδίκηση, με ορισμένους μισθούς πρόκληση (3.000 και 4.000 ευρώ), για να παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ψηφοθηρίας και μάνατζερ.
Έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές, από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητας, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Να σημειώσουμε μόνο χαρακτηριστικά ότι αν πάρουμε τον τίτλο, θα δαπανηθούν μόνο από το ταμείο του Δήμου πάνω από 5 εκ. ευρώ, την ίδια ώρα που τα αντιπλημμυρικά έργα θα χρηματοδοτούνται με ψίχουλα, όπως στο σχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, που ουσιαστικά το κονδύλι για τέτοια έργα είναι μηδαμινό.
Επίσης, στην περίπτωση που δεν καλυφθούν οι στόχοι των χρημάτων που απαιτεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα (που δεν θα καλυφτούν) θα πάμε στις εξής λύσεις με βάση την εισήγηση του Κ 21: Αύξηση δημοτικών τελών, αύξηση πολιτιστικού τέλους, θέσπιση ειδικού τέλους Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, χρήση αποθεματικών Δήμου, σύναψη δανείου. Δηλαδή, θα μπουν και νέα χαράτσια στους εργαζόμενους από το Δήμο Καλαμάτας, προστιθέμενοι στην ήδη βαριά φορολογία Δήμου - Κυβέρνησης.
Στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συμφώνησαν και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρα από τις όποιες κορώνες λένε κατά καιρούς. Καλούμε, έστω και τώρα, στο παρά πέντε, τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το φάκελο υποψηφιότητας που θα υποθηκεύσει για χρόνια το μέλλον της Καλαμάτας.
Με βάση τα παραπάνω, η Λαϊκή Συσπείρωση δε θα παρευρεθεί σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα, την ώρα που κάποιοι συμπολίτες μας έχασαν τα υπάρχοντά τους και ακόμα μετρούν πληγές».

*** Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 20/9/2016 προβλέπεται άστατος, στο πρώτο μισό της ημέρας.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Δ-ΒΔ άνεμοι που από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, προκαλώντας ισχυρό κυματισμό στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Δ-ΒΔ άνεμο.
Το φορτίο αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης θα μεταφερθεί προς την ανατολική Ελλάδα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Σοβαρές οι καταστροφές, γνωστές οι αιτίες 
 
 
Από σήμερα αναμενόταν νέα επιδείνωση του καιρού η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή, δέκα και πλέον ημέρες, μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία, μετράει ακόμα τις πληγές της.
Τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, όπως δρόμοι και σχολεία, περιουσίες και αγροτικές παραγωγές, πλήγμα στον τουρισμό και βροχή καταγγελιών για μπαζωμένα ρέματα και άλλες χρόνιες παθογένειες, που άφησαν ειδικά την Καλαμάτα απροστάτευτη.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη,  πλήθος ήταν τα αναπάντητα ερωτήματα για το ποιος ευθύνεται πέρα από τον κακό καιρό και τι μπορούσε να είχε γίνει για να αποφευχθεί ή τουλάχιστον να περιοριστεί η καταστροφή. Η ολιγωρία σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση σε τμήματα της πόλης, όπως επισήμαναν, δημιούργησαν τελικά ένα εκρηκτικό μείγμα.
Πολίτες προχώρησαν σε πλήθος καταγγελιών. Έγινε λόγος για ελλιπή έως ανύπαρκτη προετοιμασία για μία λίγο πολύ αναμενόμενη νεροποντή μέσα στον Σεπτέμβριο, για φρεάτια που δεν είχαν καθαριστεί, για μπάζα που είχαν πεταχτεί από αγνώστους στο ρέμα «Κερεζένια», για άλλα ρέματα που δεν είχαν καθαριστεί όπως θα έπρεπε, ακόμα και για ελλιπή σχεδιασμό για τη διευθέτηση ομβρίων.
Η Δημοτική Αρχή κατέγραφε, ο δήμαρχος δεν ψέλλισε ούτε ένα συγνώμη και η ζωή συνεχίζεται. όχι βέβαια για όλους…
Το φωτογραφικό οδοιπορικό του "Θάρρους", μόλις χθες, είναι από παράδρομους της Λείκων, την οδό Δράκου, την ΑγιάΣωτήρο και τη Γλαύκου. Δεκάδες πολίτες προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από την ήδη χαμένη περιουσία τους…  Α.Π. 

*** Στερνό αντίο χθες στον Σωτήρη Νικολακόπουλο 
 
Στο πένθος βυθίστηκε το προηγούμενο Σάββατο το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, με τον αδόκητο  χαμό του 14χρονου ποδοσφαιριστή του ΑΟ Βέργας και στελέχους των Μεικτών της ΕΠΣΜ, Σωτήρη Νικολακόπουλου.
Τα λόγια τέτοιες στιγμές βγαίνουν πολύ δύσκολα και δεν έχεις διάθεση ν’ αποτυπώσεις συναισθήματα. Ο 14χρονος Σωτήρης προδόθηκε από την καρδιά του και χθες παίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος.
Την ώρα που επρόκειτο ο 14χρονος Σωτήρης Νικολακόπουλος να συμμετάσχει στην προπόνηση της Μεικτής Νέων της ΕΠΣΜ, που αρχικά είχε οριστεί για  χθες στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στον Κορδία, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Στη γειτονιά των αγγέλων.
Τι να πούμε; Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του, στην ομάδα του, τον ΑΟ Βέργας, στους προπονητές του, τους συμπαίκτες του και στους συμμαθητές του, που όλοι ήταν απαρηγόρητοι  στη νεκρώσιμο ακολουθία που εψάλη στον Ιερό Ναό Νεκροταφείου Καλαμάτας.
Το στερνό αντίο στον Σωτήρη Νικολακόπουλο είπαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, άλλα μέλη του Δ.Σ., ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης Άγγελος Σκαφιδάς, ο νέος ενωσιακός προπονητής Ηλίας Μαστορέας, ο παλιός ενωσιακός τεχνικός και νυν προπονητής του Απόλλωνα Πεταλιδίου, Αλέκος Τσατάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών  Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Νίκος Κοσσάρης, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, εκπαιδευτικοί, οδηγοί ταξί και πλήθος κόσμου.
Καλό ταξίδι, Σωτήρη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει!

***  Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας για το θέμα του πόσιμου νερού στην Καλαμάτα 
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης σχετικά με το θέμα του νερού ύδρευσης που εδώ και ημέρες απασχολεί τους κατοίκους της Καλαμάτας.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τα μικροβιολογικά αποτελέσματα της από 14/9/16 δειγματοληψίας  από το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας, όλα τα δείγματα πληρούν τις απαιτήσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.  Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

***  Ανθρώπινο χέρι (;) βρέθηκε στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης 
Το πρωί της Δευτέρας οστό που ταιριάζει από ανθρώπινο χέρι ήρθε στην επιφάνεια ενώ γίνονταν χωματουργικές εργασίες στους πέντε δρόμους.
Δεν είναι σίγουρο για την προέλευση του οστού και το μυστήριο θα λυθεί μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

~ ~ Ιερό Προσκύνημα Άγιον Όρος  20916 Βίντεο :
1 ~** Κουτλουμούσι  Ι.Κ. Γέροντα  Γαβριήλ μας ομιλά ο γέροντας Πέμπτη 15/09/2016: https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**ΔΑΦΝΗ  Αγίου Όρους  αφήγηση Πέμπτη 15/09/2016 :

https://youtu.be/FaLuMPsY098 .-

~**Δάφνη  αφήγηση Πέμπτη 15/09/2016:
 https://youtu.be/3qsTuJAsOsA .-
~**Από Ουρανούπολη στο Άγιον Όρος Δευτέρα 12/09/2016:
https://youtu.be/tnCc1Ve4hrQ .-
5 ~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  στό πλοίο Μονή Αγίου Παντελεήμονα  Τρίτη  13/09/2016: https://youtu.be/IjdS2IbyH7I .-
~**ΔΑΦΝΗ 13/09/2016:
 https://youtu.be/9LofgPQa1G8 .-
~**Ι. Μ.  Ζωγράφου Δευτέρα 12/09/2016  αφήγηση:
 https://youtu.be/X11JJiOwQYs .-
~**I. M.  Ζωγράφου φτάνοντας ΔΕΥΤΈΡΑ 12/09/2016:
https://youtu.be/tI5i-yfqmLY .-
~**Αρσανάς Ζωγράφου 2016:
https://youtu.be/uZawmwrnTb0  .-
10 ~**ΑΘΗΝΑ Κυριακή 11/09/2016  Μαραθώνιος Δαφνί:
https://youtu.be/1ms9ntm46JU .-
~**Ι. Μ. Κουτλουμούσι αφήγηση Τετάρτη 14/09/2016:
https://youtu.be/BgYZ66lr-9k .-
~Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας Ιστορική ενημέρωση 1ο μέρος Πέμπτη 15/09/2016: https://youtu.be/mGFqW8KeFE0 .-
  Μ  Μεγίστης Λαύρας 2ο μέρος Ιστορικής ενημέρωσης Πέμπτη 15/09/2016: :

https://youtu.be/703Yd-SJu18 .-

~Ουρανούπολη Χαλκιδικής  12/09/2016 Ο δρόμος  στο Περιβόλι της Παναγιάς :
https://youtu.be/MJTTnwByfSk .-
15 ~ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ Η πύλη για το Άγιον Όρος  Δευτέρα12/09/2016:

https://youtu.be/mHxXrBjT-60 .-

~Νέα ΣΚΗΤΗ Αγιον Όρος ένα βήμα από την Σκήτη της Αγίας Άννης Τρίτη 13/09/2016: https://youtu.be/0jvyZg2J8KE .-
  ~* Αρσανάς  Ι Σ  Αγίας ΆΝΝΗς  Τρίτη13/09/2016:

 https://youtu.be/h7M2iYY9PYE .-

~*Αρσανάς Ι Μ  Γρηγορίου 13/09/2016 :
https://youtu.be/ESLhFZLbL5Q .-
~*Αρσανάς Μονής Γρηγορίου Τρίτη 13/09/2016:
https://youtu.be/s9LdKqTkc5s .-
20 ~*Αρσανάς Μονής Κωνσταμονίτου Δευτέρα12/09/2016:
 https://youtu.be/ClrqNYx3lzw .-
~*Ι. Μ.  ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Δευτέρα 12/09/2016:
https://youtu.be/wb-9nhEa9f0 .-
~*Ι. Μ . Αγίου Παντελεήμονα Ρώσικο Δευτέρα 12/09/2016:
 https://youtu.be/AVnbzfL-7c8 .-
~*Ι. Μ.  Αγίου Παύλου Τρίτη 13/09/2016:
https://youtu.be/K-uggsESJNU .-
~*Ι. Μ.  Γρηγορίου Τρίτη13/09/2016:
 https://youtu.be/oDeR_KjCRvU  .-
25 ~*Ιερά Μονή  Δοχειαρίου Δευτέρα 12/09/2016:
 https://youtu.be/dtLEcPaK_LY .-
~*Ι. Μ.  ΖΩΓΡΑΦΟΥ  πηγαίνοντας Δευτέρα 12/09/2016:
https://youtu.be/gvUeVSxZ4uw .-
~* Ι. Μ.  Ζωγράφου Δευτέρα 12/09/2016:
https://youtu.be/ukDEr2r7fvQ .-
~ *Ιερά Μονή  Ζωγράφου Εσπερινός στα Βουλγάρικα Δευτέρα 12/09/2016:
 https://youtu.be/-nbIM2Xgj6I .-
~ *Ι. Μ . Ζωγράφου εντός  12/09/2016:
https://youtu.be/oVriAVPYxik .-
30 ~*Ι. Μ . Κουτλουμούσι  14/09/2016:
https://youtu.be/cc4zPk-PU_M .-

~*Ι. Μ.  Ξενοφώντος 12/09/2016:
https://youtu.be/UMSg4Q96Anc .-
~*Ι. Μ.  ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ Άγιον Όρος 12/09/2016:
https://youtu.be/3h7ivM_Z26w .-

  ~ *Ι. Μ.  Σίμωνος Πέτρας  13/09 2016:
https://youtu.be/rtUhzMXeuMA .-
~*Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου  13/09/2016:
https://youtu.be/4JJPvZPXX-4 .-
35~*Ι. Σκήτη Αγίας Άννης  13/09/2016:
 https://youtu.be/bFZ1MsBYzHI .-
 ~***  Ελικόπτερο Aπάτσι έπεσε στη βόρειο Ελλάδα, σώοι οι δύο χειριστές  Στη διάρκεια άσκησης 

Ελικόπτερο τύπου Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη βόρειο Ελλάδα στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Σώοι είναι οι χειριστές του.
Δεδομένα χάρτη
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Δεδομένα χάρτη©2016 Δεδομένα χάρτη Google
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
 Το περιστατικό συνέβη στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.
Το Απάτσι έπαιρνε μέρος στην άσκηση «Σάρισα 2016» που ξεκίνησε την Τρίτη.

***   Στάχτη το hotspot στην Μόρια, οι εγκλωβισμένοι τώρα και άστεγοι   Ασφυξία στη Λέσβο
Οι προαναγγελθείσες εδώ και καιρό εξεγέρσεις, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των προσφύγων και των μεταναστών, ο πολύμηνος εγκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων σε ένα χώρο φτιαγμένο για τους μισούς από όσους κλήθηκε να εξυπηρετήσει και στο τέλος οι φωτιές έδωσαν ένα τέλος στο χοτ σποτ της Μόριας έτσι όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα.
Άνθρωποι από διάφορες εθνικές ομάδες προσφύγων και μεταναστών, εγκλωβισμένοι εδώ και μήνες, συγκρούονταν και έκαιγαν ο ένας τις σκηνές του άλλου μαζί με όλα του τα υπάρχοντα.
Η φωτιά εξαπλώθηκε και έξω από το στρατόπεδο, καίγοντας δεκάδες στρέμματα ελαιοκτημάτων.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες διέφυγαν, και όλα αυτά μέχρι τις 7 περίπου το απόγευμα που η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη.
Οι φωτιές επεκτάθηκαν, καίγοντας εκατοντάδες μικρές και μεγάλες σκηνές. Μαζί με αυτές και τα υπάρχοντα των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτές.
Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι, παιδιά και άνδρες που έτρεξαν να φύγουν από τη φωτιά με ό,τι ρούχα φορούσαν. Πολλοί από αυτούς ξυπόλυτοι.


Οι άραβες κατευθύνθηκαν προς την πόλη, όμως στη διασταύρωση της Παναγιούδας τους σταμάτησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι αφρικανοί κινήθηκαν προς τη Μόρια ώστε μέσω του χωριού να κατεβούν στη Μυτιλήνη. Στην είσοδο όμως της Μόριας τους περίμεναν αστυνομικοί μαζί με πολίτες που με άγριες διαθέσεις τους απαγόρευσαν να περάσουν μέσα από το χωριό, στέλνοντας τους πίσω. Πολλοί από αυτούς κινήθηκαν τότε προς τη Μυτιλήνη μέσω της εθνικής οδού στη Λάρσο, διανύοντας με τα πόδια περίπου 25 χιλιόμετρα.
video : metanastes moria fotia , https://youtu.be/cte3c1SzLUA  .-
Περίπου τα μεσάνυχτα οι φωτιές έσβησαν και η πρώτη καταγραφή των ζημιών λέει πως καταστράφηκε περίπου το 60% των εγκαταστάσεων.
Όσοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ξαναμπήκαν μέσα στο χοτ σποτ δεν βρήκαν παρά μόνο τους σκελετούς των σκηνών τους κάρβουνα, στάχτες και λάσπες από τα νερά της Πυροσβεστικής.
Από την Αστυνομία έγιναν 18 προσαγωγές για τα επεισόδια, από τις οποίες οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον Εισαγγελέα.
Σύσκεψη για την επόμενη μέρα
 Μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο συζητούνται σε σύσκεψη στην Αθήνα.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γγ Αιγαίου, Γιάννης Γιαννέλλης, δήλωσε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Θ.Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών.
Επίσης, θα μεταβούν στη Λέσβο άμεσα δύο διμοιρίες ΜΑΤ.
Σε σύσκεψη αυτή τη στιγμή συζητιούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Λέσβου όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων που στη συνέχεια εγκλωβίζονται.  Newsroom ΔΟΛ

***  Γυναίκα δέχθηκε επίθεση 
Επίθεση από τρεις άγνωστους άνδρες δέχτηκε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης μια υπήκοος Γερμανίας στη Μάνη, στο δρόμο μεταξύ Αγίου Νικολάου και Αγίου Δημητρίου.
Όπως μας μετέφερε η ίδια, ήταν μόνη της και κινούνταν με το αυτοκίνητό της, όταν την ανάγκασαν να σταματήσει και να κατέβει. Είπε ότι προσπάθησαν να της επιτεθούν, αλλά κατάφερε να ξεφύγει.
Ίσως κάποιες περιπολίες στην περιοχή από το Αστυνομικό Τμήμα της Καρδαμύλης να βοηθήσουν, σε περίπτωση που το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο ή συμπτωματικό.  Β.Β. 

***  Η πυρασφάλεια στους Παιδικούς του Δήμου Καλαμάτας 
Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας είτε δε διάβασε το σχόλιό μας το περασμένο Σάββατο είτε κάνει ότι δεν κατάλαβε για να… κερδίσει χρόνο.
Εμείς οφείλουμε να επαναλάβουμε την ερώτηση: Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας; Με το θέμα δεν είναι να παίζει κανείς, γιατί μιλάμε για την ασφάλεια μικρών παιδιών.
Πηγαίνοντας το ερώτημα ένα βήμα παραπέρα, αναφέρουμε ότι τρεις είναι οι παιδικοί σταθμοί που δε διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό. Το θέμα είναι, βέβαια, πότε θα το αποκτήσουν…  Α.Π. 

***  Ο αθλητισμός προάγει την υγεία και όχι το θάνατο… 
Πολλά τα «γιατί» για το θάνατο του Σωτήρη Νικολακόπουλου
 -Ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης σε σχολεία και αθλητικά κέντρα στην Καλαμάτα
 Κακόκεφη η χθεσινή μέρα στην Καλαμάτα. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όταν χάνεται ένα παιδί 14 χρόνων, δεν μπορείς να είσαι και καλά. Ο λόγος για τον Σωτήρη Νικολακόπουλο, ο οποίος, αν και ταλαντούχος αμυντικός, δεν κατάφερε να κρατήσει τη ζωή του… ανέπαφη από το ανεπάντεχο.
Πάντα, έπειτα από τέτοια τραγικά γεγονότα, γεννώνται μεγάλα "γιατί" και "πώς", τα οποία ζητούν επιτακτικά απαντήσεις, μια και δεν είναι δυνατό να ξεπεράσεις το θάνατο ενός παιδιού.
Ο αθλητισμός προάγει υγεία και όχι θάνατο. Αυτό γνωρίζουμε όλοι. Εύκολος αφορισμός, αλλά προϋποθέτει και μια σειρά από πρόδρομες ενέργειες, οι οποίες, όταν δεν υπάρχουν, τον ακυρώνουν. Η πρώτη είναι η πρόληψη.
Χθες το πρωί είχαμε μια συνάντηση με τον Γιώργο Ψυχογιάννη, μέλος του Δ.Σ. του «Ίκαρου» και επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.
Όπως σχολίασε, «η πρώτη και μοναδική, μέχρι σήμερα, ουσιαστική προσπάθεια πρόληψης στο χώρο του αθλητισμού έγινε μέσω του προγράμματος 'Φειδιππίδης', όταν ήταν γενικός γραμματέας Αθλητισμού ο κ. Φούρας.
Ήταν μια πιλοτική προσπάθεια, η οποία έφτιαχνε έναν πλήρη ιατρικό φάκελο παιδιών με βεβαρημένο οικογενειακό ιατρικό παρελθόν. Σ’ αυτό, ανάλογα με τα αποτελέσματα, τα παιδιά πληροφορούνταν αν μπορούν να αθληθούν, ακόμα και υπό συνθήκες έντασης, ή θα έπρεπε να προτιμήσουν μια πιο ήπια άθληση.
Για να μιλήσουμε σοβαρά, η ιατρική πρόληψη των παιδιών θα πρέπει να ξεκινά από την 1η Δημοτικού, όπου θα παρέχονται στα παιδιά πλήρεις ιατρικές γνωματεύσεις, όχι σαν κι αυτές που δίνουν σήμερα, τις… μαϊμού.
Από εκεί και πέρα, σε συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, το πρώτο εξάμηνο του 2015 (Θ. Πετράκος, Γ. Κοζομπόλη, Π. Κωνσταντινέας, Ε. Ψαρρέα),  είχαμε επεξεργαστεί και είχε κατατεθεί συγκεκριμένη ερώτηση με θέμα: “Επιτακτική ανάγκη η θεσμοθέτηση Κάρτας Υγείας Αθλητή και Μαθητή”.
Όπως σημειωνόταν, η κατάσταση που επικρατεί στην έκδοση πιστοποιητικών υγείας για μαθητές και ερασιτέχνες αθλητές είναι κωμικοτραγική. Κι αυτό, διότι άλλο πιστοποιητικό απαιτείται για τη συμμετοχή στο μάθημα της γυμναστικής, άλλο για τη συμμετοχή σε αγώνες. Βέβαια, το πιο σοβαρό είναι η διαδικασία για την έκδοση των πιστοποιητικών υγείας, αφού αυτά αναφέρουν ότι οι αθλητές και μαθητές είναι “κλινικά υγιείς”, χωρίς να έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξειδικευμένες εξετάσεις που θα πιστοποιούν την πραγματική εικόνα της υγείας.
Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο δεν έκανε κάτι να αλλάξει την παραπάνω κατάσταση, αλλά επέβαλλε ένα ακόμη “χαράτσι” στον προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών. Η εγκύκλιος αυτή απαγορεύει τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων υγείας σε ασφαλισμένους αθλητές από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από τα αθλητικά σωματεία, και τους χρήστες των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν το δικαίωμα να δίνουν πιστοποιητικά σε μαθητές για να συμμετέχουν στη γυμναστική του σχολείου τους, όπως και για να συμμετέχουν σε σχολικούς αγώνες. Δεν έχουν, όμως, δικαίωμα να δίνουν πιστοποιητικά που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από αθλητές για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.
Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει αθλητιατρική κάλυψη, προκειμένου να προστατεύεται η υγεία των αθλητών. Αυτό επιτυγχάνεται με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας και με τη θεσμοθέτηση της Κάρτας Υγείας Αθλητή. Μακροπρόθεσμα πρέπει να αποτελεί στόχο η δημιουργία ενός εξειδικευμένου αθλητιατρικού κέντρου, καθώς και η υποχρεωτική ασφάλιση των ερασιτεχνών αθλητών.
Παρά την επισήμανση, δεν υλοποιήθηκε ακόμα κάτι. Έπειτα υπάρχει και η πρόταση για ύπαρξη απινιδωτών σε κάθε αθλητικό χώρο. Στην Καλαμάτα υπάρχει μόνο στο ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου στην παραλία και στο Ενωσιακό Κέντρο του γηπέδου στον Κορδία.
Στον μεν πρώτο αθλητικό χώρο, το ιατρείο ανοίγει μόνο όταν γίνονται αγώνες, ενώ στον Κορδία δε γνωρίζουν την ύπαρξη του απινιδωτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν γίνονται αγώνες, δεν έχω δει το γιατρό που υπάρχει εκεί με τη βαλίτσα του απινιδωτή, ο οποίος, σημειωτέον, δεν προλαβαίνει μοιραίες καταστάσεις μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις κερκίδες.
Μια πρόσφατη έρευνα από Αμερικανούς και Ιταλούς γιατρούς έχει προσθέσει σημαντικά νέα στοιχεία αναφορικά με τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα των εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών.
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι απλοί άνθρωποι, όταν εκπαιδευτούν, είναι σε θέση να χειρίζονται με ασφάλεια τους εξωτερικούς αυτόματους απινιδωτές σε δημόσιους χώρους. Το αποτέλεσμα είναι να προσφέρουν αποτελεσματική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε θύματα καρδιακής ανακοπής, σώζοντας ζωές και μειώνοντας αναπηρίες λόγω υποξίας του εγκεφάλου σε αυτούς που επιβιώνουν».
Τέλος, ο κ. Ψυχογιάννης αναφέρθηκε στην ανυπαρξία ελέγχων για φαρμακοδιέγερση των αθλητών σε κάθε μορφής άθλημα.
Κλείνοντας το θέμα, περίπου στις 7.00 το απόγευμα, ο καιρός εξακολουθούσε στην Καλαμάτα να είναι μουντός και βαρύς. Ίσως δεν μπορούσε να κατανοήσει το χαμό του νεαρού Σωτήρη Νικολακόπουλου…
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Άρχισε η ηχογράφηση των συνεδριάσεων των δικαστηρίων 
Κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφτηκε χθες το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, μαζί με υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας, προκειμένου να προετοιμάσουν τα ακροατήρια των δικαστηρίων για την πιλοτική εφαρμογή της ηχογράφησης των συνεδριάσεων.
Οι μικροφωνικές εγκαταστάθηκαν σε όλες τις αίθουσες και χθες δοκιμαστικά έγινε η ηχογράφηση της συνεδρίασης του πολιτικού τμήματος του Εφετείου Καλαμάτας. Σήμερα, επίσης δοκιμαστικά, θα γίνει ηχογράφηση της συνεδρίασης του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας.
Στόχος είναι ηχογραφούνται όλες οι συνεδριάσεις, ενώ εκτιμάται ότι από τον Οκτώβριο θα ηχογραφούνται και οι ποινικές υποθέσεις του Εφετείου.
Β.Β.

***  Πλακώθηκαν για τα μάτια ανήλικης Βουλγάρας 
Σύρραξη αλλοδαπών σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας για τα μάτια μιας ανήλικης στους Γαργαλιάνους!
Λίγο μετά τις 9.30μμ στο Πάρκο των Γαργαλιάνων φέρονται να πήγαν με άγριες διαθέσεις Πακιστανοί και μετά από έντονη λογομαχία που είχαν με Βούλγαρους που ήταν εκείνη τη στιγμή στο Πάρκο, πιάστηκαν στα χέρια και έπεσε ξύλο. Αιτία;
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξύλο έπεσε για τα μάτια μιας ανήλικης Βουλγάρας η οποία φέρεται είτε να διατηρεί δεσμό με έναν εκ των Πακιστανών είτε Πακιστανός επιθυμεί σφόδρα να συνάψει σχέση μαζί της!
Οι συγγενείς και λοιποί ομοεθνείς της ανήλικης όμως δε θέλουν το κορίτσι να έχει σχέση με Πακιστανό και οι Πακιστανοί έκαναν «ντου» στους Βούλγαρους επειδή, ακριβώς, δε θέλουν να έχει σχέση η ανήλικη με τον Πακιστανό!
Η σύρραξη διεκόπη από άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και μάλιστα προχώρησαν σε προσαγωγές.
Δύο από τους Πακιστανούς συνελήφθησαν, ένας 30χρονος και ένας 24χρονος.

***  Τρεις επιχειρήσεις στην Καλαμάτα που χτυπήθηκαν αλύπητα από τη μανία του νερού και της λάσπης 
Από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι σήμερα έχουμε γράψει για εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα που υπέστησαν τεράστιες ζημιές λόγω των πλημμυρών, αλλά χωρίς αμφιβολία αρνητικό ρεκόρ κατέγραψαν τρεις επιχειρήσεις στην οδό Ναυαρίνου και ειδικότερα το ξενοδοχείο Horizon Blu, το καφέ- εστιατόριο «Τριλογία», καθώς και το μπαρ Le Jardin.

Χθες το πρωί βρεθήκαμε στα τρία αυτά σημεία, που μεταξύ τους απέχουν ελάχιστα μέτρα. Τι έφταιξε; Τι μπορεί να αλλάξει για να μην ξανασυμβεί αυτή η καταστροφή; Πότε θα μπορέσουν αυτές οι επιχειρήσεις να «ξανασταθούν στα πόδια τους»;
  Horizon Blu
Στη αρχή μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Horizon Blu, Θοδωρή Παπαθεοδωρίδη. Όπως μας είπε, την ώρα της καταστροφής ήταν «λες και όλα τα νερά και μπάζα της πόλης συγκεντρώθηκαν σε εκείνο το σημείο». Βέβαια, σχολίασε, κάθε φορά που βρέχει παρατηρείται πρόβλημα στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Καρακούση, αλλά αυτό που συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη δεν έχει προηγούμενο.

Στον ίδιο φοβερή εντύπωση προκάλεσε ο όγκος του νερού και των φερτών αντικειμένων, που «έπνιξαν» την περιοχή.
Όσο για τις ζημιές στο ξενοδοχείο, ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, ενώ λόγω της κατάστασης η επιχείρηση έμεινε για 10 μέρες κλειστή.

Κλείνοντας, τόνισε είναι ότι, ενώ η πόλη έχει αλλάξει, δεν έχουν αλλάξει οι υποδομές της. Έτσι, τίθεται ζήτημα αν με τις παλιές υποδομές που διαθέτει η Καλαμάτα μπορεί να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα.
  «Τριλογία»
Από την «Τριλογία» μας μίλησε ο ιδιοκτήτης Γιώργος Πανταζής, λέγοντας πως καταστράφηκε όλος ο εξοπλισμός του καταστήματος που ήταν στο υπόγειο και έτσι οι ζημιές ξεπερνούν τα 150.000, αφού εκεί ήταν ψυγεία, κουζίνες, καθώς και άλλα μηχανήματα. Απόλυτη καταστροφή προκλήθηκε και στις ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία.
Από εκείνη την ημέρα και μετά το κατάστημα δεν έχει ανοίξει, παρά μόνο για κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις που ήταν αδύνατο να μη γίνουν. Στόχος, όπως μας είπε, είναι να ανοίξουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, χωρίς όμως να είναι σίγουρο.
Σχετικά με τους αρμοδίους που πέρασαν από εκεί, σχολίασε ότι, δυστυχώς, δεν εμφανίστηκε κανείς, αν και δεν περίμενε να πάει κάποιος.
Ρωτώντας τον για τυχόν αποζημίωση, μας είπε ότι ακούγονται διάφορα, αλλά ο ίδιος περιμένει επίσημη ανακοίνωση.

Στο γιατί μπορεί να συνέβη αυτό, υποστήριξε ότι επηρέασε την κατάσταση το ρέμα «Κερεζένια» που ξεχείλισε, αλλά το νερό έφτασε και από άλλα σημεία, ενώ σχετικά με το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, είπε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα και ένα κλιμάκιο να κάνει έλεγχο σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν. Να βρουν την αιτία του κακού κι αν υπάρχει παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι σε ρέματα και να δοθεί λύση, αφού ο χειμώνας είναι όλος μπροστά μας.
Φεύγοντας εξέφρασε ένα παράπονο προς το Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και ειδικότερα για τον πρόεδρο, που «ενώ ξεκίνησε τόσο φιλόδοξα και ζωντανά, όλες αυτές τις μέρες των καταστροφών δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα κατάστημα που υπέστη ζημιές».
  Le Jardin
Το Le Jardin, όπως μας είπε ο Γιώργος Κακοτυλημένος, σύμφωνα και με επίσημο πόρισμα, έπαθε ολική καταστροφή, με τις ζημιές να υπολογίζονται γύρω στα 100.000 ευρώ. Μάλιστα, ακόμα δεν έχουν σταματήσει να καθαρίζουν και να απομακρύνουν εξοπλισμό από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο αυτό συνέβη γιατί δεν έχουν γίνει ποτέ αντιπλημμυρικά έργα, ενώ τα ρέματα που υπάρχουν περιμετρικά του καταστήματός του δεν έχουν καθαριστεί, όπως και τα φρεάτια.

Όσο για τους φορείς, μας είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κανένας και τουλάχιστον ελπίζουν σε κάποια μικρή αποζημίωση, αλλά χωρίς να ξέρει κάτι επίσημα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Το μπάσκετ ενώνει, στο ίδιο τραπέζι «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι»
Με αφορμή την κοινή τους παρουσία στη Βαρκελώνη για το διαφημιστικό της Euroleague η ελληνική παρέα με τους Μπουρούση, Σπανούλη, Πρίντεζη, Χαραλαμπόπουλο, Βενζέκοφ, Σλούκα και Περπέρογλου έκατσε στο ίδιο τραπέζι.
Αποδεικτικό... στοιχείο η φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο Στράτος Περπέρογλου και ο Κώστας Σλούκα με σχόλιο «ελληνική επανένωση»!  Newsroom ΔΟΛ

*** Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη, 2-1 τον Αστέρα    Στην 4η αγωνιστική   στη Super League.
Διαιτητής: Αλ.Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Μπέρτος - Τζαβέλλας, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκες, Μυστακίδης
Κόκκινη: 45΄ Μπέρτος (δεύτερη κίτρινη)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Γιαννούλης, Σέφι, Κουρμπέλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (83΄ Χαμντανί), Τσιλιανίδης (46΄ Ιγκόρ Σίλβα), Φαρίνια (72΄ Μάσα), Καλτσάς, Ιωαννίδης.
ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Κρέσπο (46΄ Κίτσιου), Λέο Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Κάνιας, Σακχόφ, Μπίσεσβαρ (88΄ Περέιρα), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (77΄ Μυστακίδης), Κουλούρης.
~* Με δύο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη (22΄, 24΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» . , μείωσε ο Ιωαννίδης στο 62΄ με πέναλτι.
~ Για τους γηπεδούχους, που έμειναν με 10 παίκτες από το 45΄ λόγω της αποβολής του Μανόλη Μπέρτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα,...

~** Αποτελέσματα και πρόγραμμα:Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2
(5΄ Σοτζαέϊ, 16΄ Ροσβάνης) 
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2
(18΄,26΄ Μανούσος, 34΄ Γ.Γιακουμάκης - 38΄ Καραχάλιος, 72΄ Π. Γιακουμάκης)
Βέροια-ΑΕΚ 0-2
(19΄ Μπακασέτας, 87΄ Βάργκας)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
(38΄,75΄ Μπεργκ, 54΄ Λουντ, 88΄ Λέτο
 Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-2
(12΄ Μ.Ροντρίγκες, 90΄+3 Ουάρντα)
Κέρκυρα-ΑΕΛ 2-0
(24΄ Ντουαλά, 39΄ Επστάιν)         
Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2
(5΄ Περόνε - 51΄πεν. Ντομίνγκες, 75΄ Ιντέγε)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2
(62΄πεν. Ιωαννίδης - 22΄,24΄ Κουλούρης)

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

  ~ Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-08-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-.-  

~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Σεπτεμβρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/10-11-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-09-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-10-2016.html .-
~
  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της εςνημέρωσης   Σάββατο  17  Σεπτεμβρίου  2016 : Επιστροφή από Ι. Προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 11  Σεπτεμβρίου  έως 17 /09 /2016 ..... Φωτογραφίες φωτογραφίσεις  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-17-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-18-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-19-2016.html  .-

Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4991  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3101  video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3099  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 191     βίντεο   .-  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
  και

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: