Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 23  Νοεμβρίου 2016 :
~


Περὶ ἀνεξικακίας...
Ὅσο φέρνουμε διαρκῶς στὸ νοῦ μας τὰ κακὰ ποὺ τυχόν μας προξένησαν οἱ ἀδελφοί μας, ἔλεγε ὁ Ὅσιος Μακάριος, τόσο ἀπομακρύνουμε τὸν Θεὸ ἀπ᾿ αὐτόν. Ὅταν τὰ λησμονοῦμε παρευθύς, δὲν τολμοῦν οἱ δαίμονες νὰ μᾶς πειράξουν.
Γεροντικόν
~ 23 Νοεμβρίου
Οσίων Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου (1) (†394), Γρηγορίου επισκόπου (2)Ακραγαντίνων (Σικελίας), Ελένος επισκόπου Ταρσού, Ισχυρίωνος επισκόπου και Σισσινίου ομολογητού († γ΄αι.). Μάρτυρος Μερόπης. Μητροφάνους (Μακαρίου ) ιεράρχου (†1703) και Αλεξάνδρου δουκός, των Ρώσων. Διονυσίου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του «Σοφού».
(1)Ο άγιος Αμφιλόχιος καταγόταν από την Καππαδοκία. Έζησε την εποχή των αυτοκρατόρων Ουαλεντιανου Α`, Ουαλέντος και Θεοδοσίου Α` του Μεγάλου. Το 344 χειροτονήθηκε επίσκοπος Ικονίου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε με σύνεση και αρετή. Δίδασκε την ορθή πίστη, όταν αυτή απειλείτο από τις αιρετικές κακοδοξίες του Μακεδόνιου και του Άρειου. Υπήρξε ένας από τους πατέρες που συγκρότησαν το 381 στην Κωνσταντινούπολη την Β` Οικουμενική Σύνοδο, η οποία καταδίκασε τις παραπάνω κακοδοξίες. Αφού αγωνίστηκε για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας απεβίωσε ειρηνικά το 394. (2 )Ο άγιος Γρηγόριος έζησε στην εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Β` του Ρινότμητου. Γεννήθηκε στον Ακράγαντα της Σικελίας από θεοσεβείς ανθρώπους, τον Χαρίτωνα και τη Θεοδότη. Βαπτίστηκε και έλαβε το αξίωμα του αναγνώστη από τον επίσκοπο Ποταμίωνα. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Μακάριο στα Ιεροσόλυμα, όπου είχε πάει για προσκύνημα. Μετά από μεγάλη αναζήτηση επέστρεψε στον Ακράγαντα, όπου χειροτονήθηκε επίσκοπος. Απομακρύνθηκε όμως από το αξίωμά του λόγω των συκοφαντιών δύο ανάξιων κληρικών. Ύστερα από δύο χρόνια επανήλθε στο αξίωμά του δικαιωμένος. Απεβίωσε ειρηνικά σε βαθύ γήρας.  ~
Σήμερα 23/11/2016 εορτάζουν:
Άγιος Αμφιλόχιος Επίσκοπος Ικονίου, Άγιος Γρηγόριος επίσκοπος Ακραγαντίνων, Όσιος Ισχυρίων ο Επίσκοπος, Άγιος Ελένος επίσκοπος Ταρσού
~   Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
~   Σοφίας τὴν ἔλλαψιν ὡς καθαρὸς μυηθείς, δογμάτων ὀρθότητος φωτοειδεὶς ἀστραπὰς ἐκλάμπεις τοῖς πέρασι· σὺ γὰρ τὴν ἐν Τριάδι ὁμοούσιον φύσιν ἐκήρυξας, ἀσυγχύτως καθελῶν τὰς αἱρέσεις. Διό σε, ἱεράρχα Ἀμφιλόχιε, Χριστὸς ἐδόξασε.
~*  Απολυτίκιο Άγ. Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου - 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/QbnCP4g3Uuc  .-

~
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
 
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
 
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
~
*** Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Λωζάννη, λέει το ΥΠΕΞ
Μετά την αρχική σύγχυσηΑπαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Λωζάννη, λέει το ΥΠΕΞ Η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
~  Με δήλωση -αργά το βράδυ της Τρίτης- το ΥΠΕΞ καταδίκασε τις νέες δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Νωρίτερα, για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει άγνοια, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, απαντώντας ότι «δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες».
Και συμπλήρωσε: «στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ' επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας».
Ωστόσο, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, είχε πει:
«Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του Τούρκου προέδρου. Υπάρχει ένα δημοσίευμα, ανεπιβεβαίωτο. Και με αυτήν την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας σε ό,τι αφορά την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι γνωστή.»
Στο θέμα παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε: «Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε, δεν άκουσε, δεn διάβασε τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε… »

Newsroom ΔΟΛ

***  Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη: Το νέο… σήριαλ για τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας 
Μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου του «Μορέα» αναμένεται να πληκτρολογήσουμε χιλιάδες λέξεων για την απόληξη της Ολυμπίας Οδού, αλλά και για το έργο Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη.
Κι αυτό γιατί, μετά τις δηλώσεις των υπουργών Σπίρτζη και Χαρίτση το προηγούμενο Σάββατο, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του περιμετρικού της πόλης, χθες πήραν σειρά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης και ο… συνήθης ύποπτος δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Το περασμένο Σάββατο ο κ. Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου ότι είχε εκπονηθεί μια μελέτη που προέβλεπε ένα φαραωνικό έργο, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, με υπερβολικές διατομές. Σημείωσε ότι «πρέπει να έχουμε μια ιεράρχηση στους στόχους και στα έργα και στο μέγεθός τους, που να ικανοποιούν, να υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής αλλά να μη  σπαταλώνται πόροι, ειδικά την περίοδο της κρίσης, που είναι πολύ χρήσιμοι για να πληρωθούν βασικές υποδομές της χώρας, που συμβάλλουν στην παραγωγική της ανασυγκρότηση. Θεωρώ ότι η νέα χάραξη θα είναι ένα φαραωνικό έργο».
Πρόσθεσε δε, ότι και η μελέτη που γίνεται τώρα, από τον Μορέα, θα προβλέπει τμήματα με νέα χάραξη αλλά και τμήματα που θα ακολουθούν τον υφιστάμενο δρόμο, «που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θα γλιτώσουμε εκατομμύρια ευρώ και από απαλλοτριώσεις και από πρόδρομες εργασίες».
Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε από την πλευρά του ότι όσα έγιναν στο παρελθόν με τις συμβάσεις παραχώρησης, από τις οποίες και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου ζημιώθηκαν και τα έργα δεν προχώρησαν, πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για το πώς θα πάμε παρακάτω, τονίζοντας ότι «για την υλοποίηση τέτοιων έργων δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με λογικές υποσχέσεων, ταξίματος, λογικές που δε βάζουν μπροστά την ανάγκη ενός συνολικού σχεδιασμού».
Ανέφερε λοιπόν, ότι όταν ο Μορέας εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και «ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των μελετών, που ήδη ολοκληρώνονται, και τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, θα μπορέσουμε μετά με όρους πραγματικούς, όχι με όρους υποσχέσεων, όπως έγινε στην προεκλογική περίοδο στις αρχές του 2015, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης».
Χθες το μεσημέρι ο κ. Μάκαρης, ερωτώμενος για το ίδιο θέμα, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι (σ.σ. εννοώντας τη μελέτη του Μορέα), να υπάρξει κοστολόγηση των προτάσεων και από εκεί και πέρα να αποφασιστεί η πολιτική που θα ακολουθηθεί.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε την πάγια θέση του Δήμου Καλαμάτας για την παραλιακή χάραξη, αφού έτσι θα αναδειχτεί και η Δυτική Παραλία, μια περιοχή μήκους 6 χιλιομέτρων. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα περιμένει και τη μελέτη του Μορέα και μετά να υπάρξει μια δημόσια διαβούλευση με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Διπλό χτύπημα διαρρηκτών μέσα σε λίγα μέτρα στην Καλαμάτα 
Έκλεψαν μέχρι και ψάρια!
Καθημερινό πλέον έχει γίνει το φαινόμενο με διαρρήκτες να μπαίνουν σε σπίτια και καταστήματα, κυρίως τις βραδινές ώρες. Τα ξημερώματα της Τρίτης, λοιπόν, ήταν η σειρά της οδού Λυκούργου στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα, σημειώθηκε διάρρηξη σε ιχθυοπωλείο που βρίσκεται επί της οδού και, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, οι ληστές είχαν θράσος, αφού κάθε βράδυ αφήνει στο κατάστημα αρκετά φώτα αναμμένα.
Η είσοδος των εισβολέων έγινε από την κεντρική είσοδο, την οποία κατάφεραν να παραβιάσουν. Στη συνέχεια πήγαν στην ταμειακή μηχανή, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, όπως και από συρτάρι δίπλα σε αυτή.

Από ό,τι φάνηκε, όμως, τα χρήματα δεν ήταν αρκετά και έτσι από τα ψυγεία του ιχθυοπωλείου έκλεψαν γύρω στα 15 κιλά ψαριών, τα οποία και ξεδιάλεξαν, αφού μάλλον ήξεραν να ξεχωρίζουν τα ακριβά!
  Συνέχισαν σε καφενείο
Πιθανότητα οι ίδιοι ληστές μπήκαν και σε καφενείο, μερικά μέτρα πιο κάτω, απέναντι από το Πάρκο του Λιμενικού, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφού δηλαδή παραβίασαν την κλειδαριά της κυρίας εισόδου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, η είσοδος έγινε στο διάστημα από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί. Από εκεί πήραν χρήματα, αλλά και κάποια είδη.

Μάλιστα, αντικείμενα, όπως κλειδιά αλλά και κέρματα αξίας μικρότερης των 5 λεπτών, τα πέταξαν στον αύλειο χώρο γειτονικού κτηρίου, ενώ έκλεψαν κι ένα κλειδί αυτοκινήτου.

Έτσι ο ιδιοκτήτης του καφενείου δεν μπορεί να μετακινήσει το όχημά του.
Τα παραπάνω περιστατικά είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί καθημερινά στην πόλη, με την Αστυνομία να προσπαθεί να βάλει μια τάξη και τους πολίτες να νοιώθουν αφημένοι στο έλεος των διαρρηκτών.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Επιβαρύνσεις που αγγίζουν το 80% θα κληθούν να πληρώσουν επαγγελματίες από το νέο έτος 
Καθεστώς απόλυτης ομηρίας θα ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες από την αρχή του καινούριου έτους με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού.
Σε πολλά ζητήματα για τα νέα δεδομένα του ασφαλιστικού ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, ενώ, όπως τόνισε μιλώντας στο «Θ» ο φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, οι επιβαρύνσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό για το 2017 φθάνουν στο 80% του εισοδήματος.
Σημείωσε δε, ότι επικρατεί πλήρης αβεβαιότητα για τον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2017, ενώ παίζουν διάφορα σενάρια όπως:
-να καταβληθούν οι εισφορές με βάση τα κέρδη που έχουν δηλώσει οι επαγγελματίες το 2015
-να συνεχίσουν να καταβάλλουν όπως παλιά τα δίμηνα του ΟΑΕΕ και όταν εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις τον Ιούλιο του 2017 για το 2016, να γίνει η εκκαθάριση και ανάλογα να πληρώσουν παραπάνω. Αν πρέπει να δώσουν λιγότερα, να συμψηφισθούν με επόμενες καταβολές εισφορών.
  Πολλά ερωτήματα
Από όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, γεννώνται πολλά ερωτήματα και ο κ. Κρανιώτης παρατήρησε: «Τι γίνεται, σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία, αν προκύψουν λογιστικές διαφορές, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα καθαρά κέρδη; Πράγμα που στέκει λόγω παραβάσεων κ.λπ. Τότε, δηλαδή, ο επιχειρηματίας θα κληθεί και από το ασφαλιστικό του ταμείο να πληρώσει τις διαφορές; Με λίγα λόγια, η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με ένα μέγεθος που δεν είναι σταθερό, “τα καθαρά κέρδη” μιας επιχείρησης, καθιστά όμηρο τον επιχειρηματία στις διαθέσεις της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι προφανές ότι χτίζεται ένα πλαίσιο ομηρίας των επιχειρήσεων με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα, τόσο για τη βιωσιμότητά τους όσο και για τις εισπράξεις των ασφαλιστικών οφειλών».
  Ποιοι πλήττονται
Παράλληλα, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και ενώ πολλοί φορολογούμενοι που είχαν βγάλει «μπλοκάκι» για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους τρέχουν τώρα να προλάβουν να κάνουν διακοπή στην εφορία, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει δώσει απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες, όπως:
-Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους μετά το 1993; Χιλιάδες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ με πλήρη ασφάλιση (25 ένσημα το μήνα) είχαν πάρει απαλλαγή από το ασφαλιστικό τους ταμείο και είχαν ανοίξει κάποια επιχείρηση για να ενισχύσουν το εισόδημά τους. «Όλοι αυτοί με το νέο νόμο καλούνται από 1/1/2017 να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές υποχρεωτικά στο ασφαλιστικό τους ταμείο, καθώς πλέον δεν παίρνουν απαλλαγή. Πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν ενημέρωση, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεων, όταν εντοπιστούν από τις φορολογικές τους δηλώσεις. Μέχρι τότε, όμως, δε θα έχουν πληρώσει τίποτα, οπότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναδρομικές αξιώσεις», σημείωσε ο κ. Κρανιώτης.
-Τι θα γίνει με αυτούς που έχουν μπλοκάκι;
Ο νόμος προβλέπει ότι όσοι έχουν μπλοκάκι μπορούν να αντιμετωπισθούν ως μισθωτοί, αν έχουν μέχρι 3 εργοδότες το χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν χρήση του αφορολόγητου στην εφορία. Στα ασφαλιστικά ο νόμος ορίζει ότι, όποιος έχει μέχρι 2 εργοδότες, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως μισθωτός. Δηλαδή, αντί για 26,95%, θα πληρώνει μόνο το 9% ως εργαζόμενος και τα υπόλοιπα θα τα καταβάλλει ο εργοδότης. Τι θα γίνει, όμως, αν κατά τη διάρκεια του χρόνου εκδώσει κάποιο τιμολόγιο και σε τρίτο εργοδότη; Θα του ζητηθεί να καταβάλλει μόνος του εισφορές, το 26,95%, και θα επιστραφούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που του πλήρωναν τις εισφορές; Επίσης, στην αντίθετη περίπτωση, αν έχει τρεις εργοδότες και χάσει τον έναν, θα ζητούνται αναδρομικά χρήματα από τις άλλες δύο επιχειρήσεις; Επίσης, πόσο εύκολα θα δεχτούν οι συνεργαζόμενοι εργοδότες να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές; Θα το δεχτούν ή θα τις αφαιρούν από αυτόν που κόβει το τιμολόγιο;», αναρωτήθηκε.
-Τι θα γίνει με τα μέλη του Δ.Σ. που είναι και μέτοχοι εταιρειών;
Γιατί αν το μέρισμα ληφθεί ως εισόδημα, θα πρέπει να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, οπότε οι σημερινοί μέτοχοι θα επιλέξουν να γεμίσουν τα Δ.Σ. με μέλη που δεν είναι ταυτόχρονα μέτοχοι.
-Τι θα γίνει με τους διαχειριστές των ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών που είναι ταυτόχρονα μέτοχοι;
Οι επιβαρύνσεις πλέον για τους ελεύθερους επαγγελματίες με καθαρά κέρδη άνω των 30.000 – 40.000 ευρώ θα είναι αρκετά μεγάλες και θα φθάνουν στο 80% του εισοδήματος.
Τα δε μεσαία και μεγάλα εισοδήματα πλήττονται καίρια και ελάφρυνση θα έχουν όσοι δηλώνουν ζημιά και κέρδη μέχρι 10.000 ευρώ.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 23/11/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις, κυρίως τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Η ώρα έχει αλλάξει… 
Η χειμερινή ώρα ισχύει για όλους, εκτός του ρολογιού στον πεζόδρομο της Αριστομένους!   Ω. 

*** Ο εμπορικός κόσμος της Καλαμάτας… σηκώνει τα μανίκια ενάντια στην κρίση 
Τα θέματα που… καίνε το λιανικό εμπόριο συζήτησε σε ειδική διευρυμένη συνεδρίαση η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και μεταξύ των παρευρισκόμενων προσκεκλημένων ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη.
Πέρα από το ζοφερό τοπίο που χαρακτηρίζει τον κλάδο, υπήρξαν και "φωτεινές" εξαγγελίες κατά τη διάρκειά της. Σε δηλώσεις της στο "Θάρρος" η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, τόνισε ότι υπάρχουν εξελίξεις και κυβερνητικές πρωτοβουλίες που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ειδικότερα, για τα προβλήματα που υπάρχουν με το ασφαλιστικό των εμπόρων, η κα Ψηλάκη σχολίασε ότι υπάρχουν "καλά νέα". Έτσι, τα χρέη μέχρι το ύψος των 20.000 ευρώ παγώνουν και ανακεφαλαιώνονται, ενώ η φορολόγηση θα γίνεται πλέον με βάση τα κέρδη. "Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα αναλογικό σύστημα, αφού θα υπάρχουν επαγγελματίες που θα πληρώνουν ελάχιστα για τα χρέη τους ή, τέλος πάντων, όσα μπορούν. Για όσους οφείλουν πλέον των 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλουν το επιπλέον ποσό και να μπουν στην πρώτη ρύθμιση».
Για το θέμα των δανείων κάθε μορφής η ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους, θα προσφέρουν δωρεάν πληροφόρηση με ειδικό διαπραγματευτή, ώστε να φτάνουν οι έμποροι σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Στην ατομική διαπραγμάτευση που θα γίνεται με κάθε οφειλέτη, θα υπάρχει απαλλαγή από τους τόκους και το καθαρό ποσό που θα οφείλεται, θα καταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του δανειολήπτη.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας πρόσθεσε ότι αποτέλεσε κοινό τόπο όλων των συλλόγων ότι οι δύο περίοδοι των ενδιάμεσων εκπτώσεων αποδείχτηκε ότι δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης και θα αντικατασταθούν με το παλιό σύστημα των δύο ετήσιων προσφορών, ώστε να υπάρχουν πραγματικές εκπτώσεις. Στη συνεδρίαση κατατέθηκε και η άποψη ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δε βοηθά τον κλάδο κι έτσι θα πρέπει να περιοριστεί σε δύο το χρόνο.
Τέλος, έγινε αναφορά στην πολιτική των open malls, τα οποία λειτουργούν σε έξι ελληνικές πόλεις και σκοπός είναι να διευρυνθούν. Οι πόλεις είναι η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και η Αλεξανδρούπολη και για την κατασκευή των open mall διατέθηκαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια.
Τα open malls είναι η απάντηση στους μεγάλους του εμπορίου και οι εμπορικοί σύλλογοι θέλουν χρηματοδότηση, προκειμένου να στήσουν τα δικά τους ανοικτά εμπορικά κέντρα. Προϋπόθεση για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου αποτελεί το ποσοστό των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και η χιλιομετρική απόσταση της οριοθετημένης περιοχής, η οποία θα οριστεί ως περιοχή «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου». Ο οριοθετημένος χώρος του «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) η συνολική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1Km2.
Για να κατασκευαστούν θα πρέπει να συμβληθούν τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις. Όλα τα καταστήματα, όσο διαφορετικά και αν είναι, θα διαθέτουν κοινή βιτρίνα. Επίσης, θα διαθέτουν κοινή πολιτική βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί μία ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή, ενώ θα διαθέτουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Μόνο ντροπή 
Άκρως απαράδεκτη είναι η εικόνα γύρω από το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ιστορικό Κέντρο. Κυριακή μεσημέρι ο χώρος ήταν γεμάτος σκουπίδια, ενώ οι ακαθαρσίες από τα περιστέρια είχαν σχηματίσει βουνά στις άκρες του τοίχου.
Ακόμα κι η κάμερα ασφαλείας που υπάρχει στο πλάι σε λίγο δε θα φαίνεται από τις κοτσιλιές!
Είναι μια περιοχή που επισκέπτονται Έλληνες και ξένοι τουρίστες και ντρέπεσαι να βλέπεις τι αντικρίζουν τα μάτια τους…
Προφανώς οι αρμόδιοι, περνώντας από την περιοχή, είτε κοιτούν ψηλά τον ουρανό είτε έχουν πάθει ανοσία!   Β.Β. 

*** Κατά τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός στη Ναυαρίνου 
Από την Κυριακή είχε φθάσει στην εφημερίδα φωτογραφία από καρτοτηλέφωνο που «σωριάστηκε» στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, στο ύψος της οδού Μεσογείων.
Όπως μας είχε γράψει ο αναγνώστης, ήταν θέμα τύχης που δεν τραυματίστηκε αυτός ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του, αφού όταν το καρτοτηλέφωνο έγινε ένα με το έδαφος, μόλις είχε περάσει από μπροστά. Μάλιστα, αυτό έπεσε από τη μεριά του πεζοδρομίου.
Κι αφού, λοιπόν, είμαστε τυχεροί που δε χτύπησε κανείς από το σάπιο καρτοτηλέφωνο, φτάσαμε στην Τρίτη και αυτό παραμένει εκεί.
Άραγε, ποιος πρέπει να το απομακρύνει και πότε θα γίνει αυτό;
Καλό θα είναι οι υπεύθυνοι, πάντως, να ελέγξουν και τις υπόλοιπες κατασκευές, αφού η σκουριά έχει «φάει» κι άλλα σίδερα στην παραλία.
Π.Μπ. 

***  Μετακομίσεις, κατεδαφίσεις… 
Σενάρια, φήμες, κουβέντες καφενείου, μπορείτε να τις πείτε όπως θέλετε. Όμως, αυτές επιμένουν. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Νάντια Γιαννακοπούλου, φαίνεται να μετακομίζει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Αν δώσει κανείς τροφή και στον κεντρικό σχεδιασμό για μέτωπο Μητσοτάκη- Βενιζέλου- Θεοδωράκη, τότε μια χαρά… δένει η ιστορία και με τη Νάντια, καθότι γνήσια Βενιζελικιά.   Α.Π.  

***  Τσιγγάνικη βεντέτα στα δικαστήρια της Καλαμάτας 
Αθώα κρίθηκαν χθες σε δεύτερο βαθμό τρία αδέλφια τσιγγάνοι, οι οποίοι είχαν καταδικασθεί σε κάθειρξη 8,5 ετών έκαστος για ληστεία σε βάρος ξαδέλφου τους.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξετύλιξε ένα κουβάρι τσιγγάνικης βεντέτας, με το θύμα να κάνει λόγο για εκδίκηση από την πλευρά των κατηγορουμένων, για μια ιστορία που ξεκίνησε από παλιά για μια ανιψιά του, την οποία έκλεψε ένας από τα 3 αδέλφια.
Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είναι ψέματα τα περί απειλών και ξυλοδαρμών.
Ακόμα και χθες, όμως, λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία και να οδηγηθούν όλοι στο Τμήμα.
  Βεντέτα
Το θύμα και μηνυτής κατέθεσε ότι το Μάρτιο του 2010, μαζί με την 5χρονη κόρη του, πήγαιναν με το αυτοκίνητο στη Μεσσήνη. Στην οδό Καπετάν Κρόμπα τούς περίμεναν τα τρία αδέλφια με ένα φορτηγάκι. Κατέθεσε ότι ο ένας κατηγορούμενος τον απείλησε με καραμπίνα, ότι θα σκοτώσει την 5χρονη, αν δεν τους δώσει λεφτά. Ήρθαν στα χέρια, ενώ ενεπλάκη και ο δεύτερος αδελφός. Τελικά, τους έδωσε 870 ευρώ και έφυγαν.
Το θύμα είπε, επίσης, ότι ακόμα και χθες τον απείλησαν, καθώς και ότι τον ανάγκασαν προ καιρού να πάει στο Ειρηνοδικείο και να υπογράψει χαρτί συμβιβασμού, παρά τη θέλησή του.
Στις απολογίες τους, οι τρεις κατηγορούμενοι είπαν ότι ποτέ δεν τον λήστεψαν, ότι αυτός έχει πρόβλημα και συνεχώς τους δημιουργεί προβλήματα. Μάλιστα, κατέθεσαν ότι και πριν από το χθεσινό δικαστήριο τους ζήτησε χρήματα για να μην καταθέσει.
Τελικά, το δικαστήριο τους απάλλαξε από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τελευταίες παραστάσεις για «Cabaret» του Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος 
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τις παραστάσεις του το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ – Μιχάλης Τούμπουρος με το θεατρικό έργο των Τζόε Μάστεροφ και Τζον Κάντερ «Cabaret», στη σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, όπου και από αύριο Τετάρτη 23 έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα δώσει τις τελευταίες.
Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη, στο σκοτάδι ενός υπόγειου Καμπαρέ, παρελαύνει μία σειρά από γοητευτικούς ήρωες. Οι φιγούρες του Καμπαρέ, όλες τους γεμάτες πάθη και αδυναμίες, περιμένουν να συναντήσουν το όνειρό τους, καθώς κινούνται ανάμεσα στα φώτα των προβολέων, τους φρενήρεις χορούς των κονσοματρίς και τους θεατρινίστικους αυτοσχεδιασμούς του κομπέρ. Αν τα όνειρα παραμένουν όνειρα και η ζωή γίνεται εφιάλτης, το ΚΑΜΠΑΡΕ είναι το σκηνικό στο οποίο θα δοθούν απαντήσεις. Με κεντρικά σκηνικά στοιχεία την ατμόσφαιρα του γερμανικού καμπαρέ, τα τραγούδια και το χορό, το έργο κρύβει πίσω από τη μουσική δομή του έναν αυθεντικό προβληματισμό για την πορεία της ανθρώπινης Ιστορίας. Ο ρατσισμός παντός είδους, ο διεθνής χρηματοπιστωτικος φασισμός, ο οικονομικός ναζισμός, ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε «ανώτερους» και «κατώτερους» και το τσαλάκωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ανθεί και σήμερα, στον αιώνα της τεχνολογίας, της πληροφορίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του δήθεν πολιτισμένου κόσμου, και εκδηλώνεται άλλοτε ξεδιάντροπα, άλλοτε καλυμμένος από «αναγκαίες» πολιτικές ή μη αποφάσεις των κάθε είδους «ιθυνόντων» και άλλοτε με την απλή σιωπή.
  Ταυτότητα
Διασκευή - σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Απόδοση στα Ελληνικά: Αντώνης Θεοδώρου
Μουσική διεύθυνση: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Μαρία Λαδά
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Μποτσέα
Φωτογραφίες: Πάνος Λαχανάς
 Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Τάκης Τσαπόγας, Σέφη Κούβελα, Σοφία Δούση, Αναστασία Μαντούκα, Πόπη Χαρίτου, Χρύσα Κότση, Ηλίας Γκιώνης, Έλενα Σκουλαρίκου, Μιμίκα Τάσση, Πάνος Κουραμπάς, Λευτέρης Καρμοίρης, Γεωργία Τσώνη, Χρήστος Τσουμελέας.
Χορεύουν με αλφαβητική σειρά (Dance Studio Μαρίας Λαδά): Ελίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λαδά, Εύα Λυμπέρη, Ηρώ Λυμπέρη, Ερασμία Ξανθοπούλου και Ναυσικά Πέπα-Τριαντάρη.
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή γίνεται στις 9.15 μ.μ. και Σάββατο & Κυριακή στις 8.00 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται κάθε πρωί 10.00 με 1.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ κάθε απόγευμα 6.00 με 9.00 στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα για τις τελευταίες παραστάσεις η κράτηση θέσης στα σημεία προπώλησης είναι απαραίτητη.
Γενική είσοδος 10 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές/μαθητές/ ανέργους/ ΑμΕΑ/πολύτεκνους 8 ευρώ.

***  SZ: Συνάντηση ευρωπαίων - ΔΝΤ την Παρασκευή για την Ελλάδα
Σύνοδος του Washington Group στο ΒερολίνοSZ: Συνάντηση ευρωπαίων - ΔΝΤ την Παρασκευή για την Ελλάδα
~  Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Η γερμανική εφημερίδα δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα θέματα που θα εξεταστούν στη συνάντηση της Παρασκευής, απούσας της ελληνικής πλευράς.
Στη συνάντηση των βασικών πρωταγωνιστών του ελληνικού προγράμματος, γνωστό ως Washington Group, εκτός από τους υπουργούς Οικονομικών, αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Μ.Κερέ και του ESM Κλ.Ρέγκλινγκ.
Βέβαιο θεωρείται, όμως, ότι αναζητείται συμβιβαστική φόρμουλα όσον αφορά τη θέση του ΔΝΤ για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 είτε για περισσότερα μέτρα όσον αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Στόχος είναι να αποδεχτεί το ΔΝΤ αυτή τη γενική δέσμευση και να οριστικοποιήσει την απόφασή του για επιστροφή στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ είναι ένα πολιτικό θέμα και αποτελεί ιδίως για τη γερμανική και την ολλανδική κυβέρνησης απαραίτητο όρο.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η σύσκεψη της Παρασκευής στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Washington Group, δεν είναι έκτακτη και σε αυτή θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της ευρωζώνης και είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος.
Άλλωστε, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε νωρίτερα ότι «υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» προσθέτοντας ότι αυτό «απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές».
«Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
 
***  Ευρωπαϊκή Ένωση ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Γερό "χαστούκι" της Ιταλίας...
 
~  Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα στην Ιταλία που θα κρίνει πολλά όχι μόνο για την πορεία της χώρας αλλά και για την ΕΕ, ο Ματέο Ρέντσι ξεσπά και τα λέει "έξω από τα δόντια"."Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας δημιουργεί προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να συμβεί ότι έγινε με το μεταναστευτικό: μας άφησαν μόνους και οικοδομούν τείχη",  υπογράμμισε σε δηλώσεις του, απαντώντας στα όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με τις χώρες που πρέπει να σεβασθούν, τους κανόνες της Ευρώπης για το δημόσιο έλλειμμα.

***  Μίλησε για ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως! «Μας φοβούνται οι πολιτικοί της χώρας μας»…

~  Μίλησε για ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως! «Μας φοβούνται οι πολιτικοί της χώρας μας»…
 O Μητροπολίτης Άνθιμος πραγματοποίησε στις 21/11 ομιλία στη Θεσσαλονίκη κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητού της Θεολογικής κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη με τίτλο «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;».
Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης είπε ότι «σήμερα η Ορθοδοξία ξέμαθε να διαλέγεται «…με την πόλη, με την πολιτική και τον πολιτισμό»». Αναρωτήθηκε πως «…και η Εκκλησία δεν αισθάνεται πλέον βολικά στην πλατεία. Ποια; η Εκκλησία! που ξεκίνησε όχι από τους δρόμους αλλά κάτω από τους δρόμους, από τις κατακόμβες και μεταμόρφωσε αυτοκρατορίες». Συνεχίζοντας τόνισε πως στην Εκκλησία «…δεν πιστεύουμε ότι η «πραμάτεια» μας στο παζάρι, όντως θα γίνει ανάρπαστη! Αλλά κι αν αποκλεισθούμε από το παζάρι, τότε όπου και να πάμε, εκεί θα στηθεί η λαϊκή αγορά».
Και έφερε τρία παραδείγματα. Σχετικά με τη Σύνοδο της Κρήτης είπε πως «…αν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι η Εκκλησία, υπάρχει στ’ αλήθεια Σύνοδος Επισκόπων που θα επιδιώξει και θα επιτύχει να βλάψει την Εκκλησία; Όποιος πει «ναι», τότε γι’ αυτόν η Εκκλησία δεν είναι ο Χριστός, αλλά ένας ανθρώπινος οργανισμός».
Αναφορικά με την ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης εξέφρασε τον φόβο του λέγοντας: «Όμως αν ερχόμουν, ξέρετε τί θα σας έλεγα; οι Θεσσαλονικείς φοβάστε τους 30 θρακιώτες μουσουλμάνους που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα, όμως εγώ φοβάμαι κάτι άλλο: μην τυχόν αυτά τα παιδιά -που είναι, όπως ήταν κάποτε τα δικά μας κατηχητόπουλα το 1960- χαλάσουν και στη Σχολή και στη Θεσσαλονίκη», όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.
Σχετικά με τους λαθρομετανάστες και την αποδοχή τους εκ μέρους της κοινωνίας αναρωτήθηκε πως «Αφού ξέρουμε ότι υπάρχουν δύο τακτικές, η λογική και η φανατική, γιατί δεν επιλέγουμε την πρώτη;», και τόνισε πως «ξέρουμε ότι η ανθρωπιά πλέον ή εμπνέεται από το Ευαγγέλιο ή απλά δεν υπάρχει. Ή είναι απόρροια -έστω και ασύνειδη- της Ορθόδοξης βιοτής ή είναι απεριόριστη υποκρισία».
Σχετικά με την «αλεπού» της ιστορίας, δηλ. την Εκκλησία είπε: «Ας μη μας λείπει η αυτοσυνειδησία, δεν φτιάξαμε εμείς την Εκκλησία, είναι «Θεού οικοδομή». Ας μη χάνουμε την αυτοεκτίμησή μας, ο Χριστός παραμένει μαζί μας «όλες τις ημέρες της ζωής μας, μέχρι τη συντέλεια των αιώνων». Ο πολύτιμος μαργαρίτης, δεν κάνει να μένει άλλο θαμμένος στη γη. Ας τον βγάλουμε κι ας τον εμπορευτούμε στον πάγκο, στο παζάρι».
Και συνέχισε: «Απαιτούμε τη διόρθωση του μαθήματος των θρησκευτικών, περιφέροντας τις σαγιονάρες των οσίων για προσκύνηση. Θριαμβολογούμε την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας, όταν το Κοινοβούλιο ψήφισε πανηγυρικά το Σύμφωνο Συμβίωσης (και όταν ο Ομπάμα αναφέρθηκε στο γάμο των ομοφυλοφίλων, οι Ορθόδοξοι Έλληνες που ήταν στην κατάμεστη τεράστια αίθουσα του Ιδρύματος Νιάρχου, τον καταχειροκρότησαν). Οι νέοι μας ζητούν ψωμί κι εμείς τους δίνουμε πέτρες. Επιστήμες του αύριο, όπως η Βιολογία και η Γενετική, ζητούν να βάλουμε ηθικά όρια στην έρευνά τους κι εμείς ασχολούμαστε με…προφητείες».
«Κυρίως μας φοβούνται οι πολιτικοί της Χώρας μας, επειδή, όπως ειπώθηκε «γλιστράμε εύκολα». Όταν θίγονται τα προνόμιά μας, επικαλούμαστε το ρόλο του Κλήρου στα 1821. Όταν προτείνεται η αξιολόγησή μας, κραδαίνουμε τα συσσίτια των ενοριών μας. Ενώ υπάρχουν παπάδες που ξημεροβραδιάζονται στους ναούς με το πετραχήλι στο λαιμό, επίσημα προτάσσουμε το κοινωνικό μας έργο».
«Είμαστε αναγκαίοι, αλλά λιγότερο ενδιαφέροντες απ’ όσο νομίζουμε».
Τόνισε, επίσης, πως «…αν δεν σταθούμε έτσι μπροστά στο πονεμένο βογγητό του Σαμαρείτη, θα εκλιπαρούμε την δημόσια υπάρξή μας, μόνο και μόνο ως ανάχωμα, παλαιότερα στον κομμουνισμό και σήμερα στο Ισλάμ».
Και κατέληξε με την ερώτηση: «Αλήθεια, τί αξία έχει, η Θεολογία μας, χωρίς το μυστήριο της σάρκωσης; Τί αξία έχει μια Εκκλησία που θα είναι απόκοσμη, επειδή θα φοβάται μην τυχόν χαρακτηριστεί ως κοσμική;»
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

***  Ελληνορωσική ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ! Η Ελλάδα μπαίνει ΜΠΡΟΣΤΑ...

~ Ελλάδα και Ρωσία θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των φυσικών καταστροφών, μετά από συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο χωρών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με τον Ρώσο υπουργό Πολιτικής Άμυνας και Έκτακτων Αναγκών, Β.Α. Πουχκόφ, υπέγραψαν κείμενο "Διευθέτησης για κοινές δράσεις Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών", και σε δηλώσεις του σημείωσαν ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή  μεταξύ της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και του ρωσικού υπουργείου, με στόχο ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας, πληροφοριών και συντονισμού στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πλημμυρών, σεισμών και πυρκαγιών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι: "Η συμφωνία αυτή που έρχεται στο τέλος του έτους Ελλάδας – Ρωσίας, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ιστορικές σχέσεις φιλίας των δύο χωρών. Η παρουσία εκπροσώπων της ρωσικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, αποτελεί μια διαβεβαίωση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά θα έχουν και μέλλον", ενώ, από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι "η συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων θα συμβάλει στην ποιοτική προώθηση της ασφάλειας στην ζωή των Ελλήνων και Ρώσων πολιτών".

***  "Τρέχουν" οι εξελίξεις! Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν...

~ Στον απόηχο του "ναυαγίου" των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αναμένεται να συναντηθούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρ.Τ. Ερντογάν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος", η συνάντηση "κλείδωσε" για αρχές Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα για τις 4 του μήνα και πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει σε ουδέτερο έδαφος.
Ωστόσο, ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής  :5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λεβερκούζεν 1-1
(76΄πεν. Νάτχο - 16΄ Φόλαντ)

Μονακό - Τότεναμ 2-1
(48΄ Σιντιμπέ, 53΄ Λεμάρ - 52΄πεν. Κέιν)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ - Λέγκια Βαρσοβίας 8-4
(17΄,18΄ Καγκάουα, 20΄ Σαχίν, 29΄ Ντεμπελέ, 32΄,52΄, 90+3΄ Ρόις, 81΄ Πάσλακ - 10΄,24΄ Πρίγιοβιτς, 57΄ Κούχαρτσικ)

Σπόρτινγκ Λισ. - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(80΄ Αντρέ Σίλβα - 29΄ Βαράν, 87΄ Μπενζεμά)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοπεγχάγη - Πόρτο 0-0

Λέστερ - Μπριζ 2-1
(5΄ Οκαζάκι, 30΄πεν. Μαχρέζ - 52΄ Ισκιέρδο)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λιόν 0-1
(72΄ Λακαζέτ)

Σεβίλη - Γιουβέντους 1-3
(9΄ Παρέχα - 45+2΄πεν. Μαρκίζιο, 84΄ Μπονούτσι, 90+4΄ Μάντζουκιτς)


Αύριο (21:45) διεξάγονται οι αναμετρήσεις:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ - Παρί Σ.Ζ.
Λουντόγκορετς - Βασιλεία

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπεσίκτας - Μπενφίκα
Νάπολι - Ντιναμό Κιέβου

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι
Σέλτικ - Μπαρτσελόνα

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ροστόφ - Μπάγερν
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αϊντχόφεν

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Αρσεναλ 3-1-0 12-3 10 -ΦΑΣΗ «16»
Παρί Σ.Ζ. 3-1-0 9-3 10 -ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Βασιλεία 0-1-3 2-8 1
Λουντόγκορετς 0-1-3 4-13 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Νάπολι 2-1-1 9-7 7
Μπενφίκα 2-1-1 6-5 7
Μπεσίκτας 1-3-0 6-5 6
Ντιναμό Κιέβου 0-1-3 2-6 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 3-0-1 14-4 9
Μάντσεστερ Σίτι 2-1-1 10-8 7
Γκλάντμπαχ 1-1-2 4-7 4
Σέλτικ 0-2-2 4-13 2

4ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0-0 5-1 12 -ΦΑΣΗ «16»
Μπάγερν 3-0-1 11-3 9 -ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Αϊντχόφεν 0-1-3 4-9 1
Ροστόφ 0-1-3 3-10 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μονακό 3-2-0 9-4 11 -ΦΑΣΗ «16»
Λεβερκούζεν 1-4-0 5-4 7 -ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Τότεναμ 1-1-3 3-5 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3-2 4-8 3

6ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ντόρτμουντ 4-1-0 19-7 13 -ΦΑΣΗ «16»
Ρεάλ Μαδρίτης 3-2-0 14-8 11 -ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Σπόρτινγκ Λισ. 1-0-3 5-7 3
Λέγκια Βαρσοβίας 0-1-4 8-24 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Λέστερ 4-1-0 7-1 13 -ΦΑΣΗ «16»
Πόρτο 2-2-1 4-3 8
Κοπεγχάγη 1-3-1 5-2 6
Μπριζ 0-0-5 2-12 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Γιουβέντους 3-2-0 9-2 11 -ΦΑΣΗ «16»
Σεβίλη 3-1-1 7-3 10
Λιόν 2-1-2 5-3 7
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0-5 0-13 0

***  Για την 6η αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Champions League  :
«Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ, ήττα 67-62 στη Γερμανία
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ-ΠΑΟΚ   67-62 .-^
Τα δεκάλεπτα: 11-24, 27-33, 48-51, 67-62
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (Μλάντεν Ντρίλιεντσιτς): Κρέιμερ 4, Κράμερ 2, Βίμπεργκ, Μάσενατ 13 (1), Ντε Ζέου 8, Μάντριτς 3 (1), Λόκχαρτ 3, Πόλντιγκ 7 (1), Σβέλθεμ 3 (1), Κβαλ 16, Ντάγκινς 8
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 4, Τσόχλας 5 (1), Τέιλορ 7, Μιλιένοβιτς 12, Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8 (1), Μπράιαντ 9 (3), Κλάντον 14.

Καρέ ευρωπαϊκών νικών η ΑΕΚ, «αυτοκτόνησε» ο Αρης
*** ΑΕΚ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ   91-81 .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 42-33, 64-62, 91-81.
ΑΕΚ: Ούκιτς 7 (1), Σάκοτα 19 (3), Βασιλειάδης 16 (4), Μιλόσεβιτς 10 (1), Ντίξον 15 (2), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ (6ρ), Ιβάνοβιτς 3 (1), Μαυροειδής 10, Ουίλιαμς 9 (1).
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ρόμπινσον 7 (2), Ράτκοβιτσα 10 (1), Βράμπατς 2, Μαρίνκοβιτς 13 (3), Μπίρτσεβιτς 12, Κοπρίβιτσα 5, Άντριτς 5 (1), Χάτσερ 18 (2), Καράχοτζιτς 3 (1), Λούκοβιτς 6.

***  Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης-Αρης 81-74
Τα δεκάλεπτα: 10-20, 34-37, 50-55, 81-74
ΣΚΑΪΛΑΙΝΕΡΣ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Βον 16 (1), Μερτζ, Ιλσχόφερ, Γκρέιβς 20 (3), Ρόμπερτσον 5 (1), Μόρισον 8, Ιμπέγκουε 14 (2), Σίλντς 15, Κίελ 3
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 3 (1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 7, Τζένκινς 22 (4), Κάμινγκς 6, Ζάρας 7 (2), Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 15, Γιάνκοβιτς 11 (2), Ντραγκίσεβιτς 3

***  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0 .- ^
«Μπλόκο» σε ΠΑΣ!
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (62' Ακόστα), Λίλα, Γιάκος, Μαμπουλού (68' Ζάιρο), Κόντε (76' Βιντάλ)
Λεβαδειακός (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (46' Καλτσάς), Ζεζίνιο (87' Μεντί), Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ (72' Γιακουμάκης), Μάντζιος.

*** CHAMPIONS LEAGUE  Τετάρτη 23-11-2016 :
ΡΟΣΤΟΒ-ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου 3-2 ,  (2-2).-^
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ   3-3 ,(0-3) .-^
ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΤΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ  0-0  , (0-0).-^
ΝΑΠΟΛΙ-ΝΤΙΝΑΜΟ Κιέβου   0-0  , (0-0).- ^
ΑΝΤΕΝΤΙΚΟ Μανδρ.-ΑΪΤΧΟΦΕΝ  2-0 ,(0-0).-^
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΜΣΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ  1-1, (1-1) .- ^
ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    0-2 , (0-1) .- ^
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ   2-2 , (1-1) .- ^

***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Τετάρτη 23/11/2016 17:15 NOVASPORTS 1
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός
Super League

18:00 ΝOVASPORTS 2
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Α1 Βόλεϊ Γυναικών

19:00 OTE Sport 3
Ροστόβ - Μπάγερν Μονάχου
Champions League

19:00 NOVASPORTS 3
ΑΕΚ - Παρτίζαν
Basketball Champions League

19:45 OTE Sport 1
Μπεσίκτας - Μπενφίκα
Champions League

21:00 ΕΡΤ3
Φράπορτ Σκάιλαϊνερς - Άρης
Basketball Champions League

21:00 NOVASPORTS 2
Φράπορτ Σκάιλαϊνερς - Άρης
Basketball Champions League

21:30 NOVASPORTS 3
Σαρλερουά - Ζιελόνα Γκόρα
Basketball Champions League

21:45 OTE Sport 1
Λεπτό προς λεπτό
Champions League

21:45 OTE Sport 8
Λουντογκόρετς - Βασιλεία
Champions League

21:45 OTE Sport 7
Νάπολι - Ντινάμο Κιέβου
Champions League

21:45 OTE Sport 6
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αϊντχόφεν
Champions League

21:45 OTE Sport 5
Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι
Champions League

21:45 OTE Sport 3
Σέλτικ - Μπαρτσελόνα
Champions League

21:45 OTE Sport 2 / ΕΡΤ1
Άρσεναλ - Παρί Σεν Ζερμέν
Champions League

***

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html .- 
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html  .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016 :  
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-15-2016.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-16-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA ΝWES 2  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-wes-2-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-17-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-18-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 19-Νοεμβρίου-2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-19-2016.html .-
~   Προσκύνημα εκδηλώσεων Παναγίας Έλωνας στο Λεωνίδιο Κυριακή 20-11-2016:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/20-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 20-11-2016    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-20-11-2016.html : .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  21  Νοεμβρίου  2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-21-2016.html  .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τρίτη  22 Νοεμβρίου 2016  :  
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-22-2016.html  .-
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 23  Νοεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-23-2016.html .-
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5064 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3217   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3208 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.489  βίντεο   .-  
~
 
  ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: