Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης  ....
~

Εάν ο Χριστός σε ιδή ότι θέλεις να σωθής, θα σε βοηθήση να το επιτυχής.
 
 ~**  ΔΕΟΣ! Ο Άγιος Τάφος είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ! Το ανεξήγητο φαινόμενο~  Κατά την διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού, η καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου μαζί με ομάδα Ελλήνων εμπειρογνώμων, πήραν μέρος στην αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερουσαλήμ.
Η τελευταία φορά που έγιναν εργασίες εκεί ήταν το 1810. Εκεί η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μυστηριώδες φαινόμενο.
Όταν άνοιξαν την ταφόπλακα του Ιησού, τον Οκτώβριο του 2016 , για να διερευνήσουν την κοιλότητα της ιερής πέτρας, όλα τα... τα μηχανήματα που αναλύουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, υπέστησαν βλάβη.
Όπως είπε στην γαλλική τηλεόραση η Αντωνία Μοροπούλου, «όταν επιχειρήσαμε να εξερευνήσουμε την κοιλότητα της ιερής πέτρας, τα μηχανήματα χάλασαν.
Ο Πανάγιος Τάφος είναι ζωντανός. Υπάρχουν φυσικά φαινόμενα που μπορεί να διαταράξουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Θα πρέπει απλά να παραδεχτώ ότι η δύναμη με την οποία πιστεύουμε, ή σκεφτόμαστε είναι μέρος αυτών των φαινομένων».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καμία λογική εξήγηση, δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει την μαζική βλάβη των μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.
Για περισσότερο από εννέα μήνες, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εργάστηκε πάνω στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, το οποίο καταστράφηκε μετά από πυρκαγιά.
Για πολλές δεκαετίες υποστηρίζονταν από μια μεταλλική κατασκευή ενώ τώρα η κατασκευή αυτή είναι μαρμάρινη.
Το αναγκαίο ποσό για την αναστήλωση επιμερίστηκε ανάμεσα στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα, τη Ρωμαιοκαθολική (Φραγκισκανική), την Αρμενική, τη Συριακή, την Αιθιοπική και την Κοπτική.
Συνεισέφεραν επίσης ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ, οι Παλαιστίνιοι και η Μίκα Ερτεγκούν, χήρα ενός μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας.  real.gr
31 Μαρτίου
Ιερομαρτύρων Υπατίου επισκόπου Γαγγρών (1) (†326), Αυδά επισκόπου εν Περσία και των συν αυτω Εννέα μαρτύρων. Των εν Έρμουπόλει Αιγύπτου Βενιαμίν διακόνου, Μενάνδρου, Σαβίνου και ετέρων 38. Μάρτυρος Θεοφίλου του Κρητός. Οσίων Ακακίου (2) Α` επισκόπου Μελιτηνής, Βλασίου τον εξ Αμορίου και Στεφάνου του θαυματουργού. Θεοφίλου και Ιωνά μητροπολίτου πασών των Ρωσιών.
(1) O άγιος Υπάτιος ήταν επίσκοπος Γαγγρών στα χρόνια του Μεγ. Κωνσταντίνου και συμμετείχε στην Α` Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας. Διακρίθηκε για την ορθόδοξη πίστη του και την σφοδρή του πολεμική έναντι των δυσεβών αιρετικών και δη αρειανών. Η επιτυχία αυτής της πολεμικής, εξήγειρε τούς πληγέντες, οι οποίοι ζητούσαν την εξόντωσή του. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποίησαν πληρωμένους ειδωλολάτρες, οι οποίοι σε κάποια κρημνώδη περιοχή κτύπησαν τον άγιο μέχρι θανάτου χαρίζοντάς του όμως αντί της επίγειας, την ουράνια ζωή και δόξα.
(2) O όσιος Ακάκιος γεννήθηκε περί το 431και χειροτονήθηκε επίσκοπος Μελιτίνης. Όταν συντάραξε την αυτοκρατορία και την εκκλησία η αίρεση του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Νεστορίου, ο όσιος διακρίθηκε για την επιμονή του στην χριστιανική πίστη, την οποία προσπάθησε να φυλάξει ανόθευτη από τις αιρετικές κακοδοξίες, και την ενημέρωση και προστασία του ποιμνίου του. Για το λόγο αυτό συνέγραψε σπουδαιότατες αντιαιρετικές πραγματείες εκ των οποίων σώζεται μία, η οποία εξεφωνήθη στη Έφεσο. Διακρίνεται για το πάθος με το οποίο ο άγιος στηρίζει τις θέσεις και απόψεις του και την βαθιά θεολογική του γνώση. ~
Σήμερα 31/03/2017 εορτάζουν:
Ακάθιστος Ύμνος, Άγιος Υπάτιος επίσκοπος Γαγγρών, Όσιος Ακάκιος ο Ομολογητής επίσκοπος Μελιτηνής, Άγιος Θεόφιλος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες εν Κρήτη
 ~    Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ὁσίως ἱέρευσας, τῷ ἐπὶ πάντων Θεῶ, καὶ πρόεδρος ἔνθεος, τῆς Ἐκκλησίας Γαγγρῶν, ἐδείχθης Ὑπάτιε, Ὅθεν θαυματουργίαις, διαλάμπων ποικίλαις, σύνθρονον τῷ Τεκόντι, τὸν Υἷον ὠμολώγεις, δι' ὃν καὶ χαίρων ἤθλησας, Ἱερομάρτυς ἔνδοξε.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Υπατίου - 31 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/FwBIZ2nC9RM  .-

~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
*** Ανακοινώθηκε η ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο για τους πλημμυροπαθείς της Μεσσηνίας 
Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη στο Δημόσιο  φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κατοικία ή έδρα περιοχές της Μεσσηνίας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
24 ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής προβλέπει η ρύθμιση, ενώ μέχρι 28 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις στις εφορίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, στις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Πύργου, Σαϊδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του Δήμου- Πύλου Νέστορος της ΠΕ Μεσσηνίας, οι οποίοι κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7.9.2016, έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση της ρύθμισης.
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1126/14.9.2016 και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 28/4/2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται επίσης μέχρι την 28η/4 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

*** Στο στόχαστρο μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών ο Κυπαρισσιακός κόλπος 
Ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης. Στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, με πρόχειρους υπολογισμούς, εκτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, κι αν σε αυτά προστεθούν και τα μυθικά 300 δισ. ευρώ της Νότιας Κρήτης, τότε, όπως γίνεται αντιληπτό, η Ελλάδα είναι ένα πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο.
Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες ξένες εταιρείες, ενώ η γαλλική πολυεθνική Τοτάλ και η ιταλογαλλική Έντισον συμμετέχουν μαζί με τα ΕΛΠΕ στις έρευνες στο οικόπεδο 2 δυτικά της Κέρκυρας. Επίσης με τον ελληνικό όμιλο συνομιλούν Shell και Repsol για τα οικόπεδα σε Άρτα-Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησο, ενώ Japex, Dana Petroleum και Hunt έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία, όπως είπε ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου.
Το ενδιαφέρον, λοιπόν, ξένων εταιρειών για τον εντοπισμό του ελληνικού «μαύρου χρυσού» είναι μεγάλο πάλι και αναμένονται νέες σεισμικές έρευνες νότια της Κέρκυρας, στο Λακωνικό και Μεσσηνιακό κόλπο και νότια της Κρήτης.
Πολλά, δε, αποκαλυπτήρια έγιναν στην εκδήλωση για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες που διοργανώθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες.
Επίσης, πριν από 15 μέρες έγινε μία σημαντική κίνηση, που επιταχύνει τις προσπάθειες που έπρεπε να γίνουν δεκαετίες πριν. Έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση για έρευνες σε θαλάσσια έκταση δυτικά της Κέρκυρας, το γνωστό με την κωδική ονομασία οικόπεδο 2.
Το σημαντικό και το ελπιδοφόρο είναι πως στην προσπάθεια συμμετέχουν, εκτός από τα ΕΛΠΕ, δύο μεγάλες ξένες εταιρείες η γαλλική Τοτάλ και η ιταλογαλλική Έντισον, ενώ στο επόμενο διάστημα θα πέσουν οι υπογραφές για άλλο ένα οικόπεδο στον κόλπο της Κυπαρισσίας και έπεται συνέχεια.
Επιπλέον, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιωμάτων στα Γιάννενα, την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα και την Πρέβεζα, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα ΕΛΠΕ και η ελληνική Energean Oil & Gas, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου.
    Μύθοι
Οι μύθοι πολλοί. Κάνουν λόγο για τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, νοτίως της Κρήτης, στον κόλπο της Μεσσηνίας και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ειδικά για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης ορισμένοι επιστήμονες, όπως ο Αντώνης Φώσκολος, εκτίμησαν πως η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φτάνει στα 300 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αν οι υπολογισμοί και οι υποθέσεις βγουν αληθινές (αμφισβητούνται από άλλους ειδικούς των υδρογονανθράκων), αλλάζει η μοίρα της χώρας.
Όλοι οι μύθοι, όμως, για τα ελληνικά πετρέλαια μπαίνουν σιγά σιγά στη βάσανο της απόδειξης γιατί τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Η αρχή θα γίνει από τον Πατραϊκό κόλπο.
  Τα μυστικά της Κυπαρισσίας
Το οικόπεδο 10 του κόλπου της Κυπαρισσίας είναι πολύ ελπιδοφόρο. Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει από ειδικούς με βάση τη σεισμική έρευνα που διενήργησε το ειδικό νορβηγικό πλοίο, κάνουν λόγο για ένα κοίτασμα ανάλογο με εκείνο του Πατραϊκού κόλπου, το οποίο υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι δυναμικότητας 150 εκατομμυρίων βαρελιών.
Όμως, τίποτα δεν είναι ασφαλές και σίγουρο πριν γίνουν τρισδιάστατες έρευνες και, προπαντός, πριν το τρυπάνι χτυπήσει το κοίτασμα.
Πάντως, αν οι δηλώσεις των αρμόδιων παραγόντων αποκαλύπτουν τουλάχιστον εν μέρει την πραγματικότητα ή τις προσδοκίες, θα αναφέρουμε πως ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι: «Για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή.
Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον Όμιλο όσο και για την Ελλάδα».
  ΕΛΠΕ
Τα ΕΛΠΕ είναι αυτή την εποχή ο πρωταγωνιστής στο χώρο των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες για συνεργασία στην αναζήτηση και εξόρυξη του ελληνικού «μαύρου» χρυσού».
Και όπως δήλωσε και πρόεδρός τους Στάθης Τσοτσορός, το επενδυτικό πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας είναι ύψους 750 εκατ. – 1 δισ. ευρώ και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι έρευνες υδρογονανθράκων.
  -Πληροφορίες από newsit.gr

***  Όμηροι των Αρχών για ακόμα μια χρονιά οι καταστηματάρχες της παραλίας 
Λίγο προ της έναρξης λειτουργίας όλων των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης Καλαμάτας τίθεται εκ νέου το ζήτημα του τι επιτρέπεται να «βγάλουν» στον αιγιαλό, ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της γραφειοκρατίας και πολλές φορές της λογικής.
Αρχικά πρέπει να διαχωρίσουμε τα καταστήματα της οδού Ναυαρίνου, αφού μέχρι το ύψος της Roma Pizza υπεύθυνο είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Σε αυτό το κομμάτι τα καταστήματα, αφού πάρουν έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο, μπορούν να προβούν σε διαφόρων ειδών κατασκευές.
Μετά αρχίζει το μπέρδεμα, διότι εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες. Σε αυτό το κομμάτι, κατά τη νομοθεσία, τα περισσότερα καταστήματα που έχουν κατασκευές στον αιγιαλό είναι παράνομα, αφού οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Ειδικότερα, επιτρέπονται μόνο οι ξύλινοι διάδρομοι, οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες, καθώς και τα τραπέζια πάνω στην άμμο.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στην παραλία της Καλαμάτας, όπου συνομίλησε σχετικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων:

Roi Mat
Ο κ. Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος έχει κατάστημα στο μέρος της παραλίας που ανήκει στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενημέρωση που έχει είναι ότι δεν επιτρέπεται τίποτα στον αιγιαλό. Το κατάστημά του, όπως μας είπε, είναι στη χερσαία ζώνη και αν πάρει έγκριση έργου, μπορεί να τοποθετήσει πλάκες.
Μετά τη Roma Pizza αυτό που ξέρει είναι ότι οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να έχουν καμία κατασκευή. Βέβαια, και στην πλευρά που ανήκει το δικό του κατάστημα δεν υπάρχει σαφής οδηγία για το τι μπορεί να κατασκευάσει. Αυτός ήταν ο λόγος που του έχει επιβληθεί πρόστιμο, όπως και στους περισσότερους επαγγελματίες της Ναυαρίνου. Όπως μας είπε, πριν από τέσσερα χρόνια η κατασκευή του θεωρούνταν νόμιμη και λάμβανε έγκριση χώρου, κάτι που πλέον δε γίνεται.

Εστιατόριο Κοιλάκος
Στον ίδιο τομέα αρμοδιότητας έχει κατάστημα και ο κ. Δημήτρης Κοιλάκος, ο οποίος υποστήριξε πως κανείς δεν του έχει δώσει οδηγίες για το τι μπορεί να κάνει στο νότιο μέρος της Ναυαρίνου, ενώ όταν θέλησε να μάθει αν μπορεί να βάλει πλάκες, επίσης κανείς δεν του έδωσε επίσημη απάντηση και δήλωναν όλοι άγνοια.
Όπως εξήγησε, είναι από τους λίγους επαγγελματίες της παραλίας που στο χώρο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο, αφού το κατάστημά του δεν έχει αμμουδιά στο νότιο μέρος.

«Τριλογία»
Τυχερός όσον αφορά στο ζήτημα των κατασκευών δηλώνει ο κ. Παναγιώτης Πανταζής. Όπως μας ανέφερε, ως κατάστημα δεν έχει πρόβλημα με τέτοια θέματα στην παραλία, αφού έχει μόνο ξαπλώστρες εκεί. Αυτό, πάντως, που μας είπε σχετικά με τις κατασκευές, είναι ότι θα έπρεπε από την αρχή να υπάρχουν κάποια στάνταρ, ώστε να μην πρέπει ο κάθε καταστηματάρχης να χαλάει μια μικρή περιουσία και μετά να του λένε πως είναι αυθαίρετα όσα κατασκεύασε.
  
«Κύμα»
Επαγγελματίας που δραστηριοποιείται επί χρόνια στην παραλία, έχοντας ασχοληθεί αρκετά με τις κατασκευές, είναι ο κ. Ανδρέας Ζαγάκος, που είναι παράλληλα και πρόεδρος των Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Όπως μας είπε, στο τμήμα που ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο επιτρέπονται κατασκευές, αφού όμως πάρουν έγκριση από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, κατασκευές που μπορεί να είναι ακόμα και τσιμεντένιες, αν η Υπηρεσία το εγκρίνει.
Στον αιγιαλό, όμως, που είναι πέρα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (ανατολικά της Roma Pizza), επιτρέπεται μόνο η εναπόθεση τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρών μαζί με τις ομπρέλες τους, με μόνη παρέμβαση την τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου φάρδους ενός μέτρου. Τίποτε άλλο!
«Τα παραπάνω σημαίνουν ότι όλοι σχεδόν που έχουμε επιχείρηση στην παραλία είμαστε παράνομοι, καθώς όσοι νοικιάζουμε χώρο στην παραλία και θέλουμε να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια για να σερβίρουμε κάτι, έχουμε κάνει κατασκευές» σχολίασε.
Σχετικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον ίδιο αλλά και σε άλλους επαγγελματίες, είναι εφάπαξ για την ίδια κατασκευή, αρκεί βέβαια σε αυτή να μη γίνει καμία παρέμβαση.
Αυτό που ισχύει, όπως μας είπε ο κ. Ζαγάκος, είναι να πάνε οι επαγγελματίες να κάνουν μια αίτηση στο Δήμο, ώστε να λάβουν άδεια χρήσης του αιγιαλού. Αφού έχει πληρωθεί το πρόστιμο, μπορεί να μείνει όπως είναι μία κατασκευή, ασχέτως του αν έχει βγει πρωτόκολλο κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής.
Το θέμα, εξήγησε, αφορά σε όλη τη χώρα και χρειάζεται μελέτη, που θα είναι διαφορετική ανά περιοχή. Μάλιστα, χαρακτηρίζει αντιφατικό ένα κράτος που θέλει να ενισχύσει τον τουρισμό με καμπάνιες που δείχνουν, για παράδειγμα, ένα μεζέ και ένα ποτήρι ούζο πάνω σε ένα τραπέζι κοντά στη θάλασσα, να μην επιτρέπει αυτό που θέλει να προβάλλει.
Από την άλλη, βέβαια, ως επιχειρηματίας ξεκαθαρίζει ότι δε θέλει ούτε τραπέζια μέσα στη θάλασσα ούτε πέργκολες στον αιγιαλό, αλλά έστω να επιτρέπεται ένα μεταφερόμενο πάτωμα που θα τοποθετείται πάνω στην άμμο.
Ως επιχειρηματίας, όπως μας είπε, λόγω της κατασκευής έχει δικαστεί σε αστικό επίπεδο και έχει καταβάλει τα πρόστιμα που έχουν οριστεί, όμως έχει δικαστεί και σε ποινικό επίπεδο, τρεις φορές μάλιστα και έχει ισάριθμα αθωωθεί, όπως και άλλοι επαγγελματίες της παραλίας, με το σκεπτικό ότι κατασκευές σαν τη δική του δεν προσβάλλουν την αισθητική, δεν ενοχλούν τον αιγιαλό, δεν αποτελούν περιβαλλοντολογικό πρόβλημα και ούτε θέμα ασφάλειας, ενώ επιτρέπουν και την οπτική επαφή του πολίτη με το φυσικό περιβάλλον.
Μια πρόταση είναι να δημιουργηθεί σε κάθε Περιφέρεια ένα σχήμα που θα αποτελείται από εμπλεκόμενους στο όλο ζήτημα, το οποίο θα προτείνει κατασκευές στον αιγιαλό ανά περιοχή.
Επίσης, τόνισε ότι είναι υπέρ του να υπάρχουν κάποια στάνταρ ανά περιοχή της Ελλάδας. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να υπάρχουν τρία αρχιτεκτονικά σχέδια για την παραλία της Καλαμάτας και από εκεί και πέρα ο κάθε επαγγελματίας να επιλέγει αυτό που του ταιριάζει και να το προσαρμόζει ανάλογα.
Όσο για το πού πάνε τα χρήματα που δίνει κάθε χρόνο για ενοικίαση, ανεξαρτήτως του αν η κατασκευή του έχει χαρακτηριστεί παράνομη, μας είπε ότι όλα πάνε στο κεντρικό κράτος, χωρίς ο Δήμος να λαμβάνει κάτι, ασχέτως που, όπως τόνισε, ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες στον ίδιο.
Κλείνοντας, μας είπε ότι, επιτέλους, πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι βουλευτές, ώστε να βρεθεί λύση για τη χρήση του αιγιαλού.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
***  3 χρόνια φυλάκισης σε τσιγγάνο που εκβίαζε Βουλγάρους 
Σε πλημμέλημα μετέτρεψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας την κατηγορία ενός νεαρού τσιγγάνου για απόπειρα εκβίασης δύο Βουλγάρων και έτσι τη «γλίτωσε φθηνά».
Το Τριμελές  Εφετείο τον είχε καταδικάσει σε 7 χρόνια κάθειρξης και από ελεύθερος που ήταν είχε οδηγηθεί στις φυλακές. Τώρα, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του και μείωσε την ποινή του σε φυλάκιση 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Οι δυο Βούλγαροι το Μάιο του 2009 κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης πως ο κατηγορούμενος τσιγγάνος τούς εκβιάζει να του δώσουν κάποιες χρυσές αλυσίδες. Μάλιστα, ο ένας είχε καταγγείλει και ξυλοδαρμό από τον τσιγγάνο.
Οι Βούλγαροι, έπειτα από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, του έκλεισαν ραντεβού στην πλατεία της Μεσσήνης, όπου ο τσιγγάνος πήγε και τους ζητούσε τις αλυσίδες. Όταν διαπίστωσε πως δεν τις είχαν μαζί τους, πήρε τα γυαλιά ηλίου του ενός, λέγοντας πως θα τα πάρει πίσω όταν του πάνε όσα ζητά. Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.  Β.Β.

***  7 μήνες φυλακή σε νεαρό που οδηγούσε επικίνδυνα με μηχανάκι 
Ακριβά πλήρωσε τις… «μαγκιές» με το μηχανάκι, το οποίο μάλιστα οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, ένας νεαρός. Μετά τη σύλληψή του από την Αστυνομία οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, το οποίο του επέβαλε 7 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή.
  Το Σάββατο
Τα περιστατικά διαδραματίστηκαν την 25η Μαρτίου το μεσημέρι. Ο 22χρονος με μηχανάκι κινούνταν επί της οδού Ναυαρίνου περίπου στις 2.00 μετά το μεσημέρι και ενώ η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Καθώς τα αυτοκίνητα ήταν μπλοκαρισμένα και είχαν σχηματίσει ουρά, ο νεαρός με το μηχανάκι άρχισε να τα προσπερνά από αριστερά, κάνοντας ελιγμούς και έχοντας περάσει στο αντίθετο ρεύμα.
  Στο Αυτόφωρο
Τις κινήσεις του αντιλήφθηκαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν εκείνη τη στιγμή. Τον ακολούθησαν, τον σταμάτησαν και διαπίστωσαν ότι, εκτός από επικίνδυνα, οδηγούσε το μηχανάκι χωρίς να έχει δίπλωμα.
Στη συνέχεια τον συνέλαβαν και το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου και δικάσθηκε.
Μάλιστα, ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που κατέθεσε, είπε ότι ο νεαρός οδηγούσε ιδιαίτερα επικίνδυνα και ενώ η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη στην παραλιακή λόγω της αργίας.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλακίσεως 7 μηνών με 3ετή αναστολή.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε θρηνήσει το θάνατο και το σοβαρό τραυματισμό νεαρών παιδιών που οδηγούν μηχανάκια χωρίς κράνος, επικίνδυνα και με μεγάλες ταχύτητες.
Ο φόβος δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις, αλλά, δυστυχώς, μερικές φορές «…φυλάει τα έρμα».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ομιλία του καθηγητή Chris Carey σήμερα στην Καλαμάτα 
Ομιλία θα δώσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Chris Carey, με θέμα «Ηθική και Υφάσματα», σήμερα Παρασκευή, 31 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας.

*** Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα στις 4 Απριλίου ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας ετοιμάζει εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 5 Απριλίου, 8.00-10.00 το βράδυ, μια μικρή γιορτή στην Πλατεία Όθωνος, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, το ιδιαίτερα απαιτητικό και πολύτιμο έργο του ΦΟΚ και θα γίνουν εγγραφές εθελοντών.
Παράλληλα και εν όψει του Πάσχα, διατίθενται χειροποίητες λαμπάδες σε επιλεγμένα σημεία, ενώ θα διοργανωθούν και μπαζαάρ με στόχο την ενίσχυση του «κουμπαρά» για τα αδέσποτα της Μεσσηνίας, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες.
Εκτός από τα εκατοντάδες ζώα που φιλοξενούνται ή φροντίζονται από εθελοντές, καθημερινές είναι οι περιπτώσεις εγκαταλείψεων… αμέτρητων κουταβιών και συχνά τα περιστατικά σοβαρά τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων -χαρακτηριστική περίπτωση τρεις σκύλοι που βρέθηκαν με παράλυση των πίσω ποδιών και θα χρειαστούν, ανάμεσα σε άλλα, αναπηρικό αμαξίδιο –ευτυχώς με δωρεά φιλόζωης εξασφαλίστηκε το ένα από αυτά.
  Τα Παιδικά Χωριά SOS στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η επίσκεψη που θα κάνουν παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SΟS το απόγευμα της 7ης Απριλίου στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων στη Μεσσήνη. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τα σκυλάκια που φιλοξενούνται εκεί, τα οποία έχουν εξίσου την ανάγκη παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους. Τα παιδιά θα έχουν έτσι μια βιωματική επαφή με τα ζώα-σύμβολο της ανυστερόβουλης αγάπης και αφοσίωσης, θα ξεναγηθούν στο χώρο από τους υπευθύνους και θα μάθουν πώς να είναι οι ίδιοι οι ιδανικοί φιλόζωοι και μελλοντικοί προστάτες των δικαιωμάτων των τετράποδων φίλων μας.
  Και Penny Marathon το καλοκαίρι -Λήγει σήμερα ο ζωγραφικός διαγωνισμός
Για τρίτο καλοκαίρι η Μεσσηνία θα φιλοξενήσει τον Ιούλιο το Penny Marathon, αγώνες δρόμου και ποδηλάτου που γίνονται ταυτόχρονα σε διάφορες ελληνικές πόλεις και στην Αυστραλία και δίνουν την αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των αδέσποτων.
Μάλιστα, σήμερα λήγει και ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής που θα αναδείξει το σχέδιο που θα κοσμήσει τα φετινά μπλουζάκια της διοργάνωσης (θα βραβευθούν οι τρεις που θα αξιολογηθούν ως καλύτερες και θα επιλεγεί η πρώτη).
Ο διαγωνισμός αφορά παιδιά Δημοτικού Σχολείου που καλούνται να αναδείξουν τον αγώνα και το σκοπό του. Η ζωγραφιά πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις λέξεις Penny Marathon, σε διαστάσεις Α4 (λευκό χαρτί) σε κάθετη διάταξη, ενώ θα πρέπει να σαρωθεί με σκάνερ και να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@pennymarathon.com, συμπεριλαμβάνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία, την πόλη και τη χώρα του παιδιού.  Χ.Ε.

*** 3 Πακιστανοί έκλεψαν καλώδια της ΔΕΗ στα Φιλιατρά 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, τρεις περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών εξαρτημάτων από μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν γίνει την 2/3.7.2017, την 21/22.9.2016 και την 6/7.10.2016, αντίστοιχα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27, 32 και 36 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

*** Ημερίδα για Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών 
Ημερίδα διοργανώνουν η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ», με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, με ομιλητές τον καθηγητή Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη, διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Γ.Ν. Πατρών και του ΚΕΔΠΟΠ – «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» και το διευθυντή Αιματολογίας Γ.Ν. Καλαμάτας, Ιωάννη Αδαμόπουλο.

***   Οι τρελές απέδρασαν από το κλουβί της Καλαμάτας και φεύγουν για Ηράκλειο 
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στην τελευταία παράσταση «Το κλουβί με τις τρελές» από τη Θεατρική Διαδρομή, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η οποία δόθηκε μετά την παράταση που ζήτησε και πήρε το θεατρικό σχήμα. Συνολικά δόθηκαν 17 παραστάσεις και το «Θάρρος» βρέθηκε πριν από την τελευταία πάνω στη σκηνή και μίλησε με την πρόεδρο Μαρία Τούμπουρου, καθώς και με το σκηνοθέτη Κώστα Χαλκιά, για την επιτυχία της, αλλά και για το διαγωνισμό που θα συμμετάσχει στην Κρήτη.
Κάνοντας ένα γρήγορο απολογισμό, η Μαρία Τούμπουρου μάς ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει ένας ακόμα κύκλος παραστάσεων το καλοκαίρι στο αμφιθέατρο του Κάστρου.
Από εκεί και πέρα, για την ανταπόκριση του κόσμου μάς είπε ότι αυτή προήλθε από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κοινού, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των ανθρώπων της Θεατρικής Διαδρομής, κάτι που απέδειξε ότι άρεσε. Πέρα από το γέλιο, σχολίασε, όλοι οι ήρωες είναι συμπαθητικοί και συνδυάζεται το έργο με μια παιδική αθωότητα, ενώ δεν υπάρχει προστυχιά, ρατσισμός.
Στην ερώτηση, μήπως τελικά ο κόσμος θέλει κάτι πιο απλό, δηλαδή να γελάσει και όχι να δει κάτι βαρύ, όπως μας είπε η κα Τούμπουρου, δεν είναι αυτής της λογικής, αφού θεωρεί ότι το θέατρο είναι και μια καταγγελία ταυτόχρονα, αφού δεν μπορεί να γίνεται ένας σπαραγμός στην κοινωνία και η θεατρική ομάδα να γυρίζει την πλάτη και να θέλει να βγάλει γέλιο.
Σχετικά με το διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ενημέρωσε ότι ουσιαστικά είναι ένα φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, όπου η Θεατρική Διαδρομή θα παίξει στις 18 Μαΐου, ενώ για τους ενδιαφερόμενους να το παρακολουθήσουν, τόνισε ότι όλες οι παραστάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω ίντερνετ από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, αφού είναι και χορηγός.
Στόχος της ομάδας στο Ηράκλειο είναι να αποσπάσει όσα περισσότερα βραβεία μπορεί, ενώ θα συμμετάσχουν ακόμη 7 παραγωγές από όλη την Ελλάδα, καθώς και η ομάδα Απόδημου Ελληνισμού Βρυξελλών.
Στη συνέχεια μιλήσαμε με το σκηνοθέτη της παράστασης, Κώστα Χαλκιά. Όπως μας είπε, το συγκεκριμένο έργο είναι διαχρονικό, αφού γράφτηκε 44 χρόνια πριν, οπότε για να αντέχει ακόμα, σημαίνει ότι κάτι έχει να πει.
Κυρίαρχο στοιχείο είναι η συμπαθητικότητα του κοινού προς τους ρόλους των ηθοποιών και ότι προς το κοινό δεν υπάρχει τίποτα κάτω από το χαλί, αφού όλα είναι «φάτσα φόρα».
Από την άλλη πλευρά, συμπλήρωσε, η γκάμα του ρεπερτορίου της Θεατρικής Διαδρομής τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι είναι μια ομάδα που τολμά τα πάντα. Βλέποντας την παράσταση, κατέληξε ότι ήταν λες και υπήρχε μια ανάγκη να γίνονται τέτοιες παραστάσεις σε μια πόλη σαν την Καλαμάτα, που έχει ένα θεατρόφιλο κοινό, κι όπου η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Επαναλαμβάνοντας την ερώτηση που κάναμε και στην κα Τούμπουρου, απάντησε ότι σαφέστατα ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει, ωστόσο στο έργο που υπήρχαν 2-3 πολιτικές αιχμές αμέσως αγκάλιασε το θέμα, «σαν να χτυπά στους συντελεστές ένα καμπανάκι και να λέει ότι περιμένει το ρεπερτόριο να έχει μια τέτοια γκάμα, όπως έχει τα τελευταία χρόνια η Θεατρική Διαδρομή».
Όσο για το πόσο εύκολο είναι «να παντρέψεις» τόσους ανθρώπους μαζί και, μάλιστα, ανθρώπους που το πρωί κάνουν άλλη δουλειά και το βράδυ πρέπει να ανέβουν στη σκηνή έχοντας μάθει τα λόγια τους, ο κ. Χαλκιάς σημείωσε ότι στο θέατρο η εκμάθηση του κειμένου δε θεωρείται δουλειά, αφού η πραγματική δουλειά ξεκινά μετά, διότι είναι και θέμα τεχνικής αυτό το κομμάτι.
Όσο για την ομαδοποίηση που έπρεπε να κάνει, μας είπε ότι στο θέατρο αυτή είναι η βάση, «πρέπει για αρχή να τους αναγκάσεις να σε πιστέψουν, ώστε να πιστέψεις και εσύ σε αυτούς».
Αναφορικά με τη διάκριση ερασιτεχνών και επαγγελματιών, ο ίδιος δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό, αφού οι διαφορές είναι τεχνικές, ενώ το θέατρο είναι ένα. Ο δε στόχος, όπως και η αποστολή του ερασιτέχνη, είναι πιο ιερός από αυτόν του επαγγελματία, αφού το δηλώνει και η ίδια η λέξη, δηλαδή είναι ο εραστής της τέχνης.
Όσον αφορά στη συγκεκριμένη παράσταση, ο κ. Χαλκιάς είχε να συντονίσει επί σκηνής 15 άτομα, με τη δυναμική όμως της ομάδας να πλησιάζει τα 40 μέλη, ενώ υπάρχει και μια στρατιά πίσω από τη σκηνή, που αποτελούν την τεχνική υποδομή. Τεχνική υποδομή που είναι κάτι σαν εργοτάξιο, αφού από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο υπάρχει βοήθεια από το ποιος θα βάλει ένα καρφί, ποιος θα βάψει κ.ο.κ.
Πρέπει εδώ να σημειωθεί, όπως μας είπε, ότι στόχος αυτών των ομάδων είναι να βγουν τα έξοδα της παράστασης και, όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, δεν υπάρχει κανένα κέρδος. Το αντίθετο. Για να ξεκινήσει μια παράσταση κάποιοι έχουν βάλει από την τσέπη τους χρήματα και ελπίζουν ότι με τα εισιτήρια θα τα πάρουν πίσω.
Αν δε η παράσταση μετριούνταν σε εργατοώρες και πραγματικό κόστος, ο κ. Χαλκιάς θεωρεί ότι θα άγγιζε τα όρια μιας μεγάλης παραγωγής ενός εθνικού θεάτρου. Μάλιστα, οι 4 τελευταίες παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε, όπως είπε, θα ήταν παραγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αν γίνονταν σε επαγγελματικό επίπεδο, αφού θα έπρεπε να υπάρχουν μισθοί για τους συντελεστές, ενώ στα ερασιτεχνικά σχήματα όλοι είναι άμισθοι.
Σχετικά με τον καιρό που δουλευόταν η παράσταση, μας είπε ότι ξεκίνησε πριν από μισό χρόνο, εν αντιθέσει με κάποιους επαγγελματικούς θιάσους, μιας και το 80% των ηθοποιών στην Αθήνα τρώνε κονσέρβες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιάς, έτσι βλέπουμε μια παράσταση να έρχεται στην Καλαμάτα. Γι’ αυτόν αυτές είναι οι λεγόμενες αρπαχτές.
Κλείνοντας ο κ. Κατσάς που παρακολουθούσε τη συνομιλία μας είπε ότι η τελευταία παράσταση ήταν αυτή που ουσιαστικά έβγαλε τα έξοδα των 17 αυτών παραστάσεων και έτσι τα χρήματα επεστράφησαν σε όσους έβαλαν αυτό το κεφάλαιο, ενώ μέσω του «Θάρρους» απηύθυνε έκκληση να δίνονται περισσότερες μέρες στα θεατρικά σχήματα. Αν, για παράδειγμα, δίνονταν 5 ακόμα μέρες για παραστάσεις, το σχήμα θα έβαζε κάποια χρήματα στην άκρη για τα έξοδα της επόμενης παράστασης, ενώ συμπλήρωσε πως είναι κρίμα που μια παράσταση που έχει ακόμα κόσμο που θέλει να τη δει να μην μπορεί, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  ΣΟΚ και ΤΡΟΜΟΣ στην ΕΥΡΩΠΗ ! Λίστες Θανάτου από πράκτορες της ΜΙΤ...

~  Με άρθρο της η DW, επικαλούμενη Κούρδο ακτιβιστή ως πηγή, αναφέρει πως οι Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ αλωνίζουν την Ευρώπη και μάλιστα πως έχουν λίστες με ονόματα Γκιουλενιστών. Μέσα στις λίστες περιλαμβάνεται και ειδική λίστα-θανάτου, εφ όσον δοθεί αντίστοιχη εντολή.
Σύμφωνα με το άρθρο, γυναίκα  είχε πρόσβαση σε έγγραφα από τα οποία προκύπτει πως ένας πράκτορας, ο οποίος δήλωνε δημοσιογράφος, και στο μεταξύ έχει συλληφθεί, σχεδίαζε να σκοτώσει δύο Κούρδους ακτιβιστές στη Γερμανία. Η γυναίκα προώθησε τα στοιχεία στους Γερμανούς δημοσιογράφους οι οποίοι και τα προώθησαν στις Αρχές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Έριχ Σμιτ-Έενμπουμ, εξειδικευμένου ερευνητή στο πεδίο των μυστικών υπηρεσιών, η τουρκική μυστική υπηρεσία έχει περί τους 8.000 υπαλλήλους κύριας απασχόλησης. Όπως είπε στην DW, υπολογίζει ότι σχεδόν 800 δρουν στην Ευρώπη και 400 εξ αυτών σε γερμανικό έδαφος.

*** ΚΡΕΜΛΙΝΟ ! «Θα ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ την Αθήνα ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην ΤΟΥΡΚΙΑ ! Θέλουμε όμως κι εμείς...»

~  Η Ρωσία εμφανίζεται αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, παρά τις συνεχείς απογοητεύσεις από την Αθήνα.
Σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία με αντάλλαγμα πληροφορίες κυρίως σε επίπεδο πληροφοριών. Η FSB έχει απλωθεί σε όλη σχεδόν την τουρκική επικράτεια και θεωρεί πως η στήριξη από την ΕΥΠ είναι κρίσιμη.
Αυτό που ισχυρίζονται οι Ρώσοι είναι πως η τουρκική προκλητικότητα θα αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε 'ατύχημα'. Σύμφωνα με στρατιωτικό αναλυτή, οι επιδρομές των τουρκικών αεροσκαφών όχι μόνο συμβαίνουν πιο συχνά, αλλά είναι επίσης όλο και πιο πολύ  προκλητικές . «Είναι πολύ πιο εχθρικές συνεχώς, διεισδύουν βαθύτερα στο εναέριο χώρο της Ελλάδας και πετούν πάνω από  πληθυσμό της περιοχής,»  είπε ο εμπειρογνώμονας.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ! Η Αρχαιολογική Εταιρεία 'πυροβολεί' τα πόδια μας...

~  Δεν είναι η πρώτη φορά, σε αυτήν την χώρα που το Δημόσιο μας απογοητεύει. Τούτη την φορά; Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, υπεύθυνη για τμήμα του ιστοτόπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, στον κόμβο «Οδυσσέας», στην υποσελίδα των μνημείων της χώρας, ειδικά στην Αγγλική εκδοχή της, υπάρχει μια... ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ περιγραφών των μνημείων ή γενικώς των αξιοθεάτων που παρατίθενται εκεί.
Ο λόγος που κάνουμε παράπονα; Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι υπεύθυνο για την επίσημη πληροφόρηση των Τουριστών – Γηγενών και Αλλοδαπών. Δηλαδή ο Τουρισμός, ή όπως συνηθίζουν κάποιοι να λένε, «η Βαριά Βιομηχανία της χώρας» μας, είναι αθεμελίωτη με αυτά όλα. Σκεφθείτε, κάποιος να επιζητά να δει ορισμένα πράγματα, για να κάνει σχέδιο επισκέψεών του στην χώρα μας, και να αναζητά ΕΠΙΣΗΜΕΣ πληροφορίες, πού θα πάει; Μα, φυσικά, στο Υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τα αξιοθέατα!!! Έτσι, λοιπόν, εάν ΔΕΝ βρίσκει τις απαραίτητες πληροφορίες, στον Δημόσιο αυτόν φορέα, τί σκέψεις θα κάνει; Τι εικόνα θα έχουμε, ως Ελλάδα, στα μάτια του;
Συνεχίζοντας, πάραυτα, την καταγραφή του γεγονότος, καταθέτουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως μπορεί να δει κάποιος που θα επισκεφθεί τον κόμβο, μας πληροφορεί ότι χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2012.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν, μπορούν να κλικάρουν στο «Πολιτιστικός Χάρτης της Ελλάδας», «Μνημεία», «Αλφαβητικός Κατάλογος» και να το διαπιστώσουν. Έως την στιγμή που γράφτηκε το παρόν άρθρο, υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης για πολλές από αυτές τις τοποθεσίες, στην Ελληνική εκδοχή της ιστοσελίδος, αλλά, ταυτοχρόνως, παντελής απώλεια περιγραφής στην Αγγλική.
Για παράδειγμα, το Α’ Δημοτικό Σχολείο στο Αμύνταιο Φλωρίνης (δείτε Eικόνα 1). Τι γράφει; Αναφέρει,«Α’ Δημοτικό Σχολείο στο Αμύνταιο Φλώρινας. Κτίστηκε το 1928 με κρατική δαπάνη και με εισφορές κατοίκων. Παλαιότερα στέγαζε το εξατάξιο Γυμνάσιο.». Πω, πωωωω!!! Ξεχειλίζει από ιστορικές πληροφορίες!


Εικόνα 1
Στην Αγγλική, δε, εκδοχή (δείτε Εικόνα 2); “The description is not available”. Άφωνος!

Εικόνα 2
Άλλο παράδειγμα; Το εκκλησάκι του Αγίου Προδρόμου στο Στεφάνι Κορινθίας (δείτε Εικόνα 3), όπου στην Ελληνική Περιγραφή, οι ιθύνοντες «τα σπάνε» από «χείμαρρο» πληροφόρησης, με μία απλή φράση «Σταυρεπίστεγος ναός», ενώ στην Αγγλική της εκδοχή (Εικόνα 4), συναντούμε το κλασσικό “The description is not available”. Ω, μα πόσο μεγάλη «προσφορά» στον πολιτισμό ο συγκεκριμένος κόμβος! 
Εικόνα 3 
Εικόνα 4
Αναρωτάται κανείς, τα κονδύλια που λαμβάνουν, διατίθενται ΟΝΤΩΣ για τον εμπλουτισμό πληροφοριών της σελίδος; Εάν ναι, ΓΙΑΤΙ δεν συνεχίζεται; Γιατί, σε μία χρονική περίοδο, όπως αυτή που βιώνουμε, που προσπαθούμε να εισάγουμε χρήμα στην χώρα, διαπιστώνουμε τέτοια ανικανότητα; Γιατί για μία ακόμη φορά, το Δημόσιο σε αυτήν την χώρα, αποτελεί τροχοπέδη της ανάπτυξης; Άραγε κανένας φορέας δεν πρόσεξε αυτήν την ανθελληνική και ντροπιαστική εικόνα που περνά προς τα έξω; Πού είναι αυτοί οι αδέκαστοι δημοσιογράφοι; Πού είναι οι υπεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι; Πού είναι οι υπεύθυνοι επιστήμονες; Πού είναι οι Εφορίες Αρχαιοτήτων, τα Πανεπιστήμια, η Εκκλησία, οι Δήμοι; Τι κάνουν οι ξένες αρχαιολογικές σχολές που δρουν στην Ελλάδα; Τι κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων; Πού είναι οι διάφοροι πολιτιστικοί φορείς τοπικής εμβελείας;
Τι κάνουν τα υπόλοιπα Υπουργεία, και ειδικά τα συναρμόδια, Οικονομικών Τουρισμού, Δικαιοσύνης – Οικονομικού Εγκλήματος; Δεν το οσμίστηκαν τα διάφορα ΜΜΕ – ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί δίαυλοι – μαζί με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο; Επίσης, τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. που χρηματοδοτούν το έργο, δεν έκαναν τον ανάλογο έλεγχο; Μνημόνια υπογράφονται, και έλεγχοι γίνονται ΜΟΝΟ για δανεικά; Οι γκαουλάιτερ των Υπουργείων, δεν ενδιαφέρονται για το πού ξοδεύονται τα χρήματα της Ε.Ε.;
Μήπως, τελικά συμβαίνει κάτι πολύ πιο ύποπτο, που ξεφεύγει από την φαντασία, ακόμη και εμάς των «λαϊκών»;
 Ελπίζουμε να απαντηθούν κάποτε (αν ποτέ) τα ερωτήματά μας...
 Παναγιώτης Κουϊμτζίδης
diogeneioslesxi.blogspot

***


*** Αθλητική ενημέρωση :
 
 
***  Στην 29η ημέρα της Ευρωλίγκα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Euroleague :29η αγωνιστική
 Πέμπτη, 30/3/2017
~ Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   77-69 , (43-36) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 22-15 , (43-36) , 58-50 , 77-69 .-
Διαιτητές: Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Παστούσιακ (Πολωνία), Περούγα (Ισπανία)
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνικατ 11 (1), Μπαλμπεϊ, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 11 (1), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου

~ Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  97-99 παρ. .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 40-29, 58-55, 84-84 κ.α., 97-99 παρ. -

~ Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  76-71 .- ^
Δεκάλεπτα: 23-13, 40-32,58-54, 76-71 .-

Παρασκευή, 31/3/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  80-103 .- ^

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  84-88 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-39, 63-63, 84-88 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  83-65  .- ^

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  85-83 .-^

Τα δεκάλεπτα : 20-17 , ( 45-40) , 58-55 ,  κ.α 73-73 παράταση 85-80 .-
 Διαιτητές: Ρόκα (Πορτογαλία), Πέρεθ (Ισπανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία)ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  61-56  .-^
Βίντεο από τον αγώνα  :
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ   85-80  1ο  δεκάλεπτο  20-17  29η  αγων  31/03/2017: https://youtu.be/w5vt4pPkqmg  .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

Ρεάλ Μαδρίτης 22-7   51
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21-8  50   
Ολυμπιακός 19-10  48
 Παναθηναϊκός  18-11 47
----------------------------------
Φενερμπαχτσέ 17-12  46   
Αναντολού Εφές 17-12   46  
Μπασκόνια 17-12   46
Ερυθρός Αστέρας 16-13 45
-----------------------------------
Νταρουσάφακα 15-14  44 
Ζαλγκίρις 13-16 39
Μπαρτσελόνα  12-17   41  
Μπάμπεργκ  10-19     39 
Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-19  39 
Γαλατασαράι 10-18   38
Ούνιξ Καζάν 7-21
Αρμάνι Μιλάνο   8-21 27
 
~   Η  Επόμενη τελευταία 30η αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
6/4/2017  :
20,45   Φενέρμπαχτρσέ - Μπαρτσελόνα
21,00   Μπάμπεργκ -Γαλατάσαραϊ
21,05   Μακαμπί Τελ Αβίβ -Παναθηναϊκός
22,00   Μπασκόνια -Ζαγκλίρις Κάουνας
7/4/2017  :
20,00  Νταρουσάφακα -Ερυθρός Αστέρας
20,00  ΤΣΣΚΑ -Ολυμπιακός
21,45  Μιλάνο - Ούνικς Καζάν
22,00  Ρεάλ Μανδρίτης -Ανατολού Εφές 

 *** Από τις τελευταίες αγωνιστικές των Ελληνικών ομάδων ε τα αποτελέσματα  :
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^ Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός  κ.α. 58-58 , παρατ. : 64-66 .- ^  Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης   73-79  .- ^ Η
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός  63-72 .-^  N
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός   77-69  .- ^  Η
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας  73-73 , παράταση 85-80 .- ^ Ν
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος    

***  Με οκτώ ομάδες το πρωτάθλημα μπάσκετ εργαζομένων 
Πραγματοποιήθηκε προχθές η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικού αθλητισμού. Στη διαδικασία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης και εκπρόσωποι των ομάδων που θα συμμετάσχουν. Το εναρκτήριο τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 3/4/2017 και ώρα 19:00 με το παιχνίδι Ένωση Λιμενικών-Δικηγόρων.
Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Οι 4 πρώτες ομάδες της διοργάνωσης θα παίξουν μεταξύ τους (1-4, 2-3) και οι νικητές θα τεθούν αντιμέτωποι  στο μεγάλο τελικό.
Τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν την 1η αγωνιστική είναι τα εξής:
Ένωση Λιμενικών-Δικηγόροι
Η/Μηχανολόγοι-Δήμος Καλαμάτας
Post café-Πολ.Μηχανικοί
Ένωση Πυροσβεστών –Θουρία Βιομηχανική

*** Αθλητικές μεταδόσεις για σήμερα  :
Παρασκευή, 31/03/2017
13:00 EUROSPORT 2
Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ελσίνκι
Καλλιτεχνικό Πατινάζ

19:30 EUROSPORT
Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ελσίνκι
Καλλιτεχνικό Πατινάζ

19:30 COSMOTE Sport 7
Νυρεμβέργη - Καρλσρούη
Γερμανία δεύτερη κατηγορία

20:00 COSMOTE Sport 6
ATP Masters: Miami Open, ημιτελικά
Τένις

20:00 NOVASPORTS 4
Ερυθρός Αστέρας - Ούνικς Καζάν
Euroleague

20:00 NOVASPORTS 3
Γαλατάσαραϊ - Μπασκόνια
Euroleague

20:00 NOVASPORTS 2
Ζάλγκιρις - Αρμάνι Μιλάνο
Euroleague

21:30 COSMOTE Sport 1
Χέρτα - Χόφενχαϊμ
Γερμανικό Πρωτάθλημα

21:45 ΕΡΤ2
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Euroleague

21:45 COSMOTE Sport 2
Εσπανιόλ - Μπέτις
Ισπανικό Πρωτάθλημα

22:00 EUROSPORT 2
Ουνικάχα - Βαλένθια
Eurocup

22:00 NOVASPORTS 2
Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε
Euroleague

22:00 NOVASPORTS 1
Νασιονάλ Μαδέιρα - Γκιμαράες
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα

~**

~
~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας
: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .-   

 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας
  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-

~

~  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5417   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3523   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3515 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.455   βίντεο   .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: