Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   .....
~Μόνος γεννιέσαι
μόνος επιλέγεις

τις μάχες που δίνεις
μαζί ζείς
μόνος φεύγεις
.

ARFAR -AGIOI  THEODOROI 
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρφαρών Μεσσηνίας. Του  Βασίλη Μιχ. Μπούρα
Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κος Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ ετέλεσαν τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως Αρφαρών στην Μεσσηνία. Κατά την ακολουθία των εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και πολλοί ...πιστοί.
Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας επαίνεσε τον δραστήριο Εφημέριο της ενοριακής συνάξεως της κωμοπόλεως Αρφαρών πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Ε. Μπούρα για την ποιμαντική του δραστηριότητα και την ανέγερση και αποπεράτωση του ως άνω ιερού ναού, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, της κυρίες του φιλοπτώχου και τον πιστό λαό, για την υλική τους, αλλά και με κάθε τρόπο προσφορά. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι με τον εγκαινιασμό ιερών ναών, τόπων της εκκλησιαστικής λατρείας, η Εκκλησία προάγει την ενότητα του λαού κάτι το οποίο στις σημερινές κοινωνίες είναι ιδιαίτερα αναγκαίο και ότι ασφαλής τόπος και τρόπος της ενότητος αυτής είναι η ευχαριστιακή σύναξη. Ενότητα, η οποία σήμερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχει ιδιαίτερη ανάγκη ο τόπος μας και η αγαπητική ενωτική παρουσία των απλών ανθρώπων του λαού στην εκκλησιαστική σύναξη αποτελεί το παράδειγμα και για τους άρχοντες του τόπου. Ενότητα, η οποία διδάσκει ότι οι άνθρωποι όλου του κόσμου μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά χωρίς τις εξάρσεις της τυφλής βίας, η οποία έχει θύματα ακόμη και μικρά παιδιά. Ενότητα, η οποία αποτελεί το πρότυπο για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών.
Παρέστησαν και παρακολούθησαν τα εγκαίνια και την Θεια Λειτουργία εκπρόσωποι αρχών της περιοχής. Ακολουθεί ιστοσελίδα  με  φωτογραφικό υλικό....  ΔΕΙΤΕ τες ...:

https://www.flickr.com/photos/68661481@N04/sets/72157684406541845/ 

Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Είπε ο αββάς Ησαΐας ο ιερέας: «Κάποιος από τους Πατέρες έλεγε πως ο άνθρωπος οφείλει, πάνω απ’ όλα, να αποκτήσει πίστη στον Θεό και ν’ αναζητεί συνεχώς και με πόθο τον Θεό. Να επιδιώκει επίσης την κακοπάθεια, την ταπεινοφροσύνη, την αγνότητα, τη φιλανθρωπία και την αγάπη σ’ όλους. Την υποταγή και την πραότητα, τη μακροθυμία και την υπομονή, την επιθυμία για τον Θεό, και να παρακαλεί συνεχώς τον Θεό με πόνο καρδιάς και αληθινή αγάπη για να μην κοιτάξει ποτέ προς τα πίσω, αλλά να έχει στραμμένη την προσοχή του σ’ αυτά που ακολουθούν. Να μην έχει πεποίθηση στα καλά του έργα, δηλαδή στη διακονία του, και να ζητάει από τον Θεό αδιάκοπα τη βοήθεια για ό, τι φέρνει η κάθε μέρα».
Γεροντικόν

30 Μαΐου
Οσίου Ισαακίου του ομολογητού (1), ηγουμένου της μονής των Δαλμάτων (†383). Μαρτύρων Ναταλίου και Χριστίνης. Εύπλου, Ρωμανού, Τελετίου «και του πλήθους των εν Νικομήδεια καέντων αγίων». Οσίων Ευσταθίου πατριάρχου Κων/πόλεως και Βαρλαάμ.
(1) Ο όσιος Ισαάκιος, καταγόταν από την Ανατολή, αλλά έδρασε στο Βυζάντιο την εποχή του αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν θερμός υποστηρικτής των κακόδοξων και δυσεβών Αρειανών. Όταν οι Οστρογότθοι κατασκήνωσαν στη Θράκη και απειλούσαν την Κωνσταντινούπολη, ο Ουάλης αναγκάσθηκε να εκστρατεύσει εναντίον τους. Τότε ο Ισαάκιος, ο οποίος ήταν ηγούμενος στην περίφημη μονή των Δαλμάτων συνάντησε τον αυτοκράτορα, τον πολέμιο των ορθοδόξων, και αφού έπιασε από τα χαλινάρια το άλογο του, τον συμβούλευσε με τα εξής λόγια: «Δώσε στα ποίμνια τους άριστους ποιμένες και χωρίς κόπους θα πάρεις τη νίκη. Αν όμως δεν αποδεχθείς αυτά πού σου λέγω και δε συμφωνήσεις μαζί τους, θα μάθεις από την πείρα σου ότι είναι σκληρό πράγμα να κλωτσάς τα καρφιά. Διότι ούτε εσύ θα γυρίσεις από τον πόλεμο και σύντομα θα χάσεις και το στράτευμα». Ο αυτοκράτορας όχι μόνο δεν πείσθηκε, αλλά ειρωνεύτηκε τον άγιο και διέταξε να τον ρίξουν σε κάποιο κοντινό κρημνώδες φαράγγι, από το οποίο ο Ισαάκιος ως εκ θαύματος εξήλθε χωρίς την παραμικρή αμυχή. Ο Ουάλης έπαθε όσα του προεφήτευσε ο άγιος: νικήθηκε στη μάχη που έδωσε κοντά στην Ανδριανούπολη και μάλιστα, μετά την αιχμαλωσία του από τούς Γότθους, κάηκε ζωντανός. Ο Ισαάκιος συνέχισε την ασκητική του ζωή στην Κωνσταντινούπολη, όπου εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθιά γεράματα. ~ 
Σήμερα 30/05/2017 εορτάζουν:
Όσιος Ισαάκιος ο Ομολογητής ηγούμενος Μονής Δαλμάτων, Άγιος Νατάλιος ο Μάρτυρας, Αγία Εμμελεία
~   Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~    Τύπος πέφηνας, τῆς ἐγκρατείας, καὶ ἑδραίωμα, τῆς Ἐκκλησίας, Ἰσαάκιε Πατέρων ἀγλάϊσμα· ἐν ἀρεταῖς γὰρ φαιδρύνας τὸν βίον σου, Ὀρθοδοξίας τὸν λόγον ἐτράνωσας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαο ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ισαακίου του Ομολογητού ηγουμένου Μονής Δαλμάτων - 30 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/O9OMFIcYQUQ  .-

~ Σαν σήμερα....
  1. 1826 μ.Χ.
    Κοιμήθηκε ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄.
~
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του
***  Περισσότεροι από 150.000 πιστοί προσκύνησαν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης
Των Ανθής Βούλγαρη, Παναγιώτη Φωτεινού: Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, προκείμενου να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης της Ισαπόστολου, το οποίο μεταφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Βενετία στην Ελλάδα και εκτίθεται εκεί από τις 15 Μαΐου, μαζί με μέρος από το τίμιο ξύλο.
Το ενδιαφέρον του κόσμου μάλιστα έχει κορυφωθεί την τελευταία εβδομάδα, κατά την οποία παρατηρείται μαζική προσέλευση των πιστών, που ξεπερνάει τις 10.000 επισκέψεις την ημέρα, ενώ συνολικά σύμφωνα με τους υπευθύνους έχουν περάσει το κατώφλι της Αγίας Βαρβάρας περί τους 150.000 πιστούς.
Η μαζικότητα αυτή των πιστών μόνο ικανοποίηση φέρνει στα μάτια των υπευθύνων, οι οποίοι δηλώνουν πως βλέπουν ανθρώπους κάθε ηλικίας να προσέρχονται με χαρά και αγάπη, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προκειμένου να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας Ελένης, της μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Όπως δήλωσε στα «Παραπολιτικά» ο δεύτερος εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας πατήρ Νικόλαος, μέχρι στιγμής έχουν έρθει επισκέπτες οργανωμένα από την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Μυτιλήνη, τα Χανία, το Άργος, τη Λάρισα, τη Λαμία, την Πάτρα, την Άνδρο, αλλά και την Κύπρο. Πολλοί από αυτούς μάλιστα προγραμματίζουν το ταξίδι τους έτσι ώστε να είναι στον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, η οποία διεξάγεται καθημερινά και στο τέλος της να λάβουν τη θεία κοινωνία.
Η μαζική προσέλευση των προσκυνητών ήταν κάτι που περίμενε η Δημοτική Αρχή που από τη μεριά της οργάνωσε έτσι τον χώρο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση, αλλά και να μειώνεται αισθητά ο χρόνος αναμονής των πιστών.
Παράλληλα ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας Γεώργιος Καπλάνης σε δήλωση του στα «Παραπολιτικά», εξήρε την συνεργασία που έχει ο Δήμος με τις αρμόδιες αρχές που συνδράμουν ώστε να υπάρχει τάξη και ασφάλεια στην περιοχή, τόνισε ιδιαίτερα πως παρά τη μεγάλη συμμετοχή δεν έχει δημιουργηθεί ούτε ένα δυσάρεστο περιστατικό και στάθηκε στη σημασία που έχει για τον ελληνισμό, αλλά και την Ευρώπη το γεγονός αυτό, καθώς με τέτοιες ενέργειες ενώνονται οι λαοί και αναδεικνύεται η πνευματική και πολιτισμική μας ταυτότητα.
«Αγία Ελένη σε παρακαλούμε βοήθησε τη χώρα μας να σωθεί» παρακαλούν προσκυνώντας το σεπτό σκήνωμα της Αγίας Ελένης οι πιστοί που συρρέουν καθημερινά στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Μετά από 1700 χρόνια το σκήνωμα της μητέρας του Αγίου Κωνσταντίνου επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για τη χώρα μας και όπως αναφέρουν πηγές απο την ιερά Σύνοδο πρόκειται για ιστορικής σημασίας γεγονός αφού είναι η πρώτη φορά που το σκήνωμα βγαίνει εκτός Ιταλίας απο την ημέρα που οι Σταυροφόροι μετέφεραν το σώμα της απο την Κωνσταντινούπολη. ~
Οι πιστοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα θαύμα και οι ουρές που σχηματίζονται έξω από την πόρτα της εκκλησίας είναι ενδεικτικές για το πόσο ανάγκη έχουν να προσευχηθούν και να γονατίσουν ταπεινά μπροστά στην Αγία ζητώντας Της κυρίως να τους χαρίσει υγεία.
Μάλιστα οργανώνονται ακόμη και εκδρομές από τις ενορίες της Αττικής αλλά και της υπόλοιπη Ελλάδας προκειμένου να διαβαστεί παράκληση και οι πιστοί να πάρουν την ευλογία της Ισαποστόλου.
Η κυρία Μαρία ξεκίνησε από τα Πατήσια μαζί με τις ενορίτισσσες της: «Βάλαμε πούλμαν και ήρθαμε να προσκυνήσουμε. Δεν ξέρουμε αν θα μας αξιώσει ξανά ο Θεός να προσευχηθούμε στην Αγίας μας» λέει.
«Εγώ ήρθα από την Καλαμάτα για να προσευχηθώ. Είναι μεγάλη μου τιμή που ασπάστηκα το σκήνωμα της Αγίας μας» λέει η Σοφία η οποία μαζί με τους φίλους της περίμενε καρτερικά για να προσευχηθεί. Η κυρία Όλγα ξεκίνησε από την Κοκκινιά για να πάρει λίγο λαδάκι από το καντήλι που καίει μπροστά από το σκήνωμα της Αγίας Ελένης: «Προσευχήθηκα για υγεία και για ανάκαμψη της χώρας μας. Τι άλλο να ζητήσω» λέει συγκινημένη.
Έξω από τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας έχει στηθεί ένας χώρος όπου πωλούνται διάφορα αναμνηστικά, φυλακτά, εικόνες και βιβλιαράκια με την ιστορία της Αγίας Ελένης ενώ οι πιστοί μπορούν να παίρνουν και αγιασμό.

***  Θαύμα στο Άγιον Όρος συγκλονίζει Ελλάδα και Σκόπια: Νεαρός μίλησε μετά από 18 χρόνια μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου
-  Το περιστατικό συνέβη πριν ακριβώς 10 ημέρες στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου και μου το διηγήθηκε χθες βράδυ Ιερομόναχος που ήταν παρόν στο θαυμαστό αυτό γεγονός, ενώ αναφέρθηκε και δημόσια την περασμένη εβδομάδα σε θρησκευτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
~ Μέσα στο σπίτι της, την Ιερά Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος εκεί που καθημερινά ο σεβάσμιος Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος με την αδελφότητα της μονής ψάλουν τον παρακλητικό κανόνα στη χάρη της και μνημονεύουν εκατοντάδες ονόματα υπέρ υγείας και αναπαύσεως, ένας ακόμη συνάνθρωπος μας προσευχόμενος στο παρεκκλήσι της έλαβε στην πράξη την χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου η οποία γοργώς και προθύμως υπακούει και ελεεί όλους, όσοι την ευλαβούνται και την επικαλούνται με πίστη.
~ Σύμφωνα με τη μαρτυρία, νεαρός Σκοπιανός 18 ετών από την πόλη Στρώμνιτσα της γειτονικής χώρας με πρόβλημα ομιλίας, μετέβη στην Ιερά Μονή του Δοχειαρίου για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της .
Η μετάβαση έγινε με γνωστό του από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος μίλησε στην οικογένεια για την Ι.Μ Δοχειαρίου και την εικόνα της Παναγίας. Φθάνοντας το παιδί στη μονή και ευρισκόμενο μπροστά στην εικόνα της Γοργοϋπηκόου, χωρίς να έχει μιλήσει ποτέ στη ζωή του βγάζοντας μόνο άναρθρες κραυγές φώναξε στη γλώσσα του »Μάνα Παναγία, δώσε μου την υγεία μου» .
Εκείνη την ώρα όλοι όσοι γνώριζαν την περίπτωση του νεαρού έμειναν έκπληκτοι με το συμβάν. Με το τέλος της δέησης που συνέχισε ατάραχος Δοχειαρίτης Ιερομόναχος, ο νεαρός Σκοπιανός γύρισε προς τους παρευρισκομένους που προσεύχονταν μαζί του και είπε »Σας ευχαριστώ όλους σας, ήδη αισθάνομαι πάρα πολύ καλά’‘.
Πρόκειται για μια ακόμη θαυμαστή ενέργεια της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από τις τόσες πολλές που καθημερινά συντελούνται σε πιστούς τόσο στην Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό οι οποίοι καθημερινά ψάλουν την παράκλησή της αναφωνώντας »Εις τα πέρατα άπαντα, η θαυματουργός σου εικών τεθρύληται και νυν πάντες εν το στόματι, την Γοργοϋπήκοον προφέρουσι’‘.

*** Ο καιρός σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 30/5/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Επίσης, τις πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός θα είναι καθαρός, θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού η κηδεία Μητσοτάκη- Τετραήμερο δημόσιο πένθος 
Δημόσια δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση:
Κατά την κηδεία του θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία πρωθυπουργό και θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του.
Επίσης, θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων της χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 7 το πρωί έως τις 13:30.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.
Από σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.
Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού: ALPHA BANK
IBAN – GR6901401770177002002000045
SWIFT – CRBAGRAAXXX
Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης:
ALPHA BANK
GR 6301401200120002002011
WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς» ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA
Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις από σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου, αναβάλλονται.
Newsroom ΔΟΛ

*** Έκρηξη σε ηλιακό θερμοσίφωνα αναστάτωσε τη Φαρών
 
Ένας δυνατός κρότος αναστάτωσε τους περίοικους της οδού Φαρών το απόγευμα της Δευτέρας, έτσι άμεσα κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα.
Τελικά όπως προέκυψε αιτία ήταν, ένας ηλιακός θερμοσίφωνα που ήταν σε ταράτσα σπιτιού στην οδό Νικηταρά που εξερράγη και νερό αυτή τη στιγμή τρέχει στο οδόστρωμα.

***  Πυρκαγιά στο κτήριο που στεγαζόταν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
Φωτιά ξέσπασε απόψε το βράδυ, στις 8.30, στο κτήριο που στεγαζόταν παλιότερα το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας καθώς και το 10ο Δημοτικό, γνωστό και ως Ορφανοτροφείο, στην οδό Εθνικού Σταδίου.
Η φωτιά ξεκίνησε από το εσωτερικό του κτηρίου, στο οποίο και βρίσκουν καταφύγιο καθημερινά δεκάδες άτομα. Μάλιστα, αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς το κτήριο είναι λεηλατημένο, χωρίς φύλαξη, ενώ έχουν επανειλημμένως ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Να σημειωθεί, δε, ότι εκεί πρόκειται να δημιουργηθεί η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στην περιοχή έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ έγινε έλεγχος για τυχόν εγκλωβισμένους, καθώς άνθρωποι πηδούσαν από την περίφραξη.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video: Φωτιά Μουσικό Σχολείο  , https://youtu.be/RoODLa440dI .-

***  Απολογείται την Πέμπτη 42χρονος για απόπειρα βιασμού στη Μικρομάνη 
Το πρωί της Πέμπτης θα απολογηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας ο 42χρονος από τη Θουρία ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού μιας 43χρονης Ρουμάνας από τη Μικρομάνη.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που η γυναίκα πεζή επέστρεφε στο σπίτι της. Ο 42χρονος της επιτέθηκε κοντά στο νεκροταφείο της Μικρομάνης και χρησιμοποιώντας βία τη μετέφερε σε παρακείμενο χωράφι, όπου προσπάθησε να τη βιάσει. Η γυναίκα, όμως, κατάφερε να τον χτυπήσει, να του ξεφύγει και να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία.
Το πρωί του Σαββάτου ο 42χρονος αναζητήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς. Ο ίδιος αρνείται το περιστατικό, όμως η γυναίκα τον έχει αναγνωρίσει.
Μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν χθες από τον εισαγγελέα Καλαμάτας, οδηγήθηκε στον ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.  Β.Β.

***  Μια υπέροχη βραδιά στη Μεσσήνη 
Εξαιρετικό ήταν το κλίμα και άρτια η διοργάνωση για τον εορτασμό της συμμετοχής της Μεσσήνης στην «Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα». Σε μια ημέρα που ξεκίνησε, αρκετά δύσκολα για την πόλη, με καταστροφές από το σύντομο ανεμοστρόβιλο τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι υπάλληλοι του Δήμου, υπερέβαλαν εαυτό και το βράδυ όλα κύλησαν ομαλά στην προγραμματισμένη εκδήλωση. Το κυριότερο όλων, ήταν ότι απόλαυσαν αυτή τη βραδιά τα νέα παιδιά της πόλης, που αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μια περιβαλλοντολογική αφύπνιση στο μέλλον, είναι και η μόνη μας ελπίδα. Αξίζουν τα εύσημα, στους διοργανωτές γι’ αυτή την εκδήλωση, και το «στοίχημα» που θα πρέπει να βάλει η δημοτική αρχή είναι η διοργάνωση πιο συχνά ανάλογων εκδηλώσεων.  Κ. Γαζ.

*** Απευθείας αναθέσεις με εκπτώσεις 57% στο Δήμο Τριφυλίας
«Δεν πουλάμε, χαρίζουμε» ήταν το σλόγκαν μια παλιάς διαφήμισης στην τηλεόραση… Μετά τα τεράστια ποσοστά εκπτώσεων που δίδονται σε διαγωνισμούς και προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην Ελλάδα των μνημονίων και της αναδουλειάς, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι, από την πλευρά του εργολάβου, «δεν κάνουμε έργα απλώς, δουλεύουμε και τσάμπα για το κοινωνικό σύνολο και το Δήμο»!
Όσο τραβηγμένο κι αν φαίνεται αυτό, είναι η αλήθεια εξαιτίας του γεγονότος ότι σε οικοδομικές και τεχνικές εργασίες στη χώρα και την Τριφυλία δεν κινείται τίποτα ως συνέπεια των αλλεπάλληλων μνημονίων, των φορολογικών μέτρων, των περικοπών μισθών και συντάξεων και της κατακόρυφης μείωσης των εισοδημάτων πολιτών κι επιχειρήσεων.
Ομόφωνα, λοιπόν, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων Δ.Ε. Αυλώνος», προϋπολογισμού δαπάνης ποσού 3.200 ευρώ και την απευθείας ανάθεση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων ΔΕ Αετού», προϋπολογισμού δαπάνης ποσού 6.676 ευρώ.
Και τα δύο έργα πήρε η τεχνική εταιρεία «Λεωνίδας Σιώρης & ΣΙΑ Ε.Ε.» με έκπτωση 57%!
Στην ίδια συνεδρίαση, ομόφωνα, αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων κατά της αριθ. 3/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας, η οποία αφορά αγωγή επαγγελματία της Κυπαρισσίας για προμήθεια στο Δήμο ηλεκτρολογικού υλικού, κατά τα έτη 2011 και 2012, έπειτα από προφορική συμφωνία με παράγοντες της τότε Δημοτικής Αρχής, ποσού 8.445 ευρώ.
Ακόμα, εγκρίθηκαν δαπάνες και ψηφίστηκε η διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού, ενώ ελήφθη απόφαση και για τροποποίηση προϋπολογισμού (εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο).
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Η Βοϊδοκοιλιά παραλία σύμβολο της Μεσσηνίας, θέλει δουλειά (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Θλίψη και απογοήτευση αισθάνεται κανείς αντικρίζοντας την εγκατάλειψη που υφίσταται η παραλία – σύμβολο της Μεσσηνίας, η Βοϊδοκοιλιά. Δε χρειάζονται περιττά λόγια για την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, αφού σε όλους είναι γνωστή και στον κόσμο ολόκληρο ξακουστή και φημισμένη  , η οποία φωτογραφικά κοσμεί όλα τα έντυπα της Μεσσηνίας μα και της χώρας ακόμα.
 Η Βοϊδοκοιλιά θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα «Ω». Στην παραλία αυτή πιστεύεται πως έφτασε, σύμφωνα με την Ομηρική αφήγηση, το πλοίο του Τηλέμαχου, όταν ταξίδεψε στην Πελοπόννησο για να συναντήσει το Νέστορα και το Μενέλαο. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. “Googlαροντας” τη φράση «παραλία Μεσσηνίας» πρώτη- πρώτη εμφανίζεται η Βοϊδοκοιλιά και χιλιάδες είναι τα αποτελέσματα της αναζήτησης που αναφέρονται στη συγκεκριμένη παραλία, ενώ από τις φωτογραφίες οι περισσότερες απεικονίζουν αυτή. Τι άλλο  προσθέσεις  για να αποδειχθεί ότι   η παραλία έπρεπε και πρέπει να τυγχάνει της φροντίδας και μέριμνας των αρμοδίων; χωρίς, βεβαίως, παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το φυσικό της χαρακτήρα, την αγνή και συνάμα εξωτική ομορφιά της, το αμόλευτο περιβάλλον! Κι όμως.
Στη Βοϊδοκοιλιά είναι εμφανή, δυστυχώς, τα σημάδια της εγκατάλειψης. Σημάδια τα οποία αντικρίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύλου – Νέστορος και της Μεσσηνίας, όπως και χιλιάδες επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου, όπου κάνουν εξορμήσεις, και κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, που διαμένουν είτε στην Costa Navarino είτε σε άλλα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής.  Όπως ανέφεραν στο «Θ» επισκέπτες της παραλίας, οι οποίοι μας έδωσαν και σχετικές φωτογραφίες, ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες, που ο καιρός το επέτρεπε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν  τη Βοϊδοκοιλιά για το μπάνιο τους ή τη βόλτα τους, για χαλάρωση και γαλήνη. Αυτό το πραγματικό στολίδι, όμως, δεν έλαμπε όπως του αξίζει. Ήταν θαμπό και χλωμό. Η θλίψη από την εγκατάλειψη αναδυόταν από μέσα του. Ο δρόμος πρόσβασης – προσέγγισης στην παραλία είναι δύσβατος και σχεδόν   έχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας. Αν τύχει κάποιος  κινούμενος με όχημα σε αυτόν, συναντηθεί με άλλο από την αντίθετη κατεύθυνση, προκαλείται μεγάλο πρόβλημα. Επισκέπτες που επιχειρούν να φτάσουν στην παραλία, ταλαιπωρούνται και αγανακτούν. Το, δε, γεφύρι είναι σε άθλια κατάσταση και πολλοί εκφράζουν φόβους επικινδυνότητας διέλευσης οχημάτων από αυτό. Επίσης, κάθε λογής σκουπίδια είναι διασκορπισμένα παντού καθώς δεν υπάρχει κάδος ή καλάθι απορριμμάτων. Το «παρκινγκ» για τα οχήματα, αφού με τα μύρια βάσανα φτάσεις στην παραλία, είναι σε τέτοια θέση που τρομάζεις μη τυχόν και «βουλιάξει» στην άμμο το όχημά σου. Θέσεις – στηρίγματα για ποδήλατα ούτε που υπάρχουν, παρόλο που καθημερινά δεκάδες και εκατοντάδες ποδηλάτες, κυρίως ξένοι επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή και διαμένουν είτε στην Costa Navarino είτε σε άλλα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής, πηγαίνουν στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΒΟΜΒΑ η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ του ΠΑ.ΜΑΚ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήρθε και δε φεύγει...

~   H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δείχνει καθημερινά τη δυναμική της, η οποία αρχίζει να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.
Όσο συστηματικές και αν είναι οι δημοσκοπήσεις του ΠΑ.ΜΑΚ., δεν γινόταν να μην εντάξουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  στο νέο γκάλοπ.
Ειδικότερα, την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, από 7,5% σημειώνουν ΧΑ και ΚΚΕ, 5,5% καταγράφει η ΔΗΣΥ, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 2% οι ΑΝΕΛ, 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας, 1% καταγράφουν η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ, 4,5% άλλο κόμμα ενώ 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Το 40% των ερωτώμενων θεωρούν ότι τα προσφάτως ψηφισθέν από την κυβέρνηση πακέτο μέτρων είναι το πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. 24% απαντούν αυθόρμητα ότι όλα ήταν το ίδιο βαριά, το 17,5% θεωρούν ότι πιο επώδυνα ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% ότι τα πιο σκληρά μέτρα ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ 5% δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Όσον αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το 57% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι, 35,5% δηλώνουν δυσαρεστημένοι αλλά πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, 5% δηλώνουν ευχαριστημένοι και 2,5% απαντούν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».*** ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

~   Η ιστορία θα κρίνει τα γεγονότα και τα πρόσωπα.
Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν την ιστορία για την ονομασία των Σκοπίων επί διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν το μεγάλο μυστικό του.
Επιθυμώντας να λύσει το πρόβλημα με την ονομασία, ήταν πρόθυμος να δεχτεί ακόμα και την ονομασία «Νέα Μακεδονία». Αλλά για να μην κατηγορηθεί γι’αυτό, επέλεξε να ρίξει τις ευθύνες στον τότε υπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά.
Ο κος Σαμαράς, μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά, είχε χαρακτηρίσει τον Κ. Μητσοτάκη ως «άλλη πλευρά της διγλωσσίας», ενώ άφηνε και αιχμές για οικονομικά συμφέροντα.
Στην πραγματικότητα, ο Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να νικήσει, εξ ου και έδιωξε τον Αντώνη Σαμάρα που του «χάλαγε» τα σχέδια.

***  ΒOMΒΑ για Μπουτάρη!  ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ…

~  Στην Ιταλία βρέθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, από τις 14 έως τις 17 Μαΐου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου, παρευρέθηκε στη συνδιάσκεψη του Ιδρύματος Rockefeller, κάτι που δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση.
Στόχος της εκδήλωσης και της παρουσίας του κου Μπουτάρη ήταν η «γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ανάπτυξης των πόλεων και των τεχνολογικών εξελίξεων και τη διερεύνηση νέων προσεγγίσεων και ιδεών για την αντιμετώπιση των σοβαρών αστικών προκλήσεων του 21ου αιώνα».
Να σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι ο δήμαρχος τρέχει στο εξωτερικό και επισκέπτεται το ίδρυμα Rockefeller - καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς ώστε να δείξει στους πολίτες ότι κάτι κάνει- ωστόσο, στην πρόσφατη εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων- δηλαδή για ένα εθνικό και μείζον θέμα που δεν προσφέρει κάτι προς εκμετάλλευση- είχε λάμψει διά της απουσίας του.

*** Τελευταία «παράσταση» πριν από το «λουκέτο» στο Α.Τ. Φιλιατρών 
 
Σε συμβολική «παράσταση» στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών προέβησαν χθες το πρωί ο δήμαρχος Τριφυλίας και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών. Από κατοίκους δε των Φιλιατρών που την πληροφορήθηκαν, εξελήφθη και ερμηνεύτηκε ως τελευταίος αποχαιρετισμός για το «λουκέτο» που μπαίνει τις επόμενες μέρες. Όπως έχουμε δημοσιεύσει στο «Θ», στα τέλη της περασμένης εβδομάδας συνεδρίασε το Συμβούλιο Μεταθέσεων Κατωτέρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και ελήφθησαν αποφάσεις για τις τοποθετήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων των καταργηθέντων αστυνομικών υπηρεσιών της Μεσσηνίας.
Είναι γνωστό ότι με το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 9 Φεβρουαρίου 2016, στην Τριφυλία καταργούνται τα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.
Οι κατώτεροι αστυνομικοί υπάλληλοι του καταργηθέντος Α.Τ. Φιλιατρών μετατίθενται ως εξής: 11 στο Α.Τ. Τριφυλίας, 2 στο Α.Τ. Γαργαλιάνων και 1 στο Α.Τ. Καλαμάτας. Σημειώνεται πως στις 18 Μαΐου συνεδρίασε το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο – μεταξύ άλλων – τακτικά μέλη είναι ο υπαρχηγός και αντιστράτηγοι της ΕΛΑΣ, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για μεταθέσεις – τοποθετήσεις αξιωματικών και από καταργηθέντα Α.Τ. σε άλλες υπηρεσίες.
Μάλιστα, ήδη σε Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου εξεδόθη σχετική διαταγή και μέχρι τις 9 Ιουνίου οι μετατεθέντες από καταργηθέντα τμήματα θα πρέπει να παρουσιαστούν στις νέες αστυνομικές υπηρεσίες.
Πάντως, κι ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται η διαταγή για τις μεταθέσεις των αστυνομικών του καταργηθέντος Α.Τ. Φιλιατρών, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας επισήμως σημειώνει ότι αυτό θα παραμείνει. Προχωρώντας ακόμη περισσότερο τονίζει πως ακόμα και εάν καταργηθεί, θα είναι για βραχύτατο χρονικό διάστημα, επειδή έχουν διαβεβαιώσεις από το κόμμα της Ν.Δ!
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε: «Αποφασίσαμε όλοι εμείς που ανησυχούμε για την κατάργηση του Α.Τ. να κάνουμε μία συμβολική παράσταση και να πούμε ότι ήδη οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει, όσον αφορά στην αστυνόμευση της περιοχής. Ανησυχητικά γεγονότα πυκνώνουν σ’ όλο τον ορίζοντα της Τριφυλίας όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών. Μεγάλη πρόκληση η ανατίναξη του ΑΤΜ στην πλατεία του Κοπανακίου, στο κεντρικότερο σημείο, οι αλλεπάλληλες και συσσωρευμένες επιδρομές στα σπίτια με τις ληστείες… Οι παράνομοι πλέον ξεπερνούν τα όρια του φόβου και της ανοχής και δεν κάναμε τίποτε άλλο, από το να επιστήσουμε την προσοχή για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν και φοβόμαστε πως θα συμβούν πάρα πολύ χειρότερα. Με αυτή την αγωνία και ανησυχία διαβιβάσαμε ότι ο μήνας του μέλιτος που υπάρχει δεν μπορεί να διαιωνιστεί. Τα θέματα της ασφάλειας για τους πολίτες της Τριφυλίας είναι πρωταρχικής σημασίας, όσο από μόνο του προσδιορίζεται. Κατά συνέπεια, από εδώ και στο εξής, δε θα μείνει κανείς ήσυχος σε χλωρό κλαρί».
Ερωτηθείς για τις μεταθέσεις των αστυνομικών από το Α.Τ. Φιλιατρών, απάντησε: «Μας ενημέρωσαν, αλλά, απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, εδώ είναι ένα χρονικό προμελετημένου θανάτου. Εμείς οφείλουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να ελπίζουμε και να επικαλούμαστε τη λογική και τη Θεία επιφώτιση. Ό,τι και να γίνει, για μας η υπόθεση του Α.Τ. Φιλιατρών δε θα κλείσει, με όποια απόφαση κι αν πάρει αυτή η κυβέρνηση».
Ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Αναστάσιος Πούλος, είπε σχετικά: «Σήμερα έπεσε η αυλαία του δράματος για τη Δ.Ε. Φιλιατρών. Επαναλαμβάνουμε, για πολλοστή φορά, ότι την απόφαση αυτή δε θα την υλοποιήσουμε… Δε θα δεχθούμε αυτή την απόφαση που δεν έχει καμία λογική. Μία απόφαση σκοπιμοτήτων. Και για μας το Α.Τ. θα παραμείνει και ελπίζω σύντομα τα πράγματα να μας επαληθεύσουν. Θα παραμείνει, ακόμα κι αν καταργηθεί, θα είναι για βραχύτατο χρονικό διάστημα. Αυτές τις διαβεβαιώσεις έχουμε. Εκεί θα οδηγηθούμε από πράξεις που θα προκύψουν - αυτοάμυνας να το πω;». Ο ίδιος τόνισε ακόμη: «Ας λογοδοτήσουν οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της υπόθεσης».
Ερωτηθείς ο κ. Πούλος για τις διαβεβαιώσεις που ανέφερε, απάντησε ότι «η απόφαση αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει», συμπληρώνοντας πως, «όταν με το καλό προκύψει η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχουμε τις διαβεβαιώσεις αυτές».
Ερωτηθείς ξανά εάν έχει διαβεβαιώσεις από τη Ν.Δ., επειδή- ως γνωστόν- η Ν.Δ. δεν έχει δεσμευτεί για κάτι τέτοιο, απάντησε: «Προσωπικά εγώ απ’ όλο το κόμμα»!
Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, τόνισε ότι «το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, που χωρίς να λάβει υπόψη χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια για την ασφάλεια των πολιτών και την αστυνόμευση της περιοχής, κλείνει τα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου. Είναι δέσμιες και στον Καλλικράτη, που τον ψήφισαν, πλην του ΚΚΕ, και των μνημονιακών δεσμεύσεων και καταργούν τα Α.Τ. Το πρόβλημα είναι πολιτικό κι έτσι πρέπει να το δει κι ο λαός της Τριφυλίας και να καταδικάσει όλους αυτούς που καταργούν υπηρεσίες που είναι ανάγκη να παραμείνουν. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλες καταργήσεις, έπονται τα κέντρα υγείας…».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Κώστας Σαρματζής, αναφέρθηκε στο αυτονόητο του δίκαιου αιτήματος της παραμονής του Α.Τ. Φιλιατρών, χαρακτηρίζοντας «γελοία τα επιχειρήματα που προβάλλονται» και εξαπολύοντας βολές για τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ σημείωσε πως «δε θα μπούμε σε ανάλυση εάν φταίει ο Δήμος, εάν το χειρίστηκαν καλά οι βουλευτές. Για μας μετράει το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι αποψιλώνεται μία ακόμα υπηρεσία απ’ τα Φιλιατρά…».
Συμπλήρωσε, δε, ότι επειδή ο κόσμος έχει πολλά προσωπικά προβλήματα, αδυνατεί να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις, ενώ ανέφερε πως οι αντιδράσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο ήταν αποτυχημένες και η μόνη αντίδραση του κόσμου είναι όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των εκλογών.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εγγραφή παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, μέσω της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-18» του ΕΣΠΑ.
Οι αιτήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 24 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 9/6.
Οι ενδιαφερόμενες μητέρες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στις ιστοσελίδες: www.eetaa.gr ή paidikoi.eetaa.gr.
Στη δράση συμμετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Καλαμάτας και συγκεκριμένα:
Α΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βασιλίσσης Σοφίας 15)
Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (τέρμα Πολυδούρη)
Γ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός ( Ανατολικό Κέντρο - Τέντα)
Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Γιαννιτσών 12 & Φιλοποίμενος)
Ε΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Ευαγγελιστρίας 9)
Ζ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Εθνικού Σταδίου - Παραλία)
Η΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βέργα, οδός Ευαγγελιστρίας).
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι για τις εγγραφές – επανεγγραφές παιδιών, πέραν του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-18», στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας, ισχύει η περίοδος που έχει ήδη ανακοινωθεί, δηλαδή από την 1η έως την 30ή Ιουνίου 2017.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, τηλέφωνο 27213 61825.

***  Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας ο Μανώλης Γλέζος 
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η τελετή αναγόρευσης του Μανώλη Γλέζου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο «Νικόλαος Γ. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

*** Ένταξη νέων έργων στο τεχνικό πρόγραμμα της Μεσσηνίας και… μετρήσεις στα καμιναέρια 
Σε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων του έτους 2017 για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ανάμεσα στα έργα είναι και οι μετρήσεις των καμιναερίων στα πυρηνελαιουργεία.
Σύμφωνα με την εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών, θα γίνουν οι εξής τροποποιήσεις:
-Αύξηση της πίστωσης του έργου «Σχέδιο ενίσχυσης προγραμμάτων κατάρτισης ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας 2016-2017» κατά 60.000 ευρώ, που θα διαμορφωθεί σε 100.000 ευρώ
- Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Προμήθεια ψυχρού ασφαλτομίγματος για συντήρηση ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μεσσηνίας» με προϋπολογισμό και πίστωση 4.000 ευρώ
-Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Συνδρομή στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία 2017» με προϋπολογισμό και πίστωση 4.000 ευρώ
- Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Έγκριση δαπανών για ετήσια συντήρηση - διακρίβωση - πιστοποίηση με ISO 9001:2008 του Δημόσιου ΚΤΕΟ Π.Ε. Μεσσηνίας» με προϋπολογισμό και πίστωση 8.000 ευρώ
-Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Διεξαγωγή μετρήσεων εκπομπών αέριων ρύπων από καμιναέρια στις καμινάδες πυρηνελαιουργείων της Π.Ε. Μεσσηνίας» με προϋπολογισμό και πίστωση 24.000 ευρώ
-Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Συντήρηση - επισκευή αγωγών και δικλείδων του αρδευτικού δικτύου ζώνης Αγίου Φλώρου» με προϋπολογισμό και πίστωση 9.000 ευρώ
-Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Συντήρηση - επισκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων Ματζαρίου και Αντικαλάμου αρμοδιότητας ΓΟΕΒ Παμίσου», με προϋπολογισμό και πίστωση 10.500 ευρώ
-Ένταξη νέου έργου με τίτλο «Εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του παρόχθιου αντλιοστασίου στο Καρτερόλι λόγω των ζημιών που υπέστη από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016» με προϋπολογισμό και πίστωση 5.600 ευρώ.

***  Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ανασκαφές Αρχαίας Θουρίας» 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ανασκαφές Αρχαίας Θουρίας. Άνθρωποι και Μνημεία» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχοντικού Δαγρέ στο Αριοχώρι  από τον εκεί Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο.
Στην εκδήλωση παρευρέθη πλήθος κόσμου τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Θουρίας όσο και από την Καλαμάτα, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου.
Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις φωτογραφίες της έκθεσης, τις οποίες δώρισε αφιλοκερδώς στο Σύλλογο ομάδα τριών ερασιτεχνών νεαρών φωτογράφων, που φέρουν την ονομασία 8foot-Photography, μετά την επίσκεψή τους πέρυσι στο χώρο των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας.
Ιδιαίτερα συγκίνησαν το κοινό της έκθεσης οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν στιγμιότυπα από τις ανασκαφές, με τους εργαζομένους κατά την ώρα της ανασκαφικής διαδικασίας.

***   Τρομοκρατία και απέραντη υποκρισία 
Πάγωσε η αγγλική κοινωνία από την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας.
Συνέχεια και αυτή μιας σειράς ανάλογων επιθέσεων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, επισφραγίζει ότι η τρόμος βρίσκεται πια παντού. Με πιο επικίνδυνο απ’  όλα όμως, ότι σε αυτό τον τρόμο γίνεται κάθε προσπάθεια από το πολιτικό κατεστημένο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να αποδοθεί φυλετικό και θρησκευτικό χρώμα.
Για χρόνια η βαρβαρότητα του σύγχρονου κόσμου είναι στοιχείο της καθημερινής ζωής των απλών ανθρώπων στις χώρες έξω από τον ανεπτυγμένο καπιταλισμό. Με τη Μέση Ανατολή, τις αραβικές χώρες και μια σειρά αφρικάνικες να αποτελούν θέατρα καθημερινής σφαγής.
Όσο και αν,  για τον κόσμο της Βρετανίας,  η τρομοκρατική επίθεση ήταν ένα μεγάλο σοκ, αυτό που βίωσαν δεν ήταν παρά μια μικρή γεύση αυτού που βιώνουν οι άνθρωποι εκτός του «πολιτισμένου» κόσμου από τα γεννοφάσκια τους .
Με φόντο αυτή την πραγματικότητα, είδαμε αυτές τις τελευταίες μέρες να παρελαύνει η απέραντη υποκρισία των πολιτικών εκπροσώπων του σύγχρονου πολιτισμού.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μίλησε για «φρικτή τρομοκρατική επίθεση» και κάλεσε να γίνει ότι δυνατό ώστε οι υπεύθυνοι «για αυτή την αδικαιολόγητη βία» να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της  χαρακτηρίζοντας την επίθεση «αρρωστημένη και δειλή».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος επίσης, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε τα συλλυπητήριά του στα θύματα της επίθεσης . Ο ίδιος αυτός άνθρωπος που πήγε πριν λίγες μέρες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, έδωσε την απόλυτη στήριξη του στο Ισραηλινό κράτος και δεν είπε τίποτα  για τα εγκλήματα του ενάντια στους Παλαιστίνιους,  εξέφρασε  τον συγκλονισμό του για τα θύματα της «ισλαμικής τρομοκρατίας». «Απευθύνω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου σ' αυτούς που τόσο τρομερά επλήγησαν σ' αυτή την τρομοκρατική επίθεση και στους πολλούς που σκοτώθηκαν και στις οικογένειές τους, τόσο πολλές οικογένειες των θυμάτων…
«Τόσοι πολλοί νέοι, ωραίοι αθώοι άνθρωποι που ζούσαν και χαίρονταν τη ζωή τους δολοφονήθηκαν από άθλιους ''χαμένους''…«Η κοινωνία μας δεν μπορεί να δείξει ανοχή στη συνέχιση της αιματοχυσίας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε για μια στιγμή ακόμα τη σφαγή αθώων ανθρώπων… «
Αυτά ανάφερε ο Τράμπ για τα αθώα θύματα στην Ευρώπη, σε μια περιοχή που, από τους ανθρώπους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα στη ζωή και  οι εκατόμβες αθώων θυμάτων είναι η καθημερινή πραγματικότητα για δεκαετίες. Και επιβεβαίωσε, χωρίς φυσικά να υπήρχαν αμφιβολίες γι’  αυτό, ότι η ίδια πολιτική που δημιούργησε αυτές τις εκατόμβες αθώων θυμάτων θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί. «Οι τρομοκράτες και οι εξτρεμιστές και αυτοί που τους δίνουν βοήθεια και άνεση πρέπει να εκδιωχθούν για πάντα από την κοινωνία. Αυτή η απαίσια ιδεολογία πρέπει να εξαλειφθεί και εννοώ να εξαλειφθεί εντελώς».
Ανάλογες δηλώσεις και από τον «πολλά υποσχόμενο» νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανυέλ Μακρόν, που εξέφρασε «τη φρίκη και τη θλίψη του». Αλλά και από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, που καταδίκασε την «πιο άνανδρη τρομοκρατία».
Η υποκρισία των πολιτικών εκπροσώπων του σύγχρονου πολιτισμού παίρνει ανήκουστες διαστάσεις. Και μαζί με αυτήν το ψέμα και η διαστρέβλωση που καλλιεργούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ της Δύσης. «Η ανθρωπότητα κινδυνεύει από τον ισλαμικό φανατισμό» , το  ISIS.
Το ISIS  όμως δεν υπήρχε πριν την καταστροφή του ΙΡΑΚ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Ρουάντα και  της Υεμένης.  Tώρα , ποιους να πεις και ποιους να αφήσεις;
Δεν υπήρχε ISIS  πριν τα εκατομμύρια των αθώων θυμάτων που όλοι οι πιο πάνω καταχώρησαν σαν παράπλευρες απώλειες των «ειρηνευτικών» επεμβάσεων τους.
Ποιος είναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός αλλά και σπόνσορας της σύγχρονης τρομοκρατίας;  Του Σωτήρη Βλάχου     *συνέχεια  την επόμενη Κυριακή

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Μηδενισμός ΠΑΟ, -3 βαθμοί στα πλέι οφ και -2 στο νέο πρωτάθλημα
Για τη μπίρα στον Ίβιτς
Μηδενισμός ΠΑΟ, -3 βαθμοί στα πλέι οφ και -2 στο νέο πρωτάθλημα
~ Μηδενισμός, αφαίρεση τριών βαθμών από τα φετινά πλέι-οφ και ακόμη δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αποκλεισμός της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 41.500 ευρώ, είναι η ετυμηγορία του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ για τον Παναθηναϊκό και τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι-οφ.
Ο αθλητικός δικαστής αποφάνθηκε ότι η αναμέτρηση διεκόπη με υπαιτιότητα των «πρασίνων», λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ιβιτς από αντικείμενο που ρίχτηκε από την εξέδρα, κι έτσι κατακύρωσε το ματς με 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να καταθέσει έφεση.
~*  Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής των Play Offs. Αναλυτικά:
2η Αγωνιστική
 Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:
ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον διακοπέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου των αγώνων κατάταξης (play offs) και με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές.
ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού σαράντα ένα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).
~*  Η βαθμολογία των πλέι-οφ διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΑΟΚ 11
ΑΕΚ 9
Παναθηναϊκός 5
Πανιώνιος 4
Newsroom ΔΟΛ

*** Έφεση από Παναθηναϊκό για το... μισοάδειο κουτάκι μπίρας
«Σταθερά εξιλαστήριο θύμα»
Εφεση από Παναθηναϊκό για το... μισοάδειο κουτάκι μπίρας
~  Μετά τη «βαριά καμπάνα» που επέβαλε στον Παναθηναϊκό η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα ασκήσει έφεση, κατά της απόφασης για τη βαριά τιμωρία του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα, παραθέτοντας μια σειρά από πρόσφατες τιμωρίες του.
Η ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός έχει ως εξής:
«Μετά την εξοντωτική ποινή που επέβαλε στον Παναθηναϊκό η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η Π.Α.Ε. θα ασκήσει έφεση. Μέχρι τότε μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε:
-Τη σεζόν 2014-15 για την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της αντίπαλης ομάδας που ξεσήκωσε τον κόσμο, με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που ολοκληρώθηκε με νίκη της ομάδας μας με 2-1).
-Τη σεζόν 2015-16 για μια φωτοβολίδα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 190.000 ευρώ πρόστιμο, μαζί την απόφαση του Υφυπουργού Κοντονή να κλείσει τη Θύρα 13 μέχρι τη λήξη της σεζόν μαζί με επιπλέον 90.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ).
-Την εφετινή σεζόν για ένα μισοάδειο κουτάκι μπίρα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από τα play offs, αφαίρεση δύο βαθμών από τη νέα σεζόν, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 41.500 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που διεκόπη ενώ η ομάδα μας προηγούνταν 1-0).
Ο Παναθηναϊκός, επειδή δεν επιδιώκει να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την αθλητική Δικαιοσύνη, αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα πάνω στο οποίο εφαρμόζονται σε ετήσιο βαθμό οι πλέον αυστηρές ποινές».  Newsroom ΔΟΛ

***  Στο βάθρο των Πανελλήνιων Παραολυμπιακών Αγώνων η Κωνσταντίνα Κουνή
Η Κωνσταντίνα Κουνή εισέβαλε δυναμικά στα αθλητικά μας πράγματα με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Πανελλήνιους Παραολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ 26-28 Μαΐου. Η νεαρή Καλαματιανή πρωταθλήτρια κατέκτησε τη 2η θέση στη σφαιροβολία γυναικών (κατηγορία 42-αθλητές με τεχνητά μέλη), με επίδοση 4 μ., ενώ στο πιο ψηλό βάθρο ανέβηκε η Δέσποινα Βουδουρίδου, η οποία κάνει επίσης ακοντισμό και ήταν ο άνθρωπος που προσκάλεσε και γνώρισε στην Κωνσταντίνα τον κόσμο του αθλητισμού. Η αρχή έγινε πριν από 1,5 χρόνο στη Θεσσαλονίκη μέσω του συλλόγου «Μακεδόνας» και με προπονητή τον Λάζαρο Στεφανίδη, ενώ οι αγώνες του Σαββάτου ήταν οι πρώτοι για την Κωνσταντίνα Κουνή (πέρυσι είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να πιστοποιηθεί σε κατηγορία). Πέρα του ότι με την πρώτη προσπάθεια η Κωνσταντίνα έφτασε πολύ πιο μακριά από την απλή άθληση για το σώμα και την ενδυνάμωση των ποδιών αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι η ίδια δεν έχει ταμπού ή κόμπλεξ με την σωματική της ιδιαιτερότητα. Το αντίθετο μάλιστα, μιλάει χωρίς καμία φόρτιση για το γεγονός ότι σε ηλικία 4,5 ετών εξαιτίας του καρκίνου έγινε ακρωτηριασμός στο αριστερό της πόδι, ο οποίος επανεμφανίστηκε οδηγώντας σε πολλαπλά χειρουργεία και το δεξί…
«Δεν έχω κανένα θέμα. Ζω με αυτό από πολύ μικρή και είναι καλύτερα να λέγεται η αλήθεια. Είμαι υπερήφανη, καθώς με έκανε πιο δυνατή. Και στους αγώνες πήγα χωρίς να με νοιάζει η διάκριση. Ήταν μεγάλη τιμή που βρέθηκα εκεί και γνώρισα τέτοιους ανθρώπους. Εγώ δεν είμαι τίποτα μπροστά τους» λέει με μετριοφροσύνη η Κωνσταντίνα, που όμως έχει δώσει κι η ίδια αμέτρητες μεγάλες νικηφόρες «μάχες» ζωής, ανάμεσα στις οποίες και με το βάρος της, χάνοντας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πολλά κιλά…
Και βέβαια η διάκριση στο ΟΑΚΑ ήρθε και πλέον ο πήχης ή μάλλον τα μέτρα έχουν μεγαλώσει πολύ… Η Κωνσταντίνα Κουνή ονειρεύεται πλέον την επόμενη συμμετοχή της στους Πανελλήνιος Αγώνες, στοχεύοντας στην πρόκριση για το Λονδίνο του χρόνου και τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο το 2020…
Η Καλαματιανή πρωταθλήτρια έχει ολοκληρώσει πλέον τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη και κάνει την πρακτική της στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Έτσι, βρίσκεται σε αναζήτηση νέας προπονητικής βάσης εδώ, σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή της, Λάζαρο Στεφανίδη όπως είναι η επιθυμία της και μάλλον είναι τυχερή σε αυτό, καθώς σίγουρα ο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, ο πρώτος αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ της Καλαμάτας, που ίδρυσε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ο Γιώργος Λαζαρίδης, με μεγάλη χαρά θα πρόσθετε και το αγώνισμα της σφαιροβολίας κι ό,τι άλλο θελήσει να δοκιμάσει η Κωνσταντίνα ή άλλοι αθλητές με ειδικές ανάγκες…  Χ.Ε.

***

~~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
 ~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  29  και 30  Απριλίου  2017 :Μια  αναδρομή στην εβδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/29-30-2017.html .- 

~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
ΤΕΤΑΡΤΗ ~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .-
ΠΕΜΠΤΗ ~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-18-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
 Κυριακή 20-05-2017 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-...
~ Κυριακή 21-05-2017 :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/…/arfara-news-21-… .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5597   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3609   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3605 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον :                                  12.811  βίντεο  

 ~* The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: