Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017


Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .......

- Πᾶσαν σου τὴν σπουδὴν ποίησον, ἶνα ἡ ἔνδον σου ἐργασία κατὰ Θεὸν ἦ, καὶ νικήσης τὰ ἔξω πάθη.

Όσιος Αρσένιος ο Μέγας



Φωτογραφία του χρήστη VoiceNews.gr.

~


~19 Μαΐου
Ιερομάρτυρος Πατρικίου (1), επισκόπου Προύσσης και των συν αυτώ πρεσβυτέρων Ακακίου, Μενάνδρου και Πολυαίνου (†β΄αι.). Μαρτύρων Ακολούθου, Θεοτίμης και Κυριακής της νέας. Των εν Κύπρω οσιομαρτύρων Βαρνάβα, Γενναδίου, Γερασίμου, Γερμανού, Θεογνώστου, Θεοκτίστου, Ιερεμίου, Ιωάννου, Κόνωνος, Μαξίμου και Μάρκου.
(1) Ο άγιος Πατρίκιος με τη μεγάλη του θεολογική γνώση, αλλά και τη θερμή και ζέουσα πίστη του, αναδείχθηκε επίσκοπος Προύσσης. Από τη θέση αυτή, έδωσε μεγάλους αγώνες για την επιστροφή από την πλάνη των ειδώλων πολλών ανθρώπων. Στην ιεραποστολική του αυτή δράση δεν ήταν μόνος. Διάλεξε τρεις πρόθυμους συνεργάτες, τον Ακάκιο, το Μένανδρο και τον Πολύαινο, με την πολύτιμη βοήθεια των οποίων έφερε στη χριστιανική πίστη πολλούς ειδωλολάτρες. Αυτό όμως εξόργισε τους ιερείς των ειδώλων, οι οποίοι τον κατήγγειλαν στον άρχοντα Ιουλιανό τον Υπατικό, ο οποίος διέταξε την σύλληψή τους. Ο άρχοντας προσπάθησε στην αρχή ανεπιτυχώς με θεολογικές συζητήσεις, να πείσει τον Πατρίκιο ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός. Ο άγιος δεν δείλιασε ούτε μία στιγμή και με τη ρητορική του δεινότητα, την άριστη θεολογική του κατάρτιση και την πλούσια επιχειρηματολογία του, ανέτρεψε όλα τα σαθρά επιχειρήματα του Ιουλιανού, όπως το επιχείρημα ότι τα αναβλύζοντα ύδατα θερμαίνονται με την πρόνοια των Θεών των ειδώλων. Ο άγιος μάρτυρας του απήντησε, ότι και τα αναβλύζοντα ύδατα όπως και ολόκληρη η κτίση τελούν υπό την πρόνοια του πλάστη και δημιουργού τους, του ενός και αληθινού Θεού. Βλέποντας τη διαλεκτική συντριβή, ο άρχοντας διέταξε τον αποκεφαλισμό του Πατρικίου και των συνεργατών του, στολίζοντας την Εκκλησία με τέσσερις νέους Μάρτυρες.~

Στις 19/05/2017 εορτάζουν:


Άγιοι Πατρίκιος επίσκοπος Προύσας, Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος, Όσιος Μέμνων ο Θαυματουργός, Άγιος Ακόλουθος, Αγία Θεοτίμη η Μάρτυρας
~ Ἦχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Τετράς θεοφόρητος, Ἱεραρχῶν ἱερῶν, Τριάδα τὴν ἂκτιστον, κατ’ ἐναντίον ἐχθρῶν, πανσόφως ἐκήρυξε, Πατρίκιος ὁ τῆς Προύσης, θεηγόρος ποιμάντωρ, Ἀκάκιος σὺν Μενάνδρῳ, καὶ Πολύαινος ἃμα· διὸ καὶ ὡς ἀθλήσαντες, δόξης ἠξιώθησαν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Πατρικίου, Ακακίου, Μένανδρου και Πολύαινου - 19 ΜΑΙΟΥ , :  https://youtu.be/uy_g8qEzqik   .-


***  ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;! Ιδρύουν ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ στην ΑΤΤΙΚΗ

~ Την ίδρυση  μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική ζητάνε 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση που κατέθεσαν, ζητούν να μάθουν αν σχεδιάζεται η ίδρυση νεκροταφείου ή εναλλακτικά η δράση μουσουλμανικού τομέα εντός των κοιμητηρίων. 
«Τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο της Αττικής διαβιούν σήμερα σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων διαφόρων υπηκοοτήτων, η Αθήνα αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει μεριμνήσει για την ανέγερση μουσουλμανικού νεκροταφείου, ενώ -ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε- στη Σουηδία λειτουργούν 10 μουσουλμανικά νεκροταφεία», τονίζουν και προσθέτουν: «στην περίπτωση των νεκρών μουσουλμάνων, παρατηρείται το φαινόμενο, σε πολλές περιπτώσεις, να αποστέλλεται η σορός για ταφή στη Θράκη, στην Ξάνθη ή στην Κομοτηνή, όπου υπάρχουν μουσουλμανικά νεκροταφεία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τους οικείους του νεκρού και με κόστος που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Η άλλη λύση είναι η σορός του νεκρού να ταξιδέψει αεροπορικώς στην πατρίδα του, στο χώρο των εμπορευμάτων, με το κόστος να αγγίζει ή και να υπερβαίνει, στην περίπτωση των μακρινών χωρών, τα 2.000 ευρώ
Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επαχθής στις περιπτώσεις προσφύγων που κατέφθασαν πρόσφατα στην Ελλάδα ζητώντας προσωρινό καταφύγιο από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής. Για τη μεταφορά της σορού, η γραφειοκρατία που απαιτείται σε συνεννόηση με τα προξενεία των χωρών (εφόσον υπάρχουν) είναι εξαντλητική, ενώ από οικονομικής απόψεως το κόστος είναι δυσβάσταχτο είτε βαραίνει συγγενείς (εφόσον υπάρχουν) είτε εθελοντές που συνδράμουν στην ανακούφιση του προσφυγικού ζητήματος».

  *** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! H έκθεση Πόρτερ των ΗΠΑ για την Ελλάδα...

~  Η Ελλάδα του 1947 ήταν μια χώρα που περιστοιχιζόταν από καταστροφές. Είχε ήδη υποστεί την καταστροφή της ναζιστικής κατοχής, διένυε την καταστροφή του εμφυλίου πολέμου και, την ίδια στιγμή, βρισκόταν στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Τα τρία τέταρτα του συνόλου των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές στον πόλεμο ήταν ολοσχερώς κατεστραμμένα, η διώρυγα της Κορίνθου παρέμενε κλειστή, ενώ το 85% του οδικού δικτύου ήταν είτε σε κακή κατάσταση ή και εντελώς απροσπέλαστο. Οι αγροτικές υποδομές όπως και τα αρδευτικά συστήματα ήταν απαρχαιωμένα, οι όποιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις είχαν πληγεί κι αυτές από τον πόλεμο, ενώ πολλά αλιευτικά σκάφη είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο πληθωρισμός είχε αγγίξει δυσθεώρητα ύψη. Η οικονομική διοίκηση ήταν αδύνατο να λειτουργήσει ομαλά, ακόμη και σε επίπεδο συλλογής δεδομένων, πόσω μάλλον εσόδων.
Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, η χώρα είχε παραμείνει όρθια βασικά εξαιτίας των 700 εκατομμυρίων δολαρίων εξωτερικής βοήθειας που είχε λάβει από το τέλος του πολέμου κι έπειτα. Ωστόσο, και τα δυο βασικά προγράμματα της βοήθειας αυτής -εκείνο του Οργανισμού Περιθάλψεως και Αποκαταταστάσεως των Ηνωμένων Εθνών (της γνωστής UNRRA) και εκείνο της Βρετανικής Οικονομικής Αποστολής- επρόκειτο να λήξουν εντός του έτους. Σε αυτήν την περίπτωση, τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης θα μπορούσαν μετά βίας να καλύψουν το 40-50% των δαπανών της. Πρακτικά, η οικονομία θα βρισκόταν τότε σε κενό αέρος.
Σε αυτή τη χώρα κατέφθασε ο Πολ Α. Πόρτερ, στις 18 Ιανουαρίου 1947. Ο Πρέσβης και επικεφαλής της Αμερικανικής Οικονομικής Αποστολής στην Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα έντεκα μέλη παρέμειναν στη χώρα έως τις 22 Μαρτίου. Ο σκοπός της Αποστολής ήταν, ελλείψει αξιόπιστων επίσημων στοιχείων, να καταγράψει τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και τις ανάγκες της για τα επόμενα χρόνια σε μια εκτενή έκθεση, την οποία και θα παρέδιδε στην αμερικανική κυβέρνηση. Η τελευταία, στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, επεξεργαζόταν ήδη το ενδεχόμενο να αναμιχθεί ενεργά στη διαδικασία ανασυγκρότησης της περιοχής, μέσω της πολιτικής που έγινε αργότερα γνωστή ως δόγμα Τρούμαν.
Η έκθεση της Αμερικανικής Οικονομικής Αποστολής στην Ελλάδα, η Έκθεση Πόρτερ όπως καθιερώθηκε να λέγεται, φυλάσσεται σήμερα σε μια από τις δεκατρείς προεδρικές βιβλιοθήκες του Εθνικού Αρχείου των ΗΠΑ (NARA), στην Harry S. Truman Library & Museum στο Μιζούρι. Αποτελεί ίσως την πρώτη τόσο αναλυτική καταγραφή του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου τον 20ο αιώνα και δημοσιεύεται για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή από τη διαΝΕΟσις. Ο Πόρτερ και η ομάδα του, όπως σημειώνεται στην εισαγωγή της έκθεσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνομίλησαν με "αγρότες, αξιωματούχους της κυβέρνησης, εργάτες, επιχειρηματίες, οικονομολόγους, και εκατοντάδες άλλους ανθρώπους και φορείς". Σε μια κομβική στιγμή της ελληνικής ιστορίας, οπότε τα στατιστικά στοιχεία ήταν δυσεύρετα ή και ανύπαρκτα, η Έκθεση Πόρτερ καταγράφει με αξιοθαύμαστη λεπτομέρεια τους μηχανισμούς, τα μεγέθη, τις δυνατότητες και τα εμπόδια της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, σε δεύτερο επίπεδο, αντανακλά τη συνολική εικόνα της χώρας και του τρόπου ζωής των ανθρώπων την εποχή εκείνη.
Διατρέχοντας την έκθεση σήμερα, δεν μπορεί κάποιος να μη σταθεί στις παρατηρήσεις του Πόρτερ, ενός προοδευτικού φιλελεύθερου νομικού, οι οποίες επισημαίνουν τις παραδοσιακές παθογένειες της ελληνικής πολιτικής, κοινωνικής και ασφαλώς οικονομικής κατάστασης. Ήταν άλλωστε αυτή ακριβώς η Έκθεση που αποτέλεσε την αρχή μιας μακράς περιόδου που η ελληνική οικονομία βρέθηκε, όπως και σήμερα, υπό οικονομική επιτήρηση προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση.
Θα ήταν ξεκάθαρα άστοχο να γίνουν συγκρίσεις με τη σημερινή κατάσταση. Ακόμη πιο άστοχο θα ήταν να γίνουν συγκρίσεις με τις πολιτικές που ακολουθούνται στην παρούσα, εντελώς διαφορετική, εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από προγράμματα στήριξης. Ωστόσο, το πνεύμα που διατρέχει τόσο την έκθεση όσο και τα "παράλληλα" κείμενά της - τα ημερολόγια του Πόρτερ και η γνωστή μαρτυρία της ελληνικής εμπειρίας του στο περιοδικό Collier’s- θέτουν μια σειρά από διαχρονικά ερωτήματα, για τους Έλληνες και για τους Αμερικανούς, τα οποία δεν έχουν εύκολες απαντήσεις.
 "Σε κατάσταση χάους"
Στην Έκθεσή του, ο Πόρτερ (παρ’ όλο που πρόκειται για ένα καθαρά τεχνικό κείμενο) χρησιμοποιεί συχνά δραματικές εκφράσεις προκειμένου να υπογραμμίσει την επείγουσα κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα το 1947. Σε κάποιο σημείο σημειώνει ότι η τοπική οικονομία βρίσκεται "σε κατάσταση χάους" ("a state of chaos"). Και πράγματι, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ο χαρακτηρισμός είναι υπερβολικός.
Για το οικονομικό έτος 1947-48, οι δαπάνες της κυβέρνησης είχαν υπολογιστεί ότι βρίσκονται στο 200% από το ποσό που χρειαζόταν προπολεμικά. Ο δυσθεώρητες στρατιωτικές δαπάνες -το 32% του προϋπολογισμού!- εξαιτίας του εν εξελίξει εμφυλίου και του κλίματος "ανασφάλειας και αστάθειας" καθιστούσαν "κάθε ορθολογικό σχεδιασμό αδύνατο". Τα σώματα ασφαλείας απασχολούσαν περίπου 172.000 υπαλλήλους. Ο ίδιος ο Πόρτερ σημειώνει ξεκάθαρα ότι “η εσωτερική ειρήνη και η διευθέτηση των εδαφικών διαφορών είναι οι δυο πιο σημαντικοί παράγοντες στην ανασυγκρότηση".
Πέρα από την επείγουσα εσωτερική κατάσταση, η Έκθεση σημειώνει ότι το κράτος έπρεπε να καλύψει ένα μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπαλλήλων που ήταν κατά 44% μεγαλύτερο σε σχέση με το ποσό πριν από τον πόλεμο, ενώ και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είχε αυξηθεί δυσανάλογα με το κόστος, κατά 65%. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δυναμικό που χαρακτηρίζεται "εκτεταμένο, υποαμοιβόμενο και απογοητευμένο". Ο Πόρτερ υπολογίζει μάλιστα ότι το 20% των Ελλήνων -περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες- σε εκείνη τη φάση ήταν είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε εξαρτημένοι από το κράτος. Ακόμη, αναφέρεται σε επιπλέον ένα εκατομμύριο απόρους, εξαρτημένους από κρατική βοήθεια.
Ασφαλώς, η εικόνα των δημοσίων εσόδων δεν ήταν ούτε κι αυτή ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Η κυβέρνηση είχε επιβάλει 45 φόρους οι οποίοι λειτουργούσαν συνήθως κλιμακωτά (ad valorem) αλλά εισέφεραν πολύ μικρά ποσά στα δημόσια ταμεία. Η Έκθεση αποτυπώνει με μεγάλη λεπτομέρεια το φορολογικό σύστημα της εποχής, όπως και την αναποτελεσματικότητά του. Επιπλέον, αναφέρεται στις απαρχαιωμένες λογιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνταν και επέστρεφαν αναξιόπιστα στατιστικά δεδομένα, καθώς και στον δυσλειτουργικό και αδιαφανή τρόπο με τον οποίο μοιραζόταν η βοήθεια της UNRRA, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "ο χρόνος που εξαγοράστηκε με αυτήν δεν αξιοποιήθηκε".
Εν πολλοίς, το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 1947 υπολογιζόταν ότι θα φτάσει τα 290 εκατ. δολάρια, δηλαδή μόλις 10 εκατ. δολάρια λιγότερα από το σύνολο της βοήθειας που είχε χορηγηθεί στη χώρα το 1946.
 Η εκτόξευση του πληθωρισμού
Ωστόσο, μακράν το πιο σημαντικό αμιγώς οικονομικής φύσης πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ελλάδα το 1947 ήταν βεβαίως ο πληθωρισμός του εθνικού νομίσματος. Παρ’ όλο που θεωρητικά το 1946 ήταν έτος που ο ιλιγγιώδης ρυθμός των υποτιμήσεων της δραχμής ανακόπηκε, αυτό είχε συμβεί κυρίως λόγω των πόρων της UNRRA που "έμπαιναν" στη χώρα σε "σκληρό συνάλλαγμα", αλλά και λόγω της πρόσφατης πώλησης αποθεμάτων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος. Καθώς η φύση και των δυο αυτών παραγόντων ήταν "πεπερασμένη", το οικονομικό αδιέξοδο βρισκόταν και πάλι προ των πυλών. Η ισοτιμία με το δολάριο αναμενόταν να φτάσει το αστρονομικό 1 προς 7.000. Παρά τους αυστηρούς ελέγχους των εισαγωγών καθώς και κάποια μέτρα ελέγχου των τιμών και των ενοικίων που βρίσκονταν σε ισχύ, η έκδοση χαρτονομισμάτων είχε αρχίσει εκ νέου να μοιάζει ασυγκράτητη.
Η κατάσταση αυτή είχε βεβαίως και κάποια θετικά. Λόγω ακριβώς του μεγάλου πληθωρισμού, αλλά και της εκτίναξης της ζήτησης για ελαιόλαδο, οι εξαγωγές είχαν αυξηθεί περίπου κατά 50% σε σχέση με πριν από τον πόλεμο. Είναι ενδεικτικό το ότι στην εγχώρια αγορά υπήρχε η ιδέα το ελαιόλαδο να αναμιγνύεται με φτηνό εισαγόμενο βαμβακέλαιο, ώστε αφενός να συγκρατηθεί η τιμή του λαδιού εντός της χώρας και αφετέρου να μειωθεί η εγχώρια κατανάλωση και να απομείνουν περισσότερα αποθέματα ελαιόλαδου προς εξαγωγή. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η ελληνική παραγωγή δεν ήταν σε θέση να εξισορροπήσει τα δεινά που έφερε η διαρκής υποτίμηση. Ούτως ή άλλως, ακόμη και πριν τον πόλεμο, η χώρα δεν διέθετε βαριά βιομηχανία -και σίγουρα δεν θα την αποκτούσε υπό τη μεγάλη πίεση που δεχόταν το 1947.
Οι μεταφορές αντιμετώπιζαν σοβαρότατες δυσχέρειες καθιστώντας το εμπόριο ιδιαίτερα δύσκολο. 13 από τα 15 χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων βρίσκονταν είτε σε κακή κατάσταση ή ήταν εντελώς κατεστραμμένα. Οι γέφυρες και τα τούνελ απ’ όπου περνούσαν οι σιδηροδρομικές γραμμές Πειραιάς - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Γευγελή και Πλατύ - Κρεμένιτσα είχαν επίσης καταστραφεί. Το ίδιο συνέβαινε και με τα μεγάλα λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, μετά την απελευθέρωση μόνο 6 χιλιάδες συνδρομητές είχαν τηλέφωνο.
Οι αγροτικές εγκαταστάσεις είχαν επίσης καταστραφεί, ενώ όσες είχαν απομείνει χρησιμοποιούσαν απαρχαιωμένες τεχνολογίες και αντιμετώπιζαν μεγάλες προκλήσεις στο θέμα της άρδευσης. Ακόμη ήταν δύσκολη και η αλιεία, καθώς πολλά σκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί -και καταστραφεί- στον πόλεμο. Το σύνολο της οικονομίας, με την εξαίρεση της ναυτιλίας, βρισκόταν σε ιδιαίτερα δεινή κατάσταση.
Ταυτόχρονα, το κράτος είχε προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεων στην οικονομία, όχι πάντοτε ορθολογικών ή εύκολα εξηγήσιμων. Για παράδειγμα, το κράτος "κρατούσε" μονοπωλιακά την παραγωγή μιας σειράς ετερόκλητων αγαθών: των τσιγαρόχαρτων, των τραπουλών, των σπίρτων, του κινίνου, των γλυκαντικών, της σμυρίδας, της κηροζίνης και του αλατιού. Ακόμη, είχε αναλάβει προσωρινά και τις θαλάσσιες μεταφορές των πολιτών.
Βεβαίως, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, τα όποια ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ήταν ανύπαρκτα. Ωστόσο, ο Πόρτερ δεν είχε αποκαρδιωθεί εντελώς. Αν και πολύ συχνά "στόλιζε" την ελληνική οικονομική ελίτ για την ανεπάρκειά της στα ημερολόγιά του, όταν έπρεπε να παρουσιάσει ο ίδιος την Έκθεσή του ενώπιον της Γερουσίας τον Απρίλιο του 1947 υπήρξε αισιόδοξος. "Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσει κάποιος το διαθέσιμο για επενδυτικούς σκοπούς ύψος του ιδιωτικού κεφαλαίου", δήλωσε, "όμως έχω την πεποίθηση ότι αφότου γίνει αισθητό ότι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εφικτές, η εγχώρια ιδιωτική πρωτοβουλία θα συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική ανάκαμψη". Δυστυχώς, η πολιτική και η οικονομική αβεβαιότητα δεν επρόκειτο να εκλείψουν σύντομα.
Όλα τα παραπάνω εκτυλίσσονταν όμως σε ένα περιβάλλον, όπου οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονταν. Αυτές οι ανισότητες μοιραία επηρέαζαν την ψυχολογία της εργατικής τάξης. Ο Πόρτερ, στην εισαγωγή της έκθεσης αναφέρεται στο θέμα σημειώνοντας τις ευθύνες της πολιτική ελίτ: "Υφίσταται μια ευρεία ανισότητα στις συνθήκες διαβίωσης και στο εισόδημα σε όλη τη χώρα. Οι επωφελούμενοι -έμποροι, κερδοσκόποι και μαυραγορίτες- θριαμβεύουν μέσα στον πλούτο και στην πολυτέλεια, ένα πρόβλημα το οποίο καμία κυβέρνηση δεν έχει καταπολεμήσει με αποτελεσματικό τρόπο. Την ίδια στιγμή, οι μάζες απλώς επιβιώνουν. Οι επωφελούμενοι είναι σχετικά λίγοι και ο συνολικός πλούτος τους, στην περίπτωση που μοιραζόταν στον πληθυσμό, θα έφερνε μικρή βελτίωση των γενικών συνθηκών διαβίωσης. Παρ’ όλα αυτά ο πολυτελής τρόπος ζωής εν μέσω φτώχειας πικραίνει τις μάζες και υπερτονίζει τις δυσκολίες των φτωχών".
 "Ήθος, ικανότητα και τακτ"
Η Οικονομική Αποστολή έφτασε στην Ελλάδα μετά από αίτημα του ελληνικού κράτους για βοήθεια 175 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ. Ουσιαστικά, καθώς οι υπολογισμοί που συνόδευαν το ελληνικό αίτημα θεωρήθηκαν εξαιρετικά πρόχειροι από τους Αμερικανούς τεχνοκράτες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέστειλε την ομάδα του Πόρτερ προκειμένου να αποκτήσει ιδία εικόνα της κατάστασης. Μετά την επιτόπια έρευνα της Αποστολής, η Έκθεση πρότεινε την αποστολή βοήθειας ύψους 335 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια.
Πώς όμως επρόκειτο να κατανεμηθεί αυτή η βοήθεια; Με ποια δομή και με ποιες προτεραιότητες; Η Έκθεση Πόρτερ είναι απολύτως σαφής σε αυτά τα σημεία. Αφενός προτείνει τον απευθείας έλεγχο της αξιοποίησης των πόρων από αμερικανική αποστολή περίπου πενήντα ατόμων διορισμένων σε θέσεις-κλειδιά της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Η αποστολή αυτή υποστηρίζει ότι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και να αναφέρεται σε έναν επικεφαλής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "οι Αμερικανοί που θα επωμιστούν αυτό το ρίσκο θα πρέπει να είναι άνθρωποι με κύρος, ικανότητα και διακριτικότητα"("men of character, ability and tact").'
Και, βεβαίως, θέτει μια σειρά από στόχους πολιτικής προς επίτευξη. Κατά βάση, ως γνήσιο "παιδί" του New Deal που ήταν, ο Πόρτερ τάσσεται υπέρ μιας μετριοπαθούς κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές αλλά και να συγκρατηθούν περαιτέρω οι εισαγωγές, οι τιμές, το συνάλλαγμα και τα ενοίκια. Ακόμη εισηγείται μια σειρά δημοσιονομικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να βελτιωθεί η δημόσια διοίκηση. Για την τελευταία, η εισήγηση περιλαμβάνει και μείωση του όγκου της, μέσω απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και συγκράτησης ή συγχώνευσης δομών. Μάλιστα, προτείνεται και μικρότερος αριθμός υπουργείων.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πράγματι προέκρινε σε γενικές γραμμές το σχέδιο Πόρτερ. Ο ίδιος ο Πόρτερ παρέμεινε στην Ελλάδα ως επικεφαλής της Αποστολής που διαχειριζόταν τα χρήματα αυτά μέχρι το 1950. Έφυγε δίνοντας μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία σε εκδήλωση προς τιμήν του με παρόντα τον τότε Αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γεώργιο Παπανδρέου.
Στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, ακόμη περισσότερη αμερικανική βοήθεια θα κατέφθανε στην Ελλάδα. Υπάρχει διαθέσιμη βιβλιογραφία σχετικά με τον ρόλο των κονδυλίων αυτών στη διαμόρφωση του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους. Εν πολλοίς είναι κοινώς παραδεκτό ότι αρχικά σε κάποιο βαθμό εφαρμόστηκαν οι πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας με την αμερικανική βοήθεια, οι οποίες τόσο λεπτομερώς και φιλόδοξα περιγράφονταν στην Έκθεση Πόρτερ. Ωστόσο, αργότερα η πολιτική αυτή αναθεωρήθηκε, λόγω της εξέλιξης του Ψυχρού Πολέμου. Γι’ αυτό τον λόγο, η αποτίμηση αυτών των προγραμμάτων στήριξης παραμένει ακόμα και σήμερα μια σύνθετη υπόθεση.
Ωστόσο, η Έκθεση Πόρτερ, από μόνη της, αποτελεί ένα ενδιαφέρον τεκμήριο. Είναι μια σε βάθος ανάλυση, που επιχειρεί με ειλικρινή και ευθύ τρόπο να απαντήσει σε μια θεμελιώδη ερώτηση: Πώς ανασυγκροτείται μια κατεστραμμένη χώρα;      dianeosis.org
*
 
***   Η ΦΡΙΚΗ των ΤΟΥΡΚΩΝ! Σήμερα ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ! Σπάνιο υλικό από τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΠΟΝΤΙΩΝ...(βίντεο-φωτογραφίες)

~ Όπως διαβάζουμε στο sansimera, θα σας παραθέσουμε τα ιστορικά γεγονότα για την Γενοκτονία των Ποντίων, των οποίων τη μνήμη τιμάμε σήμερα.
BINTEO :  H ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ (Full Documentary)  , https://youtu.be/BLbGinkbsdM?list=FLEGJWaewQ4tNSVbAw4ThMrQ .-
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.
Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.
Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.
Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.
Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!
Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.
Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.
Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

***  Ο βήχας και ο «έρωτας» δεν κρύβεται! Η φάτσα του Καραμανλή μόλις είδε τον Καμμένο… 

~  Εκεί που καθόταν αμέριμνος στο εντευκτήριο της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής, να και ξεπροβάλλει ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έτρεξε να χαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό, ωστόσο, δεν έτυχε και της θερμότερης υποδοχής, καθώς το πρόσωπο του κου Καραμανλή και η απαθής έκφραση που έχει όταν δίνει το χέρι του στον κο Καμμένο, μαρτυρά πολλά…

Και όπως βλέπεται, δεν σηκώθηκε καν από τη θέση του…



****   Ο Τραμπ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ! Ξεκινάει ΕΡΕΥΝΑ

~ Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Iσλαμικού Κράτους, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζέιμς Μάτις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αμερικανό πρόεδρος διέταξε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να διεξαγάγει λεπτομερή ανασκόπηση της εκστρατείας κατά των τρομοκρατών. 
Νωρίτερα, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ, ακολουθώντας τις οδηγίες τουΤραμπ, άρχισε να επικεντρώνεται περισσότερο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.


***  ΠΕΡΗΦΑΝΗ η ΘΑΤΣΕΡ για τους 153 ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ! Πάγωσαν οι Ρεπουμπλικανοί...

~  Aκόμα και οι σκληροί Ρεπουμπλικάνοι (για να μην πούμε οι Θατσερικοί) δεν πίστευαν πως και οι 153 των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ ψήφισαν με χέρια και πόδια το 4ο Μνημόνιο, το οποίο σημειωτέον δεν προβλέπει τίποτα προς την ανάπτυξη της χώρας.
Είναι μάλιστα τόσο αποτυχημένα τα Μνημόνια που εφαρμόζονται στην Ελλαδα που ακόμη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ κάλεσε το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει σε τρίτο Μνημόνιο στην Ελλάδα.
Σε εξαιρετικά έντονο ύφος, είπε ότι τα δυο προηγούμενα προγράμματα ήταν τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία του ΔΝΤ, το οποίο δεν φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του. Λάθη τα οποία, όπως υπενθύμισε  έχουν επανειλημμένως αποτυπωθεί και στις εσωτερικές εκθέσεις του Οργανισμού.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής που έδειξε να γνωρίζει άριστα το ελληνικό ζήτημα, περιγράφοντας την κατάσταση στην Ελλάδα είπε οτι μετά από 7 χρόνια η ύφεση παραμένει και η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%. “Η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών”.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως έχουμε 4 Μνημόνια, ένα μεσοπρόθεσμο και φως δεν βλέπουμε.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο...







***  Aυτό ήταν! Η ΝΔ σε κατάσταση ΕΜΦΥΛΙΟΥ! «Ηγείται» η Παπακώστα

~ Με άρθρο της στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κατερίνα Παπακώστα παίρνει διαφορετική θέση από την υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου.
Όπως υπογραμμίζει η κα Παπακώστα – η οποία πρόσφατα καρατομήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας- τονίζει: «Σήμερα, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση υλοποιούν τα συμφωνημένα διότι τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται. Είμαστε λοιπόν όλοι προ των ευθυνών μας να σχεδιάσουμε μια Πολιτική και μια Στρατηγική για τη μεταμνημονιακή εποχή της Χώρας, αναχαιτίζοντας τον πειρασμό του διχασμού και των ακροτήτων που τον συνοδεύουν».
Ολόκληρο το άρθρο:
«Ο Πρωθυπουργός συνηθίζει να αποκηρύσσει το «παλαιό σύστημα», συλλήβδην, με προφανή στόχευση να το απαξιώσει. Προφανώς, οι αναφορές του συμπεριλαμβάνουν την Νέα Δημοκρατία την οποία, εκ του πονηρού, τοποθετεί στο ίδιο κάδρο, ώστε να «συγχρωτίζεται» σημειολογικά με όλα τα αρνητικά που συνοδεύουν την αναφορά του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ιστορική παράταξη που με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή να θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας πολιτικός του 20ου αιώνα, με ισχυρά τα ίχνη της στον κοινωνικό ιστό, άφησε την Ελλάδα μέλος της Ευρώπης, με αδιατάρακτη δημοκρατία, με κοινωνική γαλήνη, με ισχύ Ενόπλων Δυνάμεων, με πλούτο, με πηγές ενέργειας, με ισχυρή οικονομία και με επενδύσεις σε ξένες χώρες. Ριζοσπάστης στον συντηρητισμό του, επέβαλε τη λήθη και αναχαίτισε τον διχασμό και τα άκρα και έκανε βιωματική πολιτική συμπεριφορά το μέτρο και την μετριοπάθεια.
Αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη κρίσιμη ιστορική περίοδος, κατά την γνώμη μου, για την καμπή αυτής της χώρας, τις επιπτώσεις της οποίας τις βιώνουμε σήμερα. Η είσοδος στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), ως ένα γεγονός συμβολικού χαρακτήρα αντί ως μιας ρηξικέλευθης πολιτικής και οικονομικής αλλαγής για την Χώρα. Και αυτό έχει επιφέρει επιπτώσεις, διότι ήταν μια προσπάθεια με δυνητικά οφέλη αλλά και με δυνητικούς κινδύνους, τους οποίους σήμερα ζούμε, για την εθνική οικονομία.
Η ενθουσιώδης ρητορεία περί «ισχυρής Ελλάδας», προκειμένου να αξιοποιηθεί το Ευρώ ως μέσο ιδεολογικής κυριαρχίας των εκσυγχρονιστών, είχε προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού οι εκσυγχρονιστές δεν μίλησαν για τις μεγάλες αναπροσαρμογές της οικονομικής πολιτικής που απαιτούσε η μετάβαση από ένα μαλακό νόμισμα, σαν την Δραχμή, σε ένα σκληρό νόμισμα, σαν το Ευρώ. Έτσι λοιπόν ουσιαστικά, υπονομεύθηκε η επόμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η τρίτη κρίσιμη χρονική περίοδος είναι όταν η Νέα Δημοκρατία παραλαμβάνει, με τη διαδικασία της συνέχειας του κράτους, το πρώτο μνημόνιο από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, τον οποίον παρεμπιπτόντως στις 27-01-2017 ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός της παράταξής του, ο κ. Σημίτης, επέκρινε ισχυριζόμενος ότι τότε η Χώρα ήταν απροετοίμαστη για να δεχτεί το πρώτο Μνημόνιο. Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε όμως με την αρχή της συνέχειας του κράτους αυτό το πρώτο Μνημόνιο, διόρθωσε την πολιτική, την συνταγή και το μείγμα της πολιτικής, και σήμερα είμαστε όλοι προ των ευθυνών μας. Εκεί υπήρξε ένα πρώτο πολιτικό unfair από τη σημερινή Κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ότι δηλαδή συστηματικά, οργανωμένα και με στοχευμένο τρόπο ενοχοποίησε την Κυβέρνηση με κύριο κορμό την Νέα Δημοκρατία, επειδή υλοποιούσε διά της αρχής της συνέχειας του κράτους, όπως θεσμικά όφειλε, τα συμφωνημένα, τα οποία παρέλαβε.
Σήμερα, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση υλοποιούν τα συμφωνημένα διότι τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται. Είμαστε λοιπόν όλοι προ των ευθυνών μας να σχεδιάσουμε μια Πολιτική και μια Στρατηγική για τη μεταμνημονιακή εποχή της Χώρας, αναχαιτίζοντας τον πειρασμό του διχασμού και των ακροτήτων που τον συνοδεύουν.
Το δεύτερο μεγάλο πολιτικό unfair game του Πρωθυπουργού με ευθύνη βεβαίως και των δανειστών, οι οποίοι είναι και διχασμένοι αυτή την ώρα, έχει να κάνει με την προδέσμευση μέτρων και αντισταθμιστικών, τα οποία ανήκουν στον επόμενο κύκλο διακυβέρνησης. Είναι απόλυτο και δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα, της επόμενης Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις πολιτικές που εκείνη θα επιλέξει με τους εταίρους, σε εκείνη την περίοδο.
Άρα, ο Πρωθυπουργός έχει κάνει ένα μεγάλο πολιτικό unfair και μάλιστα χωρίς να ζητήσει την έγκριση του λαού, αφού επενδύει στην θεσμική συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πιστεύει πως το κράτος έχει συνέχεια και ότι τα συμφωνημένα θα πρέπει να τηρούνται και βεβαίως στην αρχή της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος, που πρέπει ο πολιτικός κόσμος κάθε μέρα να χτίζει.
Διαχρονικά, οι πολίτες του κόσμου, οι οποίοι έρχονταν αντιμέτωποι με σκληρές πολιτικές ζητούσαν το ίδιο ακριβώς πράγμα, το οποίο αποτυπώνεται άριστα στην παράσταση «Εβίτα», όπου ο λαός τραγουδά στην Εύα Περόν: «Οι όροι της Πολιτικής σαφείς, ρητοί και ακριβείς: Κάνε το όπως μπορείς, τέχνη του εφικτού και του ανέφικτου. Τη μια τραβάς με τον σταυρό, τη μια με τον εξαποδώ. Θες μια μέση οδό».
Η Μέση Οδός είναι η ποιοτική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας ως θεσμικής και ιστορικής παράταξης, η οποία είναι βαθειά συνδεδεμένη με το ιδεολογικό της DNA και ως της πολιτικής δύναμης και η οποία εγγυάται την ενότητα του Έθνους και της Ελληνικής κοινωνίας, αναχαιτίζοντας τον λαϊκισμό, την μισαλλοδοξία και τον διχασμό, προκειμένου να αντλήσει εύκολα κέρδη στον βωμό της μικροκομματικής συγκυρίας. Άρα, ο Πρωθυπουργός διαπράττει συνειδητά ένα ακόμα unfair, διότι δεν επιτρέπεται να συγκαταλέγει στην ρητορική περί παλαιού κομματικού συστήματος την Νέα Δημοκρατία, διότι η ποιότητά της είναι ευδιάκριτη στο θεσμικό, στο δημοκρατικό, πολιτικό πεδίο.
Ακόμη και αν κατανοώ την ανάγκη του να την αποδομήσει, πλην όμως πράττει λανθασμένα, διότι ως θεσμικός παράγοντας, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δύναται να υλοποιήσει την Πολιτική και Στρατηγική της Χώρας για την μεταμνημονιακή περίοδο επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
Την «Μέση Οδό» πρέπει να βρούμε, αλλιώς θα μας καταπιεί ο Αμοραλισμός, ο Διχασμός και τα Άκρα. Πρέπει να βρούμε και πάλι το όραμά μας και να αναχαιτίσουμε την παρακμή των αρχών και των αξιών μας, συνέπεια της οποίας είναι η οικονομική κρίση»

***  Tέταρτο Μνημόνιο! Φέρνει συσσίτια, παίρνει μισθούς και συντάξεις...

~ Ψηφίστηκαν δεκαπλάσια μέτρα από εκείνα που προέβλεπε το email Χαρδούβελη! Μέτρα σκληρά και επώδυνα, που αποτελούσαν -τουλάχιστον προεκλογικά- για την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «κόκκινες γραμμές».
Βαριά «τιμωρία» και καταστροφικά μέτρα για τα ελληνικά νοικοκυριά φέρνει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, και επίσημα μετά την ψήφιση του Τέταρτου Μνημονίου οδεύουν στην απόλυτη φτωχοποίηση. Τα δήθεν αντίμετρα θυμίζουν τον ειρωνικό μύθο της Μαρίας Αντουανέτας, «αφού ο φτωχός λαός δεν έχει να φάει ψωμί, ας φάει παντεσπάνι...»! 
Η πραγματικότητα είναι μία. Η χώρα πέρασε σε μία νέα εποχή, σε μία εποχή Τέταρτου Μνημονίου, και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς καμία πρόβλεψη για το Δημόσιο Χρέος. Και οι συνταξιούχοι διερωτώνται, «πού είναι η 13η σύνταξη που έταξε ο πρωθυπουργός»; «Πού πήγε το ΕΚΑΣ»; «Πού χάθηκαν τα επιδόματα»;
Γιατί το Τέταρτο Μνημόνιο εξανεμίζει επιδόματα τέκνων, ανεργίας, φτώχειας, θέρμανσης, και ο κατάλογος των περικοπών είναι ατέλειωτος... Τα νέα μέτρα θα ισοπεδώσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς όχι μόνο αλλάζει η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και φορολογείται!
Αυτά τα μέτρα θα φτωχοποιήσουν τους πολίτες
- καταργούνται οι φοροαπαλλαγές (για την εξοικονόμηση 189 εκατ. ευρώ εντός του 2018)
- μειώνεται δραματικά το αφορολόγητο όριο
- αύξηση φορολογικών επιβαρύνσεων μισθωτών/συνταξιούχων/ αγροτών
- μείωση ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος κατά 650 ευρώ
- επιβολή φόρου 15%-45% στο ετήσιο εισόδημα που αποκτά κάθε φυσικό πρόσωπο από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου
- πετσοκόβονται κατά 50% τα επιδόματα θέρμανσης (για την εξοικονόμηση 58 εκατ. ευρώ εντός του 2018)
Μείωση στις εκπτώσεις φόρου
Από τη μείωση των εκπτώσεων φόρου κατά 650 ευρώ και τη διατήρηση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή στο 22%, που ισοδυναμούν με μείωση αφορολόγητων ορίων από τα επίπεδα των 8.636-9.545 ευρώ στα επίπεδα των 5.681-6.591 ευρώ:
- θίγονται για πρώτη φορά επιβαρύνσεις όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έχουν αποδοχές γύρω στα 420 ευρώ/μήνα
- θίγονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι με αποδοχές από 470 ευρώ/μήνα 
- θίγονται συνταξιούχοι με αποδοχές από 460 ευρώ/ μήνα
Με το νέο αφορολόγητο όριο πληρώνουν σχεδόν όλοι φόρο!
1. Περίπου 4,3 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες με εισοδήματα μεγαλύτερα των 5.700 ευρώ θα υποστούν επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις έως και 650 ευρώ. Για παράδειγμα, άγαμος μισθωτός εργαζόμενος με μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ, δηλαδή με ετήσιο εισόδημα 4.200 ευρώ, που διαμένει σε διαμέρισμα 75 τ.μ. θα φορολογείται βάσει τεκμηρίων διαβίωσης για εισόδημα 6.200 ευρώ (3.000 ευρώ ελάχιστο τεκμήριο + 3.200 ευρώ τεκμήριο κύριας κατοικίας) και θα πληρώνει φόρο εισοδήματος 114,18 ευρώ.
2. Μηδενισμός ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και μείωσή της για εισοδήματα μέχρι 65.000 ευρώ
3. Μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του κατώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων- από το 22% στο 20%
Το οριστικό τέλος των συντάξεων
Γερό «ψαλίδισμα» περιμένει όσους παλαιούς συνταξιούχους λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα. Και οι μειώσεις δεν σταματούν εδώ. Με τα νέα, επώδυνα δεδομένα έρχεται περικοπή των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων έως 18% από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αλλά και μείωση έως 18% και των επικουρικών συντάξεων εφόσον μετά τον πανυπολογισμό παρουσιάζουν προσωπική διαφορά. Ως προς το επίδομα συζύγου για τους παλαιούς συταξιούχους από το 2019, θα δίνεται πλέον σε ελάχιστους, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.  
Το «τέλος» των ελευθέρων επαγγελματιών»!
Αλλάζει οριστικά η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2018. Τα προβλεπόμενα ποσοστά ασφαλιστικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης θα υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές. Μόνο για ένα χρόνο, μόνο για το 2018, προβλέπεται έκπτωση 15%.
Περικόπτονται 4 κρίσιμες παροχές
1. οικονομική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας
2. επιδότηση νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, έως 29 ετών, οι οποίοι παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο
3. το προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων
4. την οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση ένδειας
newbomb

***   Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Αν τελειώνει η εποχή του Χριστιανισμού τότε τελειώνει και ο Κόσμος...

~ Η εξαπάτηση των πρωτοπλάστων και η έξοδός τους από τον παράδεισο της τρυφής ας γίνει μάθημα σε μας τους κοσμικούς Χριστιανούς στα έσχατα χρόνια που ζούμε. Φυσικά ο διάλογος της προμήτορος Εύας με τον καταραμένο όφη ήταν μόνο η αρχή της πτώσης!
«Να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε αθάνατοι… θα γίνεται σαν τους θεούς…»…
«Να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε αθάνατοι… θα γίνεται σαν τους θεούς…»
(Δίδαγμα της Νέας Εποχής)
ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ-ΚΟΣΜΟΣ…
Ας κοιτάξουμε όμως το πρόβλημα από τη γέννησή του! Ο Θεός μάς ολοκλήρωσε τη δημιουργία του ΚΟΣΜΟΥ κι έπειτα προχώρησε... H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
στην κατ’ εξοχήν δημιουργία του ανθρώπου. Δημιούργησε τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου μέσα στο φως της έκτης ημέρας.  Η Πέμπτη ημέρα κλείνει όταν ο Θεός παίρνει από τα «ύδατα των θαλασσών» ψάρια και ερπετά και πτηνά. «Και είπεν ο Θεός· “να βγάλουν τα ύδατα των θαλασσών ψάρια και ερπετά και πτηνά, τα οποία θα πετούν εις την ατμόσφαιραν μεταξύ του ουρανίου θόλου και της γης”. Και έγινεν έτσι» (Γεν. 1,20 ). Και η έκτη ημέρα ανοίγει μπροστά μας με τη «γη» να δίνει σ’ Αυτόν που της το ζητά ζώα διαφόρων ειδών: «Και είπεν ο Θεός· “ας βγάλη η γη ζώα διαφόρων ειδών, τετράποδα και ερπετά και θηρία της ξηράς, το καθένα κατά το είδος του”. Και έγινε έτσι» (Γεν. 1,24).  Μέσα στην ίδια ημέρα ο Θεός πριν ακόμη το ουράνιο φως λούσει με τις ακτίνες του τον Πρωτόπλαστο Άνθρωπο δείχνει τον ΔΙΑΛΟΓΟ, δείχνει τον λόγο της δικής μας ύπαρξης αλλά και φανερώνεται ως Θεός Προσώπων: «καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς» (Γεν. 1 ,26).   ~  Τον λόγο αυτό τον άκουσε όλος ο νεοδημιουργηθείς κόσμος, ότι δηλαδή ο Πρωτόπλαστος Αδάμ θα έχει τη δυνατότητα να ομοιάσει με τον Θεό αλλά και να είναι άρχοντας και κύριος όλου του ΚΟΣΜΟΥ και δεν άρεσε! Δεν άρεσε απ’ ό,τι φάνηκε κυρίως εκείνος ο λόγος που είπε: «καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς», γι’ αυτό και η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ήταν θέμα χρόνου! «Ὁ δὲ ὄφις ἦν φρονιμώτατος πάντων τῶν θηρίων τῶν ἐπὶ τῆς γῆς, ὧν ἐποίησε Κύριος ὁ Θεός. Καὶ εἶπεν ὁ ὄφις τῇ γυναικί· τί ὅτι εἶπεν ὁ Θεός, οὐ μὴ φάγητε ἀπὸ παντὸς ξύλου τοῦ παραδείσου;» (Γεν. 3,1). Δηλ. Ο όφις ήτο το ευφυέστερον και επινοητικώτερον από όλα τα ζώα, τα οποία είχε δημιουργήσει Κύριος ο Θεός επί της γης. Ο όφις (ο διάβολος υπό μορφήν όφεως) ηρώτησε την Εύαν και της είπε· “διατί ο Θεός απηγόρευσε να φάγετε από τους καρπούς όλων των δένδρων, που υπάρχουν στον παράδεισον;” …
«Και ο κόσμος αυτόν ουκ έγνω» (Ιω. 1,10)
Πάνω στον λόγο της Γραφής: «καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς», πολύ απλά προσθέτουμε τη γνώμη του ιερού Χρυσοστόμου για τον ΚΟΣΜΟ: «Και ο κόσμος δεν αναγνώρισε και δεν δέχτηκε τον Χριστό. Εδώ κόσμο ονομάζει το διεφθαρμένο και προσκολλημένο στα γήινα αγαθά πλήθος, τον χυδαίο και ταραχώδη και ανόητο λαό» (Εις Ματθ., ομιλ. ΟΖ’, 3, ΕΠΕ 12, 56-MG 58, 705)… Διδάγματα του Ιερού πατρός είναι και τα παρακάτω:
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΤΑΡΑΧΩΔΕΣ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ! ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, Ο ΔΕ, ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΙΑ!
«Κανένας όμως δεν μιλούσε γι’ αυτόν (τον Χριστό) φανερά από φόβο προς τους Ιουδαίους» (Ιωάν. 7,13). Βλέπεις, ότιπάντοτε οι μεν άρχοντες είναι διεφθαρμένοι, οι δε πολίτες τους οποίους κυβερνούν έχουν μεν ορθή κρίση αλλά δεν έχουν την αναγκαία γενναιότητα, που είναι εντελώς απαραίτητη στον λαό;» (Εις Ιωάν., ομιλ. ΜΘ’, 1, ΕΠΕ 13, 634 – MG 59, 274).
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, εν τέλει γιατί δεν θέλουμε να υποταχθούμε στον Θεό αν και Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Τότε στον ανθρωποκτόνο Διάβολο δεν άρεσε ο λόγος του Θεού περί υποταγής του ΚΟΣΜΟΥ στον Πρωτόπλαστο Άνθρωπο και δια του όφεως έριξε τους πρωτοπλάστους και διέρρηξε τη σχέση μας με τον αληθινό Θεό…. Αλλά και τω καιρό εκείνο οι Ιουδαίοι όταν άκουσαν τον Λόγο του Θεού, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, να λέγει: «Πάντα μοι παρεδόθη ὑπὸ τοῦ πατρός μου· καὶ οὐδεὶς ἐπιγινώσκει τὸν υἱὸν εἰ μὴ ὁ πατήρ, οὐδὲ τὸν πατέρα τις ἐπιγινώσκει εἰ μὴ ὁ υἱὸς καὶ ᾧ ἐὰν βούληται ὁ υἱὸς ἀποκαλύψαι» (Ματθ. 11,27), πάλι δεν ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ τον λαό του Θεού; ώστε να τον βγάλουν έξω από τα τείχη της πόλης και να τον Σταυρώσουν ως επικατάρατο;…
Αλλά και τι να πούμε για την ΑΠΑΤΗ τον Οικουμενισμού; ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΙΟΥΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ;
Στο κρίσιμο αυτό σημείο ας ακούσουμε πάλι τη φωνή του Λόγου: «Όλα μού παραδόθηκαν από τον Πατέρα μου και κανείς δεν γνωρίζει καλά τον Υιό παρά μόνο ο Πατέρας, ούτε τον Πατέρα γνωρίζει κανείς καλά παρά μόνο ο Υιός και αυτός στον οποίο θέλει ο Υιός να τον αποκαλύψει. (28). Ελάτε προς εμένα όλοι όσοι κουράζεστε και είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας αναπαύσω. (29). Σηκώστε τον ζυγό μου πάνω σας και μάθετε από εμένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας. (30). Γιατί ο ζυγός μου είναι ευεργετικός και το φορτίο μου ελαφρό» (Ματθ. 11, 27-30).
Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Ιεροψάλτης
Υ.Γ
«Τας των αιρέσεων επαναστάσεις
ταχέως κατάλυσον τη δυνάμει του Αγίου σου Πνεύματος…»
(Ευχή Θ. Λειτουργίας Μ. Βασιλείου)
Ο Γεώργιος Γ. Ψαλτάκης συγγραφέας του βιβλίου «ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ» τονίζει πως «Τα δίδαγμα της Νέας Εποχής μοιάζουν με τα όσα έλεγε ο όφις στον Κήπο της Εδέμ: ’’Να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε αθάνατοι… θα γίνεται σαν τους θεούς…’’… Ο πολιτικός στόχος του Κινήματος [ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ] είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου ελέγχου. Πιστεύουν ότι οι καιροί ωρίμασαν και μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Οι παγκόσμιες επικοινωνίες συνέδεσαν ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα όλος ο πλανήτης συνδέεται και οι άνθρωποι μπορούν όλοι να επικοινωνούν και να συνεργάζονται…
Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα [ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ] και πολλές επιστημονικές μεθόδους για επίτευξη των στόχων τους. Υπάρχει η γνώμη ότι και ο Οικουμενισμός της εποχής μας έχει σχέση με τη Νέαν Εποχήν. Ο Οικουμενισμός άλλωστε οδηγεί σε μίαν Πανθρησκείαν. «Ένα τέτοιο δείγμα υπήρξε και η συμπροσευχή της Ασίζης, του Πάπα και αντιπροσώπων όλων σχεδόν των Αιρέσεων και Θρησκευμάτων του πλανήτη»…
Γεώργιος Γ. Ψαλτάκης «ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ (Αντιαιρετικός οδηγός)», Έκδοσις Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», ΑΘΗΝΑΙ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1998, Σελ. 334.
pentapostagma.gr
***  Άναψαν τα αίματα! Καίνε τουρκικές σημαίες στη Βουλή... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 19.05.2017, της επετείου δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
α συναισθήματα ήταν ξανά "δυνατά", ενώ για μία ακόμη φορά συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές της αλλαγής της φρουράς των Ευζώνων.
Κάποιοι εξ αυτών ήταν ενδεδυμένοι με την ζίπκα, την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προς τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, με πολλούς από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους...
Η κατάσταση, πάντως, ξέφυγε για μερικά λεπτά πριν ξεκινήσει η πορεία προς το ελληνικό προξενείο, όταν κάποιοι από το πλήθος έβαλαν φωτιά σε τουρκικές σημαίες. Εκείνη την ώρα οι περισσότεροι χειροκροτούσαν, ενώ ακούστηκαν και κάποια... γαλλικά.
Γενοκτονία Ποντίων: Καίνε τουρκικές σημαίες:   https://youtu.be/p5GAt_Ht3hQ   .-


***

~

*** Αθλητική ενημέρωση :
Φωτογραφία του χρήστη VoiceNews.gr.
***  ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! Δάκρυα χαράς στο λιμάνι! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τον εαυτό του και νίκησε την ΤΣΣΚΑ με 82-78 και θα βρεθεί στον τελικό της EuroLeague. Ο Βασίλης Σπανούλης επιβεβαίωσε ΞΑΝΑ το γεγονός ότι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό!  

Το ματς ξεκίνησε με την ΤΣΣΚΑ να σημαδεύει στην άμυνα τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ολυμπιακό να σημαδεύει το σίδερο της στεφάνης παρά το γεγονός ότι έβρισκε ιδανικές επιλογές. Πάντως παρά το αρχικό 7-2 (3’) των Ρώσων, οι «ερυθρόλευκοι» με πόντους των Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου προσπέρασαν (7-9, 6’). Οι άμυνες δέσποζαν με αυτή των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη να είναι αρκετά δυνατή (3/17 σουτ ο Ολυμπιακός) και με σερί 11-0 κι καλάθι του Μίλος Τεόντοσιτς το σκορ έγινε 18-9 (10’).  

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ καλύτερα στην άμυνα ενώ στην επίθεση με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Βαγγέλη Μάντζαρη βρήκε σκορ (22-20, 14’). Ο Νάντο Ντε Κολό βρήκε χώρο δράσης και εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Ολυμπιακού, η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε στο +10 (30-20, 17’). Η είσοδος του Μίλος Τεόντοσιτς έφερε και 3/3 δικά του τρίποντα με αποτέλεσμα λίγο πριν λήξει το ημίχρονο οι Πειραιώτες να υπολείπονται με διψήφια διαφορά πόντων (40-27). Τα δύο τρίποντα όμως από Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Αγραβάνη άλλαξαν κυρίως την ψυχολογία εκτός από το σκορ στο ταμπλό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από τη μία με τον Ντε Κολό να συνεχίζει να σκοράρει, ενώ στην άλλη πλευρά οι Πειραιώτες «διάβασαν» καλά τις αδυναμίες της ρωσικής άμυνας και με τρίποντο του Παπανικολάου μείωσαν σε 46-43 (24’). Η ΤΣΣΚΑ πάντως τιμώρησε τις απερισκεψίες των αντιπάλων τους και με 2/2 βολές του Βίκτορ Κριάπα, προηγήθηκε εκ νέου με διψήφια διαφορά πόντων (57-46, 27’). Ο Παπανικολάου όμως ήταν εκπληκτικός, «κουβάλησε» τους συμπαίκτες του και με συμπαραστάτη τον Μάντζαρη βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μειώσει γρήγορα σε 60-54 (29’).  

Το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του Βασίλη Σπανούλη έφερε τη διαφορά στη μικρότερη δυνατή διαφορά (65-64, 33’), αλλά η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε χάρη στον Γάλλο γκαρντ (69-64, 34’). Με τρίποντο του Έρικ Γκριν και δίποντο του «Kill Bill» ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στους 69 πόντους με 4’ να μένουν για τη λήξη. Ο Σπανούλης όμως είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος γκαρντ και με δικό του τρίποντο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 73-74 (39). Ο Τεόντοσιτς ισοφάρισε με τρίποντο σε 76-76, αλλά ο άφαντος μέχρι εκείνη τη στιγμή Ερικ Γκριν βρήκε χώρο και πίσω από τα 6.75 έκανε το 76-79 με 41’’ για τη λήξη. Ο Σέρβος γκαρντ με 1/2 έκανε το 77-79 για να ακολουθήσουν άστοχα σουτ από Πρίντεζη και Τεόντισιτς. Ο Σπανούλης με 1/2 έκανε το 77-80, όμως σωστά ο Παπαπέτρου έκανε φάουλ στον Χίγκινς ο οποίος μείωσε σε 78-80. Στα 3’’ που έμεναν η ΤΣΣΚΑ δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό. 

 Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82      gazzetta.gr

***  «Έπνιξε» τη Ρεάλ και παίζει με Ολυμπιακό η Φενέρ!Αποφασισμένη για το πρώτο της ευρωπαϊκό έδειξε η Φενέρμπαχτσε. Μπροστά στο κοινό της, η ομάδα του Ζοτς… ξεζούμισε την Ρεάλ (84-75) και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Ολυμπιακό. 
«Έπνιξε» τη Ρεάλ και παίζει με Ολυμπιακό η Φενέρ!
~   Η ομάδα του Ζοτς… έτρωγε σίδερα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν της επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι της και επικρατώντας με το... κολακευτικό 84-75, προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας, την Κυριακή στις 21:00. 

~~ **ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!! 
~ 
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .- 
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  : 
~ 
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .- 
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
   
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-  
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
 ~~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .- 
~* 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
 ~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-  
~ *ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=9113881557930858614#allposts/src=sidebar .-  
 
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  :  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-  
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .-  
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .- 
  ~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .-  
  ~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
  ~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .-  
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .- 
  ~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
  
~
* **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5580  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3587   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.766  βίντεο   .-  

  
~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες : 
 ~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .- 

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.- 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas 
@stamos01    
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937    
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: