Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017 .
~   



~


*** Ξεκινά τη Μ. Δευτέρα το πασχαλινό ωράριο για τα καταστήματα της Καλαμάτας 
Από τη Μεγάλη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα της Καλαμάτας όπως ανακοίνωσε ο εμπορικός σύλλογος της πόλης.
Το ωράριο λοιπόν έχει ως εξής:
Μ. Δευτέρα: 8:30 - 14:30 και 17:30 - 21:00
Μ. Τρίτη: 8:30 - 14:30 και 17:30 - 21:00
Μ. Τετάρτη: 8:30 - 14:30 και 17:30 - 21:00
Μ. Πέμπτη: 8:30 - 14:30 και 17:30 - 21:00
Μ. Παρασκευή: 8:30 - 15:00 - Κλειστά
Μ. Σάββατο: 8:30 - 17:00
Κυριακή Πάσχα: Κλειστά
Δευτέρα Πάσχα: Κλειστά
Δευτέρα Αγ. Πνεύματος: Κλειστά

***  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα & 3ωρη στάση εργασίας αύριο αποφάσισαν δάσκαλοι της Μεσσηνίας 
Ύστερα από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για πραγματοποίηση απεργιακής δράσης αύριο Παρασκευή, 30 Μαρτίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας αποφάσισε τα εξής:
-Κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (3 πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού - ολοήμερου προγράμματος) για αύριο Παρασκευή, προκειμένου να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι, μέλη του συλλόγου, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια στη 1.30 μετά το μεσημέρι με πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο, με στόχο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει στο αίτημα του κλάδου για άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και που έχουν εξαγγείλει κατά καιρούς οι υπουργοί της κυβέρνησής του. Μάλιστα, ο Σύλλογος προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για τη μαζική μεταφορά των συναδέλφων στην Αθήνα.
-Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 29/3, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για την ανάδειξη των αιτημάτων του. Καλεί δε τους συναδέλφους μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό κάλεσμα: «Αγωνιζόμαστε για:
•μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
•ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) άμεσα σε όλη τη χώρα
•στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
•εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
•μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1,15 για το νηπιαγωγείο και 1,20 για το Δημοτικό Σχολείο
•αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».

*** Η Αρτεμισία αποχαιρέτησε τον Νικήτα Σάλμα 
Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν την Τρίτη τον Νικήτα Σάλμα, εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο οποίος πάλεψε με τον καρκίνο επί τετραετία. Νέος εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας θα ορκισθεί ενώπιον του δημάρχου Παν. Νίκα, σήμερα Πέμπτη, ο Παναγιώτης Διονυσόπουλος.
  Ο δήμαρχος
Στην κηδεία του εκλιπόντος, στην Αρτεμισία, παρευρέθη και ο δήμαρχος, ο οποίος - αποχαιρετώντας τον αείμνηστο Νικήτα Σάλμα - ανέφερε: «Αποχαιρετούμε σήμερα τον αείμνηστο Νικήτα, συγχωριανό, συμπολίτη, φίλο και συνεργάτη μας, με αισθήματα θλίψης και στενοχώριας. Ο Νικήτας υπήρξε από μικρός αγωνιστής της ζωής, άνθρωπος του μεροκάματου και του καθημερινού μόχθου, ενώ με συνεχή και έντιμη προσπάθεια κέρδιζε την επιβίωση τη δική του και της οικογένειάς του.
Υπήρξε, επίσης, άνθρωπος της κοινωνίας, όπου φρόντιζε πάντοτε για την πρόοδο και το καλό του κοινωνικού συνόλου. Αλλά και στους συγχωριανούς και συμπολίτες του υπήρξε αγαπητός, ευχάριστος στην παρέα, εξωστρεφής και εύθυμος και, επιπλέον, αρωγός, συμβοηθός και συμπαραστάτης στον κάθε φίλο και συγχωριανό που είχε ανάγκη ή αντιμετώπιζε προβλήματα.
Άνθρωπος της κοινωνίας και της προσφοράς, ο αγαπητός σε όλους μας Νικήτας τιμήθηκε με την ψήφο των κατοίκων της Αρτεμισίας, εκλέχτηκε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, αλλά ο προσωπικός του αγώνας με το θηρίο της αρρώστιας των καιρών μας δεν του άφησε τη δυνατότητα να προσφέρει όλα όσα ήθελε και επιθυμούσε.
Να σημειώσω, επίσης, την προσήλωσή του στην παράδοση, τις εθνικές αξίες, την πατρίδα, την Ορθοδοξία, οι οποίες είχαν προσδιορίσει την όλη ζωή και δράση του. Σε ευχαριστώ, φίλε Νικήτα, για τη συνεργασία και τη συμπόρευση και ας είναι ελαφρύ για σένα το χώμα της αγαπημένης σου Αρτεμισίας. Θερμά τα συλλυπητήριά μας στην αγαπημένη σου οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συγχωριανούς σου».

*** Με «το μαγκάλι» θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο… η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 
«Μια τρέλα» αποφάσισε να κάνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, όπως χαρακτηριστικά είπαν χθες οι συντελεστές της παράστασης «Το μαγκάλι», καθώς αυτή τη φορά στη σκηνή δε θα ανέβουν μικροί ηθοποιοί, όπως γίνεται συνήθως, αλλά ενήλικες.
«Το μαγκάλι» είναι μια θεατρική παράσταση του Φιλιατρινού συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου και θα δοθεί για δύο μόνο φορές, απόψε και αύριο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στις 9.00.
Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών (χήρες όλες), διαφορετικών ηλικιών, σε μια βραδινή τους επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά, όπου συζητούν, αστειεύονται, φιλονικούν και κουτσομπολεύουν, αναμασώντας αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους και το παρελθόν τους.
Με την κουβέντα γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό, τη θρησκοληψία, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν και το άγχος της περασμένης τους ηλικίας. Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας...
«Οι ώρες που περάσαμε παρέα με το κείμενο, μας έφεραν στο προσκήνιο μνήμες από το παρελθόν και χαρακτηριστικά πρόσωπα της επαρχίας, που μας βοήθησαν να κεντήσουμε το χαρακτήρα κάθε ρόλου. Ερασιτέχνες όλοι, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε προς τα έξω την εσωτερική χαρά που νοιώσαμε, ενσαρκώνοντας πρόσωπα γραφικά και αστεία, μέσα από ένα κείμενο γεμάτο γέλιο και αυτοσαρκασμό» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τους συντελεστές.
Παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά: Φανή Αλεξανδρή, Τέτα Βασιλάκη, Γιώτα Βασιλειάδη, Αντρέας Βρυώνης, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου και Λέττα Πετρουλάκη.
Τη μουσική επιμέλεια είχε η Τέτα Βασιλάκη και στη σκηνοθεσία έπαιξαν ρόλο οι προτάσεις όλης της ομάδας. Ευχαριστίες απευθύνονται, δε, για τη σημαντική βοήθεια στην ηθοποιό Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, όπως και για τις χρήσιμες συμβουλές στην Κατερίνα Πετρουλάκη και στον Βενετσάνο Μπαλόπουλο. Π.Μπ.

*** Και Μεσσήνιος στην ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες στην Αθήνα 
Ένας 50χρονος Μεσσήνιος ήταν μέλος της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές μοτοσικλετών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
Χθες, με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των οκτώ ατόμων που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Πρόκειται για τον Κατσαούνο Σπυρίδωνα του Θεοδώρου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 7-3-1968 στη Μεσσηνία.
Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι: Σταματόπουλος Χρήστος του Θεοδώρου και της Παρασκευής, γεννηθείς στην Αθήνα. Ζέκης Βησσαρίωνας-Χρυσοβαλάντης του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας, γεννηθείς στην Αθήνα. Αποστολίδης Λουκάς του Παύλου και της Ευαγγελίας, γεννηθείς στον Πειραιά. Popov Alexandru του Ion, γεννηθείς στη Μολδαβία. Covas Vladislav του Ion, γεννηθείς στη Ρουμανία. Τροχαλία Δήμητρα του Χαράλαμπου και της Αικατερίνης, γεννηθείσα στη Μαγούλα Αττικής. Kocaj Marilena του Abedin, γεννηθείσα στην Αλβανία.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.
Οι κατηγορούμενοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ως προς τη δράση τους, οι δύο 23χρονοι αναζητούσαν και αφαιρούσαν τις μοτοσικλέτες, έπειτα από «παραγγελίες» 33χρονου και του 50χρονου Μεσσήνιου, καθώς και των υπηκόων Βουλγαρίας και Ρουμανίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με επισκευές μοτοσικλετών.
Τα μέλη της σπείρας αναζητούσαν - συχνά και μέσω διαδικτυακών σελίδων πώλησης οχημάτων - και εντόπιζαν τις μοτοσικλέτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Κατόπιν τις έθεταν σε επιτήρηση και τις αφαιρούσαν τις νυκτερινές ώρες.
Οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με επισκευές μοτοσικλετών, παραλάμβαναν τις κλεμμένες μοτισυκλέτες, τις αποσυναρμολογούσαν και χρησιμοποιούσαν τα εξαρτήματα -ανταλλακτικά για την επισκευή άλλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και τους διέθεταν προς πώληση αυτούσιους. Σε άλλες περιπτώσεις έστελναν, μέσω «courier», τα κλεμμένα ανταλλακτικά σε πελάτες τους στην επαρχία.
Β.Β.

***  «Ολομόναχοι μαζί» σήμερα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 
Η ταινία «Ολομόναχοι μαζί» θα προβληθεί σήμερα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας σήμερα Πέμπτη, 29 Μαρτίου, στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο (είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18).
Ένας νεαρός άνδρας καταλύει σε ξένα σπίτια, όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Ως αντάλλαγμα για τη στέγη που εν αγνοία τους του προσφέρουν, κάνει μικροδουλειές και επιδιορθώσεις, ενώ ποτέ δεν ξεχνάει να τραβάει και μια φωτογραφία του χώρου που τον φιλοξένησε για ένα βράδυ. Για μια φορά, όμως, το σπίτι στο οποίο αποφασίζει να μείνει, δεν είναι άδειο. Εκεί θα βρει τη Sun-hwa, μια νεαρή γυναίκα την οποία κακομεταχειρίζεται ο σύζυγός της.
Οι χαρακτήρες σε όλη τη διάρκεια της ταινίας δεν ανταλλάσσουν καμία κουβέντα μεταξύ τους και οι ρυθμοί της ταινίας είναι βραδυφλεγείς. Χωρίς να μιλούν αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, γιατί απλά ήταν προορισμένο να συμβεί έτσι. Το τέλος, μάλιστα, περικλείει όλη την τρυφερότητα και ποιητική διάθεση με την οποία ξεχειλίζει η ταινία και προσθέτει μια νότα λυρισμού με την αμφιβολία που δημιουργεί για την πραγματική σχέση του ζευγαριού.
Κουβαλώντας τέσσερα βραβεία – συμπεριλαμβανομένου αυτού της σκηνοθεσίας - από το φεστιβάλ της Βενετίας 2004, το «Ολομόναχοι Μαζί» αποτελεί άσκηση στη μινιμαλιστική αφήγηση μιας ερωτικής ιστορίας. Όσα όμως δε λέγονται με λόγια, καταφέρνει ο Kim ki-Duk να αποδώσει στο πανί με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία, υπογράφοντας μία από τις πιο ρομαντικές και απλές ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό.

*** Φωτιά σε αυτοκίνητο στην παραλία της Καλαμάτας 
Φωτιά εκδηλώθηκε χθες νωρίς το πρωί σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε περιοχή προς το τέλος της οδού Μαιζώνος στην Καλαμάτα.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία λίγο πριν από τις 7.00 το πρωί, ενώ στην περιοχή έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Οι πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά, αλλά το όχημα υπέστη ζημιές ύψους 2.000 ευρώ.  Φώτο αρχείου 

*** Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας των Δήμων της Μεσσηνίας 
Στη δικαιοσύνη έχουν προσφύγει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Δήμων της Μεσσηνίας, καθώς το Σάββατο 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις τους και αν δεν εκδοθεί προσωρινή διαταγή παράτασής τους, τότε από Δευτέρα θα ξεκινήσει ντόμινο προβλημάτων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Χθες συζητήθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο προσωρινή διαταγή που έχουν καταθέσει με ασφαλιστικά μέτρα οι 18 συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης, μέσω των δικηγόρων τους Λεωνίδα Πετρακόπουλου και Άγγελου Βλαχονικολού.
Σήμερα, αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή καταθέτουν μέσω του δικηγόρου τους κ. Πετρακόπουλου οι 24 συμβασιούχοι καθαριότητας του  Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Παρασκευή συζητείται η προσωρινή διαταγή των τριών συμβασιούχων του Δήμου Οιχαλίας.
  Δε φτάνουν οι μόνιμοι
Κάποιες από αυτές τις 8μηνες συμβάσεις των εργαζομένων υπογράφονται από τους Δήμους από το 2015. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαμάτας ξεκίνησε την υπογραφή τους τον Ιούνιο του 2015. Με διαδοχικές παρατάσεις φτάσαμε στο σήμερα, με την ημερομηνία τους να λήγει στις 31 Μαρτίου 2018. Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξει προσωρινή διαταγή παραμονής τους στην εργασία, οι αντίστοιχες υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων μένουν χωρίς προσωπικό, καθώς το υπάρχον μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει το έργο αποκομιδής των απορριμμάτων.
Το πρόβλημα με το προσωπικό δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια με το πάγωμα των προσλήψεων και την αποχώρηση αρκετών μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων με συνταξιοδότηση.
  Κινδυνεύουν να διπλασιασθούν
Η αγωγή που έχουν καταθέσει οι συμβασιούχοι αφορά αίτημα να θεωρηθούν οι διαδοχικές συμβάσεις ως μία και ενιαία σύμβαση. Με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητούν να παραμείνουν στην εργασία τους και να συνεχίσουν να πληρώνονται, ενώ με την προσωρινή διαταγή να υπάρξει απόφαση άμεσα.
Ωστόσο, ένας μελλοντικός κίνδυνος που υπάρχει είναι ο εξής: με την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στους Δήμους, που είναι σε εξέλιξη, και τη δικαίωση των συμβασιούχων να συνεχίσουν την εργασία τους, οι Δήμοι να βρεθούν με το… διπλό προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Την παραίτηση και τις αρμοδιότητες της Αλειφέρη ζήτησε η Εκτελεστική με πρόταση Τατούλη 
Τα δικονομικά της δικαιώματα ως παθούσα έχει σκοπό να ασκήσει η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σε ό,τι αφορά την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας, γι’ αυτό και χθες με τους πληρεξούσιους δικηγόρους της, Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Μουργή, κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής.
Αυτό σημαίνει ότι θα παρακολουθεί κάθε εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε διορισμό τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα παρακολουθήσει την πραγματογνωμοσύνη των ευρημάτων από την Αστυνομία στο γραφείο της.
Με ανακοίνωσή της χθες η ίδια γνωστοποίησε ότι κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ πλέον τις πτυχές της υπόθεσης και την εξέλιξη της διαδικασίας της έρευνας θα χειρίζονται οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι.
  Εκτελεστική Επιτροπή
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου η κα Αλειφέρη είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίσθηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση και για ποιον λόγο δεν ενημέρωσε από την αρχή τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, πριν καταφύγει στον εισαγγελέα.
Η ίδια, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένει στις ίδιες εξηγήσεις που είχε δώσει και την ημέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ότι δηλαδή έπεσε θύμα κακουργηματικής πράξης, απευθύνθηκε στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές και ακολούθησε τις οδηγίες που αυτές της έδωσαν και, κυρίως, να μη μιλήσει σε κανέναν.
Πάντως, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη και δόθηκε η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, επειδή κι αυτός γνώριζε και δεν είχε ενημερώσει.
Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Αλειφέρη ζήτησε να ενημερωθεί εγγράφως για ό,τι επιθυμεί η Περιφερειακή Αρχή.
Της ζητούν να παραιτηθεί
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, χωρίς πλέον την παρουσία της κας Αλειφέρη, από την Εκτελεστική Επιτροπή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.
Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος, υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της, περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ομόφωνα αποφάσισε:
-Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.
-Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση.
-Οι μονομερείς της ενέργειες και η συνολική της στάση απειλούν με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής. Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί.
-Στηρίζει την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει.
-Στηρίζει την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας».
Υπόμνημα Αλειφέρη
Αμέσως μετά την παραπάνω ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, δημοσιοποίησε το υπόμνημα που κατέθεσε η ίδια στην Εκτελεστική Επιτροπή, το οποίο και έχει ως εξής:
«Καταρχάς και επί του περιεχομένου του αποσταλέντος σε μένα από 22-3-2018 εγγράφου σας, σας γνωρίζω ότι εκλαμβάνω ως μάλλον εξ εσφαλμένης διατυπώσεως το αναγραφόμενο ότι με καλείτε για “παροχή εξηγήσεων” αντί του ορθού “για παροχή ενημερώσεως”, καθόσον δεν αισθάνομαι, ούτε είμαι, εγκαλούμενη από οποιονδήποτε επειδή τήρησα τη νομιμότητα στο πλαίσιο των εντολών των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την ανεύρεση του τρόπου παρακολουθήσεως στο γραφείο μου, εν όψει, επιπρόσθετα, και του ότι δεν κατηγόρησα ή στοχοποίησα οποιονδήποτε για το επίμαχο συμβάν.
Υπό το πρίσμα του αυτονόητου ενδιαφέροντος όλων μας για πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της εκκρεμούσης υποθέσεως, θεωρώ ότι με στηρίζετε εμπράκτως και υπό την έννοια αυτή σας καλώ όπως συγκεκριμενοποιήσετε εγγράφως τι ακριβώς μου “καταλογίζετε”, αν μου καταλογίζετε οτιδήποτε, οπότε και θα σας παράσχω πλήρη απάντηση αφού το ανωτέρω έγγραφό σας είναι γενικό σε σχέση με τα παραπάνω».
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Βρήκαν χειρόγραφο του αρχαίου γιατρού Γαληνού 
Ένα ιατροφαρμακευτικό κείμενο του διάσημου Έλληνα γιατρού της αρχαιότητας Γαληνού αποκάλυψαν ερευνητές στις ΗΠΑ σε ένα παλίμψηστο χειρόγραφο. Ήταν κρυμμένο κάτω από ένα επιφανειακό κείμενο με ψαλμούς. Οι επιστήμονες ξεκίνησαν να το διαβάζουν. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο μετά από 1.000 χρόνια. Τότε ήταν που σκεπάστηκε το αρχαίο χειρόγραφο.
Πρόκειται για το έργο του Γαληνού «Για τα μείγματα και τις δυνάμεις των απλών φαρμάκων», το οποίο μεταφράσθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στα συριακά, μια γλώσσα που αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στα ελληνικά και στα αραβικά, βοηθώντας σημαντικά στη διάδοση των γνώσεων του Γαληνού στον ισλαμικό κόσμο.
Η συριακή αυτή μετάφραση είναι η πιο πλήρης εκδοχή του έργου που έχει φθάσει ως τις μέρες μας, αλλά είχε καλυφθεί τον 11ο αιώνα από χριστιανικούς ψαλμούς, μια συνήθης πρακτική κατά τον Μεσαίωνα. Αυτά τα κείμενα σε παπύρους ή περγαμηνές που έχουν επικαλυφθεί από άλλα κείμενα, λέγονται παλίμψηστα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Ούβε Μπέργκμαν, χρησιμοποίησαν την ακτινοβολία του συγχρότρου SSRL (Stanford Synchrotron Radiation Lightsource) του Εθνικού Επταχυντή SLAC του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για να μελετήσουν το παλίμψηστο. Όπως ανακοίνωσαν, έχουν ήδη καταφέρει να αποκαλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κρυμμένου ιατρικού κειμένου.
Ο πιο διάσημος γιατρός της ελληνο-ρωμαϊκής αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη, ο Γαληνός από την Πέργαμο, γιατρός μεταξύ άλλων του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, υπήρξε πολυγραφότατος και άσκησε τρομερή επίδραση για πολλούς αιώνες μετά το θάνατό του στη δυτική - και όχι μόνο - ιατρική.
Η δερματόδετη περγαμηνή είχε αρχικά εμφανισθεί στη Γερμανία στις αρχές του 20ού αιώνα και, μετά από μελέτη, οι ειδικοί κατέληξαν ότι προερχόταν από τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Στην πορεία διάφορα φύλλα του συριακού χειρογράφου διαχωρίσθηκαν και κατέληξαν σε βιβλιοθήκες στην Ευρώπη, στην Αφρική και στις ΗΠΑ (πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Παρισιού, Βατικανού, Μονής Σινά κ.α.).
Στόχος των ερευνητών είναι να επανενώσουν ψηφιακά όλο το χειρόγραφο και γι' αυτό ήδη με ειδικές κάμερες έχουν φωτογραφήσει όλα τα διασκορπισμένα ανά τον κόσμο μέρη του. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

***  Ανακάλυψε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για εσένα -Πως να κατεβάσεις το αρχείο 
Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων της Cambridge Analytica από το Facebook, η συζήτηση που κυριαρχεί γύρω από τα προσωπικά μας δεδομένα, είναι το «τι γνωρίζει» το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για εμάς.
Το Facebook, λοιπόν, κρατάει αρχείο για κάθε αλληλεπίδραση που είχατε με το κοινωνικό δίκτυο από τότε που μπήκατε για πρώτη φορά.
Έχει αποθηκευμένη κάθε φορά που έχετε συνδεθεί, διαφημίσεις που έχετε κάνει κλικ, συμβάντα στα οποία έχετε προσκληθεί, λίστα με τα άτομα που ακολουθείτε, φίλους, τη γενέτειρά σας, κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή λάβει, κάθε ενημέρωση κατάστασης και πολλά άλλα.
Ουσιαστικά, είναι η ιστορία όσων έχετε κάνει στο Facebook.
Αυτά είναι επίσης τα δεδομένα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook για να μάθει περισσότερα για εσάς, ή να το κάνουν άλλοι όταν αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα σας, όπως μαθαίνουμε από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να δείτε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για εσάς και πώς να κατεβάσετε το δικό σας αρχείο αυτών των πληροφοριών.
Μάλιστα, αν είστε σε αυτούς που σκοπεύουν να το εγκαταλείψουν, μπορείτε να πάρετε μερικές από αυτές τις μνήμες μαζί σας.
Πηγαίνετε στην διεύθυνση facebook.com/settings
Πατήστε το «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook».
Στη συνέχεια πατήστε «Λήψη αρχείου»
Για ευνόητους λόγους θα σας ζητηθεί ο κωδικός σας για να συνεχίσετε τη διαδικασία
Θα πάρει αρκετή ώρα και το Facebook θα σας ενημερώσει όταν το αρχείο είναι έτοιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή συμπιεσμένου φακέλου.
Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το αρχείο, γιατί περιλαμβάνει πράγματα που πιθανώς να θέλετε να κρατήσετε προσωπικά.
in.gr

*** Μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει οριστικοποιηθεί η χάραξη του αιγιαλού 
Την κατάθεση νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τον αιγιαλό, με στόχο την απλούστευσή του και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας.
«Στο σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον η ορθολογική διαχείριση και η στοχευμένη αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την κυβέρνησή μας. Η πολιτική μας για τη δημόσια περιουσία έχει ως στόχο να εξασφαλίσει σημαντικά και σταθερά έσοδα για το Δημόσιο σε μακροχρόνια βάση, να μειώσει το ύψος του χρέους και να δημιουργήσει πρόσθετα αναπτυξιακά οφέλη» σημείωσε η υφυπουργός.
Όπως είπε, οι βασικοί άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι η καταγραφή, η προστασία και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών και του νομοθετικού πλαισίου.
Παράλληλα, ανέφερε, «συνεχίζουμε την αξιοποίηση της ακίνητης κτηριακής περιουσίας του Δημοσίου και την ορθολογική ικανοποίηση των αναγκών στέγασης των υπηρεσιών και οργανισμών του. Σκοπός είναι η δραστική μείωση των σχετικών λειτουργικών δαπανών».
Ειδικότερα για το ζήτημα του αιγιαλού, στόχος της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση και η απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών είπε η Κ. Παπανάτσιου. Και πρόσθεσε: «Οι ακτές μας αποτελούν σημαντικό “κεφάλαιο” για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας. Παράλληλα, είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να διατηρήσουμε με λογική χρήση και όχι να το απαξιώσουμε με υπερεκμετάλλευση. Και βέβαια, η διαφύλαξη του κοινόχρηστου χαρακτήρα του αιγιαλού αποτελεί πολιτική μας προτεραιότητα».
Όπως εξήγησε η υφυπουργός: «Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί σημαντικές τροποποιήσεις στο νόμο του αιγιαλού που κινούνται και στις δύο αυτές κατευθύνσεις, δηλαδή, και στην ολοκληρωμένη και συνολική προστασία του, αλλά και στη δημιουργία δυνατοτήτων για αξιοποίησή του προς όφελος της οικονομίας.
Η απόλυτη απαγόρευση έχει ως αποτέλεσμα την ανομία. Για αυτό θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια. Αν μου επιτρέπετε την παραδοξολογία, θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό με την έννοια ότι θα εφαρμόζεται. Μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει οριστικοποιηθεί η χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας σε όλη την επικράτεια».  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Η Σαχάρα μεγαλώνει, η μεταφορά σκόνης μονιμοποιείται 
Σχεδόν 4 φορές πάνω από το όριο στη Μεθώνη
 Στο έλεος της αφρικανικής σκόνης παραμένει ολόκληρη η χώρα. Προχθές το απόγευμα, στους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Μεθώνη και στα Χανιά, καταγράφηκαν εκ νέου υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συγκεκριμένα 182 και 345 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αντίστοιχα.
Το εν λόγω ρεκόρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Φωτιάδη στην "Καθημερινή", δεν είναι καινούργιο για την Κρήτη, που φαίνεται να έχει πληγεί τα μέγιστα από το καιρικό φαινόμενο. Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα την περασμένη Πέμπτη, μέρα κατά την οποία πολλοί κάτοικοι χρησιμοποίησαν κατά τις μετακινήσεις τους μέχρι και μάσκες, καθώς η σκόνη είχε φτάσει 95 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Ακολούθησε μικρή ύφεση του φαινομένου, που επανεμφανίστηκε ανήμερα την εθνική επέτειο, αλλά και την 26η Μαρτίου.
Όπως αποδεικνύουν οι μετρήσεις, η προχθεσινή μέρα αποτέλεσε τη δέκατη του φετινού Μαρτίου με συγκεντρώσεις άνω των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο, που έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.
«Τα τελευταία 20 χρόνια οι μέρες κατά τις οποίες παρατηρείται μεταφορά αφρικανικής σκόνης έχουν διπλασιαστεί, ενώ η ένταση του φαινομένου έχει αυξηθεί κατά 50%», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Χάρης Καμπεζίδης.
Το φαινόμενο, βέβαια, έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό από το 2006. Η μετακίνηση της σκόνης προκαλείται από την πολύ εκτεταμένη ερημοποίηση, που προκύπτει ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, και έχει ως συνέπεια την απώλεια καλλιεργήσιμων εδαφών και την αύξηση των άγονων. Η ερημοποίηση εκτυλίσσεται με γοργούς ρυθμούς στην Αφρική, πολλαπλασιάζοντας τη συνολική έκταση της ερήμου Σαχάρας.
Ωστόσο, για να φτάσουν μάζες σκόνης μέχρι το... Σύνταγμα, χρειάζεται να συμμαχήσει κυριολεκτικά όλο το σύμπαν. «Πρέπει πάνω από τη Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη) να επικρατεί ένα υψηλό ή χαμηλό βαρομετρικό, αλλά πολύ έντονο», επισημαίνει ο δρ. Καμπεζίδης, «που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανεβεί σε μεγάλο ύψος η σκόνη».
Το ύψος κυμαίνεται από 500 μέτρα έως 2 χλμ., προκαλώντας τοπικά αμμοθύελλες. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα θα πρέπει να πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι. Η χώρα μας, αναμφισβήτητα, βρίσκεται στο επίκεντρο. «Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισε εσχάτως και η Τουρκία, που καλύφθηκε στο σύνολό της από σκόνη, αλλά και η Κύπρος, ενώ εξίσου κινδυνεύουν, λόγω εγγύτητας με την Αφρική, η Ισπανία και η Ιταλία».

***  Τζιτζικώστας εκθειάζει Χαρίτση! 
Δεν μπορεί τόσες αναποδιές, η μία πάνω από την άλλη. Πόσα να αντέξει κι αυτός; Ο λόγος για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει ένα σωρό σκοτούρες στο κεφάλι του, ήρθε και η ρήση του γαλάζιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και τον… αποτελείωσε.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας είπε: “Αν η Ελλάδα είχε δέκα Χαρίτσηδες, δε θα φτάναμε εδώ”.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, όπως είναι φυσικό, το καταχάρηκε, το ίδιο και η κυβέρνηση. Οι μόνοι που έμειναν… σύξυλοι ήταν οι Νεοδημοκράτες. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά…  Α.Π. 

*** Εξερράγη βόμβα στην Ευελπίδων αλλά η αστυνομία δήλωνε άγνοια
Βρέθηκαν τελικά τα υπολείμματα βόμβας για την οποία ανέλαβε την ευθύνη  ο «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο». Με κείμενο της η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού με μισό κιλό μαύρο μπαρούτι, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα από τα πίσω φυλάκια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Αργά το βράδυ αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης μηχανισμών εντόπισαν το φυλάκιο στο οποίο ο συντάκτης της προκήρυξης επεσήμανε ότι είχαν τοποθετήσει τον ωρολογιακό μηχανισμό. Υπήρχαν φανερά ίχνη ζημιών. Κλιμάκια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών περισυνέλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού τα οποία μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια προς εξερεύνηση. Πρόκειται για μια ανησυχητική υπόθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι στελέχη ή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών και μάλιστα υλοποίησαν και βομβιστική επίθεση.
Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις ενδεχομένως ήταν μια δοκιμαστική προσπάθεια καθώς δεν φαίνεται να υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και φοβούνται κλιμάκωση παρόμοιων βομβιστικών επιθέσεων.
Αρχικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την έκρηξη βόμβας και μετά το κείμενο ανάληψης ευθύνης στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.
Ο συντάκτης της προκήρυξης ωστόσο ισχυριζόταν πως χρησιμοποιήθηκε μισό κιλό μπαρούτι, ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ’ το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά». Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι η ενέργεια έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον «αιχμάλωτο πολέμου» Ντίνο Γιαγτζόγλου και στα «έγκλειστα συντρόφια Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, στο εφετείο των οποίων παρουσιάστηκε μια δικαστική πρωτοτυπία, εισάγοντας στον τρομονόμο την κατηγορία της ''ατομικής τρομοκρατίας''». Δεν παραλείπει επίσης να «αφιερώσει» την ενέργεια στις καταλήψεις Τερμίτα στον Βόλο, στη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, και σε αυτές τις Ματρόζου 45, της Gare και της Ζαΐμη 11, αλλά και στο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρο Φούντα, που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με αστυνομικούς στις 10 Μαρτίου 2010, στη Δάφνη.
thetoc.gr

***  Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 
Με τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ θα ενισχύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στο 2018. Η τράπεζα δίνει προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα υποστήριξης, με έμφαση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως έχει τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναπτύξει συνεργασίες με εθνικούς φορείς, όπως με το ΕΤΕΑΝ για το ΤΕΠΙΧ Ι, καθώς και με ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για το COSME, εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για την παροχή ρευστότητας με προνομιακούς όρους στις ελληνικές μικρές – μεσαίες, αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
  ΕΤΕΑΝ - ΤΕΠΙΧ Ι: Επιχειρηματική Επανεκκίνηση
Σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), η τράπεζα συμμετέχει στην ενεργοποίηση του Ενδιάμεσου ΤΕΠΙΧ Ι. Το ΕΤΕΑΝ, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, διαθέτει πόρους συνολικού ύψους 192 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αυτών μέσω κεφαλαίων κίνησης ή/ και επενδυτικών δανείων. Το τελικό επιτόκιο χορήγησης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και φθάνει έως 4,9%, σταθερό. Το ύψος των δανείων ανέρχεται έως 300.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης και 800.000 ευρώ για επενδυτικά δάνεια.
COSME: Ρευστότητα προς ΜμΕ
Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η τράπεζα συμμετέχει στο εγγυοδοτικό εργαλείο COSME που έχει ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις.
Στο πλαίσιο του COSME, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τομέα δραστηριοποίησης της κάθε επιχείρησης. Το συνολικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ, και ήδη η Τράπεζα επιδιώκει την επέκτασή της.
Πλεονεκτήματα του προγράμματος COSME είναι:
•η ενίσχυση της ρευστότητας με μειωμένες εξασφαλίσεις, καθώς παρέχεται εγγύηση COSME στο 50% της χρηματοδότησης
•η ευνοϊκή τιμολόγηση
•τα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως:
-COSME Πειραιώς Επιχειρείν για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης και την υλοποίηση επενδύσεων (ύψος χρηματοδότησης 30.000 - 750.000 ευρώ),
-COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας έναντι μελλοντικών απαιτήσεων από πωλήσεις μέσω POS (ύψος χρηματοδότησης 4.000 - 300.000 ευρώ),
-COSME Πειραιώς Επιχειρείν Κεφάλαιο Κίνησης Αγροεφοδιών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου των αγροτικών εφοδίων (ύψος χρηματοδότησης 10.000 - 750.000 ευρώ).
Πειραιώς Επιχειρείν 360ο
Για την ολοκληρωμένη υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που επιθυμούν να εντάξουν επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ 2014-2020, παρέχεται από την Τράπεζα το πακέτο «Πειραιώς Επιχειρείν 360°», με στόχο να καλύψει τις ανάγκες από το ξεκίνημα της επένδυσης μέχρι την ολοκλήρωσή της, παρέχοντας επιπλέον προνόμια.
Στo πλαίσιo του πακέτου προσφέρεται και το «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Στήριξης» μέσω του οποίου, χωρίς επιπλέον χρέωση, παρακολουθείται η συμβατότητα των δαπανών με τα τεχνικά παραρτήματα των επενδυτικών σχεδίων, επιβεβαιώνεται η επιλεξιμότητα και η ορθή εξόφληση των παραστατικών και ενημερώνονται οι πελάτες για τις τυχόν ασυμβατότητες σε σχέση με την έγκριση που έχουν λάβει ή και τυχόν τροποποιήσεις της. 
Διαδικτυακή Πύλη 360ο Funding
O πρωτοποριακός ιστότοπος 360ο Funding που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα Πειραιώς, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.360funding.gr, παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, αγροτικές ενισχύσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα).
Βασικό πλεονέκτημα, σε σχέση με αντίστοιχα ενημερωτικά μέσα, είναι ότι διαθέτει μηχανή αναζήτησης, προκειμένου ο χρήστης να εντοπίζει εύκολα και γρήγορα όλα τα προγράμματα ενίσχυσης που καλύπτουν τις δικές του επενδυτικές ανάγκες.
Στις δωρεάν παροχές της διαδικτυακή πύλης 360ο Funding περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
•πρόσβαση στην επικαιρότητα για τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και newsletter για τακτική ενημέρωση
•χρήση της μηχανής αναζήτησης για εντοπισμό του καταλληλότερου προγράμματος, βάσει των αναγκών κάθε επιχείρησης
•ενημέρωση με e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό του προφίλ
•εξειδικευμένοι ενημερωτικοί οδηγοί για τα επιδοτούμενα προγράμματα
•ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας που συνδυάζονται με τα επιδοτούμενα προγράμματα και βοηθούν στην ολοκλήρωση των επενδύσεων.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***Οι εθνικές... ιδέες, το έξτρα κίνητρο και η Ερυθρόλευκη εφαρμογή τους
Διονύσης Δελλής Μια «κανονική» προπόνηση και απευθείας στη μάχη. Αυτή είναι η τάξη πραγμάτων για τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο) έπειτα από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να πραγματοποιήσει την 26η αγωνιστική στο τριήμερο της 27ης αγωνιστικής και να μεταθέσει εκείνη για αργότερα (14-16/4). Ναι, ακαταλαβαστίκο και σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Αν ήταν όμως αυτό το μοναδικό πρόβλημα του φετινού πρωταθλήματος ειλικρινά θα έπρεπε να το γιορτάσουμε.
Εδώ έχει χαθεί η... μπάλα με τον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ, αλλά και την ΕΠΟ να κοιτάζουν το θέαμα που εξελίσσεται και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι φέτος στη χρονιά της Εξυγίανσης «παρακολουθούμε το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της τελευταίας 20ετίας». Αυτό δεν ήταν το... αφήγημα ως ότου ο Ιβάν Σαββίδης εισβάλει με το περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για να κάνει τα παράπονα του στον διαιτητή Κομίνη;
Αυτό ήταν, και αυτό θα θέλουν να επικαλούνται και... αργότερα όταν θα κάτσει η σκόνη. Όχι η... Αφρικανική, η ποδοσφαιρική-πολιτική σκόνη που έχει δώσει το δικαίωμα σε πολλούς να πιστεύουν ότι μπορεί να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους.
Τέλος πάντων, όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν κάτι για τον Όσκαρ Γκαρθία που έχει επί της ουσίας τη σημερινή ημέρα άντε και την αυριανή για να ετοιμάσει την ομάδα του για το ματς του Σαββάτου στη Λιβαδειά.
«Στην Ελλάδα υπάρχουν και πολιτικά συμφέροντα αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό γιατί δεν δουλεύω για την Κυβέρνηση αλλά για τον Ολυμπιακό. Μπορώ να σας δώσω συμβουλές για πράγματα που γνωρίζω, για πράγματα που γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο» ντρίμπλαρε έξυπνα χθες ο Καταλανός προπονητής ερώτηση για την απίστευτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση της τιμωρίας για όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Άδικο δεν έχει ο Γκαρθία, δεν έχει όμως επίσης και πιθανότητες να βρει το δίκιο του.
Μένει λοιπόν στα πρακτικά και εκείνος «Είδαμε πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι που μας άρεσαν αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει οδηγός για τη συνέχεια, ήμασταν καλοί με την μπάλα κάτω και αυτό μας άρεσε και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε» είπε για το ματς με τον Πλατανιά (1-4 στις 11/3) που είναι και το τελευταίο που έδωσε ο Ολυμπιακός.
«Το πρόγραμμα δεν εξαρτάται από μας αλλά από τα αποτελέσματα των άλλων, εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τα δικά μας αποτελέσματα και να περιμένουμε και των άλλων» συμπλήρωσε για τα επόμενα.
Και βέβαια πρωτίστως για τον Λεβαδειακό που «με έχει εκπλήξει η πορεία του, είναι μια καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες στα άκρα και μπορεί να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα». Τι σκέφτεται ο κόουτς εν όψει Σαββάτου; Βασικά περιμένει να δει την κατάσταση των διεθνών που γύρισαν χθες. Να τους δει σήμερα (όλους) σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.
Κατά μια πληροφορία πάντως χθες στον Ρέντη έγινε μια κουβέντα για όσους έλειπαν και κυρίως για τους Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Μιραλάς που έχουν ξεκάθαρο –έξτρα- κίνητρο ως το τέλος της χρονιάς. Την παρουσία τους στο Μουντιάλ.
Ο Ανσαριφάρντ προχθές έπαιξε στο φιλικό με την Αλγερία σαν δεύτερος επιθετικός. Ο Χατζισαφί σαν αμυντικός χαφ. Και οι δύο τα πήγαν τόσο καλά, που... βάζουν ιδέες σε μια περίοδο που πραγματικά κανείς δεν ξέρει τον βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά όλων των ομάδων που βρέθηκαν είκοσι μέρες να... κοιτάζουν τα τρένα να περνούν!
Για την ιστορία πάντως Χατζισαφί, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ αναμένονται σήμερα στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Τις χθεσινές προπονήσεις (διπλή) τις έχασαν διότι δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν.  in.gr 

***  Στο Basketball Ch.League...              
Η ΑΕΚ νίκησε τη Στρασμπούρ και έκανε το πρώτο βήμα
~   Με τον κόσμο να αποτελεί τον έκτο και καθοριστικό παίκτη, η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League.
Η Ένωση επικράτησε με 78-69 της Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το +9 στη ρεβάνς της 4ης Απριλίου, επί γαλλικού εδάφους.
Οι περίπου 12.000 φίλαθλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν σήμερα στο ΟΑΚΑ εμψύχωσαν την ΑΕΚ όταν έπρεπε, με την Ένωση να ενεργοποιεί την άμυνα της και με ένα ξέσπασμα (επιμέρους σκορ 18-2) να μετατρέπει το εις βάρος 60-64 στο 33΄ σε 78-66 στο 38΄, μπαίνοντας σε τροχιά νίκης. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κέβιν Πάντερ με 15 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ντούσαν Σάκοτα (12π.) και Μάνι Χάρις (12π.).
Από την ομάδα του Βενσάν Κολέ ξεχώρισε ο γνώριμος μας από τη θητεία στον Παναθηναϊκό, Ζακ Ράιτ, με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής.
Η ΑΕΚ μπήξε δυνατά στο παρκέ, κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ήλεγξε το ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και στο 5΄ βρέθηκε να προηγείται με +12 (14-2). Ωστόσο, οι Γάλλοι αντέδρασαν, βρήκαν τα μακρινά σουτ και κατάφεραν με τη λήξη της περιόδου να μειώσουν σε -8 (23-15).
Ο Σάκοτα από τα 6.75 επανέφερε την τάξη (31-20), δίνοντας λύσεις και στην άμυνα, ενώ ο Πάντερ κράτησε την Ένωση σε απόσταση ασφαλείας μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (41-33).
Στην τρίτη περίοδο, όμως, η Στρασμπούρ εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά λάθη των γηπεδούχων και με επιμέρους σκορ 14-24 μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας πετύχει την ανατροπή (55-57 στο 30΄).
Με τον Λόγκαν να εκτελεί από τα 6.75, η Στρασμπούρ κράτησε το προβάδισμα (60-64 στο 33΄), αλλά όχι για πολύ. Η Ένωση βρήκε ρυθμό στην επίθεση, μέσα από την εξαντλητική άμυνα της, και έτρεξε επιμέρους σκορ 18-2 για το 78-66 στο 38΄, που ήταν αρκετό για να την οδηγήσει στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-33, 55-57, 78-69
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 8 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τζέιμς 6 (6 ριμπάουντ), Πάντερ 15 (2), Σάκοτα 12 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 9 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 16 λεπτά), Χάρις 12 (4/12 σουτ), Χάντερ 5, Λαρεντζάκης 4, Μαυροειδής 5, Ξανθόπουλος 2.
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Κολέ): Μποστ 9 (3/13 σουτ, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Λαμπεϊρί 15 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λελούπ, Ράντολφ 12 (2), Ράιτ 15 (7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Άτκινς 4, Μπιλάν 1, Ίνγκλις 6, Λόγκαν 7 (1/6 τρίποντα).
Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων έχει ως εξής:
Καρσίγιακα (Τουρκία) - Μούρθια (Ισπανία) 65-79
Μπαϊρόιτ (Γερμανία) - Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία) 81-86Μονακό (Γαλλία) - Μπάνβιτ (Τουρκία) 77-85
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Στρασμπούρ (Γαλλία) 78-69
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

***   Γέμισαν τον Τάφο του Ινδού 
Συνάντηση με Γιαννακόπουλο θα επιδιώξουν οι οπαδοί του ΠΑΟ
~  Στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχουν στρέψει τις ελπίδες τους οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Στον «Τάφο του Ινδού» βρέθηκαν τουλάχιστον 1.500 οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι αφού φώναξαν συνθήματα υπέρ του «τριφυλλιού» και φυσικά κατά του Αλαφούζου, συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις τους.
Οριστική απόφαση, όμως, δεν ελήφθη, απόδειξη ότι ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί στο παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του και κατ’ επέκταση και του Παναθηναϊκού.
Συζητήθηκε η πρόταση να σχηματιστεί μία πενταμελής επιτροπή και να επισκεφθεί τον Γιαννακόπουλο, ώστε αν μπορεί να αναλάβει άμεσα ή να βοηθήσει οικονομικά τώρα, ενώ κάποιοι πρότειναν να τον επισκεφθεί ο κόσμος και στο σπίτι του.
Το τελευταίο (όπως και να γίνει μετά τη συγκέντρωση πορεία προς τον ΣΚΑΪ) απορρίφθηκε, αλλά δεδομένα θα υπάρξει μία προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί του.
Ειπώθηκε ακόμα ότι δεν καρποφόρησαν οι κινήσεις για να βοηθήσουν οικονομικά άλλοι επιφανείς Παναθηναϊκοί.
Κάποια στιγμή τον λόγο πήρε και η σύζυγος του Σπύρου Μαραγκού, η Ανδριάνα, η οποία είπε: «Χρειάζονται πράξεις, όχι λόγια. Σε λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός καταστρέφεται».
Η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Τατιάνα Πυτιχούτη ανέφερε ακόμα ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της διοίκησης, αλλά και για να μάθουν όλοι το πραγματικό χρέος.
Συμβολική κίνηση Αυτή τη στιγμή 1.000 περίπου οπαδοί έκλεισαν συμβολικά τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αλαφούζου και φυσικά υπέρ του «τριφυλλιού».       
in.gr

***   Στην Α1 πόλο ανδρών...    
Άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Υδραϊκού
~ Ακόμη μία εύκολη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακός στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Οι “ερυθρόλευκοι” επιβλήθηκαν στον Πειραιά 15-3 του Υδραϊκού, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.
Ο Κώστας Μουρίκης με τέσσερα γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, η οποία στρέφει πλέον την προσοχή της στη σαββατιάτικη (31/3) αναμέτρηση του Champions League με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι.
Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός-Υδραϊκός 15-3
Βουλιαγμένη-Γλυφάδα 31/3
Χανιά-ΠΑΟΚ 31/3
Χίος-Απόλλων Σμύρνης 31/3
ΟΦΗ-Παλ. Φάληρο 31/3
Πανιώνιος-Εθνικός 1/4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
ΤΕΡΜ. Β.

1. Ολυμπιακός 340-94 57 -19αγ.
2. Βουλιαγμένη 188-100 45
3. Χίος 167-173 33
4. Εθνικός 132-146 31
5. Υδραϊκός 120-139 25 -19αγ.
. Απόλλων Σμύρνης 148-173 25
7. Γλυφάδα 162-148 24
. Παλαιό Φάληρο 132-151 24
9. ΠΑΟΚ 103-133 22
10. Πανιώνιος 111-159 16
. Χανιά 140-174 16
12. ΟΦΗ 96-249 3
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Για τον τραυματισμό του Γκαρθία 
Επικυρώθηκε το σκάνδαλο: Δεν αφαιρούνται βαθμοί από τον ΠΑΟΚ
~ Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ διατήρησε την εκτρωματική ποινή Σκουτέρη για τον ΠΑΟΚ, κατακυρώνοντας μόνο το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού και μην αφαιρώντας τους τρεις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση.
Συνεκδικάζει την υπ΄αρ. πρωτ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ΄αρ. 9/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
Απορρίπτει την υπ΄αρ. 9486/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (4-1) την υπ’ αρ. 9583/2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στην υπ΄αρ.πρωτ.65/27.2.2018 ένσταση αυτής.
Δέχεται κατά πλειοψηφία (4-1) την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθ’ όσο μέρος αφορά στο κεφάλαιο της υπ΄αρ. πρωτ. 68/28.2.2018 κλήσης προς απολογία του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE κατά αυτής.
Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη απόφαση κατά το κεφάλαιο αυτό.
Δέχεται την από 6.3.2018 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αρ. 66/2018 πρωτόδικης απόφασης κατά το ως άνω κεφάλαιο.
Εξαφανίζει την εν λόγω πρωτόδικη απόφαση ως προς το κεφάλαιο αυτό.
Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση κατά τούτο.
Αποφαίνεται κατά πλειοψηφία (3-2) ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέλεσε τις πράξεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 15 παραγρ.3 περιπτ. ε΄εδαφ. α΄και β΄σε συνδ. με το άρθρο 13 παρ. 2 περιπτ. α΄του Πειθαρχική Κώδικα της ΕΠΟ.
Κατακυρώνει τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( αρθ. 470 Κ.Ποιν. Δ.)
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ».     
in.gr

*** Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 18ο Γύρο Καλαμάτας 
«Βάζουμε ρυθμό και φαντασία και 28 Απριλίου στις 18:00 τρέχουμε και βαδίζουμε στην πόλη μας» με αυτό το σύνθημα οι διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στον 18ο Γύρο Καλαμάτας:
Δρομείς κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα  θα πλημμυρίσουν και πάλι την Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας και μέσω της κεντρικής οδού Αριστομένους, ακολουθώντας τη διαδρομή Λιμάνι- Ναυαρίνου και μέχρι το Τέρμα της Παραλίας στο ξενοδοχείο Φιλοξένια (αναστροφή), σε μια πανέμορφη διαδρομή, στην καρδιά της άνοιξης θα δώσουν το δικό τους μήνυμα άθλησης και χαράς, με τη συμμετοχή τους στον 18ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.
Οι αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού.
Τρέχω και Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου.
Ελάτε με την παρέα σας ή με την οικογένειά σας το ΣΑΒΒΑΤΟ28 Απριλίου 2018 στις 18:00 και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!
Προγραμματίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας και κάντε τώρα την εγγραφή σας!
Αγώνες: Δυναμικό Βάδισμα 10 χλμ., Αγώνας δρόμου 10 χλμ., Παιδικός Αγώνας 2 χλμ.
Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας
Υποστήριξη: Δήμος Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού.
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑΥ.- Εγγραφές - Προκήρυξη

 ~ Η φημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-16-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_17.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-  
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Τρίτη  20 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  21 Μαρτίου 2018
  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη  22  Μαρτίου 2018
:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
: Παρασκευή Ε΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας  !!   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/news.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 24  Μαρτίου  2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_24.html .-  


~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .- 
~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~ **
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6267   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.120   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        

~ Τα  σημερινά μας βίντεο :
 1,- ~ Ξεφτίλα για ΑΝΕΛ!  : https://www.facebook.com/ellinikilisi/videos/527853554225599  /  .-
2~*  https://sarantakos.wordpress.com/2013/07/02/origins  /  , =  ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ  ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ .-
3~**  https://www.youtube.com/watch?v=7Siq7cIQ9DM ,-ΠΡΕΣΠΕΣ
4~** https://www.youtube.com/watch?v=zRv_PcefOJU .-ΚΙΝΑ
  http://bit.ly/ftbletsas  .- = Ευτύχης Μπλέτσας
5~*Η κηδεία του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού :                                                                                    https://youtu.be/l_RRuViobMU .-
6~* Σκόπια και Κοτζιάς 2018:
 https://youtu.be/03-zEWl7aMw .-
7~* Τα ελληνικά νησιά είναι όλα Αεροπλανοφόρα 2018: https://youtu.be/CIixM6c0f9E .-
8~* Η εμπλοκή στην Καβύλη Ορεστιάδα 2/3/2018: https://youtu.be/QzTnsQYSRXU   .-
9~* IMIA 12 Φεβρουαρίου 2018 Εμβολισμό Ελλ σκάφους στα Ίμια: https://youtu.be/Vb4D5K7Vh5k .-
10~*  Σκοπιανοί καίνε Ελληνικές σημαίες 2018: https://youtu.be/4CGTA6byLYA .-
11~*Έλεγχος Τουρκικών προϊόντων 2018:
https://youtu.be/JT50bNAB-rc .-
 ***************************************************
12~R CHANNEL ΑΜΘ-ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 25: https://youtu.be/pa8hcpCi6hM .-
13~   Κ. Βελόπουλος: "Πλήρωνα στον Καρατζαφέρη 20.000 ευρώ για να έχω δική μου εκπομπή...": https://youtu.be/PYslZ96uctw .-
14~ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  2018 : 
https://youtu.be/8HZHkjAbbwo .-
15~Ποινική δίωξη για 88χρονο  2018 :
https://youtu.be/YyxezPhZxfY .-
~1688χρονος στο εδώλιο 2018:
 https://youtu.be/P2kDiTlV3Xc .-
17~Κατέβασαν την Ελληνική σημαία  ντροπή 2018: https://youtu.be/vH0rgUaJ4Y0 .-
18~Αλλαγή φύλλου από τα 8 ετών ; ντροπή  2018: https://youtu.be/YyoMAE5GFS0 .-
19~ SYRIZA Γυναίκα δεν γεννιέσαι 2018:
https://youtu.be/lN6zd0_jFQg   .-
20~ Αρχαίος αμφορέας σφήγκας σε δημοπρασία  2018:
 https://youtu.be/4yiVKzx7_9U .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: