Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης .  ,
Τρίτη  3 Ιανουαρίου 2012 .
** Ε.Ε.: Δεν θα ολοκληρωθεί το

δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της

Ελλάδας χωρίς το PSI
* "Δεν υπάρχουν σχέδια εξόδου κράτους-μέλους από τη ζώνη του ευρώ το 2012", τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Olivier Bailly.  * Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανανεώσει τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο σχέδιο διάσωσης με τους διεθνείς πιστωτές αυτό το μήνα. Ωστόσο, πρόσθεσε, το εν λόγω πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή προτού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές, που καλούνται να αποδεχτούν μεγαλύτερες απώλειες επί της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν.
 * Ξεχωριστά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εμμείνουν στις δεσμεύσεις τους να μειώσουν τα ελλείμματά τους, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
 * «Εκτιμούμε πως οι οικονομικές προβλέψεις ορισμένων κρατών-μελών είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες», είπε ο εκπρόσωπος, Olivier Bailly. «Στη διάρκεια του έτους, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους προϋπολογισμούς τους».
 * Η Ε.Ε. αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό περίπου 0,5% το 2012, ωστόσο το μέγεθος αυτό «υπόκειται σε αναθεώρηση», είπε ο εκπρόσωπος.
 * Ο Bailly πρόσθεσε πως τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξή τους αποκλειστικά σε χρήματα του δημοσίου.


** Γερμανία: Καλά εξοπλισμένη η

ΕΚΤ για τις επερχόμενες

προκλήσεις
* Η γερμανική κυβέρνηση καλωσόρισε σήμερα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διορίσει τον Peter Praet στη θέση του επικεφαλής οικονομολόγου της τράπεζας μετά την απόφαση του Γερμανού Juergen Stark να αποχωρήσει.  * "Είναι μια ισορροπημένη απόφαση" δήλωσε στο Dow Jones Newswires αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που δεν κατονομάζεται. "Η ΕΚΤ είναι καλά εξοπλισμένη για τις επερχόμενες προκλήσεις", πρόσθεσε.
 * Ο Stark παραιτήθηκε από την ΕΚΤ έχοντας εκφράσει το προηγούμενο διάστημα την αντίθεση του στο πρόγραμμα για τις αγορές κρατικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα.

** Γ. Μανιάτης: Στις 2 Μαρτίου οι

προσφορές για τις σεισμικές

έρευνες
* Στις 2 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.  * Ο κ. Μανιάτης επισήμανε εξάλλου ότι "πριν δύο μέρες, προκηρύξαμε τον μεγάλο διαγωνισμό για τα τρία οικόπεδα ερευνών και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα οικόπεδα του Πατραϊκού, των Ιωαννίνων και του Κατακόλου, ενώ είμαστε στο τελευταίο στάδιο να στελεχώσουμε τον δημόσιο φορέα, ο οποίος θα αναλάβει τις έρευνες πετρελαίου σε όλη τη χώρα".
 * "Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο και η φιλοδοξία μας είναι, με βάση αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, στο τέλος του 2012, επιτέλους, να μπει συμβολικά και το πρώτο γεωτρύπανο σε περιοχή της Ελλάδας", πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

** Ο Peter Praet επικεφαλής

οικονομολόγος της ΕΚΤ
* Ο  Βέλγος Peter Praet διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος οικονομίας, ανθρώπινων πόρων, προϋπολογισμού και οργάνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΚΤ.  * Ο 62χρονος Praet είναι ο πρώτος μη Γερμανός που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση από την ίδρυση της ΕΚΤ το 1998. Ήταν ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικών κανονισμών στην κεντρική τράπεζα του Βελγίου πριν την ένταξη του στην Εκτελεστική Επιτροπή της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο.
 * Ο Γερμανός Joerg Asmussen θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις, ενώ ο Γάλλος Benoit Coeure αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος για την λειτουργία των αγορών από το Μάρτιο. Και οι δύο ήταν επίσης υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θέση.

** ΕΛΣΤΑΤ: Το 20,1% του

πληθυσμού απειλείται από τη

φτώχεια
* Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης του 2010 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.  * Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
 * Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Xώρας σε 24.224,38 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.
 * Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά, περίπου, τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
 • Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3% και είναι μειωμένος κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 • Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό1 ανέρχεται σε 3.030.900 άτομα.
 • Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 544.800 άτομα, ενώ στο προηγούμενο έτος ανερχόταν σε 488.200 άτομα.
 • Ο πληθυσμός που απειλείται από τη φτώχεια είναι κυρίως:
 - Γυναίκες άνεργες (40,0%)
- Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (33,4%)
- Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (30,1%)
- Νοικοκυριά με 3 ή περισσότερους ενήλικες με εξαρτώμενα παιδιά (29,3%)
- Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (27,7%)
- Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (23,0%)

** RTRS: Η Ελλάδα θα υποστηρίξει

κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο

* Η Ελλάδα θα υποστηρίξει ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν εάν αυτό αποφασιστεί στη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. στις 30 Ιανουαρίου σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές,  * «Εάν η Ε.Ε. αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων η Ελλάδα θα τις υποστηρίξει,» ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο προσθέτοντας πως θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για την εξασφάλιση των απαραίτητων προμηθειών.
 * Όπως σημειώνει το Reuters, η Ελλάδα έχει σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από χώρες όπως η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν καθώς λόγω της οικονομικής κατάστασης οι τράπεζες αρνούνται παράσχουν χρηματοδότηση.
 * Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2011 εισήγαγε το 35% των αναγκών της από το Ιράν αγοράζοντας 111.000 βαρέλια ημερησίως. Την ίδια περίοδο η Ε.Ε. αγόραζε 450.000 βαρέλια ημερησίως.
 * Υεπνθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, είχε εκφράσει αντιρρήσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

** Rogers: Αγοράστε ευρώ και

ελβετικό φράγκο το 2012

*  Το ευρώ και το ελβετικό φράγκο αποτελούν μια έξυπνη επένδυση για το 2012 , σύμφωνα με δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Jim Rogers στο CNBC.
 * Ο Rogers, ο οποίος σε παλαιότερη εμφάνισή του στο CNBC το Νοέμβριο είχε προτείνει αγορά του ευρώ που όμως έκτοτε ακολούθησε πτωτική πορεία, δήλωσε ότι ο ίδιος εξετάζει την αγορά ευρώ μετά την πώλησή του τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς τα hedge funds αποσύρουν τις θέσεις short από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
 * «Υποψιάζομαι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Angkela Merkel και οι υπόλοιποι ηγέτες θα κάνουν κάτι για να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής.
 * Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι εκκλήσεις προς την ΕΚΤ για περαιτέρω νομισματοποιήση του χρέους θα αποτελούσαν «τεράστιο λάθος», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αγορές θα χάσουν την υπομονή τους αργότερα το 2012.-

** Στην τελική ευθεία το άνοιγμα

των κλειστών επαγγελμάτων
* Με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που θα φέρει την Πέμπτη στη Βουλή, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να λύσει τον γόρδιο δεσμό για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. * Οι πιέσεις της τρόικας για το συγκεκριμένο θέμα είναι ασφυκτικές, ενώ διαμηνύεται ότι έχει παρέλθει η περίοδος χάριτος.-
 * Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, τόνισε ότι «για τα κλειστά επαγγέλματα έχουν γίνει τα περισσότερα. Πάρα πολλά έχουν κλείσει μαζί με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό είναι το τελευταίο μέρος. Τώρα αν μείνουν ορισμένα, θα κλείσουν αργότερα".
 * Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων να περιλαμβάνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα βασικά επαγγέλματα και κατάργηση όλων των εξαιρέσεων. Οι αλλαγές θα αφορούν μεταξύ άλλων δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς, μηχανικούς-αρχιτέκτονες.
 * Αγκάθι για το άνοιγμα των επαγγελμάτων είναι η θέση των συνδικάτων, που δηλώνουν ανυποχώρητα και αντιστέκονται σθεναρά. Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες φορτηγών με τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη.

** Έκλεψαν τάματα από μοναστήρι

στο Ηράκλειο

* Άγνωστοι έκλεψαν τάματα αξίας περίπου 300.000 ευρώ από την ιερά μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, ο χρυσός των ταμάτων ξεπερνά τα δέκα κιλά. * Τάματα αξίας περίπου 300.000 ευρώ, έκλεψαν άγνωστοι από την ιερά μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στο Ηράκλειο Κρήτης.
 * Οι δράστες, έσπασαν την κεντρική είσοδο της μονής και στη συνέχεια ανέβηκαν στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το κελί του ηγουμένου.
 * Σ' αυτό και πίσω από την πόρτα, βρισκόταν η εικόνα της μονής. Οι δράστες την ξεκρέμασαν, έσπασαν το τζάμι και πήραν τα κοσμήματα που περιείχε.
 * Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο χρυσός των ταμάτων ξεπερνά τα δέκα κιλά.

** EFSF: Προς έκδοση 3ετων

ομολόγων μέσα στην εβδομάδα

* Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σχεδιάζει να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την πώληση τριετών ομολόγων ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα όπως μεταδίδει το Bloomberg.  * Το EFSF έχει προσλάβει τις Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG και Societe Generale SA ως συν-διαχειριστές στην πώληση των ομολόγων που είναι τα πρώτα με ωρίμανση τα τρία έτη. Στόχος της έκδοσης είναι να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
 * Σύμφωνα με το Bloomberg στόχος του Ταμείου είναι η έκδοση να γίνει στις 5 Ιανουαρίου, ενώ το ίδιο το EFSF αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η έκδοση θα γίνει "σύντομα υπό την αίρεση των επικρατουσών συνθηκών στις αγορές".

** MIG: Απόκτηση 123.000 μετοχών

από κ. Ανδρέα Βγενόπουλο

* Συνολικά 123.000 μετοχές της MIG, συνολικής αξίας ευρώ 45.270,57 απέκτησε την 03.01.2012 o κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


** Aegean Airlines: Αγορά μετοχών

από τον κ. Βασιλάκη Ευτύχιο

* Σε αγορά 4.800 κοινών ονομαστικών μετοχών της Aegean Airlines, αξίας 6.299,16 ευρώ, προέβη στις 22/12 ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, Βασιλάκης Ευτύχιος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.-

** ΧΑ: Στα "βαθιά" του PSI οι

τράπεζες

* Με την ανησυχία της αγοράς να εστιάζεται στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων -και να εντείνεται από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα- ο δείκτης των τραπεζών υποχρεώθηκε σε «βουτιά» 7,9%.
 * Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για ενδεχόμενο haircut άνω του 50%, σε μία περίοδο που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των ελέγχων της BlackRock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών.
 * Πάντως, με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, έγινε σήμερα γνωστό ότι μία από τις υπό διαπραγμάτευση παραμέτρους είναι και το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα. Στο μεταξύ, με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, υπογράμμισε την κρισιμότητα των επόμενων τριών μηνών και το γεγονός ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί.
 * Παρά τις πιέσεις στιες τράπεζες, στη σύνθεση του FTSE20 υπήρξαν μεμονωμένες ανοδικές διαφοροποιήσεις, από τίτλους όπως των ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Τιτάν.
 * «Οι διαπραγματεύσεις για το PSI Plus και οι συζητήσεις με την Τρόικα για νέα δημοσιονομικά μέτρα που είναι απαραίτητα για να εγκριθεί το νέο δάνειο με την Ευρωζώνη θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς στο επόμενο διάστημα» σχολίαζε σήμερα στο πρωινό της report η Marfin Analysis.
 * Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 665,38 μονάδες με απώλειες 1,20%, έχοντας βρεθεί ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί έως και 1,72%.
* Για τον δείκτη των τραπεζών, που βρέθηκε έως το -8,43%, οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο σε 7,90% στις 236,75 μονάδες.
 * Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 17,64 εκατ. τεμαχίων αξίας 18,93 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 95 μετοχές έκλεισαν με απώλειες, 45 ενισχύθηκαν και 135 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.
 * Αναλυτικά από τον FTSE20, τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ και ΔΕΗ, με άνοδο 1,90% και 1,34% στα 6,44 και 3,79 ευρώ. Ακολούθησαν οι τίτλοι των Βιοχάλκο και Τιτάν ενισχυμένοι 1,33% και 1,23%, ενώ με μικρότερα κέρδη ολοκλήρωσαν οι μετοχές των Jumbo (+0,81%), ΚΑΕ (+0,40%) και Motor Oil (+0,35%).
 ~ Αμετάβλητος στα 2,80 ευρώ έκλεισε ο τίτλος του ΟΤΕ.
 * Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Eurobank και Alpha Bank υποχωρώντας 11,08% και 10,20% στα 0,313 και 0,458 ευρώ αντίστοιχα. Σε 9,18% διαμορφώθηκαν οι απώλειες της ΜPB, οι τίτλοι των ΕΤΕ και Τρ. Κύπρου ακολούθησαν με πτώση 7,59% και 7,54% στα 1,46 και 0,564 ευρώ, ενώ πάνω από 7% υποχώρησε και η μετοχή του Τ.Τ.
 * Για τις Τρ. Πειραιώς και Μυτιληναίος οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 4,45% και 3,65%, Ελλάκτωρ και MIG υποχώρησαν 3,36% και 2,39%, ενώ για τις μετοχές των ΟΠΑΠ και Coca-Cola 3E η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε με απώλειες 1,48% και 1,35% στα 6,64 και 13,15 ευρώ αντίστοιχα.

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ
~**Χάος στην υγεία
~ Απεργούν γιατροί και φαρμακοποιοί * Ως χαοτική περιγράφει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ την κατάσταση στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με τη λειτουργία από χθες του ΕΟΠΥΥ, όπου εντάσσεται σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας. Εν τω μεταξύ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προκηρύξει δύο 48ωρες απεργίες, από χθες έως και την Πέμπτη.
 * «Το ταμείο είναι πλέον ένα, αλλά αυτή τη στιγμή ο ασφαλισμένος δεν ξέρει ποιος είναι ο γιατρός του, σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί. Διότι, ενώ θα έπρεπε ήδη να υπάρχει λίστα με τους συμβεβλημένους γιατρούς και να έχει γίνει επιλογή από τον ασθενή, αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν έγινε η απαραίτητη προεργασία. Θεωρητικά, ο ασφαλισμένος σήμερα θα έπρεπε να ξέρει σε ποιον γιατρό θα πάει, γνωρίζοντας ποιοι γιατροί είναι στο σύστημα. Τα πράγματα προχωρούν πολύ βιαστικά, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την εφαρμογή του νέου συστήματος» λέει ο κ. Μιχαήλ.
* Από την άλλη, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τα μέλη του «να μη συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, απορρίπτοντας μεταβατικές συμβάσεις που εξευτελίζουν την επιστημονική και επαγγελματική τους οντότητα».
* Επίσης, τους καλεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΠΙΣ για την περίθαλψη των ασθενών μετά την 1/1/2012. Και τονίζει: «Με την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ από 1/1/12 οι προηγούμενες συμβάσεις λύονται αυτοδίκαια με ευθύνη του υπουργού και όχι των γιατρών. Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του νομού μας ότι, από 1/1/12 οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να δέχονται τους ασθενείς εκτός συμβάσεων, αλλά θα συνταγογραφούν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους».
* Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαήλ, μέχρι τώρα από τους 10.000 περίπου γιατρούς που υπολογίζεται ότι χρειάζονται για να εφαρμοστεί το νέο σύστημα (εκτός από τους 5.000 του ΙΚΑ), πανελλαδικά έχουν υπογράψει κάπου 2.000, ενώ αναφερόμενος στη Μεσσηνία: «Μπορώ να σας πω ότι είναι κάτω από το 10%-15% οι γιατροί που έχουν στείλει σχετική δήλωση για υπογραφή».
~ Απεργούν οι γιατροί
* Εν τω μεταξύ στις 48ωρες απεργίες μέχρι και την Πέμπτη, συμμετέχουν γιατροί νοσοκομειακοί και του ΙΚΑ, καθώς και γιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες.
* «Στόχος», όπως λέει ο κ. Μιχαήλ, «να μην εφαρμοστεί αυτό το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Ζητάμε, επίσης, ελεύθερη συνταγογράφηση απ’ όλους τους γιατρούς και αξιοπρεπή αμοιβή με το παλιό κρατικό τιμολόγιο, αφού τώρα στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπονται 6,5 ευρώ καθαρά για την επίσκεψη. Ακόμη, να μπορούν να εισέλθουν και νέοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ».

** Αγοράκι το πρώτο μωρό του χρόνου
* Το αγοράκι της Μαρίας Καραγκούνη και του Θεόδωρου Δημητρόπουλου από τη Μεσσήνη ήταν το πρώτο μωρό που γεννήθηκε το 2012 στη Μεσσηνία. * Πρόκειται για το τρίτο παιδί της οικογένειας - έχει ήδη δύο κοριτσάκια - που ήρθε στον κόσμο περίπου δύο ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα στη 01.50, στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με τους γιατρούς Ελευθέριο Ζιώγο και Κωνσταντίνο Τσέβη.-
 * «Ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και όλα πήγαν πολύ καλά. Ήμουν στις μέρες μου, αλλά δεν περίμενα να γεννήσω ειδικά την Πρωτοχρονιά. Με έπιασαν οι πόνοι, ήρθαμε και μετά από μιάμιση ώρα γεννήθηκε το παιδί, με βάρος 2.930» μας είπε χθες χαρούμενη η μητέρα Μαρία Καραγκούνη, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ τυχερό παιδάκι. “Γλίτωσε” και δύο ζωές. Την ώρα που ήταν να γεννήσω, τράκαρε η ανιψιά του άντρα μου. Παραλίγο να σκοτωθεί, αλλά σώθηκε. Πιστεύω ότι έφερε τύχη το παιδί».
 ~ Κι άλλα αγόρια
* Αγόρι είναι και το πρώτο παιδί της Γεωργίας Κουτσογιαννοπούλου και του συνάδελφου δημοσιογράφου Νίκου Τσουμπράκου, που γεννήθηκε στις 9.35 το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο ιδιωτικό μαιευτήριο «Λητώ», με γιατρό τον Ανδρέα Πολυδώρου και μαία την Ευτυχία Μουτεβελή. Ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και όλα εξελίχθηκαν μια χαρά.
* Ακόμη ένα αγοράκι γεννήθηκε γύρω στις 4.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ήταν το τέταρτο παιδί της Μαρίνας Μέλλιου και του Διονύση Καραχάλιου από τα Φιλιατρά, που ήρθε στον κόσμο επίσης με φυσιολογικό τοκετό και γιατρούς τον Ελευθέριο Ζιώγο και τον Μάνο Παντατοσάκη.-  Το ζευγάρι έχει ακόμη δύο αγόρια και ένα κορίτσι .-

**  Φαρμακοποιοί
Γενική συνέλευση σήμερα το απόγευμα  * Και νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 5.00 το απόγευμα οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο Σύλλογός τους χθες το πρωί στα γραφεία του, με αφορμή τα σοβαρά θέματα που αφορούν στον κλάδο τους και τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών.
* Στη χθεσινή γενική συνέλευση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΜ Στέφανο Καμινιώτη, διαπιστώθηκε η επιτυχία της απεργίας στο νομό με ποσοστό συμμετοχής 100%, τουλάχιστον κατά την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που κήρυξε για Δευτέρα και Τρίτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
* Στη σημερινή γενική συνέλευση (συνέχεια της χθεσινής) θα συζητηθούν οι εξελίξεις και θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των φαρμακοποιών, καθώς το πρωί αναμένεται κρίσιμη συνάντηση της Διοίκησης του ΠΦΣ με τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων.
* Εν τω μεταξύ, εκτός από τη 48ωρη απεργία που είναι σε εξέλιξη, έχει ληφθεί απόφαση και για αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Γενάρη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, «μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας και του υπουργού Εργασίας για το φάρμακο, διαπιστώθηκε ότι: Δε δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων. Ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο. Συνεχίζεται να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί “τιμωρούνται” με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους».

** Mεμί Κυπαρισσίας
~ «Ποδαρικό» με ληστεία σε βενζινάδικο
 * «Ποδαρικό» για τη νέα χρονιά με ληστεία έκαναν, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μεμί Κυπαρισσίας, με λεία - «μποναμά» γύρω στα 1.000 ευρώ.
* Οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου full face και φορώντας γάντια, λίγο πριν από τις 9.30 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μπήκαν τρέχοντας στο πρατήριο υγρών καυσίμων του Αλέξανδρου Φαραντζή και υπό την απειλή όπλων (καλάσνικοφ) απαίτησαν από τον 48χρονο ιδιοκτήτη χρήματα. Όπως είπε ο ίδιος χθες στο «Θ» μιλώντας για το θλιβερό περιστατικό που του συνέβη πρωτοχρονιάτικα, μόλις είχε βάλει καύσιμα σε πελάτη και είχε μπει στο κατάστημα, στο οποίο ήταν με τη μητέρα του.
* Είχε ακουμπήσει στον πάγκο και έβλεπε ειδήσεις στην τηλεόραση. Ξαφνικά είδε να τρέχουν απέξω και να μπαίνουν μέσα τρεις άγνωστοι κουκουλοφόροι. Με προτεταμένα τα όπλα, με τα οποία τον σημάδευαν, ο ένας τον απείλησε με σπαστά ελληνικά, απαιτώντας να τους δώσει τα χρήματά του και με γρήγορες κινήσεις τον ακινητοποίησαν. Η μητέρα του, που ήταν στο βάθος του καταστήματος, βλέποντας τη σκηνή βγήκε μπροστά ανήσυχη και φοβισμένη. Οι ληστές με την απειλή των όπλων τής φώναξαν να καθίσει πίσω και να μην κουνηθεί ή μιλήσει, όπως και έκανε η έντρομη γυναίκα. Οι δράστες χτύπησαν τον 48χρονο με την κάννη του όπλου στο χέρι, τον κλώτσησαν στο πόδι και του έδωσαν μπουνιά στο αυτί, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη, περισσότερο για να τον φοβίσουν, σπρώχνοντάς τον μέσα από τον πάγκο, όπου και ήταν η ταμειακή μηχανή. Ο 48χρονος τούς έδωσε τα χρήματα που είχε, αλλά οι δράστες επέμεναν και ο ένας εξ αυτών ζήτησε και άλλα, αλλά ο ιδιοκτήτης τού είπε πως δεν έχει. Τελικά, οι δράστες πείσθηκαν και με τα 1.000 περίπου ευρώ των εισπράξεων ως λεία, ετράπησαν σε φυγή. Τρέχοντας πέρασαν την εθνική οδό, κατευθύνθηκαν σε χωράφι απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Κτήμα Αλεξόπουλου, και χάθηκαν στο σκοτάδι.
* Όπως ανέφερε στο «Θ» ο Αλέξανδρος Φαραντζής, «όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μέσα σε 1-2 λεπτά. Ήταν τρεις, με κουκούλες και γάντια και είχαν όπλα καλάσνικοφ, αυτά με τις γεμιστήρες. Γύρω στο 1.70, 1.75 ύψος είχαν. Μπήκαν τρέχοντας και απαίτησαν τα χρήματα. Με χτύπησαν, αλλά δε χρησιμοποίησαν ιδιαίτερη βία. Χρήματα ήθελαν. Αυτοί παρακολουθούσαν το μαγαζί από απέναντι, απ’ το χωράφι και μόλις έφυγε ένα αμάξι που του είχα βάλει βενζίνη, έτρεξαν και ήρθαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια. “Ληστεία. Τα λεφτά”, μου λέει ο ένας. Οι άλλοι δύο, δε μιλούσαν καθόλου. Με ακινητοποίησαν και μόλις η μητέρα μου σηκώθηκε από πίσω και ήρθε προς τα εδώ, προς τον πάγκο, της φώναξε αυτός ο ληστής που μιλούσε να καθίσει πίσω και να μη μιλάει. Με χτύπησαν με το καλάσνικοφ στο χέρι, μου έδωσαν κλωτσιά στο πόδι και ο ένας μου έδωσε μπουνιά στο αυτί. Άνοιξα το συρτάρι, τους έδωσα τα χρήματα και τους είπα “αυτά είναι, δεν έχω άλλα”. Με έβρισε ο ένας, αυτός που μιλούσε και μου είπε “κι άλλα”. “Δεν έχω”, του λέω. Έψαξε το συρτάρι, αλλά δε βρήκε κάτι και έφυγαν τρέχοντας. Πέρασαν την εθνική και πήγαν στο χωράφι απέναντι, στο κτήμα του Αλεξόπουλου…».
* Όπως διαπίστωσε χθες το πρωί ο 48χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου, που έψαξε στο απέναντι χωράφι (το Κληροδότημα Αλεξόπουλου στο νοσοκομείο), οι άγνωστοι είχαν αφήσει εκεί αυτοκίνητο, με το οποίο και διέφυγαν στο δρόμο προς τις Ράχες, καθώς είδε πατημασιές και ίχνη από ρόδες.
* Στις αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός για το νέο κρούσμα ένοπλης ληστείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ενδείξεις αλλά και τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως πρόκειται για τη συμμορία των τριών κακοποιών με τις κουκούλες, που εδώ και καιρό τρομοκρατούν την περιοχή της Τριφυλίας με αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών

** Χώρα

~ Οι εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης  σταμάτησαν τις επιθέσεις κατά των κατοίκων  * Αποτελεσματικό έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής το σχέδιο δημιουργίας εθελοντικών ομάδων περιφρούρησης στη Χώρα, του Δήμου Πύλου - Νέστορος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής για την ασφάλεια της Χώρας, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ομάδων περιφρούρησης.
* Οι πολίτες πήραν την πρωτοβουλία για την ασφάλεια και την περιουσία τους, αφού το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε βάρος των κατοίκων της περιοχής ήταν συχνές, τόσο τις βραδινές ώρες όσο και με το φως της ημέρας.
* Από την άλλη πλευρά, το προσωπικό της Αστυνομίας είναι ελάχιστο για να μπορέσει να αστυνομεύσει με ασφάλεια όλη την περιοχή.
 * Έτσι, δεν υπήρχε άλλη λύση από τη στελέχωση ομάδων από τους κατοίκους, οι οποίοι περιπολούν κάθε βράδυ από τις 10.00 έως τις 6.00 το πρωί με 10 αυτοκίνητα, στα οποία επιβαίνουν 4 άτομα, καθώς και δύο αυτοκίνητα εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης.
 ~ Η επιτροπή
* Η επιτροπή αναφέρει πως «με πρωτοβουλία φορέων και με τη συμμετοχή του Δήμου (Πύλου - Νέστορος) έχουν πραγματοποιηθεί δυο λαϊκές συνελεύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πρώτη έγινε στις 14 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο και η δεύτερη την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο REX, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη.
* Στην πρώτη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα η περιφρούρηση της Χώρας από ομάδες εθελοντών και ορίστηκε επιτροπή για το συντονισμό των ομάδων. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νομού και περιφέρειας.
* Από τη στιγμή που δραστηριοποιήθηκαν οι ομάδες περιφρούρησης, οι επιθέσεις σχεδόν σταμάτησαν και επικρατεί σχετική ηρεμία, παρά τη γενικότερη ανησυχία των κατοίκων για την πρωτοφανή ένταση των εγκληματικών ενεργειών.
* Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου σε έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός και να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι περιφρουρήσεις.
* Από την πρώτη στιγμή μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δήλωσαν εθελοντές –ο αριθμός των οποίων συνεχώς μεγαλώνει - και ως επιτροπή οφείλουμε να εκφράσουμε τον εντυπωσιασμό μας για την προθυμία και τον ιδιαίτερο ζήλο που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν οι συμπατριώτες μας.
* Με νωπές τις μνήμες μάλιστα από τις πυρκαγιές του 2007, στις οποίες οι συμπολίτες μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο εθελοντισμού για την αντιμετώπισή τους, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι όσο δύσκολα και να είναι τα χρόνια που έρχονται, έχουμε αναπτύξει την απαραίτητη κοινωνική αλληλεγγύη για να εξασφαλίσουμε την κοινωνική μας συνοχή.
* Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Costa Navarino για την ενίσχυση του έργου της περιφρούρησης με την παροχή ενός αυτοκινήτου ιδιωτικής ασφάλειας».

** Δήμος Οιχαλίας

~ Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο και του ΙΚΑ

Μελιγαλά
 * Ένα ακόμη «χτύπημα» στην πραγματική έννοια της αποκέντρωσης ετοιμάζει το κράτος για το Δήμο Οιχαλίας, αυτή τη φορά με την αναστολή λειτουργίας της μονάδας του ΙΚΑ Μελιγαλά από την πρώτη Φεβρουαρίου.
* Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στο «Θ» ο πρώην αντιδήμαρχος του αείμνηστου Στ. Μπένου και της Ελένης Αλειφέρη, Κων. Παπαδόπουλος.
* Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη θλίψη, την οργή αλλά και τη δυσαρέσκειά του για τα όσα συμβαίνουν στο Μελιγαλά και, κατ’ επέκταση, στο Δήμο Οιχαλίας, με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απογύμνωση από πλευράς υπηρεσιών.
* «Άρχισαν να κλείνουν όλα. Σταμάτησε το τρένο, έκλεισε η ΔΕΗ, έκλεισε ο ΟΤΕ, μετέτρεψαν το υποκατάστημα της ΑΤΕ σε θυρίδα και ίσως το 2013 να κλείσει οριστικά, έκλεισε η ΔΟΥ, ενώ συζητούν να κλείσει και το Ειρηνοδικείο Μελιγαλά, την ίδια ώρα που μειώθηκε κατά τρία άτομα ο αριθμός των υπηρετούντων στο Αστυνομικό Τμήμα. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Γιατί να ερημώνει το κέντρο της Άνω Μεσσηνίας και γιατί ο κόσμος να υποχρεώνεται να πηγαίνει στην Καλαμάτα για να εξυπηρετηθεί;», αναρωτήθηκε.
* Ο πρώην αντιδήμαρχος, εγγονός του δικηγόρου και δήμαρχου Αλκιβιάδη Παπαδόπουλου, ο οποίος άνοιξε την Πηγάδα του Μελιγαλά για να φέρει πόσιμο νερό στην περιοχή, δείχνει πως πονά τον τόπο του. Άλλωστε, έλειψε αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και όταν επέστρεψε, επένδυσε σε αυτόν, ελπίζοντας πως θα υπάρξει ακόμη καλύτερο αύριο για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
 ~ Έκκληση στους βουλευτές
* Ακολούθως, απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να συνδράμουν στην προσπάθεια να μην ερημώσει ο Μελιγαλάς. Όπως μας είπε, επικοινώνησε με τον κ. Δημ. Κουσελά, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Ο βουλευτής τον πληροφόρησε πως είχε επαφή με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλο, ο οποίος του απάντησε πως θα συζητήσουν για το θέμα μετά τις γιορτές. Επίσης, επικοινώνησε και με την κα Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία του είπε πως θα έλθει σε επαφή με το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη.
* Και παρατήρησε: «Οι βουλευτές θα πρέπει να συστρατευτούν με τη λαϊκή βούληση και να μην έρχονται στην περιοχή μόνο για εκδηλώσεις ή για παρελάσεις. Είναι καθήκον και υποχρέωσή τους να βοηθήσουν το Δήμο και να μην ερημώσει ο Μελιγαλάς».
* Στο πλαίσιο των επαφών του μίλησε και με τον περιφερειακό σύμβουλο Άγγ. Κωτσιόπουλο, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να αποφευχθεί και αυτή η δυσμενής εξέλιξη, και έλαβε ως απάντηση ότι θα υπάρξει μεταξύ τους επικοινωνία.
* Χρησιμοποίησε δε μια αμερικάνικη φράση: «Δε ρωτώ, αλλά κυνηγάω να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας».
 ~ Ευχαριστίες στο δήμαρχο
* Ευχαρίστησε ακόμη το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αποκτήσουν πιο καθολικό χαρακτήρα από πλευράς συμμετοχής των κατοίκων και των αρχών. Όπως είπε, πριν ανασταλεί η λειτουργία της ΔΟΥ διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πολύ μικρή συμμετοχή και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση κι ενδεχομένως καλύτερη οργάνωση.
* Ο δε κόσμος είναι αγανακτισμένος από τις συνεχόμενες αναστολές λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών. Όλοι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι από όσα συμβαίνουν, μας μετέφερε και πρόσθεσε πως με θλίψη βλέπει να σβήνουν όλα αυτά τα οποία αγωνίστηκαν να εδραιώσουν στην περιοχή οι προηγούμενοι δήμαρχοι.

** Από τη Δημοτική Αρχή

Καλαμάτας


~ Αναπλάσεις στο κέντρο και έργα υποδομών στις αρχές του 2012
* Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Αν το 2011 ήταν έτος «άνυνδρο» για το Δήμο Καλαμάτας, χωρίς την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, η νέα χρονιά προβλέπεται να είναι εντελώς διαφορετική. * Όπως έχει εξαγγείλει επανειλημμένως ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αμέσως μετά την περίοδο των εορτών η Δημοτική Αρχή θα… τρέξει έναν αγώνα δρόμου διάρκειας αρκετών μηνών, με έπαθλο την αναμόρφωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
* Εν πρώτοις, ξεκινά η υλοποίηση της γ’ φάσης ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου… έστω και κουτσουρεμένη, αφού ένα μικρό τμήμα της μελέτης, που έχει ήδη εγκριθεί, θα παραμείνει ανολοκλήρωτο.
* Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει, ως γνωστόν, τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής η οποία βρίσκεται βορειότερα της οδού Πολίτη και της πλατείας παρά την οδό Γορτυνίας και μέχρι το Κάστρο, όπως και μικρού τμήματος της περιοχής η οποία βρίσκεται ανατολικότερα της πλατείας Αγίου Ιωάννου. Επίσης, τοπική επέμβαση σε δύο ήδη κατασκευασμένες περιοχές, με την κατασκευή παράκαμψης για την απορροή των ομβρίων στη δυτική πλευρά των Αγίων Αποστόλων και την κατασκευή μικρής κεραμοσκεπούς στέγης στο μηχανοστάσιο της ενδοδαπέδιας θέρμανσης του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννου, στο χώρο της παιδικής χαράς.
* Την ίδια περίοδο με το έργο στο Ιστορικό Κέντρο θα αρχίσουν και οι εργασίες για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας, που τόσες συζητήσεις αλλά και αντιρρήσεις έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα.
* Η διαμόρφωση της πλατείας βασίζεται, μεταξύ άλλων, στις πιο κάτω βασικές αρχές: Πεζοδρόμηση τμήματος οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού (από Γιατράκου έως οδό Κροντήρη). Στο προτεινόμενο για πεζοδρόμηση τμήμα θα επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών ανεφοδιασμού των καταστημάτων συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όσο και η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων και πάσης φύσεως οχήματος άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης. Προς τούτο, έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνητων βυθιζόμενων μπαρών, στο ύψος της Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη Γιατράκου.
* Για την οδό Αριστομένους, προτείνεται η διατήρηση της κατά μήκος ευθύγραμμης πορείας, με περιορισμό της λωρίδας διέλευσης αυτοκινήτων σε 3,75 μέτρα από 4,60 μέτρα που είναι σήμερα, ώστε να εξυπηρετεί μία μόνο σειρά κίνησης ήπιας κυκλοφορίας, από την οποία θα διέρχεται και το αστικό λεωφορείο. Συγχρόνως, η ζώνη στάθμευσης οχημάτων στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού παραμένει χωρίς καμία αλλαγή. Στην ίδια λωρίδα θα μπορούν να κινούνται, εκτός των άλλων, οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων, τα οποία θα μπορούν να σταθμεύουν σε συγκεκριμένες θέσεις, μία κυρίως ανά οικοδομικό τετράγωνο, απορριμματοφόρα του Δήμου και οχήματα έκτακτης ανάγκης.
* Σύμφωνα με την πρόταση της αρχιτεκτονικής μελέτης, οι περιοχές ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων διευθετούνται ανάλογα. Αναλυτικά, προτείνεται η δημιουργία μιας ζώνης πλάτους 2 μέτρων από την οικοδομική γραμμή των καταστημάτων, η οποία θα δίνεται ως χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.
* Στη συνέχεια, θα υπάρχει μια δεύτερη ζώνη κυμαινόμενου πλάτους από 1,40 μέτρα (βόρεια) έως 2,80 μέτρα (νότια) για την ελεύθερη κίνηση πεζών. Κατόπιν σε συνεχόμενο τμήμα πλάτους 7,20 μέτρων παραχωρείται χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
* Μέσα στο 2012 αναμένεται να ξεκινήσει και η ανάπλαση της περιοχής στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το Διοικητήριο, λόγω της κατασκευής του υπόγειου πάρκινγκ. Με την υλοποίηση και του παραπάνω έργου η Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί να έχει ανακατασκευάσει μέσα σε μια εξαετία την κεντρική και πλέον εμπορική περιοχή της Καλαμάτας.
* Εκτός, όμως, από τις αναπλάσεις, μέσα στο 2012 προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί και σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο των υποδομών. Πρώτα και κύρια, μέσα στους στόχους είναι να έχει παραδοθεί από την κατασκευάστρια κοινοπραξία και το πρώτο κομμάτι του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας μέχρι τον κόμβο Καρέλια, ο οποίος και θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με την οδό Αθηνών και τη Νέα Είσοδο, ενώ θα πρέπει να έχει προχωρήσει και η κατασκευή τμήματος της γέφυρας του Νέδοντα, μήκους 350 μέτρων περίπου.
* Επιπρόσθετα, μέσα στους πρώτους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμο και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, σημαντικό εργαλείο στο χώρο του πολιτισμού για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή του νομού και της Περιφέρειας, το οποίο και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην πολύπλευρη ανάπτυξή της.
* Τέλος, αναμένεται και η αξιολόγηση των έργων που έχουν προταθεί από τη ΔΕΥΑΚ, όπως της αναβάθμισης-επέκτασης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Καλαμάτας», συνολικού προϋπολογισμού 7.400.000 ευρώ, και της «Κατασκευής δικτύου ακαθάρτων τέως Δήμων Άριος – Θουρίας - Αρφαρών», συνολικού προϋπολογισμού 16.800.000 ευρώ

**Tριφυλία

~ Άκυρη η απόφαση του Δ.Σ. για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών;  * «Στον αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί ο Δήμος Τριφυλίας και τα οικονομικά του, εάν και εφόσον επαληθευθούν στην πράξη πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη ακύρωση της, κατά πλειοψηφίας, απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού)!
* Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βεβαίως, θα φέρει ανακούφιση στους πολίτες - δημότες, κυρίως, στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, οι οποίοι θα γλιτώσουν ένα επιπλέον «χαράτσι» στην, ούτως ή άλλως, δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει με τα αλλεπάλληλα μέτρα και τις περικοπές.
*  Από την άλλη, με αυτό το ενδεχόμενο «ανοιχτό», υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να καταστεί ακόμη και αδύνατη η σύνταξη τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2012, αφού, όπως κυκλοφόρησε, δε θα μπορεί να προϋπολογιστεί ούτε καν κατά προσέγγιση, στη βάση των προϋπολογισθέντων από τις αυξήσεις εσόδων, η δράση του Δήμου για το νέο έτος, τις πρώτες μέρες του οποίου ήδη διανύουμε. Αν, όντως, ακυρωθούν οι αυξήσεις των δημοτικών τελών, συνολικά θα μειωθούν περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ τα προϋπολογισθέντα έσοδα! Ως εκ τούτου, ακόμη και αν οι διαδικασίες σύνταξης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού ακολούθως γίνουν σύντομα και με βάση τα νέα προϋπολογισθέντα έσοδα, πριν ενδεχομένως ακυρωθεί η απόφαση των αυξήσεων των δημοτικών τελών, τότε είναι σίγουρο πως και αυτά θα είναι κυριολεκτικά «στον αέρα», πλασματικά, ψεύτικα και ανεφάρμοστα. Μάλιστα, θα υπάρχει κίνδυνος νέας ακύρωσης αυτών, πλέον, των αποφάσεων κατάρτισης και έγκρισής τους!
* Όπως κυκλοφόρησε έντονα, και μέχρι και αργά χθες το μεσημέρι δεν είχε διαψευσθεί επισήμως και αρμοδίως, για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης αύξησης των δημοτικών τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με τις ψήφους της συμπολίτευσης της Δημοτικής Αρχής του κ. Κόλλια μόνο, δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Στο Νόμο 3852/2010 - «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα στο Άρθρο 67 - «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» και την παράγραφο 8, ρητά ορίζεται: «Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προσκαλούνται οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα, που αφορούν στις αντίστοιχες κοινότητες. Για τα θέματα αυτά, τα ανωτέρω πρόσωπα μετέχουν στη συζήτηση με δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη πρόσκλησης, η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άκυρη»!
* Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Πέμπτης 29ης Δεκεμβρίου 2011, στην οποία πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η «Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού Δήμου Τριφυλίας (Έγκριση της αριθ. 201/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής)», θέμα ειδικό που αφορούσε στις δημοτικές και τοπικές κοινότητας, δεν προσεκλήθησαν και, ως εκ τούτου, δε συμμετείχαν και δεν ψήφισαν πολλοί πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Τριφυλίας. Αλλά ακόμη και όσοι από τους προέδρους ή εκπροσώπους, προσκεκλημένοι ή αυτοβούλως, ήταν παρόντες και παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, δεν ψήφισαν, επειδή δεν τους δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία του θέματος, κάτι που εκ του νόμου είναι δικαίωμά τους και υποχρέωση του προεδρείου να τους το παρέχει! Βεβαίως, ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να αναγράφεται στο απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θεωρείται πως τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ο δήμαρχος και, κυρίως, η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (οι υπηρεσιακοί παράγοντες) δε θα ρισκάρουν να κινδυνεύσουν να αντιμετωπίσουν πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα παράβασης καθήκοντος, παραποίησης και απάτης, από τη στιγμή μάλιστα που τα πρακτικά ηχογραφούνται και με την απομαγνητοφώνησή τους αποδεικνύεται τι ακριβώς ελέχθη και συνέβη στη συνεδρίαση!
* Επιπρόσθετος λόγος ενδεχόμενης ακύρωσης της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση των δημοτικών τελών, σύμφωνα πάντα με όσες πληροφορίες κυκλοφορούν, είναι ο εξής: αν και το θέμα της συνεδρίασης ήταν συγκεκριμένα «Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού Δήμου Τριφυλίας (Έγκριση της αριθ. 201/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής)» και η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν συγκεκριμένη επί συγκεκριμένων και αναλυτικών ανά δημοτική και τοπική κοινότητα αυξομειώσεων, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δεν ενέκρινε αυτή την απόφαση και εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά άλλη και διαφορετική, σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Τριφυλίας στο Σώμα για αυξήσεις των δημοτικών τελών σταδιακά σε δύο χρόνια (2012 και 2013) και μειώσεις, όπου προβλέπονταν, άμεσα.
* Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, αναφέρουν πως πέρα από το «τυπικό» και νομικό - νόμιμο της διαδικασίας λήψης απόφασης για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, υπάρχει και ένα άλλο «μεμπτό» σημείο, που είναι και εξόχως ουσιαστικό. Το γεγονός ότι, αν και στο Δήμο Τριφυλίας έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Διαβούλευσης, με γνωμοδοτικό ρόλο και χαρακτήρα, δεν εκλήθησαν τα μέλη της σε πλήρη σύνθεση, ως θεσμικό Όργανο, να συζητήσουν με το δήμαρχο και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για τις αυξήσεις των τελών και να καταθέσουν τις απόψεις - προτάσεις τους, πριν καν την λήψη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση και με κανέναν, αλλά έτσι, από μόνοι τους, έκριναν και αποφάσισαν στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, πηγαίνοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, «περίπατο» οι διακηρύξεις περί διαβούλευσης με τους πολίτες, καθώς και οι δηλώσεις πως η Δημοτική Αρχή «αφουγκράζεται» τους πολίτες, κατανοεί και μοιράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και είναι δίπλα τους.
* Αξίζει να τονιστεί, ωστόσο, πως για να κριθεί άκυρη η απόφαση θα πρέπει να λάβει σχετική απόφαση ο αρμόδιος θεσμικός εκπρόσωπος της Πολιτείας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, είτε αυτοβούλως είτε μετά από ένσταση κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, που μπορεί να καταθέσει - υποβάλλει οιοσδήποτε πολίτης έχει έννομο συμφέρον, δηλαδή οιοσδήποτε πολίτης, κάτοικος της Τριφυλίας και δημότης που καλείται να πληρώσει τα νέα, αυξημένα, δημοτικά τέλη και οιοσδήποτε πρόεδρος δημοτικής και τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας που δεν προσεκλήθη στη συνεδρίαση και δεν ψήφισε στην ψηφοφορία για τις αυξήσεις.
~ Ίδωμεν

**  "Πανελλήνιο"

~ Αλλάζει μορφή από τον Π. Ποταμιανό  * Αλλαγή στο χάρτη της ψυχαγωγίας στην περιοχή της παραλιακής ζώνης είχαμε την αυγή του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το ιστορικό «Πανελλήνιο» μισθώθηκε από τον επιχειρηματία Πάνο Ποταμιάνο, ο οποίος πρόκειται να μετατρέψει το χώρο σ’ ένα εντελώς καινούργιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με τις απαραίτητες υπογραφές στα συμβόλαια από το νέο μισθωτή και τους ιδιοκτήτες του κτηρίου.
 * Οι σχετικές προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και χθες συνεργείο καθάριζε το χώρο, ώστε πολύ σύντομα να αρχίσουν οι εργασίες για το νέο εγχείρημα, στο κτήριο- σύμβολο της παραλίας.-

** Δημοκρατική Αριστερά

~ Περιοδεία Γρ. Ψαριανού στη Μεσσηνία από 5 έως 7 Ιανουαρίου  * Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της «Δημοκρατικής Αριστεράς» (ΔΗΜΑΡ) με τους πολίτες της Μεσσηνίας, στις 5, 6 και 7 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία με επικεφαλής το βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό, το γραμματέα Πελοποννήσου της ΔΗΜ.ΑΡ. Μπάμπη Βακαλόπουλο και το μέλος της Κ.Ε Τάκη Χαλβατσιώτη θα έχουν συναντήσεις με μέλη και φίλους.
* Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την Πέμπτη το πρωί θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί περιοδεία σε Κάμπο, Σταυροπήγιο, Στούπα και Καρδαμύλη
* Την Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Ιανουαρίου η αντιπροσωπεία του κόμματος θα περιοδεύσει σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Κοπανάκι.

** Νίκος Προκοβάκης, πρόεδρος ΕΑΣ Λακωνίας


 ~ Βλέπει θετικά συνένωση με την ΕΑΣ Μεσσηνίας
 * Με θετική διάθεση αντιμετωπίζει πιθανή συνένωση των ΕΑΣ Μεσσηνίας και Λακωνίας ο πρόεδρος της δεύτερης Νίκος Προκοβάκης, κάνοντας λόγο για ένωση δυνάμεων, για μια εταιρική σύμπραξη που θα μπορούσε, όπως λέει, να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις.
 * Το ερώτημα θέσαμε χθες στον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη στο «Θ», το περασμένο Σάββατο, ότι είναι ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 * «Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, απλά είναι κάτι το οποίο, εγώ και ο Βασίλης Κοζομπόλης νομίζω, δε βλέπουμε αρνητικά. Μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά δεν μπορεί να γίνει, με όση καλή διάθεση κι αν έχουμε, από τη μια μέρα στην άλλη. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο. Πρώτα πρέπει να εξετάσουμε αν μπορούμε και αν πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για τη συνένωση δύο οικονομικών οργανισμών. Είναι μια άποψη που τη βλέπω θετικά εγώ και, εκτιμώ, το ίδιο ο Βασίλης Κοζομπόλης. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει και το τι λένε οι υπόλοιποι Λάκωνες ή οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι. Εγώ και ο κ. Κοζομπόλης εκφράζουμε την προσωπική μας γνώμη. Στη δική μου Ένωση δεν έχουν γίνει συζητήσεις σε επίπεδο συμβουλίου» λέει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας και προσθέτει: «Η πιθανή συνένωση είναι κάτι τελείως άσχετο με τα οικονομικά προβλήματα της εποχής ή με το νέο νόμο περί συνεταιρισμών, για τον οποίο ακούω και “βγάζω σπυράκια”. Δεν είναι συνεταιρισμός μια υποχρεωτική συνένωση κομματικής σκοπιμότητας».
 * Όσο για τους λόγους που θα οδηγούσαν σε συνένωση των δύο ΕΑΣ: «Θα εξυπηρετούσαν οικονομίες κλίμακας. Δεύτερον, δύο ενώσεις οι οποίες έχουν περίπου το 30-35% της ελληνικής παραγωγής, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση στο εξωτερικό. Μιλάω για ένωση δυνάμεων, που θα αντιμετώπιζε οποιασδήποτε μορφής δυσκολία, αλλά κυρίως τις προκλήσεις μεγάλων εξαγωγών, γιατί θα υπάρχει η πρώτη ύλη».
Πήγη: Εφημερ΄'ιδα "Θάρρος " Μεσσηνίας 2012 .-
** Πριν 94 χρόνια

- ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΩΣ ετελέσθη εις τον ενταύθα Μητροπολιτικόν Ναόν η τελετή της Πρωτοχρονιάς. Έξωθεν του Ναού είχον παραταχθή οι άνδρες των ενταύθα Συνταγμάτων. Από της 10ης δε πρωινής ώρας ήρχισεν η προσέλευσις των επισήμων μεταξύ των οποίων προσήλθον ο Στρατιωτικός Διοικητής Υποστράτηγος Ζούκης, ο Νομαρχών Μακαρώνας, οι Διοικηταί των ενταύθα Συνταγμάτων Μίνης και Ταμπούρης, Συνταγματάρχαι, ο Διοικητής της Μοίρας του Ορειβ. Πυροβολικού Ηλιάδης Ταγματάρχης, το Δημοτικόν Συμβούλιον, το δικαστικόν σώμα, τα μέλη της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, ο πρόξενος της Γαλλίας Κεκ και οι πρόξενοι των λοιπών Κρατών αξιωματικοί της ενταύθα φρουράς και πλήθος κόσμου. Την 10.30 ήρχισεν η δοξολογία, το τέλος της οποίας εκάλυψαν ζητωκραυγαί υπέρ της Α.Μ. του Βασιλέως Αλεξάνδρου. Το εσπέρας εφωταγωγήθησαν τα Δημόσια καταστήματα και πολλά εκ των ιδιωτικών.
-  ΕΝ Μπισχινίω του τέως Δήμου Αρήνης, ο ποιμήν Β. Βασιλόπουλος απεπειράθη να φονεύση τον Π. Νικολόπουλον αγροφύλακα πυροβολήσας ανεπιτυχώς δις κατ’ αυτού δια περιστρόφου. Ο δράστης συνελήφθη.

   
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ :
** Για την Σούπερ Λίγκ :
*Πανιώνιος  -  Αστέρας Τρίπολης  2-0 , (1-0).- ^
 Τα γκόλ : 42΄Δημήτρης Κολοβός , 77΄ Φανούρης  Γονδουλάκης  .- ^
Κάρτες : Νιαζί Κούτσι , Ανδρέας Σάμαρης , Λαουτάρο  Φαρμίκα, Ράγιος .- ^
*ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ  Ηρακλείου  0-0 ,(0-0) .- ^
Κάρτες :  Θεμιστοκλής Τζιμόπουλος , Χρήστος Πατσατζόγλου , Κορίμ Φεγκρούς , Γιώργιος Γεωργίου , Στάθης Ταυλαρίδης , Ζέλικο Καλάϊτζιτς .- ^
*ΑΕΚ  Αθηνών -  Δόξα  Δράμας  0-0  , (0-0).- ^
* Τα γκόλ : -
* Κάρτες : Νίκος Γεωργέας , Λεονάρντο , Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί , Λεάντρο , Ντίνο Σερεμέτ , Κόστα Βιάνα Βάντερσον , Άγγελος Βέρτζος .- ^
Αύριο Τετάρτη  4 Ιανουαρίου  2012 για την

Super League :
* ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Λεβαδειακός
* Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός
* Κέρκυρα - Άρης Θεσσαλονίκης
* Εργοτέλης - Ξάνθη
* Ολυμπιακός Πειραιώς - Ατρόμητος Αθηνών

Αύριο Τετάρτη 4/1/2012  για την Football

League :
~ Αναγέννηση Επανωμής - Εθνικός Αστέρας
~ Αναγέννηση Γιαννιτσών - Α.Ε.  Λάρισα
~ Διαγόρας Ρόδου - Πιερικός
~ Φωκικός - Θρασύβουλος
~ Καλλονή Μυτιλίνης - Βέροια
~ Παναχαϊκή - Αγροτικός Αστέρας
~ Βύζας Μεγάρων - Πλατανιάς Χανίων
~ Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα

**
** ** OI  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :
 ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
 ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html   , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
**
Πύργος  στα  Ευρώ
ή
Διάλυση Ευρωζώνης ; ?
ΕΥΡΩ ή ξανα-επιστροφή στα εθνικά  νομίσματα των Ευρωπαϊκών

κρατών ; ??
Όλα  έχουν  άνοδο , όλα έχουν κάθοδο !
Μια μικρή θύμιση στα νομίαματα των

Ευρωπακών Κρατών πριν  δέκα 10 χρόνια !  
Μήπως όλοι στην Ευρώπη  εργάζονται  για το 

Δολλάριο των ΗΠΑ  ; ?

Έτσι απλά σας  είπα !
Λέτε πρίν το Πάσχα του  2012  να

ξαναβρεθούμε στη Δραχμή ; ?

Πιστεύετε ότι πριν τον Αύγουστο του 2012 να

αποχαιρετίσουμε μόνη μας σαν  Ελλάδα την

Ευρωζώνη ;?

**  Stamatakos 15 ηνών 2012 :
* http://www.youtube.com/watch?v=kCJo71Piito


**   Εορτή Βασίλη 2012 !
* http://www.youtube.com/watch?v=EP85m48JorQ


**

Δεν υπάρχουν σχόλια: