Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Tο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  31  Ιανουαρίου  2013  : 

Το  ποντικάκι  κοντά  μας !! :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί   Άλλα  :

***  Στην Ευελπίδων μέλη του ΠΑΜΕ για τους 35 συλληφθέντες που δικάζονται στο Αυτόφωρο
Άγρια κόντρα κυβέρνησης-ΚΚΕ
Από τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας
* Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 35 συλληφθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι δικάζονται στο Αυτόφωρο. Εκεί βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα. Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ για τις φθορές που προκλήθηκαν στο υπουργείο. «Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο [...] να το δώσει στα κανάλια, με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος» είπε η κ.Παπαρήγα.-

***  Παραμένουν στο δρόμο οι αγρότες έως ότου λυθούν τα προβλήματά τους :

*  Πίστωση χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων τους δίνουν οι αγρότες, ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο έως ότου δουν ουσιαστικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ. Αγρότες από τη Βοιωτία ετοιμάζουν σήμερα, Πέμπτη, κάθοδο στην εθνική οδό, στο ύψος του Κάστρου, ενώ ήδη κινούνται τρακτέρ από την Πελοπόννησο. Στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Β.Μπούτα, τάχθηκε και η ΠΑΣΕΓΕΣ.-
*** Παγκόσμια έγινε η Μεσσήνια ποιήτρια Κική Δημουλά :
* ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
 Η ποιήτρια Κική Δημουλά έγινε παγκόσμια
 «Υποκλίνομαι στην εθνική ποιήτρια της Ελλάδας, Κική Δημουλά, που είναι πια παγκόσμια». Με τη φράση αυτή έκλεισε το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο διευθυντής του Yale University Press, Τζον Ντόνατιτς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την έκδοση της ανθολογίας ποιημάτων της Κικής Δημουλά με τίτλο «The Brazen Plagiarist» (Η θρασεία λογοκλόπος), από την Margellos World Republic of Letters (MWRL) του Yale University Press, σε αγγλική μετάφραση της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου και της Αμερικανίδας ποιήτριας Ρίκα Λέσερ.
 Το βιβλίο, που στάθηκε αφορμή για την πρόσφατη φιλοξενία της μεγάλης μας ποιήτριας στο πρωτοσέλιδο της International Herald Tribune με ένα εγκωμιαστικό άρθρο με τίτλο «Το σκοτεινό όραμα της Ελληνίδας ποιήτριας» και αναδημοσιεύθηκε στους New York Times, έχει επιλεγμένα ποιήματα και από τα 13 βιβλία της, προλογίζεται από την ίδια και συνοδεύεται από μεταφραστικό σημείωμα της Ρίκα Λέσερ, καθώς και από εκτενή εισαγωγή, χρονολόγιο και βιβλιογραφία της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου.
«Συχνά αναρωτιέμαι αν υπήρχε η ποίηση πριν από τη δημιουργία του κόσμου και του φόβου ή τη δημιούργησε η ανάγκη μας να κρυφτούμε κάπου, μόλις υποπτευθήκαμε ότι μία σκιά μας ακολουθεί παντού, σε απόσταση αναπνοής. Μία σκιά που την ονομάσαμε κίνδυνο» είπε η Κική Δημουλά, η οποία, αφού αναφέρθηκε στην περιπετειώδη «μετανάστευση» της ποίησής της στην αγγλική γλώσσα, για τις αγωνίες και τις απολαβές της, τόνισε: «Το αποτέλεσμα ήταν μία μετάφραση τόσο διάφανη που να μπορεί να αναπνέει ευχερώς από κάτω ο προβληματισμός της γενέτειρας γλώσσας. Πιστεύω ότι η ποίηση έχει μέσα της όλες τις γλώσσες του κόσμου, γιατί από όλο τον κόσμο ζητάει ακρόαση και απάντηση».
Η μεταφράστρια και κριτικός, Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, μίλησε για το σημαντικό ρόλο της μετάφρασης στη διακίνηση της λογοτεχνίας και γενικά των πνευματικών αγαθών. «Αν αυτό που μας ξεχωρίζει από τα άλλα έμβια όντα είναι ο λόγος, χωρίς τη μετάφραση θα ήμασταν εν πολλοίς χωρίς λόγο, άλογοι άρα ανύπαρκτοι. Το ξεχνάμε συνήθως εξαιτίας αυτού του παράδοξου, ενώ η κακή μετάφραση εξαφανίζει το έργο, η καλή μετάφραση εξαφανίζει τη μετάφραση, τη διαδικασία, την πράξη της. Γιατί η επιτυχής μετάφραση έχει στη συνείδηση του αναγνώστη θέση πρωτογενούς έργου, γιατί εκλαμβάνεται ως εάν να είχε γραφτεί στη γλώσσα αυτού που το διαβάζει» είπε η κα Μαργέλλου.
Για τη μετάφραση της ποίησης της Κικής Δημουλά τόνισε ότι ήταν «συναρπαστική, πολύ δύσκολη και μακρόχρονη, χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί» και συμπλήρωσε: «Θέλαμε να εκδοθεί η ποίηση της Κικής από εμάς ώστε να αναγνωριστεί, να εκτιμηθεί και να τιμηθεί διεθνώς, αυτή η μεγάλη δημιουργός, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά κεφάλαια της σύγχρονης Ελλάδας».
Στην εκδήλωση- αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια προβλήθηκαν αποσπάσματα από το «Μονόγραμμα» του Γιώργου Σγουράκη, που θα παρουσιάσει η ΝΕΤ, για τα παιδικά και νεανικά χρόνια της Κικής Δημουλά, ενώ οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Μαρίνα Ψάλτη απήγγειλαν ποιήματά της. Μελοποιημένο από τον Νίκο Ξυδάκη ακούστηκε το ποίημα «Μελαγχολία» από τη συλλογή «Έρεβος» και από τον Τάσο Ρωσόπουλο το πρώτο μέρος από το «Δύο μικρά ποιήματα για ένα αίνιγμα και έναν δρόμο» από τη συλλογή «Επί τα ίχνη». Επίσης, προβλήθηκαν πιανιστικοί αυτοσχεδιασμοί και σχόλια του Χρήστου Παπαγεωργίου, πάνω σε στίχους της ποιήτριας.
Ο λογοτέχνης Γιάννης Ευσταθιάδης καταθέτοντας την άποψή του για το αν η ποίηση της Κικής Δημουλά μπορεί να μελοποιηθεί, τόνισε: «Καταρχήν η ποίησή της δεν έχει μουσικές αντιστοιχίες, δεν επιζητά την αρμονική σύνδεση των στίχων, δεν επιζητά καμία αρμονική σύνδεση των λέξεων και αυτές συχνά αυτοαναιρούνται. Έχει την ικανότητα να αλλάζει τη σημασία των λέξεων, τη διάρκειά τους, ακόμη και την ίδια τη βαρύτητά τους μέσα στο ποίημα. Η μουσική της Δημουλά είναι μια μουσική άηχη, γιατί είναι πρωτίστως μία μουσική της μνήμης».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Κική Δημουλά να διαβάζει ποιήματά της και η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής να τη χειροκροτεί και να την καλεί να συνεχίσει.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Φωτεινής Γιαννούλη

***  Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο :

*  Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 28χρονος Πακιστανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα, στον κόμβο παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Πατρών, επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, αστυνομικοί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Αυτοί, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια, μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Από τις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς, κατά τη σύλληψή του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας ανθυπαστυνόμος. Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χαλκός και καλώδια βάρους 250 κιλών περίπου, που -όπως προέκυψε- προερχόταν από τρεις μετασχηματιστές, ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αστυνομικής έρευνας της Ασφάλειας Κορίνθου και Άργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών. Η ομάδα αυτή, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχε διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες 49 κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι 33 στην Κορινθία, οι 13 στην Αργολίδα και 3 στην Αρκαδία, ενώ η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση τους στο δίκτυο της ΔΕΗ υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 350.000 ευρώ.
Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ένταλμα σύλληψης και για το νεαρό Αλβανό για τις κλοπές στην Κορώνη :

*  Ο νεαρός Αλβανός που οδήγησε στην εξιχνίαση της μεγάλης συμμορίας που «σήκωνε» ό,τι πολύτιμο υπήρχε σε βίλες και εξοχικά στην περιοχή της Κορώνης και γενικότερα της Πυλίας, έχει, επίσης, διαπράξει κλοπές.
Χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αφού φαίνεται πως συμμετείχε τουλάχιστον σε 5 διαρρήξεις σπιτιών.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νεαρό που οι αστυνομικοί βρήκαν στο πρώτο σπίτι που έγινε έρευνα στο Χαρακοπιό και ο οποίος υπέδειξε κλοπιμαία και χώρους.
Πάντως, η πλευρά των δραστών, μέσω των δικηγόρων τους, ζήτησε, και έγινε δεκτό, κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Αυτή αναμένεται να ορισθεί την επόμενη εβδομάδα.-  Β.Β.

***  Έρχεται τραίνο στην Καλαμάτα για την εορτή της Υπαπαντής  :

Εγκαινιάζει νέα θεματική προσέγγιση του σιδηροδρομικού τουρισμού
 Μια νέα θεματική προσέγγιση του σιδηροδρομικού τουρισμού, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από πλούσιο θρησκευτικό παρελθόν και ιστορικές εκκλησίες, εγκαινιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με εκδρομή στο βυζαντινό ναό της Υπαπαντής, στην Καλαμάτα, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.
Το θεματικό τρένο θα μεταφέρει τους ταξιδιώτες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για επίσκεψη και προσκύνημα στο ναό της Υπαπαντής. Η αναχώρηση θα γίνει από το σταθμό Πύργου στις 5:30 π.μ. και θα διανύσει τη διαδρομή Πύργος - Καλαμάτα – Πύργος, με 6 ενδιάμεσες σταθμεύσεις σε: Ζαχάρω, Ελαία, Καλό Νερό, Κοπανάκι, Ζευγολατιό, Άρι.
Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύψει στο μέγιστο το ενδιαφέρον συμμετοχής των επιβατών των γύρω περιοχών. Παράλληλα, αποτελεί μια φυσιολατρική γραφική διαδρομή, αφού περνά από σπάνιας ομορφιάς τοπία και χωριά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Σ.Σ. Πύργου, τηλ. 2621022224.

***  Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Καλαμάτας :
  
* Χωρίς ρεύμα θα μείνουν αύριο περιοχές της Καλαμάτας λόγω εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ.
 Πιο συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη , 31 Ιανουαρίου, θα σημειωθεί διακοπή ηλεκτροδότησης από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στις περιοχές των Λείκων, Κουταλά , στις εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδας και στην περιοχή του Πολυκλαδικού.-

*** «Τρέχα, τρέχα, στήνουν ένα τσίρκο πάνω στην 23ης»  :

* Το παραπάνω άκουσα όταν σήκωσα το τηλέφωνο. Ήταν ένας φίλος που μόλις είχε δει να στήνουν το καρουζέλ στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Αυτός, βέβαια, νόμισε ότι είναι τσίρκο.
 Πάντως, μπορεί να είχαμε τόσα χρόνια πανηγύρι στην πόλη, αλλά- τουλάχιστον- το ηρώο είχε μείνει ανέπαφο. Πώς κατάφεραν να το καλύψουν τώρα, με όλη την περιοχή πίσω (Πλατεία Όθωνος κ.λπ.) άδεια, θέλει μεγάλη προσπάθεια.-

***   Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Λιτανεία  :

* Η Τροχαία εξέδωσε ανακοίνωση προς τους οδηγούς ώστε να διεξαχθεί ομαλά η Λιτάνευση της Εικόνας της Υπαπαντής, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Πολιούχου της Καλαμάτας «Παναγίας Υπαπαντής του Χριστού», γνωρίζεται ότι το Σάββατο (2-2-2013), από την 07.00΄ώρα, έως και την 14.00΄ώρα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Παν. Καίσαρη, Φαρών και στην Οδό Φάριος.
 Οι οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των τροχονόμων του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.

*** Απονεμήθηκαν οι έπαινοι «Νικολάου Πολίτη» σε αριστεύσαντες αποφοίτους Λυκείων   :
     
 
* Κατάμεστο ήταν σήμερα το απόγευμα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, αλλά και να επιβραβευτούν εννέα απόφοιτοι Λυκείων του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι αρίστευσαν πέρσι και εισήχθηκαν σε κορυφαίες κρατικές πανεπιστημιακές σχολές της χώρας, με την απονομή σε αυτούς των επαίνων «Νικολάου Πολίτη».
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του θεολόγου του 5ου Γυμνασίου, Ηλία Κανελλόπουλου, με θέμα: «Ήγουν, περί κρίσεως και πυραμίδος επουρανίου».
Ακολούθησαν ύμνοι από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Τσιλίκα, ενώ μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν αποσπάσματα από το έργο των Τριών Ιεραρχών κι ένα μικρό θεατρικό έργο.
 Οι έπαινοι «Νικόλαος Πολίτης» απονεμήθηκαν στους: Ιάκωβο Βλάχο, ο οποίος από το Λύκειο Αρφαρών εισήχθη στην Ιατρική Αθήνας, Σπυριδούλα Ακακίου, η οποία από το Λύκειο Θουρίας φοιτά στην Ιατρική Πάτρας, Παναγιώτα Σταθοπούλου που από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας εισήχθη στην Ιατρική Αθήνας (από τη θετική κατεύθυνση), Ελένη Μαλαπάνη, η οποία από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας «πέρασε» στη Νομική Αθηνών, Στασινή Μιχαλοπούλου, η οποία από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας εισήχθη στο Οικονομικό Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης, Σοφία Αντωνοπούλου, η οποία από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας είναι πλέον φοιτήτρια στη Νομική Αθηνών (από τη θεωρητική κατεύθυνση), Σπυρίδωνα Χανδρινό, ο οποίος από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννη-Διονύσιο Τσώνη, ο οποίος από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας φοιτά στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Μαρία Ξενούλη, η οποία από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας εισήχθη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (από την τεχνολογική κατεύθυνση)
 Το έπαθλο για τον πρώτο κάθε κατεύθυνσης ήταν 400 ευρώ, για το δεύτερο 300 και για τον τρίτο 200 ευρώ.
Τέλος, παρουσιάστηκαν χοροί της Καππαδοκίας από το Μορφωτικό Σύλλογο Καλαμάτας.

***
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
***  Ξεκινά σήμερα προετοιμασία για τον Αχαρναϊκό η Μαύρη Θύελλα :
 *  ΜΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ (;) ΕΚΤΙΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ… ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΝΤΟΥΤΣΗΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Στο παρελθόν ανήκει η νίκη και το παιχνίδι με τον Φωστήρα, για την ομάδα της Καλαμάτας, που μετά το χθεσινό ρεπό στρέφει εξ ολοκλήρου το βλέμμα της στο ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό, το οποίο αποτελεί για τη Μαύρη Θύελλα έναν ακόμη πρόωρο τελικό. Το λέμε αυτό γιατί η Καλαμάτα εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, έχοντας απόσταση από τις προνομιούχες θέσεις, γεγονός το οποίο την υποχρεώνει να ψάξει απαραίτητα το τρίποντο κόντρα στο Σύλλογο του Μενιδίου. Η προετοιμασία για το ματς αυτό ξεκινά σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο του Άρι, κάτω από αρκετά καλές προϋποθέσεις, λόγω της ανεβασμένης ψυχολογίας, αλλά και της απουσίας νέων προβλημάτων.
Εξακολουθεί πάντως να μην υπολογίζεται ο Τάσος Καντούτσης, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα, ίσως και σήμερα, χαλαρό πρόγραμμα με τρέξιμο για να είναι σε θέση να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό, όπως ακόμη και ο Πασάς, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Όσον αφορά τον Μπελεβέντη, ενδέχεται να ενσωματωθεί από σήμερα σε χαμηλούς ρυθμούς, ωστόσο δύσκολα θα είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Κυριακάτικο παιχνίδι. Ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί η έκδοση των δελτίων των νεοαποκτηθέντων τερματοφυλάκων (Κυριακόπουλου, Κολοβούρη), ένας εκ των θα βρίσκεται στη 18άδα, καλύπτοντας το κενό το οποίο άφησε ο Ζαρόπουλος.
 Με Πανηλειακό εκτίει ο Τριανταφυλλάκης
Τέλος και αναφορικά με την περίπτωση του Νίκου Τριανταφυλλάκη, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες, αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανηλειακό, στην πρεμιέρα του 2ου γύρου. Ως απόφαση δεν δείχνει να είναι η καλύτερη δυνατή, ωστόσο κάτι περισσότερο προφανώς θα ξέρουν αυτοί που την πήραν.
 Σφυρίζει ο Ζαραβίνος
Την Κυριακάτικη (3.00 μ.μ.) αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό, ορίστηκε να διευθύνει ο Άγγελος Ζαραβίνος του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Λευτέρη Τζάκο και Μιχαήλ Ταμαλή του ιδίου Συνδέσμου.
 Τυχερός ο Πούτσης στην «κλειστή» κοπή της πίτας
Την περασμένη Κυριακή μετά την τελευταία προπόνηση, πριν το ματς με τον Φωστήρα, το αγωνιστικό τμήμα αλλά και οι άνθρωποι της διοίκησης, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, στο μαγαζί του Μπάμπη Βυθούλκα. Αυτό έγινε σε κλειστό κύκλο, και είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστοι γνώριζαν το παραμικρό. Να πούμε ότι τυχερός ήταν ο Θόδωρος Πούτσης, έστω κι αν το φλουρί δεν έφερε ως «επιβράβευση» κάποιο δώρο για τον 20χρονο μέσο, που έπεσε πιθανώς θύμα της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει η ομάδα.
 Γιατί έμεινε ελεύθερος ο Τσαγκαράκης;
Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται μεταξύ των φιλάθλων της Καλαμάτας, είναι γιατί έμεινε ελεύθερος ο Δημήτρης Τσαγκαράκης από τη στιγμή που είπε ψέματα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε από τον Φωστήρα, χωρίς να έχει μείνει ελεύθερος από την Καλαμάτα, η διοίκηση της οποίας θα μπορούσε να «κολλήσει» τη μεταγραφή του, εφόσον ήταν συνεπής απέναντί του. Προφανώς αυτό δεν ίσχυε, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνει προσφυγή και γι’ αυτό φαίνεται ότι δεν του έκλεισαν την πόρτα.-

*** Tέσσερες  (4) μεταγραφές ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκος:
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να ανακοινώσει τις ακόλουθες μεταγραφές:
* Τον Νίκι Κάιπερ, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Τβέντε μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
* Τον Θανάση Ντίνα που αποκτήθηκε από την Παναχαϊκή και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.
* Τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο που αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Πανιώνιο.
* Με μεταγραφή αποκτήθηκε από την Ισπανική Ουέσκα και ο Χοκίν Εσπράθα.
Και οι τέσσερις νέοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μαζί με τον Γιοχέι Καζιγιάμα που επίσης αποκτήθηκε κατά την ίδια μεταγραφική περίοδο θα παρουσιαστούν επίσημα αύριο, στις 15:00 στα γραφεία της ΠΑΕ».-

*** Ολική ανατροπή με Βύντρα που κλείνει στη Λεβάντε :

*  Ολική ανατροπή είχαμε στο θέμα του Λουκά Βύντρα, ο οποίος κλείνει στη Λεβάντε!
Ο πρώην, πλέον, αμυντικός του Παναθηναϊκού, βρέθηκε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό την Τετάρτη, ωστόσο το πρωί της Πέμπτης υπήρξε ανατροπή δεδομένων, με τον διεθνή άσο να βρίσκεται προ των πυλών της Ισπανικής Λεβάντε, σύμφωνα με τον «NovaΣΠΟΡ FM». -

*** Στέλνουν τον Μακοντά στον Παναθηναϊκό οι Γάλλοι :

*  Τον Τριπί Μακοντά στέλνουν στον Παναθηναϊκό Γαλλικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με αυτά, ο 23χρονος αριστερός μπακ της Μπρεστ, είναι υποψήφιος για να καλύψει το κενό που άφησε ο Νίκος Σπυρόπουλος, με τους Πράσινους να έχουν μείνει μόνο με τον νεαρό Χουχούμη στη συγκεκριμένη θέση.-

*** Και ο Ντίνας στον Παναθηναϊκό
Και ο Ντίνας στον Παναθηναϊκό (© vid)
Ο Θανάσης Ντίνας θα γίνει από σήμερα παίκτης του Παναθηναϊκού, έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου, όπως ανακοίνωσε η Παναχαϊκή.
* Με προσωπική παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου προς την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναχαϊκή λύθηκε το πρόβλημα με την μεταγραφή του Θανάση Ντίνα στον Παναθηναϊκό.
 Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ικανοποίησε τις απαιτήσεις της ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο Θανάσης Ντίνας σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί τους.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτήν την εξέλιξη γιατί αφενός μεν ο κ. Γιάννης Αλαφούζος έδειξε σεβασμό στην ΠΑΕ Παναχαϊκή και στην ιστορία της και αφετέρου δε ένας πολύ μεγάλος παίκτης ο Θανάσης Ντίνας να έχει την δυνατότητα να αποδείξει την ποδοσφαιρική του αξία ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εύχεται στο δικό της παιδί τον Θανάση Ντίνα να είναι υγιής και να κάνει όλους τους Αχαιούς υπερήφανους.-

***  Από τώρα ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ :
Από τώρα ο Σπυρόπουλος
Πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο από τώρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι είχαν ήδη την υπογραφή του παίκτη αλλά για το καλοκαίρι, ωστόσο ο Πανιώνιος με ένα ιδιαίτερα μικρό ποσό αναμένεται να τον αφήσει από τώρα.-
* Η απόκτηση του Παναγιώτη Σπυρόπουλου από τον Παναθηναϊκό ήταν δεδομένη, μιας και οι πράσινοι είχαν συμφωνήσει με τον παίκτη αλλά για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο σήμερα Τετάρτη φαίνεται πως υπήρξε αλλαγή δεδομένων, μιας και ο νεαρός ακραίος μπακ αναμένεται να έρθει από τον Ιανουάριο, μιας και ο Πανιώνιος φαίνεται να προτιμά να τον δώσει από τώρα προκειμένου να έχει και κάποιο οικονομικό όφελος.
* Μάλιστα σήμερα δεν αποκλείεται ο παίκτης να βρεθεί σήμερα στα γραφεία και να υπογράψει το συμβόλαιο που θα έχει άμεση ισχύ.-
***  Θέλει Παναθηναϊκό ο Κόρμπος :
Θέλει Παναθηναϊκό ο Κόρμπος
* Ο Παναγιώτης Κόρμπος έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό με την Ανόρθωση να κοιτάζει την περίπτωση του, όμως, ο μέσος του Λεβαδειακού προτιμάει το τριφύλλι.
* Το συμβόλαιο του Κόρμπου λήγει το καλοκαίρι και μπορεί να υπογράψει από τώρα στον Παναθηναϊκό. Όμως, οι πράσινοι θα δώσουν... μάχη με την Ανόρθωση που επιθυμεί επίσης τον παίκτη των Βοιωτών.
* Πάντως, ο Παναγιώτης Κόρμπος φαίνεται να προτιμάει να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.-

*** Για  το  κύπελλο  Ελλαδας στο ποδόσφαιρο :
ΠΕΜΠΤΗ Κέρκυρα-Λεβαδειακός 0-1 καί  (1-2) .- ^
  Πανθρακικός-Απόλλων Σμύρνης  4-1  καί (1-1) .- ^
Εχουν γίνει τα παιχνίδια:
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-0 (1-2) .-
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (1-1) .-
Φωστήρας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 (0-2) .-
ΠΑΟΚ-Καλλιθέα 6-0 (0-2) .-
Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1 (0-2) .-
Ξάνθη-Βέροια 0-2 (1-2) .-

*** Για το  Ευρωμπάσκετ  στην Ευρωλίγκα  σήμερα  και  Αύριο :

31/01/2013ΖαλγκίριςΑλμπα Βερολίνου92-56.-^
31/01/2013ΜπεσίκταςΜακάμπι55-77.-^
31/01/2013ΟλυμπιακόςΦενέρμπαχτσε Ούλκερ 82-71.-^
31/01/2013ΜπαρτσελόναΣιένα85-66.-^
31/01/2013Ρεάλ ΜαδρίτηςΤΣΣΚΑ Μόσχας66-66 παράταση:86-78 .-^
01/02/2013Ουνικάχα ΜάλαγαΑναντολού Εφές-
01/02/2013Κάχα ΛαμποράλΚίμκι-
01/02/2013ΠαναθηναϊκόςΜπάμπεργκ-

 ***Σήμερα  Πέμπτη 31 /01 /2013 γιά την 6η  αγωνιστική :

Η αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Σερμαντίνι, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Λο.καί χωρίς τον Μάντζαρη  - καί 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΛΟΣ   - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   82-71 , ( 43-37 ) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 23-24 , (43-37),

*** Για  την Γ΄ Εθυνική  στο ποδόσφαορο  στον  Νότι Όμιλο  την προσεχή  Κυριακή  03/02/2013  :
*   12η Αγωνιστική
03/02/2013 Καλαμάτα - Αχαρναϊκός -
**ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ 1-0  , Δευτέρα 28/01/2012
Το γκόλ στο 27΄ του Θ. Φούτση :
http://youtu.be/cQ2lf4Xf_ws ,03/02/2013 Φωστήρας - Ρούβας -
03/02/2013 Κόρινθος - Επισκοπή -
03/02/2013 Χανιά - Πανηλειακός -
03/02/2013 Προοδευτική - Αστέρας Μαγούλας -
03/02/2013 Εθνικός Αστέρας - ΑΟ Γλυφάδα   0-3  α.α.

  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :
***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 και 20Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ και μαθαίνουμε ! ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.-
   ~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-
~***  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/24012013. html  ,  Χειμωνιάτικη Πέμπτη με Νοτιάδες στην ενημέρωση 24/01/2013
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/26-2013.html  , Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/26-27-2013.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 26 καί 27 Ιανουαρίου 2013 .,-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/27-2013.html , Βροχερή χειμωνιάτικη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html  , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html ,  Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/24012013.html , Χειμωνιάτικη Πέμπτη με Νοτιάδες στην ενημέρωση 24/01/2013 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/25-2013.html , Βροχερή Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/26-2013.html , Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/26-27-2013.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 26 καί 27 Ιανουαρίου 2013 .,-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/31-2013.html , ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ Γεγονότα - Ιστορία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-

  ~** Ποδήλατο στον Παρνασσο :
   http://youtu.be/wsHjv_3N9qg ,~*** Επιβίωση στα χιόνια :
http://youtu.be/u6DodXzLGvM ,~*** KΕΛΛΑΡΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ :
http://youtu.be/Rb4vjyGxcTs~*** ΕΡΕΤΡΙΑ εμπορικά καταστήματα :
http://youtu.be/FM6tqNhYHPU ,~** ΣΑΜΟΣ Κωνσταντινούπολη Κουστάμπασι :
http://youtu.be/p10YxDyEPHk ,~*** Κωνσταντιονούπολη skyp :
http://youtu.be/7snxJJGDCdQ ,~*** Ελάτη Γεφυρα Περτούλι skyp   :
http://youtu.be/tDANiphyTfs ,~** Μ. Πρέσπα Φλώρινα   :
http://youtu.be/Nk8hLFfF7ZA ,*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : ~ http://www.youtube.com/stamos01 , = 2263 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 655 video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal , = 660/ 635 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ : 3553 Βίντεο  Αναρτημένα .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: