Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  16  Οκτωβρίου  2015  :

~



 
~ 16 Οκτωβρίου
16. Μαρτύρος Λογγίνου του εκατοντάρχου, του φρουρήσαντος τον Κύριον επί του Σταυρού και εν τω Τάφω (†α΄αι.). Μαρτύρων Δομετίου, Δομνίνου, Λεοντίου και Τερεντίου. Οσίων Μαλλού καί Σαβίνου.
~ 16/10 Απολυτίκιο Αγ. Λογγίνου του Εκατόνταρχου - 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/wkT_kaNzt6M?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,


***   ~Σταματάκος και Άρης βολτάρουν  16/10/2015 :
 https://youtu.be/_W0-8rFEtMQ .-

***   Η Ρωσία ζητάει εξηγήσεις από την Βρετανία για την απόφαση κατάρριψης των αεροσκαφών της 
Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να δώσει διευκρινίσεις για την απόφαση που φέρεται να έλαβε η βρετανική ηγεσία να δώσει στους Βρετανούς πιλότους που συμμετέχουν
στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη.
 "Ανησυχούμε από αυτές τις πληροφορίες, δεδομένου ότι επικαλούνται υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης. Ζητούμε κατεπειγόντως διευκρινίσεις από το Φόρεϊν Όφις" είπε ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντερ Γιακοβένκο.
 Ο Ρώσος διπλωμάτης χαρακτήρισε "ακατανόητη" την πιθανότητα μιας σύρραξης μεταξύ των ρωσικών και των βρετανικών αεροσκαφών.
 "Είναι πασίγνωστο ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος αυτής της χώρας", του Ιράκ, εξήγησε.
***     Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
 
Κι όμως αυτό το χωριό υπάρχει, βρίσκεται σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ζαχάρω και την Κυπαρισία!
Λέγεται «Τιμπούλις» και στην πραγματικότητα
δεν είναι ολόκληρο χωριό, αλλά ένα τεράστιο κουκλόσπιτο, κάπου ανάμεσα στο χωριό Θολό και στο Λέπρεο. Αυτό το «μυστικό χωριό» που μαγεύει τους επισκέπτες, είναι ένα ιδιότυπο μουσείο και θα συμφωνήσετε ότι μοιάζει στοιχειωμένο.  
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
~ Το «Τιμπούλις» είναι ένα ιδιότυπο μουσείο, όπου ζει ένα ζευγάρι, η Ούλι και ο άνδρας της Τίμπορ (εξού και το Τιμπούλις). Ένα ζευγάρι που από σκουπίδια έφτιαξαν έναν καφενείο – παντοπωλείο για να ζουν οι κούκλες τους. 
~ Κούκλες βιτρίνας μοιάζουν με πραγματικούς κατοίκους και επισκέπτες του χωριού, ενώ κάθονται κάτω από την κληματαριά, στο μπαλκόνι και μέσα στο οίκημα.
Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη γι τους επισκέπτες, ενώ εκτός από κούκλες υπάρχουν και διάφορα άλλα παλιά αντικείμενα, που έχουν βρεθεί στα πιο απίστευτα μέρη!
Κασέλες και μπαούλα, γιαταγάνια και κούνιες! Φωτογραφίες άλλων εποχών κ σπιτικές μαρμελάδες.
Δείτε τις φωτογραφίες αυτού του… θησαυρού που βρίσκεται στη μέση του πουθενά, τις οποίες τράβηξε ένας από τους εντυπωσιασμένους επισκέπτες του.
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!
Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!

Το «στοιχειωμένο» ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο κούκλες!

***  Οκτώ τροφές για την ανάπτυξη μυών  
Αν έχετε αποκτήσει τους… μύες σας τρώγοντας τσιπς και πίνοντας μπύρες σίγουρα θα φαίνονται τεράστιοι. Αλλά μάλλον δεν είναι. Διότι μην βλέπετε μόνο τον όγκο που έχετε αποκτήσει αλλά
δείτε και τη σύστασή του, γιατί μάλλον οι μύες που έχετε δεν είναι τίποτα περισσότερο απ ένας «σάκος» γεμάτος λίπος και νερό.
 «Σκάψτε» βαθιά μέσα σας και θα βρείτε τον κάθε μυ να φέρει επάνω την σφραγίδα των τροφών που καταναλώνετε.
 Κι επειδή δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας το έκανε ο καθηγητής Τζεφ Βόλεκ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ πάνω σε θέματα άσκησης και διατροφής, ο οποίος με έναν μεγάλο «μεγεθυντικό φακό», βρήκε τι είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε μυς.
~**   Οκτώ τρόφιμα βρίσκονται στη λίστα με τα απαραίτητα: αβγά, αμύγδαλα, ελαιόλαδο, σολομός, μπριζόλα, γιαούρτι, νερό και καφέ. Προσθέστε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες του ρητού «σηκώστε μεγάλα βάρη» και σύντομα θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται

***  Έγινε φίλος με το θύμα της και μετά το έκλεψε

Κάθειρξη 8 ετών επιβλήθηκε σε γυναίκα από το Ναύπλιο, η οποία διώκεται για την κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων, αφού πρώτα απέκτησε φιλικές σχέσεις με το θύμα. Η υπόθεση εκδικάσθηκε χθες ερήμην της στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Στις 10 Φεβρουαρίου 2013 και αφού η δράστις είχε γνωρισθεί με αλλοδαπό που διέμενε στην Καλαμάτα, συνέτρωγαν σε μαγαζί στη μαρίνα. Μαζί ήταν και μια Νορβηγίδα, γνωστή του αλλοδαπού, αλλά χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της. Κάποια στιγμή η γυναίκα από το Ναύπλιο ζήτησε από τον αλλοδαπό τα κλειδιά του σπιτιού του, το οποίο βρισκόταν κοντά στο μαγαζί που έτρωγαν, για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Η γυναίκα πήγε στο διαμέρισμα μόνη και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ, 500 ευρώ, 50.000 δραχμές και 16 παλιά ασημένια νομίσματα Καναδά. Στη συνέχεια επέστρεψε στο μαγαζί και προφασιζόμενη μια δικαιολογία έφυγαν βιαστικά με τη Νορβηγίδα. Ο αλλοδαπός, επιστρέφοντας στο σπίτι του, διαπίστωσε ότι «οικειοθελώς» τον είχαν κλέψει. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για διακεκριμένη κλοπή, ενώ εντύπωση προκάλεσε η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε για να κλέψει.Β.Β. - 

*** «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» αύριο στην Αμφείας

Την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις και νησιά της χώρας, με ταυτόχρονη διεξαγωγή στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, διοργανώνει αύριο Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, για 9η συνεχόμενη χρονιά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Μάλιστα, για πρώτη φορά η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα (αρχή οδού Αμφείας, πλατεία 23ης Μαρτίου) με πρωτοβουλία και συντονισμό του συγκοινωνιολόγου και διδάκτορος ΕΜΠ, Παναγιώτη Παπαντωνίου, σε συνεργασία με τους εκεί επαγγελματίες. Όπως αναφέρεται για τη συγκεκριμένη βραδιά: «Στην αρχή της οδού Αμφείας θα βρίσκονται εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης. Ο ρόλος τους είναι να ορίζουν μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον “Οδηγό της παρέας”, ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο του, φοράει ή παίρνει ένα βραχιολάκι και είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ το βράδυ. Όταν είναι η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο, θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ, που θα γίνεται από την ομάδα των εθελοντών. Εάν πράγματι δεν έχει πιει ο “Οδηγός της παρέας”, θα επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει στο σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ». - 

***  Βασιλέως Γεωργίου: Άνοιξε, επιτέλους, το τμήμα προς τα Γιαννιτσάνικα.

Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια από την κατασκευή του τμήματος της Βασιλέως Γεωργίου από τα φανάρια της Λακωνικής και προς τα Γιαννιτσάνικα, μέχρι να ανοίξει, επιτέλους, ο δρόμος στο σημείο όπου τον έκλεινε η μάντρα. Η κατεδάφιση της τελευταίας έγινε χθες το μεσημέρι από συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας. Ο λόγος της πολύχρονης καθυστέρησης ήταν η δικαστική εκκρεμότητα σχετικά με την αποζημίωση των ιδιοκτητών του κομματιού που ρυμοτομήθηκε. Στο σημείο όπου βρισκόταν η μάντρα έχει γίνει προσωρινή διαμόρφωση από το Δήμο και το συντομότερο θα γίνει πλήρης αποκατάσταση του δρόμου, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης. Μέχρι τότε, όμως, οι οδηγοί θα πρέπει να οδηγούν με μεγάλη προσοχή, γιατί ο κίνδυνος παραμένει. Σε αυτό το τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου υπάρχουν πάντως και άλλα προβλήματα, καθώς το έργο δεν έχει αποπερατωθεί. Συγκεκριμένα, στο κομμάτι των Γιαννιτσανίκων δεν έχει φτιαχτεί η νησίδα, δεν έχει πέσει η δεύτερη στρώση του ασφαλτοτάπητα, με αποτέλεσμα να εξέχουν επικίνδυνα τα καπάκια των δικτύων της αποχέτευσης, ενώ στο κομμάτι των Γιαννιτσανίκων χρόνια τώρα δε δουλεύει ο ηλεκτροφωτισμός, επειδή έχουν κλαπεί τα καλώδια και έχουν γίνει καταστροφές. Αυτά τα ζητήματα αναμένεται να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, που θα απολήγει στο σημείο της απόληξης της Βασιλέως Γεωργίου. 

***  Διάνοιξη της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου          

Επικύρωση απόφασης από Συνήγορο του Πολίτη Δέκα χρόνια περίπου διήρκεσε η διαμάχη Δήμου και ιδιωτών για τη διάνοιξη της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με το τελευταίο έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη επικύρωσε την ορθότητα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, σε έγγραφό του προς τους ιδιώτες, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Ιωάννης Π. Σαγιάς, αναφέρει- μεταξύ άλλων- τα εξής: «Κατόπιν αυτών ολοκληρώνουμε την εξέταση της αναφοράς σας, κρίνοντας απολύτως σύννομη τη δράση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και θεωρούμε ότι η μόνη εκκρεμότητα που υφίσταται αφορά στη δικαστική αναγνώρισή σας ως πραγματικών δικαιούχων της αποζημίωσης, ώστε να αποκτήσετε τη δυνατότητα είσπραξης των αναλογούντων και ήδη παρακατατεθειμένων ποσών». Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί μέχρι αύριο σε κατεδαφίσεις ως εξής: 1. αυθαιρέτου ορόφου κτηρίου επί της οδού Παναγιώτη Καίσαρη (στη βόρεια πλευρά της οδού και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σπυροπούλου και Ταξιαρχών), 2. μάνδρας στην οδό Παπαφλέσσα (πρώην Βασιλέως Γεωργίου) στα Γιαννιτσάνικα, ώστε η οδός αυτή να διανοιγεί καθ' όλο το πλάτος της, σε σημείο όπου ιδιοκτησία καταλαμβάνει σήμερα το ένα ίχνος της εξόδου του δρόμου. Άμεσα θα κατεδαφισθούν και δύο λυόμενα νότια του παλιού νοσοκομείου, καθώς υπεγράφη συμφωνητικό μίσθωσης του υπαίθριου χώρου όπου αυτά είναι εγκατεστημένα, εμβαδού 734,54 τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ του Δήμου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η περίοδος εκμίσθωσης αυτού του ακινήτου στο Δήμο Καλαμάτας, έναντι 100 ευρώ ετησίως, θα διαρκέσει έως το 2035. Το ακίνητο αυτό και άλλο απέναντί του, που επίσης ο Δήμος ενοικίασε για μακρό διάστημα, θα διαμορφωθούν σε ελεύθερους χώρους. - 

***  Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, από τις 8.00 έως τις 9.00 το πρωί και από τις 2.00 έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στις περιοχές των πρώην Δήμων Ανδρούσας, Ιθώμης, της Κοινότητας Τρικόρφου, των Δ.Δ. Καρτερολίου, Πιπερίτσας, Μικρομάνης, Μαυροματίου Παμίσου, καθώς και στις περιοχές ΒΙΠΕ Καλαμάτας, πολιτικού και στρατιωτικού αεροδρομίου, κόμβου εισόδου και περιμετρικής Μεσσήνης, Πανηγυρίστρας, Αγιάννη, Σταθμού ΟΣΕ και παγοποιείου Μεσσήνης. Για τον ίδιο λόγο και την ίδια ημέρα διακοπή θα σημειωθεί και στις περιοχές που βρίσκονται επί και εκατέρωθεν Κεραμ. Μπακολιά – Θερμοκ. Γεννάτου, Οινομεσσηνιακής και περιοχής Καρυδιάς, από τις 8.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι. - 

***  Νεκρική σιγή για τους κατεστραμμένους τάφους στο Ασπρόχωμα (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από τις 7.00 το πρωί… τα λεπτά που ακολούθησαν θα μείνουν για χρόνια χαραγμένα σε όσους κατοικούν ή έχουν επιχειρήσεις στο Ασπρόχωμα. Ήταν η στιγμή που ο δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ό,τι βρήκε στο διάβα του. Οι επιχειρηματίες, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, βρήκαν το κουράγιο να ξαναστήσουν ό,τι το φαινόμενο κατέστρεψε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κήρυξε την περιοχή θεομηνιόπληκτη και έτσι οι «χτυπημένοι» πολίτες θα πάρουν, έστω, κάποια μικρή αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν. Τι γίνεται, όμως, με τους τάφους που ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε; Εμείς βρεθήκαμε στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος, όπου - δυστυχώς- η εικόνα δεν έχει αλλάξει και πολύ, με τους περισσότερους τάφους να παραμένουν στην κατάσταση που είχαμε μεταφέρει στις 21 του προηγούμενου μήνα. Σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει δηλώσει ότι η ευθύνη του Δήμου για το νεκροταφείο περιορίζεται στους κοινόχρηστους χώρους αυτού, ενώ είναι ευθύνη των οικογενειών η επισκευή των τάφων. Έτσι, συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν σπασμένα μάρμαρα και φερτά από τον αέρα υλικά που είχαν κλείσει στους διαδρόμους, ενώ συμμάζεψαν το χώρο, αν και - για παράδειγμα- τα σπασμένα φωτιστικά παραμένουν διαλυμένα εκεί. Επειδή, όμως, κάποιες οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή ζουν μακριά ή και αδιαφορούν για την αποκατάσταση των τάφων, επικρατεί η απαράδεκτη κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες. Και δεν είναι μόνο ο μη σεβασμός προς τους νεκρούς, αλλά και η εικόνα που αντικρίζουν οι δεκάδες συγγενείς άλλων νεκρών που πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο. Μήπως θα έπρεπε, λοιπόν, να βρεθούν κάποια χρήματα για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών στο κοιμητήριο;Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΦωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας -

***  Παγκόσμια πρωταθλήτρια στους άνεργους πτυχιούχους η Ελλάδα  

Η ανεργία είναι ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα, με εκείνη των πτυχιούχων Ελλήνων επιστημόνων που εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας μία ευκαιρία να αποτελεί ίσως το βαθύτερο τραύμα της οικονομικής κρίσης. Παγκόσμια πρωταθλήτρια στους πτυχιούχους - άνεργους είναι, λοιπόν, η χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ καταδεικνύουν αυτήν τη θλιβερή πρωτιά. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων πτυχιούχων ανέρχεται στο 19,4%, δηλαδή 1 στους 5 Έλληνες επιστήμονες είναι χωρίς δουλειά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 14,9%, και ακολουθούν η Τουρκία με 7,7%, η Ιταλία με 7%, η Ιρλανδία με 6,7% και η Γαλλία με 5,3%. Το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Νορβηγών πτυχιούχων ανέρχεται μόλις στο 1,8%, των Γερμανών στο 2,4%, των Νοτιοκορεατών στο 2,9%, των Ιαπώνων στο 3,2%, των Αμερικανών στο 4,1% και των Καναδών στο 4,8%. - 

***  Ο καιρός  σήμερα 16/10/2015  στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σ Παρασκευή 16/10/2015 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Η Καλαμάτα του μέλλοντος… στο τραπέζι!         
      
Από 24 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες καταθέτουν τις απόψεις τους για μια βιώσιμη πόλη
Επιστημονική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
«Η πόλη είναι αυτό που είναι,
γιατί οι πολίτες είναι αυτό
που είναι»
Πλάτωνας
 
Λίγες ημέρες απομένουν από την έναρξη της Έκθεσης «Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015» στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και εικαστικές προτάσεις οι οποίες αφορούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.
Είκοσι πέντε έργα και μακέτες, αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές μελέτες, διπλωματικές, μεταπτυχιακές και ερευνητικές εργασίες που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της Έκθεσης, με σκοπό να παρουσιαστούν στο πλατύ κοινό.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 24 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο και στο πλαίσιό της θα φιλοξενηθούν δράσεις αστικού πολιτισμού, διαλέξεις πανεπιστημιακών και ερευνητών, forum συζητήσεων, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά και δρώμενα σε δημόσιους χώρους.
Μεταξύ άλλων, προβλέπονται: διάλεξη του Καλαματιανού αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Πουλόπουλου, παρουσίαση του βραβευμένου UrbanDig Project με την παρουσία των εμπνευστών του κ. Γιώργου Σαχίνη και κας Ειρήνης Αλεξίου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το παιδί και το σεβασμό στο δημόσιο χώρο, στρογγυλό τραπέζι «προς μια Βιώσιμη Πόλη» με τη συμμετοχή της κας Μαργαρίτας Καραβασίλη, αρχιτέκτονος d.p.l.g. Ανωτάτης Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίων, του κ. Θάνου Βλαστού, καθηγητή Πολεοδομίας και Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού ΕΜΠ, του κ. Γιάννη Σπιλάνη, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του κ. Αναστάσιου Κότσιρα, επίκουρου καθηγητή ΤΕΙ Καλαμάτας, με παράλληλη συμμετοχή σχημάτων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων από όλη τη Μεσσηνία.
Στόχος της έκθεσης για την Καλαμάτα:
-Να αναδειχθούν νέες ταυτότητες και δυνατότητες της πόλης με άξονες τη βιώσιμη πόλη, την αειφόρο ανάπτυξη και το μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα
-Να τεθούν οι βάσεις ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας πάνω στην ανάλυση και αποκατάσταση των εννοιών «βιώσιμη και αειφόρος πόλη»
-Να αναδειχθεί ο δημόσιος χώρος ως εν δυνάμει πλατφόρμα της κοινωνικοπολιτικής ζωής στην πόλη
-Να συνεργαστούν οι ενεργές ομάδες της πόλης ως προς τους στόχους της έκθεσης, πραγματοποιώντας κοινές δράσεις
-Να ενεργοποιηθεί το φαντασιακό των πολιτών, ώστε να οραματιστούν την πόλη που επιθυμούν και να συνδιαμορφώσουν τον χώρο που ζουν.
Υποστήριξη
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Kalamata:21 και έχουν προσκληθεί ως υποστηρικτές το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Καλαματας, το ΤΕΕ Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας, η ΠΕ.ΕΚ.Π.Ε Πελοποννήσου, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το Re:Think Project, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλοι φορείς.  

***  Ημερίδα για «Βιοτουρισμό στη Μεσσηνιακή Γη» 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 188ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής διοργανώνει ημερίδα και συνέντευξη Τύπου με θέμα «Βιοτουρισμός στη Μεσσηνιακή Γη: Ναυαρίνο – Διεθνές Εφαλτήριο Έμπνευσης και Ανάπτυξης», στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Πύλου-Νέστορος «Δημόκριτος» (Παλαιό Γυμνάσιο Πύλου) την προσεχή Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, και ώρες 11.00-14.00. Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος και ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, καθηγήτρια Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη, και θα μιλήσουν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου Γιάννης Τζεν, βουλευτές, επιχειρηματίες και άλλες προσωπικότητες. Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού έργου Leader με τίτλο «Bιοτουρισμός και Ανάδειξη του Πολιτισμού της Ελιάς στη Μεσσηνιακή Γη», το οποίο έχει ως στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας και της διαχρονικής αξίας του πολιτισμού της ελιάς για την τουριστική ανάπτυξη. Με ιδιαίτερη χαρά η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής ανέλαβε την εκπόνηση αυτού του προγράμματος, επιθυμώντας να συμβάλει στην ανάδειξη της Μεσσηνιακής Γης. Από τα βάθη των αιώνων, ο μύθος και η ιστορία έχουν προικίσει κάθε πετραδάκι της Μεσσηνίας με μια βαθιά ριζωμένη παράδοση, άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλλιέργεια της ελιάς και του ελαιολάδου. Το Ναυαρίνο, τόπος υψίστης σημασίας για την απελευθέρωση της Ελλάδας, μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο έμπνευσης και δημιουργίας, ώστε νέες προοπτικές ανάπτυξης να μπορέσουν να αξιοποιηθούν. Η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – www.biopolitics.gr) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985, με στόχο τη διεθνή συνεργασία και εκπαίδευση για το περιβάλλον. Σήμερα, η πρωτοποριακή της δράση τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης σε 165 χώρες, και διαμέσου πολυάριθμων δημοσιεύσεων, εκδηλώσεων και ενός εκτενούς προγράμματος ηλεκτρονικής μάθησης προωθεί την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και εξασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. - 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Κοντονής: Έρχονται ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάρτα φιλάθλου 
Την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της κάρτας φιλάθλου, αλλά και την αποχώρηση της ελληνικής Αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού,
Σταύρος Κοντονής από το βήμα της Βουλής.
 «Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους», είπε κλείνοντας την ομιλία του.
 «Θα υπάρξει περιορισμός της σπατάλης στο χώρο, ενώ στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος των προδιαγραφών λειτουργίας όλων των σταδίων, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής όλων των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και η συγκρότηση Πλαισίου Ανασυγκρότησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών με αντικειμενικά, ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια για να διοχετεύονται εκεί όπου πρέπει οι επιχορηγήσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού», ανέφερε.
  ***  Παρασκευή  16/10/2015  :
 Λοκομοτίβ Κούμπαν - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   81-70 ,(45-41) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 17-20  ,(45-41) , 63-61 , 81-70 .-

Βίντεο από αγώνα :
~ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ-ΠΑΟ 81-70  16/10/2015 : https://youtu.be/G_n84nOgqZk .-

***  Σε αγώνες της πρεμιέρας της Euroleague 2015-16 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: EUROLEAGUE 2015-16   ,  .  ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ (15-16/10/2015)
 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Στρασμπούρ (Γαλλία) 81-59

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 16/10

Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 16/10

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 76-61
 
Λιμόζ (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 16/10

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 16/10

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 71-62
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  81-70 .- ^

Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 16/10

4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 100-69
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Σάσαρι (Ιταλία) 83-74 παρ., 66-66 (κ.α.)
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 76-71
~
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/09-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  10  και  11  Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/ .-                                                      
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-10-2015.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-     
 ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-11-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα   12  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-12-2015.html .-
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  13  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-13-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  14  Οκτωβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-14-2015.html .-  
 ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 14  Οκτωβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/14-2015.html .-   ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  15  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-15-2015.html .-                                                                                                                     
  ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  16  Οκτωβρίου  2015: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-16-2015.html .- 
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4385  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2603 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2606 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9580   βίντεο   .-

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 / 540 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529 / 882 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.321   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

~
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
***
  ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 
*** 
 ~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: